Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - Előny, hátrány, szabadstílus

2010.06.20. 07:30 OJ

Ragyogó esténk volt, mivel Kamerun és Dánia úgy döntött, a vébé összes elmaradását pótolva óriási szabadstílusú futballdzsemborit rendeznek, ahol a szórakoztatás érdekében mindent szabad a világon, kivéve rendesen védekezni. Meg kell köszönnünk az élményt, mivel az ebédet lekísérő holland meccs hervasztó volt, a délutáni felvonáson viszont már beköszönt a játék szép és lelkes oldala egyaránt. Ghána támadásaiból az utolsó képkocka, az ausziktól meg egy csatár hiányzott, mindkettőnek megvan az oka.

Miközben _benito a sztjúdióban lankadt, szakértőnek magam mellé vettem évek óta Hollandiában élő cimborámat, akiről tudni kell, hogy van Bommel és a sör nagy barátja. (Klubra tipp, vki?) A meccsre néhány holland edzésvideóval melegítettünk, Boulahrouz hentelt, Kuyt rombolt és egy Japánban élő holland edző is megszólalt a meccs apropóján, sok okosat mondjuk nem mondott, meg a japánok koncentrációja a meccs végére csökken szöveg után még komolyan se lehetett venni a csókát. Ellenben kiderült, hogy a szamurájok rendszerszemléletével semmi gond és türelmük is van a kézilabdás focihoz, merthogy a hollandok kezdetben ezt vezették elő - és ezt is folytatták a meccs szinte egészében, helyenként 70-30-as labdabirtoklási mutatók mellett. A dán meccs után már ismerős volt a koreográfia, a gyilkos unalomba Kuyt tájidegen ollózása se hozta be az izgalmakat, állítom, hogy negyedóra után már az összes virágkertész Eliáért remegett.

Egy félidőn át meg voltam győződve, hogy előbb szoktatják le a morózus Okada kapitányt a rizsről, minthogy áttörjék csapata védekezését. Sneijder átbombázta azt, amit szétzilálni se előtte, se utána nem sikerült - a kapus mintha túlrepült volna a labdán, ügyetlen nyúlt vissza érte -, tehát maradt a szenvedés. A japánok erejéből alig futotta támadásokra, Honda - azonkívül, hogy őrzőivel anyanyelvén társaloghatott - ebben az előretolt állapotában kevés az építkezéshez, a legtöbb lövőkedvet a középpálya szélére száműzött Okubóban fedeztük fel, de veszélyesnek őt se mondanánk. Okuboról menet közben kiderült, hogy személyében tisztelhetjük a kobei területi Tina Turner-hasonmásverseny második helyezettjét. Állítólag ott bukta el az aranyat, hogy amikor letették elé a mikrofonállványt, ki akarta cselezni.

Nehéz lehet szakmai elemzést adni olyan meccsről, amit a szerző részben átaludt vagy félálomban töltött, hálistennek ez a veszély nem fenyeget most - a szendergés része megvolt, ellenben semmi más. Az argentinokéhoz hasonló ütemterv volt a cél, ám a játékminőség még csak percekre se idézte azt, amivel mondjuk minket forgattak szét Amszterdamban - és ami sokakban komoly elvárásokat ébresztett -, viszont tökéletesen megfelel. Persze, megkérdőjelezhető ez a takarékoskodás, meg az a látásmód is, hogy ebben a szakaszban még belefér a szélsőjáték teljes figyelmen kívül hagyása (noha Robben nélkül is van rá ember) és a kényelmesebb támadójáték forszírozása, a tizenhat közt úgyis az egyéni megmozdulásokra tevődik át a hangsúly, addigra Robben is összeszedi magát. Pontok rendben, sérülés nincs. Tehát akkor mivel lehet megelégedni? Hollandia kipipálta a csoportot. Hollandia-Japán 1-0

Úgy illett volna, hogy az afrikai válogatottak vébétörténelmének 100. meccsén valami igazán emlékezetessel rukkol elő a legtöbb kvalitással és továbbjutási eséllyel felvértezett Ghána. Ahogy az NST edzőképző vezetője, heinrich  is elemezte, a ghánaiak csapatjátékát a masszív védelemmel támogatott gyors, dolgos, ötletes középpályások alakítják, a fronton Asamoah Gyannal, aki a statikus és az életveszélyes határán egyensúlyozik, de igazi helyzetekben nem manifesztálódnak a képességei, hacsak azt nem vesszük ide, hogy biztos lábbal rúgja a tiziket. Bármikor benne van gól, viszont csak elvétve alakul úgy a játék, hogy esetleg ki is szaladjon a lábából - ez pedig a ghánaiak egyik problémája.

