Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bemelegítésnek elment - DFB Ligakupa

2007.07.29. 23:43 _benito

Még történelemből közepesen kiművelt olvasóinkat sem lepheti meg a hír: megint a németek kezdték. Nagy bátorság volna azonban a DFB Ligakupát valódi tétmeccsnek nevezni, de legalább első blikkre nem sörmeccs-szerű tingli-tanglit láthattak a hosszú  nyári szünet után a futballra amúgy is jelentősen gerjedő német polgártársak és a sors által bőkezűen vert magyar futballbarátok. A színvonal bocsánatos mélyrepülése mellett a csapatok megmutathatták, hol tartanak a felkészülésben, mennyire sikerült beépíteniük nyári szerzeményeiket, és persze számot adhattak elszántságukról, ami a ligakupa megnyerését illette.

Jelezze kézfeltartással, aki nem csak a Bayern igazolásai miatt volt kíváncsi (ha egyáltalán) a felkészülés németes fegyelmezettségétől szétfingatott csapatok tusakodására. Nem kell szégyellni, minket sem érdekelt más, bár azért Hajnal debütálására is kíváncsiak voltunk. Bár a mélynövésű irányító adott néhány szép passzt, sajnos a kihagyott büntetője soknak bizonyult a Schalke ellen, és a kifejezetten szar csapatnak tűnő Karlsruhe ki is kapott. Eközben a másik negyeddöntőben a Bayern némi fogáskeresés után 51 ezer brémai előtt állt nemes bosszút a Werder ellen a tavalyi döntőben elszenvedett 2-0-ás vereségért. Ribéry és Altintop remekül, Zé Roberto jól, Klose pedig kielégítően játszott, a müncheniek pedig összességében azt a látszatot keltették, mintha valóban egész jó kis gárdát alkotnának. Ezt megerősítendő,  a sajtó által szajkózott kérdésre (miszerint miért nem vásároltak egy klasszis védőt is) válaszul állítólag megkezdték a tárgyalásokat Walter Samuellel (aki speciel szerintünk nem klasszis védő, de hátha tévedünk). Mindenesetre megnyugtató, hogy a vezetőség nem engedi a köcsög-indexüket egy bizonyos szint alá süllyedni, mert lássuk be, az eddigi érkezők mind a Tanult Kolléga által meghatározott dupla A kategóriások kasztjából érkeztek

A Schalke aztán az elődöntőben látszatra simán, egyébként némileg megizzadva legyőzte a kupagyőztest. Mutatós passzolgatást követően korán hátrányba kerültek, de még az első félidőben fordítottak – 7 perc alatt három gólt lőve. Kurányi ha gólt nem is szerzett, de kiváló passzokkal szolgálta ki társait és a szabályosra nyírt barkókra gerjedő nézőket. A másik elődöntőben a Bayern megint idegenben mért amolyan erőfitogtató csapást aktuális ellenfelére, amely történetesen a Bundesliga bajnoka, a Stuttgart volt. A videót Ribéry gólja és passzai mellett a roppant lelkes szláv kommentárok elkötelezett híveinek ajánljuk. szeretnénk továbbá megjegyezni, hogy ez a Jansen gyerek nem hiába volt a világbajnokságon is német válogatott kerettag, 21 évesen olyan magabiztos, hogy öröm nézni.

A Lipcsében  játszott döntő egyetlen sort is alig érdemel, a mérkőzést (és így a kupa sorsát) eldöntő gól pont olyan volt, mint az egész meccs: röhejes. Krsztajics és Neuer közös alakítása már most biztos résztvevője az év végén esedékes NST-bakiparádénak. Az a rossz hírünk van a Schalke szurkolóinak, hogy ők nem szezon eleji formában vannak, hanem tényleg ennyire szarok lesznek egész évben, a müncheniek védelmében pedig megjegyeznénk, hogy ezt a herélt 4-2-3-1 felállást kizárólag Ribéry, Schweinsteiger és Toni együttes hiányának köszönhettük, a gyenge játékot pedig annak, hogy a ligakupa nagyjából a lőtéri kutyát sem érdekli.

Tessenek tömködni a réseket, tisztelt urak, még van két hét augusztus 10-ig, amikor felbőgnek a motorok és kezdetét veszi a német bajnokság. Beharangozzuk majd jól azt is, ígérjük.  

