Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 4. giornata

2009.09.19. 10:30 _benito

Az Európában meglepően gyengén rajtoló olasz csapatokra könnyebb meccsek várnak a hétvégén, ami persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem perecelnek látványosat közülük néhányan. Ennek oka elsősorban a keretek rotálása lesz, illetve a fáradtság olyan csapatoknál, ahol nem nagyon van kit rotálni. Pontot veszít az Inter Szardínián, és a Genoa Veronában, a Sampdoria viszont folytatja a menetelést, és a 4. forduló után ők lehetnek a táblázat élén, mert jobb gólkülönbségükkel megelőzhetnék a várhatóan takarékos Juventust (de nem fogják). A játéknap rangadóját Rómában rendezik, ahol a Fiorentina vendégeskedik a két nem különösebben jó formában játszó, sok gond által gyötört csapat meccsén.

Roma-Fiorentina 1-1
Ranieri úgy kezdte római hazatérését, hogy kivágott a csapatból mindenkit, aki nem tud védekezni, vagy legalább az emberével visszafutni a félpályáig. A 4-3-2-1-ből hirtelen 4-4-1-1 lett, a két éve még Európa legszebb focijának bemutatójaként ünnepelt Roma középpályás sora pedig így néz ki: Taddei, De Rossi, Pizzaro, Perrotta. A montenegrói válogatott két csatára egymás ellen játszik, de nem a nagyobb név, Vucsinics van jobb formában, hanem a Fiorentinát a BL-be lövő Jovetics, aki Mutu hiányában – bár inkább Vargas játszik a román helyén – mozgatja hátulról Gilardinót (nem úgy). A Viola jobb formában is van, Ranieri csúnya pofonba szaladt bele Bázelben, a Fiorentina viszont egy teljes félidőn át emberhátrányban is tartotta magát Lyonban. Tavaly valamelyest meglepetés volt, hogy a firenzeiek megelőzték a Rómát a bajnokságban, mostanra ez többé-kevésbé papírforma.

Cagliari-Inter 2-2
Nem azért, mert tavaly kikapott Szardínián az Inter (akkor már minden eldőlt, nem számított), hanem azért, mert a nagyon beragadó Cagliari pont egy tartalékos, néhol kifejezetten gyenge játékosokat bevető Inter ellen indulhat meg előre. Quaresma ott lesz a pályán, mit mondjunk még?

Juventus-Livorno 1-0
A mérkőzés igazából Giovinco nagy lehetősége lesz: Diego még pár hétig pihen, ahhoz pedig, hogy a brazil visszatérésekor a kis olasz ne találja magát újra a padon (és Ferrara elgondolkodjon egy 2-1-es támadó formáción), illene mutatni valamit. Ehhez tökéletes ellenfél a Livorno.

Milan-Bologna 4-0
Tavaly úgy indult a Milan szezonja, hogy otthon kiszívtak az újonc Bolognától, és bár most is beragadtak a milánóiak, a vendégeknél csak Di Vaiót kell figyelni, ezt pedig a kiváló formában visszatért Nesta szavatolja. A kutyák ellen lehet villogni, talán még Ronaldinho is gólt fog lőni.

Chievo-Genoa 2-2

A veronaiak már elindultak, a Bolognát verték idegenben hülyére, miután az első két meccsükön nem feltétlenül jogos vereséget szenvedtek. A Genoa augusztus vége óta már hat meccset játszott, a keretük elég mély lehet ahhoz, hogy még egy darabig bírják, de a Chievo sem kiesőjelölt.

Sampdoria-Siena 2-0
A genovaiak minden kihoznak a könnyű sorsolás biztosította előnyből, ez folytatódik a 4. fordulóban is. A Siena már elő-előveszi a machetét, és a Roma is csak mázlival tudott nyerni náluk, de a hajrára rendszeresen kifingik a csapat, az alapozás nem sikerült valami fényesre Olaszország egyik legszebb városában.

Napoli-Udinese 1-1
Donadoni milliárdokból megerősített csapatával pont úgy nem bír, mint az olasz válogatottal, így a hírek szerint máris megindult alatta a kispad. So-so ultimátum, hogy az Udinesét verniük kell, ami viszont nem lesz egyszerű, mert az északiak is feltámadtak, Di Natale pedig parádés formában kezdte meg az idényt.

Catania-Lazio 0-0

Atzori lesz a második kirúgott edző a Serie A-ban, őt csak egy győzelem menthetné meg, de a Catania nem fogja legyűrni az első EL-meccsén óriásit perecelő Laziót. A vendégeknek nagy céljaik vannak idén, ebbe nem illene bele egy szicíliai vereség.

Parma-Palermo 2-1
Ezzel vége is a rózsaszínek bajnoki álmainak (nem tudunk nem röhögni rajta), a Parma pedig bebizonyíthatja, hogy nem csak ocsmány futballcsalásra futja az erejéből, hanem képesek játszani is. Egy valami azért feltűnt a Parmában az Inter elleni borzalom során: Biabiany valami elképesztően gyors labdával is.

Bari-Atalanta 0-1

Itt a fordulóhoz rendelt meglepetésünk, mert egyszerűen nem hisszük el, hogy a bergamóiak ennyire el bírják cseszni az első 4 fordulót. Ésszerűbb lenne egy döntetlen, már csak azért is, mert a Bari eddig csak azt játszott, de most az eddig három kapott góljával három vereséget elszenvedő, egyetlen gól nélküli csapatként szerénykedő Atalantára teszünk.

297 komment

Címkék: olasz beharangozó üveggömb serie a beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr661390688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.09.21. 01:05:34

@_benito: azt még nem tudtam meg, h a Napoli miért eladhatóbb (popp szerint életszerű, h Maradona miatt odakapcsolnának inkább az angolok), mint a Wolfsburg. tradíciókkal jönni, most szólok, nem ér, mivel akkor vegyük a Hamburgot. (gondolom, náluk is eladhatóbbak. meg a Mönchengladbachnál is).

azt odáig értem, ha igazságtalannak látja valaki, hogy az el-eredmények így befolyásolják a bl-szereplők számát, valahol egyet is lehet érteni ezzel, de azt kijelenteni, hogy "rosszabb lesz az egész bl-nek", kicsit amolyan mediterránosan emócióktól túlfűtöttnek érzem.

Vul-Kahn 2009.09.21. 01:40:49

@_benito: No ez az utolsó, aztán befejezem.

"van, akinek elég a löncshús, az egye azt, nincs ezzel mit tenni"
Jaj, de savanyú az a bizonyos gyümölcs, azt a nemjóját.

"az egész bl-nek rosszabb lesz, ha négy német indul, és három olasz."
miért? már idén is alig bírta bevergődni magát az olasz 4. a csoportkörbe, és bár igaz, h speciel a tavalyi német 4. még a fionál is egyértelműen gyengébb csapat, azért nagy általánosságban olyat kijelenteni, h a német 4. érezhetően gyengébb, mint az olasz 4., és ezzel az egész bl-nek ártana a jelenléte, finoman szólva is vicces.

