Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - Afrika Ázsia ellen

2010.06.22. 18:15 Garcia bőrmester

Milyen furcsa az élet! Két hete még az egész világ Maradona nagyképűségén, öntörvényűségén rugózott, azon, hogy kit hagyott otthon, kit vitt el a vb-re, kivel van jóban illetve rosszban a keret tagjai közül. Legyőztek két verhető csapatot és máris arról szólnak a hírek, hogy Diegót mennyire imádják Argentínában, hogy a játékosok is mennyire imádják, és, hogy végre összeszedte magát legalább külsőre, és öltönyben mutatkozik. Kételyeink nem halványultak el az eddigi eredmények hatására, de ma még nem lesz probléma, mivel a görögök gyengék, és teljesen mindegy, hogy ki és milyen poszton játszik az argentinoknál.

Nem ma este fog megtörténni, de lesz az még úgy az argentinokkal, hogy nem minden fenékig tejfel. Egyelőre eldönthetetlen, hogy a taktika válik-e be, amit Maradona kitalált vagy csak önműködő módon „elviszik a balhét” a játékosok. Bármelyik legyen is igaz, nagyon sokat számít az önbizalom, amit egy küzdős és egy laza meccsen szereztek. Véleményünk szerint hiba lenne az egész kezdőt pihentetni, néhány játékost, aki kisebb sérüléssel bajlódik lehet, de a többiek hadd játszanak végig. Messi gólszerzését is meg kellene várni ezen a meccsen, utána jöhet egy Palermo-parádé. Taktikai szempontból fontos kérdés, hogy marad-e a kezdőben Maxi Rodriguez vagy visszakerül oda Verón. Előbbivel egyszerűbbé és gyorsabbá vált a játék, míg utóbbi volt Maradona első számú jelöltje, és mint ilyen lehet, hogy még most is elsőbbséget élvez. A mutatott forma alapján szintén elgondolkodtató a Tevez-Agüero váltás is és legalább egy rövid időre megnéznénk Pastorét is
A görögöket egyszer már végleg eltemettük, amikor az első meccsükön a szünetben Rehhagel lecserélte Karaguniszt annak ellenére, hogy nem volt sérült, most meg ott állnak, hogy a pontszámuk alapján, akár tovább is juthatnának. Szalpingidisz és Ninisz mozgékonyabbnak bizonyultak, mint az első meccsen játszó támadók, de azért ezek a „nevek” kevesek lesznek az argentinok ellen és nem jutnak tovább a görögök. Argentína-Görögország 3-0

Már a világbajnokság előtt is sejtettük, hogy Nigéria nem képviseli azt a szintet, amit a ’90-es években. Ez a véleményünk igazolást nyert az előző két meccsen, még akkor is, ha a görögök elleni kiállítás alapvetően meghatározta annak a mérkőzésnek a végeredményét. Dél-Korea esetében pedig az a nagy kérdés, hogy mennyire viselte meg őket a viszonylag nagyarányú vereség Argentína ellen. Biztosak vagyunk benne, hogy Messiék ellen is a pontszerzés reményében léptek pályára és ahhoz képest nehéz lehetett feldolgozni a sima vereséget. Ezzel ellentétben Nigéria csapatát még nem érte nagy csalódás, mert Argentína ellen benne van az egygólos vereség, a Görögország elleni fiaskót pedig a kiállítás számlájára írhatják. Nigéria úgy lehet vele, hogy eddig is megpróbálták, de nem sikerült és ezen az egy meccsen múlik, míg Dél-Korea volt már nagyon magasan és került onnan nagyon mélyre. Nigéria győzelmével jó eséllyel továbbjutna, míg az ázsiaiaknak elég kell, hogy legyen a döntetlen is. Ez utóbbi tény, természetesen mellettük szól és ki is fogják harcolni ma a legjobb 16 közé kerülést. A csoportok jelenlegi alakulása szerint előfordulhat, hogy a két kontinensnek összesen egy hely jut a következő körben, és azt a helyet ezen a mérkőzésen lehet megszerezni. Nigéria-Dél-Korea 1-1
 

406 komment · 1 trackback

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr612101440

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ellenfélgyalázó: Argentína 2010.06.22. 18:29:47

Miután kiröhögtük magunkat a másik két csoport"ellenfelen" itt az idő górcső alá venni az egyik legszánalmasabb alakulatot. Kattintás után lássuk a Messit medvét. Az argentin csapatot csak (le)sajnálni tudjuk.  Ez a díszes társasá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

de niro 2010.06.22. 22:30:49

@rizla: "ha valaki kijelenti, hogy messiből sosem lesz maradona szint. az egyszerűen nem ismeri eléggé, én viszont igen. "

távol álljon tőlem, hogy kötekedjek, de ez nagyon úgy hangzik, mintha te indirekt azt jelentenéd ki, hogy az lesz, ami, lássuk be, nem túl szakértői megnyilvánulás

ha azt mondod, hogy lehet, ok, bár egyet nem tudok érteni vele, de elfogadom, de hogy lesz, az kicsit erős

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.22. 22:31:01

@raja ram: az volt minden idők legnagyobb csapata és kész... aki bármit is mond ellene annak nővekedjék éhes varjúcsalád a nemiszervére

rizla 2010.06.22. 22:32:05

@de niro: nem jelentem ki azt, hogy az lesz bazmeg. csak azt mondom, hogy az ellenkezőjét SEM LEHET kijelenteni. raja ram pedig ezt tette, én ezzel kezdtem vitatkozni, olvass vissza.

