Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok – Championship 8. forduló

2007.09.28. 23:31 brúking


A Carling Cup (ligakupa) hétközi 3. fordulója vegyes eredményeket hozott a Championship még állva maradt klubjai számára: 12 csapatból 5 jutott tovább, úgy, hogy ketten ráadásul egymás ellen játszottak. Egygólos vereséggel búcsúzott a Burnley (Nugent megszerezte második portsmouthi gólját a szezonban, igaz előtte hencelt egy kicsit, amitől viszont Király kapus, és az egész csapat üvöltözött vörös fejjel), a Plymouth (Dean Ashton az utolsóutáni-utáni-utáni percben szerezte meg a győzelmet a West Hamnek, reméljük tetszett értesülni róla Mr McClaren!) és a Norwich (a Man Cityhez még Pearce által szerződtetett görög Samaras az érte kifizetett 6 millió fontból törlesztett egy keveset), míg a Hull (Chelsea 0-4) és a Sheffield Wednesday (Everton 0-3) nagyobb pofonokba szaladt bele első osztályú ellenfelével szemben. Nagyot kellett nevetni viszont a Charltonon: miután a 4. percben vezetést szereztek idegenben a Luton ellen, igaz hosszabítás után, de 3-1-es zakóval buszozhattak haza az Atlétások a Kenilworth Roadról.

Na de lássuk azt a dicsőséges ötöt: a Blackpool a tavaly még szintén másodosztályú Southendet búcsúztatta hosszabbítás után, a Sheffield United egy sima ötössel küldte haza a ligakupában eddig vitézkedő Morecambe-et (az önbizalomhiányban szenvedő Billy Sharp és a klub színeiben első góljait szerző jamaikai Luton Shelton kettőt vágott, míg a sérüléséből felépülő, a nyáron a Villából érkező Lee Hendrie egyet), míg a Leicester idegenben az általunk nemrégiben hiányolt Matty Fryatt góljával búcsúztatta az Aston Villát. A forduló legnagyobb meglepetését azonban a Coventry szolgáltatta, az Égszínkékek a zsúfolásig megtelt Old Traffordon (amiből 11 ezer vendégszurkoló volt!!!) jutottak tovább a Szúnyog becenévre hallgató máltai Michael Mifsud (asszem mi is egészen jól emlékszünk rá 2006 októberéből) duplájával. A MU összeállítását olvasva, az ember arra jött rá, hogy valószínűleg a hatodik, hetedik számú csapatot küldte pályára Ferguson. Ezt viszont meg Coventryben (és egyébként itt, a Népstadion árnyékában is) vastagon leszarják. A Hawthornsban a kupaforduló egyedüli olyan összecsapását rendezték, ahol két Championshipben érdekelt csapat lépett pályára (WBA – Cardiff). A hazaiak mestere Tony Mowbray (akinek a keretében egyébként kb. 35 játékos van) úgy gondolta megteheti, hogy a legfontosabb játékosait (Hoefkens, Barnett, Robinson, Gera, Koren, Phillips) pihenteti, ez a csapaton meg sem fog látszani. Csak annyira látszott meg, hogy a vendég Cardiff City 30 perc után már néggyel ment a hazai Bőgatyások ellen, akik otthon eddig a meccsig még gólt sem kaptak! Minden találatot a nagyöregek szereztek: Robbie Fowler a hétvége után újra duplázott, míg Trev Sinclair és Hasselbaink is betalált. A vereség gólarányát az egyre jobb formába kerülő Ishmael Miller (mindennap imádkozunk, hogy Sexy Sven ne rendelje vissza Manchesterbe, a negyedik vonalbeli Európa-válogatottja cserepadjára) csökkentette két góljával.

