Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Büszkén leng ismét a bőrnadrág

2007.07.17. 17:32 _benito

Úgy volt eddig az NST a német focival, ahogy az átlagember a szadó-pornóval: rápillantunk, mert mégiscsak izé, aztán elkapcsolunk, mert annyira azért mégsem izé. Elismerően bólogattunk a Ballack – Zé Roberto – Lucio fémjelezte Leverkusen BL-döntőbe jutásakor, de lefogadjuk, hogy nyájas olvasóink is inkább csak Zidane gyertyából lőtt gólja miatt emlékeznek arra a meccsre. Aztán tetszett nekünk az elmúlt két évben a Werder is, akik idén például (nagyon) kevés híján kiejtették a Barcát a bajnokok ligájából, és természetesen figyelemmel kísérjük a németországi magyarok pályafutását is, közülük is kedvencünk a Hortobágy Gepárdja, Dombi Tibcsi, akit anno azzal a szöveggel küldtek el a Frankfurttól, hogy zavarja az edzéseket.

De vissza az eredeti témához, sajnos nekünk balatoni kötődésünk miatt Németországról Hans-Jürgen ugrik be, amint fehér zoknijára felrántja a bőrszandált és Bayern-mezben parádézik a rablósoron. A müncheniek mellett pedig mi sem mehetünk el szó nélkül, hiszen hiába nem ők nyertek idén, a német focit azért legtöbbünk velük azonosítja. Az már lelkünk sötétségének fokmérője, hogy a szimpatikus és elismerésre méltó Scholl–Lahm–Zé Roberto vonallal, vagy a kevésbé szimpatikus, ám szintén sztárokból álló Kahn–Effenberg– Basler tengellyel tesszük–e ezt.

A 2006-07-es szezon érdekesen alakult a müncheniek számára. A bajnokok ligájában veretlenül végeztek a csoportjuk élén, (a Sportingot és az Intert is kopaszra verték idegenben), aztán jött a Real elleni, idegenben lőtt góllal kiharcolt továbbjutás (ki ne emlékezne Van Bommel sűrű lófasz-mutogatással ünnepelt madridi góljára), majd április 11.-én beütött a ménkű: a reményt keltő milánói döntetlen után saját pályájukon gyalázta gyepbe őket a Milan. És itt valami eltörött. Vereség a Stuttgarttól, majd otthon a Hamburgtól, így nemhogy a bajnoki címvédés nem jött össze, de idén csak az UEFA kupában láthatjuk majd őket.

De nézni érdemes lesz, az egészen biztos. A Bayern vezetősége ugyanis úgy vetette rá magát az átigazolási szezonra, mintha Bill Gates, a brunei szultán és az Ikeás csávó kéz a kézben állna mögöttük. Az első komoly fogás nem nélkülöz minden kockázatot, Luca Toni ugyanis olasz. A digók pedig nem nagyon szeretnek külföldön játszani, egy kezünkön meg tudjuk számolni, hány olasz csinált jelentős karriert otthonától távol. Valami mégis azt súgja, Toninak pont azért fog sikerülni, mert egyáltalán nem olaszos a stílusa. Megvan viszont mindene ahhoz, hogy imádott kedvenc legyen Münchenben, hiszen egy állat a kapu előtt, fizikai adottságait remekül kihasználva sokszor kerül helyzetbe és elég jó százalékkal be is lődözi ezeket. Passzolni nem szeret nagyon, de ahol ő áll a pályán, onnan már nem is nagyon kell.

