Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 14 - A forduló beharangozója

2009.12.12. 16:53 Garcia bőrmester

Rangadó rangadót követ a spanyol bajnokság hétvégi, 14. fordulójában. Lesz városi derbi, dobogósok közötti párharc, alsóházi-kiesőhelyről elmozduló célzatú és olyan is, amely két többre hivatott csapat között zajlik, akik a táblázat első harmadába igyekeznek. Szóval érdemes lesz figyelmet fordítani ezen a hétvégén a spanyol bajnokság mérkőzésire, még akkor is, ha ez lesz az első forduló, amikor az aranylabdás trió egyike sem lép pályára csapata aktuális mérkőzésén.

A Barcelona az Espanyolt fogadja szombat este a Nou Campban, az utolsó idei bajnokiján, mielőtt keleti kényelembe helyezné magát a világ trónján. Három éve nem nyertek városi riválisuk ellen hazai pályán, aki ráadásul tavaly egy 26 éve tartó nyeretlenségi sorozatot szakított meg. A vendégek több kulcsemberüket is nélkülözik, és elmúlt 8 meccsükön összesen 3 gólt szereztek. Tavaly sem indultak jobb előjelekkel és mégis meglepetést okoztak. Vajmi kevés esély mutatkozik arra, hogy ezt idén is megismétlik. A derbire Messi nélkül kiálló katalánok Abu Dhabiban besöpörhetik az utolsó hiányzó trófeát is a tavalyi szezon megkoronázásaként és a névjegy-kártyák cseréje után, még Robinho játékjoga is átvándorolhat Laportáékhoz, ha a City tulajdonosa, Mansour bin Zayed Al Nahyan sejk egy-két használt labdáért és egy tálca sörért hajlandó lesz elengedni az ujjszopkodó brazilt. No persze csak akkor, ha ezek mellé még legalább 40 millió eurót is kap, amit nyáron állítólag visszautasított.

A forduló rangadóját a Mestallában rendezik, ahol sérülés és eltiltás miatt a királyiak több kulcsembere is hiányozni fog. A két aranylabdás mellett Marcelo is megsérült. Őt minden valószínűség szerint Drenthe pótolja majd és hát lassan a feledés homályába vész az a nap is, amikor Guti vagy van Nistelrooy pályára lépett. A Valencia ezzel szemben a legjobb formában lévő spanyol csapat, az utolsó 8 meccsén több pontot szerzett, mint az őket megelőző két csapat. Villa szinte minden meccsen gurít egyet és kíváncsian várjuk a kezdőbe bekerülő Ever Banega produkcióját is, aki a Valencia egyetlen jelentős hiányzóját David Silvát lesz hivatott pótolni. A tavaly még azonos mezben küzdő válogatott csapattársak, Villa és Albiol párharca is pikánsnak tűnik, nem kis mértékben annak fényében, hogy az Albiol által tavaly elfogadott ajánlat után, azt rebesgetik, hogy idén nyáron Villa is csatlakozhat a fővárosiakhoz. És csak azért, hogy minden alkalommal legyen valami extra C.Ronaldoval kapcsolatban, a Der Spiegel kimutatása szerint, a portugál – aki állítólag Usain Bolt tanácsaival készül futógyorsasága további növelésére - rendelkezik a legmagasabb végsebességgel, a jelenlegi futballisták között, ami azt jelenti, hogy 33.6 kilométert tenne meg egy óra alatt, ha ugyanolyan tempóban tudna sprintelni. (A listán egyébként Robben, Walcott, Rooney és Van Persie a további sorrend, persze gondolom Kuttor Attilát nem mérték).

A szombati játéknap még egy Zaragoza-Bilbao meccset tartogat, amelyen a vendégek tűnnek esélyesebbnek. Az ő szezonjuk egy hullámvasútéra emlékeztet, jó kezdés után, visszaesés, majd az elmúl hetekben ismét sok rúgott gól és idegenben két markáns győzelem (Almeria 4-1, Austria Wien 3-0) és egy balszerencsés hazai vereség a Valencia ellen. A Zaragoza szezonja ellenben úgy néz ki, mint a leszakadt áramszedővel középen balfaszkodó dodzsemkocsi. Aki arra jár megtaszítja és néha ki is röhögi. Még egy vereség és érik a következő edzőcsere.

A szokásos vasárnap délutáni szunyókálás alatt 5 mérkőzés zajlik majd a La Ligában.
A kieséstől veszélyeztettek közül négyen egymás ellen veszik fel a küzdelmet Valladolid-Malaga és Racing Santander-Xerez párosításban, míg a többi három délutáni meccsen az EL-helyekért sorban álló alakulatok játszanak egy-egy az alsóház feneketlen bugyraiban sínylődő vagy onnan éppen csak kilógó kompániával.
A Depor múlt heti vállalható versége után, ahhoz az Almeriához látogat, akik megpróbáltak kapaszkodót találni a madridi vereségben, de igazából annyira rosszak tudnak lenni, hogy ez csak afféle önigazolási kényszer lehet, mert a pályán ritkán hozakodnak elő olyan teljesítménnyel, mint a Real elleni tíz perc a második félidő elején.
A kiválóan szereplő Getafe annak ellenére esélyese a Tenerife elleni hazai mecsének, hogy a nyolcgólos Soldado és Abel Aguilar is eltiltását tölti. A második számú madridi csapat stabilizálhatja helyét a középmezőny felső részézében míg az idegenben nyeretlen Tenerife nem most fogja begyűjteni első skalpját és nem mozdul el a kiesési zóna közeléből.
A hazai pályán remeklő Mallorcának nehéz dolga lesz az Osasuna vendégeként. Mindkét csapat teljesítménye hullámzó, így egymás elleni mérkőzésük is kiszámíthatatlannak tűnik. A hazai közönség ereje mindenképpen az Osasuna mellett szól.

Vasárnap estére két meccs marad. Melyek közül az elsőt a bevezetőben többre hivatott csapatokként aposztrofált Atlético Madrid és Villarreal vívja. Az Atlético már három pont távolságra került a kiesőzónától, köszönhetően két gyengélkedő csapat elleni győzelmüknek, a továbbiakban azonban extra teljesítményre lesz szükség főleg Agüerótól és Forlántól, mert gólt kapni azt nem felejtettek el, láthattuk hét közben. A másik oldalon a sárgák mintha rátaláltak volna a régebben kikövezett sárga útra és lélektani előnyt jelenthet a múlt heti, emberhátrányban megfordított meccsük a Getafe ellen, valamint Cazorla visszatérése. Ha csak a formákat nézzük nem lenne meglepetés, ha a gyors támadókkal rendelkező vendégek megtréfálnák a hazaiakat egy-két kontrával.

Utoljára marad a Sevilla fellépése a Sporting Gijón vendégeként. A szezon előtt és közben is szinte folyamatosan a vendégek sikerét vetítettük volna előre, ha ez a párharc kerül terítékre, de most úgy tűnik elpattant valami a Sevillánál és lehet, hogy most élik át azt az időszakot, amely behozhatatlan lemaradásukat eredményezi az előttük állókkal szemben. Luis Fabiano és Adriano mindenképpen hiányozni fog, de Kanouté szereplését illetően és a védelemben is akadnak kérdőjelek. A hazaiak önmagukhoz  és az előzetes elvárásokhoz képest parádésan szerepelnek és nem lenne meglepetés, ha pontot szereznének a Sevilla ellen. Hír a vendégek háza tájáról, hogy a fiatal argentin szélső, Perotti a héten 2015-ig hosszabbított és 48 millió euró a kivásárlási ára.
 

537 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr421592731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2009.12.12. 17:16:02

A gyorsasági listán Rooney kicsit meglepetés, nem az a kifejezett sprinter-alkat. Viszont hiányolom róla bármelyik Tourét és Essient.
Kuttor viszont nem azért nincs rajta, mert nem mérték, hanem mert a mérőműszernek van alsó értékhatára is, ami alatt egyszerűen nem mér...

Egyébként meg ha már hiányzik C.Ronaldo és Kaká, legalább megmutathatja Benzema, mire is képes, ha kilép az árnyékból. :)

halareaal 2009.12.12. 17:33:44

ezt a gyorsasági listát kiváncsi vok, hogyan állították össze, eléggé hihetetlennek tűnik nekem is, h Rooney és vPersie is az első 5ben van. emlékszem pl. régebben az egyik meccs alatt egy kommentátor azt taglalta, h az Arsenalnál vmi nagy felmérőn Adebayor lefutotta Walcottot 100on. holott ugye egy 100 méteres futásnál messze nem csak a végsebesség számít, sőt, a rajt meg h mennyire bírják az legalább annyira. már csak alkatuknál fogva is elég elképzelhetetlen nekem, h akár Walcott akár Rooney végsebessége nagyobb legyen mondjuk Adebayorénál.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.12. 17:47:01

Na, hasprés múlt hét, futás ez a hét, megyek kiszámolni hányat kell aludnom a jövő heti beharangozóig, hogy Cépicsáról új infóval legyek gazdagabb...

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2009.12.12. 17:51:09

Marcelo hiánya az elmúlt hónapban látottak alapján inkább erősíti a Madridot. Drenthe bal támadóként játszatása Pellegrinihez méltó marhaság volna. Amennyire emlékszem, van der Vaart az Ajaxban játszott baloldali támadó középpályást, és nem is rosszul.

A Valencia ellen szvsz megint a két szűrőn lehet nyerni, mert Xabi és Lass lépesek a kombinatív játékosokkal és az erőfitogtató faaprító-munkásokkal is felvenni a versenyt. Viszont elől két gyors (és zseni) játékos is hiányozni fog, így nem ártana Benzemának megtartani a labdákat - ha ugyan középcsatárt fog játszani.

Hala Madrid.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2009.12.12. 17:56:42

@csizsikpizsik: ha a húgom olvasná ezt a blogot, hálás lenne minden ilyen információért. Speciel te nem tartozol CRonaldo elég jelentős számú hazai rajongója közé. Megjegyzem, nem rossz focista, sőt, nagyon jó játékos, de van az egyik véglet, aki fikázza folyamatosan. Aztán van egy "középréteg", aki elismeri a képességeit, de nem ajnározza - ide sorolom magamat. Meg vannak a rajongók, akik - legalábbis akiket én ismerek - mind nők... :)

Szóval ezek az információk egyrészt kis érdekességek - mert azért a futógyorsaság meg a végsebesség nem érdektelen azért, másrészt szerintem a női olvasók számának növelését célozzák. Szerintem ez az egyetlen olyan blog, amit rendszeresen olvasok, és egyetlen női hozzászóló sincs (ha elsiklottam volna valaha efelett, akkor mea culpa hölgye(i)m). :DD

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 18:05:55

A sprinter listáról dobsz egy linket, Mester?

Újra visszatértem az online fogadás világába, többek között a Valencia - Real 1-1-gyel hangolok a karácsonyra, szur-kol-jon, min-den-ki :)

Paul Newman Jr. 2009.12.12. 18:09:47

@csizsikpizsik: inkább nyomj egy pár fekvőt, hátha segít levezetni a fölös energiákat. Vagy vállalj pár sprintet :)

rizla 2009.12.12. 18:19:32

ronaldo első helye ezen a gyorsasági listán nem meglepő, félelmetes adottságai vannak, messi meg tényleg nem feltétlenül az utazósebességéről híres, inkább a gyorsulásáról, de ronney azért érdekes, hogy megelőzi.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 18:20:24

@mocsing: köszi, bár te max. a Margaréta megszólítást érdemled :D

rizla 2009.12.12. 18:22:34

@Beavix: marcelo játszani fog.

a valenciának meg kell basznia a madridot, ha akar valamit idén. minden körülmény adott ehhez, hazai pálya, fontos hiányzók amott, jó formában lévő crackek emitt.
ha elszúrják, őket is csak rühellni lehet majd, mint a folyton lúzerkedő atleticot és liverpoolt.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.12. 18:43:25

munain (bilbao) simán gyorsabb a cépicsától, de szvsz dombitibi is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.12. 19:08:45

@rizla:

Simán benne van, hogy lefocizzák a Realt, aztán az utolsó percekben elhülyéskedik. (Idénről néhány ilyen példa: Valencia-Atlético 2-2, Valencia-Mallorca 1-1, Valencia-Gijón 2-2, Slavia Praha-Valencia 2-2. De tavaly is csomó hasonló meccsük volt.) Mondjuk én nem "rühellem" őket ezért, inkább fölidegesítem magam.

Kicsit rossz előjel, hogy Pellegrini a Villarreal edzőjeként kifejezett mumusa volt a Valenciának.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.12. 19:13:01

@Rexfelugyelo: www.kickette.com
A húgodnak, a hölgyolvasóknak és mindenkinek aki szeret sírva röhögni.
(Egyébként ha nagyon muszáj elismerem cérinyát, de könyörgöm, minden héten, minden bejegyzésben ujjongva leszopni???)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.12. 19:15:35

@Paul Newman Jr.: Köszönettel éppen onnan jövök és sem a 3000 felülés sem a leggyorsabb végsebesség nem volt meg.
Azért Gutit le tudnám futni aszem :DDDDDDD

krysal 2009.12.12. 19:48:37

Valamiért nem érzek semmi negatívot az esti meccs előtt - fene tudja, miért. Talán elkezdek bízni a fiúkban?

...amúgy Garcia Bőrmester olyan, mint egy jó védekező kp. Először megteremti a biztos alapokat, aztán elkezd trükközni - és ez szerencsére már az irásaiban is meglátszik, és nem csak azt lehet már elmondani, hogy pontos, precíz iparosmunka:)

luqe 2009.12.12. 19:59:46

Negatív érzéseim nekem sincsenek, de nem hinném, hogy nyerünk ma este. Sajnos a védelem még nem áll olyan biztos lábakon, mint kéne, a Valencia támadósora meg az elmúlt időkben jól teszi-veszi a labdát.

Higuaín meg olyan, mint a zsákbamacska. Bár némileg kiismerhető, mert a Bernabeu jó hatással van rá, azon kívül meg általában 0. Benzema meg mindenhol 0. Előbb utóbb ez változik majd, de nem hinném, hogy pont a Valencia ellen idegenben.

A jó játék és egy döntetlen sikernek számítana nálam.

sundin 2009.12.12. 20:35:53

Abel Aguilar nem a Getafe, hanem a Zaragoza játékosa, de legalább már rendszeresen vannak spanyol posztok.
Kíváncsian várom az esti meccset.

luqe 2009.12.12. 20:42:23

Azért remélem idén nem ugyanazt csinálják majd a spanyol játékvezetők, mint tavaly. Kár lenne...

drogosmacska 2009.12.12. 20:43:33

Barcelonában a Barca nyer, mert az Espanyol most tényleg nagyon gyenge, és minden sorozat megszakad egyszer.

Valenciában szerintem a Valencia fog jobban játszani, és vagy nagyon megruházzák a Madridot (mondjuk legalább 2 gól, és nagy fölény), vagy egy küzdelmes, és elég kemény meccsen egy véleményes tizivel / góllal lesz x / Real győzelem, és kezdődik a bírózás. Higuain gyenge lesz, már félidőben követelem majd a lecserélést, de ő lövi a gólt / hozza össze a tizit, esetleg mindkettőt :)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.12. 20:44:57

Hát ez azért nem volt 11-es, de legalább nyertem 1 órát a tanulásra, mert innentől ki is lehet kapcsolni a katalán derbit:)

Ibra nem viccelt mindenesetre az elvégzésel.

rizla 2009.12.12. 20:51:03

újabb kamutizi az espanol ellen, bocs. xavitól még életemben nem láttam ilyet, szenzációs műesés volt, bár ha elbotlott a saját lábában, olyat se.

rizla 2009.12.12. 20:52:45

@drogosmacska: higuain akkor lő gólt, ha hátrányban lesz a madrid, ez alap.

drogosmacska 2009.12.12. 20:53:35

@rizla: na látod, abból pont kijöhet a jósolt x ;)

sundin 2009.12.12. 21:10:21

Nem vagy rossz jós, Garcia. Marcelinot épp most rúgják ki :)

hakapesz imi 2009.12.12. 21:15:46

a kapusok ihletett formában vannak Barcelónában... A Barca már-már tökéletesre fejlesztette a labdabirtoklást, lassan a gólokat is elkezdhetnék rugdosgatni.

halareaal 2009.12.12. 21:17:29

nocsak, Xavit egy új oldaláról ismertük meg?

hakapesz imi 2009.12.12. 21:18:24

A tizi szerintem is kamu volt, így kifejezetten aggasztó, hogy az az egyetlen gól eleddig (credits: Palik L.). Tényleg, mintha a kapusok pörögtek volna fel leginkább a derbire...

hakapesz imi 2009.12.12. 21:26:14

Jesszus, csak összehoz a Barca legalább egy gólt az Espanyolnak...

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2009.12.12. 21:27:07

@rizla: Ez így van. Marcelo egyesek szerint sérült, mások szerint agysérült. nem tudom, hogy játszani fog-e., de őszintén stzólva drenthével sem vagyunk beljebb.

Játékelméletileg a Valenciának ráérősebb, őket senki nem fogja bántani egy bronz miatt. Mathieu, Silva, Mata, Mata, Banega mind olyanok, akikben benne van a fejlődés lehetősége. Ha megtartják őket, akkor lesz a Valencia erősebb is.

Másrészt viszont hosszú évek óta most a legszilárdabb a Madrid hátul, Albiol kifejezetten bejött. A négy védő előtt van két multipitbull, és egy az NST által örökösen lesajnált irányító. nekik kell főként fejben gyorsabbnak lenni Silváéknál és akkor a Valencia meg lesz fojtva hátul.

Őszintén szólva nem láttam idén sok Valencia-meccset, de a Barcát egész szépen megfojtották. Furcsa de úgy érzem, hogy az nyer, aki magára engedi a másikat, mert jelen kerettel mindkettőnek a gyors labdakihozatal a legnagyobb fegyvere, legalábbis hasonló erejű csapatok ellen.

sporttárs 2009.12.12. 21:30:50

@halareaal: Miért, tényleg komolyan gondoltátok, van olyan, hogy szűzmária futballistában?
Baszki, a műesés benne van, néha a nem nagy arcok és a nem csalók is megcsinálják, Xavi gondosan figyelt rá, hogy még az arckifejezése se változzon a megszokott szerény, szép kisfiúról.
(Más kérdés, hogy a Csöncsön-félék akkor is elélveznének tőle, ha minden meccsen ilyeneket csinálna. Úgyhogy kurvára nem érdekes, hogy eldobta magát.)

Nem ez a baj, hanem, hogy ez kellett a Barcának a vezetéshez. És talán a győzelemhez is.

halareaal 2009.12.12. 21:38:13

@sporttárs: nem. viszont Xavitól még én sem láttam ilyet, szal meglepődtem. meghát említsük már meg, ha CR meg a többiek is annyit kapnak...

hakapesz imi 2009.12.12. 21:45:38

Na, jön Busquets, lehet, hogy tényleg 1-1 kell, hogy legyen a vége...

sporttárs 2009.12.12. 21:50:12

@halareaal: Igen, érdekes kommentek születnének, ha a Real nyerne így, C. Ronaldo alakítása nyomán.

Köcsögség, bárki csinálja, de ki gondolta komolyan, hogy épp a Barcában nincsenek köcsögök? :))) (Túl nagy itt a tét. Senki nem fog ilyen imidzsdolgok miatt mérlegelni, pláne, ha tudja, úgyis befújják.)

rizla 2009.12.12. 21:56:33

@sporttárs: én nem háborodtam fel xavin, egyszerűen csak meglepődtem. annyira kristálytiszta műesés volt, hogy ez igazából mástól is különleges lett volna. volt köztük fél méter, és puff, összeesett. mondjuk közelről nem mutatták, tényleg lehetett simán béna is.

Bumpi 2009.12.12. 21:58:44

off

PSV-AZ meccshez streamet tud valaki veletlen?

vigvik 2009.12.12. 21:59:17

@rizla: Ez a bíró akkora adag katasztrófa, hogy szerintem Xavi komolyan gondolta. Egyébként meg látszik, hogy nem profi ebben, iszonyat béna műesés volt.

rizla 2009.12.12. 22:01:43

@sporttárs: xavi nem köcsög, és nem is a műesés volt az igazi köcsögség a barca részéről, hanem az, hogy egy második félidőben remek espanolt roppant arrogánsan, és beleszarósan reagáltak le. a legrosszabb szenvedős rijkaardi időket idéző dekoncentráltsággal játszott a csapat, mint akik csak a végét várják. tavaly ilyen nem volt, legalábbis 1-0nál soha, mert komoly ember nem gondolhatja, hogy ennyivel megvan a meccs.
mindent összevetve, egy gyenge formában lévő espanolt otthon csak egy kamutizivel, és egy félidőnyi játékkal verni nem igazán dicsérhető teljesímény.
henry már csak szögletek kiharcolására jó, ibrahimovic ugyan jóval kombinatív, mint eto'o, ugyanakkor kevésbé veszélyes, és kicsit eltűnt a csapatból az alázat, a megrendíthetetlen türelem. dani alves félpályáról rászúrja, hátha bemegy, ez pl nevetséges volt, akárcsak a hatástalan ívelgetések. pep meg kivételesen rosszul cserélt, pedro általában nem egy nagy durranás mezőnyben, de ma szépen játszott, erre lehozza.
touré játéka viszont kiemelkedő volt, meccshiányosan is, ez volt a derbi legnagyobb pozitívuma.

nasteey 2009.12.12. 22:03:05

Megnyugtató, hogy a tavalyi évből tanulva, Laporta idén is megvette a bírókat. :D

Azt hiszem idén ez a második büntető, amit befújtak a Barca ellen, persze attól még kamu volt. Igazából a pár lassításból nem tűnt úgy, hogy eldobta magát Xavi, inkább csak elesett a bíró meg azt hitte, hogy.

Viszont ezek a katalán rangadók Barca részről mindig iszonyat szarok. Szerencsére idén már csak egy lesz.

hakapesz imi 2009.12.12. 22:05:22

Nah, vége, nem ez volt az ávszázad meccse. A gáz az, hogy még csak nem is "tartalékos" összeállításban érte el a Barca az eredményt és még így is egy kama tizivel volt csak jobb. Persze az Espanyol nem is érdemelt pontot, ha nem tudta kihasználni a túloldalon bemutatott bárgyú hibákat az utolsó 10 percben. Puzsol ritka szarul játszott a vége felé, és az egész védelem összeesett miatta. Nem jellemző, de az Espanyol ellen ma ez is belefért...
@sporttárs: tök mindegy, ki csinálja, köcsögség a műesés. Xavinak tanulhatott valamit Titi Anritól...

rizla 2009.12.12. 22:09:24

@hakapesz imi: "és még így is egy kama tizivel volt csak jobb."

azért ez túlzás, az első félidőben az espanol a pályán sem volt.

puyol pont kurva jól játszott, azért, mert volt két hibája, ettől még ez tény.

sporttárs 2009.12.12. 22:18:40

@rizla: Lehet, hogy az öt kontines szívét meglágyító csilivili Barca helyett ebben a szezonban több lesz az efféle általad írt mentalitású és forgatókönyv szerinti játék, de a veretlenség ott van, a többi meg történelemkönyv.
Mindenesetre jó olvasni ilyen józan elemzést egy Barca-szurkertől, mert mindjárt jön Csöncsön. :)

sporttárs 2009.12.12. 22:19:49

@hakapesz imi: Na képzeld, ha ezek egymástól tanulnak, milyen potenciál lesz még ebben a csapatban, például a kezdőcsapatnak rögtön van huszonkét keze. :)))

rizla 2009.12.12. 22:28:42

@sporttárs: nem a forgatókönyvvel volt a gond szerencsére/sajnos

vigvik 2009.12.12. 22:30:07

@mocsing: Ez egy kicsit hihetetlen nekem. 32,4 km/h=9 m/s, ezzel számolva egy százas táv csúcssebességen 11,1 s. Ha ehhez hozzászámoljuk, hogy az elején van reakcióidő, plusz fel kell gyorsulni, akkor ez saccra 12 s köré adja ki a 100-as idejüket. Tehát vanPersie kb. annyit tud százon, mint én... Dombiról anno azt mondták, hogy 11,0-t tud százon, ahhoz szerintem 10 m/s-nél (=36 km/h) nagyobb (de minimum akörüli) csúcssebesség kell, és valszeg C. még gyorsabb, mint Dombi volt.

Bumpi 2009.12.12. 22:30:24

véééégre vezet a psv

hakapesz imi 2009.12.12. 22:33:02

@rizla: Azt kábé mindenki tudja, hogy neked fizikai fájdalom, ha valakivel egyet kell értened és így soha nem is teheted. Mivel ez kóros, nem is hibáztatunk érte. :) Viszont az is tény, nem azt írtam, hogy Puyol szarul játszott, hanem, hogy a meccs vége felé játszott szarul. Ha azokból az orbitális hibákból csinál 1-3 pontot az Espanyol, most biztos mindenki a kapitány hibáin csámcsogna... Az eslő félidőt megadom, tényleg csak a Barca volt a pályán, de a vége még is csak 1-0 lett, szóval tényleg csak a kama tizi volt a különbség, mert a labdabirtoklás, meg a sípszó utáni okszik szépek, de gólra játszák, az meg csak 1 volt, az is egy kama tizi. A tavalyi CFC elleni elődöntő után sem mondtad volna, hogy a CFC a pályán sem volt és milyen jó nagy arányban a miénk a labda, ha Iniesta nem lövi ki a felsőt...
@sporttárs: na, azért ami sok, az sok. :)

rizla 2009.12.12. 22:33:35

www.youtube.com/watch?v=ZDimvPJ6kVw&feature=related

ezt meg most találtam véletlenül. nocsak, mégsem csak egy kapuralövése volt a barcának a stamford bridge-en?

rizla 2009.12.12. 22:35:08

@hakapesz imi: jó, a megfogalmazásoddal nem tudtam egyetérteni.

"A tavalyi CFC elleni elődöntő után sem mondtad volna, hogy a CFC a pályán sem volt és milyen jó nagy arányban a miénk a labda, ha Iniesta nem lövi ki a felsőt..."

most sem mondtam, olvasd el, amit írtam. egyébként a chelsea-meccs egy másik sztori, ott szerencsésen vezetést szereztek korán. itt csak a barcán múlt, hogy az espanol egyáltalán meccsben maradhatott.

drogosmacska 2009.12.12. 22:40:00

igazi spanyol rangadó ez: a csapatok sikeresen lehúzták egymást egy elég alacsony, küzdelmes szintre, a bíró kezéből meg csúszik ki a meccs.

drogosmacska 2009.12.12. 22:40:49

@rizla: igazad volt, csessze meg :)

rizla 2009.12.12. 22:45:25

@moltisanti: tényleg, mea culpa. a stamfordon a barca játszott sárgában, mondjuk elég lett volna az eredményjelzőt megnézni.
jó, akkor tényleg csak egyszer találták el a kaput :(

a valencia meg menjen már a faszba.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.12. 22:48:04

Egész jó a meccs:) 20 perc után esélyt sem adtam volna magunknak, de azóta Higany és Karim nagyon él. Granero kell a pályára még és meg lehet a 3 pont is.

