Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 10. forduló - négy pont és ami mögötte van

2007.11.02. 11:30 pancho_sanza

A városi rivalizálás az egyik legizgalmasabb dolog a labdarúgásban: mert már az is felháborító, hogy a szomszéd hülye kutyája átjár a kerítésen, de az túlmegy minden határon, hogy a gazdája még más csapatnak is szurkol. Ennek ellentmondva az egyazon településről érkező csapatok egymással szolidaritást vállalva és tökéletes összhangban vészelték át a fordulót. Madrid mindhárom reprezentánsa nyert, a két-két valenciai és sevillai csapat kikapott, a katalán főváros két gárdája meg egy-egy ponttal gazdagodott. A forduló rangadója enyhén szólva egyoldalúra sikeredett. Esett 26 gól és ennek a felét az általunk legjobban várt két mérkőzésen hozták össze a csapatok. Ronald Koeman kicsit közelebb került legnagyobb sikerei helyszínéhez, de a slusszpoén mindenképpen a Barcelonáé, amelyik most megmutatta, milyen az élet, ha Messi nem mutat érdeklődést a játék iránt, s így a Real Madrid már 4 ponttal vezeti a bajnokságot. Tovább után részletek:

A Levante nagyon illemtudó vendégként viselkedett az El Madrigal közönsége előtt, mert annak rendje és módja szerint lefeküdt a nagyobb tudás előtt. Már a harmadik percben borult a látogatók taktikája, mert Franco egy fejessel megszerezte a vezetést, aztán mire változtatni tudtak volna már további két gólszerző nevét is lehetett olvasni az eredményjelzőn. Viszont becsületükre legyen mondva, mindent megpróbáltak és meg is volt a szépítési lehetőség, de Riga úgy döntött ziccerben, hogy egyszerű, de hatékony megoldás helyett inkább mellkason bombázza a hazaiak kapusát. Ezután érthetően leült a mérkőzés és a játékosok mindkét oldalon méla közönnyel várták, hogy a bíró vessen véget ennek az értelmetlen összecsapásnak. Szerencsére megtette… (Villarreal – Levante 3-0) A következő mérkőzést viszont még engedhette volna a sípos ember, mert látványos és izgalmas rangadót játszott a Sevilla az Atlético vendégeként. Már a második percben vezetett a hazai gárda Raúl Garcia harciasságának és Daniel Alvés flegmaságának köszönhetően, hogy aztán egy gyors ütésváltást követően – a félidő végére - kettőnél utolérje ellenfelét az andalúz gárda. Sajnos nem olyan gólok voltak ezek, amelyekért igazán szeretjük a focit: egy megpattanó szabadrúgást, egy ritkán látható öngólt és egy kipattanó labda utáni fejest láthatott a nagyérdemű. Ráadásul még Forlánnak is le kellett jönnie és a helyére beállt Reyes azt az oldalát mutatta meg volt játékostársai ellen, amiért a Real és az Arsenal is szívfájdalom nélkül lemondott róla. Valószínűleg Luis Garcia sem a mostani játéka miatt hiányozhat Liverpoolban, mert az ottani labdaszedő kölykök is fetrengenek majd a röhögéstől, ha meglátják, milyen nevetséges műeséssel szeretett volna tizenegyest kiharcolni. S bár az első félidőt pontozással a Sevilla nyerte, az eredményjelző döntetlent mutatott, mi meg nyugodtan vártuk jóslatunk beteljesülését. Azonban ismét bebizonyosodott, hogy a futball nem autóskártya, amelyben a statisztikai adatok alapján dől el minden fontos kérdés. Ezúttal az Atlético lőtt két szép gólt és kivédekezte, amit kellett. A látogatóknak viszont csak egy kései szépítésre futotta. Mi meg örültünk, mert bár tippünk nem jött be, a második félidei tömegbunyó után inkább baba- és nem labdarugdosásra számítottunk. Viszont erre csak Pernia lett volna kapható, azonban miután rájött, hogy egyedül maradt és a - gyenge napot kifogó - bíró is megkegyelmezett neki, inkább ő is a focival foglalkozott. (Atlético – Sevilla 4-3)