Ráadásul hoztak neki egy partnert, aki nem csak intelligensen passzol, de a gólszerzésben is élmunkás: a poszt-Klinsi éra legjobb német (?) csatárát, Klosét. Évek óta vadásszák a válogatott elsőszámú gólvágóját, de tavaly még csak párját, a meglátásunk szerint óriási kamu Podolskit sikerült megszerezni. Idén viszont az utolsó jó éveire magukhoz édesgették Klosét is. Tökéletes csatárpáros alakul így, hiszen Toni a kapuval szemben született és minden helyzetből azonnal lő, míg párja kifejezetten okosan mozog (és mozgat), így már szinte meg sem kell említenünk, hogy mindketten kiválóan is fejelnek. Csoda, hogy Makaay olyan sebességgel robogott haza Münchenből, ahogy azt a pályán (hiába) várták tőle idén?

A 2006-os vébé nagy felfedezettje természetesen nem Lukas Podolski volt, őt a bronzhoz bónuszként kapták a németek, hanem Ribéry, a sebhelyes arcú. A francia válogatott jobbszellője parádés igazolás bárki számára, hiszen eszeveszett gyors és rengeteget is fut, lő annyi gólt, amennyit az ő posztjáról lehet, ráadásul nekünk nagyon szimpatikus, hogy beintett a csekkfüzetet lobogtató klubtulajok seregének, és lehúzott még egy évet a teljesen reménytelen OM-ben. Idén azonban ő is belátta, hogy vagy a Lyonba igazol és akkor otthon maradhat, vagy más kihívást keres. Nos, az új feladat megvan: idén vissza kell állítani a bőrnadrág becsületét.

És még nincs vége. Zé Roberto nem egy tini már, de hogy a bal szél általa jó kezekbe kerül, afelől senkinek ne legyenek kétségei. Visszatérése Münchenbe csak felerősíti a távozása feletti kérdőjelet, első említésre méltó mérkőzésén egyből gólt szerzett (Klose szintén, Toni meg mindjárt ketttőt is), érkezésével várhatóan Schweinsteiger középre húzódik, ahol egy másik új szerzeményt talál majd maga mellett.

Hamit Altintop jelen pillanatban a legpiacképesebb török labdarúgó. Lövéseit a lassításokban is nehéz szemmel követni, akár védőként is bevethető, de szűrőként definiálja magát és ott is tud a leghasznosabban játszani. Salihamidzic nehéz örökségét várakozásunk szerint gond nélkül cipelve fogja fecnikre futni a müncheni gyepet, valamint azt is neki köszönhetjük majd, hogy soha többet nem kell látnunk Van Bommelt. Nekünk ennyi elég is.

A kispadra Ottmar Hitzfeld egyértelmű választás volt, a két és fél év után a télen visszatért stratéga az Oberstundbahnführer Magath által halálra szadizott csapatból egészen biztosan kihozza, ami valójában benne van. Kétszeres BL-győztesként halvány fogalmunk nincs róla, mivel foglalatoskodott az elmúlt időszakban, de sem klub, sem válogatott felkéréseknek nem tett eleget. Most viszont egy elképesztően erős keret van a keze alatt, melyet ráadásul úgy pumpáltak fel, hogy az összes igazolásnak értelme volt. Nagyon várjuk, hogy tétmeccsen is láthassuk, mit tud az a csapat, amelyiken marha nehéz fogást találni. Nédda:

Kahn – Sagnol, Lucio, Van Buyten, Lahm – Ribéry, Schweinsteiger, Altintop, Zé Roberto – Klose, Toni

43 komment

Címkék: német bayern münchen klose toni

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr41117928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2007.07.17. 19:01:08

izé, nagyon alapos kis felvezető, még hangulatot is csinált a német meccsekhez, ami eddig nem nagyon volt... cserékről mit lehet tudni? második sor? (azért Van Buytennek voltak nehéz napjai a bajnokságban... őt kicsit kilógni látom, de csak amolyan deja vu))

güell (törölt) 2007.07.17. 19:36:01

nem oberstuRMblabla?

azert a bayernnek soha nem fogok szurkolni, barki is jatszik naluk.

krysal 2007.07.17. 20:29:04

Öhm. Izé. A nédda-szöveghez én csak annyit tennék hozzá, hogy sokat próbált Bayernes cimborám oly cikornyás szavakat tud használni, ha meglátja Van Buytent a kezdőben, hogy egy öreg parasztbácsinak is böcsületére válna, kinek rázuhant az eke a lábára.
Lassú, sokat töketlenkedik, kőbunkó, mi kell még? Igaz, német bajnokság, de talán nem hiába anyázta le az említett Gábor a MIlan ellen szerzett gólok után is, annyit téve hozzá: véégre, egyszer az életben csinál is valamit...

