Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi Jóslatok - Premier League 15. forduló

2007.12.01. 13:37 habitang

Az angol bajnokság viszonylag kegyes volt hozzánk, így most a tippelés  az utóbbi időkhöz képest kellemes tarkómasszázsnak tűnt. A Sunderland jó esélyt kapott egy - szerintünk csak rövid -levegovételre a kiesőzónán kívül, a City esetleges botlásával a négy nagy elfoglalhatja a táblázat első négy helyét, Alex McLeish pedig üléspróbán vesz részt a Brimingham kispadján.


Chelsea-West Ham: 2-1
A West Ham egymás után második Londonban játszott meccsére készül a Tottenham elleni döntetlen után, így nem lehetnek olyan nagyon fáradtak, ráadásul hat meccses veretlenségi sorozatot folytathatnak. Ha.. Ha a Chelsea, amelyben két volt Kalapácsos, Cole és Lampard  vár rájuk, nem lő legalább két gólt. Miután mindkét csapatnál ritkaságszámba megy, ha két gombócot kapnak, úgy érezzük, ez a biztos győzelmet jelenti valamelyiküknek. Ez pedig a Chelsea lesz. Malouda, Ballack hehe, Carvalho nélkül a Kékek, és persze nem játszhat Essien sem, aki a bika komplementerét játszva addig nem nyugodott le, amíg pirosat nem látott. Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy egy másik Cole, Carlton a Chelsea állandó kölcsönjátékosa volt tavalyig, így most valószínűleg bosszút akar állni a bohócsipkáért. Nem fog menni.

Blackburn-Newcastle:2-0
A Blackburnt az utolsó két meccs kudarca biztosan felbosszantotta annyira, hogy a mostanában néha a komolytalanság határait súroló Newcastle hátvédsornak kettőt bepasszírozzanak, ez elégnek is tűnik a három ponthoz. A mostanában előadott pár bohózat és a nyekenyóka csapatokra jellemző teljesítmény finoman szólva aggasztja a Newcastle-szurkolókat. A mellékelt kép - amelyen egy szurker becéző szavakat intéz Big Samhez, egy másik pedig megmutatja, hogy kinek van nagy feje kit is hibáztat a Toon Army a harmatos teljesítményért -, pontosan illusztrálja a vonalkódosok drukkerei között uralkodó hangulatot. Ha a jóslatunk bejön, lesz nagy bú. És boooo.

Portsmouth-Everton: 1-1
Kemény dió mindkét csapatnak, de ebben a pillanatban főleg a Portsmouthnak - elméletben. A hét közben letartóztatták Harry Redknappet egy korrupciós ügyekkel kapcsolatos kihallgatás erejéig ( nem ez az elso eset, hogy csúnya dolgokat sutyorognak róla),  így nem igazán tudott csak a munkájára koncentrálni, hogy finomak legyünk. De ő kemény ember, szerintünk nem ezért lesz döntetlen ez a meccs. Itt az ideje, hogy a hátvéd Lescott megint betaláljon az Evertonban.

Reading - Middlesbrough:2-1
Remek alkalom a Readingnek, hogy a kicsi, de majdnem mindig teltházat vonzó Madejskiben felálljanak három maflás után. A Boro az a csapat, amely ellen lelkesen játszva már-már garantált a döntetlen, ezt pedig a Reading gond nélkül fogja hozni. Sőt. Gareth Southgate-et pedig valószínűleg extraerős ragasztó tartja csak a Boro kispadján - rossz hír a szurkolóknak, hogy a vezetők ragasztották oda. Jó pár héttel ezelőtt tettünk egy utalást arra, hogy szerintünk nincs sok ideje ebben a munkakörben. Akkor -ahogy azt egy kedves olvasó meg is sejtette - arra utaltunk, hogy a kieső angol válogatott padjáról kirúgott McClaren majd az ő helyén landol. Egyelőre úgy tűnik, tévedtünk, bár ki tudja..

