Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi Jóslatok - Premier League 9. forduló

2007.10.06. 12:51 habitang

A PL kilencedik fordulója következik, azaz a forduló végén körülbelül az idény első negyedére pontot is tehetünk. Ennek megfelelően lassan itt lesz az ideje az első számvetéseknek is, ezt kicsit később el is fogjuk követni. Most jobban foglalkoztat minket és a PL-közönséget pár kérdés, amire várjuk, követeljük a választ, és bár kevés eséllyel fogjuk magkapni már a hétvégén, vasárnap estére biztosan közelebb fogunk jutni a megoldásokhoz. Vajon Grant képes újrainstallálni a kispadon is rotáló Chelseat? A Liverpool tényleg annyira kócos egy csapat, amilyennek az utóbbi időben látszik? Meddig melengetheti még Martin Jol popója a Spurs kispadját? Tényleg tutti tipp a Mancity-Bárki :H?  Türelmetlenül vallattuk a gömböt a PL-hétvégéről.

 

Manchester United - Wigan 2-1
Míg Benítez önszántából rotálja csapatát, Fergusonnak erre a sérülések adnak mindennél elfogadhatóbb okot. Nemrég lett bevethető a MU teljes támadósora, most az eddig mindössze két gólt megengedő, bár a Birmingham ellen egészen bizonytalan hátvédsorból esik ki újabb ember. Na, nem mintha a MU fanoknak ettől a hírtől megállna a kezében az aktuális pint, az oldalán támadó csatárt általában mellel a saját alapvonala felé futva, a csatár mozgását hátratekert fejjel követni próbáló Wes Brown fogja a megszokottnál messzebbről nézni, amint a kis- és formán kívüli csapatok ellen majdnem mindig villogó Ronaldo és Saha gólt szerez. Aki netán mégis sajnálná Brown kiesését, jusson eszébe az a Birmingham elleni jelenet, amikor McSheffrey az ifi kettőben is naiv lövőcsel után a hátvédtől két méterre nagyívben kanyarodott be a tizenhatosra, meglehetős zűrt okozva ezzel. Ugye, hogy ez segített! Tippünk szerint, ugye, a Wigan betalál, így a MU nem fogja sorozatban hatodszor is kapott gól nélkül megúszni soros bajnokiját. Ha netán mégis így történne, egy meccsre közelítenék meg a még 1927-ben, a második ligában felállított hétmeccses klubrekordjukat. A Wigan ideális alany lehetne akár arra is, hogy a MU idén először hármat rúgjon, de nem fog. Nem, mert a csatárok ugyan egy stabilabb hátsó fertállyal erre képesek lennének, de a középpályás sorral is gondjai vannak a Unitednek, Owen Hargreaves és Carrick hiányában kissé szedett-vedett United szalad majd ki az Old Traffordra, de csak azért, hogy bizonyítsa tételünket: ők azok, akiknek ma az végeredmény szempontjából a legkevésbé okoz gondot  egy-egy sérülés. A Wigan egy ideje Heskey nélkül kénytelen játszani, Sibierski holnapi játéka pedig bizonytalan, mint kutya vacsorája, így ahogy az már mostanában lenni szokott, a Latics színeiben első és valószínűleg utolsó idényét játszó Koumas jelenthet komoly veszélyt Kuszczak kapujára, és fog is. A Wigan "harcos kis csapat", ezt pedig azokra szokták mondani, akik a nagyok ellen mindig veszítenek, ahogy most is.