"mi volt az 1-7 előtti odavágó? és a következő évben a real madridot nem tudod, ki verte meg oda-vissza?"
1-2 eredményt mindenki ki tud ragadni saját igaza alátámasztására, ez aztán qrvára nem érv. amúgy ha már konkrétan a Realt említed, ellenük a Leverkusen is lehozott 4 pontot (otthon 3-0ra nyerve). Na és akkor mi van?

Egy vmiben van igazad, abban, h ne offoljunk, bár megjegyzem, te indítottad el a diskussiont az elmés greuther fürthös megjegyzéseddel. Arra meg továbbra sem kaptam választ tőled, h miért is adható el jobban a fio/napoli, mint a hoffenheim/wolfsburg. Ha nem akarsz válaszolni, semmi gond, úgyis elő fog még jönni ez a téma az idény során szerintem nem is egyszer, majd visszatérünk rá, lehetőleg egy nemzetközi kupás posztban.

Egy szó, mint 100. Ha unalmasnak is találod a Bundesligát, ilyeneket leírni, h az egész BL-nek ártana ha az olasz 4. helyett a német 4. lenne ott, hadd ne mondjam mire vall. Pont olyan ez, mint h a Zürich ott van, a Celtic meg nincs, senki nem háborog a semlegesek közül, pedig itt aztán tényleg beszélhetünk színvonalkülönbségről. Itt is max az olasz szurkolók fognak háborogni. Túl lehet élni, meg lehet ellene tenni, h ne így legyen.

Na Písz, és bocs az offért, Gute Nacht!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.21. 02:11:42

@mocsing: na csak hogy tiszta legyen Maradonát és rajta keresztül a tradíciókat mint egy szempontot a sok közül említettem, mielőtt jó szokásodhoz híven tovább sarkítod a mondanivalómat.

@Vul-Kahn: Abban biztos vagyok, hogy elő fogod még hozni a témát, már egy fél éve reszketve számolgatod, hogy előznek majd a németek. Hiszen a hétközi nemzetközi kupás hozzászólásai is csak erről szóltak. Most egy forduló után már tort ülsz. Javaslom, várjuk ki a végét.

Mondom még egyszer, olyan sorozatot, amilyet az utóbbi években a Roma produkált egy német csapatból sem nézek ki a Bayernen kívül. Aztán azt is megjegyezném, hogy a 'kusen nem egyenes kieséses meccseken vett el négy pontot a Realtól. Egyébként te is eredmények fölsorolásával indítottál, de mikor az arcodba kapsz egy hasonló ellenérvet, megkérdezed, hogy akkor mi van. Elegáns.

Egyébként nekem is ugyanaz a véleményem, mint _benitonak, nem lenne jó a bl-nek, ha egy német jönne egy olasz helyett. A te véleményed nyilván más, mégsem mondom, hogy nem tudom mire vall.

Ez a vita pedig tényleg partalan. Főleg, hogy egy Roma győzelem boncolgatása helyett kell elszenvedni ;-).

Na jó 'ccakát!

montipájton 2009.09.21. 06:50:13

@_benito: Lehet, hogy igazad van, mindenesetre kizúgni a tizenhat között egyöntetűen, azt a német csapatok is gond nélkül hoznák, ahogy idén az olaszok.
Az ettől függetlenül tény, hogy a BL-t és az EL-t nem lehet egy lapon említeni, amitől persze simán lehetnek olykor egész fordulók élvezetesebbek az utóbbiban, de hát néha a Soproni Ligában is van nézhető meccs.

s4tch 2009.09.21. 09:10:32

@montipájton: mert Ranieri öreg, és a 4-4-2-n kívül nem ért máshoz. Ranieri sztereotip módon nem jó edző, lúzer típus, bármelyik kerettel bent marad, de nincs az a keret, amivel nyerni is tudna, mondják a fórumos álmoskönyvek.

Szerintem viszont jó edző és szimpatikus bácsi.

Calogero 2009.09.21. 09:40:39

@Vul-Kahn: ahhoz képest, hogy pill ki hozta fel ezt a témát, én akár hányszor végigolvasom az éppen élő olasz poszt kommentjeit, nálad mindig ez a fő aktualitás, immáron legalább jó egy éve :-) a németeknek egyébként tényleg több hely járna, mint az olaszoknak, az Európa Ligában, mert arra a taljánok úgyis nagy ívben tesznek, a német kluboknak meg úgyis az egyetlen kitörési lehetőség. A BL-ben nem egy szint a két ország és ha megszűnik lassan az a calciopoli óta tartó véletlen tendencia, hogy az olasz klubok mindig az épp aktuálisan legerősebb ellenfeleket kapják a kieséses rendszerben, akkor még nagyobb lesz a különbség

halareaal 2009.09.21. 10:03:04

@Vul-Kahn: "már idén is alig bírta bevergődni magát az olasz 4. a csoportkörbe"

ezzel azért vigyáznék a helyedben, emlékszel tavaly a német bronzérmes Schalke mit csinált az Atletico ellen? meg ha már itt tartunk, a német 4. sztem egyáltalán nem biztos, h túlélné ezt az új selejtező rendszert (most a Stuttgart továbbment, de az egyik legkönnyebb ellenfelet kapva, meg ők amúgyis 3. voltak).

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.21. 10:37:42

@montipájton: ennek egy egész posztot szenteltem nemrégen.

a chelsea és a manu jobb csapatok voltak, mint a juve és az inter, de ennek vajon mi köze van a német és a olasz foci összehasonlításához? (a lesajnált rómát azért ide sem írom, mert büntetőkkel estek ki az arsenal ellen)

őszintén szólva bajba lennék, ha meg kellene neveznem a tavalyi 3. német bl-résztvevőt.

Vul-Kahn 2009.09.21. 11:15:00

Hűha, hát sok jogtalan dolgot vágtatok a fejemhez, úgyhogy muszáj válaszolnom:

@popp:@Calogero: nem én hoztam fel a témát, olasz posztba pedig kemény 2. alkalommal kommentelek, az elsőnél sem én hoztam fel, vissza lehet olvasni. Tort meg nem ülök, nem is számolgatok reszketve, várjuk ki a végét, ahogy írod is.

"nem lenne jó a bl-nek, ha egy német jönne egy olasz helyett" ez meg orbitális baromság. ki a fazst érdekelne az olasz meg németfanokon kívül szerinted? Írd azt, h TE sajnálnád, ha buknátok a helyet, mert én is csak azt írom, h ÉN örülnék neki, nem azt, h ez jót tenne a BL-nek, mert ugyanolyan vicces lenne, mint a ti "érvelésetek". Persze tőled, aki megmondja, h "minden jóérzésű ember" ennek meg annak szurkoljon, nem vártam mást, minthogy egész Európa véleményéről meg vagy győződve, h az ugyanaz, mint a sajátod.

"Egyébként te is eredmények fölsorolásával indítottál, de mikor az arcodba kapsz egy hasonló ellenérvet, megkérdezed, hogy akkor mi van. Elegáns. "
Hol ragadok ki egyes, a németek számra pozitív eredményeket, mutasd már meg légyszives. A Leverkusenét kiragadtam, de hozzátettem, h ezt nem érvnek szántam.