A bírónak nem egyszerű, na meg új lesrekordra is hajtanak a csapatok, és mind nagyon necces.

rizla 2009.12.12. 22:57:25

miért mutatják 5ször mata lövését? befagyott a sport1?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.12. 22:58:12

Vazzeg, aki jobbat várt a katalán derbitől az álmodott. Mindig erről szól, műtizik, hisztik, szar játék, stb.
Legalább megvan a három pont, kurva nyögvenyelősen (Xavi meg műesés, azóta filózom csinált-e már valaha ilyet, szerintem nem).

rizla 2009.12.12. 22:58:35

persze látom, hogy nem, mielőtt még valaki beszól, de hosszú idő óta először adtam hangot az elemzésre

drogosmacska 2009.12.12. 23:02:15

@rizla: hiba volt, persze ha vakok által küldött sms-ekre vagy kíváncsi, akkor nem szóltam

England win The Ashes! 2009.12.12. 23:04:44

Köhömm! Hol is hagytuk abba a vb-posztnál a Zidane-Xavi vitát?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.12. 23:09:49

@Dr Jozef Vengloš: Köhömm! Szálljunk le szépen Xaviról, ami Csöncsönnek Messi az nekem Xavi.
Szóval ez pont jó volt, pont így kellett, nagyság, légiesség, művészi kivitelezés volt ez a megmozdulás :DDDDD

rizla 2009.12.12. 23:11:20

vége. szar valencia.

rizla 2009.12.12. 23:12:53

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ugyan, ebből is csak az derült ki, hogy benzema a legnagyobb király, a madrid dombi tibijének csak az megy, ha a francia passzából üres kapura lőhet.

hakapesz imi 2009.12.12. 23:13:39

na bassza meg... Beszarok ezen a Valencián. Soha nem tudnak úgy játszani, ahogy kell(ene)!

rizla 2009.12.12. 23:14:03

az azért elég röhejes, hogy azt tárgyalták a studióban, hogy raúl vajon miért nem játszik. mi az istenért nem figyelik a meccseket, ha már ebből élnek, hogy meccset néznek, és közben még a tv-ben is mutogatják őket?

England win The Ashes! 2009.12.12. 23:14:07

@csizsikpizsik: Vitattam én egy szóval is?
Egy Oscar-szobrot adnék is neki érte. ;-)

rizla 2009.12.12. 23:15:20

@hakapesz imi: a real madridnak viszont óriási fegyvertény lesz, ha győz a mestallaban.

egy méterről fölé, ez vicc. lúzerek.

rizla 2009.12.12. 23:16:30

na, tudtam, hogy csak noszogatni kell őket

...

: DDDDDDDDDDD

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.12. 23:16:37

@rizla: Én is várom majd a reakciót. :)
Egy nagyon szép volt mellesleg. Ennél jobban csak a Valencia meze tetszik.

hakapesz imi 2009.12.12. 23:16:49

ez a Benzeme olyan darabos, mint egy zsák tégla, erre pont ma kell jó napot kifognia. Mindegy, legalább nem hozzánk igazolt. Verném is a fejem az öntöttvas radiátorba.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.12. 23:17:02

Ezen a Valencián azóta nem tudok meglepődni mióta 9 reálossal megverették magukat tavaly a szzperkupa visszavágóján...

hakapesz imi 2009.12.12. 23:18:45

Ez már valami. Tele a gatya, jön az eredmény? Miért kell erre várni, baszki?!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.12. 23:21:05

Másrészt der Vaart az utóbbi időben rég látott formát mutat.

bög 2009.12.12. 23:22:28

marcelo - higany te jó ég:)

hakapesz imi 2009.12.12. 23:22:45

@rizla: ja, de ne úgy legyen. Sokkal jobban tetszik az a forgatókönyv, hogy a Valencia feljön 1 pontra a reálra, vagy mennyire. Ha így folytatják, meg is lehet a meccs.

drogosmacska 2009.12.12. 23:23:00

Higuainból még a végén csatár lesz :)

rizla 2009.12.12. 23:30:34

higuain szerintem berámol azért majd egy harmadikat is. ilyenkor sajnálom, hogy már nem pancho írja a spanyol posztokat.

rizla 2009.12.12. 23:31:33

jön raúl, a valencia esélyei nőnek. érti valaki, hogy miért vdv megy le?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.12. 23:32:54

@rizla: Érthetetlen. Nem tudom, ezzel mi célja lehet Pellegrininek.

rizla 2009.12.12. 23:37:51

casillas mindkét gólnál bohócnak tűnt. azért ez kicsit sok a világ legjobbjától.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.12. 23:48:19

@rizla: bezony, mindkettőben benne volt, de egy rossz meccs miatt nem venném el tőle a címet. majd ha bl-negyeddöntőben beesik a kapuba a labdával, ha érted, mire gondolok :)

rizla 2009.12.12. 23:50:18

@_benito: én sem vettem el tőle a címet, ezt nem tudom miből gondolod, nem ironikusan írtam. ugyanakkor egy ideje rendesen benne vannak ezek a faszkodások, néha már-már reinára emlékeztet, annyira bénának, és tehetetlennek tűnik, ha szar napja van.

krysal 2009.12.12. 23:53:36

...jobb esetben az ilyen meccsektől fosom le a bokám. Öhm, de mondtam, hogy nincsenek rossz érzéseim a Valenciai kirándulás miatt:)

@_benito: miért, Cech mai teljesítménye megvan?

rizla 2009.12.12. 23:55:32

@krysal: hát az régóta nyílt titok, hogy cech a fejsérülése óta már nem annyira kiegyensúlyozottan zseniális, mint előtte.
hogy casillas-szal mi történt, azt már nehezebb megmagyarázni, szerintem csak ráunt, hogy soha nincs előtte normális védelem, és kikapnak akkor is néha, ha végigparádézza a meccset. tavaly mindkét clasico hazabaszta szerintem érzelmileg, az első azért, amit az előbb mondtam, a második azért, mert lazán rúgtak neki egy hatost élete egyik legfontosabb meccsén.

krysal 2009.12.12. 23:58:53

@rizla: talán benne van, amit mondasz, sőt, esélyes, de szerintem egy kicsit sok neki egyelőre ez a kapitánykodás is. Sajna mostanában zavaróan sok hibát ejt, amiket igazából nem foghat a védelemre. Idén pedig több is volt ezekből:S

...persze ez is csak okoskodás, az ilyen is benne van.

bög 2009.12.12. 23:59:46

nagyon szerethető volt ma ez a real

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.12. 23:59:47

Király!!! Régen volt ennyire jó a csapat. Ezért nem aggódom Cé hiányában sem, mert a srácoknak eszébe jut, hogy mást is lehet csinálni, mint nekiadni a labdát. Higuain pedig továbbra is a kedvencem! Újabb két fontos gól, amivel már elég soknál jár, főleg a kulcsfontosságúak tekintetében, dehát neki mindig bizonyítania kell, mert sose kerül ki a "végén még csatár lesz" kategóriából. (Persze nem mehetünk el Benzema és Marcelo érdemei mellett) Én továbbra is hiányolom a Graneroba vetett több bizalmat.

És Casillas letudta erre a szezonra a bakikat, ráadásul győztes meccsen, statisztikailag erre már nem kell ebben az idényben számítani:)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.13. 00:00:56

@krysal: hát, az inkább szerencsétlen volt sztem. egyébként ma nagyon nagy volt a real, jó volt nézni.

@bög: na, pontosan. pedig ez velem nem gyakran fordul elő.

rizla 2009.12.13. 00:01:19

@krysal: épp ezt mondom, MOST MÁR nem fogható a védelemre. egyébként nem csak idén, ugye emlékszünk tavaly del pierora, akkor láttam életemben először szar formában casillast.

rizla 2009.12.13. 00:04:00

@bög: én egy ilyen jelzőt sosem mernék megkockáztatni a madrid kapcsán, de tény, hogy a mai produkcióval hivatalosan is bejelentkeztek a bajnoki címért. több élet volt a madridban, mint a barcában, nem vagyok boldog.

krysal 2009.12.13. 00:05:44

@rizla: van ebben valami, kár lenne, ha épp akkor esne erősen vissza, mikor tényleg egy jó csapat kezd körülötte alakulni.

@_benito: "jó volt nézni." tökéletesen egyetértek, párom is végig vigyorgott, mint a vadalma.

halareaal 2009.12.13. 00:07:56

nah nagy meccs volt, egy jó erős Valenciát sikerült legyőzni, ráadásul idegenben. ma sztem Benzema is jó volt, ahogy vdVaart is, a hollandot nem kéne eladni. részben (un)szimpátia miatt mondom, de Garayt lehetne próbálgatni, nem kizárt h hosszútávon jobb megoldás, mint Pepe.

Casillasról meg annyit, hogy az első gólnál nevetséges amit produkált, de a 2. nál erős volt a lövés nagyon, ráadásul viszonylag közelről, ott inkább pechje volt. amúgy pedig ezen kívül volt a Milan ellen, meg talán még egy mecsen nagy hibája, amit azért még mindig bőven kompenzál a bravúrokkal, és az általában nagyon magabiztos teljesítménnyel, tavaly ebben a szakaszban sztem jóval szarabb volt.

halareaal 2009.12.13. 00:09:34

Cének pedig fel kell kötnie a gatyáját, ha házi gólkirály akar lenni (a bajnokságban legalábbis), a MUban nem volt ilyen konkurenciája:D

rizla 2009.12.13. 00:13:29

@halareaal: a madridban sem lesz ilyen konkurenciája, ugyanazért, amiért az MU-ban sem volt. ha pályán van, akkor neki KELL lőnie az összes gólt, mert egy buzi kis akarnok.

krysal 2009.12.13. 00:15:20

@rizla: szerencsére többet sérült, mint nem, így jut a jóból másnak is:)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.13. 00:19:31

@_benito: Köszi, köszi! Már láttam reggel, és határtalanul örülök+büszke vagyok!:) Kaptam is köszönő levelet a női teamtől:)

Tika_ 2009.12.13. 00:19:54

töcsbe, nem láttam a meccset :(( (bár ahogy olvasom, nem sokat vesztettem...)
tudja valaki esetleg, mikor ismétlik és hol?

halareaal 2009.12.13. 00:20:06

@rizla: attól, hogy termeli a góljait, Higuain is működhet mellette. a szezon elején, amikor Cé 5öt vágott, Higuain sokszor mellőzve volt. meg ha Cé pályán van, akkor a védelem rá figyel, nem pedig Higuainra. amúgysem volt még egyetlen olyan meccs sem, amikor Cé a pályán volt és csak ő lőtt gólt.

krysal 2009.12.13. 00:20:24

Most néztem vissza a Xavi esetet (ma megmaradtam az Erő sötét oldalán), nem láttam élőben, de LOL.

Szerintem szegényke még csak nem is direkt csinálta, elbotlott a lábában, vagy egy kiálló fűszálban, a bírónak meg ki kellett volna röhögnie. Mindegy, jön még kutyára teherautó (unszimpatikusabb volt Ibra gólöröme, mint Xavi esése szerintem...).

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.13. 00:23:23

Na, ezzel vált teljessé Xavi karrierje. Nem létezik, hogy valaki 10+ éven át makulátlanul korrekt és rendes legyen. :)

chevyfan 2009.12.13. 00:34:08

@OJ: Raul? (még sosem volt piros lapja...)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.13. 00:38:28

@chevyfan:
Hát akkor valahogy ki kéne neki provokálni egyet még az idén. Majd a primerás köcsögválogatottból kijelölünk valakit a nemes feladatra. :)

pavel88 2009.12.13. 00:42:15

Rizla! Mi van, sokat ittál? Mit káromkodsz ennyit? Látom nem tetszik sem a Real, sem CR. Tetszik, nem tetszik ő az egyik legjobb a világon.S ezt a számok bizonyítják! Hogy is volt az utolsó spanyol kommentben? Ja igen: 33,6 km-t futna? Leülhet, egyes! Ez egy beharangozója az egyik legnagyobb rangadónak??? Ááááá, már megint az nst-s szinvonal! :S

értelmetlen_nevű 2009.12.13. 00:55:21

@pavel88: nekem úgy tűnik, hogy inkább te ittál többet a kelleténél. egyébként nem muszáj olvasni.

rizla 2009.12.13. 00:55:44

@chevyfan: de dobni azért csak dobta már magát.. csatárnál olyan nincs, hogy nem.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 01:16:17

varom pancho elmelkedeset arrol,h a nagy meccseken miert szar higany...

katalan derbi szar vt,nem is szamitottam jobbra,mindig ilyen. tavaly nekik vt szerecsejuk (keita jogtalan kiallitasa),most nekunk (kamu tizenegyes). orulok,h senki nem serult meg.
annak mar kevesbe,h nyert a madrid,viszont valoban taktikusan,osszefogottabban jatszottak. tarsasagban neztem mindket meccset,pont amikor a 3. madrid-golt megelozo szabadrugashoz tettek le a labdat jegyeztem meg,h szar a valenxia vedelme... 30 masosdperccel kesobb mar 2-3 vt.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 01:25:01

madridi reszrol egyedul az aggaszt,h pepe leserult. remelem,nem komoly,mert ot mindig orom latni,allandoan benne van a hiba,rossz helyezkedes,felesleges - esetleg masodi sargat ero - szabalytalankodas. ezzel szemben garay sokkal megbizhatobb es jobb nala. szal,csak epuljon fel mihamarabb az isteni pepe :DD

luqe 2009.12.13. 01:29:50

Én csak azt nem értettem a vezetés(ek) után, hogy miért állt le a csapat? Szinte hagyta gólt lőni a valenciát. Az első egyenlítő gól nem volt hiba, azt Albiol nézte be. Ha ugyanez történik mint Casillas kifutásánál (Villa középre és magasan fejel) akkor megfogja a kapus. De ha bent marad és mondjuk nem középre megy a labda (hanem bárhova is, alacsonyan vagy magasan), akkor esélye sincs.

A második potya volt. Egyébként ez egyfajta szomorú megkoronázása is volt ennek az évnek a Madrid részéről, mert egy ugyanolyan suta mozdulat a Valenciánál nem volt gól (hisz Cesar az első félidőben szinte ugyanezt adta elő Higuaín lövésénél), az Casillasnak bepattant. Remélem 2010-ben ezek a balszerencsés dolgok elkerülik a csapatot.

(Halkan megjegyzem, mikor Joaquin készülődött, meg is jegyeztem magamban, hogy na a nagy Betises... évek óta egy hulladék, de ha most bejön, tuti lő egy tetves gólt. Nos, így legyen ötösöm a lottón.)

Szumma: jól játszott a csapat, a gólok utáni 5-5 perces érthetetlen felfogást leszámítva nagyszerű volt a teljesítmény. Uralták a fiúk a meccset (az első 15 perces valencia féle nekikugrást követően, amiről amúgy lerítt, hogy nem lehet 90 percig csinálni), és mezőnyben is szép dolgokat csináltak. Úgylátszik megérte a meccs előtt Higuaínt és Benzemát leszarozni, jót tett nekik.

luqe 2009.12.13. 01:33:44

@ferenck: :) több "barszelónistától" olvastam már ilyesmi véleményt, amit nem értek. Pepe szerintem messze jobb, mint a barcelona akármelyik belső védője. Tavaly volt egy 1-2 hónapos hullámvölgye. Ma is, amíg pályán volt nem mentek el mellette (Se villa, se mata, pedig egyik se béna gyerek).

Abban viszont egyet értek, hogy jó, hogy van Garay. Így 3 elsőszámű belső védő áll Pellegrini rendelkezésére. (vagy ha baj van, akkor egy klasszis negyedik is, Ramos személyében)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 01:44:00

@luqe: reszemrol mindig meglep,amikor a "mandrilistak" azzal jonnek,h pepe milyen jo vedo. nulla taktikai erzek (szogletzaszlonal elkovetett ertelmetlen - masodik sargat ero - szabalytalansag a roma ellen anno) ,rendkivul alattomos,felesleges lapgyujto,gyakoriak a sorsdonto helyezkedesi hibai (pl. ibranak is csak a hatat nezte a clasicon a gol elott).

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 01:47:26

@luqe: nemhogy puyolt,pique-t,marquezt,de meg a serulesebol visszateroben levo militot es a beilleszkedesi gondokkal kuzdo csingriszkijt sem cserelnem el pepere.

rizla 2009.12.13. 01:49:00

@luqe: " Pepe szerintem messze jobb, mint a barcelona akármelyik belső védője."

ez mekkora faszság, úristen. oké, hogy a barcások túloznak pepe kapcsán, mert hát tényleg nem egy szimpatikus ember, de ne nevettesd már ki magad.

montipájton 2009.12.13. 08:19:14

Én annyit kérdeznék, persze Panchótól, ha itt lenne, hogy akkor most Pellegrininek mekkora szerepe van a sikerben. ))

Kár, hogy a másik meccsen a bíró döntött, megérdemelne már a Barca egy pedagógiai jellegű taslit.

montipájton 2009.12.13. 08:19:57

@rizla: Puyolnál nem jobb, de a többinél nem is rosszabb. Bár Piqét erősen hypolják mostanában.

sporttárs 2009.12.13. 08:44:15

Sajnos me láttam a Real meccsét de nagy második félidő lehetett.
Kicsit félek az ilyen "szimpatikusan és/vagy jól játszott a Madrid" szövegektől, mert hamarosan arra fog menni az egész, hogy a Cé mekkora köcsög, lám, ha ő nincs, sokkal jobb a csapat. :
De ehhez még valakinek meg kell érkeznie. :)))

Egyébként ebben a szezonban mintha nem lenne kevésbé meggyőző a Real a Barcánál, csak az egymás ellenin nem tudtak túllépni a fóbiájukon.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.13. 08:48:41

@sporttárs: Cé mekkora köcsög, lám, ha ő nincs, sokkal jobb a csapat.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.13. 08:53:41

@ferenck: Azzal a második szabálytalansággal a Roma ellen gólt került el.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.13. 08:57:23

@sporttárs: @popp:

Pont ez jutott eszembe. :-))

Azért kapott ki a Valencia, mert elvitte a hév, amikor végre sikerült (kétszer is) egyenlítenie. Érezniük kellett volna, hogy ezt a meccset nem bírják megnyerni, egyszerűen túl erős volt ez a Real, őrizni kellett volna az ikszet. De legalábbis nem olyan merészen kinyílni, ahogyan azt tették mindkét góljuk után.

Tipikus spanyol meccs volt, rengeteg hullámzással a játékban. Volt, hogy percekig csak rugdosódás, aztán volt, hogy ide-oda tikitakizott a játék, helyzetekkel itt is, ott is.

A Barca-Espanyol meg tipikus "katalán rangadó", pont ilyen meccsre számítottam. Mondjuk Xavi műesése engem is megdöbbentett. Bővült a repertoárja. (Lehet, hogy karrierje végén a vébédöntőben még egy lefejelésig is eljut majd?) :-))

Mourinho már nem a király 2009.12.13. 09:35:12

@Csöncsön: lefejelésig biztos nem, max. állon fejel valakit :D
@ferenck: te vagy a másik igencsak elbaszott ember itt a fórumon, de sebaj legyen igazad, épüljön fel Pepe minél hamarabb, majd megint leszedi Messit a pályáról a classicón, engem annyira nem zavar.

sporttárs 2009.12.13. 09:43:32

@Csöncsön: Most akkor túl erős volt a Real, de a meccset a Valencia vezítette el?
Értem. :)))

sporttárs 2009.12.13. 09:44:32

@popp: Ez a különbség közte és Totti között, aki csak köcsög. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.13. 09:48:04

@sporttárs: Na az igazi köcsög az Szekulovics ;-).

sundin 2009.12.13. 10:29:48

@chevyfan:
Raúl lőtt egy gólt kézzel a Leeds-nek jó 8 éve. Legalábbis rápattant a kezére is a labda, de ő "kegyetlenül" beverte, nem szólt a sporinak, hogy kéz. Mondjuk a végelszámolásnál nem osztott, nem szorzott, mindkét csapat továbbment a 8 közé.

halareaal 2009.12.13. 11:03:16

@popp: énis így emlékszem, az viszont tuti, h az első sárgáját vmi nagy balfaszság miatt kapta azon a meccsen. amúgy a képességei nyilvánvalóan megvannak, védő létére technikás, nagyon gyors, jól is fejel és nagyon jó egy az egyben, kevesen mennek el mellette, viszont olyan hibákat csinál a nagy meccseken, amik megengedhetetlenek. az említett Roma ellenin kívül pl tavaly Torinóban a Juve 2. gólját neki köszönhetjük, de a Pool ellen is nevetségesen festett. plusz képtelen irányítani a védelmet, hiába jó egyénileg, semmi stabilitást nem ad.
még szerencse, h Albiol hatalmas vétel volt. Pepe sérülésével meg ki lehet próbálni Garayt, nem kizárt h klasszis védő lesz belőle.

chevyfan 2009.12.13. 11:31:35

@sundin: azért van különbség a között, hogy rápattan vagy kézzel veszed le... persze mindkettő szabálytalan, csak a morális része (tudom, a morális győzelem nem ér 3 pontot)

majd ráguglizok, mert nem emlékszem...BL?

drogosmacska 2009.12.13. 11:52:16

@halareaal: ezzel én is egyet értek, nagyon jó képességekkel rendelkezik a srác, de borzalmas helyezkedési hibái vannak néha, és ami külön csípi a szemem, hogy túl szívesen dobálja magát, ami belső védőként nem szerencsés - gondoljunk csak a pool elleni második meccsen az első gólra. És mintha a Clasicon is lepattant volna egyszer Messiről (első félidő vége, a ziccer amit Casillas fogott), ami ezzel az alkattal elég nevetséges.

drogosmacska 2009.12.13. 11:55:42

@drogosmacska: már megint hülye vagyok, dehogy Messiről, Agüeroról az Atleti ellen, gól is lett belőle: www.youtube.com/watch?v=rSRFRGN_I9M

drogosmacska 2009.12.13. 11:59:49

@chevyfan: és persze ott van a barcelonai publikum csendre intése is, ami mondjuk nálam simán belefér, de ha már mindenképpen sportszerűtlen megmozdulás kell, akkor egynek elmegy: www.youtube.com/watch?v=Awy0sNQBFr4

nasteey 2009.12.13. 12:33:45

@Anthony - awkward silence: A leszedés nálad az amikor hátulról elkaszálja Messit? :D Több nem nagyon szokott neki jutni.

Nem értem, mi olyan szimpatikus a gyerekben. Gyakorlatilag a Real minden fontos meccsén hibázik (hol sokba kerül, hol kevésbé sokba).

Ja, és hogy Piquét miért hypolják mostanában? Csak meg kéne nézni 1v1ben hány párharcot szokott elveszteni. Vagy hogy helyezkedik. Vagy támadó pontrúgásoknál mennyire veszélyes.

Bár végülis ha lehúznátok szarnak az egész keretet, az se érdekelne, hisz' ettől se jobb, se rosszabb nem lesz egyik játékos sem. És hát minden sorozatban elég jól állnak, szóval nagy gáz lehet.

Mourinho már nem a király 2009.12.13. 12:43:37

@nasteey: Hát maradjunk annyiban, hogy nekünk sem kellene a Barcelona egyik középső védője sem.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.13. 12:50:58

@halareaal: na, ezzel megcsináltad a napomat, hangosan röhögnék, ha nem a család sertepertélne körülöttem... majd újraolvasom, amikor lehet.

krysal 2009.12.13. 13:01:45

Érdekes ez a Pepe kérdés, nekem is az jut eszembe, hogy a nagy meccseken vannak olyan döntő hibái, hogy namég. Ugyanakkor eszembe jut, hogy pl. a "Fehér karácsonykor" a Nou Campban mint egy felturbózott Terminátor végezte a dolgát, és ölt meg minden Barca támadást. Kettős ez, talán az összpontosítását kellene valahogy fejleszteni.

@Anthony - awkward silence: azért tedd a szívedre a kezed, Puyolnak jár a max respect.
A Barca Zámbója, de ha eszedbe jut pl. a legutóbbi El Classico, azért a mellett a teljesítmény mellett nem lehet elmenni szó nélkül (én pl. bőszen szidtam a felmenőit a meccs hevében, gyakorlatilag mindenre odaért. Kivéve CR két helyzetére, de azt meg sikerrel elbaltázta a portugál ARC:)

chevyfan 2009.12.13. 13:14:42

@drogosmacska: biztos elfogult vagyok, de nem láttam semmi szabálytalant... Raul "csendre intése" nem parasztság, hanem ő így (is) szokot ünnepelni (meg a mez hátára mutatás dupla "majdnemördögvillával" :-))

luqe 2009.12.13. 14:07:52

@ferenck: hogy ki kinek nézte a hátát a classicon, arról Marcelot és Ronaldot kéne megkérdezni (azért mert nem lett gól, nyilván emlékezni lehet még a két esetre, ahol elég csúnyán meg lett alázva az egész barcelona védelem). Az meg, hogy kit kire cserélnél el... nem igazán érdekel :) Nekem addig jó, amíg ti, de leginkább guardiola elégedett azzal a védelemmel.

@rizla: nem faszság. nem kell egyetérteni vele. Pepe hibázott már (mint ahogy minden védő), meg volt az a csúnya esete a Getafe ellen, és sajnos minden megnyilvánulás erre a dologra alapoz.

luqe 2009.12.13. 14:18:29

@krysal: Puyol valóban egy olyan játékos akit tisztelni lehet, de nálam az erősen árnyékolja a képet, hogy képes nagyon sportszerűtlenül, dühből játszani. Az évek során megannyi olyan klasszikust láttam, ahol a lassításokon remekül látszott, hogy sokszor a labdát se nézte, hanem vicsorogva, gyűlölettől fűtve nyújtott páros/néha hármas lábbal repült bele az ellenfélbe. Meg más sorsdöntő BL meccseken is csinál ilyeneket. Az alattomos mezrángatásairól meg akadályozásairól nem is beszélve. Amit persze fel lehet fogni a "rutinnak", satöbbi, de nálam meg genyóság...

rizla 2009.12.13. 14:21:38

@luqe: pepe még sehol nem bizonyított annyit, mint puyol. fiatal, de már hozzáköthető több piros lap, és idióta hiba. puyol sárgát is csak elvétve kap.

az, hogy alattomosnak nevezed, az meg nevetséges, tényleg. akkor pepe mi? egy vadállat köcsög.

chevyfan 2009.12.13. 14:31:08

Távol áll tőlem, hogy védjem a barcát, de Puyolt elég nagy elvakultsággal lehet alattomos vadállatnak nevezni. A rutinos védő már oké:-) Védőként logikus, hogy nem lehet olyan elegáns labdazsonglőr, mint mondjuk pl esetleg Raul

sundin 2009.12.13. 14:49:37

@drogosmacska:
Ez egyszer fordult elő, alig múlt 20, utána bocsánatot is kért.
@chevyfan:
Így szokott ünnepelni?? Balotelli igen, Raúl nem. Egyébként a "kezezésre" visszatérve, igen, BL, 16 között, akkor még ott is csoportkör volt és ha jól emlékszem 3-1 lett.

pavel88 2009.12.13. 14:53:26

Rizla! Ismét ez a köcsögözés! Még nem unod? Ja igen, én buta vagyok, bocs!

sporttárs 2009.12.13. 15:08:20

Puyolt én nem szeretem, de vitatni a képességeit már csak ennyi válogatottság miatt is, lehetetlen. Azért ott se hülyék lesznek kapitányok. Vagy nem mázlival nyernek EB-t.

