Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hajrá, Spanyolország!

2010.07.11. 13:10 _benito

Ismét elővettük tudományos, objektív és szőrszálhasogatóan alapos módszereinket, amellyel feltártuk azokat a tényeket, amelyek alapján biztosra vehető, hogy ez a csapat nyeri meg a VB-döntőt.

 

Mi vagyunk a világ legjobb csapata. Már csak a plecsni hiányzik, hogy ezt márványba is véssük, és bár a mutatott játék alapján lehetne aggódnivalónk a döntő előtt, ha mondjuk egy futballozni tudó társaság lenne az ellenfelünk. Szerencsére ilyesmiről szó sincs, úgyhogy megállapíthatjuk, nem fogunk tudni olyan rosszul játszani, hogy ne a miénk legyen a bajnoki cím. Valószínűleg a Győzhetetlen Armadánál is úgy gondolják, hogy nem lenne elegáns úgy vb-t nyerni, hogy csak egy-egy félidő erejéig mutatta meg igazi tudását a csapat, úgyhogy a döntőben igazi futballfieszta, flamenco és pukkedli várható. Minden idők legsimább fináléját azért lesz érdemes megnézni, mert a spanyol válogatott olyan statementtel készül, amit bűn lenne kihagyni.

Egy világbajnokság azért más kávéház. Itt egy botlás is nagyon sokba kerülhet, a Svájc elleni vereség – mellesleg azon a meccsen játszottunk a legjobban – például kis híján egyből összehozta a brazil-spanyolt a 16 között, de aztán a világbajnokság aranycipősének köszönhetően lassan belelendültünk. Nem szórjuk meg az ellenfeleket, nem fényezzük úgy a labdát, ahogy sokan várták, de kézben tartjuk a meccseket, és addig szorongatjuk az ellenfelek ádámcsutkáit, meg szederjes ajkakkal össze nem esnek. Ez erény, ne tévedjünk, és ha úgy tetszik, a helyzet való alkalmazkodás tökéletes példája.



A fanyalgóknak üzenjük, hogy az elmúlt három évben csak rohadt nagy mázlival lehetett minket megverni, nem is sikerült komoly csapatnak egyszer sem. Ez akár esélyt kínálhatna a hollandoknak, hiszen ők sem komoly csapat, de Dél-Afrikában tovább írjuk a történetet, ami a hollandok vb-lúzerségéről szól: három elbukott döntő már lemoshatatlan L betűt rajzolna a nagyképű hasistermesztők homlokára (és egy egységgel megelőznék Magyarországot ebben a kifejezetten csúnya versenyben). Spanyolország első vb-döntőjére készül, és azt mindjárt meg is nyeri, egyszerűen azért, mert sokkal jobb csapat ellenfelénél.

A kapusokat és a középső védőket nem is érdemes összehasonlítani, a mi oldalunkon fényes tekintetű férfiistenek feszítenek, a hollandoknak meg gyarmatokról importált kocsmai bicskásokra futja csak. A két szél már kiegyenlítettebb, de itt is nálunk az előny. Van der Wiel nem rossz játékos, de nem egy Sergio Ramos, és a balhátvédben játszó nagyapók összehasonlítását is mi nyerjük: az összesen 67 év rutinját pályára küldő rutinverseny látványosan dől el, hiszen a negyedik (azaz utolsó előtti) gólunkat maga Capdevilla szerzi.

A középpályánk két védekező oszlopa közül Busquets feladata lesz Sneijder megállítása. Aki a Barca-Intert hozza fel példának, az kapjon a fejéhez, és nézze meg, mennyire gyengén játszik akkori önmagához képest Sneijder, és mennyivel határozottabb Sergio a spanyol válogatottban, ahol nincs mellett egy Keita/Touré szerű betonkeverő. Xabi Alonso utolérni nem fogja Sneijdert, vagy Robbent, de jó helyezkedéssel, és a labdakihozataloknál előre küldött 40 méteres passzokkal nagy szerepe lesz a győzelmünkben. Lő is böcsülettel, a döntőben újra eljön az ideje, hogy egy beakadjon neki úgy istenigazából. Xavi és Iniesta – ha néhol a Gerrard-Lampard kettősre emlékeztettek is – akkor is megoldják, ha két csatár játszik előttük, de akkor csak igazán, ha egy centerrel, és megerősített középpályás támadószekcióval állnak fel. Iniesta a jobb a vébén, és ezt Xavi nem hagyhatja, ezért gól + gólpassz kombóval élezi a sarlót a tulipánveteményes előtt. Egyetlen félelmünk, hogy van Bommel egy jól ütemezett belépőnél a bal lábával Iniesta térdhajlatát, a jobbal Xavi combját nullázza le miközben belekönyököl Xabi Alonso torkába.

