Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Don Fuckyou vs. Herr Cardigan

2010.06.27. 15:00 mocsing

Nem sok királyabb dolog létezik a labdarúgásban egy angol-német egymásnak feszülésnél. Az angolokat utálja mindenki, aki hiszi, hogy tényleg a rúgd és fuss a legmélyebb meglátásuk erről a játékról, a németeket meg csak simán utálja mindenki, és elképzelni sem akarjuk, mit gondolhatnak róluk. Most jön egy angol válogatott, amely eleddig a legkevésbé sem szolgált rá, hogy gyűlölje bárki, a német dettó, csak mindkettő másképp. Hajtás után összekacsintós világháborús utalások és hihetetlenül érdekes örökmérlegek nélkül igyekszünk ráhangolódni a meccsre, ha egyáltalán kell, mivel kevés királyabb dolog…

Életkortól erősen függ, kinek melyik meccsük jelenti az angolnémetet, de az biztos, hogy jelentős tornán utoljára 2000-ben találkozott a két gárda, amikor ugyan az örökifjú Shearer góljával nyertek az angolok, de éppúgy kiestek, mint a friccek. Illetve még az is hótziher, hogy ez a 2000-es meccs senkinek nem ugrik be, ha a rivalizálás jön szóba. Az 1996-os EB-elődöntő (jv: Puhl Sándor) annál inkább. Ez a meccs már csak azért is az (egyik) etalon, mert egy mindenki által előzetesen erősebbnek vélt angol válogatottat zúztak ki, akik ráadásul megint tizenegyesekkel szerencsétlenkedték el. Ki ne emlékezne erre a pillanatra? Gareth, neked megvan?

Persze azok legalább olyan csapatok voltak, amelyektől képességeik miatt szarta össze a gatyáját a világ, nem a címert látva. A jelenlegi angol nemzeti tizenegytől Algéria sem rettegett, az érthetetlenül optimista németek meg még mindig azt ordibálják, hogy „de rommá vertük a kengurukat, vazze!”, a legalább közepesen realisták meg emlékeztetnek a Ghána elleni szenvedésre. Ma este délután eldönteni sem tudjuk, kit látunk erősebbnek, az óriási nevekkel teletűzdelt, ámde értelmes megmozdulást eddig nem sűrűn produkáló háromoroszlánosokat, avagy a könnyed eleganciát eddig egy értékmérőnek kevés győzelemre, egy ronda vereségre, továbbá egy kigörcsölt sikerre váltó dajcsokat.

Mindkét oldalon három kulcsmomentumot látok, és valószínűleg az a csapat készülhet majd Argentína ellen, amelynél a háromból legalább kettő pozitívan alakul. Először is, a Nationalelfnek esélye a továbbjutásra kizárólag Schweinsteigerrel a soraiban van. A csapat esze, motorja, vezére. Nélküle Khedira a hüvelykujját szopogatva próbálja meg elkerülni, hogy a feneke mögé elbújt Kroos a sarkára lépjen. Ohne Bastian ez a félkarú törpék hordája. Ráadásul még Andzséla is hanyatt akarja vágni magát, ahogy meglátja. Ja, és aki szerint nem hiányzik Ballack, az nézze ma erősen a német középpályát.

Mondanám, hogy az angol válogatott számára kinek a hiánya fájna a legjobban, de ez egyáltalán nem derült ki az előző meccseken. Odáig jutott el a világ egy közösségi vélemény formájában, hogy Gerrard és Lampard nem feltétlenül ideálisan egészítik ki egymást a középpályán, ami ugye nagy baj, mert egy külföldi nehezen vállalhatja fel bármelyikük padoztatását – különösen, ha ő az egyetlen, aki szerint kiválóan megférnek együtt is. A Don tehát inkább nézi Steve gürcölését valamelyik szélen, amiben biztos megvan a koncepció, de mi valódi szélsőkkel küldenénk fel a csapatot – pláne, hogy a bal szélen várhatóan az atomjobblábas Boateng próbálja meg felvenni a versenyt valakivel. Egyelőre úgy tűnik, Milner lesz az, ami még egy ok lenne, hogy Lahmot és Boatenget megcserélje visszacserélje a kardigános, de ez ügyben olyan nagyon durva lépéseket nem szabad várni.

És akkor még nem is említettük azt a területet, ahol az egész meccs el fog dőlni: Mertesacker és Friedrich nem fogja tartani Rooneyt, igazából az egyetlen esélyük az volt, hogy az embert nem igénylő Heskey lesz a másik ék, de az előzetes hírek szerint Defoe bekerül a csapatba. Márpedig Jermaine folyamatosan le fog kötni valakit a gyorsaságával, leginkább a _kevésbé lassú_ középhátvédet, Rooney pedig folyamatosan egy-az-egyezésre fog kijönni és Lahm nem tud mindig mindenhova odaérni, ha húsz kilométert fut majd, akkor se. Legalább egyet kihasznál majd a lakókocsis suttyó, de azon se lepődnék meg, ha kettőt.

Német sikerre sansz tehát Schweinsteiger játéka, a két szélsővédő logikus oldalváltása, illetve a Herceg reggeli kakójának nem túl forróra melegítése esetén van, de ez utóbbit nem úgy kell érteni, hogy azért, mert akkor talán eldönt mindent, hanem talán nem lesz nettó emberhátrány. Angol továbbjutást pedig azért várok, mert egyrészt fentiekből legfeljebb egy fog teljesülni (híresen szar a helyi ovi mikrója), másrészt James képes lesz lehozni baki nélkül a meccset, Rooney-ból pedig ki kell jönnie már valaminek abból, amivel egész évben boldogította a cefreszagú skótot és híveit.  Azonban a Barry-Özil párharcra gondolva nem lennénk nyugodtak Capello helyében, a jó Gareth (hehe, még egy Gareth - ő vajon rúg majd tizit?) aligha fogja lap(ok) nélkül lehozni a mérkőzést.

Érdekesebb meccs valószínűleg akkor lesz, ha Anglia korán vezetést szerez, a német vállakat pedig góllövési kényszer nyomja majd, jöhetnek Özil forintos labdái és Upson tanári közbelépései, de még egyszer mondom: igazából a válogatottas események egyik legfaszább része jön, úgyhogy tőlem a Paprikás Oszkár-féle taktikát is választhatják, garantáltan a képernyőre fogok tapadni 90(?) percen át.

901 komment

Címkék: német angol vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr632113567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komlósy Cs 2010.06.27. 15:06:07

Mit mondhatnék? Hajrá Angolok!

Malachi 2010.06.27. 15:06:31

utolsó bekezdés adja, hajrá Anglia, abcúg Dajcsland.

Domingo 2010.06.27. 15:08:56

Hivatalos kezdők:
Neuer, Friedrich, Khedira, Schweinsteiger, Özil, Podolski, Klose, Müller, Lahm, Mertesacker, Boateng

James, Johnson, A. Cole, Gerrard, Terry, Lampard, Rooney, Barry, Upson, Milner, Defoe

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 15:14:09

rohadjak meg, nekem ez az Özil eddig ordas nagy lufi. Rendben van a bombagólja, meg az első meccsen a nagy passzok, de egyébként eltűnik a pályán, a helyzetkihasználás mint olyan nála maximum a tizenhatoson kívül van csak.

lószerafin 2010.06.27. 15:15:53

Come on!
Ezt hozni kell, Lamps elindulhatna már az aranylabdához vezető úton. :)

Énekeljünk!
www.youtube.com/watch?v=fEVxZE7JFHk

rowi 2010.06.27. 15:18:33

most már igazán érdekes ez "Lampard-Gerrardból emlyik padozzon" kérdés (monjduk e 3 meccs alapján nyílván Frenky...) de ezt a problémát Capellonak előbb kellett volna megoldania...

ha most (vagy később) leveszi az egyiket, és enm jön be, akkor ő a hibás
ha leveszi és bejön, azt igazából nem látta még senki...

szóval fent hagyja mind2t, és imádkozik, hogy Gerrard jó legyen a szélen, Lampard meg legalább 2x eltalálja értelmesen a kaput...

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 15:20:12

Megmondom a kimenetelt:

a németek jutnak tovább. A pontos eredmény legyen egyelőre titok.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.06.27. 15:27:50

az elmúlt hetek egyik legnehezebb döntését vajúdtam ki az imént, és végül az angol mezemet vettem fel, a német pedig maradt a szekrényben.

sajnálom.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 15:30:40

@végh hanta:
Én elő se vettem az enyémet. Mármint az angolt. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.27. 15:31:53

Természetesen hajrá, németek!

Tippem egy 1-1, hosszabbítás és tizidráma. Neuer lesz végül a meccs hőse, mert három angol büntetőt is kifog.

sporttárs 2010.06.27. 15:34:19

Mennek továb az angolok, leht még egy kicsit reménykedni. Walmer orcájának szűkebbre szabása egy-két körrel odébb van. (Már ha lehet egyáltalán.) :)

Rutintalan ez a német csapat, leginkább ez a baja, s bár az angol rutin meg gyak. a nézhetetlen unalommal jelent egyet, Rooney miatt mégis csak ők adják a minőséget ebbe a meccsbe. És ez elég is lesz. Egy, azaz egy virtuóz játékos. Európai rangadó következik. :))
(Bá a magam részéről várok már egy Lampard-dugót is, Gerard már lőtt gólt és tényleg ideje, hogy mindenben megkülönböztethetetlenek legyenek.)

Nem tudom, a németek igazából miben bízhatnak, annyira nem hagyományos ez a csapatuk, hogy a hagyományokban biztos nem.

spain33 2010.06.27. 15:41:43

Lennon nincs a kezdőben, ergo van esélyük az angoloknak...

de azért jobban szeretném Lampard-ot, Gerrard-ot, meg Rújnit sírva hazakullogni... ÚJRA

ddrum77 2010.06.27. 15:42:17

a német joga bonito szétszedi az angol állófocit
vagy nem

Crouch 2010.06.27. 15:48:29

Egyébként nem csak Ballack hiányzik, hanem egy jó Westermann is elférne Lahm kivételével bárki helyén hátul és Rolfes is királyabb lenne Khediránál, de hát ezt dobta a gép.

Gondolom az angolok nem fogják erőltetni a támadásokat, németek meg abba bíznak hogy Özil majd megint kioszt 2-3 gólpasszt, amiből 1-2-t Klose esetleg be is lő.

Remélem ma délután korrekt bíráskodás lesz és reménykedek egy 2-2+hosszabbítás+tizik kombóban is.

CaBeL 2010.06.27. 15:49:24

@Milito le, Higuain be!: tehát focista nyelven: az angolok továbbjutnak...SE. :)

fraulein praxa 2010.06.27. 15:50:21

@Crouch:

egy igazi hülyebíró lesz sajnos...:-/

rizla 2010.06.27. 15:51:36

az az elméletem, hogy az angol játékosoknak és capellonak jót fog tenni, hogy igazából nem ők vannak ennek a meccsnek az esélyeseiként kikiáltva. jobban jártak azzal, hogy most megkapták németországot, mintha megint egy ecuador szintű ellenfél ellen kellene továbbalibizniük magukat. ma nem csak a negyeddöntőbe jutást vívhatják ki, hanem az egész vb-re beélesedhetnek. természetesen gusztustalan futball lesz, úgyhogy a tippem 1-0.

England win The Ashes! 2010.06.27. 15:53:03

@végh hanta: @OJ: Én is felvettem az angol mezem. Mondjuk német dresszem nincs is...

vadkutya 2010.06.27. 15:53:32

Még az is lehet,h Rooney betalál...

lószerafin 2010.06.27. 15:54:06

@Dr Jozef Vengloš: Angol mezem nincs de azthiszem megteszi a chelsea is.

CaBeL 2010.06.27. 15:54:10

@rizla: most akartam írni, hogy írjál már poszot, mert jókat szoktál, aztán látom, hogy már van:)

Domingo 2010.06.27. 15:55:24

Igazából fogalmam sincs, hogy kinek szurkoljak, mert egyik válogatottat sem szeretem és akkor még finoman fogalmaztam, úgyhogy inkább szimplán egy jó mérkőzést kérek, meg hogy essenek ki a németek.

vadkutya 2010.06.27. 15:55:27

@lószerafin: ...így aztán én meg vagyok baszva egy Arsenal mezzel... :)

CaBeL 2010.06.27. 15:55:46

@lószerafin: ó nekem még jó öreg Veronos Chelsea mezem van :) ma este felveszem :)

CaBeL 2010.06.27. 15:56:34

mindig kiráz a hideg az angol himnusznál...

ddrum77 2010.06.27. 15:58:50

@vadkutya: beszélsz össze-vissza =)

spain33 2010.06.27. 15:59:05

elég sokan vannak sárga lapos veszélyben, és hát Argentína ellen nem játszhat az, aki ma sárgát kap (és már volt neki 1 korábbról)...

fraulein praxa 2010.06.27. 15:59:14

@Dr Jozef Vengloš:

nekem a 98'-as szép emlék. mikor a viva-n nyomták, együtt énekeltem max kakaón a tévével.:-DD anyám kivolt rendesen..:-D

Mrs Columbo 2010.06.27. 16:00:03

Milton, Wordsworth, Churcill, Stevenson, Blake etc....ükunokái előre :D

ddrum77 2010.06.27. 16:00:12

@Domingo: szerintem Özil képes váratlant húzni (a másik oldalon Rooney, ha formában van), ezért hajrá németek

BGM56 2010.06.27. 16:01:01

Nekem elől ENGLAND van,hátul meg egy 10-es.
Who am I?

Domingo 2010.06.27. 16:02:30

Ezzel a séróval Özil nem nagyon törekszik arra, hogy emberformájú legyen.

dzzzzz 2010.06.27. 16:02:49

hogy lehet pont Kloseval téveszteni Özilt?

Domingo 2010.06.27. 16:04:24

@BGM56: Jack Wilshere. B)

CaBeL 2010.06.27. 16:04:33

hu kapelló most fuckolhat rendesen

lószerafin 2010.06.27. 16:05:01

Özil hol játszik? Stuttgart?

ddrum77 2010.06.27. 16:05:34

Özil b+, rúgjuk már be, onnan is, a kapus ANGOL =)

ddrum77 2010.06.27. 16:07:08

a pulóveres németek viccesek a kispadon, "jajj drága, hát milyen rucit veszel fel ma, nem mondooood, hát én is pont azt hihihii, de szupi" sztem tanga van rajtuk =)

lószerafin 2010.06.27. 16:09:17

@Domingo: thx
@Milito le, Higuain be!: :D:D Az, igazábol olyan mintha egy sor 50éves leszbikus ölne ott.

Malachi 2010.06.27. 16:09:47

Anglia taktikusan magára húzza a németeket, hogy aztán egy villámgyors kontra után Rúni a lelátóra küldje a játékszert.

danesdzsu2 2010.06.27. 16:12:02

@vadkutya: azt a francia meccseken kellett volna:P

avenger13 2010.06.27. 16:12:39

les volt, már amikor a felugró angol védő elfejelte.

podolski meg ha már nem cserélik le, mondjon már le magától.

ddrum77 2010.06.27. 16:12:43

méghogy az angoloknak vannak kapusgondjaik... Neuer 9x, Wiese 7x, Butt 3x válogatott

ddrum77 2010.06.27. 16:13:33

@avenger13: ez nem az szakma, talán még a japánoknál sem mond le semelyik focista, pedig ott aztán lehet morál

Domingo 2010.06.27. 16:15:16

@avenger13: Ahhoz minimum egy Gavrilo Princip kellene. Höh.

ddrum77 2010.06.27. 16:15:41

Rooney le, Delap be!

Füles 60 2010.06.27. 16:15:46

@Domingo: Egyetértek, este bezzeg mindkettőt bírom.

lószerafin 2010.06.27. 16:16:10

@Milito le, Higuain be!: Ez nem igazán jó fokmérő, Seb Frey pl a világ egyik legjobb a kapusa és meg lehet nézni hogy hányszor volt válogatott.

Füles 60 2010.06.27. 16:17:11

@lószerafin: A francia kapitányok hülyék, vajon Blanc is az lesz

vadkutya 2010.06.27. 16:18:42

@danesdzsu2: Nézzen francia meccset, akinek 2 anyja van, azok is összeragadva... :)

ddrum77 2010.06.27. 16:18:51

@lószerafin: az a vicces, hogy az angoloknak van 4 kipróbált (höhö) kapusuk legalább, mégis sírnak, a németekről nem hallottam, hogy drámáztak volna, pedig a számok alapján lett volna miért

dzzzzz 2010.06.27. 16:18:58

amúgy van ebben az angol válogatottban bárki aki tud szabadrúgást lőni?

ddrum77 2010.06.27. 16:19:59

ez milyen mááááááááááááááááár =)

dzzzzz 2010.06.27. 16:20:13

bazdmeg :( ezt Carragher megoldotta volna

lószerafin 2010.06.27. 16:20:29

csak gratulálni tudok a védekezésünkhoz.

rizla 2010.06.27. 16:20:38

.....................................

bög 2010.06.27. 16:20:39

talán ha upson a labdára megy, nem kloséra

Domingo 2010.06.27. 16:20:48

@Füles 60: Lemondta már a válogatottságot, persze ez nem jelenti azt, hogy nem próbálják meg visszakönyörögni. Különben is, a francikra jellemző, hogy a válogatottság lemondása nem egy permanens dolog.

Közben meg Klose. Gut.

ddrum77 2010.06.27. 16:21:15

@originalBalintos: egy pirosért+tiziért cserébe - second chance, hátha véd James =)

danesdzsu2 2010.06.27. 16:21:21

Nem értem én ezt. Ha az Arsenalnak lett volna olyan idei szezont futott védőpárosa, mint a Spursnek, még én is a válogatottba követelném őket. Erre Dawson még oda se jutott. Ezt a gólt se ették volna meg...:(

dzzzzz 2010.06.27. 16:21:33

@Milito le, Higuain be!: sárgából megoldotta volna valahogy

rizla 2010.06.27. 16:21:41

@lószerafin: a kapus ad gólpasszt... ez az egyik legbénább gól, amit védelem beszophat.

ok, 1-0 nem lesz, 2-1. vagy dögöljek meg ha még egyszer hinni fogok az angolokban.

Malachi 2010.06.27. 16:21:50

EZ MI VOLT baszki.
valaki mondja már meg annak a lámának, hogy a LABDÁRA koncentráljon, ne az ipponra basszus

Domingo 2010.06.27. 16:22:59

Don Fabio, kellett magának ex-Arsenal védőt a kezdőbe tennie! :D

lószerafin 2010.06.27. 16:23:04

Hát, ez innentől krva nehéz lesz.

Füles 60 2010.06.27. 16:23:08

@Domingo: Akkor vegye meg Wenger ő is francia :)

CaBeL 2010.06.27. 16:23:50

na most fuckolhat capello

danesdzsu2 2010.06.27. 16:23:57

@vadkutya: végre látod az egy igaz útat, küldhetem a szezonbérletet a Lane-re?:)

dzolutan 2010.06.27. 16:23:57

Csodás, hogy Klose fel tud támadni a válogatottban!!!
kisherceg és kedira monnyonle!

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 16:23:58

Muhaha, az angolok eddig gyalázatosak ma is, teljesen megérdemelték a németek.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 16:24:26

"Upson tanári közbelépései"

:)

avenger13 2010.06.27. 16:24:31

elsősorban a védő hibája, de amíg klose odaért, egy normális kapus ezt 5ször felszedi...

Domingo 2010.06.27. 16:24:59

@Füles 60: Sokszor volt már szó róla, de nem hiszem, hogy valaha is megtörténik.

drosiii 2010.06.27. 16:25:09

kapusra kenném a gólt.

dzzzzz 2010.06.27. 16:25:28

@Füles 60: 'Wenger', 'kapus', 'venni' ezek a szavak nem illenek egy mondatba, azt hiszem

dzzzzz 2010.06.27. 16:25:59

@originalBalintos: azt hittem blogmotor benyelte

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 16:26:20

első angol kapura lövés megvolt.

spain33 2010.06.27. 16:26:29

még Barry az egyik legjobb mezőnyben

Gerrard, Defoe a padra is leülhetnének, nem tűnne fe, eddig legalábbis...

Mrs Columbo 2010.06.27. 16:27:12

Na, most fuckolhat Capello

vadkutya 2010.06.27. 16:27:25

@danesdzsu2: De vmi baráti áron, ellenben sosem passzolom tovább 2x annyiért... :)

Iustizmord 2010.06.27. 16:27:28

bazze, rooney szar és fos, az angolok meg lazsáznak.

ddrum77 2010.06.27. 16:28:01

tippeljünk, Rúniból mikor tör ki a kikötői suttyó, és sárgul be/állíttatja ki magát?

Domingo 2010.06.27. 16:28:16

Kár hogy nincsenek az öltözőkben kamerák. Na nem a lengőfaszú David Jamesre vagyok kíváncsi, hanem egy jó kis félidei Capello-rantre. :D

lószerafin 2010.06.27. 16:28:39

Milner... pff Mi van ha valaki olyannal találkozik aki szerelni is akarja?

vadkutya 2010.06.27. 16:29:08

@Domingo: Tán nem véletlen,h ex-Arsenalos... :)

ddrum77 2010.06.27. 16:30:01

az angolok a kieséses szakasz olaszai/franciái?

lószerafin 2010.06.27. 16:30:41

Ffaszom itt nincs Drogba VDS, meg Arshavin.

Domingo 2010.06.27. 16:30:55

Hajaj, ez majdnem checkmate volt, kedves háromoroszlánosok.

danesdzsu2 2010.06.27. 16:31:08

@vadkutya: Baráti áron, mint Keane, vagy baráti áron, mint Berbatov?:)

ddrum77 2010.06.27. 16:31:48

ívelgetősfoci... jöhetne Crouch

Iustizmord 2010.06.27. 16:31:55

nekem úgy tűnik 1szerűen

1. nincs aki középen felvigye az angolok közül
2 szélsőjáték viszont nincs
3 az angolok tkp nem is támadnak

ddrum77 2010.06.27. 16:32:24

hát ez olyan... angolos =)

dzolutan 2010.06.27. 16:32:25

Merte is monnyonle, vicc, hogy mellőle fejelgetnek kapura életveszélyesen. Közben Poldi!!! qrvaszáját. :D

bög 2010.06.27. 16:32:29

klose & podolski kivégzi a 2010-es angol válogatottat. ki gondolta volna...

Domingo 2010.06.27. 16:32:30

Poldi herceg bevégezte. Capello nem tudta megtanítani védekezni az angolokat. :)

lószerafin 2010.06.27. 16:32:31

Podolski meg Klose, ez minősít.

sh4d0w 2010.06.27. 16:32:45

Hülye angolok, angol hülyék... :(

raja ram 2010.06.27. 16:32:47

Na, most értem haza. Milyen a meccs? Pont láttam a másodikat.

fraulein praxa 2010.06.27. 16:32:48

b+... hát ez nagyon durva. mordoriak kemények...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.27. 16:32:51

Klose, Podolski - Löw rulez?

Füles 60 2010.06.27. 16:32:52

Müller mekkorát játszik

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 16:32:57

Hiába, Klose és Podolski egyszerűen KELL a válogatottba, akármilyen szezon után is. Így tovább július 11-ig!

tuono 2010.06.27. 16:32:58

Mi a fasz van az angolokkal? Mintha a pályán se lennének, elképzeléstelen, lelketlen szar...

danesdzsu2 2010.06.27. 16:33:03

Vazze, és ezt King és Dawson a padról nézik...

Capello, ezért a pokol tüzén fogsz égni örökké.

spain33 2010.06.27. 16:33:12

Podolski-Klose duót hányad szidták itt az nst-n is

inkább ők, mint a fogalmatlan Kakaó

rizla 2010.06.27. 16:33:30

@Domingo: hát ez az. ha ő nem, akkor ki tanítja meg őket? mi ez az egész? mit képzelnek?

hihetetlen csalódás. és mostantól azzal a tudattal kell majd élnünk, hogy bognár gyurinak IGAZA LETT.

Mrs Columbo 2010.06.27. 16:33:35

Vajon miért drukkolok évszázadok óta egy ennyire reménytelen bandának????????????????????????
Mazochista lennék???????????????????????????????????????????????????????????

Angol címlapok holnap: SHAME

Malachi 2010.06.27. 16:33:36

gyalázat
mondjuk eddig is ez ment, de...áh.

Mr.AT 2010.06.27. 16:33:47

Nem tudom nem megjegyezni, hogy az angol védelem erősen hajaz az idei olaszra, pedig ez nagy szó. :-)

Upson pl. egyenesen Cannavaro-díjasnak tűnik egyelőre.

Iustizmord 2010.06.27. 16:33:58

konkrétan látom hogy a trafalgar square-en a 4. talapzatra NEM capello szobra kerül...

vadkutya 2010.06.27. 16:34:08

@danesdzsu2: Nem tudom, Wolandnak lesz... :)

Mondtam én,h kurva nagy pofon lesz ez a briteknek, pont a németektől... Húzhatnak is haza a teaszürcsölő, falfehér anyjukba, fel sem kellett volna szállniuk a gépre.

lószerafin 2010.06.27. 16:34:16

James meg hova a faszomba futott? eh.

ddrum77 2010.06.27. 16:34:37

indul a szambafoci...

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.06.27. 16:34:40

@spain33: tartom továbbra is, gyenge focisták ők , és ha nem egy ilyen fos angol válogatott lenne szó sajnos nem sok súlyuk lenne

macca17 2010.06.27. 16:35:15

ez nagyon sima, a szokásos angol balfaszkodás. ha a kapus normális, akkor a védők megcsinálják helyettük. nyúlbéla mind. az élen rooneyval

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 16:35:25

@lószerafin: ez hadd ne legyen már james-é, basszus

CaBeL 2010.06.27. 16:35:57

@tuono: eddig is ez volt amúgy, nem tudom mit vártatok

Füles 60 2010.06.27. 16:36:11

Ha innen felállnak az angolok akkor ez egy klasszikus lesz, de nem fognak.

Orvenyhivo 2010.06.27. 16:36:19

Uruguaynak, Paraguaynak, de talán még Ghánának is jobb a védelme jelenleg?

Malachi 2010.06.27. 16:36:35

visszahúzta a lábát, höhö, visszahúzta a lábát. vicc.

lószerafin 2010.06.27. 16:36:40

Na jó, félidőben remélem csak 3 lesz aztán meg megkérdezzük a poolosokat a keretben hogy mit kell csinálni.

Mr.AT 2010.06.27. 16:36:40

B*zmeg Klose (!) ott húzogat sarokkal (!!) az angol ötösön (!!!), kib*szott szürreális. Ha ittam volna vmit, tuti megnézném, mi volt az.

Malachi 2010.06.27. 16:37:12

nocsak basszus
alakul
hóóó!

sh4d0w 2010.06.27. 16:37:15

Nah, csak így tovább!

Cadaver!! 2010.06.27. 16:37:23

@popp: Várhatnánk, ha az angoloknak lenne játékuk, és a németek csak összemázlizták volna ezt a 2gólt...
erre 2-1. :D Várjunk akkor.