Egyébként nagyjából egyetértek, bár az már kérdés lesz, hogy a "disznófej" képes lesz-e méltóan elirányítani ezt az ígéretes csapatot...

drani 2007.07.17. 22:01:33

kahn a gyenge pont

Tsubee 2007.07.17. 22:07:41

A cikk mint mindig tetszik, bár fizetni kellene, hogy a német meccseket nézzem... Inkább Premierleague német sör mellett :):):)


Tsubee

Titi120 2007.07.17. 22:21:34

Bármennyire is szeretné a szerző, de egyáltalán nem biztos, hogy Van Bommel kimarad najd a kezdőből, mintahogy az se, hogy Schweini bemegy a pálya közepére, és Zé Roberto is az utóbbi években (pl: a vb-n a Selecaoban is) már nem a középpálya bal oldalán játszott, hanem középen, amolyan Pirlo-szerű védekező, de szervezni is tudó középpályást) anonim22-nek a cserékről annyit, hogy van gazdagon, méghozzá minőségi (a teljesség igénye nélkül):Rensing, Ismael, Jansen, Demichellis, Sosa, Ottl, Podolski, Schlaudraff, S.Cruz Hajrá Bayern!!!

kzgy 2007.07.18. 08:09:25

Egy dán haveromat idézném, aki vesztére lehúzott 5 évet Németországban, és azt mondja: "Bármelyik német csapatnak képes vagyok szurkolni, aki a Bayern ellen játszik."

r_magpie 2007.07.18. 08:29:46

Megjegyezném, hogy szerintem Altintop is kamu, tessék egy-két Schalke-szurkolót megkérdezni. Legalábbis nagyon kilóg ebből az egyébként pofás kezdőből.

Ja, és: "wir würden nie zum FC Bayern München gehn", hogy klasszikusokat idézzek.

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.07.18. 08:45:21

Szerintem illett volna váltani a kapuban is, csak ezt már nem merték meghúzni a sok radikális változtatás után...

mickeyknox 2007.07.18. 10:42:20

hát, hogy európában mire lesznek képesek, azt nem tudom, de valószínű, hogy hozzájuk kerül a salátástál. egyébként vehettek volna egy középső védőt meg egy új kapust szerintem is. egyébként a kezdő 11-gyel, különösen a csatársorral nincs baj... de azért, ha megszokásból is, ellenük fogok szurkolni, hacsak nem a chelsea-vel fognak játszani :-)

heizer 2007.07.18. 10:50:26

Hát a Chelsea-vel csak akkor kerülhetnek össze ha azok csoportharmadikok lesznek a BL-ben. Erre azért nem tennék fel nagy összeget.

Viszont nemcsak a salátástálat söprik be hanem az UEFA kupát is.

És akkor lesz majd egy jó kis Chelsea-Bayern európai Szuperkupa döntő.:))

rexford 2007.07.18. 11:28:31

Rensing - Lell, Ismael, Demichelis, Jansen - Sosa, Ottl, Van Bommel, Dos Santos - Schlaudraff, Podolski.

Ez se rossz sor. Van Bommel szerintem kezdő lesz egyébként.

Hajrá Bréma!

mickeyknox 2007.07.18. 12:27:25

batigol:

a chelsea elleni meccset csak példának hoztam fel... egyébként lehet hogy igazad van, és övék lesz az UEFA, a chelsea-é a BL, de akkor triplán a bayernnek fogok szurkolni :-D

heizer 2007.07.18. 13:12:41

Tiszta sor!