@halareaal: volt szerencsém mind2 meccset látni (mmint a Schalke-Atletico párharcból), a schalke az első meccset megnyerte (több gólos különbség lett volna a reális), a másodikon rúgott két kapufát, míg az Atleticonak minden bement, meg egyébként is erős csapat, ellenük az olasz selejtezős se ment volna tovább, ebben biztos vagyok.

Arra meg már nem is várom a választ, h miért adható el jobban a Fio/Napoli, mint a Hoff/Wolfsburg. Végülis egyszerű hülyeségeket puffogtatni, aztán ha rákérdeznek, h mi a fasz, akkor mélyen hallgatni.
Ha szerintetek a német 4. minőségi romlást hoz a BL-be azzal, h az olasz 4. helyett ő lesz ott, akár szakmailag, akár üzletileg, akkor ... (képzeljetek a "..." helyére amit akartok, nem akarok minősíteni senkit)

Titi120 2009.09.21. 11:15:34

@_benito:
Az a helyzet, hogy nem sorsolás és nem is a mikulás dönti el, hogy mikor mennyi csapat indulhat a BL - ben, hanem csak és kizárólag a teljesítmény.

Ugyanazokon a nemzetközi porondokon mérettetnek meg a német és az olasz csapatok évről - évre.
Adott volt a lehetőség Cheatália képviselőinek, hogy olyan teljesítményt nyújtsanak, hogy még csak fel se merüljön egy ilyen opció. Nem éltek vele.
A lehetőséget majd megkapja más, nektek meg marad a picsogás.

A "leginkább" szó jelentését meg nem fogom részletezni annak, akinek már a 3 számjegy is soknak számít ... ;)

giacinto 2009.09.21. 11:21:19

@montipájton: "mindenesetre kizúgni a tizenhat között egyöntetűen, azt a német csapatok is gond nélkül hoznák, ahogy idén az olaszok"

bravó, kiragadsz, egy neked tetsző különleges évet, kár hogy a vita az Uefa-5 éves rendszeréről szól.

a számok nem ezt mutatják, sőt a németeknek még a 16 közé kerülés is sokkal inkább gondot okoz, nemhogy az ottani kiesés.

az 5 év alapján a csapataik 53 %-a élte meg a kieséses rendszert (16), olaszoknál 75 %

negyeddöntőbe (8) a németek 27 %-a kerül, az olaszoknál ez 50 %.

tovább nem is irom.

madbalee 2009.09.21. 11:27:28

@Titi120: "Egyik sem fog hiányozni nagyon a saját szimpatizánsaikon kívül. "

Azért azt hiszem a Roma Real elleni arca mindenkinek hiányozna.

Titi120 2009.09.21. 11:32:01

@madbalee:
Ezt nem én írtam.

De ha már szóbakerült megjegyzem, hogy azt a Reált egy évvel előtte az elmúlt másfél évtized leggyengébb Bayernje (az akkori Bundesliga negyedik) is könnyedén kiejtette.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.21. 11:41:04

@Vul-Kahn: Általában te erőlteted ezt a témát. Most meg nem vagy hajlandó megfontolni az érveimet, hanem sértődötten vagdalkozol. Megtisztelő az is, hogy heimrich inkriminált és kizárólag a Bayernre vonatkozó megjegyzését mindig nekem tulajdonítod.

Aztán giacinto tételesen leírta, hogy áll az olasz-német összevetés a Bl-ben az utóbbi öt évet tekintve. A Roma Bl teljesítményét bohóckodásnak nevezted, erre megjegyzetem halkan, hogy nem addig a. Belegondolva abba, mit rendeztek ti, ha Bayernről hasonló megjegyzést ejt el valaki még finom is voltam.

Ha pedig a korrekt véleményemre vagy kiváncsi, akkor nem elégszem meg annyival, hogy sajnálnám, ha az olaszok elvesztenének egy Bl helyet a németek javára. Az az igazság, hogy nyilván elfogultan, de többre becsülöm az olasz focikultúrát, mint a németet, ezért az a véleményem, hogy rossz volna a bl-nek, ha negyedik olasz helyett egy negyedik német játszana. Ha más véleményed nem bánom, de azt sem ha kiröhögöd az enyémet.

Pace!

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.21. 11:42:16

@Titi120: "Az a helyzet, hogy nem sorsolás és nem is a mikulás dönti el, hogy mikor mennyi csapat indulhat a BL - ben, hanem csak és kizárólag a teljesítmény."

ha így lenne, senki nem szólna egy szót sem, de pont arról szól a vita, hogy nem így van. nézd meg giacinto statisztikáit a két ország bl-csapatairól, és után magyarázd már meg nekem, hogy miért is logikus ez, mert én sajnos nem értem.

adott volt a lehetőség a németeknek is, hogy a bl-ben úgy szerepeljenek, de nem éltek vele.

szferi 2009.09.21. 11:48:34

Szerintem sem a német, sem az olasz negyedik nem hiányzik a bl-be, felesleges ez a vita.

legjobb lenne, ha az angoloknak adnának egy ötödiket :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.21. 11:53:42

@_benito:

Komolyabban kéne venni az EL-t/UEFA-kupát, és nem lenne semmi probléma. De amíg egy Lazio otthon kap ki egy Salzburgtól, melyet oda-vissza vert a Haifa, addig megérdemlik az olaszok, hogy leértékeljék őket.

Tessék észrevenni, hogy az Európa Liga is fontos.

A '90-es években zsákszám nyerték az olasz klubok a KEK/UEFA trófeákat. Vezettek is mindenféle 5-Jahres-Wertungot.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.09.21. 11:56:21

@popp: semmit nem sarkítottam. eggyel korábbi kommentedben kérdésemre reagálva bátran vállaltad, h szerinted ez életszerű. ha már vállaltad, joggal hozom fel _benito-nak, tapogatózva, vajon szerinte is így van-e, de ő ezekben a napokban nem szeret reagálnia valamennyi, neki címzett kommentre, amelynek okát nem tudom, de bizonyára nyomós.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.21. 11:57:18

@Csöncsön: csak egy példa. a lazio-juvén 60 ezer néző volt, a bécsiek ellen meg 20 ezer. érted, nem nekem kell mondanod, hogy vegyem komolyan, mert én sem veszem komolyan, csak az tök mindegy :)

a 90-es években, amikor még csak a bajnok indulhatott, nem volt ezzel gond, de a bl felduzzasztásával leértékelődött minden más: a kek megszűnt, az uefa meg másodosztályú kupa lett, amivel ráadásul pénzt sem lehet keresni igazából.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.21. 12:02:36

@mocsing: De olvasd vissza a korábbiakat is, azt a mit gondol a szerkesztő vagy távirányítós szaki csak vicces szemléltetésnek szántam, arra nézvést, hogy ez a szempont is számít.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.21. 12:04:29

@_benito:

A szabályokat ismerheti a Lazio meg a Roma is. Hosszú távon jobb befektetés komolyan venni az EL-t, mint arra hivatkozni, hogy úgysincs benne pénz.

