Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Egy talán nem teljesen felesleges eszmefuttatás

2007.10.06. 09:50 _benito

Ricardo Izecson dos Santos Leite, azaz Kaká a világ legjobb játékosa. A pályán elegáns és végtelenül intelligens, csodálatos képességeivel mindig a csapat érdekeit tartja szem előtt – ha kell passzol, ha kell, elvállalja a lövést is. Nem reklamál, nem lökdösődik, nem fetreng és még soha nem láthattunk tőle semmiféle aljas szabálytalanságot – egyszóval pályán és azon kívül is úriember módjára viselkedik. A napokban a FIFPro (57.000 tagot számláló, profi labdarúgókat tömörítő nemzetközi szervezet) az év játékosának választotta, azt gondoljuk, nincs senki, aki egyértelműen jobb játékost tudna mondani nála, nem csoda, hogy a Milan úgy vigyáz legnagyobb értékére, mint a hímes tojásra. Annak idején 8.5 millió Euróért érkezett, ennek most sokszorosát éri, de nem vállalkoznánk rá, hogy megtippeljük, mennyibe is kóstálna őt kivásárolni, ha a post apropója igaznak bizonyul, hamarosan úgyis megtudjuk.

Merthogy Kaká a vergődő Milan újabb csúfos pofonja után kijelentette, szívesen játszana Spanyolországban. Természetesen két csapat jöhet csak szóba, ha feltételezzük, hogy komolyan beszélt, de ha létezik a világon olyan klub, amelynek jelen pillanatban nincs szüksége Kakára, akkor az a Barcelona. Nyilván nem arról beszélünk, hogy ne cserélné le az összes Barca-societé Decót az első szóra, hanem arról, hogy egyrészt ha van is gond a katalánoknál, az nem azon a poszton, másrészt annyi csodálatosan passzoló játékos található a keretükben, hogy Kaká zsenialitása nem tudna olyan látványosan kibontakozni, mint például Madridban. Azt viszont meg merjük kockáztatni, hogy a Barcelona is erősen érintett lenne az ügyletben, de erről majd később.

Akkor tehát Madrid. Ez a frigy olyan egyértelműnek tűnik, hogy szinte elrendeltetett, Kaká tökéletesen illik a Real imidzsébe, játékába, csapatába, szisztémájába és nem elhanyagolható szempont, hogy a madridi azon kevés klub egyike, mely adott esetben ki is tudná fizetni a csillagászati összeget érte. A Blancók variációs lehetőségei ezzel megsokszorozódnának, hiszen Kaká tökéletesen el tudja látni a 4-4-2 klasszikus irányító szerepe mellett a 4-3-1-2 trequartista feladatait is, végső esetben pedig nem kellene kétségbeesniük a szurkolóknak akkor sem, ha Kaká csatárposzton tenné a dolgát, hiszen a Milan egycsatáros játéka is szinte az ő állandó kapu előtti felbukkanására épít. (Zárójeles megjegyzésünk, hogy a Barca 4-3-3-jában már nem biztos, hogy ugyanolyan jól teljesítene, Deco ugyanis nagyon sokszor a saját térfelének közepén szerzett labdákat osztja szét, elképesztő mennyiséget fut és sokszor szerelni is kénytelen, ami talán kevésbé Kaká sajátja – bár minden valószínűség szerint megoldaná ezt is). A világ legjobb játékosa a világ legnagyobb klubjában, nincs ember, aki ne fogadná el, hogy a még mindig nagyon fiatal brazil meg akarja mutatni magát hófehérben. Ez bizonyosan véráldozatokkal járna Madridban és igen, stílszerűen a legnagyobb Real-ikon, Raul lenne kénytelen átadni a helyét a kezdőben az eljövendő kor potenciálisan legnagyobb madridi játékosának, mi ugyanis Kaká esetleges érkezésével egy 4-2-3-1 formációt tartunk a legszerencsésebbnek, melyben a Robinho, Kaká, Sneijder – van Nistelrooy négyesfogat feladata lenne a gólszerzés. Az biztos, hogy az utóbbi évek legjobb spanyol bajnokságát látnánk, arról nem is beszélve, hogy játékban (úgy értjük, annak szépségében) is méltó ellenfelei lennének a katalán ellenlábasnak, ahol a passz/sec együttható a világ legmagasabb értékét mutatja.