Egyébként jól hangzik ez a kezdő de minden csapat addig tűnik szupernek amíg ki nem futnak a pályára. Persze lehet hogy azok lesznek, de mivel a BL-ben nem játszanak így nem fogjuk megtudni (régebben is uralták a bundesl-t mégse jutottak semmire a BL-ben) az UEFA-kupa győzelemből ha össze is jön nem nagyon lehet messzemenő következtetéseket levonni.

A nevek alapján ez nem egy rossz csapat de azért - a nevek alapján - van ilyen jó mondjuk a Tottenham is vagy a Zaragoza.

Így viszont nem is olyan biztos az UEFA kupa győzelem!

Mindegy a pályán majd úgyis kiderül...

ApukadHUN 2007.07.18. 13:12:41

Annak mindenképpen örülök, hogy erősödik a Bayern. Szurkolni soha nem fogok nekik, de azért a BL-ből hiányozni fog. Mert azért lehet bármilyen erős a stuttgart meg a schalke, egy Manchaster- Bayern vagy egy Bayern -Real mindig nagy derbi.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2007.07.18. 13:35:04

És végül megszabadultak a paraguay-i szerencsétlentől, aki ugyan Hitzfeld kedvence volt, de soha semmilyen tétmérkőzésen egyetlen épkézláb megmozdulása nem volt: nem hosszabbítottak Santa Cruzzal.

Annak meg külön örülök, hogy más is lufinak látja Podolskyt. OK, a tinilányok neki sikoltoznak a játékoskijáróban, de egy tüdőbeteg védő is elnyomja a kapu előtt. 3 méternél hosszabb passza szerintem még életében nem volt.

Van Bommelt mindig is furcsállottam abban a Bayernben, ahonnan Baslert egy kocsmai verekedés után úgy rúgták ki, hogy mekkent, miközben csodagólokat lőtt. Van Bommel egy igazi tapló, a VB-n nyújtott színészkedése óta rühellem.

neeskens 2007.07.18. 13:47:26

Szerintem meg Klose és Toni ugyanaz a poszt,magas erős,jól fejelő középcsatár.Vettek volna egyikük helyett egy mozgékonyabb csatárt.
Ráadásul Ze Roberto már öreg,Klose és Toni sem fiatal.Ribéry viszont tiszta nyereség.
Kahnt és Van Buytent se ártana lecserélni.

simon 2007.07.18. 14:11:23

Tényleg jó neveket igazolt a Bayern és ami fő szerintem okosan is.Pont oda ahova kell.

Én már kiváncsian várom az első tétmeccseiket.

Azért sűrün nem fogok német meccset nézni.

Forza Milan!!!!

antaladrian 2007.07.18. 15:03:10

Lehet a Bayern-t szeretni vagy utálni, de egy valamit kezeljünk tényként. Az utóbbi években szinte egyedüli német csapatként teljesített euórpai szinten is valamit. 1999-ben döntős, 2001-ben BL-győztes csapatról beszélünk. És persze azt se felejtsük el, hogy a német klubok büdzséje messze van az olasz-spanyol-angol klubokétól. Ennek ellenére a Bayern - bár európai viszonylatban mindig 'olcsó' játékosokkal rendelkezett - azért néhányszor már bizonyított. És ehhez nem kellett egy Abramovics, sem Berlusconi, sem a spanyol királyi család...

antaladrian 2007.07.18. 15:19:07

Amúgy nem értem, hogy egyeseknek mi a bajuk Van Buyten-nel vagy Kahn-nal? Kahn lehet, hogy nem egy szimpatikus figura, de az effektivitását és tudását kétségbe vonni hiba lenne. Van Buyten meg véleményem szerint a Bayern-védelem egyik fő tengelye volt az utóbbi évben. És én - néhány hozzászólóval ellentétben - követem a német focit.

