Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Don Fuckyou vs. Herr Cardigan

2010.06.27. 15:00 mocsing

Nem sok királyabb dolog létezik a labdarúgásban egy angol-német egymásnak feszülésnél. Az angolokat utálja mindenki, aki hiszi, hogy tényleg a rúgd és fuss a legmélyebb meglátásuk erről a játékról, a németeket meg csak simán utálja mindenki, és elképzelni sem akarjuk, mit gondolhatnak róluk. Most jön egy angol válogatott, amely eleddig a legkevésbé sem szolgált rá, hogy gyűlölje bárki, a német dettó, csak mindkettő másképp. Hajtás után összekacsintós világháborús utalások és hihetetlenül érdekes örökmérlegek nélkül igyekszünk ráhangolódni a meccsre, ha egyáltalán kell, mivel kevés királyabb dolog…

Életkortól erősen függ, kinek melyik meccsük jelenti az angolnémetet, de az biztos, hogy jelentős tornán utoljára 2000-ben találkozott a két gárda, amikor ugyan az örökifjú Shearer góljával nyertek az angolok, de éppúgy kiestek, mint a friccek. Illetve még az is hótziher, hogy ez a 2000-es meccs senkinek nem ugrik be, ha a rivalizálás jön szóba. Az 1996-os EB-elődöntő (jv: Puhl Sándor) annál inkább. Ez a meccs már csak azért is az (egyik) etalon, mert egy mindenki által előzetesen erősebbnek vélt angol válogatottat zúztak ki, akik ráadásul megint tizenegyesekkel szerencsétlenkedték el. Ki ne emlékezne erre a pillanatra? Gareth, neked megvan?

Persze azok legalább olyan csapatok voltak, amelyektől képességeik miatt szarta össze a gatyáját a világ, nem a címert látva. A jelenlegi angol nemzeti tizenegytől Algéria sem rettegett, az érthetetlenül optimista németek meg még mindig azt ordibálják, hogy „de rommá vertük a kengurukat, vazze!”, a legalább közepesen realisták meg emlékeztetnek a Ghána elleni szenvedésre. Ma este délután eldönteni sem tudjuk, kit látunk erősebbnek, az óriási nevekkel teletűzdelt, ámde értelmes megmozdulást eddig nem sűrűn produkáló háromoroszlánosokat, avagy a könnyed eleganciát eddig egy értékmérőnek kevés győzelemre, egy ronda vereségre, továbbá egy kigörcsölt sikerre váltó dajcsokat.

Mindkét oldalon három kulcsmomentumot látok, és valószínűleg az a csapat készülhet majd Argentína ellen, amelynél a háromból legalább kettő pozitívan alakul. Először is, a Nationalelfnek esélye a továbbjutásra kizárólag Schweinsteigerrel a soraiban van. A csapat esze, motorja, vezére. Nélküle Khedira a hüvelykujját szopogatva próbálja meg elkerülni, hogy a feneke mögé elbújt Kroos a sarkára lépjen. Ohne Bastian ez a félkarú törpék hordája. Ráadásul még Andzséla is hanyatt akarja vágni magát, ahogy meglátja. Ja, és aki szerint nem hiányzik Ballack, az nézze ma erősen a német középpályát.

Mondanám, hogy az angol válogatott számára kinek a hiánya fájna a legjobban, de ez egyáltalán nem derült ki az előző meccseken. Odáig jutott el a világ egy közösségi vélemény formájában, hogy Gerrard és Lampard nem feltétlenül ideálisan egészítik ki egymást a középpályán, ami ugye nagy baj, mert egy külföldi nehezen vállalhatja fel bármelyikük padoztatását – különösen, ha ő az egyetlen, aki szerint kiválóan megférnek együtt is. A Don tehát inkább nézi Steve gürcölését valamelyik szélen, amiben biztos megvan a koncepció, de mi valódi szélsőkkel küldenénk fel a csapatot – pláne, hogy a bal szélen várhatóan az atomjobblábas Boateng próbálja meg felvenni a versenyt valakivel. Egyelőre úgy tűnik, Milner lesz az, ami még egy ok lenne, hogy Lahmot és Boatenget megcserélje visszacserélje a kardigános, de ez ügyben olyan nagyon durva lépéseket nem szabad várni.

És akkor még nem is említettük azt a területet, ahol az egész meccs el fog dőlni: Mertesacker és Friedrich nem fogja tartani Rooneyt, igazából az egyetlen esélyük az volt, hogy az embert nem igénylő Heskey lesz a másik ék, de az előzetes hírek szerint Defoe bekerül a csapatba. Márpedig Jermaine folyamatosan le fog kötni valakit a gyorsaságával, leginkább a _kevésbé lassú_ középhátvédet, Rooney pedig folyamatosan egy-az-egyezésre fog kijönni és Lahm nem tud mindig mindenhova odaérni, ha húsz kilométert fut majd, akkor se. Legalább egyet kihasznál majd a lakókocsis suttyó, de azon se lepődnék meg, ha kettőt.

