Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 14 - A forduló beharangozója

2009.12.12. 16:53 Garcia bőrmester

Rangadó rangadót követ a spanyol bajnokság hétvégi, 14. fordulójában. Lesz városi derbi, dobogósok közötti párharc, alsóházi-kiesőhelyről elmozduló célzatú és olyan is, amely két többre hivatott csapat között zajlik, akik a táblázat első harmadába igyekeznek. Szóval érdemes lesz figyelmet fordítani ezen a hétvégén a spanyol bajnokság mérkőzésire, még akkor is, ha ez lesz az első forduló, amikor az aranylabdás trió egyike sem lép pályára csapata aktuális mérkőzésén.

A Barcelona az Espanyolt fogadja szombat este a Nou Campban, az utolsó idei bajnokiján, mielőtt keleti kényelembe helyezné magát a világ trónján. Három éve nem nyertek városi riválisuk ellen hazai pályán, aki ráadásul tavaly egy 26 éve tartó nyeretlenségi sorozatot szakított meg. A vendégek több kulcsemberüket is nélkülözik, és elmúlt 8 meccsükön összesen 3 gólt szereztek. Tavaly sem indultak jobb előjelekkel és mégis meglepetést okoztak. Vajmi kevés esély mutatkozik arra, hogy ezt idén is megismétlik. A derbire Messi nélkül kiálló katalánok Abu Dhabiban besöpörhetik az utolsó hiányzó trófeát is a tavalyi szezon megkoronázásaként és a névjegy-kártyák cseréje után, még Robinho játékjoga is átvándorolhat Laportáékhoz, ha a City tulajdonosa, Mansour bin Zayed Al Nahyan sejk egy-két használt labdáért és egy tálca sörért hajlandó lesz elengedni az ujjszopkodó brazilt. No persze csak akkor, ha ezek mellé még legalább 40 millió eurót is kap, amit nyáron állítólag visszautasított.

A forduló rangadóját a Mestallában rendezik, ahol sérülés és eltiltás miatt a királyiak több kulcsembere is hiányozni fog. A két aranylabdás mellett Marcelo is megsérült. Őt minden valószínűség szerint Drenthe pótolja majd és hát lassan a feledés homályába vész az a nap is, amikor Guti vagy van Nistelrooy pályára lépett. A Valencia ezzel szemben a legjobb formában lévő spanyol csapat, az utolsó 8 meccsén több pontot szerzett, mint az őket megelőző két csapat. Villa szinte minden meccsen gurít egyet és kíváncsian várjuk a kezdőbe bekerülő Ever Banega produkcióját is, aki a Valencia egyetlen jelentős hiányzóját David Silvát lesz hivatott pótolni. A tavaly még azonos mezben küzdő válogatott csapattársak, Villa és Albiol párharca is pikánsnak tűnik, nem kis mértékben annak fényében, hogy az Albiol által tavaly elfogadott ajánlat után, azt rebesgetik, hogy idén nyáron Villa is csatlakozhat a fővárosiakhoz. És csak azért, hogy minden alkalommal legyen valami extra C.Ronaldoval kapcsolatban, a Der Spiegel kimutatása szerint, a portugál – aki állítólag Usain Bolt tanácsaival készül futógyorsasága további növelésére - rendelkezik a legmagasabb végsebességgel, a jelenlegi futballisták között, ami azt jelenti, hogy 33.6 kilométert tenne meg egy óra alatt, ha ugyanolyan tempóban tudna sprintelni. (A listán egyébként Robben, Walcott, Rooney és Van Persie a további sorrend, persze gondolom Kuttor Attilát nem mérték).

A szombati játéknap még egy Zaragoza-Bilbao meccset tartogat, amelyen a vendégek tűnnek esélyesebbnek. Az ő szezonjuk egy hullámvasútéra emlékeztet, jó kezdés után, visszaesés, majd az elmúl hetekben ismét sok rúgott gól és idegenben két markáns győzelem (Almeria 4-1, Austria Wien 3-0) és egy balszerencsés hazai vereség a Valencia ellen. A Zaragoza szezonja ellenben úgy néz ki, mint a leszakadt áramszedővel középen balfaszkodó dodzsemkocsi. Aki arra jár megtaszítja és néha ki is röhögi. Még egy vereség és érik a következő edzőcsere.

A szokásos vasárnap délutáni szunyókálás alatt 5 mérkőzés zajlik majd a La Ligában.
A kieséstől veszélyeztettek közül négyen egymás ellen veszik fel a küzdelmet Valladolid-Malaga és Racing Santander-Xerez párosításban, míg a többi három délutáni meccsen az EL-helyekért sorban álló alakulatok játszanak egy-egy az alsóház feneketlen bugyraiban sínylődő vagy onnan éppen csak kilógó kompániával.
A Depor múlt heti vállalható versége után, ahhoz az Almeriához látogat, akik megpróbáltak kapaszkodót találni a madridi vereségben, de igazából annyira rosszak tudnak lenni, hogy ez csak afféle önigazolási kényszer lehet, mert a pályán ritkán hozakodnak elő olyan teljesítménnyel, mint a Real elleni tíz perc a második félidő elején.
A kiválóan szereplő Getafe annak ellenére esélyese a Tenerife elleni hazai mecsének, hogy a nyolcgólos Soldado és Abel Aguilar is eltiltását tölti. A második számú madridi csapat stabilizálhatja helyét a középmezőny felső részézében míg az idegenben nyeretlen Tenerife nem most fogja begyűjteni első skalpját és nem mozdul el a kiesési zóna közeléből.
A hazai pályán remeklő Mallorcának nehéz dolga lesz az Osasuna vendégeként. Mindkét csapat teljesítménye hullámzó, így egymás elleni mérkőzésük is kiszámíthatatlannak tűnik. A hazai közönség ereje mindenképpen az Osasuna mellett szól.

Vasárnap estére két meccs marad. Melyek közül az elsőt a bevezetőben többre hivatott csapatokként aposztrofált Atlético Madrid és Villarreal vívja. Az Atlético már három pont távolságra került a kiesőzónától, köszönhetően két gyengélkedő csapat elleni győzelmüknek, a továbbiakban azonban extra teljesítményre lesz szükség főleg Agüerótól és Forlántól, mert gólt kapni azt nem felejtettek el, láthattuk hét közben. A másik oldalon a sárgák mintha rátaláltak volna a régebben kikövezett sárga útra és lélektani előnyt jelenthet a múlt heti, emberhátrányban megfordított meccsük a Getafe ellen, valamint Cazorla visszatérése. Ha csak a formákat nézzük nem lenne meglepetés, ha a gyors támadókkal rendelkező vendégek megtréfálnák a hazaiakat egy-két kontrával.

