Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Helyszíni szemle: Serie A, 2 forduló

2009.09.01. 15:30 _benito

Az olasz bajnokság, ezt egyre határozottabban érezzük, sikeres év és jó bajnoki szezon elé néz idén. Van itt egy Inter, amelybe Mourinho nagy duzzogva illesztette be az utolsó puzzle-t, egy Juventus, ahol elég markánsan formálódik egy működőképesnek tűnő rendszer. Aztán ott van a nyúl szerepét alakító Sampdoria, és nem meglepetésre a Lazio és a Genoa is, azaz a nemzetközi kontingens is jó formát mutat. Kivétel a minden szinten szitává lőtt Milan, és a nehéz meccseken beragadó Roma, ahol éppen hajat szárítanak a kádban: a rossz rajt miatt Ranierivel tárgyalnak. A meccsek felén a vendégcsapatok nyertek, csak négyen győztek hazai pályán. Hétvégén volt olyan szerencsénk, hogy két helyszínen is magunkba szippanthattuk a Serie A csodálatos hangulatát, erről hamarosan élménybeszámoló készül, ami egyúttal szerepelhet az olasz bajnokikra utazó, hozzánk hasonlóan rutintalan szurkolók kiskátéjaként.

Mourinho addig mondta, hogy nem kell irányító, míg last minute csak beszerzett egyet akciós áron. A Real Madridtól egy múlt heti műsorfüzet áráért megvásárolt holland nem csak azért mutatkozhatott be tökéletesen az Interben, mert jó játékos, és mert valóban iszonyú nagy szüksége volt rá a csapatnak, hanem azért, mert az ő érkezésével mindenki a helyére kerülhetett. Sztankovics végre hátrébb mehet oda, ahol az ő játéka még valóban hasznos, aztán ha feltűnik a kapu előtt, esetleg suhint egy olyan gólt, mint amilyet a Milannak (olyan magasan ültünk, hogy Pötével egy oxigénmaszkot kellett cserélgetnünk, de ezt a gólt nálunk jobb helyről csak kevesen látták). Minden egyes dolog, amit leírunk az Interről, egyben a Milan kritikája is, amikor a 9. hellyel rémisztgettük a népet, még jóindulatúak is voltunk. A sors külön figyelt rá, hogy Leonardót is elő lehessen venni (a késedelmes cserével kiállításba hajszolta a Család Pörölyét), de Ronaldinhót sem irigyeljük, amiért 70 ezer ember fütyülte ki, amikor lecserélték. Pirlo sehol, a védelmet az első gólnál miszlikbe aprította az Inter, egyszerűen 20 perc után úgy kidurrant a csapat, hogy Marseille-ben azonnal elkezdték dörzsölni a tenyerüket. Egy emberük van: Pato. A kis brazil nagyot játszott, mindig megjátszható volt, alig volt rossz megoldása, helyzetbe került, ziccerpasszt adott Ronaldinhónak, aki a San Siro Boys tagjait vette célba 47 méterrel a kapu fölött (pedig ha az bemegy 0-0-nál).

A címer olasz zászlóvá változott az élőképen (nem sikerült tökéletesen)

Mourinho nem hajlandó piszlicsáré dolgokkal foglalkozni, és felváltva löveti a büntetőket Eto’óval és Militóval, amíg az egyik nem hibázik, ez így is marad. A kameruni egyébként rengeteget dolgozik, érzi, hogy mást kell csinálnia, mint Barcelonában, és igyekszik is megfelelni új szerepkörének. Milito ellenben ugyanazt csinálja, mint Genoában, csak itt már ő is hajlandó passzolni, a Motta elé tett labda például kifejezetten látványosra sikeredett az első gólnál. Az Inter nagyon erős lett a spanyol posztokban lesajnált Sneijderrel, ez lehet az olasz labdarúgás nagy kritikája is, de mi némi elfogultsággal úgy érezzük, egyszerűen csak jobban illik a holland játéka olyan társakhoz, akik tudnak futballozni. (Milan-Inter 0-4)

A Roma-Juventust egy személyes hangvételű megjegyzéssel kell kezdenünk. A hazaiak himnuszát hallgatni az Olimpicóban olyan érzés, amit nagyon nehéz szavakkal leírni, ráadásul ha a meccs előtt eltöltesz egy kis időt a város utcáin, a lelátón egy kicsit Roma-szurkolóvá válsz. Ha nem, kérgesebb a lelked Muntari sarkánál.

Talán nem is annyira Diego bemutatkozása volt jelentős, mint inkább Felipe Meloé. Diego ugyan két olyan gólt is lőtt, amelyért személyesen dolgozott meg (Iaquinta és Cassetti segített), és jól mozgatta a csapatot, de többször is furcsa volt látni, hogy három olyan ember is van a csapatban, akiknek gyakorlatilag nincs védekező feladata, Iaquinta és Amauri is csak akkor aktivizálta magát, ha Riisével vissza kellett jönniük. És itt lépett be Melo, aki számtalan labdát szerzett, volt köztük rengeteg megelőző szerelés, és a labdákat is jól osztotta le, gólja már csak a koktélmeggy volt szarvasbélszínen.


