Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 8 - a spanyol bajnokság összefoglalója

2009.10.27. 21:02 Garcia bőrmester

A La Liga nyolcadik játéknapját megelőzően a BL-ben szereplő csapatok kerültek leginkább a fókuszba. Más-más motivációkkal hangoltak a meccseikre, ugyanakkor a papírforma alapján mind a négyen győzelemre számíthattak. Igazán nagy rangadó nem volt a fordulóban, viszont túl vagyunk az első edzőváltáson, és a Villarreal első győzelmén. Tovább után kitérünk a hátsó régióban elhelyezkedő csapatok egymás elleni meccseire és megemlékezünk a tavalyi bajnokság legjobbjairól is, akik most vehették át díjaikat.

A Barcelona számára a tét leginkább az volt, hogy a Valencia elleni meccsig lassítás nélkül robogó vonat két kisiklását feledtetni tudják-e a Zaragoza ellen. Míg a Mestallában elért döntetlen simán magyarázható eredmény, a Rubin Kazany elleni BL-fiaskó már felvetette a katalánok formahanyatlásának lehetőségét. Az oroszok elleni meccsen a statisztikai adatok alapján egy többgólos Barca-győzelem jött volna ki, 24 kapura lövéssel amiből 13 el is találta azt, illetve 654 (!) passzal, melyek hatékonysága 86%-os volt. De a Barca-törpök élete sem csak játék és mese, Ryazantsev korai bombája és az oroszok masszív, elszánt védekezése sok volt Iniestáék számára. A sajtóban megjelentek azok a hangok, amelyek a két rosszabbul sikerült meccs után tudni vélték a Barcelona játékának ellenszerét. A Zaragozának azonban végül esélye sem volt a felpaprikázott Barcelona ellen. Tavaly, ugyan pár fordulóval később, de kísértetiesen hasonló maflásba szaladt bele a Valladolid is. Akkor a Basel elleni hazai 1-1 késztette bizonyításra a listavezetőt, és ugyanúgy egy hatos lett a vége, mint most a Zaragoza ellen. Az, hogy Seydou Keita hármat gurított csak azok számára meglepő, akiknek a Sevillában csak egy ostoba rohamnéger volt, a Barcelonában pedig töltelékember. Anélkül, hogy különösebben kiemelnénk a parádézó csapatból, meg kell állapítanunk, hogy ő annyival tesz többet a posztjához rendelt alapjátékhoz, hogy még egy érkezőként általában feltűnik a tizenhatoson belül, a támadások befejezésénél. Az oldalról bejövő labdák előtti passz a legritkább esetben az ő reszortja, Xavi oldja meg ezt általában, így evidens, hogy a középen játszók közül valakinek még érdemes fellépnie gólpasszra várva. Ez a meccs is kiválóan mutatta, hogy mit kell csinálnia a két szélsővel és egy centerrel felálló csapatoknak (nem összehasonlítás, csak emlékezzünk a magyar válogatott olyan beíveléseire, beadásaira, amelyek Sanyit elkerülve, céltalanul pattogtak ki a túlsó oldalvonalon). A Zaragoza játékosoknak még siránkozni sem volt kedve a meccs után. Számukra ez egy olyan buli volt, mint amikor hajnal négy tájban eltaxizol egy szórakozóhelyre, ahol már csak lézengenek az emberek, a lepattanókat is mind összeszedték és öt percen belül belátod, hogy itt semmi keresnivalód. A korsó sörödet még megiszod félig kényszerből, közben lélekben már a következő bulit tervezed. Jorge López szép gólja csak halottnak a csók volt, vagy az előző párhuzamnál maradva, egy rég nem látott havertól kapott ajándék feles. (Barcelona-Zaragoza 6-1 gólszerzők: Keita 3, Ibrahimovics 2, Messi illetve Jorge Lopez)

A Real Madrid egész szezonban adós maradt az igazán jó játékkal, és ezt megfejelte azzal, hogy hét közben kikapott a Milantól a Bernabeuban. A rossz formában lévő olasz csapat elleni meccs, ami azért hatalmas presztízzsel bír, új lendületet adhatott volna a királyiaknak, ehelyett azonban a mondhatni szokásos Real körüli „hisztéria” alakult ki. A motiváció tehát itt is megvolt, annak ellenére, hogy egy Sporting elleni esetleges győzelem sem jelentett volna gyógyírt a szurkolók szerdán szerzett sebeire. Már most új igazolások nevei bukkannak fel a médiában, az edző képességeit a sztárok motiváltságát kérdőjelezik meg sokan. A hétvégi fordulóban nyilvánvalóan meg kellett volna verniük a Sporting Gijónt, de ez nem sikerült. Tekinthetjük ezt botlásnak, okolhatjuk a csillagok szerencsétlen együttállását mégis meglepő az eredmény. C.Ronaldo, van Nistelrooy, Benzema és Higuain is hiányzott a támadók közül, ami ezek szerint még a Real keretével is sok. A Kaká, Raúl páros ugyanis összesen három alkalommal célzott kapura, ami édeskevés. Ramos és Marcelo ezúttal nem tudott hozzátenni a szélen vezetett támadásokkal, míg Xabi Alonso kifejezetten szürkén játszott középen. Ezek a tényezők vezethettek a 0-0-s döntetlenhez, ami utoljára kilencvennyolc mérkőzéssel ezelőtt, 2007 februárjában egy Betis elleni hazai meccsen fordult elő a Reallal. Pellegrini türelemre int és azt hangoztatja, hogy sem a BL-ben, sem pedig a spanyol bajnokságban nem szálltak el az esélyeik a továbbjutásra illetve a bajnoki címre, nem beszélve a Copa del Rey küzdelmeiről. Ebben a sorozatban ma az Alcorcón ellen bizonyíthatnak, ahol talán már van Nistelrooy is bevethető lesz. (Sporting Gijon-Real Madrid 0-0)