Utoljára marad a Sevilla fellépése a Sporting Gijón vendégeként. A szezon előtt és közben is szinte folyamatosan a vendégek sikerét vetítettük volna előre, ha ez a párharc kerül terítékre, de most úgy tűnik elpattant valami a Sevillánál és lehet, hogy most élik át azt az időszakot, amely behozhatatlan lemaradásukat eredményezi az előttük állókkal szemben. Luis Fabiano és Adriano mindenképpen hiányozni fog, de Kanouté szereplését illetően és a védelemben is akadnak kérdőjelek. A hazaiak önmagukhoz  és az előzetes elvárásokhoz képest parádésan szerepelnek és nem lenne meglepetés, ha pontot szereznének a Sevilla ellen. Hír a vendégek háza tájáról, hogy a fiatal argentin szélső, Perotti a héten 2015-ig hosszabbított és 48 millió euró a kivásárlási ára.
 

537 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr881592731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neil Blender 2009.12.16. 16:29:14

@rizla: milyen osszeeskuves elmeletet tudsz gyartani? Hogy Perez megvette a dontnokoket hogy CR legyen 2. az aranylabda szavazason vagy Kaka legyen 6. (semmelyikre nem fognak emlekezni 5 ev mulva csak arra hogy Messi nyert)?

Komolyan mondom erdekel hogy mi az elmeleted amit nem akarsz gyartani.

gotanfun 2009.12.16. 16:34:08

@rizla: az "egyesekkel ellentétben" annyit takar, hogy álatalában (nem mindig) olvasom a liga többi csapatának honlapját, fórumait stb. Nem célzás akart ez lenni. Ebből nekem az jön le, hogy minden vergődésük ellenére a legtöbben büszkék a csapatukra. Különösen igaz ez most a Valenciára, a Sevillára, a Deporra, a Bilbaora és a Mallorca házatáján is optimistán tekintenek előre (talán az Almería, Racing, Málaga után ők a köv. meglepetés csapat?) Szal lehetne miről írni, hiába csak hoki kis üldözők, akik úgysem lesznek soha bajnokok. Persze hogy nem, csak Spanyolországban mindenki vágja a miújságot a két nagy körül. Nekem meg egy bundásligás sajnálkozzon előbb a saját bajnokságán, mert van, lenne miért.

Tika_ 2009.12.16. 16:36:03

rizla, bazzeg, ne izélj már! :) Mondom "bármi legyen" - erre te: és ha meleg lenne? Nyilván a bármit nem szó szerint értettem, de pont arra, hogy akár meleg is.
@Neil Blender: az mondjuk popp, Csöncsön, esetleg rizla, de oh, köszönöm a megtiszteltetést :)
@magic kefír: nekem egyik se hiányzik. És nem azért, mert telhetetlen vagyok, pl. benito vagy pote írásait szeretem.
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ezzel személy szerint egyetértek, de mindegy, hagyjuk, nem akarom a feszkót kelteni - meg még olasz fociról beszélgetnénk a spanyol és spanyolról az olasz posztban :))
Úh @rizla: +1, írj!

Neil Blender 2009.12.16. 16:42:49

@gotanfun: Ahogy rizla is mar leirta, ird le. Mi meg olvasnank. En is tobbet megtudnek szivesen az altalad emlitett csapatokrol csak hat idohiany miatt nem szorfozhetem vegig a honlapokat. Ellenben ha egy helyre lennenek gyujtve akkor szivesen olvasnam.

@Tika_: ne szerenykedj. Nalam te vagy az asz :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.16. 16:44:05

@Tika_: Xavi NEM meleg, milyen nyelven írjam le hogy mindenkinek átmenjen az üzi?

rizla 2009.12.16. 16:55:05

@Neil Blender: mondom, nem akarok gyártani. de pl vicces, hogy az aranylabda-szavazáson részt vehettek ázsiai, afrikai, meg hasonló, az európai focira nulla hatással bíró újságírók is. naná, hogy gerrardot, kakát, meg arrafele a legjobban eladható embereket szavaztak első helyekre, nyilvánvalóan nem a teljesítményük miatt.

Neil Blender 2009.12.16. 17:04:51

@rizla: jo ok, csak arra hegyezted ki hogy a Real Madrid jatekosai vegeztek indokolatlanul elol a listan (ezzel amugy egyetertek) es mintha ez az egesz folyamat Madridbol indult volna.

Amugy ezt mar mi is megbeszeltuk es teny hogy az ilyen szavazasokon nem feltetlenul csak az objektiven mert teljesitmeny az ami szamit. Epp ezert egy komoly elismeres a dij, viszont nem kell veresen komolyan venni. Foleg a gyoztes utani rangsort.

gotanfun 2009.12.16. 17:05:01

@Neil Blender: annyi időm nekem sincs, de mivel nekem a Sevilla vs. Valencia a személyes kis el clásico, talán bepróbálok majd előtte egyet. ;-)

Arra leszek kíváncsi, hogy Quique Sánchez Flores meddig bírja ATM edzőként. Sztetek? :-D A tengeralatjáró elindúlt felfele, kérdés, hogy az ATM meddig fog még süllyedni...

Tika_ 2009.12.16. 17:06:01

bazzeg, milyen gólt kaptunk :)))

Neil Blender 2009.12.16. 17:22:39

@gotanfun: Az ATMA-nal evek ota az a problema hogy kozepesnel jobb, esetleg tenyleg kivalo tamadojatekosokkal rendelkezik, mig a vedelem es a kapusposzt evek ota lyukas. Ez utobbit Asenjo talan megoldotta de ahol egy Ujfalusi, Perea stabil csapattag lehet az a csapat ertelemszeruen nem lehet hosszutavon sikeres.

Flores sztem nem rossz megoldas, fiatal edzo de megfelelo mennyisegu puskaport szagolt a Valencianal, a Benficanal meg kudarcbol is megacelozhatta magat. Azt azonban ketlen hogy ebben az idenyben ki tudna harcolni valamit. Azert azt el kell ismerni hogy elsosorban a problema mentalis es ebben a mindnekori edzonek kulcsszerepe van.

sundin 2009.12.16. 17:40:38

@Neil Blender:
Az Atléticonál az a baj, ami a Zaragozánál is: a vezetőség. Amíg nincs változás, ülhet bárki a padra, játszhat bárki a csapatban, szar minden.
Jó volt látni, ahogy a Zaragoza szurkolók kiálltak Marcelino mellett. Ettől függetlenül persze Marcelino ment...

rizla 2009.12.16. 17:48:12

@Tika_: nem mosolyognék ezen, marquez totál megbízhatatlan a sérülése (és a hosszabbítása) óta, néha olyan, mint egy beépített ember. ráadásul most honfitársai ellen játszik, ez biztos plusz motiváció a bénázásra.