Mindkét kaput Ricardo védte a Betis pályáján, de míg a vendégek kapusának nem sok teendője akadt, a hazaiaké valószínűleg sírva fakadt a mérkőzés után. Pedig az eredménnyel elégedettek lehetnek Sevillában, mert - a hazai nézők legnagyobb bánatára - kaphattak volna többet is. A helyzetek és a mérkőzés képe alapján nem is érdemtelenül. A zöld fehéreken kívül egyébként két kedvencük, Pandiani és Portillo is a mérkőzés vesztesei közé tartozik, mert azok után, hogy a múlt héten Dady két góllal egalizált, most is eredményesnek bizonyult, s egyáltalán nem úgy tűnt, hogy háborgatni kellene ezt a mostani támadóalakzatot.(Betis – Osasuna 0-3) La Corunában a helyiek büszkeségei egy pontot helyeztek a mérleg bennmaradó serpenyőjébe, de pontosan nem tudjuk elképzelni, mi történt volna, ha Moya kapus a tizenhatoson kívül szabálytalankodik, mert 11-es nélkül nem biztos, hogy olyan egyszerűen megszületik az egyenlítő gól. Különösen akkor, ha azt is bekalkuláljuk, a Mallorca már rutinból lenyomja az emberhátrányos szituációkat, ami leginkább annak köszönhető, hogy általában hátul szenvedik el a kiállítást és a védősor maradéka mindig tökéletesen osztja újra a területet. Már meg sem lepődtünk azon, hogy most is védő helyett jött a cserekapus és bár továbbra is csak egy csatárral játszottak, az az egy gyakran többet ér, mint máshol kettő.(Deportivo – Mallorca 1-1) Gyorsan konkretizáljuk is, hogy kikről van szó, mert nem szeretnénk, ha valakinél ismét elgurulna a cumisüveg: Bilbao büszkeségeire gondoltunk, ahol nagy kihívást jelentő feladat előtt áll az edző, mert meg kell találni az ideális csatárpárt, amelyik képes legalább enyhe riadalmat okozni az ellenfél védőinek. Ez annyira nem bonyolult feladat, mert a jelenlegi négy csatár adta lehetőségeket figyelembe véve 6 különböző kettős állhat fel. (Négy alatt a kettő. Vagy ezt ne erőltessük?) Tehát, ha minden pár kap egy meccset, akkor viszonylag hamar megtalálják a legkielégítőbb megoldást. Persze ne okoljuk a vendégtámadókat a vereség miatt, mivel a Getafe mindenben felülmúlta ellenfelét, így máris utolérte a Betist a tabellán és már csak egy pontra van a Deportivo. (Getafe – Athletic 2-0)

A madridi csapatokkal ellentétben a Valencia jobb házigazdának bizonyult. A Mestalla roppant igényes közönségének azzal kellett szembesülnie, hogy csapatukat cipóra verik. Persze mielőtt indokolatlanul megdicsérnénk a vendégeket, szeretnénk leszögezni, hogy ez a hazai csapat most nyomában sem emlékeztetett arra Valenciára, amelyik a szinte áthatolhatatlan védekezéséről híres. Ehhez jött még kiegészítőnek, hogy a királyi gárda játékosainak minden bejött, ez meg azt jelenti, amit a Villarreal elleni mérkőzésen már láttunk: öt rúgott gólt. S ha hozzávesszük, hogy még bennük maradt két-három további találat is, akkor bizakodva indulhatnak Sevilla felé. Mindenesetre nem feledkezhetünk el arról sem, hogy a Valenciának futotta a szépítésre és nem lehetett volna reklamálni akkor sem, ha duplán esetleg triplán szépít a hazai csapat. Szerintünk ez nem pusztán a hatalmas előny tudatában történő leállásnak köszönhető, hanem a királyi védelem átjátszhatóságának is. Talán ha lenne három Sergio Ramos hátul, akkor egy kicsit stabilabbak lennének. Ráadásul ez plusztalálatokat is eredményezhetne, mert bár minden gól tetszetős volt, de a Ramosé igazi mestermunkának számít, különösen egy védőtől. A hazaiak reménye két klasszis visszatérésében van: David Villában és az újra spanyol földön munkálkodó Ronald Koemanban. Azonban ne áltassuk magunkat, nagyon nagy teljesítményre lesz szükség mindkettőjük részéről, hogy lelket öntsenek a csapatba. (Valencia - R Madrid 1-5)