A táblázat harmadik helyén álló Sevilla, a BL-ben egy olyan csoportba került, amelyből már a harmadik kör után is továbbjuthatott volna, ha a Rangers-Unirea meccs döntetlennel zárul. Annak rendje és módja szerint bánik el a gyenge csoportellenfeleivel és közben a bajnokságban is tartja a lépést, amennyire lehet. Számukra ez jelenthette a legnagyobb motivációt, hogy a BL-ből lényegében már továbbjutva, önbizalommal telve folytathatják a bajnoki szereplést az Espanyol ellen és győzelmük esetén újabb erődemonstrációt tartanak, mind az előttük álló, mind az őket utolérni szándékozó riválisok számára. A szombat esti mérkőzést Luis Fabiano, Kanouté és Adriano nélkül játszotta le a Sevilla, de helyzeteik így is akadtak, főleg Diego Capel pályára lépése és az ezzel szorosan összefüggő kiállítás időszakában. Nico Pareja úgy rúgta fel a jobb láb és nyak nélkül született balszélsőt, hogy az még akkor sem tudta volna átugrani, ha akarja. A meccs hőse a kameruni kapus, Carlos Kameni volt, aki egy hajmeresztő megoldása mellett hihetetleneket védett. Még akkor is elmondható, hogy ő mentett pontot a vendégeknek, hogy cső ziccert az Espanyol hibázott a legvégén, már emberhátrányban. (Sevilla-Espanyol 0-0)

A negyedik helyre fellépő Valencia folytatja felemás szereplését. Változékony a játékuk, de nem csak fordulóról fordulóra, hanem szinte percről percre. Eszméletlen gyorsak, és kombinatívak tudnak lenni, helyenként viszont mintha saját maguk paródiáját adnák elő. Az Almeria otthonában favoritnak számítottak, azzal együtt is, hogy Hugó Sanchez csapata sokkal reménytelenebbnek tűnt a szezon legelején, mint az elmúlt 3-4 meccsen. Pablo Hernandez góllal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez és igencsak elgondolkoztathatja a szövetségi kapitányt, hogy van két klasszis jobbszélsője is Spanyolországnak (Hernandez és Navas), akik az Eb-n nem is szerepeltek. David Villa, aki a legjobb spanyol gólszerzőként átvette a Zarra-díjat, most sem hibázott. Ezúttal fejjel vette be az ellenfél kapuját és már hét gólnál tart az idei bajnokságban. (Almería-Valencia 0-3 gólszerzők: Villa, Pablo Hernandez, Mata)

A Depor eddigi szezonja úgy alakult, hogy lényegében mindig hozta a kötelezőt és úgy tűnt, hogy elkapta a fonalat. Az elmúlt négy meccset zsinórban nyerték, úgy, hogy még gólt sem kaptak. Erre mi történik? A hazai pályán hét hónapja nyeretlen Valladolid bever nekik egy négyest. Az ilyenkor szokásos edzői nyilatkozatokból, történetesen, hogy „ma minden összejött” illetve „nem ment rosszul a játék, csak ma nem sikerült semmi” kizárólag azt a tanulságot vonhatjuk le, hogy a nálunk sokkal avatottabb szakemberek sem tudnak mit kezdeni az olyan örökérvényű mondatokkal, mint hogy a labda gömbölyű és a focit gólra játszák. Ezért is szeretjük a játékot, és kifejezetten utálnánk, ha a labda mosógép alakú lenne és a szögletzászló megérintése lenne a cél. (Valladolid-Deportivo 4-0 gólszerzők: Nauzet 2, Diego Costa, Medunjanin)

A várakozáson felül stabil szezont futó Getafe elverte azt a Bilbaot, amely immár öt mérkőzés óta nyeretlen és a kezdeti szárnyalást teljesen elfeledve bukdácsol lefelé a táblázaton. Becsületükre legyen mondva, hogy közben az Európa Ligában viszont kiválóan helytállnak. Végül is, állítólag a nemzetközi kupás helyekért küzdenek a csapatok, így inkább ez lenne a követendő út, az alacsonyabb rangú kupában szereplő európai nagycsapatok számára is, ha a közönségüket akarnák kiszolgálni és nem lennének más kényszerítő erők. (Getafe-Bilbao 2-0 gólszerzők: Soldado, Parejo)

A Villarreal végre valahára megszerezte idei első győzelmét, noha már korábban is volt több olyan bajnoki, amelyen megérdemelték volna. Egyidejűleg a csúcsigazolás Nilmar is betalált, első góljával csatlakozva a Villarreal elsőzéséhez. Kis szépséghibája a dolognak, hogy a tökutolsó Malagát verték, akik négy ponttal szerénykednek a 20. helyen. (Villarreal-Malaga 2-1 gólszerzők: Nilmar, Capdevila illetve Luque)

A premiereknél maradva, megvolt az első edzőváltás is a bajnokság idei szezonjában. A tavaly éppen a szezon közben munkába álló Abel Resinot, Quique Sanchez Flores váltja az Atlético Madrid kispadján. A lelátón jegyzetelő új mester, egy olyan csapatot vesz át, amelyről a szezon beharangozójában azt írtuk, hogy fejnehéz a bombaerős csatársora miatt. Azóta a csapat 8 bajnokin 10 gólt szerzett, soraiban az Aranycipős Forlánnal, míg a BL-ben eddig egyszer sem találtak be. Szombaton kiharcoltak egy döntetlent az 50. perctől kilenc emberrel küzdő Mallorca ellen, akik az ex-reálos Borja góljával egyenlítettek a 92. percben.  Manzano legénysége így a 6. helyen áll, ami szintén ellentétes a szezont megelőző várakozásainkkal. (Atlético Madrid-Mallorca 1-1 gólszerzők: Forlán illetve Borja Valero)

További eredmények:

Tenerife-Xerez 1-0 gólszerző: Alfaro
Racing Santander-Osasuna 1-1 gólszerzők: Arana illetve Pandiani


Hétfőn átvehették díjaikat a spanyol első-, és másodosztályának 2008-2009-es legjobbjai.
 
Arany illetve ezüst Pichichi-díj a ligák gólkirályainak: Forlán (Atlético Madrid, 32 gól) és Nino (Tenerife, 29 gól)
Zamora-díj a ligák legjobb kapusainak: Victor Valdes (Barcelona, 31 gól) illetve Cobeno (Rayo) és Claudio Bravo (Real Sociedad)
A legjobb spanyol góllövőnek járó Zarra-díj: Villa (Valencia, 28 gól) és Nino
Guruceta-díj a legjobb játékvezetőnek: Megia Davíla és Perez Lima
Miguel Munoz-díj, a legjobb edzőknek: Guardiola (Barcelona) és Marcelino (Zaragoza)
 

413 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr901480004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.07. 20:44:56

Asszem elküldeném a védelmet a ****** a Mallorca kapus helyében ilyen kipattanó takarítás után 3 bravúrt követően...