Villa kicsit csalódott, hogy ilyen gyenge védők ellen kell megszereznie a gólkirályi címet, de túlteszi magát a dolgon. Mindegy, milyen szisztémában kell pályára lépnie, ezen a vébén a kapuskirúgásokat is rá kellene bízni, mert az is bemenne neki. Emellett persze zseniális is, amit csinál, egyszerre Inzaghi és Baggio, Okoska és Törpilla, kaukázusi medveölő és golden retriever, hagymás-zsíros deszka és szarvasgombás őzgerinc. Nem szeretnénk Torrest a kezdőben látni, sokkal jobban megérdemli nála akár Pedrito, akár Llorente. Egyikük sem adna sok gólpasszt, és a góllövő formájuk is csak azért nem nagy gond, mert Villa mindenki helyett teszi a dolgát a kapu előtt. Egy tétova kísérletet már láttunk arra, hogy Del Bosque is kipróbálásra érdemesnek tartotta a Torres-Fabregas cserét, de valószínűbb, hogy a mester a támadásokat tartja majd elsődlegesen fontosnak, hiszen a hollandok bizonyították már, hogy se labdabirtoklási, se jó játékra nincs szükségük ahhoz, hogy bemákoljanak egy gólt.

Hétszentség, hogy ezt megnyerjük, a hollandoknak annyi szerep juthat, hogy eldönthetik: jó meccsen akarnak felkoncolódni, vagy beérik egy nyomasztó hátrányban töltött, kínkeservesen védekezve lehozott 3-0-lal. Spanyolország két évvel Európa-bajnoki címe után világbajnokságot is nyer, és mivel a keret magjában még bőven van 1-2 nagy torna, a korszak csapatának kell neveznünk őket.



Del Bosque és van Marwijk olyan pókerjátszmára készül, ahol a hollandnak van egy ásza, meg egy csomó kis lapja, a spanyolnak meg nem elég, hogy pókere van, még a pakliból is válogathat lapokat hozzá. Hollandia egyetlen esélye, hogy… á, minek udvariskodni? Semmi esélye nincs.

39 komment · 1 trackback

Címkék: vb 2010 hajrá

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr692144353

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bűn és bűntetlenség - a Biszku-film 2010.07.11. 20:25:38

Bűn és bűntetlenség. Itt letölthető. Történet az 1956 után következő megtorlások egyik vezetőjéről, Biszku Béláról, a belügyminiszterről.Bővebben: http://mandiner.hu/tag/biszku_belaElnézést kérünk a Mandinertől és a film készítőitől, de ezt a filmet mi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

England win The Ashes! 2010.07.11. 13:28:14

Az utolsó kép hol készült, a tegnapi budapesti felvonuláson? :)

szeme közé, laposan! 2010.07.11. 13:51:51

Hajrá spanyolok! Viva Espana!!!

pimpalini 2010.07.11. 14:00:08

@szeme közé, laposan!:

A spanyolok gyengék. Libabőrös lábbal, hátukon felálló szőrrel fogják összeszorított ajkaik között, alig hallhatóan kipréselni a himnuszuk szavait, miután meglátták Boulahruz-t a kispadon...

Van Bommelnek meg majd nem is kell páros lábbal térdmagasságban becsúsznia, elég lesz, ha kidülledt szemmel reklamál, s szimulálással vádolja az ellenfelet, miközben érveit nyomatékosítva szájon próbálja talpalni a bírót...

Mivel ez "tök véletlenül" sikerülni fog - jobb sorsra érdemes spori ugyanis még elszaladni sem tud, mert de Jong és Mathijsen ollóba fogják - a mérkőzést kénytelenek lesznek a 17. másodpercben félbeszakítani, ugyanis könnyed bemelegítés közben Ooijer szilánkosra törte a tartalék játékvezető mindkét lábát.