Úgy tűnik, a szokásos német racionalitás legyőzheti az olaszos emóciót.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.21. 12:05:38

@_benito: Na ebben viszont igazad van, hogy más húszezer ember előtt játszani, mint hatvanezer előtt. Svájcban és Ausztriában viszont teltház van egy Roma, vagy egy Lazio vendégjátékkor. ezzel együtt, biztos, hogy nyerni szeretnének az olasz csapatok is, még akkor is, ha valóban fontosabb nekik a bajnokság.

Vul-Kahn 2009.09.21. 12:15:47

@popp: ok, jogtalanul neveztem bohóckodásnak a Roma BL-szerepléseit, mea culpa.
De:

"Általában te erőlteted ezt a témát."
Leírom még1x, h nem én hoztam fel a témát, hanem _benito, sőt, még te is hamarabb szólaltál meg az ügyben, mint én, méghozzá itt: popp · szuret.blog.hu/ 2009.09.20. 19:08:24
A nemzetközi kupás posztban én hoztam fel, de az ott helyénvaló is.

Na de mivel már gecire unom, összefoglalom 3mondatban: Tavaly a Milan hiányzott a BL-ből, előtte a Bayern, a Juve 2 évig, néhány éve a Pool meg a Barca se volt ott, mégse rázta ez meg a BL-t, a saját szurkolóikon kívül igazából senkinek nem hiányoztak. Ti meg most azon sírtok, h a Firenze meg a Roma helyett a Hoffenheim v a Wolfsburg v a Schalke lesz ott, és h "fuuu hát ez milyen rossz a BL-nek, meg csökkentik a színvonalat, meg egyébként sincsenek annyira eladhatóak". Ez objektíven nézve is álszenteskedés, az én szubjektív szemszögemből nézve meg óriási hülyeség is ráadásul. Na ennyit kívántam a témával foglalkozni.

szferi 2009.09.21. 12:19:21

@_benito: mennyire demagóg ez az összehasonlítás! Majd ha elér a lazio a nyolcad - vagy negyeddöntőig, és jönnek az igazi nagycsapatok, akkor meglesz a nézőszám is. csak el is kéne jutni addig. az atalantára hányan mentek ki? a livornóra hányan lesznek kiváncsiak? talán ezzel kéne összehasonlítgatni a bécsieket.

Titi120 2009.09.21. 12:21:25

@_benito:
Tetszik - nem tetszik a nemzetközi porondon való szereplés alatt nem kizárólag a BL - szereplés értetődik. Ez van. Soha senki előtt nem volt titokban tartva a játékszabály, így felesleges a meglepődés, hogy "dicsak', az EL mennyit nyom a latban ! ".

Tudtommal legalábbis nem volt megtiltva az olaszoknak sem, hogy komolyabban vegyék a másodikszámú európai sorozatot.

Vul-Kahn 2009.09.21. 12:32:06

@szferi: akik amúgyis salzburgiak :) egyébként teljesen igazad van.

@Titi120: és a helyzet az, h komolyan is vették. Meg lehet nézni, h ment előre tavaly a Milan a portugál Braga ellen, hogyan csúsztak-másztak a Wolfsburg, meg a Bréma ellen is, h csak a sorozat korai szakaszából említsek meccseket. Pedig ez a Milan volt, akiknek akár büdös is lehetett volna az UEFA-kupa.

szferi 2009.09.21. 12:35:46

@Vul-Kahn: Benítótól vettem az infót :), engem kurvára nem érdekel a lazio, se el-ben, se bajnokságban :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.21. 12:38:01

@szferi: az, hogy az atalantát is leszarják, miért jelenti azt, hogy a salzburgiakat nem szarják le? nyilván nem akar senki kikapni, de egy bl-meccsre másképp fújja fel az arcát egy játékos is, mint egy red bull salzburg elleni el-re, nem?

@Titi120: nem is a szabály tényét vitatom, hanem a jogosságát. nagyon szép mondat, hogy tudtommal nem volt megtiltva, szeretném külön átnyújtani érte a sassjózsef-díjat. de tudtommal a németeknek sem volt megtiltva, hogy ne jussanak tovább a csoportjukból a bl-ben. oder?

szferi 2009.09.21. 12:41:31

@_benito: leszarják, világos, csak akkor a salzburgiakat ne a juvéval hasonlítsd össze, ez lett volna a mondanivaló. nem értem, hol akadtál el. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.21. 12:43:23

@szferi: de azért értetted, mire gondolok, ugye?

szferi 2009.09.21. 12:58:53

@_benito: értettem, persze. :) csak nem értek teljesen egyet. ha rangadókat akarnak játszani/látni egy sorozatban, akkor túl kell esni -lehetőleg eredményesen- a kiscsapatok elleni meccseken is, nem? Ebből a szempontból a nézőszámnak nincs jelentősége az első csoportmeccsen. Ha azt írtad volna, hogy a bl-re hajtanak (mint pl tavaly a villa), akkor azt mondom igazad van. dehát arra elég kicsi az esélyük, akkor meg mi a faszért ne becsülnék meg az EL szereplést (még ha egy konkrét meccs nem is érdekli őket)?

Abban teljesen igazad van, hogy a régi rendszerben sokkal értékesebb volt az uefa kupa szereplés, de ugy őszintén, ha most is egy csapat indulna a bl-ben, kettő meg az uefa kupában, hány évente játszhatna a lazio európai kupameccset? ja, hogy olyankor meg is becsülnék...

mantegna 2009.09.21. 13:08:49

Ez a szabályozás régóta ismert tehát a németekkel kész kibasz. lenne, ha most megváltoztatnák. Ők megteszik amit kell, ha az olaszok nem akkor az Ő bajuk. Van benne logika is, hiszen amennyiben az német felsőközépcsapatok jobbak mint az olaszok, logikus, hogy a legjobbjuk vagyis a bajnokságuk 4. helyezettje indul az olasz bajnoki 4. helyett. Különben is, ha olyan hihetetlen jó az az olasz gárda akkor úgyse a negyedik helyről indítja a jövő évi BL.-t. Az utolsó 5 évben 2szer a Fio, egyszer a Chievo, egyszer az Udinese egyszer a Milan volt a 4. Eredmény: Udinese 3. hely a csoportkörben, Chievo kiesett a kvalifikáció során, Milan kiesett az egyeneságon az első körben, Fio kiesett a csoportkörben. A tavalyi negyedik a Fio eddig egy vereséggel áll. Olyan óriási színvonal visszaeséssel járt volna, ha a német negyedik indul az olasz helyett? (Ez pedig: Hertha, Schalke, Bayern, Hamburg, Hertha) Kb ugyanennyit értek volna ők is el.
Különben is elitista duma, hogy a második számú kupa nem számít. Ha a németek képesek komolyan venni és az olaszok nem akkor jogos a büntetés és jogos a jutalom. A vb selejtezőn sem érdekes hogy a több pontot szerző csapat csak a kicsiket verte meg, míg a kevesebbet szerző meg csak a kicsik ellen botlott. Az Uefa az összes az általa szervezet sorozatokon induló csapat teljesítménye szerint osztályozza a bajnokságok erősségét, és ha az előre megadott szabályok szerint az egyik bajnokság erősebb akkor jobb pozícióból indulhatnak ők és rosszabból a másik. Ráadásul a Qualifying for the Champions League group phase and Europa League round of 16. (4 bonus points)
Reaching the second round of the Champions League.
Reaching the quarter, semi and final of both Champions League and Europa League.-ért bonus pont jár.
És a rendszer jól is mükődik: Mivel en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient#Current_ranking_.282010-11_UEFA_competitions.29
-en jól látható, hogy a kilencedik ligáig 7-6 csapatot indíthatnak a bajnokságok vagyis matematikailag kb ugyanannyi eséllyel indulnak, de hosszú távon még sincsen nagy fluktáció, a bajnokságok szereplése nagyjából állandó. Angolok vagy Spanyolok minden évben a dobogón, Oroszok, Ukránok egyre jobbak, hollandok mindig rosszabbak.
Ennyi történet. In my Opinion.