egyébként kezd unalmassá válni az a tendencia, hogy a meccsek elején gyorsan beszop egy gólt a barca. tavaly inkább berúgott egyet gyorsan.

sundin 2009.12.16. 17:52:24

@gotanfun:
Én is tudnék írni minden gárdáról sokat, de most komolyan, kit érdekelnének a Depor pénzügyi eredményei, hogy Luque-ért még most fizetik ki az utolsó részletet a Mallorcának, amit ők egyből tovább is küldenek a Bilbaonak Aduritz törlesztőrészletének következő részeként vagy hogy közel 40 milliót sikerült faragni az adósságállományon?
Valljuk be, a spanyol bajnokságot csak a 2 naggyal lehet eladni, ahogy már előttem is írták. Lehet szépíteni, de hány Getafe vagy Alméria szurkoló van Magyarországon? Míg egy angol kis-középcsapatnak is komoly tábora van itthon, ezeknek szinte nulla.
Én is csak azt tudom mondani, mint a többiek: írjál, puding próbája az evés.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.16. 17:55:56

Ha már dicsérünk, Rafa mellett Victor is odatette magát...

Tika_ 2009.12.16. 18:25:22

MEGVAAAAAAAN!!!
Iniesta megcsinálta neki, és nem hibázott.
Visca Pedro ;)

értelmetlen_nevű 2009.12.16. 18:49:29

ez az Atlante úgy néz ki, mint valami börtönválogatott, élén az edzővel. meg úgy is játszik...

Ibrahimovics pedig továbbra is kurvanagy focista.

(btw. a meccs alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy Xavi a fiúkat szereti)

értelmetlen_nevű 2009.12.16. 18:51:34

esküszöm, hogy azt monta a kínai kommentátor, hogy Manuel Csöncsön :DDD

úgy látszik, hogy Csöncsön Barca rajongása nemzetközileg is elismert

rizla 2009.12.16. 18:52:35

@értelmetlen_nevű: ibra kurva jó, persze, de néha egyszerűen zavar, hogy nem minden erejével a góllövésen van.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.16. 18:58:45

csak a 2. felidot lattam,de az kellemes vt. barca rughatott vna 4-5 golt.

értelmetlen_nevű 2009.12.16. 18:58:53

@rizla: akkor is élvezet nézni a játékát, amikor teljesen szar formában van. mivel nem vagyok Barcelona szurkoló, nem igazán érdekel hogy mennyire hasznos a csapatnak.

egyszerűen annyira elegánsan és látványosan játszik, (Csöncsönizmus on) hogy nehéz jelzőket találni rá (Csöncsönizmus off). Szerintem ez a fajta látványosság hiányzott tavaly a csapatból, pedig muszájkell elismerni, hogy akkor is öröm volt nézni őket (kivéve, ha ellenük szurkolt az ember).

gotanfun 2009.12.16. 19:31:19

@sundin: Nem tudom, hogy az olasz foci rajongói táborában a Lazio, Roma, Fio és Juve szurkolók (amiből talán van egy jó pár ebben az országban) mint szólnának, ha egy olasz posztban berikkantana valaki valami hasonlót. Mivel azokat nem olvasom, csak találgatni merek, hogy azért oda nem csak a két milánói csapat hívei irogatnak. Vagy de? A Valencia és az ATM tábora viszonylag nagy ebben az önerőből elérni nem, de helyezkedni tudó országban, ami speciel engem meglep (+ értenek is a focihoz). Én viszont nem azt sérelmezem, hogy itt az NST-n nem csináltok reklámot a spanyol kiscsapatoknak (szarom le, mert elhiheted, hogy nem ide járok tudakozódni a sajátomról), hanem ahogy bántok velük. A spanyol bajnokságot SZERINTED a két naggyal lehet eladni, de ha Spanyolországban jársz, esetleg Valenciában, ezt azért ne hangoztasd. Bár ha "NS szerkesztője" pólóban teszed, talán származásodból adódóan meg fogják érteni.

rizla 2009.12.16. 19:52:46

@gotanfun: már megint arrogáns vagy, mint a szar. "ha Spanyolországban jársz" lol, ez egy MAGYAR blog MAGAYAROKNAK. egy helyet mutass, ahova rendszeresen járnak kommentelni valencia vagy atletico madrid drukkerek, olyan számban, hogy arányaiban nem törpülnek el a két óriásklub szurkolóihoz képest.

rizla 2009.12.16. 20:02:51

@Neil Blender: azért van némi összefüggés a madriddal, mert pl a kakához, vagy ronaldohoz kapcsolódó marketing gépezet már ők működtetik. tehát ennek a gépezetnek a mozgatásából ők nyerik a legtöbbet. és kíváncsi vagyok, hogy ha kaká nem igazol át a madridba, akkor is megelőzte volna-e ibrahimovicot.
egyébként nem európai újságíróknak egyszerűen nem kéne, hogy helye legyen a döntéshozók között.

rizla 2009.12.16. 20:04:04

@rizla: *gépezetet, faszom már

Henke 2009.12.16. 20:06:23

@rizla: atleticomadrid.hu/

és bazzeg kidobott rá valamit! :D

rizla 2009.12.16. 20:12:43

@Henke: mondjuk honlapokon kívül. itt egyébként még normális fórum sincs, csak üzenőfal napi 5-6 hozzászólással, jól látom?

az nst-re hány atletico, sevilla, valencia szurkoló írt már? jelentkezzenek, csak bátran.

sundin 2009.12.16. 20:21:28

@Henke:
Igen, ez egy elég színvonalas honlap, színvonalasabb, mint a madridista. A Valenciának van még magyar nyelvű honlapja na meg a Barcának, ha jól számolom ez 4. Az 20-ból elég rossz arány (a gportálos hülyeségek most nem érnek). A Deporosokról tudom még, hogy az angol nyelvű fórumra járnak, elég fasza kis honlap, a világ minden tájáról írnak oda.

rizla 2009.12.16. 20:29:17

@sundin: azért az angol közép- és kiscsapatoknak sincs túl sok szurkolója itthon, csak a PL-ben több a nemzetközi szinten is nagynak számító klub (akik mondjuk BL-re esélyesek), ezért van nyilvánvalóan több komment az angol posztok alatt. meg hát angolul szinte mindenki beszél, úgyhogy ha valaki úgy dönt, hogy ő hull city drukker lesz, sokkal könnyebben táplálhatja ezt a szenvedélyét, mintha mondjuk az osasunát szemelné ki magának. anglomán hagyományok.

sundin 2009.12.16. 20:30:52

@gotanfun:
Minden példád sántít. Az olasz csapatoknak alapból több szurkolójuk van, nem tudom ennek mi az oka, de ha készülne egy ilyen felmérés, tuti nyernének (esetleg azért nem, mert a Real Madridnak és a Barcanak annyian szurkolnak). Ez a Valenciás hasonlatod vicc... persze, ha Bilbaoban Real Madrid sállal rohangálnék, lefejelnének a szarba. Attól még ez a két csapat a zászlóshajó. Persze az is igaz, hogy a másik 18 nélkül nem lennének ennyire jók.