Újból bebizonyosodott, hogy azok a menedzserek, akik a bajnokságon kívül (bár mostanában ott is) teljes tartalékcsapatukat küldik pályára, nagyot szívnak és baromi ellenszenvessé válnak. Lehet erre azt mondani, hogy kit érdekel a ligakupa vagy a kiesőjelölttel lejátszandó kötelező győzelem. De hol vannak már azok az idők, amikor az ember kívülről fújta a csapatok összeállításait, amelyek csak akkor változtak hétről-hétre, ha valaki eltörte a lábát? Így például kitörölhetetlenül bevésődött az emlékezetbe 1985-ből a csodálatos Everton, akik Európa legjobbjai (és így az angol csapatok európai kupákból való kizárásának igazi vesztesei) voltak abban az időben: Southall – Stevens, Ratcliffe, Mountfield, Van den Hauwe – Steven, Reid, Bracewell, Sheedy – Gray, Sharp, vagy a ködös Albiont elhagyva és egy kicsit korábbról, úgy 1983 tájékáról a Zoff - Gentile, Scirea, Brio, Cabrini – Bonini, Platini, Tardelli – Boniek, Rossi, Bettega összeállítású tizenegy, amelybe angol foci ide, angol foci oda, most már bevallhatjuk kicsit szerelmesek voltunk. Eszünkbe jut-e manapság tizenegy ennyire versszerűen egybeforrt név?

Na de térjünk vissza a hétvégi fordulóhoz, ahol Király korábbi klubja ellen parádézhat, két sokkal jobb helyezésre méltó klub csap össze, ahol a győztes az ellenfele menedzserének sorsát is eldöntheti, és minden bizonnyal az is kiderül, hogy ki nyeri majd a szeptember hónap játékosa díjat (merthogy ki nyeri a szeptember hónap menedzsere díjat, az már régen eldőlt).

Barnsley – Cardiff
Nagyon meglepő hét van a Korcsok háta mögött, akik két idegenbeli meccsen gyűjtöttek be négy pontot! Az a tény, hogy hét közben pihentek, esélyessé teheti őket, de legfeljebb csak az egy pont megszerzésére, mert úgy gondoljuk, hogy a Cardiff, ha lassan is, de be fog indulni. A hazaiaknál játszani fog az Evertontól kölcsönvett brazil, Anderson Da Silva, ami megkönnyíti helyzetünket és bátran behúzzuk a vendéggyőzelmet. Ferenczi – Sinclair, Fowler, Hasselbaink.
Jóslatunk: 1-3

Burnley – Crystal Palace
Igaz, hogy kikapott a Burnely hétközben a kupában, viszont a Palace ellen visszatér a kezdőbe Andy Gray és ezzel Cotterill mester is a kétékes csatárjátékhoz. A Bordók még nem szenvedtek hazai pályán vereséget és ez a statisztika a vérszegény, bár múlt héten megtáltosodó Sasok ellen nem is fog romlani. Kiváncsian várjuk, hogy Királyt felavatják-e volt csapattársai. Szerintünk egyébként tutira nem.
Jóslatunk: 2-0

Colchester – Scunthorpe
A Scunthorpe első idegenbeli győzelme egyelőre még váratni fog magára, ugyan a Colchester sincs világverő formában, de a sérüléséből (reméljük) visszatérő Intelligentleman játékával hozzájárul majd a döntetlen kiharcolásához. Sok gólt látunk itt is, ott is, csapkodó játékot, valamint kiállítást. Viszont szüntelenül üvöltjük: Hajrá Vas!
Jóslatunk: 2-2

Coventry – Charlton
Iain Dowie mester a Traktoros Fiúk elleni vereség után kitette a csapatból a suta görögöt (Konstantopoulos) és a bamba hollandot (De Zeeuw), valamint betette a fürge máltait (Mifsud), aminek meg is lett az eredménye. Nem is fogja remélhetőleg az előbbi kettő közül egyiket sem szombaton visszatenni a kezdőbe. Ami a Charltont illeti, nem hisszük el, hogy egy felforgatott csapat vissza tud találni a formájához ilyen rövid idő alatt. Dowie mestert egyébként a bizonyítási vágy is fűteni fogja: biztosra vesszük, hogy otthon tartja csapatával a győzelmet érő három pontot tavalyi klubja ellenében.
Jóslatunk: 2-1

