Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 8 - a spanyol bajnokság összefoglalója

2009.10.27. 21:02 Garcia bőrmester

A La Liga nyolcadik játéknapját megelőzően a BL-ben szereplő csapatok kerültek leginkább a fókuszba. Más-más motivációkkal hangoltak a meccseikre, ugyanakkor a papírforma alapján mind a négyen győzelemre számíthattak. Igazán nagy rangadó nem volt a fordulóban, viszont túl vagyunk az első edzőváltáson, és a Villarreal első győzelmén. Tovább után kitérünk a hátsó régióban elhelyezkedő csapatok egymás elleni meccseire és megemlékezünk a tavalyi bajnokság legjobbjairól is, akik most vehették át díjaikat.

A Barcelona számára a tét leginkább az volt, hogy a Valencia elleni meccsig lassítás nélkül robogó vonat két kisiklását feledtetni tudják-e a Zaragoza ellen. Míg a Mestallában elért döntetlen simán magyarázható eredmény, a Rubin Kazany elleni BL-fiaskó már felvetette a katalánok formahanyatlásának lehetőségét. Az oroszok elleni meccsen a statisztikai adatok alapján egy többgólos Barca-győzelem jött volna ki, 24 kapura lövéssel amiből 13 el is találta azt, illetve 654 (!) passzal, melyek hatékonysága 86%-os volt. De a Barca-törpök élete sem csak játék és mese, Ryazantsev korai bombája és az oroszok masszív, elszánt védekezése sok volt Iniestáék számára. A sajtóban megjelentek azok a hangok, amelyek a két rosszabbul sikerült meccs után tudni vélték a Barcelona játékának ellenszerét. A Zaragozának azonban végül esélye sem volt a felpaprikázott Barcelona ellen. Tavaly, ugyan pár fordulóval később, de kísértetiesen hasonló maflásba szaladt bele a Valladolid is. Akkor a Basel elleni hazai 1-1 késztette bizonyításra a listavezetőt, és ugyanúgy egy hatos lett a vége, mint most a Zaragoza ellen. Az, hogy Seydou Keita hármat gurított csak azok számára meglepő, akiknek a Sevillában csak egy ostoba rohamnéger volt, a Barcelonában pedig töltelékember. Anélkül, hogy különösebben kiemelnénk a parádézó csapatból, meg kell állapítanunk, hogy ő annyival tesz többet a posztjához rendelt alapjátékhoz, hogy még egy érkezőként általában feltűnik a tizenhatoson belül, a támadások befejezésénél. Az oldalról bejövő labdák előtti passz a legritkább esetben az ő reszortja, Xavi oldja meg ezt általában, így evidens, hogy a középen játszók közül valakinek még érdemes fellépnie gólpasszra várva. Ez a meccs is kiválóan mutatta, hogy mit kell csinálnia a két szélsővel és egy centerrel felálló csapatoknak (nem összehasonlítás, csak emlékezzünk a magyar válogatott olyan beíveléseire, beadásaira, amelyek Sanyit elkerülve, céltalanul pattogtak ki a túlsó oldalvonalon). A Zaragoza játékosoknak még siránkozni sem volt kedve a meccs után. Számukra ez egy olyan buli volt, mint amikor hajnal négy tájban eltaxizol egy szórakozóhelyre, ahol már csak lézengenek az emberek, a lepattanókat is mind összeszedték és öt percen belül belátod, hogy itt semmi keresnivalód. A korsó sörödet még megiszod félig kényszerből, közben lélekben már a következő bulit tervezed. Jorge López szép gólja csak halottnak a csók volt, vagy az előző párhuzamnál maradva, egy rég nem látott havertól kapott ajándék feles. (Barcelona-Zaragoza 6-1 gólszerzők: Keita 3, Ibrahimovics 2, Messi illetve Jorge Lopez)

A Real Madrid egész szezonban adós maradt az igazán jó játékkal, és ezt megfejelte azzal, hogy hét közben kikapott a Milantól a Bernabeuban. A rossz formában lévő olasz csapat elleni meccs, ami azért hatalmas presztízzsel bír, új lendületet adhatott volna a királyiaknak, ehelyett azonban a mondhatni szokásos Real körüli „hisztéria” alakult ki. A motiváció tehát itt is megvolt, annak ellenére, hogy egy Sporting elleni esetleges győzelem sem jelentett volna gyógyírt a szurkolók szerdán szerzett sebeire. Már most új igazolások nevei bukkannak fel a médiában, az edző képességeit a sztárok motiváltságát kérdőjelezik meg sokan. A hétvégi fordulóban nyilvánvalóan meg kellett volna verniük a Sporting Gijónt, de ez nem sikerült. Tekinthetjük ezt botlásnak, okolhatjuk a csillagok szerencsétlen együttállását mégis meglepő az eredmény. C.Ronaldo, van Nistelrooy, Benzema és Higuain is hiányzott a támadók közül, ami ezek szerint még a Real keretével is sok. A Kaká, Raúl páros ugyanis összesen három alkalommal célzott kapura, ami édeskevés. Ramos és Marcelo ezúttal nem tudott hozzátenni a szélen vezetett támadásokkal, míg Xabi Alonso kifejezetten szürkén játszott középen. Ezek a tényezők vezethettek a 0-0-s döntetlenhez, ami utoljára kilencvennyolc mérkőzéssel ezelőtt, 2007 februárjában egy Betis elleni hazai meccsen fordult elő a Reallal. Pellegrini türelemre int és azt hangoztatja, hogy sem a BL-ben, sem pedig a spanyol bajnokságban nem szálltak el az esélyeik a továbbjutásra illetve a bajnoki címre, nem beszélve a Copa del Rey küzdelmeiről. Ebben a sorozatban ma az Alcorcón ellen bizonyíthatnak, ahol talán már van Nistelrooy is bevethető lesz. (Sporting Gijon-Real Madrid 0-0)

A táblázat harmadik helyén álló Sevilla, a BL-ben egy olyan csoportba került, amelyből már a harmadik kör után is továbbjuthatott volna, ha a Rangers-Unirea meccs döntetlennel zárul. Annak rendje és módja szerint bánik el a gyenge csoportellenfeleivel és közben a bajnokságban is tartja a lépést, amennyire lehet. Számukra ez jelenthette a legnagyobb motivációt, hogy a BL-ből lényegében már továbbjutva, önbizalommal telve folytathatják a bajnoki szereplést az Espanyol ellen és győzelmük esetén újabb erődemonstrációt tartanak, mind az előttük álló, mind az őket utolérni szándékozó riválisok számára. A szombat esti mérkőzést Luis Fabiano, Kanouté és Adriano nélkül játszotta le a Sevilla, de helyzeteik így is akadtak, főleg Diego Capel pályára lépése és az ezzel szorosan összefüggő kiállítás időszakában. Nico Pareja úgy rúgta fel a jobb láb és nyak nélkül született balszélsőt, hogy az még akkor sem tudta volna átugrani, ha akarja. A meccs hőse a kameruni kapus, Carlos Kameni volt, aki egy hajmeresztő megoldása mellett hihetetleneket védett. Még akkor is elmondható, hogy ő mentett pontot a vendégeknek, hogy cső ziccert az Espanyol hibázott a legvégén, már emberhátrányban. (Sevilla-Espanyol 0-0)

A negyedik helyre fellépő Valencia folytatja felemás szereplését. Változékony a játékuk, de nem csak fordulóról fordulóra, hanem szinte percről percre. Eszméletlen gyorsak, és kombinatívak tudnak lenni, helyenként viszont mintha saját maguk paródiáját adnák elő. Az Almeria otthonában favoritnak számítottak, azzal együtt is, hogy Hugó Sanchez csapata sokkal reménytelenebbnek tűnt a szezon legelején, mint az elmúlt 3-4 meccsen. Pablo Hernandez góllal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez és igencsak elgondolkoztathatja a szövetségi kapitányt, hogy van két klasszis jobbszélsője is Spanyolországnak (Hernandez és Navas), akik az Eb-n nem is szerepeltek. David Villa, aki a legjobb spanyol gólszerzőként átvette a Zarra-díjat, most sem hibázott. Ezúttal fejjel vette be az ellenfél kapuját és már hét gólnál tart az idei bajnokságban. (Almería-Valencia 0-3 gólszerzők: Villa, Pablo Hernandez, Mata)

A Depor eddigi szezonja úgy alakult, hogy lényegében mindig hozta a kötelezőt és úgy tűnt, hogy elkapta a fonalat. Az elmúlt négy meccset zsinórban nyerték, úgy, hogy még gólt sem kaptak. Erre mi történik? A hazai pályán hét hónapja nyeretlen Valladolid bever nekik egy négyest. Az ilyenkor szokásos edzői nyilatkozatokból, történetesen, hogy „ma minden összejött” illetve „nem ment rosszul a játék, csak ma nem sikerült semmi” kizárólag azt a tanulságot vonhatjuk le, hogy a nálunk sokkal avatottabb szakemberek sem tudnak mit kezdeni az olyan örökérvényű mondatokkal, mint hogy a labda gömbölyű és a focit gólra játszák. Ezért is szeretjük a játékot, és kifejezetten utálnánk, ha a labda mosógép alakú lenne és a szögletzászló megérintése lenne a cél. (Valladolid-Deportivo 4-0 gólszerzők: Nauzet 2, Diego Costa, Medunjanin)

A várakozáson felül stabil szezont futó Getafe elverte azt a Bilbaot, amely immár öt mérkőzés óta nyeretlen és a kezdeti szárnyalást teljesen elfeledve bukdácsol lefelé a táblázaton. Becsületükre legyen mondva, hogy közben az Európa Ligában viszont kiválóan helytállnak. Végül is, állítólag a nemzetközi kupás helyekért küzdenek a csapatok, így inkább ez lenne a követendő út, az alacsonyabb rangú kupában szereplő európai nagycsapatok számára is, ha a közönségüket akarnák kiszolgálni és nem lennének más kényszerítő erők. (Getafe-Bilbao 2-0 gólszerzők: Soldado, Parejo)

A Villarreal végre valahára megszerezte idei első győzelmét, noha már korábban is volt több olyan bajnoki, amelyen megérdemelték volna. Egyidejűleg a csúcsigazolás Nilmar is betalált, első góljával csatlakozva a Villarreal elsőzéséhez. Kis szépséghibája a dolognak, hogy a tökutolsó Malagát verték, akik négy ponttal szerénykednek a 20. helyen. (Villarreal-Malaga 2-1 gólszerzők: Nilmar, Capdevila illetve Luque)

A premiereknél maradva, megvolt az első edzőváltás is a bajnokság idei szezonjában. A tavaly éppen a szezon közben munkába álló Abel Resinot, Quique Sanchez Flores váltja az Atlético Madrid kispadján. A lelátón jegyzetelő új mester, egy olyan csapatot vesz át, amelyről a szezon beharangozójában azt írtuk, hogy fejnehéz a bombaerős csatársora miatt. Azóta a csapat 8 bajnokin 10 gólt szerzett, soraiban az Aranycipős Forlánnal, míg a BL-ben eddig egyszer sem találtak be. Szombaton kiharcoltak egy döntetlent az 50. perctől kilenc emberrel küzdő Mallorca ellen, akik az ex-reálos Borja góljával egyenlítettek a 92. percben.  Manzano legénysége így a 6. helyen áll, ami szintén ellentétes a szezont megelőző várakozásainkkal. (Atlético Madrid-Mallorca 1-1 gólszerzők: Forlán illetve Borja Valero)

További eredmények:

Tenerife-Xerez 1-0 gólszerző: Alfaro
Racing Santander-Osasuna 1-1 gólszerzők: Arana illetve Pandiani


Hétfőn átvehették díjaikat a spanyol első-, és másodosztályának 2008-2009-es legjobbjai.
 
Arany illetve ezüst Pichichi-díj a ligák gólkirályainak: Forlán (Atlético Madrid, 32 gól) és Nino (Tenerife, 29 gól)
Zamora-díj a ligák legjobb kapusainak: Victor Valdes (Barcelona, 31 gól) illetve Cobeno (Rayo) és Claudio Bravo (Real Sociedad)
A legjobb spanyol góllövőnek járó Zarra-díj: Villa (Valencia, 28 gól) és Nino
Guruceta-díj a legjobb játékvezetőnek: Megia Davíla és Perez Lima
Miguel Munoz-díj, a legjobb edzőknek: Guardiola (Barcelona) és Marcelino (Zaragoza)
 

413 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr51480004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.27. 21:17:53

jéé!
izé, hogy szakmai is legyek: P. Hernandez spanyol??? (külföldinek véltem mostanáig. gondoltam, majd az argentinokat fogja boldogítani). azt a ... a heti meccset nagyon elkapta, villogott a srác.

rizla 2009.10.27. 21:20:37

amit ibrahimovic ezen a meccsen bemutatott, az a centerjáték magasiskolája, nem kevesebb.

sundin 2009.10.27. 21:21:24

"Hétfőn átvehették díjaikat a spanyol első-, és másodosztályának 2008-2009-es legjobbjai."
Ezek a Marca díjai.

Ezek meg az LFP-jé:
Legjobb játékos: Lionel Messi (Barcelona)
Legjobb edző: Pep Guardiola (Barcelona)
Legjobb kapus: Iker Casillas (Real Madrid)
Legjobb védő: Dani Alves (Barcelona)
Legjobb középpályás: Xavi (Barcelona)
Legjobb támadó középpályás: Andrés Iniesta (Barcelona)
Legjobb csatár: Lionel Messi (Barcelona)
A legtöbbet fejlődő játékos: Sergi Busquets (Barcelona)
Fair play-díj: Juan Carlos Valerón (Deportivo La Coruna)

rizla 2009.10.27. 21:23:44

"Pablo Hernandez góllal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez és igencsak elgondolkoztathatja a szövetségi kapitányt, hogy van két klasszis jobbszélsője is Spanyolországnak (Hernandez és Navas), akik az Eb-n nem is szerepeltek."

navas pánikbetegségben szenved, ami sevillához láncolja. ez még talán nagyobb szopás, mint bergkamp félelme a repüléstől.
hernandez azért gondolom bekerül előbb-utóbb.

rizla 2009.10.27. 21:25:22

@sundin: fasza, hogy van külön "támadó középpályás" díj, így iniesta is nyerhetett valamit. sajnos több egyéni elismerés nem fog járni neki idén, pedig lenne miért.

sundin 2009.10.27. 21:27:08

Hernandez már ott volt a Konföderációs Kupán is Iniesta helyett. Jesus pedig állítólag már kigyógyult a betegségéből, hatnak rá a gyógyszerek.
Pablo gólja zseniális volt.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.27. 21:30:59

ami a gólösszefoglalólóból kitűnt, az Ibra sprintje volt. kiugratták, és tekert, mint egy igazi szélső... aztán bepassz (?). vigyorogtam is, ilyet még nem láttam tőle korábban :)). Ibra, mint előkészítő.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.27. 21:34:09

Gratulálok a poszthoz, ismét nagyon jó és korrekt lett.

Ezen nevettem a legjobban:

"A negyedik helyre fellépő Valencia folytatja felemás szereplését. Változékony a játékuk, de nem csak fordulóról fordulóra, hanem szinte percről percre. Eszméletlen gyorsak, és kombinatívak tudnak lenni, helyenként viszont mintha saját maguk paródiáját adnák elő."

Igen. :-)

Jesús Navas szerintem is szenzációs szélső. Mint ahogy Pablo is. Navas talán gyorsabb, Pablo meg technikásabb.

Egyébként a spanyol válogatott bal oldala is alakul, Matával, Iniestával...

rizla 2009.10.27. 21:48:09

@anonim222 [semleges néző]: nem láttál még olyat, hogy ibra, mint előkészítő? a harmadik gólpassza volt a szezonban (így 7 meccs után 10 ponttal vezeti a kanadai táblázatot messivel). bár az igaz, hogy ez a szélen sprint nem a stílusa.

@sundin: kösz a friss infókat

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 21:51:57

@sundin: Dani Alves díja komolytalan, Messinek meg a _legjobb játékos_ helyett inkább az _aki ellen semmiképp sem akarsz játszani_ játékos díját adnám.

Iniesta megint forgott párat, ami akaratlanul is Zizout idézte. Mindig is kurva nagy kedvenceim voltak azok, akiktől nem lehetett szabályosan elvenni a albdát, úgy fedezték. Laudrupnak is összejött párszor :)

Amúgy Albertről is sokan ezt emelik ki, a labdafedezést.

rizla 2009.10.27. 21:54:48

@heinrich: iniesta szerintem is sok mindenben zidane-ra emlékeztet, csak hát a többségnek a termete miatt nem ez az első asszociációja. amúgy még keresi a legjobb formáját a sérülés és kihagyott előszezon után, magához képest nem valami labdabiztos mostanság. a második félidőre feljavult.
alves díja természetesen komolytalan, ha azt nézzük, hogy csak a meccsek harmadát tölti védekezéssel. dehát a legjobb védekezés a támadás.

apropó, mikor kapom már meg a vincze ottó mezem?

sundin 2009.10.27. 21:58:31

@heinrich:
A legnagyobb kamu Casillas díja. 50 gól felett kapott a bajnokságban, beleszart az egészbe, Leventék egész sorát tudhatja maga mögött. Victor Valdés vagy Palop jobban megérdemelte volna, de még Aranzubia vagy Diego Lopez is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.27. 21:59:44

@heinrich:

Akkor Diego Capelt is szereted, nem? :-)

(Na, őt még nemigen láttam szabályosan leszerelni.)

rizla 2009.10.27. 22:00:22

sportklubon újfent spanyol futball, világi péterrel hála a jó égnek, kb 5 méter magasan lévő kamerával.

rizla 2009.10.27. 22:01:53

@Csöncsön: capel inkább csak egy futógép navashoz képest, el kéne a játékába egy kis elegancia. iniestát ne is említsük.

nasteey 2009.10.27. 22:03:17

Én is úgy tudom, hogy egyre inkább jobban bírja Navas a távolságot. Bár a szállodát és az edzőpályát nem szívesen hagyja el, de gyógyszer és orvos kombóval akár a VB-re is mehetne.
Mellesleg ez a Pablo Hernandez nekem is nagy kedvencem lett (főleg a haja), örültem is, hogy nem verte be a Barca elleni helyzetét. :)
Hihetetlen mennyi fasza középpályása van a spanyol válogatottnak.

rizla 2009.10.27. 22:03:38

a harmadosztályú alcorcón mezeire még a nevek sincsenek felírva, beszarok

Matfu 2009.10.27. 22:16:58

Alcorcón-Real 1:0
(Puffognak a közhelyek..)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 22:19:33

@sundin: Casillastól nem sajnálok semmilyen díjat, az ilyen arcokból lesznek a legendák. Persze a tavalyi szezon nem az övé volt az tény.

@rizla: még google képet sem találok Ottóról Barca mezben, biztos titkosították az összeset, mint az évszázad baklövését. Ezek után gondolhatod mi a helyzet a mezigényemmel :)

Amúgy majd szólok Gerinek, h hívjon, ha már elfelejtette a tróger.

@Csöncsön: az más, ő csak egy futóbolond :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.27. 22:20:58

@rizla:

Szerintem is jobb játékos Navas, mint Capel. Főleg összjátékban. Capel sokszor fölöslegesen választ bonyolult megldást, elcselezi magát. Navas sokkal sokoldalúbb.

Mata viszont, akit a válogatott kapcsán említettem, szerintem óriási.

@nasteey:

Van benne valami gerás (Pablóban), csak valahogy mindenben jobb, mint Gera.

rizla 2009.10.27. 22:21:22

2-0, höhö. ki számított másra?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.27. 22:28:10

@rizla: hát gólpasszt láttam már tőle, de sprintet még nem. te láttál? (tud futni, ezek szerint, de mindig mást játszik... mókás, amikor egy ilyen torony felgyorsul). de respect neki! szép jelenet volt, csak szokatlan.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.27. 22:30:13

Metzelder, atyaég, nem hiszem el milyen lassú...
Viszont a meccs nagyon jó, kíváncsi leszek mi lesz a vége, simán lehet még 3-4 gól.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 22:38:13

Úgy látszik a Realra mindig veszélyesek ezek a harmadosztályú csapatok :)

BruceWayne 2009.10.27. 22:42:06

oda-vissza vágós ez vagy egy meccs?

nasteey 2009.10.27. 22:42:20

Megérné most vajon egy komolyabb összeget tenni vendég győzelemre? :D Biztos jó szorzója lehet. Vagy ezt már kihúzza az Alcorcón?

sundin 2009.10.27. 22:42:24

Azért a 3-0 kínos. Oké, hogy idén se lesz kupa, de ne így már...

Glory 2009.10.27. 22:42:45

olyan van hogy a szunet utan mar nem pellegrini az edzo?? :D

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 22:43:50

Nem tudom melyik durvább, a 3-0 vagy hogy a Real nem bír átmenni a félpályán.

Gutit meg ki kellett volna állítani a faszba, szarházi.

rizla 2009.10.27. 22:44:06

balfasz guti megint nem bír magával, még egy harmadosztályú csapat ellen is idegbeteg, LOL

rizla 2009.10.27. 22:46:27

@nasteey: lehet, hogy perez eladta a meccset.

amúgy az a poén, hogy egy darab ifijátékos sincs a pályán madrid-részről. nímandok, ezért az égésért megérte kihagyni szalait a keretből, mi?

világi is vigyorog a szünetben, átérzem, micsoda pompás este, a madridon mindig lehet egy jót kacagni.

Mr.AT 2009.10.27. 22:47:05

A meccs arra mképp jó, hogy mikor VdV és Guti előhozakodnak majd december vége felé, hogy miért nem játszanak többet, akkor be lehet mutatni ezt a 45 percet, hogy "EZÉRT!"... :-)

BruceWayne 2009.10.27. 22:48:31

2. fi. érdekes lesz, be kéne rámolni egy negyediket is mert ha a real talál egy gólt a végén azért otthon 2-0 valszeg hozni tudja....

sundin 2009.10.27. 22:49:00

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Én személy szerint kedvelem Metzeldert, van esze ehhez a játékhoz, de olyan lassan fordul, mint egy pótos IFA. Nem tudom, hogy ez mennyire tudható be a térdének, de nekem már a 2002-es VB-ről is a lassúsága maradt meg.

sundin 2009.10.27. 22:50:18

Legalább Dudekre legyenek tekintettel, idén sem jut neki 2 meccsnél több.

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2009.10.27. 22:51:32

úgy látszik, tényleg csak Ronaldoból áll a Real... igaz lenne? nem baj, én még maradok blankó, de basszák hanyatt az anyjukat... már bocsánat

zsakfos 2009.10.27. 22:52:12

Először azt hittem, hogy valami C csapat játszik,de aztán megnéztem a kezdőt: Dudek-Arbeola, Albiol, Metzelder, Drenthe- Guti, Diarra, van der Vaart, Granero-Raul, Benzema....
Elképesztő...
Na asszem jön a 2. félidőre Nistelorooy oszt megmutatja a bohócoknak, hogy kell focizni:)

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2009.10.27. 22:53:02

@dzsoni szánsájn áká edemem: jha, most látom, hogy Dudek véd, Guti kezdő, stb... mondjuk ez nem mentség megye96-os csapat ellen...

Tika_ 2009.10.27. 23:00:49

(külön felhívom a figyelmet a nagy számú Barca-szopkodó hadra, akik kommentjeikkel most a Realon gúnyolódnak)

BruceWayne 2009.10.27. 23:02:54

@Tika_: szerintem ebben a pillanatban még az üszkös lábú hajléktalan is a Realon gúnyolódik, szóval ne érezd sértve magad

rizla 2009.10.27. 23:05:19

@Tika_: nem tudom min szabad gúnyolódni, ha ezen nem

rizla 2009.10.27. 23:06:19

4 : DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.27. 23:07:47

alakul:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

rizla 2009.10.27. 23:08:33

"átjáróház a védelem. nem, nem átjáróház.. nincsenek falak, csak átjárók"

: DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

világi első jó poénja egész életében. szürreális este!

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 23:09:03

Ez valami gigantikus égés, ami a pályán folyik.

