Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga, 12. forduló

2007.11.09. 19:00 pancho_sanza

Öt mérkőzés: három győzelem, egy-egy döntetlen és vereség a hétközi kupamérleg. Mondanunk sem kell, hogy a Valencia járatta le a nemes kupahagyományokkal rendelkező ország futballját. Viszont a bajnokságnak és a fogadószelvényünknek is jól jön most, hogy cserébe megleckéztetik a Murciát. A két hős csapat, amelyek a keleti régió országaiban öregbítették a spanyol labdarúgás hírnevét most egymás ellen mutathatják be, milyen is az élvezetes futballmérkőzés. Kétségtelen, hogy ez lesz a hétvége fő attrakciója, mert sem a Villarreal, sem a Sevilla nem a döntetlenjeivel alapozta meg hírnevét. A Real Madrid ismét meg szeretne lógni az üldözőktől, amire van is esély, de ehhez helyi segítség is szükséges, ami rendelkezésre is áll a Getafe csapatában, így a Barcelona rögtön szomorúan távozik első madridi látogatásakor. Esni fog 25 gól és a táblázat alja is megnyugszik egy kissé. Tovább után részletek:

Real Madrid – Mallorca 3-1

Az előző fordulóbeli vereség után mindkét oldalon illene javítani, de sajnos ez csak az egyiküknek sikerülhet, hiszen a pontszerzés a vendégeket roppant boldoggá tenné, míg a királyi gárdánál pontvesztésre gondolni sem mer senki. A hazaiaknál Ramos hiánya lehet a legégetőbb, de őt a Milan érdeklődése teljes mértékben leköti, pedig az olasz csapat játékosokkal kapcsolatos politikájának Michel Salgado jobban megfelelne, aki most ismét megmutathatja, hogy nem csak egyszeri alkalom volt az az ősz, amikor egész Európa az ő játékától volt elájulva. Aztán persze meghosszabbították a szerződését, ő meg mintha elfelejtett volna focizni. A Mallorca oldaláról mindenki bevethetőnek tűnik a cikk születésekor és ez legalább egy találatra predesztinálja őket. Természetesen a kontrajátékban bíznak Arangóék, de a világ szégyene lenne, ha a Valencia ellen mutatott teljesítményük után, itt pont teremne a vendégek számára. A kérdés mindössze annyi, hogy újra szól-e a hatlövetű topánka Güiza lábán és még szorosabbá teszi-e a góllövőlistát? Ha Cannavaron múlik, akkor minden körülmény adott ehhez, de most a támadók is oda fogják tenni magukat, mert itt – Athénnal ellentétben – nyerni kell, mert már csak egy pont az előny…

Espanyol – Athletic 1-1

Két szebb napokat is megélt csapat, de míg a hazaiak pár héttel ezelőtt tették boldoggá az értük szurkolókat, addig a vendégeknek éveket kell visszatekinteniük az igazi sikerekre, amikor még a BL himnusza is felcsendült városukban. Ez mindenképpen a hazaiak mellett szól, de más nem nagyon, mert bár veretlenségüket rendületlenül őrzik már 7 forduló óta, igazából a előző hét három remijét nem rakják ki az ablakba, sem az eredmények, sem a mutatott teljesítmény miatt. A vendégeknél viszont már pályára lépett Yeste a hazai nyeretlenségből való kilábalás alkalmával. Ha még nem is teljes értékű játékos, legalább már a csapattal edz és az összes játékos tátott szájjal bámulhatja lövéseinek erejét és pontosságát, mert ezekre szükség lehet. Ugyanis nem valószínű, hogy a hazaiak túl gyakran engedik a labdát és valamelyik vendégjátékost az ötösön belülre. Főleg nem egyszerre.

Valladolid – Levante 2-0

A szívünk szakad meg. Nem igaz, hogy két legújabb kedvencünket rögtön összepárosítja a sors(olás). Pedig aztán nem mondhatjuk, hogy nem lelkesen gondolunk Valladolid utóbbi hetekben tarthatatlan fiaira. A Zaragoza legyőzése és az ellene mutatott játék, teljesen elcsavarta a fejünket, aminek jó alapot adott a Barcelona elleni pontszerzés is, így teljes mértékben oda vagyunk a hazaiakért. Azonban kedvenc játékosunk is akad Riganó személyében, aki most a másik oldalon játszik és nagyon sajnáljuk őt, mert ha bárki mással játszana a Levante, már gépelnénk is a két vendég gombócot, de sajnos a Valladolid került az útjukba, így vereség lesz a vége. Pedig az újabb gólt megérdemelné az olasz hős, ugyanis három gólt lőni nagyon szép teljesítmény. Főleg ha a Levante csatáraként teszed ezt.

