Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Goodbye, Special One! Mourinho már nem a Chelsea edzője

2007.09.20. 08:08 Gitár János

Ahogy egy koránkelő kommentátorunk már felhívta a figyelmet: baszki, Mourinho otthagyta a Chelsea-t! A hivatalos szöveg szerint "mutual consent" (ami, bár nem vagyok angoltanár, nekem kicsit olyan, mint a magyar sportközvetítő emberek által újabban felkapott "opcionális lehetőség", mert ha nem mutual, akkor ugye nem is consent), vagyis közös akarattal válik meg egymástól a színes egyéniségű portugál és az olajos egyesület. A két bajnoki pontvesztést (vereség a Villa ellen, iksz otthon a B'burn ellen) követő BL-égést (megint iksz otthon) követően Mourinho menedzser állítólag iszonyúan összeveszett Abramovich tulajjal a meccs után összehívott válságértekezleten. A szerdai edzés után tájékoztatta a "szenior" játékosokat, akik közül valaki név nélkül azt nyilatkozta: bizony nem lemondott, hanem kirúgták.

Abból a bizonyos - három szezon alatt megnyert - hat trófeából tehát már biztosan nem lesz hét. Pedig arra érdemes lett volna nagy összegeket feltenni, hogy a Chelsea idén is nyer valamit, más kérdés, hogy mi lett volna az a valami. És megint más kérdés, hogy más menedzserrel mi lesz.

Igen, a Chelsea tényleg túl gyakran játszott úgy a múlt idényben is, és nagyon úgy is kezdte ezt a szezont is, mint az angol válogatott a szarabb (tehát majdnem az összes) napjain: állójáték, hosszú labdák, jó játékosok méltatlanul kevés vállalkozókedvvel. Hogy aztán ez ok vagy következmény, azt talán soha a büdös életben nem fogjuk megtudni. Mourinho a pletykák szerint szerint, meglepetés, meglepetés, igen rosszul tűrte, hogy játékosokat igazolnak neki, hogy futballigazgatót ültetnek a nyakába, hogy általánosságban elvitatják: ő az atyaúristen.

Az első hírek szerint a vasárnapi, Manchester United elleni mérkőzésen éppen ez a futballigazgató, Avram Grant irányítja majd a csapatot. Ha pl. nyernek, könnyen lehet, hogy belőle csinál menedzsert barátja, Abramovich. Ha pl. nem, akkor jöhet az interneten - bármi forrásmegjelölés nélkül - esélyesként emlegetett Didier Deschamps, az állítólag amúgy is Abramovich által fizetett és egyszerre két csapattal simán boldoguló orosz szöv. kap. Guus Hiddink (kár, hogy őt éppen most verte bucira a világ legfantáziátlanabb edzője által vezetett angol válogatott), a két nagy állástalan olasz - Capello és Lippi - közül valaki, esetleg Jürgen Klinsmann vagy Bozsik Péter.

57 komment

Címkék: chelsea angol mourinho

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr19170983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2007.09.20. 08:21:30

ennél rosszabbat nem is léphetett volna abramovics.

tb 2007.09.20. 08:54:43

szerintem is baromság volt kirakni...
Hiddink mellett szólhat, hogy már eddig is jó sokat költött rá Abramovics, Lippi mostanában Manchesterben haverkodott, bár gondolom ez sokat nem jelent
szerintem Capello és Hiddink közül valamelyik
Mourinho meg megy a Barcába vagy a Spursbe

tomika 2007.09.20. 09:00:20

kezd helyreállni a világ rendje, legalábbis háron önelégült répacseknek az orrára koppintottak:
Havas, Sváby és most Mourinho

Megboldogult Knézy Jenőt sírtam sokszor vissza Jose mester egy-egy "jól sikerült" meccs előtti beszólása után

heizer 2007.09.20. 09:14:15

Szerintem is elcseszte!
Bárki is lesz az új edző, nem vennék rá mérget, hogy vele nyernek az idén bármit is.
Sajnálom Josét, nagyon bírtam a stílusát! Remélem nem a Barca-ba megy!