Mourinho már nem a király 2009.11.07. 20:46:16

@Anthony - awkward silence: nah mostmár a meccs szempontjából tárgytalan.

hakapesz imi 2009.11.07. 20:46:51

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Meglátjuk, meglátjuk. Hehe. Közben megérkezett! Titi! Végre!!!!!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.07. 20:49:15

@hakapesz imi: Mármint ne érts félre, nyilván nyer a Barca, de ott és akkor, abban a pár percben sikeresen élt a katalán fegyverrel a Mallorca.

hakapesz imi 2009.11.07. 20:50:39

@_Maverick: Pedro inkább jobb szélen játszik. Ha így folytatja, Messinek is oda kell majd tennie magát rendesen, ha tuti kezdő akar lenni. Ez jót tehet az egész csapatnak. Krikicnek Ibrát kell(ene) versenyre késztetnie. Maxi reszpekt, hogy felvette a kesztyűt, nem pedig lelépett inkább, mint mondjuk Dos Santos 2 éve...

hakapesz imi 2009.11.07. 20:56:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Igen, értettem. Igazából kicsit késve kapcsolódtam be, pont akkor, mikor a Mallorca nyomott, és 1-2 percig igencsak tanácstalannak tűnt a Barca védelme, meg a középpály is... Aztán csak feltalálták magukat a fiúk. Hehe.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.07. 22:01:00

Aki le meri írni hogy ez a ma esti Barca jó volt, a Mallorka kurva erős és hogy esélyesek vagyunk a BL-továbbjutásra elsírom magam...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.07. 22:08:05

kezdés mint minden atleti - realon, most se kellett 5 perc se:)

nasteey 2009.11.07. 22:29:03

@csizsikpizsik: Sírhatsz. Egy Sergi - Keita - Touré középpályás triótól többet vártál? Vagy 3-1-es vezetésnél többet a becseréltektől? Amikor a Vb miatt rövidebb a szezon, plusz még egy Klub Vb-re is menni kell? Pont annyit adtak ki magukból, amennyi ahhoz kellett, hogy üssék a Mallorcát.
Ja, és első helyen megy tovább a Barca.

@_Maverick: Pedro már Pedrito néven Rijkaard alatt is játszott, igaz nagyon keveset. Szubjektív: nem látszik rajta a Barca nevelés, 1v1-ben vagy gyenge, vagy nem meri bevállalni a cseleket, összjátékban sem nagyon van benne. A rúgótechnikája és a helyzetfelismerése viszont átlagon felüli, ha a 16-oson belül nem figyelnek rá, és jó labdát kap, nagy százalékban gól is lesz belőle. Zárójeles: pár évet lehúz még Barca mezben, talán leeseik pár cím csapat szinten, majd úgy gondolja, hogy többet érdemel mint a kispad Messi mögött, ezért lelép egy spanyol középcsapathoz.

Btw, a Atleti mikort nyert utóljára a Real ellen? Ha van csapat aki ellen mindig teleszart gatyával mennek ki, az a Real. Bár a Barca ellen is bele szoktak szaladni a pofonba, de a Real ellen meg hosszú évek óta nem nyertek emlékeim szerint.

rizla 2009.11.07. 22:30:38

@hakapesz imi: mezőnyben gyenge pedig. de a gólerősségével kárpótol, az igaz, a szabija is nagyon szép volt a harmadik gól előtt.

az atleticora meg nincsenek szavak, olyan szánalmasak. a madridnak jól jön ez a meccs, tovább csiszolhatják azt, amire a milan ellen már ráéreztek..

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.07. 22:36:38

Na vajon feláll úgy az Atleti, mint tette azt a Chelsea ellen? Nem úgy néz ki.

értelmetlen_nevű 2009.11.07. 22:51:18

Hihetetlen az Atletico, 0-2 állásnál, a saját térfelükön próbálkoznak műeséssekkel.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.07. 23:05:24

@peter135: Köszi, akkor jól emlékeztem, csak azt hittem végleg oda került.

Tika_ 2009.11.07. 23:08:43

@hakapesz imi: ja, persze, Messi nyilván tövig rágja a körmeit... jesszusom, baszki, ne igyál annyit meccsnézés közben :))

jó meccs volt, köszi fiúk. Ibra minden szempontból megérdemelte volna, hogy lőhesse a tizit. A gólpasszáért :leborul:
többit holnap

értelmetlen_nevű 2009.11.07. 23:41:11

ha pontot veszít ma a real, az nagyobb égés lesz, mint a 4-0 a kupában.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.07. 23:45:13

VdV - Kaka csere??????????????? Hát mi ez????

értelmetlen_nevű 2009.11.07. 23:48:06

@_Maverick: This is madness!

Egyébként Pellegrinivel mi történt? A 70. perc környékén "ápolni" kellett.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.07. 23:58:20

@értelmetlen_nevű: Nem tudom, de a cseréket elnézve nem sikerült tökéletesre az ápolás... :)

Kezdeném az Atletivel: ez a csapat mi a frászt művel az esetek 90%-ban?? Olyan közönségük van, amiről a Real meg a Barca csak álmodhat! Olyan tűz van elfojtva a csapatban, hogy az valami hihetetlen, de csak évente pár percre használják (lásd: ez a 15 perc és a Barca elleni tavalyi meccs, a 4-3). A képesség is vitathatatlan, az uccsó 10 percben elképesztő milyen megoldásaik voltak. Minden adott, nem értem!

Mellesleg mi indokolta, hogy az edző által év meccseként aposztrofált derbire Maxi és Kun nem kezdőként nyargalt ki?

Ami meg a Realt illeti: mi a jó istennek adtuk el Robbent, megint csak ezt tudom kérdezni, és milyen megfontolásból cserél Pellegrini? Meccs előtt le van írva kit fog cserélni és állástól függetlenül meghúzza? Mondjuk 70 percig jók voltunk, az idei mércével mérve, így nem vagyok elégedetlen, de alaposan rám ijesztettek a srácok. És persze isten áldja Casillast továbbra is!:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 11:53:57

Ez az Atlético-Real meccs az egész Atlético Madridnak a szimbóluma volt.

Az elején hangzatos bejentések, az év meccse, nekik megyünk stb., aztán öt perc alatt gyakorlatilag el is vesztették a mérkőzést, utána szánalmas vergődés, rossz nézni, nem is értem magam, hogyan is szimptizálhatok ezekkel. Aztán amikor kicsit följavulnának, egy elképesztően nevetséges gól, Perea szinte odaadja a labdát Higanynak, 0-3, vége mindennek.