Német sikerre sansz tehát Schweinsteiger játéka, a két szélsővédő logikus oldalváltása, illetve a Herceg reggeli kakójának nem túl forróra melegítése esetén van, de ez utóbbit nem úgy kell érteni, hogy azért, mert akkor talán eldönt mindent, hanem talán nem lesz nettó emberhátrány. Angol továbbjutást pedig azért várok, mert egyrészt fentiekből legfeljebb egy fog teljesülni (híresen szar a helyi ovi mikrója), másrészt James képes lesz lehozni baki nélkül a meccset, Rooney-ból pedig ki kell jönnie már valaminek abból, amivel egész évben boldogította a cefreszagú skótot és híveit.  Azonban a Barry-Özil párharcra gondolva nem lennénk nyugodtak Capello helyében, a jó Gareth (hehe, még egy Gareth - ő vajon rúg majd tizit?) aligha fogja lap(ok) nélkül lehozni a mérkőzést.

Érdekesebb meccs valószínűleg akkor lesz, ha Anglia korán vezetést szerez, a német vállakat pedig góllövési kényszer nyomja majd, jöhetnek Özil forintos labdái és Upson tanári közbelépései, de még egyszer mondom: igazából a válogatottas események egyik legfaszább része jön, úgyhogy tőlem a Paprikás Oszkár-féle taktikát is választhatják, garantáltan a képernyőre fogok tapadni 90(?) percen át.

901 komment

Címkék: német angol vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr802113567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slowmotion 2010.06.27. 19:54:02

@raja ram: igen, a 0-0 lehet annyira izgalmas, mint az 5-5, ezt nem tagadom. a bírói tévedés oké, egyszer ide, egyszer oda, van ez így.
a színészkedés nem oké, az a pályatévesztés minősített esete.

felléphetne ellene a FIFA, mert kb ugyanannyira rontják a játék jó hírét, mint pl a bundázás.

Iustizmord 2010.06.27. 19:56:05

@Milito le, Higuain be!: amióta a bőrcsuka nem bőr, azóta sicher hogy ha kifejlesztik ócsóért gyárcsák. itt valszeg a fejlesztés meg azn előállíás technológiája kurva drága, meg hogy keresni is akarnak vele. nem állítomm hogíy szarok, nekem pl volt pár lotto csukám ami műa. volt, de nagyon megfelelő.

jelenleg egy adidas kaiser 5 boldog használókja vagyok ((mű)füvön egy kb 10 éves kelmében nyomom, még egyben van...),

egy kenguru az álom, a 100e ft os műa szaer inygé se kellene...

off, nekem eze a nyelv nélküli / kurtanyevű csukák nemigen gyünnek be. rendes hosszű, rüsztre visszajahló nyelves, aaaz igen...

halihalo 2010.06.27. 19:57:14

@slowmotion: A FIFA inkább a szurkolókról veteti le a gatyát, mert egy nem szponzor cég neve van rajta, meg narancssárgába öltözött hollandokat tartóztattat le... Az fontosabb, mint a foci jövője...

Titi120 2010.06.27. 19:57:30

@Dr Jozef Vengloš:
Hát, ha ilyen nagy a nyomás, akkor még fontolgatom. :)

raja ram 2010.06.27. 19:57:53

@Domingo: Nincs Superbowl nélkülem, de ezt a poént nem hagyhattam ki.

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 19:58:14

@slowmotion: csak a színészkedés elég képlékeny, mert nyilván én is hányok attól, amikor egy könyöklésnek tűnő affér után percekig fetreng valaki, miközben fel sem repedt a szája, de azért Ronaldónál sokszor figyeltem, hogy azért IS dobja magát, mert egyszerűen annyira durván lépnek neki oda rengetegszer, és így könnyebb elkerülni egy sérülést is. Sok más esetben is ez lehet az oka a dolognak.

brodi 2010.06.27. 19:59:01

@sandinista: ok, tegyük fel, hogy kétszer belebotlott a labdába, de azért volt mellette mezőnyben pár megmozdulása, a gólpassz fantasztikus volt, nem beszélve azokra az üresbe mozgásokról, futásokról amiket csinált. ráadásul a passzai is bejöttek. Müllernek higgadtságban kell javulni leginkább, s némi rutint összekaparnia, érzésem szerint, akkor nem fogja ennyire esetlenül megoldani a helyzeteket. Ma meg főleg a játéka volt az, ami nekem kifejezetten tetszett. Ha meg már ő érkezett Özil passzára, hát Istenem, nem feltétlenül a mai góljai az értékmérői a tudásának. (ahogy a tegnap Suareznek sem, kit kritizáltam)

Domingo 2010.06.27. 19:59:11

@Milito le, Higuain be!: Az biztos, hogy a mai NIKE és Adidas cipők nem a magyar pénztárcára vannak tervezve, hiába, mégiscsak hatalmas összegekből fejlesztett csúcsminőségű termékekről van szó. A játékosoknak oké, mert szponzori szerződésből, névvel ellátva megkapják a két szép szemükért, vagy max fizuból megveszik, de egy hobbijátékosnak megfizethetetlen a 100000forintos mercurial superfly II. Még jó, hogy vannak ezek az outletek, ahol félév, egy év múlva fele, vagy harmad áron elérhetőek lesznek ezek a cuccok.

sandinista 2010.06.27. 20:00:44

@Iustizmord: Nem vagyok szegény Tulio Tanaka az ügyvédje, de hát neki az apja eléggé japán, még ha Brazíliában született is.

Befogadásban a magyar társdalom se a legerősebb (ld. Miriuta "Laci") :-)

Mondok 1 feladványt: Costa Ricában élek, van egy totál fekete feleségem meg egy félvér kis klambónk, akiről kiderül hogy ő az új Détári. A gyereket megtanítottam rendesen magyarul, bár egy kicsit viccesen selypítve mondja az s betűket. Tanult tőlem magyar történelmet meg minden, ráadásul miattam még magyar állampolgár is, de persze az arcára rá van írva, hogy nem 100%-ban kunok meg besenyők az ősök. Tudnál üvölteni teli torokból, amikor a kiscsávó berakja a negyediket az aznap elég gyenge formát kifogó Neuer-nek?