ApukadHUN 2007.09.20. 11:46:03

BOZSIK PÉTER LOL:D
Tényleg miért is nincs magyar edző, aki akár az osztrák másodosztályban dolgozhatna. Miért nincs Zdenek Zemanunk, Radomir Anticsunk, Mircea Lusescunk, de még egy ismert edzőnk sem. Edzőképzett és edzőképző Mezey György által kiképzett edzőink, akiknek vazzeg nem TF-es papírjuk van már, hanem Európa-kompatibilis fasza papírjuk, mint Josénak. Örülök, hogy Bölöni nem itt szerezte a papírját, mer akkor biztos nem lett volna Nancy meg Monaco...

MiKeyRuLeS 2007.09.20. 11:50:15

Én MU Fan vagyok, de Mourinho kirakása szerintem nagy hiba Abramovics részéről. Ehhez a csapathoz egy ilyen, karizmatikus edző kellett, nem hiszem, hogy ez az új izraeli öregember képes lesz irányítani a sztárokat.

Vasárnap viszont itt a a lehetőség a MU előtt.

d3vnull 2007.09.20. 11:50:46

Hát gyerekek, én marha bosszús és csalódott vagyok. Ugyebár true-blue Chelsea drukker vagyok. Már nyáron sem tetszett ahogy Grant-et idehozták, mert nem értettem miért és látszott, hogy a csávó befúrja magát. Hát bassza meg magát Avram Grant és Roman Abramovich is! Abramovich kifogásolja, hogy 500 millió font ellenére sem sikerült a BL-t megnyerni? Talán az 500 millió font elköltésénél hallgatni kellett volna Joséra. Áhhh. A képemről le fog égni a bőr, ha Grant marad az edző. Az, hogy Capello-nak vagy Lippinek örülnék-e még nem tudom eldönteni. Capello-nak úgy gondolom, hogy nem.

tomika : az önelégültség és ilyen témakörökről ugyanitt a "walkolj haza, Mourinho" cikknél olvashatsz. Szerinted ez jó döntés volt?

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2007.09.20. 12:20:15

Azért Mezey ismert és elismert szakember külföldön, a FIFA szkértői testületében is benne van. Igaz persze, hogy a gyakorlatban nem igazán hatékony.

vzs 2007.09.20. 12:24:22

A Barcahoz biztos nem megy, a tegnapi meccsen simán legyőztük a Lyont, és mutatott játék is bíztató volt. Ha már Bozsik Péter szóba jött a Chelseanél, esetleg a Sopront tudom ajánlani Mourinhonak, ott egy időben úgyis elég gyakran cserélődtek az edzők, biztos most is lenne üresedés :))))

gibson 2007.09.20. 13:20:46

"izraeli öregember" :D:D:D

én is sajnálom, hogy kirakták, hiányozni fog, annak ellenére, hogy ebben a szezonban még egy, azaz egy darab angol meccset sem láttam a kábelszolgáltatómnak hála...

osztovata 2007.09.20. 13:25:00

Sokan fogják eztiután jobban szeretni a Chelsea-t.
Lehet, hogy egy jó edző, de bizonyos stílusjegye Mészöly edzői fénykorát idézik:)
Hajrá MU!

sza1000 2007.09.20. 13:41:41

en speciel a chelsea-t pont mourinho miatt nem szerettem, amugy nagyon jo kis csapat lenne.
hjaj, csak a barcaba ne jojjon. :)

Joaquin 2007.09.20. 14:14:14

Majd megy vissza a Barcahoz tolmácsnak >D Szerintem is hiba volt kirakni de azért Abramovicsnak is van igaza, ő aztán ölte a csapatba a pénzt (Sevcsenko? miafasznak?). Na mindegy valami azt súgja nem marad sokáig munkanélküli a portugál.

heizer 2007.09.20. 14:15:00

Hát azért ne hasonlítsuk már Mészölyt meg Svábit Mourinho-hoz emberek. Ő nem tajparaszt mint Kálmi bá, és nem hülye mint Svábi, egyszerűen csak arrogáns és kellően karizmatikus. Ugyanakkor nagyon sokszor bizonyította hogy úriember is tud lenni, amit MK-ról szerintem világéletében nem lehetett elmondani.

