Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Argentína - Koreai Köztársaság, 13.30

2010.06.17. 13:00 nou san trafford

Banditák és gumimacik.

599 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr962083744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.17. 19:01:00

@rizla:

Nem ezt írtam. Óriási kockázat van ebben a fölállásban. Elöl is sokkal gólképesebb, mint amilyet egy normális edző összeállított volna. Az első meccsen, ha nem Enyeama véd, a reális eredmény kb. 6-1 lett volna, ezen a másodikon pedig elég laza játékkal lett 4-1 az ellen a Korea ellen, amelyről mindenki azt gondolta, hogy na majd ők megmutatják... Nekem ez nagyon szimpatikus. Végre egy csapat fejetlenül támad. Miért ne lehetne így is nyerni?

England win The Ashes! 2010.06.17. 19:02:21

@Artsuhtaraz: @Keelhaul: Köszi. Szóval olyasmi, mint angolban a "mate".

rizla 2010.06.17. 19:02:46

@Keelhaul: "Engem nem zavarna a görög siker, ha nem szarul mákolták volna végig az eb-t. "

pontosan erről van szó. de én ezt az argentínát egyelőre nem tudom elképzelni, ahogy szarmák nélkül felülkerekedik egy németországon, de lepődjek meg, aztán jöjjön a fika.

"Domenech biztos nem fogja, mert sztem ellentétben Maradonával, ő nem csak őrült, de még lövése sincs arról, amit szeretne látni."

egyetértek, ezért jut majd argentína a negyeddöntőbe. maradonában legalább van tűz, és tényleg, valahogy életbelépett a maradona=futball szimbolika, ami (egyelőre) eltakarja a hiányosságait. domenechnél meg poshadt állóvíz.

Keelhaul 2010.06.17. 19:04:49

@Csöncsön: Meg ha nem is nyernek leszarom, nem vagyok Argentín. Másrészt: ma is nagyon szórakoztató volt látni, hogy mennyire tanácstalan volt taktikailag az egyébként fegyelmezett, okos DK csapat. Elvileg ugye DK > ÉK, mégohzzá jócskán, de a brazilok meggyőzőbbek voltak... mivel?

Biztos vagyok benne, hogy az alloutattack taktika lehet eredményes válogatott szinten. Ezért sem értettem Bosque taktikáját és személyi döntéseit sem. Arra alapozom mindezt, hogy hiába jó nevekből állnak a védelmek, egyszerűen kevés ennyi idő az összeszokásra. Szerintem a lesről induló csatárok, védelem mögé tett labdák itt hatékonyak tudnak lenni, és Messiék pont azt mutatták ma be kábé 32x, hogy igen, ez lehetséges.

rizla 2010.06.17. 19:06:01

@Csöncsön: "az ellen a Korea ellen, amelyről mindenki azt gondolta, hogy na majd ők megmutatják"

mindenki??? azért ezt nemár, úristen. hányszor szarabb dél-korea kerete? sokan tippeltek arra, hogy majd meglepik argentinát, de ez igazán durva költői túlzás az argentinok hőssé nemesítése érdekében. nem kéne.

mantegna 2010.06.17. 19:08:00

@Keelhaul: Melyikre mondanál ellenpéldát? Nem fikázásból, csak a sok állítás közül nem tudom melyikre reflektálsz.

Keelhaul 2010.06.17. 19:08:04

@Dr Jozef Vengloš: ha hárombetűs, akkor a bro :)

@rizla: Te is tudod, hogy ez pont arról a tájegységről származó csapatoknál nem vagy csak alig érv. Svejc is megmutatta, hogy a bekkeléshez nem keret kell. Korea csinálta is becsülettel, szétkapták őket, ebből indulj ki.

A görög mák meg azért volt szar, mert előrefele lóf*t nem játszottak, hátul kaptak 172 kapufát, 3440 kapuralövés ment a kapura, még csak igazán szépen se védekeztek, csak valami módon megúszták. Kábé mint mikor a Rosencrantz és Guildenstern halottban folyamatosan jön a fej. Pont olyan volt.

Arg. esetén annyi kell, hogy Heinze egy olyan 4-5 évvel ezelőtti önmaga tudjon lenni döntő pillanatokban, és igaz ez 2 védő és 1 középpályás társára is.

Keelhaul 2010.06.17. 19:10:36

@mantegna: Jogos, holnap államvizsga, szét vagyok csúszva :)

Irányítóra. Nem maradt olyan playmaker, akinek a hatótávolsága meghaladná a 10 métert, ezért halnak ki. Xavi, stb. pontosan 10 méteres hatótávolsággal rendelkezik, azon viszont halálos. Verón szerintem túlértékelt, X.Alonso pedig technikailag kevés, plusz védekező, deep-lying playmaker. Aki ismer, tudja kire gondoltam, de nem írom le, mert hőbörgés lesz.

neeskens 2010.06.17. 19:11:29

Mókás, hogy először sokan kiosztják Sallóit, aztán kiderül,hogy mindenki jobban ért itt hozzá, mint Maradona.

Két szép győzelmük van, élvezetes focit játszanak. Nem kéne ezután fikázódni, hogy Cambiiasso így, meg Milito úgy.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.17. 19:13:38

@rizla:

Hát ha mindig kijön a keretek közti különbség, az pont elég is lesz. Egyedül a spanyol keretet mondanám erősebbnek, a brazilt meg egységesebbnek, de ilyen támadószekciója egyik válogatottnak sincs: Messi, Agüero, Higany, Milito, Tevez, (Di Maria), ez brutális.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.17. 19:15:11

@Keelhaul: "Elvileg ugye DK > ÉK, mégohzzá jócskán, de a brazilok meggyőzőbbek voltak... mivel?"

Ja, ez nekem is eszembe jutott a meccset nézve...

mantegna 2010.06.17. 19:16:13

@Csöncsön: Ebből hány fér egyzerre a pályára? Igazából egy jó keretbe elég 3-4 kva jó csatár a többi csak akkor kell, ha sérülés van.

Keelhaul 2010.06.17. 19:16:42

@mantegna: Na ja. Vele más problémák vannak, de tipikusan az, akit csak durva rúgodsással lehet megállítani, ha épp méltóztatik megérkezni a meccsre fejben, illetve azzal sem.