"ha azt mondod, hogy lehet, ok, bár egyet nem tudok érteni vele, de elfogadom, de hogy lesz, az kicsit erős"

PONTOSAN azt írtam, hogy LEHET, és ennyi. hol írtam, hogy LESZ? ezt te találtad ki :DDDD

salero 2010.06.22. 22:32:07

Higany cseréje Palermo, Tevez cseréje Agüero

Romero cseréje Milito:D

England win The Ashes! 2010.06.22. 22:32:18

@lószerafin: Nekem ne mondd, én már csatlakoztam a Facebookon a témába vágó szakcsoporthoz. :)

Lojzi_ 2010.06.22. 22:32:42

@danesdzsu2: Vagy Materazzi és Baggio...

Nemsokára ilyen lesz még Rummenigge és Podolski. :o)))))

tuono 2010.06.22. 22:34:07

GHÁNIA - Németország Lol :D:D:D ez a csaj kész

England win The Ashes! 2010.06.22. 22:34:15

@imici77: Nade az jogos, Wenger monnyon le!

raja ram 2010.06.22. 22:35:35

@értelmetlen_nevű: ....ennyire különböző korok játékosait semmi értelme összehasonlítani szerintem, nagyon sok minden megváltozott azóta.

Ezért mérce Pelé 3 VB győzelme. VB-t nyerni soha nem volt könnyű. Mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy Pelé visszavonulása után (1970) 24 évig nem tudtak nyerni a brazilok, pedig fantasztikus játékosaik voltak. 3 VB-t szerintem senki nem fog már nyerni.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.22. 22:35:41

@Lojzi_: Pon' leszarnám az aranylabdát ilyen címek mellett.

de niro 2010.06.22. 22:36:28

@rizla: de ha egyszer nem lesz, akkor minek írsz hülyeségeket, hogy akár lehet:DDD

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.06.22. 22:37:45

A mai meccsek közül a nigéria-dkorea volt a foci, az argentín meccs pedig nálam kimerítette a kutyakomédia fogalmát.

a görögök még akkor sem hajlandók focizni, amikor kurvára muszáj lenne. égjenek el a pokol tűzén.

az argentínok pedig néhol megint elővették a sufniból azt a tróger focit, ami mindig is bennük volt mint képesség (a zseniális foci mellett). sértődötten dobálták magukat, veron laza volt, mint a rigalánc, miközben 5 métert futott és nem tudott két egymást követő normális passzt letenni, messi láthatóan marha dühös, hogy nem tud gólt lőni, és azért is zabos, mert szerelni merészelik. az első gól kamu. mindeközben a kis gnóm rózsafűzérrel a kis szafaládé ujjai között ugrál és parádézik, mint valami céllövöldés.

szeretem az argentín focit, de pont nem amiatt, amit ma láttam.

raja ram 2010.06.22. 22:38:45

@danesdzsu2: Ez nem jó érv. 2002-ben nyert Kleberson és annak a csapatnak a karizmatikus játékosa Roni volt. Ha így nézzük Ronaldo jobb mint Platini.

1kutya 2010.06.22. 22:39:53

miért van olyan érzésem, hogy talán egy kivétellel (oranje?) csak délamerikai csipet-csapat lesz a legjobb 4 között???

zsakfos 2010.06.22. 22:40:01

Hú de kurva unalmas már ez a Messi-Maradona vita...Nem unjátok még?

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.22. 22:40:16

@raja ram: Fangio világbajnokságait se fogja senki megdönteni...oszt mégis

itt azért nem tudtok semmiben megállapodni mert állításokat toltok befejezett és befejezetlen karierekről
lehet Messi négyet nyer, de az is h egyet se

ettől még ROSSI A LEGNAGYOBB (nekem)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.22. 22:41:23

@rizla: Nincs azon mit bizonygatni ;-). Inkább vállald föl. Amúgy Messi zseniális, de Diego az isten. Szerintem te nem láttad a '86-os vébét, újszülött szkepticizmus a tied az istenivel szemben ;-).

raja ram 2010.06.22. 22:46:13

@simoo:
-Ha már lett volna akkor TV, akkor Fangio lenne az isten
-Rossi VB-t nyert, méghozzá úgy, hogy meghatározó játékosa volt a csapatának, ezért a legnagyobbak közé tartozik
-Kívánom Messinek, hogy nyerjen 4 VB-t

Lojzi_ 2010.06.22. 22:50:01

@raja ram: Azért túlzásokba ne essünk.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.06.22. 22:50:59

Messiről beszélgessünk akkor, ha megtanul még egy cselt azon kívül, hogy megtolja ballal irdatlan gyorsan. Addig ha kifog egy jó ütemérzékű védőt aki nem áll tőle messze a labdaátvételkor (mint pl. Cambiasso vagy sokszor Zanetti volt a BL-elődöntőn), akkor semmi extra a srác, csak egy gyors gyerek ügyes bal lábbal. Ha van helye, sikerül az első megtolás és lendületbe jön, akkor már előjön az is, hogy jól fedezi a labdát, és tényleg jól lő.