Oktatófilm és iskolajáték kettő az egyben. Ott lehetett volna az ötödik.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.10.27. 23:10:38

Döbbenet - és ehhez jön még az, hogy Salgado állítólag gólt szerzett a Blackburnben, ami meg aztán a legnagyobb képtelenség. :D

rizla 2009.10.27. 23:12:21

@heinrich: volt már kapufa is az első félidőben. lehetne 6-0 is, gecibe :(

Vaader 2009.10.27. 23:12:46

Ez a Madrid tényleg játékostemető. Mióta elment innen, még Heinze is jó (bár francia bajnokit nem nézek). Edzés helyett fotózásra járnak vagy mi?
És én ezeknek szurkolok.. asszem rosszkor voltam 12 éves :(

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.27. 23:13:09

Erről vajon mit ír majd Pancho? Őszintén szólva el sem merem képzelni... :-)

Everred 2009.10.27. 23:14:34

a világ igazságtalansága az, hogy a Real Madridnak lesz lehetősége rá, hogy hazai pályán kiejtse ezt a csapatot. Mennyivel jobb volna, ha egy meccsen dőlne el a továbbjutás.

psychocska 2009.10.27. 23:14:48

Az újkori futballtörténelem egyik legnagyobb szopóálarcosbálját láthatjuk. Örülök, hogy megértem ezt. :D

rizla 2009.10.27. 23:15:09

nem szabad gólt kapni, gyerünk fiúk. 4et még az A csapat sem fordít meg a bernabeuban. még fél óra.

rizla 2009.10.27. 23:15:56

@Csöncsön: van der vaart játszott, ez a probléma, egyértelmű.

rizla 2009.10.27. 23:16:37

@sundin: dehogy, vele 6ot kapna a madrid. tiszta szerencse, hogy benzema a pályán volt.

na, bejött marcelo, sajnos ő találni fog egy gólt.

Romanes eunt domus 2009.10.27. 23:23:57

Szárnyra kapott a Real Madrid, elsőként Manuel Pellegrini repül...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.27. 23:26:56

Ilyenkor szégyellem, hogy merő szimpátiából, és a spanyol bajnokság iránti szeretetemből adódóan én a szép foci miatt Madrid drukkerként a BL-ben például képes vagyok szurkolni a Barcelonának, vagy otthon elismerően biccentettem Ronaldinho legendás tapsos estjét látva...

Mindenki kiélheti magát, lehet köpködni, mocskolódni... Szerintem is szánalmas a teljesítmény, és fel vagyok háborodva, de valahogy soha nem írnék a fentiekhez hasonló kommenteket egy másik csapatról sem, és nem ujjonganék merő kárörvendésből, mert emberileg szánalmasnak tartom. A saját csapatom felbosszanthat, a rivális pontvesztésének lehet örülni (szoktam is), de ez a gusztustalan köpködés mindig is rejtély volt az én értékrendem szerint...

Mindegy, ez van. Én akkor sem vagyok divat drukker, és akkor sem fogom kihajítani a sálat a falról, ahogy egyszer valaki mondta, csapatot életre választ az ember, és azért, hogy szurkoljon neki, nem azért, hogy kiélhesse gyűlöletét a világgal szemben hivatalos antiszurkolóként.

Ami meg a mérkőzést illeti, el sem kezdtem nézni, de mélységesen fel vagyok háborodva a teljesítményen:( Sajnos nem ez az első hasonló kupa "szereplésünk". Egyszerűen nem értem...

rizla 2009.10.27. 23:33:26

@_Maverick: "azért, hogy szurkoljon neki, nem azért, hogy kiélhesse gyűlöletét a világgal szemben hivatalos antiszurkolóként. "

azért valami erkölcsi magaslatot keresel, amin keresztül mások fölé kapaszkodhatsz.

srácok, a barcán nyugodtan nevessetek majd, amikor 4et kap egy harmadosztályú csapattól. teljesen jogos lesz.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.27. 23:36:16

@sundin: Kedvelni én is nagyon kedvelem a germánt, de annyira lassú, hogy az már elképesztő, mikor többször is lefutják labdával a harmadosztályú játékosok, az durva. De komolyan, 4 gólt kapnak, ekkora blama nem létezik, szimpatizálok én a Real Madriddal, de amit meccsek óta mutatnak...Tényleg égő lenne, ha ez is egy olyan galaktikus korszak lenne, mint az előző vége. Persze korai ez még, de akkor is, 4-0. Elképesztő. Nagyot szakít most az, aki többgólos hazai sikerre tett.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.27. 23:36:46

@_Maverick: mindig orulok,ha kikap a real,ha jol lealazzak - kulonosen egy harmadosztalyu csapat - annak meg kulonosen. egyebkent meg minimalisan sem zavar,ha madridistak a barca ellen drukkolnak. es ha ugy adodik,nevessenek is rajta. attol meg nem kezdem el minositeni oket.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.27. 23:39:42

@ferenck: Pontosítok kicsit, igazatok van a Barcas részben.

A Barcelona drukkerek még oké. Én azon akadok ki, amikor mondjuk egy MU, Inter vagy bármi más nem spanyol drukker, aki még a Barca kezdőjéből sem tud 5 embert, és a spanyol bajnokságból nem tudna megnevezni 4-nél több csapatot, mert egyáltalán nem érdekli, elkezd kárörvendő, mocskolódó hozzászólásokat, és "gratuláló" SMS-eket írni egy ilyen meccs okán. Ezt tartom antidrukkernek.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.27. 23:40:04

@ferenck: Soha nem értem, egyeseknek miért jó, ha egy csapat, ami nem a sajátja, kikap, vagy megalázzák. Értem én, hogy vannak bizonyos hagyományok, de azért nekem jól kéne éreznem magam, mert egy ősi rivális rosszul szerepel? Ha az én csapatom közben sikeres, akkor annak örülök, ha nem sikertelen, akkor meg nem tud érdekelni egy rivális sem, elég rossz az magában. Mindegy, ez csak ilyen filozofálás, biztos bennem van a hiba.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 23:40:57

@_Maverick: Ha látnád a meccset, akkor talán te is jobban értenéd.

Amit a Madrid bemutat, az a lehető legtávolabb van a sport és a futball összes alapvető eszméjétől, megspékelve olyan gusztustalan megnyilvánulásokkal mint Guti páros lábú becsúszását követő szánalmas hisztije, vagy ahogy RvN begrugdossa a földön fekvő srácot.

Ha ez nekik elfér a pofájukon (ebben a mezben), akkor sztem a szurkolóknak is legyen már joga ítéletet/véleményt mondani.

Még egy ötödiket is bőven megérdemelnének.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.27. 23:41:13

@rizla: Bocs, igazad van a Barcas vonatkozásban, pontatlanul fogalmaztam az "antidrukker" témakörben,lásd feljebb.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.27. 23:43:26

@heinrich: Elkezdtem nézni, ebben egyet értek, és mélységesen csalódott vagyok...:( Engem csak tényleg az bosszant, amikor valaki minden érdek, vagy adott bajnokság iránti érdeklődés nélkül bont pezsgőt ennek láttán, ahogy feljebb is írtam. És a felháborodunk része, amit te is írtál teljesen jogos!

psychocska 2009.10.27. 23:44:01

Félek, Ruud bekotor egyet a végén.

Everred 2009.10.27. 23:45:24

@heinrich: ez csak ideológiai cukormáz, nem más.

Van olyan semleges néző, aki egy ilyen meccsen nem a harmadosztályú kiscsapatnak, hanem a milliárdos költségvetésű gigaklubnak szurkol? Ha a madridiak szentek módjára viselkednének, akkor is az ellenfélnek szurkolnának az emberek, ez már csak ilyen.

És fenntartom, igazságtalanság az Alcorconnal szemben, hogy ezek után a Madrid kap még egy esélyt.

rizla 2009.10.27. 23:45:27

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "Nagyot szakít most az, aki többgólos hazai sikerre tett. "

perez?

"de azért nekem jól kéne éreznem magam, mert egy ősi rivális rosszul szerepel?"

nem tudom, én mindenesetre vidáman érzem magam tőle, szánom-bánom (a jól mondjuk túlzás, mondjuk alapból jól érzem magam, kösz, hogy kérdezed).

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.27. 23:45:39

Edzőként meg lehet hogy az egész bandát lezavarnám az ifibe kicsit, hétvégén meg beküldeném a Castillat a La liga meccsre...

rizla 2009.10.27. 23:46:39

@heinrich: gutit szerintem rég ki kellett volna baszni a madridtól. akármekkora zseni is, mert hát az. de még így sem képes feleakkora játékos sem lenni, mint mondjuk kortársa, xavi.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 23:48:29

@Everred: amit írsz, az persze igaz, de a szurkolás más tészta, most a Madrid jogos/jogtalan köpködése volt a téma.

rizla 2009.10.27. 23:48:30

az alcorcón szurkolók benzemát ölelgetik. azért ez kicsit kegyetlen, lol

sundin 2009.10.27. 23:48:31

Szerintem többgólos győzelmet nem is lehetett tenni az Alcocronra. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.27. 23:50:23

@rizla: A kérdést nem neked, vagy másnak tettem fel, elmélkedtem, de rendkívül örömteli számomra hogy jól vagy. Nem kell semmit szánni, mások vagyunk, én saját, gondolom nem túl népszerű véleményem írtam le. Gutinak pedig évek óta semmi keresnivalója nem lenne a Realban, ez tuti, nem csak a mai miatt. van der Vaart iránt meg nyáron és most is érdeklődik a Lazio, hát nagyon remélem hogy semmi sem lesz belőle. Szintén nem csak a mai meccs alapján.

sundin 2009.10.27. 23:51:19

@_Maverick:
Igazából ezt a játékosoknak is érezniük kellene, de látva a meccset ez nem így van. Végül is igazuk van, a héten megkapták a legújabb győri Audikat, mit erőlködjenek... remélem ezeket után az Alcorcon jut tovább, a világ legnagyobb igazságtalansága volna, ha nem.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.27. 23:53:05

@sundin: Lehet, de olyat hogy nem rúg gólt a Madrid, vagy hogy a hazai csapat úgy győz, hogy nem rúg a vendég gólt, olyat tuti meg lehetett tenni. Gondolom azt sem kis pénzért.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.27. 23:53:44

Mellesleg még nagyon szakítani azzal lehet, ha valaki majd madridi továbbjutásra tesz.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.27. 23:53:53

hehe,majd jon Csoncson,es elmagyarazza,h spanyolorszagban meg a harmadosztaly is borzalmasan eros

Everred 2009.10.27. 23:54:05

@heinrich: bevallom őszintén, én nem láttam olyan nagy köpködést itt... kárörömöt igen, de az valahol természetes reakció egy ekkora klub ekkora vereségénél. Ami itt volt a kommentek között, az bőven belefért szerintem, nem teljesen tiszta számomra, hogy az olvtárs miért akadt ki ennyire ezen (jó, talán az eredmény közrejátszott az érzékenységében egy cseppet)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 23:54:59

@rizla: zseninek zseni - évente háromszor, a többi meccsen jobban szereti a kék gőgbe burkolódzó sértett kis pöcs szerepét adni.

Sokáig drukkoltam neki, h legyen belőle játékos - hát nem lett.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.27. 23:55:01

@sundin: Teljesen egyet értek, és egy fikarcnyit sem fogok szorítani a saját továbbjutásunkért,mert akkor megint csak elfelejtődik az egész!

Egy pár évvel ezelőtti 6-1, 4-0 elődöntő jutott eszembe a Zaragozával, de ott "legalább" első osztályú volt az ellenfél, így tövig rágtam a körmöm a második meccsen. Most erről szó nem lesz... SZÉGYEN!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.27. 23:55:21

@ferenck:

Miért, nem ez jött le a meccsből? :-)))

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 23:55:47

@Everred: káröröm, köpködés, whatever, egy cég, így értettem én is.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.27. 23:56:49

Bitang nagy off, de mekkora meccs lehetett a Kalmar-Malmö,5-4, volt ott fordítás minden oldalról.

rizla 2009.10.27. 23:57:42

@heinrich: egyetértünk. azért kicsit sajnálom a fickót, ki tudja mi lehetett volna belőle, ha nem egy vadbarom.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.27. 23:59:12

@Everred: Igazad van, utólagos elnézést kérek mindnekitől!

Amúgy elsősorban ez a komment húzott fel:

"Az újkori futballtörténelem egyik legnagyobb szopóálarcosbálját láthatjuk. Örülök, hogy megértem ezt. :D " - mindez egy MU logo mellett...

Meg inkább a hasonló esetekben felgyülemlett hasonló tapasztalat, élmény:)

Kissé zavaró, hogy néha az embert azonosítják a szeretett klubbal, holott azért sok víz lefolyt a Dunán azóta, hogy nekik szorítok, és éppen emiatt nem feltétlen értek egyet a most zajló eseményekkel + felháborít a teljesítmény, de elég zavaró az is, hogy bizonygatni kell, nem egy sznob divatdrukker vagyok, aki minden áron minden idők legsikeresebb klubjának akar szorítani. Rohadtul nem érdekelnek az 50-es évekbeli sikerek, csak az amit én láttam már.:)

Remélem a jobb folytatást.

Hispan07 2009.10.27. 23:59:33

ööö... lehet hogy tényleg többet ért a Milan Chievo elleni győzelme, mint a Madrid elleni...?

Most komolyan, mi az isten zajlik a Realnál? pl mit csináltak Kakával, aki még sérülten és szar formában is bármikor meccseket döntött el a Milanban? én nem akarok köködni, alázni, meg semmi de mégis: ezt a csapatot a nyáron 300 (HÁROMSZÁZ!!) millió euróért erősítették meg, és akkor egy 3. osztályú nudli földbegyalulja? ILYEN VAN?!

@_Maverick: te meg szerintem ne spilázd túl, van akinek csak erre áll fel. a Barcás felebarátokon meg majd lehet nevetgélni a kazanyi karnevál után ;)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.28. 00:01:05

Gutiban egyet értek és sajnálom...:( Még emlékszek, amikor suhancként egy BL meccsen 3-at vágott Romaban... pfff, mintha meg sem történt volna, olyan távoli...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.28. 00:02:17

@_Maverick:

A sznobot én írtam a múltkor, viccből, és nem bántó szándékkal, sajnálom, ha ennyire magadra vetted, sorry.

rizla 2009.10.28. 00:03:37

a madrid amúgy már csak azért is megérdemli ezt, mert nem igaz, hogy még ilyenkor sem léphet pályára egy ifijátékos sem.
aztán néznek a szurkolók, hogy más csapatokban milyen fasza kis játékosokká válnak maták, meg negredók.
az meg külön fáj magyarként, hogy szalait még csak a keretbe sem rakták.

a kárörömöm amúgy technikai okokkal is magyarázható, csak hogy kielégítsem a ferdén néző madridista kollegákat: a barcelona csak jól jár azzal, ha pellegrini kénytelen lesz a visszavágón az A-csapatot pályára küldeni.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.28. 00:04:01

@Csöncsön: Nem, nem, egyáltalán nem erre gondoltam konkrétan, inkább általános jelenség. :)

Ennél nyugodtabb ember vagyok, csak ez a 4-0 már az én vérnyomásom is felvitte!:)) Már minden ok, leszámítva a csapatot...

Tika_ 2009.10.28. 00:05:37

@Nerazzurri: @rizla: nem ment át ebben az emelkedett pillanatban... Pont arra céloztam, hogy Barcások nem durvulnak.

@_Maverick: ezen szerintem kár kiakadnod, erre még én is azt mondom, hogy hozzátartozik a focihoz. Főleg, hogy @heinrich:nek tök igaza van. Szerintem gyengéden babusgatják eddig a hozzászólok a Realt, ahhoz képest, amit művel...
Még hogy antiszurkolók??? Sporttárs vagy montipájton, na ők azok, lesz itt nemulass, ha feltűnnek!
Egyébként én is rég röhögtem ilyen jókat. Bocs, de ezen már tényleg csak röhögni lehet.

Grat az Alcorcónnak!!!

rizla 2009.10.28. 00:06:27

@Hispan07: kaká nem játszott.

"a Barcás felebarátokon meg majd lehet nevetgélni a kazanyi karnevál után ;) "

az az orosz bajnokcsapat, helló, nem lebecsülendő. bár hozzátenném, hogy azt írtam ide a 2-1 után, hogy "az év égése". pedig hát, khm, enyhén szólva sem a ruszkik irányították a meccset.

Hispan07 2009.10.28. 00:09:25

@rizla: tudom hogy ma nem játszott, de láttam a Milan és a Gijón ellen. bár az csak a mezen lévő nevéből derült ki, hogy ő volt...

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.10.28. 00:17:31

Nem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de szerencsére nem játszott Szalai. Maga semmit sem tehetett volna, a balhét meg egy-az-egyben ráverték volna az ifijátékosokra. Jó ez így.

rizla 2009.10.28. 00:18:26

@JClayton: honnan tudod, hogy az ifijátékosok ugyanígy szoptak volna?

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.10.28. 00:25:22

@rizla: Két-három ifi a kezdőben nem váltja meg a világot. De ha még azt is feltételezzük, hogy velük kihozzák a meccset döntetlenre... nos, a Madridnak az is szopás.

rizla 2009.10.28. 00:27:15

@JClayton: mi váltja meg a világot? egy ifikkel telepakolt csapat tán motiváltabban játszott volna..

drdugo 2009.10.28. 00:28:18

ugye ezt a meccset senki se gondolja komolyan. alapesetben nem hinném hogy ez lett volna a végeredmény.
itt vagy edzőt akartak buktatni, vagy eladták a meccset a szponzoruknak. a bwinnel biztos orultek ennek az eredménynek. : ]
azért remélem hogy a milánói visszavágóig még marad pellegrini.

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2009.10.28. 00:29:56

legalább megvan honnan kell a télen igazolni

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2009.10.28. 00:30:55

@rizla: egyetértek, lásd u20as és felnőtt csapatunkat, khm :)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.10.28. 00:31:24

@rizla: Semmi kedvem belemenni egy "mi lett volna, ha" forgatókönyvbe. A RM-ifik pont ugyanabban az osztályban szívnak éppen, ahol ez a no name csapat az élmezőnyben játszik. Lelkesebbek lettek volna, ez nem is kérdés. De hogy egyértelműen jobbak? Ezt nem tudni. Az viszont biztos, hogy ha pályára lépnek -és- ott van ez a blama, egy életre elvágják magukat a további érvényesüléstől Madridban, esetleg egész Spanyolországban szereznek egy rossz pontot.

Mr.AT 2009.10.28. 00:37:11

@Csöncsön: Nekem nem az jött le a meccsből, hogy milyen erős a spanyol harmadosztály is, hanem az, hogy milyen elképesztően fegyelmezetlen a bajnoki cím egyik fő várományosa is, melynek kb. még a ma látott cseresora (?) is nagyobb nevekből áll, mint a Barca-Real pároson kívül bármely spanyol csapat kezdője.

S hogy visszakanyarodjunk a klasszikus okfejtésünkhöz: az, hogy egy sehonnai harmadosztályú falusi kiscsapat úgy gurít egy laza négyest egy ilyen erősségű gigásznak, hogy az a négy simán lehetett volna hat is, az olasz bajnokságban (ill. értelemszerűen kupában) soha nem fordulhatott volna elő - s ennek a magam részéről maximálisan örülni tudok csak.

Ez a nemtörődöm, flegma, hányaveti hozzáállás méltatlan mindahhoz, amit a Real mez képvisel. Ahelyett, hogy a kint lévő 11 vörös, leszegett fejjel szántotta volna fel a pályát, úgy ívelgettek, mintha csak otthon lettek volna a kertben.

bjoe0502 2009.10.28. 00:39:27

Alcorcon<--- újjabb csapat kerüét fel számomra európa futball térképére....tovább tart a Copa del Rey átka a Real számára...:D És ez rohadtul tetszik :D

krysal 2009.10.28. 00:41:57

Nevetségzacskó. hüpp-hüpp.

rizla 2009.10.28. 00:42:39

@drdugo: "itt vagy edzőt akartak buktatni, vagy eladták a meccset a szponzoruknak"

ezekben az esetekben is csak röhögni tudok a madridon.

psychocska 2009.10.28. 00:44:24

@_Maverick:
Gondoltam, hogy nekem kezdtél el antidrukkerezni, de elkeserítelek: a barca kezdőjét bámikor felsorolom, sőt a spanyol bajnokságban szereplő összes csapatot is. Ettől függetlenül megértem, hogy szarul esett a dolog. Nyáron "megfogadtam" , hogy minden meccs piros napos ünnep lesz számomra, amin a real vereséget szenved. Nemhiszem, hogy a miértet magyarázni kéne. És attól, hogy én az angol bajnokságot, azon belül is az mu-t favorizálom, nem hiszem, hogy kevesebb jogom lenne szívből utálni ezt a hitelekből felépített nevetséges brigádot. De a kedvedért átfogalmazom és elnézést kérek ha megbántottalak: Az újkori futballtörténelem egyik legnagyobb égését produkálta ma a real madrid. Örülök, hogy szemtanúja lehettem, mivel nem hiszem, hogy sok ilyet megérek még.

rizla 2009.10.28. 00:45:10

@JClayton: "Lelkesebbek lettek volna, ez nem is kérdés. De hogy egyértelműen jobbak? Ezt nem tudni."

nem ez a lényeg, hanem hogy ha egy harmadosztályú csapat ellen sem bízik egy klub a fiatal játékosaiban, akkor az egyszerűen nem tiszteli a fiatal játékosait. igaz, ezt régóta tudjuk róluk.