Aston Villa - West Ham 3-2
Minden bajnokságban léteznek tesztcsapatok. Ők azok, akiket annak, aki igazán nagyot akar szakítani, le kell gyűrni, de soha nem adják olcsón a bőrüket, sőt, amikor éppen megszállja őket az ihlet, nagyon vicces meglepetéseket tudnak produkálni a legjobbak ellen is. A nagyokon kívül bárkit képesek gátlástalanul elnáspángolni, akár több góllal, és nem ritkán teszik is. A PL idei idényében mi egyelőre a Newcastle, Blackburn, Aston Villa, Tottenham, Portsmouth, west Ham hatosfogatra  tekintünk így, a helyezésektől függetlenül. Most közülük kettő próbálja cincálni a másik bajuszát és ilyenkor bármi megtörténhet, főleg, ha mindkét oldalon kulcsjátékosok is hiányoznak a csapatokból. Jelen esetben a Villát eddigi otthoni teljesítménye, formája és otthoni nyerő szériája miatt esélyesebbnek tartjuk. Csak kevés választ el minket attól, hogy akár a nyakunkat tegyük rá: a forduló mérkőzését fogják majd játszani a csapatok. Agbonlahor és a visszatérő Maloney gólt szerez majd a hazaiak részéről, a háromoroszlános trikó pedig minimum egy gólra sarkallja Dean Ashtont a West Hamből. Nagy kötélhúzás lesz. Ha jóslatuk beválik, a hazaiak második gólja a négyszázadik Villa-gól lesz a PL-ben.

Arsenal-Sunderland: 3-0
Érik már, érik az első nyakas az Ágyúsoknak, de ezt nem a Sunderland fogja kiosztani nekik. Az Arsenalból az állandó sérültek mellett Rosicky biztosan, Hleb valósznűleg hiányozni fog, a Roy Keane sem számíthat jó pár  játékosára. A hiányzók miatt a lényeg nem változik, legyalulják a Sunderlandet az Ágyúsok. Tudjuk, hogy egy közepes képességű kavics tippje is körülbelül a 3-0 lenne, ezért mi felállítottunk egy 743 ismeretlenes differenciálegyenlet-rendszert, amiben nem csak azt vettük figyelembe, hogy milyen kedvvel ébred Wenger, de azt is, hogy milyen hangulatban fekszik le Roy Keane kutyája, és úgy is ez jött ki.

Reading-Derby: 2-2
Azt mondanánk, meglepetés, de őszintén szólva a meglepetés szót az angol bajnokság tabellájának utolsó harmadában tanyázó csapatok randiján nem teljesen érezzük helyénvalónak. Természetesen Kaká nem fog gólt szerezni a meccsen, de tényleg szinte bármi megtörténhet - teljesen függtlenül a helyezéstől, játékosállyománytól, edzőtől. A Reading a múlt héten kapott hetesre valószínűleg még mindig szerény, míg a Derby tudja, pont a Reading az egyik olyan csapat, amely ellen van némi esélyük a pontszerzésre, és akiket legalább meg kell szorongatniuk ahhoz, hogy álmodozhassanak a bentmaradásról. Meg is fogják.

Blackburn - Birmingham: 1-2
A Birmingham a MU ellen megmutatta, hogy egy nagycsapat bizonytalankodó védelmére is veszélyes tud lenni. Egészen pontosan voltak időszakok a mérkőzésen, amikor a United nem tudta, merre van az oda és merre a vissza. Ez, és a Liverpool elleni 0-0 azt súgja nekünk: a Birmingham jó formában van, és  Steve Bruce volt csapattársa, Mark Hughes menedzselte Blackburn ellen végre a "gólszerzők" rovatban is fogunk neveket látni. Tudjuk, hogy az a bizonyos kavics a Blackburnre tippelne, de mi itt sejtjük a forduló egyik meglepetését.

Bolton-Chelsea: 0-2
Kerestük, kerestük az érveket a Bolton mellett, de a Szajnától visszafordultunk. Rég volt, amikor utoljára ilyen nyugodtan készülhettek a Kékek egy méskőzésre, hasonlóan régen volt, hogy a Chelsea ennyire gyenge csapattal találkozott a Ligában. Carvalho és Lampard visszatérésével a teljesen másképp fest majd a Chelsea, egyedül Drogba hiánya miatt álltunk ellen a nagyon csábosan kacsintgató 3-0-ás tippnek.