A katalán öntudat és színpadias túlfűtöttség meg ilyenekkel járó megnyilvánulások miatt nem szimpi, én nem szeretem, ha többet csinálnak egy focimeccsből vagy csapatból, mint ami, de kívülről okoskodom, belülről biztos így éreznek, vagy majdnem így, a többi meg a szükséges színház a népnek.

shinigami 2009.12.13. 15:58:26

@rizla:
regebben azert puyol sem volt egy elegans vedelmi miniszter...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 16:03:31

pepe amellett,h donto hibakat vet,fejre is rendkivul ellenszenves. ez hagyjan is lenne,de az ellenszenv mellett az osbutasag sugarzik rola. a ketto 1utt meg egesz egyedi kombinaciot eredmenyez. nem tudnek hirtelen meg 1 futballistat mondani jelenleg,akinek a keperol ennyire sugarozna a sotetseg. es ezt nem a real-antipatiam mondatja velem: albiolt,garayt es reszben metzeldert is jo vedonek tartom,semmi bajom nincs veluk. ramos tamadasban jo,vedekezesben (kulonosen a szelen) mar kevesbe,de pepehez viszonyitva eg es fold. az a durva,h 1 pepe arnyekaban meg c. ronaldo is 1 szimpatikus atomfizikusnak tunik.

chevyfan 2009.12.13. 16:26:24

Pepe-nek keresztszalag szakadása lett. Legalább 6 hónapig nem lép pályára.

chevyfan 2009.12.13. 16:27:36

Legalább= minimum

Kicsit félreérthető lett...

Mourinho már nem a király 2009.12.13. 16:40:32

@ferenck: igen, hát gondoltam én, hogy sokan nem a teljesitmény, hanem a kinézet alapján itélnek meg valakit, mondjuk Pepe nekem is furcsa volt vagy 2 hónapig, amig meg nem szoktam.
De ha ez alapján mérlegelsz akkor sem értem mért a Barcának szurkolsz. Ki volt a kedvenced Kluivert, Dinnye, Alves? :DD

CS0ki 2009.12.13. 17:00:01

"Ja, és hogy Piquét miért hypolják mostanában? Csak meg kéne nézni 1v1ben hány párharcot szokott elveszteni. Vagy hogy helyezkedik. Vagy támadó pontrúgásoknál mennyire veszélyes."

Legjobb gyerek a Barcában! :) Bírom a fejét nagyon! :) Egyébként meg szenzációs védő, elől veszélyes, hátul atomstabil. Mint amilyen Ramos volt nálunk, amíg ki nem került szélre! :(

chevyfan 2009.12.13. 17:02:53

Érdekes, hogy Ramost mindenki jobb védőként akarja játszatni, pedig már nem egyszer nyilatkozta, hogy középső védő poszton szeret játszani. Értem én, hogy nem kívánságműsor, de...

nasteey 2009.12.13. 17:11:36

@chevyfan: Tényleg meglepő. Mint, ahogyan az is, hogy (emlékeim szerint) azon a poszton robbant be a Sevillában, és az a teljesítmény ösztönözte az akkori vezetőséget valami 30m€ kifizetésére.

Az meg különösen meglep, hogy eddig több edző alatt is dologozott, de azok csak a jobb oldalon erőltették, sőt középhátvédet szinte mindig igaztak. A hülyék, pedig ott volt Ramos kéznél. :D (persze lehet nektek is igazatok, nem igazán követem, de tény, hogy nem egy edző hozott magával középhátvédet, és tette ki Ramost a szélre)

Mourinho már nem a király 2009.12.13. 17:19:02

Most megvan a lehetsőség, hogy visszakerüljön, hiszen Pepe erre a szezonra kiesett, és jó Garay meg minden, de mégsem kellene a BL kieséses körbe vele nekifutni. Csak az a kérdés, hogy jobb oldali védőt vagy középsőt könnyebb találni télen.Vagy esetleg Marcelo összekapja magát, és akkor Arbeola visszamehet a jobb oldalra.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 17:20:39

@Anthony - awkward silence: egyikuk fejen sem latszik az "osbutasag" es pl. alves csibeszsegeben is emberi,grimaszokat vag stb. pepetol soha semmi iesmi,nagybutan belebambul a vilagba,neha felrug vkit...

egyebkent reizigert,ronaldinhot es termeszetesen kluivertet is birtam. utobbit annyira,h davids,seedorf es o vt a 3 kedvencem az evezred elejen. kluivert 1 kifejezetten jomegjelenesu,sarmos arc. ronaldinho az ronaldinho,nem lehetett nem szeretni. karizmatikus figura. peperol legnagyobb joindulattal sem mondhato el semmi iesmi. emellett a teljesitmenye is eleg hullamzo,aminek en csak orulni tudok. jatektudasban meg egyszeruen szentsegtores meg 1 reizigerhez is hasonlitani,masik 3rol nem is beszelve. hozzajuk kepest masodosztaly szint.

ramos meg valoban sokkal jobb kozepso vedonek,amiota jobb bunkokent eroltetik,csak arnyeka onmaganak.

CS0ki 2009.12.13. 17:21:12

"Az meg különösen meglep, hogy eddig több edző alatt is dologozott, de azok csak a jobb oldalon erőltették, sőt középhátvédet szinte mindig igaztak. A hülyék, pedig ott volt Ramos kéznél. :D (persze lehet nektek is igazatok, nem igazán követem, de tény, hogy nem egy edző hozott magával középhátvédet, és tette ki Ramost a szélre) "

Első évében, Capello alatt jórészt belső védőt játszott, kiválóan(meg azóta néha-néha bekerült 1-1 meccsre, akkor is jó volt). De érdekes, hogy a szurkolók közzött szinte mindenki inkább belső védőként akarja látni, de az edzők mindig a szélen játszatják.

chevyfan 2009.12.13. 17:46:27

Marcelo sem szeret bal védőként játszani... Lass jobb védőként is működik, csak akkor a vkp marad üresen...sehogy sem jó:-(

Garay-t mindig középen játszatták, vagy szélre is jó? Vagy esetleg Heinzét visszahívhatnánk (csak vicc volt)
Metzelder, Metzelder... nem az az igazi Messi-hatástalanító

@ferenck: "ronaldinho az ronaldinho,nem lehetett nem szeretni" - ezzel tudnék vitatkozni:-)

mann 2009.12.13. 17:48:24

Reiziger>Pepe ?
Hűha.
Van még ott ahonnan ez jött? Pl. Hesp>Casillas? :D

Mourinho már nem a király 2009.12.13. 17:49:09

@chevyfan: "ronaldinho az ronaldinho,nem lehetett nem szeretni" - ezzel tudnék vitatkozni:-)

De NEM lehet, őt szeretni kell, meg Messit is nem tudtad? Nem szeretni csak Cét meg Pepét lehet.
Na jó, csak vicceltem :P Felőlem aztán mindenki azt szeret akit akar.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 17:55:40

@mann: kedvenc klubom es kedvenc valogatottam egykori jobbhatvedjet osszehasonlitani a (szamomra) legellenszenvesebb klub es a legellenszenvesebb valogatott legellenszenvesebb jatekosaval nem biztos,h objektiv eredmenyt szul,de igy is mar tul sok idot vesztegettem arra a senkihazi portugalra. casillas meg termeszetesen tobb klasszissal jobb a teljesen atlagos kepessegu hespnel. casillast szeretem is,szimpatikus egyeniseg. rault,higanyt ugyszinten. c. ronaldoval sincs mar kulonosebb bajom. pepe meg guti viszont kulon kategoria. legalabbis nalam.

mann 2009.12.13. 18:02:40

@ferenck: Értem, hogy nagy kedvenc (nekem is az volt Kun Lajos), de attól még jobb focista nem lesz mint ami. :)
Szerintem Reiziger max. átlagosnál kicsit jobb játékos volt.

chevyfan 2009.12.13. 18:12:46

@ferenck: nálad aztán Pepe halmozottan hátrányos helyzetű:-) Csoda, hogy Casillas szimpatikus... Nekem nem nagyon tud olyan játékos szimpatikus lenni, aki nemszimpatikus csapatban játszik. Pl. barca játékost nem is tudok így hirtelen... (a tudás az más, az mezszíntől független számomra)

Válogatottat nem sokat tudok mondani, akit utálnék. Legjobban a horvát-szlovák-szerb... favágókat

krysal 2009.12.13. 18:13:00

Valaki fejről megállapítja, ha valaki ostoba (?), és ez alapján rühelli (??), de Alves (aki egy született suttyó, még az ex-Sevillás társai szerint is), fejre se épp a legszimpibb, lerendezve egy "csibészes" jelzővel?

Ejj, ferenck, ezt pont tőled nem vártam...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.13. 18:16:38

@krysal: amúgy ez létező jelenség, fiziognómiának hívják :)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 18:17:16

@mann: "Szerintem Reiziger max. átlagosnál kicsit jobb játékos volt."

sztem meg pepe az atlagosnal rosszabb jatekos... egyebkent reiziger nemcsak barca-,oranje-jatekos,hanem meg ajaxos is vt (az amszterdamiak mindmaig a masodik kedvenc csapatom).

@chevyfan: "Nekem nem nagyon tud olyan játékos szimpatikus lenni, aki nemszimpatikus csapatban játszik."
sok ilyet fel tudnek sorolni: casillas,raul,higany,rvn, zanetti,cambiasso,lampard,terry...

chevyfan 2009.12.13. 18:18:44

@krysal: Alvesről tényleg azt hittem a classicon, hogy megüti a partjelzőt, mert mind a két kezét ökölbe szorítva emelte fel... a kis huncut csibész (egy pirosat csaptam is volna neki egyből)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 18:20:30

@krysal: nezd,alves eseteben biztos megszepiti a dolgokat,h meik csapatban jatszik (es nem is akarmilyen szinten)... suttyosag es butasag nem feltetlenul szinonimak: zlatanra pl. lehet azt mondani,h suttyo,butanak viszont nem tunik az ember...

chevyfan 2009.12.13. 18:23:54

Tehát az a lényeg, hogy a mezszín azt teszi egy focistával, mint az alkohol a nőkkel;-)

Mourinho már nem a király 2009.12.13. 18:37:51

Na, ha igy elmentünk "bulvárba", akkor elmondom, hogy nekem van Bommel a "kedvencem" jelenleg. Ha biró lennék egy Bayern meccsen ahogy jön ki az öltözőből adnám neki az első sárgát, aztán ha megkérdi ezt miért kapta rögtön a másodikat is :DDD

krysal 2009.12.13. 19:07:15

@heinrich: jelen esetben inkább részrehajlóságnak hívják, méghozzá a szemellenzős fajtából.

@ferenck: áhem. nekem pl. nem szépíti meg Cérnanyalót, hogy fehér mezben arcoskodik, ugyanúgy nem bírom az arrogáns pofáját. Elismerem az akaratát, ami idáig repítette, de ennyi. Zlanat is egy beképzelt majom, és súlyosbítja a dolgot, hogy nem is ostoba - mert Pepe tőlem aztán lehet nyugodtan az, nem várom el, hogy szonáták írása közben folytasson magasröptű vitákat az emberi lét mibenlétéről, sokkal inkább azt, hogy az arra járó ellenféltől szelíd határozottsággal vegye el a ladbát (ha ez azzal jár, hogy a földbe döngöli mr. SzentMessit, ám legyen, tőlem aztán nyugodtan), és továbbítsa azt a csapattársának. Köcsögség az volt tőle, amit az emlegetett meccsen csinált, meg persze sok hibáját is fel lehet hozni, de kontra is van életmentő megmozdulása rendesen.

Az meg szerintem elborult jellemhiba, hogy valaki szerint xy azért gyökér, mert x csapatban játszik. Ha Alves, Bommel, vagy Zlatan a szememben ugyanaz maradna, mégha a Gyilkos habfehérbe is öltöztetné (ne adják az Égiek)...

No mindegy, no offense, sry, csak ez kikívánkozott.

nasteey 2009.12.13. 19:08:00

@chevyfan: "Nekem nem nagyon tud olyan játékos szimpatikus lenni, aki nemszimpatikus csapatban játszik."

Ez azért igen csak meglepő (számomra). A Raúl - Casillas duó nekem is "kedvenc", amelett, hogy kiváló játékosok, nem az agyontetovált, pökhendi, mellveregetős, bulvársajtós köcsög. Sőt, azt hiszem, még a példakép jelző sem erős túlzás. Nem igazán érdekel, hogy a legnagyobb rivális ikonjairól van szó. Mondjuk Pepénél talán rátesz egy lapáttal a habfehér mez. Vagyis inkább a mez, a szimpatikus denevér arc, és a suttyó játék.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 19:22:18

@krysal: ne erts felre,pepe nem azert ellenszenves,mert a madridban jatszik (ilyen alapon minden madridi jatekos az lehetne,es ez tavolrol sem igaz),hanem mert onmagaban,elso ranezesre es a palyan mutatott viselkedese alapjan is az. a madrid-mez - mint ah nasteey irta - csak ratesz 1 lapattal. megnyugtatlak,ibra es alves sem tartoznak a kedvenceim koze (a samu-ibra cserenel talan en agaltam leginkabb samu mellett).mint ah az oranjebol sem van bommel a szivem csucske (sajnos,aki az,az meg nem lesz ott a vb-n: seedorf - btw,o is vt madrid-labdarugo...). elismerem a nagysagukat,elfogadom oket,orulok,h naon hasznosak a csapat szamara,mint ahogy annak is,h - nyilvanvaloan a jotekony barcelonai levego hatasara:DD - kezdik levetkozni regi enjuket. de ezzel 1utt sem valnak soha iniesta- v xavi-szinten szeretheto jatekosokka.

chevyfan 2009.12.13. 19:23:37

A szimpátia és a tudás elismerése között van egy kis különbség. Egy szóval sem állítom (nem is lehetne), hogy Messi, Rooney, Lúcio stb ne lenne ragyogó focista.
Igen meghasonlanék önmagammal egy Klose vagy Schweinsteiger igazolás után.

Hasonlót éreztem, amikor Raikkönen a ferrarihoz igazolt.

A pszichológusom szerint skizofrén vagyok.
Szerintem nem. Szerintem sem.

krysal 2009.12.13. 19:26:58

@ferenck: "nyilvanvaloan a jotekony barcelonai levego hatasara:DD - kezdik levetkozni regi enjuket."

Muhaha. Az Espanyol elleni tizi bevágása után láttad Ibrakadabrát? Ezt nevezed te... Alves meg egy ősköcsög, totál felesleges utánrúgásokkal.

Pepe egy jó védő, s emberből van, mint mindannyian. Nekem nem lett tőle kisebb, mert egyszer elgurult neki a gyógyszer. Zidane sem pl., én valszeg letéptem volna Mátrix fejét, és belehányok a torkába. (Már bocsánat, ezt most hallottam a hétvégén, miket nem tudnak a fiatalok? xD)

krysal 2009.12.13. 19:28:36

@chevyfan: "A pszichológusom szerint skizofrén vagyok.
Szerintem nem. Szerintem sem. "

Vasárnapi Pulitzer-díjunk győztese, utcahosszal. Gratulálok.

chevyfan 2009.12.13. 19:29:20

Milyen jó, hogy nincs barca-madrid madrid-barca igazolás... Saviola volt az utolsó (ha jól emlékszem) 2 éve, előtte Figo(?)

chevyfan 2009.12.13. 19:33:07

Remélem nem indul egy " melyik a köcsögebb csapat" szájkarate?

Szerintem egy dologban megegyezhetünk: szerencsére sem a madrid, sem a barca nem az a tipikus hentes csapat. Ha meg a favágás hiányzik, akkor nézek angol focit.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 19:37:08

@krysal: lattam,de - tudom,h ez ibrara nem vonatkozik - azt az euforikus oromkodest is lattam a helyszinen,amikor 2007 juniusban az espanol a 91. percben kiegyenlitett a derbin a camp nou-ban,es ezzel el is uszott a barca bajnoksaga. egyertelmu vt,h nem a dontetlennek orultek,hanem annak a tenynek,h az a gol mit jelentett az ellenfelnek. ezek utan felolem barmelyik granatvoros-kek jatekos alazhat espanolost. ibra is ezt tette. nem rugott bele senkibe,nem taposott meg senkit stb. es pep elmondasa szerint egesz meccsen provokaltak,el akartak erni a kiallitast. megtehette vna azt is,mint parszor tette zidane vagy pepe,de a torlesztes kifinomultabb modjat valasztotta.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 19:38:39

@chevyfan: ne is mondd fingo judast - keves embert gyulolok annyira a futballtortenelemben,mint ot...

chevyfan 2009.12.13. 19:42:43

@ferenck: az eligazolás miatt? Elveket ne keress. A barca is vette, ráadásul nem is oda akart menni (via wiki)

lexx 2009.12.13. 19:49:33

@krysal: ennek az erdetije a full metal jacketbol van.
"lecsavarom a fejet es a torkaba szarok"

krysal 2009.12.13. 19:52:24

@ferenck: mondjuk ilyet Luis Enriquére hallottál madridistától? Júdás... lol. Komolyan, valami nagyon furcsa dimenzióban éltétek meg ti ezt a Figo ügyet...

Pep meg még szép, hogy haza beszél, ki várta azt, hogy elmondja: "ennek a baromnak ekkora az arca, ez van"?

krysal 2009.12.13. 19:52:57

@lexx: erre nem emlékeztem, pedig a film nagyon ott volt/van.

krysal 2009.12.13. 20:02:48

@lexx: hálás köszönet:) Ihletet adtál, lehet megvan az esti program. (vagy a Sevilla legyen? komoly dilemma.)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 20:08:40

@krysal: szinten nem emlekztem ra,pedig szinten imadom kubrick filmjeit (a barry lindon a kedvencem).

luis enrique nem csapatkapitanykent,nem a madridi kozonseg egyik legnagyobb balvanyakent tavozott az osellenseghez. megmondom oszinten,atigazolasanak reszleteit nem ismerem.

@chevyfan: "Ha meg a favágás hiányzik, akkor nézek angol focit."
ezzel en is igy vagyok,eppen ezert nehany meccs kivetelevel inkabb nem is nezem a pl-t. remelem,ezeknek a hsz-eknek a hatasara nem fog megjelenni itt a glory-kommando es nem fogjak elmagyarazni,h miert jobb es szorakoztatobb a pl...

lexx 2009.12.13. 20:08:50

@krysal: a magyar verzi egyebkent jobb,ha van en azt neznem
egyebkent a szinesz aki Hartmannt jatsza valoban kikepzotiszt volt :) csak a trivia miatt

krysal 2009.12.13. 20:15:48

@ferenck: az a bajom ezzel a Júdásozással, hogy a rabszolgatartást már eltörölték, szíve joga volt, hogy elmenjen. Ha olyan fenefontos lett volna a Barca vezetésnek, Perez fizethet akármennyit, Figo nem megy sehova. Még ha saját nevelés, vagy katalán lenne, még talán megérteném a dolgot, de egy légiósról van szó. Ebből is az látszik, hogy kicsit túl van misztifikálva ez a klub-játékos viszony.

Amúgy is, az anyagyilkos az meg már bőven elég túlzás, nem?

...amúgy Kubrick természetesen rulez, bár én elcsépelt vagyok e téren, a Mechanikus narancs a favoritom...

@lexx: én, ha tehetem, mindent az eredeti nyelven nézem, valahogy jobban átjön. De nem kétlem, hogy jobb, majd vadászok egy torrentet ungarn szöveggel, és kösz a tippet:)
(Hartmann-karakter egyébként iszonyatos, de lám, akkor ezért...)

chevyfan 2009.12.13. 20:16:46

@ferenck: "remelem,ezeknek a hsz-eknek a hatasara nem fog megjelenni itt a glory-kommando es nem fogjak elmagyarazni,h miert jobb es szorakoztatobb a pl..."

van most fontosabb dolguk is:-)

chevyfan 2009.12.13. 20:19:28

Azon agyaltam (nagyon szigorúan csak elméleti szinten), hogy ha idén a barca a Bernabeu-ban tudna a BL-ben duplázni, az nagyobb boldogság lenne (játékosoknak/fanoknak), mintha a Camp Nou-ban nyernének.

lexx 2009.12.13. 20:20:47

@krysal: igazabol a nyelvi lelemeny miatt ugye a britonban a nehany alapszo fuck-shit ismtelgetesen kivul nem tul sok minden van

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 20:23:48

@krysal: off - kubricknak van1 kevesbe ismert filmje az 50es evekbol,the killing (barry lindon es - e teren en is elcsepelt vok - az urodisszeia mellett azt szeretem meg nagyon),melegen ajanlom,a reservoir dogs szerkezete nem kicsit lett koppintva onnan (tarantino becsuletere legyen mondva,ebbol nem is csinalt titkot).

persze,h tulzas az anyagyilkosozas,de fingoval kapcsolatban nekem mindig jol esik tulzasokba ragadtatni magam. mindenesetre perec ket legyet utott vele 1 csapasra: naon meggyengult a barca es a valsag el is tartott laporta erkezeseig,a madrid pedig igencsak megerosodott...

lexx 2009.12.13. 20:24:57

@lexx: a luis enrique esete anyiban mas,hogy o szabadlistara volt teve madridban ha jol mlekszem.
de ugye az arulozas ingyen van.kibicnek semmi sem draga.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 20:26:56

@chevyfan: "Azon agyaltam (nagyon szigorúan csak elméleti szinten), hogy ha idén a barca a Bernabeu-ban tudna a BL-ben duplázni, az nagyobb boldogság lenne (játékosoknak/fanoknak), mintha a Camp Nou-ban nyernének."

csak a magam neveben tudok beszelni,de ez igy igaz. egyebkent ezt latszik alatamasztani puyol v xavi 1 korabbi nyilatkozata is: azt mondta(k),h a helyszin eleve pluszmotivaciot ad a cimvedeshez. persze el is kell jutni addig,ami nem lesz egy setamenet.

krysal 2009.12.13. 20:39:00

@ferenck: szerencsére Tarantino nem csinál titkot általában abból, hogy a legtöbb "ötlete" lenyúlás. Kicsit csodálkozok is rajta, hogy ennyire túlsztárolják.
A tippet köszi, rákeresek.

@lexx: igen, így rémlik nekem is, összerúgta a port pár emberrel, azért is vicsorgott úgy minden El Classicón, mint egy ehte katalán:)

chevyfan 2009.12.13. 20:39:46

@ferenck: "persze el is kell jutni addig,ami nem lesz egy setamenet."

a madridra azért jellemzőbb, hogy szopóágra kerül:-) (nem jövök azzal a gagyi dumával, hogy majd ha kaptok egy igazi ellenfelet:-))

Aradebil 2009.12.13. 20:43:36

Jó nagyot zanyált ez a Reyes :S

Aradebil 2009.12.13. 20:49:00

ezaz Llorrenteeeee!!!!!
iViva Submarino Amarilla!

drogosmacska 2009.12.13. 21:08:04

@sundin: persze, tudom, csak azt akartam érzékeltetni, hogy még egy ennyire sportszerű játékosnál is elő lehet túrni a majd 15 aktív éve alatt 1-2 olyan dolgot, amire rámondhatjuk, hogy nem volt sportszerű. Egyszerűen nem lehet több mint 500 meccs alatt nem elkövetni valamit, ami egyeseknek nem tetszik, vagy amit nem lehet felfújni.

Az más kérdés, hogy egy ilyen játékos esetében ezeket az ember gyakorlatilag el is felejti (vagy éppen pont a kuriozum volta miatt nem - pont te hoztad a Leeds elleni kezezést másik példaként), míg ha mondjuk Adebayor, van Bommel vagy Balotelli követ el ilyet, akkor jön a kommentáradat :)

nasteey 2009.12.13. 22:20:47

@krysal: "mondjuk ilyet Luis Enriquére hallottál madridistától? Júdás... lol. Komolyan, valami nagyon furcsa dimenzióban éltétek meg ti ezt a Figo ügyet..."

Mindenki így éli meg. Saviola is elment azóta, mégse Júdásozták.
Egyrészt CSK-volt, másrészt (ha jól emlékszem) tiszteletbeli katalán. Vagy valami hasonló, szóval egész nagy respektje volt annak a majomnak. Ebből a helyzetből csak a sok pesatát látni, és lelépni az Urak Klubjába... nem a lojalitás példája.
Lehet itt mellébeszélni, példálózni, de ez az eset akkor is példátlan, és megérdemli a júdásozást.

halareaal 2009.12.13. 22:42:47

nem értek egyet azokkal, akik szerint hülyeség Ramost jobbvédőben játszatni, sőt. jelenleg mindent egybevetve, talán egy jobbhátvéd van, akiről egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy jobb mint Ramos ezen a poszton, az pedig Maicon. lehet h Ramos még jobb teljesítményt nyújtana középen, de a helyére érkező jobbvédő meg valszeg gyengébb lenne, mint Sergio. az pl sztem nem lenne jó megoldás, h Ramos bemegy középre és Arbeloa meg Marcelo a szélsővédők, így mindkét szélen elég sebezhetőek lennénk. meg azzal, hogy középre megy Ramos, a támadójátékunk is jelentősen gyengülhetne, hiszen amúgysincs szélsőnk (még Cé sem a jobb vonal mellett játszik, ső), Ramos pedig nagyon sokat segít be a támadásoknál, és rendre meg tud verni egy-egyben jó védőket is, veszélyt teremt. akkor lenne nagy lépés, ha jött volna a nyáron Maicon, de így sztem maradjon csak így, Albiol és Garay jók lesznek középen. amúgyis 1-2 beton csapatot leszámítva többet kell rúgni elöl, mint hátul beszedni, és most jó esély van rá, h azokkal a csapatokkal csak később találkozunk, addigra csak összeszzoknak még jobban.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.13. 22:59:22

@nasteey: es elotte sem mondta senki laudrupra,h judas,mert nem is vt az. maig tisztelik a barca-drukkerek.

gotanfun 2009.12.13. 23:24:38

Ne sajnálj ennyire minket annyira Garcia bőrmester. Ennyi pénzből, ennyi sérültel, 3 fronton tökéletesen helytállunk... meg figyeled a Deport és a Mallorcat? Tudod ők is ebben a bajnokságban játszanak és néha rájukférne a posztjaitokban a hátbaveregetés, nem csak a Real/Barca vica verze faszszopás.

chevyfan 2009.12.13. 23:30:04

Mi folyik ott atletikóban? 14. hely...kemény az a matrac

rizla 2009.12.14. 03:53:57

nem tudom volt-e már:

www.totalbarca.com/wp-content/uploads/2009/12/Espanyol-penalty-controversy.JPG

guardiola: “The Espanyol player (Baena) has even admitted to Xavi that it was a penalty,”

szerintem higgyük el.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.14. 08:11:17

@rizla: hát azt már azért nehezen hiszem el, hogy ezt a 11est meg lehet szavakkal védeni. kbszt nagy kamutizi volt

krysal 2009.12.14. 08:37:22

Háttértörténet Casillas Valenciai élményeiről. Tanulságos. Bár ez nem lehet oka a rossz teljesítménynek, de tuti benne van valamennyire.

www.youtube.com/watch?v=2gEwWa0UVE4

krysal 2009.12.14. 08:39:34

@rizla: ilyen meccsenként legalább 10-20 van, ennyi mezrántás ma már természetes. Bár igazán jó minőségű videót nem találtam, ahol részletesen kivehető lenne teljes egészében minden, de azért... ha ettől olyat zúg valaki. Kb ilyen röhejes Iniesta próbálkozása volt az El Clásicón...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.14. 09:56:00

@krysal: nem tudom, én láttam egy videót, a védő egyértelműen húzta a mezénél fogva. szóval, nem csak ott volt a keze, hanem nyúlt a mez rendesen, és hosszan. hogy ezért el kellett-e esni...

www.origo.hu/sport/focivilag/20091212-mueses-hozta-meg-a-barcasikert.html

Neil Blender 2009.12.14. 10:05:36

Xavi dobta magat ez nem vitas. Nem ertem azonban hogy ezen mit kell kiadni. A barca sztem a tizenegyes nelkul is megnyerte volna a meccset. A mueses rohadt idegesito, de tegye fel a kezet az akinek a kedvenc csapataval nem fordult meg ilyen elo.

