Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 9. forduló - Jóslatok

2009.10.17. 15:33 heinrich

Hemzseg a rangadóktól a Bundesliga kilencedik fordulója, és ebből végre talán láthatunk is valamit. Mindenki, aki a Sportklubra acsarkodott egy szezonon keresztül, most törpejárásban kerülje meg a székházat, miközben köteles felmondani Klausmann Viktor családi történetei közül hármat. A meccsközvetítések hiánya bizony rajtunk is meglátszik; alig lehet népi megfigyeléseket tenni, játékosokat nyomon követni, tendenciákat felismerni, ha egyszer nem látjuk a derbiket. Tovább után félig megalapozott jóslatok, és rég nem látott bundás poszt lapul ebben a disznó hidegben.

Hamburger SV – Bayer Leverkusen 2-1
A forduló csúcsderbije, külön pikantériával, hiszen tavaly Martin Jol nagy hirtelen lelépett Hamburgból, és még ennél is hirtelenebbül Bruno hogyazistenbe-kerül-ez-ide Labbadia jelent meg a színen, csak hogy oltári módon kiröhögjük. Ha valaki most arra számít, hogy visszavonulót fújva fogásba menekülünk, és elsáncoljuk magunkat, az nem olvas elég régen NST-t – a szezon végéig ki fogunk tartani amellett, hogy de facto hiba volt a Leverkusent leamortizáló Brúnó szerződtetése, és edzőnek is pont olyan lesz mint játékosnak, azaz 128 csapatnál edzősködik majd az első és a másodosztályban egyaránt, mindig lesz valaki, aki bedől a megváltó jelmeznek.

A Leverkusen padján meg ugye Heynckes ül, az ő kinevezésével a klub szakított a fiatalok-előre fedőnevű koncepciójával, és egyelőre úgy tűnik, nem döntött rosszul, egy higgadt, sokat látott edző simán elég lehet, hogy Európába kormányozza a csapatot.
Mindkét oldalon komoly sérültek sorakoznak Paolo Guerrero és Mladen Petric ebben az évben már egyáltalán nem léphet pályára, őket – amennyiben a HSV ragaszkodik a megszokott 4-4-2-jéhez, akkor Marcus Berg és Eljero Elia pótolhatja majd. Látszólag az utóbbinak ment könnyebben a beilleszkedés, sokkal több egyéni villanást láttunk tőle, mint a svédek szupertehetségnek kikiáltott csatárától. Elia szerepeltetésének annyi gátja lehet, hogy éppen egy Ausztráliával vívott barátságos meccsről tér vissza; ebben az esetben jöhet a 4-2-3-1, ami egyébként sem tűnik hülyeségnek, hiszen a Leverkusen középpályáján azért át lehet gyalogolni, ha az ember nagyon akar. 

A vendégeknél Renato Augusto hiányában tovább villoghat a kezdőben Toni Kroos, de továbbra is Patrick Helmes és Kadlec hiányában kellene megőrizni a veretlenséget.
Mutasson akármit a tabella, egyik csapat helyezése sem tűnik reálisnak, a veretlenségük meg külön sokkoló.

Bremen - Hoffenheim 3-1
Hohó, igazi csemege, védelmek sehol, átjáróház minden szinten, csel, flikk-flakk, rohanás, lövések rogyásig, bár a szezonban már mindkét oldalon voltak jelei, hogy a csapatok képesek némi komolyságot erőltetni magukra.

Frankfurt - Hannover 3-2
Ezzel a meccsel kapcsolatban mindössze egy dolog jutott eszembe, mégpedig, hogy mi a különbség a közöny és az apátia között. Nem tudom, de nem is érdekel.
Azért Jiri Stajnertől várunk egy duplát, csak ne rühellnénk ennyire a Hannovert.

Nürnberg - Hertha 2-0
Ha volt is bármi reményünk arra, hogy a Herthát látjuk az életben elfogadhatóan játszani, szertefoszlott mikor Friedhelm Funkel susogott be a berlini öltözőbe – mindenesetre elég furcsa megélni, hogy egy Európa Ligában küzdő csapat nyolc forduló után deklarálja, hogy ők bizony csak a kiesés ellen harcolnak idén, más bolt nem érdekli őket.