Titi120 2009.09.21. 13:10:03

@_benito:

Kezdesz totálisan szétesni ... Előbb még csak a "sok" szám zavart a nickemben, most már díjakat is osztogatsz nekem ...

Egyébként meg nézz utána a hőbörgés helyett, hogy is számítják pontosan az UEFA - koefficienst !

A BL - csoportból való továbbkerülést, a negyeddöntőben, elődöntőben, döntőben való részvételt külön bónuszpontokkal jutalmazzák a számításkor.
Tehát igenis jobban jutalmazzák a BL - teljesítményt, mint az EL (UEFA) - szereplést, egyébként minden egzakt módon történik, azaz a győzelmekért, döntetlenekért ugyanannyi pont jár olasznak és németnek egyaránt, mindkét sorozatban.

mantegna 2009.09.21. 13:11:07

Ja és talán egyértelmű, hogy nem a 4. germánért tépem a szám. Hajrá olasz, holland foci.

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2009.09.21. 13:17:50

Nem Maradona itt a lényeg. Nápolyban pár éve még C ligás meccsen is voltak 50 000-en
Aki volt már Nápolyban meccsen az tudja miről beszélek. Wolfsburg és a Napoli között választani sztem nem kérdés.
Amúgy meg mindenki el volt ájulva hogy majd Liverpoolba milyen hangulat lesz a loki ellen. Biztos nem volt rossz, de a Marseille-Milan is elképesztő volt.
Amit a "franciák" műveltek...
Roma, Lazio, Juve, Inter, Milan, vagy akár Fio, Napoli Samp az angol csapatok ellenfele, vagy Bayern, Stuttgart, Werder, Dortmund (talán otthon), Wolfsburg a közönségvonzóbb?
Sztem nem kérdés.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.21. 13:33:03

Azért kezeljük helyén a dolgokat,a Lazio nem kikapni ment fel a pályára,közel alapcsapattal kezdtek,vezettek is,kicsit kiengedtek,de valószinüleg ugyanigy kiengedtek volna egy bajnokin is,egy általuk lazábbnak hitt meccsen.Az pedig marha nagy balszerencse volt a Lazionak,és piszok nagy mázli a Salzburgnak,hogy Janko egy orditó hiba után betalált.A Lazionak kimondott célja,hogy meneteljen az EL-ben,nem szándékoznak ellébecolni.A svájci csapata alapján a Roma sem.

giacinto 2009.09.21. 13:37:22

@mantegna: "Ha a németek képesek komolyan venni és az olaszok nem akkor jogos a büntetés és jogos a jutalom"

nem erről van szó, hanem a BL-helyről.

Ha a németek az EL-ben jobbak (nem vitás) kapjanak OTT még több helyet, de NE a BL-ben, ahol viszont egyértelműen gyengébbek. ez itt a lényeg.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.21. 13:42:40

@giacinto: Azért lamentáltuk túl a dolgot, mert nem mi döntünk, hanem az UEFA. Ezek a szabályok és ennek tükrében várhatjuk Vul-Kahn legfrissebb számításait fordulóról-fordulóra.

Vul-Kahn 2009.09.21. 13:45:46

@giacinto: olvasd végig az egész kommentjét, különösen azt a "felsőközépcsapatos" mondatot, meg azt, ahol leírja, h mit csináltak az olasz 4.ek a BL-ben.

@mantegna: +1
olaszfanként is tárgyilagosan látod a dolgokat, respect

Vul-Kahn 2009.09.21. 13:49:30

@popp: ja igen, ezt már kitárgyaltuk, h én éjjel-nappal ezt számolgatom, és ráadásul fordulóról fordulóra be is írom ide, lehetőleg az olasz posztba, világos. :legyintő szmáli:

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.21. 14:05:15

@Vul-Kahn: Ó istenem, ne mondd már, hogy mióta az nst-re kommentelsz nem jöttél elő ezzel vagy tizenötször és most nem az olasz posztról van szó és természetesen a nemzetközi fordulókra gondoltam. :elnéző mosoly:

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.21. 14:06:55

@Vul-Kahn: Te meg német fanként ugyanolyan szubjektív vagy, mint mi olaszfanok, riszpekt - de komolyan.

ZenZo 2009.09.21. 14:11:04

Én csak annyira folynék bele ebbe, hogy szerintem a vitának nem azon kellene mennie, hogy német vagy olasz, hanem inkább azon, hogy miért nem vesznek el az Angoloktól és a Spanyoloktól egy-egy helyet? Sokkal nagyobb lenne a küzdés Angolhonban is a big4-on belül, ha csak 3 BL hely lenne... én díjaznám :)

Vul-Kahn 2009.09.21. 14:13:46

@popp: 3x bonyolódtam vitába ebben a témában, és 1x (!)hoztam fel én. de pont tőled aztán qrvára nem fogom elfogadni az ilyen kritikákat, aki egy időben minden németposztba jött fikázni a bayernt meg a német focit (az utóbbi időben erről mintha leszoktál volna, hál'istennek)
A másikhoz meg: nem azt írtam, h én nem vok szubjektív, sőt írtam is már korábban, h az vagyok, de olvasd el mantegna kommenjét, és mondd azt, h nem jól látja a dolgokat. elleshetnél tőle némi józan gondolkodást.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.21. 14:19:11

@Vul-Kahn: Nem elöször mondom,van igazság abban,amit mondasz,bevallom,azt egyszerüen én sem értem,hogy teszem azt egy angol szurkoló miért érezne nagyobb kedvet az Udineset megnézni kedvenc csapata ellen,és nem mondjuk a Mönchengladbachot,nem találok egy objeltiv indokot se.

Hispan07 2009.09.21. 14:28:45

bocsesz, kicsit offolom most a BL-EL vitát: remélem Dinnye legkésőbb januárig visszavonul. vagy legalább elvonul melegebb éghajlatra. a lusta ballaszt szimuláló disznaja.

on, folytatódhat a német-olasz nemzetközi háború

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.21. 14:35:46

@Vul-Kahn: Ez a mindenhéten kicsit túlzás persze és legalább annyiszor kezdtetek ti rá, hogy mit mondanék én egy-egy téma kapcsán. Na és mondjuk azt a hangnemet, amit ti megengedtetek ott velem szemben, azt iktt senki nem húzta elő.