Getafe – Barcelona 2-2

Madridban a Barcelona. Bár a papíron leggyengébb fővárosi riválisnál vendégeskedik a katalán óriás, azért ez is nehéz feladat lehet. Hiszen a Getafe nagyon sunyi módszerekkel dolgozik: átverte a fél ligát helyezésével a tabellán, hogy aztán simán elinduljon felfelé. Ha csak az elmúlt négy forduló összesítését néznénk, akkor elég magasan lenne a helyük (9 pont). A vendégeknél mindenképpen magasabban (7 pont) és bár most is a katalánok számítanak esélyesebbnek, a két edző közötti tudáskülönbség és a hazai pálya talán kiegyenlíti az erőviszonyokat. Egyébként a vendégek ászai esetében lehet vitatkozni az ideális összeállításon, de az ilyen mérkőzéseket mindenképpen hozniuk kellene, mert pontosan ugyanannyi pontot lehet szerezni, mint a Villarreal elleni mérkőzéseken…

Almería – Atlético 1-2

Az Atlético az egyetlen csapat, amelyre nem szívesen tippelünk, mert lassan kezdünk hinni benne, hogy esetében nagy a felelősség rajtunk. Ugyanis mindig pont az ellenkezőjét teszi, mint amit megbeszéltünk vele. De most megmutatjuk közösen, hogy a madridi csapat miként pótolja be az otthon elveszett pontokat, mert tényleg nyerniük kell. Amennyiben tényleg komolyan gondolják a Bajnokok Ligája szereplést, akkor a mostani Valenciát illene megszorongatniuk. Ezzel párhuzamosan el kellene kezdeni a védők keresését, mert nem vezet jóra ez az állandó versengés a védők és a támadók között, hogy ki hoz össze több gólt. Ráadásul Leo Franco is a védőkkel van. Talán most a hazai csapat is velünk és a vendégekkel van, mert a Levantében kapott pofon erejénél, csak a váratlansága volt nagyobb, így nem csodálkoznánk rajta, ha hirtelen egy új pszichológussal erősítenének, Csernus doktor személyében.

Betis – Zaragoza 0-2

A vendégek sokkal jobbak. Mind helyezésben, mind játékban és még a keretük is eléggé erős ahhoz, hogy Aimar és D’Alessandro is a kispadon kezdhessen az előző mérkőzésükön. Ráadásul van nekik védelmük és kapusuk is, tehát elvben mindennek rózsaszín fénybe kellene úsznia. Ehhez képest elég gyakran futnak bele nagy pofonokba, hogy aztán egy aktuális gyenge ellenfél ellen sikerüljön felkelni a padlóról. A Betisre pedig tökéletesen illik most az esélytelen csapat szerepe és ennek megfelelően le is fekszik a papíron nagyobb tudás előtt.

Villarreal – Sevilla 3-2

A sárga tengeralattjáró egy kicsit elvétette a pályáját és ahelyett, hogy mélyen lopózna, egyre magasabban szárnyal. Ez konkrétan azt jelenti, hogy makacsul nem akar leszakadni a Barcelonától és mivel a spanyoloknál az egymás elleni eredmény számít elsősorban, a pontegyenlőség egyelőre nekik is kedvez. Ráadásul csütörtökön sikerült elintézniük, hogy már csak nagyon nehezen eshessenek ki az UEFA kupából, és bár tudjuk, hogy az ellen szerepében ezúttal csak a Mlada Boleslav tetszelgett, de az idegenbeli siker manapság mindenki számára nagy szó. Ja és Nihat is egyre jobb formában van, így minden adott egy remek mérkőzéshez. Persze ennek szükséges kelléke a jó ellenfél is, amely szerepre a Sevilla mintha tökéletesen megfelelne. Így aztán semmi kétségünk nincs, hogy jó mérkőzésre van kilátás és minden bizonnyal el is fog dőlni, mert a csapatok egyáltalán nem a döntetlenezési hajlandóságukról híresek.