Ugyanez persze igaz a nagyszerű középpályásokra is: André Ayew, Anthony Annan, Kwadwo Asamoah és Kevin-Prince Boateng átlagéletkora hozzávetőleg 22 év (vö. mondjuk ezzel: Kingston-Essien-Appiah-Muntari), történelmi allúziókban és hasonlítgatásban nem vagyok annyira otthon, de nem emlékszem ennél fiatalabb középpályássorra (a sérülés miatt összeálló belső védőpárost ne is említsük, ők húszévesek). A kapu előterébe tényleg nem sűrűn jutnak el, két meccsen mintegy nyolcvan percet töltöttek emberelőnyben és így sem sikerült akciógólt bevinniük. A pontosság mellett szerintem hiányzik egy mentorfigura is, aki összefogja, igazgatja őket - a fenti négyesből többen is alkalmasak lennének erre, de ketten kinn sincsenek a vb-n, Appiah pedig önmaga menedzserjátékos figurájától is kilométeres távolban van. A marsallbot így Asamoah Gyan és Mensah kezében van.

Na, épp a ghánaiaktól hiányolt rutinos arcokkal van tele az ausziké, néhányan már rendesen benne a korban, mások meccshiánnyal küzdenek fél éve, meg ezek a rohadt kiállítások - és máris összerakhatnánk egy relatíve sablonos képet az első körben nagyot bukó kengurusokról. Ahogy a kommentek is előrevetítették, mélyebben nem érdemes belemenni egy olyan csapat játékába, amelyik többet játszott hátrányban, mint teljes létszámban. Azt viszont el kell ismerni, hogy rettentő nagyot güriztek a három pontért, a három félidőn keresztül kifejezetten álmosnak, lassúnak, szedáltnak tűnő Moore-Neill páros szereléseiből és Schwarzer védéseiből bátran meríthettek a saját eredménytelenségébe fokozatosan beleunó ghánai ifjúsággal szemben. A második játékrész közepén már nem lehetett lehülyézni azt, aki győzelemről beszélt.

Egy tanulságos elemet mégis kiemelnék. Az ezer éve együtt játszó magból valaki rettenetesen hiányzik, egy masszív, dörzsölt, gólerős csatár - mondjuk együtt: Viduuuka. Már a német meccs összeállításából érezni lehetett a gázszagot, a helyzet pedig a négyes után - és a Ghána-meccs nagy részében - se változott. Nem tudok elmenni egy tény mellett: Flávio Pim Verbeeknek volt képe kétszer is csatár nélkül kiállni. Vébén vagyunk, ember! Cahill nem az. Kewell se. Ők ráadásul kiestek a pirosak miatt. Holmant és Brescianót se csatárerények viszik előre. Az első meccsen iszonyat homály Garciát hagyjuk - tudtam én már akkor is, hogy ghánai élőszobrok ide vagy oda, Josh Kennedy kell, de Rustenburgig körülbelül kettő és fél óra késéssel ért el a hang. A magas és egyben gyors Kennedy, valamint Chipperfield beállásától kezdett életre kelni a játékuk és a győzelem reménye is visszatért a fejekbe. Következtetés: a zárómeccsre egy igazi, de inkább két csatár kell, de egyik se Cahill legyen! Ghána-Ausztrália 1-1

Este két győzelmi kényszerben készülő gárda következett, a vébé pedig sokak meglepetésére mindent bepótolt: a mulasztások pótlására és a teljeskörű szórakoztatás feladatára Kamerunt és Dániát jelölte a FIFA. Sokszor kellett már csalódnunk bennük, ezúttal azonban kitettek magukért. A feladathoz nem kellett se függvény-, se mágnestábla, a létező legegyszerűbb, legkézenfekvőbb megoldást választva hanyagul áthúzták a szoros védekezés ötletét. A kézfogásnál valószínűleg a Játsszatok, gyerekek, játsszatok! is elhangzott és mivel a spori nem értette, nem is próbált beavatkozni az élvezetesen hullámzó, hatalmas mennyiségű helyzetet hozó játékba. Őszinte gratuláció jár Bassongtól Bendtnerig mindenkinek.

