Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Az NST vébéjóslatai

2010.06.10. 14:30 OJ

Felesküdtünk Maradona kisnadrágján, hogy rendesen felkészítjük a társaságot a vébére, ezt egy igen patent sorozattal alapoztuk meg, aztán csoportanalízisekkel súlyosbítottuk, most pedig rátesszük a marcipáncsillagot a tortára. Nem halogatjuk tovább, közléskényszerünkből fakadóan rátok borítunk egy irgalmatlan jóslathegyet, benne a legkülönbözőbb elképzelésekkel, ami egy , azaz nyolc futballblogger agyában foganhat. Tíz kategóriában hirdetjük az igét, jövendöléseink többségének van alapja, tehát nyilván kudarcra van ítélve, így mindössze megfontolásra javasoljuk, várat nem kéne rá építeni. Lökjétek be, mit gondoltok, mire vártok, mit éreztek, aztán úgyis leoltjátok egymást, mert a spanyolok németek nyernek.

 

1. Aranyláb, avagy a torna legjobb játékosa

_benito - A furcsa fejszerkezetet mutyifrizurával súlyosbító Ricardo Montolivónak óriási esélyt adott a kezébe a sors azzal, hogy Lippi Pirlo formáját látva azt hazudta, hogy megsérült a Milan semmittevője. A Fiorentina fedezete pont azt játssza a klubjában, amit Pirlo már nagyon régen nem, nem mennek sokáig az olaszok, de ameddig mennek, odáig miatta.

heinrich - Luis Fabiano - a csávó egy gép, mindenből gólt fog lőni.

pote - Egy fociblogon ilyenkor illik olyan nevet idebiggyeszteni, amit egy átlagos Cosmopolitan olvasó nem ismer, de nem csak ezért esett a választásom Van Persie-re. A holland támadó sokáig sérült volt az előző szezonban, így nincs kifacsarva, ami óriási előny egy júniusi tornán. Őrá tényleg jellemző, hogy nem ijed meg a téttől. Ki ne emlékezne a Chelsea-nek lőtt duplájára 2008-ból? Vagy hogy ne menjünk messze, ellenünk, 0-1-nél sem remegett meg a lába. Ha nem sérül meg, akkor a gólkirályi cím garantált, de a torna játékosának is megválaszthatják.

García - Diego Milito, akinek ugyan ki kell várnia, hogy minden más csatár megsérüljön a keretből, hogy játszhasson, de az első adandó alkalommal, amikor bekerül, gólt szerez és onnantól kezdve minden meccsen betalál.

OJ - Nem Messi, nem Villa, bár simán lehetnének gólkirályok, akár megosztva is. Robben sérülése miatt inkább Sneijdert mondom, benne van a bugi a srácban, a preparált vuvuzelából vedelő hollandusok legnagyobb örömére.

mocsing - Ha gólkirályságról beszélünk, akkor Tevez lehetne, de Militot most necces volna kiszorítani, így legyen Rooney. Az argentinnak túl tökéletes lenne a szezonja, ha a vb is összejönne. Egyébként a vb játékosa Schweinsteiger lehetne, ha volna mellette egy négy évvel ezelőtti Ballack, de még idei sincs, úgyhogy valamelyik spanyol középpályás az MVP.

AHB - Dirk Kuyt. Bár az aranyláb kifejezés az ő esetében kevésbé lesz helytálló, ugyanis nyakkal, valaggal és füllel is fog gólokat okozni, sokat és fontosakat.

donnelly - (Nem) minden előzetes vélemény és elképzelés, valamint a józan ész ellenére Gerrard lesz a torna játékosa, még úgy is, hogy kiállítják az Algéria elleni (második) csoportmeccsen, és csak a Németország elleni tizenegyesrúgásokba torkolló szenvedésre térhet vissza, melyet mindenki legnagyobb megrökönyödésére Anglia nyer. Az elődöntőben Spanyolország ellen ugyan Carra duplájára lesz szükség a továbbjutáshoz, de a fináléban Stevie G kettőt fejel Brazíliának, majd Terry kiállítása után "megindul Carrick még, megindul Barry még", és a vége 3-0. Rögtön a VB-t követően olyan pletykák látnak napvilágot, hogy Dunga epilepsziás rohamot kapott közvetlenül a döntő előtt, így nem volt, aki összeállítsa a kezdő tizenegyet...

2. Déja vu - most is, avagy most sem

_benito - A szánalmas hazai válogatottat becsalják a 16, de talán a 8 közé is.

heinrich - Remélem a franciák megint kipusztulnak a csoportban. A droidhadsereg idegesítően stílustalan, amúgy is csalással vannak kint, ráadásul az egyetemes labdarúgás elleni merénylet lenne, ha Domenechnek a legkisebb sikerélmény is kijutna.

pote - A franciák ismét lebőgnek, de most lőnek gólt (igaz kevesebbet, mint a görögök)

García - Holland-olasz nyolcaddöntő tizenegyespárbajjal, majd éveken át tartó, szakadatlan vita a támadófutball vs. futballgyilkolás témában, mivel az olaszok 2000 után megint behúzzák, a kispadon Frank de Boer a fejét fogja és már a párbaj elején elindul az öltöző felé egy üveg dzsoniért (keep walkin')

OJ - Afrika ezúttal se igazolja Pelé bölcsességét: egy afro csapat lesz a nyolcban - vagy egy se.

mocsing - Az angolok megint tizenegyesekkel fognak kiesni - fájdalom, ezúttal nem a németek ellen, már csak azért sem, mert velük nem fognak találkozni. Ami még valószínűsíthető, hogy álljon bárki is az angol kapuban, köténygólt is fog kapni a büntetőpárbajban, de nyugi, nem a sorsdöntőt.

AHB - A sorsolás alapján összejöhet néhány klasszikus párharc a kieséses szakaszban, rögtön a nyolcaddöntőben például egy angol-német buli. Na, ott például dézsavüzhetnékje támad majd mindenkinek.

donnelly - ld. fentebb

3. Faszipánt, avagy a vébé legjobb meccse(i)

_benito - A nyolcaddöntőben angol-német lesz, egyebet nem is kell mondanom, kérem, kapcsolja ki.

heinrich - A G csoport utolsó meccse a portugál - brazil. A zseléknek nyerni kell, mert különben kiesnek - tekintettel az Elefántcsontpart elleni buktára.

pote - A csoportkör után mindenki az Anglia-USA meccsről fog beszélni. Legalább öt gól, helyzetek sora, magával ragadó hangulat.

García - A csoportkör legjobb meccse a *Mexikó-Uruguay 3-3*, amivel láthatóan nem szándékosan, de kiejtik a franciákat

OJ - Kapásból egy szerb-ghánai szeletelős nyitómeccsre gondolok a D-ből, illetőleg egy húzós uru-argentin nyolcaddöntő is megjelenik.

mocsing - A portugál-brazil csoportzárón nagyobb egyenlő kettő kiállítás lesz (igazi Cé-kategóriás Melo-dráma), arra a meccsre azért fogunk nagyon sokáig emlékezni, mivel mindkettő piszkosul el akarja kerülni az Európa-bajnokot. És ha már spanyolok, a Honduras elleni meccsükön a gólkülönbség-rekordot sem tartom kizártnak, de faszipántos meccs lesz még a német-szerb és a Franciaország-Uruguay is, kár, hogy utóbbi nem később van.

AHB - Az E csoporttól várom a legfaszipántosabb meccseket, de az USA-Anglia is emlékezetes lehet.

donnelly - A Team USA szereplése, és a "Széj, széj, júeszéj!" posztcím, melyet a bronzmeccs után fogunk ellőni.

4. Fekete Ló - nem sokáig bújhat már

_benito - Drogba. Rajta kívül elődöntőbe mennek a franciák, akikről Boborján miatt mindenki elfelejti, hogy rohadt erős csapatuk van, és talán a spanyolok mellett az egyetlen válogatott, amelyiknek nincs rohadt nagy lyuk valamelyik csapatrészén. A padon tátongót meg majd valahogy betoldozza  dacból ez a rohadt nacionalista banda, miközben Ribéry a márszejezt bömböli a fülükbe.

heinrich - Kicsit az amerikaiak (én mindig várom a nagy Altidore-áttörést), de nagyon Mexikó. Teszik-veszik a zsugát, jó ez a folyékony rendszer, brutális felkészülést nyomtak végig - nem rosszul, és a keretben erős a bérgyilkos-vérvonal.

pote - A szlovákoktól várok horvát/török szintű menetelést.

García - Nem igazán fekete, és inkább beteg ló (más néven teve), de Algéria lesz a legjobb afrikai csapat.