Valencia – Murcia 3-0

Pedig szurkolunk a vendég pontszerzésért, mert a Valencia spanyol BL indulóhoz méltatlan helyzetbe került azzal, hogy a Rosenborgtól oda-vissza sikerült kikapnia. Persze a Murcia nem a Rosenborg és mivel az elmúlt öt mérkőzésükön mindössze egy gólt sikerült összehozniuk a vendégeknek, így talán a hazai szurkolók is megbocsátanak valamennyire az elmúlt idők mindent alulmúló szerepléséért. Talán David Villa segít ebben, mert Koeman láthatólag nem váltotta meg a világot.

Deportivo – Racing 2-0

Nagy bajban lesznek a csapatok ezen a mérkőzésen, mert mindkét oldal a kontrákban látja a megoldást, így nem lennénk meglepődve, ha a játék kizárólag a felezővonaltól mindkét irányban 15 méterre leválasztott, egyáltalán nem széles mezsgyén zajlana a kiugrásokra bármikor kész csatárokkal. Persze ettől még izgalmas lehet a meccs, főleg ha csatárok helyzetkihagyási hajlandóságát is figyelembe vesszük. A végén viszont a hazaiak fognak örülni, mivel bátrabban mondják be kétszer is, hogy rekontra.

Recreativo – Osasuna 0-0

A betli mérkőzése. Bár nem szívesen jósoljuk ezt az eredményt spanyol mérkőzésre, de ezúttal nem igazán látunk más megoldást, mert mire a Huelva észbe kapott, addigra mindenki elszaladt és csak a Betis és a Levante maradt mögöttük, míg az Osasuna mindig képes kirúgni a saját lábát egy jól időzített és szükségtelen kiállítással. Meg aztán az sem utolsó dolog, hogy amikor már működni látszott a Dady-re épített támadógépezet, rögtön sikerült is értékelhetetlen teljesítményt felmutatni a gólszerzésre irányuló akciókban. Szóval impotencia, unalom és betli. Ezekre számítunk. Viszont innentől kezdve bízhatunk benne, hogy ennél csak jobb lehet a mérkőzés és minden gól egy kicsit növeli a furcsa mosolyt az arcunkon. Reméljük nem fogunk sírni a mérkőzés végén.

30 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr48223736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nasteey 2007.11.09. 19:56:52

Ehh... én pedig Barca győzelemre tippelek. :)

VGL 2007.11.09. 20:35:07

nasteey, egyetértek Veled.

Szerintem a Sevilla is megveri a Villarrealt. Ez a mostani győzelem a Real ellen mutatott első félidei játékkal meglehet.

Dean 2007.11.10. 07:27:00

Szerintem csak túl sokszor hallották a házigazdák, hogy elfogultak a Barcaval, úgyhogy most direkt a Real fanoknak akartak kedveskedni :)

krysal 2007.11.10. 11:58:35

Alig hinném, hogy kedveskedni akarnak, de az én tippem is két gombóc egy ellen, a mérleg katalán oldalára. Persze, ne legyen igazam...

Én egyébként inkább a Mallorcától félnék. És pancho, ugye nem gondoltad komolyan, amit Salgadóról írtál??? Mert csak egy dologgal tudok egyetérteni: hogy elfelejtett focizni... Persze, megint csak ne legyen igazam...

nasteey 2007.11.10. 13:04:53

Ha otthon félnetek kell egy Mallorcától, az régen rossz... :) Lehet, hogy szoros lesz, de ide a rozsdást, hogy hazai.

Trek · http://rapidreszeg.blog.hu 2007.11.10. 13:06:09

Sajnos a Mallorcával az a baj, hogy nagyon régóta a Real mumusa. Én személy szerint nagyon félek, hogy nem nyer a Madrid.

nasteey 2007.11.10. 13:54:15

Jajj, csak lenne igazatok. 8)

Dean 2007.11.10. 21:56:24

Mondhat bárki bármit, Rijkaard egész egyszerűen egy szellemi fogyatékos.

Ylaya 2007.11.10. 21:57:47

na meglett szoptatva a barcelona. ugy kell nekik...

Dean 2007.11.10. 22:21:31

Tudnám mi az Isten fütyülőjéért kell a csapatot 4-6-0 felállásban pályára küldeni...
deansdale.extra.hu/getafe-barca.jpg

Hogy nem jön rá ez a hadirokkant Rijkaard, hogy Ronaldinhonak és Messinek kéne némi terület, és úgy tudná őket tehermentesíteni, ha lennének csatárok az ellenfél 16osánál?! Lenne két rendes csatárunk, az lefoglalna két-három védőt, máris egy kicsit több levegő lenne a középpályán.