És amikor már tényleg mindennek vége, és kezdődhetne az elásás, akkor egyszerre csak elkezdenek szárnyalni, Agüerot nem lehet szabályosan szerelni, kiállítják Ramost, és jön Forlán, 1-3, majd Kun, 2-3, és fergeteges támadásokat vezetnek, csak az őrangyal menti meg a Realt az egyenlítéstől, én meg ismét szerelmes leszek az Atletibe, hogy igen, na igen, ez a foci... de már későn. Mert a meccs elúszott... Ekkora lúzer csapat tényleg nem létezik még egy.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 12:11:55

@_Maverick: "Olyan közönségük van, amiről a Real meg a Barca csak álmodhat! Olyan tűz van elfojtva a csapatban, hogy az valami hihetetlen"

Így van, fantasztikus közönségük van, és egyébként egész Spanyolország egyik legnépszerűbb csapata az Atleti. A Vicente Calderón pedig csodálatos hangulatú pálya lehet.

Amikor elkapják a fonalat úgy istenigazából, szerintem bárkit a világon megvernének. Mint tavasszal az utolsó tíz fordulóban. Aztán meg olyan mélységekbe képesek alámerülni, hogy az ember csak csóválja a fejét csodálkozva...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 12:16:55

@Tika_:

Ibra hatalmasat játszott, a mezőny legjobbja volt, a gólpassza fenomenális. De én nagyon is helyesnek tartottam, hogy Messi lője a tizit: neki sokkal nagyobb szüksége volt most egy kis önbizalomcsomagra. Maradona hülyeségeket beszél róla, az argentin sajtó szétszedte, érezhetően kissé maga alatt van. Pont az ilyen dolgok, mint ez a 11-es, hozhatják vissza a játékkedvét.

kroos 2009.11.08. 12:25:41

@Csöncsön: :)))))))))
Hihetetlen volt, tegnap megnéztem én is a Barca meccsét.
A kapusról 4 szer pattan ki a labda és nem ér oda sosem védő, meg pl. az egyik gól elött 5 barca játékos volt ÜRESEN a hosszú oldalon.
DDD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 12:36:31

@kroos:

Nem igaz, mert csak háromszor pattant ki. :-)

Egyébként akkor lenne hiteled szidni az ellenfél védekezését, ha nem pont a Bayern lett volna az, amelynek védelmét az utóbbi két évben a legdurvábban szedte ízeire a Barca.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 12:39:49

@Csöncsön:

Ja, mármint a Realé mellett. Real és Bayern szurkolóktól vicces hallani, amikor a Barca ellenfeleinek védekezését csepülik...
:-)

sporttárs 2009.11.08. 14:44:46

@Csöncsön: Ettől még vicces volt, nem étem, mit nem értesz.
A barca meg a Ral ios úgy nert tegnap, hogy abban szépen benne volt minden, amit az ellenfelek minőségéről meg ennek megfelelően a bajnokságról írni szoktunk.

A Barcelona továbbra sem emlékeztet engem játékában a tavalyira, a Realról meg (illetve feladata "nehézségéről") mindent elmond, hogy elbírja Pepét a védelem közepén... És ezzel együtt röhögve vezetik ezek ketten a bajnokságot, persze kiváló játékosok, nincs itt meglepő, csak a mezőny tökéletes töketlenségében.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.08. 14:58:05

Tényleg nem vitaindítóként, de azért eddig nagyon úgy látszik, az olasz bajnokság annyiban mindenképpen jobb a spanyolnál - hozzáteszem, jelenleg - hogy jelenleg azért még több csapat is apellálhat legalábbis elméletben a bajnoki címre, Inter, Juve, Sampdoria, még a Milan is ott van, míg a Spanyolországban elképzelhetetlen már a legelején is, hogy ne a Barca vagy a Real legyen a bajnok. Megnit hozzáteszem, jelenleg.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:02:05

@sporttárs:

Én már nem hiszek nektek. :-)

Szerintem is gyengébb játékban a Barca idén, mint tavaly, de a tavalyi játék kapcsán is mindig mindenki csak az ellenfelekkel foglalkozott. Ez így komolytalan. Az Atlético kieső helyen áll: melyik bajnokság kiesője szorongatná meg úgy az egyik bajnokesélyest, hogy az csak a szerencsének köszönhesse, hogy nem kap tőle négy-öt gólt negyedóra alatt?

Inkább azt kéne látni, milyen óriási meccs volt ezt az Atleti-Real is, micsoda potenciál van itt még a kiesőjelöltekben is! Amikor mindenki temetné őket, akkor is elő tudnak kapni a zsákból egy Agüerót.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:04:04

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Szerintem Olaszországban már rég eldőlt, hogy idén is az Inter lesz a bajnok. Valami hatalmas csoda esetén talán-talán a Juve. Más csapatnak esélye sincs.

Akkor már Spanyolországban a Sevilla sikerére több pénzt tennék, mint mondjuk Olaszországban a Sampéra.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.08. 15:05:58

@Csöncsön: Az Atleti csak a mutatott teljesítménye alapján kieső jelölt, a benne lévő potenciál alapján viszont messze nem.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ellentmondott ennek az Inter hét pontos vezetése. Nagyon remélem ugyan, hogy nem szerzi vissza az Inter ma ezt az előnyt, de sajnos arra van nagyobb sansz, hogy megteszi.

Mr.AT 2009.11.08. 15:07:19

@Csöncsön: Második bekezdésbeli kérdésedre: az olasz.

Csak pár példa:
Inter-Bari 1:1
Juve-Napoli 2:3

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:09:11

@Mr.AT:

A Bari és a Napoli nem állnak kieső helyen. Jó kis középcsapatok. (Sőt a Napoli jelenleg hatodik helyen áll!)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.08. 15:09:42

@Csöncsön: Még így így is, hogy az Inter ennyire kiemelkedik, úgy vélem több esély van egy másik csapat győzelmére, mint hogy Spanyolországban a Realon és a Barcan kívül más beleszóljon. Szerintem.

@popp: Biztosan vezet az Inter, ez tény, de ettől még tartom, hogy több esélye van beleszólni a végkimenetelbe más csapatnak, mint a spanyoloknál.

Slice 2009.11.08. 15:09:55

@Csöncsön: Szerintem nem pont az ATMA-t kéne példának felhozni ha a kiesőjelölt csapatokról van szó. Sokkal többre lennének képesek. Ez kb. olyan mintha az angoloknál kiesőhelyen állna a ManCity vagy a Tham és játszanának egy nagy meccset a Big4 valamelyik tagjával..Őszintén szerintem az olaszoknál sem többesélyes a bajnokság, már rég eldőlt hogy az Inter behúzza.