Egyszóval az én szubjektív ki a legjobb futballista listámon még nincs legelöl. Ezenkívül már jönnek ki a "nagyszerű focista vagyok, és olykor indokolatlanul tapló" jelei, pl. mikor Maiconnak pakolt alá a BL-visszavágón vonalon kívül, az már majdnem zidane-i, bergkampi megoldás volt. alig egy héttel azután, hogy enyhén odatartva kiütötte a fogát. Remélem, a vébén ez az oldala nem jön elő.
Ja igen, a két videó:
www.youtube.com/watch?v=SjDXJGO_w3Q&feature=related
www.youtube.com/watch?v=sGPUygzrd-0&feature=related

Lojzi_ 2010.06.22. 22:51:30

@popp: Az, hogy Te leszarnád, az meg hogy jön ide?
Nem arról volt szó, hogy van-e esélye, vagy sem?

montipájton 2010.06.22. 22:58:22

@popp: Igen, Uruguaynak jobban fog feküdni a koreai játék, elég jó csatáraik vannak hozzá. A görögökkel lehet, hogy jobban meggyűlt volna a bajuk. Persze nem írom le az ázsiaiakat sem, itt már minden lehet.
Mexikóra kíváncsi leszek... Maradonának most már egyre komolyabb edzői vizsgák jönnek.
Amúgy Dos Santos játékától eddig el vagyok ragadtatva.

danesdzsu2 2010.06.22. 22:59:30

@raja ram: Bizony. Akárcsak Matthaus, Klinsmann, vagy Brehme:)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.22. 23:02:15

@Lojzi_: Én nem is azon akadtam fönn, hogy az aranylabda esélyeit degradáltad, hanem azon ahogyan ;-). Nyilván Poldi herceg nagyobb eséllyel pályázik, hiszen már van egy vébé gólja ;-).

montipájton 2010.06.22. 23:06:23

@rizla: Jó, oké. Inkább azt mondd meg, mi lesz a spanyol-hondurasi poszttal a blogodban! ))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.22. 23:08:36

@montipájton: Mexikóval vigyáznia kell Argentinának, nagyon jó kontra csapat, ahogy ezt bizonyították a franciák ellen. Ma ugyan voltak gondjaik, de azért, mert nekik kellett kezdeményezni.

Veront el kell felejteni, mert Mexikó ellen életveszélyes a középpályán elszórni a zsugát, villámgyorsan indulnak ugyanis. Huncut lenne az isteni, ha Pastorét jelölné Seba helyére. Sokat segítene viszont, ha Aguirre kezdetné az általam tisztelt, de mát kissé körülményes Blancot.

rizla 2010.06.22. 23:14:09

@montipájton: még az éjjel vagy reggel fellövöm.

Mr.AT 2010.06.22. 23:18:11

@popp: Egyetértek, Pastore for president. Egy isten az a gyerek, a sok sztár árnyékában valszeg a nagy többségnek fel sem tűnik, hogy ragad hozzá a labda, és hogy miket csinál vele. Bár csak 13 percet (plusz a 3 perc hosszabítást) töltött a pályán, ezalatt nem volt rontott passza.

Messi88 2010.06.22. 23:26:18

@Mr.AT: egyértelműen a kezdőben a helye (főleg, hogy Banega-t sem hozta ki Diego)

Messi88 2010.06.22. 23:29:46

Azért Pelével összehasonlítgatni Messit szerintem egy kicsit álságos, akkoriban (legakábbis amiket láttam abból az időből) azért jóval kevesebb volt a taktikai fault, vagy egyeltalán a védekező foci. Ezek a nyomorék görögök sem mertek kimenni a saját tizenhatosukról...így azért egy kicsit nehezebb egy embernek csodát tenni a pályán.

Mazsa- 2010.06.22. 23:39:40

Miért nem néztek inkább valamilyen egyéni sportágat, ahol egyszerűen mérhető hogy ki a legjobb? pl. tollaslabda
Ritkán nézek be ide, egyrészt mert ez a blog az olasz-, angolbuzik melegágya, másrészt mert egyesek állandóan telefröcsögik az ilyen "EZ JOBB, AZ SZAR!!!!" típusú dedós-homokozós baromságokkal. youtube, nso, blikk szint.
Ez egy csapatsport könyörgöm! Bármiféle egyéni összehasonlításnak semmi értelme, pláne korszakok között. 10 év alatt annyit változik a futball, hogy már szinte más sportágról beszélünk.
Majd az utókor eldönti, hogy kire emlékeznek szívesebben, ennyi.

bakító 2010.06.22. 23:42:12

@Messi88: Úgy általában Pelével összehasonlítani BÁRKIT igen nagy bátorság. Őkelme háromszoros világbajnok, Messi meg nullaszoros. A faultokról meg annyit, hogy '62-ben az első meccsen agyonrúgták Pelét a csehszlovákok, de egyébként a csodás Diegót is ott rúgták ahol csak érték, aztán mégis behúzta a hátán az argentinokat a VB címig.
Szóval Messinek még hihetetlenül sok van hátra ahhoz, hogy Pelével akárcsak egy lapon lehessen említeni, de inkább az a valószínű, hogy soha nem fog felnőni Pelé vagy Maradona szintjére.