Nem erre számítottam, főleg Kameruntól nem, akárhonnan is nézzük, évek óta a szétesés-megújhodás spiráljában lavírozó társaság az övék, amire a pár napja Nigériával kapcsolatban elmondottak javarésze ugyanúgy áll: nincs az a körülmény vagy együttállás, hogy versenyképesek lennének. Pláne nem Le Guennel. Nála csak percekig volt képes jól focizni ez a válogatott, holott kiváló fiataljai vannak, sőt, az olykor fürdőskurvává visszafejlődő Eto'ohoz is végre valaki megtalálta a használati utasítást. A kameruni válogatottnál lassan megszokott, hogy belső életébe kis túlzással csak az nem ugat bele, aki nem ér rá, mindenféle felhang nélkül, de hozzák az afrikai hagyományokat, ahol az edző szavánál még a gyúróé meg a cserekapus nőjéé is többet ér. Ebből a csapdából edző nem tud jól kijönni és ez a pár napja kiszivárgó menjünk-a-sportminiszterhez dolog is felettébb érett viselkedést példázna az arcosabb csapattagok részéről.

Az első felvonáshoz képest sokkal-sokkal meggyőzőbben kezdtek a kameruniak, de a jó meccshez nem csak az ő feljavulásuk vagy az Eto'o, Geremi és Emana által kibulizott szerkezetváltás látszólagos sikere kellett - a dánok se titkolták, milyen fegyvereket tűztek az övükre. Tomasson öregkori ügyetlenkedése és Kjaer féltucatnyi maflasága is belefért, mert az afrók is úgy álltak hozzá, ha elszúrjuk, lesz majd egy másik. A szabadstílusú bekkelés - komoly hibaszázalék mellett persze - mindkét kapu előtt változatos támadásokat engedett, mindhárom gól és a kábé négyszer annyi elpuskázott ziccer a zárt foci elvi feladásából született. Természetesen először és utoljára láttunk ilyen játékfelfogást ebben a csoportban. A többet rontó Kamerun lett a becsületes vesztes és az első kieső, a dán-japán parti pedig a tizenhatba vezet, konkrétan az olasz csoport győzteséhez. Kamerun-Dánia 1-2

NAPI SUTTYÓ

Nem lehet más, mint van Persie, Németalföld pojácája. Szólni kéne neki, hogy ne hordja fejmagasságban a lábát, de ha szeretne némi kisdolgot a nagy képére, akkor csak nyugodtan. A játéknaptól függetlenül pedig természetesen Nico, a profi.

NAPI DILEMMA

A gólvonalon kémlelő Kewell és a közelről érkező lövés találkozási felülete a test melyik nagy egységéhez tartozik?

Tippek vasárnapra

Szlovákia-Paraguay 1-3 Nem tűnik rossznak. Hamsík akkorát focizik az elején, hogy még a szünetben bejelentkezik érte a Dortmund, majd összeállnak a déliek és tátrai fergetegként törlik el a szlovákok összes álmát.

Olaszország-Új-Zéland 2-1 Tinilányok százai jönnek rá Pepe győztes góljánál, hogy ez az SP nem az az SP.

Brazília-Elefántcsontpart 2-1 A kameruni-dán meccs kevésbé liberális felfogású verzióját várom, ahol Kaká és Drogba is gólt szerez, ormányosék mínusz kettőről tápászkodnak föl, perecet csinálnak a brazilokból, megfarigcsálják a kapufákat is. 1,92-ig jutnak, de a kerekítés szabályai most nem játszanak.

 

43 komment

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr62094769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horas 2010.06.20. 08:20:34

Teljesen jó a poszt.
Nem értették a stúdióban,hogy Elia miért nem kezd,merthogy csereként beállva mindig tudott lendíteni csapaton...
Hát ezért,basszus.:)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.06.20. 08:32:31

dilemmához: szerintem jól ítélt rosetti. legalábbis nem rosszul.

vadkutya 2010.06.20. 08:48:07

Nem tudom miért kell most RVP ostorozni, kurvára nem értek egyet a suttyózással. Valóban keményen játszott, de ennyire azért talán mégsem. Camoranesi-ből nem csináltatok ekkora "balhét"- pedig ő aztán valóban mészárolt...

