Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #34 Grand Finale II.

2010.04.23. 19:00 OJ

Nem, ez még nem az a hét, amikor elborul az összes kérdőjel és könny fakad Marseille utcáin, de meglehetősen közel járunk: jövőhétre vizionálom a nagy pillanatokat. Ezt a hétvégét még napfényes-nyújtózkodósra ill. szabadbancsörtetősre tervezem, benne néhány érdekes francia bajnokival, melyeket kiküldetés miatt egész biztosan nem fogok látni, így kénytelenek lesztek az Auxerre aranyba hajló vágyait felügyelet nélkül elemezni. Tippsor, guesswho és a hétvégi tudnivalók előtt pár bekezdésnyi másodosztály következik.

 

Caen, Brest and the rest

Legutóbbi másodosztályú körképünk óta nem sokat változtak az erőviszonyok a másodosztályban, azt leszámítva, hogy a toronymagas esélyes Caent már senki sem tiporhatja le a dobogóról. Franck Dumas bandája a kiesés után elsőként lyukasztott jegyet az élvonalra, így az első adandó alkalommal visszatér a legjobbak közé. A piros-kékek augusztus vége óta bitorolják az egyes sorszámot - a naptári évet nézve csak kétszer kaptak ki -, a klubvezírek legnagyobb elégedettségére, az erre vonatkozó magyarázatot leginkább a kiegyensúlyozottságban találjuk meg. A jövő évi Vélodrome- és Gerland-túrákat egy Nimes elleni 0-0-lal sikerült is lefixálni, tengermély gratula hozzá.

A másodosztály állása

Kevéssel mögöttük sorol, így szinte biztosan az élvonalban kezd augusztus 7-én a Brest is, akik príma támadósoruk (a Roux-Grougi-Socrier trió huszonnyolcat rúgott eddig) hathatós közreműködése mellett lőttek ki a középmezőnyből úgy télidőben, a Caen aranyára már csak felőlük érkezhet fenyegetés. Harmadikként viszonylag sokan befuthatnak: jelenleg az év elején kizárt-visszaengedett Arles-Avignon áll jó helyen, aztán négy ponton belül négyen. A Wiltord-tuningolt Metz, a másfél hónapja még alsóházas Clermont, valamint a gólkirályjelölt Giroud-t adó Tours és a Nimes is lecsaphat a maradékra. Mondjuk a tabella töménységét jól mutatja, hogy egy megfelelő körülmények között kihajtott győzelem öt-hat pozíciónyi ugrást tesz lehetővé.

Biztatóan indult a Nantes, most azonban tíz hellyel lejjebb találjuk őket, mint ősszel: miután egy kövér nyeretlenségi sor után végre győztek, kitették az edzőt. A kiesés ügye szintén elég képlékeny: a Strasbourg ugyan ellépett az aljából, helyüket viszont a szintén nagymúltú, de sajnos a szőrmekabát árnyékában fonnyadozó Bastiának adták át. A legutóbbi, Ajaccio elleni rangadót egy bizarr kezezésből eredő tizenegyes döntötte el a Bastia javára, ezzel moccanni látszott a szekerük - napokkal később derült csak ki, hogy bejelzett a rendszer... Valahogy pont a korzikai derbiről - önmagában megérne egy külön posztot - nem tudom feltételezni a csalafintaságot, de hát a naivitás még senkit se vitt jó következtetések felé.



Tudnivalók alkalmi sajtevőknek a harmincnegyedik felvonásra:

1. A Lyon újfent egy bajorbosszantó halasztással* próbál időt nyerni, hogy összeszedje magát a müncheni buszozás után. Puelnek kell még pár nap, hogy kitaláljon egy új védelmet, amin holmi cikázókedvű hollandusok nem kelnek át.

2. Szerethetőbb arcát mutatja a Toulouse, és bár nem készülünk arra, hogy a vártnál jobban megszeretgetnék Kovács Kálmán szellemének őrzőit, mégse zárható ki egy mamutsúlyú, kilencpontos OM-előny négy körrel zárás előtt. Jelen kisebb sérülése a román kollégára sodorhatja a felelősség terhét. Úgy kalkulálunk, hogy jövő pénteken dőlnek el végleg a dominók, ekkor látogatnak ugyanis a marseille-iek az Auxerre-hez.

3. Értelmes Blanc-hívek már nem mantráznak az aranyra, csak a BL-re, hiszen kivétel nélkül olyan meccsek vannak hátra, amit egy közepesen friss Bordeaux-nak is illene felfűznie. Elsőnek egy családi rendezvény, noha sem a fater, sem a fiú nem lehet elégedett azzal, ahogy ez az év alakul.

