Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A: szuperválogatott 2006/07

2007.06.13. 02:35 _benito

Megkapja majd a magáét később ez a lapos, Derby d’Italia nélküli, márciusra eldőlő, dögunalmas Serie A szezon, de mielőtt ez megtörténne, vállalkoznánk egy szezonválogatott összeállításának nem különösebben hálás feladatára. Tessenek parancsolni, íme az NST 2006-2007-es olasz szuperválogatottja.

Sebastien Frey (Fiorentina)
Minden bizonnyal találnánk olasz játékost is válogatottunk kapujába, de lássuk be, Frey ellen ha mindent összeszedünk, akkor is csak annyi szól, hogy szar a haja. Elképesztő reflexei vannak a franciának, a vonalon szerintünk a világ közvetlen elitjébe tartozik, ráadásul jó magas is, úgyhogy nem kaksizik be akkor sem, ha egy beadásra kell kicsörtetnie. Természetesen baromság lenne a részünkről kizárólag neki tulajdonítani, hogy a Fiorentina kapta az idény során a legkevesebb gólt, de hogy komoly része volt benne, azt vitán felül áll. (0:40-nél erősít bele)

Maicon (Inter)
Klasszikus dél-amerikai hátvéd: tekintetében az erdő mélyén portyázó velociraptor elszántsága és egy zebrákat stírölő aligátor kompromisszumkészsége tükröződik, emellett nem is ügyetlen a srác. Lelkesen látogat át az ellenfél térfelére, és bár nem különösebben gólerős, mi beérjük azzal a néhány szélsőket megszégyenítő beadással, melyekből játszi könnyedséggel szereztek gólokat az erre szerződtetett csapattársak. Oddo bizonyára szomorúan értesül róla, hogy ez alkalommal kimarad, neki bíztatásul annyit tudunk mondani, hogy hajrá, Massimo! Újfalusinak meg annyit, hogy kicsit puhuljon és vágassa le a haját, mert a tetűlétra Skuhravyval kihalt.

Philippe Mexes (Roma)
Nagy szemétség volt a sorstól, hogy pont egy BL negyeddöntőben kötötte gúzsba szerencsétlen Mexes lábait, így a fél világ szeme láttára játszhatta élete legrosszabb meccsét a MU ellen. Ennek ellenére kétség sem férhet hozzá, hogy az egész idényt tekintve övé az egyik középhátvéd poszt, hiszen nem csak hasznos, amit csinál, hanem egy bekktől tökéletesen szokatlan módon bizony gyakran szép is. Tökéletes felépítésű, az ütközéseket bátran felvállalja, néha olyanokat is, amiket nem kellene, mert a labda éppen játékon kívül van, de még csak 25 éves, érni és tanulni fog és ő lesz az, aki átveszi Thuram helyét a francia válogatott hátsó alakzatában is.


Marco Materazzi (Inter)
Két dolgot nehéz Materazzival: kikerülni és kedvelni. Azokra, akik az elsővel kísérleteznek, még inkább igaz a második, mert Marco zászlajára vérrel festették rá a jelszót: csak a vízszintes csatár nem jelent veszélyt! Megértünk mindenkit, aki lilát okádik már a látványától is, ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra az apróságra, hogy napjaink futballja igenis megköveteli csapatonként legalább egy hozzá hasonló ütközőember csatába küldését. Akit még mindig nem sikerült meggyőznünk, az értékelje tíz bajnoki gólját (vagy ízlés szerint azt az egyet, amit ollózott), a VB-döntőben nyújtott teljesítményét – természetesen a góljára gondolunk, khm, khm – és azt, hogy immár kihagyhatatlan a világbajnok olasz válogatottból. Leghíresebb testrésze megihlette a Nike marketingeseit is


Marek Jankulovski (AC MIlan)
Bizonyára sokakat meglep Jankulovski felbukkanása csapatunk balszárnyán, pedig erre semmi ok. A cseh hátvéd precízen, cafrang és pukkedli nélkül teszi a dolgát, méghozzá olyan hatékonyan, hogy Kaladze szinte már csak rossz emlék a Milan hátsó alakzatában. Lehet, hogy egy gyengébb csapatban nem lenne képes ilyen teljesítményre, de hogy Ancelotti csapatába nagyon beleillik, az biztos, aki meg fikázni szeretné, azzal sok szeretettel közöljük, hogy nemrég BL-győztes lett és köszöni, jól van.