A muszáj az még mindig pontos ;-)

ddrum77 2010.06.27. 20:01:37

@Iustizmord: én próbálgatok eztazt, a Nike műanyagban gyakorlatilag megfőtt a lábam az NST kupán múlt hónapban, a következő tuti vmi szellőzőbetétes vagy bőr lesz
a nyelv nem tudom mire való, én nagy találmánynak tartom hogy rájöttek, hogy gyakorlatilag felesleges, gyűrődik, elcsúszik, helyette olyan kell, ami simul a lábra

Harald hardrode 2010.06.27. 20:02:36

Nem kenyerem a kárörvendés, de Walmer kolléga merre jár, mert a meccs előtt konkrétan lesenkizte Özilt. Segítek, amennyiben a harmadik német gól után "szkáccs" adag miatt már nem tudtál volna olvasni. Azt a gyereket híják Özilnek, aki a 4. német gól előtt 10 méteren vert 15-t az angol jobb bekkre. (A többi angol drukkertől elnézést).

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 20:02:39

@Domingo: ez olyan, mint az F1-ben az aerodinamika. Városi tempónál nem számít semmit a sok szárny. Egy hobbijátékos a csúcscipők előnyeit úgyse érzi majd, mert egyszerűen nem jönnek ki azon a szinten.

horas 2010.06.27. 20:02:58

@Hispan07:
Azért ide keverni a Premier League-t ölég nagy ostobaság.
Elöszőr is mindenki tudja,hogy a légiósok miatt olyan az angol bajnokság amilyen.Másodszor,nyílvánvaló,hogy Lampard meg nem adott gólja más meccset hozott volna.
Ez kb olyan mintha most az Inter BL-címével kijelentené valaki,hogy a Serie A a legerősebb bajnokság,ugye milyen logikus.

@Rooney82: Min kellene változtatni az angoloknak?Ennél erősebb kerete volt valakinek ezen a VB-n?

sandinista 2010.06.27. 20:03:24

@sandinista: "Nem vagyok szegény Tulio Tanaka az ügyvédje, de hát neki az apja eléggé japán, még ha Brazíliában született is."

EDIT Tulio Tanakának

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 20:04:32

@Harald hardrode: nekem is meg kell követnem Özilt, mert ugyan helyzetkihasználásban ma se volt nagy, de egyébként tényleg nagyszerűen focizott.

ddrum77 2010.06.27. 20:06:19

@Domingo: az adidas outlet elég megfizethető (a nike is), tegnap pl. elég nagy volt a választék cipőkből, aki onnan nem tudnak egy jó csukát venni azért, mert nem azt látta a VB-n Cén, az elég nagy sznob lehet. én az adidason látom a kézművességet és az "életre szól" érzést, a nike-on meg azt hogy a cipő stopli nélkül űrhajósfelszerelés, de 3 hónap után dobhatod is ki...

horas 2010.06.27. 20:06:31

Jók voltak a németek,de azért ez a 4-1 csalóka.
Az angolok produkáltak kétszer fasza 10 percet meg kétszer katasztrófálisat.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 20:06:46

@horas: hogyne, többeknek is. Az angoloknak 4 nemzetközi klasszisuk van, Lampard, Gerrard, Ashley Cole és Rooney, még Terry is az lenne, de nem idén. Ez nem valami sok, főleg nem egy vébére.

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 20:08:41

@heinrich: Ez pont elég lenne, ha olyan formában lennének, mint négy éve Pirlo, Cannavaro, és még néhányan. De utoljára formában lévő angolokat nagy tornán a 2004-es EB-n láttam.

fraulein praxa 2010.06.27. 20:08:57

@Domingo:
morr... :D
az amerikai foci nagyon jó sport, szórakoztató, nekem sem nagyon akarják elhinni..:-(

raja ram 2010.06.27. 20:09:07

@Milito le, Higuain be!: A globalizáció tönkretesz mindent. Gyakorlatilag minden Indonéziában vagy Kínában készül. Nekem még van 30 éves Made in Germany ADIDAS csukám. Semmi baja.

Árpádka 2010.06.27. 20:10:15

@heinrich: A németeknél meg: Lahm és estleg Schweini ( Özil nem ér ő tehetség).

Komlósy Cs 2010.06.27. 20:11:05

@heinrich: Azért Ferdinandot nem hagynám ki ebből a sorból...

rizla 2010.06.27. 20:11:17

@Rooney82: "az FA-ben és a PL-ben is ha válogaott szinten elakarnak érni valamit változtatni kell, de nem fognak mert a PL-ben kurva sok a pénz, mindenesetre a válogatott továbbra is szenvedni fog a klubcsapatok meg ott lesznek a spiccen. Ez van."

egyébként a RÉGI rendszerű angol bajnokság mellett elért BÁRMIT az angol válogatott bazzeg? a 66os vb-győzelmen kívül. de persze lehet mindent a PL-re meg a légiósokra kenni, az a jó..

