Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi Jóslatok - Premier League 17. forduló (Szombat)

2007.12.15. 15:51 habitang

Olyan jól kitaláltuk ezt a beharangozó-rövidítést, hogy PL-ügyben most egy teljes poszttal hosszabb lesz - úgy gondoltuk ugyanis, hogy ezt a vasárnapot nem maszatoljuk össze ezzel a szombattal, és reméljük, nem csak mi értünk egyet az alapgondolattal. Amúgy pedig Aigner Szilárd is csak a következő 24 óráról beszél részletesen mindig, pedig neki az ego nélküli meteorológiai léggömbök segítenek. Tehát akkor szombat a Premier League-ben.. A meccsek többségét pár hete minden bizonytalanság nélkül tippeltük volna meg - persze nem eltalálásról, tippről beszélünk..-, azóta viszont meteor zúgott bele a nagy PL-tengerbe, most zűrzavar, cunami és cseppfüggyöny, az van. Kiderül mindjárt, mi miatt nem látunk olyan tisztán. (Essen reterátba, aki kitalálta, hogy egy időpontban kezdjenek hét meccset egy nap..)

Birmingham-Reading: 1-1
Úgy gondoljuk, hogy a közelmúlt nyomja rá leginkább a bélyegét a meccsre. A Birminghamnél még hat az újmenedzser-effekt, a Reading pedig Liverpool-veréssel adagolt magának némi mentáldoppingszert. Melyik az erősebb? A múlt héten a Birmingham a Newcastletől kapott ki gólelőnyről, a Reading némi bírói támogatással verte a lélekben valósznűleg mégsem csak a Madejskiben játszó Liverpoolt. Ha ennyire nehezen döntünk, legjobb választás természetesen a döntetlen.

Derby-Middlesbrough: 0-1
Mint az Etna, tört ki belőlünk hosszú idő után a legfeljebb egygólos Derby-vereség képzete, és körülbelül annyit is tudunk tenni ellene, mint a vulkán ellen. Ezért leírjuk. Voltak időszakok a PL-ben, amely alapján ezen a meccsen elgondolkodtunk volna a Derby halálrepülését látva is, viszont a Boro az utóbbi két meccsén olyan teljesítményt nyújott, amelynek nyolcvan százaléka is elég kell legyen a Kosok ellen. Még akkor is, ha a Derby és Paul Jewell papíron csak jó pár fordulóval később kap ismét olyan ellenfelet, amely ellen józan ésszel három pontban reménykedhetnek, azaz, most van itt az alkalom arra, hogy ha bent akarnak maradni, megtegyék az első lépést. Meggyőződésünk, hogy a Derbyre sorsdöntő mérkőzés vár, és úgy sejtjük: elbukják majd.

Manchester City-Bolton: 1-0
Biztos, hogy a Megson-féle Bolton Update nem lesz könnyű falat a Citynek, de Manchesterben azért illene legyőzniük őket. Le is fogják, de ez nem lesz egyszerű! A City haloványabb mostanság, míg a Bolton statisztikái és a játéka is azt mutatja, nincs vége felfelé vezető kalandjaiknak. De a hegymászők is megállnak néha, a Bolton is. Ha a Wigan hosszabb időre a kapujába tudta tolni a Boltont, a valószínűleg újra Elanóval felálló City is képes lesz erre - Ireland nélkül is -, és ki használják majd.

Portsmouth-Tottenham : 2-1
A Porstmouth úgy tűnik, nagyon meggyőző idegenbeli eredményeimellé - hat győzelem! - rendszeresen szállítja  hazai nullanullát, igaz, általában a Spursnál papíron erősebb csapatokkal szemben. Most ennek vége szakad. A Pompeyra teszünk, mert bár a Tottenham teljesítményénél a vadvizek is kiszámíthatóbbak, Keane és Bale nélkül nem tudják majd megfogni a középpályáról és a csatársorból egyaránt mérgezett nyilakkal lövöldöző, ráadásul megbízható Portsmouth-t. Tudjuk, hogy a fél Pompey ott lesz Afrika Kupán, de kéretik a mérges nyilakat nem félreérteni. Szándékosan nem írtunk fúvócsövet és bumerángot.