Mrs Columbo 2010.06.27. 16:37:32

Egy halvány reménycsillagocska??????????????????????????????

tuono 2010.06.27. 16:37:36

@CaBeL: Ezt bazmeeeeg... :) De a bezmeg nem neked megy, hanem a góóólnak. Alakul a meccs.

macca17 2010.06.27. 16:37:41

úgy fociznak, mint százötven éve: a labda körül csoportosulnak, rohangálnak utána, mintha sosem játszottak volna rendes meccset. upsz, egy gól. na mi lesz még itt?

ddrum77 2010.06.27. 16:38:00

az első félidő remélem csak bemelegítés a zseniális másodikhoz....

Orvenyhivo 2010.06.27. 16:38:05

Ja, hogy csatárt rakott be Capello középső védőnek? :)

Domingo 2010.06.27. 16:38:28

Baaaazmeg. :D Ha fél perccel a szépítés után kiegyenlít Lampard, az nagyon durva.... GÓL BAZMEG. :D

rizla 2010.06.27. 16:38:32

na ennyit arról hogy milyen fos meccs lesz a mai

: DDDDDDDDDDDDDDDDDD

ELVETTEK EGY GÓLT, MI EZ, BOSSZÚ 66-ÉRT?????????

Mr.AT 2010.06.27. 16:38:33

Egyértelműen gól volt.

krysal 2010.06.27. 16:38:35

BAMMEG, EZ BENT VOLT!!!!

lószerafin 2010.06.27. 16:38:40

faszom a kibaszott kurva bíróba.

nordsee 2010.06.27. 16:38:43

Az istenverte anyádat Larrionda!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.27. 16:38:49

Negyvennégy év után visszaadták a Wembleyt - kemény!

Malachi 2010.06.27. 16:38:50

bocsánat, de a kurva anyját a bírónak meg a partjelzőnek
bocsánat

raja ram 2010.06.27. 16:38:53

Benn volt. Déja vu Wembley 1966. Akkor nem volt benn.

Mrs Columbo 2010.06.27. 16:38:54

és GÓL VOLTTTTTTTTTTTTTTTTT

macca17 2010.06.27. 16:38:57

az asszisztens bosszúja bahramovért, hehe

ddrum77 2010.06.27. 16:39:03

alakul az argentin foci: eggyel többet rúgni elől, mint amennyit kapnak...

sh4d0w 2010.06.27. 16:39:06

Remélem, ezt az asszisztenst eltiltják a fenébe... Az elején beinti lesnek az ellentől kapott labdát, most meg nem inti be a nyilvánvaló találatot.

dzzzzz 2010.06.27. 16:39:19

valaki nyomjon már fel a bíró orrába egy vuvuzélát tövig

BGM56 2010.06.27. 16:39:32

EBBŐL HÁBORÚ LESZ!.-)

luis garcia 2010.06.27. 16:39:41

a nyomorult kretén asszisztens...:(((((((

MUfanatic 2010.06.27. 16:39:41

A vb gólját vették el Lampardtól...
Ez gól volt, nem úgy, mint 66-ban! :D

spain33 2010.06.27. 16:40:00

sztem nem volt benn:DDDDDDDDD

Mr. Acid 2010.06.27. 16:40:09

Mit csinált az asszisztens??!

Cadaver!! 2010.06.27. 16:40:14

Élőképen lehetett látni simán, hogy bent volt.
Van valaki a világon, aki úgy gondolja, hogy nem kell videóbíró a fociba?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.27. 16:40:16

Érdekes egy meccs annyi szent.

rizla 2010.06.27. 16:40:25

de értitek, lampard ELSŐ JÓ LÖVÉSE két vb óta, erre elveszik

danesdzsu2 2010.06.27. 16:40:30

@rizla: Capello nem tanít, őt kéne tanítani. Ezt ő baszta el, kegyetlenül.

Orvenyhivo 2010.06.27. 16:40:36

Videobírót, chipet a labdába!

tuono 2010.06.27. 16:40:36

bazmeg ez fél méterrel volt bent, kimentem a kertbe és onnan is láttam a gólt. :)

lószerafin 2010.06.27. 16:41:02

Mekkora góól volt baszod. Igazi Lampardos löket a legjobb fajtából. Idióta fasz.

Malachi 2010.06.27. 16:41:12

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!): háttööö, ezt szerintem a leghátsó angol védő is látta. milyen szép volt pedig.

ddrum77 2010.06.27. 16:41:27

@Cadaver!!: vannak vagy 60 millióan sztem... =)

Mrs Columbo 2010.06.27. 16:41:30

vaksi asszisztens hogy az a jsfdknvfd,vmncx bmvc ,m56354734 fcxbxyv hxv hxmb32mc

CaBeL 2010.06.27. 16:42:05

az a gól ami benn is marad, csocsónál ezt szoktuk mondani.

Domingo 2010.06.27. 16:42:31

Évek óta csak gyűlnek és gyűlnek az érvek a videobíró mellett.

Cadaver!! 2010.06.27. 16:42:34

@Milito le, Higuain be!: Majd ők is megszopják egyszer miatta. :) Ezek a dolgok kiegyenlítődnek.

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.06.27. 16:42:48

Bent volt de en a nemeteknek szurkolok ugyhogy jeah!

ddrum77 2010.06.27. 16:43:06

mi van Neuerrel? az első meccs, ahol támadnak, és tessék...

lószerafin 2010.06.27. 16:44:05

@Domingo: Ez legalább az FA-t is mellé állítja. Ha igy lesz 2-1 akkor az elég durva fail.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 16:44:31

El se hiszem hogy ezt nem vette észre az asszisztens. Németekkel vagyok, de akkor is, ez botrány.

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.06.27. 16:44:52

@Domingo: mivel minden jo itelet tulajdonkeppen indok a videobiro ellen igy meg azert egyenlore kissebsegben vannak:D

ddrum77 2010.06.27. 16:44:55

sztem jönni fog Crouch, a németek a levegőben gyengék, viszont az angol védelem a földön

Füles 60 2010.06.27. 16:45:07

Ilyen bírók mellett Kassai még döntőt is vezethet

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.06.27. 16:45:33

@Milito le, Higuain be!: Neuer eddig puding. a hülye hibájának köszönhetően most már a túlhypolt anglománok vannak előnyben lélektanilag

nsz! 2010.06.27. 16:45:34

@CaBeL: ez TESCO gazdaságos volt...gól és még a labda is visszajön...

tuono 2010.06.27. 16:45:43

Félidőbe megnézi a spori és kettőkettővel jönnek ki, mert rájön mekkora fasz volt... lehetséges ez? :)

lószerafin 2010.06.27. 16:45:56

vb legjobb meccse ha megadha az a fasz, így meg csak felhúzom az agyam az egészen.

ddrum77 2010.06.27. 16:45:58

@lószerafin: be kell rúgni, nem csak vonal mögé pattintani, ennyi =)

rexford 2010.06.27. 16:46:00

A 2. félidőben az angolok kapnak egy 11-est, ez már biztos.

Domingo 2010.06.27. 16:46:17

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!): Vegyük figyelembe, hogy a videobíró nem helyettesítene, hanem kisegítene. Nagyon nagy a különbség.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.27. 16:46:46

Szerintem ebből egyenlítés is lesz.

raja ram 2010.06.27. 16:47:00

@lószerafin: A bíró a szünetben fel lesz világosítva és kompenzálni fogja. Rúghatnak az angolok egy 11-est, máris ki van egyenlítve a dolog.

_alerob 2010.06.27. 16:47:04

Gundel nem angolos azt mondják, nem mintha nem lett volna bent

dzzzzz 2010.06.27. 16:47:20

ezt a kezdőkörből is látni lehetett volna

Cadaver!! 2010.06.27. 16:47:24

Amúgy megvan a válasz a tegnapi kérdésemre, van feleakkora meccs, mint a tegnapiak. :)

Iustizmord 2010.06.27. 16:47:39

rooney if feldobja magát, milyen már...

milner le, joe cole be, és játszana vki értelmes a csatárok mögött..

a baj az hogy a gólok tkp vletlenszerű események eredményei. a németek legalább passzoltak 2-t a 2. gól előtt...

teljes kilátástalanság...

Füles 60 2010.06.27. 16:47:46

Jagger rájött hogy angol

rizla 2010.06.27. 16:48:07

anglia ennyire lúzer és szerencsétlen. ez a durva. alapesetben ez 2-2, az angolok felspanolják magukat, és simán győznek is, de nem, tőlük ezt elveszik. a lélektanilag LEGFONTOSABB pillanatban.
menjetek már..

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 16:48:21

Az első gólnál "kirúgásnál nincs les, ezt használta ki":DDD
(Korábban írtam, hogy valaki át fogja rúgni a dzsábulánit az gész pályán:D)

England win The Ashes! 2010.06.27. 16:48:26

Mindegy, legalább most már minden antiangol leáll(hat) a hatvanhatozással.

ddrum77 2010.06.27. 16:48:27

@tuono: vicces lenne, de igazából még vitatkozni se lehetne vele

fraulein praxa 2010.06.27. 16:48:40

úristen hatalmasak voltak az angolok, két darab érvényes gólt vágni (mert az igenis bent volt) öt perc alatt anyám..:-) GO ENGLAND, most már azért is meg kell mutatni a mordoriaknak!!! :-D
remélem második félidőre nem tér vissza az első 25 perc szar formája..:-/

halihalo 2010.06.27. 16:48:42

Az első fél félidő alapján az angolok nem érdemeltek semmit, de azért ez iszonyatosan nagy szemétség, egy kb. egy méterrel bent lévő gólt nem megadni...

Domingo 2010.06.27. 16:48:44

A második félidőben a német védők helyében én a szokásosnál is óvatosabb lennék a büntetőterületen belül

váév építők (törölt) 2010.06.27. 16:48:49

remélem rúnit lehozza, az egész vb-n egy fos amit csinál.
mondja azt, hogy fáradt, nem tud koncentrálni, vagy ilyesmi...
..

apok 2010.06.27. 16:48:58

Mekkora arc már a bíró :D A nagyanyám is látta hogy gól volt bazzeg.

ddrum77 2010.06.27. 16:49:25

@rexford: vagy hogy nagyobb dráma legyen, 3-1 lesz a 87. percben, és nem elmegy a hajó...

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 16:49:36

A vezetés megérdemelt, a védelem borzasztó sebezhető. Neuer kifutásai nem túl biztatóak. Ha a ziccereket bevernénk, akkor sima meccs lenne.

A (nem)góllal óriási szerencsénk volt, de hát jó csapatnak van szerencséje :D.

Nem kéne kikapni...

Strigo 2010.06.27. 16:49:59

Németország Európa Koreája.

halihalo 2010.06.27. 16:50:16

@Malachi: Capello a kispadról egyértelműen látta, lehetett látni a reakcióin.

Árpádka 2010.06.27. 16:50:22

Vb eddigi legjobb meccse.
A németek már rég nyerhetek volna ha lenne 2 darab rendes védőjük.

Iustizmord 2010.06.27. 16:50:23

@raja ram: az a baj hogy a kompenzáció agyonbasz egy meccset...

Domingo 2010.06.27. 16:50:55

Amúgy csak én érzem úgy, hogy Joe Cole pokolian hiányzik az angol csapatból?

macca17 2010.06.27. 16:51:42

@Árpádka: az angolok is, ha nekik is lenne egy db rendes védőjük :)))

váév építők (törölt) 2010.06.27. 16:51:43

@Árpádka: akkor te nem láttad a tegnapiakat. usa, ghana, uruguay-hoz képest ötlettelen mindkét csapat.

ddrum77 2010.06.27. 16:51:48

@rexford: lehet, de én a kinyiló védelem miatt újabb német gólt vízionálok

lószerafin 2010.06.27. 16:52:08

@Domingo: Egy csúcsformában lévő igen. A mostani nem hiányzik sehonnan.

Mr.AT 2010.06.27. 16:52:13

@halihalo: Mondta is, hogy fuck that fucking shit, you piece of fucking shit.

Iustizmord 2010.06.27. 16:52:46

@Domingo: olvasd vissza, pont most írtam h milner le, j.cole be, mert a trequartista helyén csak luk van, játék nem...

halihalo 2010.06.27. 16:52:56

@Iustizmord: Ezt már sikerült agyonbaszni, ennek már nem árt...

Árpádka 2010.06.27. 16:53:00

Ja Miro Klose 12 gólos a Vb-ken ezt se gondoltam volna a 2004-es EB után. :)

Domingo 2010.06.27. 16:53:08

@lószerafin: A súlytalan selejt Milner helyére nyugodt szívvel betehetnék.

lószerafin 2010.06.27. 16:53:23

There are 5 german bombers in the air!!

GGG77 2010.06.27. 16:53:32

1. Van még olyan idióta, aki szerint nem kell a videobíró?

2. Rooney az kicsoda, még nem hallottam róla...? :)

3. DEUTSCHLAND!

Iustizmord 2010.06.27. 16:53:38

@Mr.AT: hiába, ragad rá a nyelv, igazi nyelvészeti tehetség :o)

raja ram 2010.06.27. 16:54:07

@Iustizmord: Egy ilyen hülye bíró is. ARD-t nézem, Netzer szerint nem kell videóbíró, hiszen ezt csak egy vak nem látta, hogy benn van, de a játékvezetői hibák hozzátartoznak a focihoz.

Domingo 2010.06.27. 16:54:13

@Iustizmord: Entschuldigung, átsiklottam felette. :)

Mr.AT 2010.06.27. 16:54:30

@Iustizmord: Vagy szélsőkkel játszol, vagy irányítóval. Vagy mindkettő, de akkor jellemzően 0:2re állsz a 80. percben, és már minden mindegy.

slowmotion 2010.06.27. 16:54:34

@értelmetlen_nevű: nem. a döntetlen, az megérdemelt. minden további csak a véletlen műve.

Iustizmord 2010.06.27. 16:54:34

@lószerafin: és sehol egy spitfire...

@Domingo: úgy bezony, alkossunk facebook-fanclubbot és sms-eljünk fabionak..

Tika_ 2010.06.27. 16:54:59

vazze, Defoe kapcsán már emlegettem, és tiszta deja vu: a latinok dirigálnak, Lampard ellövi, felső kapufa, német kapus, és a gólvonalra - csak itt mögé
www.youtube.com/watch?v=Jkm86AfI48I
azért ennyi év után tényleg szemét dolog bosszút állni; ha mégis az angolok mennek tovább, az argentinoknak fújnak majd Falkland miatt? :)))

Iustizmord 2010.06.27. 16:55:15

@Mr.AT: de hol látsz te itt szélsőjátékot???????

Domingo 2010.06.27. 16:55:19

@raja ram: Fordított esetben vért húgyozna és üvöltene, mint a dervis...

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.06.27. 16:55:27

Elnézést az önreklámért, de ha már megint fellángolt a hév:

Mi a szarotok van a videóbíróval?
hulyeemberek.blog.hu/2010/05/20/mrs_ovrebo_es_a_leszopott_fifa

lószerafin 2010.06.27. 16:55:34

Mekkora gólt lőtt Lamps te jó ég.

Árpádka 2010.06.27. 16:55:41

@váév építők: lehet de itt legalább vannak felhürdülések nem üres a stadion és nincs vuvuzela. Az URU-Kor mecsnek csak a második félideje volt fasza

halihalo 2010.06.27. 16:55:45

Egyébként ha Rooney csak 50 százalékban játszaná, amire képes, akkor nem lenne kérdéses, ki nyer, még ilyen bírók ellenében sem...

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 16:56:20

A partjelző szemeit ezután The Eye of God névvel kéretik tisztelni.

ddrum77 2010.06.27. 16:56:35

@lószerafin: kicsit késik a streamed =)

Iustizmord 2010.06.27. 16:57:05

@raja ram: tartoznak a tarka faszhoz, az nfl-ben videóóznak, az nhl-ben videóznak, ez egy bírókat mentő hülyeség h a hibák hozzátartoznak a játékhoz.

tsd 2010.06.27. 16:57:12

Az angolokat az minősíti, hogy az egyetlen alternatíva támadásban a pálcikaember lehet..., na jó meg futkorászhat még Lennon meg Cole Józsi

ForzaBianconero 2010.06.27. 16:57:50

Nem hittem volna hogy így feljönnek az angolok, rispect nekik(azért remélem a németek nyernek).

Neuer meg egy vicc, ezt csak az nem látja aki elfogult vele szemben.

Chokero 2010.06.27. 16:57:51

Áááááá! Hülyebíró! ÁÁÁÁÁ

raja ram 2010.06.27. 16:57:57

A német szövetség elnöke nyilatkozik: "a tribünről láttam, hogy gól volt"

Strigo 2010.06.27. 16:58:00

'66-ot a mai napig nem tudják eldönteni, bent volt-e, ezt meg mindenki látta egyből. Szarok az angolok, de a németek sem nyújtanak semmit, és 2-2 után egy nagyon nagy meccs lehetett volna. Remélem, így is jó lesz azért.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 16:58:05

@GGG77: Létezik rajtam kívül olasz olasz fan, aki a németeket is nagyon komázza? Végre! :)

GGG77 2010.06.27. 16:58:50

@ForzaBianconero: de azért kisebb vicc, mint Green :)

Árpádka 2010.06.27. 16:59:01

@raja ram: Ők legalább nem Isten Szeméről vagy csibészségről beszélnek

Szaffi B. 2010.06.27. 16:59:17

Eddig egyiknek sem drukkoltam, de MOST MÁR az angoloknak...

spain33 2010.06.27. 16:59:23

most jó lett volna az Európa Ligában használ + 2 védő az alapvonalnál

raja ram 2010.06.27. 16:59:33

@Iustizmord: Ettől még lehet Netzernek ez a véleménye. Magánember, focista volt, így gondolja.

GGG77 2010.06.27. 16:59:43

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: átkozott fritzek, de a focihoz, kocsihoz, sörhöz nagyon értenek. :)

ForzaBianconero 2010.06.27. 17:00:04

Ez lemaradt: Capello helyében behoznám Crouchot, Neuernek simán fejelhetne 1 gólt.

Iustizmord 2010.06.27. 17:00:08

@Domingo: Rico1 néven nem te voltál itt?

rizla 2010.06.27. 17:00:13

@Strigo a divatdrukker: azon fog múlni, hogy ez az elvett gól milyen hatással lesz az angolokra. ha feltüzeli őket, ebből még bármi lehet.

slowmotion 2010.06.27. 17:00:25

@Strigo a divatdrukker: a németek az angolok hibáiból élnek, mert Terry szar, Upson szar (góllal együtt -1-ben van), Johnson és Cole nem a legjobb. ez gyakran elég is a továbbjutáshoz (mármint mások hibáiból élni).

ddrum77 2010.06.27. 17:00:28

@ForzaBianconero: én kurvára csalódtam Neuerben, élőben nem olyan, mint a Championship Managerben =)

Iustizmord 2010.06.27. 17:00:47

@raja ram: fordított esetbnen fordítva gondolná.

ddrum77 2010.06.27. 17:01:11

namost akkor 2-2-ről megy tovább?

Tika_ 2010.06.27. 17:01:49

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: jesszus, bazzeg, még a portugálokat meg a franciákat is bírod? :))

Domingo 2010.06.27. 17:02:48

@Iustizmord: Alapvető feltételnek kellene lennie minden sportban, hogy az igazságos döntéshez biztosítsák a szükséges körülményeket, például a videobíró lehetőségét. Érdekes módon, az Államokban mindegyik sportnál működik...

lószerafin 2010.06.27. 17:02:50

Na van még egy félidő hátra el kéne kezdeni játszani végre.

raja ram 2010.06.27. 17:03:04

@Iustizmord: Nem így van. A németek 66-ban nem reklamáltak, küzdöttek tovább és ezután az angolok véleménye is megváltozott a németekkel szemben, 20 évvel a II.VH után.

Leon Osman 2010.06.27. 17:04:03

Hát igen, minek kihozni Jagielkát, Bainest, Agbonlahort, Walcottot, Bentet, Rodwellt, G.Cahillt, stb...nehogy már valaki a piszkos munkát elvégezze már valaki... inkább kivitt olyanokat, akik végig padozzák majd a vb-t, gratulálok Capello... mehetsz a francba innen...s Rooneyt takarítsák már le onnan...

ddrum77 2010.06.27. 17:04:22

minden meg lesz bocsájtva Neuernek, ha megnyerik a VB-t (nem fogják), és a játékvezető is kap egy vadiúj 7-es bimmert, a csomagtartóban 4 rekesz búzasörrel, és 4 karton Milkával =)

tuono 2010.06.27. 17:04:41

Larionda bácsi kompenzációként kiállíthatja a fél német csapatot...

ddrum77 2010.06.27. 17:05:37

@tuono: már csak az indok hiányzik

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.06.27. 17:06:36

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: 2 is letezik de en igazan csak azota amiota kijottem angliaba :D (bar mar elotte is szimpik voltak Schumi miatt aki az "intersportialis" kedvencem volt kiskoromban)

tuono 2010.06.27. 17:06:38

@Milito le, Higuain be!: minden elfogultság nélkül... mondjuk azért mert német ;)

danesdzsu2 2010.06.27. 17:06:49

@Milito le, Higuain be!: Milka? Azért a kiállításért, ami miatt kiestek? Az mérgezett lesz...:)

Domingo 2010.06.27. 17:06:58

@Milito le, Higuain be!: A német (török, brazil, lengyel) mivolt nem elég? :D

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 17:07:20

@GGG77: Magam sem tudtam volna szebben mondani!

@Tika_: Hát ne alázz meg ENNYIRE, én a portugálokat? Ugye csak poénkodsz? A lehető legjobban rühellem őket, nincs még egy olyan válogatott, amit ennyire utálnék. Más kérdés, hogy az országot meg imádom.
A 2006-os francia válogatottnak viszont nem tudtam nem drukkolni, azt a félistent látva, aki náluk játszott. Amúgy nincsenek averzióim a francia válogatottal, semleges.

Varjúdombi mesék 2010.06.27. 17:08:21

1966-ban egy hasonló nemgóllal és egy olyannal nyertek az angolok a németek ellen,amikor a szurkolók is a pályán voltak.(na meg előtte az argentínok elleni jogtalan kiállítás)Most visszavették azt a gólt.

danesdzsu2 2010.06.27. 17:08:34

Lampard rendesen ráállt a keresztlécre:)

ddrum77 2010.06.27. 17:08:48

Neuer szopott ma már két potyaízűt, a következő is jön hamar

Domingo 2010.06.27. 17:08:50

Ha Milnerben lenne egy cseppnyi jóérzés, akkor már rég cserét kért volna

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 17:09:04

Neuer visszahúzta a kezét!!!

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 17:09:33

neuer úgy van vele, h most már egyiket sem adják meg, ha bemegy, ha nem

GGG77 2010.06.27. 17:10:28

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: a félisten nyugdíjba vonulásáig bizonyos helyzetekben még szurkolni is tudtam nekik.

Füles 60 2010.06.27. 17:12:11

@GGG77: Srácok Henry csak idén vonul vissza:)

ddrum77 2010.06.27. 17:13:58

@Füles 60: tavaly kellett volna neki, sőt, visszavonultatni

tsd 2010.06.27. 17:14:03

Gerrard átvette Lampard helyét a célbalövő versenyben

Iustizmord 2010.06.27. 17:14:18

miafasz, gerrard mindent ellő, a barma?

dzzzzz 2010.06.27. 17:15:07

Eddig nem volt Gerrardnak önbizalma lőni, most megjött. Lehet veszélytelenek a lövései, de ne legyetek már ilyen telhetetlenek.

ddrum77 2010.06.27. 17:15:53

nincs túl sok fantázia az angolokban, Rooney védekezésben jobb mint támadásban, Gerrard lövöget, oszt ennyi...

lószerafin 2010.06.27. 17:16:07

Gerrard ma többet árt mint Milner. Kettőscserét..

Domingo 2010.06.27. 17:16:10

Stuart Pearce csak azért van a válogatottnál, hogy némán tűrje Capello őrjöngését és időnként hagyja, hogy lökdössék?

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.06.27. 17:16:58

ha így marad már hallom a holnapi sirálmot, h csalással menetk tovább a németek a kúúl angolok ellen.
pedig hol van az attól, hogy kamugóllal vb-t nyerni :)

ddrum77 2010.06.27. 17:17:50

Millner, lövőcsel?

Iustizmord 2010.06.27. 17:18:14

ha rooney fele olyan jó mint amilyennek hiszoik most nem millnernek jobbra hanem defoe-nak középre tette volna be...

Domingo 2010.06.27. 17:18:19

A NIKE Write the Future reklám nem volt jó ómen, mert Ronaldinhot ki sem vitték, Ribéry gyalázatosan kiesett a francikkal, Rooney egy nulla, tehát kötve hiszem, hogy sok Wayne születne a vébé után, valamint Céroni egy nagy lufi egyelőre.

tsd 2010.06.27. 17:18:33

Wayne rájött hogy neki kell irányítania

ddrum77 2010.06.27. 17:18:56

@Domingo: meg lefordítja a srácoknak angolra Capello fuckolását

Domingo 2010.06.27. 17:19:31

@tsd: és mennyire rosszul gondolja.

macca17 2010.06.27. 17:19:55

elég grundfoci jellege van a meccsnek, főleg angol részről :((, de azért élvezetes, mert mennek ész nélkül :)

ddrum77 2010.06.27. 17:20:05

@Domingo: és az Adidas cipői szebbek, ezt tegnap állapítottam meg, miután átböngésztem a két cég választékát a boltban

lószerafin 2010.06.27. 17:20:26

Na Joera kiváncsi leszek.

Iustizmord 2010.06.27. 17:20:29

boateng, khedira, özilk... akár angol csapatba is beférnének, mármint név szerint. a németben rendszeridegenek :o)

Domingo 2010.06.27. 17:20:50

Na, Cole be, Milner le. Ideje volt. Remélem meghálálja a bizalmamat. :)

spain33 2010.06.27. 17:21:00

na itt a sokat várt Joe Cole, megnézzük, hogy mit tesz hozzá

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 17:21:42

@Iustizmord: rá tudunk-e venni vmivel, hogy ezt többet ne írd be?

Iustizmord 2010.06.27. 17:21:42

nebassz, milner helyett j cole?????? most???
capello fizujának 1/10 részéért én is megaszontam...

ddrum77 2010.06.27. 17:21:53

@lószerafin: vajon odateszi-e magát? mertugye sérülten ugrik a sérülés az Arsenallal

Füles 60 2010.06.27. 17:22:07

De gerrard még mindig gyengíti őket

macca17 2010.06.27. 17:22:41

namost is: gerrard meg defoe is pont egyfelé kezdett el futni, eh :((

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 17:22:49

@mocsing: miért tök vicces

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

raja ram 2010.06.27. 17:22:52

Müüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüller

Domingo 2010.06.27. 17:23:06

@értelmetlen_nevű: és tényleg. Drogbát is. Lassan olyan lesz ez, mint az EA Sports Madden NFL átka.

@Milito le, Higuain be!: Szerintem erre a tornára mindkét óriásnak sikerült elképesztően randa cipőket készíteniük.

Müller meg simán Man of the Match.

tuono 2010.06.27. 17:23:07

jöhet a lampard felsőléc

ddrum77 2010.06.27. 17:23:10

naigen, ahogy mondtam, eine grosse kontra

GGG77 2010.06.27. 17:23:16

angol fanok kedvéért: 3-2 :)

spain33 2010.06.27. 17:23:24

ezért jött be Joe Cole?:DD

szép kontra

bög 2010.06.27. 17:23:27

schweini parádés volt

Malachi 2010.06.27. 17:23:34

szarni bele
eh, kár szurkolnom valakinek

macca17 2010.06.27. 17:23:48

de nem gerrardról kapjuk a gólokat :((

Mr.AT 2010.06.27. 17:23:53

Ha Upson Cannavaro-díjas, akkor Barry minimum Pirlo-életműdíjas.