Árpádka 2010.06.27. 20:11:39

@heinrich: Egyébként is nem sok más csapat van akinek ennél több klasszisa lenne : Brazilok, Spanyolok meg az argentin támadosor:)

Harald hardrode 2010.06.27. 20:11:52

@Ronal-d'oh!: köszönöm, de itt nem Özil megkövetéséről van szó, hanem a hangnemről. Nem szeretem az avatarod manifesztálódását a pályán, de mégsem csicskázom le.
(Mindenestre az hozzá tartozik, hogy a Ghána elleni ziccerénél a nemiszervemet és a brémai klubbját emlegettem szókapcsolatban, de tény, hogy a passzai nagyon ülnek)

slowmotion 2010.06.27. 20:12:11

@Harald hardrode: nem nem, a jobb bekk az Glen Johnson.
akire Özil rávert, az Gareth Barry volt, he of the midfield, aki kb annyira (volt) gyors, mint anno Tony Adams (akit - mint tudjuk - általában egy tankhajóhoz hasonlítottak)

raja ram 2010.06.27. 20:12:47

@Árpádka: Lahm egy zseni. Hihetetlen mit művel ez a gyerek. Szerel, támad, gólt lő. Rég láttam ilyen tökéletes focistát. Nem hasonlít rá egyáltalán, de engem Roberto Carlosra emlékeztet.

ddrum77 2010.06.27. 20:13:29

@raja ram: nekem meg van "Chile 62" feliratú adidasom, két réteg bőr, elnyűhetetlennek tűnik, bár nem 100%-osan kényelmes, de szeretem - viszont ha lenne szponzorom, lehet én is a 2 dekát nyomó eldobható nike műanyag cipőt választanám a fél kilós adidas helyett

Tika_ 2010.06.27. 20:13:36

Kérek szépen egy szavazást a bloggerektől, és őszinteséget a kommentelőktől, hogy hányan várták a legjobbak közé az angolokat, mert azt hallgattuk hónapokon át. Most ők hol vannak???
Valaki árulja már el bazzeg, hogy mi a tökömért Herceg ez a kis ratyi?
Gundelnek meg szóljon valaki, hogy a fociban a 24 éves játékos már nem feltűnően fiatal – illetve, csak az olasz fociban, de az láttuk, hogy mire elég…

@originalBalintos: Kérjük, fogalmazza újra a kérdését ;)
@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Ne haragudj, nem akartalak sértegetni! (és megnyugodtam)
@Hispan07: ne legyünk már demagógok!
@mocsing: benito: bocs, srácok, de ne erőltessétek, mert nagyon árnyékon pörögtök
egyébként most hallom, hogy Müller, akinek tök német neve van, úgy is néz ki, és egyébként valódi bajor, azt nyilatkozta, hogy „egy csatát megnyertünk, de a háborút még nem”, szóval nincs olyan messze a cseh tizedes :))))))
@nikodémus: ezt Barca szurkolóként kikérem magamnak

slowmotion 2010.06.27. 20:13:46

@halihalo: na ebben tökéletesen egyet is értünk.

horas 2010.06.27. 20:14:09

@heinrich: @Milito le, Higuain be!:
Nemtudom,szerintem játékos anyagban,borzasztóan erős ez a angol csapat.
Itt fejben vannak a problémák,nevetséges hibákat követtek el,olyan játékosok akikre ez nem jellemző és arról a fékről,görcsről ami az egész angol válogatotton van nem beszéltünk.

Jók voltak a németek,de ne szálljunk el,nagyon köszönetet kellene mondaiuk azért a Lampard-gólért,mert az angolok egyperc alatt egyenlítettek...

Harald hardrode 2010.06.27. 20:14:12

@Milito le, Higuain be!: Boráros-tér for president. Sok mindnet próbáltam már. Az Adidason kívül egyedül a puma bőr cipője jött be. Egyébként csak nekem van, olyan képzetem, hogy a csatároknak jobb a nike mert könnyebb, a védőknek meg az adidas, mert masszívabb a felépítése?

Asidotus 2010.06.27. 20:15:34

@rizla: így van
az 1975-1985 közötti angol hegemónia Európai kupáin úgy ment végbe, hogy szinte csak angol játékosok játszottak.

horas 2010.06.27. 20:16:23

@heinrich: Kinek van 4 nemzetközi klasszisa a kezdőcsapatban ezen a VB?

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 20:16:29

@rizla: angoloknak az utánpótlás-nevelésre kell ráfeküdni, de asszem a mostani u-17esek pont nyertek tavasszal. De a lényeg, hogy a németek kineveltek a VÁLOGATOTTBA egy Poldit, Schweinit, Lahmot, Müllert, Özilt, addig az angolok ez idő alatt Rooneyt, Milnert, Lennont, Upsont és Johnsont.

England win The Ashes! 2010.06.27. 20:16:54

@Nűnű: Ez nem egészen pontos, a Poolnak markáns ír és skót kontingense volt például.

Asidotus 2010.06.27. 20:17:25

@Tika_: én a legjobb nyolcba mindenképpen vártam az angolokat, sőt, az hogy eredetileg a franciákkal kellett volna negyeddöntőzniük, még a legjobb 4-be is.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 20:17:26

@Komlósy Cs: nem volt ott a vébén, ezért hagytam ki.

A többieket viszont csak az nagyítja fel, hogy húúú, az angol bajnokságban játszanak. Ha Barry, Milner, Johnson, Defoe, SWP meg gyakorlatilag a keret többi tagja a Bundesligában mozogna, azt sem tudná senki, hogy a világon vannak, nemhogy "sztárok".