Kettő gólnélküli döntetlent is hozott a forduló és emiatt kellően morcosak is vagyunk, mert az ilyen jellegű a mérkőzéseket meghagynánk Itália remek csapatainak. Persze azért elégedettebben jegyezzük meg, hogy a Recre és a Racing a legszórakoztatóbb fajta 0-0-át játszotta. Tüzeltek a srácok csipőből, de ez most csak a kapusok naggyá tételéhez volt elegendő. (Recreativo - Racing 0-0) Ennél valamivel unalmasabb mérkőzésen nem sikerült felavatni a kapukat a Murcia barcelonai vendégjátéka alkalmával. Az Espanyolon a kipukkanás jelei kezdenek mutatkozni, s bár előre féltünk attól, hogy mi történik majd, amikor nem kell rangadókat játszaniuk, ennél azért mindenképpen többre számítottunk. Pedig, ha nemcsak a magasabbra taksált csapatok ellen szívnák fel magukat, egy igazán szép eredménnyel lephetnék meg szurkolóikat.(Espanyol – Murcia 0-0) A Zaragoza legalább 11-esből betalált, persze ennek nem igazán örültek a hazai szurkolók, akiknek lassan szembesülni kell azzal, hogy ha van Istene a labdarúgásnak, az valamiért nem szereti őket. Pedig meg lehetett volna az üveggömb beteljesítő, egyenlítő találat.(Almería - Zaragoza 0-1)

Nem maradt más hátra, mint a Valladolid és a Barcelona mérkőzése és most megpróbálunk óvatosan foglamazni, hogy senkit ne bántsunk önérzetében, így a reményt keltő dolgokkal szeretnénk kezdeni. Mindenképpen dicsérendő a sokat szidott Valdés kapus és góljáért Ronaldinho is elismerést kaphat. Viszont ezeken túl nagyon elszomorított minket, ami mérkőzésen történt. Nemcsak az eredmény miatt, hiszen amikor a hazai játékosok elhitték, hogy van keresnivalójuk és nem ijedtek meg Puyoltól és Militótól, akkor veszélyes akciókkal szórakoztatták a nagyérdeműt. Összességében egy eléggé de-koncentrált – és annyira nem tartalékos - védelem, gyenge középpályás szűrőjáték és átütőnek nem nevezhető támadósor jellemezte a vendégeket, amire nem igazán találunk magyarázatott. Ráadásul továbbra sem értjük, hogy miért helyez Frank mester ekkora terhet Bojan és Giovani vállaira, mert félő, hogy nem bírják el, s míg utóbbi esetében ez nagyjából hidegen hagy minket, addig nem szeretnénk, ha az ezúttal csak kapufáig jutó tini is összerogyna alatta. A gránátvörös-kékekért szurkolók meg jóval többet érdemelnének annál, hogy azzal kelljen vigasztalniuk magukat: a nagy rivális is pont ugyanezt az eredményt érte el itt a negyedik fordulóban. (Valladolid - Barcelona 1-1)

Itt szeretném megjegyezni, hogy a szerző által ismert legrégebbi és legkitartóbb Barcelona drukker: a szerző saját édesanyja. S bár érdekes családi vitákhoz szokott vezetni a futballról folytatott beszélgetés, azért a vacsora megtagadására és úriemberhez méltatlan kifejezések használatára még nem volt példa. Mindössze annyit szeretnék kérni, hogy ha a szurkoló anyuka véletlenül erre a lapra téved, nyugodtan elolvashassa a szerző vállalt véleményét és az ehhez kapcsolódó kommenteket.