(És amióta az eszemet tudom Bayern-szurkoló vagyok, jóban-rosszban. Ha másodosztályba kerülne a Bayern, én akkor is hű maradnék. Én nem váltottam az Abramovics-éra kezdetén Chelsea-re, mint egyesek...)

heizer 2007.07.18. 15:33:53

Szerintem nem is Van Buytent szidták itt többen hanem Van Bommelt.

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.07.18. 15:52:30

Kahn az utóbbi évben egyáltalán nem nyújtott kiemelkedőt, egyetlen esetre sem emlékszek, mikor az ő bravúrjai tartották volna meg a csapatot (én is rendszeresen követem a Bundesligát). Vagy akár a kicker.de osztályzataira is érdemes vetni egy pillantást...

csehmatyi 2007.07.18. 15:59:35

Ha nagyon keményen fogalmaznék, akkor komoly jellemhibának tekinteném, ha valaki a Bayern-nek szurkol, de eddig azért nem akarok elmenni. Mindenesetre kevés dologért tudok annyira szurkolni, mint az ő sikereik ellen (nem egy szimpatikus magatartás, be kell vallanom). Nem emlékszem olyan Bayern-re, amelynek a JÁTÉKÁÉRT lelkesedmi lehetett.

Ugyanakkor a következő névsorban szereplő tagok kevés sportbarát szívébe lopták be magukat:
Matthaus (ezt nem kell magyarázni), Kahn (legszebb volt,a mikor néhány éve gyakorlatilag megverte Andreas Herzogot, aki akkor éppen a csapattársa volt), van Buyten (inkább pankrátornak kellene mennie, mint az apukájának), Lucio, Jancker (ő szegény csak félemetesen nézett ki), van Bommel, usw.
Ráadásul évtizedek óta csak olyan hátvédet szerződtettek (a Császár nem hátul kezdett), akineka láncfűrész és a hentesbárd volt a jele az oviban.
Mindenesetre pénzügyileg teljesen más ligában játszanak, mint bármelyik más német csapat (és ez főleg a Hoeness érdeme). Eddig az igazán nagy bevásárlásokat egy kicsit inkább "svábosan" kezelték, nem voltak hajlandók igazán belenyúlni a zsebükbe. A tavalyi év sikertelensége után változott a helyzet, és tényleg nagyon nagy neveket igazoltak le. De... nem mindig a legjobb nevekből áló csapatok nyernek, és minden egyes vereségüknél nagyon fogok örülni.
Tavaly pl. a Werder sokkal jobb focit játszott, mint ők, s ők sem lettek bajnokok (ha Klose-nak nem csak azon jár az esze, hogy hova igazoljon, valószínűleg meg is nyerték volna).

Szóval nagyon nehéz elképzelni, hogy ne a Bayern legyen a bajnok, de minden "jóérzésű" ember szurkoljon ellenük!

Amúgy szerintem Ribery volt messze a legnagyobb fogásuk, nem is értem, hogyan mehetett el a bőrnadrágosok közé?

Igazi szervezőjük (játékmester) soha sem volt, és az lehet, hogy most is hiányozni fog a csapatból. Ráadásul néhány "sztár" nehezen fogja tűrni, hogy csak az amatőr-ligában lesz lehetősége pályára lépni.

antaladrián: igazán szimpatikus soraid ellenére remélem, hamarosan megmutathatod, hogyan kell rajongani kedvenc csapatodért a másodosztályban (na jó, ez azért hiú ábránd).

csehmatyi 2007.07.18. 16:02:01

benito cikke amúgy nagyon korrekt.

pörkincs 2007.07.18. 16:03:51

Sagnol-nak jó lesz a baguette zabáló honfitárs érkezése, hatalmasat fognak alakítani. 'berto jópofa, csak lassan betólnék egy járókeretet neki a pályára. Toni - alias Uncle Fester hosszú hajjal - pedig vagdalni fogja a gólokat mint egy hentes! A többi arc sem rossz de szerintem továbbra is max 3 percnyi német focit fogok nézni szezononként.