Egyébként mggyőződésem hogy Abra két haverja ez a zsidó, meg Seva fúrták meg a majsztrót - akik ellen ugye ő maga a legjobban ágált amikor odakerültek. Valszeg tudta mér...
És ez a Ballack ügy is...gyanús a fritz is!

pevike 2007.09.20. 14:22:56

osztovata, sza1000, egyetértek! Mourniho-t nagyon utáltam, nem jött be nekem a stílusa. Van ez így, de úgy tűnik, nem voltam vele egyedül. De előtte semmi bajom nem volt a Chelsea-vel. Lehet, hogy utána sem lesz? Majd meglátjuk! :)

Joaquin 2007.09.20. 14:28:49

Nemtom ki vette elő Bozsik nevét de idáig hallom a londoniak röhögését...

Robinzonád 2007.09.20. 14:37:39

Én úgy vagyok vele, hogy bármennyire is elismerem a képességeit a nagy Hozénak, nem bírok szurkolni a csapatainak. Nem megy, az istennek sem. Úgyhogy a Spurshöz ne jöjjön, köszönjük szépen. Valami jóóóó kis olasz csapatot kívánok neki. És mindenkinek, aki szereti.

Csörszike 2007.09.20. 15:38:03

újabb világméretű zsidó összeesküvés, New York London-Tel-Aviv tengely:-))
Abramovics egy balfasz. Attól hogy ellpota az orosz nép minden mozdítható, és nem mozdítható(ugye a föld méhének kincsei) vagyonát, akkora lett a pofája, h már a focihoz is érteni kezdett. első 2 évben, mint egy jó befekteő, aki csak a lóvét adja,meg a szakembert hozza, csönben üldögélt a páholyában és tapsolt, tudta, hol a helye, és neki is így volt a legjobb, mert akkor nyertek. és jó játékkal: emlékezzünk csak a 4-3-3-as felállásra, J. Cole-lal és Duff-fal a széleken, Drogbaával középen! szépen fociztak, mögöttük meg Lampard, és a két labdaszerző, Makelele, meg akkor még tiago. és még az a fürdőskurva robben se volt eleinte. akkor jól is játszottak, simán nyerték a bajnokságot, és a BLben is csak a benitez antifutballistái verték meg azzal a fura garcia góllal...aztán ez az ostoba privatizátor kitalálta a régi szovjet haver sevát, meg biztos látta a vb-n ballackot, meg azt, h Németországban népszerű, azt uccu megvette. mellé még José nyakába akasztotta ezt az öreg zsidót, aki annyit ért a focihoz mint abramovics meg az öreganyám együttvéve...a két sztár miatt J.Cole kiszorult Duff meg elment, mert annyi támadó szellemű játékost már nem bírt volna el a csapat, mert ugye a két újonnan igazolt, méregdrága (Jesszusom 30 m font egy 30 éves csatárért, meg horribilis fizu egy szintén leszálló ágban lévő, ráadásul pont Lampard-szerű játékos, eggyel gyengébb kiadásban), ezét aztán nem volt szélsőjáték...onnan datálódik a kommentelős sokasága által is említett, ronda, 1-0ás, robotfoci. első 2 évben azért nem ez domunált(emlékszünk Chelsea-ManU 3-0, Cole iszonyat góljával a végén, jaj szegény Rio:-) ).
az meg, h mourinho arrogáns, meg antipatikus, meg nagypofájú, hááát, Istenem nem az anyám, nem szeretni kell...viszont 3 rongyos meccs miatt kibaszni, ezt az útszéli elbánást...ez méltatlan hozzá és a klubhoz is...tipikusan cári allűrökkel, mintha mindenható lenne, rúgott óriási öngólt abramovics. a világ egyik legjobb edzőjét zavarta el, aki nagycsapatot csinált Chelsea-ből.
az új nevekről: Hiddink ok, és a két olasz is, jók(vagy legalábbis jók voltak abram. előtt) a csapat olasz kapcsolatai-Vialli, Zola, Casiraghi, Ranieri, stb.- és sztem Lipi jobb lenne. de felröppent még juande Ramos neve is, amit plíz, neeee! mégegy spanyol a remierleague-ben sok lenne!