Sunderland-Derby:2-0
Haha! Miért kellene azt hinnünk, hogy Roy Keane az Everton elleni 1-7 után nem rázza gatyába a Sunderlandet,  hogy ok is 2-0-lal küldjék haza azt a Derbyt, amelyet éppen két hete szavaztak meg net-júzerek minden idők legrosszabb PL-csapatának.  Az igaz, hogy a második éppen a két évvel ezelőtti Sunderland lett, de most az ideivel játszanak. A szavazáson sikerült legyűrniük az anno több mint 100 gólt kapó Swindon Town-t is, és ez az egyik legnagyobb kunsztjuk, amit idén végrehajtottak. Alig várjuk, hogy bebizonyítsák: úgy illenek a ligába, mint püspök szájába a bammeg. Pedig papíron: mikor rúgnak gólt, ha nem most? Nem most.

Wigan-Manchester City: 1-1
Éppen alkalmas a Wigan helyzete egy megepetésre, a City pedig egyszer lehet szerencsétlen is, nem? Ellentétben gömb 1-2-jével, a mi receptoraink 1-1-et jeleznek. Csak be ne vágja a durcát, amiért nem rá hallgattunk.

Aston Villa - Arsenal: 1-1
Hát, rizikós, tudjuk , de a Villa két idegenbeli meccsen szerzett 6 ponttal és 7-0 gólküönbséggel az erszényben fut ki majd a pályára, nyilván egy Arsenal elleni meccsnek megfelelően felspannolva. Az Ágyúsoknál ráadásul ismét több hiányzó konyítja Wenger száját. Vívódtunk kicsit, mert az Arsenal többek között attól nagy csapat, hogy az ilyen meccseket is behúzza valahogy, de Fabregas nélkül ilyen erős csapattal még nem találkoztak Henry távozása óta a PL-ben.

Liverpool-Bolton: 2-0
Vajon a felpörögni látszó Bolton ellen megint jön a Fulham ellen látott vörös kínszenvedés? Jó eséllyel. De  a Bolton mégiscsak a Bolton, a Liverpool meg a Liverpool. Az ilyen meccseken szokott Hyypia gólt fejelni.

Tottenham-Birmingham: 3-1
A skót válogatott kispadját cserélte önszántából  a Birminghamére a héten Alex McLeish, aki jó választásnak tunik. De mit tehet pár nap után Ramos Tottenhamje ellen? Megbeszéli segédjével, kit tegyenek be, meccs közben cserél, figyeli, hogyan dekorálja ki a Spurs az eredményjelzőt, és a végén elmondja, ki miben hibázott.

Manchester United - Fulham: 3-0
A múlt héten a United-meccsre fölényeskedően jósoltunk és rajtavesztettünk, csúnyán. Most pont azért tippelünk könnyedén, mert akkor pofára estünk. A gömbünk kicsit ovális lett a felháborodástól, amiért ilyen meccsel fárasztjuk.

35 komment

Címkék: beharangozó premier league 15.forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr22248798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d3vnull 2007.12.01. 14:21:22

Na, azért egyet csak rúg a Derby is :) Tul. képp múlt héten egy teljesen érvényes gólt rúgtak nekünk (Chelsea), csak épp tévesen nem adták meg. És hiányozzon bár a teljes kezdő-védelmünk ha nekünk tudtak egyet rúgni (szépet ráadásul) akkor csak berámolnak egyet főköcsögéknek is.

bmiky31 2007.12.01. 16:10:59

Már ha játszik az ilyen meccsen a finn barátunk a Poolban...

crouchy 2007.12.01. 18:16:10

agger mikor épül már fel?

mickeyknox 2007.12.01. 18:29:55

egész jók eddig a tippek :-)

ManThatFollowsHell (törölt) · murderholes.blog.hu 2007.12.01. 18:43:04

Agger most már lehet, h tud játszani egy speciális cipőben, ami védi a lábközépcsontját. Már felépült egy ideje, de még fáj neki, azért nem játszott.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2007.12.01. 19:10:10