Hull City – Ipswich Town
A Tigrisek derekasan helytálltak hétközben a Chelsea ellen, az ember a négy gólos különbséget kifejezetten túlzónak érezte. Caleb Folan az Ipswich ellen visszatérhet a kezdőbe, növelve ezzel a hazaiak támadóerejét. Azonban múlt szombat óta legédesebb álmainkban kockásra nyírt füvön járunk, és a következő neveket mormoljuk: Roberts, Garvan, Walters, Alan Lee, Pablo Couñago. Az Ipswichnek, hogy igazán komolyan vehessük őket idén, ezt a meccset kötelező hoznia. Hahó, Traktoros Fiúk, épp itt az ideje, hogy megszerezzétek első idegenbeli győzelmeteket a szezonban!
Jóslatunk: 0-2

Leicester – Stoke
A Gary Megson vezette Rókáknak szárnyakat fog adni a hétközbeni dicsőséges kupabravúr és megszerzik első bajnoki győzelmüket is az új menedzser irányítása alatt. Fülöp megint nem kap gólt és a megtáltosodott Matty Fryatt vezérletével elindul felfelé a Leicester. A Stoke meg ezegyszer nem szerez majd pontot. Na bumm.
Jóslatunk: 2-0

Norwich – Sheffield Wednesday
Izgalmas összecsapás, olyannyira, hogy, ha a két csapat nem is tud helyet cserélni, közeledhetetnek egymáshoz a tabellán. Úgy érezzük, hogy a Baglyok a hétközi pofon ellenére kifelé mennek a válságból, míg a Kanárik kezdenek csúszni lefelé, amin sem a három eltiltott játékos (Dion Dublin, Julien Brellier és a csapatkapitány Jason Shackell) hiánya, sem a pénzügyi kilátástalanság nem segít. Francis „Fox in the box” Jeffers újból le fog csapni.
Jóslatunk: 0-1

Plymouth – Wolverhampton
A Zarándokok vegyes eredményeket hoznak az utóbbi időben, de mégis valahogy bízunk bennük, ráadásul a három magyar ha nem is kirobbanó, de megbízhatóan jó formában futballozik. Hogy ez szombaton mire lesz elég a Farkasok ellen nem tudjuk, de a vendégek nagyot játszottak az elmúlt fordulóban és a mostanában ugyan a padot koptató Freddy gyereket is egy éjszaka után kiengedték a börtönből, ahová egy kocsmai bunyó után került. Kiváncsian várjuk a továbbiakat a tehetséges Wolvestól, ahová nem érkezett nyáron sok új arc, mégis mintha teljesen új csapat lenne, amely sokkal támadóbb, mint tavaly.
Jóslatunk: 2-2

Preston North End – Bristol City
Amíg a Liliomfehérek mintha kezdenék összeszedni magukat a korábbi teljesítményükhöz képest: egy győzelem, vereség, majd döntetlen az utolsó három meccsük mérlege, addig a Bristol a két legutóbbi fordulóban hazai meccsén nem tudott nyerni (igaz erős ellenfelek, a WBA és a Burnley ellen), hiába a jó szezonkezdet. A PNE Nugent távozása óta továbbra is gólínséggel küzd, senkit se tévesszen meg a Cardiff ellen távolról szerzett két gól. Sokszor tettük meg, de most úgy érezzük meghálálja a bizalmat Lee Trundle és egymaga dönti majd el a meccset a vendég Vörösbegyek javára.
Jóslatunk: 1-3

Sheffield United – Southampton
Húha, egyáltalán nem örülünk annak, hogy erre a meccsre most kerül sor. A két csapat helyezése (16. és 19. hely) messze alulmúlja az idény előtti várakozásokat. Burley mester, ha lehet hinni a tabloidoknak krízis beszédeket tart a csapatnak, bár valószínűleg ezt a holnap reggeli lapokban megint cáfolni fogja. A Pengék jobb formában várják a kiélezett összecsapást, ahol a menedzserek állása is veszélybe kerülhet. Ne feledkezzünk meg James Beattieről, aki két újabb góljával biztosan a zsebében tudhatja majd a szeptember hónap játékosa díjat. A kedves NST-olvasók viszont ne izguljanak, bármi is lesz a meccs végeredménye, a sármőr-dendi George Burley marad még egy ideig a Szentek mestere.
Jóslatunk: 2-1