4. Ötből öt döntetlent mutat a Le Mans-Lille meccsek mérlege: na most vagy az egyensúlyi állapot uralkodik el és jön a hatodik iksz - békés egy ponttal eltűnik az élvonalból a feltámadó vendéglátó -, vagy irgalmatlanul szétcuccolják őket és úgy gurulnak a pincébe.

5. Valami súlyosat érzek a PSG-Rennes kapcsán. Látni úgysem fogom, ahogy - példátlan módon - a többit sem, így idő és hitelesség hiányában a hétfői összefoglaló egy tartalmas, all-inclusive, abszolút naprakész összeharangozóvá minősül át, péntekre időzítve.

A tippelési lehetőséget továbbra is biztosítjuk: balasnyikov Nianggal nyerte meg az ehetit, a következő delikvensre pedig az a feladat vár, hogy azonosítsa a képen látható fiatalembert (hint: pályafutása az egyik fentebb emlegetett egylethez kötődik) és elpostázza a nevét: ligue1.nst@gmail.com.

Tippek

Le Mans 0-2 Lille Megszakad a hazaiak idei leghosszabb, két meccsből álló győzelmi sorozata, de lehet újat építeni eggyel lejjebb.

Lorient 0-1 Bordeaux A vendégek egy hónapja még a triplázásról álmodoztak, ha ezt nem hozzák, szégyenszemre a középmezőnyben végezhetik.

Nancy 1-1 Montpellier Ez viszont már döntetlenségi sorozat a vendégeknél, még ha nincs is ilyen szó.

Nice 1-1 Grenoble A vendégek a szép búcsúért játszanak, de a hazaiak vajon mi a fenéért?

Sochaux 2-2 Boulogne A hazaiaknak nem bejövős mostanában alsóházi csapatokkal és Marseille-ekkel játszani, a vendégek pedig matematikailag még bentmaradhatnak, kell ennél több?

PSG 1-2 Rennes  A párizsiak a TOP10-ben vannak jelenleg, ezt nem engedhetjük!

Lens 1-0 Valenciennes  Egyikük sem nyereget mostanában, szóval sanszos az X, de csak azért is: Bányászok, előre!

Toulouse 1-0 Auxerre  Mert egy angol török kell, hogy a francia lengyel csapata ne legyen bajnok! (Micsoda elszántság! Te nem vagy véletlenül Kazim-kuzin?  - a szerk.)

Marseille 2-0 St-Etienne Hat meccsen tizennyolc pont, itt játszik a liga legeredményesebb spílere és bajnokok leszünk, azért!

*Lyon 0-0 Monaco  Nem mostanában lesz ez a meccs, a Lyon meg akkor már a BL-győzelemről fog álmodozni.

6 komment

Címkék: francia videó bordeaux beharangozó üveggömb lyon marseille ligue 1

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr441945759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balasnyikov 2010.04.23. 20:00:18

A rokoni szál firtatása erős túlzás, de csak így jött ki a szóvicc!:) De amúgy durva, hogy a legtöbb ember, ha azt mondják, hogy Toulouse, akkor már előbb vágja rá Kazimot, mint Gignacot... Vagy csak én látom így?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.04.23. 20:32:33

bon voyage OJ !

@Balasnyikov: én amondó vagyok, hogy az nem gignac, hanem cognac :)))

ezt a dumát te találtad ki, hogy "A párizsiak a TOP10-ben vannak jelenleg, ezt nem engedhetjük! "
ezen feküdtem :DD

drdugo 2010.04.24. 01:57:09

Kovacs Kalman az Isten! Hanyszor is lett masodik Papin mogott a gollovolistan? 2szer 3szor?
A Marseillenek mar nagyon kijarna egy bajnoki cim, remelem iden mar behuzzak. Bar az is igaz, hogy egyebkent mint csapat sehol sincsenek a Lyonhoz vagy a Bordohoz kepest. Csak az a makjuk, hogy utobbi ketto meg all a bl-ben. Dehat ez igy szokott lenni.

két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.24. 20:53:40

Lorient - Bordeaux, sans commentaire...

Titi120 2010.04.26. 08:32:38

Tegnap hallottam az OM - meccs közvetítésekor, hogy Heinze a legjobban fizetett focista a ligában.
Egy olyan bajnokságban, ahol azért Lucho Gonzalez, Lisandro Lopez vagy Gourcuff rúgja a pöttyöst. Skandallum ! :)

Balasnyikov 2010.04.28. 20:35:29

A Bordeaux éppen a Valenciennes ellen szív a hétvégi vereség után... Kérdés: vajon kiesők-e a tavaszi eredmények alapján? Illetve a tavaszi mik alapján???
süti beállítások módosítása