Na, akkor ezt meg is beszéltük, de mi lesz a Milannal? Soha nem ruppótlan kis csóringer volt a milánói gigász, annyira nincs szükségük a pénzre, hogy ezért szétbombázzák az európai futballtrónon feszítő csapatot, hacsak nem úgy teszik ezt meg, hogy értelme legyen – más szóval okosan befektetik a Kakáért kapott konténernyi pénzt. És itt belép a képbe a Barcelona, mely szerintünk nemhogy megfelelő ajánlat esetén elengedné Ronaldinhót, de Rijkaard még egy hálás graziét is utána küldene, hiszen egyáltalán nem könnyű feladat játszatni a brazilt úgy, hogy nem megy neki, lecserélni viszont égbekiáltó bűn és megengedhetetlen merénylet a csapat ellen. Viszont Ronnienak nem megy és ez nem hullámvölgy, annak ugyanis kicsit hosszúra nyúlik immár. Azok a megoldások, melyeket csak ő tud, mindig benne vannak és lesznek, de úgy mozgatni a csapatot, passzolni, cselezni, gólokat lőni, ahogy azt az ezüstéremmel végződött tavaszi idényben láttuk (természetesen nem tavaly, hanem három éve), talán már soha nem fogjuk – legalábbis nem Barcelonában. Hogy mást ne mondjunk, talán neki sincs ellenére, hogy Olaszországba költözzön: új impulzus, új játszótársak, új közeg és valószínűleg némileg megemelt zsebpénz várná Milánóban.

Szemünket behunyva képzeljünk most el egy kakámentesített Milant. Nem fest nagyon jól, ugye? Akkor most tologassunk, huzigáljunk, tegyünk be, vegyünk ki és pillantsunk rá újra: Oddo, Nesta, Kaladze, Jankulovski – Gattuso, Emerson – Ronaldinho-Seedorf-Pirlo – Ronaldo. Nincs kétségünk afelől, hogy a válogatott csapattárs érkezése varázslatos hatással lenne a pufók angyalkára emlékeztető brazil csatárfenomén felépülésére, aki az istrángot szaggatva rohanna a szertárba a mezéért, hogy ismét pályára léphessen. De mondunk mást, a Kakáért kapott pénzből talán még futja egy közepesen erős csatárra is, aki mondjuk simán vállal 15 gólt a fent említett trojka passzaiból, Inzaghi csereként is meglőne 6-8 gólt, arról már nem is beszélve, hogy mennyit szereznének ők maguk! Aki emlékszik a Milan Siena elleni meccsére (nem volt ám annyira emlékezetes, fekete pont sem jár érte, ha nem tudjuk felidézni), annak biztosan beugrik az is, miért hozzuk most elő az egyébként a kutya szájából visszahozott döntetlent. Akkor ugyanis a BL-felkészülés jegyében Ancelotti a kezdő jelentős pihentette, a karmesteri pálcát pedig a pálya közepére parancsolt Seedorf kezébe nyomta. Az eredmény nem adja vissza hűen, mit tett az asztalra a zseniális holland: futott, ütközött, szerelt, visszalépett, elkérte, leosztotta, rálőtte. Jellemzően a társak töketlenkedésére az egyenlítés is csak az utolsó percekben jött össze (külön vicces, gólszerző: Nesta), majd a lefújás előtti másodpercekben Seedorf harmadik kapufáját szerezve még megdöngette a lécet egy irdatlan szabadrúgásból. Summázva, nem kellene tartanunk attól, hogy See-papa középre húzásával erőtlenné válna a Milan támadójátéka, hiszen a játékos tudása és rutinja mellett balra tőle ott lenne Ronaldinho, jobbra pedig Pirlo. Nekünk régi meggyőződésünk, hogy neki igazából nem az a posztja, ahol a Milanban évek óta szinte tökéletesen teszi a dolgát, több válogatottbeli csapattársa mondta ugyanis róla, hogy a legtechnikásabb olasz futballista. Azt tudjuk róla, hogy a szabadrúgásai elképesztően pontosak (Juninho, Mihajlovics, sőt, Sirinbekov-szint!), de külön kíváncsiak lennénk, mit tenne hozzá a csapat játékához egy némileg támadóbb feladatkörben, főleg úgy, hogy mondjuk hozná a tőle már szinte el is várt 10-12 km/meccs futóátlagot.