OJ - Jeges rémület lesz úrrá az E-csoport második továbbjutójának főhadiszállásán, ugyanis félbetépett pizzákat és sárban ázó tót mezeket látni az üveggömbben, ezek jelzik Paraguay útját.

mocsing - Szerbia és Paraguay, de utóbbi semmiképpen nem az esetlen Santa Cruz miatt. Konkrétan fekete ló pedig nincs, mivel nem lesz afrikai a nyolc tizenhat között.

AHB - Mexikó. A legjobb nyolcig jutnak, ahol egy drámai meccsen ejtik ki őket az angolok.

donnelly - Noha a default fekete ló Mexikó, viszont mivel a strandfocista dinamitok már nem azok a rokkerek, akik mi voltunk annak idején, szívem szerint Olaszországot és Németországot összekötözve tenném ebbe a kategóriába. Mivel azonban ez a két futballkultúra akkor is esélyes, ha nem, plusz a BL-döntőre is őket dobta a szoftver, Honduras meg csak az NST-tornán okozhat meglepetést, továbbá Portugáliától akkor is hányok, ha mégsem, úgy érzem, ha Szerbia továbbjut a csoportjából, bármire képes lehet.

5. Hattyúdal - köszönjük, viszlát

_benito - Cannavaróé, és ahhoz, hogy szép legyen, több csodának kellene egyszerre történnie. Egyébként paradicsomzápor.

heinrich - Cuauhtemoc Blanco, járókerettel is a mexikóiak legjobbja, az angolok kiütése parádés lezárása lesz a pályafutásának.

pote - Ronaldót nem vitte ki Dunga, így ez a kérdés nem is izgat. Na jó, Henry-nak momentuma sem lesz, de Buffonon most sem fog múlni.

García - Végre Domenech.

OJ - Henry látványos vesződéssel, Blanco viszont góllal búcsúztatja el válogatott karrierjét.

mocsing - Ez a legkönnyebb: a fél olasz keret. Nem fárasztanám a nagyérdeműt a felsorolással.

AHB - Kanu. Pechje, hogy bár nagy mákkal odaért Nigériával az első afrikai vébére, ott a korábbiaknál gyengébb társakkal játszhat együtt, és nem is lesz képes csodát tenni. Egy emlékezetes gólt viszont biztosan beakaszt majd, valószínűleg az argentinoknak.

donnelly - Harry Kewellnek muszáj valamit villantania, mert olyan nincs, hogy ő arról legyen híres, hogy lecserélték egy BL-döntő első félidejében. Giovanni van Bronckhorsttól is elvárom, hogy még utoljára alázza szét az ellenfelek jobboldalát.

6. Hiányzó - kár érte

_benito - Bárkit előbb hagytam volna ki az argentin csapatból, mint Cambiassót és Zanettit (igen, Messit is).

heinrich - Ronaldo. Ha csak középkezdésnél érne labdába, annak is hullámoznék. És persze Beckham.

pote - Ronaldo, Ronaldo és Ronaldo, egy kicsit talán még Totti és Beckham (meg Zanetti és Cambiasso; Ballack az előző rovatba került volna nálam).

García - Cambiasso. Egy normális szövetségi kapitány esetén azon kellene vitatkoznunk a vb után, hogy erről a posztról ér-e Aranylabdát szerezni.

OJ - Tízemberes csapat a németeké: Ballack nélkül ballag, Trasch nélkül meg trash.

mocsing - Nyilván Ballack, de rajta és Westermannon nincs mit idegeskedni, míg mondjuk Höwedesen van. Tehát, ha akarunk közben hülyézni is szövetségi kapitányt, ráadásul az is számít, mennyire fog hiányozni a csapatának, akkor legyen Höwedesé a díj. Nem egy kimondott sztár, de ha meglátjátok Mertesackert és Friedrichet "együtt gondolkodni és reagálni", majd megértitek. Nekem például nem hiányzik a Dagadék. Cambiasso viszont nagyon.

AHB - Sajnos sok van, de nekem az első afrikai vébéről leginkább Essien fog hiányozni.

donnelly - Írország.

7. Nagybőgő, avagy bukni csak nagyot lehet

_benito - Brazíliát a nyolcaddöntőben kicsapja Spanyolország. Vagy fordítva, de ez mindenhogy brácsa.

heinrich - Portugália, a csoportból sem jutnak tovább. Csatár nélkül, rossz edzővel, furcsa posztokon szerepeltetett játékosokkal, sok Cé-vel, ami a csapat idegeire megy majd. Viszont azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy Dunga simán leülteti Kakát is a padra, ha nem kapja össze magát.

pote - Az esélyesek közül a brazilok nem érik el az elődöntőt sem.

García - Németország. Régi énjük már elveszett és az új nem képes pótolni, az első komolyabb ellenfél kiüti őket és a csoportból is csak azért mennek tovább, mert nem lesz Essien a döntő meccsen.

OJ - A szégyentelen olaszok a csoportban ragadnak. Talán a franciák is. A mafla görögök meg rúgott gól nélkül sunnyognak haza.

mocsing - A Lippi-szobor ettől még állva marad Spagettiland-ben, de nagyon jó lesz, hogy miután háromnál több rúgott gól nélkül (1-0, 1-0, 1-1) izzadják tovább magukat a csoportból, úgy csapja ki őket valaki max a nyolc között, hogy a Colosseum fala adja a másikat.

AHB - Természetesen a franciák: nem elég, hogy az urukat és a mexikópékat nem tudják legyőzni, az utolsó csoportmeccsen még a házigazdák is mindent el fognak követni a szép búcsúért, így nyert meccs nélkül somfordálhatnak haza.

donnelly - Mint mindig, most is olasz, portugál és argentin bukfencet várok.

8. Skandallum - a vébé botránya

_benito - A vb első hetének végén Blatter beismeri, hogy talán hiba volt Dél-Afrikának adni a vébét. Sajnos egyáltalán nem vicces dolgok fognak történni, és egy részét nem fogják majd tudni elsikálni.

heinrich - A szürreális vuvuzela-zsongás.

pote - Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ne legyen balhé. Utcai verekedések, késelések napi szinten várhatóak, de félő, hogy komolyabb tragédia is fog történni. Durva, de ingyen sem mennék ki. Ami még ennél is durvább: CR-nek ellopják a zseléjét a szállodából.

García - Egy technikai megoldás lévén mégsem lehet majd hallani a vuvuzelák okozta zajt a tévén keresztül, pedig már mindannyian felkészültünk rá, hogy a nap jelentős részében, olyan lesz a lakás, mint a méhkas, ha harkály kopogtatja. Miután ezt megneszelik a helyiek, a következő meccsen amin megjelenik, egy merénylő végez Blatterrel, mégpedig úgy, hogy egy vuvuzelának álcázott fegyverből kilőtt mérgezett ceruzaelemmel lövi fejbe. Az esemény Sepp- lőttelem fogadtatás néven vonul be a történelembe. Utódai nem rendeznek több vébét Afrikában.

OJ - Ki hinné, hogy épp az észak-koreai kapustrükk küldi térdelőállásba a portugálokat? Történik ugyanis, hogy a kezdőkapus Ri sérülését követően szerephez jutó Kim olyan rútul rúgja össze Liedson bokáit, hogy a lap azonmód bepirul. A meccsből hátralévő hetvennégy percre beszálló - állítólagos támadóerényei ellenére kapusként benevezett - Kim Mjong-Von aztán szúnyog-üzemmódba kapcsol és rojtosra hergeli a nagyképű takonyhuszárokat. A 0-0 elégtelennek bizonyul, a portugál stáb telefonon adja be a lemondását. Elefántcsontparttól ugyanez a kapus beszed egy hatost, odahaza mégis kitüntetik.

mocsing - Lesz haláleset, sajnos valamelyik válogatott utazó stábja körül (is). Talán fogjuk is elemezni, hogy van-e köze ehhez annak a ténynek, miszerint a házigazda csoportnegyedikként végzett. A stúdióba be fog hallatszani Blatter bömbölése, amíg el nem nyomják a vuvugecik.

AHB - Maradonát legkésőbb a második meccsen eltiltják a további meccsekről valamilyen egészen elképesztő, így konkrétan megjósolhatatlan kihágásért (gatyaletolás, a játékvezető lehugyozása, stb.), de ezzel még nem lesz vége a szereplésének, a torna hátralevő részében szabályos ámokfutást rendez majd.

donnelly - Jesús Navasra rájön a beteges honvágy, és sokáig benne van a pakliban, hogy valami hülyeséget csinál, de nem történik ilyesmi. Az viszont nyilvánvaló, hogy egy afrikai országot becsalnak a négybe, úgyhogy tessék előre fölkészülni, lehet, hogy pont a Te csapatod kárára!