Lehet, hogy túloztam, és nem tizenötször hoztad elő, de az tény, hogy vesszőparipád a téma. Ha elfogadod ezt tőlem, ha nem.

Persze, ha egy vélemény a tieddel egyezik az már maga a józan gondolkodás. Mert mantegna igazsága mellett, az is igaz, hogy az olaszok sokkal jobban szerepeltek a Bl-ben, ha az utóbbi öt évet nézzük. Amúgy hol mondtam, hogy objektíve gyengébb csapat kerülne a Bl-be. Annyit bátorkodtam, hogy szerintem, de még inkább számomra rosszabb lenne a Bl-nek. Nyeld már le légyszi ezt a véleményemet.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.09.21. 14:40:04

Mégsem esik ki az Atalanta: Conte lett az edzőjük.

freiwald 2009.09.21. 14:51:23

1. Forza Italia!
2. Bár a szabály az szabály, szerintem evidens, hogy, ha valaki jó a volt UEFA kupában, akkor ugyanezen kupában kapjon + helyet.
3. Ha valamely csapat jó a BL-ben az a BL-ben számoltassék el.
4. Az öt évet felölelő koeficiens szerinti táblázatot az éppen leköszönt sorozat eredményeinek együttesével váltanám fel, mert az igazságosság szempontjából az aktuális színvonal hivatott dönteni a BL valamint EL helyek kiosztását illetően.
5. Az angol, üzbég vagy hotentotta szurkoló szempontjából vonzóbb-e a Napoli a Wolfsburgnál kérdésben a szubjektív szurkolói szimpátia mellett, a semleges szurkoló szemszögéből nézve általában a csapat eredményei, egyéniségei, klasszisai döntenek. Magyarán vajon melyik csapatból tud felsorolni több játékost a delikvens angélus vagy más nemzetbeli focibarát Tehát ez szívügy és kvalitás kérdése.
6. Az olasz bajnokság egyszerűen jobb, sokszínűbb, színvonalasabb a németnél, de ez még változhat és amellett, hogy szubjetív vélemény az eredmények jelenleg azért még emellett szólnak.
7. Legyen kupakedd, kupaszerda, kupacsütörtök és mindenki örömére gondolva - Hofi után szabadon - kupaszombat :)
8. Ha a hetes pont nem tetszik, kéretik átnevezni a BL-t szuperligára, mert ez nem feltétlenül a Bajnokok Ligája. Ez egy pénzsóvár hibrid.

Vul-Kahn 2009.09.21. 14:52:26

@popp: vesszőparipám, jogos, ezért igyekszem is kerülni a témát a szezon végéig, aztán majd meglátjuk mi a helyzet. Asszem az lesz a legjobb, ha most képzeletben könnyek közepette egymás vállára borolunk :), aztán ha majd úgy alakul, osztjuk tovább egymást német-, és olaszfanok. Kezdésnek rögtön ott lesz jövő szerdán a Bayern-Juve, ott mi lesz, te jó ég, előre félek...:)
No addig is, forza németfoci! :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.21. 14:56:33

Szvsz. Az európai foci színvonalát erősségét az határozza meg, hogy adott ország csapatai, hogyan teljesítenek. ha valaki sorra nyeri az UEFA kupát v bármit, akkor azzal azt jelzi, hogy országa csapatai erős(ebb)ek. Így az ő jutalmuk, hogy ezáltal a legerősebb csapatok között is részt vegyenek. Ha így a németek kapják a 4. helyet az teljesen jogos, mert a EL-ben sokat tettek azért. A Bl-ben játszani nem kiváltság, hanem jutalom, amiért meg kell dolgozni, amíg az olasz csapatok szarnak rá meg is érdemlik.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.21. 14:57:57

Mellesleg megnézném, a spanyol csapatokat is, hisz a Barcan kívül sem csináltak semmit egyáltalán a BL-ben, plusz a UEFAt se nyerték meg régóta, ha emlékeim nem csalnak. Most ennek nem nézek utána.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.09.21. 15:03:21

@popp: jaja, az olasz posztok éppen a kifinomult hangnemről híresek :D

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.09.21. 15:12:21

egyébként érdekes kérdés, hogy ha a Bayern megnyerné a következő 5 BL-t (vagy mondjuk az előző négyet), de a másik két induló rendre kiesne/kiesett a csoportkörben, vagy a 16 között, akkor jogos lenne a plusz hely? számok alapján biztos kijönne. jaa, hogy úgy se lenne jó teljesen ,ha a számok csak a BL-szereplés alapján jönnének ki...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.21. 15:26:03

@mocsing: Itt a mostani vitáról volt szó és persze csak arról.

az meg szerencse, hogy az utóbbi öt évben a Bayern oly messze volt a Bl-trófeától, mint Makó vitéz Jeruzsálemtől ;-).

Ami meg mostani Bl-t csoportkört illeti: Alé-alé, alé-alé-alé, debreceni, debreceni, Debreceni VSC!

Hispan07 2009.09.21. 15:27:32

@mocsing: egyébként érdekes kérdés, legalább annyira, mint hogy mi lenne, ha három lábunk és négy kezünk lenne, vagy hogy mi történt volna, ha Harry Potter a Mardekárba kerül. who knows...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.09.21. 15:29:21

@popp: ügyesen kiragadtad a _lényeget_ a Bayernről és a BL-trófeáról

Calogero 2009.09.21. 15:29:27

Szerintem fölösleges tovább fújni ezt a vitát, a szabály hülyeség, mert miért járna több hely a BL-ben azért, mert egy ország csapatai jobbak az UEFA-ban, de az is igaz, hogy ezt nem utólag találták ki, ergo az olaszok most jól rácseszhetnek, hogy nagy ívben tesznek évek óta a kisebb kupasorozatra. Én ettől függetlenül nem aggódom, szerintem nem lesz német előzés, remélhetőleg ez a 3 év elég volt az olasz kluboknak, hogy túl tegyék magukat a calciopoli-n, akkor meg majd újra jönnek az eredmények és nem lesz miről beszélni. A német fanokkal meg egyébként is olyan vicces erről komolyan vitatkozni, ez nekem kicsit olyan, mintha a Barca szurkolóknak kéne most magyarázkodni, hogy a spanyol bajnokság higyjétek már el nem egy kategória az orosszal, dacára egy-két figyelemre méltó UEFA sikernek

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.21. 15:46:08

@Calogero: Az,hogy a Barca milyen sikeres,köszönőviszonban sincs azzal,hogy mennyire erős a spanyol bajnokság.A spanyol középcsapatokat egy erős keleti csapat simán leverné,rosszabb napjukon az Athletit és a Villarealt is.Ezek a szupercsapatok semmit nem mutatnak meg a bajnokság valódi erejéről.Ezért valóban sokkal jobb fokmérője egy bajnokság erősségének az EL mint a BL.

