Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hűvös és higgadt holland hétvége

2007.05.01. 00:21 Bede Márton

Egyfelől szép lenne, ha minden hétvégére jutna ekkora dráma, másrészt meg akkor vagy hamar hozzászoknánk a jóhoz, vagy minden lelkes futballbarátot ereje teljében vinne el a szíve. Valószínűleg inkább az utóbbi, például csoda, hogy ezt a vasárnapot egyetlen Alkmaar- PSV- vagy Ajax-drukker túlélte.

Röviden az előzmények. A holland bajnokság utolsó fordulója előtt a fenti három csapat ugyanannyi ponttal állt a tabella élén, az ilyen esetekben döntő gólkülönbség azonban az Alkmaarnak kedvezett. Van Gaal csapata +53, Ten Cate Ajaxa +47, Koeman Eindhovene pedig +46 gólig jutott. A Barcelona utóbbi éveihez egyaránt kötődő három edző közül az utóbbi már réges-rég elvihette volna a bajnoki címet, ám mindössze néhány forduló alatt 11 pontos előnyt sikerült eladniuk. A PSV a Vitesse-t fogadta, az Ajax a Willem II-hez látogatott, az Alkmaar pedig az Excelsior Rotterdamhoz. Papíron egyik esélyesnek sem volt tehát nehéz dolga, és bár Hollandiában nem ritkák a nagyon sok gólos meccsek, a három csapat közül messze a legszerényebb múltú és jelenű Alkmaar biztos lehetett abban, hogy ha sikerül nyerniük, 26 év után megint, történelmükben másodszor megnyerhetik az Eredivisiét.

Van Gaal azonban csak az egyszerre kezdődő meccsek elejéig érezhette magát bajnoknak, a szünetben már Ten Cate vezetett, végül viszont Koeman örülhetett, csapata 5-1-es győzelmével övék lett a bajnoki cím. Közben pedig kilencven perc alatt történt minden a PSV nevetséges kapushibájától kezdve a 36 éves Cocu életének legfontosabb góljáig. Az Alkmaar kapusát kiállították. Van Gaal reszketett, mint a nyárfalevél. Egyik hülye lepattanóból születő gól követte a másikat. Davids idegrohamot kapott. Koeman majdnem elsírta magát. Az alábbi tízperces összefoglalót előbb egyben érdemes megnézni, aztán a részleteket külön-külön újra és újra.

2 komment

Címkék: ajax videó összefoglaló holland ten cate psv az alkmaar ronald koeman cocu van gaal

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr8565563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csiva66 2007.05.01. 12:40:25

alkmaar érdemelte volna meg a bajnoki címet, kár azért a kapuskiállításért

Azazello007 2007.05.01. 12:48:20

Minden idők egyik legdrámaibb szezonzárása...
süti beállítások módosítása