9. Üstökös - a torna felfedezettje

_benito  - Claudio Marchisio (semmi nem indokolja, csak nagyon szeretném). Egyébként az olimpián kifigyeltem Di Mariát, és ott nagyon tetszett, ha nem égnek szénné az argie-k gyorsan, ő nagyot domboríthat.

heinrich - Mesut Özil. Valószínűtlen figura, csak néz a bociszemeivel, aztán csinál valami okosat. Nincs klasszis tulajdonsága, de mindenből tud 80%-ot az elithez képest.

pote - Müller a németeknél vagy Jong Tae-Se Észak-Koreából

García - Suárez, Barrios és Kraszics, mindig kellenek olyan nevek, akiket már ismer a "szakma", de még nem hiszik el, hogy jobbak, mint az előző generáció

OJ - Uruguayt előkelő helyre prognosztizálom, de nem elsősorban Forlán góljai, hanem Luis Suárez játéka miatt. Mellette még Dempseytől, Alexis Sáncheztől, Hondától és Gervinhótól várok kiugrást. Gourcufftől sajnos nem.

mocsing - A vb felfedezettje a világ számára Marko Marin lenne, de ehhez Trochowski/Hercegnő mihamarabbi sérülésére, és/vagy Löw agyműtétjére lenne szükség. Akikre jelenlegi klubjuknál érezhetően nagyobb egyesületek fognak rámozdulni a torna után: Özil, Vidal, Kacar, Gignac. Ha egy üstököst kéne választani, akkor Barnetta, aki, ameddig tudja, egész Svájcot elcipeli a hátán. Ő sem Leverkusenben kezdi az őszt, de mondjuk üstököshöz túl ismert.

AHB - Három jelöltem van: Joe Hart, akinek szereplésével kapcsolatos víziómat már közzétettem korábban; Javier Hernández, akinek nevét még heinrich dobta be áprilisban; és Javier Pastore, akit a lelátóról hevesen gesztikulálva szentségelő Maradona akarata ellenére küld majd be az utolsó csoportmeccs 65. percében a holtfáradt és tökfogalmatlan Veron helyére a másodedző, ő pedig ezek után nem csak a kiesés széléről lavírozza vissza csapatát, de egészen az elődöntőig viszi őket.

donnelly - Ha játszana, José Torres, a jenkik latino firkásza lenne a kis üsti, de mivel Bradley kapitány WASP-vezetéknevűekkel képzeli el a középpályát, egyelőre nem valószínű, hogy az ő játékát csodálhatjuk. Az a helyzet, hogy annyi mindent láttunk már, és a modern sportmédiának hála igazán kiterjedt ismeretekkel rendelkezünk, ráadásul a legtöbb játékos Europában, a szemünk előtt futballozik, így nagyon nehéz olyan fiatalt mondani, akinek a hirtelen jó szereplése valóban meglepne bennünket, vagy a Kedves Vezetőt.

10. Végjáték - kik játsszák a döntőt?

_benito - Sok minden történt azóta, hogy az első jóslataimat megtettem, de hiába változott azóta sok körülmény, most már tartom magam hozzá: Anglia megnyeri a világbajnokságot, négybe megy Ghána, Brazíliát pedig megbünteti a sors azért, amit a Pantera úgy fogalmazott meg, hogy "you can't be something you are not - be yourself, by yourself!"

heinrich - A legnagyobb sablon a brazil-spanyol, de minden más csak blöff lenne. Mindenki ekézi Dungát, pedig egy hidegvérű, precíziós gépet rakott össze.

pote - Angol-spanyol döntőnek örülnék, német-francia esetén az történne, hogy sem a BL, sem a vb-döntőt nem nézném meg ugyanabban az évben

García - Angol-argentin döntő és a két edző közötti különbség dönt. Rosszul.

OJ - Két elképzelésem van: a kiszámítható verzió brazil-spanyolt, a meredekebb verzió angol-hollandot hozott - utóbbiban mondjuk Mexikó bronzmeccsig jut (v.: Kassai), de már nem emlékszem, hogyan.

mocsing - Abban biztos vagyok, hogy Anglia, Németország és Észak-Korea nem fog döntőzni, ezek közül persze a fricceket bemondani nem nagy rizikó. Az én excel-táblámban argentin-holland finálé jött ki, de bevallom, a spanyolok kiejtésénél elfordítottam a fejemet és nagyobbat nyeltem, mint Lacey Duvalle az END-felirat előtt.

AHB - Angol-holland és spanyol-argentin elődöntőkre számítok, angol-argentin döntőt remélek, az előbbiek győzelmében bízok.

donnelly - Angol-brazil,  ld. fentebb

 

Ti jöttök!

250 komment

Címkék: üveggömb vébé vb 2010 jóslatok fwc tort

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr872070137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Althedokan 2010.06.10. 21:10:17

@Rico1: hát én úgy vagyok vele, hogy valakinek be is kell lőnie azt a labdát amit Kaká odatesz esetleg, vagy amit Ronaldinho odatenne, ha ott lenne... És nem tudom Patonak hány meccsét láttad eddig, de ehhez elég jól ért. Mindegy, majd meglátjuk Dunga mit hoz ki belőlük, bár én sehogyan sem örülnék most a győzelmüknek, pedig alapjában véve szeretem őket, ahogyan szerintem nincs is igazán olyan ember aki ne szeretné őket csak egy kicsit is...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.10. 21:12:03

@Althedokan:
khmm
nekem konkrétan hányingerem van a brazil válogatottól.

horas 2010.06.10. 21:14:50

@Althedokan: Amúgy én is a támadó foci híve vagyok,de ez legalább akkora csapatmunka amit az Inter múvelt idén mint a Barca meg az Arsenal családcsalógató nyalókája...

értelmetlen_nevű 2010.06.10. 21:15:56

@peter135:
Gondolom csak azért, mert kihagyta Dunga Denilsont. Inkább erről kellene vitatkoznunk, a brazil Zidane kihagyja a VB-t !!!!

lószerafin 2010.06.10. 21:17:57

1: Wayne, egyszer bejön a papírforma.

2: A címvédő megint ég, lesz Holland Portugál pankráció visszavágó.

3:Anglia-Argentína döntő, sok gól, kemény meccs.
De a Szerb-Ausztrál ki-ki meccs és ha összekerül Hollandia és Portugália az is nagyon nagy lesz.

4:Japánra tippelek, Yorimoto, Honda... Jó kis csapat.

5:Svájc, egy ideig nem lesznek vb-n, ahogy a Görögök se. Nem kár.

6:Lehetne Essienezni meg Becksezni, de egyértelműen Salvador Cabanas, merthogy nem csak dél-afrikában szar a közbiztonság... (és persze Írország is jobban megérdemelné mint...)

7:Brazília max a legjobb nyolcig jut.

8:Maga az hogy Dél-Afrika VB-t rendezhet, meg a vuvuzela. Remélem a többi sport related dolog lesz.

9: Krasic, Honda,Subotic, meg Kalourol is kiderül hogy megtanult focizni.

10: Anglia - Argentína: 3-2 (1-2)
(Terry 10; Rooney 60; Lampard(p)87; Tevez 11; Carragher (OG) 44)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.10. 21:18:03

@Althedokan:
all time

@értelmetlen_nevű:
Igenigen, ez nagyon fontos szempont. Ha Melo kint van akkor Denilson miért nincs? Ronaldo meg Ronaldinho faszom. Hol van a kis Xavi?

FFeri 2010.06.10. 21:23:39

@zsakfos :
1. verón
2. most se lesz 8nál több piros egy meccsen
3. új-zéland - szlovákia
4. észak-korea: ejj, ti még nem tudjátok, mire képesek... meg én se. meg senki.
5. Cé. tragikus módon valaki eltöri valamijét úgy, h utána nem lehet összedrótozni

Domingo 2010.06.10. 21:26:11

@peter135: Na meg Wellington Silva.

Everred 2010.06.10. 21:26:55

@Rico1: a Black Eyed Peas óta folyamatosan javul a felhozatal, hálistennek. De az elég komoly mélypont volt.

Domingo 2010.06.10. 21:28:34

@Everred: Remélem I Gotta Feeling nem volt.

Deák Attila 2010.06.10. 21:28:55

@dust12: Miért? Én teljesen abban a tudatban voltam, hogy ott lesz! Valamelyik nap a kezembe került egy angol válogatott poszter és ott feszített! Akkor valószínű selejtező ideje alatt készült, vagy nem tudom! De miért nincs ott? Ki játszik a szélen majd Gerrardon kívűl? (Ott tolta ki Capello nem?)

Deák Attila 2010.06.10. 21:29:56

(Őt tolta ki bal szélre Capello nem?)

Ezt akartam!:D

Domingo 2010.06.10. 21:32:06

@Deák Attila: Azért nincs ott, mert a horvátoknak lőtt 3 gólja óta nem volt jó mérkőzése a válogatottban. Lehet akkor sem tévednék nagyot, ha lehagynám az utolsó két szót. Wright-Phillips, Lennon, Cole és Milner lesz bevethető a széleken.