Arsenal07 2010.06.22. 23:50:57

@Mr.AT: fifa.com szerint 6 rontott passza is volt
vki téved:D

ami viszont durva, hogy ma 660-at passzolt az argentin csapat, ami rengeteg

ebből egymaga Verón 120 körül, persze sokat el is kúrt:D
a Bolatti meg 90-et passzolt, 90%-os pontossággal!

nyilván ezek nagy része a ronthatatlan passzok közelre, de Xavi is ebben nagy mester, bár nem ezen a VB-n:D

rexford 2010.06.22. 23:55:04

Akárhány címet fog nyerni Messi, egy valami hiányzik belőle ahhoz, hogy a történelem legnagyobb focistája legyen: a karizma.

horas 2010.06.22. 23:57:18

A görögök jól semlegesítették Messi-t.
Teljesen rendben volt szerintem a védekezés része,más kérdés,hogy ilyen játékos anyaggal nem lehet semmiféle támadást kivitelzeni.
Mindenesetre argentína ellen egy-két zicerre lesz mindenkinek mert a csoportban is volt.

Továbbra is tartom,hogy az Argentínok nem fognak sokáig menni és símán pottyannak ki.

Én nem mennék bele a Pelé-Maradona-Messi és a mai sztárok összehasonlításába.
A mai futballisták kategóriákkal jobb fizikális,technikai,taktikai felkészítés kapnak mint a régiek,szerintem a mai sztár futballisták sokkal jobbak mint az akkoriak.

horas 2010.06.22. 23:58:36

@rexford:
Olvastam a hsz-t és kerestem,hogy mit fogsz írni a végére,nem tudtam elképzelni,de totálisan telibe találtad.

horas 2010.06.23. 00:07:55

Meg még annyit,hogy Nigéria nyerte a legidiótább csapat VB címét.Sima nyert meccs volt a mai és a görögök elleni.Eszméltelen hülye egy társaság.
Kár értük,mondjuk Uruguay-val ellen sok esély nem lett volna.
Basszus ezek az Uruk mindig is szimpik voltak,de most valahogy egy szürke arctalan csapatuk van,legalább is a VB elött annak tűntek,az én szememben,Recoba-s időszakban mindig szurkoltam nekik,mindig önmaguk árnyékai voltak,mindig volt ilyen erős keretük mint most,de sosem jött össze nekik,most meg azon kapom magam,hogy meglepetés lesz ha nem lesznek a 8 között,basszus ilyenkor bezzeg nem érzek irántuk semmi plus szimpátiát...tipikus.

horas 2010.06.23. 00:09:37

(@horas: Lehet azért,mert Recoba jelentette azt a plust,na mindegy.)

raja ram 2010.06.23. 00:12:37

@rexford: Ez pontosan így van. A futballtörténelemben a karizmatikus focisták maradnak meg az emberek emlékezetében. Voltak jobb focisták a Realban, a Barcaban, a ManU-ban, de az emberek még most is Puskásra, DiStefanora,Kubalára,Bobby Charltonra tekintenek ikonként.

raja ram 2010.06.23. 00:16:14

@horas: Az uruk szompatikusak - kivéve 1986-ot,amikor szétrúgtak mindenkit, aki a közelükbe jött.

horas 2010.06.23. 00:26:45

@raja ram: Ahogy Cantona és Stoichkov is szerintem élénken él az emberek emlékezetében,pedig hol voltak ők Messi-től,mégis egy kis hülye gyereknek hat melletük.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.23. 00:35:19

@raja ram: És persze ez dönt Puskás Öcsi és Kocsi Sanyi között is.

horas 2010.06.23. 00:40:00

@horas: Átfogalamazom.
Szóal Cantona és Stoichkov sem volt ilyen kiugró tehetségű futballista mint Messi,de a mai napig szinte fotószerűen elöttem van mindkét játékos elöbbi a feltűrt gallérral,utóbbi a fuxokkal.Messi egyértelműen nem ilyen.

raja ram 2010.06.23. 01:08:13

@horas: Ez nem csak futballtudás kérdése. Beckenbauer egy suttyó müncheni proligyerekből lett az, aki. Egy karizmatikus egyéniség. Egyébként ezzel a témával megfejtettük a magyar foci gyengeségének szvsz legnagyobb rákfenéjét: nekünk nincs (félek attól,nem is lesz) ilyen ikonunk.Albert Flórián miért nem lett ilyen? Mit csinál egyáltalán?
Ha Puskás itthon marad, nem lett volna belőle "a Puskás", a Blikkben sírt volna, hogy kevés a nyugdíja. Nekünk miért nincsenek ilyen személyiségeink?

raja ram 2010.06.23. 01:14:18

@horas: Ahogy Cantona és Stoichkov is szerintem élénken él az emberek emlékezetében,pedig hol voltak ők Messi-től,mégis egy kis hülye gyereknek hat melletük.