Müller meg megérdemli, neki még én is drukkolok, pedig hát tudjuk, hogy van ez.

tsd 2010.06.27. 17:23:55

benne volt James, bőven

agentagent 2010.06.27. 17:24:04

ennek a vb -nek eddig az egyik nagy felfedezetje müller azt hiszem....

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.06.27. 17:24:07

na erről van szó. lehet itt kommentelni divatcsapatok divatjátékosairól (rúni, lámpárd, zserárd), de a focit Müllerék játszák :)

raja ram 2010.06.27. 17:24:12

Ez a gyerek tavaly még BLASZ-ban játszott

Mrs Columbo 2010.06.27. 17:24:16

hát szomorúan kell mondanom, hogy ezzel kurva nagy kibaszás az angolokkal a meg nem adott gól.

macca17 2010.06.27. 17:24:36

és jpohnson ahelyett h bodicsekelte volna schwenit, hagyta gólpasszt adni...

Iustizmord 2010.06.27. 17:24:39

@mocsing: attól tartok nem... schuldigung. majd kifejtem. tényleg.

amúgy a kapus konkrétan ELUGROTT a lövés elől, barrynak érdemes volna alpszintű labdakezelést tanulni, ilyesmik...

ddrum77 2010.06.27. 17:24:41

@Domingo: nem az altuális sárga adidas meg narancsszürke nike-ról beszélek, hanem az egyéb cuccokról, mert azok nagyon jók

Füles 60 2010.06.27. 17:24:45

Müller túl jó a bőrgatyósoknak

Mr.AT 2010.06.27. 17:25:25

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Tedd csak szépen vissza a kezeid a billentyűzetre.

raja ram 2010.06.27. 17:26:10

Motherfuc...........................

ddrum77 2010.06.27. 17:26:19

@tsd: úgy védett (volna), mint a büntetőnél szokás, h eldönti merre indul, nem várja meg a lövést, de valszeg nem volt rossz döntés a hosszúra mozdulni, statisztikailag

GGG77 2010.06.27. 17:26:33

trendi fiúkák, húztok haza.

sh4d0w 2010.06.27. 17:26:34

Ez már egészen hihetetlen...

krysal 2010.06.27. 17:26:34

Szánalom:( Viszont szép támadás.

rizla 2010.06.27. 17:26:35

hát ez azért nem teljesen igazságos. jobb focit játszanak a németek, de ez azért kegyetlen.

Domingo 2010.06.27. 17:26:37

Jungs. Németország LEISKOLÁZZA Angliát. Capello hazaviszi majd a Hall of Shame-et. Elképesztő akció volt!

nordsee 2010.06.27. 17:26:38

Olyan lassúak az angolok, mint egy umbrós cet.

macca17 2010.06.27. 17:26:43

húú, vaz, de lassú ez a barry

agentagent 2010.06.27. 17:26:45

beárazás + iskola focival súlyosbított angol alázás... :(

danesdzsu2 2010.06.27. 17:27:02

Capello, szakadj meg.

vadkutya 2010.06.27. 17:27:16

Mi lesz itt holnap az angol sajtóban... Lófaszt, még ma.

Malachi 2010.06.27. 17:27:24

helló mi? most már legyen hat, aztán jöhet a szántás meg a só

Szaffi B. 2010.06.27. 17:27:28

Ez eddig baszott megalázó nagy zakónak néz kifele...

Mourinho már nem a király 2010.06.27. 17:27:28

BEÁRAZÁS!!!
Ausztrália = Anglia?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 17:28:13

Nem ez a megalázó az angoloknak, hanem Gomez becserélése.

ddrum77 2010.06.27. 17:28:16

az angolok az észak-koreai mezben jöttek ki véletlenül, a németek meg értik a célzást

Domingo 2010.06.27. 17:28:25

Mit röhögtem, mikor délután az NSO-n olvastam az Özilt és a németeket fitymálló kommenteket. Özil ma leckét adott Gerrardnak is, meg Lampardnak is.

spain33 2010.06.27. 17:28:30

Capello kezemunkája:DD

Özil kötényben odateszi Cashley Cole-lal szeme a gólpasszt, parádés

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.06.27. 17:28:36

Jön Gomez... Löw-nek azért csak van szíve, és nem akrja tönkreverni Rúniékat :DD

tuono 2010.06.27. 17:28:48

Az a szomorú, hogy ezt a bíró döntötte el! Nincs kontragól, ha az eredmény 2-2. Eredmény hajtás után persze, hogy fellazul az angol védelem, ami egyébként sem acélos...

Iustizmord 2010.06.27. 17:29:02

gyönyörű, tényleg, ahogy özil állva hagyta... terryt?

amúgy trochowski, gomez, a két sváb érkezik :o)

Mac_KAPUFA 2010.06.27. 17:29:03

Hm, az angolok az 5 órai teájuk szürcsölgetik? (én nem mintha bánnám...)
A héten fizu, első dolgom egy Svájni mez vétele lesz :D

Füles 60 2010.06.27. 17:29:06

Gomezt önbizalom növelésből hozták be még ezt is megtehetik a németek

ddrum77 2010.06.27. 17:29:45

@rizla: ENNYIVEL gyorsabbak, fiatalabbak, és fineszesebbek

Mr.AT 2010.06.27. 17:29:45

Vmi elképesztő, hogy milyen kétballábas védekezést mutatnak az angolok.

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 17:30:06

Schweinit le kellene hozni lassan.

agentagent 2010.06.27. 17:31:18

@Anthony (kick-ass): ez már nem is beárazás hanem LEárazás

Füles 60 2010.06.27. 17:31:28

Volt már ennél fiatalabb német csapat?

dzzzzz 2010.06.27. 17:31:30

ez mind a meg nem adott gól miatt volt, különben nem nyílik ki így a védelem :(
(bárcsak tényleg erre foghatnám :'( )

rizla 2010.06.27. 17:31:32

@Milito le, Higuain be!: ez igaz, de a játék képe alapján nem volt benne a 3 gólos fölény akkor sem. de tényleg kibaszott jók a németek, nincs mit tenni egyszerűen. müller fantasztikusan nagy játékos lehet.

ddrum77 2010.06.27. 17:31:34

Ballack lesz a legszomorúbb német hamarosan, úgy érzem... =)

lószerafin 2010.06.27. 17:31:48

Ha nem úgy jössz ki a másodikra hogy támadnod kell akkor nem kapsz két ilyen gólt. :S

rizla 2010.06.27. 17:32:15

capello pályafutásának legnagyobb blamája ez. ez a csere is sokatmondó volt.

danesdzsu2 2010.06.27. 17:32:28

@tuono: Nem, ezt Capello döntötte el. Nézd meg a 4 gólt, és próbáld megtippelni, hogy egy normális védelem hányat kapott volna be ezekből.

Domingo 2010.06.27. 17:32:33

Jóarc angol szurkerek keresztes páncélzatban, RAF tiszti egyenruhában. Sajnálom, hogy így cserben hagyják őket Terryék. Ja és múltkor Rooneynak még volt pofája beszólni, hogy nem túl szép dolog, hogy a saját szurkolói kifütyülik.

tsd 2010.06.27. 17:32:33

Itt az idő, hogy a spanyolok után az angolokat illesse meg az örökös balfasz státusza

raja ram 2010.06.27. 17:32:45

Ez egyszerűen hihetetlen. Kár, hogy a bíró beleszólt a meccsbe, mert sose udjuk meg, mi lett volna, ha. Erről nem a németek tehetnek, de ebből háború lesz. Az MI5 már megtette a szükséges lépéseket.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 17:32:45

Érthetetlen módon mindig lebecsült a német válogatott egy világverseny előtt, aztán tessék. Tényleg jó érzés ilyenkor olvasni a németek dicséretét.

ddrum77 2010.06.27. 17:32:51

űrfoci megy, Xavi lassan német állampolgárságért folyamodik

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.06.27. 17:33:13

@lószerafin: Akkor azt játszotta volna az angol válogatott azt, amit eddig 0-0 csinált a csoportmeccseken, és itt az első 20. percben. A nagy büdös SEMMIT.

dzzzzz 2010.06.27. 17:33:20

@Füles 60: igen, például a Németország U19

ddrum77 2010.06.27. 17:33:37

Gomez bazz... hát hogy akar gólt lőni, odatették elé... lehet sehogy?

Füles 60 2010.06.27. 17:34:10

Gerrard hamar mehet Madridba, kérdés kell-e Mourinhonak

lószerafin 2010.06.27. 17:34:20

@Great Cornholio: Igen, vagyis 2-2 lenne még mindig. Szarabb esetben.

rizla 2010.06.27. 17:34:43

anglia=ausztrália

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.06.27. 17:34:53

@lószerafin: És tovább kellene szenvedve nézni azt amit az angolok "focinak" neveznek.

Mourinho már nem a király 2010.06.27. 17:35:14

Meg nem adott gól ide vagy oda 5 percig voltak jobbak az angolok, 2-0 után, amikor sebességet váltottak és majdnem 2-2-re hozták.

raja ram 2010.06.27. 17:35:38

Gyerünk. Még egyet kell rúgni és visszavágni az 5-1-ért

spain33 2010.06.27. 17:35:40

Szlovénia nem kapott volna ekkora zakót, de az USA sem

dzzzzz 2010.06.27. 17:35:44

Gomeztől sem tudják elvenni a labdát, Gomeztől!!!!!!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 17:36:11

@danesdzsu2: Távol álljon tőlem hogy belerúgjak az angol drukkerekbe, én is kedvelem amúgy az angol válogatottat, de nagyszerű egyéni teljesítmények vannak a németeknél.

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 17:36:23

Egy gólt kellett volna lőniük az angoloknak, hogy elkerüljék ezt az ágat.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 17:36:35

@Iustizmord: valahol tisztelem, hogy nem vagy rest ötszázadszor is beírni. valahol meg kurvára nem értem.

Kezdem sajnálni az angolokat, de nincs még egy nemzet, amelyik taktikailag ennyire képzetlen lenne.

Domingo 2010.06.27. 17:37:21

Szép védés Neuertől.

GGG77 2010.06.27. 17:37:46

Neuerről vki még vmit?

tuono 2010.06.27. 17:37:58

@danesdzsu2: Még igazad is lehetne, ha az első félidőben lett volna hasonló lerohanásos kontratámadása a német csapatnak. De nem volt! És nocsak mióta változott a meccs képe? A második félidőben, az idő rohamos fogyása és a hátrányból adódóan kitámad Anglia. Az idő adott, a másik meg a bírónak köszönhető...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.06.27. 17:38:02

@értelmetlen_nevű: Így is eggyel többet lőttek szlovéniának mint amit érdemeltek.

ddrum77 2010.06.27. 17:38:27

a James sportszárában llévő cetlin lassan elkenődik az írás (Gomez-bal lapos, Podolski-jobb pipa, Müller-Panenka, Schweini- fölé, Özil-középre félmagasan), de midegy is...

Mr.AT 2010.06.27. 17:38:36

Nem merte elrúgni Özil, de Lahm, Lahm, Mertesacker.

ddrum77 2010.06.27. 17:39:10

@értelmetlen_nevű: na ez az élet nagy kegyetlensége, nem a meg nem adott gól...

Füles 60 2010.06.27. 17:39:20

Az eredmény mellett ez néhány perc legalább akkora szégyen az angoloknak

raja ram 2010.06.27. 17:39:24

Ha így marad, akkor ez a legnagyobb zakó, amit Anglia a VB-ken eddig kapott.

Árpádka 2010.06.27. 17:39:33

Baszki csak schweini ne kapjon sárgát

Domingo 2010.06.27. 17:39:35

@GGG77: Azért nehogy elkussoltasd az embereket egy szép védés miatt. Ha Kingstonit nyújtana Neuer, akkor megérteném, persze ehhez kellett volna az is, hogy az angolok mondjuk támadjanak egy picit.

Joe Cole nem jött be.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.06.27. 17:39:38

@heinrich: Az Interrel kapcsolatban is elsüt hasonló poénokat. Szóval jó ómen. :P

avenger13 2010.06.27. 17:39:48

aki arra az egy megnem adott gólra fogja, az mivel magyarázza, hogy az angolok nyomozzák a labdát? már gundi is kezdi ezt a nem is németek a németek baromságot. Közben kiessling is a pályán. ez egy vicc.

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 17:40:10

Kießling is megkapja a jutalomperceit.

Müller ha jól számolom 3 gól, 3 gólpassz eddig.

Mr.AT 2010.06.27. 17:40:49

Gomez milyen aranyosan nézegetett hátra, miközben 3 méteres lesen álldigált. :-)

spain33 2010.06.27. 17:40:51

Gerrard pedig a legalja ma...

Defoe egyetlen érdeme talán, hogy 1-szer lesre tudott kikerülni

Terry-Upson dupla 0

Rooney? aranylabdázást is olvastam vele kapcsolatban, de viccrovat lehetett..
(Milito pont ma nyilatkoztatta ki, hogy mennyire overrated a Rújni gyerek)

Barry elég lassú, de azért némi értelmet szőtt a középpályára még az elején, azóta már nem

avenger13 2010.06.27. 17:40:56

ja és poldi még mindig a pályán.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 17:41:53

Én azt nem értem, hogy most mégis mit csinálnak az angolok?

dzzzzz 2010.06.27. 17:42:55

@értelmetlen_nevű: ez az angol válogatott semmilyen ágon nem jutott volna sehova

Domingo 2010.06.27. 17:43:07

Hálátlan szerepet kap SWP...

rizla 2010.06.27. 17:43:41

86. percben támadó védő helyére? miközben 15 perce 4-1? hát baszódjak meg ha értem capello-t. összeomlás, tragikus.

és bognár gyuri meg szőllösi gyuri röhög a képünkbe:(

tsd 2010.06.27. 17:43:49

Legalább az angolok küzdenek, mint a (3) oroszlánok

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 17:44:03

@Great Cornholio: Ilyen "ellenállást" az ominózus közös meccsünk óta nem láttam. Ez az igazán szomorú.

raja ram 2010.06.27. 17:44:22

Nagyon sajnálom azt a meg nem adott gólt, mert ezzel lesz tele a világsajtó és soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna 2-2 után. Én a németeknek szurkolok, szerintem úgy is megnyerték volna, de ez soha nem fog kiderülni. Kár.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 17:45:02

@rizla: Hagyd már azt a kettőt. :) Örüljünk egy remek meccsnek, aminek este remélem jön a folytatása.

rexford 2010.06.27. 17:45:24

Ezért kár volt szerződtetni Capellót és feladni a kick and runt.

Domingo 2010.06.27. 17:46:05

@Füles 60: A Lakers - Celtics óta hivatalosan is Glen "Big Baby" Davis a Shrek.

rizla 2010.06.27. 17:46:06

amúgy nyugi angolok, legalább nem a negyeddöntőben estetek ki tizikkel!

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 17:46:17

@avenger13: rengeteget tett hozzá a meccshez a gólja óta :)

macca17 2010.06.27. 17:46:19

az angolok csapatként nem funkcionálnak, aminek a klubfutball túlzott dominanciája, és az ijedtség lehet az oka. és persze az is, h az egyébként jó képességű játékosok tényleg elhiszik magukról, h mindenkinél jobbak, pedig csak óriási alázattal, koncentrációval és bátorsággal nőhetnének fel a (rendkívül túlzó) elvárásokhoz.

lószerafin 2010.06.27. 17:46:28

Botrány ez a meccs, a bíróval az angol védelemmel Gerrardal együtt. Nemtudom mi van de az egész vébé olyan minthogyha a játékosok a saját kivégzésükre várnának, amikor meg jött volna a lélektani áttörés, akkor meg nem adják meg azt a kibaszott gólt.

Füles 60 2010.06.27. 17:46:38

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Így legyen én bízom Mexicóban, meg Maradonában:)

rizla 2010.06.27. 17:46:57

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: jó, nem rajtuk van a hangsúly, de nekem személy szerint ez iszonyatosan kiábrándító és csalódás. angoloknak én komolyan soha többé. BASSZÁTOK MEG

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.27. 17:47:13

A hétvége vesztese: Mick Jagger, második, majd első hazája is kihullott. Az angolok meg a reménykedés világbajnokai. Ha két év múlva kijutnak az EB-re, akkor megint azt hallgatjuk majd, hogy huszonöt év óta legjobb angol csapat utazik az EB-re.

Ennyi különbség persze nem volt a két csapat között és ha megadják a szabályos egyenklítő góljukat egész másképp alakulhatott, sőt alakult volna, Talán ki kéne próbálni az angol közvéleménynek, milyen az, ha nem kiáltják ki csúcsesélyesnek kedvenceiket.

raja ram 2010.06.27. 17:47:16

@rexford: Rejtély előttem az angolok szereplése. Capello irányításával lealázták Európát, a VB előtt azt hittem, hogy ők nyerik.

ddrum77 2010.06.27. 17:47:30

kivel játszthatnak a németek a következő meccsen?

ddrum77 2010.06.27. 17:48:03

@Füles 60: meg a remek argentin védőkben persze =)

rexford 2010.06.27. 17:48:25

@Milito le, Higuain be!: Jó kis film az, mármint A semmi ágán.

Domingo 2010.06.27. 17:48:38

@lószerafin: Az egész csapatról nekem a folyamatos aggodalom és félelem jut eszembe. Mintha végig úgy játszottak volna, hogy az jár a fejükben, hogy "jajj mi lesz, ha most kiesünk". Érthetetlen, hogy egy angol válogatott hogy játszhat ilyen töketlen, szerencsétlen módon.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 17:48:59

@Füles 60: Blanco parádét szeretnék látni. ;)

@rizla: Én nagyon sajnálom inkább az angolokat, most sem jött össze. Németek, továbbra is előre!

Hispan07 2010.06.27. 17:49:05

Anglia egyetlen Szlovéniának lőtt góllal jobb Olaszországnál. Lehet gondolkodni, milyen kurvajó a Premier League.

Domingo 2010.06.27. 17:49:11

@Milito le, Higuain be!: Az Argentína - Mexikó győztesével.

tuono 2010.06.27. 17:49:15

Go (home) ENGLAND!

nsz! 2010.06.27. 17:49:23

Én azért sajnálom Capello-t..kiváncsi vagyok mi lesz vele...

Iustizmord 2010.06.27. 17:49:39

hát, eddig going down fightin' volt, most going down the flush in shame van.

a németek nagyot játszottak, respect

Domingo 2010.06.27. 17:49:48

@Hispan07: Ne kezdjünk már el Premier League-et fikázni, mert az már röhejes lenne.

CaBeL 2010.06.27. 17:50:01

Özil 15 méter hátrányból a félpályánál már az angol gyerek előtt volt a kontránál. Calippo vonuljon vissza.

rexford 2010.06.27. 17:50:23

@raja ram: Rejtély??? Előtted, aki x évtizede nézel focit?

dzzzzz 2010.06.27. 17:50:38

@nsz!: erre a teljesítményre arra is képesek lettek volna az angolok ha valami csövest az utcáról választanak szövetségi kapitánynak.

rizla 2010.06.27. 17:50:39

@nsz!: szerintem lemond. ennek annyi, vége.

no comment. kegyetlen volt.

ddrum77 2010.06.27. 17:50:52

Capello mehet vissza végre a Real kispadjára egy év múlva, mert Murinnyó összekap az elnökkel, mert kérése ellenére megveszi Klosét és Gattusot =)

Hispan07 2010.06.27. 17:51:17

@Domingo: mert? A Serie A és a Premier League top csapatainak vagy nincsenek hazai sztárjai, vagy akik vannak, azok szénné égtek. A Bundásban edződő németek ezzel szemben simán tovább mennek. Szted ez véletlen vagy röhejes?

raja ram 2010.06.27. 17:51:20

Lehet, hogy gyenge Anglia, de mégis ANGLIA. Ez a győzelem németeknek óriási önbizalmat adhat, főleg, hogy a 4-1 nagyon durva zakó.

CaBeL 2010.06.27. 17:51:57

Miért sajnáljátok Capellot? 0 elkézelés volt az angolok játékban, 0 taktika, 0 szépen megkomponált támadás, és még védekezni se tudtak. Ez a nagy Capello?

Füles 60 2010.06.27. 17:52:19

@rizla: Túl hamar választott edzőt az inter

Hispan07 2010.06.27. 17:53:04

@lószerafin: most kínodban röhögcsélsz, vagy így szórom a poénokat?

Árpádka 2010.06.27. 17:53:06

Könyörgöm Argentína essen ki, vagy Maradonna kurja el a negyeddöntőt

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 17:53:12

Érvényesült a papírforma. Ahogy megmondtam.

vadkutya 2010.06.27. 17:53:27

Wenger-nek angolokat kell igazolnia, tényleg. Olyan gyorsak, olyan fineszesek és olyan jól passzolnak...

halihalo 2010.06.27. 17:53:32

Hát, azért más lett volna a leányzó fekvése 2:2-ről kezdeni a félidőt, mert akkor nem nyíltak volna ki ennyire hátul, és nem tudtak volna a németek kontrázni. Ez sajnos már az első félidőben eldőlt.
De azért akárki ellen is játsszanak már, sajnos nem fogok tudni nekik szurkolni...

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 17:53:36

1) A téves bírói ítélet nyilvánvalóan befolyásolta a meccset, ez vitathatatlan. Sajnálom hogy így alakult (na jó, kurvára nem).
2) Ettől függetlenül a jobb csapat győzött

Neuer csalódás, Friedrich viszont nagyot játszott. Schweinsteigeren érződött hogy nem százszázalékos. A meccs embere Müller.

Domingo 2010.06.27. 17:53:39

@Hispan07: Az angol válogatott akkor is szar volt, mikor a PL csapatok cipóra verték a világot az utóbbi években. Azért, mert nem meglepő módon kiszopott a válogatott a vébén és nem angol csapat nyerte a BL-t, már szar is lett a PL? Nemár.

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.06.27. 17:53:49

@CaBeL: én azért láttam egy jó szöglet kombinációt :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.27. 17:54:12

@raja ram: Remélem Argentínával fognak szembe kerülni, és akkor el is kél nekik az önbizalom. Mondjuk én most nagyon izgulok, mint mindig kedvenc csapataim meccsei előtt.

Ja és gratula a németeknek.

raja ram 2010.06.27. 17:54:16

@rexford: Igen. Mert a selejtezőkben nagyon meggyőzőek voltak és Capello győztes típus.Azt hittem, hogy most megmutatják. Szerencsére nem így történt, mert 20 évig éltem Németországban, így nekik drukkoltam.

lószerafin 2010.06.27. 17:54:16

@Hispan07: Ja hogy komolyan mondtad? oO ne haragudj.

ddrum77 2010.06.27. 17:54:16

@CaBeL: amiért sajnálom Capellot: a szar éghajlat, a szar kaják, a ronda nők, és a béna jobbkormányos kocsik miatt, a többit megérdemli

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 17:54:42

@halihalo:
Senki nem vitatja, amit az első bekezdésben írsz.

doktor.dikhed 2010.06.27. 17:54:56

A jelenlegi angol védelmet teljes egészében el kellene távolítani a válogatottból.

Capello meg nem tudom, hogyan motiválhatna egy kedvetlen angol válogatottat, mikor nem beszél angolul...

Ja, érdekes, hogy a középpályán sem Lampard és Gerrard játéka volt a problémás (pedig mindig róluk beszélnek), hanem Milneré és elsősorban Barry-é, aki az egész vb-n gyengén játszott. Pont az ő helyére kellene egy alázattal játszó,labdaszerző középpályás vízhordónak.

danesdzsu2 2010.06.27. 17:54:59

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: semmi baj a németekkel, de ha azt hiszik, hogy ezt a meccset ők nyerték meg, és nem capello rontotta el, akkor igen nagy pofonba fognak futni a következő meccsen.

Mr.AT 2010.06.27. 17:55:09

Mondjuk tényleg nem értem, akik Capellot fikázzák gőzerővel... ugyanúgy, ahogy az olaszoknál, felmerül a kérdés, ki az a rengeteg extraklasszis játékos, aki hiányzott ebből a válogatottból?

Három komoly hiányposztjuk van/volt jelenleg, egyik a kapus, másik a halomra sérült belső védők miatt Terry párja belül, és Rooney mellett a másik csatár.

A többi poszt szvsz megkérdőjelezhetetlen.

?
G.Johson, ?, Terry, A.Cole
Barry, Lampard, Gerrard, Milner/J.Cole
Rooney, ?

Ennyi.
Kapust nyilván nem hozhat Olaszországból, arról nem tehet, hogy az összes épkézláb belső védő sérült, Defoe pedig nem volt rossz, ill. szvsz mind Heskey, mind Crouch gyengébb nála. (Amúgy ők is megkapták a lehetőséget?)

Akkor meg? Nem lehet, hogy egyszerűen tényleg csak ennyi van ebben a csapatban?

nsz! 2010.06.27. 17:55:45

@doktor.dikhed: addig Ok, hogy eltávolítod, de kit raksz a helyére?:DDD

halihalo 2010.06.27. 17:55:56

@CaBeL: Nem biztos, hogy ő a hunyó. A selejtezőben vereség nélkül mentek végig. Valami történt. Pl. Rooney ténfergése, vagy Barry és Upson homály játéka azért nem biztos, hogy előre látható. Még leginkább a két egymás mellett játszani nem tudó Gerrard és Lampard próbálkozott.

Árpádka 2010.06.27. 17:56:54

@doktor.dikhed: Miért is akarták Scholest újra bevetni?
Az Upson gyerek meg kb NB1szintű

nasteey 2010.06.27. 17:56:56

"nohát-nohát. ki gondolta volna?
többet nem is mondanék, mert érzem, nem tudnám visszafogni a kárörömömet."

No offense. De klasszikust csak szó szerint.

Iustizmord 2010.06.27. 17:57:01

@mocsing: @heinrich: akkor hogy éertsétek:

a liberális énem jót röhög azon, hogy a fajelmélet nagy mesterei alig 60 évvel adolf halála után khedira, özil, podolski, gomez stb nevekből álló válogatottat állítanak ki, mégpedig a mai meccs alapján úgy tűnik, egész jót.

a konzervatív énemnek meg kulturális sokk, hogy nem von regenkurt, schwarzlose, niederhauser, wolff, stb rohangál német mezben mint kb 94-ig, hanem a mostanra felnőtt 2. generációs pseudo-németek, akik sem kulturálisan, sem fazonjukban, stb nem kiköpőött németek. bárha belegondolok hogy a poroszok is csak elnémetesedett szlávok, pedig ők a német katonaeszmény epiteton-jai, akkor nem is tudom.

a kérdésre, miszerint az angol és a francia válogatott is multikulti a válasz az, hogy mindkét nemzetnek nagy gyarmatbirodalma volt, tehát vhogy beépült az európai köztudatba hogy ott feltűnik 1-2 arab, afrikai, indiai stb pedigréjű fazon, lásd zuávok , ghurkák, toussain( őgy egy néger francia főtiszt volt napoleon környékén), tigana, barnes, ilyesmi. a németeknél ez igen újkeletű, ezért a felvont szemöldök.

