Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Összefoglaló - La Liga 28. forduló

2007.04.02. 15:14 Bede Márton

A hétvégi spanyol forduló kifejezetten élvezetes lett, a tíz meccsen szerzett 35 gól például mindjárt elég jó érv. Néhány észrevétel és az obligát videók.

- Ahogy azt megjósoltuk, a Sevilla nehezen tartja a lépést a Barcelonával. Az Osasuna elleni döntetlen után ugyan csak két pont a hátrányuk, ám tekintettel a sokkal nehezebb sorsolásukra, egyre jobban érik a Barcelona újabb bajnoki címe…
- …különösen Ronaldinho, Eto’o és Messi szombat esti teljesítményének fényében. Ők hárman együtt nem játszottak ekkora meccset 2006 nyara óta, és valahogy végig lehetett érezni, hogy ha a védelem van olyan béna, és beenged még egy gólt, ezek elől még annyit rúgnak, amennyit csak akarnak. Mert a Barça védelme ismét mindent megtett a Depor támadóinak kedvéért, Gio alaposan benne volt a bekapott gólban, és azt már a legelvakultabb katalánok is érzékelik, hogy Puyol nem gyorsul az évek múlásával…

- ...ami viszont nem feledteti a tényt, hogy a Depor gólját szerző Adriánra érdemes lesz odafigyelni. 19 éves, a nagycsapatba ezzel a produkcióval bejátszotta magát, és a Salva-Munitis-Villa iskola rendkívül tehetséges tanítványa.
- Végignézve a vasárnapi Celta-Madridot egyre kényelmetlenebb az érzés, hogy itt már tényleg az sem lenne meglepő, ha az utóbbi képes lenne megnyerni a bajnokságot. Ha egy csapat meg tud nyerni egy ilyen meccset, annak nyilván valami egészen fentről eredő oka van, és most kivételesen nem a baráti bírói döntésekre gondolunk, hanem még valami Perez Burrull sporinál is hatalmasabb erőre. Még Capello is volt annyira úriember, hogy a meccs után elismerte, a döntetlen lett volna az igazságos eredmény. És még így is jóindulatú volt saját csapatával szemben, amely a komplett második félidőben egyetlen épkézláb támadást vezetett, és olyan, a teljes szétesést bizonyító jelentekkel is szolgált, mint a pályán egymást lökdöső és ordibáló Robinho és Diarra. 10 forduló, öt pont hátrány, tulajdonképpen minden előfordulhat. De ehhez meg kell verniük a Valenciát ÉS a Sevillát is.

- Szegény Athletic Bilbao. Az NST ugyan nem rajong maradéktalanul a látszólag romantikus, ám inkább csak makacsul nacionalista baszk válogatási elvekért (amelyeket egyébként a Bilbao is ott feszeget, ahol csak tud), de azért fájna a szívünk, ha történelmük során először kiesnének. Pedig erre egyre nagyobb az esély, hiába játszották a spanyol szezon legjobb meccsét Santanderben (hét gól 32 perc alatt, összesen pedig kilenc), egy pontnak jobban örültek volna, mint a Gólem Zsigicstől bekapott három gólnak.

- A négy BL-hely sorsa egyre lefutottabb, az Atleti már az UEFA-ért is izgulhat, a Zaragoza pedig ha nem veri meg jövő szombaton a Barcelonát, szintén.

3 komment

Címkék: videó spanyol összefoglaló la liga adrián zsigics

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr4853663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2007.04.04. 14:36:23

Abban a sz*r Barca védelemben Puyol a sziklaszilárd központ, a megbízhatóság mintaképe. Amikor Zambrotta ott van és besegít, ő még ér valamit (olasz...), a többi védő méltatlan a Barcához.
Lehet, hogy Carles barátunk már nem fog fiatalodni, de egy szezont még érdemes lenne ott lehúznia, mert a lelkesedése, elkötelezettsége és tapasztalata miatt simán hozza azt a színvonalat, amit egy fiatalabb, nem házi nevelésű klasszis.

OFF
Nem akarsz egy cikket írni arról, hogy azokból, akiket a Real és a Barca az utóbbi pár évben eladott (pocsékba vágott), azokból tuti világverő csapatot lehetne összehozni? Pl. Morientes, Quaresma, Sorín, Makelele, Eto'o (a Realtól), Solari, féligmeddig Saviola, stb.

von Spritzenfeld 2007.04.04. 17:40:09

nem beszélve azokról a játékosókról más csapatoknál, akiknek az életrajza úgy kezdődik, hogy 18 éves koráig a Realnál, utána elküldték...

g e a 2007.04.04. 18:19:47

javasolnék neked egy kirándulást a san mamésbe, hogy megtudd milyen is az amikor 2007-ben egy helyi csapat még valóban helyi csapat, bármennyire is feszegeti azokat a bizonyos kereteket.
con cantera y afición
no hace falta importación.
csodák nincsenek, amikor egy jöttment racing zigiceket foglalkoztat nincs esélye egy ilyen csapatnak, de bízni még mindig jó benne. ahogyan összejött nem is olyan rég a 2. hely, akár még összejöhet a bennmaradás is.
aupa athletic txapeldun!
süti beállítások módosítása