Sokkal fontosabb hogy a Real ismet legyurte a Valenciat es tovabbra is 2 pontra lehet a Barcatol. Ellenben Kaka osszesen 2 honapra kidolt, Pepe meg valszeg az idenyre. Remek.

Az ATMA meg mar most a szezon vicce. Kiesni nem fognak de kinez egy kellemes 11-13. hely =)

nasteey 2009.12.14. 10:23:58

Meghúzták, elvesztette az egyensúlyát, de a 11-es egy szigorú ítélet. Madridistáknak ez műesés, Barca-fanoknak kétes. :D De azt hiszem Ronaldoval ugyanígy volt múlthéten.
Csak amíg ő tényleg dobta magát, addig Xavi nem. :D

Neil Blender 2009.12.14. 10:29:27

@nasteey: Jaajjj de kibaszott rossz duma ez.

Cr persze dobja magat de az isteni Xavi???? na o soha. lofaszt.

Xavi dobta magat a biro bekajalta, 11es. Kesz. Mit kell ezen moralizalni meg csusztatni? Nem mellesleg nem cska a madidistaknak hanem MINDENKINEK mueses a Barcasokon kivul. Ha ez 11es akkor CR multheti alakitasa 11es + piros lap a kapusnak.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.14. 10:29:49

A Valencia egy masszív, jó csapat, akik minden meccset hoznak - ha nincs tét.
Ha van, mint ahogy most szombaton is volt, símán le kell fogadni az ellent és hátradőlve károgni, hogy ugye megmondtam.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.14. 10:32:02

@Neil Blender: Azért ne jussunk oda hogy Cépicsa=Xavi. Kétes tizi, fos meccs, kötelezően elidegeskedett rangadó, maradjunk ennyiben.

Neil Blender 2009.12.14. 10:37:20

@csizsikpizsik: Korantsem mondtam hogy C=Xavi, a portugalra sokkal jellemzobb persze.

de tobb mint mulatsagos ahogy az idolt probaljatok itt vedeni egy tokegyertelmu esettel kapcsolatban. Xavi nem lesz kisebb focista attol hogy most feldobta magat, mert ez tortent.

Lesz ilyen eset a jovoben pro es kontra is. Ez is a foci resze.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.14. 10:45:47

@Neil Blender: Bocs, nekem pl. idol a srác. Én hinni akarom a nem rossz szándékot, de azért verni nem fogom magam erre.
Nálam ez bénaság volt és elfogadott ajándék/bírólúzerkedés tizi amivel 2163-ig mosdatva lesz minden alól a Cé mint a szerecsengyerek...

Neil Blender 2009.12.14. 11:01:29

@csizsikpizsik: Miert lett volna rossz a szandek? Elesett mert erezte hogy el kell meg kulonben is fogtak.

A vicc az, hogy ezt ti misztifikaljatok tul a nevetseges erveitekkel, mindenki mas lerendezte volna annyival: hogy feldobta magat, es?

Reszemrol Ce nem lesz mosdatva ha dobja magat (foleg ilyen egyertelmuen) akkor el kell ismerni. Ha ezert pont jar azt budos eletben nem veszik el a csapattol. Ennyi

nasteey 2009.12.14. 11:03:14

@Neil Blender: Hétfő reggel ennyire gyatra a humorérzék? :D

Mellesleg én elfogult vagyok vele szemben, mivel nem emlékszem, hogy láttam volna tőle ilyet akármikor is (szóval nem áll fent a farkast kiálltó fiú esete), volt valami testi kontakt, innentől meg lehet akármi.

www.youtube.com/watch?v=-6MUPDdNQqE

Ezzel kezdődik, lehet elemezni. Bár semmi értelme, úgyse győzzük meg egymást. :)

sundin 2009.12.14. 11:04:50

@krysal:
Nehogy már egy profi játékost ez zavarjon. Lipcsei Petit kockacukorral dobálták Pécsett, ahhoz képest ez teadélután.

Neil Blender 2009.12.14. 11:06:46

@nasteey: humorerzek? hetfo reggel? mikor nem vagyok szabin? normalis vagy? =)

nem fogjuk meggyozni egymast ez teny... :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.14. 11:33:58

@sundin: Én ezen inkább azért lepődtem meg, mert Casillasból nem néztem ki hogy így lereagálja a heccelést. Azt hittem kb. buddha-mosollyal hozza a jólfésült toprealost akinek évek őta el van adva...hinnye, ő is emberből van?
(a kockacukor-peti találkáról nincs videó? bármennyit fizetek érte!:)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.14. 11:45:29

@krysal: Soha nem értettem hogy az ilyen miért kell, mit ártott azoknak a lelki szegényeknek Casillas?

drogosmacska 2009.12.14. 12:02:54

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: igen, ilyenkor mindig eszembe jut, hogy vajon mit mondtak akkor, amikor az EB-n éppen az olaszok 11-eseit fogta. Ettől függetlenül ettől még nem kell bénázni, aligha most történt vele először ilyen karrierje során, tudni kell ezt kezelni

Mourinho már nem a király 2009.12.14. 12:22:43

Igen, de érted ő egyben a spanyol válogatott kapusa is, és olyan mint Raul vagy mittudomén a Barcánál Puyol, szóval elég tahó kell legyél, hogy ennyire ne tiszteld, és ennyire kihozd a sodrából. Ha Cét anyázták volna még érthető lenne.

rizla 2009.12.14. 14:48:23

@_benito: oké, akkor guardiola hazudik? tehát olyat ad baena szájába, amit nem mondott? mert ezzel kb ezt állítod. a kép önmagában semmit sem bizonyít, de ha a tettes elismeri a büntető tényét, akkor miről vitatkozunk?
bennem egyébként nem okozott nagy lelki törést, hogy xavi eldobta magát (ha eldobta), szóval nem a sérült világképemet akarom helyreállítani, egyszerűen csak közöltem a tényeket.

rizla 2009.12.14. 14:50:01

@Neil Blender: "Nem mellesleg nem cska a madidistaknak hanem MINDENKINEK mueses a Barcasokon kivul."

eddig nekem is műesés volt, bocs. de ha guardiola - vagyis hát az elkövető espanol-játékos - ezt mondja, nem fogom azt mondani, hogy de igen, csak azért is műesés, hazudik a köcsög. nem olyan ember.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.14. 14:52:57

@rizla: ez a világ egyik leglényegtelenebb kérdése, sztem. fogta a mezét (a céges bajnokságban is fogják egymást mezét ilyen esetben), a labda magas volt, xavi eldobta magát, ennyi. nem tartom kevesebbre xavit, számomra változatlanul ő a világ legjobb középpályása, de ez műesés volt.

a hétvége csapata viszont a real madrid volt, nagyon szimpatikus volt, amit valenciában csináltak.

rizla 2009.12.14. 14:53:31

@Neil Blender: ez így van. ismétlem, engem nem érdekel, ha műesés, rinyaldon sem háborodok fel újra és újra, mert felesleges (bár amit a 2006os VB-n műveltek portugáliával, az már olyan szintű kamuzás volt, hogy megfeküdte mindenki gyomrát), de azért kicsit olcsónak találom, hogy konkrétan ilyen főcímekkel tájékoztatnak erről a barcelona meccsről. elképzelem a madridista.hu szerkesztőjét, ahogy kéjes élvezettel rakja ki a hírt, hogy "a barcelona egy jogtalan büntetővel nyert". az eurobarca pl nem rakott ki ilyen hírt, hogy "a madrid egy jogtalan büntetővel egyenlített" (vagy szerezte meg a vezetést, nem emlékszem).
szóval azért vegyük figyelembe a tényeket, nem is feltétlenül a képet, csak baena állítását.

rizla 2009.12.14. 14:55:04

@_benito: de baszki, akkor miért mondja az espanolos, hogy büntető volt? tehát guardiola kamuzik? nekem igazából nem lényegtelen kérdés, ugyanannyira nem az, mint amikor azon ment a rugózás, hogy messi "köpött". ha megteszik, megteszik, hát istenem, leszarom, ha visszaolvasol, láthatod, hogy nem szenteltem ennek nagy figyelmet, xavi dobta magát, csók. de ha vannak olyan információk, amik másról árulkodnak, akkor vegyük már figyelembe, köszi.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.14. 14:59:25

@_benito: A realmadrid és a szimpatikus egy mondatban, uhhh, és ezt még a délutáni kávém előtt :DDDD

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.14. 15:00:04

@rizla: igen, guardiola hazudik. meg mindenki, aki azt mondja, hogy xavi nem dobta magát. flame off.

Neil Blender 2009.12.14. 15:02:06

@rizla: nem is elsosorban veled vitatkoztam hanem mas tanult kollegaiddal.

Amint mar fent is irtam amondo vagyok, hogy Xavi dobta magat, ezzel a Barca meccset nyert. End of story.

Ami meg megjelenik az ujsagban azt meg keretik tisztes cinizmussal figyelni, mert Pl a Marcaban ma megjelent hogy az Espanyol elleni jatekvezeto mar 4 jogtalan 11est itelt a Barcanak... Most akkor vegyem ezt is veresszajuan komolyan? Hany meg hany esetben fodult az elo hogy olyat raktak egy edzo, jatekos szajaba a zsurnalisztak amirol szo nem volt? Ezzel egyutt nem allitom hogy Pep hazudik de azt kicsit ketsegbe vonom hogy valoban ilyet nyilatkozott...

rizla 2009.12.14. 15:13:00

@Neil Blender: a totalbarca nem rak ki olyasmit, ami nem megbízható forrásból van, ebben eléggé biztos vagyok.

egyébként a tavalyi espanol elleni kamubüntetőt eszem ágában sem volt vitatni, bár azt jóval könnyebb volt befújni valódinak.

Neil Blender 2009.12.14. 15:27:27

@rizla: :DDDDDDDDD

azert nem semmi a repcsi ulese. Baszki a Max Cityben nem lehetne ilyen pluss fotelt venni ;)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.14. 15:43:59

@rizla: nekünk azt mondták az isiben, hogy nem tesz jól ilyen közelről nézni a tévét

CS0ki 2009.12.14. 15:44:36

Szerintem Xavi dobta magát vagy csak összeakadtak a lábai, de volt kontaktus is. Viszont az ilyeneket nagyon nem szokás megadni, különben minden beívelésnél, szögletnél ki lehetne osztani egy 11est... Mindegy, túl kell lépni a dolgon! :)

luqe 2009.12.14. 15:55:05

@krysal: arrafelé nem csak alves az egyetlen megkérdőjelezhető emberke(nála sportszerűtlenebb játékost nem nagyon ismerek. Itt nem csak az utánrugdosásokra gondolok, hanem a színészkedésekre is). Ibrahimovics jó helyre került. A két átlövő (henry,messi) és a brazil tuskófejű mellé.

hogy miért baj henry és messi kezezése? Főleg az utóbbi, ha akkora hipersztár egy másik univerzumból akkor miért folyamodik szabálytalan eszközökhöz? Ez nem csibészség, hanem etikailag megkérdőjelezhető... Szóval a barsza eléggé tele lett nem a sportszerűségükről híres játékosokkal, főleg a "sztár fronton". (Xavival meg Iniestával pl. semmi bajom). Na de hogy ez miért böki az arcom? Mind megússzák. Bezzeg ha Ramos jól lerúg valakit, őt legalább kiállítják. (sőt ,mostanság már jogtalanul is osztogatják neki a lapokat - lásd valencia elleni "kezezés") Lassról nem is beszélve...

Kontrasztnak meg ott van pl. alves, aki folyamatosan allatomoskodik, és jóformán sárgát is alig kap (kicsit fentebb puyol előhozása is ezért történt meg, mikor a kommentár mondta, hogy 2 sárgát kapott az eddigi szezonban. egy nagy "lol" elhagyta a számat...)

gotanfun 2009.12.14. 16:00:28

Komolyan adhatnátok a legközelebbi postnak azt a címet, hogy "Real vs. Barca, jornada 15".

balu11 2009.12.14. 16:09:35

@gotanfun: ez sztem túlzás

a Barcáról 14 sor, a Sevilláról 11 (Athletico - Villareal szintén 11) sor szerepel a beharangban (leütés-arányt nem számoltam) - ez több mint korrket pl.

a Real-Valencia rangadóról meg naná, hogy több (egyébként csak 21), hiszen a forduló rangadója egyértelműen, ráadásul a listavezető két kihívója csatázik(zott) egymással

és mivel ez a blog nem csak a spanyolfoci őrülteknek szól, talán nem olyan nagy baj, ha egy Getafe-Tenerifére nem jut 5ésfél sornál több...

rizla 2009.12.14. 16:14:18

@gotanfun: tetszik, nem tetszik, körülöttük forog a bajnokság is, legalábbis köztük dől el a bajnoki cím sorsa. a sevilla, valencia csak átmenetileg képes közelíteni.
ez van, ez nem az nst hibája. szerintem sincs jól így egyébként. ettől még persze a többi csapat is érdekes, de természetes, hogy a bajnoki esélyesekről több sor szól.

gotanfun 2009.12.14. 16:31:17

@balu11:

Ha már így megközelíted. A Valencia vs. Real felvezetőből kb. 1 sor ér valami. A többi kb. ilyen "írok már valamit mert muszáj, de nem sok kedvem van hozzá." Pedig a Valencia impozáns idegenbeli mérlegét szerintem nem lehet nem észrevenni, meg azt, hogy amit elhullajtottak, azt többnyire otthon, az utolsó percekben. Már ez a pár mondat is több szvsz., mint amit Garcia bőrmester írt felvezetőleg, amely 21 sorból 2,5 szól a Valenciaról.

Sevilla. Adrianoról szó sem volt hogy hiányozni fog, Kanouté hiányzását sem tudom honnan szedte. Perottival meg 2016-ig hosszabítottunk.

A többiekkel is lehetne így foglalkozni, de azt hagyjuk inkább.

Tehát én kérek elnézést.

gotanfun 2009.12.14. 16:32:29

@rizla: no comment öregem. :-P

rizla 2009.12.14. 16:35:05

@gotanfun: kommentáld csak. szerinted nem így van? a spanyol bajnokság kb a skót irányába halad, ha így folytatja. tavaly minden idők egyik legszarabb real madridja vert 20 pontot az őt üldözőkre. miről beszélünk?

Neil Blender 2009.12.14. 16:39:01

@gotanfun: bar ez egy szemelyes blog de azert itt is van kereslet-kinalat (kiveve SPL mert arra a kutya nem kivancsi :P).

Ergo persze jo lenne mondjuk a Bilbaorol, a Getaferol, vagy epp a Valladolidrol is tobbet megtudni de azert szurkoloi hovatartozast nezve a Real & Barca szurkolok vannak tobbsegben. Epp ezert ez is van kiemelve. Nem mellesleg a Sevilla azert nem a verhetetlen armadaval talalkozott a hvgn...

A pontos informaciok kozlese (Perotti szerzodes, hianyzok) alap igy ezt adom.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.14. 16:41:25

@rizla: miért nyerné ezt a bajnokságot meg a Barca, vagy a Real? jelenlegi állapotban a Sevilla és a Valencia is ott liheg a nyomukban, és javulgatnak. a tavasz nagyon hosszú lesz még. és ahogy látni lehet, komolyan is veszik. Llorente csukafejese két ember közé nem semmi kamikaze repülés volt pl, a győztes gólért... hogy egyik kedvencemet, Richard B. Riddick-et idézzem: "When it's over." :) de semmi piszkálódás...

gotanfun 2009.12.14. 16:42:14

@rizla: és akkor mi van ha így van? Szerinted engem érdekel? Nem vagyunk egyformák cimbora. De hagyjuk ezt a részét. Olvastál te már Valencia, Atleti vagy Sevilla honlapokat? Angol nyelvűek és arra bőven elegendőek, hogy ha már két sort írunk róluk, az legalább fedje a valóságot. A Valenciának mellesleg elég népes hazai tábora van.

Neil Blender 2009.12.14. 16:45:06

@anonim222 [semleges néző]: Ja a valencia javulgat epp most szivott ki egy CR es Kaka nelkul felallo, Pepet elveszto Realtol.

Ahol egy bizonyos Higuain duplazott, raszolgalva arra hogy komoly csapatnak nem tud golt loni, ugye pancho? =)

gotanfun 2009.12.14. 16:45:13

@Neil Blender: Én ezt értem, de akkor ne csodálkozzatok, hogy abból a hazai 1000 Valencia szurkolóból egy se fog ide írni még egy nyavajás smájlít sem. Veszed? Azért ez is sokmindent elárul a hozzáállásról. Nagyon várom a 4-4-2 őt, hogy jöjjön már végre egy normális fociportál ebbe az országba.

rizla 2009.12.14. 16:46:46

@gotanfun: az olvasók többségének a figyelmét szinte csak a barca-real párharc vonzza. nem az ÉN ízlésemről van szó, hanem ahogy neil is mondta, kereslet-kínálat.
mindenesetre nem igazán értem, hogy mi szükséged van az nst-re, ha egyébként is otthon vagy a dolgokban. viccen kívül mondom, hogy írhatnál magyar nyelvű útmutatót a bajnoki fordulókhoz akárhova, ha ennyire bosszant az itteni szűk keresztmetszet, amiben amúgy nem feltétlenül vitatkozom veled.
mindenesetre a cimborázás, meg öregezés elég kínos, mi lesz a következő, KISÖCSI? nekem dudálsz kisautóm?

rizla 2009.12.14. 16:48:26

@gotanfun: hát a fourfourtwo-t aztán várhatod, szöllősivel : DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Henke 2009.12.14. 16:48:55

@_benito: ugyanez jutott eszembe nekem is -térdcsapkod-röhög:D- :D:D

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.14. 16:49:35

@Neil Blender: jó meccs volt, mindkét csapat nyerni akart, a jobb győzött. de még nincs vége... :) ennyi.

gotanfun 2009.12.14. 16:50:29

@rizla: mennyi időt töltesz el az NST-n nap/átlag? Mert lehet aki belenéz egy magyar "Spanyol forduló" blogba, nincs annyi ideje mint neked. ;-)

rizla 2009.12.14. 16:50:56

@anonim222 [semleges néző]: "miért nyerné ezt a bajnokságot meg a Barca, vagy a Real?"

most ezt komolyan kérdezed? a sevillának még 2007-ben sem jött össze, pedig MINDEN adott volt, és ha lett volna igazság a földön, ők nyerik, mert mindent kihoztak magukból abban az évben, vagy még többet is, ami bennük volt, a két óriásklub pedig egyaránt jóval maga alatt teljesített, és ennyire volt elég, egy bronzra.

Neil Blender 2009.12.14. 16:50:57

@gotanfun: nezd, en rohadt regota olvasom az nst-t de kommentelni kb 2 honapja kezdtem el. Ha van velemenyem irok az angol, olasz vagy barmelyik posztba, nem csak a spanyolba...

Ha egy Valencias nem ir ide mert csak a Real Barcarol van szo az az o baja. En pl madridistakent meg eletemben nem kommenteltem a madridsta.hu-ra pedig ott igazan "otthon" lennek. Az epito jellegu, erdekes kommentek sztem klubhovatartozastol fuggetlenul is kellenek, ellenben csak azt a szajkaratet olvasom mint ami odaat a vb-s posztban van popp es a german felistenek kozt :D

gotanfun 2009.12.14. 16:53:14

Egyébként a legutóbbi balu11-nek tett válaszomra nem érkezett érdemi reakció, csak a szokásos mellébeszélés, meg finoman vett "húzz innen".

rizla 2009.12.14. 16:54:18

@gotanfun: változó, van, hogy még a heti 1 óra sincs meg, mert egyszerűen nem érdekel. mindenesetre én leginkább csak kommentelek, őszintén szólva a posztokat néha végig sem olvasom. a saját csapatom teljesítményéről megvan a saját véleményem, a többiről meg valóban nem olvasok itt okvetlenül hasznosabb, informatívabb véleményt, mint amit egyéb honlapok, fórumok, és persze meccsek alapján magam is kialakítok. de igazából már nem is várom el.

gotanfun 2009.12.14. 16:55:18

@rizla: Hallod te bajnok csapatban gondolkodsz én klubcsapatban. Te innen közelíted meg én teljesen máshonnan. Egy Reálos bíztos partenered az ilyen vitában. Én nem leszek az.

rizla 2009.12.14. 16:58:30

@gotanfun: "Hallod te bajnok csapatban gondolkodsz én klubcsapatban."

kurvára nem érted a lényeget. nem én gondolkozom bajnokcsapatban, hanem ez az általános érdeklődési köre az embereknek. az nst-nél jelenleg nincs olyan szerző, mint bede, aki képes volt az egészet átlátni, így hát arról írnak, amiről tudnak, meg amire igény van. ez jelenleg elsősorban a barcelona és a real madrid.
de ha olvashatnék a spanyol klubfutballról ÁTFOGÓ írásokat, örülnék neki, szívesen látom tőled is, hajrá.

"Egy Reálos bíztos partenered az ilyen vitában."

miért, ez milyen vita? miért pofázol félre folyamatosan?

gotanfun 2009.12.14. 16:59:26

@rizla: Zárjuk le ezt a részét, mert ilyenre nincs időm. Amatörnek tartom ezt a Jornada 15 felvezető postot. Ennyi. Ja és viszlát.

rizla 2009.12.14. 16:59:53

@gotanfun: egyébként amire reagáltál, nem is neked szólt, te nagyon szerencsétlen, szóval ez az "én nem leszek a partnered ebben a vitában" extrém módon sértődött óvodás attitűd. viselkedj már.

rizla 2009.12.14. 17:01:11

@gotanfun: jó, ha nem akarod megérteni, mondd azt, de akkor minek fogsz bele egyáltalán?
senki sem mondta, hogy nem "amatör" a poszt, csak megpróbáltuk elmagyarázni neked, hogy miért ilyen.

de oké, oké, te vagy a legkirályabb arc a homokozóban!

rizla 2009.12.14. 17:03:07

amúgy ahhoz képest, hogy mennyire elfoglalt ember vagy, arra azért jut időd, hogy még az indexes barcelona topicot is nézegesd, és ott is leállj szájkaratézni. kissé beteges.

gotanfun 2009.12.14. 17:04:55

@rizla: tehát ha Sevilláról írsz, akkor abba ne szóljak bele, mert az de szerencsétlen? meg viselkedj már? balau11-nek tett válaszomat elemzed kicsit, aztán dobj még pár semmitmondó sort. De ezt én már nem fogom elolvasni.

halareaal 2009.12.14. 17:09:45

sztem teljesen rendben van a poszt, túlélem h pl a Santander-Xerezről nem esett több szó. vannak benne nst-s jellegzetességek, plusz adaléknak pl ez a futó felmérés (bár sztem tuti nem ez a sorrend). ha a kezdőcsapatokra vok kíváncsi, akkor megnézek vmi olyasmi oldalt, semmi szükség rá h ez a statisztikai rész tegye ki a posztokat, a többi ligánál is kb ilyen, mint itt, talán a német és a francia liga esetében nagyobb az egyensúly, dehát ott nincsenek is ilyen csapatok mint a Real v a Barca :D. amugy meg van említve a Valencia közelmúltbeli szereplése, és a hiányzója is.

rizla 2009.12.14. 17:11:32

@gotanfun: mivan, még itt vagy? : DDDDDD

mit is írtam egyébként a sevilláról, ami neked nem tetszik? arra válaszoltam, hogy miért a madrid, vagy a barcelona nyeri a bajnokságot. ha nem helytálló a véleményem, jelezd, de valójában nem arra reagáltál.

igazából nem nagyon töröd magad, hogy tisztán lásd más mondandóját, bizonyára túlságosan elfoglal, hogy minden kommentedbe besuvassz egy fellengzős "nekem erre nincs időm", "nem érek rá", "nem olvasom el" jellegű önbizalomnövelő mondatot.
de ha nem érsz rá, akkor tényleg húzz a picsába, vagy írj egy blogot, mert ez nem párbeszéd.

Bumpi 2009.12.14. 17:15:21

a pepe megkapta méltó jutalmát. ezzel letudva a földön hasonfekvő játékos gerincének stoplissal való szántása.
:)

halareaal 2009.12.14. 17:16:11

amugy meg az még önmagában nem jelent semmit, h 1-1 posztban kevéssé van megemlítve 1-1 csapat, az nstn én pl sokat olvasok a Tottenhamről v a Lazioról, pedig nem épp körülöttük forognak a posztok. elhiszem, h sok Valenciás/Atleticos van MO-n, de mutassanak igényt, elemezzék a csapatukat v nemtom, akkor nyilván gyakoribb téma lesz a blogon.

rizla 2009.12.14. 17:18:30

@bklvs: tudtommal nem lerúgták

krysal 2009.12.14. 17:52:11

"Joan Collet (az Espanyol titkára) a Barcelona tizenegyeséről: "Ha ezt a Real Madrid javára tennék, már mindenki Francóról vagy Gurucetáról beszélne.""

Arra a részre reflektálva, hogy melyik újságíró mit ad az alany szájába: Ez az idézet az Espanyol belsősétől való, miközben a játékos bőszen mondogatja, hogy jaja, tizi volt...? Nem érdekes ez egy kicsit?