A közegből élnek meg + a fizikumukból, nem a tehetségükből. Aki angolként elég nagyot tud rúgni a labdába, az már szupersztár és 10M-nál kezdődik az ára.

ddrum77 2010.06.27. 20:18:33

@Harald hardrode: az adidas is csinál műanyagcipőt, és a nike is masszív bőrt - attól függ melyiket látod, hogy ki tett szponzorszerződést az adott játékos elé

Asidotus 2010.06.27. 20:18:36

@Dr Jozef Vengloš: És a Nottingham Forrest, ASton Villa?
Említve még a Spurst meg az Evertont, akik a két kisebb kupában értek el szép eredményt?

dzzzzz 2010.06.27. 20:18:58

@Tika_: nem tudom milyen kérdésre gondolsz

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 20:19:13

@Tika_: nem nagyon értelek, hogy ki pörög milyen árnyékon és miért

raja ram 2010.06.27. 20:19:15

@Milito le, Higuain be!: Egyszer láttam egy riportfilmet, amiben a mai "sztárok" (Aogo és egy pár HSV játékos) a régi csukákban, fűzős labdával próbáltak zsonglőrködni. Nem ment nekik. El sem tudjuk képzelni, milyen lehetett a régieknek ezekben a cuccokban játszani. Esőben a labda felszívta a vizet, a cipők kényelmetlenek voltak - és mégis olyat alkottak, amiért szobor jár a Nou Campban és utcanév Madridban. Respect.

Domingo 2010.06.27. 20:19:50

Gerrard:
"I think it (the disallowed goal) had an effect but we cannot use that as an excuse with being beaten 4-1."
"That would have been a big goal for us. It's all ifs and buts. Germany are a fantastic team and they deserved their win."

rizla 2010.06.27. 20:20:29

@Ronal-d'oh!: oké, de ennek nem a PL az oka, ez annyira olcsó válasz, csak elhárítja a felelősséget. újra mondom, régen mi volt? jobb volt? nem.

danesdzsu2 2010.06.27. 20:21:45

@Iustizmord: Várjál, te nem Inter (Materazzi) drukker voltál eddig, hanem Milan (Maldini), nem?:)

horas 2010.06.27. 20:22:57

@heinrich:
Jólvan ne boruljunk el.
A németek csapatban jobbak mint az angolok,nehogy kitaláld,hogy Müllet jobb mint Gerrard és ehhez hasonlókat.
Ez egy buzi erős angol csapat volt,még Capello sem tudja,hogy mi történt ezzel a csapattal,Capello látványos bukása jelzi,hogy itt mélyebb és szereteágazóbb a probléma mint,hogy a Premier League szar.

slowmotion 2010.06.27. 20:23:34

@Ronal-d'oh!: azért számomra az már régen gáz, ha valaki úgy játssza el a nagy halált, hogy a szó szoros értelmében nem is ér hozzá az ellenfél. akár sokat kap egyébként, akár nem.

mondjuk persze ez sűrűn függ a bírótól is, mert ha az első pillanattól fogva konzekvensen vezetnek, akkor sok mindent el lehet kerülni.
csak az a baj, hogy sok bíró egyáltalán nem üti meg a vb-szintet, mégis itt KELL lenniük, mert egy ilyen eseményre mégis kell bíró a Fidzsi-szigetekről meg Namíbiából, meg mittomén még honnan.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 20:24:10

@horas: Argentína, Brazília, Elefántcsontpart, Franciaország, Hollandia, Németország, Spanyolország alapból, de még több országot is lehetne mondani, pl Szerbia (Vidics, Kraszics, Kolarov, Sztankovics).

halihalo 2010.06.27. 20:24:23

No, menjünk megnézni, ki veri ki a németeket! :)

raja ram 2010.06.27. 20:25:40

@horas: Valójában örülök az eredménynek, mert a németeknek drukkolok már régóta, de az angol csapat összeomlása rejtély előttem. Ilyen kerettel, ilyen edzővel ennyire gyengén játszani, ezt nem tudom mire vélni.

Iustizmord 2010.06.27. 20:25:40

@Milito le, Higuain be!: az adidas outlet szar, a nike picit jobb

de normális wilson teniszcipőtnem kapok, és ha egy jó lotto kengurubőr csukát akarnék is tán wien-ig kéne szaladni.

szal jó dolog az outlet, de behatárolt.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 20:26:34

@horas: Gerrard nevét a nemzetközi klasszisok között említettem, nem a kurvára túlértékelt angol 'töltelékjátékosok' között.

ddrum77 2010.06.27. 20:27:16

@Iustizmord: de egy kocafocistáknak elég kell legyen az itthoni választék

Harald hardrode 2010.06.27. 20:28:50

@djemba: most elbizonytalanítottál, szerintem Johnson, de visszanézem.

Iustizmord 2010.06.27. 20:28:54

@heinrich: Ha Barry, Milner, Johnson, Defoe, SWP meg gyakorlatilag a keret többi tagja a Bundesligában mozogna, azt sem tudná senki, hogy a világon vannak, nemhogy "sztárok".

A közegből élnek meg + a fizikumukból, nem a tehetségükből. Aki angolként elég nagyot tud rúgni a labdába, az már szupersztár és 10M-nál kezdődik az ára

ez sajna nagyon így vagyon, tökéletes meglátás...

horas 2010.06.27. 20:29:10

@heinrich:
Brazília,Spanyol ahol Lampard és Rooney szintű klasszis van.
Elefántcsontpartban Drogba és Touré,
Franciáknak nincs,talán Ribéry,de inkább nem.
Németeknél egy darab sincs
Argentínoknál Messi klasszis egyedül...
Ez egy brutál erős játékos állományú angol válogatott volt,egyserűen képtelenek csapatként műkődi és ez mostmár,nemzeti jellemvonás....