Az Arsenal eddig nagyon nagyot játszik. Van élet Fabregas nélkül is:)

pocak 2007.12.01. 20:23:57

Azért a második félidőben keményen jött a Villa, megérdemeltek volna egy pontot bőven.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.01. 23:11:07

crouchy

Nem tudom. nem azt nem tudom, hogy mit mondanak, de ez már sokadik. közeleg!:) Lehet, hogy a végén a Liverpool is úgy jár, mint Middlesbrough, akik éppen készülnek kirúgni az orvosukat. De semmiképpen nem hiszem, hogy az normális, az normális például, hogy Torres és Alonso visszatért egy meccsre, és mindkettőnek kiújul a sérülése. Azt is nehezen értem, hogy hogyan lehet ennyiszer tévedni a visszatérésekkel kapcsolatban.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.01. 23:20:44

pocak

Háát, az, hogy jöttek, igaz.. Az övék volt az egész félidő egyértelműen, de igazán földről nem voltak veszélyesek. O'Neill nem is nagyon hitte a végén, hogy nem lőttek gólt.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2007.12.01. 23:37:37

Ez az Arsenal bizony bajnok lesz. Ezt a meccset tavaly nem nyerték volna meg az biztos...
Egyszerűen ők működnek a legjobban csapatként és minden posztra van egy két klasszis:)

venter (törölt) 2007.12.02. 00:25:03

remelem a spurs telleg nagyot jatszik holnap, mert kar lenne az a sok penz a jegyre egy 1-0ert. :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.12.02. 01:56:19

nyugi venter,
egy gyenge angol 1-0 is jo meccs!
a rossz meccs is jo meccs itt kinn:)))

ma kulonben eletem egyik legjobb felidojet lattam Blackburnben!
pedig majdnem nem odamentem:
tegnap eleg ideges voltam, hogy hiaba vettem meg a Wigan-ManCity jegyemet neten:

"I notice from our records that you have not been to any games here at the stadium previously. Unfortunately, the police have deemed that for local category ʽAʼ fixtures we can only sell to registered members with previous booking history other than the game in question, so I have had to cancel your ticket and have refunded your card"

vagyis "maradt" a Rovers-N'castle...
elso felido, gyenge 0-0, egy helyzettel!
de 2.felidoben alig tudtam a fejem kapkodni!

es most is meg lettem erositve, hogy a Newcastle szurkolok a legjobbak kozott vannak!
El kell jutni a St James'Park-ba!!!
kis izelito marol:
www.youtube.com/watch?v=_Ydu3kFwpg8
www.youtube.com/watch?v=f-3P2t5qJX4

de azert unnepelni a Rovers fanok is tudnak:
www.youtube.com/watch?v=1FaVEp0WO84

City-t sajnálom, idegenben elég harmatos...

p.

crouchy 2007.12.02. 11:36:03

peter szerintem pont hogy nincsenek igazi klasszisok az arsenalban, hanem nagyon jó a csapat és új klasszisok vannak KIALAKULÓBAN.viszont az arsenal pont ott bukhatja el h nem elég hosszú a cserepad...

d3vnull 2007.12.02. 13:11:17

"...úgy jár, mint Middlesbrough, akik éppen készülnek kirúgni az orvosukat"
Az edzőjüket rúgják már ki inkább. Szánalmas és röhögnivaló szegény amit a Boro össze bír szerencsétlenkedni. Már-már Newcastle :)

crouchy 2007.12.02. 13:22:11

bréking nyúz: Foci eb-c Csoport: Franciaország, Olaszország? Hollandia, Románia

mook 2007.12.02. 16:50:32

WOW
1517: GOAL Liverpool 1-0 Bolton
Steven Gerrard swings over a free-kick and Sami Hyypia meets the ball with a flicked header into the far corner.
news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/eng_prem/7123787.stm

Még tart a meccs, még a 2:0 is bejöhet...

mook 2007.12.02. 16:51:56

... azaz Hyypia "szokásos" gólja már megvan :-)

d3vnull 2007.12.02. 18:57:36

Na, a Spurs-t megint megszopatták, most lett vége. A meglehetősen esélytelen Birmingham-ból Larsson a 91.-ik percben egy akkora gólt rúgott, mint amilyet Lampard szokott úgy jó 22-25-ről.