Liverpool-Tottenham: 3-2
Hát, itt nagy bajban voltunk.. A Tottenhamet változatlanul mindenre képesnek tartjuk, de a Liverpoolt is. Fejből is több száz érvet tudunk felsorolni bármilyen végkimenetel mellett, így próbáltuk azzal enyhíteni a belül dúló háború okozta fejfájást, hogy aludtunk rá egyet. Hiába, pogácsát álmodtunk, nem eredményt, így kénytelenek voltunk az eszünkre, a szívünkre és a hatodik érzékünkre hagyatkozni, no meg a gömbre. Ez megint keveset segített, teljesen megoszlottak a vélemények. A Liverpool az otthoni mérkőzések alapján felállított tabellán a 12. helyen áll, a Tottenham elöl-hátul gólgép, egyik odalon nyeretlenségi széria, másik oldalon komoly gólínség... Így a Marseille-füles és az otthoni környezet miatt, és talán bízva abban, hogy Rafa Benítez ugyanolyan józan marad a meccs előtt, mint amilyen józanon nyilatkozni tud utólag, Liverpool-győzelmet jósolunk - sok góllal. Tudjuk, ez inkább a Spurs-re jellemző, de itt az idő, hogy az Anfield is lásson izgalmas mérkőzést. Martin Jol állása érzésünk szerint nem ettől a mérkőzéstől függ. A főnöknek adott hatmeccses türelmi időt győzelmek nélkül kezdte a Spurs, így meg lennénk döbbenve, ha az utóbbi időben Martin Jol nem vacsorázott volna többször elegáns urakkal helyes kis vendéglők különtermében.

Manchester City - Middlesborough 2-0
A Boro-t a legkevésbé karakteres csapatok közé sorolhatjuk - idegenben elég harmatos teljesítménnyel -, míg a City épp az ellenkezője, otthon mindenkit maga alá gyűr, és teszi ezt egyre meggyőzőbben. Sem az edzők rutinja és felkészültsége, sem a csapatok játéka nem ad okot arra, hogy azt gondoljuk: leeseő állal kell majd tudomásul vennünk, hogy a Boro az első csapat, amely pontot rabol a City otthonában.

Newcastle-Everton: 2-1
Itt bizony eljátszhattuk volna a béke barátját, és mondhattunk volna 1-1-et, 2-2-t, de azt gondoljuk, hogy a Newcastle ezt most behúzza. Owen - aki feltehetően az orvosára keresne rá először az iwiw-en is -, várhatóan visszatér a csapatba, és tudnunk kell: az ő gól/meccs mutatójára a sérüléseinek eddig nem sok hatása volt. Bár Allardyce csapata egyelőre egyáltalán nem úgy muzsikál, ahogy sokan várták - és nem próbáljuk elkenni, mi is köztük voltunk, - az idegenben eddig csak a Tottenhamet meglepő és a hétközi UEFA-kupa meccsen muníciót önbizalomra cserélő Evertont megverhetik.

Fulham - Portsmouth 2-1
A Fulham négy döntetlennel, hét rúgott és hét kapott góllal jött ki az utóbbi négy fordulóból, míg a Portsmouth megnyerte utolsó három mecsét, és egyedül a Readingnek rúgott egy hetest. Nem mintha ez számítana, a 7-4-es meccseket egy ilyen előretekintésnél nyugodtan lehet 3-2-nek is értékelni. Az ész azt mondja, hogy a Portsmouthban és Redknappben van annyi kraft, amennyi ahhoz kell hogy a három pontot is a bőröndök mellé tegyék a hazúton, a gömbbel konzultálva viszont azt sütöttük ki, hogy erre a három pontra Londonban rendelnek ki több rundó sört.

23 komment

Címkék: beharangozó premier league 9. forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr17188037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.10.06. 14:02:38

mar van jegyem a City-Borora,
tippelhettetek volna tobb golt is:)
p.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.06. 18:43:16

Nyugi, a ManU is négyet rúgott és csak kettőt mondtunk!:)
Az is igaz, hogy a Villa-WHU-n 4 góllal kevesebb született, mint amennyit a gömb súgott, de cserébe a kötélhúzást és a győztest eltaláltuk.

Ronal-d'oh! 2007.10.06. 19:05:43

nyert ám bizony, ráadásul a személyes kedvenc, Anderson, végre jól játszott :)

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.06. 19:10:46

nekedX

Nem volt rossz, de a meccs csak a játékosok közötti különbségen múlt. Hihetetlen, milyen sok hibát csináltak a Wigan-játékosok, egyszerű labdakezelési problémáik voltak. Még kettő-nullánál is úgy nézett ki, mintha mezőnyben ők lennének az erősebbek. Aztán megint bénáztak egyet, jött a harmadik, onnantól pedig a kedvük is elment..

