Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La vita é bella

2007.03.12. 14:06 Joó Gabi

Francesco Totti újabb duplával erősítette meg vezető helyét a Serie A góllövőlistáján, már tizennyolcnál jár, vagyis eldőlt: az irányító középpályásból csatár lett. A 10-est persze nem kell visszaadnia, és elkérni a 9-es számú mezt, de mégis, egy kicsit azért fáj, hogy a passzokat ebben az idényben már nem adja, hanem kapja.


Zseniális ebben a műfajban is, de aki érti a futballt, hiányolni fogja félpályás szólóit, harminc-negyven méteres kiugartásait, gólpasszait, pimasz cseleit. De hát úgy tűnik, Romában mostanában erre van szükség, Montellát leléptették Londonba, középcsatár a keretben sincs, nem hogy a kezdőben. Pontosabban Totti lett az.

A gyűlölt Lazio hasonlóan egységes, épp a hétvégén vették át a harmadik helyet a bajnokságban a Palermótól. Egyik gárdát sem vártuk a jelenlegi pozíciójába, ennél már csak az Empoli ötödik helye nagyobb meglepetés. A nagyszerű Gigi Cagni tavaly szezon közben fix kieső csapatot vett át, benntartotta, most meg négy pontra állnak a Bajnokok Ligája helytől. Hihetetlen, bravó, sőt bravisszimó!

Kieső viszont még mindig az Ascoli, maximum azzal vigasztalódhatnak, hogy vasárnap három hónap után elmozdult az utolsó helyről, méghozzá derbigyőzelemmel, az ádáz Sienát idegenben, 1-0-ra leküzdve.

A két kicsi párharca elsikkadt a gazdag milanóiak összecsapása mellett, de nem is nagy baj ez, hiszen az Inter-Milan végre újra igazi olasz rangadó volt. A február 2-i, cataniai balhé után az első: hetvenezer néző, Ronaldo-gól, eszelősen örülő Galliani, dohányozva integető Moratti, bírói hiba, mutogató inter- és milanisták. Meg néhányszáz néző, akiknek a nagy szigor ellenére sikerült bejutniuk a biztonsági okokból lezárt szektorokba.

Igen, ez már az igazi Olaszország, visszatért a futball, az élet megint szép. Itália újra él!

4 komment

Címkék: olasz milan as roma ancelotti inter serie a derbi totti empoli lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr4045703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szily 2007.03.13. 12:00:49

csak hogy okoskodjak egy kicsit: azért ezen a meccsen is adott egy gólpasszt a nyomorult. Én szinte szerelmes vagyok bele, de ezt a cumizós gólörömöt - talán elfojtott homoszexualitásom miatt - annyira gusztustalannak tartom, hogy ha gólt lő, eltakarom az arcom a képernyő előtt.

Az igazi téma úgyis Taddei, a világ legjobb kutyafejű futballistája. Akkor vagytok bátrak, ha le meritek közölni a gyerekkori képeit. Milyen gyereke lenne Taddeinek és van Nisterooy húgának?

Kiss István · http://Pityesz 2007.03.14. 08:26:46

Igazábol semmi bajom Tottival... Mégis azt kell , hogy mondjam, hogy utálom! Utálom, mert egy az utolsó "nagyok" közül és...? Az állandó, véget nem érő reklamáció, pofázás, ugatás, az a hülye olasz gesztikuláció! Brrrr! Ha először eszembe jut nem gólokat, a cseleket, a lövéseket, passzokat, a cumis gólörömöt látom, ami szintén tényleg nagyon ellenszenves, hanem összeszorított ujjakkal kalimpálva magyaráz a bírónak, még akkor is ha tudja, hogy full 5 m-es lesen volt! Csak ezt a kis energiát, amit erre fordított még hozzátette volna a focihoz és extrakasszis lehetett volna, de így csak egy a nagyok közül, aki persze egyszemélyben a A.S Roma.

Deansdale 2007.03.19. 14:43:01

Hajrá Ascoli!!!!!

SempreRoma · http://www.ilromanista.it 2007.03.26. 13:22:19

Azért na! Egyrészt a Palermót mindenki háromba várta, hiszen másról sem szóltak az esélylatolgatások a szezon előtt, mint a várható Inter-Roma-Palermo versenyfutásról.
Én bíztam benne, hogy végigbírjuk, de az Inter 4-5 játékossal többet tud forgatni, úgy meg nehéz, főleg, ha páran megsérülnek a római alapemberek közül.
A Laziótól ilyen jó teljesítményre én sem számítottam, gratula nekik, de azért a derbin visszavágunk!
Ami pedig Tottit illeti: benne az a szép, hogy amellett, hogy ő az egyetlen támadónk a meccseken, még mindig ő irányítja ezt a csapatot. Csatárunk sajnos nincs, ez pénzkérdés. (Azért a keretben van középcsatár.)
süti beállítások módosítása