Everred 2010.06.10. 21:32:36

@Rico1: hiú remény ez, ahogy te is bizonyára sejted.

Domingo 2010.06.10. 21:34:06

@Deák Attila: Az ő neve még a 30-as keret listáján sem szerepelt. A Man City-s Adam Johnson is előtte van.

Everred 2010.06.10. 21:34:14

Amúgy ha már angol szélsők: nekem nagy hiányzó Adam Johnson, álmából felköltve, hátrakötött kézzel is jobb játékos, mint SWP. De Capello tudja, mit csinál, jobban ért a focihoz, mint én, szóval ki tudja...

Deák Attila 2010.06.10. 21:34:26

@Rico1: Oké, nem néztem az Angol válogatott meccseket, sem Arsenalt (kivéve BL)! Hát, nagy kár! Akkor modosítanom kell a VB felfedezettje pontomat! Legyen akkor... Di Maria!

Domingo 2010.06.10. 21:36:37

@Everred: Se lelkük, se gerincük. Pláne ha esetleg átköltötték úgy, hogy I gotta feeling that this world cup is gonna be a good one. Phej.

Domingo 2010.06.10. 21:40:02

@Everred: Szerintem Capello egy Chelsea tengelyben bízik Cole, Lampard és SWP szerepeltetésével, bár ezek hozzávetőlegesen két éve nem játszottak együtt hármasban.

BruceWayne 2010.06.10. 21:41:35

1. Robben/Sneijder
2. most is: francia égés/ most sem: angol VBsiker és- vagy győztes 11-es pérbaj
3. holland-brazil negyeddöntő/ argentin-spanyol elődöntő
4. Szerbia
5. olasz/francia keret
6. Cambiasso-Zanetti-Nistelrooy
7. németek (csop2.-ként verik őket az angolok a 16 között, már ha továbbmennek egyáltalán Ghána ellenében)
8. Beckhamet elrabolják váltságdíj fejében
9. Eljero Elia
10. erre nem válaszolok

BruceWayne 2010.06.10. 21:43:27

8.-ast kiegészíteném annyival hogy a black eyed peest megeszik a joburgi rákemberek a 9-es körzetből

ecky 2010.06.10. 21:43:29

1. Aranyláb, avagy a torna legjobb játékosa: Villa. Higuain, Tevez, Robinho, Camoranesi ;) van Persie, Huntelaar, Stankovic, Schweini ;) Joe Cole. esetleg Xavi, Iniesta, Xabi Alondo, Fabregas 4es vmelyik tagja.

2. Déja vu - most is, avagy most sem: anglia nem lesz világbajnok... és most se törik meg az európa, dél amerika váltogatás a viágbajnokok között??? :O

3. Faszipánt, avagy a vébé legjobb meccse(i): spanyoloknak minden meccse élmény lesz. maximum egy lesz rossz de akkor nekik vége is a vb-nek... holland, brazi és argentín csapattól is szép játékot várok. Szerbektől meg keményet!!!

4. Fekete Ló - nem sokáig bújhat már: hát ezt nem tudom... nem nagyon van ismeretlen játékos. inkább kevésbé sztárolt figurák fognak kitűnni pl a spanyol, brazil, argentín csapatból.

5. Hattyúdal - köszönjük, viszlát: Henry, Cannavaro, van Bommel már most se hiányozna...

6. Hiányzó - kár érte: Cambiasso, Del Piero és Krikic :'(

7. Nagybőgő, avagy bukni csak nagyot lehet: francia, olasz és az edző hiányában az argentín válogatott

8. Skandallum - a vébé botránya: Maradona benne lesz az tuti...

9. Üstökös - a torna felfedezettje: nem annyira felfedezett inkább csak még ismertebbé fog válni Silva és Pedro a spanyoloktól. mivel a többiek nagyobb sztárok sokat várok Huntelaartól és Babeltől is. valamint a szlovák/szerb/szlovén trió egyik tagja is meglepetést fog okozni.

10. Végjáték - kik játsszák a döntőt? ha túl teszik magukat Maradónán akkor argentín, ha túl teszik magukat a sok éves "átkon" akkor angol és spanyol, vmint a sose leírható brazil, német gárda teszi ki a döntőbe várt csapatok sorát.

szerintem...

petyace 2010.06.10. 21:44:24

Skandallum - a vébé botránya: a tv-k bal felső sarkában ez fog virítani: NIG-GER :)) (tényleg egyáltalán létre jöhet ez a találkozó?)

Domingo 2010.06.10. 21:46:26

@Nerazzurri: Eliat én is meg akartam említeni. Remélem rendszeresen szerepet fog kapni, nagyon kíváncsi leszek rá.

zsakfos 2010.06.10. 21:51:05

@drdugo:
Azért tök érdekes, hogy eddig csak te hiányoltad Magyarországot....
Nekem eszembe se jutott. Fel se tűnik, hogy ja mi is ott lehetnénk. Annyira természetes hogy nem vagyunk ott. És sajnos már a 2. generáció születik, akik nem láthatják Magyarországot vb-n.

Deák Attila 2010.06.10. 21:54:32

@zsakfos : És ez sajnos még így is marad, mindaddig, amíg ebben a szép országban a pénzről szól a foci...

Deák Attila 2010.06.10. 21:59:24

Vár valaki amúgy olyan "felfedezést", mint Marcos Senna teljesítménye az EB-n? Mármint egy ilyen névtelen öreg róka kiugrását? Diego Milito-t nem ér!:D No meg ő nem is volt annyira névtelen!

madbalee 2010.06.10. 22:00:47

@zsakfos : Nem csak ő, és nem is ő elsőként Titi20 is hiányolta, és én is.

BruceWayne 2010.06.10. 22:04:13

@petyace: háhá, az jobb lenne mint ez
www.youtube.com/watch?v=ZFpDAoMpCKQ

@Rico1: 2. félidei beugró embernek jó lesz szerintem, bár elég nagy a konkurencia, és engem eléggé zavar is hogy tele a csapat remek szélsőkkel, de klasszik befejezőcsatár egy (se) van (Huntelaar).
/RvP ügyes gyerek de ő nem az/

Domingo 2010.06.10. 22:12:23

@Nerazzurri: Sajnos ez így van. Mikor pedig felmerül Huntelaar neve, akkor joggal húzza a száját az ember. Korábban én is úgy vallottam, hogy RvP nem lesz jó befejező csatárnak, mivel soha sem volt az a nagy gólvágó és rengeteg helyzet kell neki, de az utóbbi szezonban megfigyelhető volt, hogy elég jól alkalmazkodik ehhez a szerephez. Valószínűleg nem fog van Nistelrooyi statisztikákat produkálni, de szerintem több, mint egy alternatív megoldás. Én speciel szívesebben nézem őt legelől (akár egymagában is), mint szélre tolva, ahol eddig játszatták a válogatottban.

Iustizmord 2010.06.10. 22:34:47

@madbalee: 1. ...Dunga jól védekező gépezetének égköve lesz.

ÉKKÖVE.

tudod, mint ahogy nem hattörténeti hanem hadtörténeti múzeum :o)

zsakfos 2010.06.10. 22:36:04

@madbalee:
Bocsi, elkerülte a figyelmemet.
@Nerazzurri: @Rico1:
Nagyon bejött Marwijknak, hogy a felkészülési meccseken van Persiet rakta be középcsatárnak( 3 meccs 4 gól), míg a selejtezőkön ha nem Huntelaar akkor Kuyt szerepelt ott. Az utóbbi sokkal hasznosabb a szélen. Hármójuk közül van Persie a legügyesebb a passzjátékban, ha kell kihúzódik a szélre, hogy legyen helye lőni Sneijdernek és van der Vaartnak. Amúgy az utóbbi meccseken láttam azt amit már régen, az igazi holland totális támadójátékot. Tökéletes labdabiztonság, gyors labdajáratás, pozícióváltások. Ebbe Huntelaar annyira nem fér bele, mert ő statikusabb és annyira Nistelrooy sem, talán ezért is maradhatott ki.
Babel fos gyenge volt a szezonban és a felkészülési meccseken is. Sztem ő lesz az utolsó akit becserélnek a csatársorba. Elia meg tökéletesen alkalmas cserének. Behozzák a 70.percben és lő egy olyan gólt mint nekünk:)
Nem fog sok szerepet kapni, de mikor bejön akkor sztem igen jó lesz.

Iustizmord 2010.06.10. 22:41:35

@petyace: NIG-GER, felírtam, megalol

off, szegény Shakirán ultragáz ez a zebramez-fűszoknya combo, nélküle jobb :o)

Iustizmord 2010.06.10. 22:42:48

és most a playback is csúnyán megcsúszott, ezek szerint shakira is playback nyomja :o((((

Vul-Kahn 2010.06.10. 22:52:43

1. Aranyláb
Inkább Aranykéz. Manuel Neuer. Ha már végképp Aranyláb, akkor Schweinsteiger. Ha meg Aranyfej, akkor Chiellini.