Strigo 2010.06.27. 17:57:01

Barry hülye módon elcselezi magát az ellenfél tizenhatosánál, amiből kontra és gól. Aztán két perc múlva Özil 10 méteres hátrányból megelőzi, újabb gól.
Mindez persze nem lett volna, ha 2-2 a félidő, nagyon kár, hogy ilyen barmok vezethetnek meccset a vébén.
Capello meg érthetetlen, vajon mit akart a cserékkel?

_benito · www.nst.blog.hu 2010.06.27. 17:57:25

nagyon jó ez a német csapat. nézni is jó őket, felfalták ezt a nyomorult, szerencsétlen balfasz bandát :(

rooney :((

GGG77 2010.06.27. 17:57:56

@Mr.AT: Egyetértek. Capellot kéretik nem bántani, gyakorlatilag a maximumot hozta ki a csapatából. A szomorú az, hogy ez a maximum.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.27. 17:58:09

@Mr.AT: Angliának nincs klasszis szélsője és védekezőközéppályása. Barry azért nem egy Essien vagy Cambiasso. Lennon szerintem nagyon jó, de őt sem lehet a legjobbak közé sorolni.

danesdzsu2 2010.06.27. 17:58:20

@Hispan07: Tehát a Serie A-nál jobb? Márha komolyan veszem ezt az idióta hasonlítgatást.:)

(A ghánai bajnokság mennyivel jobb a Serie A-nál?:) )

Domingo 2010.06.27. 17:58:35

@danesdzsu2: Ettől függetlenül nem lehet elvenni ezt a magabiztos, fölényes győzelmet a németektől. Remek csapat ez.

rexford 2010.06.27. 17:59:02

A hiperszuper Gerrard és Lampard egy cselt nem bírnak megcsinálni, könyörgöm. Kiváló box-to-box középpályások, semmi több. Hol vannak ők még akár Gascoigne-hoz vagy Hoddle-hoz képest is...

drosiii 2010.06.27. 17:59:07

@halihalo: Az első gól az főleg James hibája volt. Ilyen szempontból Upson nem hibázott nagyot. Főleg hogy Klose nem épp szabályos módszerekkel fedezte a labdát.

Bíróra meg inkább nem mondok semmit. Remélem haza zavarják őket és a válogatottjuk is mehetne utánuk.

Orvenyhivo 2010.06.27. 17:59:10

A meccs előtt úgy voltam vele, bárki esik ki, már jó. Ehhez képest:
a) A németek jók.
b) Az angolok szerencsétlenek, 2:0-nál elkezdtek focizni, a meg nem adott gól (döbbenet!) megtörte őket.
c) Ettől függetlenül, amit a védelmük, meg a zömük nyújtott, szánalmas volt.
d) Rooney a WB előtt az Aranylabda talán legesélyesebbje volt (nagyon nem kedvelem Shreket, de teljesen jogosan volt az). Ezzel a teljesítménnyel szerintem kihúzta magát arról a listáról.

halihalo 2010.06.27. 17:59:13

@Iustizmord: A keret minimum harmada nem német eredetileg. De nem ez számít.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.06.27. 18:00:09

Hát izé. Ez elég egyértelmű volt. Én itt állok leforrázva, de vitázni nincs mivel - ennyi a sztori, amit a gyepen láttunk. Capellona szerintem ez óriási blama, de tény: ő nem passzohat pontosan a játékosai helyett. "Csak" annyit írhatunk a számlájára, hogy ő is azokat vitte ki, akik papíron jók - asztán csapat valahogy mégsem lett belőlük. Szóval azért ez mégis az ő hibája....is

Kicsit olyan ez, mint amiről a szlovák-magyar relációban beszéltünk. Elvileg játéktudásban szinten lennénk, aztán ők mégis ott nyomják, mi meg nem. Angolok elvileg játéktudásban képesek lehetnének győzelemre is, aztán mégsem.

Na mindegy. Az a szívtelen "profi" játék viszont, amit bemutattak az igen rosszul esett - szerintem most sokat esett több angol válogatott spíler piaci értéke.

De kár is pofáznom, mindenki látta. Angol válogatott: ismét beárazva.

ddrum77 2010.06.27. 18:00:11

na vajon a 2010-es világbajnokot láttam-e élőben pesten 3-0-ra nyerni Air Sanyiék ellen?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 18:00:27

@Iustizmord: mi csupán azt szeretnénk megtudni, hogy miért jó ennyiszer beírni ezt, mert már nekünk kínos, de inkább hagyjuk, lécci

Strigo 2010.06.27. 18:00:47

@drosiii: annál az első gólnál Ferdinand úgy nyomta volna el Klosét ahogy más a csikket, nálam abszolút Upsoné

PaliDrobo 2010.06.27. 18:01:12

teljesen megérdemelt pofon az angoloknak, már írtam korábban is, hogy ez lesz, angol fanok visszavesznek az arcból sztem ezek után

szar semmilyen játék a Vb-n lejátszott 4 meccsen, ez Anglia...

Bognár Gyurit divat szidni, hát igen, bejött amivel sokan nem értettek egyet, sőt le is hülyézték emiatt, aztán hopp, majd kopp...

ezen meg most hihetetlenül vigyorgok, kajánul:

"Capello csapatai nézhetetlen, ronda focit játszanak, de mindig nyernek"

a nézhetetlen foci stimmelt:DDD

drosiii 2010.06.27. 18:01:38

@GGG77: Nem hozta ki a maximumot. De te nyilván okosabb vagy mindenkinél. Szerinted az egyébként világsztár játékosok most miért teljesítettek tudásuk alatt? Persze a meg nem adott gól megfogta őket, de akkor is érthetetlen volt hogy hol a védelem ilyenkor..

PaliDrobo 2010.06.27. 18:01:59

németek előtt le a kalappal, talán a legfiatalabb keretük van a VB-n, jó meccs lesz az argentinok ellen remélhetőleg

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 18:02:03

@halihalo: Most tényleg utoljára: mi az hogy eredetileg? Ha neked legalább az egyik szülőd német, Németországban születsz, mindig is ott éltél, a német válogatottban akarsz játszani, akkor mi vagy ha nem német?

raja ram 2010.06.27. 18:02:07

@Iustizmord: Németország befogadja a menekülteket, akik életüket féltve, vagy a jobb élet reményében mennek oda. Ezek a gyerekek ott nőttek fel (Klose a fiammal járt iskolába), ők már németek (Cacau kivételével), ez ma már nem téma. Az ő hazájuk Németország. És ez jól van így.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 18:02:11

@Mr.AT: ezek szerint a franciákban is csak ennyi volt? vagy ott fixen domenech a hülye, míg capello nem is lehet hülye, mert korábban annyi mindent elért?

fraulein praxa 2010.06.27. 18:02:13

@raja ram:
megnyerték volna, de nem mindegy, hogy egy hosszabbításban lőtt góllal, 2-2 vagy esetleg 3-3 után, ami hozhatott volna akkora meccset akár, mint a tegnapi. :-( ez így nagyon gáz volt. nem tudom, mennyire játszott szerepet lélektanilag az angoloknál a meg nem adott gól, de abban biztos vagyok, hogy ha megadják, az adott volna nekik lendületet, és óriásit harcoltak volna a németekkel, még ha a végén alul is maradnak.

na de legalább nem tizikkel estek ki, annál igazságtalanabb dolog nincs sztem.

dzzzzz 2010.06.27. 18:02:20

@Mr.AT: Gerrard nem balszélső, Milner, Joe Cole nem jobbszélső.

rizla 2010.06.27. 18:02:39

@vadkutya: a légiósok hibája..!!!!!!

drosiii 2010.06.27. 18:02:41

@Strigo a divatdrukker: És a kapus nem mozdul ki egy olyan kirúgásra amihez csak a kapujától 10 méterre érnek hozzá?

Mr.AT 2010.06.27. 18:02:52

@Zsoca87: Nincs, mint ahogy az olaszoknak sincs jelenleg jó irányítója.

DE EZ NEM A SZÖVETSÉGI KAPITÁNY HIBÁJA. Ha mondjuk John Smith vagy Bill Jones szenzációs vkp-k csillognának az angol topklubokban, és Capello nem vitte volna ki őket, akkor ekézzék. De azért Barry játszik ott is, mert még ő a legkevésbé rossz ezen a poszton is. (Hogy mennyire, azt ma láttuk, konkrétan 2 gól az övé, szvsz, labdát veszt középen, a másiknál meg lefutják, mint egy nyeretlen kétévest.)

Ez az angol foci pillanatnyi sajátossága/hibája - ugyanúgy, ahogy az olaszoké is.

A mai meccs nyilván szélsőséges képet mutat, a németeknek minden bejött, az angoloknak semmi - de az alapvető hiányosságok ettől itt is megvannak, és a kapitány csak a meglévő kínálatból válogathat, csodát tenni, vagy semmiből vizet fakasztani ő sem tud.

1kutya 2010.06.27. 18:02:57

@Orvenyhivo: szerintem nem törte meg őket, hanem elkezdtek fejetlenül menni előre! volt még 30 percük, hová a faxba rohantak? abban az időszakban nagyon jól fociztak és beszorították a németeket, ha úgy nyomják végig meg lett volna a minima 2:2 a hosszabbításhoz. ott meg már ugye minden lehetséges...

halihalo 2010.06.27. 18:03:29

@drosiii: Hol volt a védelem? A 3. és 4. gól előtt pl. Terry és Upson a német 16-oson belül voltak, amikor a kontra indult...

rizla 2010.06.27. 18:03:53

AusztráliA, AngliA... ArgentínA?

nikodémus 2010.06.27. 18:03:54

Hát ez olyan volt, amint amikor a tavalyi Barca megeszi vacsira a mindösszesen 10 percet szívóskodó aktuális spanyol kiscsapatot. Minden tekintetben.

dzzzzz 2010.06.27. 18:04:15

Azt hiszem kéne egy ember aki elég bátor ahhoz hogy ne név alapján rakja össze a válogatottat.

raja ram 2010.06.27. 18:04:20

@Iustizmord: Németország befogadja a menekülteket, akik életüket féltve, vagy a jobb élet reményében mennek oda. Ezek a gyerekek ott nőttek fel (Klose a fiammal járt iskolába), ők már németek (Cacau kivételével), ez ma már nem téma. Az ő hazájuk Németország. És ez jól van így.

drosiii 2010.06.27. 18:04:59

@PaliDrobo: Szerintem neked kéne visszavenni az arcból.

GGG77 2010.06.27. 18:05:03

@drosiii: nem vagyok okosabb csak te elfelejted, hogy a jobb védők Terryt leszámítva sérültek (pl Ferdinand), kapusnak pedig nem állíthatja be Casillast.

halihalo 2010.06.27. 18:05:06

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: A származására gondoltam, nem az állampolgárságára. De ezen kár vitatkozni, mert nem jelent semmit, mint írtam is már fentebb. Csak egy megjegyzés volt valaki más kommentjére. Bocs, ha zavart.

danesdzsu2 2010.06.27. 18:05:20

@Mr.AT: ez a meccs a védelmem úszott el, és középső védők igenis ülnek ott a padon. Lehet, hogy te nem ismered őket, ez nem baj, de a jelek szerint Capello sem, és ez már nagyon nagy gáz.

Iustizmord 2010.06.27. 18:05:33

@danesdzsu2: dehogynem a németek nyerték me

@Great Cornholio: ez nem foci, ez szenvedés az angoloktól . az interrel mindég kritikus maradok, nem olasz csapat az :o)

@Mr.AT: Nem merte elrúgni Özil, de Lahm, Lahm, Mertesacker. : ezt felírtuk, szép volt. továbbá costacurta előre

@értelmetlen_nevű: müller munkásságát eddig nem ismertem igazán, de egyrészt nagyon hasznos, másrészt úgy tűnik amit tud azt mindig hozza, harmadrészt 1-2 villanásából a játékinteligencia is megvan nála, ott max respect

@Füles 60: shrek? lófaszt, kiscica...

@originalBalintos: az angol válogatott a "semmi ágán" van, ha érted. @szom ki van érteni fogja :o)

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: érted, ugye ? :o)

@lószerafin: nem a meccs botrány, nem a bíró hanem az ánlius csapat. ha anno a spitfire ,meg hurricane pilóták ilyen töketlenek most nem II erzsébet az államfő...

@Hispan07: bezony, a PL-t sem angolok teszik azzá ami... az angolok a championshipben nyomják.

Hispan07 2010.06.27. 18:05:50

@danesdzsu2: kérdezném, hogy félsz-e egyedül a sötétben, de látom sokan vagytok.

Igen, hasonlít az olasz és az angol probléma gyökere, a két bajnokság: az élcsapatokat légiósok húzzák, a hazai sztárok kiégtek, kedvetlenek, fiatalok elvétve kapnak kulcsszerepet, a meccseken jó hangzású nevekkel ellátott üres mezek téblábolnak fel-alá a pályán.

Anglia nagy nehezen begyötört egy gólt Szlovéniának, ezért csak most égett szénné, nem a csop. kör végén. Ezt leszámítva kurvára hasonló a helyzet, tetszik neked, Mick Jaggernek és a többi anglománnak, vagy sem.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 18:06:43

@halihalo: Nem zavar, csak erősítik azt az igaztalan képet, ami sokakban él a német válogatottról. Körülbelül olyan ez, mintha az én nagyapám azért nem lenne magyar, mert mindkét szülője német nemzetiségű volt és ő is először németül tanult meg. Szimplán hamis ilyet állítani.

Domingo 2010.06.27. 18:07:27

@GGG77: Mi az, hogy ne bántsuk Capellot? Miért ne érhetné kritika? Képtelen volt megoldani a védelem problémáit. Nem tanította meg őket védekezni, nincs jobb bunkója, Ferdinand kiesésével UPSONban bízik, amikor ott vannak a Spurs hátvédei. A középpályán nem tudott megoldást találni a Gerrard - Lampard kérdésre, nem épített be egy épkézláb labdaszerző középpályást, valamint Gerrard kitolásával és Milner erőltetésével gyakorlatialg széljátéka sincs. Nem oldotta meg a csatárproblémát sem, Rooneynak nincs normális párja. Talán ha Defoe a selejtezők során több lehetőséget kap és jobban beépül a csapatba, vagy talán Darren Bent nem 20 percet kap a válogatottban. Lehetne sorolni napestig, de szerintem már ez is épp elég ahhoz, hogy Capellot megfedjük, hisz azért hozták ide a világ egyik legjobb edzőjét, hogy megoldást találjon ezekre a problémákra.

Strigo 2010.06.27. 18:07:42

Glen Johnsonról ezen a vébén újra bebizonyosodott, hogy nem tud védekezni. Terry meg lesüllyedt a 3 védőtársa szintjére ma. De legalább szabálytalankodtak volna, két gólt is el lehetett volna kerülni egy taktikai faulttal.

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 18:07:52

mindentől függetlenül remélem az FA kurvára kivágja a hisztit, mert nonszensz, ami évek óta játékvezetés címén megy. Bírói hiba van, de ez már műhiba, vagy nem tudom, szóval érvényes gólt nem megadni...

Beyonder 2010.06.27. 18:08:09

@GGG77: @Mr.AT:

Ne vicceljünk már. Capello eddigi eredményei mind azt ő zsenialitását dicsérik, a kudarchoz viszont nincs köze?? Pedig de. Ha egy válogatott ennyire szétesik, abban az edző is benne van. Kérdések:
1. Ha a selejtezőkön működött a Gerrard baloldalon, gyors szélső a jobboldalon (Lennon / Walcott) felállás, akkor most miért kellett átszervezni mindent? Lampard, Gerrard, Milner, Barry mind középen próbálkozott, szélső játék semmi nem volt.
2. Miért nem lehetett legalább 1-2 fiatalt beépíteni?
3. Miért nem védhetett a MINDEN szakértő szerint legjobb angol kapus, Hart? Mert fiatal a 23 évével? (Casillas hány évesen is lett kezdő a Reálban?)
4. Ha tudja Capello, hogy 1 azaz egy darab normális angol csatár van, miközben támadó középpályásból van elég, miért ragaszkodik a 4-4-2-höz?

raja ram 2010.06.27. 18:09:06

@fraulein praxa: Én is ugyanezt mondom és a német TV-kben mindenki, hogy meg kellett volna adni a gólt. De erről nem a németek tehetnek, hanem egy vak bíró. Ettől fogva 1000 évig lehet vitatni a dolgot, de ennek gyakorlati érzéke már nincs. Én egyet értek Netzerrel, ez hozzátartozik a focihoz, ahol a szabályok 100 éve alig változtak és a VB-n ugyanazok a szabályok érvényesek, mint egy falusi meccsen. Az ilyen nagy bírói tévedésekre 40-50 év múlva is emlékezni fognak az emberek, óriási viták lesznek, de ez is a foci része.

Beyonder 2010.06.27. 18:09:32

@Zsoca87: Van Angliának védekezőközéppályása: Owen Hargreaves. Csak sajna 2 évéig sérült volt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.06.27. 18:09:57

@Beyonder: Capello ennyit tud, és hálisten nem jött az Interhez.

Mr.AT 2010.06.27. 18:10:07

@mocsing: Nem, de a személyes véleményem az volt, hogy a (mostani) francia keret sokkal erősebb volt a (mostani) angol keretnél.

Az, hogy a franciák ekkorát égtek, egyértelműen Domenech felelőssége, ezt kb. lehetetlen lett volna ennyire elb*szni, olyan szintű játékosai voltak - neki mégis sikerült.

Az angolokat ezzel szemben (nyilván minden tisztelet mellett, mert továbbra is a legmagasabb "kasztról" beszélünk) kicsit túlfújták, és kijött az, hogy nincs igazi második vonaluk. Van kb. 10 extraklasszisuk, de ha közülük már 2-3 hiányzik, a második vonal nagyságrendekkel gyengébb. Ez pedig nem Capello felelőssége.

Félreértés ne essék: én nem Capellot mentegetem, semmi közöm hozzá, meg a helyzet nem is érdekel különösebben, pláne, hogy a mi edzőnk már megvan jövőre, ugye:), de az, hogy itt mki Capellonak esik, nekem kicsit furcsa.

Nem Capello tehet arról, hogy Barry elkezd kvázi utolsó középpályásként szabad után cselezgetni 3 német közt, és törvényszerűen labdát veszt, nem ő tehet arról, hogy Upson, aki kismillió harcot megvívott már, azt képzeli, hogy dojoban van, nem focipályán, stb. Rengeteg egyéni hiba tarkította a mai játékukat, ahol pedig már felmerül a képesség kérdése is, szvsz.

lószerafin 2010.06.27. 18:10:09

Rohadtul kíváncsi vagyok hogy mi játszódott le az angol játékosok fejében hogy egy ilyen selejtezőbeli játék után ezt hozták. A helyi Drakula kastélyában laktak vagy wtf? Glen Johnsonon kivül mindenki maga alatt teljesített, Barrynek külön díj jár a balfaszkodásért, meg ez a falábú csatár lerúgja a klasszis védőt edzésen epizód külön tetszik. Azthittem nem lesz baj Rio hiányzása de amit a Carragher Upson páros alakított az szégyenteljes.

Iustizmord 2010.06.27. 18:10:09

@Mr.AT: ami capellot illeti, egyetértek, összesen 2-3 poszt van az angoloknál ami vitat tárgya. 10 edzőből 9 kb ezt állította volna ki, és max walcott kihagyása amin lamentálni lehet... mondjuk milerrel elkúrta, ezt walcott is hozta volna, de max ennyi. LELKETLENEK voltak az angolok, ami érethetetlen.

3 oroszlán? 1 kiscica, max.

Hispan07 2010.06.27. 18:11:05

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Mondjuk egy darabig Kevin Prince Boateng is német volt, énekelte a himnuszt, befogadta az új haza - aztán hip-hop, máris ghánai lett, énekli a himnuszt, csókolja a címert. Sztem ez Iustizmord baja az ilyen etno válogatottakkal - de pl nekem se tetszik olyan marhára nagyon.

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 18:11:15

@Domingo: @Beyonder:

Egyetértek. Vannak az angolok keretben hiányosságok, de ebben a buktában nyakig benne van Capello is. Én azt nem értem, hogy mi történt a selejtezőkben látott, borzasztó magabiztos csapattal.

Remélem most már tényleg lesz videóbíró előbb utóbb.

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 18:11:55

Ja, és a legszomorúbb, hogy Anglia megint nem azt mondja majd, hogy "de szarok voltunk" hanem hogy "mi lett volna, ha megadja?".

Mindig van valami, ami miatt nem lehet egyértelműen csak a csapatra hárítani a felelősséget, pedig ez kéne.

halihalo 2010.06.27. 18:11:55

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Utoljára: nagypapád attól még lehet magyar, de az, hogy ő minek vallja magát, nem változtat azon, hogy német származású... ha érted, mit akarok mondani. Itt is csak ezt mondtam. Ezzel lezártam a dolgot. :)

GGG77 2010.06.27. 18:12:12

@Iustizmord: Magymamám félig német, félig horvát. Kaposváron született, 18 éves kora óta Bp.-en él. Németül minimálisan, horvátul egyáltalán nem tud. Ha neki mondanál ilyeneket, bár lassan 90 éves, asszem nagy pofont kapnál tőle.

nsz! 2010.06.27. 18:12:21

@lószerafin: sztem Lampard volt egséz használható..

raja ram 2010.06.27. 18:12:52

Az angolok legnagyobb problémája szvsz., hogy őrült a tempó, 2 kupasorozat, PL + CL + EL.
Ezek a játékosok már járni sem bírnak nyáron.

halihalo 2010.06.27. 18:12:52

@Domingo: Az igaz, hogy pl. Dawson-nak adtam volna egy sporting chance-ot...

Varjúdombi mesék 2010.06.27. 18:14:33

@Iustizmord: Na nehogy már elvárjuk Németorszáágtól,hogy a 65 évvel ezelőtti fajelmélet alapján állítsa össze a válogatottját.elég primitív gondolkodás,ha valakinek 2010-ben Németországról még mindig csak a II. világháború jut eszébe.Ugyanilyen logika mentén tessék megnézni a francia,angol,olasz,svéd,magyar válogatottat.Másrészt Némeország teli van másod-,harmadgenerációs bevándorlóval(törökök,lengyelek,felemás nemzetiségű szülőkkel,stb).Lépjünk már túl egy olyan eseményen,aminek túlélői is alig vannak,vagy ennyi erővel mit keresnek nálunk kunok,jászok.

rizla 2010.06.27. 18:14:51

@Iustizmord: müller azért kurvára német. és mekkora játékos.

lószerafin 2010.06.27. 18:14:55

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Igy van ha az egyik szülőm magyar, magyar emberek között nőttem fel, az az egyik anyanyelvem akkor had legyek már magyar, és ha meg anyám pápuai és beszélem a nyelvet és szeretem a kultúrát, akkor pápuai is.

danesdzsu2 2010.06.27. 18:14:57

@Hispan07: Hidd el, egy válogatott teljesítményéből nem lehet következtetni egy bajnokság minőségére.

dzzzzz 2010.06.27. 18:15:14

@raja ram: az igaz, hogy eddig nincs (nem jut eszembe) Premier League játékos, aki remekül teljesít ezen a VB-n

drosiii 2010.06.27. 18:15:14

@Iustizmord: ha lelketlenek voltak akkor az ki hibája? ha az edző olyan koncepciót talál ki az adott játékosokra amit a játékosok nem értenek/nem megy nekik az kinek a hibája?

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 18:15:21

@raja ram: SAF még a legelső meccs előtt mondta ezt, igaza lett.

Iustizmord 2010.06.27. 18:15:38

@mocsing: cimbi neked miért kínos, a zasszony nem ad vacsit miatta???

GGG77 2010.06.27. 18:16:25

@Domingo: Persze, lehet, hogy másképp történt volna, de nem érzem úgy, hogy egy másik felállás, vagy részben más játékosok lendítettek volna a helyzeten. Egyszerűen a tűz, a tartás hiányzott az angolokból, meg persze még sok minden. A PL csapatai nem a hazaiak miatt jók.

ddrum77 2010.06.27. 18:16:38

@lószerafin: a végén látszott, hogy ezt feladták kb. 3-1-nél - akkor omlottak össze, de azért még vonszolták magukat a pályán - ha végig hajtanak, akkor a lefújás után lett volna sírvafetrengés, de Gerrard is csak a fejét fogta... ennyi volt a "kiestünk a VB-ről" dráma

Hispan07 2010.06.27. 18:16:46

@danesdzsu2: egy szót nem mondtam a minőségükről - annyit írtam, hogy kinyírják a válogatottat

Mr.AT 2010.06.27. 18:16:47

@Beyonder: Mea culpa, de én nem látom azt a rengeteg csodásan csillogó feltörekvő fiatal angol játékost, aki válogatott szinten is húzóember lehetne már most.

Ugyanazt látom, amit Olaszországban, hogy a toplubok bajnokikon 5:0nál, a 80. percben beküldenek egy Tom Cruise-t, vagy egy José Baxtert, hadd örüljön a nép, de ekkor kb. már bármelyikünk nagyanyja is pályára léphetne, nem osztana, nem szorzana.
A másik meg a Shaun Wright Phillips kategória, az angol Giovinco, akit még 39 évvel ezelőtt, mikor anno igazolta a Chelsea, kikiáltottak extraklasszis reménységnek, s azóta is ezen a szinten áll, soha, egyetlen percig nem volt nem hogy húzóember, de még meghatározó arc se sehol.

Ez igenis egy komplex problémája az adott válogatottnak (akár az olasznak, akár az angolnak), nem egyszerű személyi kérdés.

dzzzzz 2010.06.27. 18:17:00

@rizla: én Müllertől sem vagyok lenyűgözve, a két ziccerből belőtt egyet úgy hogy David James elugrott a labda elöl, meg belőtt egy 100%-os ziccert. Oké, vannak akik erre sem képesek, de nem értem miért vannak tőle elájulva az emberek.

halihalo 2010.06.27. 18:17:05

@raja ram: Ez a tévedések a foci része nagyon nagy baromság (már elnézést). Akkor sorsoljunk inkább, hogy ma kinek kedvez a bíró, az tisztességesebb. Érthetetlen, hogy amikor minden adott ahhoz, hogy az ilyen hibákat (legyünk jóhiszműek) el lehessen kerülni, és felvétel alapján tiltanak el játékosokat utólag, akkor miért nem lehet minimum a nemzetközi hivatalos mérkőzéseken ezt alkalmazni.

Domingo 2010.06.27. 18:17:25

@_benito: Ez meg amúgy Gézáékhoz képest egy nagyon jó iromány.

lószerafin 2010.06.27. 18:18:08

@nsz!: Lampard Terry de még Ashley sem volt gyalázatos szerintem, de egyik se hozta amit tud, bőven a tudása alatt játszott mindegyik. Johnsontól több hibát és gyengébb próbálkozásokat vártam támadóoldalon, szval ő még szerintem felül is múlta magát.

rizla 2010.06.27. 18:18:31

@originalBalintos: nem a két gondolkodás nélkül bevert gólja miatt, egyszerűen csak hibátlan, hatékony, gyors, dagad az önbizalomtól, pedig fiatal. hasonlítsd össze bármelyik ma pályára lépett angol játékossal.