26 komment

Címkék: német bayern ligakupa ribéry kuranyi schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr48127922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szbszig 2007.07.30. 14:49:38

No, azért annyira nem voltunk kiéhezve, mert volt nyáron Aranykupa, Copa América és Ázsia-kupa is, én pedig szeretni válogatott tornákat. De azért nagy vonalakban persze figyelemmel követtem a német ligakupát is.

kzgy 2007.07.30. 15:49:05

Ez a szombati döntő még a kánikulában sem volt nézhető. De legalább a röhejes gólt láttam.

Sevin 2007.07.30. 16:47:59

Csak annyi kiegészítés, hogy a Bayern-Werder meccs nem Brémában volt, hanem Düsseldorfban, tehát ott mindkét csapat idegenben játszott, és nem feltétlen 51 ezer brémai mellett! ;) De amúgy öröm, hogy végre a német focival, és főleg a Bayernnel is foglalkozik a blog, a nevébe is bele lehetne tenni, hogy Nou San Trafford Arena! ;)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.07.30. 20:23:13

Ne, inkább ne foglalkozzanak a német focival. Látszik, hogy ad1: nem értenek hozzá, ad2: írogassanak csak a tisztességes olasz, technikás angol és csodálatos spanyol bajnokságról.
Hihetetlen, mennyire nulla futballtudással írogatnak ide a blogírók, eddig nem zavart, mert nem érdekel az nst egyik álombajnoksága sem, de csak fikázni nincs értelme, srácok, főleg, hogy a legbénábbak ti vagytok.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2007.07.31. 10:11:47

Jó dolog, hogy divatszinten is észreveszik, hogy a német foci az egyik legjobb(számomra az egyetlen valamirevaló :-) )
Másrészt talán Campival tudok egyetérteni... Én bevallom nem értek pl. az angol bajnoksághoz, nem is írok róla blogot. De akkor az se írjon a német fociról, aki ahhoz nem ért... Főleg ne olyanok, akik legfeljenbb is valami Bildszerűből tájékozódnak.
Egyébként legalább a címben ne hibázzatok, ehhez a kupához semmi köze a DFB-nek...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2007.07.31. 10:40:11

Nem kell ezt tuldramatizálni,mert a srácok nem tudnak mindent betűre. Az nstnek sosem az volt a célja, hogy megmondja a frankót, hanem, hogy megmondja a véleményét és, hoyg szórakoztassaon.
Ez megint egy kiba jó kis cikk két tartalmi hibával, no és akkor?
Aki jobbat , szórakoztatóbbat tudna írni, tegye, örülnénk neki:) Aki meg nem az kussoljon és olvassa, vagy vegye a legalja nemzetsisportot...

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2007.07.31. 11:12:11

ns? pont arról írok, hogy nem kéne annak a szinrjére lesüllyedni. Aki csak nemzeti sport szinten tud írni a német fociról, az inkább ne írjon. Írjon arról, hogy Kaka milyen szegény volt, meg Bekenért dőlnek a csajok...
Persze az is részletkérdés, "kis tartalmi hiba" lenne, ha az etil és a metilalkoholt összekevernéd :-)
Mert azért a DFB-t és a DFL-t összekeverni egy bizonyos szint felett legalábbis megmosolyogtató. Persze nem baj, ha nem tudja, de akkor ne írja. Remélem érthető voltam. Mégegyszer leírom, nem tudok sok mindent az angol bajnokságról: nem is írok róla blogot...

_benito · www.nst.blog.hu 2007.07.31. 11:30:28

nyilván azt hittük, hogy a német kupát nyár végén rendezik 6 résztvevővel, igazad van. egyébként a ligakupát (ahogy a címben is olvashatod) egészen 2005ig a dfb írta ki, azóta a primiere ligapokal néven fut az esemény, de hogy semmi köze ne lenne a dfb-hez, azt erős túlzásnak tartom, hiszen a szuperkupa és a fuji-kupa örököséről van szó.

a hibát természetesen elismerem és elnézést kérek érte.

a címben arra utaltunk, hogy németországról van szó. ha nem haragszol, azért még lesz szó német fociról, szívesen látunk majd fikázni akkor is.

szenator 2007.07.31. 12:20:42

Hm :) Most a nemet foci szurkoloi egytol egyig verig sertodtek...
De azt azert nekik is el kene ismerniuk, hogy a nemet bajnoksag egy felemelettel lejjeb van az olasz, angol es spanyol bajnoksagoktol - es ezt nem rosszbol mondom.
A blog egyik specialitasa pedig pont az, hogy ide lazabb szovegek jonnek be, amelyben inkabb a velemeny, a stilus a fontos, nem pedig a pünktlich tenyismeret.