19 komment

Címkék: videó spanyol összefoglaló la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr24215875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krysal 2007.11.02. 14:52:15

Egy kicsit hiányérzetem van azért a Madrid dícséretét illetően. Hogy lehet olyat leírni, hogy indokolatlanul megdícsérni a vendégeket???

Namármost, kezdjük a tényekkel: a Valncia az idényben ("kisebb" kisiklásokat kivéve), ha máshogy nem, de 1-0val hozta a meccseit. A Mestalla közönsége előtt a Madridi garnitúra az iskolafoci legbelemenősebb elemeit vonultatta fel, és ha az eredményjelzőn a félidőben 0-7 áll, senki sem szólhat semmit, csupán csak a tévesen (!!!) lesálláson megállított támadók rúgták be a ziccereiket. Másrészről. A második félidőben a Valencia támadásainak nagy százaléka a Heinze-Torres védőpárosról érkeztek, merthogy olyannyira ellazulta Suszti a meccset, hogy volt képe lecserélni a (megint) bombasztikusan játszó Ramost, és a Roberto Carlos felfutásaiból valamicskét elleső Marcelót. Ergo: ez a védőpáros (kis túlzással) még annyit sem játszott, mint a Barca-meccsen emlegetett statisztikák szerint Dinho, talán nem csoda, hogy egy kissé könnyebben jutottak el a madridi kapig a fehérek támadói. És! Azt se felejtsük el, hogy a szépító gól után a Királyiak is rúgtak gyorsan egyet, perceken belül visszatérve eredeti ritmusukhoz, csakazértis alapon.
Egy szó, mint száz: edzőváltás ide, hiányzók oda: a Királyi gárda TÖNKREVERTE a Valenciát - egy félidő alatt. (Na, ez így, ebben a formában kimaradt, és nem leszek egydül, aki hiányolja ezt a mondatot...)

Barca? Elnézve a meccset (ami még egyoldalúbb volt talán, mint a Madrid vendégjátékának alkalmával), egyetlen dolog világlott ki: Dinhónak ha nem is megy, de legalább küzd, akar! Na, ki adott megint forintos labdákat (amit a társak képtelenek voltak gólra váltani?), ki egyenlített? Pedig őt is épp annyira őrizték, mint HúdecsodagyerekMessit (itt nem Messi tehetségét akarom elvitatni, csupán arra a tényre akarok rávilágítani, ha őt is két ember őriz folyamatosan, neki sem megy a fickándozás annyira - márpedig jó sokszor fordult elő az utóbbi kb. másfél idényben, hogy a "kapafog" kiemelt figyelmet kapott az ellenféltől...)... Dinho talán éledezik, hozott egy pontot a katalánoknak, ami a végelszámolásnál jól fog jönni, és ha így folytatja, hamarosan még a katalános is rájöhetnek, nem jön rosszul egy kis hűség az egyik legnagyobb játékosukkal szemben (lásd még: Raúl...) Viszont Valdesről régóta tudjuk, hogy bravúrkapus, de a Llorente góljához azért kellett ő is... Teszemazt Casillas (vagy Canizares, vagy Frey, vagy Buffon, vagy... a sor tetszőlegesen folytatható) simán csúszva szedte volna össze ezt a beadást, amit ő... Hát, láttuk...

Viszont: full respect a Valladolidnak, ezt a produkciót látva megint érthetetlen a helyezésük... Szívből, lélekből velük vagyok!

krysal 2007.11.02. 15:18:25

Ja, és Panco, még valamit hozzátennék: mikor lehet megdícsérni a madridot, ha nem ilyenkor...???
10 meccs után 4pont előny, legtöbb rúgott, legkevesebb kapott gól...

No comment?

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.11.02. 15:21:04

nagy a pangas a napokban!
mindenkit kimoderaltatok?!:)))
(tenyleg, az mi volt, nem lehetne megkapni privatban?)

kben hihetetlen kellemes hetvege lesz:
- Sevilla-Real
- Juve-Inter
- Arsenal-MU

es meg gondolkodni sem kell azon, h kinek szurkoljon az ember!
(elnezest minden Real es Inter szurkolotol, illetve aki nem egy 3-3-at akar az Emirates-ben)

ennel mar csak a dec 16 lesz szebb a Premiershipben!

p.