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 18:18:37

James amúgy hihetetlen balfasz volt, 4-ből 3 gólban simán benne volt.

calciomax 2010.06.27. 18:19:41

@Strigo a divatdrukker: igen el kellett volna gázolnia schweinsteigert a 3- előtt. taktikai faulttal ennyi

GGG77 2010.06.27. 18:20:01

@raja ram: ez is igaz, de van még egy dolog. a celeb-kultusz. sehol sem megy akkora sztárolás, mint Angliában. ha a játékos nagyobbat büfög az ebéd után a Sunnak arról is van felvétele. a seggükben is kamera van. na, ez az, ami egy idő után bárkit tropára tesz. vagy azért, mert kikészül tőle, vagy azért, mert elhiszi magáról, hogy ő egy isten, és csak aztán készül ki.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 18:20:16

@Hispan07: No de ez nem nemzetiségi kérdés, hogy valaki "hazát vált". Pepe, Deco, Tulio Tanaka és még ezer példa van erre. Lehet vitatkozni azon hogy ez jó vagy rossz, de más téma.
Az meg hogy tetszik, nem tetszik...ilyen a világ amiben élünk. Milyen válogatottban játszanának a fiúk, ha nem a németben?

@halihalo: Nem fogunk összeveszni. :) Én csak arra utaltam, hogy egy nemzet felsőbb értelemben a fejekben és szívekben létező dolog, aminek azon emberek a részei, akik magukat oda tartozónak vallják és mindezt úgy teszik hogy komoly okaik vannak rá: nyelv, lakhely, kulturális hagyományok, miegymás. Ebből maximum a kultúra nem stimmel náluk, de az is bicegve, mivel ha egy bizonyos helyen nő fel az ember, az adott társadalom a saját képére formálja.

Orvenyhivo 2010.06.27. 18:20:21

@Hispan07: Nyilván az első-másodgenerációs bevándorlók egy része (elsősorban a zárt közösségekben élők) nem feltétlen erős identitásban, de ez pl. nem igaz Kloséra, a hercegre, Gomezra (Gomeznál, ha nem az anyja, hanem az apja lett volna német, és az anyja spanyol, senkinek eszébe nem jutna, hogy nem német). Legjobb példák az előzőre a törökök, akik eddig inkább hazamentek török válogatottnak - de Özil is jelzi, hogy ez is változóban.

De inkább ez, mint a felnőttek honosítása.

danesdzsu2 2010.06.27. 18:20:29

@Iustizmord: tök jó, amikor két olasz drukker megbeszéli, hogy nem lehet ennél jobb angol csapatot összerakni:)

England win The Ashes! 2010.06.27. 18:21:20

@Ronal-d'oh!: Nézd, tuti, hogy nem támadnak fejetlenül 2-2-nél, mint ahogy tették 1-2-nél meg 1-3-nál, amiből a németek az idevágó tankönyv "Klasszikus kontrajáték" fejezetében olvasottakat TÖKÉLETESEN megvalósították. DE igazat adok neked, nem ezen múlt. Szerintem a németek akkor is lőttek (hangsúlyozom: LŐTTEK, nem "találtak") volna még egyet, amivel továbbjutnak. Így viszont az angol válogatott a LEGSÚLYOSABB vereségét szenvedte el a vébéken. Meg kell reformálni az angol ligarendszert, valamint a korlátlan légiósáramot megfékezni, mert csak rosszabb lesz.

Szomorú vagyok, legbelül éreztem, hogy itt lesz a stoptábla, csak nem gondoltam volna, hogy szöget is szórnak az aszfaltra.

drosiii 2010.06.27. 18:21:28

@raja ram: Másik hiba a legelején.. Amikor német rúgta oda Rooney-nak a labdát és lest intettek be. Mellé a meg nem adott gól. Simán megértem hogy megtörtek az angolok. És inkább örüljünk hogy a keserűség és a bíró ténykedése következtében nem csapott át a meccs lerugdosásba.

Everred 2010.06.27. 18:21:32

Na, gratulálok a német-uruguayi vegyesválogatottnak. Ma izgalmas, új szabályokat tanulhattunk: az ellenféltől kapott labda is lehet les, a német válogatott ellen legalább két méterrel a gólvonal mögött kell lennie a labdának, hogy gólt ítéljenek, taktikai faultokért csak akkor jár második sárga, ha a Manchester United mezében brazil jobbhátvéd követi el őket, ha favágó német középső védő, akkor nem.

sajnos várható volt a védelem ilyetén teljesítménye, ami nem volt várható, az a hősies talpraállás, amit gusztustalan módon elcsaltak. Ha tehetném, ezek után nem néznék több vb-meccset, mert ennek így nincs értelme. Kíváncsi vagyok, a németek a bíróikat is viszik-e magukkal, vagy azért a negyeddöntőre más triót kapnak.

brodi 2010.06.27. 18:22:11

@halihalo: kontrázni amúgy sem nagyon tudtak a németek, a második félidő első tíz percében nem tudták kihozni a németek a labdát. a gól vmi elképesztő debilségből jött. nyilván Lampard lábikázza a szabadot. Miért kell az egész angol csapatot a német tizenhatoson belülre küldeni? volt egy nagytotál, talán, ha 1,5 biztosító ember volt.

Müller elképesztő volt, teljesen szétzilálta az angol védekezést, még az is belefért, hogy Özil halványabb legyen. Semmi váratlan nem volt a játékában, ezt Müller nyerte meg most.

amúgy Ballack lassabb játéka nagyon nem hiányzik szerintem, még ha Khedira igazából semmit sem csinált csak összevissza futkorászik, se előre, se hátra nem épít. Bár talán Ballackkal Schweini kicsit szabadabb lehetne és többet tudna segíteni Özilnek...

raja ram 2010.06.27. 18:22:45

@Ronal-d'oh!: A németek titkos fegyvere Lőw, aki nem tartozik a sztáredzők közé, de a pali egy taktikai zseni. 2006-ban Klinsmann ugrált a partvonalon, de a háttérben Lőw és csapata irányították a csapatot. Furcsa egy pali, érdekes tájszólásban beszél és nekem egy kicsit metrószexuálisnak tűnik, de az tény, hogy a kisujjában van a szakma. Nem kötött új szerződést a németekkel, szerintem óriási karriert fog még befutni, mint klubedző.

Iustizmord 2010.06.27. 18:22:54

@_benito: saját cikkre utalni nem szép, de tanlságos, és nem is vitatkozni akarok vele, meret amit irsz azzal nem lehet, egyszerűen olyan ez mint ... mint a pacalpörkölt. jól néz ki, biztos finom is de az én gyomrom nem veszi be...

köpjetek le, verjetek meg, közösítsetek ki, de én, aki nem vagyok német szurker, olyan német válogatottat akarok mint a 86-os vagy a 94-es. ez van.

(lehet h rejtett rasszista vagyok és a germán árják vérvonalának tisztaságáéra esküszöm, a lá Schutzstaffel???)

Mr.AT 2010.06.27. 18:23:55

@raja ram: "a háttérben Lőw és csapata irányították a csapatot. Furcsa egy pali, érdekes tájszólásban beszél és nekem egy kicsit metrószexuálisnak tűnik, de az tény, hogy a kisujjában van a szakma."

Ki van adva mkinek, hogy aki nem fut, az Löw-el zuhanyozik meccs után, úgyhogy mennek is, míg el nem kopik a lábuk térdig. :-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 18:24:38

@Mr.AT: én körülbelül ugyanakkora potenciált láttam mindkét keretben és az égés mértéke is csak picit kisebb angoléknál. én ezt látom, meg azt, hogy az egyik oldalon egy bizonyítottan klasszis edző ült a padon, a másikon meg a közellenség, és általában mindenki ennek megfelelően osztja ki nekik a felelősség mértékét, ami szerintem igazságtalan. persze domenechtől én is a falra másztam, capello meg jó arc, csak nekem ez így picit csípőből érkező reakció, de nem akarok kötekedni

Domingo 2010.06.27. 18:24:49

@Dr Jozef Vengloš: Addig nem éri meg a nagy kluboknak angol játékosokba fektetni és lemondani a légiósokról, amíg 5 évente lehet egy Rooneyt, vagy egy Wilshere-t találni és ameddig aranyárban mérik már a közepes képességű angol focistákat is. Az angol utánpótlásrendszer nagyon jó, csak az a bökkenő, hogy a saját hazájukat nem tudják ellátni igazi tehetségekkel.

halihalo 2010.06.27. 18:25:16

@drosiii: Az mondjuk elég valószínű, hogy egy latin stílusú válogatottból két ilyen bírói hiba után kiállítottak volna vagy 2 embert. Nem valószínű, hogy így tűrték volna.

danesdzsu2 2010.06.27. 18:25:51

@Hispan07: ezek szerint rosszul fogalmaztál:

"Anglia egyetlen Szlovéniának lőtt góllal jobb Olaszországnál. Lehet gondolkodni, milyen kurvajó a Premier League."

Egyébként szerintem az angol fiatalok jobb helyzetben vannak, mint az olaszok. De ez majd elválik:)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 18:26:33

@brodi: ballack nagyon hiányzik, ez még egy 4-1 után is ordít :(

mert ahogy írtad
"Khedira igazából semmit sem csinált csak összevissza futkorászik, se előre, se hátra nem épít"

rizla 2010.06.27. 18:26:38

@Dr Jozef Vengloš: "Meg kell reformálni az angol ligarendszert, valamint a korlátlan légiósáramot megfékezni, mert csak rosszabb lesz."

a büdös négerek hibája az egész persze. most őszintén: ki a tököm vesz egy milnert, amikor tizedannyiért hozhat afrikából sokkal tehetségesebb légiós srácot?

Crouch 2010.06.27. 18:26:41

Németek lefocizták az angolokat, ennyi volt ebben az angol csapatabn, töketlenek voltak, nem volt bennük tűz. A németek szépen játszottak, a gólok mellett is sok ziccert kihagytak. Friedrich meg simán leszedte a pályáról Mr. Rooneyt.

Az angol védelmet egész egyszerűen nem értem, simán nevetséges volt. Középpályás védekezés szintén semmi, Schweinit és Özilt nem ütközték le kb egyszer se, úgy osztogattak ahogy akartak. Végén aszittem még Gomez is lő gólt, de azért ennyire nem szép a világ...

Ja és mintha a vébén egy ami csapatot feltüzelt volna kétszer is egy meg nem adott gól és a németek is csak jobban játszottak volna a szerbek ellen a kiállítás után. Hozzáállás és mentális felkészültség kérdése.

djemba 2010.06.27. 18:26:56

Capello mondjon le, nem taktika kell ide, meg fasza támadásvariácok meg kurva nagy eredmények, hanem egy volt alkoholista arsenal védő, aki

- leüvölti a pályáról barryt, mert ekkora ökörséget a cselezgetésével még a világ nem látott

- ki meri hagyni a szenttehenet

- úgy küldi ki őket a 2. félidőre, hogy felzabálják a németeket, nem beszarva, erőlködve.
mi a tökömnek szurkolok én ezeknek, nem tudom

lelketlen banda

Hispan07 2010.06.27. 18:28:25

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: egy ghánaiból lett németből lett ghánai nem egyszerűen csak hazát vált - hanem mellőz minden identitást. Akármilyen himnuszt ordibál, hamis, mert előtte egy másiknál döngette mellét. Ez a gond.

És az ilyeneket igenis meg lehet említeni, ha nem tetszenek valakinek. A háború is a világ része, mégis sokan tiltakoznak ellene. Nyilán ők is hülyék.

@Orvenyhivo: ha vki bevándorló, és szívében lelkében, kultúrájában asszimilálódik, azzal semmi gond nincs. Az a gond, ha ez nem történik meg - lásd Párizs külvárosát például. Mert akkor átalakul a világunk, és nem biztos, hogy tetszeni fog, ami ezután jön. De erről már volt szó itt is, kár újra belekezdeni.

Mr.AT 2010.06.27. 18:28:35

@mocsing: Én megmondom őszintén, nem számítottam ekkora égésre a franciáktól, meg is tettem őket a legjobb 8 közé, be is buktam szépen.

Ott annyi tök jó játékos van kb. mint az argentinoknál, egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy fel lehet küldeni őket olyan mixben, olyan taktikával, hogy ekkorát égjenek. Hát fel, nekem ez is tanulság.

Domenech felelőssége tehát nálam a nettó károkozás, míg Capelloé max az, hogy nem tett hozzá pluszt a csapathoz. Nem mosnám össze a kettőt, egyenlőségjelet meg végképp nem tennék közé.

hüjeliba 2010.06.27. 18:29:17

Tudom ,hogy nehéz ,de mi lenne ha prekoncepciók nélkül néznék erre meccsre.
Jó és a vb-hez mérten igen színvonalas kard ki kard játékot láttam. Egy bátor de nehézkes és egy friss csapattal. Tessék visszanézni mit műveltek a német ifjak a tizenhatos előtt, ha ezt fekete -fehérben hang nélkül szemcsés képen látom, akkor ez tiszta Dél-Amerika, a 70.dik perctől pedig elkezdtek keresztbe focizni, jelentkezzen az aki látott már német csapattól ilyen színvonalas alibit.
Ha már a képzettársításoknál járunk az angolok meg lehetnének bármely focit most tanuló fejsimogatást érdemlő kis csapat, akikről elmondhatnánk szép volt gyerekek, becsülendő ,hogy nem álltatok be bekkelni, kár hogy a végére elfogyott a kedv meg a (szufla) ötlet is.

Varjúdombi mesék 2010.06.27. 18:29:35

@Iustizmord: Nem lehet,te biztos rasszista vagy.ilyen erővel mit keres a válogatottunkban Sowumni,Miriuta,Pisont, vagy Janics Natasa?Miért nem nálunk játszik Kurányi?stb

slowmotion 2010.06.27. 18:29:51

három (plusz egy-két dolog), negyed óra higgadás után:
1. a németek megérdemlik a győzelmet. négy óriási hibából négyet gólra váltottak. annyival meg nemzetközi szinten már nyerni szoktak a csapatok...
2. ennek ellenére a meg nem adott gól nagyot változtatott a meccs képén. előtte Gerrard gólpassz, Lampardnak végre bejöhetett volna valami, kis önbizalmat szerezhettek volna, ehhez képest meg lehet nézni h mi történt.
3. a másik óriási különbség, hogy Neuerről minden kifelé pattant, James-ről minden befelé. ennyin is dőlhet el meccs.

+1. nem csak az számít, hogy ki mekkora spíler, hanem hogy ki elégszik meg azzal, hogy a saját feladatát végrehajtsa. Gerrard pl. túl sokat akart magára vállalni, ez nem volt jó ötlet. Lampard dettó, de ha megadják a löketét, talán belerázódott volna. Barry nettó emberhátrány. Rooney-t lehet fikázni, de ő legalább próbálkozott, amennyi csak telt tőle.
+2. meglepő, hogy az amúgy nagyon profi nagyon kiváló futballisták nem ismerik a taktikai szabálytalanság fogalmát. mondjuk Johnson-nak ugye volt már egy sárgája talán, de attól még elsodorhatta volna az előtte keresztező embert. Barry nem minősíthető, 20 méteren még Ben Johnson sem verhetett volna rá 10 métert, vagy a leütközés a minimum.
+3. Milner ma nagy homály volt. amikor kb negyedszer rúgta bele a neki háttal felugró Boatengbe a beadást befelé cselezés helyett, akkor komolyan elkezdtem gondolkozni azon, hogy ezt tényleg komolyan gondolta-e. sajnos úgy tűnik, igen...
+4. igen, én megértem azt, hogy 1-4-nél már nem támadtak ki/le az angolok. akármilyen jó az ellenfél, négy gólnál többet kapni akkor is megalázó, és olyan védelemmel, amiben négy emberből kettő plusz két fél ember tök fogalmatlanul rohangászik, nem lehetett volna más vége, csak a féltucat gombóc, márpedig itt se hőség nem volt, se tészta.

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 18:29:58

@rizla:
Milnert a fél PL le akarta-akarja igazolni, ne kérdezd hogy miért. Állítólag a ManCity 25 m körül fizetne érte, persze nekik ez nem pénz.

Árpádka 2010.06.27. 18:30:54

A gólján kivül Podolski csinált valamit?

lószerafin 2010.06.27. 18:31:17

@Hispan07: NEM mellőz minden idenditást, hanem több van neki. Érted, több helyre tartozik. Mért nem lehet ezt felfogni, hogy létezhet olyan hogy nem egy kultúra hat az emberre hanem több, és több ország fiának tekintem magam?

Orvenyhivo 2010.06.27. 18:31:30

@Iustizmord: Az 1924-es magyar válogatott. Ebből hányan érkeztek vajh' Árpáddal Vereckénél? Itt nem zavarnak a németes nevek? :)

Biri, Fogl II, Mádi, Orth, Guttman, Obitz, Braun, Eisenhoffer, Opata, Hirzer, Jeny, Zsák, Tóth, Kropacsek, Blum, Takács, Molnár, Kertész, Weisz, Hajós, Grósz, Fogl III, Nádler

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 18:31:37

@Hispan07: Te így látod, lelked rajta. Azt azonban nem értem, hogy egy alapvető, évtizedek óta tartó európai folyamathoz miként jön párhuzamként a háború.

Hispan07 2010.06.27. 18:33:16

@lószerafin: Pont ugyanzért, amiért nem lehetsz egyszerre fiú és lány. Vagy van kukid, vagy nincs. Lehetsz persze Cosmopolta, de akkor egy NEMEZETI csapatban mit keresel?

danesdzsu2 2010.06.27. 18:33:28

@Mr.AT: "Félreértés ne essék: én nem Capellot mentegetem, semmi közöm hozzá, meg a helyzet nem is érdekel különösebben, pláne, hogy a mi edzőnk már megvan jövőre, ugye:), de az, hogy itt mki Capellonak esik, nekem kicsit furcsa."

Furcsaaa?
A furcsa az, amikor Grygera a középhátvéd a Juve kezdőjében, és Chiellini a padon ül. De amikor Upsont megláttam, konkrétan csak egy artikulálatlan üvöltésre futotta tőlem.

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 18:33:54

@Árpádka: nem, szerintem nem is várta el tőle senki. Amíg lő meccsenként egy gólt, addig rázhatja a brét bőszen meccs közben.

@Orvenyhivo:
Eisenhoffer nem a hét vezér egyike volt?

Varjúdombi mesék 2010.06.27. 18:36:10

@Orvenyhivo: De idelehetne sorolni akár Schlossert,Pulczert(Puskás),Springert,vagy a fél magyarosított nevű párizsi Vb-döntőt játszó válogatottunkat.

raja ram 2010.06.27. 18:36:10

@Orvenyhivo: Zseniális. Ha már a magyar focinál tartunk, Németországban jött van Gaal és körülnézett. Itt van egy 30 millió Eurós sztár és ott dekázgat egy harmadosztályú gyerek. Hogy hívják? Müller. OK. Ő fog játszani.
Fogalmam sincs a mai magyar fociról, de, hogy egy tucat Müller rohangál a magyar pályákon, abban biztos vagyok. Ja. Nálunk nincs van Gaal.

Árpádka 2010.06.27. 18:36:16

@értelmetlen_nevű: Hát az a gól inkább Klosét meg Müllert dicséri, Én azért Jonással szemben elnézném Marint vagy Trochét

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.27. 18:36:31

Hihetetlen, hogy én is megettem a hájpot, és azt hittem, hogy ez egy szoros meccs lesz.

Öt perc kivételével Németország lefutballozta Angliát. Élvezetes, gólveszélyes játékkal, amely miatt évtizedek óta lehet szeretni a német focit.

A meg nem adott gólt sajnálom, hiába, hogy a németeknek drukkoltam. Egyrészt teljesen nyilvánvalóan szabályos volt, másrészt a meccsnek nagyon jót tett volna, harmadrészt most rajta marad a jobbik csapaton, hogy "így könnyű". Kár érte.

(Talán egy jó dolog van benne: Kassai elöl egy újabb bábu dőlt ki a döntőig vezető úton.)

Ha azt hozza Németország és Argentína, amit tudnak, akkor kilátásban van egy irtózatosan nagy negyeddöntő...

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 18:36:32

@Hispan07:
Mindkét Boateng _német_, nemzetiségi felmenőkkel. Kevin Prince úgy döntött, hogy más válogatottban próbálkozik, mert Németországban nem volt túl népszerű, és úgy érezte, nincs esélye bekerülni a nemzeti tizenegybe. Mivel apja ghánai származású, adta magát a választás. Mi köze van ennek a német válogatotthoz?

Mr.AT 2010.06.27. 18:36:59

@danesdzsu2: Grygera utoljára vagy bő 7-8 éve volt középhátvéd, még az Ajaxban, és ha Chiello nem volt sérült, egyszer sem ült a padon azóta, mióta Grygera nálunk van (2007 nyara).

Fentebb vki ezt írta: "tök jó, amikor két olasz drukker megbeszéli, hogy nem lehet ennél jobb angol csapatot összerakni:)"

Ez vica versa is igaz. ;)

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.06.27. 18:37:09

Érdekes ez a bevándorlók téma. A saját esetem német anya, magyar apa és kint születtem, de itt nőttem fel engem hol engednétek játszani, ha tudnék persze, sehol mi?:)

brodi 2010.06.27. 18:37:27

@mocsing: khedira az én Poldim ezen a VB-én, bár még a mai viszonylag tűrhető volt az eddigi horrorokhoz képest. Ballack( vagy egy igazi vkp.) kicsit visszavontabban sokat érhetne, schweini játéka még ennél is jobb lehetne. a személyisége nekem annyira nem hiányzik, Bastian óriásit harcol középen.

Iustizmord 2010.06.27. 18:37:28

@Strigo a divatdrukker: látod én írtam h g.johnson = r. carlos: kibaszott jó hátvéd aki nem tud védekezni

@danesdzsu2: tévedés, nekem az angolok a 2. prewferenciám, elég anglomán vagyok, nem a fociban, hanem általában...

@Mr.AT: kivételesen sok dologban egyetértünk, de csak a serie a kezdetéig... végre giovinco-t helyiértéken kezeled. az örök ígéret kategória...

@GGG77: te félreértessz, azt hgondolom. nagymamádat puszilom.

@Varjúdombi mesék: van a kunokban, jészokban vbmi, de azok se most gyíüttek 30 éve... és nekem már az is vicces volt amikor a dahlin-henke larsson duo nyomta a svédeknél. nem tehetek róla, furcsa.

@rizla: müllert megdícsértem már, nem néztem ki belőle.

@drosiii: lekletelenek voltak ez tény, hogy capello feltüzelte őket v sem, ez meg kérdés. de hiába baszta le őket szünetben (ha), akkor naon süket füleke talált. de későn cserélt az tény. és nem is jött be.

@Ronal-d'oh!: az 1.ben benne mert nem jött, a 2. ban kicsit, mert rövidre láb között nem kapunk, a 3.ban igen mert elugrott, a 4.et csak klasszis védte volna. tényleg 3/4... és egy korábbi klose lövést majdnem bevédett úgy a 20. perc táján...

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 18:39:43

@brodi: Lassan érik egy Khedira-Kroos csere. Amíg Schweinsteiger ekkorát harcol középen, talán Kroos kisebb védőmunkáját is elbírná a csapat.

lószerafin 2010.06.27. 18:39:47

@Hispan07:Jóég...
A kozmopolita nem azt jelenti hogy nem tartozol sehova hanem hogy több helyre tartozol. Ebben mi a bonyolult? Kitetted már a lábad a faludból? Vagy mondjuk átléptél már egy országhatárt legalább 1szer?

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.06.27. 18:40:03

Milyen meg nem adott gólról beszéltek?

Simán nem volt bent, itt a bizonyíték:

bild5.de/69052083.jpg?pwd=

raja ram 2010.06.27. 18:43:02

Capello nyilatkozik: a játékvezető és apró hibák döntötték el a meccset

England win The Ashes! 2010.06.27. 18:43:02

@Domingo: Hát ez az!

Tavaly ezüstöt szerzett az angol U-19 az EB-n. Milyen csapatokból kerültek ki? 3x MU, 3x Arsenal, 2x ManCi, 2x M'boro, továbbá Sheff Utd, Leicester, Norwich, Newcastle, Everton, Villa, Spurs, Fulham. 5 év múlva ezek a srácok hol fogják tolni? Jó ha három kerül topcsapatba. Hasonlóan ezüstös az U-21, a helyzet dettó ugyanaz.

De mást mondok: tavaly a németek nyerték az U-21 EB-t. Abból a keretből hányan vannak itt a vébén? Neuer, Boateng, Aogo, Khedira, Özil és Marin, összesen hatan. Az angolok voltak a másodikok, tőlük mennyien? Egyedül a 3. számú kapus, Hart. Miért? MERT NEM JÁTSZANAK A KLUBJAIKBAN! (Kivéve a három kapust, de Lewis a Peterborough, Loach a Watford játékosa, onnan nem nagyon szokás behívni embereket.)
A fent említett hat német úr viszont alapember a csapataikban. Talán ez is hozzájárul a két ország válogatottja közti különbséghez.

Iustizmord 2010.06.27. 18:43:20

@Varjúdombi mesék: NEM vagyok rasszista, ezt nagyon komolyan szeretném leszögezni, a fórumozáskor szokásos lüéskedések keretein KÍVÜL.

calciomax 2010.06.27. 18:43:50

Ugyanolyan szarok voltak mint mindig is! Ezen Capello sem tudott változtatni!

fraulein praxa 2010.06.27. 18:44:02

@raja ram:
videobirót, de iziben.
ez tarthatatlan, legalább a bl-ben, vb-ken, eb-ken lehetne.

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 18:45:03

@raja ram: apró... lol

@Dr Jozef Vengloš: sokkal inkább az dönt, hogy aki alapember, sőt kulcsjátékos, az nem hozza magát a válogatottban. Gerrard, Lamps, Rooney, Terry...

dzzzzz 2010.06.27. 18:45:04

@raja ram: úgy tűnik emberileg nem egy Lippi

Mr.AT 2010.06.27. 18:45:08

@Iustizmord: Persze, nem, és az avatarodban is direkt van feketére álcázva a KKK maszk, ugye? :-)

halihalo 2010.06.27. 18:46:41

@Csöncsön: Szerintem Kassai túl fiatal még ehhez, azért nem ő kapja...

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 18:46:48

@Dr Jozef Vengloš:
Milner is ezüstérmes volt, én úgy emlékszem.
Egyébként te kit hoztál volna még ki közülük?

dzzzzz 2010.06.27. 18:48:40

@halihalo: szerintem a FIFA-t rohadtul nem érdekli ki milyen játékvezető, inkább sportdiplomáciai érdekek döntenek. Ha valaki nem követ el valami istentelen nagy hülyeséget akkor már csak az számít milyen nemzetiségű.

sandinista 2010.06.27. 18:49:14

@értelmetlen_nevű: Müller egy szerencsés jános, nem több. Az első gólja előtt a lassításból egyértelműen látszott, hogy nem a rövidre akart lőni, hanem a hosszúra (ahova James el is indult). A második gólt meg Yakubut kivéve mindenki belőtte volna (az a gól valójában Özilé volt, csak ő lőtte be).

Ezután a vb után a világ egyik leginkább túlértékelt játékosa lesz.