gotanfun 2009.12.16. 20:35:35

@sundin: Sundin. A te megközelítésed sántít. Mint ha nem tudnád, hogy Európában a legtöbb csapat anyagi gondokkal küzd. Még az MU is, csak ugye azt nem reklámozzák. :-)

sundin 2009.12.16. 20:43:52

@gotanfun:
Ez most hogy jött ide? :-)

@rizla:
az angol nyelvben igazat adok neked, hatalmas "előny". Többen is szurkolnak angol csapatoknak, mint spanyolnak: pl. ismerek Charlton drukkert, Notthingam fant, ASton Villa, Newcastle, Fuck'nham, stb. szurkert míg ha körül nézek spanyol szinten a 2 nagyon kívül néhol akad egy Bilbao vagy Villarreal szurker és ennyi.

T.F.E. 2009.12.16. 21:06:32

gotanfun
>>>sohasem az ellenfél játszik rosszul. ;-)<<<

Igen, és a győztesnek nem kell semmit megmagyaráznia. :-)
A Valencia-Barcelona meccset nem láttam, de az biztos, hogy más játékot kell játszani a Barca és a Real legyőzéséhez. A Valencia ismerte a receptet, csak nem tudta megvalósítani. Hogy motiváció híján, tudásbeli vagy kondíciós hátrány miatt, nem tudom.

Neil Blender
>>>Miert nyert a Real Madrid mazlival?<<<

Azért, mert a második bekapott gól után nem sok volt hátra a meccsből, és Garay sűrűből, háttal elkövetett fejese kellett a győzelemhez.

Az, hogy mázli kellett a győzelemhez, nem jelenti azt, hogy nem volt jobb a Real Madrid (már az első félidőben vezetnie kellett volna, a másodikban pedig Benzema eszméletlen nagy gólhelyzetben passzolt rosszul), de ezt a meccset hamarabb meg kellett volna nyerni, és nem a végén örülni egy mázlis gólnak.
A Madrid még mindig nem elég éles a kapu előtt, túl sok gólhelyzetet hagy ki, hátul pedig ártalmatlannak tűnő támadásokból szed be gólt.
Emiatt látványosak a meccsei, de ha nemzetközi szinten eredményt akar elérni, ettől kíméletlenebbnek kell lennie.

gotanfun 2009.12.16. 21:10:12

@sundin:

Tavaly az Osasuna elnöke kelt ki magából, hogy a két nagy esztelen költekezése mellett senki ne várjon a többiektől csodát. A két nagyhoz képest a többi 18 ugyanis vagy qrva nagy szarban van, vagy nagy nehezen éppen abból mászik ki, vagy mint mi, nem fogjuk pucra vágni magunkat mint egy Depor, még ha ez örökös 3-6. hely közti döcögéssel is jár (ugye a klub történetének legdrágább igazolása Negredo 15 milláért).

Szóval amikor valaki fényezi a két nagyot a többi 18-al, nem árt az ilyenekre is odafigyelni.

A Valencia kapcsán meg csak annyit, hogy ebben a mocskos pénz-fociban qrva nagyot nőtt az egész csapat a szememben. A Koeman-i nincstelen Valencia ugyanis talpra állt, le tudott tenni valamit az asztalra, úgy, hogy a legjobbjuk két kézzel mutatott be a két nagynak. Nem beszélve arról, hogy a Valencia játékosai nélkül a válogatott is másképpen nézne ki, úgyhogy már csak ezért sem értek veled egyet a spanyol foci helyzetét illetően. Persze két ellentétes irányból közelítjük meg.

Aztán van itt még valami. Nemrég dumáltam egy taggal a Gijón meccs kapcsán. Idősebb. Mesélt nekem arról az időről, amikor a Gijón bajnok lett. Hát csak néztem. Na ez nem lesz még egy darabig...

gotanfun 2009.12.16. 21:14:56

@T.F.E.: bosszantot nagyon, mert nagyon szurkoltam nekik, még akkor is, ha ez a csapatomra nézve nem jött volna éppen jól. :-) SPANYOL csapat a javából.

rizla 2009.12.16. 21:16:34

@gotanfun: "A Koeman-i nincstelen Valencia ugyanis talpra állt, le tudott tenni valamit az asztalra, úgy, hogy a legjobbjuk két kézzel mutatott be a két nagynak"

olyannyira bemutatott, hogy olyan hírek jöttek, hogy akár 1 évi fizetéséről is lemond, csak vigye el a barcelona.

"úgyhogy már csak ezért sem értek veled egyet a spanyol foci helyzetét illetően"

én azt hittem a spanyol foci helyzete MAGYARORSZÁGON a téma, és nem a spanyol foci helyzete általában. szerintem nem mindegy.

"Nemrég dumáltam egy taggal a Gijón meccs kapcsán. Idősebb. Mesélt nekem arról az időről, amikor a Gijón bajnok lett."

csak nem spanyol az illető? biztos őt is zavarja, hogy az nst ennyire semmibe veszi a kisebbeket.

sundin 2009.12.16. 21:19:13

@gotanfun:
Azt nem értem, hogy a szimpátiától hogy jutottunk el idáig?? Kicsit nagy váltás. Erről naphosszat lehetne beszélgetni, csak nem erről volt szó...
A Gijon mikor volt bajnok??? Soha, elsőosztályú legalábbis nem.

gotanfun 2009.12.16. 21:22:08

@gotanfun: boccs, elírtam, nem bajnokot akartam írni, hanem bajnoki címért hajtott. (Mielőtt megköveztek.)

gotanfun 2009.12.16. 21:23:52

@rizla: Igen. Emléxem a Marca -ra. Asszem a Villa-hírek kapcsán minden tekintetben fölülmúlták önmagukat.

gotanfun 2009.12.16. 21:25:46

@sundin: Igen, erről naphoszat lehetne beszélni. Meg amúgy pancho_ nagy mímelője ezeknek a párbeszédeknek, nem látom mostanában, mi lett vele?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.16. 21:26:16

Komolyan nem értem, hogy gotanfunnak mi a problémája.

Ha az, hogy nincsen elég magyarországi spanyol kiscsapat-drukker, akkor maximálisan osztozom vele ebben a problémában, szerintem is sokkal többet érdemelne egy Osasuna vagy egy Gijón, DE ez ellen mi (az NST olvasóközönsége + szerkesztősége) nem tudunk mit tenni. Ez valami miatt így alakult.