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.11.02. 15:25:12

krysal,
ha valaki a Barcanak szorit, akkor nevarjunkma'el olyanokat, mint amiket Te is hianyolsz!

p.
egy kormendi kosarfanatikus, akitol sosem hallasz olyat, h a "Falco megerdemelten vezeti a tabellat iden"

spangol 2007.11.02. 15:36:19

Meddig kell még tűrni ezt a Reál komédiát? A tavalyi botlogás szórakoztatóbb volt, még ha pofáraesés is lett a vége.

Kanoute, szívünk érted kiált! Csakarózsaszín!!!

A kimoderálás engem is érdekelne, tudjam hol a határ ha kikapunk a 7végén

krysal 2007.11.02. 15:39:55

pote!

Én a Barcától leginkább azt hiányolom (sőt, inkább a szurkolóktól), hogy tartsanak ki szívvel-léllekkel Ronaldinho mellett. Az ő személye körül állt össze egy világverő alakulat (hú, de nehéz egy madridistának ilyeneket leírni...), amivel 2 bajnoki cím, és egy BL győzelem is került az azt megelőző években gyengélkedő csapat vitrinjébe...
Hihetetlen jó gárda az (bár Marquezt, Sylvinho-t, és Gudjonssent azért elküldeném a Camp Nou közeléből jó messzire...), akik jelenleg egy kicsit formán kívül vannak. Talán jobban élvezné minden szurkoló a meccseket, ha nem helyeznének felesleges súlyokat a csapatuk vállára...

Ja, és pote, Hala Madrid, Go Gunners, Forza Juve!!! - már ha a hétvégét is vesézgetjük:)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.11.02. 15:52:10

kimoderálás: nem igazán érdekfeszítő, mert nem volt valami épületes komment stílusában (pavel88 látta), viszont a kiskaput az tette be igazán, hogy benito-t lemadridistázta.
szurkolás: igazából előbb-utóbb úgyis tisztázni kell a dolgot, s különben sem érzem szégyenletesnek, hogy arra húz a szívem, ahol mindhárom BL-döntőjét megnyerte a csapat(BEK nincs benne)
dícsérés: ne mondjátok el senkinek, de nagyon teszett a Real meccs, de azért még megvárnám a szombatot, és egyben értékelném a dolgot

P.S.: ne szóljatok benitonak, hogy írtam kommentbe

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.11.02. 15:52:25

miert van az, ha vki szurkol a Realnak, akkor az Internek is???
a baj nem jar egyedul?!:-)

kben en is inkabb Arsenal (de a bajnoksagnak jobban jonne egy iksz; tomorulne a mezony a Pool es a Chelsea gyozelmevel,
hetfon pedig a City is feleled a sokkbol.
...remelem:-)

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.11.02. 15:54:23

elcsesztem, bocs,
most latom, h Juve...
de ugy is igaz, cserlejetek ki:-))

krysal 2007.11.02. 16:04:06

A baj nem jár egyedül? nem hát... :D

No, azért a szív a madridért dobog (meg a vér szállításáért, többek közt...), de ez az Arsenal már sok éve megér egy misét...Pláne, hogy ezek a tejfelesszájúak mire képesek, Uramatyám... (Na, meg olvastam Hornbytól a Fociláz-t... Ennyi indok elég?)

Öreg Hölgy meg? Na, kérlek. Abban a bajnokságban (max a Román kívül) ez az egyetlen csapat, ami szerethető (már nagyon rég óta...) Inter? Milan? Lazio??? Na, nekem inkább nem:)

Pancho! A szombatot én is kétkedve várom, de hasonló játékkal még Sevillából is pont szerzhető, pláne, hogy Suszti rácáfolt Capellóra, tdni illik, két szűrőkp-al is lehet tetszetős, attraktív futballt játszani. Bár kérdés, mi hozható ebből a Sevilla ellen... Húzós lesz, az biztos...

Benitót lemadridistázta valaki?????? Hűűűű, ezt hogy hagyhattam ki???????