És akkor vissza a Barcához, mert láthatjuk, hogy mindenki boldog és mosolyogva simogatja új játékszerét, szinte el is feledve az őt ért veszteséget. A katalánok először is egy rohadt nagy halom pénzt nyernek a dolgon, ami ugye soha nem árt, főleg, ha az ember kényszeresen világsztárokat vásárol szabadidejében. Másrészt a kicsi felnőtt, hiába néz ki arcra egy különösen fejletlen 14 évesnek, Andrés Iniesta megérett rá, hogy nagy feladatokat bízzanak rá. Ez a nagy feladat pedig nem a 4-3-3 közepén található Xavi és Deco mellett, hanem előttük 11 órán, azaz Ronaldinho helyén. Brazil kollégájával ellentétben (hangsúlyozzuk, Ronaldinho a szemünkben változatlanul a világ egyik legjobb játékosa és nem áll szándékunkban dehonesztálóan nyilatkozni róla) tökéletesen alkalmas a meccs közben felállás megváltoztatásakor új szerepkörét percek alatt felvenni és azt tökéletesen ellátni, ugyanakkor gyorsaságban és játékintelligenciában is méltó utódja lenne a Ronnienak. Summázva, nem hisszük, hogy a Barca-fanatikusok aggódva tekintenének a Xavi, Deco, Touré – Iniesta, Henry, Messi hatosra, ha hirtelen így futnának ki a pályára mondjuk a Racing ellen (a Real ellen nem így futnának ki, legalábbis a fenti ellen biztosan nem!).

A fenti eszmefuttatás természetesen nagyon könnyen elképzelhető, hogy teljesen felesleges cséplése a szavaknak és az ég adta világon semmi nem valósul meg belőlük, de jelen pillanatban egy olyan ritka helyzet állt elő, amelyben talán mindhárom érintett fél részére kielégítő megoldással szolgálna a fenti tranzakciók megvalósulása. Persze, az is lehet, hogy semmiben nincs igazunk és az egészet rosszul látjuk, de ezt majd a hozzászólások között megvitatják a nálunk felkészültebb fanatikusok.

34 komment

Címkék: barcelona ronaldinho milan real madrid kaká szakértelem seedorf

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr3187911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ShanklyGates 2007.10.06. 10:40:01

'a vergődő Milan újabb csúfos pofonja...' - bulvárízû kofalárma az egész október elején. Örökre verhetetlennek kéne lenniük, h elhódították a BL-t?

Gyönyörû idô van, vidd inkább kirándulni a családot a hagymázas spekulációk gyártása helyett... : )

rizla 2007.10.06. 11:01:16

az úgymond semleges nézők jól járnának kakával madridban. végre lenne arca is a realnak. bár a lelkét már megtalálta végre. de kakával kiteljesednének ez nem kérdés. elég durva classicok lennének a jövőben.

rizla 2007.10.06. 11:07:12

" a válogatott csapattárs érkezése varázslatos hatással lenne a pufók angyalkára emlékeztető brazil csatárfenomén felépülésére"

ez viszont baromság. kaká talán nem válogatott csapattárs?
egyébként csatárt vett a milan nemrég, pato a neve, brazil kölyök, szerintem őt is illene belekalkulálni az ilyen fikciókba, ha már.