Valószínűleg két dolog játszik ebbe bele: a nyelv, ill. az, hogy Spanyolország messze van, ezért soha nem szerepeltek magyar totószelvényeken a spanyol bajnokik, így aztán nem alakult ki kötődés. Mondjuk a globalizáció ezen talán valamelyest változtatni tud.

gotanfun 2009.12.16. 21:31:25

@Csöncsön: ide lett terelve, qrvára nem érdekel engem ez a kiscsapat dolog. A forduló beharangozójána semmissége bosszonatott kicsit, csak közben felvilágosítottak, hogy erre van igény. Tudomásul lett véve, a többi meg csak úgy jött mellé. :-) És én most lépek is, meló van...

sundin 2009.12.16. 21:33:09

@gotanfun:
Nem tudom, nem ismerem.
Azért nagy meneteléseket ebből az évtizedből is tudok mondani: 2003-ban a Real vagy 3 éve "Ti". Ha az utolsó két meccset nyeritek bajnokok vagytok, ehelyett kikaptatok (Mallorcán és otthon a Zaragozától ha jól emlékszem).

A Sat1-on Bilbao-Bremen, fél óra elteltével 0-2, bántóan nagy német fölénnyel...

gotanfun 2009.12.16. 21:39:38

Az utcsó meccsig pariban voltunk a Madriddal és a Barcaval, de hát várható volt, hogy nekik is lesz ehhez szavuk. Repkedtek is a nagy pénzösszegek a kiscsapatok játékosainak. :-D Akkor nem ezen múlott. Pérez Lasan meg ilyeneken múlott. Alap. Bilbao. :-((( Mondjuk várható volt, de tényleg lépek, majd folytatjuk...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.16. 21:54:59

@sundin:

Remélem azért, a második félidőben dobban az Athletic-szív. Nem tudod különben, mi tétje van annak, hogy csoportelső vagy második egy csapat?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.16. 23:02:04

Katalán szívűek, mennyire volt nehéz meccs a klub vb-n a Barca meccse?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.16. 23:10:56

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Én nem láttam. Viszont ezúton ragadom meg az alkalmat, hogy gratuláljak Pedronak a csúcsdöntéshez. Hat sorozatban indult, mindben gólt lőtt (spanyol bajnokság, spanyol kupa, BL, európai szuperkupa, spanyol szuperkupa, klub vb)! Csak aztán igyekezzen, nehogy karrierje végén ez legyen az egyetlen dolog, ami miatt emlékezhetünk rá.

(A bilbaói szívvel semmi gond nem volt, de F. Llorrente nélkül ez a csapat bizony egy félkarú óriás, vagy inkább: óriás nélküli fél kar.)

értelmetlen_nevű 2009.12.16. 23:15:37

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

én a második félidőt láttam csak, edzőmeccs jellege volt. Bojan egymaga lőhetett volna két gólt, megnemadott tizenegyes stb.

rizla 2009.12.16. 23:26:34

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: megvolt a szokásos elkerülhető gól szokásosan a legelején, elkövetője marquez. ezután hosszadalmas szenvedés kezdődött, amit aztán sikerült épkézláb mezőnyfölénnyé alakítani, majd szögletből találni egy gólt. az atlante kontrái végig nagyon veszélyesek voltak, ha jobban figyelnek, 2-0ra mehettek volna, de végül összejött az 1-1. aztán a második félidőben jött messi, a barca átvette a vezetést, és onnantól kezdve elég sima volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.16. 23:52:20

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Meg kell említeni, hogy Atlante soraiban föltűnt egy ismerős, a Realban és az Interben padozgató Solari, megnőtt a haja. Mikor fiatalon föltűnt a Realban azt gondoltam igazán jó játékos lehet belőle, szerintem az Realnál vagy az Internél eggyel gyengébb csapatban az is lett volna. Pár éve szóbahozták a Romával, de aztán nem lett abból semmi. Nem lebecsülve a mexikóiakat, szerintem Solarinak az Atlanténél azért jobb csapatban kéne játszania

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 00:24:50

@rizla: Köszönöm, sajnos nem tudtam követni a meccset, egyébként azt hittem hogy Messi nem játszhat majd. Drukkolok hogy meglegyen a klub vb a Barcelonának, igazán megérdemelnék hogy amit csak lehet elhódítsanak már ebben az évben.

@popp: Pont a napokban gondoltam rá, hogy mi lehet Solarival, azt gondoltam visszavonult. Mennyi idős lehet körülbelül? Szerintem is még jobb klubban lenne a helye.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 01:08:28

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: 1976-os, azaz harminchárom.

@rizla: Mit nem tudsz? Ez egy nagyon manipulatív kis hírecske, azt az aprócska tényt meg sem említi, hogy a Barca egy argentín csapattal játszik. Mi sem természtesebb, hogy egy argentín srác egy argentín csapatnak drukkol jelenlegi klubjának legnagyobb riválisával szemben. Akkor lenne csak gondban egykori River játékosként, ha Bocával játszana a Barca.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 08:05:34

@popp: Kösz!
Valóban teljesen érthető, hogy miért Higuain miért annak drukkol, akinek.

T.F.E. 2009.12.17. 10:33:49

Másik érdekes hír, hogy eltörölték Baena sárgalapját, amit a Xavi ellen elkövetett szabálytalanságért kapott. (Ezt fújta be a bíró 11-esnek.)
Szintén eltörölték Sergio Ramos sárgalapját, teljesen jogosan, mivel nem kézzel, hanem mellkassal ért a labdához.

Higuain: lehetséges, hogy átvette az Ultras Sur stílusát, de valószínűbb amit popp mond, hogy az újságírók "megfeledkeztek" megemlíteni, hogy argentín csapattal játszik a Barca, és inkább nekik drukkol, hogy megnyerjék a klub VB-t.

sundin 2009.12.17. 10:39:05

Sosem értettem ezt a lapeltörlést. Ennyi erővel a szabálytalan gólokat is el lehetne törölni utólag, meg még ki tudja mit...

Az NSO jól csinálja, egy ilyen piszlicsáré hírhez 150 szóltak hozzá :-)

Tika_ 2009.12.17. 12:57:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: tulképp sima volt. @rizla: ezen már csak röhögni lehetett. Hozzátartozott a showhoz ;), szerencsére az ellenfél nem volt olyan erős, hogy ezen elmenjen a meccs.
az Aranylabda-szavazásos érvelésed figyelemreméltó, a módosítással tökre egyet lehetne érteni

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 15:13:34

@sundin: Ha video alapján el lehet utólag tiltani, akkor úgy korrekt ha enyhíteni is lehet. Az nem fér a fejembe, hogyha fegyelmi bizottság használhat videót, akkor a játékvezető miért nem.