bakító 2010.06.20. 08:57:14

Ugye az első kör után divat volt ekézni Kamerunt és Szlovéniát, mint a foci antikrisztusait, lévén gyalázatos meccset produkáltak. Így a második kör után nagy bocsánatot kell kérni mindkét csapattól, hiszen kiderült, hogy nem ők, hanem ellenfeleik a bűnelkövetők. Algéria és Japán a második körben is undorító mérkőzést produkált, így jogos a felvetés, hogy ez a két csapat - ellenféltől függetlenül - visszaeső focigyilkos.
Szimpatikus kiscsapat? Lófaxt!!!! Abcúg Japán le vele! (Ezzel persze nem akarom felmenteni a takarék üzemmódban botorkáló hollandokat sem.)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.20. 09:12:31

Azért a végre csak sikerült áttörnie Hollandiának a csunáj védelmet, de Affelay úgy döntött, hogy inkább nem noveli az előnyt.

@_benito: Bár nyilván a ghánoknak drukkoltam , de sem nem tizi, sem nem peros. Nem kereste az a kéz a lasztit.

horas 2010.06.20. 09:30:49

@bakító: Igen,jogos.
Ezt írtam a másik poszthoz én is,hogy kár Kamerun ért mert helyettük olyan csapatok fognak tovább menni akik semmit nem fognak tudni felmutatni a bunkeren kívül.
Kamerun tegnap egy huszár seregre emlékeztetett egy-egy kíváló egyéni villanással fűszerezve,megleptek az első meccsük után abban voltam,hogy egy halálosan fogalmatlan csapat és ezzel a jól szervezett,egységes eredmény kénszer alat játszó Dánokkal semmit sem fognak tudni kezdeni.Kár értük.

@popp: Haverral pont ezt dumáltuk a kocsmában,hogy Dzsudzsák símán jobb mint Affelay,akár egy Elia szintű kisseb színfoltja is lehetne ennek a Vb-nek,ha van egy kis szerencséje és nem ide születik vagy valami hasonló lehetősége lett volna mint Garics-nak.

Asidotus 2010.06.20. 09:30:53

Kicsit azért rossz volt nézni, hogy Eto'o mellett egyetlen olyan társ sem volt elől, aki jobb, mint egy NBI-es csatár, legalábbis az idei formáját tekintve. Ennyi helyzetből gólrekordnak kellett volna születnie.
A dánok annyival voltak szerencsésebbek, hogy igaz, hogy ott nincs Eto'o szintű játékos, de a többi támadó jobb volt.
Ghánának meg egy Eto'o-ja sincs.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.20. 09:37:46

@horas: Bízunk benne, hogy egyszer nagyon a hátára veszi a megerősödött Komannal és Némethtel teljes magyar válogatottat!

@Nűnű: A tizennyolc éves Abou Bakarról még sokat fogsz hallani,főleg ha egy kicsit lehiggad a befejezéseknél. Mondjuk egy tizennyolc éves srácnál - aki eddig csak hazája bajnokságában játszott - érthető a hartéri izgalom. A meccs embere meg Sörensen volt, máshol gólt érő megoldásokat védett ki hatalmas bravúrral.

horas 2010.06.20. 09:45:30

@popp:
Kocsmában néztem nem nagyon láttam,ki mikor mit csinált,de akkor gondolom egy két komoly szólót akkor ő nyomott?

Nem feltétlen lenne hülyeség az ifiből áthelyezni sok játékos,ebben a Ghánai csapatban (amelyik vezetik a csoportot a Németek és a Szerbek elött!!!)is sok az abból a csapatból átvett ifista akikkel a mienk partiban voltak az U-s VB-n.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.20. 09:50:52

@horas: A másik jó zsugás a 10-es Emana volt, neki is volt jó néhány ügyes megoldása, de ő is kihagyott két nagy helyzetet. Abou-Bakar csereként jött. Lendületes volt és ügyes, míg a kapu elé nem ért.

Jaja, a középhátvéd Mensah és Ayew is. Én lehet, hogy bedobnám Adiyahot a németek ellen, ő érzi a kaput is. Mondjuk a németek ellen a döntetlen is jó Ghánának.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.20. 09:54:56

Dilemmához: Ha nem az ausztrál válogatottról, hanem egy nagycsapatról van szó, a digó játékvezető a kiállításgyanús eset után rögtön büntetőt ítél, de a másfél másodperccel korábbi lökésért, így nem kell senkit leküldeni.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.20. 09:58:19

@donnelly: Pontosan nem a kezezés, hanem a lökés volt a tizenegyes.