rizla 2007.10.06. 11:13:08

ésmég: ronaldinho abban a bizonyos ezüstérmes szezonban nem igazán a balszélen játszott, sokkal inkább középen. egy új poszt is hozzájárulna a megújulásához, ez biztos. szóval nem vennék mérget rá, ha egyáltalán ez az egész megvalósulna, akkor seedorf lenne középen a milanban.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.06. 11:15:55

még nem tudjuk patóról, miféle... sokra tartják, mint fabio rochembackot, saviolát, riquelmét... nem vesszük el, lehet belőle akárki is, de egyelőre ronaldo biztosan jobb nála - már ha persze visszatér valaha is.

giacinto 2007.10.06. 11:28:23

nem rossz fejtegetés, de a bilan még dinho-ért sem fogja eladni kakát, ez fix. pirlo sohasem fog feljebb játszani, mert ahhoz sztem lassú. iniesta sem fog balszélső enni, arra ott vannak a fiatal kölkök :) összességben tetszene kaá fehéren, talán a bwin majd átküldi egyik csapatából a másikba :) FORZA INTER!!!

fatan 2007.10.06. 13:06:01

Igyekszem objektív és tárgyilagos maradni, bár nyilvánvalóan a kedvenc csapatomról (Real) tudom a legtöbbet.

Egyetlen dolgon bukik ez a felvetés: mégpedig azon, hogy a Milan elengedi-e Kakát vagy sem.

Ahogy azt _benito is írta az, hogy Kakának a Real minden tekintetben nagyon feküdne, nem kérdéses. Az, hogy pénzért bárki/bármi elérhető, szintén nem képezi vita tárgyát. Pláne úgy, hogy Calderón oly annyira betege lett Kakának, hogy az átigazolási időszakok idején, verítékében fürödve forgolódik éjszakánként az ágyában.

Az is elég egyértelmű, hogy ha a Milan adott esetben még el is adná Kakát, nem engedné meg magának azt a luxust, hogy a helyére nem igazol egy világklasszist. Az egyetlen szóba jöhető ember pedig Ronaldinho.

Ha Angliában "lennénk" ezt az egész okfejtést hiábavalónak tartanám. De ott ahol félórányi rossz játékot hangos füttykoncerttel, három mérkőzésen mutatott rossz játékot a sajtóban megjelenő éles kritikákkal és fikciókkal, a több mérkőzésen át tartó hullámvölgyeket pedig lélekcsonkító lincshangulattal honorálnak, bármi elképzelhető. Angliában simán belefér 1-2 rossz szezon. Ott nem írnak le ennyi idő után sem senkit. Ronaldinhonak pedig jót tenne a váltás. Nem a képességei, nem a Barca miatt, hanem a spanyol közeg miatt.

Messi amúgy is egyértelműen átvette már tőle a stafétabotot, Kaká mellől pedig egyértelműen kiöregszik a csapat. A Milan mostani generációjában már sokkal több nincs. 3-4 évig talán uralták az európai futballt, de egy bajnoki címnél és egy újabb elbukott BL-döntőnél már nincs több Maldiniékban.

Realnál megtörtént a generációváltás. Tehetséges fiatalok tucatjai kerültek Madridba. Olyan csapat alakul, ami a Milan példáját követve, évekig együttjátszva még akár az elődök nyomába is érhet. De a Realt ismerve ennek ellenkezője is bekövetkezhet.