Zidane egyébként ahogy lassult, úgy fakult ki, és nagyon jól írtad le, amikor már meg lehetett fogni faulttal, ő sem volt az igazi. Egyébként szar ez, mert a midfield maestro a legkirályabb poszt, illetve minden sportban az irányító a legnagyobb király. (Érdekes, hogy pl kosárban sem a playmaker-pgs csapatok a sikeresek)

horas 2010.06.17. 19:16:43

@Csöncsön:
Azért mert Maradona-nak nincsen koncepciója védekezésre,ő nagyon jól felismerte,hogy Messi képes lehet arra,amire ő volt,megprobálja ugyanabba szerpkőrbe,sziutációba elhelyezni a pályán Messi-t mint amiben ő volt,de már nem az a foci mint akkor,ez eddig működik,hogy lényegében Messi játszik az ellenfelek ellen,de egy-egy labdavesztést egy komoly csapat könyörtelenül ki fog használni,mert nehezen hiszem,hogy Di Maria vagy Maxi leütközik valakit vagy szabályosan szerel,csak abba gondoljunk bele,hogy Dél-Korea lényegében két ziccerig jutott,különösebb nyomás nélkül.

Demichelis hibázott egy oylan meccset ami végzetes lehet,egy kiélezett meccsen,és ezek a hibák,meglátjuk Samuel vissza tér-e de Heinze és pláne Burdisso sajátjai.Mert szerinem nem vagyok azzal,egyedül,hogy nem látom lelki szemeimmel,úgy védekezni az argentínokat mint a svájciakat a spanyolok ellen,miközben őrzik az előnyüket,és azt sem tudom elképzelni,hogy folyamatosan nyomás alatt tudnak tartani valakit,mert igazából ilyet ezeken a símán megnyert meccseken sem láttunk.

spain33 2010.06.17. 19:19:49

"Mókás, hogy először sokan kiosztják Sallóit, aztán kiderül,hogy mindenki jobban ért itt hozzá, mint Maradona."

a VB mondata számomra erről blogról eddig
nem tudom mióta lett ennyire megmondó/szakértő blog ez, ami a fikákban nyilvánul meg 80%-ban
sajnos:(

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.17. 19:20:21

@horas:

Két ziccere Észak-Koreának is volt Brazília ellen, pedig Észak-Korea gyengébb, mint Dél. Elgondolkodtató adat volt, hogy az első körben az argentin kapus ért az egész vébémezőnyben (!) legkevesebbszer (!) labdába. Szóval eddig működik a védekezés, legalább ugyanúgy, ahogyan a többi nagycsapatnál, pedig azok is hasonló képességű ellenfelekkel szemben játszottak.

Persze szerintem is életveszélyes ez a védekezés, egy nagy csapat simán büntethet érte, de arra sincs semmi garancia, hogy azt az öt támadót le tudják védekezni elöl. Mindenesetre argentin meccseket ezen a vébén is érdemes nézni, az az egy már biztos. :-)

gezabá (törölt) 2010.06.17. 19:22:34

ugyanmá, Maradona szippantott egyet, két kézének ujjain kiszámolta a játékosügynököktől kapott risztet, és megállapította, hogy a legjobban akkor jár, ha 6 csatárt játszat... többet nem tudott, azért azzal ő is tisztában van, hogy kapus is kell, meg egy-két védő. mi meg jól jártunk ezzel.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.17. 19:22:40

@spain33:

Sallóit megkövetem, mert ma egész normális volt, és jó dolgokat mondott. Ráadásul kimondta azt, amit én már eddig is tudtam, hogy ti. Messi jobb, mint Maradona. :-)

rizla 2010.06.17. 19:23:29

@Keelhaul: "Svejc is megmutatta, hogy a bekkeléshez nem keret kell. Korea csinálta is becsülettel, szétkapták őket, ebből indulj ki."

eszemben sincs a gyalulás után lebecsülni az argentinokat, de gondolj végig két dolgot: svájc edzője sokkal jobb, gondolom ebben nincs vita. a másik az, hogy spanyolország is 4-1-re (sőt, 0ra) nyer valószínűleg, HA ők is találnak egy gólt az elején. ezzel nem azt mondom, hogy argentina a szerencsének köszönheti, de a véletlenek sokat számitanak. én úgy látom, hogy eddig azért isten maradonával van, mint játékosként.

Keelhaul 2010.06.17. 19:25:58

@rizla: Azért ahogy tegnap Hitzfeldet mákosnak nevezted, úgy gyakorlatilag akkor annyi különbség volt, hogy DK-nak nem volt mákja, megjegyzem pechje sem.

Egyébként nem tudom, milyen a DK edző, feltehetőleg, amit láttam, keményvonalas, bekkeltető edző. Hitzfeld támadó taktikája meg ... szóval te is láttad.

De igen, Hitzfeld k. jó edző. Csak szerintem ő annyival jobb a DK-s társánál, hogy előrefele is ki tud ötölni ezt-azt, no persze most nincs Mehmet Scholl.

Keelhaul 2010.06.17. 19:26:44

@horas: A spanyol csapat egyáltalán nem improvizatív.

horas 2010.06.17. 19:27:35

@Csöncsön: Tényleg brutális,de de nem hiszem,hogy kurva nagy ficánkolás lesz,egy komoly védekezésű csapat ellen,a spanyol cspat legalább annyira improvízativ mint az argentínok,láttuk őket svájc ellen,viszont az argentínoknál bejön az a képbe,hogy nincs lényegében taktika nem feltélten kell egyből visszahúzodni ami a spanyolokkal szemben egyenlő az öngyilkosságal,viszont rengeteg a hiba lehetőség az argentín játékban,mert ahogy látszólag nincs megbeszélt koncepció a támadásban,úgy valószinüleg nincsnek felkészülve védekezés ügyben sem mindenre,és az egy az egyek sem melletük szólnak hátrafele.

mantegna 2010.06.17. 19:28:16

@horas: Viszont nagyon jól tudják tartani a labdát.
Szerintem nem lenne olyan igazán nagy baj egy vb-n ezzel a taktikával - 7 meccses sorozatot végig lehet csinálni tökéletesen, egy bajnoksághoz azért jobb rendszer is kellhet - ha egy jó védelmi négyes állna hátul pl Sagna-Gallas-Abidal-Evra. És ha Maradonának van taktikája Messi kiesésére lefogására. Ezt nem tudhatjuk, lehet hogy van :)

Az előző kommentem elszállt vagy blogmotor ergo megint
@Csöncsön:
És ezekből hány fér fel a pályára? Gondolom, nem hiszed, hogy 5 csatár 5 gól, egy csatár egy gól?

rizla 2010.06.17. 19:31:43

@horas: "nem látom lelki szemeimmel,úgy védekezni az argentínokat mint a svájciakat a spanyolok ellen"

ja, de mondjuk ezért lesz érdemes nézni őket. ahogy keelhaul is írta, elbukni is stílszerűen fognak, ha egyáltalán (szerintem igen).