T.F.E. 2009.12.17. 16:05:38

Érdekes cikk jelent meg a goal.com-on: Milyen ellenfélnek örülnének leginkább és legkevésbé a BL 16-os mezőnyében a spanyol csapatok?
www.goal.com/en/news/1717/editorial/2009/12/17/1692823/cl-debate-barcelona-real-madrid-sevillas-dream-draws-and

A lényeg:
A Barcelona álma a Milan, mivel az Intert már elpicsázták, a Milan pedig kevésbé védekező játékot játszik, rémálma pedig a CSZKA Moszkva, mivel sokat kell utazni, és a kelet-európai szervezett csapatok nehéz diónak bizonyulnak.
A Real Madrid legszívesebben a Portóval játszana, mert hasonló a stílusa, és teret hagynak, míg az Intert elkerülnék, ha lehetne, mivel elég gyenge a mutatójuk az olasz csapatok ellen.
A Sevilla számára az Inter lenne a legjobb ellenfél, mert ellenük felszívják magukat, míg a legrosszabb az Olympiakosz, mivel hajlamosak botlani a kiscsapatok ellen.

popp:
Igazság szerint az lenne a tiszta, ha a játékvezető is használhatna videót, akkor nem kellene utólag sem eltiltani, sem felmenteni játékost.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.17. 16:27:16

Kicsit megkésve csak annyit Higany böffenéséhez, hogy ilyenkor kussolunk inkább, mert lehet hogy a Barca ellenfele argentin a klub-vb döntőjében, de a Barcában is rohangál egy argentin, akivel ugyibár VB-t szeretnél nyerni, te gyökér.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 16:36:59

@Tika_: Neked is kösz!

@csizsikpizsik: Nem akarok ebbe különösebben belefolyni, de azért egy argentin ember szívéhez egy echte argentin klub közelebb állhat, mint egy spanyol, ahol egyébként játszik egy argentin. Csak az objektivitás végett, akkor is ezt gondolnád, ha egy Barca játékos nyilatkozott volna ilyet?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.17. 16:38:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Igen. Ilyenkor a nyilvánosság előtt befogod és otthon úgy reszelsz a real/barca ellen ahogyan bírsz.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.17. 16:40:40

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: És lássuk be, nem várta senki hogy a Barcának drukkoljon. De néha okosabb/szimmpatikusabb hallgatni.

T.F.E. 2009.12.17. 16:44:45

csizsikpizsik:
Tegyük fel, hogy a PSV-vel játszik a Debrecen a BL döntőjében.
Ha megkérdezik Bodor Boldizsárt, hogy kinek szurkol, mit fog vajon mondani?
Tudom, hogy a példa sántít, de a lényeg az, hogy az a természetes, ha a honfitársainak szurkol valaki - persze, ezen kívül még benne van az "ősellenség" mítosz is, amit ezek szerint egy külföldi is elsajátíthat Madridban/Barcelonában (lásd Eto'o).

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.17. 16:50:59

@T.F.E.: Ki mondta hogy nem természetes hazaszurkolni? Szurkoljon, de ha már otthon, honfitárs, stb. akkor nem drukkolunk egy másik argentin ellen teli tüdőból. Pláne egy olyan argentin ellen akivel utazik majd vébézni (és sirni a kispárnába a kieséskor).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 16:56:25

@csizsikpizsik: Ha argentin és Real játékos létedre egy újságíró mikorfonját az orrod alá dugva azt kérdezi, hogy szeretnéd-e ha a Barca nyerne klubvébén, mit mondanál?
.

T.F.E. 2009.12.17. 16:58:29

csizsikpizsik:
OK, megbeszéltük. Higuain még túl fiatal ahhoz, hogy tudja, nem minden kérdésre kell felelni. Vagy ha igen, nem őszinte, hanem az elvártnak megfelelő választ kell adni.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.17. 17:01:08

@popp: Ööööö, nehéz kérdés...na kb. ennyit (gondolom én). De azért túlzottan nem akarom lehúzni a srácot, őszinte volt. Van még mit tanulnia Raultól vagy Casillastól, ők pl. remekül meg tudják az ilyen kérdéseket válaszolni úgy hogy az újságíró is tud mit írni és ő sem volt tajparaszt senkivel. Hogy otthon talán a Barca ellen vuduznak azt meg kit érdekel.

montipájton 2009.12.17. 17:03:39

Még szép, hogy egy argetntin futballsita egy argentin csapatnak szurkol egy klub vb-döntőben, aki ebben kivetnivalót talál, az hülye.

Dzsudzák szerintetek kinek szurkolna mondjuk egy Loki-Fulham meccsen?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 17:08:03

@csizsikpizsik: Na baromira nem értem mi a tajparasztos ebben két mondatban: „Tudjuk, hogy a Barca magas szinten képes futballozni, és könnyen lehet, hogy megnyerik a klubvilágbajnokságot is. De remélem, nem lesz elég szerencséjük a végső sikerhez"

Elismeri a Barca erejét és esélyét, csak az ellenfél sikerében reménykedik.

jörgömös 2009.12.17. 17:40:43

Kákán is csomót tipikus esete....

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 18:00:40

@csizsikpizsik: Aztán emlékszel még Sztojcskov legutóbb Classico előtt nyilatkozatára? Na, ő tényleg tajparaszt. Persze nem újdonság ez, ráadásul sudri bunkósága ellenére, sőt éppen azzal együtt imádtam a játékát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.17. 18:42:46

@T.F.E.:

Teljesen egyetértek ezzel az elemzéssel. Mondjuk a Barca helyében én a Stuttgartot vagy az Olimpiakoszt is szívesen kapnám, talán, hm, szívesebben is, mint a Milant...

rizla 2009.12.17. 18:51:22

@montipájton: nincs ezzel gond, csak a nyilatkozat nem elegáns, ha így hangzott el tőle.

rizla 2009.12.17. 18:52:26

@Csöncsön: meglepődnék, ha már megint valami fosgyenge ellenfelet kapna a barca, mint az olimpiakosz.

halareaal 2009.12.17. 19:17:41

@csizsikpizsik: de ők nem magyarok, hanem argentinok, egy csomó nagycsapatban játszik argentin. mért kéne egy ember sikeréért szorítania? bármibe lefogadom amúgy, h Messi nem csinált ekkora ügyet belőle, sőt. tök természetes, h a legnagyobb riválisuk ellen szurkol, mondhatni ez a dolga. és ha vki akarja el lehet ítélni ezért (lol), de nem csak azért nyilatkozta, mert argentinok ellen jtszanak, korábban a BL kapcsán is mondott hasonlót. mint ahogy Aguero is kijelentette 1x, h bárkit kap a Madrid, ellenük szurkol, pedig az Atleti akkor nemis indult a BLben (és ugye 4 argentin is játszott akkor a Madridban).

egy szó mint száz, nem hiszem h ez megfontolatlan nyilatkozat lenne, sőt.