Robinho-Kaká-Sneijder-Van Nistelrooy? Sneijdert vétek lenne balszélsőnek használni (bár Guti érthetetlen erőltetésével most sem játszik mást). És a még mindig csak 23 éves Robben? Raúl szeme előtt pedig egyértelműen Del Piero példája és életpályája lebeghet.

cooper (törölt) 2007.10.06. 13:07:51

juj, sajna még így is lehet! Mondjuk annyira tán nem hülye a Milan, hogy egy nagy riválisnak eladja Kakát. Mondjuk azt nem tom, érdemes lenne-e Ronit megvennie a Milannak, ha Kakát gigantikus összegért eladta! Abból a lóvéból akkor már a jövő csapatát kéne megalapozni, mint nagy részét Ronira költeni. Inkább a Milan vegye meg R-t, meg vegyen egy csatárt, hogy Kaká jobb kedvre derüljön, ő a lényeg, pont! Meg ugye ez csak jövőre valósulhatna meg, nemde? vicces lenne, ha ezek a csókák nem játszanának már az idei Bl-be

mickeyknox 2007.10.06. 13:34:40

tegnap is leírtam valamelyik posztba, hogy ezek szerintem ki akarják cserélni őket, és akkor deco helyében elkezdenék csomagolni, mert hogy iniestát nem lüldik el az tuti, szerintem xavi-t se, bár arról már volt egyszer szó, hogy megy angliába.
remélem nem lesz igazam, mert jó ez a barca most, úgy ahogy van. nem kell oda kaká.

BruceWayne 2007.10.06. 14:37:52

Szerintem meg a Milan napjai meg vannak számlálva ha így folytatja a vezetőség. itt kb 10-en valahány játékos fog visszavonulni kb 5 éven belül(bár lehet lesz 1 pár aki tovább nyomja), ahelyett hogy elengednék Kakát inkább tartsák meg és építsék köré a jövő csapatát, akkor talán ő is maradna, de így hogy az utóbbi 5 évben kb 3 relatíve fiatal játékost vettek + az utánpótlásukról se esik sok szó, így nehéz lesz....

BruceWayne 2007.10.06. 14:47:03

ja és ki fogja kapni az Aranylabdát? Kaká? van más esélyes?(szerintem Messi is ott lesz a top3ban de még nem fogják neki adni)....amúgy ezek a Brazil zsenik elég hamar a csúcsra jutnak, aztán a 30 felé közeledve már nem pörögnek olyan szinten mint mondjuk néhány európai klasszis(akik meg mondjuk idősebben futnak be), szóval ez is érdekes, Ronienak lehet már nincs annyi jó éve hátra mint Kakának? egyébként én sajnálnám Kakát a reálba, most úgy néz ki hogy normális ott a helyzet, de kitudja meddig, aztán ha megint bejön a Káosz fc akkor Kaká is megszívta... meg Ronie is a Milannal, szerintem a Serie A-ban kétszer legépelnék szegényt el is menne a kedve a focitól... meg hát azért ott is kritikus a nép. fatan írta hogy "Angliában simán belefér 1-2 rossz szezon.", na mondjuk ez baj, ott ha a kedvencek ugyanazt a szögletes focit tolják egész szezonban az alsóházban vagy középmezőnyben, akkor eresztenek rájuk pittbult az edzésen vagy b@sszák őket tarkón szotyis zacskóval, csak youneverwalkalone-oznak meg godsavesthequeen-eznek, ez se túl jó...(mondjuk a másik véglet meg a spanyol közvélemény :-)

BruceWayne 2007.10.06. 14:50:16

uccsó mondatból kimaradt egy "se"
meg akkor már hajrá Barca is, Messi guríthatja a szokás duplát, meg állítólag Ronie i jól küldte stutgartban, Henry is belendült, szóval reméljük a legjobbakat

nasteey 2007.10.06. 15:06:28

Én is azt csinálnám a Milan helyében, hogy Kaká köré kezdenék egy fiatal csapatot építeni. (Persze nekem lenne a legrosszabb, ha a Realba menne, és ott varászolna, R10 meg máshol mutatná meg, mit is tud). A Milan, ha nem lép időben, nagyon nagyot koppanhat, mert tényleg sokan fognak kiöregedni majdnem egyszerre...(Anno a Realnál is probléma volt, hogy a húzóemberek egyszerre égtek ki/öregedtek meg).