Ugyanilyen Cé is, Senki nem fog már rá emlékezni Manchesterben 20 év múlva, de Cantonát, Bestet, Scholest, Giggset, Beckhamet, Charltont még akkor is isteníteni fogják, pedig jobb focista náluk.

horas 2010.06.23. 01:47:54

@raja ram:
Az egyéniségeink megvoltak szerintem illetve vannak is,a képességbeli differenciák óriásiak,az megint 100 könyv témája,hogy ennek mi az oka,de szerintem Véber Gyuri,Váczi Zoli vagy Urbán Flóri símán voltak olyan karakterek mint egy Prosinecki vagy Mihajlovic,(de akár mondhatnám Dárdai-t is,szerintem mind karakteres egyéniségek voltak,Dárdai engem konkrétan Stankovic emlékeztet egy kicsit),csak hát egyszerűen játéktudásban vétek őket egy lapon említeni.
Az egyéniségeink ugyanúgy meglennének mint a tehetségeink.Ahogy mondtam már a gyökére rohadt a fának,még jó hogy sárgák és szárazak a levelek...

horas 2010.06.23. 02:03:35

@raja ram:
És ami szörnyű.Már az én generációmból sem lett semmi,pedig én még néztem egy 15 évvel ezelött a magyar bajnokságot,nem hiszem,hogy jobb lett volna mint manapság,de minden klubból feltudok sorolni legalább 3-4 akkoriban meghatározó játékost,a mai fiatalok nem nézik a nb 1-t,az egész valahogy még azt a minimális vonzerejét is elvesztette,régen hiába volt ugyan iylen szar,az ember mégis várta a meccseket izgult,magyarán az egészet tartotta valamire és volt egy minmiális presztizse az egésznek,ma ilyenen csak röhögünk...

...hogy a Fradisták ne sértődjenek emg,mondok két másik karizmatikus futballistát aki nagyobb játéktudással meghatározó személyiségek lehettek volna Európában:Simon Tibor és Lipcsei Péter.

horas 2010.06.23. 02:16:19

m.blog.hu/90/90es/image/Lusta/Fradi-BL-95.jpg

Szerintem szinte mindenki eltudja mondani,hogy ki-kicsoda ezen a képen,a mostani debreceni csapatról szerintem nem sokan fogják,arról nem beszélve,hogy ilyen karikatúrát most nem lehet róluk találni,nemhogy 15 éve múlva...

raja ram 2010.06.23. 02:17:51

@horas: Én az egyéniség alatt nem csak a futballtudást értem, hanem, hogy mi lesz valakiből a pályafutása után. Ebbe beletartozik a nyelvtudása, a fellépése, az intelligenciája. Egy Cruff vagy egy Beckenbauer Boss öltönyben jelenik meg a TV-ben és amit mond, arra odafigyel a világ. Bobby Charlton se lett véletlenül "Sir", egy igazi angol gentleman. Pelét - ha kedve lenne - simán megválasztanák Brazilia elnökének.
Na. Ilyen formátumú focistáink nincsenek, akik pályafutásuk után ezt a színvonalat képviseljék a legmagasabb szakmai képzettséggel ötvözve.

horas 2010.06.23. 02:29:15

@raja ram:
Jó nyílván ezekhez kell,egy született intelligencia,az nem lehet mindenkinek.
Én még arra a fejezetre reagáltam,hogy Messi hiába kiugró tehetség,az emberekben jobban vagy legalább annyira megmaradt egy idividuális figura mint egy világklasszis játékos Chilavert,Campos,Di Canio,Gascoigne,Hagi,Effenberg...és volt egy olyan része a dolognak,hogy Messi azért nem lesz a világlegjobbjai között,emrt nem karizmatikus,ahogy Pelé vagy Maradona az volt,ebben van igazság,de csak rész igazság,mert Ronaldo sem egy túlságosan izgalmas figura,de nálam ő van Pelé és Maradona szint.

horas 2010.06.23. 02:31:32

@horas: nem a világlegjobbjai között,hanem a történelem legnagyobbjai között.

raja ram 2010.06.23. 02:44:12

@horas: VB-ket Magyarországon 1966 óta lehet látni, ez tehát a 12. VB. Nem sok. Ezért van óriási jelentősége egy világbajnoki címnek, akárki akármit mond. Minden győztes csapatnak van egy emblematikus figurája, akivel később azonosítják a győzelmet. Az egyik ilyen Ronaldo (2002), ezért helye van ott, ahol van. Most feladtam magamnak a leckét:
1966 Bobby Charlton
1970 Pelé
1974 Beckenbauer
1978 Kempes
l982 Rossi
1986 Maradona
1990 Mattheus
l994 Romario
l998 Zidane
2002 Romario
2006 szerintem Pirlo

raja ram 2010.06.23. 02:44:53

@raja ram:

2002 természetesen Ronaldo (elírtam)

horas 2010.06.23. 02:49:38

@raja ram:
Amúgy engem ez meg nem érdekel,én sokkal jobban szeretném ha,inkább lenne egy olyan válogatottunk mint amilyen a 94-es bulgár vagy román volt,engem az sem érdekel,ha a pályafutása után mindenki kocsma tulajdonos meg mittudom én.De azok márkáns válogatottak voltak egyéniségekkel.