@Csöncsön: "Mindenesetre argentin meccseket ezen a vébén is érdemes nézni, az az egy már biztos. :-)"

igen, csak megtaláltuk a közös nevezőt. maradona zakkant, az egész kaotikus, de a maga perverz módján működik. érdekes színfoltja a vb-nek argentína, amíg el nem kalapálják őket. más kérdés, hogy jobb lenne nem így beszélni róluk, hanem úgy, hogy kurva erős, kurva jó csapat. mert a játékosok alapján lehetne az is, csak mondom. az oké, hogy meglepődünk kicsit, meg kellemesen csalódunk, mert szarabbat vártunk a dagitól, de ez azért EKKORA pozitívum ne legyen, mint ahogy sokan példálóznak vele.

rizla 2010.06.17. 19:32:57

@Keelhaul: "Azért ahogy tegnap Hitzfeldet mákosnak nevezted"

na állj!!!! én úgy gondolom, hogy hitzfeld zseniális meccset hozott le svájccal ÉS mákja is volt hozzá, dehát anélkül nem győzhette volna le a sokkal jobb erőkből álló, és alapvetően jól játszó spanyolokat. ez SEMMIKÉPPEN SEM kritika, hanem egyszerű racionalitás, de igyekszem csipkedni magam a meccsértékelő poszttal, majd inkább ott vitassuk meg.

horas 2010.06.17. 19:33:01

@Keelhaul:
Hát akkor mi?
Rakkolás ezerrel?

Pont ez a baj,hogy mindig ugyanaz várható tőlük,minimálisra csökkenthetőek a lehetőségeik,mégis sikerül a ziccerig passzolni magukat,más kérdés,hogy nem probálkoznak eleget,ne elég lényegre tőrőek,nekik ez a rékfenéjük.

neeskens 2010.06.17. 19:33:01

"Zidane egyébként ahogy lassult, úgy fakult ki, és nagyon jól írtad le, amikor már meg lehetett fogni faulttal, ő sem volt az igazi."

Te miről beszélsz? Zidane élete egyik legjobb teljesítményét 4 éve tette le az asztalra, közvetlenül a visszavonulása előtt. Értsd: a hülye Domenech dacára bevitte a hátán Franciaországot a döntőbe.

"úgy valószinüleg nincsnek felkészülve védekezés ügyben sem mindenre" valószínűleg? Egyrészt MINDENRE nem lehet felkészülni, vagy ha igen, akkor az a foci halála, másrészt eddig megoldották.

rizla 2010.06.17. 19:35:17

@neeskens: "Te miről beszélsz? Zidane élete egyik legjobb teljesítményét 4 éve tette le az asztalra, közvetlenül a visszavonulása előtt."

jól rápihent arra a pár meccsre a szezonban, hidd el, keelhaul erre célzott szerintem...

"Egyrészt MINDENRE nem lehet felkészülni, vagy ha igen, akkor az a foci halála, másrészt eddig megoldották. "

irtózatos potyagólt kaptak dél-koreától, de nigéria is megtalálta a réseket simán, csak baromi gyengék voltak. lelkesedjetek, ok, de azért észre kell venni a valóságot.

@rizla: ehhez még egy dolog. 4 éve a brazilokat esélyesként harangozták be, aztán sokaknak csalódás volt a játékuk, pedig hasonlóan kezdtek, mint most argentina. rengeteg embertől hallottam, hogy "hát azért nem túl meggyőző brazília". most maradona úgy jött ki a nem sokkal gyengébb kerettel bíró argentinokkal (ami leginkább azért gyengébb, mert ő így válogatott), hogy mindenki szarba sem veszi őket, ezért a jó eredmények után egyből mindenki ájuldozik. na ez a hülyeség, kezeljük abszolútértékén a csapatot.

Keelhaul 2010.06.17. 19:38:08

@horas: Teljesen és tökéletesen kiszámítható a spanyol játék, 0 azaz 0 improvizáció. A lehető legtökéletesebbre csiszolt, technikás, támadófoci, de nem improvizatív. Támadó rakkolás. Hogy ez milyen szerekzetben történik, abban volt változás, szerintem ezzel lehet vébét és bármit nyerni, de hogy a gólok nagy része hasonló, az biztos. A sematikus játék ellen megvan az ellenszer-séma is, bemutatta már pár csapat, és nem Mourinho találta fel.. sikerült már néhány csapatnak megmutatnia, mi is kellene ide.

Az argentín ennek az ellentéte: néhány übertechnikás csatár, akik közül néhányan középpályára kényszerülnek, fejetlenség, káosz, szólnak a vészharangok és esnek a helyzetek, meg a gólok.

Összehasonlíthatatlanul szórakoztatóbb ez az Arg. csapat, mint a spanyol. A spanyol csapat racionalitásból bonyolítja (ld Barca), az Argentín csapat agresszvitiásból kaotikus.

Keelhaul 2010.06.17. 19:39:02

@neeskens: Olyan minősíthetetlenül szar volt a Madridban, hogy ihaj. Konkrétan, minősíthetetlenül szar. Én már járókeretet követeltem neki.

Keelhaul 2010.06.17. 19:39:35

@rizla: Én nem ájuldozom, szerintem 99% hogy nem lesznek döntőben sem, viszont állati jól szórakozom.

neeskens 2010.06.17. 19:41:57

Azt kellene megérteni, hogy Maradona és ez az argentin csapat számára nem kidolgozott taktika a döntő mozzanat.

Hanem az a végtelen hit és magabiztosság, amit Maradona sugároz. Láttátok a meccs végét? Amikor úgy ölelgette, csókolgatta a játékosait, mintha mind a saját fia lenne és megnyerték volna a vb-t. A taktikával majd foglalkozik valaki más az edzői stábból, nem ez a lényeg.