Casillasra meg, bár "nem 100%-ig hiteles" a forrás (madridista), állítólag ennyivel rendezte le, nyílván mérgesen:

""Csak egy dolog: te 10 éves, neked több jó modorra lenne szükséged" - hívta fel Casillas a bekiabáló ifjonc figyelmét, aki erre trágár mód reagált, és édesapja jelenlétében mint ha mi sem történt volna, folytatta a kapus szidalmazását."

Nem tudom egyébként eldönteni, megnyugtató-e, hogy nem csak itthon tukók a szurkeszek (tisztelet a kivételnek), vagy gázosnak, hogy a saját nemzeti csapatuk kapusát ostorozzák még sanyolhonban is, aki amúgy nem épp egy balhés típus...

@luqe: én nem misztifikálnám túl se Henry, se Messi kezezését, ezt a "földreszállt" légkört a Barca-funok képzelik oda lányos zavarukban a csapat köré (és kifejezetten pár játékos köré).
Alves esetét amúgy én sem értem, talán úgy vannak vele, Ramosnál egy-egy piros még nevelő hatású, Alvesnek meg már mindegy, mivel menthetetlen? :)

krysal 2009.12.14. 17:53:29

@bklvs: jelzem, nem okozott sérülést azon a bizonyos meccsen. nem tudom, miért kell ide ez a finoman ostoba megnyilvánulás. Szegénységi bizonyítványodba jeles került szerintem...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.14. 17:57:14

@krysal: Hát az Espanol titkára hála istennek elfogulatlan tud lenni a Barcelonával kapcsolatban, szóval amit ő mond a csapatról az szentírás.

krysal 2009.12.14. 17:58:35

@csizsikpizsik: attól függetlenül van igaz a mondandójában, nemde, kedves jövendőmondóm? :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.14. 18:03:02

@krysal: Ne izélj már, mert minden real meccs közben beírom hogy győzni fogtok és nézhetsz :D
A tizi vitatható, lépjünk rajta túl, térjünk vissza inkább a haspréshez és cé 1000km/h végsebességéhez...

krysal 2009.12.14. 18:08:52

@csizsikpizsik: ha mindig beírod, elcsépelt lesz, és előbb-utóbb kiderül, nem vagy te sem tévedhetetlen xD

Cét meg ne emlegessük már folyton, mert kiszaladok a világból - igaz, nem az Ő sebességével, de lassú víz partot mos...

rizla 2009.12.14. 18:12:08

@krysal: nem értem mit nyal a real madridnak collet. azt végképp nem értem, hogy ez mit keres a madridista.hu-n, egy nyilatkozat egy barcelona - espanol meccsről.

rizla 2009.12.14. 18:14:54

@krysal: casillas kislányos reakciója mindenesetre meglepő.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.14. 18:15:55

idézet az RCD Espanol honlapjáról:
"But Iturralde made all the work for Guardiola’s men, blowing his whistle to give a penalty that no way had happened, after Xavi dived when feeling the slightest contact by Baena in a crossed and unreachable ball. Ibra did not miss the present to achieve the only goal of the match."

Ami érdekes volt, hogy senki sem tiltakozott látványosan, nem rohangáltak a partjelzőhöz, egy-ketten elindultak arra, de sétálva. szóval, semmi heves, délies reakció. aki tiltakozott, az is olyan intelligens módon tette. egy tizi utóélete...

halareaal 2009.12.14. 20:43:51

@krysal: nincs ezen mit csodálkozni, mindenhol megvannak ezek a szurkolói rétegek, a spanyoloknál meg különösen sztem. a disznófejdobáló barcások, az ultras sur megnyilvánulásai, ezek a valenciaiak, az atleticos városrombolók, vagy a bilbao és espanyol szurkolók is elég durvák, főleg ha a Real v a Barca megy vendégségbe. az a baj inkább, h nálunk (most túlzok persze) szinte csak ez a réteg jár már meccsekre.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.14. 22:23:54

@krysal: nezd,a 11essel kapcsolatban en guardiola allaspontjaval ertek egyet. pep lenyilatkozta,h xavi szerint 11es vt. ha pep hisz neki,mi miert ne hihetnenk? xavi nem az a hazudozos tipus.

CS0ki 2009.12.14. 23:22:37

Hmm, újabb érdekesség az ügyben:

"http://www.marca.com/2009/12/14/futbol/equipos/espanyol/1260818332.html"

Ezek szerint az espanyolos védő nem mondta Xavinak, hogy 11es volt.
Igazából nem tudom mi ez a nagy felhajtás az egész ügy körül...na mindegy...

Ja, 1-2 napja beszéltük, hogy Ramos be kéne rakni középre. Úgy néz ki, hogy a spanyoloknak is ez a véleménye egy szavazás alapján...Állítólag Pelle is vinné be...csak Ramos inkább maradna szélen a vb miatt! :)

montipájton 2009.12.15. 07:52:32

@rizla: Guardiola nem mondhatja azt egy meccs után kamuból, hogy "tizenegyes volt, mert az ellenfél is azt mondta?" Ő nem mondhat hülyeséget, csak hogy bizonygassa az igazát?
Ugyan már, ő is egy edző, aki nem fog bocsánatot kérni, ha így nyernek egy fontos meccset.
Kicsit sokat látnak bele a fazonba egyesek, csak mert jó edző. Ő is a pályáról jött, valszíneg ismeri a stikliket. Ennyi.

(Amúgy a 11-es nálam nem verte ki a biztosítékot, mert a Barca alighanem úgyis megnyerte volna valahogy a meccset. De nem tetszik, hogy Guardiola lassan olyan lesz, mint Teréz anya, és pállott szájú köcsögnek számít mindenki, ha kritizálni meri, mindez persze független a Xavi-műeséstől.)

krysal 2009.12.15. 08:11:45

@ferenck: ezt személyes ismerettségre alapozod, vagy csak fejről állapítod meg, mint Pepénél?

krysal 2009.12.15. 08:31:03

@CS0ki: @montipájton: nem a műeséssel van itt gond - legalábbis nekem-, hanem azon, hogy néhányan magyarázzák a bizonyítványt, és közben piedesztálra emelik a pun..Pep-et. Meg Xavit.

páduaiszentantal84 2009.12.15. 09:48:49

@rizla: mert te a "kislányos" reakció helyett h cselekedtél volna? (no offence)
amúgy asszem van a real-nál vm a többi klubhoz képest is extra etikai-viselkedési kódex, amit alá kell írnia minden oda szerződő játékosnak, (lsd. el galactico úriemberként viselkedő gentleman imágó) gondolom ez is motiválta (pénzbüntetés) talán a kicsit halvérűbb személyisége mellett h nem küldte el a kis puruttyát a salakos anyjába.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.15. 10:09:11

Most láttam csak Xavi tizenegyesét :D Hatalmas, szerintem ő lepődött meg a legjobban, egyáltalán nem tűnik műesésnek, csak hanyatt esett.

Ami furcsa, h az Espanyol nem kapott hisztirohamot, bambán tűrték, ami nem kimondottan jellemző a spanyol bajnokságra.

T.F.E. 2009.12.15. 10:43:39

@heinrich:
>>>Ami furcsa, h az Espanyol nem kapott hisztirohamot, bambán tűrték, ami nem kimondottan jellemző a spanyol bajnokságra. <<<<

Sokkolta őket is az eset, és mire felocsúdtak, Ibra már bevarrta a 11-est. :)
Ettől függetlenül a Barcelona biztosan megnyerte volna a meccset, csak a megnyugtatás végett illett volna még egy gólt összehozniuk.

gotanfun:
>>>Pedig a Valencia impozáns idegenbeli mérlegét szerintem nem lehet nem észrevenni, meg azt, hogy amit elhullajtottak, azt többnyire otthon, az utolsó percekben.<<<<

Valóban így van, idegenben a Valencia 7 meccsből 6-ot megnyert, és csak egyet vesztett el, viszont, otthon a Real Madrid elleni mérkőzésig még egyáltalán nem kapott ki (4 döntetlent hozott össze).

el sastre 2009.12.15. 10:44:42

@heinrich:
sztem is ez a helyes megállapítás
a védő húzta, majd mikor elengedte a lendülettől hanyatt esett
blaugrana videója is ezt támasztja alá

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.15. 10:52:07

@Blaugrana: köszi, még a végén kiderül, hogy 'megadható' volt. Xavi akkor is vicces.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.15. 12:40:11

@Blaugrana:

Köszi. Azt hiszem, ezzel pontot is lehet tenni az ügy végére.

És ha valaki még egyszer azt merné állítani, hogy Guardiolának nincs MINDENBEN igaza... :-))

krysal 2009.12.15. 13:59:31

elég sok portál lehozta, úgyhogy eszmét cserélhetnénk erről is:

"Roberto Carlos: "Decemberben tárgyalok a Fenerbahcétől való távozásomról. Habár a Corinthians érdeklődik irántam és szóban már meg is állapodtunk, ha a Real Madrid hív, akkor azonnal megyek. A futball az életem, a Real Madrid pedig a szívem klubja. Egy álom lenne visszatérni és segíteni a klubnak.""

Vélemény?

Neil Blender 2009.12.15. 14:04:37

@krysal: RC meg mindig tudna szerintem hozni egy stabil szinvonalat, de hosszu tavon nem megoldas. Akkor latnam szivesen ha Ramos bemenne kozepre, Arbeloa lenne a jobbhatved, Marcelo meg megragadna a kozeppalyan. Ha Ramos marad jobbhatved akkor nem vagyunk kint a vizbol, mivel Pepe esett ki a vedelembol.

Mondjuk furcsallom RC visszavagyodasat mert ugye anno arra hivatkozva ment el hogy mar nem szeretne ilyen szinten jatszani, mert nem birja mar a mentalis nyomast. Most lassan 3 ev utan mar elviselne? Nem mellesleg ha szarul jatszana akkor egy oriasi nimbuszt dontene le.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.15. 14:05:50

@krysal: Szép lenne látni játszani még ilyen magas szinten Robertot, csak félek, elvétve juthatna játéklehetőséghez, bár nem figyelem nagyon a török bajnokságot, tudni kéne hogy milyen formában van, mit bír még, mennyire maradt gyors, és hasonlók.

halareaal 2009.12.15. 14:09:05

@krysal: rég láttam játszani, de csak elférne:)

@rizla: ez mitől volt kislányos reakció? sztem pont kell hozzá kurázsi, h kiálljon a kőbunkók elé és beolvasson nekik, tudván h ezzel csak szítja a tüzet majd egész meccs alatt. az anyjába meg nem küldte el, és nem is rúgta fejbe, mint Cantona, mert Casillas azért nem 1 elborult játékos. ettől függetlenül peszre az lett volna a legjobb megoldás, ha nem reagál. mindenesetre kislányos viselkedés az lett volna, ha hisztizve levonul a pályáról, mint Eto a Zaragoza ellen.

krysal 2009.12.15. 14:09:35

@Neil Blender: nem a szinttel volt a gondja, hanem azzal, hogy a majom Mija csak egy éves hosszabbítást akart neki adni. Gyakorlatilag az a két őrült "elüldözte"

Mindenképp bal védő pozícióba kerülne be, Arbeloa jobb, Ramos pedig közép. Bár a formájára én is kíváncsi lennék, mint @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: , de borzongató érzés lenne újra a Bernabeuban látni...

Neil Blender 2009.12.15. 14:13:58

@krysal: Mijaek elott is pedzegette mar hogy el akar menni mert nem birja a nyomast es nem akarja kitenni magat a fokozatos ilyenteru terhelesnek.

Termeszetesen a 2 barom is kozrejatszott abban hogy elment de en ahol olvastam mindenhol erre hivakozott.

En amondo vagyok hogy tuzoltasra johet, isteni lenne ismet habfeherben latni, de annak is orulnek ha egy hosszutavu megoldast talalnank akar a telen de legkesobb majd a nyar folyaman. Drenthe es Marcelo nem azok. Sem a csapatot, sem oket nem kene balbunkoban buntetni.

rizla 2009.12.15. 14:16:44

@páduaiszentantal84: leszartam volna. illetve nem tudom, ezt csináltam volna-e, de ezt KELL csinálni, ez a profizmus. casillasnak nem is a válasza volt gagyi, hanem hogy utána szarul védett, talán emiatt, érezhetően kizökkentették a hülyegyerekek. hibát követett el ezzel.

rizla 2009.12.15. 14:17:59

@montipájton: he? guardiolát eleve nem is kellett védeni, mert nem támadta senki. én csak nem tartom valószínűnek, hogy kamuzna. te igen, benito is, oké, ugorjunk.

rizla 2009.12.15. 14:19:40

@krysal: fasza lenne, mindig jól jön egy lyuk a real madrid védelmén.
egyébként nevetséges, hogy RC ezt komolyan elhiszi, hogy van erre sansz..

Neil Blender 2009.12.15. 14:22:28

@rizla: Tobb helyen megjelent mar honapokkal ezelott is. Drenthenel meg a regi tudasa 30%val is jobb lenne most, Marcelo balhatvedkent valo alakitasahoz kb a regi RC 50%-a szukseges.

Ha lenne egy faszas balhatvedunk en is megmosolyognam az oreget de a vicc (?!) az hogy elferne az oreg, ha nem is mindig a kezdoben...

rizla 2009.12.15. 14:24:12

@halareaal: "sztem pont kell hozzá kurázsi, h kiálljon a kőbunkók elé és beolvasson nekik, tudván h ezzel csak szítja a tüzet majd egész meccs alatt."

ez nem kurázsi, hanem ostobaság. neki a védéssel kell törődnie, és akármi történik, égszakadás, földindulás, vagy pár tapló, nem zökkenhet ki. azzal, hogy válaszolt, rossz irányba tett lépést. meg is látszott a teljesítményén.

"mindenesetre kislányos viselkedés az lett volna, ha hisztizve levonul a pályáról, mint Eto a Zaragoza ellen. "

az is hülyeség volt természetesen. de az legalább egy hatásos demonstráció, meg a levonulással bevallotta, hogy nem tud a meccsre koncentrálni, nem maradt ott bénázni. ettől még faszságnak tartom azt is, bár samu érzékenységét jobban meg tudom érteni..

rizla 2009.12.15. 14:26:47

@Neil Blender: attól, hogy jobb lenne, mint drenthe, még nem kéne, hogy helye legyen a real madridban. ha komolyan gondolja perez a világ meghódítását, eszébe sem juthat leigazolni RC-t. ami szerintem nem is történik meg, inkább csak carlos híreszteli. ha meg megkérdezik perezéket, akkor adják a hivatalos, tisztelettudó választ, hogy "roberto carlos a real madrid legendája, fantasztikus játékos", dehát ez udvariaskodáson kívül nem jelent semmit. szerencsétekre.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.15. 14:33:45

@rizla: Szép lenne azért még látni Spanyolországban Robertot. De egyikünk sem sejti, milyen formában van jelenleg, ezt kéne megtudni valahonnan.

Neil Blender 2009.12.15. 14:35:14

@rizla: Fentebb mar en is leirtam hogy jobban orulnek egy hosszutavu megoldasnak de tuneti kezelesnek RC jo lenne.

Perez meg azert ne felejtsuk remek szakember, akar meg vissza is veheti "allomanyba" nem keves extra bevetelt termelve ezzel.

De azert szemely szerint en is meglepodnek ha januartol RC kifutna a RM jatekosakent.

Neil Blender 2009.12.15. 14:35:57

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azert gondolom hogy ezt egy Real Madrid szintu klub ki tudja deriteni...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.15. 14:44:21

@Neil Blender: Abban nem kételkedem. :)
Természetesen magunkról beszéltem, de van egy török futballt évtizedek óta figyelő és szerető ismerősöm, tőle megtudakolom.

Tika_ 2009.12.15. 14:44:25

@Neil Blender: mindenképp érdemes megfontolni, hogy visszatérj a 2 hónappal ezelőtti helyzethez
@gotanfun: egyet bírok érteni. kifejezetten szeretem a kommentjeidet, remélem rizla nem üldözött el
@rizla: jaja, a Sors szolgáltatott igazságot ;)

krysal 2009.12.15. 14:48:11

@Tika_: és az atya alászállott az egekből...:) Figyeljetek, hívei, most megkapjátok a tutit, kinek mit szabad, ki az ostoba, stb.

Neil Blender 2009.12.15. 14:51:14

@Tika_: @Neil Blender: ja mar meg van.

Kosz fonok a tanacsot, majd megfontolom. addig is legy olyan kedves ugord a kommentjeimet es ne zavarj ilyen faszsagokkal.

krysal 2009.12.15. 14:52:25

@Neil Blender: (for info) tika kolléga azok közé tartozik, akik 5 kommentből leszűrik az agyi állományodat, és ahogy nézem, elindultál azon a rögös úton, amin már én végigmentem (lásd: már nem hajlandó el sem olvasni, amit írok - hatalmas veszteség). Vigyázz hát!

Neil Blender 2009.12.15. 15:02:24

@krysal: remelem minnel elobb eljutok arra a szintre hogy nem olvassa amit irok igy nem is valaszol.

Az avatar kepe amugy is mindent elarul... ;)

krysal 2009.12.15. 15:09:25

@Neil Blender: megnyugtatlak, meglesz gyorsan. Én észre sem vettem, hipp-hopp megvolt.

Az avatarra csak annyit, ízlések és pofonok. Rajta kívül egyébként minden Barcásal lehet érdemben kommunikálni, no, de ha valaki hithű magyar-katalán, az fölötte áll ugye a pórnépnek.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.15. 15:31:50

Roberto Carlos visszatérne?
Szuper, ha gyorsan fordul talán látni fogja a mellette elrobogó 22-25 éves csatárocskákat...

drogosmacska 2009.12.15. 15:45:06

jajnemá, RC már 2007ben is kevés volt. persze, nosztalgia, régi szép idők, mittudomén, de ne vicceljünk, ez még annál is durvább lenne, mintha Raulnak bérelt helye lenne a kezdőben.

gotanfun 2009.12.15. 15:51:17

@heinrich:

www.youtube.com/watch?v=jsSI1cOp5BM

Valaki emlegette itt, hogy 2007-ben milyen erősek voltunk, hát jah, amikor 10 emberrel és Alves szabadjával hazaküldtük őket + a SzuK döntő. Azóta persze ez mindig fordítva sűlt el, meg egy jó darabig úgy is fog, de tudok mutatni abból az időszakból még pár olyan meccset, ahol nagyon dúrván elvették tőlünk a három pontot. Viszont az idei bíráskodás az elmúlt évekhez képest sokkalta jobb. Legalábbis eddig az volt. Amikor a Barcanak meg a Realnak nem megy (lásd tavaly Málaga ellen), akkor általában vannak ilyen és ehhez hasonló esetek. Ha szoros lesz ott elől a tömörülés, a kevésbé nagy reklámértékkel bíró klubbok kárára egyre több ilyen esetet lesztek kénytelenek elemezni. Személy szerint eddig nekem nincs gondom a bíráskodással, még akkor sem, ha Pérez Lása a Gijón ellen hozta a formáját, két jogos 11-estől (kezezés) fosztva meg a vendégegyüttest. Persze ez semmiség Xavi "műeséséhez" képest. ;-)

gotanfun 2009.12.15. 15:54:34

@Tika_: Megoldom. Egyébként meg ahogy már írtam, én kérek elnézést. ;-)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.15. 15:55:25

@gotanfun: a szuper osasuna videót miért kaptam? :)

gotanfun 2009.12.15. 15:58:24

@T.F.E.: Itt azt kell észrevenni, hogy a Real madrid úgy nyert, ahogy a Valencia általában ki szokott kapni. magyarul: ahogy általában és szokásukhoz híven elcseszik. Egyébként te mennyire érezted úgy, hogy a Valencia rangadóhoz méltóan játszik? Mert 1-2 játékost leszámítva én nem nagyon éreztem ilyet.

gotanfun 2009.12.15. 16:00:46

@heinrich: ez egy szép darab a gyűjteményemből. Írd be a googleba: Pérez Lasa. ;-)

páduaiszentantal84 2009.12.15. 16:01:15

-amikor korábban felreppent idén már, h carlos visszajönne madridba, valdano határozattan bemondta, h jöhet, de a szakmai háttérstábba, slussz, no chance.
-37évesen, majd 3évnyi oszmánfutball rajongókat nem megbántva, de alacsonyabb színvonalú török ligában való légióskodás után nem hiszem h akár fizikailag, akár taktikailag erre a fél évre, pepe sérülése idejére be tudna épülni a csapatba, fel tudná venni a ritmust, ergo egyáltalán bármilyen gyakorlati hasznára volna játékosként a keretnek
(ez független elévülhetetlen korábbi érdemeitől és a hálától, de az más kérdés már h ki-kit miben szeretne látni a gyakorlati szempontoktól)
-hulyeség garay-t eleve kukába vágni és már ramos-szal, arbeolával számolgatni, h ki hova/honnan menjen felforgatni mindent a picsába..metzelder/garay páros valemelyikének azért meg kéne tudnia közelíteni pepe teljesítményét.

drogosmacska 2009.12.15. 16:06:57

@páduaiszentantal84: ha minden igaz Garay a beugró, ha ő vagy Albiol nem tud játszani, akkor megy be középre Ramos, Arbeloa jobb szél, Marcelo bal szél. Metzelderrel nagyon nem számol Pellegrini, de ezek után gondolom nem akarják majd annyira eladni a télen.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.15. 16:28:37

Kollégák, a hírek szerint Carlos a közepesnél jobban teljesít a Süperligben, de messze nem kiválóan. De 2008 őszén - lehet az első volt neki - megszerezte első fejes gólját. :)
Szóval, valószínűleg már kevés lenne csereként is.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.15. 16:31:29

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nézd, én azért támogatom hogy habfehérben lássa őt hétről hétre minden real fan a nosztalgia könnycseppjével a szemében.

Tika_ 2009.12.15. 16:34:24

@Neil Blender: részemről is ez lett volna a következő lépés, már meg is egyeztünk :) - épp azért, mert faszságokkal zavarsz :D

krysal 2009.12.15. 16:35:55

@csizsikpizsik: "nosztalgia könnycseppjével" - valószínűleg erre a rossz védekezés okozta pontvesztések könnycseppjeként gondolsz, nemde? :)

Neil Blender 2009.12.15. 16:42:34

@Tika_: Mielott konnyes bucsut veszunk egymastol 2 dolgot arulj el:

1.Hogyan lehet ennyire kemenynek lenni a mindennapokban? Sztem fontolora kene venned egy konyvet. Betegre keresned magad

2. Gondold meg hogy elmesz politikusnak kb ott vannak ilyen fejemet a seggembe dugom es csak nekem van igazam tipusu emberek

na jo rejszolast a tukor elott :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.15. 16:43:45

@krysal: Kár tagadni :)
Nézd, robikárlosz már akkor kevés volt amikor elment, tudta ezt mindenki. Ti is, nemdebár? Szóval vicces még a felvetés is, hogy vissza.

krysal 2009.12.15. 16:52:29

@csizsikpizsik: kevés, nem kevés, azért a nosztalgia sok mindent feledtet. Tudom én is, hogy nem lesz (nem is lehet) belőle semmi, de azért...

Fene tudja, az a csibészes mosolya hiányzik. (Meg az is, ahogy rettegve spriccel szét előle a sorfal:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.15. 16:57:01

@krysal: A nosztalgia szép, de ha az ember a város legjobb kupiját üzemelteti egy csillagocska köhécselésénél nem medveckyilinénit hívja vissza, még akkor sem ha a kossuth-érában ó volt a legkelendőbb...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.15. 17:03:54

@krysal: "ezt személyes ismerettségre alapozod, vagy csak fejről állapítod meg, mint Pepénél? "

xavi szamomra szent ember. termeszetesen nem szemelyes elmeny,hanem az eddig mutatott peldaerteku viselkedese,sportemberi hozzaallasa miatt hiszek vakon benne. mondj meg 1 labdarugot,aki oat nyilatkozik,h amig aktiv futballista,se csajozasra,se nosulesre nem gondol,mert az o szerelme az fc barcelona?

rizla 2009.12.15. 17:53:00

amúgy tényleg, gourcuff gólja a psg-nek hogyhogy nincs rajta a puskás-díj listáján?