"Az viszont biztos, hogy ha pályára lépnek -és- ott van ez a blama, egy életre elvágják magukat a további érvényesüléstől Madridban, esetleg egész Spanyolországban szereznek egy rossz pontot."

ez nem így megy. pont, hogy az ifiktől egy vereség kevésbé ciki eredmény. ha holnap gai assulinnal, meg fontas-szal szop a barca, attól még ugyanúgy nagy tehetségként fogják számontartani őket.

rizla 2009.10.28. 00:53:08

@psychocska: akkor örülj majd, ha a 300milliós keret elbukta a BL-t, meg a bajnokságot. addig felesleges túlzásba vinni a kárörvendést. a kupát le szokták szarni, mondjuk ez még így is nagyon látványosan gáz volt, nulla ifivel.
(bár a barcelona triplázása után szerintem nem kéne leszarniuk a kupát, egyszerűen nem tehetik meg, presztizsből)

psychocska 2009.10.28. 00:56:52

Nyáron még úgy mentem neki, hogy na most ezek összeállnak, mert azért ronaldo-kaka-xabi tengely egyszerűen nem lehet szar. Ezért örülök minden vereségüknek, mert simán benne van, hogy összeállnak. (bár kétlem) Egyszerűen nekem elégtétel, ha vereséget szenved egy ilyen csapat, mert valahol mégis csak azt sugallja, hogy a pénz nem minden.

rizla 2009.10.28. 01:04:00

@psychocska: azért az MU sem jóságos szamaritánusokból áll.
berbatov pl nem biztos, hogy jobban megérte a pénzét, mint benzema. SAF lazán kilökött érte 30 milliót. szóval pont egy ilyen klub szurkolója ne szóljon semmit a pénz miatt. ahogy engem sem a pénz elköltésének a ténye zavar a madridnál, inkább a módja, perezék megalomán attitűdje, ami elsöpör minden mást. hogy minden héten valami valami mesterségesen kreált médiafelhajtás a csapat körül, amivel csak még nagyobb terhet rónak a játékosokra. hogy az edző személye, szava igazából nem fontos. az egész galaktikus lófasz borzasztóan mellőzi az alázatosságot a futball iránt, és nem a 300 millió elköltése miatt elsősorban.

psychocska 2009.10.28. 01:10:29

@rizla:
Ja, de berbán kívül nem is nagyon jött senki. A realnal gyakorinak mondató, kiszórnak pár száz millát egy új csapatra. Nézz utána hány 30millió körüli játékosa van az mu-nak. Szerintem 5évente 1 belefér. Lehet, hogy fergi is megtehetné, amit a real, de mégsem teszi. Ezért a 2 klubot ebből a szempontból össze se lehet hasonlítani. A többiben igazat adok.

rizla 2009.10.28. 01:20:23

@psychocska: nem az MU igazoláspolitikáját akarom kitárgyalni. csak rá akartam mutatni, hogy önmagában a pénzköltést nem érdemes fikázni. SAF anno andersonra meg nanira is elköltött fejenként 20 misit, pedig senkik sem voltak még. nem értem, hogy a határ miért ott kezdődik, hogy 90 millió egy játékosért, alatta meg még belefér. ez ostobaság, a nagy klubok embertelenül magas összegeket költenek el könnyedén, aztán jóval kevesebbért továbbadják a játékosokat később. hogy ebben a madrid az élen jár magasan, az nekem önmagában még nem teszi őket gyűlöletesebbé a többi óriásklubnál. én is egy ilyennek szurkolok ugyanis.

vadkutya 2009.10.28. 01:23:30

Negyedmilliárd euró ide vagy oda, egy ízetlen tréfa ez a Real. Komolyan. Ami évek óta ott megy náluk úgy alles, az tényleg bohózatba illő. Lesznek még idén nagy zakók, remélem a mai meccs után tényleg nem kergetnek hiú álmokat a BL címről. Max nézőként lesznek jelen a stadionjukban azon a napon...

vadkutya 2009.10.28. 01:26:58

S hát ugye a sors furcsa fintora volt a mai CR nyilatkozat,h senkit sem igazolna a Barcelonából. Muhaha, pedig nyugodtan erősíthetnének a Barca C-ből, elkélne... :)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.28. 01:31:55

@psychocska: Elnézést, kicsit lesarkítottam, érthetően nem voltam vidám kedvemben... Én is megértem részben, hogy a te szempontodból mi a nem szimpatikus.

rizla 2009.10.28. 01:34:30

@vadkutya: nem barca-szopkodásból mondom, de. holnap az a krkic lesz a kezdő középcsatár, aki igazából csak a harmadik számúnak számít ezen a poszton a csapatban. 19 éves saját nevelés, és ha béna is lesz, meg fog halni a mezért a pályán, ahogy mindig. kölcsönadni sem engedte magát, pedig tudta, hogy máshol játszhatna. a két oldalon szintén két saját nevelésű focista, akiktől számíthatunk lúzerkedésre épp úgy, mint csillogásra, de olyan arrogáns alibire, amit a madrid játékosok közül néhányan mutattak, biztosan nem.
szerintem látszódni fog a különbség.

vadkutya 2009.10.28. 01:41:00

@rizla: Egyértelmű. Én már csak nevetek azon, ami Madridban folyik, Pereznek nem volt elég egy leégés anno. A Bernabeuban sem tanulnak semmiből, tiszta szégyen...

rizla 2009.10.28. 02:08:06

perezzel az a fő baj, hogy nem érti, hogy mi a mai modern labdarúgás egyik nagy rákfenéje: a hihetetlenül magas fizetések, a kulturális globalizáció, stb oda juttatták a játékosokat, hogy ők már nem szimpla focisták, hanem popsztárok, akiknek minden mozdulát aranyba önti a média, vagy legyalázzák őket a sárga földig. minden normális klub védi ettől a csapatát, megérti, hogy a jó mentalitáshoz az egyik kulcs, ha ennek az ártó hatásai az öltözőn kívül maradnak.
perez azonban egyedülálló módon erősíti ezeket a folyamatokat, nemhogy biztosítaná a csapatának a védelmet előlük. pedig kezdhetné például azzal, hogy nem csak harmadrangú kérdésnek tekinti az edző személyét. de nyakamat rá, hogy pellegrini hamarosan repül, és ugyan nem érdemtelenül, de ez már akkor el lett rontva, amikor odavitték, és ahogy odavitték. és az utódjával is ez lesz.
persze lehet, hogy nyer valamit a madrid, ilyen játékosokkal azért nem elképzelhetetlen, de ha esetleg mégsem, akkor indul majd csak be igazán a galaktikus szargyár: perez PR-ból előhúz majd valami nagy igazolást a kalapból (állítólag gerrardot akarják, LOL), és ezzel elintézettnek tekinti majd a kérdést.

Mourinho már nem a király 2009.10.28. 07:38:55

Hát ez a teljesítmény egy kalap sz@r volt. Hiába, manapság nem lehet top csapatot csinálni úgy, hogy nem hozol egy TOP edzőt.
Pellegrini azt hitte most is olyan lesz mint a galaktikus érában: taktika nem kell, majd a sztárok megoldják maguktól (persze ez akkor sem működött igazán, de a mai fociban végképp lehetetlen).
A másik apró probléma vele, hogy nem igazán tudja felpörgetni a játékosokat a meccsekre, gondolom a tekintélye is 0 lehet.
Én a nyáron nem gondoltam volna, hogy igazuk lesz azoknak akik azt kérdik, hogy "nade ki fog védekezni", és hát azt hiszem mostmár értem mire gondolnak...

jörgömös 2009.10.28. 08:05:03

@rizla: Általában feláll a szőr a hátamon, amikor a Madridról írsz, de most nagyon egyet értek veled.
Perez egy gyökér, amikor megválasztották tudtam hogy ez lesz. Ész nélküli költekezés és játékospolitika galaktikus-éra 2.0, médiacirkusz és persze az ami ezeket szüli. Gyűlölet a klub iránt, a kudarcok esetén gúny és kacagás. Amit egy kicsit meg is értek, de biztos vagyok benne hogy a Madrid azért jóval több mint Perez játékszere.

capor_ 2009.10.28. 08:13:30

Szerintem ez a 4-0 eredmény csak valami távol-keleti sportfogadás miatt született. Így akarja törleszteni a felvett kölcsönt a madrid. :)

Tika_ 2009.10.28. 09:48:58

@rizla: respect ezért a hsz-ért (B).
Azzal továbbra sem értek egyet, hogy nincs választóvonal a 30 millió és 90 millió között.
@_Maverick: egyébként végre egy normális Madrid-drukker
A tegnapival együtt sajnos az RM továbbra is esélyese ennek a párharcnak, és akár triplázhat is.
Mondjuk durva volt, ahogy a végén elözönlötték a pályát a szurkolók. Oké, hogy nem szerb keményfiúk, de azért ilyet akkor sem kéne engedni.

szferi 2009.10.28. 09:59:05

@rizla: Gerrardot nem adjuk, de Xabi Alonsót visszavesszük féláron, ha ez segít rajtuk :)

shinigami 2009.10.28. 10:08:20

@Anthony - awkward silence:
az elso felevel egyetertek, a ki fog vedekezni pedig elvileg megoldott (ill annak kene lennie) hiszen vettunk xabialonsot meg hatvedeket is, raadasul nemis szarokat...
rohadt gyorsan kene egy edzo aki ezekkel a jatekosokkal tud mit kezdeni mert pellegrini bebizonyitotta h nem...
(btw a tegnapi meccsrol: diarrat kb nem lattam meg ugy focizni h kb egy svedszekrennyel tobbre mentek volna a palya kozepen, azzal legalabb lehet kenyszeritozni es van ra esely h az ellenfel belevezeti a labdat...)
gyasz es szegyen a tegnapi 'produkcio'

Ronal-d'oh! 2009.10.28. 10:31:21

Vajon Ronaldóval is ez lett volna a vége? Durva, de az MU-nál is a Realnál is mindig az ő hiányával jönnek, ha nem megy a játék.

Messi88 2009.10.28. 10:37:19

2 meccses ultimátum Pellegrini-nek... Pedig nem feltétlenül az ő hibája, ami történik. Én inkább felsőbb körökben keresném az okokat, talán ha Perez bácsi nem gondolná azt magáról, hogy a focihoz is ért...
Egyébként még valami az átigazolásokkal kapcsolatban: ki a balhátvéd ebben a csapatban???
Marcelo nem is ismeri a fogalmat, hogy védekezés, Drente egy vicc, estleg Arbeloa? A tegnapi játéka alapján kötve hinném...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.28. 11:13:03

@Messi88:

Talán a legarrogánsabb dolog a Realban az, ahogyan az edzőivel bánik. Ha kikapnak kétszer, a világ legjobb edzőjét is lazán elzavarják (ld. Capello), aztán csodálkoznak, ha mindenki elveszti a fonalat.

Pellegrini jó edző, ezt a Villarrealnál egyértelműen bebizonyította. Biztos vagyok abban, hogy a Real után ismét sikeres is lesz.

Mr.AT 2009.10.28. 11:20:15

Azt azért a Realhoz kapcsolódó edzői kérdéskörhöz hozzátenném, hogy attól, hogy valaki jó edző volt egy (kvázi) kiscsapatnál, még nem jelenti azt, hogy jó edzője lesz egy ilyen szintű gigásznak is.

Itt egyszerre kell tudni bánni 20 olyan játékossal, aki mind azt gondolja magáról, ő a világ legjobbja, s tudni kell motiválni őket akkor is, ha minden reggel azzal van tele az összes szennylap, hogy melyikük mit és mikor reggelizett.

A tegnapi flegma, nemtörődöm passzolgatás, amit 0:3nál és 0:4nél is bemutattak, igenis edzői felelősség. Azért van ott az edző, hogy ilyenkor fröcsögő üvöltéssel lehordja ezt a lélektelen, lusta, öntelt köcsög bandát, s legalább azt kihozza belőlük, hogy csússzanak-másszanak, akkor is, ha épp nem megy, vagy ha az ellenfél kapusa látszólag mindent véd.
Bár nem vagyok Real-szurkoló, de nekem tegnap nem is az eredmény csípte igazán a szemem (bár a 0:4et azért alighanem necces lesz megmagyarázni), hanem az a flegmaság, ahogy ezt a madridiak vállvonogatva tudomásul vették a pályán.

sundin 2009.10.28. 11:29:16

@Csöncsön:
Freudi elszólás, vagy szerinted nem Madridban éri meg az új évet Pellegrini ?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.28. 11:34:55

@Mr.AT:

Olyan edzőt, aki a Real Madridnak megfelelne, nem nagyon tudok elképzelni...

Lehet mondani, hogy ez a tegnapi égés az edző felelőssége, de én egy ilyen helyzetben eléggé kiszolgáltatottnak látom az edzőt. Ha az eurótízmilliókért igazolt játékosok nem érzik át _maguk_, hogy ilyen teljesítményt nem szabad pályára vinni, akkor mit mondhat az edző?... Magathnak mondjuk voltak ötletei; emlékszem, ilyenkor rendelt el éjszakai edzéseket közvetlenül a hazautazás után, és hasonlókat...

@sundin:

Benne van a pakliban, hogy nem verik meg sem a Getafét, sem a Milant a San Siroban...

Tika_ 2009.10.28. 11:44:15

Nemrég valaki idézett egy nyilatkozatot, hogy nehéz úgy felpörögni, ha az ember tudja, hogy sokkal jobb, mint az ellenfele. Azt meg én teszem hozzá: aztán meccs közben már nem lehet rápörögni, mikor rájön, hogy kevés, amit gondolt. Szerintem az RM játékosai most így jártak.

Mr_Orange · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/355-bmw 2009.10.28. 12:34:01

szerintem meg ugyanúgy kell "felpörögni" minden meccsre és komolyan véve az egészet mindenáron küzdeni kell. komolyan nem értem a real madridot, a világ egyik legjobb csapatának tartja az egész világ, a játékosok seggét kinyalják, odaviszik a legnagyobb neveket és mégis egy rakás szerencsétlenség az egész... évek óta az az érzésem, hogy ez nem egy igazi csapat.

sundin 2009.10.28. 12:35:32

@Csöncsön:
Szerintem volt egy olyan edző, aki megfelelt a Real Madridnak, Vicente del Bosque a neve. Ő Pereznek nem felelt meg...

sundin 2009.10.28. 12:45:23

@Mr_Orange:
Igen, egy kézilabda edzőtől hallottam először, és milyen igaza volt: "Akkor tiszteljük meg az ellenfelet igazán, ha elverjük őket ahogy tudjuk. Ha 20 góllal, akkor 20-szal." És milyen igaz... Czink Melinda nyilatkozta egy Serena Williams elleni meccs után, ahol 6:1, 6:1-re kikapott tőle, hogy a vereség ellenére nagyon boldog, mert látszott, Williams felkészült a játékából és ezt megtisztelőnek tartja.

jörgömös 2009.10.28. 12:47:21

@sundin: Pereznek bábok kellenek a kispadra. Amikor Pellegrini Madridba jött, rögtön kért egy balhátvédet. Le se szarták, más, "fontos" dolgokkal voltak elfoglalva. Pellegrini próbálkozott egy hétig, majd elment nyaralni. Ebből már tudni lehetett hogy hol is van Pellegrini helye.

chevyfan 2009.10.28. 12:51:41

Üdv!

A tegnapi meccset annyira rossz érzés volt nézni, hogy még rizlának sem kívánom, hogy ilyet átéljen...

Ennyi erővel a "játékosok" kivihettek volna egy madrid-zászlót a pályára, és közösen lehugyozhatták volna... az sem lett volna szégyenletesebb

Tika_ 2009.10.28. 13:10:26

persze, ugyanúgy kellene, tökre egyetértek @Mr_Orange: @sundin:, tetszik az "úgy meg kell vernünk őket, ahogy csak bírjuk", csak azt mondom, hogy megértem, hogy nekik miért nem sikerült (@rizla: nagyjából leírta), meg, hogy néha miért nem sikerül

mickeyknox 2009.10.28. 13:29:49

ki lenne jó edző most a madridnak?

nasteey 2009.10.28. 13:48:25

@Tika_: De hát ezek a srácok még nem nyertek semmit, mire fel lennének nagyképűk (oké, értem, de hát amíg semmit nem tettek le RM-játékosként az asztalra, azért meg kellene mutatni a világnak egy noname csapat ellen is)? Bár ez nagyjából a régi garnitúra volt, de akkor is. Mondjuk Albiolról lehet tudni, hogy ő nem akart jönni (talán Pellegrini is Gonzalot akarta), de Perez őt akarta, és itt van. Kaká sem önszántából jött. Lehet, hogy ezek a srácok sosem akarnak majd meghalni a pályán.

Bár még így sincs veszve semmi, de az ilyen kisiklásnak is tudok örülni. És nem kifejezetten a "habfehér" mez miatt, csupán amiatt a megalomán majom miatt.

sundin 2009.10.28. 14:04:42

@mickeyknox:
Szerintem nem edzőt kellene cserélni. Persze azt a legkönnyebb.

balu11 2009.10.28. 14:07:59

@mickeyknox: Csertői - ha jól tudom - szabad...

@sundin: valami azt súgja, hogy most nem fogják még elzavarni Pellegrinit. Persze nem lepődnék meg, ha mégis, de sztem megvárják az év (naptári) végét, és addig bizonyítani is fog. Nagy vízválasztó lesz az El Classico, ami már nincs is messze... (kb. ott fogja megtartani az állását véleményem szerint).

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.10.28. 14:12:46

@mickeyknox:
Szivics. Garantáltak lennének a sokgólos, taktikamentes, rohangászós meccsek. :)

mickeyknox 2009.10.28. 14:17:36

@balu11: idén nagyon vártam az el classicót, megerősített real, cronáldóstul, stb., ezt a realt kell megverni. egyre inkább úgy fest, hogy a tavaszihoz hasonló lesz a meccs, ami természetesen nagyon jó volt, 6-2 meg minden, de én perverz módon az el classicóktól utolsó csepp vérrel kiharcolt 4-3 vagy 5-4-re barcelona sikerrel záródó meccseket várok.

a jelenlegi realtól a küzdésnél semmi sem áll távolabb. sajnos.

@sundin: lehet hogy nem, én nem tudom. el kell küldeni csernus doktort, talán ő tudna valamit :)

shinigami 2009.10.28. 14:21:06

@mickeyknox:
spalletti vagy hiddink esetleg blanco feri

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.10.28. 14:24:56

@mickeyknox:
maradona nagyon passzolna ehhez a kerethez

rizla 2009.10.28. 14:27:15

@Mr.AT: "attól, hogy valaki jó edző volt egy (kvázi) kiscsapatnál, még nem jelenti azt, hogy jó edzője lesz egy ilyen szintű gigásznak is."

de a madridnál szinte mindenki rossz edzőnek tűnik del bosque óta. ha nem is elsőre, de egy idő után biztosan. mondjuk capello-t kivéve, aki valamiért kapott időt, és az idény végére megcsinálta a lehetetlent, de az elején ő is pont ugyanolyan szarnak tűnt, mint most pellegrini.
ennyi rossz edző nem létezhet. egyszerűen csak nem úgy működik a foci, ahogy azt perez elképzeli, vagy ahogy gyerekkorában megszokta. nem az a lényeg, hogy a legnagyobb sztárok játszanak nálad, aztán a többi megy magától, neked csak szórni kell rózsaszirmokat, meg nyomni a PR-t.

rizla 2009.10.28. 14:32:44

@tovaris konyec: hehe, ez a balhátvédes dolog pont elkerülte a figyelmemet, pedig nagyon jellemző. amúgy ő robbent is marasztalni akarta, de valdanoék lazán eladták, mert kellett a zsé. aztán most a szurkolók pellegrinit kezdik ki, hogy miért nem játszik szélsőkkel. pellegrini meg kap egy kétmeccses ultimátumot..
gratulálok, nulla becsülete van az edzőknek madridban. és amíg így lesz, addig egyik sem fog beválni, ez fix.
egyszer nem mondták azt a vezetők, hogy maximálisan kiállunk pellegrini munkája mellett, vagy hogy szabad kezet kap bármiben is.

horas 2009.10.28. 14:34:26

Mekkor sansz van egy Mourinho-Pellegrini cserére szerintetek?Sztem van...

rizla 2009.10.28. 14:34:28

@sundin: előbb-utóbb ki fogják rúgni pellegrinit. de az utódját is ki fogják majd. amíg nem változik a hozzáállásuk, addig mindig lesz valami gáz a szakmai munkával madridban.
nem csoda, hogy mourinho meg wenger beintett nekik.

rizla 2009.10.28. 14:36:17

@horas: mourinho hülye lenne a madridhoz menni. volt már egy kisdiktátor a feje felett londonban, perez és a spanyol sajtó, meg a szurkolók kb annak tízszeresét jelentenék, ezt tudja ő is.
ha kinyalnák a seggét, és azt mondanák, hogy szabad kezet kap, az ő szava az első igazolásoknál is, akkor talán.. de ilyen pereznél nem lesz, annál nagyobb hólyag.

rizla 2009.10.28. 14:38:57

@mickeyknox: "a jelenlegi realtól a küzdésnél semmi sem áll távolabb. sajnos."

a clasicon küzdeni fognak, efelől semmi kétségem. taktikailag viszont meg tudjuk őket verni, mert egyszerűen nincs széljátékuk, középen pedig a barcelonát nem lehet legyőzni. persze nem ilyen egyszerű, de érzésem szerint ez ki fog majd jönni.
a madrid akkor járna a legjobban, ha védekező felfogásban lépne pályára, és kontrákra játszana, ronaldoval ez meglehetősen könnyen menne.

horas 2009.10.28. 14:47:03

@rizla: Mindenesetre én elfogadnám Pellegrini-t Mourinho helyére.Én amúgy rosszul vagyok az iylen "fix-en kezdetni kell szent tehektől"című felfogástól-nem a játékosoktól-hanem a vezetőség és a szurkoló tábor miatt(Raúl,Zanetti)...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.10.28. 15:05:44

@horas: Vigyázz a kívánságokkal, mert veszélyes ha teljesülnek...:)))

CS0ki 2009.10.28. 15:12:32

@rizla:

"egyszer nem mondták azt a vezetők, hogy maximálisan kiállunk pellegrini munkája mellett, vagy hogy szabad kezet kap bármiben is. "

Ezt azért jópárszor elmondták...persze az más dolog, hogy mi történi, de mondani mondták, többször is.

"aztán most a szurkolók pellegrinit kezdik ki, hogy miért nem játszik szélsőkkel."

Pelle már régen elmondta, hogy nem játszik szélsőkkel, nála a szélső védők feladata bejátszani az oldalakt, a középpálya szélén szervező játékosok vannak inkább. Szóval ahogy a Villarrealban, úgy a Madridnál se akart igazi szélsőkkel játszani. Ez Pelle taktikája, ehhez van a keret is.

rizla 2009.10.28. 15:28:11

@CS0ki: "Ezt azért jópárszor elmondták...persze az más dolog, hogy mi történi, de mondani mondták, többször is."

nem ez volt a középpontban, maradjunk ennyiben. pellegrini az első felkészülési meccsig a száját sem nyitotta ki a sajtónak, csak az új sztárok, és perez nagyszerű projectjének az istenítése folyt.

"Ez Pelle taktikája, ehhez van a keret is."

kétlem, hogy a keret pelle beleszólásával alakult volna így.

bár az is igaz, hogy mindettől függetlenül simán lehet ő a hibás az egészért, mert a villarrealnál alkalmazott taktika ide nem jó, de ezt nem lehet függetlenül értékeli a vezetőség munkájától: ők nevezik ki, ők dolgoznak együtt vele, nekik kellene segíteniük.

rizla 2009.10.28. 15:29:34

egyébként maximum azután hangozhattak el az ominózus "bízunk benne" mondatok, hogy a média előtt lezajlott a nyilvános hadjárat wengerért, majd mourinhoért.. nem megalázó?

Tika_ 2009.10.28. 15:30:49

@nasteey: Akkor érted :). A milliók számítanak, a sportkocsik, stb., ettől lehet már valaki nagyarc, nem kell hozzá 8-szor BL-t nyerni.
@mickeyknox: Ne temessük a Madridot, szerintem simán benne van, hogy 3-0-ra verik a Barcat a következőn. Persze akkor lennék boldog, ha nem így lenne, sőt, ha még lejjebb mennének, de ennyire jó játékosok előbb-utóbb összekapják magukat. És a Classicon küzdeni fognak, az is biztos.

Távol álljon tőlem, hogy az RM-et védjem, de azok a játékosok, akiktől sokat várnak, kb. 2 meccset játszottak együtt, és kb. fél éve találkoztak életükben először. A Barca gerince gyerekkora óta együtt focizik.

psychocska 2009.10.28. 15:39:42

Mourinho biztos hogy nem jönne ehhez a brigádhoz. Neki nem dirigálhat senki, jól megértenék egymást Perezzel :D

mickeyknox 2009.10.28. 15:48:32

@Tika_: @rizla: lehet, hogy addigra összeszedik magukat, és valóban kemény lesz a classico, én örülnék neki. de a tegnapi az szánalom volt. a 0-4 után még ott volt egy majdnem teljes félidő, és semmi... nagyon szégyellném magam, ha real játékos lennék. saját magukat is szembeköpték ezzel a produkcióval.

shinigami 2009.10.28. 15:50:21

@mickeyknox:
ha csak magukat az 1 dolog de a szurkolokat is ami mar nagyobb tre

CS0ki 2009.10.28. 15:57:55

@rizla: "nem ez volt a középpontban, maradjunk ennyiben. "

Az lehet, de nem is várta senki, hogy ez legyen középpontban. A változást akaró madridistáknak azt kellett volna mondogatni egész nyáron, hogy pelle a fönök, ő dönt mindenről? Ez nem túl érdekes...Ettől függetlenül szinte minden interjúban benne volt ez, de ugye a mádia sem erre volt kiváncsi elsősorban.

"kétlem, hogy a keret pelle beleszólásával alakult volna így. "

Voltak adott dolgok, ez kétségtelen. Mondjuk bárhova igazolhattak volna, teli volt gyenge ponttal a csapat. CR, kaá adott volt, ellenük nem is hiszem, hogy tiltakozott volna...Xabit akarta ő állítólag nagyon, végül megkapta. Talán benzema nem kellett volna neki, és nincs kizárva, hogy egy bal oldali védőt forszírozott volna ő is, bár ezt csak tippelni tudjuk.

"lezajlott a nyilvános hadjárat wengerért, majd mourinhoért.. nem megalázó?"

Mourinho?? Tudtommal ő nem mertült fel komolyabban, Mounrinho is tagadta az egészet. Wengerről volt szó, az oda-vissza meg lett erősítve azóta.
Hogy megalázó lenne? Nem hiszem...ha csak Pelle nem gondol többet magáról, mint amennyit kéne.

rizla 2009.10.28. 16:07:18

@CS0ki: "Az lehet, de nem is várta senki, hogy ez legyen középpontban. A változást akaró madridistáknak azt kellett volna mondogatni egész nyáron, hogy pelle a fönök, ő dönt mindenről? Ez nem túl érdekes..."

hát ez itt a probléma. lehet, hogy ez nem túl érdekes, de ez szakmailag a helyes. nem az a showműsor, amit perez már jóval a megválasztása előtt elkezdett. a mai világban ez nem működhet, értsd meg, ez olyan légkört teremt, amiben nem lehet megfelelő szinten alázatos munkát végezni. mert nincs is benne alázat. mondom, bármelyik másik klub mindent megtesz, hogy a túlzott nyomástól megóvja a játékosait, edzőjét. a madrid nem, sőt, rá is tesz pár lapáttal. így senki sem fog megélni a kispadjukon.