Blue is the colour, Chelsea is the Team!

d3vnull 2007.09.20. 15:56:24

Juande Ramos? Atyaég, nehogy! De Grant tűnjön el, viharos sebességgel. Titkon még reménykedem benne, hogy visszajön José, de persze tudom, hogy ez naivitás. Nekem ő nagyon hozzátartozott a Chelseahez.

Joaqin : bocs, de Shevchenko-t Abramovics hozta a klubhoz, annak ellenére, hogy José Mourinho kézzel-lábbal tiltakozott ellene.

bander 2007.09.20. 16:36:30

bozsik péter nem fogadta el a cselzí ajánlatát: nem szeretné hogy lefelé íveljen edzői karrierje!!!! :DDD

banhegyig 2007.09.20. 17:13:54

M-t én sem szerettem soha, de azt hiszem, ért ahhoz, amit csinál(t) és csinálni fog. Ennek ellenére én sem tudok szurkolni azoknak a csapatoknak, ahol ő az edző. Szerencsére a Bayernt, a Liverpult, a BVSC-t és a III. Kerületet nem fenyegeti ez a veszély. :-)

Egyébként szerintem nagy hiba volt kirúgni, ez a Grant valószínűleg nem lesz képes kordában tartani a sztárokat, főleg Terryt, Lampardot és Drogbát.

Bár az is lehet, hogy Seva és Ballack összeszedik magukat és mostantól tuti kezdők lesznek, végülis őket is ugyanúgy Abramovics rendelte a klubhoz, mint Grantot. :-) Majd ők viszik a hátukon a csapatot.

És ráadásul az orosz távirányíthatja az edzőbábúját, biztos ehhez is nagyon ért. :-)

crouchy 2007.09.20. 17:33:17

én bozsikra tippelek. am hihetetlen h mekkora király cikkeket tudtok írni.:D:D am szerintem ez az abramovics összevásárolt csapata, nem a murinhoé, tehát nyugottan ki lehetett baszni ezt az önelégült nagyszájú PORTUGÁLT (fúj). ez a ruszki pénzeszsák csapata, tehát azt csinál wele amit akar. Ez ugyebár elég ovis szint dehát most lepődjek meg? ez a chelsea.. erre jó. És az is igaz h nem tehet róla josé h szopnak mint a torkosborz, de ezt a logikát követve a két bajnokságról, meg a többi 4 kupagyőzelemről se tehet. szal ő egy nagyszájú senki wolt ebben a csapatban, aki néha mondott vicces baromságokat. majd ha elmegy wmi normális csapatba akkor kiderül h jó edző -e. h köcsög az biztos de attól még lehet tehetséges

Oarbeaskoa 2007.09.20. 17:56:04

Nem tudom mi játszodhat Mourinho fejében...
Sajnálja is szerintem mert szémilyéségéhez "méltó" hiuságának jol esett egy Chelsea-t edzeni, ilyen szintű munkát érzett érdemeltnek magának, de ugyanakkor, legalább is a pletykák és hirek alapján nem lehetett az aki valójában, ott, álmai csapatában, mert nem adtak teljesen szabad kezet. Kikéri magának a feltétlen bizalmat mert van neki annyi önbizalma hogy tutira vissza fogja azt szolgálni eredményekkel. Ugy hogy ilyen szempontból örvend is hogy megválik egy csomo számára fölösleges konfliktustól és szépen el edzegeti a portugál válogatottat, a maga "diktatorikus" módszereivel.

Robinzonád 2007.09.20. 17:58:11

Az nagyon tetszik amúgy, hogy szerintem senki nem ismeri Grantot, de mindenki tudja, hogy szar edző, és alkalmatlan a feladatra....

osztovata 2007.09.20. 18:05:48

Legalább szegény Cucu emlékét tiszteljétek azzal, hogy a fiát nem emlegetitek. A papa forog a sírjában....

Nekem sincs semmi bajom a Chelseavel, M-t utáltam.