Keelhaul 2010.06.17. 19:42:37

@neeskens: Ezt viszont nagyon jól látod, kíváncsi vagyok, kiégnek-e tőle a játékosai, vagy inkább egyre jobban fel lesznek tüzelve.

mantegna 2010.06.17. 19:44:55

@rizla:
Számomra igenis meg tudja mutatni. Imádtam a klasszik irányítókat, azokat a játékosokat, akik a kezdőkörben átvették a labdát, az ellenfél kapuja felé fordultak, csináltak valamit aztán hiphop megbomlott és kártyavárként összezuhant az ellenfél védekezőjátéka és gól. Lehet, hogy a játékos 40 méternél jobban meg sem közelítette a kaput mert
www.youtube.com/watch?v=sOVmQSH6DzY

Messi nem indít így, de ő meg húzza maga köré és maga után a védőket, olyan mint egy bolygó az aszteroidaövezetben. Aztán csikicsuki. Vagy kiugratás. Vagy lövés. Látom lelki szemeimmel, 50 méterre a kaputól átveszi elindul, az első védőt lehagyja, a másikat kicselezi, futnak utána, a harmadik-negyedik kivált elé és ő ebben a pillanatban indít-kidobjaszélreésbefut-belelöböl-kispályázik. Szerintem ez a játék hátborzongatóan gyönyörű lehet.
Úgy érzem, szereti cipelni, ha tényleg arra, használja Maradona, amiről beszélünk akkor meg kell értenie -ha szabad nekem ilyen felszólító módban beszélni akár egyetlen világbajnokságon szereplő focistáról, hogy elsődleges szerepe a helyzetek kialakítása és nem befejezése. Persze nem tilos, sőt. pass first point guard ahogy a kosárban mondják.

neeskens 2010.06.17. 19:45:25

@Keelhaul: Az lehet, de amikor a vb-n óriási volt. Amit a brazilok ellen mutatott az a tökéletes irányítójáték volt

.@rizla: Én nem mondtam, hogy megnyerik a vb-t, (bár ők a favoritjaim), de ösztönből fociznak és ez jó!

horas 2010.06.17. 19:45:41

@rizla: Amúgy,hasonlóan látjuk a helyzetet,mindenesetre izginek tűnik amit az argentínok csinálnak eddig.
Számomra ez nem tűnik egy akkurátusan kidolgozott koncepciónak,hanem télleg egy bevállalós hazárd játéknak ami rövid távon bejöhet.

Nagy kérdés,hogy komolyabb csapatok rendszere ellenszer lesz-e arra vagyok kiváncsi kifog,elöszőr rájönni,hogy hogyan verhető ez az argentín válogatott,mert nem feltétlen mindenkinek a saját játékát kellene játszania ellenük,hanem az argentínok gyenge pontjaira rájátszani,mert Mourinho tűnik perpillant az egyetlen aki nem saját-játékban gondolkodik,hanem az ellenfélében.

Mert,lehet,hogy ez a rapszódikus focira,direktben rákell majd játszani a szokásos védekezési sziztémák lehet,hogy befuccsolnak,lehet,de viszont ez az argentín válogatott nem fog tudni kibekkelni senkit,pedig sokszor az az egyszerűbb út.
Meglátjuk.

gezabá (törölt) 2010.06.17. 19:50:21

anno a spanyolok eb-t nem a barcás játékkal nyerték amúgy. sokkal gyorsabbak voltak, 1 szem csatárral elől.

mantegna 2010.06.17. 19:52:36

Ja meg tisztelt seleccioniró @rizla: hol a tegnapi meccs elemzése, nagyon kíváncsi vagyok már.

horas 2010.06.17. 19:53:51

@Keelhaul:
Igen,ez igaz.
Viszont nekem a spanyol csapat is improvízatív,de ők abba a hibába estek,hogy szinte már arra gerjednek,ha betömörűlnek ellenük.
Szerintem meg,pont,hogy improvízatív a spanyol csapat,jól érvelsz ellenük mert az is igaz,amit írsz.
De szerintem meg pont ehhez kell az improvizáció,hogy két fal elött,úgy beindúlni megérezni beindíntani,vagy visszapassz,kényszerítők,pont a pláne nálam,hogy ezt a dajta improvizatív készséget a legminimálisabb területre szorítani ezáltal kontrollálni.Abban igazad van,hogy totális racionalitáson,rendszeren alapúl,de improvizatív,de ő nekik váltani kell,mert ezzel elfognak bukni.Szerintem egy kicsit elkell adni a labda imádatból,ha lendületbe tudnáank jönni vége mindennek,egy-az egyekben kombínációban a legjobbak.

Amúgy,lehet,hogy kőkori foci viszont akkor kőkori ellenszer.
Lehet ám Rehhagal kiszúrta.
Katsuranis emberfogóban Messi-n következő meccsen,sima Argentín betli.
:)

rizla 2010.06.17. 20:07:52

@Keelhaul: @neeskens:

"viszont állati jól szórakozom.", "Én nem mondtam, hogy megnyerik a vb-t, (bár ők a favoritjaim), de ösztönből fociznak és ez jó!"

ezeket osztom abszolút, és értem, hogy miért imádják sokan ezt az argentin csapatot, de ha konkrétabban is szurkolnék nekik, azért pöttyet ideges lennék. de mindegy, mind értjük egymást ezek szerint.

@mantegna: engem kell utoljára meggyőznöd arról, hogy messi bármire képes, de tényleg nekem csalódás egy kicsit, hogy sokkal kevesebb esélye van gólt lőni. mindenesetre érdekes húzás, az biztos, csak félek, hogy valami kemény válogatott tényleg felrúgja a kaputól 40 méterre, ahogy arra heinrich is rámutatott a studioban nemrég. akkor meg borul az egész rendszer.

a poszt pedig készül, jogos a lebaszás, bocs.

Keelhaul 2010.06.17. 20:10:21

@rizla: Nyilván idegbeteg lennék most, ha argentín lennék, de azt hiszem, fullos, konzervatív játékkal is max 30% esélyük lenne, és akkor sokat mondtam. Szóval enyhe rokonszenvvel ez a játék nagyonis tetszetős nekem :)

sporttárs 2010.06.17. 20:15:17

@Csöncsön: Jó, hát pont úgy mondta ki, ahogy te mondtad volna, odavágta hogy ugyankérem, Messi MINDEN MÁSODIK MECCSEN rúg olyan gólt, mint Maradona 86-ban, ez ugye komolyan vehetetlen marhaság.

Ettől függetlenül Sallói jókat mond, nekem az a bajom, hogy amibe eddig bele tudtam hallgatni, az alapján Bognár és ő is mintha sértésnek venné, ha benitóék meg mernek jegyezni valamit. Én örülök a vitának a stúdióban, de nem ebből az alapállásból.

sporttárs 2010.06.17. 20:20:31

@neeskens: Az első mondatod nagyon jó és nagyon igaz. Persze van rá magyarázat, hiszen a megmondók általában a másik megmondót nagyon nem szokták szeretni.