Szép dolog,ha egy klubnak vannak ikonjai,hozzátartozik a hagyomány őrzéshez,de mondjuk mi azt az egyetlen egy ikonunkat is élete nagy részében üldöztük.Szumma szummárum nekem sokkal jobban hiányoznak a magyar Cantona-k,Stoichkov-ok,Hagi-k,mint méregdrága öltönyökben parolázó intellktuelek.

horas 2010.06.23. 02:54:28

@raja ram:
Értem,hogy mit mondasz,de én a focit a fociért szeretem a gólokért a cselekér,az egyéniségekért, az a birodalom ami köré épült,az amúgy is olyan távoli és számomra sosem volt érdekes,ahogy sokkal jobban örülök,egy Gascoigne hírnek a neten,mint,hogy Beckenbeauer vagy Cruyff valamit nagyon megmondott...
Érted...

raja ram 2010.06.23. 03:16:23

@horas: Én sem azért írtam ezekről az emberekről, mert ők a kedvenceim. Ezek ma már funkcionáriusok és ilyenek hiányoznak a magyar labdarúgásból.
Az én kedvenc játékosaim hajtanak mint az állat (Gattuso, Essien)) meglepő megoldásokra képesek (Drogba,Seedorf) hűek a klubjukhoz (Maldini,Zanetti) zseniális focisták(Ronaldo) és még sok ilyen van.

CaBeL 2010.06.23. 04:22:28

Peléig visszamenni, meg Puskás... ugyanmár fiúk...

United82 2010.06.23. 07:23:41

az argentínokkal foglalkoznék kicsit.
Szóval lehet hogy Jonas és Heinze nagyobb nevek, de hogy Otamendi és C Rodriguez hatékonyabbak lennének az biztos. Oké Heinzét nem lehet kitenni, meg a szögleteknél veszélyes és jól segít be középre, de jobbhátvédbe Otamendi simán jobb lenne mint Jonas....kíváncsi vok h Diego ezt észreveszi-e illetve hogy változtat-e a koncepcióján...

Uruguay-Dél Korea
Argentína-Mexikó...jó kis meccsek lesznek...
(és ne feledjük a 4 közé jutásért a C és D csoport keresztelése után kapnak ellenfelet...nézve azt a 2 csoportot....max egy erős német válogatott szólhat bele....de ha úgy alakul Uruguaynak és Argentínának is nagy esélye van akár a 4be kerülésre is....bár Mexikó megszivathatja Diégóékat...érdekes lesz..)

United82 2010.06.23. 07:47:18

nem ehhez a csoporthoz kapcsolódik, de tuti sehol senki nem fogja bemondani:

"I gave the man of the match prize to Tiago because he played better and it was only fair to give the trophy to him,"

Lehet találgatni ki mondta ezt miután kihozták man if the matchnek a népi korea ellen....

United82 2010.06.23. 07:56:04

Amúgy azt vettem észre magamon, hogy kezdek kicsit szurkolni Maradonának....amilyen gyermekien tud örülni egy-egy gólnak(Fergieben is ezt nagyon szeretem, hogy 70évesen is úgy tud örülni egy gólnak mintha egy gyerek lenne, persze azért nem ugrál bele valaki ölébe:D), ...vb-t ne nyerjen...de a 4be jusson be a csapatával.

mickeyknox 2010.06.23. 08:30:51

ez a messi vagy pelé/maradona-e a jobb kérdés olyan, mint a metallica vs. led zeppelin.

hogy jules winnfieldet idézzem: "ain't the same fuckin' ballpark, it ain't the same league, it ain't even the same fuckin' sport" :D

dontotti 2010.06.23. 09:00:14

@Rooney82: C. ????

Ha ő mondta, még a végén szimpi lesz a csávó.

Messi88 2010.06.23. 09:04:23

@bakító: hány de hány világklasszis játékos nem nyert soha VB-t... ne ez legyen a mérvadó, ahhoz csapat is kell! én azt elhiszem, hogy néha Pelé-t is agyonrúgták, nem ez a különbség, hanem az, hogy a görögöknél (meg a több csapatnál is egyre inkább) már a csatárok is védekeznek, ők az első vonal. Messinek ilyen szempontból nehezebb dolga van. Pelé-ről van egy csomó videó, ahol a tizenhatos környékén finomkodik félpercekig, ilyen manapság már nem igen van. Maradonát már inkább adom.
Viszont egyéni képességekben simán fel tud még nőni a szintükre, ha belegondolok, hogy gyakorlatilag 1 év alatt tanította meg neki elég jól Pep a tízesek játékát, ez sztem elég durva, és ezen a téren még simán javulhat is.Amikor elkezdett játszani a Barcában, egy rohadt gyors és jól cselező játékos volt, aki közepesen jól fejezte be a támadásokat. Mostanra megtanult jobban passzolni, fejelni, befejezni(bár ez a Vb-n még nem látszik), a szabadrúgásai is egyre jobbak. ÉS még a pályája elején jár, szóval még simán javulhat.

Shikaka 2010.06.23. 09:06:27

@Rooney82:
Ezzel én is így vagyok, Maradona annyira, de annyira, hogy megkedveltem.
Verón meg a másik, ugyanis bár lassú, elszór labdákat, de nagyon látványos dolgokat is csinál.

avenger13 2010.06.23. 09:06:43

@horas: igen, mindenki ezért szereti a focit, de ahhoz, hogy egy eb páláyzatnál ne röhögjenek minket körbe, ahhoz kell, hogy a pályázat mellé odaálljon egy beckenbauer a boss öltönyében. mindegy nekünk mi számít, ahhoz hogy komolyan vegyék a magyar focit kellenek ilyen emberek. amikor itt volt mattheus brazíliával játszottunk barátságos meccset, ami azért nem volt rossz, és biztos volt benne szerepe. nekünk jelenleg nincsen meg ez a garnitúránk, és ez is nagyon hiányzik.