Iustizmord 2010.06.27. 20:29:35

@danesdzsu2: vagyok is milanista. de a tény az tény.

Iustizmord 2010.06.27. 20:30:51

@Milito le, Higuain be!: nem így van, nincs olyan h nekünk jó de pl németeknek szar. ami jár az jár, csak nálunk kicsi a közönség, kicsi a vásárlói igény, kevés a pénz -->kis választék

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 20:31:38

@horas: most nincs nagyon időm erre, de majd kigyűjtöm a kedvedért.

Nem Rooney volt a mérce, hanem az, h nemzetközi klasszis. A franciáknál/németeknél nincs? Ne már. Argentínában egy? Ajjaj :)

rexford 2010.06.27. 20:32:35

@horas: Furcsállom, hogy ilyeneket írsz, nem szoktál ennyire melléfogni. :)

horas 2010.06.27. 20:33:17

@heinrich:
Én nem értek egyet,a németek csapatként jók.
A felsorolt játékosok szerintem igen is jó játékosok.
Azért mert a válogatottban szarok egy szar csapatban,attól még nem szarok,ahogy Podolski is a válogatott játéka és eredméynessége alapján klasszis,pedig kurvára nem.
Mindegy hagyjuk annyire nem érdekel.

horas 2010.06.27. 20:37:10

@heinrich:
Miért a jelenlegi argentín kezdőben ki?
Higuain,Demichelis,Burdisso,Di Maria,Maxi,Verón,Heinze,Otamendi?

Ezek szerinted nemzetközi klasszisok....

Tevez,Messi

England win The Ashes! 2010.06.27. 20:37:44

@Nűnű: Az Evertonban is volt néhány skót, a többiben nem vagyok képben. :) Mindenesetre nem vitának szántam, csak kiegészítésnek, mert alapjában véve azért természetesen az angolok domináltak a csapatokban.

Viszont az is tény, hogy az angol válogatott sikeressége az utóbbi 20 évben nüanszokon múlott: 1990-tizipárbaj, 1994-nem voltak ott, tehát ez égés, 1998-tizipárbaj, 2002-jó meccsen a későbbi győztes ellen szoros vereség, 2006-tizipárbaj.

2010-ezt nem lehet megmagyarázni, remélem a sajtó sem fogja a bíróra kenni, mert szerintem jó esetben is 3-2-re veszítenek, ha legalizálják Lampard gólját. A BBC nem erre kente, mint azt már lehet olvasni a magyar sajtóban is, Dixon, Hansen és Shearer is (ők ültek a stúdióban, mint szakik) szó szerint lebaszta a csapatot, a védelmet ekézték ezerrel, a majdnemgólt pedig kategorikusan mellőzték, mondván nem ezen múlt. Bízom benne naívan, hogy a szennylapok sem mossák ki a fiúkat ebből, mert különben semmi előrelépés nem lesz.

danesdzsu2 2010.06.27. 20:41:34

@Dr Jozef Vengloš: Crouch-ot Pavlyucsenko szorította a klubcsapatából.

Pavlyu.

Azért ez kemény, nem?:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 20:45:36

@horas: ne csavard, a keretről volt szó.

Samuel, Mascherano, Messi, Tevez, Higany, Milito, Agüero - ez nálam 7 nemzetközi klasszis.

England win The Ashes! 2010.06.27. 20:49:39

@danesdzsu2: Még Crouchra nézve is siralmas...

danesdzsu2 2010.06.27. 20:51:36

@Dr Jozef Vengloš: Crouch kihúzhatja magát: ő angol válogatott:)

horas 2010.06.27. 20:52:39

@heinrich:
Úgy oké,én viszont azt mondtam,hogy ez egy erős csapat nem az a gáz,hogy SWP a Bundesligában is szar lenne...
A 7 ből hány játszik most?
Higany,ha gólt rúg a BL-ben egy Zürichnél erősebb csapatnak akkor szóba jöhet,addog istenítsük a Koreai mesterhármasát...
:)

dzzzzz 2010.06.27. 21:03:30

ezt a meccset megölte a FIFA

dzzzzz 2010.06.27. 21:04:10

@originalBalintos: végülis ezt is, de a másik meccshez akarta, ez írni:D
egy törlés funkció de szép is lenne

England win The Ashes! 2010.06.27. 21:16:18

@danesdzsu2: őszintén szólva én őt favorizáltam volna Heskey helyett. Lehet, hogy esetlen, de a mutatója 40 meccs/21 gól. Ugyanez Rooney-nál 64/25, Defoe-nál 43/12, Heskey-nél 62/7 (ez utóbbi röhej). Ugyan ez nem jelent sokat, de Heskey hét gólja csatárként kabarétréfa kategória. Pláne ha Terry számait nézzük: 64/6, középhátvédként.

avenger13 2010.06.27. 21:26:31

a meg nem adott gól teljesen tiszta, ezt nem vitatja senki, de nem a németek hibája.

a vitatott lest, be kellett fújni, mivel rooney már az angol védő fejesénél bődületesen nagy lesen volt, és játékba akart avatkozni, felé is ment a labda. ez les, akkor is ha egy suta mozdulat előzi meg, ha nem.