Köcsög steward belesétált

A Juve azzal nyert, hogy jobban használta ki a Roma hibáit, de közben mindkét kapus védett néhány nagyot, és mindkét csapat eltalálta a kapufát is. De Rossi óriási lövésével (hihetetlen, de ezt is nagyon jó helyről láttuk) megérdemelten egyenlített, a meccs élvezetesen hullámzott, a Roma egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. A Juventus megoldott a szerkezeti gondjait, Ferrara tudja, mit akar, és a csapat alkalmas is rá, úgyhogy ha nem lesznek sérülések, és komoly formaingadozások, szép éve lehet a torinóiaknak.

Pöte még reménykedik (a bemelegítés folyik)

Az Interhez hasonlóan posztra igazol a Juventus is: Szalihamdzsics kidőlése után Ferrara is belátta, hogy De Ceglie nem jó megoldás, Molinarót pedig ezek szerint nem szereti, mert leigazolta a Lyontól Fabio Grossót. Hogy ezzel a Juvénál is a helyére került-e az utolsó darab (nem került, Grygera még mindig ott rontja a levegőt), az majd kiderül, amikor fel tud állni a Sissoko-Marchisio-Felipe Melo hármas középen, mert azon légvédelmi támogatással is csak a spártai 300 tud átjutni. A Románál sem gondolnánk, hogy akkora baj van, két rangadót elbuktak, nagy ügy. Úgysem a bajnoki cím volt idén a tét, ráadásul mit várnak Spalletitől, amikor egy nappal az első meccs előtt vesznek neki középhátvédet (Panucci rohadtul hiányzik, ő például valószínűleg nem szöktette volna Diegót). Összeáll majd ez a csapat, ahogy tavaly is összeállt, egyszerűen annyi történt, hogy egy jobb csapattal került szembe, amely jobban védekezett, és megbüntette a hibáit. Bréking: Spalletti lemondott, jön Ranieri, a Romának reszeltek. (Roma-Juventus 1-3)

A két genovai belekezdett erősen, a Sampdoria egészen odáig merészkedett, hogy két forduló után az élről kínálgatja az ülepét a Serie A mezőnyének. Pazzini megint gólt lőtt, Cassano nagyot játszott, és bár kihagyott egy büntetőt, ezért nem fogják megszólni egy ilyen start után. (Sampdoria-Udinese 3-1) A város másik csapata csak gólkülönbséggel van lemaradva, a bergamói sikerért viszont Acquafrescának is jár egy pacsi: az Atalanta csatára az első forduló után a másodikban is mindent kihagyott. (Atalanta-Genoa 0-1) Hatpontos a Lazio is, a rómaiak 10 emberrel és egy kis bírói segítséggel nyertek Veronában, és hogy előre léptek, azt mutatja az is, hogy Muslera kapitális hibájából nem kaptak potyagólt a hajrában. (Chievo-Lazo 1-2)

A Fiorentinát a BL-főtáblára lövő Jovetics góljával a Viola verte a scudettót hajszoló Palermót, de Zenga sem lehet teljesen elégedetlen, a vendégek egy pontot érdemeltek volna, csak hát a firenzei kaput Sebastien Frey védi. (Fiorentina-Palermo 1-0) A Cagliari némi meglepetésre kapusa ügyetlenkedésének köszönhetően kikapott otthon az első fordulóban gyengusznak tűnt Sienától (1-3).

A Napoli is javított, az első forduló érdemtelen veresége után Quagliarella duplájával kivégezte a nagyot harcoló Livornót (3-1), a Bari a második meccsén sem kapott ki, bár a Bologna elleni döntetlen (1-1) mindkét csapat másodikja, amiről már sokszor ejtettünk szót itt. A Parma viszont nagyon hasít, a harmadik újonc az első fordulóban épphogy nem nyert, most viszont mélyebbre nyomta az ekevillát a Catania gyomrába (2-1), amely két gyufával indította meg az ide szezont.

142 komment

Címkék: olasz beszámoló összefoglaló serie a himnusz

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr21352903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

montipájton 2009.09.01. 20:53:59

@pancho_sanza: Benzema speciel nem csinált többet Higuainnál, a kedvencednél, bár még csinálhat.

A két holland meg közben lubickol új csapatában: Most akkor az általad folyamatosan ekézett spanyol mezőny ennyire magasabb színvonal a németnél és olasznál, vagy ezhogyvanez?

Érdekel a véleményed, komolyan.

montipájton 2009.09.01. 20:55:34

@montipájton: Bocs, szarakszik a szerver, azt hittem, az előző hsz-t nem küldte el, ezért írtam ugyanazt megint.

Feech 2009.09.01. 20:58:14

@Neil Blender: Hogy el ne ájuljak. Ki ellen is? Deportivo?
Hoppá, akkor vissza is vonom, aranylabdát a kiskedvencednek.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.09.01. 20:58:50

@montipájton:

Szerintem ez stilus kerdese is. Marmint jatekstiluse: ettol meg nem lesz az egyik bajnoksag joval erosebb mint a masik, cask mas.