A FIFA ezek után tanácsot ül, s arra az elhatározásra jut, hogy a németeknek már van érmük, így a világbajnok közfelkiáltással Uruguay lesz, az ezüstérmeket pedig meggkapja Magyarország.

pimpalini 2010.07.11. 14:00:46

@pimpalini:

Mivel OV úgyis ott ül a lelátón Levelek József mellett...

szeme közé, laposan! 2010.07.11. 14:06:43

@pimpalini: azt hallottad, hogy a Magasságos Nagy Polip mit jósolt? Eddig senkinek nem kellett benne csalódnia, ez ma is így lesz!:)

pimpalini 2010.07.11. 14:22:33

@szeme közé, laposan!:

Meg nem erősített hírek szerint tegnap Polip Pált egy csendes látogatóként feltűnő, mindössze egy uruguay-i zászlót viselő kajmán véletlenül elfogyasztotta. Ezért minden döntőre vonatkozó jóslat valójában csalás...

horas 2010.07.11. 14:23:19

@Dr Jozef Vengloš: De nem mostani,mert Cazorla nincs itt a VB-n és most világosabb kék a gyatyájuk,,,

Árpádka 2010.07.11. 14:35:35

Ezek nem is spanyolok hanem katalánok meg baszkok:D

Murcy · http://tequilaborral.blogspot.com 2010.07.11. 14:46:57

Ugye lesz mocskos spanyolország/hollandia poszt is? azokon a bl döntők előtt is véresre röhögtem magam. hajrá oranje!

Romanes eunt domus 2010.07.11. 14:53:43

@pimpalini: A spanyol himnusznak úgy tudom, nincs szövege...:D

England win The Ashes! 2010.07.11. 15:06:03

@balinhosa: De van, csak nem EU-konform, így nem "használják".

montipájton 2010.07.11. 15:39:28

Igazából a 2002-es döntőn (meg talán 90-ben, a harmatos argentinok döntőbe jutásakor) éreztem ennyire egyértelműnek az esélyeket egy vb-döntő előtt, mint ma. A spanyolok jobbak, nagyobbak, erősebbek, ez egy világbajnok állomány, a hollandoké ellenben szimplán egy igen erős európai csapat. Amelyik ugyan kiverte az egyetlen igazán méltó ellenfelet a spanyolok útjából, de hogy kétszer legyen akkora mákja a világbajnokságon, azt nehéz elhinni... Nem tudom elképzelni, hogy vb-t nyerjenek, pláne a spanyolok ellen.
Ugyanakkor a kérdés nem is ez, hanem, hogy játszik-e egy olyan döntőt (legalább) a spanyol válogatott, amilyet az ereje alapján lehet várni, hogy képes lesz-e legalább az elődöntőben látott focira, de inkább többre és nem hagy-e hiányérzetet az emberben, egy újabb szűk és kissé tompa győzelemmel.

A családi góltotóban 2-0-ra vettem, mert bármi, csak egy negyedik 1-0 ne legyen, de szeretnék inkább egy izmos 3-0-t vagy 3-1-et, nem létezik, hogy ennek a holland védelemnek képtelenség egynél többet rúgni. Uruguay megmutatta. )))

Legyen jó játék! És bármi, csak 11-esek NE!

csillagkutya seven 2010.07.11. 15:46:35

ma csak is a jobbik fog győzni és az a spanyol válogatott lesz!
vamos espana!

madárijesztő 2010.07.11. 15:59:56

hajrá, hajrá
ha a polip rosszul jósolt, holnap már pizzafeltét lesz

Camriana 2010.07.11. 16:01:11

Én csak azért imádkozom, hogy nehogy azt higgyék hogy mivel megverték a hollandoknál sokkal erősebb németeket, majd a hollandokat is le fogják gyűrni félgőzzel.. Remélem nem ismétlődik meg az ami a nyolcaddöntő után, hogy hoztak egy fölényes győzelmet Portugália ellen aztán azt hitték hogy azzal már megnyerték a Paraguay elleni találkozót is. Ha valamikor, akkor most adjanak ki magukból mindent, hogy ne kelljen a 95.percig a körmömet rágnom idegességemben.. Ha odateszik magukat, ez a döntő sétagalopp lesz..

Vaader 2010.07.11. 16:04:03

@Dr Jozef Vengloš: Tényleg? Én is azt hittem, hogy nincs szövege, mivel valami katonai induló a zenéje (legalábbis így tudom). Mit jelent, hogy nem EU konform, valamelyik történelmi riválisukat szidják benne?

horas 2010.07.11. 16:14:02

@Bravia86: Spanyolország még nem játszott VB-döntőt.Nem hiszem,hogy a motivációval gond lesz.
Alapban egy VB-döntővel kapcsolatban teljesen nonszensz egy ilyen jellegű találgatás.