értelmetlen_nevű 2009.12.15. 18:01:15

@ferenck: minden különösebb rosszindulat nélkül: szerintem a madridisták egészen más okot sejtenek a mögött, hogy Xavi sem csajozásra, sem nősülésre nem gondol...

rizla 2009.12.15. 18:13:50

@ferenck:

www.youtube.com/watch?v=jhJ2skmPXeI

az első fizetéséből vett az anyukájának egy pirítót, micsoda jó gyerek, egyem a szívét. : DDDDDD

egyébként szerencsére nem egy teljesen unalmas, makulátlan jófiú, állítólag a vereségek után ő a legidegebb, meg azt is bírtam, amikor elküldte az anyjába ronaldot a BL-döntőben.

rizla 2009.12.15. 18:16:38

@értelmetlen_nevű: hát érdekes mindenesetre. még iniestának is van csaja, pedig róla tényleg kezdtem azt hinni, hogy.
: DDDDD

értelmetlen_nevű 2009.12.15. 18:22:21

@rizla: CRonaldot Iniesta is durván leugatta. Azért érdekes, hogy a profi focisták is nehezen tolerálják az arcát, valószínűleg nem teljesen alaptalan az általános ellenszenv.

páduaiszentantal84 2009.12.15. 18:22:29

@értelmetlen_nevű: hát ebbe a témába/harcba nem mernék belemenni azért egy Gutival a sorok között madridi részről:)
@ferenck: Xavi hozzáállása, klubszeretete tényleg példaértékű, de nem egyedülálló és hozzá fogható játékosok léteznek simán -e téren-
@rizla: gondolom a Garcia által korábban belinkelt szempontok alapján vki úgy okoskodhatta ki sajnos..kiváncsi vagyok ki nyer, indexen grafite volt a nyerő asszem. milan "jól" biznicelt gourcuff.fel..

rizla 2009.12.15. 18:27:36

@páduaiszentantal84: nincs szempont, ami szerint gourcuff góljának nincs helye a listán. nálam a top 3ban van. fontosságra grafite gólja sem annyira érdekes, mert bár a bayernnek lőtte, addigra már meg volt nyerve a meccs.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.15. 18:31:20

Ez az!
Kétes tiziből eljutottunk odáig hogy Xavi búza.
Nem semmi.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.15. 18:32:57

@rizla: hehe,en is naon ledobbentem,amikor olvastam,h andriskanak van csaja. thx a videoert
@páduaiszentantal84: na yah,gutival a sorok kozott valoban nehez e teren barmit is mondani a barcara,xavira :DDDD

értelmetlen_nevű 2009.12.15. 18:33:46

@páduaiszentantal84: szerintem nem képezi vita tárgyát, hogy Guti csőbuzi :) de azért egy-két alibiribancot ő is összekukázott szerintem.
Xavi viszont elég "őszintén" tolja :D

chevyfan 2009.12.15. 18:37:56

Nekem Robben tűnt buzisnak a madridból, de ős is csak azért, ahogy futott:-)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.15. 18:39:40

Robben?
Akkor már Sergio Ramos, ruházat, hajviselet :)

rizla 2009.12.15. 18:41:28

faszt, ramos pont, hogy a legstricisebben néz ki.

robben viszont tényleg kicsit tom hanksre emlékeztet a philadelphiából.

chevyfan 2009.12.15. 18:43:17

A gólöröm is duplán jó?

chevyfan 2009.12.15. 18:43:52

Azért nem kicsit indultunk el a Velvet.hu stílus felé:-)

halareaal 2009.12.15. 19:02:50

@rizla: nem mondtam h nem volt faszság, csupán azt h nem volt "kislányos". Cantona semvolt kislányos amikor fejberúgta a szurkolót, pedig ő még nagyobb faszságot csinált. mindenesetre nem gondolom, h feltétlen ez befolyásolat a védésben, inkább volt egy béna és egy balszerencsés mozdulata. ezen kívül nem vol ugyan látványos védése, de mindent fogtt azért, 1-2 olyan labdát is, ami másról talán kijönne.

rizla 2009.12.15. 19:08:13

@halareaal: az valóban nem volt kislányos, egy fasiszta bunkót lerúgása hosszú eltiltásért cserébe akár férfiasnak is tekinthető.

de leállni szópárbajozni egy 10 évessel, majd sértődötten visszavonulni a kapuba.. ezért igazán nem érte meg az egész.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.15. 19:10:52

guti ratyisagan mindig jokat derulok. lelki szemeim elott latom,ah reveteg,almodozo szemekkel mustralgatja klubtarsait az oltozoben,zuhanyozasra keszulve. beckham tavozasa naon rosszat tett neki,c erkezese viszont felvillanyozta. nem veletlen,h a szezon elejen (az alcorcon-meccsig) regen latott jo formaban tolta...

halareaal 2009.12.15. 19:17:39

@rizla: ütötte volna le a kissrácot v mi? amúgy az azért nem csak egy 10éves volt, hanem az egyik valenciai szektor.

halareaal 2009.12.15. 19:20:16

az meg sztem hülyeség, h amikor Roberto Carlos elment, már kevés volt. simán a legjobb balvédők között volt még akkor is. és a 2007es bajnokcsapatnak is az egyik legjobbja volt. a 2006os vbn meg emlékszem, a brazil-francián 1x lefutotta a fiatal Ribéryt úgy, h hátrányból indult. valszeg ma már nem tudná megcsinálni, de nem hiszem h annyira lassú vagy nehezen fordulékony lenne.

rizla 2009.12.15. 19:21:20

@halareaal: nem, egyszerűen csak szarta volna le. és lehet, hogy nem csak a kiskölyök volt ott, de kifejezetten neki pofázott. egyszerűen béna volt, és kész.

rizla 2009.12.15. 19:24:15

@halareaal: "a 2006os vbn meg emlékszem, a brazil-francián 1x lefutotta a fiatal Ribéryt úgy, h hátrányból indult"

na, ezzel a meccsel eléggé mellélőttél, mert szerintem rajtad kívül mindenki egy egészen másik RC-megmozdulásra (illetve nem mozdulásra) emlékszik: amikor békésen kötögette a cipőfűzőjét, mert épp nem volt kedve henry-t kísérgetni egy szabadrúgásnál, aki így teljesen tisztán érkezhetett, be is kúrta a labdát a léc alá. gyakorlatilag miatta estek ki. és ennek is már három éve.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.15. 19:25:59

@rizla: "mert szerintem rajtad kívül mindenki egy egészen másik RC-megmozdulásra (illetve nem mozdulásra) emlékszik"

megeloztel,mert pont ugyanezt akartam beirni :DD

krysal 2009.12.15. 20:46:46

@ferenck: "xavi szamomra szent ember"

Na, itt van az alapvető különbség köztünk. Ki nem állhatom a szenteket, pláne a szenteskedőket.

Nekem ezért marad Zidane a non plus ultra, mert bár olyan légies, mint Jézus Krisztus, pályafutása alatt bemutatta, mennyire gyarlóan emberi. én így szeretem, hisz a milyen a fény árnyék nélkül?

Xavi pöcsének pedig -szigorúan együttérzéseim jeléül- küldöm e számot:)
www.youtube.com/watch?v=VascyLfpNrI

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.15. 20:55:41

Xavi nem szent.
A net szerint pedig van nője.
És én nem küldök semmit a pöcsének, mert ugyan mélységesen tisztelem, mind a száztizenegy centijét imádom, de azon testrésze igazán hidegen hagy :DDD

halareaal 2009.12.15. 20:56:16

@rizla: amit írtam, azt a fizikai állapotáról írtam. az h taktikailag fegyelmezetlen volt, most nem tartozik ide, meg amugysem újdonság. azis csak a brazil válogatott lehet egyébként, amelyben (a kis túlzással egyedüliként veszélyes) Henryt Roberto Carlosra bízzák egy beadásnál. amúgy sztem a nagynevű, de impotens támadóalakzat miatt estek ki, Ronaldinho, Kaká, Adriano szinte semmit sem csináltak, utóbbi 2 legalább a csoportmeccseken villant egyet-egyet. ráadásul Zidane is főképp ezt a szekciót alázta a cseleivel.

krysal 2009.12.15. 21:07:52

@csizsikpizsik: jó, természetesen vicceltem, legalább a nemesebbik szervével kapcsolatban.

De ezen a "mondj meg 1 labdarugot,aki oat nyilatkozik,h amig aktiv futballista,se csajozasra,se nosulesre nem gondol,mert az o szerelme az fc barcelona?"-megjegyzésen csak nevetni tudok, ilyen szintű ...áh, mindegy. Nem tisztem minősíteni.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.15. 21:12:02

@krysal: ez szép volt.

(az kevésbé, hogy lenyúltátok, de már megbocsátottam) :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.15. 21:19:24

@krysal: Költői túlzás volt, kiszaladt ahogy pár más (pl. raullal) focistával kapcsolatban is történt már ilyen.
Nincsenek szentek.
(És lássuk be, ha valóban szűzi életet élne nem egy piros lapja lenne csupán:)

rizla 2009.12.15. 21:19:26

@halareaal: "ráadásul Zidane is főképp ezt a szekciót alázta a cseleivel."

jó, mondjuk azt ne rójuk már fel a csatároknak, hogy nem tudnak védekezni.

nasteey 2009.12.15. 21:19:56

www.elmundodeportivo.es/gen/20090521/53707456850/noticia/los-jugadores-del-barsa-acudieron-a-la-cena-con-sus-mujeres.html

9. kép.

Attól mert nem kurvázik a csapattársakkal, és nincs a Sun címlapján, még nem következik belőle, hogy buzi.

rizla 2009.12.15. 21:20:20

@krysal: tehát kevésbé szeretted volna zidane-t, ha nem taposott, meg fejelt volna?

krysal 2009.12.15. 21:38:49

@rizla: talán furcsán hangozhat, de lehet. Bár -ahogy az szokásod, megint úgy forgatod a szavakat, hogy vagy fekete, vagy fehér...- nem ilyen egyszerű ez. Materazzit egyáltalán nem sajnáltam, és bármelyik futbalistának eldurranhat bármikor az agya - ahogy bármelyik embernek is. Így van ez rendjén. Nem gépekről beszélünk, emberekről, nem földre szállt félisten se Xavi, se Zizu, se a többi, bármennyire ajnározzuk őket. Ugyanúgy szarnak reggelente (valszeg büdöset, de ez irányú tapasztalataim nincsenek), basznak, hazudnak néha...

Ha belegondolsz, csak magasból lehet igazán nagyot esni, és Zizu megtapasztalta ezt. Akiről meg csak folyamatosan a szép, csecse hírek jönnek, azzal már gyanús valami. (Megnyugtatok mindenkit, Raúlnak is megvolt az a korszaka, mikor vehemensen bulizott, autókat tört össze részegen, csak az évtizedes szolgálatban ez elfelejtődik...)

halareaal 2009.12.15. 21:40:10

@nasteey: az már rég rossz, ha bizonygatni kell h nem buzi:P Gutiról is lehetett olyan forrásokat citálni, amelyek szerint az a csávó nemis csávó volt (már nemis tom h az volt-e egyáltalán) :)
am csak hogy feldobjak még vmit a témában: a zselékirály igazából neis Cé, hanem Xavi:d

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.15. 21:42:44

@ferenck:

Ez a szöveg szerintem I. Erzsébet királynőtől is jól hangzott.

Mindig is szerettem az intelligens labdarúgókat, akiknek van érzékük a történelmi párhuzamokhoz.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.15. 21:46:57

B...átok meg de tényleg, szálljatok le végre Xaviról, a pöcséről meg a tényről hogy kit rak meg éjjelente...

sporttárs 2009.12.15. 21:49:29

@rizla: Váó, ebben a hozzászólásban legalább kétszer adtál igazat utólag Panchónak. :))

rizla 2009.12.15. 21:49:53

@krysal: nem értem hogyan forgattam akármit fekete-fehérbe, egy egyszerű kérdést tettem fel.

én sem sajnáltam materazzit, nem vitatkoztam sehol veled.

rizla 2009.12.15. 21:50:44

@sporttárs: ebben nem volt köztünk vita. más kérdés, hogy van-e értelme úgy írni a spanyol futballról, hogy valaki folyton ezen rinyál. most már pancho is rájött, hogy nincs.

krysal 2009.12.15. 21:52:29

@rizla: értem ezt arra, hogy nem (feltétlenül) azért szerettem jobban Zizut, meg kétszer-háromszor orrnyergen fejelt egy-két túlzottan kötődő védőt, hanem azért, mert számomra az ilyenek teszik emberivé ezt a játékot.
(Bocs amúgy, nem belekötni akartam a kérdésedbe, csak kezd hosszú lenni ez a nap, a munka meg nem fogy)

sporttárs 2009.12.15. 21:55:30

@rizla: De most komolyan, Bede a Barcán kívül mit látott át egészében?
Simán elhiszem, hogy két ekkora Barca-szurkoló jóban van egymással de legalábbis élvezed az írásait, de mikor írt valamit úgy anblokk a spanyol fociról?

Bedét az általam olvasott cikkei alapján (nyilván nem olvastam évek óta az összeset) a Barcelonán kívül más legfeljebb annyira érdekli, amennyire kapcsolatba hozható a Barcelonával. :))
Viszont legalább annyira elfogult velük, mint te, ami nem kis bravúr, bár nem csöncsöni szint, az tény. :)

Panchot nagyon utáltátok, de ő tényleg a ligáról írt, nem hízelgőn, az igaz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.15. 21:56:10

@sporttárs:

Pancho koncepciója nem az volt, hogy a két nagy kiemelkedik, hanem az, hogy minden csapat úgy en bloc szar.

Én szeretem a tényeket, mert a szubjektív "szerintem nem jól játszik" véleményekkel nem lehet mit kezdeni. A tények pedig azt mutatják, hogy az utóbbi évtizedben messze a spanyol klubok nyerték a legtöbb európai trófeát. Ők nyerték a legtöbb BL-t, és a legtöbb EL-t is. Évtizedes távlatban egyértelműen ez a bajnokság a legerősebb.

sporttárs 2009.12.15. 21:58:15

@rizla: Biztos nincs értelme csak ezen lovagolni, kérdés, lehet-e úgy írni valamiről, hog nem azzal foglalkozunk, milyen?
(Bocs, ha nem vagyok túl összefüggő, közben a Vészhelyzet utolsó epizódját nézem. :) )

sporttárs 2009.12.15. 21:59:58

@Csöncsön: De hát a két nagy nélkül hogyan lehetne értelmezni a többit, ha egyszer a két nagy a meghatározó?
Pancho emlékeim szerint nem azt állította, hogy mondjuka Valencia mire lenne jó az Európa-ligában, hanem azt, hogy a spanyol bajnoksáég színonala visszaesett, ezt nem is lehet vitatni.

rizla 2009.12.15. 22:03:08

@sporttárs: oké, enyhe csúsztatás volt, amit írtam, de ami tény, hogy bede rálátott, rálát a spanyol sajtóra, rendszeresen járatja, így naprakészebb tudott lenni a ligából. szerintem nem volt elfogult a barcával, csak rájuk jobban fókuszált (kb elsőként írta meg még a matulára, hogy komoly gondok vannak a csapattal, és ronaldinhoval, ekkor még nem sokan kongatták a vészharangot egy BL-győzelem után).

panchoban meg nem az zavart, hogy nem a barca seggét nyalja, hanem a következetlensége, és állandó panaszkodása. a cikkei jórésze a liga cinikus fikázásából állt, persze leginkább csak azután, hogy a barcelona elkezdett menetelni. a katalán gödör című cikk a mélypont volt személyes történelmében, de ezt ugye az élet is alátámasztotta, nem kell erőlködnünk tovább.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.15. 22:04:12

@sporttárs:

A visszaeséssel kb. mindenki, de tényleg mindenki egyetértett.

De honnan esett vissza? És hová?

A kiemelkedően legjobb bajnokságból lett egy még mindig nagyon erős második. Az olasznál, németnél például nyilvánvalóan jobb.

Pancho ebből azt hozta ki, hogy az egész egy kicsivel a Heves megyei bajnokság másodosztálya alatt van.

Érted már, hogy miért lehetetlenült el az értelmes vita lehetősége?

rizla 2009.12.15. 22:06:57

@sporttárs: nézd, egyszer le lehet írni, hogy szar a liga, kétszer le lehet írni, de ennél többször már csak az unalomig elcsépeltsége miatt is felesleges. ha ennyire irritál valakit, hogy szar (ami amúgy relatív, igen, a PL-hez képest gyengült, meg a régi önmagához képest is), akkor nem kell nézni. ha valaki nézi, és elemzi, akkor fogadja el ilyennek, és a saját szintjén értékelje.
érdekes is lenne, ha a nemzeti sport folyton úgy jelenne meg az nb1es cikkekkel, hogy "már megint tragikusan szar meccseket láthattunk", "a magyar foci 23 éve, 8 hónapja, és 12 napja a gödörben", "ez egy semmi volt ahhoz képest, amit a PL-ben láthatunk", stb. akkor a világ mondjuk második, harmadik (lehet vitatkozni ezen) legerősebb bajnokságát tiszteljük már kicsit jobban, akkor is, ha szarabb, mint régen volt.

rizla 2009.12.15. 22:09:02

és amúgy nem is a szarság emlegetése az idegesítő feltétlenül, hanem hogy a kritika tartalma kb ennyiben ki is merült panchonál. hogy bezzeg régen.. bezzeg régen nem ilyen falábú higuainok futkároztak a madrid mezében, blabla.
szóval az ilyen szomszéd vénasszony jellegű dolgoknak felesleges hosszadalmas posztokat szentelni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.15. 22:14:45

@Csöncsön: Kis finomítással annyit tennék hozzá, hogy a spanyol bajnokság két élcsapata jobb, mint az olasz bajnokság bármely élcsapata, és a középmezőny meglátásom szerint körülbelül egy szinten van, így a bajnokság ereje, az összes csapatot nézve, csak elfogultsággal lehet egyértelműen jobb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.15. 22:18:12

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Én ezt a nemzetközi eredmények alapján írtam. Elhiszem, hogy pl. a Sampdoria egy igen jó csapat, de könyörgök, bizonyítsa már be. Nyerjen meg egy UEFA-kupát, és visszakozom.

(Az nem érv, hogy nem veszik komolyan. Mert egyrészt akkor más se, másrészt meg a '90-es években talán még kisebb volt az UEFA-kupa presztízse harmadik kupaként, mégis szinte minden évben olasz csapat nyerte.)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.15. 22:30:54

@Csöncsön: Igaz, ebben az évtizedben a Valencia nyert egyszer, a Sevilla pedig kétszer az UEFA kupában, ezek mellett olasz klub pedig ott nem, ezzel nem tudok vitatkozni. De játékerő tekintetében én az olasz és spanyol középcsapatok közé nem tudnék különbséget tenni, szigorúan szubjektíven. Látni kéne őket egymás ellen, most a héten egyébként lesz is rá alkalom, bár a Valencia komolyabb csapat Spanyolországban mint a Genoa Olaszországban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.15. 22:39:33

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Volt olyan UEFA-kupa sorozat, nem is rég, ahol a négy elődöntősből három spanyol volt, ráadásul kettő ezekből inkább gyenge, mint erős középcsapat. Az olaszok meg... az utóbbi években egyedül a Fiorentina jutott majdnem döntőbe a Rangers ellen.

De nem akarom túlerőltetni ezt a témát, szerintem mindkét liga múltjához, rangjához és presztízséhez méltatlan az ilyesféle méricskélés. Pont ez volt a baj Panchoval. Ahogy rizla is írta: "a világ mondjuk második, harmadik (lehet vitatkozni ezen) legerősebb bajnokságát tiszteljük már kicsit jobban, akkor is, ha szarabb, mint régen volt."

krysal 2009.12.15. 22:43:35

@Csöncsön: ... kikérem magamnak minden Heves megyei nevében:) (Amúgy hihetetlen vidám meccsek vannak errefelé, itt még bőszen jellemzők a szotyizó öregurak a hatalmas beszólásokkal, komolyan, az egész blog elbújhat mellette...)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.15. 22:44:33

@Csöncsön: Akartam erre mondani, hogy de BL döntőben volt ám két olasz csapat is, aztán jött a világosság, hogy nem csak a taljánoknál. :)
Abben teljesen egyetértünk, hogy ez probléma volt Panchonál, szerencsénk van a Serie A tekintetében _benitóval, még ha juventino is. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.15. 22:47:57

@krysal: Az NB 2-ben is megvan ugyanez, nem kell ehhez megyei osztályba menni. :)

krysal 2009.12.15. 22:52:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @Csöncsön: @rizla:

Lehet szapulni Panchot a meglátásai miatt, de mondjuk a következetlenség és a nem-érvelés nem feltétlenül állja meg a helyét. Igen, túlzottan múltba révedő volt, de rendre összehasonlított, ok-okozatokra mutatott rá - még akkor is, ha mellette bakizott a Katalán gödörrel, és néha unalmasan közhelyessé vált a Higuain_VdV_Sneijder szar-témakörben. Ha visszaolvassátok, van ráció abban, amit ír, egy tendenciára mutat rá. Valamint az is tény, hogy a jelen évtized második felében ugrásszerűen ránőtt a spanyol csapatok nyakára (az egyébként szerintem idegesítően unalmas) PL. Nézzétek meg pl. a BL eredményeket.

No, mindegy, nézőpontok kérdése, maradjunk annyiban, mindenkinek van igaza ebben a vitában.

krysal 2009.12.15. 22:53:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: tudom én, meg az MB1ben is (voltatok már MTK meccsen? xD), de mindenkinek hazahúz a szíve...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.15. 23:01:52

@krysal:

Persze, ezekről a tendenciákról lehetett volna beszélgetni racionális keretek között. De amikor kiderültek olyanok, hogy Messi valójában egyenlő Dombi Tibivel ("egy gyors szélső"), és hasonlók, akkor az egész teljesen elvesztette a racionális jellegét.

Amúgy én pont most érzem azt, hogy a PL eléggé visszaesőben van. Hihetetlenül letompult ott a top4-ből három csapat, a helyükre törekvők pedig egyelőre nem igazán acélosak (pl. az Aston Villát még a Rapid Wien is kiverte az EL-ből).

krysal 2009.12.15. 23:08:48

@Csöncsön: és ki tehet az egészről? (Najó, legalább kettőről?) :)

Igazán nincs mit, fiúk! (hjaj, de fáradt ez a poén...)

rizla 2009.12.16. 01:02:20

@krysal: "Ha visszaolvassátok, van ráció abban, amit ír, egy tendenciára mutat rá. Valamint az is tény, hogy a jelen évtized második felében ugrásszerűen ránőtt a spanyol csapatok nyakára (az egyébként szerintem idegesítően unalmas) PL."

oké, de ez tudjuk. egy cikket szentelni neki oké. de a spanyol posztokban az a jó, ha a spanyol bajnokságról szól. hogy a csapatok hogy játszottak, miért játszottak úgy, ésatöbbi. az állandó hangsúlyozása annak, hogy bezzeg anno, meg bezzeg a PL, igazából csak elveszi a kedvét mindannyiunknak. feleslegesen.
most garcia egy átmeneti megoldásnak tűnik nekem, hogy nesztek spanyolosok, jusson nektek is valami.

sundin 2009.12.16. 11:14:29

@rizla:
"most garcia egy átmeneti megoldásnak tűnik nekem, hogy nesztek spanyolosok, jusson nektek is valami."

Neked nem mindegy? :) Saját bevallásod szerint sokszor el sem olvasod a posztokat...

Egyébként nekem is ez az érzésem, pancho már hiteltelenné vált, kellett vki, csak nem volt, így egy jó beszélőkével megáldott olaszfanból gyors csináltak egy új indapass reggel spanyol fant :)
Minden tiszteletem az övé, mert látszik, hogy utánanéz dolognak, ezért sem értem Gotanfun arroganciáját, nem lehet naprakész minden egyes csapattal kapcsolatban (az említett Perotti szerződés pl. sok helyen 2015-nek jelent meg, vszínű kihagyták az apróbetűs részt).

magic kefír 2009.12.16. 11:21:28

@rizla: Bede Mártonnak ötlete, elképzelése, de még egy halvány gondolatfoszlánya sincs a futballról, az is teljesen jellemző, hogy barca drukker, mint sokan, aki életükben nem rúgtak még labdába, de hát Barca, hhhhű, meg háááá, asssztakurva, öcsém, emmá döfi.

Ez persze nem a Barca kritikája, viszont a teljesen dilettáns, anti-anti-anti sportembert megtestesítő Bede karikatúra úrnak annál inkább.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.16. 12:42:39

@magic kefír:

Én bevallottan nem tudok focizni, még a gimnáziumban is folyton a kapuba voltam száműzve kétballábas lévén. Ettől még láthatom, ha egy csapat jól játszik, nem?

Nem biztos, hogy a legjobb színházkritikus a legjobb színész is volna egyben.

Tika_ 2009.12.16. 13:38:12

@Neil Blender: Szilárd értékrend, keménység – vagy épp segg a fejben; nézőpont kérdése :). Mindkettőt megfontolom - és legyen igazad :P.
A tükör elé azért neked kéne odaállnod – és nem rejszolás közben, hanem mielőtt hozzászólásokat írsz ;).

@értelmetlen_nevű: Barca-szurkolóként is erősen gyanakszom. De erről benito tud bővebben nyilatkozni!! (@csizsikpizsik: ezen én is meglepődtem, bár ezen is @rizla:)
Viszont biztos vagyok benne, hogy Xavi énjének azon aspektusait exponálja, amiket kell és érdemes. Így bármi is legyen, nyugodtan lehet példaképnek javasolni (még inkább, mint khmm, szóval más futballistákat, akiknek esetleg x nőügyük van, de kevesebb példaértékű viselkedést mutatnak).
Lehet ez a Barca sikerének titka? :)) Messi és Ini nem a nők kedvencei, Xavinak a klub szerelme - így mindenki erre koncentrál.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Csöncsön úgy kezdte, hogy objektív dolgokkal, mert szubjektíve akárki akármit mondhat..;)

rizla 2009.12.16. 14:32:59

@sundin: "Neked nem mindegy? :) Saját bevallásod szerint sokszor el sem olvasod a posztokat..."

hát ha ÚGY lennének megírva, mint anno, akkor elolvasnám, pancho idejében szoktam le róla, most már leginkább csak átfutom. benito posztjait pl végig szoktam olvasni, pedig nem igazán foglalkoztat a serie A.

rizla 2009.12.16. 14:35:12

@magic kefír: mondjuk én több eredeti gondolatot olvastam tőle a spanyol fociról, mint itt mástól. tudtommal focizni is szokott. de hagyjuk bede faszának leszopását, a lényeg, hogy akkor valamivel nagyobb műgonddal készültek a spanyol posztok. de persze az is lehet, hogy csak az idő szépít meg mindent.

rizla 2009.12.16. 14:38:52

@Tika_: "Xavi énjének azon aspektusait exponálja, amiket kell és érdemes. Így bármi is legyen, nyugodtan lehet példaképnek javasolni"

miért, ha neadjisten meleg lenne, akkor azt nem lenne szabad tudnunk, hogy példakép maradhasson? jóindulatúan feltételezem, hogy nem ezt akartad mondani, de ezt inkább el se kezdjük. egyébként is csak langyos viccelődés ment a részünkről ezzel kapcsolatban.
messi amúgy simán a nők kedvence, de ezt szinte az összes futballistáról el lehet mondani. beckhamért 5millió csaj rajong, messiért meg csak 1millió, ugye nem fogjuk sajnálni ezért? : DDDD

Neil Blender 2009.12.16. 14:39:49

@Tika_: rendben chief. Majd ellenorzom magam a tukorben mielott elkezdek potyogni. Bar a fonokom nem fogja jo szemmel nezni, hogy kb orankent felpattanok a tukor ele, de majd elmagyarazom neki hogy a commentek Special One-ja, a kommentelők csimborasszoja -te- javasoltad akkor sztem meg fogja erteni.

magic kefír 2009.12.16. 14:41:03

@rizla: a kutyám is szokott focizni, csak közben mindent lever a lakásban :) Bár konkrétan nem láttam, de el tudom képzelni mindeki Marciját csukában, röhej.

Nekem nem rémlik, hogy akár egy eredeti gondolatot is olvastam volna, de ez minden bizonnyal túlzás.

Bedének inkább helyismerete van a spanyol futballal kapcsolatban, mint bármi más, panchónak meg sokkal komolyabb rálátása volt a spanyol focira, és annak összefüggéseire, még ha néha unalmasan is mantrázott dolgokat, nekem hiányzik. Bár semmiképp sem akarom pancho vs bede vonalra hegyezni.

magic kefír 2009.12.16. 14:42:55

@Csöncsön: nem, mint ahogy arra sincs garancia, hogy ha tehetségtelen voltál szinésznek, akkor majd jó kritikus leszel :)

rizla 2009.12.16. 14:44:57

@magic kefír: jó, szarok bele, ÍZLÉSEK ÉS POFONOK, bár utálom ezt leírni. bede az utóbbi idők indexes teljesítménye alapján úgysem szolgál rá, hogy itt védjem.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.16. 14:49:58

@Tika_: Azt állítottam, hogy az olasz és a spanyol középmezőny megközelítőleg hasonló erővel bír. Ezért nem perdöntő a Valencia és a Sevilla UEFA-kupa győzelme, mert egyik sem középcsapat, hanem a két gigász utáni élboly tagjai. Nem hiszem, hogy sok különbség lenne egy Genoa és egy Bilbao között, látni kéne egymással játszani őket. A mai Genoa-Valencia például nem lesz egy rossz fokmérő, de tartom amit fentebb mondtam, a Valencia a saját hazájában magasabban van, mint a Genoa a Serie A-ban, így ez sem a non plus ultra ebből a szempontból.