Mr.AT 2009.11.08. 15:12:39

@Csöncsön: A Bari erőn felül teljesít, míg az Atletico messze alulmúlja önmagát. Játékerő tekintetében az Atletico feltétlen erősebb csapat, mint a Bari.

Az meg amúgy röhejes, hogy pont a madridi derbit hozod példaként, ahol az Atletico 10 ember ellen végre ki tudott dolgozni pár helyzetet. Ez a meccs akkor is nagy meccs lenne, s a Real akkor is izzadni lenne kénytelen, ha mondjuk az Atletico harmadosztályú lenne, s mondjuk a kupában találkoznának.

hakapesz imi 2009.11.08. 15:13:37

@Tika_: Hehe, errefelé kurta drága a pia, nem engedhetem meg magamnak. :( Nem azt mondom, hogy most rögtön versenyképes Messivel, de amikor lehetőséget kapott eddig, rendre élt is vele. És ez a belépő erre a posztra. Csak annyit mondtam, jó hogy van minőségi alternatíva Messi helyettesítésére, ha nem is klasszis megoldás hosszútávon. Még, nem az!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:15:18

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Nem tudom, miért lenne a Sevillának kevesebb esélye, mint a Sampdoriának.

@Slice: @popp:

Igen, de jelenlegi formájukban kiesőjelöltek. Ez természetesen megváltozhat, sőt biztos vagyok abban, hogy meg is fog változni; dehát nem januárban játszottak a Reallal, hanem most.

Ezzel: "az olaszoknál sem többesélyes a bajnokság, már rég eldőlt hogy az Inter behúzza." egyetértek. Pontosabban: csak az Inter ronthatja el.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.08. 15:16:29

@Csöncsön: Azért, mert Itáliában 1 kiemelkedő csapat van, a spanyoloknál pedig kettő. 2 hatalmasságot azért nehezebb legyűrni, mint egyet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:17:25

@Mr.AT:

És miért került emberhátrányba a Real? Azért, mert Agüerot a legjobb védőjük sem bírta szabályosan szerelni.

Egyébként azért hozom föl ezt a példát, mert @sporttárs: látta ebben újabb bizonyítékát a spanyol Liga komolytalanságának.

Slice 2009.11.08. 15:18:50

@Csöncsön: Hát igen a jelenlegi formájukban azok. De így is sok különbség van egy ATMA(akik bár kiesőjelöltek, de többre képesek és egy-egy nagy meccsre felszívják magukat) és pl egy Gijon között( akik kiesőjelöltek, de többre nem is nagyon képesek). Tavalyi PL-ből hoznék példát, amikor a Tham gyalázatosan játszott, pedig sokkal többre képesek, és az Ágyúsok ellen mégis kihoztak egy 4-4-et. Hasonló szerintem a 2 eset. Huzamosabb távon idén szar az ATMA, de feltudják magukat szívni és szerintem ezért nem lehet őket 1 lapon említeni a Gijonnal pl. Meg persze a játékosok minősége miatt sem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:20:29

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Uhh, mit fog ehhez szólni AT Úr? :-)

Én nagyon meglepődnék, ha hosszú távon a Samp lépést tudna tartani a Juventus-Inter duóval.

Mr.AT 2009.11.08. 15:21:12

@Csöncsön: Matematikailag naná, hogy csak az Inter ronthatja el. Ez minden, bármely ligát pillanatnyilag vezető csapatra igaz, hisz nyilván bárki más csak akkor előzhet, ha ő pontokat veszít.

Csak épp az Interre sokkal nehezebb feladat vár Itáliában, mint a két nagyra Spanyolországban. Itt a legkisebb kiscsapatok otthona is igazi katlan, példaként hoznám pl. a tavaly Atalanta-Inter 3:1et.

Nálunk a Juve egyértelműen a legerősebb rivális, ha végre kikecmereg a sérüléshullámból, simán tarthatja a lépést az Interrel. Mögöttük pedig ott lesz a Milan-Fiorentina páros, ha nem is direkt bajnokesélyesként, de kellemesen nyomasztó közelségben.

Slice 2009.11.08. 15:21:15

@Slice: Bár belegondolva a Gijon egy szar példa volt, nyugodtan vedd Xereznek:):D

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.08. 15:21:51

@Csöncsön: Félre ne érts, nem tartom én komolytalannak a spanyol bajnokságot, fel se merül bennem ilyen, de azt tartom, hogy több esély van meglepetésre, meglepő eredményekre Itáliában, mint Spanyolországban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.08. 15:23:25

@Mr.AT: Kevésszer van ilyen, de egyetértek veled.

@Csöncsön: Pedig tény, jelenleg egy kiemelkedő csapat van a Serie A-ban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.08. 15:23:42

@Mr.AT: @Csöncsön: Most AT-nek van igaza, egy városi derby mindig más tészta, mint egy bajnokesélyes és egy kieső jelölt mezei meccse. Azt kár fölhozni példának.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:26:21

@Slice:

Ez igaz. És találó is a hasonlat. Sok tekintetben különben a Tottenham az angol Atlético (vagy az Atlético az angol Tottenham.) De sporttárs részéről nem sportszerű fölhozni egy olyan meccset példaként, amelyet egyáltalán nem nevetve hozott a Real, sőt...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:28:22

@Mr.AT: "Itt a legkisebb kiscsapatok otthona is igazi katlan, példaként hoznám pl. a tavaly Atalanta-Inter 3:1et."

Ez ugyanúgy igaz Spanyolországra is. Példaként hoznám a Betis-Barca 2-2-t. (A Betis év végén kiesett.)

Ugyanezt @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nak is.

(Rengeteg hasonló meglepetés van a Ligában, sőt...)

Slice 2009.11.08. 15:29:44

@Csöncsön: Persze, igazad van, én csak arra a megjegyzésedre reagáltam, hogy "Az Atlético kieső helyen áll: melyik bajnokság kiesője szorongatná meg úgy az egyik bajnokesélyest, hogy az csak a szerencsének köszönhesse, hogy nem kap tőle négy-öt gólt negyedóra alatt?"