2. Déja vu
Német-angol tizipárbaj, megint német győzelemmel.

3. Faszipánt
Hát megnyerjük a vb-t bazz :)

4. Fekete Ló
Paraguay. Most meglesz nekik a negyeddöntő (legalább).

5. Hattyúdal
Mocskoscsaló titianri.

6. Hiányzó
Nem is a csapat, hanem saját maga miatt rettentően sajnálom Ballackot. Óriási futballista, nem ezt érdemelte.

7. Nagybőgő
Ha tényleg azt hiszik, hogy ők most világbajnokok lesznek, akkor Anglia és Hollandia.

8. Skandallum
Titianri kezez majd egy gólt Dél-Afrika ellen, amit megadnak...

9. Üstökös
Joel Matip
Eren Derdiyok
Gojko Kacar
Eljero Elia
Arturo Vidal
Lucas "Welttorjäger" Barrios,
+ szinte a komlett német csapat

10. Végjáték
Németország vs. nemtudom (az olaszoknak örülnék a legjobban)

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.06.10. 22:55:39

1. Maicon (gólkirály Bendtner, méghozzá úgy, hogy a dánok a csoportból sem mennek tovább)

2. most sem nyer európai csapat Európától távol

3. a vébé legjobb meccse az A2-B1 meccs lesz a 16 között, Argentína-Franciaország, amit már eleve bánni fogok, mert a franciáknak ki kellene esni a csoport meccs után, de drámai körülmények között mehetnek haza az argentínok

4. Uruguay csoportgyőztes lesz és a nyolc közé jut (ami már elég is a nagy meglepetéshez, tekintettel arra, hogy rajtuk kívül csak a szerb-amerikai nyolcaddöntő győztese lesz csak némileg váratlanul a nyolc között)

5. Podolski, a vébé után Bundesliga I-ben sem játszik több meccset, és senki nem fogja sajnálni

6. Nekem hiányzik az orosz csapat illetve Ronaldo. Nem, nem lenne kezdő, de ez lehetett volna az ötödik vébéje, és ahogy 94-ben sem lépett pályára egy percet sem, itt sem kellett volna, mégis világbajnok lehetett volna

7. a 2. pontban már jelzett argentín zakó a tizenhat között

8. kiderül, hogy nagyon csúnyán megvették Blattert és a többi döntéshozót (mint annó a Salt Lake City-i olimpiánál), de már csak a döntő után

9. az amúgy nem ismeretlen Muslera, az uruguay-i kapus, aki az első gólját az angoloktól kapja a negyeddöntőben a hosszabbításban, amivel ki is esnek, de őt viszi az Arsenal/MU

10. Brazília-Franciaország, megérdemelt visszavágás '98-ért

Megjegyzés: én lennék a legszomorúbb, ha a franciák akárcsak a csoportból is továbbjutnának, de a brazilok majd elégtételt vesznek mindenki helyett Domenech csapatán.

Althedokan 2010.06.10. 23:01:29

@Rexfelugyelo: meglepődnék, ha a franciák olyan sokáig menetelnének...

Everred 2010.06.10. 23:16:42

@Althedokan: miért? én nem értem a franciák teljes elkapálását. Meg kell nézni a sorsolásukat, az kurva jó.

Tegyük fel, hogy minden papírforma szerint alakul: csak annyi kell, hogy a franciák megnyerjék a csoportjukat - és azért domenechestül is ők ott a favoritok, bőven -, az argentin csoport második helyezettjét is illik verniük, a negyeddöntőben Anglia, USA, Ghána vagy Szerbia jöhet, szóval komoly ellenfél, amelyik ellen nem egyértelmű esélyesek, csak az elődöntőben várható..

Na persze ha a németek vagy az argentinok elbasszák a csoportjukat és csak másodikok lesznek, akkor neccesebb a dolog, de a francia négy közé jutás meglepetés semmiképp sem lenne így. Az elődöntőben meg akármi is lehet már.

értelmetlen_nevű 2010.06.10. 23:22:21

@Everred: Én is ezen gondolkoztam, hogy simán eljuthatnak a legjobb nyolcig, még ezzel a fos, nyögvenyelős játékukkal is. Szerintem Argentína ellen sem lennének esélytelenek (sőt).

Anglia ellen én már nem fogadnék rájuk, de tudom, hogy te nem nagyon bízol bennük (remélem igazad lesz).

zsakfos 2010.06.10. 23:23:37

@Vul-Kahn:
Ha nem hiszik el az angolok és a hollandok, hogy világbajnokok is lehetnek, el se kezdjék a tornát...

horas 2010.06.10. 23:39:20

Zuhanyhíradóban Puhl,NYilasi meg a kiskopasz a nemzti sport-tól.
Olaszokról beszélgetnek.
"Az olaszoknak most nincs karizmatikus egyéniségük..."
mondja a riporter.
Vissza kérdez a kopasz.
"2006-ban ki volt?"
Azt hittem kiröhögik...nagy kussolás...
Mondom magamban ezt nem hiszem el...
Totti,Del Piero,Pirlo,Cannavaro,Buffon...
szánalom...

Everred 2010.06.10. 23:53:02

@értelmetlen_nevű: ja, még Argentína ellen is lenne sanszuk, azért Domenech mégis egy edző, akármilyen hülye is, Maradona viszont...

Én remélem, hogy itt sokaknak lesz igaza az angolokkal kapcsolatban, de nem értem, miért várja őket akárki is a döntőbe. Szerintem a nyolcaddöntőn túl nekik minden bravúr. Olyanok, mint Szerbia, Ghána vagy Mexikó, nem beszélve Németországról és Franciaországról, lazán kiüthetik őket.

Én csak annyit kérek, hogy Olaszország véletlenül se jusson megint döntőbe... az túl sok lenne már, a vébék sem bírnak el mindent.

horas 2010.06.10. 23:53:23

Zuhanyhíradóban Nyilasi Puhl és a kis kopasu a Nemzeti Sport-tól.
Az olaszokról van szó.
Mondja a riporter.
"Az olaszoknak nincs most karizmatikus egyéniségök."
Visszakérdez a kiskopasz:
"2006-ban ki volt?"
Azt hittem kiröhögik,nem nagy kussolás.
Mondom magamban,ezt nem hiszem el...
Elkezdtem sorloni.
Totti,Del Piero,Pirlo,Cannavaro,Buffon...

Nevetséges,szánalom...

horas 2010.06.10. 23:58:16

@horas: És akkor nem mondtam még iylen posztjukon akor még világklasszis erős karakterű futballistákat mint Gattuso,Materazzi,Camoranesi,Inzaghi,Toni,Zambrotta...

United82 2010.06.11. 07:29:40

1. Kaka
2. Anglia 11-esekkel esik ki a 8 között Argentína ellen
3. Egyenlőre csak a csoportmeccsek közül tudok tippelni. (Brazilia-Elefántcsontpart, Németország-Szerbia)
4. Paraguay
5. Lippi és "fiai"
6. Bex,Dinho
7. Domenech
8. A vuvuzuelától a játékosok és nézők 80%-a halláskárosult lesz(nem beszélve a tv nézők százezreiről akik idegösszeroppanás miatt elmegyógyintézetekben nézik lehalkítva a döntőt)
9. Valamelyik fiatal német (Özil,Kroos,Marin)
10. Józan ész szerint Brazil-Spanyol....(hacsak nem már a 16ban összefutnak:D)

madbalee 2010.06.11. 07:33:04

@Iustizmord: Igen:) köszi a korrekciót!

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.06.11. 08:26:25

vajon mennyire játszik majd be hollandiának a búr faktor?

szerintem igen, legalábbis abban biztos, hogy a hollandoknak lesz a legmasszívabb tábora az európai csapatok közül.

szerintem lesz lelki tényező a játékosokon is.

de lehet nem.

Lencse. 2010.06.11. 08:51:55

Szevasztok!