Dejan Sztankovics (Inter)
A középpályán két olyan poszt is van, melyek tulajdonosaival minden valószínűség szerint a legtöbben egyetértenek, ezek közül az egyik a jobbszellő, ahol az egész szezon során kimagaslóan teljesítő Sztankovics feszít. Az Interről ugyebár köztudott, hogy zökkenőmentesen teszi tönkre a leigazolt sztárjátékosok karrierjét immár hosszú évek óta, valamiért azonban Sztankoviccsal nem ez történt. Sőt, ő valamiért itt teljesedett ki, pedig már a Lazio játékosaként is a közvetlen elit tagjaként tartották számon. Az Inter középen betonerős fedezetsora a csatárok helyzetbe hozásának feladatát jobbára a szélsőkre bízza, és hogy ezt kiválóan teszi, azt még a megszerzett 80 gólnál is ékesebben bizonyítja, hogy Dejan gond nélkül bekerült az NST szupercsapatába. Hogy a nyolcvanból pontosan mennyit köszönhetnek a szerb zseninek, azt nem tudjuk, de hat szerzett góljából a Chievo elleni szerintünk azoknak is tetszeni fog, akik egyébként nem értenek egyet Sztankovics szezonválogatottba jelölésével. De olyanok nincsenek, már az elején megmondtuk.


Kaká (Milan)
A másik vitathatatlan poszt természetesen Kakáé. Belekezdhetnénk most az unalomig marcangolt és visszakérődzött példás magánéletének taglalásába, mély vallásosságát és példamutató sportszerűségét ecsetelő tirádába, de az egyrészt unalmas lenne, másrészt egyáltalán nem illene hozzánk. Beszéljen helyettünk az alábbi videó, mi pedig kuncogjunk halkan azokon, akik még mindig azt a gepárdba oltott patkányt tartják a világ legjobb játékosának, miközben a BL gólkirályának személyében az új, továbbfejlesztett Zizout láthatjuk.


Daniele De Rossi (Roma)
Ellentmondásos figura a szűrőnk, nem vitás. De Rossi egyszer saját gólja érvénytelenítéséért kampányol a bírónál egy kézzel szerzett találata után, máskor meg fecnikre könyököli az ellenfél ábrázatát. Ez utóbbiért el is tiltották a világbajnokságon, így csak a döntőben térhetett vissza, és ha már ott volt, be is vágta a saját büntetőjét. Azóta is stabil tagja a világbajnok olasz csapatnak, de nem ezért érte az a dicsőség, hogy bekerülhetett a válogatottunkba. Hanem azért, mert az idény 38 meccséből 36-on pályára lépett, egyszer sem cserélték le, amit fióklapunk, a La Gazzetta dello Sport 6.33 idényátlaggal honorált. Nekünk ennyi elég is, további jó munkát, Daniele.

Clarence Seedorf (Milan)
Nem nagy meglepetés, hogy a bal szárnyon Seedorf feketéllik szuperválogatottunkban. A holland tizenegyes-ölő valóban döcögősen indult neki a szezonnak az egész kompániájával egyetemben, de az idény végére akkorát javult, hogy egyértelműen helyet követel magának. Már nem egy szellőléptű siheder, de ahogy már korábban is írtuk róla, parádésan lő és éles szemmel osztja a zsugát, ráadásul pontosan tudja, mikor melyiket kell tennie a kettő közül. Egyébként meg ki merné megkérdőjelezni a helyét egy olyan játékosnak, aki egyedüliként három csapattal is megnyerte a bajnokok ligáját? (Megmondom ki: Van Basten, a marhája.)