Sziki 2007.07.31. 12:49:23

Bűn gyenge volt, habár sok gól esett belátom, no de komolytalannak hat amikor a bayern kimegy és akkor félgőzzel is maga alá rak mindenkit, örülök, hogy elkerülik a BLt idén....

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.07.31. 13:10:41

@benito: Nem haragszom, írjál nyugodtan, csak butaságokat írsz, mert nem értesz hozzá. Hogy a többi ligához igen, azt nem tudom megítélni, de ha a spanyol/olaszból indulsz ki, akkor a német ligát sosem fogod megérteni (legfőképpen a légkörét, amihez max az angol fogható).

Azért ha fikázol valamit, akkor legalább te ne tévedj, mert ez olyan hülyén néz ki, érted? :) Egyébként, ha nem egyértelműen negatívan írnátok a Bundesligáról, akkor átsiklanék a tévedéseken (inkább felületességnek írnám), de most ez arról szól, hogy Lampard/Ronaldinho-mezben ülők divatutálják a valóban gyengélkedő német bajnokságot. De ennek meg mi értelme??? Lenne mit kritizálni a bajnokságban, de sztem nem a favágó németek mantra írogatása lenne a megoldás. Ez csak jó tanács, nem kell megfogadni.

@szenator: nincs mit elismerni, teljesen más stílusú bajnokságok, és innentől meg ízlés kérdése. Nem is ezért reagáltam, hanem mert megláttam az index nyitóoldalán, és ezért elolvastam. Aztán meg visszaolvastam egyéb német vonatkozású cikkeket. Nem tudom, honnan tájékozódnak, de nagyon felületesek és előítéletesek a bejegyzések. Ha angol/olasz/spanyol liga a téma, nem is olvasnám, mert alig ismerem, nem értek hozzá. De a Bundesligához igen, jópár helyszíni meccsel a hátam mögött (BL2 is, pffff).
Ketten is említettétek a szórakoztatást. Ez lenne a szórakoztatás? Öncélú fikázás inkább, azonos véleményű emberek egymás hátának veregetése.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2007.07.31. 13:15:12

Persze, könnyen ki lehet forgatni a szavaim.
2007-ben a DFL a szervező... Ez tény. Persze, lehet, hogy én vagyok a hibás, mert szóvá tettem. Ahogyan látom ez így is van.
Ennyi erővel lehetett volna Guldenburg-Ligakupát is írni... :-) Kábé ennyi értelme lenne.
Foglalkozatok vele... Búlvárból sosem elég.
:-)

_benito · www.nst.blog.hu 2007.07.31. 13:21:20

annyiban igazad van, hogy valóban nem követtük az elmúlt években a bundesligát, de hidd el, ahol fociznak, az minket érdekel. az idei bayern pedig kifejezetten érdekesnek ígérkezik, ezért (szakítva a hagyománnyal) igenis leírtuk a véleményünket róluk - ami szerintem nélkülözte a fikázást, hacsak az első mondatban található poén nem vetted annak.

minden jó tanácsot, amivel több és jobb lesz a blog, szívesen fogadunk és ez a jövőben is így lesz. elfogadjuk, hogy van, akinek más a véleménye, mint a miénk és nem moderáljuk ki azokat sem, akik csípőből közlik, hogy nem értünk hozzá.

bízunk benne, hogy a továbbiakban a német bajnokságról megjelenő írásaink majd jobban tetszenek.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2007.07.31. 13:27:10

jómagam nem a fikázás céljából jöttem. De az álláspontom és a német focit meg fogom védeni, amíg tudok írni lés beszélni...
Csak egy igazi német-fannak(legyen az Schalkés, mint Rekordvize vagy épp Bayernes, mint én) nem jön be ez a búlvárstílus. Gondoltam hangot adok ennek. Nekem is van blogom, én is írok rengeteg marhaságot, de ténykérdéseknek inkább utánanézek vagy nem írom le(vagy épp odaírom, hogy "asszem")
Most nem a DFL-sztorira gondolok elsősorban...