A tulaj meg azért tulaj hogy azt csinál a pénzével meg a cégével amit akar. Abramovics speciel egy másik edzőre költi mert így látja jónak. Ő nyer vagy veszít az üzleten. Az ex-neje is leszakított 1-2 mrd fontot... De ez a Mourinho sem egy zseni hogy a Sevát szívatta. Ha már az Abramovics haverja...De szerintem Sevcsenko ukrán...nem orosz.

crouchy 2007.09.20. 18:16:42

melyik monta h seva ruszki?

szferi 2007.09.20. 18:46:04

nem szeretem a chelseat, de ha már ki akarta rúgni, először szereznie kellett volna valakit a helyére. ez a szezon így elúszik nekik - hála Istennek. a játékospolitikájuk pedig szart se ér - essien jó vétel volt, de én nem adnék oda egy robbent vagy egy duffot tizenegy ballackért se...

gibson 2007.09.20. 18:58:44

Robinzonád

hát pont azért, mert még senki nem hallott róla, nyilván akkor annyira jó edző nem lehet.
nehéz elképzelni, hogy valaki, aki soha nem játszott profi futballistaként (jó, Mourinho sem volt egy nagy focista, de legalább volt), 19 éves kora óta edző úgy, hogy a legtöbb futballrajongó még a nevét sem ismeri, 20 év izraeli (nem egy erős bajnokság) edzősködés után kap egy lehetőséget a világ leggazdagabb klubjánál a világ legerősebb ligájában, és maradandót alkot...

Maccabi Tel-Aviv, Maccabi Haifa, mi jön most, a Maccabi Chelsea? :)

amúgy szerintem pont az lesz a sorsa, mint a madridi másodedzőknek az elmúlt pár évben akik beugrottak pár hónapra a kirúgott edzők helyére...

d3vnull 2007.09.20. 20:09:17

Baromira nem tudom, hogy Grant milyen edző, de már nyáron is utáltam ahogy hozzánk került, mostmeg pláne, hogy kitúrta Josét és a helyére ült. Igen nehéz lesz szívembe fogadnom.

Crouchy : a stílusod nem új, viszont néhány dologra hadd hívjam fel a figyelmed : Ferreira-t, Carvalho-t pl. Mourinho hozta a csapathoz. Ők jól teljesítenek, oszlopos tagjai a csapatnak. Abban viszont egyetértek - ha jól értettelek -, hogy a portugál=fúj. Külön-külön nincs sok bajom a portugálokkal (bár céronáldóval, quaresma-val, és pl. Decoval van), de a portugál válogatottat a világ legótvarabb, legaljasabb és szemetebb csapatának tartom. És nagyon szar napom van, mert a csapatom edzője pont oda tart amit a legjobban utálok. :(

Goldstein 2007.09.20. 20:11:25

gibson: volt egy beugrott másodedző a realban akit ugy hivtak delBosque, gyakorlatilag alatta volt a legjobb a real...
én sem fogadnék erre a Grantra de adjunk neki egy esélyt

Peet01 2007.09.20. 20:12:29

Jöhetne Klinsmann, ő jó lenne ide...

gibson 2007.09.20. 20:31:55

Goldstein, igazad van, ezt el is felejtettem.. :) mindazonáltal én López Caro-ra és García Remón-ra gondoltam elsősorban

crouchy 2007.09.20. 20:43:57

d3vnull: a carvalho az télleg oszlopos tag, a ferrieira viszont sztem már nem annyira.. és azt is írtad még e-két név elé h "pl.", pedig sztem ezek nem egyszerűen példák, hanem A két darab példa. És igen jól értettél a portugál foci sztem is undorító és alattomos de én spéci szinte minden tagját külön külön is rühellem. Jah és részvétem h ilyen szar a napod. mondjuk ha az én csapatom edzője menne ótvarkapitánynak én nem mondom h sírnék miatta. mer elegem wan a kis szakállasból.

crouchy 2007.09.20. 20:49:25

Sztem meg az lesz h a sevilla edző megy a chelseabe, benítez megy a sevillába, wenger megy a barcába, reijkard megy az arsenalba. és akkor a poolnak nincs edzője. ésmajd felkérnek engem.