Woland 2007.12.02. 19:27:09

Keane piros lapja akkora kamu volt mint a Birmingham tizenegyese. Ebben a szezonban minden összejön ellenünk - meg sorra kapunk debil birókat (most például a komplett négyes idióta volt - a negyedik biró jelezte a pirosat). Aztán: a birminghami ötösön a labda a hosszabbitás utolsó percében Defoe meg Berbatov is ott van - és a biró lefújja. A kétperces birminghami gólöröm után nem tett rá semmit.
Még kilenc emberrel is volt nagy helyzetünk - mikor Bale lesérült (az ág is...).
Larsson gólja hatalmas volt - egyszer az életben lő ilyet (persze ellenünk jön be neki, mint Ashley Youngnak is...).

Mindegy, sokat nem számit, ebben a szezonban mid-mid-table a legtöbb amit elérhetünk.

Valamelyik kupában jó lenne döntőbe jutni.

Keane-t meg nagyon remélem hogy nem fogják eltiltani emiatt a nevetséges piros miatt.

venter (törölt) 2007.12.02. 21:39:20

nagy szopas volt ez a meccs, de legalabb latvanyos. csak a befejezes megint. es azt sem ertem bent miert kezdett, mert nem csinalt semmit, aztan bejott defoe es ezzel vege is volt a minosegi csereknek. a vegen meg lee is ugye bale helyere, na akkor mar ereztem hogy szomoru vege lesz, de hogy ennyire..
az meg eleg elszomorito, hogy keane nelkul semmit nem tudnak csinalni. se steed se huddlestone nem iranyitottak, csak lottek fel a labdakat defoenak (!), aki a bironal is egy fejjel kisebb.
ja remelem ramos tenyleg megtanitja lennont beadni mert az meg eleg pocsekul megy.

Woland 2007.12.03. 01:08:28

hello Venter,
A Spursnek iden nincs szerencseje, ennyi az egesz szerintem. Jo a csapat, szepen jatszanak es egy csipetnyi szerencsevel/kevesbbe szar birokkal kabe tizzel tobb pontunk lenne. (Csak a ManU, Liverpool, meg a mai meccsen buktunk nyolcat - reszben a biro es reszben a csapat hulyesege miatt, de ezen esetekben a kulso tenyezok kulonosen hangsulyosak voltak.)
Kegyetlenul sok a serult vedo honapok ota.
Nem ertem miert emlited a Bale-Lee cseret - Gareth leserult es Lee az egyetlen fit ember a posztra (akkor is ha par honapja szarul megy neki). Megis mi mast lehetett volna csinalni?

A tobbi csererol meg annyit hogy a szunet utan 10 perc alatt megforditottak a meccset. Aztan jott a kamu piros, Bale serulese es egy eletben egyszer beakado bombagol.
80. perctol vartam hogy kikapunk - a vegere elfaradt a csapat (UEFA kupa + serultek + tiz ember) es mar a Birminghamnek is voltak helyzetei. (Addig egy helyzetbol rugtak kettot. A masodik es a harmadik szep volt de kellett nekik az ajandek tizi.)

Huddlestone nekem altalaban nem tetszik de ma kifejezetten jo volt - a golpassz Keane-nek mesteri volt! Meg volt meg neki egy par gyonyoru es pontos atadasa jobbra. Steed meg nagyon is jo volt. A piros lapig lukrafuttatasok es hosszu, pontos atadasok jottek toluk szamolatlanul. Csak hat utana mar odaert az az egy plusz ember. Bent tenyleg nem sok vizet zavart. De ha Keano berugja azt hatalmas helyzetet az elso felidoben akkor most azt dicsernenk hogy Bent milyen szepen visszaadta Robbie-nak.