"Hogy megalázó lenne? Nem hiszem...ha csak Pelle nem gondol többet magáról, mint amennyit kéne."

ebben a mondatban benne van minden. biztos perez is így reagált neki "te itt nem kérhetsz semmit, megkaptad tőlem a fasza játékosokat, eredményeket várok azonnal. ha nem jönnek, ki vagy rúgva". ez a mentalitás a kulcs.
persze mondom, ettől függetlenül lehet épp pellegrini alkalmatlan.

CS0ki 2009.10.28. 16:19:23

"mondom, bármelyik másik klub mindent megtesz, hogy a túlzott nyomástól megóvja a játékosait, edzőjét. a madrid nem, sőt, rá is tesz pár lapáttal. így senki sem fog megélni a kispadjukon."

A médiát ez érdekli, csinálhat perez, amit akar. Akkor is róla szóltak a hírek meg a cimlapok, amikor még egy szót se szólt, hogy egyáltalán elindul a választáson.
De szerintem felfújod ezt a részét. Ha úgy tetszik, perez elvonja a figyelmet az edzőről, dolgozhatnak a háttérben. Persze a nyomás hatalmas, mindig is az volt, ha nincs eredmény, akkor sajnos a türelem nem nagyon van meg a Madridnál. De majd most kiderül, hogy mi lesz.

"ebben a mondatban benne van minden. biztos perez is így reagált neki "te itt nem kérhetsz semmit, megkaptad tőlem a fasza játékosokat, eredményeket várok azonnal. ha nem jönnek, ki vagy rúgva". "

nem tudom, nem voltam ott az irodában...mi továbbra is csak tippelgetünk, hogy mi megy a háttérben. Nincs kizárva, hogy így volt, nincs kizárva, hogy máshogy. Mindenesetre a tegnapi meccset nem lehet mire fogni.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.28. 16:36:06

goal.com-on spallettirol vagy mancinirol irnak,mint pellegrini lehetseges utodairol

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.28. 16:41:13

en visszahivnam luxemburgot v esetleg lopez carot :DD

CS0ki 2009.10.28. 16:52:11

Ramos épp most lett munka nélküli! :D

Egyébként bízom benne, hogy talán egy ekkora, mindenkit kifektető pofontól történmi valami a fejekben, ami jotékony hatással lesz a csapatra, és hozzuk a következő meccseket!

rizla 2009.10.28. 17:02:05

@CS0ki: "A médiát ez érdekli, csinálhat perez, amit akar."

igen, csak nem mindegy, hogy egy klub a viselkedésével, imázsával ezt legitimizálja, vagy elszeparálja ettől a játékosait.

"Akkor is róla szóltak a hírek meg a cimlapok, amikor még egy szót se szólt, hogy egyáltalán elindul a választáson."

ez más, ezzel nincs semmi gond. rosellről is susorog most mindenki a barca háza tájékán. nem ez a lényeg, a média ilyen, kész. a lényeget lásd fent.

"De szerintem felfújod ezt a részét. Ha úgy tetszik, perez elvonja a figyelmet az edzőről, dolgozhatnak a háttérben. "

csak közben épp a játékosokra tereli rá. nézd meg murinho-t, ő pl mindent megtesz, hogy inkább ő legyen a figyelem középpontjában, ami részben a hihetetlen hiúságából adódik, részben viszont abból, hogy nagyon jól látja, mik tesznek keresztbe egy játékosnak.

rizla 2009.10.28. 17:04:55

@CS0ki: szerintem a getafe ellen nem csak egy vereség miatt megtépázott becsületű madridnak kellene nyernie.

CS0ki 2009.10.28. 17:18:57

@rizla: "igen, csak nem mindegy, hogy egy klub a viselkedésével, imázsával ezt legitimizálja, vagy elszeparálja ettől a játékosait."
"csak közben épp a játékosokra tereli rá. nézd meg murinho-t, ő pl mindent megtesz, hogy inkább ő legyen a figyelem középpontjában, ami részben a hihetetlen hiúságából adódik, részben viszont abból, hogy nagyon jól látja, mik tesznek keresztbe egy játékosnak. "

Őszintén szólva nekem nem teljesen egyértelmű, hogy mire gondolsz. Miben nyilvánul meg ez a nagy teher a játékosokon? És miben kéne változtatni Perezéknek ezügyben? :S
A játékosokon van nyomás, ami mint a médiától mint a szurkolóktól elég komoly, ha valakinek két rosszabb beadása van egy meccsen, másnap már megjelenik vagy a madridi vagy a barcelonai sajtóban, hogy el fogják adni a szezon végén.

"szerintem a getafe ellen nem csak egy vereség miatt megtépázott becsületű madridnak kellene nyernie. "

Ez kétségtelen, de nem csak arról a meccsről van szó, hanem elsősorban a Milán elleniről. Továbbá az Atletico legyőzése mindig jót tesz a szurkolók kedélyállapotának. 3 jó meccsel a kupa visszavágóra se tüntetni mennének ki a nézők talán...

psychocska 2009.10.28. 17:20:43

Getafe idegenben lesz? Mert akkor az húzós lesz.

rizla 2009.10.28. 17:41:36

"Őszintén szólva nekem nem teljesen egyértelmű, hogy mire gondolsz. Miben nyilvánul meg ez a nagy teher a játékosokon? És miben kéne változtatni Perezéknek ezügyben?"

megveszik kakát, a bemutatását direkt estére szervezik, hogy az ázsiaiak is nézhessék a tévében, megtelik szépen a stadion, konfettieső, nyilatkozik boldog-boldogtalan, ott van di stefano, még beszél ő is (vagy copa? passz, valamelyik öreg csont), beszél perez, berohan egy kisgyerek "véletlenül", kakáról persze kiderül, hogy ő nem csak nagy focista, de a legnagyobb ember is, aki valaha a földet taposta. egy valaki nem kap szerepet ezen a fantasztikus gálaestén, ami EGY (!!!) játékos leigazolásának szól: a vezetőedző, akinek az elképzeléseiről ekkor még semmit sem hallottunk. de a bernabeuban már nagyobb fieszta van, mint a nou campban volt a tripla után..
ronaldoval eljátsszák ugyanezt.
vagy elhozzák benzemát, többet nyilatkozik egy hónap alatt, mint pellegrini októberig összesen, elhívják neki ronaldot a stadionba, meghívják a sajtót, hogy figyeljék a nagy találkozást, aztán elbeszélgetnek velük arról, hogy mennyire fasza csávók.
ezek után csodálkozunk, hogy páran besértődnek, ha lecserélik őket, meg benzema panaszkodik, hogy nem akar raúllal játszani?

de ez csak pár példa, perez egész szellemisége, amit már régebben is bemutatott, összességében, egészében áraszt magából valami roppant idegesítő arroganciát, megalomániát, valami divatjamúlt szemléletet. mintha még mindig puskás korát élnénk. mintha elég lenne összerakni a legjobb játékosokat egy csapatba, aztán körbegálázni európát (mert hát a bírók sem ellenük fújnak ugye..).
hiányzik a szerénység az elejétől fogva perez projectjéből. nem azt mondom, hogy perezből, mert konkrétan semmi tiszteletlent nem mondott senkiről, nem egy feltétlenül antipatikus csávó, csak egyszerűen nem úgy tűnik, mint aki érti a modern futballközeget. ő akar lenni santiago bernabeu 2. de ma már ilyen nem létezhet.

rizla 2009.10.28. 17:46:58

bocs az ismétlésért, szarakodott a szerver.

CS0ki 2009.10.28. 18:36:23

Perez elsősorban üzletember. Ezt mindig is lehetett tudni. Ahogy azt is, hogy az emberek imádják a felhajtást, a cirkuszt. A madrid szurkolók különösen. A bemutatás ilyen lett, a nép nagyon vágyott rá, megkapták. (barcelonába is elég komoly felhajtás volt Ibra érkezésekor azért...) Perez tényleg azt adta a népnek, amit vártak az emberek, bár ez nem feltétlenül jó.

"ezek után csodálkozunk, hogy páran besértődnek, ha lecserélik őket, meg benzema panaszkodik, hogy nem akar raúllal játszani?"

Ezek meg azért főleg pletykák, egy részük katalán oldalról. De az biztos, hoigy vannak gondok a fejekben.

Mindenestre a baj megtörtént már, az a kérdés, hogyan reagálnak rá.

"vagy elhozzák benzemát, többet nyilatkozik egy hónap alatt, mint pellegrini októberig összesen, "

Mondjuk ezt annyira nem is sajnálom, őszintén szólva Pelle nem egy nagy nyilatkozó, jórészt a megszokott sablon szöveget nyomja mindig. De ez megint olyan dolog, hogy ki érdekli az embereket: pelle vagy a most jött sztárok? Nem csoda, hogy benezmáékkal több interjú készült, velük jobban el lehet adni a lapokat, az újságírók őket keresték inkább.

Elhiszem, hogy sokaknak nem jön be Perez áltíl képviselt politika egyébként. kicsit színház jelleggű a dolog, egy nagyszabású előadás. Viszont én szeretem a színházat, szeretem a felhajtást, a rengeteg hírt, stb. Nekem nagy élmény volt, hogy Zidanékat együtt láthattam, őszintén szólva az eredmények engem kevésbé hatnak meg. a bl/kupa kiesés is azért zavar elsősorban, mert kevesebb meccset láthatok emiatt.

rizla 2009.10.28. 18:42:01

@CS0ki: "(barcelonába is elég komoly felhajtás volt Ibra érkezésekor azért...)"

ibrahimovic bemutatása ugyanúgy zajlott, mint bárkié a klub történelmében. az nem a barca dolga, hogy erre még ronaldinhoénál is többen voltak kíváncsiak. amúgy ugyanaz történt, kisétált délután, fotózták, dekázott, mondott pár szót, majd lement. persze berohant pár fanatikus, de mondjuk, hogy az nem a hivatalos program része volt, gyorsan ki is menekítették.

"De ez megint olyan dolog, hogy ki érdekli az embereket: pelle vagy a most jött sztárok? "

hát engem szurkolóként a szakmai munka minősége érdekel elsősorban. ezzel kapcsolatban kardinális kérdés az edző hozzáállása.

"Nem csoda, hogy benezmáékkal több interjú készült, velük jobban el lehet adni a lapokat, az újságírók őket keresték inkább."

nem csoda, nem is baj. de guardiola pl azzal kezdte az intézkedéseit, hogy az edzésekről kizárta a sajtót. érzed a különbséget?

"Viszont én szeretem a színházat, szeretem a felhajtást, a rengeteg hírt, stb. Nekem nagy élmény volt, hogy Zidanékat együtt láthattam, őszintén szólva az eredmények engem kevésbé hatnak meg."

szíved joga. csak ez a színházas hozzáállás kevésbé egészséges közeg már egy sikeres csapatnak, mint mondjuk a 60as években volt. ennyi.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.28. 18:42:48

"kicsit színház jelleggű a dolog, egy nagyszabású előadás. Viszont én szeretem a színházat, szeretem a felhajtást, a rengeteg hírt, stb."

Hehe, már komolyan fölmerült bennem: Perez direkt eladta az Alcorcón elleni kupameccset, hogy már megint napokig mindenki csak a Real Madridról beszéljen... :-))

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.28. 18:45:23

Bármilyen hihetetlen, Madridban többször is működött, hogy az edzőt lófaszról sem kérdezték meg. Olvastam egy Capello interjút még régen, hogy milyen remek igazolásai voltak és nyíltan kikérte magának az öreg, mert szerinte Suker, Mijatovic vagy Seedorf vásárlása már kinevezése előtt jóval el volt döntve. Például McManamant (még Capello idején vették meg, majd Hiddinknél érkezett, közte meg ugye volt egy harmadik edző is) azért igazolták, mert ingyen volt, míg mondjuk Anelkát azért mert drága és fiatal. Figot azért, mert Barcelona játékos volt, Zidanet, meg azért mert ő volt Zidane. Makelele igazolásának hátteréről Valdano (ki is) mondott okosakat, lehet, hogy del Bosque kérte, aki egy olyan keretet vett át amelynek kialakításához pontosan semmi köze nem volt.
Gondolom, ha mindenki tudta, hogy Madridban mi következik (és ebben megértés valamint türelem nincs), akkor Pellegrini is sejtette, hogy itt most villantani kell. Abban biztos vagyok, hogy nem szóltak bele az edző munkájába, annál sokkal többet játszott például Raúl és Guti, akiket Valdano elküldött a sunyiba már a nyáron. A vereségnek különösen örülök, sőt még egy párat üdvözítőnek tartanék, hogy igazán csaholjanak végre a kiskutyák és harcoljanak az oroszlánok. Már ha utóbbiak vannak egyáltalán a keretben.

CS0ki 2009.10.28. 18:58:32

A bemutatás, mint írtam, kellett a népnek. Egy csalódással teli szezon után egy ilyen bemutató nagyon kellett a népnek, elfelejteni az azelőtti hónapokat.

"hát engem szurkolóként a szakmai munka minősége érdekel elsősorban. ezzel kapcsolatban kardinális kérdés az edző hozzáállása."

Ok, Téged igen, meg sok mindenkit, csak valszeg nem a nagyobb többséget. Ennyi.

"nem csoda, nem is baj. de guardiola pl azzal kezdte az intézkedéseit, hogy az edzésekről kizárta a sajtót. érzed a különbséget?"

Látom, csak....A madridi edzésre asszem 15 percig engedik be a sajtót, utána ott is zárt kapus. Én valahogy nem hinném, hogy ennek akkora hatása van. De ki tudja.

Tika_ 2009.10.28. 19:03:06

@CS0ki: azért vitézül véded a védhetetlent... :kuncog:
Javaslom, egyszer azért menj el színházba is, vagy legalább a honlapját nézd meg valamelyiknek, akkor rájössz, hogy az valami tök más :).
peace

Kivételesen kifejezetten szívesen olvasnék egy pancho posztot: erről az égésről! Nem nagyívű frankómegmondót, tendenciákkal, meg jövőképpel, csak _a partjelzővel való versenyfutással égette magát_ és _minden bizonnyal azért volt a pályán, mert jó a meccs eleji pénzfeldobásban_ jellemzésekkel :)).
Asszem nem is külön poszt a megfelelő forma, inkább egy bekezdés a köv. spanyol posztban.
köszönöm

rizla 2009.10.28. 19:09:44

@CS0ki: "A bemutatás, mint írtam, kellett a népnek. Egy csalódással teli szezon után egy ilyen bemutató nagyon kellett a népnek, elfelejteni az azelőtti hónapokat."

jó, azért büszke ne legyél arra, hogy egy játékos leigazolása kompenzál nálad egy teljesen sikertelen szezont.
a barca is leigazolta henry-t anno, anélkül is örültek az emberek, meg túlléptek a kudarcokon, hogy máris úgy ünnepeltek volna, mintha minimum két trófeát nyertek volna. van azért pár fokozat a kettő között. még jó, hogy kaká miatt nem volt felvonulás a cibelesen..

"Ok, Téged igen, meg sok mindenkit, csak valszeg nem a nagyobb többséget. Ennyi."

figyelj, amit perez csinál, annak egy része eltúlzott parasztvakítás. egy játékos leigazolása kapcsán ekkora show-t rendezni, az röhejes. és sértő mindazokkal szemben, akik csak trófeák ünneplésekor engedik ezt meg maguknak. ez a véleményem, és nem gondolom, hogy az emberek ne érték volna be pusztán azzal a ténnyel, hogy kaká és c. ronaldo a csapatuk tagja lett.
itt most a cukormázat kritizálom, amivel perez beken mindent, nem a hivatalos bemutatás tényét. az kell a népnek, frankó, kell a médiának, király. de a módja...?

"A madridi edzésre asszem 15 percig engedik be a sajtót, utána ott is zárt kapus. Én valahogy nem hinném, hogy ennek akkora hatása van."

jó, nem az a lényeg konkrétan, hogy ide beengedik a sajtót, oda meg nem. hanem egy általános hozzáállás, ami teljesen jól látható, nem is értem, hogy mit nem értesz a mondandómban.

S-1-5-7 2009.10.28. 19:21:05

az "ostoba rohamnéger" vicces volt, kösz

Azon gondolkodom, hogy a "médiacirkuszból", a felfokozott érdeklődésből talán többet kasszíroz az RM, mint holmi serlegek mellé kapott jutalmakból.
Ez pedig biztos pénz, míg az elsőségek nem, hiszen a labda gömbölyű.

sh4d0w 2009.10.28. 19:26:37

Hű, most láttam... mi történt a Madriddal?

CS0ki 2009.10.28. 19:34:40

"jó, azért büszke ne legyél arra, hogy egy játékos leigazolása kompenzál nálad egy teljesen sikertelen szezont."

Büszke?? Szó sem volt itt rólam...A bemutatása idején itthon üldögéltem budapesten, ebből a szempontból nekem mindegy volt, hogy mutatják be őket...
És nem is a kompenzációrol van szó, de az ember azért a mának él, egy jelenlegi pozitív élmány el tud homályosítani egy korábbi negatívat, még ha az nagyobb horderejű is.

"itt most a cukormázat kritizálom, amivel perez beken mindent, nem a hivatalos bemutatás tényét. az kell a népnek, frankó, kell a médiának, király. de a módja...?"

Értem én, hogy kritizálod. Azt nem értem, hogy miért kéne mindenkinek kritizálni. Neked nem jön be ez a stílus, nincs ezzel gond. pláne úgy, hogy nem vagy madrid szurkoló.

"ami teljesen jól látható, nem is értem, hogy mit nem értesz a mondandómban. "

értem én, amit írsz, csak nem vagyok biztos abban, hogy mindennek akkora hatása van a játékosokra. De persze ki tudja...

"Javaslom, egyszer azért menj el színházba is, "

Egy hónap múlva Macskák! ;)

krysal 2009.10.28. 19:51:04

@rizla: "figyelj, amit perez csinál, annak egy része eltúlzott parasztvakítás. egy játékos leigazolása kapcsán ekkora show-t rendezni, az röhejes. és sértő mindazokkal szemben, akik csak trófeák ünneplésekor engedik ezt meg maguknak."

Bár részben igazat kell adjak, de azért túl is misztifikálod ezt a dolgot. Perez fent említett húzásában (lásd. bemutatók) bőségesen benne van az is, hogy épp egy 250 milliós kiadást kezdett el visszahozni. Persze, nem kell ennek szimpatikusnak lennie, azonban ez javarészt üzleti húzás: ez által növekedtek a jegybevételek, mezeladások, hosszú távon pedig hatással van a nézettségre - ez által emelkedhetnek a szponzori pénzek, etc; mindez pedig jelentősen hozzájárul a "pénzügyi stabilitáshoz" (nevezzük nevén: a banki hitelek törlesztéséhez).

Pellegrini, és az igazolások. Nem tudom, ki mennyit olvasott utána, vagy csak a hazai (bulvár)sportsajtó által közölt Ronaldo-szopodványok maradtak meg neki, de pl. a bal oldali védő keresése tény (ide Clichyn próbálkoztak), majd B-tervként egy több helyen bevethető érkezett, Arbeloa. Xabi Alonso érkezését szintén a Mister sürgette.

Személyes vélemény: természetesen kardinális kérdés lenne, hogy kikérjék a vezetőedző véleményét egy-egy igazolásról. Ez (amennyire sejteni lehet) Kaka és Ronaldo esetében nem történt meg. Azonban felteszek egy egyszerű kérdést, ha Ti vagytok a vezetőedzők, és azt kérdezi a Tulaj: "Cimbora, hozok két aranylabdást fixre, az a Kaka kölyök, meg a hisztis portugál lesz az, nem gáz?" Hát, edző legyen a talpán, aki pl. ezekre azt mondja, kösz, de kösz nem. (Csöncsön véleménye itt nem ér, ő itt is hozzátenné, hogy jó-jó, de Messi egymaga jobb...)

Egyáltalán nem támogatom Pellegrini menesztését (nem mintha bárhol is számítana), de az biztos: az elmúlt majd' fél év alatt kevés jele látható a csapat formálódásának. Ha a "sztárjainknak" van kedve focizni, a sok gólok meccsek is megvannak, de a csapatjáték nulla a köbön. Türelemnek viszont lennie kell, senki nem épít egyik napról a másikra szarból várat.

nasteey 2009.10.28. 20:05:00

@krysal: "Cimbora, hozok két aranylabdást fixre, az a Kaka kölyök, meg a hisztis portugál lesz az, nem gáz?"

Ezt elég sokszor olvastam, mint a "mindent vivő érv". És akkor én, mint cimbora: Sziabocsineharagudj, de egy Silva - Ribéry tengelyben sokkal több pontenciált látok. Szélsők is meg nem is, irányítók is, meg de is, és feltehetőleg jobban égnek a bizonyítási vágytól, mint az első hallásra jobban csengő nevek. Esetleg többet zárnak vissza, mint Kaka vagy Ronaldo akármikor?
Ja hogy akkor hol maradt volna a hájp meg a mellveregetés?

krysal 2009.10.28. 20:15:11

@nasteey: Értem ezt is, és megkövetlek. Én míg ki nem tette CR a lábát a megnyitóra, bíztam Ribery érkezésében (Silvának csak párom örült volna jobban, de élek a gyanúperrel, hogy csak a formásabb feneke miatt...). És ez nálam sem mindent vivő érv, de szerintem _sok edző_ lenne úgy vele, hogy megpróbálkozik a feladattal.

Az meg, hogy "Ja hogy akkor hol maradt volna a hájp meg a mellveregetés? " tipikus antiszurkesz megjegyzés, tudsz te ennél jobbat is (az ezt megelőző soraid bőven bizonyítják).

rizla 2009.10.28. 20:19:17

@CS0ki: "értem én, amit írsz, csak nem vagyok biztos abban, hogy mindennek akkora hatása van a játékosokra."

itt egy olyan hozzáállásról van szó, amit a felső vezetés sugall. hogy a francba ne lenne ennek hatása mindenre?
persze nem ennyire vészes a dolog, ez igaz. lehet, hogy épp csak annyira, hogy ezért nem lesz világverő gárda a madridból, csak második a bajnokságban.

rizla 2009.10.28. 20:21:16

@nasteey: az nyilván konkrétan nem feltétlenül igaz, hogy ők "többet zárnak vissza", ez csak feltételezés, de azzal egyetértek, hogy azért, mert valaki aranylabdás, még nem feltétlenül jobb választás egy posztra. gyakran szerencsésebb olyat venni, aki még nem a legnagyobb sztár, de potenciálisan az.
benzema ebből a szempontból pl jobb igazolásnak látszik kakánál.
ronaldo amúgy kivétel, ő aranylabdásan is éhes, ambíciózus, és még mindig elég fiatal.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.28. 20:25:34

Ribéry viszont nem jó példa, mert egyszerűen nem adta el a Bayern. minden logikus érv ellenére sem. hiába örült volna neki bárki. elrabolni Perez sem tudja.

psychocska 2009.10.28. 20:29:07

Már látom lelki szemeim előtt, 2 év múlva a real kiárusítja a csapatot és Benzema sem lesz más, mint egy jó csereüzlet alapja...

krysal 2009.10.28. 20:30:11

@mocsing: "elrabolni Perez sem tudja." Nem adta el, ok, de egy futballista átigazolása és a rablás hogy jön össze neked?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.28. 20:32:19

@krysal: sehogy. csak jeleztem, h hiába örülne Pellegrini jobban Ribérynek, ha a bajorok nem adják, nem tud mit csinálni ő sem. az már másik kérdés, h ettől függetlenül - valószínűleg - Perez személyesen jobban örül egy CRonaldonak, mint a franciának.

sporttárs 2009.10.28. 20:34:40

Hát ez marha jó, szabin vagyok, se tévé, se újság, se net, tegnap délután óta, most olvasom a Real galaktikus égését, azért ez nem akármilyen vicc kategória. Remélem, továbbjutnak a kicsik, egy ilyen bravúr után megérdemelnék, a Madrid meg azt, amit most kap világszerte.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy C. Ronaldo kiválása ennyit jelent, de egy ilyen ellenféllel szemben szerintem egészségesen se tették volna be a kezdőbe.
Nem az az érdekes, hogy mennyire értékes vagy fontos nekik a spanyol kupa, nyilván semennyire, de ez még edzőmeccsen is kínos lenne. Azért persze lehet tovább álmodozni BL-ről meg bajnokságról, kicsit védekezni se ártana hozzá.

krysal 2009.10.28. 20:34:50

@mocsing: azért ebben sem lehetsz biztos. Egyrészt kb. az utolsó utáni pillanatig próbálkozott Perez a Münchennél (a mellett, hogy köztudott, a Bayernnek nem szokása kiárusítani az értékeit), másrészt ha igaz az a bizonyos eszement Calderon szerződés, túl sok választása nem volt vele kapcsolatban.

sporttárs 2009.10.28. 20:41:54

Mondjuk annál kevés nevetségesebbet olvastam, mint játékosok bemutatásán vitatkozni, pláne nyilvánvaló koncepcióval. Igen Ibrahimovicsra százezren kimentek, de hát, mit tehet erről a klub, ugye, ellenben Ronaldót miafaszért mutogatták százezer ember előtt.
Teljesen világos.