Csörszike 2007.09.20. 23:19:56

nyilván nem azt írtam, h orosz, hanem, h szovjet. és ebbe ugye mind az orosz, mind az uktán(haladóknak:"kisorosz"), vagy akár a cseremisz, vagy a kazah is beleértendő. a lényeg azon volt, h azonos-najó, nagyon hasonló, tekintve, h eddigi életük túlnyomó részét ugyanabban az országban élték le, és ez lenne a mi nagy testvérünk, a SzU- szociokulturális háttérrel rendelkeznek, meg gyakorlatilag ugyanazon a nyelven beszélnek(ezért most egy ukrán megölne).

Robinzonád 2007.09.21. 00:39:38

gibson,
arról nem is beszélve, hogy volt egyszer egy tolmács...
De mindegy, lehet, hogy a Grant egy tudatlan barom, csak engem még nem győzött meg erről.

rizla 2007.09.21. 04:06:24

"zerintem ez az abramovics összevásárolt csapata, nem a murinhoé, tehát nyugottan ki lehetett baszni ezt az önelégült nagyszájú PORTUGÁLT"

a legjobb játékosokat murinho hozta a klubhoz. drogba, essien, cech, hogy mást ne mondjak. valószínű, hogy pezsgés lesz a játékospiacon télen, ha nekem futballklubom lenne, a fél csapatot eladnám essienért.

tomika 2007.09.21. 10:35:21

d3vnull, igazad van, Jose mesterrel messze nem az a legnagyobb baj, hogy önelégült, végül is van mire verje magát ...

Jose Mourinho "Nem akartam elhinni, amikor láttam, hogy Rijkaard a szünetben bement a bíró öltözõjébe. Amikor a második félidõben kiállították Didier Drogbát, egyáltalán nem lepõdtem meg."
A 2005-ös BL-nyolcaddöntõ elsõ meccse után a Barcelona-edzõ és Anders Frisk találkozásáról. Késõbb kiderült, nem is látta õket, csak mesélték neki a jelenetet.

az ilyen patkány beszólásokat nem fogom neki soha megbocsátani, amivel a játékosairól próbálta meg levenni a terhet, és amivel mérgezte a légkört, mindezt egy olyan ország csatanánál, ahol még jelent valamit a fair play!!!!!!!!!!!!

tomika 2007.09.21. 10:46:48

arról nem is beszélve, hogy az a játék, amit Chelsea játszott az nekem nagyon nem jön be, hatékony, de nem szép, nem kreatív!! pedig ennyi pénzből akármit is lehetett volna csinálni, még akkor is, ha az igazolások egy része Abramovics akaratát tükrözte, nem a Jose-t

nem láttam minden meccsüket, de nekem úgy jött le, hogy a giga pressziget (letámadás az ellenfél tizenhatosán) váltogatták, az akkor sem megyünk át a ti tréfeletekre, he lefújják a meccset hozzáállásal; talán pont a Barca vezetett Londonban, és a világ leggazdagabb kulbjának játokasi 10-12 percig nézték, hogy a spanyolok adogatnak a saját térfelükön ....

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.21. 10:55:54

nocsak...

goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=421090

és főleg:

"The Sun claims that AC Milan monitored Drogba's availability in the summer and would be prepared to pay £25 million to take him to the San Siro."

gibson 2007.09.21. 11:26:02

azért lehet szeretni is meg utálni is a palit (én nagyon csípem egyébként), de nem sok edzőváltás után lehet olvasni a világsajtóban, hogy egy játékos elsírja magát a búcsúedzésen... meg ennyire nyíltan sem szokták kifejezni a nemtetszésüket / meglepetésüket, mint pl. Carvalho ('We are extremely sad about this. We are sad and we are shocked. For me there is no doubt, Jose Mourinho is the best coach in the world and I cannot believe that we have lost him'). ok, ezek a játékosok voltak Mourinho kedvencei, de akkor is, ez az összetartás edző és játékosok közt nem mindennapi.

rexter 2007.09.21. 13:50:02

elment murinnyo, szerintem ezzel vege a cselzinek, mindeki megy amaerre lat. Abrahimovics is lassan eszhez ter, visszamegy ruszkihonba es csinal ott egy vilagvero csapatot, feleennyi penzbol. nemisertem a ruszkikat minek mennek angliaba miert nem otthon kirlykodnak. az egesz kelet-euorpoai koztuk a mgayr focinak is jot tenne, ha ezek a milliardosok nem a egyebken is kogazdag angol kulobbokba fektetnenek hanem keleten. Olyan szivesen megnenem a BL szervezok pofajat hogy 10 ev mulva a kelet europaik huzzak le a BL penzeket, es nem ok, akik kitalaltak ez onmaguknak.

rexford 2007.09.21. 13:50:28

Terry-nyilatkozatot olvasott már valaki valahol?