Calogero 2009.09.21. 16:00:32

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: de nem jobb fokmérője az EL, mert pl az olasz csapatok nagy ívben tesznek rá, mert sokkal fontosabb pl a Sampnak a hétvégi Chievo elleni meccs, mint akár egy Celtic elleni UEFA negyeddöntő, pláne ha még egy kis tétje is van a hétvégi összecsapásnak. Vagy az UEFA-nak kellene sokkal inkább érdekeltté tenni a nagyobb klubokat az EL-ben való komolyabb szereplésben, vagy nem kellene ez alapján BL helyeket számolni szvsz, de ettől függetlenül én pl nem vitatnám a + 1 német hely jogosságát, mert azt nem idén találta ki az UEFA, hogy mi alapján számol, csak nem jó a szabály

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.21. 16:06:16

@Calogero: Az egy dolog,hogy melyik olasz csapat veszi komolyan és melyik nem,de objektiven nézve mindenképpen jobb fokmérője egy bajnokságnak az EL,egyszerüen azért,mert nem a top csapatok indulnak benne,hanem jobbára a középcsapatok.Az angol bajnokság erejét szerintem jobban megmutatja egy Fulham,Everton,mint egy United,Chelsea,mert a bajnokság döntő része nem United szintű csapatokból,hanem inkább Fulham szintű csapatokból áll,ez persze erős sarkítás,de remélem érted a hasonlatot.Valamint újra és újra el kell mondanom,hogy sem a Lazio,sem a Roma nem szarta le az EL meccsét,mindkettő közel alapcsapatot küldött a pályára,és elöbbinek rohadt nagy balszerencséje,utóbbinak pedig gondolom rossz napja volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.21. 16:23:43

@mocsing: Ha magaslabdákat adsz, csak lecsapom őket ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.21. 16:29:28

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Utóbbinak nagyon rossz napja. Mindazonáltal abban meg _benitonak van igaza, hogy nyilván nem akart kikapni a Roma, de ha egy Bl meccsrekészültek volna mondjuk Bordeuxba, akkor jobban felfújják magukat, mint egy bázeli EL meccsre. Egyszerűen a két sorozat presztízse és az azokat körülvevő milliő miatt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.09.21. 16:39:00

@popp: ez rendben is van, csak én az érdemi részre vártam volna reakciót, mivel az szemlélteti, hogy a mostani rendszer kifogásolhatósága nem jelenti azt, hogy van jó másik megoldás. ez valahogy mindig igazságtalan lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.21. 16:54:17

@mocsing: Oks. Hogy erről is beszéljek van egy szabály és azt figyelmbe véve izgalmas szezon vár a német és az olasz csapatokra. Lehet azon meditálni, hogy így vagy úgy lenne a jó, de szerintem fölösleges. Szólnak érvek, emellett is, meg amellett is.

Szerintem ennél sokkal fontosabb volna a foci szempontjából, ha felhasználnák végre a modern technikát a játékvezetésben.

Az olasz és német bajnoksággal kapcsolatban meg ismered a nyilván elfogult véleményemet.

halareaal 2009.09.21. 17:01:02

@Vul-Kahn: de mit lovagoltok az olasz 4. BL helyezésén? mondom, a Schalke tavaly bornzérmesként esett ki a selejtezőkben. ráadásul az olaszoknál bizony könnyen megtörténhet, h a Milan vagy a Roma lesz a 4. a tavalyi német negyedik Herthát látjuk, mire képesek, valszeg a Serif Tiraspol is elütötte volna őket a BLtől.
az a lényeg igazából h az olaszoknál van 4 csapat, az Inter, Juve, Milan, Roma, amelyek az elmúlt évek eredményei alapján a Bayernt leszámítva minden német csapatnál egyértelműen jobbak. semmi logika nincs benne tehát, hogy a helyüket átvegye egy gyengébb német csapat. ha a bajnokságban megelőzi őket pl a Fiorentina, akkor ők ezzel már kiérdemelték h helyettük indulhassanak. semmi értelme outsider német csapatokat küldeni a BLbe, csakmert az előző szezonban legyőzték a Dinamo Bukarestet vagy a NEC Nijmegent.

az UEFA rendszere amúgyis következetlen, hogy lehet pl h a német bajnokság most előzni fog vmikor, tehát ha holtversenyben is, de 4 indulóval a legerősebb bajnokság lesz, de ennek ellenére az épp regnáló német bajnokot 4. kalapba, a Debrecennel meg a Temesvárral egyszintre teszi az UEFA...lol

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.21. 17:28:28

@halareaal: Az Atlético is negyedik kalapból indult a másodvonalbeli virágzásnak köszönhetően, sőt a jugoszlávok is kerültek már hatodik kalapba San Marino és Andorra mellé. S ezek öt év alapján számolódtak ki. Gondolj bele mi lenne, ha egy év alapján számolnának, van egy szar év aztán 5 helyet hátraugrik egy ország?
Az öt év jó. Az egy év kevés lenne, mert akkor minden gazdasági tervezhetőség megszűnne. Alapvetően az olaszoknak is az a baja, hogy már a Lazio nem nyer Kek-et, nincs Lazio-Inter vagy Juve-Parma kupadöntő.

halareaal 2009.09.21. 19:04:18

@pancho_sanza: nyilván nem egy év alapján kell számolni, de attól még ez egy komoly ellentmondás.

Itáliainagysándor 2009.09.21. 19:27:04

@Csöncsön: Szerintem taktikai értéken egy nagy nulla meccs volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.21. 19:52:16

@Itáliainagysándor:

Ekkora üres lufi-szöveget! :-)

A "taktikus meccs" szöveggel olyankor szoktak jönni, amikor mindenki halálra unja magát. Na most a 2007-es UEFA-kupa döntő 120 percen keresztül hihetetlenül izgalmas, pokoli iramú, fordulatos, érdekes meccs volt. A Liverpool-Alavés óta a legjobb UEFA-kupa döntő.

De gondolom, szerinted a Pool-Alavés is egy taktikai mélypontja lehetett a labdarúgásnak. :-D

Bezzeg a 2003-as BL-döntő, ugye... :-)

ZenZo 2009.09.21. 20:07:54

@Calogero: "...a szabály hülyeség, mert miért járna több hely a BL-ben azért, mert egy ország csapatai jobbak az UEFA-ban..

Ezt a felvetésed onnantól rossz, hogy a BAJNOKOK LIGÁjában nem csak bajnokok indulhatnak (azaz amióta felszabdalták a BEK-et). Miért jár több BL hely bárkinek is, mert erősebb a bajnokság az adott országban? Minden a pénzről szól, a pénz körül forog. A rendszer következetlen (ahogyan azt halareal is írta), gyakorlatilag szar. De ez van. Viszont ha a BL helyek számát meghatározhatja a bajnokság, akkor az UEFA helyetti EL miért ne? Az EL-ben ugyanazon bajnokság csapatai szerepelnek, és abban teljesen igaza van Esti Kornélnak, hogy sokkal inkább meghatározza egy bajnokság színvonalát egy Fulham, aki egyik szezonban lehet majdnem kieső, aztán meg akár hatodik, mert a bajnokságokban általában 4-től lefelé elég kiegyenlített a csapatok küzdelme. Ahogyan Angliában ott a Big4, ugyanúgy megvan ez Spanyolországban, Németországban, Olaszországban, stb. Német szinten a Bayern, Werder, Hamburg, Schalke négyes kb olyan, mint a Real, Barca, Valencia, Sevilla vagy ManU, Pool, Chelsea, Arsenal, akár az Inter, Milan, Roma, Juve.