Ramon Serrano 2007.11.02. 17:12:41

Azert en visszaternek a fordulora es abban is a Barca meccsre, mert azt lattam. Egyet kell ertsek pacho-val abban, hogy a mai Barca sokkal inkabb fugg Messitol, mint Ronaldinhotol. Az igaz, hogy a 2 evvel ezelotti csapat Dinho kore volt epitve, de a mai es tavalyi formajat elnezve ez 2007-ben eleg bator lepes lenne.
Ami a meccsen a legfeltunobb volt, az az, hogy mig Ronaldinhora egy ember lepett ki a vedok kozul, addig Messit folyamatosan lekettoztek, es ez nem lehet veletlen.
Az sem veletlen, hogy amikor Dinho jatszik, akkor Messi csipore tett kezzel szotyizik a jobb oldalon, ahonnan szinte el sem mozdul. Bezzeg, amikor nem zavarja a brazil 10-es, bejatssza az egesz palyat, mintegy iranyit a csatarok mogott.
Szerintem Messi zsenge kora ellenere megerett a csapat vezetesere, immar Ronaldinho nelkul.

Mas: nekem ugy tunik, Deco az, akinek a hianyat nagyon megerzi a csapat. O valahogy pont az ilyen meccseken ragadja magahoz a kezdemenyezest es ad nemi pluszt a tobbieknek is.

nasteey 2007.11.02. 19:05:15

Mér nem mondott le Rijkaard? Már nem várom a meccseket sem. 90 perc halál unalom. Második éve. :@

Ez a taktika meghalt, kifújt, leégett. Egyszerűen senki nem csinál semmit, Marquez lányos zavarában Oleguernek hiszi magát, a védők össze-vissza futkosnak, Xavi-Ini nem az igazi együtt. A kp tehetetlen, mert impotens a támadójátékunk. Messi állandóan lábra kéri a zsugát, sehol senkitől egy beindulás, lassan, körülményesen játszunk. És ebben csak az az zavaró, hogy nincs senki aki leordítsa a fejüket, hogy ilyen fizuval és ilyen szinten szokás virítani. Messi védelmére: lehet, hogy ketten őrzik, de meg szokta oldani. De nem lehet elvárni, hogy meccsről meccsre csak ő legyen a vezér. Ha tudnék félkézzel tapsolni, úgy tapsolnám meg Ronaldinhot, mert akar, hajt, küzd. Kezdésnek nem rossz. Viszont tegnap egyszer volt előtte terület, megindult, de mint akinek betonba öntötték a lábát. Hűű, de rossz volt nézni. Ezek a lábak vmikor a Bernabeuban is úgy szlalomoztak, hogy az ember szemében megcsillant a könnycsepp.

Nézzen a csapat Arsenal meccset, mert kb. a Barca is olyan játékra törekszik... ami nem lenne megvalósíthatatlan, csak 2x ennyit kellene futni. Szélsővédő is menyjen előre a francba, húzza meg a vonal mellett egy meccsen hússzor.

Betis ellen szurkolnék is a csapat ellen - vagyis inkább Rijkaard ellen - de úgyse fog menni. Viszont ha gála van megint bebiztosítja egy rövid időre a helyét. Vhogy csak túléljük ezt az időszakot is...

MAti 2007.11.02. 23:07:35

Guti nagyon okos labdát adott megint (4. gól előtt, Robinhonak kifelé, de szerintem egyértelmű).

Amúgy meg: Real-Milan-MU/Arsenal.
De ebből csak az első valamiféle elkötelezettség alapján, a többit a játéka miatt szeretem nézni. :)

nasteey 2007.11.02. 23:32:26

"Öreg Hölgy meg? Na, kérlek. Abban a bajnokságban (max a Román kívül) ez az egyetlen csapat, ami szerethető (már nagyon rég óta...)"