Iustizmord 2010.06.27. 18:49:16

@Orvenyhivo: nem, mert a mgyar eleve egy multikulti nép, ezt csak a jobbikosok tagadják. kazár, tatár, török, szláv, sváb, szász, román, stb vér van bennünk, az "etnikailag tiszta" meg "turáni" vérvonal nettó hüléyeség. de ez valahogy olyan ... szerves volt

bár hajlandó vagyok elfogadni hogy eredetleg, úgy a xixi sz végéig a németek is keveredtek, itt európában. de itt ugye arról van szó hogy a foxci modern (kb 100 éves) sport, és az etnikai arányok most az butsó 10 évben keveredtek fel... lehet h ezt szokom nehezen, sorryka. mert elismerem hogy d-amerikában nagy multikulti van, pl brazilok, ugye.

biztos bennem van a hiba, de ez nem rasszizmus.

dzzzzz 2010.06.27. 18:49:25

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: na mindegy, de válogatottságot már nem kapsz!

sandinista 2010.06.27. 18:50:19

@Varjúdombi mesék: A férfi kézilabda-válogatott kimaradt ;-)

raja ram 2010.06.27. 18:50:25

@fraulein praxa: Jogos a felvetés. Az én magánvéleményem azonban más. A foci egy egyszerű sport. Ugyanazok a szabályok érvényesek a vidéki libalegelőkön, mint a VB döntőkön. Ez adja meg ennek a sportnak azt a feelinget, amit mindannyian érzünk. Hangsúlyozom, hogy ez az én véleményem és az ellenkezője is igaz.

vargamma 2010.06.27. 18:51:27

@Iustizmord: anakronisztikus vagy, ha ezen te még meglepődsz. főleg h már Németorzségban is évtizedek óta az élet minden területén tele vannak a "multikulti" etnikumokkal, ill. azok elnémetesedett tagjaival. sztem a németek tök nyitottak az idegenekkel szemben. tanultak a hibáikból, ha úgy tetszik.

de ma a vérnémet Müller volt a legjobbjuk, már megint Schwaini mellett.

halihalo 2010.06.27. 18:51:38

@originalBalintos: Illetve az is, hogy ki játszik döntőt. Mivel az olaszok és az angolok az erősek közül kikerültek már, elég sanszos, hogy közülük valamelyikből lesz a döntő bírója.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 18:51:55

@Iustizmord: Nem tagadják a jobbikosok. Másrészt pont a németek ne lennének kevertek, mikor Németország is csak modern kori alakulat?

dzzzzz 2010.06.27. 18:52:56

@raja ram: A szabály ugyanaz, a betartatása nem. Egy haveri meccsen gondolom nem jelöl ki senki külön bírót. Egy amatőr meccsen van bíró, de nincs 3 vagy 4 bíró.

Iustizmord 2010.06.27. 18:53:28

@Mr.AT: mint tudod, büntetőjogász vagyok, meg a név, meg az avatar, összejön ez, nem?

a kkk-nak fehér csuklyája vcolt

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.27. 18:53:29

@halihalo:

Eddig a három meccsén összesen volt kb. három hibája, melyek közül egyik sem befolyásolt semmit. Ehhez képest majdnem mindegyik bírónak volt sorsdöntő tévedése.

Persze a döntő szerintem is irreális, de mondjuk egy elődöntőt vagy bronzmeccset én el tudok képzelni. Sok múlik azon, hogy a következő fellépésén is hibátlanul vezet-e.

@originalBalintos:

Az olimpián ő fújta a döntőt...

raja ram 2010.06.27. 18:53:53

@sandinista: Ezután a vb után a világ egyik leginkább túlértékelt játékosa lesz.

Ez a kisgyerek egy éve a III.osztályban játszott. Egy év alatt CL döntő + 2 gól Anglia ellen. Mit kellene még csinálnia? Harmadnapra feltámadni és felszállni a mennyekbe?

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 18:54:10

@raja ram: csak ez kurvára nem vigasztalja azt a csapatot, amelyik ugyanolyan jól felkészült, mint az ellenfele, ugyanannyit tett a győzelemért, mint a másik, és csak azért nem nyer, mert egy gyökér egyszerűen rosszkor pislogott, ne adj' isten szándékosan rosszul döntött.

danesdzsu2 2010.06.27. 18:54:37

@Mr.AT:
(Dr. Garrison mode on)
Tehát furcsa lenne ez a felállás, értem?
Ellenben Upson a pályán több, mint furcsa, értem?

dzzzzz 2010.06.27. 18:56:00

Vinnie Jones vajon elvállalná a szövetségi kapitányi állást?

England win The Ashes! 2010.06.27. 18:56:01

Másik: a sajtó. Eddig nem akartam vele foglalkozni, megvártam a vébé végét (számomra vége).

Aki járt már az alábbi országokban (GER, NED, ESP, ITA, POR, FRA) vébé, EB idején, az világosítson fel, ilyenkor a nyomtatott és az elektronikus sajtó hogy működik?

Mert itt Angliában leírhatatlan. A közvetítés csúcs mind a BBC, mind az ITV részéről, a szünetben minőségi az elemzés, a háttéranyagok kifogástalanok. Igazi etalon lenne a magyar tévéorgánumok részére (tudom, utópia).

VISZONT ezt leszámítva az okádás kerülgetett ebben a bő két hétben. Egész idő alatt ment a basztatás ezerrel. Bármilyen meccset néztem, a meccs után mindig leadták egy sajtótájékoztató felvételét, ahol vagy a szakmai stábból vagy a játékosok közül valaki mindig nyilatkozott. Egy nap nem volt, hogy békét hagytak volna nekik. Feltehetőleg valami szponzori szerződés miatt kellett állandóan rendelkezésre állni, de könyörgöm! Nem volt egy nap, amikor nyugton hagyták volna őket. Aztán azzal basztatták a tagokat, hogy pl. "mit szólsz Beckenbauer nyilatkozatához?" Erre a csávó: "nem olvastam". Mire a firkász felvilágosította, hogy biztos ami biztos alapon nehogy ne nyomja már a vállukat egy kis plusz teher. Ha szarni mentek a klotyóra, már ott állt mellettük egy operatőr meg egy-két diktafonos arc, hogy elmondják, mik a legfrissebb átigazolási pletykák Angliában.

Más országban is ez a trend?

sandinista 2010.06.27. 18:58:43

@Iustizmord: Szerintem inkább azt nem értik / értjük, hogy miért vagy meglepődve azon, hogy a német válogatott is benettonosodik, hacsak nem aludtad át at elmúlt 20 évet.

A foci (ill. általában a csapatsportok) az a közeg, ahol egy bevándorlónak igazán esélye van arra, hogy választott hazájában komoly elismerést vívjon ki magának. Özil foci nélkül _csak egy török_ lenne és jó eséllyel kebabot szeletelne (bár vannak, akik szerint így se több), így meg igazi sztár.

raja ram 2010.06.27. 18:58:44

@Ronal-d'oh!: OK. De ez egyedül a bíró sara. Én is sajnálom, hogy így történt, de ez már történelem.A németek erről nem tehetnek. A német TV-ket nézem, senki nem tagadja, hogy gól volt. A játékosok sem. Most mit csináljanak? Játsszák újra a meccset?

r_magpie 2010.06.27. 19:00:08

Na, megvan a vébé első igazi fákindiszgrésze. Sajnálom, mert ettől függetlenül is sima lett volna, annak ellenére, hogy a nevenincs, "szaros török" most annyira nem villogott. Anglia egész vébéje kiábrándító volt.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.06.27. 19:00:58

@Orvenyhivo: a németek utolsó pár meccsét végignézve nem kérdés hogy Schweinié lesz az a laszti...

r_magpie 2010.06.27. 19:01:27

ja, és ne csalózzunk már, az nagyon dedós. idiótázni viszont nyugodtan lehet.

England win The Ashes! 2010.06.27. 19:01:37

@rizla: Talán ha több angol lenne az első osztályban, akkor nagyobb halmazból meríthetnének. Ha egy tehetséges arc van a Prestonban, azt leszarják, mert az a Preston, nem égetik magukat azzal, hogy a másodosztályból hívnak be valakit. Ha ugyanaz a csávó a Tottenhamben nyomja, már felfigyelnek rá. Ha a MU-ban, akkor a válogatottban bérelt helye van. Másfelől ha több lenne az angol (pl. a 6+5 révén), akkor többen férnének be a PL-be, ergó jobb edzőktől jobb képzést kapnának. Ne menjünk messze: Gera vagy Dzsudzsák nem fejlődött egy erősebb bajnokságban?

brodi 2010.06.27. 19:02:00

@értelmetlen_nevű: szerintem most nem lenne értelme már, egy hangyafasznyit javult a sváb is, meg pont, hogy most a rakkolos kp.-re lenne szükség, szétfussák Veront, meg Maszkeránót. Arról nem is beszélve, hogy Messire is figyelni kell majd. Persze, ha továbbmennek az argentinok. :)

HosCincer 2010.06.27. 19:02:52

Most lett volna értelme az EL-ben alkalmazott 4 partjelzőnek.

fraulein praxa 2010.06.27. 19:04:26

@raja ram:
nem is hibáztatta senki a németeket szerintem..

rizla 2010.06.27. 19:05:15

@Dr Jozef Vengloš: ez is azt mutatja, hogy egy nemzeti válogatott több, mint egy szimpla csapat. egy komplett futballkultúra és közeg lenyomata és kirakata. és éppen ezért nem feltétlenül a játéktudás dönt, bár ma érzésem szerint az dominált leginkább. sajnálom angliát, mert idén tényleg úgy tűnt (és ostoba módon biztos voltam benne), hogy kitörnek az eddigi szarból, erre még mélyebbre zuhantak. nem értem, iszonyatos.
viszont ezért utolérhetetlen a vb. ilyen csak 4 évente van, és egy ilyen anglia-féle tragikomédiának sokkal nagyobb súlya van. most megint várhatnak éveket, hogy megpróbálhassák kiköszörülni a csorbát (bár ezek után ebben teljesen felesleges hinni asszem). a klubfociban meg igazolsz párat, és jövőre akár a világ tetejére is érhetsz a mély bugyrokból (bayern, barca, csak hogy pár közelmúltbéli példát mondjak). vb rulez.

dzzzzz 2010.06.27. 19:05:23

@Dr Jozef Vengloš: de a Prestonban játszó tehetségre azonnal lecsap egy nagyobb klub. Mindent megtesz hogy kineveljék, mert egy angol játékos aki tud egy egyeneset rúgni már vagyonokat ér.

slowmotion 2010.06.27. 19:05:35

szerintem nem a videobíró a megoldás, hanem a második játékvezető vagy plusz partjelzők.
lehet persze tiltakozni, hogy mert a hagyományok meg ilyenek, meg körül lehet nézni.
a kosárlabdát sem 3 bíróval kezdték, csak ma már annyira felgyorsult a játék, hogy szükség van rá. ugyanígy a foci is sokkal gyorsabb most, mint régebben (legalábbis ha a csapatok úgy akarják). lehet ekézni, de egyrészt ma már a fizikai felkészítésen sokkal nagyobb hangsúly van, mint úgy 30 évvel ezelőtt, másrészt meg azért ugye a technikai fejlesztések is dobtak a tempón (leginkább a labda, ugye).
további lehetséges pont a videokamerák használata fegyelmi célból, a színészkedőknek utólag sárga lappal egyenértékű büntetés felszámolása - és ez utóbbi a lehető legkomolyabban mondva.
sajnos tendencia, de lassan a felkokszolt ámerikai focisták játékában több örömet találni, mint a kálcsó-fussball-soccer játékban. ott, ha valaki lent marad a földön, az nem vetítés, hanem az már tényleg fáj...

Iustizmord 2010.06.27. 19:06:01

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: na, mit tudsza jobbikosokról? ;oI

amúgy hagyjuk a témát, asszem félreérthető vagyok ebbenb, a lényeg h nekem az természetes ha a német csapatvban müllet, hauser, berger, schiffer, von der tann neűek vannak, a franciában gignac, giresse, beaumont, montluc, margaux, peyrolles, puymartin nevűek, a spanyolban fernandes, javi moreno, garcia, de Llorca, az olaszban meg ferrara, gaetano, farnese, tintoretto, di genovese nevek futnak.

és majd ha a török válogatottban lesz von münchausen akkor..

de itt kigogytam az érvekből hiszen blake is zimbabwei volt a teniszben, asszem.

nagyhjuk nincs igazam.

raja ram 2010.06.27. 19:06:03

@Dr Jozef Vengloš: Régi vesszőparipám. Volt egy tökéletesen működő rendszer: 3 külföldi játszhatott egy csapatban. Mi volt az előnye?

- csak a legjobb játékosokat igazolták le külföldről
- nem ültek a kispadon világsztárok
- a kisebb csapatokban is voltak sztárok
- a nemzeti bajnokságok is erősek maradtak, mert csak a legjobb játékosok igazoltak külföldre
- a nemzeti válogatottak erősek voltak

Pesze ezt a jól működő rendszert szét kellett verni

halihalo 2010.06.27. 19:06:12

@r_magpie: Azért az amerikaiak két szabályos, de meg nem adott gólja sem semmi. Csak szerencséjükre ennek ellenére is továbbjutottak...

danesdzsu2 2010.06.27. 19:07:50

@Iustizmord: És szerinted Upsonnál jobb középső védő sem a keretben, sem Angliában nem létezik?

rizla 2010.06.27. 19:08:49

@Dr Jozef Vengloš: "Másfelől ha több lenne az angol (pl. a 6+5 révén), akkor többen férnének be a PL-be, ergó jobb edzőktől jobb képzést kapnának. Ne menjünk messze: Gera vagy Dzsudzsák nem fejlődött egy erősebb bajnokságban? "

önmagadnak mondasz ellent, és nem is értem, miért férnének be többen a PL-be, ha kötelező lenne 6 angolt a kezdőben tartani? gera vagy dzsudzsák lehet, hogy nem is játszhatnának a csapataikban, ha létezne a kibaszott gyökér 6+5 szabály angliában és hollandiában. javítani kell az angol utánpótláson, a PL-nél jobban semmi sem teremt szükséges versenyhelyzetet ehhez. nem az a megoldás, hogy akkor mostantól a bénábbaknak is bérelt helye lesz, csak mert angolok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.27. 19:09:05

@HosCincer:

Hát aki látott EL-meccseket, az nem ért egyet ezzel a mondatoddal. Hasonlóan botrányos hibák ott is történtek.

Ez a hiba teljesen érthetetlen volt, simán látnia kellett volna a partjelzőnek, hogy bent volt. Sőt a játékvezetőnek is.

Ja, még az előbb kifelejtettem egy negyedik okot, hogy miért sajnáltam, hogy nem adták meg: gyönyörű gól volt. Vagyis lett volna.

Iustizmord 2010.06.27. 19:09:19

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: lehet hogy "németo" per se csak a kisnémet egység szülöttje 1878-ból (?), de hiába a német aranybulla 1356-ból, azért ők kb charlemagne óta etnikaiéag--kulturálisan 1 db egység.

megjegyzem, franciao kb a xvi- sz második felétől, xvii. sz elejétl egységes úgy-ahogy, pl az okcitán rész nyelvét nem értették "észekaon" s vice verza, az okcitán rész akár spanyolo-hoz is mehett volna...

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 19:09:23

@raja ram: nem, legyen videóbíró, és helyben hozzanak jó döntéseket. Egy kibaszott iPodról is vissza lehetne ma már nézni 10 másodperccel a lövés után, nehogy már akadály legyen ez egy vébén. Akárhogy csavarja a FIFA, ez a fair play megcsúfolása, mert adott esetben helyzeti előnybe kerülhet jogosulatlanul az egyik csapat.

halihalo 2010.06.27. 19:11:00

@slowmotion: Ezt valamelyik szpíker is említette, az USA-ban, ha valaki lent marad egy (amerikai) foci meccsen, akkor azt kiröhögik. És ez még él náluk az soccer területén is. Már írtam párszor, de az angol bajnokságot is ezért szeretem jobban, mert ott alig van színészkedés ellentétben a spanyol vagy olasz bajnoksággal.

sandinista 2010.06.27. 19:11:29

@raja ram: OFF Azt nem mondom, hogy JCS nem volt túlértékelt játékos. ON

Müller érdemeit elismerve a véleményemet tartom. Ilyen szintre nyilván nem fér be szar játékos, de nekem nem tűnik igazán jónak - relatíve jól helyezkedik, ill. most kijön neki a lépés, ennyi. A mozgása viszont szinte crouch-i magasságokat idézően darabos.

A mai 2 góljáról azt gondolom h az egyik gyakorlatilag Özil melója, ha egy nyárfa nőtt volna Müller helyén hirtelen, arról is bepattant volna (kivéve, ha a nyárfát Yakubu-nak hívják). Az első góljánál pedig továbbra is tartom, hogy ő azt nem oda akarta lőni, hanem a hosszúra, ahova James elindult (vagy ha tényleg a kapusba akarta lőni, akkor rossz megoldás).

Mindettől függetlenül amit mondasz, jogos, 20 éves a gyerek, még akármi is lehet belőle.

G_P_T 2010.06.27. 19:11:30

@Dr Jozef Vengloš: Az angol sajtó mindig is kiemelkedett abban, hogy iszonyatos nyomás alá helyezze fiait, aztán értetlenkedjen és fröcsögjön, miután az agyonnyomta őket. És baromira nem értik, hogy mi a gáz ezzel.

fraulein praxa 2010.06.27. 19:11:59

@halihalo:

és hogy hajtottak még azután is...
bár én ezt már nem merem itt bővebben kifejteni, mert megkaptam valamelyik kollégától, hogy arrogáns vagyok, és feszt ezt a marhaságot ismételgetem..:-DD

zsakfos 2010.06.27. 19:12:02

@raja ram:
Ja az EU-t is meg kéne szüntetni...

rizla 2010.06.27. 19:12:05

amúgy hozzáteszem, a sokak által joggal csodált és körberajongott ghánai csapat közel sem lenne ennyire izgalmas, ha létezne a 6+5, mert sokkal kevesebb esélyük lenne külföldi bajnokságban edződni.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.06.27. 19:12:22

Gomez egész éves teljesítményére vajon milyen jelzőt lehet találni? Ma például amit a pályán, őőő csinált, az egészen pontosan mi volt?

Az meg nem kérdés, hogy videóbírót, azonnal, de legalábbis már 3 éve kellene.

bakító 2010.06.27. 19:12:47

1.) Németország fölényesen nyert, de nem lettek szimpatikusabbak.
2.) Ilyen gyalázatot Capello még nem ért meg, ebben nyilván ő is vastagon benne van. De amit az angol védelem az egész VB alatt művelt, az egy nagy vicc. Glenn Jhonson cannavaroi magasságokban művelte a lúzer védő műsorszámot.
3.) Milyen taktika az, ahol Rooney 30-50 méterre a kaputól kéri el a labdákat?
4.) Nem kell videóbíró. Tényleg nem, sőt szappannal sem kell kezet mosni a szülészorvosoknak. Micsoda badarság! Ha Sepp Blattert valami jól fejlett kandúr néger haláláig inzultálná análisan, én azt a foci nemzetközi ünnepnapjává nyilvánítanám.
5.) Az OK, hogy nem esik jól egy meg nem adott szabályos gól, de lehetne tanulni a gyarmatosoktól tartásból és küzdeni tudásból. (nekik kettőt sem adtak meg)
6.) A. Cole, Terry hozták a súlyos kreténséget, Gerrard, G. Johnson a juve szindrómát (ala talján válogatott), Lampard a nem találom már soha a helyem a válogatottban szintet, Rooney a most már elég hogy mindenki mindent tőlem vár attitűdöt, a többiek pedig "az igaza van a sajtónak én nem vagyok való ide" gondolkodást. Ebből a remek alapanyagból gyúrta össze Capello ezt a förtelmet.
7.) Ennek a generációnak már reszeltek. Menjenek a pics...ba.

Iustizmord 2010.06.27. 19:12:48

@sandinista: igazad van, de akkor is. vhogy pont a németeknél zavar. biztos az árja fajelmélet fertőzött meg :o)

rizla 2010.06.27. 19:13:04

@halihalo: "az angol bajnokságot is ezért szeretem jobban, mert ott alig van színészkedés "

MUHAHAHAHAHA.

halihalo 2010.06.27. 19:14:16

@rizla: Az említett kettőhöz képest "törpe minoritás" hogy klasszikust idézzek... :)

CaBeL 2010.06.27. 19:14:43

@Dr Jozef Vengloš: És akkor mivan ezért nem lehet hajtani a pályán? Ugyanmár.

Domingo 2010.06.27. 19:14:58

@Dr Jozef Vengloš: Klubszemszögből nézve ezzel az a gond, hogy az angol játékosok próbálgatásánek erőltetése meg jó eséllyel visszavetné őket. Miért venne a nagycsapat a Prestonból jó angolt ha nem tudja hozni a csapat által megkövetelt sztenderdet, pláne úgy, hogy a SAJÁT tartalékcsapatának angol tehetségeit sem tudja beépíteni az első keretbe?

Nem valószínű, hogy megérné belterjesen kockáztatni, pláne úgy, hogy most PL csapatok nemzetközileg elég felemás szezont produkáltak és vissza kéne vágni.

Egyelőre marad a kölcsönbeadás, ami például az Arsenalnál elég jól működik, lásd Lansbury.

Viszont vannak dolgok, amiket én sem értem. Ott van Welbeck a MU-ban. U21-es válogatott, nagy tehetségnek titulált támadó, de már két csatárt is vettek a feje fölé Diouf és Chicarito személyében, amivel ha jól számolom 6. lett a támadók rangsorában. Említhetem Beckfordot, aki a Leedsben káprázatos szezont produkált, egymagában ejtette ki a tottenhamet a kupából, erre csak az Evertonnak, illetve kisebb gárdáknak kellett és valszeg a kékeknél sem fog minden meccsen pályára lépni.

raja ram 2010.06.27. 19:15:46

@Ronal-d'oh!: Igazad van, kellene videobíró. De a foci lényege az, hogy a libalegelőn és a VB döntőn ugyanaz a szabályrendszer érvényesüljön. Szerinted lesz a vidéki XIX. osztályban videobíró?

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 19:15:52

@rizla: jól érzem, hogy még nem láttál egy igazi PL-rangadót, pl. Bolton-Blackburn?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.27. 19:16:39

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: @Iustizmord:

A romantikus nemzetfogalom egy 19. századi képződmény. Maga a nemzet fogalma is középkor utáni fejlemény. Egyszerűen azt kell látni, hogy nem a vér vagy a nyelv, hanem egy szerződés tesz nemzetté egy emberi közösséget. Vagyis ez egy történelmileg változó fogalom. Ha Özil németnek vallja magát, és ezt a németek közössége elfogadja, akkor ő német.

fraulein praxa 2010.06.27. 19:17:02

ahhoz mit szóltok, hogy a francia ismerőseim végig németországnak szurkoltak és innentől nekik is fognak végig?..ez meglepett, nem tudtam, hogy ennyire országos cimbi a két ország...

sandinista 2010.06.27. 19:17:11

@Iustizmord: Tényleg nincs, mert az emberek f*szára is lakatot rakatnál? Suba csak subával csinálhat gyereket? Egy focicsapat csak leképezi a társadalmi folyamatokat.

rizla 2010.06.27. 19:17:49

@Ronal-d'oh!: jó, nyilván nem ismerem részletekbe menően a PL meccseket, de stevie G ugrott be az idézett mondatra, és nevetnem kellett, bocsánat.
amúgy simán lehet ettől még igaz, hogy a PL-ben kevesebb a drámaszakkör, a tempót én is nagyon csípem.

Iustizmord 2010.06.27. 19:18:20

@slowmotion: az a labdás dolgo megfogott.. vagy játszanak mai is telstarral vagy max questrával, meg titlsák be az átlagjátékosnak megfizethetetlen jabulanit (30.000.- pénz) meg a nike mercurial vapour akármit 100.000.- Ft-ért (egyzsázezer forint, BEZONY ANNYI), meg tiltsák be a 15 rugóba kerülő hiper mezeket mert aztat is nehéz kipöngetni,

vagy

mondják azt hogy tech fejlődés van --> videózunk meccsa alatt és után is. előbbi a ktes hlyzetekre (ghól előtt volt-e les, benn volt -e, tényleg tizi vagy piros), utóbbi meg disciplinary okból.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 19:18:55

@Csöncsön: Szokás szerint remekül megfogalmazott, frappáns összefoglaló.

Az m1 miért adja ezt a BORZALMAT? Mi ez ami most megy könyörgöm, mi ez?

ddrum77 2010.06.27. 19:18:58

@Csöncsön: dehát a háló meg se rezdült... =)

Iustizmord 2010.06.27. 19:19:00

@danesdzsu2: nem én válogattam be uspont.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.06.27. 19:19:09

@raja ram: na, ez az indoklás, amitől falra másznék.

Egyébként hány BLASZ meccsen van jelenleg gólbíró?

Nem kell olyan videóbíró, mint az NHL-ben, mert az zavarna, de csip kell a gól és a les miatt. Ja, a passzív lest is könyörgöm töröljék el a picsába már.

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 19:19:40

@raja ram: ez baromság. A legnagyobb sztárok lábára úgy öntik a cipőt, de legalább is rászabják, a nagy csapatok sokkal többet költenek a kisegítőszemélyzetre, mint a megye 3-ban, teljesen más elvárások vannak egy stadionnal szemben a BL-ben és a kicsi bajnokságokban, akkor MIÉRT PONT A BÍRÓI TESTÜLET LEGYEN UGYANOLYAN? Ez egy nagy álszent baromság, hogy a foci mindenhol ugyanolyan. Ha az MU az Altrincham (amatőr) csapatával játszik az FA kupában, attól még nem csak heti 3 edzésük lesz, és nem összesen 100 fontot kapnak a játékosok.

Nagy torna az nem egy amatőr meccs, ha elvárnak annyi mindent a szervezőktől meg a csapatoktól, akkor ennyit elvárhatnának a játékvezetéstől a csapatok és a szurkolók is.

Iustizmord 2010.06.27. 19:20:09

@sandinista: mondom h elismerem h nincs igazam, csak a romantikus elképzeléseimet (germán szőke magas faszik, kis spanyol kreol dugók, ilyesmi) bántja.

de tényleg nem erőltetem, majd feldolgozom :o)

raja ram 2010.06.27. 19:21:08

@rizla: Teljesen igazad van. Mindenki temeti az európai focit, holott ezen a VB-n is csak európaiak vannak. A játékosok 80%-a (lehet több, lehet kevesebb) Európában focizik, itt tanulták meg hogy kell játszani, mi a taktika. Győzhet bárki, ősszel visszajön Európába és küzd a CL-ért.

Iustizmord 2010.06.27. 19:21:12

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: no mesélj. meg kellett döbbennem hogy 2 (kettő) jobbikos parl. képviselőt is tesközelből ismerek, szinte haverok. ez az én köreimben nemigen szokás , sosem gondoltam vóna...

England win The Ashes! 2010.06.27. 19:21:42

@értelmetlen_nevű: Nem, ő 2007-ben volt elődöntős. Viszont jó, hogy említetted, megnéztem az akkori kerettagokat, hogy milyen csapatokból verbuválódtak. Egy játékos volt az Arsenalból (J. Hoyte), egy a MU-ból (K. Richardson), egy a Poolból (S. Carson), hogy csak a(z egykori) top4-et nézzem. Azóta már mindhármat eladták.