So-so érdekes okfejtés, remélem Ronaldinhoban van annyi, hogy a Barcában újjáéledjen, Kaká meg maradjon nyugodtan a Milanban. :P

Leeroy of SMV Design 2007.10.06. 16:27:22

Ebben az esetben, kiegyensúlyozandó az erőviszonyokat, bordó-kék szerelést ölthetne a kék-fehér londoni fenomén... ugyan kire gondolok? Természetesen Lampardra. :)

nasteey 2007.10.06. 18:39:04

Nem hinném, hogy Lampardnak feküdne a spanyol foci. Különben sem Deco menne el...:) (bár Lampardot nagyon tisztelem a rengeteg futómennyiség, és a kp-ként lőtt szépszámú góljai miatt )

kuttor kutya 2007.10.06. 18:50:14

Pirlo nem jó a jobb oldalon, nem is posztja, lassú oda, shneider, giggsy, mancini stb. rúgna róla hármat/meccs.

Ronnie egyelőre marad barcánál, iniesta emberileg nem alkalmas vezérnek.

Iniesta-henry-messi, ez bizony nem 4-3-3, inkább 4-3-2-1, miközben Eto majd vadul szotyizik e lelátón...

Kaka miatt a reálnál meg lehetne új szisztémát bevezetni, nem hiányzik az senkinek

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.06. 19:06:44

nasteey

amióta felmerült ez a Lampard-Barca hír, ugyanezt gondolom, de tévedtem már ennél nagyobbat is..:)

Ronal-d'oh! 2007.10.06. 20:28:10

Nerazzuri: pl. Cristiano Ronaldo. Volt olyan jó a szezonja, mint Kakának, és most is kezd belelendülni :)))

IronRock 2007.10.06. 21:47:44

Véleményem szerint meg nem kell most Kaká a Real-ba. Lehet hogy Calderon is megalomán hajlamában meg akarja szerezni, de nem sok értelme lenne. Megvették Snejidert aki remekül játszik, Guti is villog, minek kellene még Kaká is? Az előbbi kettő ugyan nem világklasszis, de sokkal alkalmazkodóbbak, joban tudnak védekezni, és nem sokkal passzolnak rosszabbul mint Kaká. Bármelyikük is kiesik, ott a másik. Ráadásul Schuster sincs ráizgulva Kakára és nincs is semmi oka rá. A Real-nál végre csapatépítés folyik, nem pedig megvett világsztárok úgy-ahogy összerakott formációja, mint az elmúlt 2-3-4 évben volt. Ha hagyják Schuster-t végre nyugodtan dolgozni és nem vesznek neki olyanokat akit ő nem is szeretett volna (Chelsea - Mourinho példája), akkor meglesz az eredménye. Nem kell most Kaká a Real-nak, és később se hiszem hogy szükségük lenne rá.

nasteey 2007.10.06. 22:22:04

Csak az a nagy különbség Kaká és CR között, hogy CR a Watfordok ellen villog, a nagy csapatok ellen meg egyszerűen eltűnik...(kicsit sarkított a példa, de CR tavaly nem nagyon bírta az igazán nagy csapatok ellen, komoly téttel bíró mérkőzéseken)

Calderonban meg nem nagyon bízok, az az ember nem 100-as, ha nem Kakát veszi meg, akkor az új-Kakát, majd a mégújabbat, aztán az igazit. Annyira rá van izgulva, hogy az már szánalmas.

Adert 2007.10.07. 09:46:21

Az is egy szép különbség, hogy idén kaká lőtt 6 gólt, abból 4 db tizenegyes, színészkedik össze vissza (tavaly a Bayern ellen mit csinált.. saját honfitásánál, Lucionál dobálta magát, egyszer meg is ette a bíró te jó ég:S), ez nagy teljesítmény.
Meg Kaká összehozott egy BL-t meg a bajnokságban sehol se volt, CR megnyerte azt a bajnokságot a csapatának, ahonnan 3 csapat van a világ 4 legjobbja között.