Adrian Mutu (Fiorentina)
Mutu, úgy tűnik, hazatalált. Szerencsésen lejött a kóláról, ami a szakértők szerint kifejezetten jót tesz a focinak, és már a Juve sem csinált vele rossz vásárt tavaly, ám hogy ez hatványozottan igaz a Fiorentinára, azt 6.58-as (!) szezonátlaga mutatja. Lőtt már többet a Serie A-ban az idei 16-nál, talán nem véletlen, hogy a szintén Prandelli által gardírozott Parma színeiben szárnyalta túl az idei teljesítményét két góllal. Meglátásunk szerint Mutu az a fajta csatár, aki kevés helyzetből is képes gólt szerezni, ugyanakkor nem büdös neki a jobb helyzetben lévő sporttársnak adni a labdát, amit helyből többre becsülünk, mint az Inzaghi által képviselt 8 helyzet/2 gól iskolát, de biztos bennünk van a hiba. A tetoválatlan bőrfelület dolgában szarul álló Adrian prognózisunk szerint jövőre még tovább jut.

Francesco Totti (Roma)
Gondolkodtunk, hogy brahiból kihagyjuk a gólkirályt, de végül úgy döntöttünk, hogy mivel valószínűleg az aranycipőt elorozza előle Horkantó Van Nistelrooy, nem tesszük ki újabb sokknak. Totti 26 bajnoki gólja (az érintett zsenialitása mellett persze) annak köszönhető, hogy Spalleti mester valamiért utálja a csatárokat és ezért úgy határozott, hogy egyet sem küld pályára, hanem feltolja inkább a csapatot ’92 óta szolgáló irányítót centerbe, aztán csináljon, amit akar. A többi tiszta matek: ha a középpályáról tavaly tudott 15 gólt lőni, akkor evidens, hogy idén ezt közel megduplázza (azok a kihagyott büntetők, Francesco, bizony az aranycipődbe kerülnek), különös tekintettel arra, hogy nem is lábatlankodott mellette senki. Tavaly megfordította a kazettát (szeptemberben volt 30), így nem vállalunk nagy kockázatot azzal, hogy ha ő elhagyja Rómát, az azért lesz, mert megszűnik a csapat. Ez meg itt a szezon góljának tűnt sokáig, szerintünk megteszi.


Stefano Colantuono (Atalanta)
Csapatunk szakmai irányítását arra a Stefano Colantuonora bízzuk, aki a frissen feljutott Atalantát a 8. helyre vezette. Övén büszkén fityeg több jóval magasabban jegyzett csapat skalpja, ami szemet is szúrt Palermóban, így jövőre már Szicíliában próbálhat meg újra foxtrottot járatni a sánták és mozgássérültek aktuális csoportosulásával.  

31 komment

Címkék: olasz serie a szuperválogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr9997726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McLane 2007.06.13. 16:26:02

Bár nem (elsősorban) a gyalázós részekért szeretem az NST-t, a "gepárdba oltott patkány" volt a legjobb észrevétel a mai cikkben. Bár ha az éleslátást igazságosan díjazzuk, akkor a Seedorf összefoglalása is megérdemel egy pirospontot: "parádésan lő és éles szemmel osztja a zsugát, ráadásul pontosan tudja, mikor melyiket kell tennie a kettő közül"

csiva66 2007.06.13. 16:43:14

bl-győzelem miatt túl vannak reprezentálva a milan játékosok, ha ez szigorúan a serie a álomcsapata, akkor én mongyuk seedorf helyett jobban el tudnám képzelni a bal szélre az idén remeklő lazioból pandevet

csehmatyi 2007.06.13. 17:06:48

ismét egy korrekt cikk, gratulálok! A lista láttán az a véleményem, hogy benito-val sok mindent hasonlóképpen látunk a fociban. Éppen ezért fáj triplán Jankulowski csapatba állítása, aki egy nagyon korrekt bal bunkó, de nem az év tizenegyébe való!