Camriana 2010.07.11. 16:20:32

@horas: Jó persze, csak aggódom..:):) Lenne már a meccs és látnám, hogy megy minden mint a karikacsapás..:)

horas 2010.07.11. 16:31:25

@Bravia86:
Hasonló meccs lesz mint a németek elleni volt.
Sneijder-t kikell kapcsolni,ne tudja helyzetbe hozni Robben-t.
Ennyi lenne a feladat mára a spanyoloknak.

mojoking77 2010.07.11. 16:49:08

Long live Spain!
We sing together,
with different voices,
and only one heart.
Long live Spain!
From the green valleys,
to the immense sea,
a hymn of brotherhood.
Love the Fatherland,
which knows how to embrace,
below the blue sky,
people in freedom.
Glory to the sons,
who have given to history,
justice and greatness,
democracy and peace.

mojoking77 2010.07.11. 16:50:14

Vagy, ahogy ok mondjak:

¡Viva España!
Cantemos todos juntos
con distinta voz
y un solo corazón.
¡Viva España!
Desde los verdes valles
al inmenso mar,
un himno e hermandad.
Ama a la Patria
pues sabe abrazar,
bajo su cielo azul,
pueblos en libertad.
Gloria a los hijos
que a la Historia dan
justicia y grandeza
democracia y paz.

vakvarju 2010.07.11. 17:04:21

@Árpádka: Na és? A német válogatottban csak németek játszottak? Egyébként Hajrá Spanyolország!!!!!!!!!!!!

mojoking77 2010.07.11. 17:05:48

@horas: Muszaly volt a vagy mi-t odatenni a vegere? Na mindegy. Szerinted?

England win The Ashes! 2010.07.11. 18:16:00

@Vaader: Nem igazán vészes, de mivel a Franco-diktatúra sokakban kellemetlen emlékeket ébreszt, szakítottak a szöveggel. Amit @mojoking77: ír, az tkp. egy terv, de nincs hitelesítve.

ildi19 2010.07.11. 18:18:36

Muszáj. "J"-vel. Hajrá spanyolok!

Iustizmord 2010.07.11. 18:35:34

@horas: mi ez a váltáa? a kitűnő szereplés okán? inkább tennéd ki a parák csaját meztelenül...

Doctor Klauße 2010.07.11. 19:38:02

Polip-Pál remélem csak slusszpoénnak szánta a jóslatot.
Hajrá, Oranje!:D

rizla 2010.07.11. 19:41:06

@montipájton: 2-2 vagy 3-3 után azért egy tizipárbaj odakúrna

egyittlakó (törölt) 2010.07.11. 20:21:38

@rizla: mi az a "tizipárbaj" te hülye?

egyittlakó (törölt) 2010.07.11. 20:23:55

Ha a gundel kommentál, akkor vége Hollandiának.
Különben is tele van a tököm a knézy-vitray féle kibaszott statisztikázással, amitől a magyar kommentátorok bandája nem tud elszakadni...

irinyeahétszentségit 2010.07.11. 20:23:59

Miért épp Gundel közvetíti a döntőt? Miért kellett kiutaztatni Faragó Richárdot, amikor nem is MTV-s????

Zsoo 2010.07.11. 20:28:47

Hajrá Spanyolok!

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2010.07.11. 22:48:24

Minősítsd a döntőn pályára lépett játékosok teljesítményét:
www.golvago.com/

Rob67 2010.07.12. 08:49:05

Mondjuk a fieszta elmaradt.
A VB lerosszabb meccsét játszotta a két csapat.
Amint az várható volt, a spanyolok foci és játékmentes döntőt adtak a népnek.
A torna legérdektelenebb és legszürkébb gárdája kapta meg a címet.
Talán Uruguay játszotta az a focit amit még annak lehet nevezni, a tegnap este maximum egy vénemberek sakkmeccse lehetett volna., taktikával, gólok nélkül.
Tapsoljuk meg Spanyolországot, kb annyira lelkesítő és magával ragadó focit adtak a nézőknek amennyire a 2004-es Görögország volt.
süti beállítások módosítása