SC Freiburg - B. München 0-2
A válogatott meccsektől lankadt kolbászok az eddig teljességgel kiszámíthatatlan, bravúrkodásra hajlamos újonc ellen keménykedhetnek, mindezt Olic és Ribéry (és talán Robben) nélkül, a régi-jó 4-4-2-es rendben. Az ilyen meccseket Gomeznek találták ki.

Stuttgart - Schalke 1-1
Áldom a sorsot, hogy egyik csapat szurkolója sem lettem az idők során; bár más-más okok húzódnak a háttérben. Hogy a Schalke 140 milliós adósságának hátterében mi áll, és hogy gázvezeték vajon meghúzódik-e, azt majd Rekordvizemeister elmondja.

Amúgy amilyen forma ez a Magath, ezt a meccset simán behúzhatja.

Wolfsburg – M’gladbach 4-1
Dózert nekik.

Dortmund – Bochum 2-1
Kisebbik Ruhr-derbi, meg minden, de Hajnal Tamás nélkül feleannyira sem érdekes ez a BVB, leginkább abban bízhatnak, hogy Sestak még mindig csaprészeg. 

1.FC Köln - FSV Mainz 05 1-0
A Portsmouth mintájára szerveződött, kivénhedt/lebucskázott sztárok (?) gyűjtőhelyévé avanzsált Köln első hazai győzelmét húzhatja be, főleg ha Poldi koma is úgy gondolja.
 

34 komment

Címkék: német bundesliga h üveggömb

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr921456160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzolutan 2009.10.17. 16:19:51

Müller ma nem játszik jól, viszont ő lőtte az egyetlen gólunkat.:D

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.10.17. 16:21:12

Megnézném Henya arcberendezését a meccs 92. percében, 4-4-nél, amint az extázisban, üvöltve pályára rohanó Labbadia bebólint egy szögletet, majd bucskából felpattanva kiszalad oldalra és tangóra hívja a döbbent partjelzőt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.17. 16:22:57

elképesztő, ha nem a csapatomban játszanának, röhögnék rajtuk. a Klose-Toni páros annyira görcsös, h ilyet még nem láttam. különösen az olasz akar nagyon jól csinálni minden mozdulatot, de ez enyhén szólva sem jön össze neki

Harald hardrode 2009.10.17. 16:43:40

@mocsing: a vicc Toni szokásos szét tett karjelzése, meg a gól előtt is, amit kihagyott. És ki van még a padon, a nagyon meggyőző Gomez, ráadásul eddig a második félidő inkább a Freiburgé.

Harald hardrode 2009.10.17. 16:55:32

mindig kapu mellé adunk haza :-D

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.17. 16:56:19

csak Szűcs Lajos emlékezetes labdakezelése miatt nem ez a világ legröhejesebb öngólja :) ja, meg Robinson.

Harald hardrode 2009.10.17. 16:58:08

meccs legnagyobb jelenete: Toni belefordul a védőbe, majd rázza fejét, hogy nem érti, tisztára, mint amikor rossz passzt kap.

Harald hardrode 2009.10.17. 17:04:34

Lehman pedig ismét bizonyította, hogy miért utáltam meg miatta Grinsmant mint szövkap.

zsakfos 2009.10.17. 17:16:01

Elia azért talán kipihente magát a válogatott meccs után, múlt hét szombaton játszottak a hollandok Ausztráliában, nem szerdán.
Mondjuk biztos vagyok benne, hogy úgy hiányzott nekik ez a barátságos meccs 20óra repüléssel mint lepratelepről a sárgaláz...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.17. 17:20:03

Gomez annyira rejtélyes játékos, h amikor belebukik a cselébe (nem a patak), akkor fogalmam sincs, h milyen cselt akart megcsinálni.

Harald hardrode 2009.10.17. 17:20:10

Nah ez a gól. Védelem mit csinált?