Remelhetoleg Bale serulese nem tul komoly, Keane pedig egeszen biztosan jatszhat jovo heten.

Persze engem is kurvara felbosszantott hogy kikaptunk de most nem tudom azt mondani hogy rosszul jatszott volna a csapat. Gyozelmet erdemeltunk ma, de ettol fuggetlenul 8.-11. hely kozott fogunk kikotni szerintem.
Ebben a szezonban mar nem erdemes felbaszni magunkat szerintem. A top 7 mar ugy nez ki eluszott, kiesni meg nem fogunk, ugyhogy legalabb ha szepen jatszunk oruljunk neki - ha kikapunk akkor is.

Udv

d3vnull 2007.12.03. 03:06:32

Woland : én is a Spurs-nak drukkoltam a meccsen, és megérdemelte volna a győzelmet. Mindazonáltal a piros lap egy olyan eset volt, ahol meg is lehet adni meg nem is. Én úgy gondolom, hogy nem is maga a belemenés volt durva, hanem az azutáni "ollóba fogás". Inkább úgy gondolom egy sárgával és lebaszással el kellett volna intézni, de pillanatig sem lepődtem meg a piroson. Amúgy Jenas miért nem játszik? Lehet ezt tudni?

Woland 2007.12.03. 03:34:46

Helo d3vnull,

Jenas serult jelenleg. De ha igaz nem tul komoly a baj.

En meg mindig ugy erzem hogy a piros feketen-feheren sarga volt (erre buszke vagyok am:) Akarhanyszor nezem a visszajatszast csak azt latom hogy Keane a labdara ment (tehat a szandekot nem lehet buntetni) es nem talalta el a sracot (tehat serules sem indokolta) - rossz utemben erkezett ennyi az egesz. En olloba fogast nem lattam. Mellesleg Muamba (akirol kiallitottak) bocsanatot kert a meccs utan Keane-tol. Oh, es meg valami: Keane-nek ez volt a masodik piros lapja a palyafutasa soran. Nem alattomos jatekos, es ez koztudott rola a PL-ben.

A negyedik ref (Uriah Rennie) aki a dontest meghozta szeret a kozeppontban lenni. (Egyebkent a biro 3 meterre volt az esettol akkor mi a nyugert hallgat arra aki 40 metterre volt az oldalvonalon???)

Na ennyi propaganda mara eleg : )

d3vnull 2007.12.03. 09:37:20

Igen, egyébként - noha én csúnyábbnak láttam mint te - ezekért írtam, hogy nem volt indokolt - bár én jogtalannak sem tartom - a piros. Robbie Keane nagyon nagy hátránnyal indul a PL-ben, mégpedig azzal, hogy Keane a családneve. Tudjuk miért.

Sajnáltam egyébként a dolgot, mert bár Chelsea drukker vagyok szimpatizálok a Spurs-al, számomra egy igen szimpatikus csapatról van szó. Persze csak addig, amíg minket nem veszélyeztetnek, de erről most nincs szó.

venter (törölt) 2007.12.03. 12:05:08

Woland 2007.12.03. 01:08:28
"80. perctol vartam hogy kikapunk"
hat a varas az tulzas, de en is ereztem a bajt. meg ok is. csak azt nem ertem, hogy a spurs ilyen jatekosokkal miert retteg, hogy kikap emberhatranyban?
a bale-lee-vel a legnagyobb gond az lesz, ha sulyos, es a szerencsetlen lee bent marad a csapatban a kovetkezo meccsekre :) a-e is serult ugyebar
a lap meg szerintem is sarga, bar azota sem lattam visszajatszasokat, csak vonalban ultem. tamado terfel, labdara, bocsanatot kert..
ja es sztem a birmingham nem olyan szar csapat, mint az eredmenyei alapjan gondolni lehetne (mostmar ugye a spurs elott vannak..) - szolid vedelem, ugyesen passzolgatnak a kozeppalyan, egy-ket kontra. felmertek a hataraikat es rajottek, ezzel a taktikaval meglesz a pl jovore is.
najo, ennyit a meccsrol, es dologra.
udv

d3vnull 2007.12.03. 22:40:35

Na, végre helyén kezelték céronáldót a 79.-ik percben szokásos műrepülésénél (és ezen még nagyon be sem duzzogtam volna, ha befújják, mert itt legalább kontaktus volt (de legalábbis közel volt)). Csak szerintem ha a bíróval utána így szemtelenkednek mint ahogy ez a szenny tette akkor villámgyorsan érkeznie kéne a második sárgának is.