Ami a kérdésed illeti: nem tudtam volna mást kivinni (Leighton Bainest igen, de ugye amúgy is csak csere lett volna A. Cole mögött, úgyhogy mindegy), de megint ugyanoda térek vissza: ha nem alapemberek a csapataikban, akkor nincs miből válogatni.

slowmotion 2010.06.27. 19:22:49

@halihalo: nem röhögik ki, csak egyszerűen fizikailag képtelen felkelni, mert elszakadt a térdszalagja, az Achilles-e, agyrázkódáz kapott, esetleg kettétört a lába.
ezzel szemben a mai meccsen - ami még a kevésbé dobálózós meccsek közé tartozik - csak a következőket láthattuk:
- picsába, nem érem el a labdát, hasra esek (Rooney)
- basszus, Johnson hozzáért a vállamhoz, menten összeesek (Özil)
tegnap meg volt pl. az amerikai csávó, akinek lerángatták a nadrágját a tizenhatostól 5 méterre, lépett még hármat, majd összecsúszott. nem fordul fel a gyomrom, csak hányingert kapok.

na pl. pont ezért lennék valszeg rossz edző, mert még ha taktikai zseni is válna belőlem, de visszanézném a meccset, és azt látnám, hogy valaki vetít, akkor küldeném a szabás-varrás szakkörbe picsulni. az meg ugye nem jó az üzleti érdekek szempontjából.

ddrum77 2010.06.27. 19:23:36

@Iustizmord: egyetértek részben, a 15 ezres mezeim -nem annyiért vettem, de annyiról indulnak eredeti árral, de meg szoktam várni, míg emberi mértéküre esnek - ugyanaz az anyag, csak nincs rajta mondjuk Cé felirat, megkapható 2-3-4 ezerért, és ha le nem tépik kispályázás közben rólam, 5 évig használhatóak, de a labda 30-ért (elrúgom a pályáról, útra esik, tóba esik, kilukad) és cipő 70-100 ezerért több mint irreális

sandinista 2010.06.27. 19:23:41

@Iustizmord: Valószínűleg azért, mert a németeknél a legújabb keletű a jelenség. A Team USA-ben gondolom már fel sem tűnt az a sokféle bőrárnyalat, pedig az 1950-es vébére még ők se nagyon vittek feketéket, 60 év meg evolúciós szempontból nem is idő.

Pedig mi is hozzá lehetünk szokva a jelenséghez - a németek is valószínűleg ugyanazt érzik Mesut Özil vagy Cacau góljánál, mint mi, amikor Perez Carlos vagy Eklemovics Nikola lő egy embereset vagy Puljezevics Nenad bemutatja az évszázad védését.

Tulio Tanaka is zavar, vagy ő azért belefér? ;-)

sandinista 2010.06.27. 19:24:52

@Iustizmord: Az a válasz előbb ment, minthogy láttam volna a reakciódat ;-)

Domingo 2010.06.27. 19:25:26

@raja ram: Az a baj, hogy igazából nyomós érv nem szól a videobíró ellen. Amit te mondasz, nem az, max egy mesevilágban.

A foci már túlságosan kinőtte magát ahhoz, hogy megrekedjen ezen a szinten. Teljesen hétköznapi technikával, már 20 éve be lehetett volna vezetni a videobírót, ami hozzásegítené a játékvezetőt AZ igazságos döntéshez egy perc alatt. Ehelyett mi van? Ugyanott tart a futball ezen a téren, mint 66-ban, amikor nem tudták megállapítani, hogy szabályos vol-e a gól, vagy sem. Ez pedig kurva nagy butaság, mert a technikánk már régóta adott hozzá. Sokszor elmondtam már, de nagyon fontos tényező: az Államokban működik a videobíró. Kosárlabdában, hokiban, amerikai futballban is használják és csak előnyük származik belőle amellett, hogy a játék ugyanolyan élvezetes maradt.

Iustizmord 2010.06.27. 19:25:28

@G_P_T: igen, a The Sun és tsai még egy emberhátrány. ha megy a szekér faszt szopnak, ha kátyúba került akkor visszahúznak. kontraproduktív egy bagázs.

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 19:26:49

@slowmotion: Igen, de melyik európai bajnokságban van sisak, páncél, stb? Mert az amerikai fociban és a hokiban rengeteg védőfelszerelés van...

ddrum77 2010.06.27. 19:27:14

@Ronal-d'oh!: de pont az a lényeg, hogy otthon ülve azt érzed, hogy Müller ziccerét (már ha vagy olyan gyors, hogy odaérj) te is berúgtad volna

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.27. 19:27:40

@raja ram:

Aki siratja az európai focit, az teljesen vak ehhez a játékhoz. Most ott tartunk, hogy a világ focija nagyon nagyrészt Európáról szól. Még a dél-amerikaiak is másolják Európát, tanulnak tőlük, Európa a foci origója, egyik legfőbb éltető forrása, és ezt szerintem a FIFÁ-ban is tudja mindenki.

Talán egyetlen hasonló súlyú erő van még a nemzetközi fociban: Latin-Amerika.

Ázsiának, Afrikának és Észak-Amerikának nagyon nagy még a lemaradása.

sandinista 2010.06.27. 19:29:21

@Ronal-d'oh!: Valószínűleg lesz 1-2 ország (élükön az USA-val), akik ezután a vébé után elég komoly nyomást helyeznek majd a FIFA-ra, hogy szép dolog ez a konzervativizmus, meg az átlátszónál átlátszóbb és szánalmasnál szánalmasabb érvek, de itt az ideje elfogadni a tényeket és leszámolni az egésszel, mint a katolikus egyháznak a cölibátussal. Valószínűleg mindkettőnek csak kihalással fog menni a dolog, amúgy túlságosan nagy a szervezet tehetetlensége.

horas 2010.06.27. 19:30:56

Kurva jó meccs volt!
Tévedtem,de a legnagyobbat Capello-val kapcsolatban.
Az angol válogatott pont ott volt szar,ait énaz erősségének vártam.
Óriási egyéni hibák előzték meg a gólokat,viszont volt olyan periódusa is a meccsnek amikor az angolok olyat mutattak amit eddig nem,uralták a meccset és támadtak.
Lampard gólja nyílván más meccset hozott volna,így alakult,összeségében ez a német válogatott jobb csapat mint az angol.
Capello szó szerint megbukott.

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 19:30:57

@Milito le, Higuain be!: ki mondta, hogy nem? de ha a haverokkal játsszunk a grundon, akkor ez után az emelés után gólt ítéltünk volna.

ennyi erővel minek van mindig új labda? régen nem ilyenekkel tolták... A fociban annyi minden elindult a modernizálás felé, és ezeknek töredékét tudják csak a kicsi csapatok, bajnokságok kihasználni, de összességében a játék több lett általuk, akkor miért pont a bíró maradjon ilyen régimódi, rengeteg hibával.

slowmotion 2010.06.27. 19:31:42

@raja ram: ha a nagyobb eseményeken megkövetelik a csupa fedett ülőhelyes szektorokat, míg alacsonyabb szinten ez nem kötelező, akkor elvileg a videobírót sem kellene kötelezővé tenni mondjuk a zweite regionalliga számára sem.

Domingo 2010.06.27. 19:31:47

@calciomax: 2010-van, meg kéne már tanulni, hogy a goal.com-szintű oldalakról nem tájékozódunk.

slowmotion 2010.06.27. 19:33:33

@Ronal-d'oh!: nem emlékszem pontosan, de talán mintha idén lett volna egy Aston Villa - B'ham, amit egy kamutizi döntött el. vagy nem?

danesdzsu2 2010.06.27. 19:33:57

@Iustizmord: egy ország inkább kulturális, mint genetikai egység. Ha azt mondod, hogy ne játszhasson egy ország válogatottjában az, aki 18 éves koráig 5 percet töltött az országon kivül, az már sokkal elfogadhatóbb lenne mondjuk számomra.

Iustizmord 2010.06.27. 19:34:06

@calciomax: Cambiasso is close to turning 30 but is still regarded as one of world footballs finest defensive midfielders.

muhaha, a jó kor egy kátékosnak, pláne aha védekező, 30 körül van, nagy faszság lenne elkózótyavetyélni, hiába, benitez :o)

értelmetlen_nevű 2010.06.27. 19:35:05

@Dr Jozef Vengloš: Nem mintha számítana, de a tavalyi U21 ezüstös csapatban biztosan játszott Milner. Emlékszem rá, meg most utána is néztem.

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 19:35:14

@slowmotion: @rizla: ironikusan értettem, de ha nem esett le, az én hibám. Valóban egyre többször van színészkedés, de főleg a nagyok meccsein.

sandinista 2010.06.27. 19:35:25

@Ronal-d'oh!: +1

A világon nincs egy darab olyan sport se, ahol ugyanaz megy profi, mint amatőr szinten. És egyébként attól, hogy ugyanazok a szabályok, miért is jobb a dolog? A megye II-ben így is, úgy is alkoholista, vak és pohos sporik fújnak, akik egy villamost se érnek el, ha 15 méternél többet kell futni rá (tisztelet a kivételnek). Érdekes módon nem is jut eszébe senkinek, hogy a BL-döntőbe onnan válasszon játékvezetőt.

England win The Ashes! 2010.06.27. 19:36:50

@rizla: Szó szerint.

@originalBalintos: Igen, ha 20 alatti. Ha mondjuk 24 évesen érik be, arra max. a Wigan vagy a West Ham ugrik, vagy még ők sem.

@raja ram: +1

@CaBeL: nem ezt mondtam, csak mint mellékszálat vetettem fel.

@Domingo: Az Arsenalnál a kölcsönadás általában abból áll, hogy fél-egy évre bérli, majd utána megveheti jutányos áron a fogadó klub. Aztán az ember néz, hogy Bentley a Spursben kötött ki. A másik résszel meg egyetértek: van egy tehetséged, de veszel a posztjára még kettőt, aztán eladod mondjuk Blackpoolba. Arsenalos példa: Upsonnak azért kellett távoznia, mert A. Cole jobb volt. Jogos is lenne, de ha átnevelték volna középre, amit a West Ham megtett, akkor most lenne egy angolunk, és nem kellett volna Silvestre meg Senderos bénázásai miatt halálközeli állapotban végignézni jópár meccset.

Hispan07 2010.06.27. 19:39:07

@lószerafin: na b'meg, az eszdész eltűnt, de legalább a magadfajta világpolgár örök. sok szék között nagy az arc egészségedre

England win The Ashes! 2010.06.27. 19:39:18

@értelmetlen_nevű: Bocsánat, igazad van, valahogy átsiklottam a neve fölött.

Domingo 2010.06.27. 19:39:45

@Ronal-d'oh!: Nem lehet azt mondani, hogy a labdarúgásban nincs. Speciel Rooney a sípcsontvédők mellett olyan gatyát hord a short alatt, ami ki van párnázva a comb első részénél, valamint a mez alatt olyan trikó van, ami az oldalánál és a derekánál szintén párnázott.

Iustizmord 2010.06.27. 19:40:06

@Milito le, Higuain be!: konkrétan angiában (azokat az áakat ismere) 40-50 GBPO egy adidas/nike/puma mez, ha azon chelsea, milan, portsmouth, celtic, barca, ger, bra stb logo van.

aztán szezon felénél úgy 30-50%-kal olcsóbb... de láttam 4-es retro milan metz, na az egyenesen 60 GBP volt :o(((

és múlt héten teniszcipellőt kerestem magamnak a nike boltban a west endben KONKRÉTAN 99e ft (neten: 400 USD) volt a nike csúcs-stoplis, amivel pl c.ronaldo konkrétan nem csinál semmit. a 2. legdrágább "csak" 65e volt, az adidas csúcsmpodellje úgy 40e körül,

mi afasz van itt???

btw, egy jó kengurubőr lotto vagy diadora úgy 120-150 USD a neten...

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 19:40:12

@Dr Jozef Vengloš: ahogy mennek csődbe az angol klubok, úgy kerül egyre inkább előtérbe az utánpótlás. És akkor SAF nem igazol Dioufokat, hanem megoldja Welbeckkel, Poolba nem Aquilani lesz, hanem egy ifi, az Arsenal meg kiesik a PL-ből.

raja ram 2010.06.27. 19:40:14

@slowmotion: ez az a téma, ahol minden igaz, sőt az ellenkezője is.felőlem bevezethetik a videóbírót, de ha nem vezetik be, nekem úgy is jó.

danesdzsu2 2010.06.27. 19:41:31

@Iustizmord: szerencsédre, mert a következő NST kupán talán a fizikai bántalmazásokat se úsznád meg:)

Mind1, ennél az angol védelemnél lett volna jónéhány jobb opció. A középpálya nem rossz, a csatársor meg überszar, de ha csak a védelem normális, akkor nem ég ekkorát Anglia.

Iustizmord 2010.06.27. 19:42:02

@sandinista: tulio tanaka és azok akiknek török nevet kell választani nevetségesek. ha már hazát váltottak, nevet nem muszály... bár ekörben a török meg a japán társadalom tán nem befogadó. ami a nevet illeti.

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 19:42:21

@Domingo: nem mind1, hogy egy katonán kevlár van, vagy a pólóra ráhúz egy vastag kabátot is.

England win The Ashes! 2010.06.27. 19:43:17

@Ronal-d'oh!: Miért esne ki? Bár ha Wengert nézem, még igazad is lehet...

lószerafin 2010.06.27. 19:43:47

@Hispan07: Na nem rosz, végül is csak sikerült magyar pártpolitikát keverni bele! Fogadd öszinte elismerésem.

slowmotion 2010.06.27. 19:44:06

@Ronal-d'oh!: leírom lassan, hogy megértsd: az amerikai futballban nincs színészkedés. semmi. S-E-M-M-I.
a soccerben mindegyik meccsen van színészkedés. mindegyiken. M-I-N-D-E-G-Y-I-K-E-N.

a színészkedés amúgy kísérlet a jogosulatlan előnyszerzésre. olyan, mint mondjuk a kezezés, a visszahúzás, stb.

Titi120 2010.06.27. 19:44:26

Lassan keresek egy Thomas Müller avatart a mostani helyett, valószínüleg közmegelégedésre. :)

Azt hiszem annál megalázóbban nem búcsúzhat csapat, hogy az ellenfél lehoz egy embert (Gomez becserélésére gondolok). Nagyot csalódtam az angolokban. Löwöt egy - két dologban lehet meg kell majd követnem a vébé végén, de bizonyos dolgokat illetően továbbra sem értem. De ez most mindegy. :)

United82 2010.06.27. 19:44:52

Ahogy már korábbi vb posztban írtam, ennek a német válogatottnak lehet drukkolni, mert jók, fiatalok, gólratörően játszanak (szarom le milyen származásúak, jók és kész), az angolok pedig nullák.
Capelloban óriásit csalódtam, néhány játékosban is (itt nem rooneyra gondolok, ő a müncheni sérülése óta katasztrófa, nem vártam mást tőle ezen a vb-n, örülök h megy haza és pihen, remélem aug végére, szept elejéra teljesen rendbehozzák a bokáját, mert mindenki láthatja hogyha nem 100%os akkor tök felesleges játszania)
A gól vagy nem gól kérdés egyértelmű és a videóbíró kérdése megint jogos..
Fergie a vb előtt megmondta hogy az angolok szarok lesznek, igaza volt, az FA-ben és a PL-ben is ha válogaott szinten elakarnak érni valamit változtatni kell, de nem fognak mert a PL-ben kurva sok a pénz, mindenesetre a válogatott továbbra is szenvedni fog a klubcsapatok meg ott lesznek a spiccen. Ez van.
Ahogy eddig is és mostantól ezután is hajrá németek:)

neeskens 2010.06.27. 19:46:39

Elképesztő óvodás gólokat kaptak az angolok. Az elsőt egy kirúgásból, ahol elvileg két embernek kellett volna Klose mellett állnia.
A másodiknál totál üresen maradt Podolski 10 méterre a kaputól. A harmadik, negyediknél meg egyik hülyének se jutott volna eszébe, hogy megcsináljon egy taktikai faultot. Komolyan, én azt hittem, hogy ez már kihalt a fociból, hogy így végig lehet vinni egy kontrát, hogy a védekező csapat meg sem próbál faultolni. Hihetetlen.

Iustizmord 2010.06.27. 19:47:15

@Domingo: under armour, asszem ez a márka neve és eredetileg amcsi focihoz gyártottak mindenfélét. rosszul tudom?

England win The Ashes! 2010.06.27. 19:47:34

@Titi120: Légyszi ne cserélj, mert az avatarodról mindig a '76-os EB-döntő ugrik be. :)))

Domingo 2010.06.27. 19:48:07

@Ronal-d'oh!: Megjegyzem értem mire próbálsz rámutatni, de hozzátenném, hogy ilyen esetben marhára nem az Arsenal esne ki a PL-ből, amikor az egyik, ha nem a legerősebb tartalékcsapat és akadémia az övék többek között olyan angol játékosokkal, mint Wilshere, Lansbury, Afobe, Emmanuel-Thomas, Freeman, Eastmond, Watt, Murphy, Simpson, stb.

raja ram 2010.06.27. 19:48:14

@slowmotion: Én így szeretem a focit. Színészkedéssel, bírói tévedésekkel, 0-0-lal, ami izgalmasabb, mint 200 touchdown.

ddrum77 2010.06.27. 19:48:30

@Iustizmord: a csúcsstoplist kifejlesztik, nem mondom hogy temérdek, de sok pénzért, aztán a gyártása annyira bonyolult, mint egy lavórnak, sztem gyakorlatilag egyben köpi ki a fröccsöntőgép + be kell fűzni a fűzőt, és kész
én outletekben turkálok, a nike total 90 III stoplisom volt 5 ezer, és az is nyilván 20-30 ezerről indult, ugyanez adidasban: téli futócipő cipő 40-ért kirakva, majd megvettem 8ért 3 hóna múlva, csak néha oda kellett nézni, hogy megfelel e már az ár a "10 ezer fölött nem veszünk utcára cipőt" elvnek

Iustizmord 2010.06.27. 19:49:23

@danesdzsu2: a következő nst-cupra lehetbhogy a gimis csapatommal megyek, és akkor jajj mindekinek. a fizikai bántalmazást meg ÉN helyzem kilátásba, akként h 5 méterről csúszok páros lábbal. uff.

Domingo 2010.06.27. 19:51:17

@Iustizmord: Az Under Armour is jó példa erre, ők is kezdenek betörni a labdarúgásra csukák terén is, de Rooney esetében a NIKE Pro Combatre gondoltam, amit nem is olyan régen kezdett el a jenki cég. Amúgy ezt is gyártják kosarasoknak, amcsifocistáknak, hokisoknak, rögbiseknek egyaránt.

ddrum77 2010.06.27. 19:51:46

@Iustizmord: szervezhetnének (szervezhetnénk?) egy őszi tornát, sztem simán meglenne a 4-6-8 csapat

Domingo 2010.06.27. 19:53:27

@raja ram: Biztos vagyunk még páran amcsifoci rajongók, akik ezen a véleményen azért felmordultak. :D

slowmotion 2010.06.27. 19:54:02

@raja ram: igen, a 0-0 lehet annyira izgalmas, mint az 5-5, ezt nem tagadom. a bírói tévedés oké, egyszer ide, egyszer oda, van ez így.
a színészkedés nem oké, az a pályatévesztés minősített esete.

felléphetne ellene a FIFA, mert kb ugyanannyira rontják a játék jó hírét, mint pl a bundázás.

Iustizmord 2010.06.27. 19:56:05

@Milito le, Higuain be!: amióta a bőrcsuka nem bőr, azóta sicher hogy ha kifejlesztik ócsóért gyárcsák. itt valszeg a fejlesztés meg azn előállíás technológiája kurva drága, meg hogy keresni is akarnak vele. nem állítomm hogíy szarok, nekem pl volt pár lotto csukám ami műa. volt, de nagyon megfelelő.

jelenleg egy adidas kaiser 5 boldog használókja vagyok ((mű)füvön egy kb 10 éves kelmében nyomom, még egyben van...),

egy kenguru az álom, a 100e ft os műa szaer inygé se kellene...

off, nekem eze a nyelv nélküli / kurtanyevű csukák nemigen gyünnek be. rendes hosszű, rüsztre visszajahló nyelves, aaaz igen...

halihalo 2010.06.27. 19:57:14

@slowmotion: A FIFA inkább a szurkolókról veteti le a gatyát, mert egy nem szponzor cég neve van rajta, meg narancssárgába öltözött hollandokat tartóztattat le... Az fontosabb, mint a foci jövője...

Titi120 2010.06.27. 19:57:30

@Dr Jozef Vengloš:
Hát, ha ilyen nagy a nyomás, akkor még fontolgatom. :)

raja ram 2010.06.27. 19:57:53

@Domingo: Nincs Superbowl nélkülem, de ezt a poént nem hagyhattam ki.

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 19:58:14

@slowmotion: csak a színészkedés elég képlékeny, mert nyilván én is hányok attól, amikor egy könyöklésnek tűnő affér után percekig fetreng valaki, miközben fel sem repedt a szája, de azért Ronaldónál sokszor figyeltem, hogy azért IS dobja magát, mert egyszerűen annyira durván lépnek neki oda rengetegszer, és így könnyebb elkerülni egy sérülést is. Sok más esetben is ez lehet az oka a dolognak.

brodi 2010.06.27. 19:59:01

@sandinista: ok, tegyük fel, hogy kétszer belebotlott a labdába, de azért volt mellette mezőnyben pár megmozdulása, a gólpassz fantasztikus volt, nem beszélve azokra az üresbe mozgásokról, futásokról amiket csinált. ráadásul a passzai is bejöttek. Müllernek higgadtságban kell javulni leginkább, s némi rutint összekaparnia, érzésem szerint, akkor nem fogja ennyire esetlenül megoldani a helyzeteket. Ma meg főleg a játéka volt az, ami nekem kifejezetten tetszett. Ha meg már ő érkezett Özil passzára, hát Istenem, nem feltétlenül a mai góljai az értékmérői a tudásának. (ahogy a tegnap Suareznek sem, kit kritizáltam)

Domingo 2010.06.27. 19:59:11

@Milito le, Higuain be!: Az biztos, hogy a mai NIKE és Adidas cipők nem a magyar pénztárcára vannak tervezve, hiába, mégiscsak hatalmas összegekből fejlesztett csúcsminőségű termékekről van szó. A játékosoknak oké, mert szponzori szerződésből, névvel ellátva megkapják a két szép szemükért, vagy max fizuból megveszik, de egy hobbijátékosnak megfizethetetlen a 100000forintos mercurial superfly II. Még jó, hogy vannak ezek az outletek, ahol félév, egy év múlva fele, vagy harmad áron elérhetőek lesznek ezek a cuccok.

sandinista 2010.06.27. 20:00:44

@Iustizmord: Nem vagyok szegény Tulio Tanaka az ügyvédje, de hát neki az apja eléggé japán, még ha Brazíliában született is.

Befogadásban a magyar társdalom se a legerősebb (ld. Miriuta "Laci") :-)

Mondok 1 feladványt: Costa Ricában élek, van egy totál fekete feleségem meg egy félvér kis klambónk, akiről kiderül hogy ő az új Détári. A gyereket megtanítottam rendesen magyarul, bár egy kicsit viccesen selypítve mondja az s betűket. Tanult tőlem magyar történelmet meg minden, ráadásul miattam még magyar állampolgár is, de persze az arcára rá van írva, hogy nem 100%-ban kunok meg besenyők az ősök. Tudnál üvölteni teli torokból, amikor a kiscsávó berakja a negyediket az aznap elég gyenge formát kifogó Neuer-nek?

A muszáj az még mindig pontos ;-)

ddrum77 2010.06.27. 20:01:37

@Iustizmord: én próbálgatok eztazt, a Nike műanyagban gyakorlatilag megfőtt a lábam az NST kupán múlt hónapban, a következő tuti vmi szellőzőbetétes vagy bőr lesz
a nyelv nem tudom mire való, én nagy találmánynak tartom hogy rájöttek, hogy gyakorlatilag felesleges, gyűrődik, elcsúszik, helyette olyan kell, ami simul a lábra

Harald hardrode 2010.06.27. 20:02:36

Nem kenyerem a kárörvendés, de Walmer kolléga merre jár, mert a meccs előtt konkrétan lesenkizte Özilt. Segítek, amennyiben a harmadik német gól után "szkáccs" adag miatt már nem tudtál volna olvasni. Azt a gyereket híják Özilnek, aki a 4. német gól előtt 10 méteren vert 15-t az angol jobb bekkre. (A többi angol drukkertől elnézést).

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 20:02:39

@Domingo: ez olyan, mint az F1-ben az aerodinamika. Városi tempónál nem számít semmit a sok szárny. Egy hobbijátékos a csúcscipők előnyeit úgyse érzi majd, mert egyszerűen nem jönnek ki azon a szinten.

horas 2010.06.27. 20:02:58

@Hispan07:
Azért ide keverni a Premier League-t ölég nagy ostobaság.
Elöszőr is mindenki tudja,hogy a légiósok miatt olyan az angol bajnokság amilyen.Másodszor,nyílvánvaló,hogy Lampard meg nem adott gólja más meccset hozott volna.
Ez kb olyan mintha most az Inter BL-címével kijelentené valaki,hogy a Serie A a legerősebb bajnokság,ugye milyen logikus.

@Rooney82: Min kellene változtatni az angoloknak?Ennél erősebb kerete volt valakinek ezen a VB-n?

sandinista 2010.06.27. 20:03:24

@sandinista: "Nem vagyok szegény Tulio Tanaka az ügyvédje, de hát neki az apja eléggé japán, még ha Brazíliában született is."

EDIT Tulio Tanakának

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 20:04:32

@Harald hardrode: nekem is meg kell követnem Özilt, mert ugyan helyzetkihasználásban ma se volt nagy, de egyébként tényleg nagyszerűen focizott.

ddrum77 2010.06.27. 20:06:19

@Domingo: az adidas outlet elég megfizethető (a nike is), tegnap pl. elég nagy volt a választék cipőkből, aki onnan nem tudnak egy jó csukát venni azért, mert nem azt látta a VB-n Cén, az elég nagy sznob lehet. én az adidason látom a kézművességet és az "életre szól" érzést, a nike-on meg azt hogy a cipő stopli nélkül űrhajósfelszerelés, de 3 hónap után dobhatod is ki...

horas 2010.06.27. 20:06:31

Jók voltak a németek,de azért ez a 4-1 csalóka.
Az angolok produkáltak kétszer fasza 10 percet meg kétszer katasztrófálisat.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 20:06:46

@horas: hogyne, többeknek is. Az angoloknak 4 nemzetközi klasszisuk van, Lampard, Gerrard, Ashley Cole és Rooney, még Terry is az lenne, de nem idén. Ez nem valami sok, főleg nem egy vébére.

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 20:08:41

@heinrich: Ez pont elég lenne, ha olyan formában lennének, mint négy éve Pirlo, Cannavaro, és még néhányan. De utoljára formában lévő angolokat nagy tornán a 2004-es EB-n láttam.

fraulein praxa 2010.06.27. 20:08:57

@Domingo:
morr... :D
az amerikai foci nagyon jó sport, szórakoztató, nekem sem nagyon akarják elhinni..:-(

raja ram 2010.06.27. 20:09:07

@Milito le, Higuain be!: A globalizáció tönkretesz mindent. Gyakorlatilag minden Indonéziában vagy Kínában készül. Nekem még van 30 éves Made in Germany ADIDAS csukám. Semmi baja.

Árpádka 2010.06.27. 20:10:15

@heinrich: A németeknél meg: Lahm és estleg Schweini ( Özil nem ér ő tehetség).