Watford – Blackpool
A Lódarazsak nyerni fognak, éppen annyira, hogy Boothroyd mester ezzel tutira besöpörje majd a szeptember hónap menedzsere címet. Ebben Priskin Tamás is a segítségére lehet, mivel Marlon King és Darius Henderson a héten beinfluenzásodott (úristen, ezt a szót apukám írta le utoljára az üzenő füzetemben 1983-ban), így sor kerülhet a mi Tamásunk bemutatkozására Ellington éktársaként. Egyébként ezen megy majd el Darius Henderson szeptember hónap játékosa díja. Egyáltalán nem szeretnénk egész idény alatt a Watford hátát nézni, de ez a meccs holtbiztos egyes. Na jó, okés, de cserében a Priskin gólt fog lőni.
Jóslatunk: 2-0

West Bromwich Albion – Queens Park Rangers
Tony Mowbray levonta a megfelelő következtetéseket a kedd esti kupameccsből: jobb, ha bizonyos játékosok (Pedro Pelé és Shelton Martis) a kezdőcsapat közelébe sem kerülnek. Ezúttal legerősebb összeállításukban fognak pályára lépni a Bőgatyások, akiknek sok szép góllal (köztük a Geráéval) sikerül kiengesztelniük majd a közönségüket. A Parkőrök vesszőfutása viszont tovább folytatódik.
Jóslatunk: 4-1

7 komment

Címkék: angol üveggömb championship ligakupa

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr42180231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.09.29. 02:17:22

ott voltam szerdan,
iszonyat nagy elmeny volt (foleg h a Coventry szurkolok mellett kaptam jegyet),
a masodik gol utan eleg hamar ebredtem:
youtube.com/watch?v=oW2wJ--B2SU
a MU szurkolok pedig szegyellhetik magukat, nagy csalodas volt amit muveltek (nemmuveltek)

btw,
ha esetleg van igeny, akkor a varosi derbynek utana tudok jarni egy rovidke cikk kereteben...
p.

brúking 2007.09.29. 09:11:05

pote,

Nagyon klassz a komment, még klasszabb a kis film! Iszonyatosan irígykedünk ám! Egyébként kinek drukkoltál? (Utólagosan belinkeltük a posztba a meccs rövid összefoglalóját.)

A manchesteri derbivel kapcsolatos felajánlkozásodat pedig ezennel továbbítjuk az illetékesek felé.

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.09.29. 14:52:12

brúking,

eddig sem voltam MU fan, de most mar...:)
csak amiatt szurkoltam egy kicsit nekik, h meg legyen CarlingCup meccs, mert arra konnyebb jegyet szerezni "nemfeketen":)
sajna a meccsvegi fisztarol keszult film tul nagy a youtube-nak, de majd probalkozom azt is felrakni.

ha barmi info kell innen, akkor nyugodtan dobjatok email-t (elvileg jovo nyarig meg itt vok Man-ban, es probalom az osszes premiership csapat skalpjat behuzni, marmint latni oket eloben!)
p.
ps: kben a Bolton szurkolok is benak (Bolton-Tottenhamen tapasztalhattam)

jablonsky_master 2007.09.29. 19:17:59

nah, a jóslatokat figyelembe véve fogadgattam:

Barnsley - Cardiff City (Háromesélyes fogadás) Cardiff X
Burnley - Crystal Palace (Háromesélyes fogadás) Burnley X
Coventry City - Charlton Athletic (Háromesélyes fogadás) Coventry X
Leicester City - Stoke City (Háromesélyes fogadás) Leicester X

ezt csak úgy mondtam.

Ouzo 2007.09.29. 21:20:53

pote!!!

Easy Video Splitter könnyen össze lehet vágni a videókat. Kíváncsi lennék a többi videóra is, de sztem nem vagyok egyedül.

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.09.30. 01:15:09

kosz a tippet,
mar toltom fel, holnap estere fenn lesz:)

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.09.30. 14:28:47

ime:
youtube.com/watch?v=lkFu30CpDyA

kattintsatok a user nevemre (potepf), es meg van par...
majd igyekszem a kovetkezo meccseken is eber lenni:)
udv,
p.
süti beállítások módosítása