Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Copa América - alvászavart mindenkinek!

2007.07.09. 14:37 _benito

Négy meccsen 22 gól több, mint parádés teljesítmény, be is fogjuk a szánkat fikázásilag. Hogy a színvonal nem volt olyan magas, mint a gólok számából gondolhatnánk, azt úgyis csak azok tudják, akik heveny insomniás tüneteket mutatnak, vagy leülnek megnézni akkor is a meccsek ismétlését, ha tudják az eredményeket. Na és a gólok?! Dios mio, volt köztük néhány olyan, melyek mellett nem mehetünk el szó nélkül. Személyes kedvencünk Uruguay második találata Venezuela ellen, félreértések elkerülése végett a lenyűgöző balos kifli elkövetője nem Recoba, hanem a Celtát erősítő Pablo Garcia. Igen, jól látod, ő az a roppant csúnya védekező középpályás, aki egy évet a Realban is eltöltött, mielőtt kivágták volna, mint a gerelyt. Uruguay egyébként kifejezetten jó meccset játszott a hazaiakkal, a 4-1 ellenére szinte végig nyílt volt a csata és ugyanúgy jár a gratuláció Venezuelának is nem csak azért, mert versenyben volt sokkal erősebb riválisa ellen, hanem története messze legjobb Copa América szerepléséért is. És a bírói segítségekről most nagyvonalúan hallgatunk, ünnepet rontani akarnánk a legkevésbé.

Ha már a szép gólok köré építjük beszámolónkat, szintén érdemes megemlíteni az agyonvert chilei csapat szépítő gólját, Suazo bőr-löbbölés kombóját látva értetlenül rázzuk a fejünket, miért nincs még a seggig érő homlokú támadó Európában (a mexikói Monterrey játékosa). A csodálatos emelés egyébként semmit sem számított a végkimenetelt illetően, Brazília ugyanis közepes játékkal is bucira verte a gyenge védelme miatt teljesen esélytelen Chilét. Robinho gólkirályi címre tör, már hatnál jár és a versenyben lévő csatárokat meggyőzően utasítja maga mögé. A további esélyek latolgatásakor ne felejtsük el, hogy a brazilok az eddigi egyetlen fajsúlyosnak mondható ellenfelüktől simán kikaptak, a resztli leaprítása pedig még arra sem elég, hogy a roppant kritikus hazai sportsajtót maguk mellé állítsák.

Arra viszont igen, hogy a négy közé jussanak és a szintén elég nehezen formába lendülő Uruguay ellen megkíséreljenek a döntőbe jutni. A két csapatot mindenképpen az elődöntőbe vártuk, más kérdés, hogy sokkal simább utat vízionáltunk mögéjük, mint amin valójában végigbukdácsoltak. Az uruknak a negyeddöntő volt az eddigi egyetlen jó meccsük, egy darabig úgy nézett ki, hogy a csoportjukból sem jutnak tovább, míg Brazília szintén az egyenes kieséses szakaszban mutatta meg először igazán, hogy B-csapatának is ellenállhatatlan a támadó szekciója - legalábbis ebben a mezőnyben. Mi azért várunk egyértelműen brazil továbbjutást, mert a nyár közepén marha jó lenne leülni egy Brazília-Argentína tétmeccs elé.

A Mexikó-Paraguay meccs a második percben eldőlt, amikor Bobadilla kapus seggfej-mód felrúgta a rajta túljutó csatárt, amiért egyrészt kiállították, másrészt büntetőből a vezetést is megszerezte Castillo. Az első félidő fennmaradó részében meglepően bátran mentek előre a hátrányban lévő paraguayiak, több lehetőségük is volt. Közben viszont Mexikó számtalan kontrájából kettőt is sikeresen kihasznált, így már az első félidő után három gombóccal a torkukban mehettek pihenni a piros-fehérek. A második játékrészre így már nem maradtak nagy kérdések, az egyik oldalon nem sikerült a szépítés, a másikon viszont az utolsó tíz percre fordulva még háromszor mattolták az erejével teljesen elkészült ellenfelet. Mexikó egy reálisan nézve értékelhetetlen meccsen bejutott a legjobb négy közé és minden bizonnyal feltett szándéka, hogy Brazília után a torna másik nagyágyúját is megverje.

Az említett másik nagyágyú pedig egy félidőnyi fogáskeresés után annak rendje és módja szerint simán megverte Perut. Riquelme a két évvel ezelőtti önmagát idézve gyönyörű gólokat lő, miközben csodálatos gólpasszokkal tömi csapattársait, így Robinho mögött második a góllövőlistán, a kanadai táblázatot pedig minden bizonnyal ő vezetné, ha lenne hivatalosan ilyen statisztika. Az argentin támadó háromszögnél (Riquelme - Messi - Tévez) jelen pillanatban nagyon nehéz erősebbet kiállítani, de a meglepően gólerős Mascherano és Cambiasso is hozzáteszi a magáét az eddig parádésan működő csapatjátékhoz, amely négy meccsen 13 szerzett és mindössze 3 kapott gólt eredményezett. Nyilván egy ennél erősebb mezőnyben könnyebb lenne lemérni a csapat valódi erejét, de hogy most ránézésre ők a világ legjobb válogatottja, azt talán még azok sem vitatják, akik egyébként nem elkötelezett rajongói a gauchóknak.