És még ezen felül, miután az első perctől nyilvánvaló volt, hogy a Getafe erőfocit játszik, ráadásul hátrányba is kerültünk, a két lehetséges gólszerzőnket (egyben a szabadrúgás-rúgót) lehozni, és beküldeni két kis szerencsétlen, nyeszlett tizenéves gyereket... Mikor tényleg egyértelmű volt, hogy a Getafe játékosok az erejüket és testfelépítésüket használják a Barca támadói ellen... Úgy bedarálták Giovani-ékat mint a huzat.

Rijkaard tegye meg azt a szivességet, hogy lemond a p*csába.

Nagyjából így kéne pályára küldeni a csapatot:
deansdale.extra.hu/barca.jpg
Iniesta, Xavi és Touré (3 jól védekező középpályás) mellett semmi szükség 4 védőre, főleg úgy nem, hogy egy csatárunk sincs :P

Áh, nem is idegesítem magam tovább.

nasteey 2007.11.10. 23:43:16

Ne is, én sem teszem. Ha ez kell ahhoz, hogy Rijkaard lemondjon, akkor végtelenül boldog vagyok, hogy kikaptunk. Ha meg nem mondd le/küldik el, akkor bekaphassa'.

rizla 2007.11.11. 00:27:18

dean: ezt te sem gondolhatod komolyan, hogy azon múlik, hogy nem két csatárral játszik a barcelona...
rijkaardnak mennie kell ettől függetlenül, de ne legyél már ekkora edzőmágus.
a real meg simán leveri a mallorcát, a hátrány 4 pont lesz. még egy kevés hozzá, és laporta is meg lesz győzve.

nasteey 2007.11.11. 00:36:44

Nem. Itt azon múlik, hogy csatár nélkül játszunk. (Meg még egy csomó mindenen, de ez most mellékes.)

Dean 2007.11.11. 08:11:33

A Barca "taktikája" ebben a szezonban eddig az volt, hogy, Messi, Iniesta vagy Ronaldinho (olykor Henry) elindulnak a kapu felé, és "majdcsak lesz ott valaki, akinek passzolhatnak". Mert hogy (közép)csatárunk egész egyszerűen NINCS, az biztos.
Nagyon nyögvenyelősen megy ez a rendszer, ez főleg az utóbbi meccseken volt látványos (Rangers, Getafe).
Egyszerűen aggyal nem foghatom, hogy a világ legjobb csapatába minek kell 4 hátvéd mellé még 3 védekező középpályás. (Iniesta és Xavi is leginkább szűrő szerepben játszanak.)
Ha hét emberünk inkább csak védekezik, akkor persze hogy általában nem kapunk gólt (lásd BL), de így csak 3 emberünk támad, és mindegyik a középpályán helyezkedik el alapból. Egy taktikusan (Rangers) vagy izomfölényben, agresszíven (Getafe) védekező csapat ellen 3 támadó, akiknek ráadásul mindegyiküknek(!) át kell verekedni magát az egész középpályán+védelmen, hogy a kapuig jussanak, kevés.
Szerintem Puyol, Milito és Abidal is világszínvonalú hátvéd, nem hiszem, hogy ilyen Getafe-szintű kiscsapatok ellen is még eléjük kéne rakni 3 védekező középpályást. Minek? Ilyen csapatok ellen úgy kéne kiállnunk, hogy mi gyakoroljuk a nyomást, ne ők :P
4-6-0 helyett 3-4-3 kéne, amiben akár (szentségtörés!!!) 3 VALÓDI csatár is lehetne (Henry-Eto'o-Saviola stílusban, ami persze most már nem lehetséges, de példának megteszi). Abban tökéletesen biztos lehetsz, hogy ha 3 ilyen csatár a 90 perc alatt végig a kapuval szemben ólálkodott volna, soha egy pillanatra sem kellett volna Messinek vagy Ronaldinhonak 3 védővel szembenéznie egyszerre. Porrá alázhattuk volna a Getafét, így meg magunkat sikerült.