Örülök, hogy benitóék beválnak, nyilván éppen az volt a cél, hogy egy, a focit egészen máshonnan néző, egyáltalán: néző és figyelő közösségre (nem feltétlenül csak az nst-re) "fel legyen hívva" a figyelem, mert nálunk sokan vannak ilyenek, de nem ők beszéltek eddig a tévében.
Ugyanakkor sajna úgy látom, hogy ez oda kulminál, hogy ennek a közösségenk a tagjai meg kezdik masszívan lenézni, aki mást mond. És természetesen nem benitóékról beszélek. Miközben az eddigi "szakértők" egy része kissé idegenkedik - tőlük.

Ez eléggé nem várt fejlemény, de legalább kijön, hányféle képpen lehet látni ezt a gyönyörű sportot. :)

Keelhaul 2010.06.17. 20:21:59

@sporttárs: Sallói mond jókat, mond faszságokat, viszont olyan stílusban teszi, amiért én pl. konkrétan pofánbasznám a stúdióban. Szerintem baromi nagy az arca, és nem gondolnám, hogy szignifikánsan jobbak lennének a meglátásai, mint heinrichnek vagy benitónak, viszont nagyságrendekkel nagyobb a pofája. Holott pont ugyanazt teszi, mint benitoék, meccseket néz, és utánaolvas a dolgoknak, max neki ez a munkája. Viszont ahhoz képest, hogy ez a munkája, szerintem sok közhelyet puffogtat.

rizla 2010.06.17. 20:23:39

@Keelhaul: "fullos, konzervatív játékkal is max 30% esélyük lenne, és akkor sokat mondtam."

30%-nál senkinek sincs több esélye a vb-re soha, 4 elődöntősből 3 között már nüanszok szoktak dönteni. de értem mire célzol, viszont nem értek egyet. messi, agüero, milito, cambiasso, masch, zanetti, samuel, stb, ennyi nagyon jó játékosból már simán össze lehetne rakni egy alázós csapatot. de ezen már tényleg kár lamentálni, így alakult, pont.

@sporttárs: "Én örülök a vitának a stúdióban, de nem ebből az alapállásból. "

most már érted akkor, hogy miért háborodtak fel sokan. viszont ebből a szempontból védeném sallóit, neki nem benitoval van a baja, juhász roli szavába is lazán belevágott, szóval alapból tapló:DD bognár viszont tényleg be van sérülve, ez nyilvánvaló.

Keelhaul 2010.06.17. 20:23:50

Egyébként Horti nem lehetne kommentátor? Az ilyen poénosabb kiscsapatok meccseit simán feldobná. Szerintem ő lett volna az ideális első fordulós kommentátor.

horas 2010.06.17. 20:26:01

Amúgy Rehhagel,szerintem tudná mit kellene tenni ellenük,csak most már egy olyan válogatottja van aki már legminimálisan sem képesek gyakorlatot csinálni az elméletből.

rizla 2010.06.17. 20:27:24

@sporttárs: az a baj, hogy teljesen változó a szakértők minősége. szántó dávidot részemről mindig szívesen látnám gundel helyett, nagyon intelligensen és jól beszél, semmi felesleges jópofi, semmi bénázás, semmi kínos momentum. és most nem arról beszélek, hogy igaza van-e vagy sem. a válogatott focistáink is beváltak eddig, celebek közül galla jó volt. a műsorvezetők közül andi szerintem tragédia, többiek OK. mészölyt is csípem még.
viszont azon ne lepődj meg, hogy sallói, bognár meg hasonlók nulla hitellel rendelkeznek a közönség szemében. elvileg azért vannak behívva, mert ők a játékban/játéknak dolgoztak, ezért jobban kell figyelni a szavaikra, de mind ismerjük a magyar szintű játékot, ez a baj. így sokan persze akkor is ugranak rájuk, amikor nem hülyék, de ezen tényleg nem lehet csodálkozni, magától értetődő. nyilasi nem véletlenül a legelismertebb ember ebből a vonalból, és nem csak azért, mert jókat mond. puhl-t viszont semmi oka sem lenne rühellni senkinek, szakmája kiemelkedő egyénisége volt, aztán mégis utálják, érted. a mundér becsülete miatt kár nem belátni, hogy mennyi megélhetési okostojás van ebben az országban. hogy bozsik ott szakért az irtózatos máltai bukta után, az sokak érzékenységét sérti.

rizla 2010.06.17. 20:29:07

(igen, tudom, most nincs bozsik, de ugye volt már ő is a BL alatt, puhl meg csak egy példa)

sporttárs 2010.06.17. 20:32:57

@rizla: Azt egésszel nem vitatkoznék, de azzal, hogy Nyilasi jókat mond... Hát, amennyiben az igen, én is így látom jó, akkor valóban. :) (Az tény, hogy ő nem bukott meg, mint Bozsik, mivel nem is vállal semmit lassan egy évtizede, persze ez is bölcsesség.) Részemről nagyon szimpaitkusnak tartom, de kicsit pont az általa képviselt szakértő-stílus ellen lettek kitalálva Benitóék.

Ami pedig a tévéseket illeti, azt nem kommentálom, pedig tudnám. :)

montipájton 2010.06.17. 20:38:45

A tévés szakértők-témához egy megjegyzés: hogy kinek ki a hiteles és érdekes, az szubjektív, de azért az vicces, hogy olyanok hőzöngenek a szakértők "lekezelő" stílusa miatt, akik közben a "jól pofán kéne baszni" variálásával fejezik ki a véleménykülönbségüket.

Anyázzunk, oké, de akkor miért zavar, ha a szakértő is magabiztos?

Keelhaul 2010.06.17. 20:42:44

@montipájton: Nem az a probléma, hogy magabiztos, az a probléma, hogy konkrétan belefolytja a szót a másikba. És igen, a metallica is megmondta, fájt fájor wit fájor

sporttárs 2010.06.17. 20:42:48

@montipájton: Volt már Dunába kéne lőni is. Látszik, hogy nagy a tét. :)

Keelhaul 2010.06.17. 20:43:49

@montipájton: Súlyos különbség van véleménykülönbség meg aközött, hogy elkezdesz mondani valamit, és én ezt konkrétan úgy reagálom le, hogy belevágok a szavadba.

sporttárs 2010.06.17. 20:46:34

@Keelhaul: A műsorvezető, még a csaj is folytotta már bele a szót a másikba, hiszen az egész fíling úgy van kitalálva, mintha egy mecsnézős társaságot modellezne. Ott is előfordul, hogy ráreagál valaki a másik utolsó szavára. Nem ez a baj, itt az nem tetszik sokaknak, ha mást mondnak, mint amit ők (vagy benitóék) gondolnak. Én erre nem számítottam, legalábbis ennyire hevesen. Végül is, ha valaki hülyeséget beszél, előbb utóbb őt fogja cáfolni a valóság, nem?