Kíváncsi vagyok Kaká javít-e ezen a 67%-os tizenegyes/gól arányon, bár kétlem, ő ez a kaliber, akinek ilyen mutatókkal kell rendelkezni.

nasteey 2007.10.07. 10:43:22

Oké.... a 2007-es naptári évben Messi talán 16 gólnál jár, ebből egy 11-es... A színészkedésről meg sztem nem Kaká jut az emberek eszébe. ;) Aztán ez a BL-es Kaká - Lucio dolog semmi ahhoz képest, amit CR csinált Rooney-val a VB-n.

Az meg továbbra is Kaká pártján áll, hogy a BL döntőn kívül az összes BL meccsen nagyon jól játszott, Ronaldo meg azt sem tudta a Milan ellen hova bújjon Gattuso elől. :)

Nem becsmérelni akarom Ronaldot, de be kell látni, hogy Kaká jobban megérdemelte. Idén meg remélem Messi. És utánna is. Meg utánna. :P

Adert 2007.10.07. 10:51:18

BL.. lassan kb. annyi lesz a presztízse mint egy klub vb-nek a kérdés az éppen melyik bajnokság 4.je vagy 10.je lesz elődöntős döntős győztes stb...

Messi tényleg jó, miatta kezdtem elé barca meccseket nézni, őt nagyon elismerem, de kaká nem szimpatikus...
mikor giggset is elkezdte fojtogatni, akkor miért ő legyen a tisztaság mintaképe? elismerem, hogy jó játékos (azt nem, h a legjobb), sőt kifejezetten állítom, h túlsztárolják, ez a bajom vele

Egy Rivaldot vagy Ronaldinhot mindig többre fogok tartani, mint őt. Remélem elmegy a realba, onnan meg a süllyesztőbe, ahogy már pár embernek sikerült :P

Rezgrof 2007.10.07. 13:38:12

Hallod, Adert bátyám... Régen olvastunk ekkora grandissimo butaságot, mint a BL klub vb összehasonlításod (talán még anno a hahotában)

Hogy Kaka túl lenne sztárolva? Ginola, Gago, Podolski, SW Phillips, Saviola, Lentini, Alan Smith satöbbi, satöbbi - no ők valóban túl vannak/voltak értékelve, Kaka meg egyedül nyert bl-t a Milánnak.

Annyit a javadra írok, hogy Rivaldo valóban hatalmas játékos volt, repsect az öreg mágusnak.

BruceWayne 2007.10.07. 16:38:51

Szerintem meg már ott tartunk hogy szinte senki nem hozhat egyenletesen világklasszis formát 365 napon keresztül. már tavaly is Cannavaro az agyonhajszolt sztárok nyári üzleti seregszemléjén (korábbi nevén VB) nyújtott 7 meccses kiemelkedő teljesítményért kapta az éves díjat, már semmit nem osztott vagy szorzott hogy aztán a maradék 4-5 hónapot végigbohóckodta a reálban....Kaká is tavasszal nyert 1 BL-t a Milannak, jól és eredményesen játszva, felhozta a csapatot a dobogóra, ennyi azt hiszem elég is lesz a győzelemhez...tegnap a meccsen Ibrahimovic nevét is megemlítették hogy sokan őt is a dobogó közelébe sorolnák, de ő is az elező szezon végét már kihagyta sérülés miatt(de addig nagyon jól termelt), meg most jól nyomja de 9 meccs még nem elég egy ilyen címhez... szerintem Drogbát is meg lehet említeni az előző szezonban 60/33as volt a mutatója, nagyon jól játszott tavasszal is, de idén halványabb (viszont 2006ben szerintem őt is jobban elismerhették volna a szavazáson... P.ronaldora meg tényleg igaz hogy a fontos meccseken nem igazán villogot + őt inkább a színészválogatottban kéne díjazni.... idén a teljes évet nézve elvieleg (ha a sérült időszakokat nem számítjuk) Messi nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, tavasszal ő tartotta a Barcát, most is ő a legjobb, és a nyár egyetlen (bár aranylabda szempontjából elég súlyalan) tornáján is jól játszott.... de ő még fiatal, úgyse kapja meg.... más esélyes szerintem nem jöhet szóba ezeken kívűl (talán Pirlo?, mert mondjuk Ronney van RvN esélytelen szerintem)