dondani 2007.06.13. 17:18:30

ki aza gepárdba oltott patkány? ezt most komolyan kérdezem

petykooo 2007.06.13. 18:16:25

a hasonlat tényleg találó, de azért kérem, hogy ne essünk túlzásokba...

dejavubazz 2007.06.13. 19:13:10

dondani 2007.06.13. 17:18:30

szerintem ronaldinhorara gondoltak :)

killercsiga 2007.06.13. 19:40:45

Tetszett a cikk, jó volt a szöveg, az utolsó mondaton még most is röhögök.
:)

crystal01 2007.06.13. 21:15:09

Seedorf holland vállogatott....benito...a marhája.
MvB-nek pedig 3 aranylabdája...némi tisztelettel.

tb 2007.06.13. 21:52:39

ja, csak a vb-re nem vitte ki

jó ez a csapat, de még egy védekező játékos elférne a középpályán szerintem, a cikk is jó, csak egy mondatot furcsállok: "Kaladze szinte már csak rossz emlék a Milan hátsó alakzatában" miért lenne rossz emlék? a Milan nagyon sokat köszönhet Kaladzenek

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2007.06.13. 22:33:07

Szerintem jó összeállítás. FORZA INTER!

díszbohóc 2007.06.13. 22:57:15

Az azért tetszik, hogy az összefoglaló videókban több ízben aláznak juve játékost :)

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.06.14. 02:48:35

3 aranylabda a játékost minősíti, nem a késöbbi edzőt.
az utrechti gólya focizni tudott, edzősködni nem.

dondani 2007.06.14. 08:15:01

így utólag tényleg c.ronaldo a gepárdos patkány, csak ő vhogy nem jutott eszembe amikor gyorsan végigszaladtam a világ legjobb játékosainak névsorán

drani 2007.06.14. 09:42:24

oddo kihagyásával egyet értek, mert nem sok milan meccset néztem ugyan, de azokon 10 beadásából kb 2 sikerült. A BL-ben pedig amit a Bayern ellen mutatott az katasztrófa.

McLane 2007.06.14. 09:51:17

Zizou is orbitális patkány - bár gepárdba nincs beoltva - és vannak, akik szerint ő volt (valamikó') korának legjobb játékosa. De csak legsunyibb napjaiban lehetett C.R.-hoz hasonlítani. :-)

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.06.14. 13:04:05

az egyik másik frey. csatár a francia bajnokságban.

löncshús 2007.06.14. 13:18:13

német bajnokságban...legutóbbi szezonban a Dortmundban lőtte a gólokat

sh4d0w 2007.06.14. 14:01:14

"...Marco zászlajára vérrel festették rá a jelszót: csak a vízszintes csatár nem jelent veszélyt!..."

Én ezt átírnám, miszerint csak a víszintes csatár a jó csatár!

Lacóka 2007.06.14. 19:24:06

...és az Frei (asszem)

A patkányozást én is félreértettem, és jöttem volna kikérni h nem kéne már megint 'dinhot bántani, de így nem. CR-rel még MU drukkerként is egyetértek.

Ámde: Inzaghiról három hete még más véleménnyel voltatok... :D

maradonas 2007.06.14. 19:49:29

És hol vannak az argentinok?

Jó csapat, de legalább Cambiasso beférne De Rossi helyett.
És ha jövőre Messi a Napoliba igazolna, talán születne még egy Diego.:)

Gabez 2007.06.15. 21:53:03

Seedorf bácsit én se tenném be, volt pár jó passza, pár jó és fontos lövése, de a szezon egészét nézve azért nem idevaló. A BL döntőn se mutatott sokat.