1. Aranyláb
Robin van Persie – A Zselé Örök

2. Déja vu
Olasz sírás

3. Faszipánt
A spanyolok játsszák majd, valamikor a kieséses szakaszban, ők fognak kiesni.

4. Fekete Ló
Elefántcoast és Mexikó.

5. Hattyúdal
Henry

6. Hiányzó
Beckham. Cambiasso pedig elmehet a picsába. :)
(Meg persze Bridge.)

7. Nagybőgő
Portugália

8. Skandallum
Gerrard a csoport megnyerése után megver egy sámándobost.

9. Üstökös
Henry

10. Végjáték
Mint 74-ben.

czudarpesta 2010.06.11. 08:58:33

Friss! Milito valszeg nem kezd, Maradona szerint a legfontosabb játékosuk Tevez...(nem Messi)

czudarpesta 2010.06.11. 09:09:55

Tippek:
1. Sneider
2. Franciák pont nélkül zúgnak
3. USA-Anglia elsőre
4. Szerbia, Elefántok (ők a kedvenceim is)
5. Henry
6. Egyértelmű Cambiasso meg Zanetti
7. Olaszország (Cassano kellet volna)
8. Sajna lesz valami tragikus kimenettelű rablással fűszerezett bunyó a helyi maffiózóktól
9. Di Maria, Hamsik
10. Nekem Spanyol-Holland jött ki...

HosCincer 2010.06.11. 09:11:53

@pattopo: meg a dél-afrikai fekete lakosság őket fogja legjobban utálni az általad említett faktor miatt

HosCincer 2010.06.11. 09:21:23

1. Robben (ha egészséges lesz)

2. Angol - Német 11-es párbaj

3. Angol - Német 11-es párbaj

4. Észak Kórea (mert különben Kim-Csong-Il letankozza őket a Tienanmen téren)

5. a "nem öreg hanem tapasztalt" olasz válogatott

6. van egy pár klasszis, nem sorolom fel mindet

7. a "nem öreg hanem tapasztalt" olasz válogatott és fhansziák

8. Az argentín másodedzőt farkaló játékosok a vb cím után

9. Kroos

10. argentín - brazil pikáns lenne / Angol - Német 11-es párbaj

horas 2010.06.11. 09:26:02

@czudarpesta: Jó játékos Tevez,de Milito-nak még azoknál a játékosoknál is imponálóbb szezonja volt,akik egyértelműen jobbak nála papíron.Arról nem beszélve,hogy az összes sorsdöntő meccset az ő góljaival,hozta az Inter.Tevez jó volt a City-ben,beértek az 5.ik helyre és semmilyen fronton nem voltak érdekeltek...Zanetti az idén mindent megnyerő Inter csapatkapitánya az összes bajnokin és BL-meccsen az első perctől az utolsóig pályán volt,Cambiasso eddig is a vkp krémmje közé tartozott,ennek a mindent megnyerő Inter-nek az egyik kulcsfigurája,Mascherano nagyjából egy szint,de nem hagyom itthon...
Nem értem...

horas 2010.06.11. 09:29:29

@horas: Igazából ezeket a játékosokat sajnálom nem a válogatottat,tudjuk,hogy külföldön mit jelent a nemzeti mez.Zanetti-nek és Cambiasso-nak ez rettentesen nagy mélyütés lehet lelkileg,és az idén a legfontosabb klub meccseken eldöntő Milito is örül ha beállhat majd egy senkiházi Higuain helyére.
Remélem Maradona VB szereplése,legalább annyira védhetetlen lesz mint ezek a húzásai...

HosCincer 2010.06.11. 09:29:32

@horas: hidd el sokan nem értik Maradónát
valszeg bele fog bukni, pedig Argentínának, ha csak a keretet nézzük utca hosszal kéne nyernie ezt a vb-t

Everred 2010.06.11. 09:40:49

@horas: meg hát Tevez az argentin válogatottban 52 meccsen rúgott összesen 9 gólt. Ez Heskey szintje, de Tevez még csak nem is magas meg erős.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.06.11. 09:41:49

@HosCincer: utcahosszal azert talan nem. meg a hianyzokkal sem lenne erosebb a keretuk spanyolorszagnal.

Everred 2010.06.11. 09:44:19

@HosCincer: 4. Észak Kórea (mert különben Kim-Csong-Il letankozza őket a Tienanmen téren)

Szerintem fölösleges ebbe a műveletbe Kínát is bevonni, csak bonyolultabb úgy.

czudarpesta 2010.06.11. 09:45:21

@horas: Hasonlóan látjuk a dolgot. Mindig Argentínának drukkoltam a vébéken (kivéve '78-ban), de most nagyon gáz amit engednek Maradonának.

s4tch 2010.06.11. 10:06:41

"Brazíliát pedig megbünteti a sors azért, amit a Pantera úgy fogalmazott meg, hogy "you can't be something you are not - be yourself, by yourself!"

RE-SPECT! WALK!

ecky 2010.06.11. 10:11:12

@horas: az a gáz h már nem/még nem játszák a 4-5 csatáros játékot... Messi, Tevez, Higuain, Milito és Aguero is kezdő lehetne. ami jelenleg szerintem csak úgy jön össze ha Messi vissza lép a kp-ra és akkor is egyiküknek ki kell maradnia... azért egy Cambiasso-Mascherano védekezőközéppálya széleken Messi és Maxi Rodriguez elöl pedig Tevez /mert erőszakos/-Higuain-Milito /mert mind2 jó formában van/ csapat ütős lenne. csak hát Cambiasso sehol sincs, Messi meg tuti csatárt fog játszani...

Neil Blender 2010.06.11. 10:12:06

@horas: szerintem Higu nem lesz alap kezdo a daginal. Tevezbe bele van gyogyulva az oreg, Messi alap hogy jatszik, Aguero meg a veje...

4 csatar meg sok lenne uhogy sztem Higuain es Milito lesznek a cserek. Persze semmilyen szinten nem vedheto sem Zanetti, sem Cambiasso, sem D. Milito mellozese. De hat o az isteni Diego, nem kell vedenie semmit.

Mondjuk azert arra kivancsi vagyok, ha Maradona besul a VBn (erre azert nagy esely van) akkor mennyire serul a nimbusza otthon.

Azert en tegnap kurva jol jatszottam argentin mezben :)

HosCincer 2010.06.11. 10:36:04

@Neil Blender: "Mondjuk azert arra kivancsi vagyok, ha Maradona besul a VBn (erre azert nagy esely van) akkor mennyire serul a nimbusza otthon"

Maradóna eddig bármit csinált (pedig volt már egypár nagyon cudar ügye, igaz azok általában magán emberként) az isteni státuszát Argentínában még sosem kérdőjelezték meg, lehet, hogy a ninbusza egy csúnya leégést is elbírna.

Shikaka 2010.06.11. 10:46:29

1. Aranyláb
Luis Fabiano.
Elefántcsontpart, Korea, Portugália, Chile és Hollandia ellen is gólt szerez :)

2. Déja vu
Nincs afrikai csapat a nyolc közt.
A legtovább jutó kettős a 16 között búcsúzik.
Elefántcsontpartot a spanyolok, Nigériát a Mexikóiak verik meg. (már ha jól vezettem az eredményeket és lehetnek ilyen párosok)

3. Legjobb meccs
A hollandok fognak egy-két igazán jó meccset játszani, _mint mindig_.
Egy holland-brazil negyeddöntő lesz a vb csúcsa.

4. Fekete ló
Ausztrália.
A németektől kikapnak, de a nagyképűen pályára lépő szerbeket meglepik.

5. Hattyúdal
Anglia. A Ferdinand-Terry-James-Lampard féle generáció bár szép eredményt ér el (elődöntő), nem nyer semmit, sokan lemondják a további válogatott szereplést a vesztes elődöntő után.

6. Hiányzó
Ország: Magyarország
Játékos: Essien

7. lebőgés
Argentína.
Nem jutnak be az elődöntőbe sem.

8. skandallum
Dél-Afrikát továbbjuttatják a csoportból bírói segédlettel.

9. torna felfedezettje
a Holland védelem

10. döntősök
Hollandia - Németország

Althedokan 2010.06.11. 10:50:31

@Everred: hát szerintem Anglia ellen sem egyértelműen esélyesek... Egyébként pedig a véleményem az, hogy ahhoz képest, hogy mennyire erős a keretük (nagyon) nagyon gyengék. Nem azt mondom hogy meglepetés lenne ha az elődöntőbe jutnának, bár én szerintem meglepődnék (vagy mindenesetre sajnálnám:P) viszont azon se lepődnék meg ha kiesnének a csoportból...

@horas: hát azért Higuainra nem mondanám hogy senkiházi. Egész szépen bejátszotta magát a Realba, még az isteni Mourinho is hosszabított vele... Milito kihagyása meg hát igen kérdéses, de az argentínok dúskálnak a hasonló játékosoktól.. Lehet hogy a válogatottban nem mutatott annyit, mint az Interben... De mielőtt még azt hinnétek hogy az isteni Diego ügynöke vagyok, Cambiasso és Zanetti kihagyása védhetetlen őrültség... Pláne úgy hogy a kettő emberke egy csapatban játszik, így meglehetősen összeszokott bagázs lehetne a védelem...

balu11 2010.06.11. 10:54:24

jajj, milyen figyelmetlen vagyok!

jár a 10/10 a Garcia - skandallum szóviccért, nagyon beteg!