Ronal-d'oh! 2007.11.11. 09:29:29

Dean, nem a négy védővel van a baj, hanem a 3 védekező középpályással. Egyet (Iniestát) előre tolni, kettő maradhat, Dinho és Messi szélen, Henry meg elől. Iniesta osztogathatna középen, lenne egy csatár elől, és így kicsit több levegő jutna a két szélsőnek. 4-5-1. Szerintem :)

gibson 2007.11.11. 09:35:44

gratulálok, a valenciát sikerült telibetalálni, a barcelona is szenvedett a getafe ellen (hogy ki is kaptak, az már csak hab a tortán), reméljük, a real-mallorca tipp is bejön.
lehetséges lenne, hogy nem adják sehol a villarreal-sevilla meccset?!? nem találom sehol a tv műsorban...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.11.11. 10:23:50

egyedül a Villarreal-Sevilla kezdődik 9-től. szóval talán nem az Almériát adják csúsztatva.:)

szmrmszrzt 2007.11.11. 12:44:07

pláne nem élőben, ahogy a sportklub írja.

nasteey 2007.11.11. 13:58:33

Samu visszatérhetne már, mert egyszerűen nincs most ember, aki azt a posztot bevállalja.

És az csak az egyik dolog, akit Dean leírt, a másik, hogy nagyon keveset mozgunk. Pl.: Messi lábra várja a labdát... O_o Sehol egy beindulás, senkitől. Sokkal többet kellene futnia a 3 támadónknak. Zambi - Abidal is többet mehetne fel, már csak azzal is nehezebb dolga van az ellen védőinek.

luqe 2007.11.11. 16:47:13

Dean, ha a te háromvédős rendszereddel játszik majd a barca, akkor kiestek :) Meg tetszik ez a másik hozzáállás, hogy a "Getafe szintű" csapatok ellen elég a három hátvéd. Hát kedves társaim, ez nem az angol bajnokság ahol csak a szögletekre kell figyelni egy középmezőnybeli csapat ellen. Itt még a legutolsó kieső csapatoknál is technikás játékosok vannak, akik egy az egyben megeszik reggelire Puyolt meg Militot. Szóval nem kell leírni a spanyol középcsapatokat. Rendre ők okoznak meglepetéseket, gyors és technikás játékukkal (remek példa erre a Mardid és a barca ellen otthon játszó Valladolid, a barca ellen inkább a második félidőben).

A barca támadójátékosaival (ronaldinho, messi, giovanni, eto, henry, meg a szerb gyerek) az a baj, hogy nincs stílusuk, összjátékuk meg főleg nem(mondjuk elég nehéz úgy kialakulni ilyesminek, ha ötmeccsenként játszanak együtt). Egyéni kvalitásban jók, de ennyi. messit meg középpályásként játszatni vicces. rijkaarddal az a baj, hogy egyszerre akar mindenkit - de legalábbis minél több nagy nevet - a pályán látni. Pedig belenyugodhatna, hogy vagy ronaldinho-messi, vagy ronaldinho-henry, vagy ronaldinho-eto (aki ugye sérült, hm, már várom hogy visszatérjen és a holland mégjobban elkezdjen vergődni) és tisztességes szélsőközéppályások. Nem lehet minden posztot megoldani ugyanazzal a 3-4 emberrel azon a néven, hogy "támadók".

mickeyknox 2007.11.11. 17:11:21

luqe:

"A barca támadójátékosaival (ronaldinho, messi, giovanni, eto, henry, meg a szerb gyerek) az a baj, hogy nincs stílusuk, összjátékuk meg főleg nem"

Engedd meg, hogy kacagjak...

nasteey 2007.11.11. 19:57:14

Nézhetnél több Barca meccset. ;) Most a BL-ben nem egy összjáték után jött a második gól? És nem ez az első idén (sem) amiben R10 és/vagy Messi és a kp-k benne vannak.

Ha meg összjáték, ajánlom ezt a két videót:

www.youtube.com/watch?v=KCmCTVs8Nrs
(Barca - 3.25-től)

www.youtube.com/watch?v=PMz9KHg1vZ0
(itt meg 2.15-től)

Trek · http://rapidreszeg.blog.hu 2007.11.11. 20:53:04

Huh párszor majdnem szívrohamot kaptam. De a lényeg, hogy nyert a Real! Éljen Robinho!
Hala Madrid!

Dean 2007.11.11. 22:59:51

Luqe...
A Barca védőivel az a gond, hogy van 3 jó, afelett zűrössé válik a helyzet. Thuram már öregedik és lassú, Marquez és Zambrotta pedig sérülésekkel küzd és formán kívül van.
Namármost, ha feltesszük, hogy Touré (és Xavi) mint világklasszis védekező középpályás(ok) támogatják a védők munkáját, akkor el lehet azon gondolkodni, hogy a 3 klasszis védőnk mellé bárkit is tesz be Rijkaard, igazából nem lesz stabilabb a védelem, sőt... Oleguer? Thuram? Többet ártanak mint használnak, olykor.