Ja és a Jankulovski...akkor inkább Maxwell.

johevi 2007.06.16. 16:01:41

Nevetséges ez az egész olasz bajnokság. Tornyi áradozik a Sport1-en, hogy mennyi gól és milyen színvonal, meg hasonlók. A tavalyi bundabotrány után:
Reggina egyenlít az Empoli ellen 0:3-ról, majd ucsó fordulóban megveri otthon a BL győztes Milan "C"-t, fogadóirodáknál 1,3 a hazai (!!!) ezzel pont bentmarad... Siena akkor marad bent, ha megveri a Laziot ( 1,2-ért ) meg is veri... Parma, Livorno utolsó három fordulóban csinál 7 pontot, Cagliari megveri a Romat. B osztályban Spezia nyer idegenben a Juventus ellen, ezzel bentmarad, Genoa-Napoli játszik egy 0:0-t, ezzel mindketten feljutnak osztályzó nélkül... BOTRÁNY.....

Count Adyn 2007.06.16. 16:49:48

Üdv,
johevi, erre lehetne mondani olyan közhelyeket, mint a ha nem teccik ne nézd, vagy az ízlések és pofonok:)
Azért ők sem hülyék, hanem focisták, pl a Juve majd tuti roszban fog sántikálni, miutan jol elvittek a balhé nagy részét, Genoa-Napoli 0-0 pedig mind a 2 csapatnak jó volt, akkor mit vártál, mi lesz?:D Nem botrány, ez labdarúgás.)

_benito · www.nst.blog.hu 2007.06.16. 18:04:43

johevi, a reggina 0-3-ról egyenlítése után nyomoz a szövetség is, de azért tőlük ne vegyük el, hogy ha nincs a calciopoli, simán középcsapat, az meg, hogy megverik a friss bl-győztes milant az utolsó fordulóban, semmiképpen nem meglepetés.

a lazio biztos bl indulóként persze, hogy leszarja, hogy kikap a sienától (amelyik az életéért küzd), a parma nem az utolsó három fordulóban táltosodott meg, hanem 6 fordulóval a vége előtt.

rossz példákat hozol, bár van igazad, de az idény végén mindig születnek ilyen eredmények. ahol van motíváció, ott könnyen születik meglepetés is.

sh4d0w 2007.06.16. 18:43:59

johevi: most, hogy olvasom a híreket, még kiderül, hogy az angol foci sem az a tiszta lelkületű szervezet, aminek sokan beállítják...

habitang · www.nst.blog.hu 2007.06.17. 04:59:28

Nagyon toleráns vagy Ronaldoval.. Kicsit több keménységet, ha már Materazzit úgy kényezteted, mint Norbi a bélbolyhait.;)

maradonas 2007.06.17. 07:54:45

Johevi!
Én ezt bírom a legjobban a calcioban. Az utolsó három kör: legalább vannak izgalmak és változatos sokgólós meccsek. Ettől olaszos az egész! :)
Van, aki motivációról beszél, én maradnék a hagyományos bunda kifejezésnél. (Ha idén úgymond leadom a pontokat valakinek a bentmaradásért, jövőre bizton számíthatok egy szívességre mondjuk a BL-induláshoz. Nem kell itt bírókat venni, ez is bunda...)
Különben tényleg tisztult valamit a Serie A. Azt hittem, hogy Totti az utolsó körökben hoz három mesterhármast az Aranycipő végett - nem baj, ha kikap a Roma! -, de nem ez történt. Nemrég egy válogatott csatártársa az utolsó fordulókban például nagyon "motivált" volt!:)
Ez nem baj, egyszerűen ilyen az olasz bajnokság.

neeskens 2007.06.18. 10:57:46

Szerintem Kaká tényleg nagy,de egyrészt kicsit más poszton játszik,mint Zidane,másrészt Zidane-ból csak egy volt,még Kaká sem tudja elérni azt az eleganciát,könnyedséget,ahogy ő kezelte,vagy inkább simogatta a labdát.
Jankulovskinál azért lehetne jobbat is találni,a BEK döntőn is ő volt a gyenge pont.Mutuval viszont egyetértek,eszméletlen jó csatár.És még fejlődni is fog.
Tehetsége alapján Sztankovics is oké,de valójában sok ez így együtt:Sztankovics,Kaká,Totti,Seedorf - nem fér el.
süti beállítások módosítása