Amúgy is nehezen látom be, milyen összefüggés van egy ekkora égés (a keddi vereség), meg aközött, hogy miként mutatták be az új játékosokat.

krysal 2009.10.28. 20:42:45

@sporttárs: olvasd végig a kommenteket, hosszú-hosszú utat tettek meg a 4-0tól...

rizla 2009.10.28. 21:02:12

@sporttárs: jaj istenem, mennyire demagóg vagy, fáj.

"Igen Ibrahimovicsra százezren kimentek, de hát, mit tehet erről a klub, ugye, ellenben Ronaldót miafaszért mutogatták százezer ember előtt.
Teljesen világos."

kurvára nem csak ennyi volt a különbség a két bemutatás között. de nem is a bemutatás a lényeg, hanem az, amit sugall.

"Amúgy is nehezen látom be, milyen összefüggés van egy ekkora égés (a keddi vereség), meg aközött, hogy miként mutatták be az új játékosokat. "

ne járasd le magad ilyen beszólásokkal, mert világosan kiderül belőle, hogy basztál normálisan végigolvasni a kommenteket, csak máris jössz mást kiosztani.

rizla 2009.10.28. 21:03:24

Florentino: "Nyugalomra és türelemre van szükség. Habár az Alcorcón elleni vereség sértő volt, a Real Madrid történelme egy meccs fölött áll; nem szabad elvetni a sulykot és felfordulást kelteni. Időt kell adni a csapatnak az összeszokáshoz, és egész biztosan jönni fognak az eredmények."

azért fejlődött az öreg, így még akármi lehet.

jörgömös 2009.10.28. 21:41:23

@rizla: Ezt mondta hogy sértő volt a vereség?
Szerintem a hozzáállás volt sértő a csapat részéről. Nem fejlődött ez semmit, kutyából nem lesz szalonna.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.28. 21:50:30

Tök jó ötlet a SportKlubtól, hogy közvetíti ezeket a meccseket. Az Alcoyano-Valenciának is megvan a maga hangulata. Tényleg, mintha a nézőtéren lennénk... :-)

CS0ki 2009.10.28. 22:03:26

@rizla: azért fejlődött az öreg, így még akármi lehet.

Épp most akartam benyomni ezt a szöveget, mint pozitív meglepetést Pereztől! :)

"lehet, hogy épp csak annyira, hogy ezért nem lesz világverő gárda a madridból, csak második a bajnokságban."

Idén nem is lehet mást várni a második helynél, a vezetőségtől függetlenül. Bl-ben remélem végre túllépünk a nyolcaddöntőn. Nálam ennyi a kötelező elvárás. Viszont jövőre bajnoki győzelem, illetve 3 éven belül BL-győzelem.

2az már másik kérdés, h ettől függetlenül - valószínűleg - Perez személyesen jobban örül egy CRonaldonak, mint a franciának."

Én bíztam a franciában, kaká helyett biztos, hogy őt hoztam volna, ha lehet. De a Bm nem adta el, talán majd jövőre. De ő tényleg az a mentalitás, aki nagyon jó lenne a csapatba..

"ronaldo amúgy kivétel, ő aranylabdásan is éhes, ambíciózus, és még mindig elég fiatal. "

Ez így van. Bár sokknak ez meglepetés, de ő nagyon keményen hajt továbbra is, elképesztő ambíció van a srácban, amit speciel kakában már nem látok. (mondjuk azt a tudást sem...)
benzema meg kérdőjel, én nagyon örültem neki, nagyon bejön a stílusa, és még fiatal meg van ideje, meg minden, de (sajnos) a madridban senki nem kap sok időt a bizonyításra, így muszáj lesz ennél többet mutatnia. Azért továbbra is bízom benne, hogy beváltja azt a jövőt, amit láttam benne.

Tika_ 2009.10.28. 22:11:34

Azért vicces látni föl-alá rohangálni a Barca-mezeseket :)). Legalább van iram.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.29. 07:17:21

egy "átlagos" profi, ha a csapatában azt érzi, hogy nem megy, vagy széthúzás van, vagy gyanakszik, hogy nem teszi oda mindenki magát - szintén visszavesz. nekem úgy tűnik, Kaka pl ilyen, aki Christiano nélkül feleslegesnek érzi az erőfeszítést a pályán (van is benne valami). meg is látszik a RM-en... persze, vannak olyan profi csapatok, ahol már az elején le van szögezve, hogy nincs ilyen, és akiről kiderül az alibi, az repül... (PL környékén érdemes nézelődni). meg megnézni a fakókat, hogyan kevernek, ost volt rá lehetőség jócskán.
A Madridnál meg valami teljesítmény-alapú opció kimaradhatott a mintaszerződésből (mekkora égés volt már, anélkül, hogy bárkit is bántani akarnék). sokan a 2. csapatból elégedettek az éghajlattal, a fizetéssel, stb.. focizni meg szerencséjükre ritkán kell (elég 3-4 csereember, hogy zero közelébe essen a csapat leadott teljesítménye...).

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.29. 07:26:24

@rizla: állítólag a kétmeccses türelmi idő is megvan már, bár ki tudja, a hír igaz-e.

sporttárs 2009.10.29. 08:54:06

@rizla: Úgy gondolom, mind a demagógiát, mind a mások kiosztását illetően komoly hagyományokat követek, téged is sokat olvaslak. :) Persze nem tagadom, van, aki ezt szakmailag sokkal megalapozottan teszi nálam.

A bemutatásos dolgot tényleg nem értem, de mindegy. Elolvasni meg kétszáz komment fölött nem is vagyok képes az összeset, a véleményem mondjuk nem is másoké függvénye.

Endoscope 2009.10.29. 12:28:04

Elárulná nekem egy jelentős tudás birtokában lévő fórumtárs, hogy mégis mi értelme fölösleges karaktereket írogatni olyan nyilvánvaló tríviákról, mint "az egész Real egy vicc", "nincs türelem a klubnál", "félévente edzőt cserélnek", "miért nem posztokra igazolnak nevek helyett", "miért nincs utánpótlás" stb?

Az egésznek kb. annyi értelme van, mint kritizálni a Blikket, amiért a valós élet problémái helyett értéktelen, de ismert emberek hajszínéről címlapozik.

15 éve még a Fradi ellen mesterhármast vágó Raúl játéka (na meg Öcsi bácsi múltja) miatt lett fiatalkori szívem csücske a Real és lett ezzel együtt "vértestvérem" a nagyfülű Hierro, a veterán Sanchís, a csupaszív Morientes meg a pimasz átemelések nagymestere, a gyűrűjét csókolgató mostani cséká. Akkor még az volt a trend, hogy közösségként, csapatként, a belüket a végsőkig kihajtva küzdöttek és megtisztelve érezték magukat, hogy a fehér mezt viselik. Aztán az ódivatú bajtársias eszméket szép lassan felváltotta a most oly népszerű profitorientált világszemlélet és először Sanchís, aztán Hierro, végül Morientes távozott (dicstelenül, szinte a hátsó ajtón) a csapattól.

A helyüket pedig szépen lassan felváltották a jól fizetett, fényes és csillogó páncélba öltöztetett, széles reklámfelülettel bíró, messzeföldön híres zsoldoslovagok. Azok a deli vitézek, aki 5 forintért a saját anyjukat is örömmel... (Anelka, Karembeu, Figo, Ronaldo, Robinho, Baptista, Cannavaro, Heinze, Saviola stb.) Ők időnként villantottak valamit zsenialitásukból, de alapvetően magasról tettek arra, hogy a rajtuk feszülő mez milyen színű és épp milyen címert kell rajta csókolgatni. A fő, hogy dőljön a lé.

Persze akadtak/akadnak ritka kivételek mint a jó Beckham (aki még azután is alázatosan felszántotta a pályát, hogy az egész világ előtt megalázva, idény közben a lelátóra száműzték), Higuain (aki 3 éve örökösen margón szerepel, mégis valami csoda folytán mindig neki köszönheti az éppen akkor életet mentő oxigénadagot a fuldokló Real) vagy épp az újkori király: C.Ronaldo (aki hiúságból/becsvágyból/vagy akármi másból, de úgy küzd/hajt/teper, mintha az élete múlna rajta).

Egy szó mint száz, amíg (illetve amikor már) azt látja az ember, hogy a fél világ által körbeudvarolt, egekig magasztalt Benzema egy ártalmatlan lövést követően lehajtott fejjel, a labdának (és ezáltal az ellenfél kapujának) hátat fordítva elkezd visszafelé (!) sétálni(!), miközben szerencsétlen Dida épp azon ügyeskedik, hogy valahogy elé varázsolja a bogyót, addig kurvára nincs miről beszélni.

A Real egy cirkusz. Egy színház. Egy klub, mely mindig is más szabályok szerint játszott. Persze dobálózhattak itt olyan szép kifejezésekkel, mint "az urak klubja" meg blancozhatnak az ártatlanságot szimbolizáló fehér színre építve, de a lényeg mit sem változott: a futball mindig is másodlagos. És ezt kéne megérteni végre. MINDEN, ami a Real Madridról szól az a profit fialtatását, a pénz tisztára mosását, a médiaérdeklődés folyamatos fenntartását szolgálja. A szurkolók, az eszmék, a sport csak ezután jön.

Aki a foci szerelmese, aki a szép játékot szereti, akit a küzdenitudás gyönyörködtet, aki világsztárokat akar látni az próbáljon meg objektív szemüveggel mérkőzéseket nézni és kapcsoljon most épp Barca meccsekre (ahogy korábban MU vagy épp Milan meccsekre). Vagy nyergeljen át az NFL-re, ahol garantáltan nem fog látni semmi olyat, ami manapság a(z európai) focit jellemzi.

Mert bár az is ugyanolyan profitorientált fos, mégis úgy próbálják tálalni, mintha a világ legjobb szakácsa, a világ legomlósabb bélszínét csak és kizárólag nekem sütötte volna.

Köszöntem a hozzászólás lehetőségét.
(rizlától ezúton is elnézést a szófosásomért; remélem évente 1x elnézi nekem :))

Tika_ 2009.10.29. 13:42:11

Épp mondtam, hogy Pedro már kifelé lóg ki ebből a csapatból, erre lőtt is egy gólt :). Bojan tényleg belebonyolódik még a cselekbe, egymaga akarja megoldani, vagy cifrázza, addig Pedro egyszerűen, célratörően játszik. Jeffren meg amint a helyére került, adott is egy gólpasszt – addig viszont tényleg nagy alázattal játszott jobbhátvédet (eredetileg tudtommal szélső).
Féltem tőle, hogy a fiatalok meccse nem fog tetszeni, de szórakoztató volt, és valóban sportszerű, kulturált (mondjuk megúsztunk 2 sárgát). Egyébként szerencséje volt az ellenfélnek, hogy csak 2 lett.
Azért Pinto kijövetele látványos volt :).

rizla 2009.10.29. 15:53:58

@CS0ki: "azért fejlődött az öreg, így még akármi lehet. "

hát majd meglátjuk, hogy befele ugyanazt mondja-e, mint kifele. a kétmeccses ultimátumot nem cáfolta senki. és mondhatod, hogy a katalán sajtó találja ki az öltözői balhékat, de miért van az, hogy más csapatokról nem találnak ki ilyeneket? tudod, nem zörög a haraszt.

"Bár sokknak ez meglepetés, de ő nagyon keményen hajt továbbra is, elképesztő ambíció van a srácban, amit speciel kakában már nem látok. (mondjuk azt a tudást sem...)"

nekem nem meglepő, szerintem cristiano eleve ezért tart ott, ahol. kakát pl tehetségesebb játékosnak vélem.

rizla 2009.10.29. 15:55:25

@sporttárs: "Úgy gondolom, mind a demagógiát, mind a mások kiosztását illetően komoly hagyományokat követek, téged is sokat olvaslak. :)"

vicces. de én soha nem osztok ki senkit, ha nem vagyok meggyőződve róla, hogy értem, amit mond, és hogy egész biztosan hülyeségnek gondolom. te viszont úgy osztod az észt, hogy saját bevallásod szerint is basztál megérteni, amiről szó van. ne csináld.

"Elolvasni meg kétszáz komment fölött nem is vagyok képes az összeset, a véleményem mondjuk nem is másoké függvénye. "

mások véleményét bírálni sem kell akkor. egyszerűen nem tudod, hogy mi miért került szóba. ne égesd magad.

rizla 2009.10.29. 15:57:15

@Tika_: pedro lefele lóg ki a csapatból egyelőre, viszont mesteri befejező. ő lehet a titkos fegyver, cserének izgalmas lehetőség, kezdőnek még gyenge.

bojannal kapcsolatban én nem vagyok biztos benne, hogy tényleg akkora klasszis lesz, mint azt pár éve zengi a sajtó. sőt.

rizla 2009.10.29. 15:58:29

@rizla: ja, ehhez még annyit csoki, hogy ahhoz mit szólsz, hogy guti állítólag elküldte a picsába pellegrinit? meglepő lenne?
és ez már a SOKADIK ilyen hír mindössze két hónap leforgása alatt. mind kamu?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.29. 16:02:25

@rizla:

Szerintem Tika_ úgy érthette (legalábbis én úgy értettem), hogy ebből a kupán játszatott B csapatból lóg ki fölfelé.

Bojan problémája szerintem még mindig az, ami két éve: kevés rajta az izom. Még mindig olyan, mint egy kisgyerek.

CS0ki 2009.10.29. 16:53:10

@rizla: "hát majd meglátjuk, hogy befele ugyanazt mondja-e, mint kifele. a kétmeccses ultimátumot nem cáfolta senki. "

Na igen, én bízom benne, hogy nem kell kiderülnie, hogy tényleg van-e ultimátum. Mindenestre a sajtó már nyomja ezerrel a lehetséges edzők nevét, ahogy az várható volt.

"és mondhatod, hogy a katalán sajtó találja ki az öltözői balhékat, de miért van az, hogy más csapatokról nem találnak ki ilyeneket? tudod, nem zörög a haraszt."

A katalán sajtónak csak egy "ellensége" van! :D Egyébként még nem is írtam tudtommal semmit a katalán sajtóról a jelenlegi helyzettel kapcsolatban...

"ja, ehhez még annyit csoki, hogy ahhoz mit szólsz, hogy guti állítólag elküldte a picsába pellegrinit? meglepő lenne?"

Gutitól nem...kiváncsi leszek Pellegrini rekaciójára ez ügyben, ha tényleg megtörtént, ki kell rakni a keretből 1-2 meccsre vagy nem tudom. Kiderül pelle hogyan tudja kezelni a dolgokat.

"és ez már a SOKADIK ilyen hír mindössze két hónap leforgása alatt. mind kamu? "

Miért lenne mind kamu? :S

Tika_ 2009.10.29. 17:29:05

@rizla: mondom "ebből" a csapatból :). Tehát a tegnapiból. Magyarán a cserecsapatból. Úgy értettem, ahogy @Csöncsön: írja: egyre többet játszhatna az első csapatban. 3 hónapja még felröhögtem, ha megláttam, hogy pályára lép, de most már _szerintem_ kezdhetne néha Henry helyett (had kapkodja magát kicsit Henry :D)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.29. 17:56:03

szorakoztato vt a tegnapi barca-meccs. pedro legfobb erenye egyertelmuen a golerzekenyseg,osszjatekban viszont meg naon sokat kell fejlodnie. sajnos bojan mintha megallt vna a fejlodesben,ket eve vilagklasszisnak indult,tavaly es iden nemh stagnal,de siman kihagyja azokat a ziccereket,amikbol anno lotte a golokat. tul sokat reklamal,gyakran onceluan cselezget. Csoncsonnel egyetertek,kell ra izom boven,mert ezzel a fizikummal favago,de azert focizni is tudo vedelmek ellen nem viszi sokra. gai-nak vt 1 szenzacios megmozdulasa,azon kivul semmi. kar,mert kivancsian vartam,sok jot lehetett hallani rola. harmadosztalyu ellenfellel szemben ennel azert mutathatott vna tobbet is. jonathan dos santosnak tul keves ido jutott,ugyh nem lehetett megitelni.

rizla 2009.10.29. 18:08:25

@CS0ki: "Ezek meg azért főleg pletykák, egy részük katalán oldalról. De az biztos, hoigy vannak gondok a fejekben."

ezt írtad fentebb.

CS0ki 2009.10.30. 00:16:19

@rizla: "ezt írtad fentebb. "

Igen, arra a két példára, amit írtál.

"hogy a katalán sajtó találja ki az öltözői balhékat, de miért van az, hogy más csapatokról nem találnak ki ilyeneket? tudod, nem zörög a haraszt."

A madrid mindig is nagyobb figyelemmel kísérték, mint a többi csapatot.(az elmúlt évtizedre vonatkozóan legalábbis) A negatív cikkeket meg különösen szeretik. Amikor éppen nem megy a csapatnak, akkor meg pláne jönnek az ilyen jellegű hírek. egy részüknek van is alapja, soknak nincs. De innét kicsit nehéz megállapítani, hogy melyik igaz. Itt a Guti eset, ezt reggel cáfolta Granero, ma este Guti is. Aztán hogy mennyire igaz, azt megint nem lehet megmondani. Legalábbis én nem vállalkozom rá, hogy eldöntsem.
Mindenesetre kell pár jól sikerült meccs, és ezekből is kevesebb lesz.

Tika_ 2009.10.30. 10:53:38

@Csöncsön: Elismerem, hogy kell rá izom, ugyanakkor fenntartom, hogy a fő probléma, hogy túlcselezi magát: ennyi cifrával Ibrát is lenyomák.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.30. 11:29:18

@Tika_:

Jogos. Sokszor nem a megfelelő megoldást választja. Temetni azért nem temetném. :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.30. 11:40:17

Aragonés Madridba? Érdekes, nem is érzem akkora ökörségnek, mint amekkorának kinéz...

bonaventura 2009.10.30. 11:53:34

@Csöncsön:
a reál úgy játszik, mint az előző szezonokban, a barcához mérve sehol nincsenek

számomra akkor lett gáz ez az egész, mikor del boszkét meg hierrót elküldték

emlékszem, mikor a bayern percekig nem ért labdához saját pályáján
ez a színvonal elérhetetlennek tűnik

Tika_ 2009.10.30. 12:53:40

@Csöncsön: Dehogyis! Nagy tehetség, remélem a Barca egyik nagy játékosa lesz! Csak kontár módon összehasonlítottam Pedroval, hogy jelenleg hol tartanak.
:)

Tika_ 2009.10.30. 12:55:02

@Csöncsön: végre elmehetnének Sergio Ramos-szal diszkóba... ;)

nasteey 2009.10.30. 15:27:17

@krysal: (Az meg, hogy "Ja hogy akkor hol maradt volna a hájp meg a mellveregetés? " tipikus antiszurkesz megjegyzés, tudsz te ennél jobbat is (az ezt megelőző soraid bőven bizonyítják).)

De miért, nincs igazam? :) A két legutóbbi aranylabdás megvételével nem a "felsőbbrendűségét" akarja kifejezni Perez? "A legnagyobb sztárok hozzánk akarnak jönni". Sokkal inkább eladható nevek, mert jobban hype-olva vannak (mondjuk pont Silvához és Ribéryhez képest).

@rizla: oké, igazad van. De ha azt nézzük, hogy Ronaldo és Rooney helyet cserélt a BL-meccseken, mert csak az egyikük hajlandó visszamenni védekezni, és megnézzük, Silva mennyit dolgozik egy-egy meccsén... és igazából Kakára sem úgy emlékszem, mint aki visszazárt volna (ott voltak még hárman mögötte), Ribéry viszont besegít rendszeresen.

De végülis tökmindegy, ez csak az én meglátásom. Szerintem egy Silva - Ribéry széllel, középen Alonsoval és LDiarrával, sokkal inkább lett volna csapat, és nem az egyéni villogásra épülne a dolog. Bár még bőven lehet ebből a csapatból is valami.

rizla 2009.10.30. 15:40:46

@CS0ki: "De innét kicsit nehéz megállapítani, hogy melyik igaz. Itt a Guti eset, ezt reggel cáfolta Granero, ma este Guti is. Aztán hogy mennyire igaz, azt megint nem lehet megmondani."

majd most guti kimaradt a getafe elleni keretből. magyarázat: "technikai döntés".
szerintem nem olyan nehéz megmondani.

rizla 2009.10.30. 15:45:09

@nasteey: a barcánál letámadna kaká is, nincs kétségem efelől. zlatan is olyan agresszíven nyomja már néha a letámadós focit, mintha egész életében ezt csinálta volna, pedig hát az interben annyira nem volt feladata ez. a szögleteknél is állati hasznos, sok labdát kifejel.
szóval nem hiszem, hogy ez a játékoson múlik elsősorban. inkább azon, hogy megkérik-e rá, és ha igen, akkor megfelelő módon-e. ha CR besérül ilyesmire, akkor ott nem csak ő a hibás. de még állítólag granero is megsértődött, amiért múltkor lecserélték, az milyen? pedig ő saját nevelés, és a legkevésbé sztár az új érkezők közül, mégis ekkora a csipája.

rizla 2009.10.30. 15:53:38

@Csöncsön: ja, raúl végre kikerülne a csapatból, jó döntés lenne.

rizla 2009.10.30. 15:54:47

@bonaventura: "emlékszem, mikor a bayern percekig nem ért labdához saját pályáján"

erre azt mondaná neked egy madrid drukker, hogy nem is akarnak úgy játszani, mint a barca, őket nem érdekli a nagy labdabirtoklás. kérdés, hogy akkor mégis mit akarnak játszani..

nasteey 2009.10.30. 16:17:36

@rizla: Ja, végülis ez is igaz. Mindenesetre CR még így is gyanús, SAF is inkább Rooney-t erőltette előre tolt balthátvédben.