T.F.E. 2009.12.16. 15:03:43

Kissé megkésve ugyan, de visszatérnék a hétvégi meccsekhez (illetve az egyikhez a kettőből, amit láttam):

gotanfun:
>>>Itt azt kell észrevenni, hogy a Real madrid úgy nyert, ahogy a Valencia általában ki szokott kapni. magyarul: ahogy általában és szokásukhoz híven elcseszik. Egyébként te mennyire érezted úgy, hogy a Valencia rangadóhoz méltóan játszik? Mert 1-2 játékost leszámítva én nem nagyon éreztem ilyet.<<<<

Szerintem benne volt a Valenciában az akarás, csak képtelenek voltak megvalósítani, amit elterveztek. A Real Madridot a Sevilla és az Alcorcon is gyors, rohanós játékkal, széleken vezetett támadásokkal verte meg, a Valencia edzője is ezt akarta lemásolni. Két dolog azonban nem stimmelt, ugye, a Valencia nem Sevilla, másrészt a Real tanult a fenti meccsekből. Emiatt hiába esett neki teljes erővel a Valencia a Real Madridnak, igazi helyzetig nem sikerült eljutniuk, és amikor a lendület elenyészett, hirtelen az ellenfél került mezőnyfölénybe.
Talán abban is lehet némi igazság, hogy néhány Valencia játékos nem tudta kihozni magából a maximumot (Pablo Hernandez, Mata, stb.), míg a másik oldalon Casillast leszámítva nem volt gyenge teljesítmény.
Szerintem a Real mázlival nyert, a vereséget a Valencia magának köszönheti: ha nem támadtak volna ész nélkül, és megelégednek a döntetlennel, akkor talán azt meg tudják tartani.
(A Real Madrid is járt már hasonlóképpen, a Milan ellen a Bernabeau-ban, ugyanígy a győzelmi vágy okozta a vesztét.)

gotanfun 2009.12.16. 15:39:38

@T.F.E.:

A győzelmi kényszer stb. Viszont ne feledjük, hogy volt már a Valenciának olyan meccse, ahol még a bíró is velük volt és mégsem bírtak nyerni egy 9 emberrel rohamozó Real Madrid ellen. Aztán persze volt olyan is amikor olyan szinten sikerült őket megalázni, ami még a Liverpool elleni blamán is túltesz. Viszont és a Barca ellen sokkal inkább éreztem, hogy vért ittak. Ezen a meccsen meg beleestek abba a hibába, mint mi a Real Madrid ellen azon a bizonyos 2:4-es hazain. De persze ezeken a meccseken sohasem az ellenfél játszik rosszul. ;-)

gotanfun 2009.12.16. 15:41:03

@gotanfun: "Viszont és" = viszont én

sundin 2009.12.16. 15:46:52

Érdemes ma este odafigyelni a Bilbaora (mondjuk mindig érdemes), lehet, hogy bemutatkozik egy csoki srác a Munian-féle korosztályból. Kíváncsi vagyok, milyen fogadtatást kap.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.16. 15:47:00

@Csöncsön: Lehet, hogy Barca szurkolóként nehéz ezt belátni, de nem csak az a jó csapat, amelyik nyer egy nemzetközi kupát ;-). Egyébkén lehet olyan "objektív" szempontot találni, ami alapján az olaszok jobbak a spanyoloknál, például ha megnézzük a két ország csapatainak egymás elleni eredményeit a Bl-ben az utóbbi évekből.

Ez a melyik a jobb bajnokság vitát eleve lejátszottuk már párszor, neked ez, nekem az.

rizla 2009.12.16. 16:00:00

iker casillas lett a világ legjobb kapusa. azért ezt idén nyugodtan adhatták volna julio cesarnak..

Neil Blender 2009.12.16. 16:01:26

@T.F.E.: Miert nyert a Real Madrid mazlival?

Konyorgom a Valencia 2 golja uberbrutal kapushibabol szuletett ami alaphelyzetben egy nem zaklatott Casillasnal nem megy be. Villa fejesenel Casillas abszolut fogalmatlan volt, Joaquin goljanal a fogalmatlansaghoz balszerencse is parosult.

A Real Madrid lott 3 golt, Ramos fejelt egy kapufat es a Madrid vegig iranyitotta a meccset par rovidebb periodustol eltekintve...

Nem latom ebben hol a mazli?

Neil Blender 2009.12.16. 16:03:26

@rizla: Julio Cesart meg VV is elozte, ha ilyen aspektusbol nezem akkor Casillas gyozelme nem vitas.

Azt hozzateszem azonban hogy van igazsag abban amit irsz, foleg mert a 2008-2009es szezon utolso par meccsen olyan szinten lepkezett Iker hogy felelmetes.

A sors ironiaja hogy 2 valenciai lepke utan kapja a díjat.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.16. 16:07:02

@Neil Blender: Mázli nem volt benne max annyi, hogy a Valenciával játszottak akik folyton arcra buknak ha az esélyesség terhe megcsillan. BL-t nyerni? Szuperkupát nyerni? Közelíteni pontokban a két elsőhöz? Ne már...

gotanfun 2009.12.16. 16:07:14

@sundin:

"Minden tiszteletem az övé, mert látszik, hogy utánanéz dolognak..."

Szörszálhasogatásnak tűnik? Ugyan már sundin, lövése nem volt hogyan kellene felvezetni a Valencia vs. Real meccset, pedig a már említett statisztikai adat is elegendő lett volna, ami igazolja, hogy a Valencia játékosai otthon kicsit kényelmesebbek a kelleténél. Ehelyett kapunk egy nagy adag töltelékdumát Banegaval (aki nem mellesleg megint visszaesőben van) és Silva sérüléssel, azért mert a csapból is ez folyik + egy kis Villa vs. Albiol párharcot, ami azért valjuk be őszintén nem volt akkora mint a két csatár párharca. Persze megértem, a számba is lett rágva, hogy fogadjam el ezt a szintet mert erre van igény. Ok. Téma részemrőé lezárva. De nekem, aki csak a spanyol ligát figyeli ezzel eléggé gyászos azonosulni, mert egyesekkel ellentétben én gecisokat tudnék írni a "szerencsétlen" Bilbaoról vagy akár a meglepően jól teljesítő Deporról (akik fele annyi költségvetéssl tolják mint mi). Ez egy qrva jó és erős bajnokság, csak hát az üldözőket senki nem veszi komolyan, pedig nem tudom mi dícséretesebb, hogy milliókból erölködve ott ténferegni a világ jelenlegi legjobb csapata mögött, vagy negyed annyi költségvetésből éppen hogy lemaradni mögötte? (Miközben a Valencia és a Sevilla a BL-ben és az EL-ben is szerepel, a Király Kupában meg nem mondhatjuk, hogy könnyű ágon vannak.) Szóval egy kicsit tájékozottabb, optimistább, kevésbé ledegradáló spanyol poszt elkélne már, mondjon akárki akármit.

gotanfun 2009.12.16. 16:13:47

@popp: Egyébkén lehet olyan "objektív" szempontot találni, ami alapján az olaszok jobbak a spanyoloknál, például ha megnézzük a két ország csapatainak egymás elleni eredményeit a Bl-ben az utóbbi évekből.

Objektív szempont a bunda is.

rizla 2009.12.16. 16:16:32

@Neil Blender: "Julio Cesart meg VV is elozte, ha ilyen aspektusbol nezem akkor Casillas gyozelme nem vitas."

jó, hagyjuk már VV-t. nyilvánvalóan neki is cesar mögött van a helye, de ő legalább nyert 5 trófeát, és azért ő is kellett hozzá. casillas viszont nem védett jobban cesarnál, ÉS kevesebbet is nyert.

rizla 2009.12.16. 16:17:50

@rizla: és mondjuk nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de árulkodónak tűnik, hogy a madrid játékosai ennyire elől vannak a listákon, teljesítménytől függetlenül. kaká helyezése az aranylabda listán, most meg ez. nevetséges.

rizla 2009.12.16. 16:23:57

@gotanfun: "mert egyesekkel ellentétben én gecisokat tudnék írni a "szerencsétlen" Bilbaoról vagy akár a meglepően jól teljesítő Deporról (akik fele annyi költségvetéssl tolják mint mi)."

hidd el, nem basztatásból mondom: ÍRJ! tényleg kíváncsi lennék.

"Szóval egy kicsit tájékozottabb, optimistább, kevésbé ledegradáló spanyol poszt elkélne már, mondjon akárki akármit. "

és ebben is egyetértünk, csak szerintem pancho óta ebben van fejlődés. más kérdés, hogy mennyire igényes "szakmailag", tényleg kicsit puritánnak tűnnek a jelenlegi posztok.

Neil Blender 2009.12.16. 16:29:14

@rizla: milyen osszeeskuves elmeletet tudsz gyartani? Hogy Perez megvette a dontnokoket hogy CR legyen 2. az aranylabda szavazason vagy Kaka legyen 6. (semmelyikre nem fognak emlekezni 5 ev mulva csak arra hogy Messi nyert)?

Komolyan mondom erdekel hogy mi az elmeleted amit nem akarsz gyartani.

gotanfun 2009.12.16. 16:34:08

@rizla: az "egyesekkel ellentétben" annyit takar, hogy álatalában (nem mindig) olvasom a liga többi csapatának honlapját, fórumait stb. Nem célzás akart ez lenni. Ebből nekem az jön le, hogy minden vergődésük ellenére a legtöbben büszkék a csapatukra. Különösen igaz ez most a Valenciára, a Sevillára, a Deporra, a Bilbaora és a Mallorca házatáján is optimistán tekintenek előre (talán az Almería, Racing, Málaga után ők a köv. meglepetés csapat?) Szal lehetne miről írni, hiába csak hoki kis üldözők, akik úgysem lesznek soha bajnokok. Persze hogy nem, csak Spanyolországban mindenki vágja a miújságot a két nagy körül. Nekem meg egy bundásligás sajnálkozzon előbb a saját bajnokságán, mert van, lenne miért.

Tika_ 2009.12.16. 16:36:03

rizla, bazzeg, ne izélj már! :) Mondom "bármi legyen" - erre te: és ha meleg lenne? Nyilván a bármit nem szó szerint értettem, de pont arra, hogy akár meleg is.
@Neil Blender: az mondjuk popp, Csöncsön, esetleg rizla, de oh, köszönöm a megtiszteltetést :)
@magic kefír: nekem egyik se hiányzik. És nem azért, mert telhetetlen vagyok, pl. benito vagy pote írásait szeretem.
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ezzel személy szerint egyetértek, de mindegy, hagyjuk, nem akarom a feszkót kelteni - meg még olasz fociról beszélgetnénk a spanyol és spanyolról az olasz posztban :))
Úh @rizla: +1, írj!

Neil Blender 2009.12.16. 16:42:49

@gotanfun: Ahogy rizla is mar leirta, ird le. Mi meg olvasnank. En is tobbet megtudnek szivesen az altalad emlitett csapatokrol csak hat idohiany miatt nem szorfozhetem vegig a honlapokat. Ellenben ha egy helyre lennenek gyujtve akkor szivesen olvasnam.

@Tika_: ne szerenykedj. Nalam te vagy az asz :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.16. 16:44:05

@Tika_: Xavi NEM meleg, milyen nyelven írjam le hogy mindenkinek átmenjen az üzi?

rizla 2009.12.16. 16:55:05

@Neil Blender: mondom, nem akarok gyártani. de pl vicces, hogy az aranylabda-szavazáson részt vehettek ázsiai, afrikai, meg hasonló, az európai focira nulla hatással bíró újságírók is. naná, hogy gerrardot, kakát, meg arrafele a legjobban eladható embereket szavaztak első helyekre, nyilvánvalóan nem a teljesítményük miatt.

Neil Blender 2009.12.16. 17:04:51

@rizla: jo ok, csak arra hegyezted ki hogy a Real Madrid jatekosai vegeztek indokolatlanul elol a listan (ezzel amugy egyetertek) es mintha ez az egesz folyamat Madridbol indult volna.

Amugy ezt mar mi is megbeszeltuk es teny hogy az ilyen szavazasokon nem feltetlenul csak az objektiven mert teljesitmeny az ami szamit. Epp ezert egy komoly elismeres a dij, viszont nem kell veresen komolyan venni. Foleg a gyoztes utani rangsort.

gotanfun 2009.12.16. 17:05:01

@Neil Blender: annyi időm nekem sincs, de mivel nekem a Sevilla vs. Valencia a személyes kis el clásico, talán bepróbálok majd előtte egyet. ;-)

Arra leszek kíváncsi, hogy Quique Sánchez Flores meddig bírja ATM edzőként. Sztetek? :-D A tengeralatjáró elindúlt felfele, kérdés, hogy az ATM meddig fog még süllyedni...

Tika_ 2009.12.16. 17:06:01

bazzeg, milyen gólt kaptunk :)))

Neil Blender 2009.12.16. 17:22:39

@gotanfun: Az ATMA-nal evek ota az a problema hogy kozepesnel jobb, esetleg tenyleg kivalo tamadojatekosokkal rendelkezik, mig a vedelem es a kapusposzt evek ota lyukas. Ez utobbit Asenjo talan megoldotta de ahol egy Ujfalusi, Perea stabil csapattag lehet az a csapat ertelemszeruen nem lehet hosszutavon sikeres.

Flores sztem nem rossz megoldas, fiatal edzo de megfelelo mennyisegu puskaport szagolt a Valencianal, a Benficanal meg kudarcbol is megacelozhatta magat. Azt azonban ketlen hogy ebben az idenyben ki tudna harcolni valamit. Azert azt el kell ismerni hogy elsosorban a problema mentalis es ebben a mindnekori edzonek kulcsszerepe van.

sundin 2009.12.16. 17:40:38

@Neil Blender:
Az Atléticonál az a baj, ami a Zaragozánál is: a vezetőség. Amíg nincs változás, ülhet bárki a padra, játszhat bárki a csapatban, szar minden.
Jó volt látni, ahogy a Zaragoza szurkolók kiálltak Marcelino mellett. Ettől függetlenül persze Marcelino ment...

rizla 2009.12.16. 17:48:12

@Tika_: nem mosolyognék ezen, marquez totál megbízhatatlan a sérülése (és a hosszabbítása) óta, néha olyan, mint egy beépített ember. ráadásul most honfitársai ellen játszik, ez biztos plusz motiváció a bénázásra.

egyébként kezd unalmassá válni az a tendencia, hogy a meccsek elején gyorsan beszop egy gólt a barca. tavaly inkább berúgott egyet gyorsan.

sundin 2009.12.16. 17:52:24

@gotanfun:
Én is tudnék írni minden gárdáról sokat, de most komolyan, kit érdekelnének a Depor pénzügyi eredményei, hogy Luque-ért még most fizetik ki az utolsó részletet a Mallorcának, amit ők egyből tovább is küldenek a Bilbaonak Aduritz törlesztőrészletének következő részeként vagy hogy közel 40 milliót sikerült faragni az adósságállományon?
Valljuk be, a spanyol bajnokságot csak a 2 naggyal lehet eladni, ahogy már előttem is írták. Lehet szépíteni, de hány Getafe vagy Alméria szurkoló van Magyarországon? Míg egy angol kis-középcsapatnak is komoly tábora van itthon, ezeknek szinte nulla.
Én is csak azt tudom mondani, mint a többiek: írjál, puding próbája az evés.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.16. 17:55:56

Ha már dicsérünk, Rafa mellett Victor is odatette magát...

Tika_ 2009.12.16. 18:25:22

MEGVAAAAAAAN!!!
Iniesta megcsinálta neki, és nem hibázott.
Visca Pedro ;)

értelmetlen_nevű 2009.12.16. 18:49:29

ez az Atlante úgy néz ki, mint valami börtönválogatott, élén az edzővel. meg úgy is játszik...

Ibrahimovics pedig továbbra is kurvanagy focista.

(btw. a meccs alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy Xavi a fiúkat szereti)

értelmetlen_nevű 2009.12.16. 18:51:34

esküszöm, hogy azt monta a kínai kommentátor, hogy Manuel Csöncsön :DDD

úgy látszik, hogy Csöncsön Barca rajongása nemzetközileg is elismert

rizla 2009.12.16. 18:52:35

@értelmetlen_nevű: ibra kurva jó, persze, de néha egyszerűen zavar, hogy nem minden erejével a góllövésen van.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.16. 18:58:45

csak a 2. felidot lattam,de az kellemes vt. barca rughatott vna 4-5 golt.

értelmetlen_nevű 2009.12.16. 18:58:53

@rizla: akkor is élvezet nézni a játékát, amikor teljesen szar formában van. mivel nem vagyok Barcelona szurkoló, nem igazán érdekel hogy mennyire hasznos a csapatnak.

egyszerűen annyira elegánsan és látványosan játszik, (Csöncsönizmus on) hogy nehéz jelzőket találni rá (Csöncsönizmus off). Szerintem ez a fajta látványosság hiányzott tavaly a csapatból, pedig muszájkell elismerni, hogy akkor is öröm volt nézni őket (kivéve, ha ellenük szurkolt az ember).

gotanfun 2009.12.16. 19:31:19

@sundin: Nem tudom, hogy az olasz foci rajongói táborában a Lazio, Roma, Fio és Juve szurkolók (amiből talán van egy jó pár ebben az országban) mint szólnának, ha egy olasz posztban berikkantana valaki valami hasonlót. Mivel azokat nem olvasom, csak találgatni merek, hogy azért oda nem csak a két milánói csapat hívei irogatnak. Vagy de? A Valencia és az ATM tábora viszonylag nagy ebben az önerőből elérni nem, de helyezkedni tudó országban, ami speciel engem meglep (+ értenek is a focihoz). Én viszont nem azt sérelmezem, hogy itt az NST-n nem csináltok reklámot a spanyol kiscsapatoknak (szarom le, mert elhiheted, hogy nem ide járok tudakozódni a sajátomról), hanem ahogy bántok velük. A spanyol bajnokságot SZERINTED a két naggyal lehet eladni, de ha Spanyolországban jársz, esetleg Valenciában, ezt azért ne hangoztasd. Bár ha "NS szerkesztője" pólóban teszed, talán származásodból adódóan meg fogják érteni.

rizla 2009.12.16. 19:52:46

@gotanfun: már megint arrogáns vagy, mint a szar. "ha Spanyolországban jársz" lol, ez egy MAGYAR blog MAGAYAROKNAK. egy helyet mutass, ahova rendszeresen járnak kommentelni valencia vagy atletico madrid drukkerek, olyan számban, hogy arányaiban nem törpülnek el a két óriásklub szurkolóihoz képest.

rizla 2009.12.16. 20:02:51

@Neil Blender: azért van némi összefüggés a madriddal, mert pl a kakához, vagy ronaldohoz kapcsolódó marketing gépezet már ők működtetik. tehát ennek a gépezetnek a mozgatásából ők nyerik a legtöbbet. és kíváncsi vagyok, hogy ha kaká nem igazol át a madridba, akkor is megelőzte volna-e ibrahimovicot.
egyébként nem európai újságíróknak egyszerűen nem kéne, hogy helye legyen a döntéshozók között.

rizla 2009.12.16. 20:04:04

@rizla: *gépezetet, faszom már

Henke 2009.12.16. 20:06:23

@rizla: atleticomadrid.hu/

és bazzeg kidobott rá valamit! :D

rizla 2009.12.16. 20:12:43

@Henke: mondjuk honlapokon kívül. itt egyébként még normális fórum sincs, csak üzenőfal napi 5-6 hozzászólással, jól látom?

az nst-re hány atletico, sevilla, valencia szurkoló írt már? jelentkezzenek, csak bátran.

sundin 2009.12.16. 20:21:28

@Henke:
Igen, ez egy elég színvonalas honlap, színvonalasabb, mint a madridista. A Valenciának van még magyar nyelvű honlapja na meg a Barcának, ha jól számolom ez 4. Az 20-ból elég rossz arány (a gportálos hülyeségek most nem érnek). A Deporosokról tudom még, hogy az angol nyelvű fórumra járnak, elég fasza kis honlap, a világ minden tájáról írnak oda.

rizla 2009.12.16. 20:29:17

@sundin: azért az angol közép- és kiscsapatoknak sincs túl sok szurkolója itthon, csak a PL-ben több a nemzetközi szinten is nagynak számító klub (akik mondjuk BL-re esélyesek), ezért van nyilvánvalóan több komment az angol posztok alatt. meg hát angolul szinte mindenki beszél, úgyhogy ha valaki úgy dönt, hogy ő hull city drukker lesz, sokkal könnyebben táplálhatja ezt a szenvedélyét, mintha mondjuk az osasunát szemelné ki magának. anglomán hagyományok.

sundin 2009.12.16. 20:30:52

@gotanfun:
Minden példád sántít. Az olasz csapatoknak alapból több szurkolójuk van, nem tudom ennek mi az oka, de ha készülne egy ilyen felmérés, tuti nyernének (esetleg azért nem, mert a Real Madridnak és a Barcanak annyian szurkolnak). Ez a Valenciás hasonlatod vicc... persze, ha Bilbaoban Real Madrid sállal rohangálnék, lefejelnének a szarba. Attól még ez a két csapat a zászlóshajó. Persze az is igaz, hogy a másik 18 nélkül nem lennének ennyire jók.

gotanfun 2009.12.16. 20:35:35

@sundin: Sundin. A te megközelítésed sántít. Mint ha nem tudnád, hogy Európában a legtöbb csapat anyagi gondokkal küzd. Még az MU is, csak ugye azt nem reklámozzák. :-)

sundin 2009.12.16. 20:43:52

@gotanfun:
Ez most hogy jött ide? :-)

@rizla:
az angol nyelvben igazat adok neked, hatalmas "előny". Többen is szurkolnak angol csapatoknak, mint spanyolnak: pl. ismerek Charlton drukkert, Notthingam fant, ASton Villa, Newcastle, Fuck'nham, stb. szurkert míg ha körül nézek spanyol szinten a 2 nagyon kívül néhol akad egy Bilbao vagy Villarreal szurker és ennyi.

T.F.E. 2009.12.16. 21:06:32

gotanfun
>>>sohasem az ellenfél játszik rosszul. ;-)<<<

Igen, és a győztesnek nem kell semmit megmagyaráznia. :-)
A Valencia-Barcelona meccset nem láttam, de az biztos, hogy más játékot kell játszani a Barca és a Real legyőzéséhez. A Valencia ismerte a receptet, csak nem tudta megvalósítani. Hogy motiváció híján, tudásbeli vagy kondíciós hátrány miatt, nem tudom.

Neil Blender
>>>Miert nyert a Real Madrid mazlival?<<<

Azért, mert a második bekapott gól után nem sok volt hátra a meccsből, és Garay sűrűből, háttal elkövetett fejese kellett a győzelemhez.

Az, hogy mázli kellett a győzelemhez, nem jelenti azt, hogy nem volt jobb a Real Madrid (már az első félidőben vezetnie kellett volna, a másodikban pedig Benzema eszméletlen nagy gólhelyzetben passzolt rosszul), de ezt a meccset hamarabb meg kellett volna nyerni, és nem a végén örülni egy mázlis gólnak.
A Madrid még mindig nem elég éles a kapu előtt, túl sok gólhelyzetet hagy ki, hátul pedig ártalmatlannak tűnő támadásokból szed be gólt.
Emiatt látványosak a meccsei, de ha nemzetközi szinten eredményt akar elérni, ettől kíméletlenebbnek kell lennie.

gotanfun 2009.12.16. 21:10:12

@sundin:

Tavaly az Osasuna elnöke kelt ki magából, hogy a két nagy esztelen költekezése mellett senki ne várjon a többiektől csodát. A két nagyhoz képest a többi 18 ugyanis vagy qrva nagy szarban van, vagy nagy nehezen éppen abból mászik ki, vagy mint mi, nem fogjuk pucra vágni magunkat mint egy Depor, még ha ez örökös 3-6. hely közti döcögéssel is jár (ugye a klub történetének legdrágább igazolása Negredo 15 milláért).

Szóval amikor valaki fényezi a két nagyot a többi 18-al, nem árt az ilyenekre is odafigyelni.

A Valencia kapcsán meg csak annyit, hogy ebben a mocskos pénz-fociban qrva nagyot nőtt az egész csapat a szememben. A Koeman-i nincstelen Valencia ugyanis talpra állt, le tudott tenni valamit az asztalra, úgy, hogy a legjobbjuk két kézzel mutatott be a két nagynak. Nem beszélve arról, hogy a Valencia játékosai nélkül a válogatott is másképpen nézne ki, úgyhogy már csak ezért sem értek veled egyet a spanyol foci helyzetét illetően. Persze két ellentétes irányból közelítjük meg.

Aztán van itt még valami. Nemrég dumáltam egy taggal a Gijón meccs kapcsán. Idősebb. Mesélt nekem arról az időről, amikor a Gijón bajnok lett. Hát csak néztem. Na ez nem lesz még egy darabig...

gotanfun 2009.12.16. 21:14:56

@T.F.E.: bosszantot nagyon, mert nagyon szurkoltam nekik, még akkor is, ha ez a csapatomra nézve nem jött volna éppen jól. :-) SPANYOL csapat a javából.

rizla 2009.12.16. 21:16:34

@gotanfun: "A Koeman-i nincstelen Valencia ugyanis talpra állt, le tudott tenni valamit az asztalra, úgy, hogy a legjobbjuk két kézzel mutatott be a két nagynak"

olyannyira bemutatott, hogy olyan hírek jöttek, hogy akár 1 évi fizetéséről is lemond, csak vigye el a barcelona.

"úgyhogy már csak ezért sem értek veled egyet a spanyol foci helyzetét illetően"

én azt hittem a spanyol foci helyzete MAGYARORSZÁGON a téma, és nem a spanyol foci helyzete általában. szerintem nem mindegy.

"Nemrég dumáltam egy taggal a Gijón meccs kapcsán. Idősebb. Mesélt nekem arról az időről, amikor a Gijón bajnok lett."

csak nem spanyol az illető? biztos őt is zavarja, hogy az nst ennyire semmibe veszi a kisebbeket.

sundin 2009.12.16. 21:19:13

@gotanfun:
Azt nem értem, hogy a szimpátiától hogy jutottunk el idáig?? Kicsit nagy váltás. Erről naphosszat lehetne beszélgetni, csak nem erről volt szó...
A Gijon mikor volt bajnok??? Soha, elsőosztályú legalábbis nem.

gotanfun 2009.12.16. 21:22:08

@gotanfun: boccs, elírtam, nem bajnokot akartam írni, hanem bajnoki címért hajtott. (Mielőtt megköveztek.)

gotanfun 2009.12.16. 21:23:52

@rizla: Igen. Emléxem a Marca -ra. Asszem a Villa-hírek kapcsán minden tekintetben fölülmúlták önmagukat.

gotanfun 2009.12.16. 21:25:46

@sundin: Igen, erről naphoszat lehetne beszélni. Meg amúgy pancho_ nagy mímelője ezeknek a párbeszédeknek, nem látom mostanában, mi lett vele?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.16. 21:26:16

Komolyan nem értem, hogy gotanfunnak mi a problémája.