Woland 2007.12.04. 03:42:16

venter!
kinn voltál a Lane-en??? el se hiszed milyen keserűen irigyellek : ) Szoktál gyakran menni? Ha minden igaz végre én is eljutok majd december 29-én a Reading ellen. Ideális meccsnek néz ki - majdnem annyira mint a Birmingham volt... :/

Kapu mögött első sor - norvég haverom szerint a legjobb atmoszféra ott van. Meglátjuk : )

Amúgy én is egyetértek hogy a Birmingham nem rossz csapat (ennek ellenére most nem érdemeltek döntetlent sem elfogult jómagam szerint).

Hogy miért félt a Spurs hogy kikapnak 10 emberrel? Szerintem a kiállitás után 10-15 percig úgy nézett ki mintha mi lettünk volna előnyben. Még mikor Bale miatt kilencen voltak a srácok a pályán akkor is nekünk volt helyzetünk. De ugye a Birmingham nem játszott UEFA meccset meg annyi sérültjük sincs mint nekünk, plusz minusz Keane... sok volt ez igy együtt. Ennek ellenére egy mákos rakétára volt szükségük a győzelemhez.

Lee-t én sem szivesen látnám gyakran pályán Tottenham mezben...

No, jónapot.

d3vnull 2007.12.04. 10:27:13

A Birmingham minden gólját, helyzetét megérdemelte szvsz, csak épp a Spurs is megérdemelt volna vagy 2 gólt az első 15 percért. "Helyzetdús" volt vagy ilyesmi :)

United82 2007.12.04. 10:31:11

sima kis meccs volt a tegnapi, Ronaldo megint megmutatta.Lehet őt utálni de ő a legjobb.Vezeti a Bl és PL góllövőlistát középpályás létére idén , ebben a szezonban eddig 13meccsen 13gólt lőtt.Kell ennél több?
Ja és tegnap megfosztották a mesterhármastól.Viszont amit Tevez kihagyott. Kb 4-5gólt lőhetett volna tegnap simán.
Szombaton jöhet a Derby és a gólözön.

Woland 2007.12.04. 17:33:50

d3vnull,
egyetértek veled abban hogy a góljaikat (az első kivételével) megérdemelték, szépek is voltak. De ahogy mondod azt is megérdemelték volna hogy bekapjanak még két-három gombócot. : ) És akkor minden pont Londonban marad.
Mindegy, előre tekintünk!

crouchy 2007.12.04. 18:26:38

váó d3nvull végre nem értettünk egyet.:) én a birminghamnek szurkoltam

d3vnull 2007.12.05. 00:18:54

Crouchy : azért mindenben nem érthetünk egyet :) Hogy messzebre ne menjek te Pool-os vagy, én Chelsea-s :)

Rooney82 : még nem találtam videót fent az esetről, de azért ez a "megfosztották a mesterhármastól"-t haddnemá, ok? "számojjukújra"...
Bármikor kész vagyok elismerni, hogy nagyon nagy játékos a gepárdba oltott patkány, de azt nem, hogy a legjobb lenne, sem azt, hogy nem féreg. Sokan hajlamosak mondjuk 2007-ből ítélni, de úgy gondolom, hogy aki akkora féreg bírt lenni mint ez volt régebben az sohasem fog tőlem tiszteletet kapni. Ismételve mindezek mellett (hogy megint lepolírozzam a mu-sok pélóját, mielőtt a sértett önérzet vitát generál :)), hogy iszonyat nagy játékos.
süti beállítások módosítása