(és persze a hasonlatért is :))

t.o.d. 2010.06.11. 11:43:32

"_benito - Bárkit előbb hagytam volna ki az argentin csapatból, mint Cambiassót és Zanettit (igen, Messit is)." erre senki, semmit?

kelta 2010.06.11. 11:44:00

1. Aranyláb
Gerrard lesz és a gólkirály is 7 góllal, egy döntőbeli duplával.

2. Déja vu
a szerbek megint kapnak egy hatost, és megismétlik a 2006-os teljesítményüket

3. Legjobb meccs
a csoportkörben az Anglia - USA, később meg a holland - brazil és az angol - holland

4. Fekete ló
USA, Mexikó, Kamerun

5. Hattyúdal
Henry

6. Hiányzó
Zanetti, Cambiasso, Essien, Rio Ferdinand

7. Lebőgés
Argentína és Portugália kiesik a csoportkörben, Olaszok és Németek 8 - addöntőben, míg a brazilok a negyeddöntőben

8. Skandallum
Helszín kurvára nem lesz biztoságos, rablásokkal, gyilkosságokkal, késeléssekkel lesz tele a sajtó

9. torna felfedezettje
Joe Hart, Lloris,

10. döntősök
Anglia - Franciao.

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.06.11. 11:46:43

1990 óta minden vb-nek úgy mentek neki az argentínok, hogy esélyesek,
és beégtek.
pedig nem maradona vezette őket...

lehet pont rá van szüksége a bagázsnak?

czudarpesta 2010.06.11. 11:49:38

@t.o.d.: személy szerint teljesen egyetértek vele

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.11. 11:56:18

@t.o.d.:

Mit is várhattunk volna egy olyan valakitől, aki az olasz focit szereti? ;-)

[Komolyra fordítva egyébként egyetértek vele. Egy CSAPAT számára az olyan emberek, mint a nevezett kettő, még fontosabbak is, mint akár a világ jelenlegi egyértelműen legjobbja. A Barcában sem Messi, hanem Xavi a legfontosabb láncszem. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz így az argentinokkal...]

t.o.d. 2010.06.11. 11:58:35

1. Rooney
2. Csak nehogy megint tizikig menjen bármelyik angol kieséses szakasz meccse, mert a büntikkel még az NST-kupán se bírtunk, de monnyuk legalább a cséká nem esett hanyatt, még ha ki is hagyta... ;-)
3. BRA-IVC (3-2)
4. Mehikó
5. Cannavaro bebizonyítja, hogy ide már kár volt kihozni.
6. Becks (persze...), Ronaldo (szakmailag nem biztos, emberileg biztos), Dinho (szakmailag biztos, emberileg nem biztos)
7. Nem lesz senki a négyben a G-ből
8. "heinrich - A szürreális vuvuzela-zsongás." Genau! :-)
9. Chicarito, meg a ghánai u21-es milanos versenynéger.
10. "AHB - Angol-holland és spanyol-argentin elődöntőkre számítok, angol-argentin döntőt remélek, az előbbiek győzelmében bízok." Igen-igen-még.

t.o.d. 2010.06.11. 12:02:57

@Csöncsön: persze tőled vártam volna valami riposztot elsősorban, hogy őszinte legyek... ;-)

Egyébként én is egyetértek vele, ezt az egész Maradona-dolgot nem is értem. Mindig erős az argentin válogatott, de Zanettivel és Cambiassoval toronymagas esélyesek lennének, a '86-os Argentína töredéke ilyen erős nem volt, mint a mostani (lehetne). Így nyernek viszont az angoljaim. :-D

MAti 2010.06.11. 12:03:38

1. Aranyláb
Diego Milito

2. Déja vu
Olaszország: megint "válságban az olasz foci", és megint meg fognak lepni minket azzal, hogy támadó foci lesz (ld. Olaszo-Németo 2:0, stb)

3. Legjobb meccs
Ezt mindig az angolok játsszák, amikor kiesnek.

4. Fekete ló
Mexikó

5. Hattyúdal
Henry
(Zanetti kellene legyen... :S )

6. Hiányzó
Cambiasso
(a világ top3 játékosának egyike, Redondo óta nem láttam a pályának azon a részén ekkora zsenit)

7. Lebőgés
Portugália

8. Skandallum
Dél-Afrika és a közbiztonság...

9. torna felfedezettje
??

10. döntősök
Spanyolország-Brazília

t.o.d. 2010.06.11. 12:04:20

@pattopo: biztosan nem. Ha most hoztak volna egy szakmailag felkészült edzőt, szinte biztos, hogy behúzzák...

balu11 2010.06.11. 12:04:52

@t.o.d.: jogos a "felháborodás"...

úgy látszik Csöncsön épp nem ér rá, úgyhogy helyettesítem:

"_benito - Bárkit előbb hagytam volna ki az argentin csapatból, mint Cambiassót és Zanettit (igen, Messit is)."

Elismerve Cambiasso klasszisát, ezzel a megállapítással nem értek egyet. Annak a támadónak, aki uralkodó Aranylabdás, 35 meccs 34 góllal spanyol gólkirály, 11/8-al BL mesterlövész, nem mellesleg 22 éves korában sorozatban másodszor választották az első számú európai bajnokság legjobbjává ( www.totalbarca.com/2010/news/messi-crowned-best-player-of-la-liga-by-marca/ ) nem lehet konkurenciája senki.

Sokszor elhangzott már itt is, és egyet értek vele alapvetően, hogy ennyire különböző posztú játékosokat nem lehet összehasonlítani, de Messi és Cambiasso között az a nagy különbség, hogy előbbi pótolhatatlan, utóbbi pedig nem (még ha nem is lesz egyszerű megoldani a helyettesítését.) Ráadásul Cambiassoval a saját válogatottján belül is van összehasonlítható kaliberű játékos (Mascherano), addig Messivel jelenleg a világon senkit nem lehet egy kalap alá venni. (Zanetti nagyjából dettó, mint Cambiasso, kicsit talán még védhetőbb is az otthon hagyása.)

Van Messi, és van a többi focista. Ez a különbség.

balu11 2010.06.11. 12:11:23

@Csöncsön: @balu11: bocs, remélem nem érted félre a tréfát... :)

és jó látni, hogy még a legelvakultabb (ismét bocs :)) Messi-fanok is belátják, amit a kokainista nem...

na mind1, részemről leszállok Maradonáról az argentín kiesésig, mert szűk 4 óra múlva kezdődik a VB, és ott nincs helye negatív energiáknak!!!

exeaxe 2010.06.11. 12:25:26

1. 1. Aranyláb, avagy a torna legjobb játékosa
David Silva, a hobbit+gyalogkakukk mix, esetleg Forlán, akinek a szögletzászlóról is bepattan

2. Déja vu
Görögország-Argentína, még korábbról

3. Legjobb meccs
Anglia-Mexikó a 8 között

4. Fekete ló
USA, Szerbia, Kis Mennydörgés

5. Hattyúdal
Erikkson, Rehhagel, Blanco

6. Hiányzó
Essien, Makanaky

7. Nagybőgő
Olasz-holland a 16 között, a kékpenész kinyírja a tulipánt

8.Skandallum
Portugál-brazil vagy kameruni-holland boxmeccs

9. torna felfedezettje
Kolarov, ha játszhat

10. döntősök
Brazil-spanyol

Everred 2010.06.11. 13:00:11

Sorsolás alapján a maximális papírforma: francia-görög, angol-szerb, holland-paraguay, brazil-chile, német-amerikai, argentin-uru, olasz-kameruni és spanyol-portugál nyolcaddöntők.

Ezek után akkor - hangsúlyozom, továbbra is papírforma szerint, kurvára nem biztos, hogy a gyepen is így lesz, de elvileg így kéne lennie - francia-szerb, holland-brazil, német-argentin és olasz-spanyol negyeddöntők.

Ebből akkor francia és spanyol továbbjutás, az argentinok elvileg jobbak, mint a németek, de Maradona kitalálhatja, hogy Messi középső védő lesz, szóval nem tudom, a holland-brazil meg kábé megjósolhatatlan.

t.o.d. 2010.06.11. 13:01:08

@balu11:

"felháborodás" :-)
"nem mellesleg 22 éves korában sorozatban másodszor választották az első számú európai bajnokság legjobbjává" na várjunk, ezt nem értem. Messi nem az első számú európai bajnokságban játszik, hanem a második számúban. ;-)

egyébként szerintem cambiasso egy jobb játékos jobb formában, mint mascherano, zanetti meg maga a Tekintély.