halareaal 2009.12.17. 19:25:20

@Csöncsön: nekem azért ez így elég nagy hülyeségnek tűnik, h a Sevilla pont azt az ellenfelet akarja kapni, akivel szemben a legkevesebb esélye van. és a talán leggyengébb csapatot pedig elkerülni. persze meg van magyarázva ezzel a felszívjuk magnkat dumával, de nem hiszem h ez komoly lenne, a csoportmeccsek sem ezt támasztják alá. nyilván jobb volt így nekik h simán továbbmentek egy fos csoportból, mintha kiestek volna vmi brutálból. lehet (márha mondtak ilyet a Sevilla háza táján egyáltalán) a Fener elleni kiesés lebeg a szemük előtt, pedig akkor a törökök egyáltalán nem ovltak kiscsapat, gyengék meg főleg nem. partiban voltak pl a BLt csak egy elcsúszás miatt elbukó Chelseavel az egyenes kiesésben.

halareaal 2009.12.17. 19:27:53

@rizla: én meg azon lepődnék meg, ha a Madrid könnyűt kapna (nem Inter, Lyon v Bayern), bár egy kicsivel jobb rá az esély. ha jól emlékszem, mióta ez a rendszer van a BLben, még nem volt soha könnyű sorsolásunk a 16 közt, mindig a 3 legszarabb opció közül kaptunk vkit, ha csoportelsők voltnuk, ha nem.

jörgömös 2009.12.17. 20:38:57

Kicsit gonosz leszek. Szerintem üzletileg egy Real-Barca döntő lenne a legjobb az Uefanak, a tv társaságoknak. Ha a Real nehéz ellenfelet kap, akkor valószínűleg a tavalyi döntő fog ismétlődni.

gotanfun 2009.12.17. 21:14:03

Nézte vki a Valencia Genoa elleni meccsét? :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 21:15:01

@gotanfun: Az El-es posztban épp azt tárgyaljuk.

hakapesz imi 2009.12.17. 22:27:44

@rizla: @popp: nem várom el egyetlen focistától sem, hogy klasszikus műveltsége legyen, de azért arra biztos emlékszik Higuain is, tavaly melyik csapat mögött szorultak a második helyre. Na most, ha nem is mond semmit neki a "seregszemle" mint eposzi kellék, annyi azért csak világos, hogy ha már megbasztak minket oda-vissza tavaly, plussz az egész bajnokságban pokrócoztak keményen, akkor ha megnyerik a klub VB-t, és ezzel bebizonyitják, nem csak a spanyol csapatoknál, jobbak, nem csak az európai "bajnokcsapatoknál" jobbak, hanem a világon nincs náluk jobb csapat, nos, akkor nem is annyira gáz az a Real 2. hely a tavalyi ligában. Ergo, még arra is verhetné magát Higuain, hogy tavaly csak a leendő "VILÁG LEGJOBB CSAPATA" tudta őket beelőzni a bajnokságban. A győztesek méltatása emeli a vesztesek renoméját is, na. Erre inkább azt kiabálja, hogy kapjanak ki, bibibí. Csak azt nem veszi észre, hogy egy esetleges Barca-buktával az ő tavalyi szerény produktumuk is tovább devalválódik. Mindegy, gondolom, ezért lett focista és nem sejtbiológus...

halareaal 2009.12.17. 22:40:13

@hakapesz imi: ugyanmár, a tavalyi szezonnak semmi köze (a komoly téttel nem is bíró) klub vbhez, a Real teljesítményének meg aztán végképp. azt mindenki tudta eddig is, h a tavalyi Barca mögött nem szégyen 2.nak lenni, nemis önmagában ezzel voltak a gondok. komolyan gondolod h van olyan ember, aki azt szeretné, h az ősi rivális a "világ legjobb csapata" címet viselje? ráadásul úgy h abból magának semmi haszna sincs, sőt inkább presztizs veszteséget jelent neki.

halareaal 2009.12.17. 22:43:24

@hakapesz imi: a másik meg h ebből a nyilakozatból max morálisan lehet megítélni Higuaint, semmi köze az egésznek az általános műveltséghez. kevesebb ráció van a te okfejtésedben, mint Higuain nyilatkozatában.

hakapesz imi 2009.12.17. 22:53:44

@halareaal: ezzel az okfejtéssel csak annyit bizonyítottál be, hogy neked sincs klasszikus műveltséged, remélem, legalább gyerekszobád volt/van. Azt hittem, a 2009-es klub VB-n a tavalyi bajnokok indulhatnak, ergo csak van valami köze a tavalyi szezonhoz... Akinek van önkritikája, beláthatja, a tavalyi Barca mögött másodiknak lenni elismerés, egy esetleges klub VB győzelem pedig tovább növelné a tavalyi siker (hehe, szóval a Real 2. helyezésének) értékét. Persze, ezt belehet áldozni egy jó kis sekélyes, de azonnali és nem túl összetett kárörömködésért. Az meg, hogy egy Barca győzelem az egész La Liga presztizsét emelné (tovább!), ki a faszt érdekel, igaz?!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.17. 22:54:40

semmi gond nincs azzal,h higany a barca ellen szurkol. plane,h argentin az ellenfel. kivancsi lennek,h forditott esetben -madrid a klub vb dontoben akarki ellen - hany barca-drukker lenne innen (Csoncsonon kivul),aki a realnak szurkolna. en tuti nem,sot,mindig nagy oromet okoz,ha nemzetkozi (es hazai) porondon alazzak a realt. tavalyi juve,liverpool meccsek kifejezetten tetszettek. a madrid az utolso csapat,akinek valaha is szurkolnek vki ellen. azt is termeszetesnek tartom,h 1 madrid-drukker mindig a barca ellen drukkol. raadasul meg azt se naon lehet mondani,h ugyanarrol a nemzetrol lenne szo. ugyanaz az orszag,de mas nemzet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 22:56:09

@hakapesz imi: Ezekszerint a Madridban élő argentin sejtbiológusok mind a Barcának szurkolnak.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.17. 23:04:15

ezt az irast ajanlanam mindenki figyelmebe:

www.goal.com/en/news/1717/editorial/2009/12/17/1692471/spanish-inquisition-the-impossible-separation-of-sport-and-state-

a cikk szerzoje bevallottan madrid-drukker (nem ebben,hanem 1 korabbi cikkeben irta le)

halareaal 2009.12.17. 23:26:22

@hakapesz imi: "komolyan gondolod h van olyan ember, aki azt szeretné, h az ősi rivális a "világ legjobb csapata" címet viselje?"

na akkor erre válaszolj.