Érdemes megfigyelni az ügyes műsorvezetőt, az biztos nem fog állást foglalni konkrétan, inkább csak elirányítgatja a veszekedőket. :)

rizla 2010.06.17. 20:48:41

@montipájton: szerintem kicsit más egy fórumon beírnod valakiről NÉZŐKÉNT, hogy pofánbasznád, és egész más SZAKÉRTŐKÉNT a tv-ben arrogánsan viselkedni egy MÁSIK SZAKÉRTŐVEL.

"Anyázzunk, oké, de akkor miért zavar, ha a szakértő is magabiztos? "

két dolog zavar,
1: egymást kellene segítsék egy vitával is, méghozzá a nézőért. az nem egy focis fórum, hanem a meccs felvezetése. ha vitáznak is, együtt kell működniük, szórakoztatóan, tartalmasan. bognár ehhez képest állandóan ki akarja gáncsolni henriket, legalábbis nekünk így tűnik. sallói meg konkrétan nem enged szóhoz jutni mást.
2: nem érzi senki sem, hogy lenne mire magabiztosnak lenniük. egy olyan tippet magabiztosan benyomni a tv-ben, hogy anglia örülhet, ha egyáltalán továbbjut a 8-ba, az nekem rettenetesen erős, és arrogáns.

rizla 2010.06.17. 20:50:42

@sporttárs: "Nem ez a baj, itt az nem tetszik sokaknak, ha mást mondnak, mint amit ők (vagy benitóék) gondolnak."

ezt nem jelentheted ki ennyire nyíltan. van ilyen is, de bognár pökhendisége nem ezért zavaró elsősorban. és itt számítsuk be azt is, amit fentebb már írtam a hitelességről. mire fel pökhendi bognár, mire fel? gáz az egész, ahogy láthatólag zavarja, ha valaki másik közegből érkezett, nem ebből a belterjes futball"szakértő" rétegből. tragikusan szar a magyar futballkultúra, és joggal néz ferde szemmel mindenki a magabiztos főszereplőire.

sporttárs 2010.06.17. 20:50:56

Egyébként azt gondolom, hogy ma pl. a beárazós szöveg nyilván nem véletlen és nem is saját kútfő volt - és mivel az nst-ről származott, rögvest szimpi is lett mindenkinek. Ez is mutatja, hogy gyakran nem a lényegre jönnek az indulatos reakciók (azért persze sok pozitív kivétel van, ne is vegye magára mindenki).

sporttárs 2010.06.17. 20:53:15

@rizla: De hát ilyen tippet ide leír naponta száz ember. Akik szintén nem tettek lószart se a magyar és egyéb fociért. A VILÁGBAJNOKSÁGGAL kapcsolatban (amiben ugyanolyan semleges, mint akárki közülünk) miért ne mondhatna ilyen Bognár vagy Sallói, legfeljebb nem jön be és kiröhögöd??

Ha utólag elkezdené megmagyarázni, az lenne max. kínos és felháborító, szerintem.

sporttárs 2010.06.17. 20:57:55

@rizla: Igazad van teljesen, szar a magyar futballkultúra és jogos a benne lévők iránti bizalmatlanság. De te is pontosan tudod, Angliában, ahol nem szar a kultúra, pont így kiosztják a névtelen kommentelők, akit akarnak, és ennek azért nem kevés köze van olyan dolgokhoz, amik már messze vezetnek a focitól.

A normálisabbja itt sem oszt ki senkit abban a stílusban, amiről beszélünk. Hanem érvel vagy vitatkozik. A hülyébbje pedig gyak. mindenkit, nem csak a fociban.

csaresz 2010.06.17. 21:05:46

@rizla: nyilván ne bántsák már a "mi fiainkat". ez biztos, hogy benne van a dologban. de ez a Bánfi-Bognár-Sallói triumvirátus valszeg azért bassza a jóérzésű magyar szurkoló csőrét, mert láttuk mit tettek a magyar fociért. vagy ellene.

horas 2010.06.17. 21:06:25

@Keelhaul: Nézed a francia meccset?
Na ez a "Támadó rakkolás",ahogy te foglamaztál,amit a franciák csinálnak.

rizla 2010.06.17. 21:15:23

@sporttárs: "De hát ilyen tippet ide leír naponta száz ember. "

nem is hívják meg a tv-be.. újra mondom, másik közeg, más szabályokkal. itt többszáz ember beszélget és vitatkozik, belefér minden. ha valaki hülye, max elsöpri a népharag (vagy éppen nem, mindegy). a tv-ben viszont nem feltétlenül, és ott nem reagálhat mindenki. és ne gyere az sms-ekkel vagy az nst-vel (ahonnan konkrét hozzászólások nem lesznek beolvasva, már világos), ez nem ugyanaz nyilván.

"Akik szintén nem tettek lószart se a magyar és egyéb fociért."

ez meg demagóg. ők nézők, a foci értük van. azért ne feltételezzük innen látatlanba senkiről, hogy nincs tisztességes munkája, amiben igyekszik a legtöbbet tenni a társadalomért. de persze van mindenre példa.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.06.17. 21:21:58

drága pajtások,

nem látom magunkat kívülről (a biztatásokat köszönjük, nagyon jól esnek), nem tudom, hogy jön le a képernyőről, amik ott történnek, de el kell mondanom, hogy mindenki végtelenül kedves és segítőkész velünk, a helyiek közül senki nem érezteti velünk, hogy keménykalap és krumpliorr lennénk.

a szakértőkkel sincs nyílt vita, illetve sokkal parázsabb viták folynak, miközben megy a meccs, bár talán rajtuk lehet is egy kicsit érezni, hogy nem tetszünk nekik. de gond nincs, eldumálunk, elvitatkozunk.

az egymás szavába vágás policy, hogy ne nagymonológ legyen. még szokni kell nekünk is. csak annyit mondanék még, hogy nehéz kenyér ez, sokkal nehezebb, mint a kanapéról tűnik.

viszont legalább a csapatok összeszedik magukat végre, és igazából ez számít, a szünet, meg a meccs előtti duma csak szükséges rossz :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.06.17. 21:24:52

ja, és dávidon majdnem felnyerítettem, amikor bemondta a beárazást, pedig előtte szóba sem került a dolog.

csaresz 2010.06.17. 21:24:55

@_benito: mi lehet Dávid nickje? :)

horas 2010.06.17. 21:33:20

@_benito: Nagypofájú ember vagyok,de megnyekkeni nem tudnék ott bennt,nagy respekt nektek,amúgy hülyén is jönne le,ha túlprobálnátok kiabálni Bognár vagy Sallói arrogáns monológjait,mi tudjuk,hogy értetek hozzá és nem azért nem szóltok hozzá sokszor mert kukák vagytok,hanem mert nem kenyeretek ez a fajta stílus,laikusoknak meg tökmindegy.