Ha az, hogy nincsen elég magyarországi spanyol kiscsapat-drukker, akkor maximálisan osztozom vele ebben a problémában, szerintem is sokkal többet érdemelne egy Osasuna vagy egy Gijón, DE ez ellen mi (az NST olvasóközönsége + szerkesztősége) nem tudunk mit tenni. Ez valami miatt így alakult.

Valószínűleg két dolog játszik ebbe bele: a nyelv, ill. az, hogy Spanyolország messze van, ezért soha nem szerepeltek magyar totószelvényeken a spanyol bajnokik, így aztán nem alakult ki kötődés. Mondjuk a globalizáció ezen talán valamelyest változtatni tud.

gotanfun 2009.12.16. 21:31:25

@Csöncsön: ide lett terelve, qrvára nem érdekel engem ez a kiscsapat dolog. A forduló beharangozójána semmissége bosszonatott kicsit, csak közben felvilágosítottak, hogy erre van igény. Tudomásul lett véve, a többi meg csak úgy jött mellé. :-) És én most lépek is, meló van...

sundin 2009.12.16. 21:33:09

@gotanfun:
Nem tudom, nem ismerem.
Azért nagy meneteléseket ebből az évtizedből is tudok mondani: 2003-ban a Real vagy 3 éve "Ti". Ha az utolsó két meccset nyeritek bajnokok vagytok, ehelyett kikaptatok (Mallorcán és otthon a Zaragozától ha jól emlékszem).

A Sat1-on Bilbao-Bremen, fél óra elteltével 0-2, bántóan nagy német fölénnyel...

gotanfun 2009.12.16. 21:39:38

Az utcsó meccsig pariban voltunk a Madriddal és a Barcaval, de hát várható volt, hogy nekik is lesz ehhez szavuk. Repkedtek is a nagy pénzösszegek a kiscsapatok játékosainak. :-D Akkor nem ezen múlott. Pérez Lasan meg ilyeneken múlott. Alap. Bilbao. :-((( Mondjuk várható volt, de tényleg lépek, majd folytatjuk...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.16. 21:54:59

@sundin:

Remélem azért, a második félidőben dobban az Athletic-szív. Nem tudod különben, mi tétje van annak, hogy csoportelső vagy második egy csapat?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.16. 23:02:04

Katalán szívűek, mennyire volt nehéz meccs a klub vb-n a Barca meccse?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.16. 23:10:56

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Én nem láttam. Viszont ezúton ragadom meg az alkalmat, hogy gratuláljak Pedronak a csúcsdöntéshez. Hat sorozatban indult, mindben gólt lőtt (spanyol bajnokság, spanyol kupa, BL, európai szuperkupa, spanyol szuperkupa, klub vb)! Csak aztán igyekezzen, nehogy karrierje végén ez legyen az egyetlen dolog, ami miatt emlékezhetünk rá.

(A bilbaói szívvel semmi gond nem volt, de F. Llorrente nélkül ez a csapat bizony egy félkarú óriás, vagy inkább: óriás nélküli fél kar.)

értelmetlen_nevű 2009.12.16. 23:15:37

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

én a második félidőt láttam csak, edzőmeccs jellege volt. Bojan egymaga lőhetett volna két gólt, megnemadott tizenegyes stb.

rizla 2009.12.16. 23:26:34

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: megvolt a szokásos elkerülhető gól szokásosan a legelején, elkövetője marquez. ezután hosszadalmas szenvedés kezdődött, amit aztán sikerült épkézláb mezőnyfölénnyé alakítani, majd szögletből találni egy gólt. az atlante kontrái végig nagyon veszélyesek voltak, ha jobban figyelnek, 2-0ra mehettek volna, de végül összejött az 1-1. aztán a második félidőben jött messi, a barca átvette a vezetést, és onnantól kezdve elég sima volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.16. 23:52:20

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Meg kell említeni, hogy Atlante soraiban föltűnt egy ismerős, a Realban és az Interben padozgató Solari, megnőtt a haja. Mikor fiatalon föltűnt a Realban azt gondoltam igazán jó játékos lehet belőle, szerintem az Realnál vagy az Internél eggyel gyengébb csapatban az is lett volna. Pár éve szóbahozták a Romával, de aztán nem lett abból semmi. Nem lebecsülve a mexikóiakat, szerintem Solarinak az Atlanténél azért jobb csapatban kéne játszania

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 00:24:50

@rizla: Köszönöm, sajnos nem tudtam követni a meccset, egyébként azt hittem hogy Messi nem játszhat majd. Drukkolok hogy meglegyen a klub vb a Barcelonának, igazán megérdemelnék hogy amit csak lehet elhódítsanak már ebben az évben.

@popp: Pont a napokban gondoltam rá, hogy mi lehet Solarival, azt gondoltam visszavonult. Mennyi idős lehet körülbelül? Szerintem is még jobb klubban lenne a helye.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 01:08:28

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: 1976-os, azaz harminchárom.

@rizla: Mit nem tudsz? Ez egy nagyon manipulatív kis hírecske, azt az aprócska tényt meg sem említi, hogy a Barca egy argentín csapattal játszik. Mi sem természtesebb, hogy egy argentín srác egy argentín csapatnak drukkol jelenlegi klubjának legnagyobb riválisával szemben. Akkor lenne csak gondban egykori River játékosként, ha Bocával játszana a Barca.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 08:05:34

@popp: Kösz!
Valóban teljesen érthető, hogy miért Higuain miért annak drukkol, akinek.

T.F.E. 2009.12.17. 10:33:49

Másik érdekes hír, hogy eltörölték Baena sárgalapját, amit a Xavi ellen elkövetett szabálytalanságért kapott. (Ezt fújta be a bíró 11-esnek.)
Szintén eltörölték Sergio Ramos sárgalapját, teljesen jogosan, mivel nem kézzel, hanem mellkassal ért a labdához.

Higuain: lehetséges, hogy átvette az Ultras Sur stílusát, de valószínűbb amit popp mond, hogy az újságírók "megfeledkeztek" megemlíteni, hogy argentín csapattal játszik a Barca, és inkább nekik drukkol, hogy megnyerjék a klub VB-t.

sundin 2009.12.17. 10:39:05

Sosem értettem ezt a lapeltörlést. Ennyi erővel a szabálytalan gólokat is el lehetne törölni utólag, meg még ki tudja mit...

Az NSO jól csinálja, egy ilyen piszlicsáré hírhez 150 szóltak hozzá :-)

Tika_ 2009.12.17. 12:57:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: tulképp sima volt. @rizla: ezen már csak röhögni lehetett. Hozzátartozott a showhoz ;), szerencsére az ellenfél nem volt olyan erős, hogy ezen elmenjen a meccs.
az Aranylabda-szavazásos érvelésed figyelemreméltó, a módosítással tökre egyet lehetne érteni

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 15:13:34

@sundin: Ha video alapján el lehet utólag tiltani, akkor úgy korrekt ha enyhíteni is lehet. Az nem fér a fejembe, hogyha fegyelmi bizottság használhat videót, akkor a játékvezető miért nem.

T.F.E. 2009.12.17. 16:05:38

Érdekes cikk jelent meg a goal.com-on: Milyen ellenfélnek örülnének leginkább és legkevésbé a BL 16-os mezőnyében a spanyol csapatok?
www.goal.com/en/news/1717/editorial/2009/12/17/1692823/cl-debate-barcelona-real-madrid-sevillas-dream-draws-and

A lényeg:
A Barcelona álma a Milan, mivel az Intert már elpicsázták, a Milan pedig kevésbé védekező játékot játszik, rémálma pedig a CSZKA Moszkva, mivel sokat kell utazni, és a kelet-európai szervezett csapatok nehéz diónak bizonyulnak.
A Real Madrid legszívesebben a Portóval játszana, mert hasonló a stílusa, és teret hagynak, míg az Intert elkerülnék, ha lehetne, mivel elég gyenge a mutatójuk az olasz csapatok ellen.
A Sevilla számára az Inter lenne a legjobb ellenfél, mert ellenük felszívják magukat, míg a legrosszabb az Olympiakosz, mivel hajlamosak botlani a kiscsapatok ellen.

popp:
Igazság szerint az lenne a tiszta, ha a játékvezető is használhatna videót, akkor nem kellene utólag sem eltiltani, sem felmenteni játékost.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.17. 16:27:16

Kicsit megkésve csak annyit Higany böffenéséhez, hogy ilyenkor kussolunk inkább, mert lehet hogy a Barca ellenfele argentin a klub-vb döntőjében, de a Barcában is rohangál egy argentin, akivel ugyibár VB-t szeretnél nyerni, te gyökér.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 16:36:59

@Tika_: Neked is kösz!

@csizsikpizsik: Nem akarok ebbe különösebben belefolyni, de azért egy argentin ember szívéhez egy echte argentin klub közelebb állhat, mint egy spanyol, ahol egyébként játszik egy argentin. Csak az objektivitás végett, akkor is ezt gondolnád, ha egy Barca játékos nyilatkozott volna ilyet?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.17. 16:38:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Igen. Ilyenkor a nyilvánosság előtt befogod és otthon úgy reszelsz a real/barca ellen ahogyan bírsz.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.17. 16:40:40

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: És lássuk be, nem várta senki hogy a Barcának drukkoljon. De néha okosabb/szimmpatikusabb hallgatni.

T.F.E. 2009.12.17. 16:44:45

csizsikpizsik:
Tegyük fel, hogy a PSV-vel játszik a Debrecen a BL döntőjében.
Ha megkérdezik Bodor Boldizsárt, hogy kinek szurkol, mit fog vajon mondani?
Tudom, hogy a példa sántít, de a lényeg az, hogy az a természetes, ha a honfitársainak szurkol valaki - persze, ezen kívül még benne van az "ősellenség" mítosz is, amit ezek szerint egy külföldi is elsajátíthat Madridban/Barcelonában (lásd Eto'o).

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.17. 16:50:59

@T.F.E.: Ki mondta hogy nem természetes hazaszurkolni? Szurkoljon, de ha már otthon, honfitárs, stb. akkor nem drukkolunk egy másik argentin ellen teli tüdőból. Pláne egy olyan argentin ellen akivel utazik majd vébézni (és sirni a kispárnába a kieséskor).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 16:56:25

@csizsikpizsik: Ha argentin és Real játékos létedre egy újságíró mikorfonját az orrod alá dugva azt kérdezi, hogy szeretnéd-e ha a Barca nyerne klubvébén, mit mondanál?
.

T.F.E. 2009.12.17. 16:58:29

csizsikpizsik:
OK, megbeszéltük. Higuain még túl fiatal ahhoz, hogy tudja, nem minden kérdésre kell felelni. Vagy ha igen, nem őszinte, hanem az elvártnak megfelelő választ kell adni.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.17. 17:01:08

@popp: Ööööö, nehéz kérdés...na kb. ennyit (gondolom én). De azért túlzottan nem akarom lehúzni a srácot, őszinte volt. Van még mit tanulnia Raultól vagy Casillastól, ők pl. remekül meg tudják az ilyen kérdéseket válaszolni úgy hogy az újságíró is tud mit írni és ő sem volt tajparaszt senkivel. Hogy otthon talán a Barca ellen vuduznak azt meg kit érdekel.

montipájton 2009.12.17. 17:03:39

Még szép, hogy egy argetntin futballsita egy argentin csapatnak szurkol egy klub vb-döntőben, aki ebben kivetnivalót talál, az hülye.

Dzsudzák szerintetek kinek szurkolna mondjuk egy Loki-Fulham meccsen?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 17:08:03

@csizsikpizsik: Na baromira nem értem mi a tajparasztos ebben két mondatban: „Tudjuk, hogy a Barca magas szinten képes futballozni, és könnyen lehet, hogy megnyerik a klubvilágbajnokságot is. De remélem, nem lesz elég szerencséjük a végső sikerhez"

Elismeri a Barca erejét és esélyét, csak az ellenfél sikerében reménykedik.

jörgömös 2009.12.17. 17:40:43

Kákán is csomót tipikus esete....

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 18:00:40

@csizsikpizsik: Aztán emlékszel még Sztojcskov legutóbb Classico előtt nyilatkozatára? Na, ő tényleg tajparaszt. Persze nem újdonság ez, ráadásul sudri bunkósága ellenére, sőt éppen azzal együtt imádtam a játékát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.17. 18:42:46

@T.F.E.:

Teljesen egyetértek ezzel az elemzéssel. Mondjuk a Barca helyében én a Stuttgartot vagy az Olimpiakoszt is szívesen kapnám, talán, hm, szívesebben is, mint a Milant...

rizla 2009.12.17. 18:51:22

@montipájton: nincs ezzel gond, csak a nyilatkozat nem elegáns, ha így hangzott el tőle.

rizla 2009.12.17. 18:52:26

@Csöncsön: meglepődnék, ha már megint valami fosgyenge ellenfelet kapna a barca, mint az olimpiakosz.

halareaal 2009.12.17. 19:17:41

@csizsikpizsik: de ők nem magyarok, hanem argentinok, egy csomó nagycsapatban játszik argentin. mért kéne egy ember sikeréért szorítania? bármibe lefogadom amúgy, h Messi nem csinált ekkora ügyet belőle, sőt. tök természetes, h a legnagyobb riválisuk ellen szurkol, mondhatni ez a dolga. és ha vki akarja el lehet ítélni ezért (lol), de nem csak azért nyilatkozta, mert argentinok ellen jtszanak, korábban a BL kapcsán is mondott hasonlót. mint ahogy Aguero is kijelentette 1x, h bárkit kap a Madrid, ellenük szurkol, pedig az Atleti akkor nemis indult a BLben (és ugye 4 argentin is játszott akkor a Madridban).

egy szó mint száz, nem hiszem h ez megfontolatlan nyilatkozat lenne, sőt.

halareaal 2009.12.17. 19:25:20

@Csöncsön: nekem azért ez így elég nagy hülyeségnek tűnik, h a Sevilla pont azt az ellenfelet akarja kapni, akivel szemben a legkevesebb esélye van. és a talán leggyengébb csapatot pedig elkerülni. persze meg van magyarázva ezzel a felszívjuk magnkat dumával, de nem hiszem h ez komoly lenne, a csoportmeccsek sem ezt támasztják alá. nyilván jobb volt így nekik h simán továbbmentek egy fos csoportból, mintha kiestek volna vmi brutálból. lehet (márha mondtak ilyet a Sevilla háza táján egyáltalán) a Fener elleni kiesés lebeg a szemük előtt, pedig akkor a törökök egyáltalán nem ovltak kiscsapat, gyengék meg főleg nem. partiban voltak pl a BLt csak egy elcsúszás miatt elbukó Chelseavel az egyenes kiesésben.

halareaal 2009.12.17. 19:27:53

@rizla: én meg azon lepődnék meg, ha a Madrid könnyűt kapna (nem Inter, Lyon v Bayern), bár egy kicsivel jobb rá az esély. ha jól emlékszem, mióta ez a rendszer van a BLben, még nem volt soha könnyű sorsolásunk a 16 közt, mindig a 3 legszarabb opció közül kaptunk vkit, ha csoportelsők voltnuk, ha nem.

jörgömös 2009.12.17. 20:38:57

Kicsit gonosz leszek. Szerintem üzletileg egy Real-Barca döntő lenne a legjobb az Uefanak, a tv társaságoknak. Ha a Real nehéz ellenfelet kap, akkor valószínűleg a tavalyi döntő fog ismétlődni.

gotanfun 2009.12.17. 21:14:03

Nézte vki a Valencia Genoa elleni meccsét? :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 21:15:01

@gotanfun: Az El-es posztban épp azt tárgyaljuk.

hakapesz imi 2009.12.17. 22:27:44

@rizla: @popp: nem várom el egyetlen focistától sem, hogy klasszikus műveltsége legyen, de azért arra biztos emlékszik Higuain is, tavaly melyik csapat mögött szorultak a második helyre. Na most, ha nem is mond semmit neki a "seregszemle" mint eposzi kellék, annyi azért csak világos, hogy ha már megbasztak minket oda-vissza tavaly, plussz az egész bajnokságban pokrócoztak keményen, akkor ha megnyerik a klub VB-t, és ezzel bebizonyitják, nem csak a spanyol csapatoknál, jobbak, nem csak az európai "bajnokcsapatoknál" jobbak, hanem a világon nincs náluk jobb csapat, nos, akkor nem is annyira gáz az a Real 2. hely a tavalyi ligában. Ergo, még arra is verhetné magát Higuain, hogy tavaly csak a leendő "VILÁG LEGJOBB CSAPATA" tudta őket beelőzni a bajnokságban. A győztesek méltatása emeli a vesztesek renoméját is, na. Erre inkább azt kiabálja, hogy kapjanak ki, bibibí. Csak azt nem veszi észre, hogy egy esetleges Barca-buktával az ő tavalyi szerény produktumuk is tovább devalválódik. Mindegy, gondolom, ezért lett focista és nem sejtbiológus...

halareaal 2009.12.17. 22:40:13

@hakapesz imi: ugyanmár, a tavalyi szezonnak semmi köze (a komoly téttel nem is bíró) klub vbhez, a Real teljesítményének meg aztán végképp. azt mindenki tudta eddig is, h a tavalyi Barca mögött nem szégyen 2.nak lenni, nemis önmagában ezzel voltak a gondok. komolyan gondolod h van olyan ember, aki azt szeretné, h az ősi rivális a "világ legjobb csapata" címet viselje? ráadásul úgy h abból magának semmi haszna sincs, sőt inkább presztizs veszteséget jelent neki.

halareaal 2009.12.17. 22:43:24

@hakapesz imi: a másik meg h ebből a nyilakozatból max morálisan lehet megítélni Higuaint, semmi köze az egésznek az általános műveltséghez. kevesebb ráció van a te okfejtésedben, mint Higuain nyilatkozatában.

hakapesz imi 2009.12.17. 22:53:44

@halareaal: ezzel az okfejtéssel csak annyit bizonyítottál be, hogy neked sincs klasszikus műveltséged, remélem, legalább gyerekszobád volt/van. Azt hittem, a 2009-es klub VB-n a tavalyi bajnokok indulhatnak, ergo csak van valami köze a tavalyi szezonhoz... Akinek van önkritikája, beláthatja, a tavalyi Barca mögött másodiknak lenni elismerés, egy esetleges klub VB győzelem pedig tovább növelné a tavalyi siker (hehe, szóval a Real 2. helyezésének) értékét. Persze, ezt belehet áldozni egy jó kis sekélyes, de azonnali és nem túl összetett kárörömködésért. Az meg, hogy egy Barca győzelem az egész La Liga presztizsét emelné (tovább!), ki a faszt érdekel, igaz?!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.17. 22:54:40

semmi gond nincs azzal,h higany a barca ellen szurkol. plane,h argentin az ellenfel. kivancsi lennek,h forditott esetben -madrid a klub vb dontoben akarki ellen - hany barca-drukker lenne innen (Csoncsonon kivul),aki a realnak szurkolna. en tuti nem,sot,mindig nagy oromet okoz,ha nemzetkozi (es hazai) porondon alazzak a realt. tavalyi juve,liverpool meccsek kifejezetten tetszettek. a madrid az utolso csapat,akinek valaha is szurkolnek vki ellen. azt is termeszetesnek tartom,h 1 madrid-drukker mindig a barca ellen drukkol. raadasul meg azt se naon lehet mondani,h ugyanarrol a nemzetrol lenne szo. ugyanaz az orszag,de mas nemzet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 22:56:09

@hakapesz imi: Ezekszerint a Madridban élő argentin sejtbiológusok mind a Barcának szurkolnak.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.17. 23:04:15

ezt az irast ajanlanam mindenki figyelmebe:

www.goal.com/en/news/1717/editorial/2009/12/17/1692471/spanish-inquisition-the-impossible-separation-of-sport-and-state-

a cikk szerzoje bevallottan madrid-drukker (nem ebben,hanem 1 korabbi cikkeben irta le)

halareaal 2009.12.17. 23:26:22

@hakapesz imi: "komolyan gondolod h van olyan ember, aki azt szeretné, h az ősi rivális a "világ legjobb csapata" címet viselje?"

na akkor erre válaszolj.

"Akinek van önkritikája, beláthatja, a tavalyi Barca mögött másodiknak lenni elismerés"

egy Real Madridnak ez önmagában nem elismerés, maximum nem szégyen. hogy mennyit ért a második hely, azt inkább határozza meg az, h kiket előzött meg a Real. mitől lenne kifejezett érdem vki MÖGÖTT végezni?

attól meg, ha itt kikapna a Barca, mindenki tudná h ők a világ legjobb csapata (a tavalyi szezonban legalábbis biztos), vagy szted jobb ez az Estudiantes? nem lebecsülve őket, sztem az átlag európai, vagy inkább nem dél-amerikai szurkoló nem sok játékost tud felsorolni közülük.

am sztem te is úgy érzed, h nincs igazad, vagy nemtom, nem vágom így hirtelen h min akadtál ki.

végezetül pedig szálj le erről a klasszikus műveltségről, mert a végén még azt fogom hinni, h nemtod mit jelent a szó.

hakapesz imi 2009.12.18. 00:03:27

@halareaal: A 2. hely értékét nem az adja meg, kit tudtál legyőzni, hanem, hogy ki mögött maradtál le. Egy bajnoki címért folyó versengés végeztével nem hiszem, hogy megveregetnék Higuain vállát a 2. hely bezsebelésekor, hogy milyen faján elkenték az Ossasunát meg a Tenerifét... Tavaly a real mindenféle csiri-biri rekordokat döntött és így is csak 2. lett. Ez azért elárul valamit a Barcáról, és persze riszpekt a realnak, hogy ment a bajnokságért, ameddig erejéből futotta.
A nyilatkozatot érzelmi oldalról megközelítve egyértelmű a válasz; nem gondolom, hogy van olyan madridista, aki komolyan szeretné, hogy a Barca nyerjen szombaton (vagy mikor...).
Emellett van egy intellektuális megközelítés is, ahol bejátszanak más tényezők is, nem csak az utálomezértkapjoki/dögöljönmeg! faktor. Ezzel a megközelítéssel ezen a fórumon (de legalábbis veled, ezzel a kérdéssel kapcs.) talán tényleg kár gondolat-kísérletezni is.

halareaal 2009.12.18. 00:23:45

"Emellett van egy intellektuális megközelítés is, ahol bejátszanak más tényezők is, nem csak az utálomezértkapjoki/dögöljönmeg! faktor. Ezzel a megközelítéssel ezen a fórumon (de legalábbis veled, ezzel a kérdéssel kapcs.) talán tényleg kár gondolat-kísérletezni is."

nem kár, hidd el, már le is írtam, h az "intellektuális faktor" is inkább amellett szól, h a Barca ellen szurkoljon. a gyakorlatban kurvára senki sem lesz büszkébb a tavalyi Realra attól, ha a Barca majd megveri az Estudiantest, rajtad kívül. jobban belegondolva, erre alapozva már nyugodtan kijelenthetjük,h mind Higuain, mind én műveletlenek vagyunk.

"A 2. hely értékét nem az adja meg, kit tudtál legyőzni, hanem, hogy ki mögött maradtál le."

az is megadja. énis azt mondom amúgy, h nem feltétlen érdem a 2. hely, ha olyan ellenfeleket előznek csak meg, akiket elvárás, h megelőzzenek. de attól miért illetne nagyobb dícséret vkit azért, mert egy jobb ellenféltől kap ki? nem feltétlen kell elmarasztalni őket, ennyi. elismerést akkor érdemelnek, ha megelőzik az ellenfelet, azért hadd ne kelljen már dícsérni a Madridot, mert a Barca mögött végzett, és kikapott oda-vissza. azzal, h a Barca milyen szinten játszott az egész szezonban, max magyarázni lehet a vereségeket (többé-kevésbé), de attól még azok ugyannyit érnek (vagyis semmit). mind pontokban, és valszeg presztizsben is.

de a fő baj nem ezzel van, ezt simán lehet másképp gondolni is, hanem azzal, h a Barca előző szezonbeli erejét/tudásának elismertségét eleve nem az a meccs határozza meg, ahol Higuain az ellenfélnek szurkol. na meg persze az sem stimmel, h a Real bajnokságbeli teljesítményével (legalábbis a tavasszal, ha kiveszsük a 2-6ot) nincs probléma, sőt, ezt ugyanúgy elismeri mindenki már most is, és azt is, h a Barca mögött lemaradni a végén nem szégyen. nagyobb gond volt összességében a BL-szereplés.

de igazából amúgyis sántít egy csomó helyen mit mondasz, a la liga erejét és elismertséségt nem a Barca klubvb-szereplése határozza meg, és amúgysem az argetin bajnoksággal kell versenyeznie a la ligának, meg hasonlók, de inkább hagyjuk sztem.

halareaal 2009.12.18. 00:40:36

"elismerést akkor érdemelnek, ha megelőzik az ellenfelet"

ezt mondjuk kiegészíteném, a nagy rivalizálás ellenére lehet még a Madrid szurkolók is büszkék lettek volna a csapatra, ha a Barca ellen csak nagy csatában, egyenlő ellenfélként bukik el, és mondjuk a BLben is csak tőlük kap ki, alátámasztva ha valóban csak a legjobb csapat előzi meg. dehát nem ez történt, nem csak a Barca volt jobb a Madridnál, tehát erős ferdítés úgy beállítani a dolgot, h "a világ legjobb csapata mögött 2. lett". persze, mivel a 2., 3., 4., legjobb nem indult a la ligában.

Henke 2009.12.19. 15:09:57

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/real-madrid-gonzalo-higuain-a-barcelona-ellen-szurkol-a-klub-vb-n-2010468

erre Barca szurkeszként mondom azt, hogy kattintásvadász szaalgcím, és semmi sértő nincs benne...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.19. 15:28:24

Keveritek a szezont a faszommal.
Semmi sértő nincs Higany dumájában, ki mondta hogy van? Sőt, szerintem senki el nem várta tőle, hogy a Barcelona sikeréért és Messi mennybe meneteléért térdenállva imádkozzon.
Csak ha már a madridisták minden harmadik kommentjében fel van emlegetve az etikai kódex és az hogy papírra le van írva hogy a focistáik nagyobb úriemberek mint bárki a világon illett volna nem ilyet bedumálni.
(De szerintem ez a téma túl lett lihegve. Vegyen Ikertől pár diplomácia-órát és kész)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.19. 16:21:47

@csizsikpizsik: Elég áttetsző pr fogás ez a Realos etikai kódex és ettől nem lesz úriember, aki odaigazol.

Viszont lassan az nst kommentelő brigádja és a szerzők játszák az etikai bizottságot. Kezdődött titianrival, folytatódott a gólt lőttél, örüljél gecóval. És tetőzödött ezzel az úristen Higu a Barca ellen szurkol hisztivel.

Tika_ 2009.12.19. 20:01:10

Megvan a 6. !!! :yeah:
Köszönjük, srácok!
Visca el Barca!
süti beállítások módosítása