Megismétlődik tehát a világbajnokság nyolcaddöntője ezen az ágon, biztosak vagyunk benne, hogy arra a meccsre sokan emlékeznek, hiszen ott esett ez a gól. Akkor egyébként a meglehetősen flegma argentínok köcsög módon csalták a játékot a vezetés megszerzése után, így a sors egy figyelmeztető jellegű hosszabbítással büntette őket (amiből szintén nem sikerült levonni a megfelelő konzekvenciákat, lásd Argentína-Németország). Mexikó masszív védelmében (eddig összesen egy gólt kaptak) és ellenfele nagyképűségében bízhat, mi pedig abban, hogy a tinédzserkort Messi születésekor maga mögött hagyó Blanco ismét bemutatja a Blanco-cselt.

15 komment

Címkék: brazil mexikó üveggömb argentin copa américa riquelme blanco urugay

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr37114665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronal-d'oh! 2007.07.09. 19:29:26

Tipp: Brazília és Uruguay kiváló meccset játszik, és előbbi a döntőbe jut. Mexikó és Argentína összecsapása max 2 gólt hoz, nagy küzdelem lesz, de a gauchok továbbszenvedik magukat. És akkor jöhet a z Argentína-Brazília döntő :)

miaza Blanco-csel?:)))

robill 2007.07.09. 20:43:37

"Akkor egyébként a meglehetősen flegma argentínok köcsög módon csalták a játékot a vezetés megszerzése után" - hibás tényekből jó következtetés, mert azon a meccsen Mexikó szerzett vezetést, de az argentinok tényleg csalták a focit, és mire Maxi R. rúgta azt a kúva nagy gólt, addigra már rég hosszabítás volt.

Véé 2007.07.10. 10:15:28

Suazot valami olasz csapat leigazolta egyébként. Hajólemlékszem.

Ronal-d'oh! 2007.07.10. 10:29:37

Az egy másik Suazo, nem? Vagy nem arra gondolsz, akiről a Milan és az Inter vitázott?

_benito · www.nst.blog.hu 2007.07.10. 10:53:32

az david suazo, aki a cagliariban nyomja (rajta vitatkoznak, mert 14 gólt lőtt - mondjuk ebből 8at tizenegyesből), ez meg humberto és a télen igazolt mexikóba chiléből (colo-colo).

Véé 2007.07.10. 12:48:15

az megvolt hogy ez a humberto, de a davidról nem tudtam, de megnéztem és tényleg.

soccerlove 2007.07.10. 14:25:10


úgy tudom a vita eldőlt: david suazo az interbe megy,bemutatták,27es mezben játszik majd.
sebaj,humberto lehet még a milané,talán még jobban is járnak,biztos olcsóbb

Lacóka 2007.07.10. 16:43:19

Most néztem csak utána h mennyire helytálló most a cím: az elődöntők megint hajnali 2-kor kezdődnek... Csókoltatom a szervezőket!

(arról nem is beszélve, h a negyeddöntők első napján 0 és 2 órás kezdés volt, a másodikon 22 és 0, jól le is maradtam a Mexikó-Para-ról)

Dean 2007.07.10. 21:35:52

Én nem csodálom, hogy a szervezők az amerikai időzónát vették alapul, és nem az európait. Kicsit furcsa lenne, ha a mi kedvünkért ők játszanának helyi idő szerint hajnal 2-kor... :)

Beyonder 2007.07.10. 21:45:59

Szerintem ez a mai hajnali 3-kor lesz....

Lacóka 2007.07.10. 22:13:52

Hát, anno 94-ben asszem európához igazították az órákat (nem is szerették őket a játékosok :D) Egy kompromisszumos ott 18, itt éjfél kezdés azért belefért volna.

Mellesleg ugye a sportklub reklámja (elődöntők: 11-12) pusztán az éjfél utániságra céloz? Még a mexikóinál is nagyobb szívás lenne ha kettőig fennmaradnék és kiderülne h nincs meccs :D

sleepy 2007.07.11. 09:05:04

neztem en mar hajnal 5kor bl-dontot, ugyhogy ne sirjatok...:D, sor helyett kavet szurcsolsz meccs alatt, meg lehet szokni.

Ronal-d'oh! 2007.07.11. 14:57:57

na kössz. átaludtam brazil-uru meccs 2. félidejét. legalább tizikre felkeltem :)))

ktn 2007.07.11. 15:30:21

"(rajta vitatkoznak, mert 14 gólt lőtt - mondjuk ebből 8at tizenegyesből)"

most 14-et, tavaly meg 22-t (két éve előtte a B-ligában 19-et), azért ez nemcsak 11-esekből jött össze...
süti beállítások módosítása