Harald hardrode 2009.10.17. 17:24:47

@mocsing: Szerinted kinek kéne csatárt meg támadót játszania szerdán Bordeaux-ban? Egy csatár, aki Toni-Klos-Gomez hármasból kerül ki? Vagy Müller elöl és akkor ki az 5 középpályás? Vagy ugyanez a rendszer, ugyanígy, esetleg annyi változtatással, hogy Müller megy előre valaki mellé?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.17. 17:42:38

jelentem, kikapott a Hertha. vicces lesz fővárosi csapat nélkül.

@Harald hardrode: én Tonit játszatnám. pláne, ha lesz már Ribéry ésvagy Robben. egyébként nyilván tőlük függ, h hány csatár lesz. más azért úgy játszani, h ők is a pályán vannak, nem pedig Timoscsuk és Bommel a középpálya fele.

nagyon rossz volt látni, h a kezdőcsapatban Lahm az egyetlen játékos, akire ráillik a _gyors_ jelző.

heinrich, Stajner csókoltat :) kroost meg Novakovic :)

Titi120 2009.10.17. 17:46:08

" ... mi a különbség a közöny és az apátia között. Nem tudom, de nem is érdekel."

Áúúú ! :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.17. 17:49:29

@mocsing: Stááájner!! Nem is értem, a csehek hogy nem jutottak ki a VB-re egy ekkora klasszissal.

Örülök, h az üveggömb is összekapta magát, volt néhány gyalázatos fordulója :)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2009.10.17. 19:57:40

@heinrich: én meg annak örülök, hogy te kaptad össze magad, és újra van poszt.

Hartog 2009.10.18. 06:14:13

én meg annak örülnék, ha végre összedobnátok magatoknak egy digi-előfizetést. vagy létre kéne hozni egy nst-központot negyvenöt műholdvevővel, hogy még a maláj másodosztályú bajnokikat is meg tudjátok nézni

avenger13 2009.10.18. 10:15:43

én örülök, hogy Toni, és MvB újra játszhatott. Tonit nem írnám le, ez volt az első meccse. Ha Ribery meg Robben adogatja be neki a labdákat, be fogja ő rakni azokat a kapuba. Klose, Gomez bizonyíthatott eleget, és egyiknek sem jött össze. Most az olaszon a sor. Ribery a Bordeaux ellen szerintem nem fog játszani. Max. Robben. Riberyt legközelebb jó, ha novemberben láthatjuk, van gaal filozófiája alapján. Megmondta, hogy amíg nem gyógyul meg teljesen, addig nem játszik. Ha hónapok alatt nem sikerült megjavítani a térdét, akkor ez most sem fog menni két héten belül.

ami viszont pozitív, hogy végre 3 ponttal mehettünk haza, egy jóval gyengébb csapattól, Ribery és Robben nélkül is. A bordeux-t viszont meg kéne verni, ami állati nehéz lesz. és nem kell az x sem. mert akkor Juve elleni töketlenség meg fogja büntetni magát.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.18. 11:25:01

ahogy néztem, a hátvédsor, meg a középpálya eléggé össze volt rakva. kivéve 4-eske, de őt már sokat szidtátok. :) a Bayer csatármizériája viszont megoldatlan, és itt a szereda...

kroos 2009.10.18. 14:45:07

@avenger13: ,,ami viszont pozitív, hogy végre 3 ponttal mehettünk haza"

DE ENNYI!!!!
Ugyanolyan kilátástalan volt a játék mint a Köln ellen, csak épp most szerencsénk volt.
és bemákoltunk 2 gólt.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.10.18. 14:49:30

@kroos: nono!Csak egyet! a másikhoz nem sok közünk volt ;))

avenger13 2009.10.18. 15:04:16

@kroos: igazad van, én is ezt emeltem ki pozitívumként. Egész hihetetlen, hogy ez a keret, mit szenved az elmúlt másfél-két évben a bundesligában. nem tudom mi lesz a blben, de kíváncsian várom.