@Rooney82: felesleges ilyeneket találgatni. nem egyszer fordult elő, hogy a csoportból épp továbbcsúszó kiröhögött válogatott simán nyerje a tornát. a csoportból tovább kell jutni villogni meg játszani utána kell igazán.

Everred 2010.06.23. 09:11:14

@avenger13: az ukrán-lengyel eb-pályázat mellé ki állt oda? a mienket meg Davor Sukerrel is körberöhögték.

avenger13 2010.06.23. 09:15:47

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: nem tudom, mondjuk lehet az is számít, hogy nem automatikus kiesők se az ukránok se a lengyelek a kvalifikáció során. minket meg a büdös életbe nem tudnának továbbfújni.

egyébként davor sukert a kaiserral összehasonlítani... ha beckenbauer mond valamit akkor nem csak a német szövetség de az uefa és a fifa is figyel.

fransancisco 2010.06.23. 09:18:08

"Ferguson szerint gyenge a vb" - már akinek...

Everred 2010.06.23. 09:20:03

@avenger13: egyrészt Beckenbauer egy idegesítő megmondóember, éppúgy, mint Cruyff... sokat fognak még ők ártani a világ labdarúgásának, de legalábbis a józan futballszeretők vérnyomásának.

Másrészt meg Sukert nem Beckenbauerrel hasonlítottam össze, csak azt mondom, hogy egy nagyobb formátumú labdarúgó-egyéniség, mint bárki, akit lengyelék felvonultattak (nem nagyon emlékszem, hogy Lato villogott volna a kampány alatt, de javítsatok ki, ha tévedek), aztán mégse mi kaptuk a rendezést. Pedig a lengyel-ukrán kettősnek még stadionjai sincsenek, azóta sem :-)

Everred 2010.06.23. 09:21:36

@fransancisco: hát, lehetne jobb is, bár a második kör nagy része eléggé rendben volt.

Amúgy Fergusonnak személy szerint eddig ideálisan alakul. Evra már jön haza, jó eséllyel Rooney-t is hamar visszakapja, ráadásul ugye ő skót, szóval az angolok szenvedése mély boldogsággal tölti el.

United82 2010.06.23. 09:23:49

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red:
+ tegyük hozzá hogy nem sok meccset nézett meg, pl az anglia-algéria meccset se láttam, egyedül a francia-mexikó meccsről beszélt bővebben, mert azt végig nézte Chicharito miatt, konkrétan arra a meccsre is mondta hogy ótvar volt, de Chicharito góljának örült:)

United82 2010.06.23. 09:24:38

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red:
+ tegyük hozzá hogy nem sok meccset nézett meg, pl az anglia-algéria meccset se látta, egyedül a francia-mexikó meccsről beszélt bővebben, mert azt végig nézte Chicharito miatt, konkrétan arra a meccsre is mondta hogy ótvar volt, de Chicharito góljának örült:)

Asidotus 2010.06.23. 09:34:58

Én is osztom Horas véleményét, hogy a régieket ne hasonlítsuk a maiakhoz. Teljesen más világ volt Peléé, amit akkor meg lehetett csinálni, azt ma már nem.
Szerintem a mai magyar válogatott lehet, hogy megnyerné az 54-es VB-t, egyszerűen lefutnák, leütköznék az akkori mezőnyt, legalábbis, ha a mai felfogás szerint vezetnék a játékot.

bz249 2010.06.23. 09:42:56

@Nűnű: ha a mai szabalyok szerint jatszanak biztos, hogy megnyerne. Sokkal gyorsabbak, erosebbek es jobbak az osszjatekban. Csak amig mi kettot leptunk elore a vilag huszonkettot, ezert a mai mezonyben mar csak botranyosan falabu senkik.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.23. 09:45:04

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: Boniek ott tüsténkedett, ahogy egy pár évvel korább aranylabdás Sevcsenko is. A pályázat motorja meg szintén egy halhatatlan sportoló - ha nem is focista - és manapság elég befplyásos sportdiplomata, Szerhij Bubka volt.

@Rooney82: Maradona egy nagyonszerethető figura és még mindig úgy imádja ezt a játék, mint egy gyerek. C. Rodriguez és Ottamendi tényleg jóv volt Jonast el is lehet felejteni. Jó meccsek várhatók a nyolcaddöntőkön.

A mai nap kérdése, hogy föltámad-e Európa. Elbúcsúzhatnak a németek és az angolok is és akkor egymáson röhöghetnek majd a franciákkal, de egyre kevesebb csapat lesz, amalyik fölemelheti Európa zászlaját. A C csoportból szerb, ghánai, a D-ből ,meg szlovén, angol (csak azért, mert az amcsik még kevésbé szimpatikusak) továbbjutást remélek.