Allez les bleus!!!
Go Gunners!!!

3rwinho 2007.07.18. 16:33:48

Nem nagyon, hogy miért kell így lenézni és lesajnálni a Bayern-t? A Bayern egy nagyon jó csapat, csak éppen nem divatos és a stílusa is elüt a trendi csapatokétól ezért nem illik őket szeretni! Mint a felfújt, szétajnározott Chelsea-t, Real-t és Milan-t... Engem ezektől ráz ki a hideg!
Hitzfeld pedig egy zseniális edző, aki mellesleg háromszoros BL győztes!
A "jellemhibás" megjegyzés pedig nagyon szánalmas!

r_magpie 2007.07.18. 16:37:38

Pár évvel ezelőtt tettem egy komoly kultúrantropológiai felfedezést: a B. Münken és Miháel Sumi magyar szurkolói között szignifikáns arányban voltak/vannak átfedések.
Hogy ez most jellemhibából ered-e, mint csehmatyi írta, vagy másból, nemtom. Mindenesetre Sumit és az FCB-t azon kívül, hogy kiváló német exporttermékek, még egy dolog köti össze: bőven rendelkeznek olyan tulajdonságokkal, amiért nagyon nehéz nekik szurkolni.

dr. Wilbur Swain 2007.07.18. 18:57:29

kapusnak ott a Rensing-gyerek
amúgy jól vásároltak, de nincs az a pénz, hogy nekik szurkoljak

schurrer 2007.07.18. 19:56:41

3rwinho, mitől felfújt és szétajnározott a chelsea szerinted, amikor itt(is) például mindenki gúnyolja és szidja vagy divatcsapatnak nevezi? Én több mint egy évtizede drukkolok nekik, az, hogy Abramovics érkezése óta mennyien pártoltak hozzá ahhoz nekem mi közöm? Azért mert a real-t, a milant vagy a liverpoolt korábban többen megkedvelték, mert őket látták játszani, míg a bluest nem, akkor talán fel lehet vetni melyik gárda is valójában a divatcsapat! Bocs az offért...

antaladrian 2007.07.18. 21:18:09

Köszönöm csehmatyi,

megggyőztél. Komolyan. Egy világ dőlt bennem össze.15 éve vagyok Bayern szurkoló és a hozzászólásod hatására most meggyűlöltem őket. 15 hosszú évet elvesztegettem az életemből. A családban 3 generáció óta mindenki Bayernes (=jellemhibás), de most rögtön hazaszaladok és őket is meggyőzöm. Rájöttem hogy tényleg nem menő Bayernesnek lenni.

Holnaptól a Milannak szurkolok legalább tavaszig, aztán meglátom ki nyeri a BL-t (tavaly is igazából a Barcának kellett volna szurkolnom) ...

:D

A hozzászólásodat megspórolhattad volna. Az ujjaid, a billentyűzeted és úgy általában mindenki jobban járt volna.

Az, hog valakinek éppen nem szimpatikus a Bayern az egy dolog. De akkor próbálja meg ezt normális ember módjára kifejteni.

SWExile 2007.07.18. 22:05:02

Igen én (és most kihúzom magam és vigyázba állok) szeretem a német focit és a Bayernt is. Mindig is nekik szurkoltam, már mint a németeknek úgy ámblokk, klubb tornákon, VB-n EB-n. HBO-nk is csak addig volt amíg volt rajta Bundesliga. Én leszarom, hogy játszanak, mert nálam a szurkolás emócionális kérdés nem pedig az, hogy most éppen ki hány bicikli cselt tud megcsinálni.
Jó kis kezdő lesz ez, de én inkább már a Rensinget preferálnám, és három középpályással játszanék: Schweinsteiger, Ottl, Ribery. Elől pedig lenne a Klose, Toni és Podolsky trió.