"Akinek van önkritikája, beláthatja, a tavalyi Barca mögött másodiknak lenni elismerés"

egy Real Madridnak ez önmagában nem elismerés, maximum nem szégyen. hogy mennyit ért a második hely, azt inkább határozza meg az, h kiket előzött meg a Real. mitől lenne kifejezett érdem vki MÖGÖTT végezni?

attól meg, ha itt kikapna a Barca, mindenki tudná h ők a világ legjobb csapata (a tavalyi szezonban legalábbis biztos), vagy szted jobb ez az Estudiantes? nem lebecsülve őket, sztem az átlag európai, vagy inkább nem dél-amerikai szurkoló nem sok játékost tud felsorolni közülük.

am sztem te is úgy érzed, h nincs igazad, vagy nemtom, nem vágom így hirtelen h min akadtál ki.

végezetül pedig szálj le erről a klasszikus műveltségről, mert a végén még azt fogom hinni, h nemtod mit jelent a szó.

hakapesz imi 2009.12.18. 00:03:27

@halareaal: A 2. hely értékét nem az adja meg, kit tudtál legyőzni, hanem, hogy ki mögött maradtál le. Egy bajnoki címért folyó versengés végeztével nem hiszem, hogy megveregetnék Higuain vállát a 2. hely bezsebelésekor, hogy milyen faján elkenték az Ossasunát meg a Tenerifét... Tavaly a real mindenféle csiri-biri rekordokat döntött és így is csak 2. lett. Ez azért elárul valamit a Barcáról, és persze riszpekt a realnak, hogy ment a bajnokságért, ameddig erejéből futotta.
A nyilatkozatot érzelmi oldalról megközelítve egyértelmű a válasz; nem gondolom, hogy van olyan madridista, aki komolyan szeretné, hogy a Barca nyerjen szombaton (vagy mikor...).
Emellett van egy intellektuális megközelítés is, ahol bejátszanak más tényezők is, nem csak az utálomezértkapjoki/dögöljönmeg! faktor. Ezzel a megközelítéssel ezen a fórumon (de legalábbis veled, ezzel a kérdéssel kapcs.) talán tényleg kár gondolat-kísérletezni is.

halareaal 2009.12.18. 00:23:45

"Emellett van egy intellektuális megközelítés is, ahol bejátszanak más tényezők is, nem csak az utálomezértkapjoki/dögöljönmeg! faktor. Ezzel a megközelítéssel ezen a fórumon (de legalábbis veled, ezzel a kérdéssel kapcs.) talán tényleg kár gondolat-kísérletezni is."

nem kár, hidd el, már le is írtam, h az "intellektuális faktor" is inkább amellett szól, h a Barca ellen szurkoljon. a gyakorlatban kurvára senki sem lesz büszkébb a tavalyi Realra attól, ha a Barca majd megveri az Estudiantest, rajtad kívül. jobban belegondolva, erre alapozva már nyugodtan kijelenthetjük,h mind Higuain, mind én műveletlenek vagyunk.

"A 2. hely értékét nem az adja meg, kit tudtál legyőzni, hanem, hogy ki mögött maradtál le."

az is megadja. énis azt mondom amúgy, h nem feltétlen érdem a 2. hely, ha olyan ellenfeleket előznek csak meg, akiket elvárás, h megelőzzenek. de attól miért illetne nagyobb dícséret vkit azért, mert egy jobb ellenféltől kap ki? nem feltétlen kell elmarasztalni őket, ennyi. elismerést akkor érdemelnek, ha megelőzik az ellenfelet, azért hadd ne kelljen már dícsérni a Madridot, mert a Barca mögött végzett, és kikapott oda-vissza. azzal, h a Barca milyen szinten játszott az egész szezonban, max magyarázni lehet a vereségeket (többé-kevésbé), de attól még azok ugyannyit érnek (vagyis semmit). mind pontokban, és valszeg presztizsben is.

de a fő baj nem ezzel van, ezt simán lehet másképp gondolni is, hanem azzal, h a Barca előző szezonbeli erejét/tudásának elismertségét eleve nem az a meccs határozza meg, ahol Higuain az ellenfélnek szurkol. na meg persze az sem stimmel, h a Real bajnokságbeli teljesítményével (legalábbis a tavasszal, ha kiveszsük a 2-6ot) nincs probléma, sőt, ezt ugyanúgy elismeri mindenki már most is, és azt is, h a Barca mögött lemaradni a végén nem szégyen. nagyobb gond volt összességében a BL-szereplés.

de igazából amúgyis sántít egy csomó helyen mit mondasz, a la liga erejét és elismertséségt nem a Barca klubvb-szereplése határozza meg, és amúgysem az argetin bajnoksággal kell versenyeznie a la ligának, meg hasonlók, de inkább hagyjuk sztem.

halareaal 2009.12.18. 00:40:36

"elismerést akkor érdemelnek, ha megelőzik az ellenfelet"

ezt mondjuk kiegészíteném, a nagy rivalizálás ellenére lehet még a Madrid szurkolók is büszkék lettek volna a csapatra, ha a Barca ellen csak nagy csatában, egyenlő ellenfélként bukik el, és mondjuk a BLben is csak tőlük kap ki, alátámasztva ha valóban csak a legjobb csapat előzi meg. dehát nem ez történt, nem csak a Barca volt jobb a Madridnál, tehát erős ferdítés úgy beállítani a dolgot, h "a világ legjobb csapata mögött 2. lett". persze, mivel a 2., 3., 4., legjobb nem indult a la ligában.

Henke 2009.12.19. 15:09:57

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/real-madrid-gonzalo-higuain-a-barcelona-ellen-szurkol-a-klub-vb-n-2010468

erre Barca szurkeszként mondom azt, hogy kattintásvadász szaalgcím, és semmi sértő nincs benne...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.19. 15:28:24

Keveritek a szezont a faszommal.
Semmi sértő nincs Higany dumájában, ki mondta hogy van? Sőt, szerintem senki el nem várta tőle, hogy a Barcelona sikeréért és Messi mennybe meneteléért térdenállva imádkozzon.
Csak ha már a madridisták minden harmadik kommentjében fel van emlegetve az etikai kódex és az hogy papírra le van írva hogy a focistáik nagyobb úriemberek mint bárki a világon illett volna nem ilyet bedumálni.
(De szerintem ez a téma túl lett lihegve. Vegyen Ikertől pár diplomácia-órát és kész)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.19. 16:21:47

@csizsikpizsik: Elég áttetsző pr fogás ez a Realos etikai kódex és ettől nem lesz úriember, aki odaigazol.

Viszont lassan az nst kommentelő brigádja és a szerzők játszák az etikai bizottságot. Kezdődött titianrival, folytatódott a gólt lőttél, örüljél gecóval. És tetőzödött ezzel az úristen Higu a Barca ellen szurkol hisztivel.

Tika_ 2009.12.19. 20:01:10

Megvan a 6. !!! :yeah:
Köszönjük, srácok!
Visca el Barca!
süti beállítások módosítása