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.08. 15:31:56

@Csöncsön: Oké, de azzal nem tudsz vitatkozni, hogy 2 kimagasló csapattal áll szemben 1, így kétszer olyan nehéz az első helyre férkőzni, elméletileg is, mint egy kiemelkedő csapat ellen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:32:25

@Slice:

Oké, akkor ezt a szálat el is varrhatjuk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:34:55

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Abban nem értünk egyet, hogy szerintem a Juve ugyanúgy nagy csapat Olaszországban, ahogy Spanyolországban a Real. Akármilyen pocsék formában legyenek: hosszú távon iszonyatosan nehéz megelőzni őket.

kroos 2009.11.08. 15:41:39

@Csöncsön: tényleg azt hiszed hogy a hetente jelentkező esetleges kritikákra mindig elég érv az a tavalyi 45 perc a Bayern ellen?
Ne legyél már ennyire nevetséges.(ennél is jobban)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:48:31

@kroos:

Nem a Bayern elleni 45 percről van szó: egy olyan csapatról beszélünk, amely Európa legjobb csapatainak védelmeiből csinált bohócot, végigverte a világot. És mi a válasz? Hogy az ellenfél milyen béna, nem is védekezik...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.08. 15:48:57

@Csöncsön: Minden tisztelet mellett, de a Juventus jelenleg messze nem olyan stabil és erős hosszútávon, mint a Real. Kétlem, hogy lenne olyan versenyfutás mint Spanyolországban. Aztán ne legyen igazam.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 15:56:51

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Nem is kell sem erősnek, sem stabilnak lennie ahhoz, hogy biztos BL-helyet szerezzen. Ez a rutin és a játékosállomány. Hidd el: én is nagyon örülnék, ha mondjuk a Genoa komoly esélyese lenne a scudettónak, dehát be kell látni, hogy nem az...

kroos 2009.11.08. 16:07:39

@Csöncsön: Nézd, a spanyol bajokságban vannak olyan szituáciok védekezésben amik más bajnokságban szinte elképzelhetetlen.
Akármit játszott a Barca a Bayernal. Az a meccs teljesen indiferens ebből a szempontból.Mi köze a Mallorcának amúgy a Bayernhez?

shinigami 2009.11.08. 16:14:43

mondjuk a tegnapi real meccshez annnyit h 3-0 utan ossze birt hozni az atma egy valoban kivalo passzt, es 10 ember ellen mar focizni is hajlandoak voltak
elotte kb a real azt csinalt amit akart

sporttárs 2009.11.08. 16:53:42

Ha az a bajnokság komolyságának a mércéje, hogy a kieső meg tudja-e szorongatni az éllovast, akkor Európa szinte öszes országában igen komoly bajnokságok zajlanak.

nasteey 2009.11.08. 17:50:14

@sporttárs: "a Realról meg mindent elmond, hogy elbírja Pepét a védelem közepén..."

Azért tegnap amit összeszerencsétlenkedett Agüero gólja előtt... :D Nyomás alatt nagyon gyengén teljesít, a sorozatos hibái alá már csak a Benny Hill zene hiányzik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.08. 19:44:19

@kroos:

Na hát, pont ez az, ami engem a legkevésbé sem érdekel, amíg ugyanez a támadó szituációkról is elmondható.

Tika_ 2009.11.09. 15:00:59

@nasteey: Azért poén, hogy a Barca a 2. félidőben (Xavi és Messi beállása után) játszott jobban, mégis az első félidőben döntötte el a meccset. Szokásos, 1 félidőt játszottak csak :) – ami az általad leírtak miatt teljesen érthető.

@Csöncsön: Ebben meg neked van igazad, és hajlok rá, hogy ez az erősebb érv. Ibra egyébként Henrynak is adott egy gólt, aki hatalmas vetődéssel repült be elé, különben Ibra rúgta volna be :))).

@hakapesz imi: Igen, én is végre azt érzem, amire az előző idényben hiába vártam, hogy kezd alternatíva lenni a kezdő 11-re. Néhol már majdnem minőségi :).

Pedro egyébként idősebb, mint Bojan

Sath 2009.11.09. 15:21:53

Vitatéma:

szerintetek ez a csigriszkij volt a szezon legszarabb igazolása?

Olyan bizonytalan folyton...őrület, amióta meg Marquez felépült őt is erőlteti guardiola, pedig annak sem sok értelmé van eddig. Pedig előtte olyan stabil volt a Pique puyollal középen... remélem az inter ellen ők kezdenek. szélen pedig visszatér alves...plusz henry is formába lendülne, na akkor nem vár kellemes este az interre :D

Nagyon remélem, BL nukdácsolásra az egyetlen méltó válasz ha lenyomják a srácok a mourinhoékat.

Sath 2009.11.09. 15:22:38

@Sath:
nukdácsolásra=bukdácsolásra

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.09. 15:29:21

@Sath:

Lehet, hogy csak a "Pep knows" mondatja velem, de én türelmes lennék Csigrinszkijjel. Vannak hülyeségei, de a képességei szerintem megvannak. Pep nyilván azért játszatja sokat, hogy minél jobban összeszokjon Piquével, illetve a többiekkel.

"Nagyon remélem, BL nukdácsolásra az egyetlen méltó válasz ha lenyomják a srácok a mourinhoékat."

Az bizony igen jó dolog lenne.

Tika_ 2009.11.09. 15:39:46

@Sath: tegnapelőtt bennem is felmerült a 17 milliós (ha jól emléxem) Cáceres, mint sikerigazolás... De amíg ő előtte nem focizott előtte európai nagycsapatban, addig Csirginszkij UEFA-győztes védő. Úh biztos idő kell neki - ezzel az érvvel hessegettem el a kidobott 25 millió rémképét...
Mondjuk Márquez-nél legalább jobb :D.

shinigami 2009.11.09. 15:47:06

csak nekem tunt ugy h az inter mar a barca elleni strategian dolgozott a roma ellen?

horas 2009.11.09. 15:51:18

@Sath: @Csöncsön: @shinigami:
Én Inter szinpatizáns vok,de bekell látnom,hogy sztem amire az Inter készül a Barca ellen,ahhoz képest a tavalyi Chelsea vizit maga volt a sziporkázás...sajnos

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.09. 15:57:20

@horas:

Ezzel az a gond (Inter részről), hogy úgy védekezni, ahogy a Chelsea, szerintem a világon egyetlen csapat sem képes, és lehet, hogy a Chelsea is csak egyszer volt képes rá. Ráadásul ott is a játékvezetőn múlt a pontszerzés, mert Henryt a mezénél fogva rántották le a 16-oson belül, amire a bíró nagyvonalúan továbbot intett.