Ronal-d'oh! 2007.10.06. 20:20:44

habitang

akkor jó a meccs, ha a játékosok döntik el, nem más :)

Ylaya 2007.10.06. 21:29:17

Vegre feltamadt a MU golerossege. Valaki tudna mondani egy site-ot ahonnan ingyen lehet nezni a premier-league meccseket, ha letezik ilyen?

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.07. 10:18:58

nekedX

Én azért jobb szeretem azokat a mecceket, ahol a játékosok közel kiegyenlített tudásúak és az edzőknek is van köze az eredményhez, de ez ízlés kérdése, persze.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.07. 10:23:36

Ylaja

Ide kattintva az első pár kommentben találsz linkeket:

nst.blog.hu/2007/09/25/premier_league_7

Rezgrof 2007.10.07. 13:57:46

Roy Kínnek az agyára ment a sunderland, még oda is költözött, MU kövületként valószínűleg nem őrzi az arsenal csapatképét az ágya fölött.

Örületét átragasztja majd bizonyára csapatára is, szerintem hoznak egy ikszet, majd meglássuk

crouchy 2007.10.07. 14:30:35

máskor keltsétek már fel egy kicsit hamarabb azt a csodagömböt mer így kénytelen vagyok saját magam tippelni:)

crouchy 2007.10.07. 14:30:36

máskor keltsétek már fel egy kicsit hamarabb azt a csodagömböt mer így kénytelen vagyok saját magam tippelni:)

crouchy 2007.10.07. 14:31:15

bocs a 2ér. töröljétek nyugodtan (lehetőleg csak az egyiket)

crouchy 2007.10.07. 14:33:51

jajj hát értem h miér nincs még live komment ahhoz a meccshez ami 14kor kezdődik. ezek az időzónák csak arra jók, h azt higgyem h beszart a netem.

mook 2007.10.07. 16:29:02

Ylaya, a myp2p.eu mellett ha elég csak az összefoglaló értelmes kommentárokkal, akkor ajánlom a BBC "Match of the Day" című műsorát, amit le lehet kapni különböző fájlmegosztó helyekről. A műsor honlapja:
news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/match_of_the_day/default.stm
(Azt nem tudom, hogy ezt hogy lehet élőben nézni. A BBC ONE jön a neten, valakinek van tippje?)

Ha pedig csak a gólok érdekelnek:
www.101greatgoals.com/

crouchy 2007.10.07. 17:24:43

már megin mit művel a pool védelem. ez nem igaz. Hozzák be crouchot! Hülye benítez!

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.10.07. 19:32:26

a "Match of the day" tenyleg tuti,
Lineker a musorvezeto, es Shearer meg Alan Hansen nagyreszt a szakerto!

aki nem tud varni estig, azoknak itt Elano 2.golja
(elnezest a bemozgasert, de en is ugrottam:-)
youtube.com/watch?v=Cwfv2KAMxEU

p.

crouchy 2007.10.07. 19:39:17

pote dögölj már meg:D és még nem is hátul ülsz egy kis eldugott helyen. mázlista. ammeg az mindent elmond a pool helyzetéről hogy döntetlent játszottunk otthon, és még nekem kell örülnöm h nem kaptunk ki.:(:(

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.10.07. 21:56:11

ha eljutok az Anfieldre (tervben van:-), akkor azt nem rakom fel, jo?!
:-)

kben, penteken vettem a jegyet, es megkerdeztek, hova kerem,
en meg odakertem:)
p.

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.10.07. 21:58:51

akkor majd ha az Anfieldre eljutok (tervben van:-),
azt nem rakom fel, ok?:-)

kben penteken megkerdezte a penztaros, h hova kerem a jegyet,
odakertem:-)
p.

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.10.07. 21:59:37

probaltam ugyanazt megfogalmazni, de elszallt,
ezek szerint nem:-)

güell (törölt) 2007.10.08. 00:54:05

sajna nincs kameram, amugy kuldenek majd videot a charlton-qpr-rol nektek.
ja az egy masik post. sebaj.
süti beállítások módosítása