Ne feledkezzünk meg erről:

www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=419910

tb 2007.09.21. 14:25:45

biztos vannak a Chelseaben olyanok, akik nem örültek Mourinho távozásának, többször is kifejezték ragaszkodásukat iránta, de azért ez mégiscsak egy Sun cikk, erről se feledkezzünk meg

nem olyan egyszerű lelépni egy élő szerződésből

Sath 2007.09.21. 15:39:19

Hát ez Mourinho dolog nagyon furcsa, mert szerintem az úrat lehet nem kedvelni a stílusa meg egyéb dolgai miatt, (én személy szerint utálom mint a sza..t:)), de eléggé ért a focihoz ez tény. Plusz ha valaki akkor ő illet ehhez a Chelsea-hez(őket sem szeretem egyébként Barca drukker lévén), talán azért mert ő tette ilyenné amilyen most. Elötte is aranyosak voltak a Zola-val de az még egy picit más szintű csapat volt....

tb 2007.09.21. 15:54:59

ez sokkal érdekesebb hír Mourinho jövőjét illetően:

"1315: William Hill have slashed their odds about Jose Mourinho becoming Spurs' manager for his next job from 6/1 to 9/4 after a flurry of support for him to move across London following his shock departure from Chelsea.

"Inevitably there is huge anticipation about Jose's next move and Spurs' fans seem to have got it into their heads that he is about to succeed the under-pressure Martin Jol at White Hart Lane," said Hill's spokesman Graham Sharpe. "

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.09.21. 16:14:44

Szerintem óriási hiba elküldeni a koboldot, legalább akkora, mint belepofázni a kezdőbe. Kíváncsian várom, mire megy majd a cselzi az Abramovics bérenccel.

Lesz itt még belviszály, meg elakarokigazolni durci, saját maga alá suhintott ezúttal a főokos ruszki.

Mourinho meg menjen Lyonba, lássuk emlékszik-e még, hogyan kell csapatot építeni.

BruceWayne 2007.09.21. 16:36:27

tottenham lyon? ne vicceljetek már.... az 1. számú esélyes a portugál válogatott, csak utána jöhet szóba klub, de abból is szerintem csak nagy csapat a top3 ligából

BruceWayne 2007.09.21. 16:38:51

amúgy Terryvel miért vesztek össz?
egyébként szerintem nem kell temetni a Chelseat, bár fordulópont lesz hogy sikerül-e megfelelő edzőt hozni(Hiddink) és hogy Terry, Lampard marad-e...

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.21. 17:23:08

Nerazzuri

Terryvel állítólag azon kaptak össze, hogy JM az orvosoktól várt magyarázatot Terry gyengébb teljesítményére, de a játékossal ezt nem beszélte meg, és Terry az orvosi stábtól tudta meg. Valami ilyesmi.

Ezt az eljárást ugye lehet magyarázni úgy is, hogy Mourinho nem mert Terryvel konfrontálódni, ami kevésbé valószínű, és úgy is, hogy nem akarta a játékost elbizonytalanítani. Na, hála a kotyogónak pont ez utóbbi sikerült, olyannyira, hogy összekaptak, és Abramovic a Terryvel, mint a csapat tulajdonképpeni képviselőjével való összezördülést jó alkalomnak találta arra, hogy egy gyengülő szálat most szakítson.

A baj az, hogy szerintem elszámította magát. A youtube-on fent van két hosszabb Mourinho műsor, mindkettő vagy 15 részes - amelyekben régi futballistái is nyilatkoznak a paliról, és elég meggyőző, amit a játékosokhoz való viszonyáról mondanak. Semmi ok nincs feltételezni, hogy ez ne így lett volna Londonban, akkor pedig borzalmas szopás elé néz az utód, persze ez még nem azt jelenti, hogy nem győzhet. Csak éppen kevésbé valószínű. A Chelsea eddig egy kiállítástól jó, ha nem erősödött, és mindig az utolsó percig lehetett várni tőlük a gólt. Ez biztosan nem egy vesztes csapata volt, de nem is véletlen. Ilyen pszichével maximum egy pingpong vegyespáros tud játszani hosszabb ideig edző nélkül, nem egy tizenegyfős focicsapat.