Az Old Red Nose meg visszafoghatná magát, ha nem is nézi a meccseket. Nyilván nem örül neki, hogy játékosainak akad nyári elfoglaltsága és még meg is sérülhetnek, de az efféle kárögás nagyon nem szimpatikus.

Everred 2010.06.23. 10:02:25

@popp: Bubka, tényleg. Akkor mégis volt komolyabb emberük, mint nekünk meg a horvátoknak. Boniekre én nem emlékszem, de elhiszem neked, hogy ő is dolgozott rajta.

Fergie meg annyit mondott, hogy eddig nem nyűgözi le a világbajnokság színvonala, legyen már joga neki is véleményt nyilvánítani. Nem mondta egyébként, hogy nem nézi a meccseket, csak hogy az Anglia-Algériát nem látta.

fransancisco 2010.06.23. 10:06:33

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: legyen már joga neki is véleményt nyilvánítani - csak ez a vélemény eléggé minösíti öt

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.23. 10:09:28

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: Persze, hogy van joga, de nekem is lehessen jogom ahhoz, hogy ne tartsam szimpatikusnak a véleményét.

fransancisco 2010.06.23. 10:14:30

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: ne haragudj foci vb van, nem nézi az angolok meccsét? a francia-mexikó meccs ótvar volt?
ez olyan mintha Kovit nem vesz részt a lasvegasi porno-expon, utána meg azt nyilatkozná, hogy amit látott, az rettentö unalmasnak tünt

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.23. 10:25:21

Vb 2010: Howard Webb vezeti a Szlovákia-Olaszország meccset

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.23. 11:20:55

Látom, nélkülem is Messiről szólt ez a közel 400 komment. Ez már önmagában is jelzi, hogy korszakos egyéniség, kivételesen nagy játékos.

Pedig tegnap nem is játszott jól, meglepően sokat hibázott. De aztán, alighogy egy minimális területe lett, összehozott egy gólt és lőtt egy irgalmatlan nagy kapufát. Ilyen az, amikor rossz napja van. :-)

Egri botrányosan elfogult volt. Ha a brazilok játszottak volna így, olyan nyáladzás lett volna, hogy át kellett volna kapcsolni a nigériaiakra. Egyszer-kétszer így is megtettem, és szerencsém volt: pont elkaptam a szabadrúgásgólt és a VB legnagyobb kihagyott helyzetét is.

danesdzsu2 2010.06.23. 11:21:05

@horas: A Videoton UEFA kupa menetelésére halálos ágyamon is emlékezni fogok. És ehhez nem kell leszólást belefűznöm más csapatokról.

danesdzsu2 2010.06.23. 11:24:15

@raja ram: Jó, ok, ha Pelé mondjuk chileinek születik, akkor nem tudott volna annyira focizni.

Everred 2010.06.23. 11:44:18

@fransancisco: nem mondta, hogy a francia-mexikói meccs ótvar volt. Azt mondta, hogy a világbajnokság (úgy en bloc) eddig "disappointing", de ő számított is erre, mert túlságosan fáradtak a játékosok. ENNYI.

És ja, nem látta az angolok meccsét, na bumm. Hangsúlyoznám, hogy SKÓT.

Everred 2010.06.23. 11:45:45

@popp: jó, csak nem értem, mitől szimpátia kérdése ez. Neki nem tetszik ez a világbajnokság, neked meg igen. Csak az a szimpatikus ember, akinek ugyanaz tetszik, ami neked?

fransancisco 2010.06.23. 11:58:45

itt van az ótvar kifejezés @Rooney82:

United82 2010.06.23. 12:00:51

@fransancisco:
Nem szó szerint fordítottam, Fergie sose mondaná azt hogy ótvar:D

fransancisco 2010.06.23. 12:00:52

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red:
ez így ahogy leírtad mentegetözés, persze hogy lehet más véleménye, de akkor mi kéne még? egész fájintos meccsek lettek a második fordulótól

Henry The Navigator 2010.06.23. 12:17:11

Azért ha már sokan kijelentik, hogy a régi nagyok ma sehol nem lennének, mert volt helyük meg idejük játszani, azt is tegyük hozzá, hogy viszont nem is volt meg az az orvosi, erőnléti, szakmai hátterük mint ami most van. Egy Jesse Owens lehet, hogy ma távolban világcsúcsot ugrana pl.. Puskás, Pelé, Eusebio stb. alapképessége a mai háttér mellett még jobban kibontakozhatna, mert technikailag nem hiszem, hogy gyengébbek lettek volna, sőt.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.23. 12:29:43

@Henry The Navigator: Jesse Owens akkori állapotában is be tudna kerülni egy távolugró vébé vagy olimpai döntőbe ma is, a 2002-es müncheni EB-t meg egyenesen megnyerte volna! Óriási atléta volt!

Mr.AT 2010.06.23. 13:54:13

@Csöncsön: "Látom, nélkülem is Messiről szólt ez a közel 400 komment. Ez már önmagában is jelzi, hogy korszakos egyéniség, kivételesen nagy játékos."

áááááááááááááááááááááááááááááá

sőt

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

vadkutya 2010.06.23. 14:21:08

Hát, elolvastam, tegnap is nézegettem, kb a felétől és... Jobb, ha tudjátok, a Messi-vitafórumnál sokkal jobb egy spangli, worldpeace!
süti beállítások módosítása