müllernek nem a két gólja volt baromi nagy. rúgott már 3 gólt 21 évesen a vbn. volt ma is legalább egy kiugratása, amit klosenak be kellett volna rúgnia, és adott egy gólpasszt. ezen nem tudom mit kell magyarázni. védekezik, küzd hajt, mindezt 21 évesen. tipikusan az az eset, hogyha brazil lenne ő lenne a király, de hát németnek született...

a németek nem is németek témát nem melegíteném fel, egyszerűen vicc.

danesdzsu2 2010.06.27. 22:05:02

@Dr Jozef Vengloš: Heskey helyett én is, de csakis alacsony védősorral rendelkező csapat ellen. Minden más esetben emberhátrány.

rizla 2010.06.27. 23:50:16

bede blogján megtaláltam a kulcsot:

Frank Lampard’s free-kick onto the bar was his 37th world cup shot without scoring, more than any other player (1966-2010)

amikor elvették az angolok gólját akkor úgy éreztem hogy a feltámadáshoz való esélyüket is elvették, de nem szimpla racionalitásból, hanem mert lampard ennek a töketlen angol válogatottnak a szimbóluma, és pont megúszta volna a minden idők legtöketlenebb játékosává válást, HA MEGADJÁK A GÓLT. TEHÁT az angolok nyertek volna.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.28. 00:04:50

@rizla: az angolos fogadásunkat nyertem, jössz egy sörrel.

rizla 2010.06.28. 00:08:26

@imici77: atyaég, mi volt a fogadás tárgya? :DDDD

befürödtem az angolokkal, vállalom. többé egy PL meccset sem nézek meg, dögöljenek meg.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.28. 00:10:33

almunia és én sem kaptuk volna az első gólt... kirúgás, majd a csatár kb 11 méterről gólt lő... hol volt a kapus? a harmadikban (és a másodikban) sem dicsérném a helyezkedését és az agyát...

a 3.nál a pudlis gyerek sárgát érően faultolhatott volna.

a 4. meg milyen versenyfutás volt már???

videóbíró, sztem ezt nem lehet halogatni, vicc volt mind a 2 meccs egy idő után a fatális bírói tévedés miatt.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.28. 00:11:32

@rizla: 4be jutnak. mi mondtuk, hogy nem, miután kiderült a csajozós történet:) a döntőért 3at kaptál volna, még ebbe is belementem :)

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.06.28. 00:13:49

Továbbra is várjuk tippjeiket.
Ki játssza a döntőt Brazíliával?
a: Argentína
b: Spanyolország
c: Németország
d: más ország

_X_ 2010.06.28. 00:22:00

@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: azért Hollandiát mindenki szép csendben leírja... ők is ott vannak még "nem olyan rossz" játékosokkal...

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.06.28. 00:48:47

@_X_:
Egyetértek. Ők is játszhatnának döntőt a brazilokkal. csak sajnos negyeddöntőt fognak...

rango 2010.06.28. 00:59:04

nem tudom mi volt a baj Eriksson-nal, nálam simán felértékelődött most az ő személye

2001 és 2006 között 3 világeseményen (2Vb és 1EB), mindig bevitte az angolokat a negyeddöntőbe, majd ott kipottyantak

most jött Mr. Capello, a Don Fabio, a mester, és kiestek még a negyeddöntő előtt, agyonverve egy fiatal németem csapat által
(közvetlen azután, hogy végigszenvedtek 3 meccset egy gyengécske csoportban, a velük továbbjutó USA is egyből kiesett a 16 között, na meg az a bravúros angol-algír 0-0...)

Eriksson>Mr. Capello, legalábbis ami az angol válogatottat illeti

hát még amilyen nagy hájp és elvárás volt az angolokkal szemben, hogy aranygeneráció, meg majd most megmutatják, meg Rooney lesz az, aki Vb győzelemre vezeti Angliát( azt hiszem túl nagy volt a nyomás rajta, ezért volt akkora fos, amilyen)

Capello meg Lippi összeülhetne egy pohár mosogatólé mellé, és átbeszélhetnék, hogy vágták szét az angol és az olasz válogatottat így

mert nálam kurva nagyot esett a nimbuszuk, két méretes kudarc

remélem még Del Bosque csatlakozik hozzájuk nemsokára, bár a szexi futballt már kiölte a spanyolokból, félig már kész a műve:)

szbszig 2010.06.28. 01:05:08

Volt már, hogy "kirúgásnál nincs les, ezt használta ki"? :D

Na jó, egyszer igen, látom, de 900 kommentből ennél azért többre számítottam. :P

Mala Suerte 2010.06.28. 01:28:47

Szerintem Capello az elmúlt 15 év bármelyik angol keretével vb-éremig vitte volna, akárki akármit mond, ez a játékoskeret (illetve a rendelkezésre álló "anyag") egyszerűen GYENGE.