Ha találkozom linkkel, biztos rákattintok, ha jó lesz a cikk, leírom azt is. Ha nem, akkor megint megvédem a mi kis hőseinket...

(a hozzászólás kellő irónikus szemlélet nélkül nehezen érthető meg)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.07.31. 14:59:07

"ami szerintem nélkülözte a fikázást"

"...és a kifejezetten szar csapatnak tűnő Karlsruhe ki is kapott..."

"...Az a rossz hírünk van a Schalke szurkolóinak, hogy ők nem szezon eleji formában vannak, hanem tényleg ennyire szarok lesznek egész évben..."

Hát, milyen akkor, ha fikáztok? Nekem egyébként tetszik a szarkasztikus/cinikus stílus, de nem így.

"és nem moderáljuk ki azokat sem, akik csípőből közlik, hogy nem értünk hozzá."
Na, az csúnya is lenne...

_benito · www.nst.blog.hu 2007.07.31. 15:03:50

hát, szegény karlsruhe játékában nem könnyű pozitívumot találni, de ha neked sikerült, szólj. gondolom, az a baj, hogy nem azt írtuk: a karlsruhénak komoly kiesési gondjai lehetnek idén...

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2007.07.31. 17:09:09

csak reménykedni tudok, hogy nem egy meccs alapján ítéled meg a KSC-t... főleg nem egy sörmeccs alapján...

heizer 2007.08.01. 14:05:32

Kicsit off!

Annyira jó amikor a magyarok egymás torkának esnek, hogy valamelyikük nem ért a focihoz! Ez röhej!!
Aki kis hazánkban azt meri állítani hogy ért a labdarúgáshoz (különösen azt hogy a német, olasz, spanyol vagy angol focihoz!!!), és ezt bármilyen egzakt módszerrel igazolni bírja, az nagyon sürgősen mondjon fel a jelenlegi munkahelyén, és a teljes hazai futballszurkolóitársadalom támogatni fogja az MLSz elnöki és-vagy a szövkap pozíció elfoglalásában, jómagam félhavi fizetésemet felajánlom az ő részére. Mindenki más befogja a kicsi szájacskáját és legfeljebb annyit mond hogy van véleménye a futball ezen vagy azon szegmenséről, ami sok esetben nem egyezik másokéval akik szintén nem értenek hozzá, de véleményük az van.

Az NST meg nem hírportál, nem World Soccer, hanem blog, vagyis hozzáértést nem feltétlenül kell követelni tőle, csupán a véleményt.

Na bocsesz...

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.08.01. 14:54:29

"Csak egy igazi német-fannak(legyen az Schalkés, mint Rekordvize vagy épp Bayernes, mint én) nem jön be ez a búlvárstílus. "
Warning, snob alert!

Rafa Benitez 2007.08.02. 03:29:53

En is sokat szoktam vitatkozni a nemet focirol (bocs, hogy nincsen ekezet- az USA-bol irok)
de az igazsag az, hogy nem csak a nemet, de az olasz foci is szamunkra unalmas. A foci a penzrol szol, gyakorlatilag csak az angol es a spanyol fociban van igazan sok penz. Mig Nemetorszagban mostantol van egy nezheto csapat (Bayern), Olaszorszagban ketto (Milan, Inter), addig Spanyolban ot (Barca, Real, Sevilla, Valencia, mostantol Atletico), Angliaban gyakorlatilag a negy orias mellet van meg kilenc-tiz (Totenham, West ham, Newcastle, Bolton, Man City, Aston Villa, Portsmouth, Blackburn, Everton) amelyik tobbet kolt mint barmely nem emlitett csapat a masik harom bajnoksagbol. Egy liga szinvonalat a csapatokban jatszo jatekosok minosegebol lehet lemerni. Ebben magasan az angol a legjobb, hiszen ott van a legtobb penz, sajnos a nemet ligaban van viszont a legkevesebb. Szar jatekosokkal nem lehet szinvonalas bajnoksagot csinalni! Lehet, hogy ez a nemet rajongoknak faj, de ez az igazsag es ahogyan ocsi ba mondta: Kis penz kis foci, nagy penz nagy foci!