ForzaBianconero 2010.06.20. 10:20:13

Akkor itt is megkérdezem :) . Morimoto aki nagyon jól tolta idén a Cataniaban, miért nem fér bele ebbe a Japán válogatottba? Nem csatárposzton tűnnek a legerősebbnek.

caralho voador 2010.06.20. 10:22:45

Annyit azért Kjaer védelmében hozzáfűznék, hogy nem ő balfaszkodta a legtöbbet, hanem Poulsen. A kameruni gólnál is ő adta el a labdát, csak a meccset közvetítő, nemtommelyik Somos testvér, aki végig össze-vissza keverte a játékosokat ezt a balhét ráverte szegény Kjaerre, aztán még külön mondakört is kialakított a saját hülyeségét véve alapul (Kjaer azért nem ünnepli annyira az egyenlítést, mert a hibáját kompenzálta a jó keresztlabdával.)
Szóval ennél a félhülye Somosnál, akinek (vagy testvérének) egyetlen érdeme, hogy az NST-s srácokat becsempészte a stúdióba Bognár Gyuri torkát harapdálni, több szakértelmet várok egy NST-szezőtől. Amúgy jó poszt.

Hispan07 2010.06.20. 10:40:42

@popp: Adiyiah lehet hogy érzi a kaput - csak ezt az elmúlt fél évben nem volt alkalma élesben bizonyítani primavera meccsen kívül... szóval őt azért nem kis rizikó lenne berakni. Én mondjuk már azt is furcsáltam, h kivitték.

Egyébként pedig mára: Hajrá olaszok! Előre elefántok! Dögöljetek meg tótok! :)

reader613 2010.06.20. 10:48:17

Kamerun a dán jobbszélsőnek köszönhetően aranyérem helyett csak rom medált kap.

fraulein praxa 2010.06.20. 10:49:57

nagyon remélem, hogy elefántcsontpart megszorongatja brazíliát, és láthatunk egy, a tegnap estihez hasonló jó iramú, látványos meccset.:-) olaszoknak nem drukkolok, nem szeretem a focijukat, ám ha valamilyen csoda folytán mégis meggyőző játékkal, 3 góllal verik új-zélandot (és nem egy kibekkelt 1-0-val), áldásom rájuk. és hajrá paraguay.:-)

horas 2010.06.20. 10:51:38

@popp: Emana nálam kedvencszerűség,mivel spanyolban Betis-es vagyok,mikor kiestek olyan szezonja volt,hogy hoztam volna az Inter-be.

Mikor kiestek akkor vitte volna a Valencia de nem engedték el,mivel nem sikerült a visszajutás,jobb lenne ha eljönne onnan mert azért,te is láthattad annál jobb minthogy a spanyol másodostályban senvedjen,akár mennyire szeretném,hogy visszajusson a Betis és rá nagy szükség lenne ehhez.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.20. 11:21:34

@horas: Szerintem a tegnapi teljesítménye alapján bekerült a neve pár játékos megfigyelő noteszébe. Szerintem tuti, hogy elviszik.

Hispan07 2010.06.20. 11:24:54

@popp: jah, csak egy VB-n nem szabad keverni a bátorságot a botorsággal

csabber-18 (törölt) · http://www.csabber.fw.hu 2010.06.20. 11:27:41

"Olaszország-Új-Zéland 2-1 Tinilányok százai jönnek rá Pepe győztes góljánál, hogy ez az SP nem az az SP." - OJ, Te amúgy beteg vagy! :) Ezen besírtam.. :)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.20. 11:31:14

@caralho voador:
Hát igen, a Poulsenekből olykor kicsit több volt, mint ahányan fenn voltak. :) Kjaert lehet védeni, az első gólos labdája miatt mindenképp, de jó teljesítményről nem beszélnék, amikor vagy féltucat ziccert alakított ki mellette az ellenfél. Ugyanez igaz Bassongra a túloldalon, végtelen természetességgel futkorászott a dánok után.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.20. 11:32:23

@horas: @popp:

Emana egyik szimbóluma annak, hogy mennyire gyötrelmesen lúzer csapat a Betis. Olyan kerettel, amelyikkel kiestek, a BL-ért kellett volna harcolniuk. Most meg úgy nem jutottak vissza, hogy azonos (!!) volt a pontszámuk, mint a második helyezett Hercules Alicantéé. Nagyon durva.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.20. 11:32:53

@reader613:
Nocsak, Galla művész úr személyesen?

vargamma 2010.06.20. 11:39:31

az SP- s pojén az Perrotta? vagy miii??