Mala Suerte 2010.06.28. 01:29:48

(az előzőekhez képest természetesen)

töröltprofil (törölt) 2010.06.28. 01:38:55

Felőlem mind a 2 csapat kieshetett volna nyugodtan.
Gyűlölöm mind a 2 csapatot. De ez az igazságtalanság nagyon felháborít. Az angol játékosokat nem sajnálom. Lássuk be tehetségtelen játékosok bandája akikből az angol sajtó félisteneket csinál. Megérdemelték a pofont. Egyetlen egy embert sajnálok. Fabio Capellot. 2008 óta az angol válogatott menedzsere. Nagyon szorgalmasan végzi a dolgát.
Nemtom de valahányszor láttam egy PL meccset mindig mutatták hogy ő ott van a díszpáholyban és megfigyeli az általa kiszemelt játékosokat.
Edzőt én még nem láttam ekkora szorgalommal dolgozni. Erre egy vak partjelző elbassza neki az egészet. Szerintem az angol játékosokat teljesen leamortizálta ez az igazságtalanság. Tönkretette az egész meccset.

töröltprofil (törölt) 2010.06.28. 01:47:53

Ja és amúgy az angoloknak nem ártana végre elgondolkodni a játékról alkotott felfogásukon.
A németek körül kezd megszűnni az a sztereotípia hogy krakkolják a játékot. A németek szépen játszanak ki kell mondani, nem éppen joga bonito,de legalább ők játszanak a kurva életbe.
Tudjátok szerintem 2 fajta focista van. Az első az amelyik megtanul focizni. És van az amelyiknek ösztönből megy a játék, ezzel született.
Az előbbibe tartoznak a Gattuso féle favágók és az összes valaha született angol játékos.
Na és az utóbbiba tartoznak azok akiknek a játékára élvezni lehet (Messi,Ronladinho,Zidane).
Na és itt a baj az angolokkal, hogy az utóbbi típusból sosem született nekik egyetlen egy sem és soha nem is fog. Nem akarom sértegetni az angol drukkereket, vannak nagy neveik, de technikai tudásban volt valaha olyan játékosuk akik olyanok mint a korábban felsorolt 3 példa? Sosem. Lampard,Gerrard...mit tudnak azon kívül hogy messziról rábasszák?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.28. 03:02:34

@Szuperpocok: Gattuso mint favágó? Öreg és lassú már, de azért ne degradáljuk már ennyire le. Másrészt egyik végletbe se essünk: Lampard és Gerrard kivételes képességű focisták, Gerrard ugyan erre az évre nem szívesen fog gondolni, de ő is és Lampard is évek óta teljesítenek nagyon magas szinten.
Erről a kiesésről persze ők is tehetnek, de ettől nem lettek rosszabb focisták, ahogy például nyilvánvaló, hogy a francia válogatott sem rossz, sőt.

Mourinho már nem a király 2010.06.28. 07:18:09

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: miért, aki bevallottan nem tud ilyen 3-nál többet dekázni a lasztival az mi az ha nem favágó, labdazsonglőr? :D
Gerrardékkal kapcsolatban arra értette, hogy tényleg a rúgd és fuss focit játsszák, a 4 meccs alatt a vb-n az angol csapat nem csinált meg 2 cselt összesen. Passz-passz-beadás-passz, ennyi a repertoárjuk.

United82 2010.06.28. 07:26:13

számomra jól alakul a vb, immáron az összes United játékos otthon van vagy hazafelé tart, eddig kíváló:)

Roo is végre kikezelheti a sérülését és talán szeptemberre végre 100%os lesz, nem az a fos aki a márciusi sérülése óta.(azóta gólt se lőtt, de sztem kapura se:))

@rizla:

a PlL változtatásnál arra gondolok, hogy ameddig mondjuk 10-15éve egy United is megtehette hogy csupa 20évessel játsza végig a bajnokságot (ugye a Bex,Scholes,Nevillék féle generáció), addig ma már ez kivitelezhetetlen, mert annyi a pénz hogy azonnali eredmény kell, ott van Danny Welbeck vagy Cleverly esete, ők 10-15éve simán végigjátszák a szezont a Unitedben és szépen lassan beépültek volna, most kölcsön lettek adva, de mondhatnám az arsenalos Wlishere és így tovább...régen a tehetséges fiatalok a jó csapatokban szépen kifejlődhettek, ma meg mehetnek a másodosztályba...vagy közép és kiscsapatba, mert a nagycsapatoknál nincs idő hogy fejlődjenek és így nincs BL tapasztalat, nincs semmilyen fejlődési lehetőség..

szóval ezen kell valamit változtatni hogy a fiatal tehetségeket merjék betenni és egész évben fejlődhessenek akik aztán ha kell 20-24évesen már a válogatottban legyenek..

az angol válogatottban magasan Roo a legfiatalabb a 24évével., pedig már 7éve válogatott...kérdem én, hol vannak a fiatalok??

_X_ 2010.06.28. 07:37:56

@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: sztem egyáltalán nem olyan biztos, h a brazil csapat átgyalogol rajtuk... lehet velük kell majd a döntőt játszani, ezt akartam azzal mondani :), azaz

brazil/holland vs spanyol/német/argentína

_X_ 2010.06.28. 08:00:30

Apropó Rooney most akkor majd megy lakokocsiba és szakállat fog növeszteni? :))

United82 2010.06.28. 08:09:12

@_X_:
Tőlem azt is csinálhatja, csak közben valami lakókocsis zugorvos hozza rendbe a bokáját:):)

d3vnull 2010.06.28. 10:50:41

@Szuperpocok: "Lampard,Gerrard...mit tudnak azon kívül hogy messziról rábasszák?"

Akkora baromságot sikerült írnod, hogy hirtelen nem is tudok mit kommentelni rá...

horas 2010.06.28. 10:56:11

@Rooney82:
Becks,Scholes,Neville-féle generáció mit tett le az asztalra a válogatottban?

Dr. Remus Moody 2010.06.28. 13:42:45

A gattuso vitához: Az tényleg egy teknikátlan favágó...
süti beállítások módosítása