Ja és amit ez előbb elfelejtettem:

"bojannal kapcsolatban én nem vagyok biztos benne, hogy tényleg akkora klasszis lesz, mint azt pár éve zengi a sajtó. sőt. "

Én csak remélni tudom, hogy évről évre jobb lesz, mint Iniesta. Utánpótlás kategóriákban mindig a leggólerősebb csatár volt, nem akarom elhinni, hogy ennyire nem megy neki. Illetve a franc se tudja, mennyire megy vagy nem megy, sok klasszis csatár sem tartott előrébb ilyen idős korában. Viszont valahol én is azt érzem, hogy sosem ő lesz a "9-es", aki számolatlanul lövi majd a Barcában a gólokat. De hátha.

rizla 2009.10.30. 16:23:28

@nasteey: nem is az a baj, hogy nem megy neki olyan szinten, messi is rengeteg gólt lőtt az ificsapatokban, aztán a barcában a tavalyi volt az első igazán gólgazdag idénye, de rajta mégis már 17 évesen látszott, hogy mekkora játékos, 18 éves korára pedig már a legjobbak között volt. krkicnek viszont eddig egyetlen átütő erejű alakítása sem volt, sem mezőnyben, sem a kapu előtt. ez a harmadik felnőtt szezonja, de szinte alig fejlődött, aminek persze az egyik fő oka, hogy alig játszik, de hát kinek a helyén is kellene játszania, ugye..
kölcsön kéne adni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.30. 18:23:57

@bonaventura: "emlékszem, mikor a bayern percekig nem ért labdához saját pályáján"

Bár ezt sporttárs nem fogja elhinni nekem (cserébe rizla viszont utál érte), nekem alapjában semmi bajom nincs a Real Madriddal, sőt örülnék, ha megint olyan ütőképes, világszerte rettegett csapat lenne, mint az ezredfordulón. Nekem a MU elleni meccsek vannak meg nagyon, a 2-3 meg a 4-3, Ronaldo triplája stb. A 2000-es év, amikor a Barcelona, a Real Madrid és a Valencia is négy között volt a BL-ben, és a három közül utóbbi játszotta a legjobb focit... Szóval a Del Bosque-féle Madridot szerettem, és máig sem értem, hogy vajon miért rúgták ki a világ egyik legsikeresebb edzőjét. Bűnhődik is érte a Real Madrid az utóbbi évtizedben rendesen...

krysal 2009.10.30. 18:47:08

@nasteey: lehet ezt is belelátni a dologba, nyílván. Ugyanakkor azt nem lehet elmondani, hogy pl. posztjukon ne lett volna rájuk szükség. Az meg ugye erősen szubjektív, hogy ki-kit tart és miért megfelelőnek (más kérdés, megint mondom, hogy Ronaldo elhozatala egyrészt szinte eldöntött kérdés volt Perez érkezése előtt, a fogalmatlan Calderon meg az előszerződés ugye), másrészt Silvánál ugyanúgy próbálkoztak, csak a Valencia új elnöke becsukta a kapukat - ahogy Villa esetében is. Az meg, hogy Perez elő tudja hozni a nevek mögött rejlő sikert, az az ő üzleti sikere(legalább ezt nem lehet elvenni tőle, még ha minden másban erősek is a kétségeim). Valahogy kevésbé hiszem, hogy Cé pl. ugyanolyan aranytojást tojó tyúk lenne az Interben. (Mondom ezt úgy, hogy hidd el, én nem tartozom a Rinyaldo-fanok közé, a bemutatásán tapasztalt őrjöngést kb. akkor érdemelné meg, ha egy El Classicón hármat gurít a Barcának... Na, AKKOR lehet felsírok majd én is örömömben, de addig...)

krysal 2009.10.30. 18:49:12

@Csöncsön: jaja, az a Ronaldo tripla nagy volt, az első meccs volt, amikor szülőanyám inkább beült közénk öcsémmel (aki mellesleg fanatikus MU szurkesz), hogy az esetleges perpatvarnak gátat szabjon.

...mondjuk volt annál jobb Madrid is, de ez mellékes. Figo "véletlen" gólja az MU ellen megvan?

rizla 2009.10.30. 18:52:45

@Csöncsön: nem utállak érte, egyszerűen csak nem vagy barcelona-szurkoló. ami idegesítő benned, hogy ennek ellenére küldetésednek tartod az állandó túlrajongásoddal megutáltatni mindenkivel a csapatot, és a világ legjobb játékosát. elsősorban téged azonosítanak ezeken a fórumokon messivel, és a barcával, és ez azért elég utálatos dolog annak fényében, hogy örülnél, ha megint olyan ütőképes, világszerte rettegett csapat lenne a real madrid, mint az ezredfordulón.

rizla 2009.10.30. 18:58:13

@Csöncsön: "A 2000-es év, amikor a Barcelona, a Real Madrid és a Valencia is négy között volt a BL-ben, és a három közül utóbbi játszotta a legjobb focit..."

én akkor a valenciát kedveltem a legjobban, a barca-szurkolás maximum lappangott, eleve nem szurkoltam senkinek, csak élveztem a meccseket kölyökfejjel. a valencia veresége ellenére is élveztem a döntőt, de ma már más idők járnak, szerelmes vagyok.

@krysal: "Az meg, hogy Perez elő tudja hozni a nevek mögött rejlő sikert, az az ő üzleti sikere(legalább ezt nem lehet elvenni tőle, még ha minden másban erősek is a kétségeim)."

nem is vitatja el senki. PR-ban perez az első. ez az egész cirkusz, ami a visszatérése körül folyt, mesterien előkészített, és végrehajtott volt. ugyanakkor sokkal többre tartom összképét tekintve a laporta-korszakot a barcelonánál, ami óriási pénzügyi válságból húzta ki a klubot, úgy, hogy mellette sportszakmailag is a csúcsra juttatta. perez 6 éves tevékenysége a trófeák fényében nem különösebben nagy durranás, nem tartozik a legsikeresebb elnökök közé. egy BL, egy bajnokság. a szuperkupákat nem tudom fejből.

"Valahogy kevésbé hiszem, hogy Cé pl. ugyanolyan aranytojást tojó tyúk lenne az Interben."

miért, a madridnál már aranytojást toj? azért még megvárnám a hivatalos adatokat erről. bár nincs kétségem felőle, hogy sikeres lesz az üzleti project.

rizla 2009.10.30. 18:59:21

@rizla: bocsánat, két bajnokság, mea culpa.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.30. 19:02:07

@rizla:

Na én ezt a gondolkodást soha nem értettem. Miért kell utálni azért egy csapatot (vagy egy játékost), mert más (egy vadidegen) szereti?

Nem szeretem az Arsenalt, de ennek semmi köze ahhoz, hogy Hornby könyvet írt róla. Szerinted nem volna gyerekes, ha így tennék, ha mondjuk Hornby miatt utálnám az Arsenalt?

Azt meg végképp nem értem, milyen alapon ítéled meg, hogy ki kinek szurkol.

rizla 2009.10.30. 19:09:26

@Csöncsön: nem kell utálni. egyszerűen csak nem szorítok a csapatom riválisának a sikeréért, mert az az én csapatom kudarcát jelenti. szerintem teljesen érthető gondolkodásmód.

"Szerinted nem volna gyerekes, ha így tennék, ha mondjuk Hornby miatt utálnám az Arsenalt? "

mivan? ez hogy jön ide?

"Azt meg végképp nem értem, milyen alapon ítéled meg, hogy ki kinek szurkol."

ez az én elképzelésem a szurkolásról, és még elég sokaknak ugyanitt, valószínűleg olyanoknak is, akikkel amúgy egyáltalán nem értek egyet semmiben. kérdezd végig a madrid drukkereit, hogy melyikük örülne, ha a barcelona a világ tetején maradna még sokáig?

más:
www.blikk.hu/blikk_aktualis/titkolt-szerelem-feher-miklos-huganak-az-atletico-edzoje-a-parja-2002995/

rizla 2009.10.30. 19:17:07

amúgy persze nem kell előadni magyarként, hogy mekkora katalán az ember, és ezért utálja a mocskos francoista madridiakat, de a történelem során elég kevés példa volt arra, hogy a madrid sikeressége jót tett volna a barcelonának. innentől kezdve nincs miről beszélni, az ő tündöklésük nem kívánatos történés.

ha erre azzal fogsz jönni, hogy de a spanyol bajnokságnak jót tesz több erős csapat, és a barcelonának is, ha jobb ellenfelekkel mérkőzhet, arra csak azt tudom mondani, hogy bullshit, kérdezd ki akkor az inter drukkereit, hogy elcserélnék-e az elmúlt 4 (3?) bajnoki címüket egy szoros bajnokságra? legyen jó a madrid tőlem, de mindig legyen rosszabb, mint a barcelona. szurkoló mást nem kívánhat. márpedig ez azt jelenti, hogy egy sorozatban sem győzhetnek, amiben a barcelona, ami hogyhogy nem egyenlő az összes sorozattal, amiben játszanak. márpedig ha nem nyernek semmit, akkor nem mondhatjuk, hogy olyanok, mint régen.
remélem sikerült megvilágítanom a lényeget.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.30. 19:18:03

@rizla:

Öööö... szerintem nem ugyanarról beszélünk. :-)

Te azt állítottad, sokan azért utálják itt a Barcelonát, mert én szeretem. Na ez az, ami számomra egészen érthetetlen. Még akkor valamennyire érteném, ha a földkerekségen (vagy legalább ezen a blogon) én volnék a Barcelona egyetlen szurkolója, dehát ez nincsen így.

Amiről te beszélsz, az magában foglalja annak határait, hogy mennyire tudok örülni más csapatok (pl. Real Madrid) sikereinek. Nyilvánvalóan addig, amíg ez nem sérti kedvenc csapatom érdekeit. Ilyen értelemben szerintem teljesen logikus, hogy jobban utálom pl. a MU-t, mint a Realt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.30. 19:26:29

@rizla: "a történelem során elég kevés példa volt arra, hogy a madrid sikeressége jót tett volna a barcelonának."

1. Nem Franco korában élünk.

2. Nincs olyan korreláció, amiről beszélsz. Amikor a Real Madrid nagyon jó volt (például az ötvenes években), akkor a Barcelona is az volt. Míg ellenben amikor relatíve eredménytelen volt (pl. a hetvenes években), akkor a Barcelona is.

3. Az ezredfordulón a Barcelona is nagyon jó csapat volt, van Gaallal BL-rekordot döntött az egymás után megnyert mérkőzések számát tekintve. Bajnokságokat is nyert jó párat. Tehát még a közelmúlt is ellentmond ennek az elméletnek.

rizla 2009.10.30. 19:34:07

@Csöncsön: "Te azt állítottad, sokan azért utálják itt a Barcelonát, mert én szeretem. Na ez az, ami számomra egészen érthetetlen. "

számomra érthető, túl sokat nyomod a hype-ot. főleg annak fényében, amit fent írtam.

"Nem Franco korában élünk."

és? attól még ha a madrid sikeres az egyenlő azzal, hogy a barcelona nem sikeres. ha a madrid BL-t nyer, a barca nem nyer BL-t. ha a madrid bajnokságot nyer, a barca nem nyer bajnokságot.

"Amikor a Real Madrid nagyon jó volt (például az ötvenes években), akkor a Barcelona is az volt"

csak szarabb, mint a real madrid. a BEK-ben amúgy egy időben nem is indulhattak miattuk.

"Az ezredfordulón a Barcelona is nagyon jó csapat volt, van Gaallal BL-rekordot döntött az egymás után megnyert mérkőzések számát tekintve."

ember, ki nem szarja le? nem nyert BL-t.

értelmetlen_nevű 2009.10.30. 19:34:25

@Csöncsön: én pl. elég semleges voltam a Barcelonával szemben, meg úgy álatlában a spanyol csapatokkal kapcsolatban. Henry volt az egyik kedvenc focistám. Aztán jött a tavalyi szezon, a Barcelona zseniális volt, ez nyilvánvaló. Viszont felfordult a gyomrom attól az undorító (és addig soha nem tapasztalt mértékű) Barca/Messi-szopkodástól ami az nst-n ment (és ebben te is élen jártál). Hirtelen mindenkiről kiderült hogy gyerekkora óta barca-drukker.
Na én azóta minden egyes meccsen a Barcelona ellen szurkolok, akkor lennék a legboldogabb, ha Guardiola egy kiséssel küszködő üzbég másodosztályú csapat pályaedzője lenne, Messit megvenné a Madrid, Piqué pedig bánatában elmenne pizzafutárnak. Nyilván ez nem fog megtörténni, de kb. ugyanígy utáltam meg annó a Juvét/MU-t/Liverpoolt. Egyszerűen irritált az adott csapat szurkolótábora (spirito juve/ glory mu/ ynwa).

rizla 2009.10.30. 19:36:09

egyébként minden szezonban nem lehet a két csapat ugyanolyan jó, ezt fogd fel. nem lehet mindkettő győztes. én minden névben a barcelonát akarom győztesnek. a te felfogásod szerint az oké, hogy kettőt nyer a barca, egyet a madrid, majd megint kettőt a barca, és megint egyet a madrid, és így tovább. vagy hogy felváltva legyenek BL-győztesek. de én kurvára nem akarom ezt sem, és egyébként is rohadtul abszurd ez az egész, nem lehet kívülről szemlélni, mert mindig az AKTUÁLIS idény kell, hogy érdekeljen, abban élsz. nyilván a munkádban sem vigasztal, ha arra gondolsz, hogy tavaly a dupláját kerested annak, amit idén.

rizla 2009.10.30. 19:38:31

@rizla: azt még ESETLEG, TALÁN el tudom fogadni, hogy ha a BL-ben a barcelona nem érdekelt, akkor valaki inkább a madrid sikeréért szorít, mint máséért, de igazából ezzel sem tudok érzelmileg azonosulni: miért is jó az a csapatomnak, ha a legfőbb rivális BL-t nyer, ezzel sok plusz bevételhez jut, nem is beszélve a mentális állapotról, amibe kerülhet tőle?
de aki ilyen, az legyen ilyen, így is lehet élvezni a focit, bár annyira biztos nem. csak ne mondja magát szurkolónak, ne helyezze magát egy közösségbe velem.

Mr.AT 2009.10.30. 19:39:40

@értelmetlen_nevű: Na ezzel a hozzászólással, azon belül is az első bekezdéssel maximálisan egyetértek.

rizla 2009.10.30. 19:40:19

amúgy fogalmi zavar is van köztünk, csöncsön. én nem azt akarom, hogy JÓ legyen a barcelona, hanem azt, hogy SIKERES. és kurvára nem érdekel, hogy milyen jó a csapat, ha a real madrid megnyeri előle a bajnokságot. nem fogom azt mondani, hogy egye fene, legyen az övék, mi meg majd megnyerjük jövőre!
ez egyszerűen nem férhet össze a szurkolással.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.30. 19:50:53

@értelmetlen_nevű: @Mr.AT:

Igen, ez egy létező jelenség, valóban. De ti eleve semlegesek, közömbösek vagytok, akár nyer a Barca, akár kikap. Ez még nem utálat, csak ellendrukkolás, amit én teljesen természetesnek tartok. Én azt nem értem, amikor a "hájp" hatására kifejezetten elkezd utálni valaki egy klubot.

@rizla:

Én nem akarom, hogy a Real Madrid BL-t vagy bajnokságot nyerjen, csak azt, hogy legyen jó csapat. Pont azért vagyok (a te fogalmi rendszered szerint) Barca-szurkoló, mert a Barcelonának a sikerességéért szorítok, nem a jó játékáért.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.30. 19:56:04

@Csöncsön: engem is folyamatosan meglepsz azzal,h eros madridot szeretnel. marpedig,ha erosek lesznek,nemcsak nemzetkozi szinten,hanem a ligaban is jol fognak szerepelni. nekem ugy jo,ah vannak. gondolom,real-drukkerek sem vagytak bombaeros barcara a gaspart-eraban v frank utolso eveben. szamomra ez igy normalis. lesznek ok meg erosek anelkul is,h Te vagy en mit kivanunk nekik. minel kesobb,annal jobb nekunk. arrol nem is beszelve,h naon ritkan fordult elo,h mindket csapat egyszerre bombaeros vt. a figo-eset ota keptelen lennek barmikor is a realnak drukkolni. seedorf miatt meg szurkoltam nekik a 98as juve elleni donton,de az naon regen,egyszeri es megismetelhetetlen eset vt. perez - azzal 1utt,h uzletemberi kepessegeit maximalisan elismerem - a reallal szembeni minimalis szimpatia csirait is kiolte belolem. nem most,hanem mar 2000ben.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.30. 20:00:53

@ferenck:

Annyira ne legyenek erősek, hogy a Barcát megelőzzék, nyilván. :-)

Amúgy az események úgyis függetlenek attól, hogy mi mit szeretnénk, szóval ezen rágózni szerintem nagyjából fölösleges.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.30. 20:05:46

egyebkent en pl. a 2007/08as mu-val vtam ugy,h a kulonbozo forumokon torteno folyamatos es tulzott hype-olasra megutaltam a csapatot (az utalat azota elmult persze). elotte kozombosek vtak,amig rvn ott vt,meg birtam is oket,de a 2007/08as szezon naon betett. es nem azert,mert kivertek a bl-bol a barcat,hanem mert a csapbol is ok folytak,kritika nelkul ment mindenhol a dicsoites stb.

Tika_ 2009.10.30. 20:24:03

@értelmetlen_nevű: @Mr.AT: na, nekem meg ebből az orbitális f*szságból van kiba módon elegem!!! :grr Ezért ezúton is kérem a blog gazdáit, hogy az ilyen hsz-eket töröljék a p*csába, íróinak pedig osszanak ki egy minimum 1 napos, de inkább 1 hetes bant. köszönöm előre is
egyébként pedig:
1. Már az előző spanyol posztban is kértem, és akkor is egész pontosan 0-ig jutottunk, de akkor megismétlem, hogy mutassatok már ilyen Barca/Messi szopkodó posztrészletet, vagy legalább hozzászólást. Ehhez a poszthoz van már 250 komment, ha olyan q nagy szopkodás van, akkor biztos lesz benne jó pár.
2. értelmetlen_nevű, szedd már össze légyszi hány Barca-szurkolóról tudsz a blogon, és írd be ide. Aztán majd szűkítjük, hogy kik azok, akik arra verik magukat, hogy csecsemőkoruk óta Barcások, és hüledezünk a végeláthatatlan sokaságon, és megdöbbenünk, hogy mennyivel többen vannak, mint az MU drukkerek.
3. Mr.AT, nemár, pont te mondod ezt??? Hasonlítsd már össze a legutóbbi spanyol és olasz poszt Barca- és Juve-drukkereinek hsz-eit! Mert tuti, hogy inkább ti (és konkrétan te magad) hepajkodtok, hogy de jó a csapat, és milyen sokra viheti, a Barcasok meg tök visszafogottan írnak.

Ez már tényleg a hülyeség teteje, baszki! Bérelt emberek keltik itt a feszkót, vagymi??

Mr.AT 2009.10.30. 20:28:35

@Tika_: Csíp a pisi, vagy mi történt? :-) Olyan vagy, mint egy hisztis óvodás.

értelmetlen_nevű 2009.10.30. 20:29:13

@Tika_: rád gondoltam többek között :)))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.10.30. 21:23:53

Vazzeg Csöncsön, imádra fel az erős Real Madridért miközben Messi az isten minden kommentedben?
Mi az, te gyerekkorodban úgy ültél a moziban hogy ez a szimpatikus Luke gyerek ki ne nyírja nekem Darth Vadert és az Uralkodót? Jó-jó, ő a legjobb, de jót tenne a galaxisnak egy erősebb sötét oldal???

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.31. 11:51:53

@csizsikpizsik: "Jó-jó, ő a legjobb, de jót tenne a galaxisnak egy erősebb sötét oldal???"

Miért, szerinted nem azok a jó filmek, amelyekben a gonosz is karakteres? :-)

@Tika_:

Szerintem sokszor kivetítik az ellendrukkerek saját érzéseiket, előítéleteiket másokra. (Legjobb példa sporttárs, aki máig szentül meg van győződve arról, hogy nálam engesztelhetetlenebb gyűlölője a Real Madridnak szerte a világon nem is létezik.)

Nyilván volt "hájp" a Barca körül, de az elért eredmények és mutatott játék tükrében (mely mindkettő párját ritkította az egész klubfutball-történelemben) ennek ellenkezője lett volna meglepő.

nasteey 2009.10.31. 13:02:54

@értelmetlen_nevű: Ezek a levegőbe puffogtatott érvek nem túl erősek.

Először is vagy én olvastam kevés BL-posztot (mert ugye ha az ember nem szereti a Barca-szopkodást, akkor legalább azt a tavalyi kevés Liga-posztot is elkerülte), vagy egyszerűen tényleg nincs több ca. 8-10 Barca-drukker kommentelőnél. És akkor már megnézhetjük az is, ki az, aki konkréten a tavalyi 3. forduló után kezdett kommentelni.
Tehát nem hinném, hogy tavaly hirtelen Barca-drukkerek lepték volna el az NST-t.
A szopkodás idegesítő mivolta nyílván egy komplexus, ami a legtöbb drukkernél megvan, ha nem a sajátjait dicsőítik. Nem mondom, hogy engem hidegen hagyott a sok MU-szimpatizáns tavaly előtti meg előtti kommentje, de először még játékuk is volt, meg eredmények, természetes velejárója, hogy ilyenkor örül az ember, netalán még le is írja. El kell fogadni.

So-so én mindenképpen gyerekesnek tartom, hogy csak azért szurkoljak egy csapat ellen, mert a szurkolóik egy minimális töredékének természetes öröme engem irritál. De természetesen szurkolj nyugodtan a Barca ellen, szíved joga, mit s miért.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.10.31. 14:08:11

@Csöncsön: Karakteres, okés, de drukkolni neki? Hogy legyen erősebb? Meg jobb? Meg nagyobb? Meg csillogóbb?

(aszem pancho írta vhol-vmikor, a Ronaldinho-korszak vége felé hogy egy jobb Barcát megérdemelne a világ. hüphüpbarbatrükk, szerintem azóta tudja hogy vigyázni kell mit kívánsz:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.31. 15:38:37

@csizsikpizsik:

Hidd el, annál idegesítőbb nem létezik, mint amikor egy pocsékul játszó Real Madrid 15 meccset nyer zsinórban. A kívánságom inkább az: játsszon kiválóan a Real, és bukja el sorra a meccseit.

Ilyen szempontból Cé jelenléte a legjobb: ő klasszis labdarúgó, mégis teljes szívvel lehet szurkolni ellene. Szerinted nem jobb Cééket legyőzni egy Clásicón, mint Van der Vaartékat?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.10.31. 17:00:31

@Csöncsön: Ember, ha kíválóan játszik egy csapat meccseket nem bukik el semmit. Ha elbukta nem játszik kiválóan.
Egyébként pedig engem nem érdekel mi van a Real mezek hátára írva. K..va nagy fanatikus vagyok, olyanok hogy
kemény meccs lehet csak a szép,
amíg vér nem folyik nincs harc,
csak úgy ér valamit a három pont ha legalább két ember meghalt a pályán,
kaparni kellett a régióliga kiesője ellen a nagy iram miatt,
a szép játék a fontos nem a győzelem
legyen minél erősebb az ellenfél
a riválisnál minimum J. Krisztus játszon, a Szentlélek a csere és Isten maga legyen az edző
ENGEM NEM ÉRDEKEL. Győzzön a csapatom.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.31. 18:09:11

@csizsikpizsik:

Jól van, elhiszem. :-)

Én nem vagyok fanatikus. Nem vagyunk egyformák.

De abban egyetértünk, hogy a saját csapatom kapcsán a játék minősége tökéletesen lényegtelen, ha megvan a győzelem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.31. 18:39:31

Drámai meccs lesz (van) a Bernabeuban. Tipikus Real-Getafe.

bag 2009.10.31. 18:43:52

@Csöncsön: ott is edzőbuktatásra mennek mint a Poolnál? :(

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.31. 18:52:56

@bag:

Először is: részvétem minden poolosnak.

A Real-meccs: megint iszonyat béna a Real, a Getafe sokkal "csapatabb" (ez mondjuk nem is csoda), aztán jött egy elég vicces kiállítás, ami az emberhátrányban levő fehéreket ébresztette föl. Benzema az év helyzetét hagyta ki, a másik oldalon meg Casillas védett óriásit. Bármelyik irányba eldőlhet.

bag 2009.10.31. 19:02:00

@Csöncsön: köszi
szerintem hamarosan edzőkérdés lesz- már rég az van :( -mindkét gárdánál.
A Realnál szoktak bukott PL edzőket átvenni? :)

értelmetlen_nevű 2009.10.31. 19:12:58

Higuaín újabb tőrt szúrt pancho_sanza hátába :(

nasteey 2009.10.31. 19:17:04

Úgy látom ez a fos Higuain csak megnyeri ezt a meccset is. :D

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.31. 19:17:19

Felesleges lenne méltatni a "teljesítményt", de végre küzdenek legalább a fiúk!

És ahogy ilyenkor mindig, Higuain a megmentő!! Az első gól szerintem kifejezetten klasszis megoldásra sikerült. Ha percre lebontjuk a lőtt gólok számát, idén is messze a legeredményesebb csatárunk...

Robben eladásán meg megint érdemes elgondolkozni, amikor szinte Lass az első félidőben valami szélre kihúzódó szűrőt vagy mit játszott...