rizla 2010.06.17. 21:38:39

@csaresz: én nem tudom, de több dávidot a vb-műsorba, teljesen profi.

csaresz 2010.06.17. 21:41:45

@rizla: sajnos nem tudom milyen a profi műsorvezető, de Dávid teljesen rendben van

sporttárs 2010.06.17. 21:45:37

@_benito: Jaj de szépen írod a nehéz kenyérről, bárcsak mindenki tudná. :))

Mac_KAPUFA 2010.06.17. 22:19:43

@_benito: nem mondták, hogy hol tudjátok magatokat visszanézni? (vagy félreértettelek?)

www.telesport.hu/Hirek/2010/06/13/23/Nezze_ujra_a_vb_merkozeseit_.aspx

Innen szoktam pótolni a délutáni meccseket. Van amelyiknek az elejéről és a végéről levágták a beszélgetést, de a félidői mindegyikben benne van.

(amúgy lenne 2 női kérdésem :D 1. az inget ti viszitek vagy ott adják? 2. megmondja valaki, hogy húzzátok be a nadrágba az inget, vagy legyen kint? köszi :) )

Keelhaul 2010.06.17. 22:35:17

@Mac_KAPUFA: Nekem is feltűnt ma, hogy a rózsaszín ing az etalon

Keelhaul 2010.06.17. 22:36:39

@_benito: Szerintem Dávid pancho. Akkor viszont valahogy behekkelem magam a műsorba és kimondatom vele, hogy: "Higuaín minden idők legnagyobb labdarúgója"

Keelhaul 2010.06.17. 22:37:17

@horas: Ez nem rakkolós támadófoci, hanem konkrétan egy nagy büdös semmi. Még arról sincsenek meggyőződve, hogy a kapu merre van.

Mac_KAPUFA 2010.06.17. 22:40:20

@Keelhaul: Háhá :) Totál rózsaszín csak Dávidé volt. Sallóié világos lila volt. Bencéé nálam váltakozott :D Ha Dáviddal együtt mutatták, akkor jó világos rózsaszín, ha Sallói után mutatták, egyértelműen lila... :)

gibson 2010.06.17. 23:29:20

@_benito: szerintem kurva jók vagytok eddig, te is meg heinrich is, szinte csak miattatok érdemes a tv előtt maradni a szünetekben, az esti meccseknél max. Gundel-Takács véleménye érdekel - de ez mindent el is mond a szakértők színvonaláról. Nem seggnyalásból, de tényleg, néha katasztrófa, hogy milyen embereket ültetnek oda, szegény heinrich különösen, valami elképesztő idiótákat szokott kifogni néha, rossz nézni. Látszik is amúgy, hogy szándékosan próbálják leugatni. A nagyfülűnek tényleg vannak jó beszólásai, de a szakmai részéhez ő sem ért túl sokat szvsz..
/úgy látom egyébként, hogy az a trend, hogy a baloldali faszi mindig egy volt focista/edző, a középső egy kommentátor/tv-s személyiség, a jobbolalon, tehát a ti helyeteken pedig vagy NST szerzők, vagy ilyen-olyan, senkiházi celebritik ülnek -> na ez a legdurvább, amikor valamelyik esti meccsen, asszem az angol-amerikain a ti helyeten megláttam a Gallát, azt hittem, valami vicc bazmeg, de nem, komolyan gondolják.../

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.17. 23:32:12

@Mac_KAPUFA: az inget be kell tenni, ha látszik, márpedig a mi székünkön mindig látszik.

A virtuális háttér miatt a színek eléggé korlátozottak, és az ing nem lehet csíkos sem. Sárga, lila, rózsaszín, zöld - nagyjából ezek jöhetnek szóba technikailag, amellett, hogy "friss, nyári színek".

Keelhaul 2010.06.17. 23:39:26

@heinrich: Nagyon PC vagy, de nyilván nem is lehetsz más :) Igaz ez benito-ra is.
@gibson:
Egyébként Gallát legalább lehet bírni, megcsinálta a flying circus feliratokat, tehát rossz ember nem lehet,

Lacóka 2010.06.17. 23:43:21

talán rizlának volt ötlete, h olyanokat kéne hívni, ha már CELEBeket, akik szurkolnak vmelyik csapatnak. ez biztos jót tenne, ez a ma esti ember, egyrészt azt se tom ki volt, meg mit keresett ott, sztem ő se... galla legalább elfogult volt, ami egy vendégtől sztem teljesen megengedhető.

csapót mért nem hívják mostanában? ő sztem jó vendég, látványosan szereti a focit, van humora, tán az olaszoknak szokik szurkolni, amit neki elnézünk...

gibson 2010.06.17. 23:47:39

@Keelhaul: jaja, én is bírom a Gallát, csak nem értem, miért nem inkább őt ültetik be a déli meccsekre, a hozzáértőket meg az estiekre? Mert, ha jól tippelek - a mostani trendből kiindulva - a negyeddöntőket már nem benito-ék fogják szakérteni, hanem Galla Miklós, Ganxsta Zolee és társaik..

Keelhaul 2010.06.17. 23:49:07

@Lacóka: ganxsta mehetne argentín meccsre. Ahogy a matula írta: az egyetlen ember aki egyszerre szrukol a bocának és a rivernek :)))

England win The Ashes! 2010.06.17. 23:51:29

@_benito: ha elhangzik Ildikótól vagy Dávidtól a "faszipántos" jelző, vagy a "kegyetlen harkály" metafora, azt azonnal nyomjátok a jútyúbra, hogy én is láthassam. :)
Előre is köszi!

;-)

Lacóka 2010.06.17. 23:52:48

@Keelhaul: ganxta teljesen jó lenne, én bírom a palit, nem tom mennyire fér bele a stílusa a _királyi tévébe_, bár már azt is ki lehet mondani, h impotens. ismeri a csapatot, a véleménye nem lenne szakértői, de elvileg arra van más, és ennél a mainál biztos jobb lenne, aki úgy nézett ki, mint akinek adás előtt mondták meg, h ki játszik

Everred 2010.06.17. 23:54:01

@Lacóka: ganxsta nyolc éve volt már az m1-nél a vébé alatt, szóval biztos most is beleférne.

gibson 2010.06.17. 23:56:42

@heinrich: na a virtuális háttér - meg az egész stúdió - amúgy katasztrófa, én HD-ben nézem az adást /tegnap végre bekötötték, hál'istennek/ 133cm-es képátlóval: kis túlzással, de konkrétan látszanak a pixelek a háttérben, a testetek és a barna faasztal pedig úgy van elé vetítve, mint a Csillagok Háborújában az csillagrombolók a világűrben, szinte odaképzeli az ember a damilokat, amin húzogatnak titeket :)

gibson 2010.06.18. 00:00:02

@Lacóka: Ganxsta már volt az m1-en, asszem tán a 2002-es vb-n, és amikor kiestek az argentinok, a szünetben káromkodva kirohant a stúdióból, a műsorvezető meg ott hebegett-habogott zavarában, soha nem felejtem el.