Ehh. Most látom. :) Mitől? Északi bundás brigád, és még szépen sem játszanak. Kövezzetek meg, de én talán őket utálom a legjobban. Viszont a Roma tényleg egy szimpatikus csapat.

krysal 2007.11.03. 07:16:55

nasteey, azért egy Zizouval, Del Pieroval (etc, hadd, ne soroljam fel...) felálló Juve nagyon is szerethető volt. Igaz, Lippi után jött Capello (őt meg ismerjük, nála az eredmény a fontos), de a többieknél még így is jobbak. Ráadásnak Trezegól a 2000-es Eb után amúgy is nagy kedvenc:P

"Északi bundás brigád" - ehhez csak annyit tennék, szted Belrusconinak mennyi köze volt abban, hogy nem zárták ki pl a Milant. Megy ott a kavarás keresztül-kasul, az olaszoktól az ilyesmi nem idegen... Lásd még: Lazio elleni vizsgálat, Inter és Milan nem megfelelő könyvelése, etc, etc...
De a sportpolitikába inkább most ne menjünk bele. (Viszont azért érdekel, hogy épp Capello kezei alatt kezdett formálódni ez az igazán stílusos és néhol attraktív Roma... Talán ez sem véletlen...)

"Ezek a lábak vmikor a Bernabeuban is úgy szlalomoztak, hogy az ember szemében megcsillant a könnycsepp." - ezt ne emlegesük, jó? Meglehetősen kellemetlen emlék, még ha akkor és ott én is el-eltátottam az arcom, hogy aztakutyamindenit. De psszt! Ezt el ne mondd senkinek...

_benito · www.nst.blog.hu 2007.11.03. 09:54:28

"azért egy Zizouval, Del Pieroval (etc, hadd, ne soroljam fel...) felálló Juve nagyon is szerethető volt."

stílusosan vasárnap fogom kilőni inter-szurkesz barátom derby d'italia postját, amelyben ezzel kapcsolatban van egy érdekes, találó és roppant igaz megállapítása.

naastey, minden igaz, a juvénak szurkolni nem könnyű, pont ezért becsülendő :) a bundát meg hagyjuk, pont a legdurvább vétkes úszta meg, sőt, jött ki az egészből a legjobban. nyakig ér a szar a serie a-ban, ez nem is vitás.

Sede 2007.11.03. 12:41:33

Egyetlen apró megjegyzés. Múlt héten nagy volt a zúgolódás (fővárosi oldalról), hogy persze a Barca nem is lőtt szabályos gólt, stb. Ugyanezek a hangok ezen a héten hozzátehetnék, hogy a - nem vitatom, Valladolid szempontjából megérdemelt - döntetlenhez kellett a játékvezetői díszkvartett, akik egy valószínű (kezezés Gudjohnsen fejesénél) és egy egyértelmű (Ronaldinho felb*asa a 90. percben) tizit nem fújt be. Gyanítom döntéseiben befolyásolhatta a múlt heti Dos Santos balett. Amitől a Barca-drukkerek 90%-a elhatárolja magát.

lábjegyzet a műeséssel kapcsolatban: Ronaldinho kontra Messi kérdésben számomra többek nem elhanyagolható, hogy nem a brazil volt, aki a hand-of-godot remake-elte..

luqe 2007.11.03. 18:01:41

A cikkel kapcsolatban: ha a Valencia három szépítőgólt akart volna szerezni, akkor 250%-os helyzetkihasználásuknak kellett volna lenni. A második félidő pedig egyértelműen a leállás miatt alakult úgy, ahogy. Első félidő jellemző pillanat a végén: Diarra a pálya kellős közepén _egyhelyben áll_ a labdával másodpercekig, majd passzol. S mikor a második félidő elkezdődött, és ugyanez a momentum visszaköszönt, akkor tudtam, hogy tartalékolni fognak. Első félidőben egy Robinho 1-1-et fújtak vissza, második félidő végén Robinho 1-1nél kiállítás, ez mindkettő tiszta gól. Szóval ha picit komolyan veszi a második félidőt a Madrid, akkor az egész világsajtó róluk szólna, ahogy az Arsenal BL meccse után az angolokról beszéltek (pedig az hazai pályán volt, s a Slavia össze nem hasonlítható a Valenciával, még a Valencia B-vel sem).
süti beállítások módosítása