Megjegyzem Lassana szenzációsan tolja! Ha valakit lehet egyáltalán dicsérni.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.31. 19:18:20

pancho hol vagy? oan regen olvastunk mar eszmefuttatast arrol,h benzema miert jobb higanynal. meg kulonben is: higany szar,nem real madrid szint

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.31. 19:49:36

Hát ez már a sokadik meccs volt az utóbbi másfél évben, melynek megnyerését Higanynak köszönheti a Madrid...

sporttárs 2009.10.31. 21:34:24

@Csöncsön: Ha ezt esetleg Panchónak szántad, úgyis hiába. :)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.31. 22:02:21

szetvet az ideg a barca-meccs utan... ien makos csapatot,mint ez az osasuna. azt viszont nem tudom,h mi a piros,ha ibra felrugasa nem vt az. nalunk abidal ralehel vkire,maris kuldik zuhanyozni,ellenfel meg barmit megtehet. persze a helyzeteket be kellett vna loni,raadasul meg ricardo is vilagklasszis formaban vedett.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.31. 22:15:54

@sporttárs:

Arra vannak itt hivatottabbak. :-)

@ferenck:

Mindkét oldalon történt óriási bírói tévedés, ne feledjük. Szerintem rászolgált egy pontra az Osasuna, még ha nyilván szerencse is kellett hozzá. Igen masszív, szervezett csapat, jól mondta Faragó Ricsi: őket aztán senki nem szidhatja, hogy nem tettek meg mindent a pontszerzésért. A helyzeteket be kell rúgni, ez jó lecke volt remélhetőleg Kazanyra is, mert ott is valami hasonlóféle meccs várható.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.31. 22:26:04

@Csöncsön: Be fog fagyni a kis latinoitok pöcse Kazanyban, lesz sál, harisnya, bundabugyi, meg egy fasza kis ellenfél. És ne felejtsd, tél tábornok hazavágta Napoleont és Hitlert is. A jégmezőkön csak a Alekszander Nyevszkij és a fivérei tudnak lovagolni. Nem lesz egy egyszerű meccs az sem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.31. 22:49:52

@popp:

Igen, pont ezt írom. :-)

Egyébként pár hete már Pamplonában is fagypont körül volt a hőmérséklet... :-)

Már a BL-sorsoláskor nagyon rossz érzéseim voltak. De most, hogy már megjött a pofon, annyira nem félek a kazanyi túrától. Szerintem nagyon koncentrálni fognak a katalánok.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.31. 22:58:42

@Csöncsön: Én is sejtettem, hogy nem lesz sima a csoport. Két élbajnokság gigacsapatához, két keleti erősség. Ráadásu Kazny Moszkvához is marha messze van.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.31. 23:00:42

@Csöncsön: @popp: szinten nem orultem a sorsolaskor az ellenfeleknek. 1 ien csoportas mondjak a laikusok,h naon sima. raadasul szeptember-oktober utan neha irrealis arrafele minden. eleve ugy kalkulaltam,h a decemberi kijevi tura elott be kell biztositani a tovabbjutast,mert -20ban semmi esely. kazanyban tenyleg gyozni kell,elso perctol az utolsoig hajtani.

sporttárs 2009.11.01. 07:45:23

Szerintem csaka hülye mondta, hogy sima csoprot, amelyikben összejön a spanyol, az olasz, az orosz meg az ukrán bajnok.
Ugyanakkor ez a tél téma túl van misztifikálva, ha annyit számítana, többször jutottak volna tovább a csoportból a mindenkori oroszok meg ukránok. Igaz, általában akkor mentek hozzájuk a nagyok, amikor mindegy volt már...

No, de a Barca amúgy is remekül tudja fagyasztani a labdát, mínusz tízben ez még könnyebb lesz. :))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.01. 11:34:15

A tegnapi meccs után most már bizonyos: a 2006-2007-es évad szelleme kísért...:(

CaBeL 2009.11.01. 12:04:57

Nem kell parázni Kazany miatt. A Barca simán tobvábbmegy ebből a csoportból... az Interért jobban aggódnék.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.01. 12:06:04

@sporttárs: Oda haggesztenélek a stadion tribünjére egy balonkabátban, ha ekkora legény vagy ;-).

sporttárs 2009.11.01. 15:34:46

@popp: Tudod, hol volt igazi hideg? Kolozsváron tavaly télen, amikor két kabátban kellett néznem a meccset, persze te otthon a jó meleg szobában örültél Brighi duplájának. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.01. 16:03:03

@sporttárs: Te meg nyilván nagy cidri miatt folyamatosan összekeverted Tonettot Cassettivel ;-). Amúgy meleg szoba ide vagy oda, szívesen cseréltem volna veled, te szegény.

horas 2009.11.01. 19:29:04

A Valencia egy szélső-fellegvár:Silva,Mata,Pablo H.,és olyan arcok ülnek a padon vagy ott se mint Joaquin és Vicente.Kész...

gotanfun 2009.11.01. 19:35:46

Villarreal 5 : Tenerife 0

Tudom, tudom, tudom. Nem a Barcaval meg a Madriddal történt, de azért ez is "érdekes". Jövőhéten jönnek a Pizjuanba. ;-)

(Jésús Gámez - málagai hátvéd - meg jobban tette volna ha Sevillaba igazol. Pedig tavaly ez a csapat is elég jól szerepelt.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.01. 21:16:58

@gotanfun:

A sárga tengeralattjáró kezd végre tudásához méltón szerepelni. Remélem, az EL-ben is folytatják a jó sorozatot. Elnézve a támadó szekciójukat (Nilmar, Rossi, J. Llorrente...) elég döbbenetes, hogy eddig gólt is alig bírtak lőni idén.

A Valencia valahogy kiküszködte a három pontot, és tapad az élbolyra. Igen helyes.

Tika_ 2009.11.02. 19:59:36

@Mr.AT: @értelmetlen_nevű: Ejnye, fiúk, rugaszkodjunk el az óvodás szintről ;), hogy ne csak szájaljunk, hanem érvekkel, példákkal igazoljuk a mondandónkat.
@nasteey: leírta röviden, részletesen pedig tőlem, hogy mi alapján juthatnak egyesek téves következtetésre:
1. A „szopkodás” az lenne, ha valami kutyaütő teljesítményt ajnároznának, vagy megelőlegeznék az elismerést. Ha azonban egy játékos vagy egy csapat tényleg fantasztikus eredményeket ér el, akkor a dicséretet jogosnak tartom. Engem is zavart néhány hónapja a Madrid szopkodása (CR7 először ment RM edzésre, CR7 először találkozott Kakával, CR7 először adott interjút, CR7 először fingott Madridban, stb.) és anno a „Fantastic Four” (Ronaldinho, Messi, Etoo, Henry) szopkodása is (akik aztán q nagyot buktak), ezek tényleg hype-ok voltak. De jogos volt tavaly az MU és CR7 elismerése, idén meg a Barcáé – utólag. Ezek nem hype-ok.
Ha valaki szimplán irigy, mert nem az ő csapatáról szólnak a hírek, mert nem az a legjobb, akkor rohadt primitív dolog azzal jönni, hogy „ha-ha-ha, Messinek volt olyan lövése, amiből nem lett gól”. Ezt hívjuk ellendrukkerkedésnek. A saját csapatoddal foglalkozz, baszki.
2. Próbáljuk szétválasztani a különböző médiumokat. Azt, hogy az SporiGéza vagy az origo vagy a tv2 szopkod, ne kenjük az nst-re. Nem éreztem, hogy túlzásba vitték.
3. Próbáljuk szétválasztani a különböző kommentelőket. Ha mindenki csak 1 hozzászólásban jogosan elismeri, hogy ez szép volt, akkor az 100 hozzászóló esetén bizony már 100 komment.
4. Próbáljuk szétválasztani a blog „törzs”szurkolóit az idetévedőktől. Ha valaki 2 hete regisztrált, beírt egy szopkodó kommentet, akkor ne vonjuk már le azt a következtést, hogy a Barca-szurkolók szopkodják a csapatukat. mickeyknox-tól, csizsikpizsiktől, nasteey-től, tőlem biztos nem olvasott senki szopkodást.
5. Minden nyájban vannak kivételek :). Csöncsön egy külön kategória, kéretik külön is kezelni :D. Ő ilyen, én ilyennek szeretem, mások ilyennek utálják, de ezt ne vetítsük ki a többiekre.

Tekintve, hogy ebben a témában az ellendrukkerek csak jó magyar politikusként tudnak viselkedni - vagyis teli szájjal fröcsögik a demagóg faszságaikat, amik q nem igazak, érveik viszont nincsenek -, a magam részéről a vitát lezártnak tekintem, és a továbbiakban amelyik baromállat ilyen zöldségeket ír, annak onnantól ugrom a kommentjeit.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.07. 20:03:08

Na, valahol csak bezsélnünk kell a fordulóról:)

A Barca felállása nem gyenge! Ez aztán a rotálás! Kíváncsi vagyok milyen lesz a meccs.

Ja meg lenne egy óriási OFF kérdésem, ami abból fakad, hogy a tengerentúlon nem adnak magyar bajnokit: Mezey doktorral a Videoton jó is magyar szinten, vagy csak úgy nyeregetnek?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.07. 20:05:45

@_Maverick: Teljesen jók, nem véletlenül állnak ilyen jól, nem emelkednek különösebben ki, de okkal sikeresek.
A Barca tényleg elég tartalékos, ez rotálás vajon, vagy inkább kis nevelő célzat is van benne?

BruceWayne 2009.11.07. 20:15:03

hát ez gólpassz volt!

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.07. 20:15:56

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Kössz!

Atya világ ez mi volt Ibrától...

Kissé lemaradtam újabban Barcelona téren. Mit kell tudni erről a Pedro gyerekről, a törpe kommandó legújabb tagjáról?

hakapesz imi 2009.11.07. 20:19:42

A Mallorca próbál nyomni?! Leszűkíti a területet, meg letámadnak a Barca 16-osa előtt?! Hehe, ez vége, ha a Barcára a saját játékát akarod ráerőltetni...
Persze akkor támadásban is hasonlóan hatékonynak kell lenni. A Mallorca eddig nem volt az. Nem is lesz.

hakapesz imi 2009.11.07. 20:23:08

@_Maverick: Pedro eddig minden (!) sorozatban betalált már. Remélem az EL-ben nem fog idén. Hehe. Nagyon technikás és piszok gyors. Ha a fogait is megcsináltatja, ő mosolyoghjat 2-3 év múlva minden második címlapról.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.07. 20:23:23

@_Maverick: Bár nyilván nálam szakavatottabbak is el fogják ezt mondani, és még többet is, de 22 éves, a Barca B csapatában egész jó mutatói voltak. Már viszonylag régen, 2008 januárjában mutatkozott be, de most lett ilyen bitang jó. Pep legújabb felfedezetje, vagyis inkább az utánpótlásé. De ilyen utónévvel hogy Ledesma, nem is lehet rossz. :)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.07. 20:25:47

@hakapesz imi: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Thanks! Már valamit olvastam róla, csak most néztem meg először. Hát ez Krkic-re nézve nem túl jó hír, mert ugye Messi és Ibra sem holnap fog kiöregedni...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.07. 20:27:00

@hakapesz imi: Eddig azért ez nem igaz. ;) Éppenséggel jól élt a Barca fegyverével.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.07. 20:29:25

@_Maverick: Krkic úgy olvastam el tudott volna menni kölcsönbe, de ő nem akart, mert küzdeni akar a csapatba kerülésért. Kemény fába vágta a fejszéjét, az biztos.

Mourinho már nem a király 2009.11.07. 20:44:46

Ehh megérdemelte volna a Mallorcás kapus h. ne menjen be :D

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.07. 20:44:56

Asszem elküldeném a védelmet a ****** a Mallorca kapus helyében ilyen kipattanó takarítás után 3 bravúrt követően...

Mourinho már nem a király 2009.11.07. 20:46:16

@Anthony - awkward silence: nah mostmár a meccs szempontjából tárgytalan.

hakapesz imi 2009.11.07. 20:46:51

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Meglátjuk, meglátjuk. Hehe. Közben megérkezett! Titi! Végre!!!!!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.07. 20:49:15

@hakapesz imi: Mármint ne érts félre, nyilván nyer a Barca, de ott és akkor, abban a pár percben sikeresen élt a katalán fegyverrel a Mallorca.

hakapesz imi 2009.11.07. 20:50:39

@_Maverick: Pedro inkább jobb szélen játszik. Ha így folytatja, Messinek is oda kell majd tennie magát rendesen, ha tuti kezdő akar lenni. Ez jót tehet az egész csapatnak. Krikicnek Ibrát kell(ene) versenyre késztetnie. Maxi reszpekt, hogy felvette a kesztyűt, nem pedig lelépett inkább, mint mondjuk Dos Santos 2 éve...

hakapesz imi 2009.11.07. 20:56:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Igen, értettem. Igazából kicsit késve kapcsolódtam be, pont akkor, mikor a Mallorca nyomott, és 1-2 percig igencsak tanácstalannak tűnt a Barca védelme, meg a középpály is... Aztán csak feltalálták magukat a fiúk. Hehe.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.07. 22:01:00

Aki le meri írni hogy ez a ma esti Barca jó volt, a Mallorka kurva erős és hogy esélyesek vagyunk a BL-továbbjutásra elsírom magam...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.07. 22:08:05

kezdés mint minden atleti - realon, most se kellett 5 perc se:)

nasteey 2009.11.07. 22:29:03

@csizsikpizsik: Sírhatsz. Egy Sergi - Keita - Touré középpályás triótól többet vártál? Vagy 3-1-es vezetésnél többet a becseréltektől? Amikor a Vb miatt rövidebb a szezon, plusz még egy Klub Vb-re is menni kell? Pont annyit adtak ki magukból, amennyi ahhoz kellett, hogy üssék a Mallorcát.
Ja, és első helyen megy tovább a Barca.

@_Maverick: Pedro már Pedrito néven Rijkaard alatt is játszott, igaz nagyon keveset. Szubjektív: nem látszik rajta a Barca nevelés, 1v1-ben vagy gyenge, vagy nem meri bevállalni a cseleket, összjátékban sem nagyon van benne. A rúgótechnikája és a helyzetfelismerése viszont átlagon felüli, ha a 16-oson belül nem figyelnek rá, és jó labdát kap, nagy százalékban gól is lesz belőle. Zárójeles: pár évet lehúz még Barca mezben, talán leeseik pár cím csapat szinten, majd úgy gondolja, hogy többet érdemel mint a kispad Messi mögött, ezért lelép egy spanyol középcsapathoz.

Btw, a Atleti mikort nyert utóljára a Real ellen? Ha van csapat aki ellen mindig teleszart gatyával mennek ki, az a Real. Bár a Barca ellen is bele szoktak szaladni a pofonba, de a Real ellen meg hosszú évek óta nem nyertek emlékeim szerint.

rizla 2009.11.07. 22:30:38

@hakapesz imi: mezőnyben gyenge pedig. de a gólerősségével kárpótol, az igaz, a szabija is nagyon szép volt a harmadik gól előtt.

az atleticora meg nincsenek szavak, olyan szánalmasak. a madridnak jól jön ez a meccs, tovább csiszolhatják azt, amire a milan ellen már ráéreztek..

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.07. 22:36:38

Na vajon feláll úgy az Atleti, mint tette azt a Chelsea ellen? Nem úgy néz ki.

értelmetlen_nevű 2009.11.07. 22:51:18

Hihetetlen az Atletico, 0-2 állásnál, a saját térfelükön próbálkoznak műeséssekkel.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.07. 23:05:24

@peter135: Köszi, akkor jól emlékeztem, csak azt hittem végleg oda került.

Tika_ 2009.11.07. 23:08:43

@hakapesz imi: ja, persze, Messi nyilván tövig rágja a körmeit... jesszusom, baszki, ne igyál annyit meccsnézés közben :))

jó meccs volt, köszi fiúk. Ibra minden szempontból megérdemelte volna, hogy lőhesse a tizit. A gólpasszáért :leborul:
többit holnap

értelmetlen_nevű 2009.11.07. 23:41:11

ha pontot veszít ma a real, az nagyobb égés lesz, mint a 4-0 a kupában.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.07. 23:45:13

VdV - Kaka csere??????????????? Hát mi ez????

értelmetlen_nevű 2009.11.07. 23:48:06

@_Maverick: This is madness!

Egyébként Pellegrinivel mi történt? A 70. perc környékén "ápolni" kellett.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.07. 23:58:20

@értelmetlen_nevű: Nem tudom, de a cseréket elnézve nem sikerült tökéletesre az ápolás... :)

Kezdeném az Atletivel: ez a csapat mi a frászt művel az esetek 90%-ban?? Olyan közönségük van, amiről a Real meg a Barca csak álmodhat! Olyan tűz van elfojtva a csapatban, hogy az valami hihetetlen, de csak évente pár percre használják (lásd: ez a 15 perc és a Barca elleni tavalyi meccs, a 4-3). A képesség is vitathatatlan, az uccsó 10 percben elképesztő milyen megoldásaik voltak. Minden adott, nem értem!

Mellesleg mi indokolta, hogy az edző által év meccseként aposztrofált derbire Maxi és Kun nem kezdőként nyargalt ki?

Ami meg a Realt illeti: mi a jó istennek adtuk el Robbent, megint csak ezt tudom kérdezni, és milyen megfontolásból cserél Pellegrini? Meccs előtt le van írva kit fog cserélni és állástól függetlenül meghúzza? Mondjuk 70 percig jók voltunk, az idei mércével mérve, így nem vagyok elégedetlen, de alaposan rám ijesztettek a srácok. És persze isten áldja Casillast továbbra is!:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 11:53:57

Ez az Atlético-Real meccs az egész Atlético Madridnak a szimbóluma volt.

Az elején hangzatos bejentések, az év meccse, nekik megyünk stb., aztán öt perc alatt gyakorlatilag el is vesztették a mérkőzést, utána szánalmas vergődés, rossz nézni, nem is értem magam, hogyan is szimptizálhatok ezekkel. Aztán amikor kicsit följavulnának, egy elképesztően nevetséges gól, Perea szinte odaadja a labdát Higanynak, 0-3, vége mindennek.

És amikor már tényleg mindennek vége, és kezdődhetne az elásás, akkor egyszerre csak elkezdenek szárnyalni, Agüerot nem lehet szabályosan szerelni, kiállítják Ramost, és jön Forlán, 1-3, majd Kun, 2-3, és fergeteges támadásokat vezetnek, csak az őrangyal menti meg a Realt az egyenlítéstől, én meg ismét szerelmes leszek az Atletibe, hogy igen, na igen, ez a foci... de már későn. Mert a meccs elúszott... Ekkora lúzer csapat tényleg nem létezik még egy.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 12:11:55

@_Maverick: "Olyan közönségük van, amiről a Real meg a Barca csak álmodhat! Olyan tűz van elfojtva a csapatban, hogy az valami hihetetlen"

Így van, fantasztikus közönségük van, és egyébként egész Spanyolország egyik legnépszerűbb csapata az Atleti. A Vicente Calderón pedig csodálatos hangulatú pálya lehet.

Amikor elkapják a fonalat úgy istenigazából, szerintem bárkit a világon megvernének. Mint tavasszal az utolsó tíz fordulóban. Aztán meg olyan mélységekbe képesek alámerülni, hogy az ember csak csóválja a fejét csodálkozva...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 12:16:55

@Tika_:

Ibra hatalmasat játszott, a mezőny legjobbja volt, a gólpassza fenomenális. De én nagyon is helyesnek tartottam, hogy Messi lője a tizit: neki sokkal nagyobb szüksége volt most egy kis önbizalomcsomagra. Maradona hülyeségeket beszél róla, az argentin sajtó szétszedte, érezhetően kissé maga alatt van. Pont az ilyen dolgok, mint ez a 11-es, hozhatják vissza a játékkedvét.

kroos 2009.11.08. 12:25:41

@Csöncsön: :)))))))))
Hihetetlen volt, tegnap megnéztem én is a Barca meccsét.
A kapusról 4 szer pattan ki a labda és nem ér oda sosem védő, meg pl. az egyik gól elött 5 barca játékos volt ÜRESEN a hosszú oldalon.
DDD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 12:36:31

@kroos:

Nem igaz, mert csak háromszor pattant ki. :-)

Egyébként akkor lenne hiteled szidni az ellenfél védekezését, ha nem pont a Bayern lett volna az, amelynek védelmét az utóbbi két évben a legdurvábban szedte ízeire a Barca.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 12:39:49

@Csöncsön:

Ja, mármint a Realé mellett. Real és Bayern szurkolóktól vicces hallani, amikor a Barca ellenfeleinek védekezését csepülik...
:-)

sporttárs 2009.11.08. 14:44:46

@Csöncsön: Ettől még vicces volt, nem étem, mit nem értesz.
A barca meg a Ral ios úgy nert tegnap, hogy abban szépen benne volt minden, amit az ellenfelek minőségéről meg ennek megfelelően a bajnokságról írni szoktunk.

A Barcelona továbbra sem emlékeztet engem játékában a tavalyira, a Realról meg (illetve feladata "nehézségéről") mindent elmond, hogy elbírja Pepét a védelem közepén... És ezzel együtt röhögve vezetik ezek ketten a bajnokságot, persze kiváló játékosok, nincs itt meglepő, csak a mezőny tökéletes töketlenségében.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.08. 14:58:05

Tényleg nem vitaindítóként, de azért eddig nagyon úgy látszik, az olasz bajnokság annyiban mindenképpen jobb a spanyolnál - hozzáteszem, jelenleg - hogy jelenleg azért még több csapat is apellálhat legalábbis elméletben a bajnoki címre, Inter, Juve, Sampdoria, még a Milan is ott van, míg a Spanyolországban elképzelhetetlen már a legelején is, hogy ne a Barca vagy a Real legyen a bajnok. Megnit hozzáteszem, jelenleg.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:02:05

@sporttárs:

Én már nem hiszek nektek. :-)

Szerintem is gyengébb játékban a Barca idén, mint tavaly, de a tavalyi játék kapcsán is mindig mindenki csak az ellenfelekkel foglalkozott. Ez így komolytalan. Az Atlético kieső helyen áll: melyik bajnokság kiesője szorongatná meg úgy az egyik bajnokesélyest, hogy az csak a szerencsének köszönhesse, hogy nem kap tőle négy-öt gólt negyedóra alatt?

Inkább azt kéne látni, milyen óriási meccs volt ezt az Atleti-Real is, micsoda potenciál van itt még a kiesőjelöltekben is! Amikor mindenki temetné őket, akkor is elő tudnak kapni a zsákból egy Agüerót.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:04:04

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Szerintem Olaszországban már rég eldőlt, hogy idén is az Inter lesz a bajnok. Valami hatalmas csoda esetén talán-talán a Juve. Más csapatnak esélye sincs.

Akkor már Spanyolországban a Sevilla sikerére több pénzt tennék, mint mondjuk Olaszországban a Sampéra.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.08. 15:05:58

@Csöncsön: Az Atleti csak a mutatott teljesítménye alapján kieső jelölt, a benne lévő potenciál alapján viszont messze nem.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ellentmondott ennek az Inter hét pontos vezetése. Nagyon remélem ugyan, hogy nem szerzi vissza az Inter ma ezt az előnyt, de sajnos arra van nagyobb sansz, hogy megteszi.

Mr.AT 2009.11.08. 15:07:19

@Csöncsön: Második bekezdésbeli kérdésedre: az olasz.

Csak pár példa:
Inter-Bari 1:1
Juve-Napoli 2:3

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:09:11

@Mr.AT:

A Bari és a Napoli nem állnak kieső helyen. Jó kis középcsapatok. (Sőt a Napoli jelenleg hatodik helyen áll!)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.08. 15:09:42

@Csöncsön: Még így így is, hogy az Inter ennyire kiemelkedik, úgy vélem több esély van egy másik csapat győzelmére, mint hogy Spanyolországban a Realon és a Barcan kívül más beleszóljon. Szerintem.

@popp: Biztosan vezet az Inter, ez tény, de ettől még tartom, hogy több esélye van beleszólni a végkimenetelbe más csapatnak, mint a spanyoloknál.

Slice 2009.11.08. 15:09:55

@Csöncsön: Szerintem nem pont az ATMA-t kéne példának felhozni ha a kiesőjelölt csapatokról van szó. Sokkal többre lennének képesek. Ez kb. olyan mintha az angoloknál kiesőhelyen állna a ManCity vagy a Tham és játszanának egy nagy meccset a Big4 valamelyik tagjával..Őszintén szerintem az olaszoknál sem többesélyes a bajnokság, már rég eldőlt hogy az Inter behúzza.

Mr.AT 2009.11.08. 15:12:39

@Csöncsön: A Bari erőn felül teljesít, míg az Atletico messze alulmúlja önmagát. Játékerő tekintetében az Atletico feltétlen erősebb csapat, mint a Bari.