Keelhaul 2010.06.18. 00:02:52

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: Mehetne akkor a Nacsa is. Gondolom szerződéses okokból nem vetődött föl. Pedig néha a sporttévén nézem őket, és van hogy viccesek

England win The Ashes! 2010.06.18. 00:04:05

Olyan szomorú, hogy Magyarországon nincs olyan egykori vagy mai focista, akit érdemes lenne behívni szakérteni, már úgy értem, aki nem okoskodna, hanem elemezne. Már említettem korábban, hogy az angoloknál kik ülnek a stúdióban, mások bedobták a német kommentátorok neveit stb. Felesleges ezt hangsúlyozni, mert vili, hogy ez egy ilyen kis ország esetén, ahol ráadásul a foci is döglődik, lehetlen. De nem gondolom (bár nem tudhatom), hogy olyan országokban, mint Finnország, Albánia vagy Montenegró, kabarét csinálnának a közvetítés szüneteiben, meghívva színészeket, humoristákat, rapzenészeket stb. (Ausztriában, ahol szintén cudarul áll a foci, ma nem tudom, mi a kotta, pár éve Prohaska, Jara, Krankl és efféle arcok osztották az észt, elég jól).

Keelhaul 2010.06.18. 00:10:20

@Dr Jozef Vengloš: Most olvasom hogy betörtek Gabriel Batistuta szobájába, aki szintén szakért Dél-Afrikában. Hejj, ha nálunk szakértene.

Egyébként az egy szem Nyilasi az, akinek lehet adni a szavára. Node Nyíl azért mindig óvatos duhaj volt, okosba kerülte a mocsarat, és nem is utálják.

BruceWayne 2010.06.18. 00:10:58

@Keelhaul: ez kb hanyadik eset? mármint ott a hoteleket nem őrzik?

Keelhaul 2010.06.18. 01:21:32

@Nerazzurri: Ez kb a legdrágább hotel Johannesburgban

szerintem 100 hogy a személyzet volt

fransancisco 2010.06.18. 08:35:14

@Dr Jozef Vengloš:
bezzeg szlovákiában, ott aztán megy a kultúrált elemzés!!!!
közvetíteni nem tudnak, nemhogy elemezni

sporttárs 2010.06.18. 09:21:51

@rizla: Így van. Főleg, hogy amúgy lövése nincs a focihoz, nem is nagyon nézi. Viszont felkészült erre a feladatra is profin, vagyis akkor le is szögezhetjük, hogy ez számít, nem az, hogy amúgy ki mennyi szakirodalmat olvas és mennyire vágja a futballelméletet. Pontosabban: erre vannak ott heinrichék.
A férfi műs.vez afféle moderátor, akinek persze nem árt képben lenni és az adott, nézett meccshez tudni hozzászólni, ez elvárható akkor is, ha amúgy nem ért behatóan a focihoz.

Vannak aztán még finomságok, nagyon is sok, pont ennek a lényege, hogy ha valaki jól csinálja, mint Dávid, akkor észre se veszed, mennyi minden. Benitó már érzi, nem könnyű ez.

sporttárs 2010.06.18. 09:27:21

@rizla: Jó, ebben sosem fogunk eghytérteni, hisz te is a szavait nem mindig megválogató kommnetelők közé tartozol (bár aláírom, szokott oka lenni az idegességednek), a lényeg, hogy szerintem van a sértegetésnek és a primitívségnek olyan foka, amit nem ment fel, hogy "de az a hülye bazmeg benne van a fociban, mi meg csak nézők vagyunk".

Egyszerűen ennyire nem nagy a tét, az emberi méltóságot illene tiszteletben tartani.

England win The Ashes! 2010.06.18. 11:49:53

@fransancisco: Nem egészen értek egyet! Azért nem egészen, mert kb. 4 éve nem láttam szlovák közvetítést. Ha Galis, Zeman, Weiss vagy efféle tag ült ott EGYEDÜL (a műsorvezetőn kívül persze), az jó szokott lenni. Ami tetszeni szokott, hogy semleges meccs, pl. BL esetében NEM kezdtek okoskodni, hogy ők mit tennének az edzők helyében. Olyasmit be szoktak köpni, hogy "szerintem Ferguson behozza Giggset", de semmiképp sem hülyézték le (képletesen értem), és nem is állították be saját ötletükként. Ha valamilyen szlovák csapat játszott, Galis azért való igaz, akkor elkezdte az "én becserélném XY-t"-rizsát, de ált. nem ez volt a jellemző. Láttam egy-két meccset, ahol Borbély Laci kommentált, na az egy idióta. Eleinte nem értettem, miért kérdőjelezi meg a trénerek minden húzását, míg egyszer kiderült, hogy van valami kézikönyve a modern edzésmódszerekről (vagy valami ilyesmi), akkor hirtelen kivilágosodott, mint Nagaszakiban.
Aztán 1-2 éve, amikor otthon jártam, láttam egy meccset (nem emlékszem, melyiket), ott a vendégek közt volt egy arc, aki a szünetben rajzolgatott a monitorra, elemezve a kiválasztott szitukat. NA AZ EGY GYÖKÉR VOLT! Irritált a tudálékosságával. Manapság nem tudom, mi a helyzet, gyanítom rossz.

A mondatod másik részével egyetértek: közvetíteni frankón nem tudnak, időnként Merčiak jó, de úgy en bloc faszkorbácsot érdemelnének. Visszasírom Karol Polákot. (Illetve tenném, de nem élek otthon, úgyhogy most nem érdekel.)

fransancisco 2010.06.18. 12:06:31

@Dr Jozef Vengloš: na ez egész szép volt, a többi fórumozó elképedve (és persze édeklödve) bámul a szlovák sajtófölényre a forumon belül is,
Polák nem játszik, úgyhogy örülök hogy ebben egyetér(-tet)tünk, Gabo Zelenay megvolt?
süti beállítások módosítása