heizer 2007.08.02. 08:00:52

Kedves Benitez azért ezzel vitába szállnék.
Kezdve ott hogy én az előző szezonban összesen egy Bundesliga meccset láttam, az is egy Gladbach-Hamburg, de az jobb meccs volt mint a tavalyi vb-n akármelyik.
Ugyanakkor ha láttad játszani idén a Romát akkor nem állítanád hogy csak a MIlan-Inter meccsek élvezhetők olaszhonban, és ők semmit sem gyengültek. Aztán volt jó néhány látványos Palermo meccs is, idén pedig jön a Juve, és nem kéne leírni a Fior-Lazio párost sem, bár az utóbbiak tényleg nem kápráztatattakel minket az idén.
A spanyoloknál a Valencia iszonyú sokszor játszott az idén antifutballt, az hogy az Atleticot tuningolják ezerrel, semmilyen garanciát nem jelent arra, hogy ők szép focit is fognak játszani. Az angoloknál meg a ManCity, Villa, WHU hármasról azt állítani hogy szép focit játzsanak - erős túlzás.A többi középcsapat is csak hellyel közzel... egyedül a Spurs ér valamit.

Ronal-d'oh! 2007.08.02. 10:40:53

A Chelsea nézhetetlenül szar meccseket képes játszani, pedig ott aztán tényleg van pénz.

Rafa Benitez 2007.08.02. 16:21:40

Kedves Batigol,
Veled mar van kozos fotom a vb-rol (Argentina-Mexico). Ha mar a vb-nel tartunk abszolut egyet ertek, a szinvonal negy-ot meccs kivetelevel gyakorlatilag szanalmas volt. Ebben a formaban szerintem nincs is ertelme a vb-nek. De ez egy masik tema lenne. Visszaterve a bajnoksagokhoz, kicsit felreertetted amit gondoltam. Nem egy-egy csapat meccseirol beszelek hanem az egesz bajnoksagrol (en mar nem csak a nemetet, hanem az olaszt sem nezem, es a spanyolbol is csak az emlitett csapatokat). Ebben az angol magasan a legjobb, akar ha ket utolso csapat egymas elleni meccserol beszelunk. Az utobbi egy evben, tiz angol meccset lattam eloben es ebbol egy (Charlton-Reading) szinvonala maradt el a varakozastol. Ez eleg jo arany, nem? A tobbi felsorolt ligaban, tiz meccsbol szerintem ketto-negy lehet jo, ami viszont nezokent nem jo arany. A foci a modern kor gladiatorharca, a nezok a penzukert nagy kuzdelmet, hajtast, pazar megoldasokat, golokat es legfokepp sztarokat akarnak latni, nem pedig fillerekert bohockodo kelet-europai legiosokat.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.08.02. 21:44:08

batigol: Ekkora hülyeséget, hogyne lehetne "érteni" a focihoz. Najó, ok, definiáld azt, hogy érteni. Én úgy gondolom, egzaktul senki sem "ért" a focihoz. Nincs mérőszáma. Viszont a közeget nagyon jól lehet ismerni. Teljesen más a német bajnokság hangulata, közege, mint a spanyol/angol/stb. Minden ligának van saját hangulata, de te ezt Mo-ról sosem fogod megtudni. Viszont hogy egy BL meccset láttál tavaly, akkor nem tudom, egyáltalán miért kommentálod? Félreértés ne essék, senkinek nem akarom megtiltani (nem is lehetne, nem is akarnám), csak nem értem.
A cikkírónak - ha már tanácsokat akar - ha tényleg érteni akarja, akarom mondani ismerni akarja a Bundesligát, akkor olvasson kickert zsákszámra (interjúk, elemzések, etc), liga és csapatfórumokat és BL blogokat (pl. auswaertssieg.soccer-blogs.de). Megkockáztatom a német bajnokságról lehet a legtöbb információt megkapni, igen, többet mint pl. az angolról (pl. BBC adott oldala). Emellett ki lehet menni meccsekre is. Akár 2. osztályba is. Persze ezekhez beszélni kell a nyelvet. Ugye hogy lehet érteni, azaz ismerni a focit??? Semmi köze nincs MLSZ-hez meg ilyesmikhez. Persze, sokkal könnyebb haverokkal elmenni a Champs-be egy Chelsea-Liverpoolt megnézni Pool mezben, azok értenek ám a focihoz rendesen, mi? A játékosokat ismerni tényleg nem tudás. Ja, semmi bajom az angol focival különben, de nem is írok/mondok róla semmit, mert én meg évente kb 5-10 meccset látok a PL-ből.