Ugyanakkor viszont az ellenfél 16osánál igencsak elkéne egy kis tehermentesítés Henrynak.
A jelenlegi (elméletbeni) 4-5-1 játékunk helyett kéne legalább egy 3-5-2, és szerintem többre mennénk. Nyilván meglenne a maga ára néhány meccsenként eggyel több kapott gólban, de szerintem legalább háromszor annyit rúgnánk pluszban.

A kieséses poénodat meg sem hallottam, a "kieső csapatoknál a támadók megeszik reggelire Puyolt" szöveggel együtt :)

luqe 2007.11.12. 00:07:23

Dean, pedig jó lenne ha meghallanád, főleg mivel nem poén. Nem tudom miért gondolod humorosnak. Hm, ha a barca játékosai is ilyen "nagyképűen" kezelik a kiscsapatokat, mint te (ha ezt szabad annak hívni), akkor szomorú sors vár rájuk. (lásd getafe, de ilyen tendenciában még lesz pár). Nem tudom miért poén, hogy egy Almeirában, Levantéban, Racingban is ügyes játékosok vannak...

A védős részhez azért annyit, hogy erős túlzás, hogy oleguer pl. többet árt, mint használ, mert csak ottvan és csak akadályozza a támadókat, méteresítheted is a dolgot, hogy 3 il. 4 védő esetén mekkora területet kell védeni/befutni egy védőnek. Azok az idők meg elmúltak, hogy 3 védő meg 1 vkp. és a többi csatár. Ezt már a Real is megjárta.

nasteey: nem tudom miért linkelted a videókat, a rajtuk látható 2 (3) akció >>1 éves. Már-már archív. Ráadásul csúnyán hazai pálya mind, ez is érdekes.

Ezt mondtam én is (dinnyó-messi páros) hogy nincs összjáték, ők akik némileg kiemelkednek kvalitásban, próbálják egymást keresni. Henry is keresi még az Arsenal-beli énjét. Rijkaard meg egyik projektet sem támogatja...

Tetszik-nem tetszik, nekem egyáltalán nem tetszik a barca pályán mutatott politikája. (azt nem mondom, hogy bánom).

luqe 2007.11.12. 00:12:13

A Realból meg remélem végleg kikerül Cannavaro. Ramos-Pepe-Metzelder-Marcelo védőnégyest rendszeresíthetné Schuster. Ugyanakkor holnap délután imádkozni fogok, hogy Guti visszatérésével (ugye sérült, majd eltiltott volt) ne Gago kerüljön ki a csapatból. Diarra a játék sebességére olyan hatással van, mint egy sprinterre két ráerősített nagymama. Ezen imáim meghallgatásra kerülnek, akkor még egy egész jó csapat is kisülhet ebből.

rizla 2007.11.12. 01:16:07

nesteey: ezek gyönyörű videók, amiket linkeltél. a barcelona pont ilyen játékra képtelen már egy ideje. ehhez úgy kéne együttmozogni, amihez például kellene egy jó edző. egyérintős, sokmozgásos játék totális hiánycikk most arrafelé. labdatartós-adogatós van helyette.

rizla 2007.11.12. 01:18:06

mert azt azért ne nevezzük egyéritős sokmozgásos játéknak, hogy messi beindul, megver két védőt, kényszerítőzik ronaldinhoval, majd bevágja.. mostanában ez volt a max. odaadja, visszakapja, puff.

gibson 2007.11.12. 09:08:20

luqe - teljesen egyetértek veled, számomra felfoghatatlan, mitől lett cannavaro ennyire alapember, amikor szinte minden második gólt róla kapjuk. pedig csípem amúgy, az egyik kedvenc olasz játékosom, a vb-n amit művelt hihetetlen volt. de mostanában borzasztóan gyenge.
remélem, schusternek is ez járt a fejében, amikor a második félidőben beküldte pepét a helyére. ő sem tudta még igazolni számomra, hogy megért 30 millió eurót, de cannavaronál így, sérülés után, padról beállva is magabiztosabbnak tűnt.

phelan76 2007.11.12. 18:18:38

A Real meccsen nem enyhén ideges voltam...
Dean összeállítása meg tetszik. Szerintem is játszon úgy a Barca ahogyan ő felvázolta. Főleg hogy olyan szép terület lenne az ellenfélnek a két szélen hogy csak na...
süti beállítások módosítása