heizer 2007.07.19. 08:03:47

Kedves csehmatyi ez egy nagyon unszimpatikus hozzászólás volt. Kezdve azzal, hogy valakit érzelmileg defektesnek tartasz ha egy olyan csapatnak szurkol akit Te utálsz.
Azért a 96-ös UEFA győztes Bayerntől szebb futballt nem sok csapat játszott az elmúlt 15 évben. Milyen gárda volt az! Arról a Bayernről se ejtsünk szót se, amelyik a Madridot 4-1, 4-2 - vel vágta haza!!! (igaz utána az elődöntőben a Madrid nyert).
Az hogy soha nem volt igazi szervezőjük egyrészt tárgyi tévedés (Effenberg, Basler) másrészt kajakra nem számít. Az MU-nak azóta nincs hogy SAF ott van, meg úgy általában az angol csapatoknak egyáltalán nincs klasszikus irányítójuk. Én nem szurkolok a Bayernnek de visszasírom azt az időszakot amikro a Dortmunddal akkora meccseket játszottak hogy csuda!

A Chelsea-t pedig tényleg divat szidni minden létező magyar fórumon, pedig meglátásom szerint elenyésző számú a hazai szurkolótáboruk. A stílusuk pedig - főleg az idén - kisértetiesen hasonlított a Bayernére.

3rwinho: mikor nyert 3szor BL-t Hitzfeld? Edzőként tudtommal csak kettőt.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2007.07.19. 09:53:36

na, és mi volt a tegnapi meccsel a sportklubbon? még csak nem is HG közvetítte... legfontosabb megfigyelésem szerint Van Buytennek rövid lett a haja (?)... De Michaelis coffja meg megnőtt, mióta nem láttam. a sztárok nem játszottak... öléggé össze-vissza csapat volt a Bayern (az amatőrők tényleg annak tüntek benne), bár volt egy jó 10 percuk, amikor megpróbáltak egyenlíteni, de nem jött össze. előrebocsátam, az utolsó 20-25 percet láttam.

d3vnull 2007.07.19. 10:14:22

Schurrer : köszönöm! Direkt nem én kezdtem el védeni, mert mindig egy csomót offolok a Chelsea-ért :)

Magic Boy 2007.07.20. 14:05:11

Nagyon jó támadójátéka lesz a Bayern-nak, de a védelme átjáróház lesz (szerintem nagyon meg fogják érezni Hargreaves hiányát) úgyhogy Khan bizonyíthatja, hogy még mindig jó kapus.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.07.20. 16:14:18

(csak mert felmerült: Obersturmbannführer)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.07.20. 16:22:23

csehmatyit ne bántsátok, szerintem ironizált

viszont köpjetek le, a vébé legjobb meccse a német-lengyel volt

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2007.07.23. 10:34:15

csehmatyi!
hihihi, kis divatdrukker! persze, hogy nem lelkesedsz értük, mert a haverok mind chelsea meg barca drukkerek...
ez szól a többi kis divatmatyinak is, főleg annak, aki egy sz#ros spanyol kiesőjelölthöz hasonlította a csapatot. Végülis csak a spanyol bajokot búcsúztattuk 3 félidő szép(jobb) játékkal a BL-ből, meg az olasz bajnokot buktattuk el majd' oda-vissza. Ráadásul mindezt a tavalyi motiváltatlan, Magath-féle csapattal
ami pedig a nst szerkesztőségét illeti: nem csalódtam bennük, ugyanaz a focihoz nem értés, mint eddig.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2007.07.23. 10:35:49

r_magpie!
Amikor Hamitról alkotsz véleményt, ne GE_Devil és Campi alapján véleményezz, tudod milyenek...

MSV 2007.07.26. 10:01:14

MSV Duisburg!!!!
Wir sind Zebras weiss-blau....
süti beállítások módosítása