Lacóka 2010.06.20. 11:46:20

@Hispan07: pláne mert a botorra nem rímel a mámor meg a távol

Irapuatótól Szuezig 2010.06.20. 11:58:55

Ősz húrja zsong,
jajong, Bassong
a tájon
s ont monoton
bút konokon
és fájón.

bocs, de ezt nem tudtam kihagyni. zseniális neve van a csávónak. ott a helye minden idők naughty válogatottjában Basinas-szal együtt.

amúgy kamerun nagyot küzdött. minden elismerésem, de - az afrikai csapatokra jellemzően - mentálisan nincsenek még ott, hogy az ilyen kiélezett meccseket többségében hozni tudják. és szerintem nem is egyhamar lesznek. kár, mert szeretem a technikás és szenvedélyes játékukat.

Lacóka 2010.06.20. 12:02:41

@Irapuatótól Szuezig: "Kelbasta, Kelbasta, de el…rontotta…"

Irapuatótól Szuezig 2010.06.20. 12:10:29

@Lacóka: :)
ez nincs meg. ez így elhangzott közvetítésben?

Lacóka 2010.06.20. 12:17:19

@Irapuatótól Szuezig: én fiatal vagyok, hallani nem hallottam, asszem Vitray volt egy csehszlovák meccsen

slowmotion 2010.06.20. 12:29:56

@Csöncsön: tenyleg, valaki gyorsan le tudna irni, hogy miert nem a Betis jutott fel? egyenlo pontszam eseten elobb a tobb rugott gol szamit, vagy mi?
csak azert erdekelne, mert a Betis gk-e jobb (+23 vs +18), meg az egymas elleni 4-0, 0-1 sem feltetlenul a Levantenek kedvezne...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.20. 12:37:41

@slowmotion: "miert nem a Betis jutott fel?"

Betisre jellemző módon. Ugyebár a Levantéval szemben valóban jobb az egymás elleni eredményük (holtverseny esetén ez dönt), csakhogy itt most hármas holtverseny volt, így egy minitabella döntött a Hercules Alicante, a Levante és a Betis között, és ebből a sevillaiak jöttek ki legrosszabbul.

slowmotion 2010.06.20. 12:44:06

@Csöncsön: aha, vagy ugy.
akkor ennel nagyobbat csak a Murcia szopott. a szezon utolso meccsen, idegenben, 94. percben befujt tizivel bukni ket pontot es a bentmaradast, na az nem tul lelekemelo...

horas 2010.06.20. 12:51:23

@Csöncsön: Hát ezért szurkolok nekik.Az Inter ugyanez volt csak pepitában nem is olyan rég.

Romanes eunt domus 2010.06.20. 13:14:22

"Ghána két tizenegyest lőhetett, de egyszer sem nyertek"

Első meccs, Ghána-Szerbia 1-0
Heinrich, gyorsan javítsd magad szerintem...

Iustizmord 2010.06.20. 15:15:20

@Lacóka: costacurta előre a labdát... ég jó hogy nem egy milan-vác meccsen hagzott el mert akkor még inkább furcsállanám...

Lacóka 2010.06.20. 20:59:58

akárhogy csűrjük-csavarjuk, nálam a trágár válogatott csapatkapitánya Basz-Tosz...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.20. 21:24:05

@Irapuatótól Szuezig: :-D. És igen kis fantáziával magyar igeként is használhatjuk a tag nevét csapodár természetű hölgyekre urakra, tehát össze-vissza baszik = baszong.

exeaxe 2010.06.21. 09:22:01

@popp:
Aboubakar, yess... 18 éves, az NSO-n közzétett nacionáléja szerint már 11 éves korában kameruni bajnok volt. Őszintén szólva, majdnem beírtam vb-felfedezettnek a tippelősdibe... persze, sejthető volt, hogy csak epizodista lesz.
Nagyon ügyes a fiatalember, ha még azt is megtanulja, hogy nem kell a fekvő bekk fejét labdával szétrúgni... :)
süti beállítások módosítása