(További nehezítő tényező: Ibrahimovics föltűnése.)

Persze számolhat úgy az Inter, hogy elég lesz a Rubint legyőzni, dehát az sem tűnik olyan magától értetődő könnyűségű gyerekjátéknak. Brutál egy csoport ez.

nasteey 2009.11.09. 16:27:17

@Sath: Túlzás lenne leírnom, hogy elégedett vagyok vele, de egy 22 éves védőtől nem nagyon kell többet várni. Ha 2 év múlva is ennyi hibával dolgozik, akkor kijelenthető, hogy rossz igazolás volt.
Mondjuk én azt mondom, sokak szemében szálka az ára. Mert ugye Piqué is bizonytalankodott tavaly év elején, de ő 5 millió volt. Puyol meg ingyen, és ő sem a magabiztosság példaképe volt ilyen fiatalon. Csak ezeknél az eseteknél nincs ott, hogy már megint őrült sok pénz ment el a semmire. (Marquezt meg hagyni kell, hogy ráérezzen, 2006-ban mocskosul nagyot játszott, aztán Rijkaard utolsó évében borzalmas volt, tavaly megint lehozott sok meccset tanári módon, a mostani sérülései után megint nem találja magát...)
Btw, a mostani Sportban nyilatkozott Dmitro, (mennyivel egyszerűbb a keresztneve :D), elismerte, hogy gyengén játszik, és ezért fütyülték ki. Azt mondta tanulnia kell, mert itt zónáznak, a Sahtarban meg emberfogás volt. Egyébként szimpatikus módon már próbált spanyolul/katalánul nyilatkozni. Ha jól emlékszem Rivaldo pl. sosem tett ilyet. Bár őt anélkül is imádták. :D

krysal 2009.11.09. 18:25:28

Talán fölöslegesen hívom fel a figyselmet a nyilvánvaló tényre, hogy a Real másfél félidőnyi macska-egér harc után (eredménye 3szerzett, 0 kapott gól), kényelmesedett el, emberhátrányba került (elszoktak tőle, hogy gólveszélyes ellenfél is lehet a pályán, lásd Kun), és szivatta meg magát.

Könyörgöm, a meccs egészét nézve csak teliszájjal szidni lehet az AtMa-t. 70percig gyakorlatilag pályán sem voltak, aztán emberelőnyben húdenekimentek a Reálnak (mi addigra behoztuk Rault egy szem éknek, akinek elég kemény feladat volt egymaga tartani a labdát...még szép, hogy jöttek, mint a veszedelem...), de kérdem én, ez annyira megsüvegelendő? Szerintem eléggé alap, pláne egy ilyen presztizsű meccsen.

krysal 2009.11.09. 18:26:16

@krysal: hpsz, ez kifejezetten @Csöncsön: -nek szólt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.09. 18:30:31

@krysal:

Nem értem, miért nekem írod; én itt @Csöncsön: leírtam véleményem a meccsről, mely lényegében, úgy látom, egyezik a tiéddel.

Egyébként nekem pont az jutott eszembe, hogy mennyire, de mennyire megérdemelné a Real Madrid, hogy végre egyszer ő veszítsen el egy ilyen mérkőzést. Eddig mindig fordítva volt: 75 percig nem mutatnak semmit, aztán valahogy behúzzák. Most végre átkerülhettek volna a bráner másik végére.

krysal 2009.11.09. 18:50:24

@Csöncsön: az első ezirányú kommenteddel egyet is értek, de leginkább erre "Inkább azt kéne látni, milyen óriási meccs volt ezt az Atleti-Real is, micsoda potenciál van itt még a kiesőjelöltekben is! Amikor mindenki temetné őket, akkor is elő tudnak kapni a zsákból egy Agüerót" Simán le lehetett volna hozni (sőt, inkább kellett volna) azt a meccset a fél-sérült Aguero ide, vagy oda. Vert az ideg, mi brét vettünk a szánkba az odafigyeletlenségnek hála.

És ez a 75 percig nem csinálnak semmit-dolog (ha jól emlékszem, márpedig az utóbbi két évben nem mulasztottam meccset) általában 0-0ig volt igaz, aztán rúgtunk egy gólt. És persze ne felejtsük el hozzátenni, hogy azokon a meccseken az ellennek sem volt megtiltva, hogy változtasson az eredményen...

Egyébként, ha Madridi balf***kodás kell, emlékezz a tavalyi Barca-Realra (megküzdöttek az egy pontért böcsülettel, és mégis tükörsima 2-0 a Barcának), a Ral-Barcára (nyeregben 1-0, aztán a vége az évtized pofonja), vagy gyakorlatilag bármelyik BL-nyolcaddöntőre... (a kedvenc Roberto Carlos első perces labdavesztése a BM ellen. Ha más nem, kroos egész biztos emlékszik...) Rendre vannak a bráner másik végén, csak tessék kinyitni a szemünket.

gotanfun 2009.11.09. 18:54:37

Navas válogatott lett. Tapsot kérek! Debüt a Vicente Calderónban Argentína ellen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.09. 18:57:16

@krysal:

Olyan meccsekre gondolok, amikor lefutballozzák az ellenfelet, de legalábbis jobbnak tűnnek nála, és győzelmet érdemelnének, a végén mégis összeomlanak. Na az ilyen elég ritka. Fordítva viszont jóformán mindennapos, de legalábbis mindenhetes. No mondjuk a Milan elleni 2-3 tényleg ilyen volt, de annak meg pont nem örültem... :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.09. 19:01:25

@gotanfun:

Taps. (Lehet, hogy pillanatnyilag a világ legjobb jobbszélsője?)

krysal 2009.11.09. 19:03:22

@Csöncsön: naugyi, van nálad is ellenpélda. Hidd el, volt olyan is éppen elég a közelmúltban. Roma ellen idegenben a BL-ben. Sevilla ellen otthon tavaly. Milan ellen bármelyik meccs. Stb.

kroos 2009.11.09. 19:05:55

@Csöncsön:
,,Na hát, pont ez az, ami engem a legkevésbé sem érdekel, amíg ugyanez a támadó szituációkról is elmondható. "
na talán kezded megérteni, vagy inkább elfogadni amit probálok mondani.
@krysal: a Bl leggyorsabb gólja még mai napi azt hiszem.
Ami nekem ilyen fájó az Análka fejese...az valahogy nem megy ki a fejemböl...:(

kroos 2009.11.09. 19:07:19

@mocsing: mindjárt jön carlos szabija ami Kahn hasa alatt ment be.:))

gotanfun 2009.11.09. 19:07:45

@Csöncsön: Talán Marcelot kellene megkérdezni, én beérem annyival, hogy jó képességű fiatal jobbszélső. Most mondjuk kivételesen szar volt a Villarreal ellen. Kellett az öreg a háznál. ;-)

krysal 2009.11.09. 19:11:24

@mocsing: kiráz a hideg. Ha direkt csinálja, se sikerül neki ilyen "jól"....