Harald hardrode 2010.06.11. 14:14:26

Hiányzó: Enke
Felfedezett: Kjaer

balu11 2010.06.11. 14:29:10

@t.o.d.: persze, mi ketten tudjuk, h melyik az első számú eu.i bajnokság, de Csöncsönként nem tehettem meg, hogy degradáljam a spanyolt 2.á (egyébként is a legtöbb kulbtrófeát hódították el valaha, erről olvastam egy jó kis kimutatást nem régiben valahol, _valakitől_ :))

ha félreteszük a viccet, természetesen így van, nekem régi vesszőparipám, h Cambiassao az a játékos, aki az utóbbi 3 évben legmegbízhatóbban (10 bármilyen meccsből 8,5szer) hozza a világklasszis szintet

de most már sajna el kell búcsúznunk (az argentín kiesésig) a jó Estebantól, és Javiertől, mert a VB még nálunk is nagyobb dolog...

Endoscope 2010.06.11. 14:30:11

1) Sneijder (ha megsérülne akkor: Van Persie)

2) Franciák győzelem nélkül, 2 döntetlennel esnek ki, míg az angolok a szerbek ellen megnyert 11-es párbajt követően Mexikó ellen buknak el 11-esekkel.

3) Csak a csoportmeccsekre mernék biztosat tippelni: Anglia-USA

4) Mexikó

5) Henry és Domenech

6) Cambiasso, Zanetti, Ronaldo, Ronaldinho, van Nistelrooy, Beckham... Raúl :)

7) Franciaország, Portugália

8) A komplett szervezés/bűnözés illetve Maradona megnyilatkozásai

9) Remélem Di Maria

10) Spanyolország-Hollandia (végeredmény: 3-2 h.u.)

sh4d0w 2010.06.11. 14:52:54

1. Aranyláb: Lionel Messi
2. Déja vu: Franciaország
3. Legjobb meccs: Spanyol-Argentin
4. Fekete Ló: Uruguay
5. Hattyúdal: Olaszország
6. Hiányzó: Cambiasso + Zanetti
7. Nagybőgő: Németorzság
8. Skandallum: Dél-Afrika továbbjutása a csoportból
9. Üstökös: Gourcuff
10. Végjáték: Spanyol-Argentin

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.06.11. 15:12:25

1.Kaká
2.franciák mennek a levesbe
3.Elefántcsontpart-Portugália
4.Uruguay (remélem, szeretném)
5.Cannavaro (gólt szerez) höhöhö!
6.Magyarország, Beckhem, Ronaldo,
7.spanyolok nem jutnak 8-ba.
8.Maradona
9.Javier Hernandez
10. Mindegy, de Brazília vagy Anglia nyeri.
Egymás ellen nemtom.

blasiusblay 2010.06.11. 15:13:55

1. Aranyláb: Fernando Torres
2. Déja vu: Németország
3. Legjobb meccs: Spanyol-Argentin, Spanyol-Holland
4. Fekete Ló: Chile
5. Hattyúdal: Henry, Cannavaro
6. Hiányzó: Cambiasso, Ronaldinho, Zanetti
7. Nagybőgő: Franciaország
8. Skandallum: Hiba volt Dél-Afrikának adni a vébét.
9. Üstökös: Dos Santos
10. Végjáték: Spanyol-Holland (1-2) (csak reménykedem) :)

Minarik Ede bácsi 2010.06.11. 15:57:37

A torna legjobb játékosa Xavi lesz, gólkirálya pedig Gerrard köszönhetően a szlovénok ellen lőtt négyesnek.
A rendező kontinensről megint bevisznek egyet a 4 közé (remélem nem Ghana-t).
A legjobb meccs a spanyol-holland lenne, he végre összehoznák valahogy - eddig még nem volt szerencsénk hozzá.
Fekete ló: Japán
Hattyúdal: Henry - egy kézzel szerzett öngóllal...
Hiányzó: Írország
Nagybőgő: Franciaország pont nélkül; CR a brazilok ellen az utolsó percben megítélt jogtalan 11-est kihagyja, ezzel Portugália kiesik.
A végjátékban teljesen logikusnak tűnik egy Brazil-Spanyol, tehát nem ők játsszák a döntőt.Egyébként én már 4 évvel ezelőtt is azt mondtam, ha a spanyolok képesek csapatként működni, felérhetnek a csúcsra. Ez két éve sikerült nekik, ha most is elkerülik a fhansziákat, akkor leutánozhatják a 70-es évekbeli német sikereket - ha csaknem a skandallum a Dél-Korea szindróma ismétlődése lesz.Mindenesetre a csapategység fontosságáról álljon itt a Ripacsok csapatának indulója Kern András és Garas Dezső előadásában:

Mélyen tisztelt publikum, kéretik egy kis csend
Ne mászkáljunk sehová, mert kezdődik a meccs,
Ülj közelebb a képernyőhöz, ez később fontos lesz,
Hogy megértsük a hülye bírót, a tudnivaló ez,
Csak ennyit kell, hogy megjegyezz:

Egyedül nem megy, egyedül nem megy,
Egyedül nem megy. Ha-ha-ha-ha!

A csapatjáték nem megy, és én sejtem az okát:
A játékosok nem értik az együtt-tolódást.
A csatárok meg nem használják jól a széleket
Egyelőre nem értik meg, a legfontosabb ez:
Egyedül nem megy…

Ne mondd azt a labdára, hogy „sosem válunk el”
Csapatsport ez, tudja Hajdú, na és a Gundel
A jó passzért hálás lesz majd, aki gólt szerez,
Sztárok nélkül is van csapat, tudhatná Perez.
Mourinho is emberből van (nem mindig látszik)
Csak az edző döntheti el azt, hogy ki játszik.
Messi is csak annyi, mint egy lyukas bőrlabda,
Ha nem állítja Maradona be a csapatba.
Egyedül nem megy...

Sértődésnek nincsen helye, ugyebár, Kaka
Tartson össze csapatszellem, s ne csak a kaka!
Essünk neki a labdának mohón és vadul,
Bár egy kicsit sajnálom, hogy nincs itten Raul.
A játékosnak az a dolga, hogy fusson sokat,
Labdát szerez ellenféltől, aztán osztogat,
Aki ebben legeslegjobb: Xavi Hernandez,
Csapatsportban legfontosabb, úgyhogy megjegyezd:
Egyedül nem megy…

Ha Te ebből kitaláltad, kinek drukkolok,
Letolhatod nadrágodat, mert én benyalok,
Első számú kedvenceim nem a spanyolok,
Negyven éve nem változott, hogy az angolok,
Másodiknak ott vannak ám még a brazilok,
mert: Egyedül nem megy, egyedül nem megy,
Egyedül nem megy,hahahaha

Minarik Ede bácsi 2010.06.11. 16:22:30

@Minarik Ede bácsi: Most nézem, kihagytam a harmadik versszakot, mint Beckham a 11-est:
A csillogásnál fontosabb az összeszokottság.
Két szép cselért ne basszunk el (ne rontsunk el)* minden támadást
S ha labdát vesztünk, támadj vissza, ne csak alibizz,
Ne tömjék ki a kapunkat, az nem liba, bíz’!

*nem kívánt rész törlendő

madbalee 2010.06.11. 21:33:25

Újrafelfedezett: Martins

Nyico 2010.06.12. 01:11:08

1. Aranyláb, avagy a torna legjobb játékosa: Torres megint eldönti a finálét, meg lő pár gólt, amit még évtizedekig mutogatnak
2. Déja vu - Kuyt lő egy olyan gólt az argentinoknak, mint 98-ban Bergkamp (akinek azóta amnéziája van: www.youtube.com/watch?v=x4vVC6OYLu0 ), valamint Messi lefejeli Stekelenburg-t
3. Faszipánt, avagy a vébé legjobb meccse(i): Angol - Német 5-1, Dán - Brazil 3-2, Holland - Argentin az egyik csapat nem tud, a másik meg majd nem akar védekezni.
4. Fekete Ló - nem sokáig bújhat már: ha már fekete az a ló, akkor az egyik afrikai csapat (kivéve Algéria), Ausztrália
5. Hattyúdal - köszönjük, viszlát: James egy bronzzal
6. Hiányzó - kár érte: Beckham, megérdemelte volna
7. Nagybőgő, avagy bukni csak nagyot lehet: Portugália és Fro. is lőtt gól nélkül esik ki
8. Skandallum - a vébé botránya: Tim Cahill-t letartoztatják több szögletszászló megveréséért
9. Üstökös - Mark Gonzalez
10. Végjáték - kik játsszák a döntőt? Spanyol - Holland 1-1 majd a hosszabbításban 2-szer is fordul a kocka. Spanyolok neyernek végül 4-3 ra

ZNy · http://www.kep.tar.hu/zny 2010.06.12. 19:08:54

"AHB - Angol-holland és spanyol-argentin elődöntőkre számítok, angol-argentin döntőt remélek, az előbbiek győzelmében bízok."
Hasonlóan.
Pluszban hozzátenném még a holland bronzot.
süti beállítások módosítása