Brenot lehet kölcsönadják télen. "Végre egy valamirevaló ötlet." Csak azt nem tudom, hogyha megsérül egy hátvéd, akkor mit csinálunk. Ezzel is elkéstünk egy évet.

kroos 2009.10.18. 15:17:40

@avenger13: csak a Toni -Gomez vita nehogy ugy döljön el hogy mindkettö ilyen szar lesz:((
Mondjuk a Freiburgal legendásan mindig ilyen meccseket játszunk..szóval ez nem jelent semmit..talán nekem egyre jobban tetszik schweini középsö játéka, ez a müller gyerek meg nem csak gólérzékeny hanem kifejezetten erös fizikailag.
köv. hét 6 pont a két meccsböl és szerintem sinen leszünk.

avenger13 2009.10.18. 15:26:02

@kroos: úgy legyen. ha megvan a 6 pont akkor rendben vagyunk. egyelőre.

Jelenleg Tonitól várok jelentősebb javulást, Gomez szerintem 2011 nyarán megy Stuttgartba 10 millióért. (vagy nagyon fejlődnie kéne, mert kísértetiesen hasonlít a történet).

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2009.10.18. 21:13:27

@avenger13: hátha megveszi a madrid 50 milláért, és akkor már megérte :)

christvhu 2009.10.19. 12:59:10

@Radio Free Aberrania: Azért azt még ők sem.....
a Hambi-Bayer meg olyan tiszta X volt, hogy még én is megfogadtam))))))) mind a kettő boldog ezzel, ami érthető is, ha megnézték a bőrgatyásokat sokadszor is.
Hertha símán bentmarad, a tavasz az övék lesz, csak Funkel azt már max valami sörözőből nézi végig.

kroos 2009.10.19. 13:02:11

Kizártnak tartom hogy ez a Hertha bennmarad...

christvhu 2009.10.19. 14:52:12

@kroos: Én sem gondolom, hogy "ez" a Hertha marad bent. De talán a télen sikerül úgy átalakítani, hogy legyen esély rá legalább. Kellene egy-két komolyabb erősítés, az biztos. Nem vagyok Hertha fan, de sajnálnám, ha kiesnének.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.19. 18:13:03

vajon van még egy bajnokság Európában, ahol - az első osztályban - tök reális, hogy jövőre fővárosi csapat nélkül kezdik az idényt?

bár az Union simán feljuthat :)

----------

Timoscsuknak még nem volt jó meccse. közepes se nagyon.

a honlapon egyébként Alou Diarra-ról írnak, aki 2000 és 2002 között a Bayern 2 tagja volt. mindezt annak apropóján, hogy szerdán ott lesz a Bordeaux-ban.

avenger13 2009.10.19. 21:31:54

nem lesz robben a bordeaux ellen. érdekes mérkőzés lesz, és nagyon nehéz lesz így behúzni.

horas 2009.10.19. 21:39:28

@kroos: @christvhu: Hosszú még a szezon.A játékos keret annyit nem változott.Viszont csak a Bundesliga-ban van ilyen,hogy egy újonc csapat hónapokig vezeti a bajnokságot és erős középcsapat aki megint sokáig versenyben volt a bajnoki címért tavaly,kiesésre áll és teljesen reménytelen produkciót nyújt.

kroos 2009.10.19. 21:46:27

@mocsing: az Union tényleg feljutásra áll de még nagyon az elején vagyunk..timo meg bumi együtt elég furán nézett ki...mondom ezt én aki a két szürö miatt örjöngtem...
@christvhu: a hertha nem az a fajta csapat aki a zsebébe nyulna, pláne nem télen.
Én el tudom képzelni a bilut hertha nélkül...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.19. 22:05:58

@kroos: nem gondoltam én se, h biztosan feljutnak. egyébként nem állnak feljutásra :) épp ezekben a percekben kapnak ki

Harald hardrode 2009.10.20. 12:16:30

2 csapatnak örülnék, az 1860-nak és a St. Paulinak. A Budapester Straße társasága üde színfolt mindig, és Buli 1-es müncheni derbi se ma volt már.
süti beállítások módosítása