@kroos: ezt a labdát már nem csapom le:P

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.09. 19:16:57

@kroos:

Én értem, hogy a spanyol bajnokság nem a fantasztikus védelmekről szól. Néztem hétvégén a Chelsea-MU-t, na, ott aztán volt védekezés rendesen, kapura lőni alig lehetett. A spanyol csapatok nemzetközi meccseken is mindig kapnak néhány gólt, még akkor is, amikor "előrefelé" sokkal jobbak, mint az ellenfél. Viszont lőnek is! Direkt nem a Barcát említve: a Villarreal egy holland csapatnak 9-et lőtt, a Lazionak 5-öt, a Sevilla és a Real lőtte a legtöbb gólt az idei BL-ben, a Valencia az EL-ben 15-nél jár stb.

Ha a védekezés érdekelne, olaszokat vagy a Chelsea-t nézném. (Kommentároknál is idegesíteni szokott, amikor egy-egy gólnál mindig csak arról beszélnek, hogy melyik védő hol hibázott. Elveszik az ember gyermeki gólörömét.)

krysal 2009.11.09. 19:23:36

@Csöncsön: Ennek analógiájára: nem is a Real lenne, ha megtanulnának rendesen védekezni. Hjaj, régi szép idők... "Többet kell rúgni, mint kapunk":)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 19:25:46

@krysal: @Csöncsön: A lefocizás kicsit erős kifejezés apafejek. A Római meccsen valóban sokkszor adogattatok a mi térfelünkön, de olyan komoly nyomás nem volt, gólhelyzetetekre sem nagyon futotta, csak egy-egy kósza távoli lövésre.. A mi kontráinkban, viszont mindig ott volt a veszély, a konkrét helyzetek alapján akár nagyobb is lehetett volna a különség. A két meccs alapján meg nem is kérdés, hogy megérdemelten jutottunk tovább.

krysal 2009.11.09. 19:34:18

@popp:ha nyitott szemmel olvasod, láthatod, hogy kifejezetten az idegenbeli meccset írtam. Az a megpattanós-egyenlítő gól akkora mák volt, mint ide Kcsortuleninrogyilszja. "A mi kontráinkban, viszont mindig ott volt a veszély" nem is tudom 100%ig komolyan venni. Ja, és abban meg 0 veszély volt, hogy folyamatosan mi vezettük a támadásokat, és állandóan ott pattogott a labda a kaputok előtt.

Mindazonáltal legyen szép az estéd (kifejezetten az első gól miatt linkelem, lásd), másrészt ez a kommentátor simán indulhatna a Leghülyébb Gólöröm megtisztelő címéért.

www.youtube.com/watch?v=XoofunIggC0

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.09. 19:36:04

@popp:

Ezt miért nekem? Pont én írom, milyen ritka, hogy a Real úgy járjon, ahogy sokszor az ellenfelei. Bár krysal épp meggyőzött, hogy néha az is előfordul.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 19:52:30

@Csöncsön: Mert a Milan meccsre tett megjegzésedre is vonatkozott az első mondat ;-).

@krysal: A térfelünkön pattogott a labda, nem a kapunk előtt és nem veszélyes támadásokat vezetetek, hanem alibi oldalpasszkkal adogtátok tovább a labdát - apró különbség. Mondom néhány távoli nem túl veszélyes távoli lövésetekre emlékszem a második félidőben. Amúgy vezető gólotok után az egyenlítés előtti szakaszban éppen mi szorítottunk be titeket. Összeségében persze nálatok volt többet a labda, de az nem egyenlő a lefocizással Nagyon szervezetten játszottunk, ezért ti nemigen kerültetek helyzetbe, a mi kontráinkban viszont benne volt a veszély.

Amúgy szinte természetes, hogy másképp látjuk.

hakapesz imi 2009.11.09. 20:40:19

Hol van már az összefoglaló (hamár be- vagy összeharangozó sehol...)?! Hová vezet az, ha a múlt játéknapok posztjain folyik a bölcselkedés? Hogy keresheti majd vissza az utókor az értékes hozzászólásokat, ha pontatlan a katalógus???

krysal 2009.11.09. 23:30:47

@popp: "Amúgy szinte természetes, hogy másképp látjuk. "

...de legalább a gólöröm tetszett?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.10. 01:02:01

@krysal: Már, hogy a viharba ne. De mutatok egyet ahol végképp megőrül Carlo: www.youtube.com/watch?v=mH57-sfRaDk&feature=related

kroos 2009.11.10. 11:07:01

@Csöncsön: csak annyit hogy az antifoci és a szenzácios védekezés nem ugyanaz.

Tika_ 2009.11.10. 16:59:01

@_Maverick: mit vársz a mai meccsetektől?
no offense

gotanfun 2009.11.10. 17:58:18

Gondolom a sport klub a Real meccset fogja közvetíteni, már csak a csapat reklámértékéből adódóan is. :-) Fantasztikus lehet arra összpontosítani, hogy "meglehet, gyerünk!" :-D miközben "nem erzem úgy, hogy Pellegrininek fontos lenne a kupa" kommentekkel is nyugtatthatgatja magát a kedves szurkoló, ha netalán nem jönne össze. De ha igen! Pérez boldog lesz, mert lesz pompa, csillogás. Vagy esetleg kiszop a Valencia és a Sevilla és máris nem akkora katasztrófa egy esetleges újbóli blama, hiszen erős ez a spanyol harmadosztály. ;-)

A www.rojadirecta.org oldalon lesz egy pár stream, ahol körkapcsolással fognak közvetíteni egy pár meccset. Legealábbis merem remélni, mert magasról teszek a... na de pszt. Nem akar senki az előző fordulóról írni? Ennyire tragikus volt? Nyert a két nagy és nyertek az "üldözők" is. Hétvégén válogatott meccsek. Csöncsön nem vállalod be a legutóbbi fordulót? ;-)
süti beállítások módosítása