Mint rexford, várom én is, hogy Terry megszólaljon. Könnyen lehet, Lamparddal közös lesz az a nyilatkozat.

BruceWayne 2007.09.21. 17:55:59

kösz....Drogba meg állítólag eléggé kiborult a távozás hallatán és ő is kilátásba helyezte távozását...egyébként elég szoros kapcsolat lehetett az edző és a kulcsjátékosok között, ezt pl terry és drogba is többször hangoztatta

VGL 2007.09.21. 18:19:02

Hi!

Szerintem ez volt a legrosszabb lépés a Chelsea részéről, amit tehetett. A játékosok tűzbe mennének Mourinho-ért, ez elég sok meccsen látszódott.
Remélem, a Tottenham nem gondolkodik, és azonnal leszerződteti. Ha fele annyira tudná motiválni a Spurs játékosait, mint tette azt a kékeknél, akkor már megérné odavinni.

meroving 2007.09.21. 23:01:19

Pénz beszél, qtya ugat.

Ha nekem van pénzem megvenni pl a Realt és hobbiból baromkodok ezzel és bevásárolok 300M-ért 3 év alatt és vki balfasz képtelen BL-t nyerni nekem ennyi pénzért, amikor mindent megkapott, amit kért, akkor hirtelen én is érteni fogok a focihoz és kirúgom a pojácát és hozok vki spant.

Tök érthető a döntés. Nem értek 1et vele bár utál a Chelseat és Joset is, de szakmai szemszögből ez 1 baklövés.

Abramovich szemszögéből nézve sztem tök érthető.

rexford 2007.09.22. 10:51:12

Tök igaz, amit mondasz, meroving. Nem ugyanezt csinálta Wizzair is Sopronban, csak nem ennyi pénnzel, nem ilyen célokkal és nem ennyiszer? Vagy Becali, aki épp a héten 3 hónap után kirúgta Hagit (!)

vzs 2007.09.22. 17:19:59

Ez megvan? index.hu/sport/foci/fhirek/328088/ Én aztán tényleg nem kedvelem Mourinhot, de ez nem volt minőségi csere.

BruceWayne 2007.09.23. 14:47:14

meroving: Mourinho 1 dologért hibáztatható: nem "tanította" meg 11-est rúgni a játékosokat...

d3vnull 2007.09.23. 23:27:04

Meroving : mit kapott meg Mourinho? Mi érthető? Szerintem az érthető, hogy van valaki aki tömérdek pénzt beleinvesztál egy csapatba, és belepofázik az igazolásokba, taktikába (Sevchenko idehozatala, alapformációváltás, emlékszel ugye?) akkor nem az edző akarata lesz érvényes, tehát bukik az egész. Ez történt. És Abramovich elégedetlen Mourinhoval? Talán ha már hozzánk hozta nem kellett volna beleugatni az edzői munkájába, és ahelyett, hogy mindenféle faszkodással mérgesíti a viszonyukat talán hallgatni kellett volna rá?

Mourinho kapott 2 dolgot : lehetőséget, hogy játékosokat hozzon (ezek egytől-egyik jól teljesítenek), és kapott egy okostojást a nyakába, aki idehozza Shevchenko-t, arrébrakja az egész csapatot, demoralizálja a teljes stábot és rákényszeríti az edzőre, hogy a csapattól idegen játékkal marha eredményes legyen.

Basszus gyerekek, komolyan, sírni tudnék ettől az egésztől. Ezt persze fikázhatjátok, de csak úgy magatokban gondoljatok bele, hogy a ti csapatotokkal történik ez. Chelsea drukker révén most nagyon úgy fest kénytelen leszek végignézni, ahogy csatornából jött patkányok szétverik a csapatom.
süti beállítások módosítása