Ezért is tartom továbbra is azt a nézetem, hogy inkább elvennék az angol és spanyolból 1-1 helyet, legyen ott is kevesebb, sokkal izgalmasabb lenne a bajnokság az általam nézett Premierleague-ben, ha az Arsenalnak nem lenne elég, hogy bekocog a negyedik helyre nyugiban, csak a BL hely meglegyen, az a cél. Sőt, közelítve a régi BEK-hez, legyen csak 2-2 hely! :)

Lebowski Őtökisége 2009.09.21. 20:09:30

ma végignéztem a leverkusen-brement felvételről.

szar volt.

freiwald 2009.09.21. 20:27:07

A fenne enné meg ezt az egész hercehurcát a kása körül! Vagy térjünk át a régi móduszra BEK-KEK-UEFA ill. EL vonulatot alapul véve, mely sorozatban valóban azok szerepelnének, akik arra érdemesek, vagy pedig adjuk meg a németeknek is a 4. BL helyet, de ne az olaszok, spanyolok kárára. Aztán, ha nehéz a káposzta, hát majd - annak rendje s módja szerint - kizúg az, akinek ez a sorsa. Továbbá komolyan mondom nevezzék át a BL-t Európai Szuperligára, mert ez így snassz. Egyszerűen mi köze a 2., 3., 4. helyezetteknek az aktuális bajnokok csatáihoz? Adott esetben az is megoldást jelenthetne, hogy a BL mellett az Európa Liga valóban egy ligához méltó kiírás alapján, mindenki, mindenkivel alapon játszódna le. Teszem azt a top 4-5 bajnokságból a dobogósok lennének jogosultak indulni a jelenlegi BL megreformált változatában, míg a 4-5 helyezettek mennének a már nem csak nevében bajnokságnak megfelelő Európa Ligába. Az egésznek azonnal megnőne a presztizse. A kupagyőzteseknek visszahoznám a KEK-et elvégre mégiscsak megnyerték hazájuk kupasorozatát, miért induljanak az Európa ligában? Akár ez is futhatna KEK helyet KEL (Kupagyőztesek ÍEurópa Ligája) néven és kész a pite. Végre lenne miért hajtani pl egy olasz kupagyőzelemért. A lényeg szerintem az , hogy a legrangosabb sorozat mellett legyen két egyenrangú másodhegedűs kupa/bajnokság, ami azért némileg valós képet mutathatna az egyes bajnokságok közti erőviszonyokról. Szerintem ugyanis a ligák egyes csapatait, csak a jól megszokott nemzeti bajnokságokkal hasonszőrű sorozatban történő ütköztetés útján lehet reálisan megítélni. Nyilván hosszabb lenne picit, de hát ez van. Vélemények?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.21. 21:04:44

Na,kis olasz pletyka,lehet hogy januárban Pandevért a Lazio nem csak pénzt kap az Intertől,hanem Matrix és Suazot kölcsönbe,ez lenne csak az érdekes.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.21. 21:06:26

@freiwald: Nekem ez nagyon tetszik,postázd Platininek.:) De a viccet félretéve,ebben lenne ráció.

giacinto 2009.09.21. 21:39:03

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Tehát mi megkapnánk Pandevet végleg, ti pedig félévre Mátrixot és Suazot?

Hol kell aláírni?

giacinto 2009.09.21. 21:39:47

@Great Cornholio: 4. csatárnak, pont ezért lenne jó Suazora becserélni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.21. 21:39:57

@Great Cornholio: Eto'o majd egy hónapra lelép télen Afrikába,kell valaki helyette és Pandev támadó,még ha játszott is középpályást.De Moratti tudja,érdekes cserék lennének.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.21. 21:40:31

@Great Cornholio: Hogy nyáron továbbadjátok haszonnal.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.21. 21:58:29

@giacinto: Igen,az Interé végleg Pandev,cserébe a Lazio kap 6 millió eurót és kölcsönbe Matrixot és Suazot.Jellemző lenne Lotitora,ha ezt elfogadná,nyáron 15 millióért vitte volna a Fiorentina.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.21. 22:16:32

@popp: Nem hiszem hogy ha az Inter megszerzi,akkor nyáron továbbadná,örülnek hogy végre megszerzik.Más kérdés,hogy nyáron el kellett volna adni,mert ennek a helyzetnek semmi értelme,ami Rómában akart játszani,jó volt,ügyes volt,de el akart menni,és jó pénzért egyszerüen meg lehetett volna oldani,ha nem egy bizonyos Lotito a főnök.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.21. 22:29:50

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Kicsit sok a csatáruk. Igaz, Pandevnek lenne sansza ott is kezdőbe kerülni, bár nem könnyű ügy.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.21. 22:32:31

@popp: Ha Pandev jó formában van,lenne sansza beférni,Eto'o távollétében meg pláne.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.21. 22:59:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azért úgy nehéz, hogy nem játszik fél évet és valszeg húsz perceknél többet nem fog kapni eleinte, ha mindenki épp. Az viszont kétségtelen, hogy jó játékos.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.22. 00:00:54

@popp: Most már nagyon tutinak látszik,hogy egy percet sem fog a Lazioban játszani többé,igy sajnos igaz amit írsz.De nagy szerencséje lehet,hogy nem lesz kezdetben Eto'o.Ki fog derülni,de hogy miért nem lehetett 15 millióért eladni a szivatás helyett...

giacinto 2009.09.22. 09:26:27

3 csatáros felállásban is lenne helye és úgy már nem nehéz bekerülni 4. számú emberként.

Mellesleg egykori Inter Primavera játékosról van szó, mint tudjuk,+ BL-nevezéskor olasznak számít.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.22. 12:50:53

@giacinto: Már csak ezért se fogja eladni az Inter,ha egyszer végre megszerzik,csak én is a fél év kihagyástól féltem.

ericcartmen 2009.09.22. 19:39:53

@_benito: mikor lesz már olasz poszt?

LevyASR 2009.09.22. 20:09:35

Benito nagyot bukott a Roma - Fio-n, se értékelés, se beharangozó...
Remélem nem történt Vele valami komoly probléma!?
:D

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.22. 20:11:20

@ericcartmen: holnap reggelre van beidőzítve.

minden rendben, túltettem magam a sokkon, hogy nem találtam el egy eredményt :)

Titi120 2009.09.22. 20:21:50

@ericcartmen:
Lassan jöhetne már, mert ebben a német vs olasz vitában még érzek tartalékokat ! :))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.22. 21:49:03

@Titi120: Biztos, hogy föllángol még a szezon során, de tartogassuk a nemzetközi posztokra.

Mr.AT 2009.09.23. 18:36:35

@giacinto: Nem gyakran fordul elo, de kivetelesen teljesen egyetertek.
süti beállítások módosítása