Fekete Pákó 2007.10.08. 09:57:56

Adert, jó nagy szemellenzős barom vagy te.

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.10.08. 10:24:01

rossz a cím, így a jó:

egy talán teljesen felesleges eszmefuttatás

Adert 2007.10.08. 12:26:29

Klub vb-s hasonlat visszavonva...

De a kérdés továbbra is jogos, nem, hogy melyik 4., 5. vagy 10. csapat lesz elődöntős, döntős, győztes, nem? Vagy ez is csak vicc? A tényeg meg a számok makacs dolgok. Bocs, hogy azt mondtam, hogy 67%-os 11es/gól mutató kaliberű játékos Kaká, ezt is szeretném visszavonni, tegnap 62.5%-ra javított, hatalmas ugrás.

the real 2007.10.08. 12:27:11

Szerintem ez a transzfersorozat (kiegészítve Lampard Barcába igazolásával) inkább nyáron volt/lett volna aktuális, én legalábbis akkor számítottam rá. Ebben a pillanatban persze még inkább megérett a helyzet (de csak akkor, ha ezt a 3 játékost nézzük, mert azért közben már másképp alakultak a keretek), viszont még 2-3 hónap van a következő átigazolási időszakig. Nyárig (európai kupákban nem játszhatnának tavasszal téli klubváltás esetén) meg még több...

MAti 2007.10.09. 11:40:52

Én örülnék Kakának, helyet csinálnánk neki Madridban... :)
Emberileg legalább annyira kedvelem a srácot, amennyire a játékát - szerintem a világ egyik legjobbja.

Raúl viszont nem megkerülhető nálunk. Volt már ebből gond... de én sem szeretném kirakni a csapatból, őt nem lehet. Viszont meg lehetne próbálkozni egy 4-3-1-2-vel is esetleg, valahogy így:
Casillas - Ramos/Salgado, Cannavaro, Pepe/Metzelder, Drenthe/Heinze -
Robben, Diarra, Sneijder - Kaka - Raul, Nistelrooy

És akkor még Guti,Baptista,Robinho,Saviola vagy Higuaín révén még minőségi cseresorunk is maradt... :)

Jó, persze nem ez lesz. Ez megint a "jó esetben több gólt rúgok mint kapok" Madrid lenne, mert Robben, Kaka, Raúl és Nistelrooy nem kifezetten védekező felfogású játékosok már... :)

doktor.dikhed 2007.10.11. 16:41:21

Baj lesz ebből Károly! Vagyis Milan!

Kaka az előző idényben nem egy BL meccsen egyszemélyben képviselte a Milan támadójátékát. A Manchestert gyakorlatilag egyedül verte. Nem nagyon fogják tudni hirtelen pótolni, ha esetleg elmegy.

Még jó, hogy nem Milan drukker vagyok.

Más kérdés, hogy Kaka képes lesz-e tartani a formáját egy olyan csapatban is, ahol nem ő lesz az egyetlen dudás a támadójáték szervezésében.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.11.02. 09:23:25

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: bazmeg, mekkkkkora kurva nagy király vagyok már?! :)))

freiwald 2009.11.02. 09:48:05

Nocsak, Te is szippantottál az alapvobalból!? :o9
Ezt a Kaká ügyet még sokáig bánni fogjuk. De itt, van megjön Adiyah!-csak rendben legyenek a fogai:)))
süti beállítások módosítása