Rafa: a német bajnokságból éppenhogy a Bayernt nem lehet nézni. Az előző 3 szezonban futballszempontból értékelhetetlent nyújtottak Magathtal. Én láttam majd minden meccsüket. Az sokat elmond a ligáról, hogy ennek ellenére 2x dupláztak. És igen, a német bajnokság messze a másik 3 mögött van, nem fáj elismerni. De miben is van mögötte? Öööö, kemény hajtós meccsekben? Teltházas meccsekben? Izgalmas, fineszes meccsekben? Egyikben sem. Pénzben és (el)ismert játékosokban viszont tény, hogy nagyon messze van. Ez igaz, de rohadjak meg, nekem a múltkor említett "noname" Eigenrauch ezerszer jobban tetszett, mint pl. bármelyik meg nem értett labdazsonglőr. De gustibus non...

Szóval, összefoglalva a szófosásomat, véleményt mindenről lehet formálni, de! nem feltétlenül kell.

heizer 2007.08.06. 13:58:14

Igazad van a hozzáértésnek tényleg nincs mérőszáma. Épp ezért nehéz meghatározni, hogy ki ért jobban ehhez vagy ahhoz. Legfeljebb egyikünk tájékozottabb bizonyos témában mind a másikunk, de véleményt mindannyian alkothatunk, akár egy meccs alapján is (egyébként az a meccs mint írtam kellemes csalódást okozott).

Én azt tapasztalom hogy ezek a vélemények sokszor hozzáértőnek akarnak tűnni, mégsem azok. (Nem akarom kétségbevonni a BL iránti rajongásodat illetve hozzáértésedet.) Én például nem annyi meccset látok mint amennyit szeretnék, mégis szerintem néha jobb meglátásaim vannak (legalábbis szerintem:))mint a kommentátoroknak meg a tv-ben üldögélő szakértőknek. (A tizenegyespárbajok végét és belövők-nem lövőket olyan 95%-ban a meccs vége előtt meg bírom mondani.) Akik pedig ugye legtöbbször volt labdarúgók, edzők tehát a labdarúgást érteniük kéne! De néha a megye II-ben szotyizgató bácsika okosabbakat mond mint akármelyik fejes.

Ráadásul a labdarúgó szakértés legtöbbször csak utólagos megmagyarázása a dolgoknak. Ami viszonylag könnyű.

Éppen ezért nem vagyok hajlandó senkinek a véleményét felülírhatatlanul elfogadni a fociban, semmilyen tekintetben, és a hozzáértését mindenek felett elfogadni. Esetleg elismerem hogy tájékozottabb bizonyos dolgokban.

Akik pedig igazán értenek a focihoz, azok vagy a topcsapatoknál dolgoznak, vagy a sportfogadásban kaszálnak rendszeresen. Sajna én egyik sem vagyok...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.08.06. 21:00:05

Üdv!

Akkor minden okés, egyszerű félreértés volt, én is így gondolkozom, mint te. Nem tartom magamat "okosabbnak" vagy hozzáértőbbnek en bloc az egész focit illetően nálad. Ha ez így jött le, akkor bocs. Jogos a reakciód, főleg ha az általános futballismeretet vesszük, nem tagadom, akár simán jobban ismerheted. De akkor gondolj bele, az én reakcióm is jogos, hiszen én úgy "általában" a focit nem nézem, de a németet nagyon alaposan ismerem és zavar (ahogy téged is az általános megjegyzések) hogy az azt kevésbé ismerők (nem feltétlenül az itteniekre gondolok, hanem pl. angol/spanyol/olasz index fórumosokra) jóféle előítéletekből leszólják a német focit, holott nem is ismerik a közeget. És rossz helyen rossz kritikával élnek.

Ezzel le is zárom, nem akarom a blogot szétcseszni.
süti beállítások módosítása