Sunderland - Aston Villa: 1-2
A Villa - igaz, változó sikerrel-, de a Sunderlandnél sokkal erősebb ellenfeleket is képes a kapujához szegezni hosszabb ideig, így nincs kétségünk afelől, hogy egy góllal képesek lesznek több gólt lőni, mint ahányszor a Fekete Macskák a kapuba paskolják lasztit. Hozzá kell tenni, ez sem kerti parti lesz, a Sunderland otthon azért elég rágós falat, de a Villa egyszerűen más minőség. A Sunderlandnek egy szerencsés gólt jósolunk csak.

West Ham - Everton: 1-1
A hétközi kupameccs visszavágója. Egyik csapat sincs rossz formában, mi mégis hajolnánk az Everton felé. Ha.. Ha azt hinnénk, hogy a West Ham egymás után kétszer kap két gólt, és otthon nem rúg egyet sem. Yakubu pedig csak nem akar leállni.

Wigan - Blackburn: 1-3
A múlt héten a Blackburn hasra esett az Ewood Parkban, mi pedig nem mondhatunk mást: saját lábukban. Most nem fognak. Steve Bruce csapatának nem is a volt csapattárs Mark Hughes-ét kell elverni, ráadásul úgy, hogy szembe kell nézniük egy újabb veszélyforrással: Titus Bramble vírusfertőzése után visszatér a csapatba. Mi is kívánunk neki jó egészséget. Lehet tippelni, ma kiről marad le: Cruzról vagy McCarthyról?

Fulham-Newcastle: 2-1
Meglepetés! A Szarkáknak az összes csapat ellen van miért aggódniuk, hiszen a hátvédsoruk gyakorlatilag minden olyan csatársornak engedélyez egy potyát, amelynek tagjain nincs sapka. Garantáljuk, a Fulhamé is ilyen lesz, és annyira rápörögnek majd régen érzett győzelem ízére, hogy felszántják érte a Craven Cottage füvét, és miután nagy nehezen megússzák a második félidő elejét, a hetvenedik perc után egy kontrából meg is szerzik a győztes gólocskát.

15 komment

Címkék: angol beharangozó premier league hétvégi jóslatok 17.forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr32264911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crouchy 2007.12.15. 16:36:02

ennél több gól lesz..

mook 2007.12.15. 16:37:48

na jó, bb kód nem megy. gondoltam beszúrom, de inkább el...

crouchy 2007.12.15. 17:55:24

két meccsen lett több gól:D:D

d3vnull 2007.12.15. 17:58:56

Már bocs, de a Wigan-Blackburn 5-3-at nem találtátok el :)

Miért nem azt adták... Kár, hogy nem láttam.

crouchy 2007.12.15. 18:09:54

de az első két tipp egész jó lett:P

Zsoltes 2007.12.15. 20:09:54

hát ez Evertonnak kijárt volna a győzelem megtippelés e :D

d3vnull 2007.12.15. 20:11:37

Nabaze, csóri Fulham. A Newcastle most sem érdemelt győzelmet. Hosszabításban büntetővel kikapni szar lehet.

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.12.15. 22:58:32

hat,
a City meccs eleg franko volt, ajanlom mindenkinek az osszefoglalot:
6 gol, 2 kapufa, helyzetek,
halvany Anelka, eleg offenziv City (ket idei legjobbjuk nelkul, Elano a padon sem volt)!
szerintem majdnem minden meccs egy kicsit meglepi lett...
p.

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.12.16. 00:32:46

megnezve az osszefoglalot,
a birok nem olvastak a posztotokat a sz.r angol birokrol :)

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.16. 00:43:52


Pote,

attól félek, a holnap sem csendben telik majd!:)

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.12.16. 00:57:20

ket sima iksz,
h a totom is oruljon, ne csak en:)
holnap dolgoznom kell, megkerdeztek mikor szeretnek,
mondtam h tok mindegy csak ne f2-6 kozott:)))

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.12.16. 01:01:17

most lett vege az osszefogalalonak,
azert a birminghami duplakapufa is meger egy miset:)
joccakat,
es ket csucsmeccset holnapra!
p

gydaniel · href.blog.hu 2007.12.16. 12:23:59

Az Arsenal-Chelsea miért maradt le?? Egyébként az ágyúsok fognak nyerni 2-0ra

ManThatFollowsHell (törölt) · murderholes.blog.hu 2007.12.16. 13:04:36

gydaniel, erről szól a bevezető...
(Azt is érdemes mindig elolvasni, mert vicces szokott lenni..)
süti beállítások módosítása