Komlósy Cs 2010.06.27. 20:11:05

@heinrich: Azért Ferdinandot nem hagynám ki ebből a sorból...

rizla 2010.06.27. 20:11:17

@Rooney82: "az FA-ben és a PL-ben is ha válogaott szinten elakarnak érni valamit változtatni kell, de nem fognak mert a PL-ben kurva sok a pénz, mindenesetre a válogatott továbbra is szenvedni fog a klubcsapatok meg ott lesznek a spiccen. Ez van."

egyébként a RÉGI rendszerű angol bajnokság mellett elért BÁRMIT az angol válogatott bazzeg? a 66os vb-győzelmen kívül. de persze lehet mindent a PL-re meg a légiósokra kenni, az a jó..

Árpádka 2010.06.27. 20:11:39

@heinrich: Egyébként is nem sok más csapat van akinek ennél több klasszisa lenne : Brazilok, Spanyolok meg az argentin támadosor:)

Harald hardrode 2010.06.27. 20:11:52

@Ronal-d'oh!: köszönöm, de itt nem Özil megkövetéséről van szó, hanem a hangnemről. Nem szeretem az avatarod manifesztálódását a pályán, de mégsem csicskázom le.
(Mindenestre az hozzá tartozik, hogy a Ghána elleni ziccerénél a nemiszervemet és a brémai klubbját emlegettem szókapcsolatban, de tény, hogy a passzai nagyon ülnek)

slowmotion 2010.06.27. 20:12:11

@Harald hardrode: nem nem, a jobb bekk az Glen Johnson.
akire Özil rávert, az Gareth Barry volt, he of the midfield, aki kb annyira (volt) gyors, mint anno Tony Adams (akit - mint tudjuk - általában egy tankhajóhoz hasonlítottak)

raja ram 2010.06.27. 20:12:47

@Árpádka: Lahm egy zseni. Hihetetlen mit művel ez a gyerek. Szerel, támad, gólt lő. Rég láttam ilyen tökéletes focistát. Nem hasonlít rá egyáltalán, de engem Roberto Carlosra emlékeztet.

ddrum77 2010.06.27. 20:13:29

@raja ram: nekem meg van "Chile 62" feliratú adidasom, két réteg bőr, elnyűhetetlennek tűnik, bár nem 100%-osan kényelmes, de szeretem - viszont ha lenne szponzorom, lehet én is a 2 dekát nyomó eldobható nike műanyag cipőt választanám a fél kilós adidas helyett

Tika_ 2010.06.27. 20:13:36

Kérek szépen egy szavazást a bloggerektől, és őszinteséget a kommentelőktől, hogy hányan várták a legjobbak közé az angolokat, mert azt hallgattuk hónapokon át. Most ők hol vannak???
Valaki árulja már el bazzeg, hogy mi a tökömért Herceg ez a kis ratyi?
Gundelnek meg szóljon valaki, hogy a fociban a 24 éves játékos már nem feltűnően fiatal – illetve, csak az olasz fociban, de az láttuk, hogy mire elég…

@originalBalintos: Kérjük, fogalmazza újra a kérdését ;)
@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Ne haragudj, nem akartalak sértegetni! (és megnyugodtam)
@Hispan07: ne legyünk már demagógok!
@mocsing: benito: bocs, srácok, de ne erőltessétek, mert nagyon árnyékon pörögtök
egyébként most hallom, hogy Müller, akinek tök német neve van, úgy is néz ki, és egyébként valódi bajor, azt nyilatkozta, hogy „egy csatát megnyertünk, de a háborút még nem”, szóval nincs olyan messze a cseh tizedes :))))))
@nikodémus: ezt Barca szurkolóként kikérem magamnak

slowmotion 2010.06.27. 20:13:46

@halihalo: na ebben tökéletesen egyet is értünk.

horas 2010.06.27. 20:14:09

@heinrich: @Milito le, Higuain be!:
Nemtudom,szerintem játékos anyagban,borzasztóan erős ez a angol csapat.
Itt fejben vannak a problémák,nevetséges hibákat követtek el,olyan játékosok akikre ez nem jellemző és arról a fékről,görcsről ami az egész angol válogatotton van nem beszéltünk.

Jók voltak a németek,de ne szálljunk el,nagyon köszönetet kellene mondaiuk azért a Lampard-gólért,mert az angolok egyperc alatt egyenlítettek...

Harald hardrode 2010.06.27. 20:14:12

@Milito le, Higuain be!: Boráros-tér for president. Sok mindnet próbáltam már. Az Adidason kívül egyedül a puma bőr cipője jött be. Egyébként csak nekem van, olyan képzetem, hogy a csatároknak jobb a nike mert könnyebb, a védőknek meg az adidas, mert masszívabb a felépítése?

Asidotus 2010.06.27. 20:15:34

@rizla: így van
az 1975-1985 közötti angol hegemónia Európai kupáin úgy ment végbe, hogy szinte csak angol játékosok játszottak.

horas 2010.06.27. 20:16:23

@heinrich: Kinek van 4 nemzetközi klasszisa a kezdőcsapatban ezen a VB?

Ronal-d'oh! 2010.06.27. 20:16:29

@rizla: angoloknak az utánpótlás-nevelésre kell ráfeküdni, de asszem a mostani u-17esek pont nyertek tavasszal. De a lényeg, hogy a németek kineveltek a VÁLOGATOTTBA egy Poldit, Schweinit, Lahmot, Müllert, Özilt, addig az angolok ez idő alatt Rooneyt, Milnert, Lennont, Upsont és Johnsont.

England win The Ashes! 2010.06.27. 20:16:54

@Nűnű: Ez nem egészen pontos, a Poolnak markáns ír és skót kontingense volt például.

Asidotus 2010.06.27. 20:17:25

@Tika_: én a legjobb nyolcba mindenképpen vártam az angolokat, sőt, az hogy eredetileg a franciákkal kellett volna negyeddöntőzniük, még a legjobb 4-be is.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 20:17:26

@Komlósy Cs: nem volt ott a vébén, ezért hagytam ki.

A többieket viszont csak az nagyítja fel, hogy húúú, az angol bajnokságban játszanak. Ha Barry, Milner, Johnson, Defoe, SWP meg gyakorlatilag a keret többi tagja a Bundesligában mozogna, azt sem tudná senki, hogy a világon vannak, nemhogy "sztárok".

A közegből élnek meg + a fizikumukból, nem a tehetségükből. Aki angolként elég nagyot tud rúgni a labdába, az már szupersztár és 10M-nál kezdődik az ára.

ddrum77 2010.06.27. 20:18:33

@Harald hardrode: az adidas is csinál műanyagcipőt, és a nike is masszív bőrt - attól függ melyiket látod, hogy ki tett szponzorszerződést az adott játékos elé

Asidotus 2010.06.27. 20:18:36

@Dr Jozef Vengloš: És a Nottingham Forrest, ASton Villa?
Említve még a Spurst meg az Evertont, akik a két kisebb kupában értek el szép eredményt?

dzzzzz 2010.06.27. 20:18:58

@Tika_: nem tudom milyen kérdésre gondolsz

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 20:19:13

@Tika_: nem nagyon értelek, hogy ki pörög milyen árnyékon és miért

raja ram 2010.06.27. 20:19:15

@Milito le, Higuain be!: Egyszer láttam egy riportfilmet, amiben a mai "sztárok" (Aogo és egy pár HSV játékos) a régi csukákban, fűzős labdával próbáltak zsonglőrködni. Nem ment nekik. El sem tudjuk képzelni, milyen lehetett a régieknek ezekben a cuccokban játszani. Esőben a labda felszívta a vizet, a cipők kényelmetlenek voltak - és mégis olyat alkottak, amiért szobor jár a Nou Campban és utcanév Madridban. Respect.

Domingo 2010.06.27. 20:19:50

Gerrard:
"I think it (the disallowed goal) had an effect but we cannot use that as an excuse with being beaten 4-1."
"That would have been a big goal for us. It's all ifs and buts. Germany are a fantastic team and they deserved their win."

rizla 2010.06.27. 20:20:29

@Ronal-d'oh!: oké, de ennek nem a PL az oka, ez annyira olcsó válasz, csak elhárítja a felelősséget. újra mondom, régen mi volt? jobb volt? nem.

danesdzsu2 2010.06.27. 20:21:45

@Iustizmord: Várjál, te nem Inter (Materazzi) drukker voltál eddig, hanem Milan (Maldini), nem?:)

horas 2010.06.27. 20:22:57

@heinrich:
Jólvan ne boruljunk el.
A németek csapatban jobbak mint az angolok,nehogy kitaláld,hogy Müllet jobb mint Gerrard és ehhez hasonlókat.
Ez egy buzi erős angol csapat volt,még Capello sem tudja,hogy mi történt ezzel a csapattal,Capello látványos bukása jelzi,hogy itt mélyebb és szereteágazóbb a probléma mint,hogy a Premier League szar.

slowmotion 2010.06.27. 20:23:34

@Ronal-d'oh!: azért számomra az már régen gáz, ha valaki úgy játssza el a nagy halált, hogy a szó szoros értelmében nem is ér hozzá az ellenfél. akár sokat kap egyébként, akár nem.

mondjuk persze ez sűrűn függ a bírótól is, mert ha az első pillanattól fogva konzekvensen vezetnek, akkor sok mindent el lehet kerülni.
csak az a baj, hogy sok bíró egyáltalán nem üti meg a vb-szintet, mégis itt KELL lenniük, mert egy ilyen eseményre mégis kell bíró a Fidzsi-szigetekről meg Namíbiából, meg mittomén még honnan.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 20:24:10

@horas: Argentína, Brazília, Elefántcsontpart, Franciaország, Hollandia, Németország, Spanyolország alapból, de még több országot is lehetne mondani, pl Szerbia (Vidics, Kraszics, Kolarov, Sztankovics).

halihalo 2010.06.27. 20:24:23

No, menjünk megnézni, ki veri ki a németeket! :)

raja ram 2010.06.27. 20:25:40

@horas: Valójában örülök az eredménynek, mert a németeknek drukkolok már régóta, de az angol csapat összeomlása rejtély előttem. Ilyen kerettel, ilyen edzővel ennyire gyengén játszani, ezt nem tudom mire vélni.

Iustizmord 2010.06.27. 20:25:40

@Milito le, Higuain be!: az adidas outlet szar, a nike picit jobb

de normális wilson teniszcipőtnem kapok, és ha egy jó lotto kengurubőr csukát akarnék is tán wien-ig kéne szaladni.

szal jó dolog az outlet, de behatárolt.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 20:26:34

@horas: Gerrard nevét a nemzetközi klasszisok között említettem, nem a kurvára túlértékelt angol 'töltelékjátékosok' között.

ddrum77 2010.06.27. 20:27:16

@Iustizmord: de egy kocafocistáknak elég kell legyen az itthoni választék

Harald hardrode 2010.06.27. 20:28:50

@djemba: most elbizonytalanítottál, szerintem Johnson, de visszanézem.

Iustizmord 2010.06.27. 20:28:54

@heinrich: Ha Barry, Milner, Johnson, Defoe, SWP meg gyakorlatilag a keret többi tagja a Bundesligában mozogna, azt sem tudná senki, hogy a világon vannak, nemhogy "sztárok".

A közegből élnek meg + a fizikumukból, nem a tehetségükből. Aki angolként elég nagyot tud rúgni a labdába, az már szupersztár és 10M-nál kezdődik az ára

ez sajna nagyon így vagyon, tökéletes meglátás...

horas 2010.06.27. 20:29:10

@heinrich:
Brazília,Spanyol ahol Lampard és Rooney szintű klasszis van.
Elefántcsontpartban Drogba és Touré,
Franciáknak nincs,talán Ribéry,de inkább nem.
Németeknél egy darab sincs
Argentínoknál Messi klasszis egyedül...
Ez egy brutál erős játékos állományú angol válogatott volt,egyserűen képtelenek csapatként műkődi és ez mostmár,nemzeti jellemvonás....

Iustizmord 2010.06.27. 20:29:35

@danesdzsu2: vagyok is milanista. de a tény az tény.

Iustizmord 2010.06.27. 20:30:51

@Milito le, Higuain be!: nem így van, nincs olyan h nekünk jó de pl németeknek szar. ami jár az jár, csak nálunk kicsi a közönség, kicsi a vásárlói igény, kevés a pénz -->kis választék

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 20:31:38

@horas: most nincs nagyon időm erre, de majd kigyűjtöm a kedvedért.

Nem Rooney volt a mérce, hanem az, h nemzetközi klasszis. A franciáknál/németeknél nincs? Ne már. Argentínában egy? Ajjaj :)

rexford 2010.06.27. 20:32:35

@horas: Furcsállom, hogy ilyeneket írsz, nem szoktál ennyire melléfogni. :)

horas 2010.06.27. 20:33:17

@heinrich:
Én nem értek egyet,a németek csapatként jók.
A felsorolt játékosok szerintem igen is jó játékosok.
Azért mert a válogatottban szarok egy szar csapatban,attól még nem szarok,ahogy Podolski is a válogatott játéka és eredméynessége alapján klasszis,pedig kurvára nem.
Mindegy hagyjuk annyire nem érdekel.

horas 2010.06.27. 20:37:10

@heinrich:
Miért a jelenlegi argentín kezdőben ki?
Higuain,Demichelis,Burdisso,Di Maria,Maxi,Verón,Heinze,Otamendi?

Ezek szerinted nemzetközi klasszisok....

Tevez,Messi

England win The Ashes! 2010.06.27. 20:37:44

@Nűnű: Az Evertonban is volt néhány skót, a többiben nem vagyok képben. :) Mindenesetre nem vitának szántam, csak kiegészítésnek, mert alapjában véve azért természetesen az angolok domináltak a csapatokban.

Viszont az is tény, hogy az angol válogatott sikeressége az utóbbi 20 évben nüanszokon múlott: 1990-tizipárbaj, 1994-nem voltak ott, tehát ez égés, 1998-tizipárbaj, 2002-jó meccsen a későbbi győztes ellen szoros vereség, 2006-tizipárbaj.

2010-ezt nem lehet megmagyarázni, remélem a sajtó sem fogja a bíróra kenni, mert szerintem jó esetben is 3-2-re veszítenek, ha legalizálják Lampard gólját. A BBC nem erre kente, mint azt már lehet olvasni a magyar sajtóban is, Dixon, Hansen és Shearer is (ők ültek a stúdióban, mint szakik) szó szerint lebaszta a csapatot, a védelmet ekézték ezerrel, a majdnemgólt pedig kategorikusan mellőzték, mondván nem ezen múlt. Bízom benne naívan, hogy a szennylapok sem mossák ki a fiúkat ebből, mert különben semmi előrelépés nem lesz.

danesdzsu2 2010.06.27. 20:41:34

@Dr Jozef Vengloš: Crouch-ot Pavlyucsenko szorította a klubcsapatából.

Pavlyu.

Azért ez kemény, nem?:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.27. 20:45:36

@horas: ne csavard, a keretről volt szó.

Samuel, Mascherano, Messi, Tevez, Higany, Milito, Agüero - ez nálam 7 nemzetközi klasszis.

England win The Ashes! 2010.06.27. 20:49:39

@danesdzsu2: Még Crouchra nézve is siralmas...

danesdzsu2 2010.06.27. 20:51:36

@Dr Jozef Vengloš: Crouch kihúzhatja magát: ő angol válogatott:)

horas 2010.06.27. 20:52:39

@heinrich:
Úgy oké,én viszont azt mondtam,hogy ez egy erős csapat nem az a gáz,hogy SWP a Bundesligában is szar lenne...
A 7 ből hány játszik most?
Higany,ha gólt rúg a BL-ben egy Zürichnél erősebb csapatnak akkor szóba jöhet,addog istenítsük a Koreai mesterhármasát...
:)

dzzzzz 2010.06.27. 21:03:30

ezt a meccset megölte a FIFA

dzzzzz 2010.06.27. 21:04:10

@originalBalintos: végülis ezt is, de a másik meccshez akarta, ez írni:D
egy törlés funkció de szép is lenne

England win The Ashes! 2010.06.27. 21:16:18

@danesdzsu2: őszintén szólva én őt favorizáltam volna Heskey helyett. Lehet, hogy esetlen, de a mutatója 40 meccs/21 gól. Ugyanez Rooney-nál 64/25, Defoe-nál 43/12, Heskey-nél 62/7 (ez utóbbi röhej). Ugyan ez nem jelent sokat, de Heskey hét gólja csatárként kabarétréfa kategória. Pláne ha Terry számait nézzük: 64/6, középhátvédként.

avenger13 2010.06.27. 21:26:31

a meg nem adott gól teljesen tiszta, ezt nem vitatja senki, de nem a németek hibája.

a vitatott lest, be kellett fújni, mivel rooney már az angol védő fejesénél bődületesen nagy lesen volt, és játékba akart avatkozni, felé is ment a labda. ez les, akkor is ha egy suta mozdulat előzi meg, ha nem.

müllernek nem a két gólja volt baromi nagy. rúgott már 3 gólt 21 évesen a vbn. volt ma is legalább egy kiugratása, amit klosenak be kellett volna rúgnia, és adott egy gólpasszt. ezen nem tudom mit kell magyarázni. védekezik, küzd hajt, mindezt 21 évesen. tipikusan az az eset, hogyha brazil lenne ő lenne a király, de hát németnek született...

a németek nem is németek témát nem melegíteném fel, egyszerűen vicc.

danesdzsu2 2010.06.27. 22:05:02

@Dr Jozef Vengloš: Heskey helyett én is, de csakis alacsony védősorral rendelkező csapat ellen. Minden más esetben emberhátrány.

rizla 2010.06.27. 23:50:16

bede blogján megtaláltam a kulcsot:

Frank Lampard’s free-kick onto the bar was his 37th world cup shot without scoring, more than any other player (1966-2010)

amikor elvették az angolok gólját akkor úgy éreztem hogy a feltámadáshoz való esélyüket is elvették, de nem szimpla racionalitásból, hanem mert lampard ennek a töketlen angol válogatottnak a szimbóluma, és pont megúszta volna a minden idők legtöketlenebb játékosává válást, HA MEGADJÁK A GÓLT. TEHÁT az angolok nyertek volna.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.28. 00:04:50

@rizla: az angolos fogadásunkat nyertem, jössz egy sörrel.

rizla 2010.06.28. 00:08:26

@imici77: atyaég, mi volt a fogadás tárgya? :DDDD

befürödtem az angolokkal, vállalom. többé egy PL meccset sem nézek meg, dögöljenek meg.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.28. 00:10:33

almunia és én sem kaptuk volna az első gólt... kirúgás, majd a csatár kb 11 méterről gólt lő... hol volt a kapus? a harmadikban (és a másodikban) sem dicsérném a helyezkedését és az agyát...

a 3.nál a pudlis gyerek sárgát érően faultolhatott volna.

a 4. meg milyen versenyfutás volt már???

videóbíró, sztem ezt nem lehet halogatni, vicc volt mind a 2 meccs egy idő után a fatális bírói tévedés miatt.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.28. 00:11:32

@rizla: 4be jutnak. mi mondtuk, hogy nem, miután kiderült a csajozós történet:) a döntőért 3at kaptál volna, még ebbe is belementem :)

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.06.28. 00:13:49

Továbbra is várjuk tippjeiket.
Ki játssza a döntőt Brazíliával?
a: Argentína
b: Spanyolország
c: Németország
d: más ország

_X_ 2010.06.28. 00:22:00

@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: azért Hollandiát mindenki szép csendben leírja... ők is ott vannak még "nem olyan rossz" játékosokkal...

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.06.28. 00:48:47

@_X_:
Egyetértek. Ők is játszhatnának döntőt a brazilokkal. csak sajnos negyeddöntőt fognak...

rango 2010.06.28. 00:59:04

nem tudom mi volt a baj Eriksson-nal, nálam simán felértékelődött most az ő személye

2001 és 2006 között 3 világeseményen (2Vb és 1EB), mindig bevitte az angolokat a negyeddöntőbe, majd ott kipottyantak

most jött Mr. Capello, a Don Fabio, a mester, és kiestek még a negyeddöntő előtt, agyonverve egy fiatal németem csapat által
(közvetlen azután, hogy végigszenvedtek 3 meccset egy gyengécske csoportban, a velük továbbjutó USA is egyből kiesett a 16 között, na meg az a bravúros angol-algír 0-0...)

Eriksson>Mr. Capello, legalábbis ami az angol válogatottat illeti

hát még amilyen nagy hájp és elvárás volt az angolokkal szemben, hogy aranygeneráció, meg majd most megmutatják, meg Rooney lesz az, aki Vb győzelemre vezeti Angliát( azt hiszem túl nagy volt a nyomás rajta, ezért volt akkora fos, amilyen)

Capello meg Lippi összeülhetne egy pohár mosogatólé mellé, és átbeszélhetnék, hogy vágták szét az angol és az olasz válogatottat így

mert nálam kurva nagyot esett a nimbuszuk, két méretes kudarc

remélem még Del Bosque csatlakozik hozzájuk nemsokára, bár a szexi futballt már kiölte a spanyolokból, félig már kész a műve:)

szbszig 2010.06.28. 01:05:08

Volt már, hogy "kirúgásnál nincs les, ezt használta ki"? :D

Na jó, egyszer igen, látom, de 900 kommentből ennél azért többre számítottam. :P

Mala Suerte 2010.06.28. 01:28:47

Szerintem Capello az elmúlt 15 év bármelyik angol keretével vb-éremig vitte volna, akárki akármit mond, ez a játékoskeret (illetve a rendelkezésre álló "anyag") egyszerűen GYENGE.

Mala Suerte 2010.06.28. 01:29:48

(az előzőekhez képest természetesen)

töröltprofil (törölt) 2010.06.28. 01:38:55

Felőlem mind a 2 csapat kieshetett volna nyugodtan.
Gyűlölöm mind a 2 csapatot. De ez az igazságtalanság nagyon felháborít. Az angol játékosokat nem sajnálom. Lássuk be tehetségtelen játékosok bandája akikből az angol sajtó félisteneket csinál. Megérdemelték a pofont. Egyetlen egy embert sajnálok. Fabio Capellot. 2008 óta az angol válogatott menedzsere. Nagyon szorgalmasan végzi a dolgát.
Nemtom de valahányszor láttam egy PL meccset mindig mutatták hogy ő ott van a díszpáholyban és megfigyeli az általa kiszemelt játékosokat.
Edzőt én még nem láttam ekkora szorgalommal dolgozni. Erre egy vak partjelző elbassza neki az egészet. Szerintem az angol játékosokat teljesen leamortizálta ez az igazságtalanság. Tönkretette az egész meccset.

töröltprofil (törölt) 2010.06.28. 01:47:53

Ja és amúgy az angoloknak nem ártana végre elgondolkodni a játékról alkotott felfogásukon.
A németek körül kezd megszűnni az a sztereotípia hogy krakkolják a játékot. A németek szépen játszanak ki kell mondani, nem éppen joga bonito,de legalább ők játszanak a kurva életbe.
Tudjátok szerintem 2 fajta focista van. Az első az amelyik megtanul focizni. És van az amelyiknek ösztönből megy a játék, ezzel született.
Az előbbibe tartoznak a Gattuso féle favágók és az összes valaha született angol játékos.
Na és az utóbbiba tartoznak azok akiknek a játékára élvezni lehet (Messi,Ronladinho,Zidane).
Na és itt a baj az angolokkal, hogy az utóbbi típusból sosem született nekik egyetlen egy sem és soha nem is fog. Nem akarom sértegetni az angol drukkereket, vannak nagy neveik, de technikai tudásban volt valaha olyan játékosuk akik olyanok mint a korábban felsorolt 3 példa? Sosem. Lampard,Gerrard...mit tudnak azon kívül hogy messziról rábasszák?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.28. 03:02:34

@Szuperpocok: Gattuso mint favágó? Öreg és lassú már, de azért ne degradáljuk már ennyire le. Másrészt egyik végletbe se essünk: Lampard és Gerrard kivételes képességű focisták, Gerrard ugyan erre az évre nem szívesen fog gondolni, de ő is és Lampard is évek óta teljesítenek nagyon magas szinten.
Erről a kiesésről persze ők is tehetnek, de ettől nem lettek rosszabb focisták, ahogy például nyilvánvaló, hogy a francia válogatott sem rossz, sőt.

Mourinho már nem a király 2010.06.28. 07:18:09

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: miért, aki bevallottan nem tud ilyen 3-nál többet dekázni a lasztival az mi az ha nem favágó, labdazsonglőr? :D
Gerrardékkal kapcsolatban arra értette, hogy tényleg a rúgd és fuss focit játsszák, a 4 meccs alatt a vb-n az angol csapat nem csinált meg 2 cselt összesen. Passz-passz-beadás-passz, ennyi a repertoárjuk.

United82 2010.06.28. 07:26:13

számomra jól alakul a vb, immáron az összes United játékos otthon van vagy hazafelé tart, eddig kíváló:)

Roo is végre kikezelheti a sérülését és talán szeptemberre végre 100%os lesz, nem az a fos aki a márciusi sérülése óta.(azóta gólt se lőtt, de sztem kapura se:))

@rizla:

a PlL változtatásnál arra gondolok, hogy ameddig mondjuk 10-15éve egy United is megtehette hogy csupa 20évessel játsza végig a bajnokságot (ugye a Bex,Scholes,Nevillék féle generáció), addig ma már ez kivitelezhetetlen, mert annyi a pénz hogy azonnali eredmény kell, ott van Danny Welbeck vagy Cleverly esete, ők 10-15éve simán végigjátszák a szezont a Unitedben és szépen lassan beépültek volna, most kölcsön lettek adva, de mondhatnám az arsenalos Wlishere és így tovább...régen a tehetséges fiatalok a jó csapatokban szépen kifejlődhettek, ma meg mehetnek a másodosztályba...vagy közép és kiscsapatba, mert a nagycsapatoknál nincs idő hogy fejlődjenek és így nincs BL tapasztalat, nincs semmilyen fejlődési lehetőség..

szóval ezen kell valamit változtatni hogy a fiatal tehetségeket merjék betenni és egész évben fejlődhessenek akik aztán ha kell 20-24évesen már a válogatottban legyenek..

az angol válogatottban magasan Roo a legfiatalabb a 24évével., pedig már 7éve válogatott...kérdem én, hol vannak a fiatalok??

_X_ 2010.06.28. 07:37:56

@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: sztem egyáltalán nem olyan biztos, h a brazil csapat átgyalogol rajtuk... lehet velük kell majd a döntőt játszani, ezt akartam azzal mondani :), azaz

brazil/holland vs spanyol/német/argentína

_X_ 2010.06.28. 08:00:30

Apropó Rooney most akkor majd megy lakokocsiba és szakállat fog növeszteni? :))

United82 2010.06.28. 08:09:12

@_X_:
Tőlem azt is csinálhatja, csak közben valami lakókocsis zugorvos hozza rendbe a bokáját:):)

d3vnull 2010.06.28. 10:50:41

@Szuperpocok: "Lampard,Gerrard...mit tudnak azon kívül hogy messziról rábasszák?"

Akkora baromságot sikerült írnod, hogy hirtelen nem is tudok mit kommentelni rá...

horas 2010.06.28. 10:56:11

@Rooney82:
Becks,Scholes,Neville-féle generáció mit tett le az asztalra a válogatottban?

Dr. Remus Moody 2010.06.28. 13:42:45

A gattuso vitához: Az tényleg egy teknikátlan favágó...
süti beállítások módosítása