Az meg amúgy röhejes, hogy pont a madridi derbit hozod példaként, ahol az Atletico 10 ember ellen végre ki tudott dolgozni pár helyzetet. Ez a meccs akkor is nagy meccs lenne, s a Real akkor is izzadni lenne kénytelen, ha mondjuk az Atletico harmadosztályú lenne, s mondjuk a kupában találkoznának.

hakapesz imi 2009.11.08. 15:13:37

@Tika_: Hehe, errefelé kurta drága a pia, nem engedhetem meg magamnak. :( Nem azt mondom, hogy most rögtön versenyképes Messivel, de amikor lehetőséget kapott eddig, rendre élt is vele. És ez a belépő erre a posztra. Csak annyit mondtam, jó hogy van minőségi alternatíva Messi helyettesítésére, ha nem is klasszis megoldás hosszútávon. Még, nem az!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:15:18

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Nem tudom, miért lenne a Sevillának kevesebb esélye, mint a Sampdoriának.

@Slice: @popp:

Igen, de jelenlegi formájukban kiesőjelöltek. Ez természetesen megváltozhat, sőt biztos vagyok abban, hogy meg is fog változni; dehát nem januárban játszottak a Reallal, hanem most.

Ezzel: "az olaszoknál sem többesélyes a bajnokság, már rég eldőlt hogy az Inter behúzza." egyetértek. Pontosabban: csak az Inter ronthatja el.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.08. 15:16:29

@Csöncsön: Azért, mert Itáliában 1 kiemelkedő csapat van, a spanyoloknál pedig kettő. 2 hatalmasságot azért nehezebb legyűrni, mint egyet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:17:25

@Mr.AT:

És miért került emberhátrányba a Real? Azért, mert Agüerot a legjobb védőjük sem bírta szabályosan szerelni.

Egyébként azért hozom föl ezt a példát, mert @sporttárs: látta ebben újabb bizonyítékát a spanyol Liga komolytalanságának.

Slice 2009.11.08. 15:18:50

@Csöncsön: Hát igen a jelenlegi formájukban azok. De így is sok különbség van egy ATMA(akik bár kiesőjelöltek, de többre képesek és egy-egy nagy meccsre felszívják magukat) és pl egy Gijon között( akik kiesőjelöltek, de többre nem is nagyon képesek). Tavalyi PL-ből hoznék példát, amikor a Tham gyalázatosan játszott, pedig sokkal többre képesek, és az Ágyúsok ellen mégis kihoztak egy 4-4-et. Hasonló szerintem a 2 eset. Huzamosabb távon idén szar az ATMA, de feltudják magukat szívni és szerintem ezért nem lehet őket 1 lapon említeni a Gijonnal pl. Meg persze a játékosok minősége miatt sem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:20:29

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Uhh, mit fog ehhez szólni AT Úr? :-)

Én nagyon meglepődnék, ha hosszú távon a Samp lépést tudna tartani a Juventus-Inter duóval.

Mr.AT 2009.11.08. 15:21:12

@Csöncsön: Matematikailag naná, hogy csak az Inter ronthatja el. Ez minden, bármely ligát pillanatnyilag vezető csapatra igaz, hisz nyilván bárki más csak akkor előzhet, ha ő pontokat veszít.

Csak épp az Interre sokkal nehezebb feladat vár Itáliában, mint a két nagyra Spanyolországban. Itt a legkisebb kiscsapatok otthona is igazi katlan, példaként hoznám pl. a tavaly Atalanta-Inter 3:1et.

Nálunk a Juve egyértelműen a legerősebb rivális, ha végre kikecmereg a sérüléshullámból, simán tarthatja a lépést az Interrel. Mögöttük pedig ott lesz a Milan-Fiorentina páros, ha nem is direkt bajnokesélyesként, de kellemesen nyomasztó közelségben.

Slice 2009.11.08. 15:21:15

@Slice: Bár belegondolva a Gijon egy szar példa volt, nyugodtan vedd Xereznek:):D

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.08. 15:21:51

@Csöncsön: Félre ne érts, nem tartom én komolytalannak a spanyol bajnokságot, fel se merül bennem ilyen, de azt tartom, hogy több esély van meglepetésre, meglepő eredményekre Itáliában, mint Spanyolországban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.08. 15:23:25

@Mr.AT: Kevésszer van ilyen, de egyetértek veled.

@Csöncsön: Pedig tény, jelenleg egy kiemelkedő csapat van a Serie A-ban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.08. 15:23:42

@Mr.AT: @Csöncsön: Most AT-nek van igaza, egy városi derby mindig más tészta, mint egy bajnokesélyes és egy kieső jelölt mezei meccse. Azt kár fölhozni példának.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:26:21

@Slice:

Ez igaz. És találó is a hasonlat. Sok tekintetben különben a Tottenham az angol Atlético (vagy az Atlético az angol Tottenham.) De sporttárs részéről nem sportszerű fölhozni egy olyan meccset példaként, amelyet egyáltalán nem nevetve hozott a Real, sőt...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:28:22

@Mr.AT: "Itt a legkisebb kiscsapatok otthona is igazi katlan, példaként hoznám pl. a tavaly Atalanta-Inter 3:1et."

Ez ugyanúgy igaz Spanyolországra is. Példaként hoznám a Betis-Barca 2-2-t. (A Betis év végén kiesett.)

Ugyanezt @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nak is.

(Rengeteg hasonló meglepetés van a Ligában, sőt...)

Slice 2009.11.08. 15:29:44

@Csöncsön: Persze, igazad van, én csak arra a megjegyzésedre reagáltam, hogy "Az Atlético kieső helyen áll: melyik bajnokság kiesője szorongatná meg úgy az egyik bajnokesélyest, hogy az csak a szerencsének köszönhesse, hogy nem kap tőle négy-öt gólt negyedóra alatt?"

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.08. 15:31:56

@Csöncsön: Oké, de azzal nem tudsz vitatkozni, hogy 2 kimagasló csapattal áll szemben 1, így kétszer olyan nehéz az első helyre férkőzni, elméletileg is, mint egy kiemelkedő csapat ellen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:32:25

@Slice:

Oké, akkor ezt a szálat el is varrhatjuk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:34:55

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Abban nem értünk egyet, hogy szerintem a Juve ugyanúgy nagy csapat Olaszországban, ahogy Spanyolországban a Real. Akármilyen pocsék formában legyenek: hosszú távon iszonyatosan nehéz megelőzni őket.

kroos 2009.11.08. 15:41:39

@Csöncsön: tényleg azt hiszed hogy a hetente jelentkező esetleges kritikákra mindig elég érv az a tavalyi 45 perc a Bayern ellen?
Ne legyél már ennyire nevetséges.(ennél is jobban)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:48:31

@kroos:

Nem a Bayern elleni 45 percről van szó: egy olyan csapatról beszélünk, amely Európa legjobb csapatainak védelmeiből csinált bohócot, végigverte a világot. És mi a válasz? Hogy az ellenfél milyen béna, nem is védekezik...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.08. 15:48:57

@Csöncsön: Minden tisztelet mellett, de a Juventus jelenleg messze nem olyan stabil és erős hosszútávon, mint a Real. Kétlem, hogy lenne olyan versenyfutás mint Spanyolországban. Aztán ne legyen igazam.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:56:51

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Nem is kell sem erősnek, sem stabilnak lennie ahhoz, hogy biztos BL-helyet szerezzen. Ez a rutin és a játékosállomány. Hidd el: én is nagyon örülnék, ha mondjuk a Genoa komoly esélyese lenne a scudettónak, dehát be kell látni, hogy nem az...

kroos 2009.11.08. 16:07:39

@Csöncsön: Nézd, a spanyol bajokságban vannak olyan szituáciok védekezésben amik más bajnokságban szinte elképzelhetetlen.
Akármit játszott a Barca a Bayernal. Az a meccs teljesen indiferens ebből a szempontból.Mi köze a Mallorcának amúgy a Bayernhez?

shinigami 2009.11.08. 16:14:43

mondjuk a tegnapi real meccshez annnyit h 3-0 utan ossze birt hozni az atma egy valoban kivalo passzt, es 10 ember ellen mar focizni is hajlandoak voltak
elotte kb a real azt csinalt amit akart

sporttárs 2009.11.08. 16:53:42

Ha az a bajnokság komolyságának a mércéje, hogy a kieső meg tudja-e szorongatni az éllovast, akkor Európa szinte öszes országában igen komoly bajnokságok zajlanak.

nasteey 2009.11.08. 17:50:14

@sporttárs: "a Realról meg mindent elmond, hogy elbírja Pepét a védelem közepén..."

Azért tegnap amit összeszerencsétlenkedett Agüero gólja előtt... :D Nyomás alatt nagyon gyengén teljesít, a sorozatos hibái alá már csak a Benny Hill zene hiányzik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 19:44:19

@kroos:

Na hát, pont ez az, ami engem a legkevésbé sem érdekel, amíg ugyanez a támadó szituációkról is elmondható.

Tika_ 2009.11.09. 15:00:59

@nasteey: Azért poén, hogy a Barca a 2. félidőben (Xavi és Messi beállása után) játszott jobban, mégis az első félidőben döntötte el a meccset. Szokásos, 1 félidőt játszottak csak :) – ami az általad leírtak miatt teljesen érthető.

@Csöncsön: Ebben meg neked van igazad, és hajlok rá, hogy ez az erősebb érv. Ibra egyébként Henrynak is adott egy gólt, aki hatalmas vetődéssel repült be elé, különben Ibra rúgta volna be :))).

@hakapesz imi: Igen, én is végre azt érzem, amire az előző idényben hiába vártam, hogy kezd alternatíva lenni a kezdő 11-re. Néhol már majdnem minőségi :).

Pedro egyébként idősebb, mint Bojan

Sath 2009.11.09. 15:21:53

Vitatéma:

szerintetek ez a csigriszkij volt a szezon legszarabb igazolása?

Olyan bizonytalan folyton...őrület, amióta meg Marquez felépült őt is erőlteti guardiola, pedig annak sem sok értelmé van eddig. Pedig előtte olyan stabil volt a Pique puyollal középen... remélem az inter ellen ők kezdenek. szélen pedig visszatér alves...plusz henry is formába lendülne, na akkor nem vár kellemes este az interre :D

Nagyon remélem, BL nukdácsolásra az egyetlen méltó válasz ha lenyomják a srácok a mourinhoékat.

Sath 2009.11.09. 15:22:38

@Sath:
nukdácsolásra=bukdácsolásra

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.09. 15:29:21

@Sath:

Lehet, hogy csak a "Pep knows" mondatja velem, de én türelmes lennék Csigrinszkijjel. Vannak hülyeségei, de a képességei szerintem megvannak. Pep nyilván azért játszatja sokat, hogy minél jobban összeszokjon Piquével, illetve a többiekkel.

"Nagyon remélem, BL nukdácsolásra az egyetlen méltó válasz ha lenyomják a srácok a mourinhoékat."

Az bizony igen jó dolog lenne.

Tika_ 2009.11.09. 15:39:46

@Sath: tegnapelőtt bennem is felmerült a 17 milliós (ha jól emléxem) Cáceres, mint sikerigazolás... De amíg ő előtte nem focizott előtte európai nagycsapatban, addig Csirginszkij UEFA-győztes védő. Úh biztos idő kell neki - ezzel az érvvel hessegettem el a kidobott 25 millió rémképét...
Mondjuk Márquez-nél legalább jobb :D.

shinigami 2009.11.09. 15:47:06

csak nekem tunt ugy h az inter mar a barca elleni strategian dolgozott a roma ellen?

horas 2009.11.09. 15:51:18

@Sath: @Csöncsön: @shinigami:
Én Inter szinpatizáns vok,de bekell látnom,hogy sztem amire az Inter készül a Barca ellen,ahhoz képest a tavalyi Chelsea vizit maga volt a sziporkázás...sajnos

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.09. 15:57:20

@horas:

Ezzel az a gond (Inter részről), hogy úgy védekezni, ahogy a Chelsea, szerintem a világon egyetlen csapat sem képes, és lehet, hogy a Chelsea is csak egyszer volt képes rá. Ráadásul ott is a játékvezetőn múlt a pontszerzés, mert Henryt a mezénél fogva rántották le a 16-oson belül, amire a bíró nagyvonalúan továbbot intett.

(További nehezítő tényező: Ibrahimovics föltűnése.)

Persze számolhat úgy az Inter, hogy elég lesz a Rubint legyőzni, dehát az sem tűnik olyan magától értetődő könnyűségű gyerekjátéknak. Brutál egy csoport ez.

nasteey 2009.11.09. 16:27:17

@Sath: Túlzás lenne leírnom, hogy elégedett vagyok vele, de egy 22 éves védőtől nem nagyon kell többet várni. Ha 2 év múlva is ennyi hibával dolgozik, akkor kijelenthető, hogy rossz igazolás volt.
Mondjuk én azt mondom, sokak szemében szálka az ára. Mert ugye Piqué is bizonytalankodott tavaly év elején, de ő 5 millió volt. Puyol meg ingyen, és ő sem a magabiztosság példaképe volt ilyen fiatalon. Csak ezeknél az eseteknél nincs ott, hogy már megint őrült sok pénz ment el a semmire. (Marquezt meg hagyni kell, hogy ráérezzen, 2006-ban mocskosul nagyot játszott, aztán Rijkaard utolsó évében borzalmas volt, tavaly megint lehozott sok meccset tanári módon, a mostani sérülései után megint nem találja magát...)
Btw, a mostani Sportban nyilatkozott Dmitro, (mennyivel egyszerűbb a keresztneve :D), elismerte, hogy gyengén játszik, és ezért fütyülték ki. Azt mondta tanulnia kell, mert itt zónáznak, a Sahtarban meg emberfogás volt. Egyébként szimpatikus módon már próbált spanyolul/katalánul nyilatkozni. Ha jól emlékszem Rivaldo pl. sosem tett ilyet. Bár őt anélkül is imádták. :D

krysal 2009.11.09. 18:25:28

Talán fölöslegesen hívom fel a figyselmet a nyilvánvaló tényre, hogy a Real másfél félidőnyi macska-egér harc után (eredménye 3szerzett, 0 kapott gól), kényelmesedett el, emberhátrányba került (elszoktak tőle, hogy gólveszélyes ellenfél is lehet a pályán, lásd Kun), és szivatta meg magát.

Könyörgöm, a meccs egészét nézve csak teliszájjal szidni lehet az AtMa-t. 70percig gyakorlatilag pályán sem voltak, aztán emberelőnyben húdenekimentek a Reálnak (mi addigra behoztuk Rault egy szem éknek, akinek elég kemény feladat volt egymaga tartani a labdát...még szép, hogy jöttek, mint a veszedelem...), de kérdem én, ez annyira megsüvegelendő? Szerintem eléggé alap, pláne egy ilyen presztizsű meccsen.

krysal 2009.11.09. 18:26:16

@krysal: hpsz, ez kifejezetten @Csöncsön: -nek szólt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.09. 18:30:31

@krysal:

Nem értem, miért nekem írod; én itt @Csöncsön: leírtam véleményem a meccsről, mely lényegében, úgy látom, egyezik a tiéddel.

Egyébként nekem pont az jutott eszembe, hogy mennyire, de mennyire megérdemelné a Real Madrid, hogy végre egyszer ő veszítsen el egy ilyen mérkőzést. Eddig mindig fordítva volt: 75 percig nem mutatnak semmit, aztán valahogy behúzzák. Most végre átkerülhettek volna a bráner másik végére.

krysal 2009.11.09. 18:50:24

@Csöncsön: az első ezirányú kommenteddel egyet is értek, de leginkább erre "Inkább azt kéne látni, milyen óriási meccs volt ezt az Atleti-Real is, micsoda potenciál van itt még a kiesőjelöltekben is! Amikor mindenki temetné őket, akkor is elő tudnak kapni a zsákból egy Agüerót" Simán le lehetett volna hozni (sőt, inkább kellett volna) azt a meccset a fél-sérült Aguero ide, vagy oda. Vert az ideg, mi brét vettünk a szánkba az odafigyeletlenségnek hála.

És ez a 75 percig nem csinálnak semmit-dolog (ha jól emlékszem, márpedig az utóbbi két évben nem mulasztottam meccset) általában 0-0ig volt igaz, aztán rúgtunk egy gólt. És persze ne felejtsük el hozzátenni, hogy azokon a meccseken az ellennek sem volt megtiltva, hogy változtasson az eredményen...

Egyébként, ha Madridi balf***kodás kell, emlékezz a tavalyi Barca-Realra (megküzdöttek az egy pontért böcsülettel, és mégis tükörsima 2-0 a Barcának), a Ral-Barcára (nyeregben 1-0, aztán a vége az évtized pofonja), vagy gyakorlatilag bármelyik BL-nyolcaddöntőre... (a kedvenc Roberto Carlos első perces labdavesztése a BM ellen. Ha más nem, kroos egész biztos emlékszik...) Rendre vannak a bráner másik végén, csak tessék kinyitni a szemünket.

gotanfun 2009.11.09. 18:54:37

Navas válogatott lett. Tapsot kérek! Debüt a Vicente Calderónban Argentína ellen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.09. 18:57:16

@krysal:

Olyan meccsekre gondolok, amikor lefutballozzák az ellenfelet, de legalábbis jobbnak tűnnek nála, és győzelmet érdemelnének, a végén mégis összeomlanak. Na az ilyen elég ritka. Fordítva viszont jóformán mindennapos, de legalábbis mindenhetes. No mondjuk a Milan elleni 2-3 tényleg ilyen volt, de annak meg pont nem örültem... :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.09. 19:01:25

@gotanfun:

Taps. (Lehet, hogy pillanatnyilag a világ legjobb jobbszélsője?)

krysal 2009.11.09. 19:03:22

@Csöncsön: naugyi, van nálad is ellenpélda. Hidd el, volt olyan is éppen elég a közelmúltban. Roma ellen idegenben a BL-ben. Sevilla ellen otthon tavaly. Milan ellen bármelyik meccs. Stb.

kroos 2009.11.09. 19:05:55

@Csöncsön:
,,Na hát, pont ez az, ami engem a legkevésbé sem érdekel, amíg ugyanez a támadó szituációkról is elmondható. "
na talán kezded megérteni, vagy inkább elfogadni amit probálok mondani.
@krysal: a Bl leggyorsabb gólja még mai napi azt hiszem.
Ami nekem ilyen fájó az Análka fejese...az valahogy nem megy ki a fejemböl...:(

kroos 2009.11.09. 19:07:19

@mocsing: mindjárt jön carlos szabija ami Kahn hasa alatt ment be.:))

gotanfun 2009.11.09. 19:07:45

@Csöncsön: Talán Marcelot kellene megkérdezni, én beérem annyival, hogy jó képességű fiatal jobbszélső. Most mondjuk kivételesen szar volt a Villarreal ellen. Kellett az öreg a háznál. ;-)

krysal 2009.11.09. 19:11:24

@mocsing: kiráz a hideg. Ha direkt csinálja, se sikerül neki ilyen "jól"....

@kroos: ezt a labdát már nem csapom le:P

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.09. 19:16:57

@kroos:

Én értem, hogy a spanyol bajnokság nem a fantasztikus védelmekről szól. Néztem hétvégén a Chelsea-MU-t, na, ott aztán volt védekezés rendesen, kapura lőni alig lehetett. A spanyol csapatok nemzetközi meccseken is mindig kapnak néhány gólt, még akkor is, amikor "előrefelé" sokkal jobbak, mint az ellenfél. Viszont lőnek is! Direkt nem a Barcát említve: a Villarreal egy holland csapatnak 9-et lőtt, a Lazionak 5-öt, a Sevilla és a Real lőtte a legtöbb gólt az idei BL-ben, a Valencia az EL-ben 15-nél jár stb.

Ha a védekezés érdekelne, olaszokat vagy a Chelsea-t nézném. (Kommentároknál is idegesíteni szokott, amikor egy-egy gólnál mindig csak arról beszélnek, hogy melyik védő hol hibázott. Elveszik az ember gyermeki gólörömét.)

krysal 2009.11.09. 19:23:36

@Csöncsön: Ennek analógiájára: nem is a Real lenne, ha megtanulnának rendesen védekezni. Hjaj, régi szép idők... "Többet kell rúgni, mint kapunk":)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 19:25:46

@krysal: @Csöncsön: A lefocizás kicsit erős kifejezés apafejek. A Római meccsen valóban sokkszor adogattatok a mi térfelünkön, de olyan komoly nyomás nem volt, gólhelyzetetekre sem nagyon futotta, csak egy-egy kósza távoli lövésre.. A mi kontráinkban, viszont mindig ott volt a veszély, a konkrét helyzetek alapján akár nagyobb is lehetett volna a különség. A két meccs alapján meg nem is kérdés, hogy megérdemelten jutottunk tovább.

krysal 2009.11.09. 19:34:18

@popp:ha nyitott szemmel olvasod, láthatod, hogy kifejezetten az idegenbeli meccset írtam. Az a megpattanós-egyenlítő gól akkora mák volt, mint ide Kcsortuleninrogyilszja. "A mi kontráinkban, viszont mindig ott volt a veszély" nem is tudom 100%ig komolyan venni. Ja, és abban meg 0 veszély volt, hogy folyamatosan mi vezettük a támadásokat, és állandóan ott pattogott a labda a kaputok előtt.

Mindazonáltal legyen szép az estéd (kifejezetten az első gól miatt linkelem, lásd), másrészt ez a kommentátor simán indulhatna a Leghülyébb Gólöröm megtisztelő címéért.

www.youtube.com/watch?v=XoofunIggC0

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.09. 19:36:04

@popp:

Ezt miért nekem? Pont én írom, milyen ritka, hogy a Real úgy járjon, ahogy sokszor az ellenfelei. Bár krysal épp meggyőzött, hogy néha az is előfordul.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 19:52:30

@Csöncsön: Mert a Milan meccsre tett megjegzésedre is vonatkozott az első mondat ;-).

@krysal: A térfelünkön pattogott a labda, nem a kapunk előtt és nem veszélyes támadásokat vezetetek, hanem alibi oldalpasszkkal adogtátok tovább a labdát - apró különbség. Mondom néhány távoli nem túl veszélyes távoli lövésetekre emlékszem a második félidőben. Amúgy vezető gólotok után az egyenlítés előtti szakaszban éppen mi szorítottunk be titeket. Összeségében persze nálatok volt többet a labda, de az nem egyenlő a lefocizással Nagyon szervezetten játszottunk, ezért ti nemigen kerültetek helyzetbe, a mi kontráinkban viszont benne volt a veszély.

Amúgy szinte természetes, hogy másképp látjuk.

hakapesz imi 2009.11.09. 20:40:19

Hol van már az összefoglaló (hamár be- vagy összeharangozó sehol...)?! Hová vezet az, ha a múlt játéknapok posztjain folyik a bölcselkedés? Hogy keresheti majd vissza az utókor az értékes hozzászólásokat, ha pontatlan a katalógus???

krysal 2009.11.09. 23:30:47

@popp: "Amúgy szinte természetes, hogy másképp látjuk. "

...de legalább a gólöröm tetszett?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.10. 01:02:01

@krysal: Már, hogy a viharba ne. De mutatok egyet ahol végképp megőrül Carlo: www.youtube.com/watch?v=mH57-sfRaDk&feature=related

kroos 2009.11.10. 11:07:01

@Csöncsön: csak annyit hogy az antifoci és a szenzácios védekezés nem ugyanaz.

Tika_ 2009.11.10. 16:59:01

@_Maverick: mit vársz a mai meccsetektől?
no offense

gotanfun 2009.11.10. 17:58:18

Gondolom a sport klub a Real meccset fogja közvetíteni, már csak a csapat reklámértékéből adódóan is. :-) Fantasztikus lehet arra összpontosítani, hogy "meglehet, gyerünk!" :-D miközben "nem erzem úgy, hogy Pellegrininek fontos lenne a kupa" kommentekkel is nyugtatthatgatja magát a kedves szurkoló, ha netalán nem jönne össze. De ha igen! Pérez boldog lesz, mert lesz pompa, csillogás. Vagy esetleg kiszop a Valencia és a Sevilla és máris nem akkora katasztrófa egy esetleges újbóli blama, hiszen erős ez a spanyol harmadosztály. ;-)

A www.rojadirecta.org oldalon lesz egy pár stream, ahol körkapcsolással fognak közvetíteni egy pár meccset. Legealábbis merem remélni, mert magasról teszek a... na de pszt. Nem akar senki az előző fordulóról írni? Ennyire tragikus volt? Nyert a két nagy és nyertek az "üldözők" is. Hétvégén válogatott meccsek. Csöncsön nem vállalod be a legutóbbi fordulót? ;-)
süti beállítások módosítása