Valamint legfokeppen bizalome! Kicsit mas erzes 24 oraval erkezesed utan beallni egz derbire erezve a bizalmat az edzotol, mint vegignezni egy egesz nyaron at Cet es Kakat jatszani, es tudni, hogy ha megszakadsz is, akkor sem fog menni... Ezzel egyutt en kedvelem nagyon is mind a ket hollandot, es szurkolok nekik.

Neil Blender 2009.09.01. 21:00:46

@montipájton: jo azert Sneijder es Robben 1 meccsen vannak tul.

Ha jol teljesitenek egesz evben az mas teszta. Robben 1. golja peldaul elegge makos volt (nem az akcio maga) 0 szogbol 2 vedovel a masodikat meg csak be kellett rugni 1000%os ziccerben. Nem lebecsulom a teljesitmenyet persze csak azt akartam mondani hogy sem Benzema (es en block a Real) sem Robben + Sneijder teljesitmenyet nem lehet 1 tetmeccsbol megallapitani. Sneijdert nem tudom, mert 0-3nal Stankovic goljanal kapcsolodtam a meccsbe amikor o meg epphogy palyan volt.

De azt azert tartom (gondolom nem egyedul) hogy a Bundas mindenkepp gyengebb mint a Primera. Serie A-nal meg... na nem akarok en itt ellensegeket szerezni ;)

Neil Blender 2009.09.01. 21:03:51

@Feech: nem azt mondtam hogy szeresd sot azt sem hogy aranylabdat kapjon csak azt hogy latatlanba nem kell neki mindig es mindenkor beszolni.

de amugy tenyleg a kiskedvencem szal ebben nem tevedtel nagyot.

de azert hogy legyen egy jo napod fekudj le azzal a tudattal hogy kemeny voltal es jo megmondad me' az a kemeny, va'zze =)

IronRock 2009.09.01. 21:04:05

Nos, először is "öröm és bódottá", hogy a Juve legyőzte a Roma-t. Ugyanakkor ahogy _benito is megjegyezte, hogy Ranieri kerül Spalletti helyére: "A Romának reszeltek". Találó és teljes megfogalmazás. Én nem tudom, hogy milyen elvakult, elmeháborodott, idióta, önpusztító kretén balfasznak kell lennie annak, aki Ranieri-t, még a Serie A-ban ezek után szerződteti, RÁADÁSUL SPALLETTI HELYÉRE!! Nem vagyok Roma szurkoló, de elismerem és tisztelem, sőt gyakran csodáltam azt a munkát amit Spalletti végzett ezzel a kerettel, jóval kevesebb pénzből és lehetőségből, és a Roma támadójátéka, valamint az hogy gyakran ők vívták a legjobb, legélvezetesebb meccseket a Serie A-ban. Érdekes, amikor tavaly szintén baromi rosszul rajtoltak, aztán később összeállt a csapat és elindultak felfelé, mégsem rúgták ki Spallettit. Most meg két forduló után menesztik??? Sajnálom a Roma-t, mert ahhoz hogy az idei bajnokságot komolyan lehessen venni, nagy szükség volna egy jó, bárkire veszélyes és látványos játékot produkáló Roma-ra. Na ezzel Ranieri érkeztével vége...
Más: Ha az Inter csak a felét tartja annak a formának amit a Milan ellen mutatott, már decemberben nyerhetik a scudetto-t. ez félelmetes volt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.01. 21:13:54

Gyerekek, azért mert nincs spanyol poszt, nem itt kell őrjöngeni. :)

numerakirály 2009.09.01. 21:16:33

Azért az jelent valamit, hogy az eddigi 47 kommentből egy se szólt a milanról, mi már nem is tudunk igazán vitatkozni azzal a 9. hellyel. Csak szomorkodunk nagyon-nagyon :((

_romanista 2009.09.01. 21:26:30

"Luciano Spalletti lemond a szerződéséből még hátralévő két évi fizetéséről, ezzel is segítve a klub nehéz anyagi helyzetén.

Ahogy az várható volt, Spalletti távozik a Roma vezetőedzői posztjáról, azonban távozásának körülményei nem elhanyagolhatóak. Sokan azt várták, hogy Rosella Sensi kirúgja majd Spallettit, ehelyett a tar mester maga adta be a felmondását, ezzel pedig elállt a még hátralévő, két éves szerződése álltal őt megillető pénztől."

gabenito 2009.09.01. 21:27:14

néha úgy sajnálom, hogy ilyen rövid mindig az összefoglaló a lilákról. Pedig egy kis figyelmet igazán megérdemelnének, pláne h megint CL csapat, és mindig vannak ott érdekességek. :) (mondjuk könnyen lehet h csak én érzek így)

Feech 2009.09.01. 21:27:51

@Neil Blender: Akkor maradjunk annyiban, hogy remélem ebben az évben is kirobbanthatalan lesz a kezdőből.
Majd amikor nem egy spanyol középcsapat jön szembe, hanem egy angol vagy egy olasz (itt mondjuk nem a Milanra gondolok), akkor lesz megint 'chorrear'.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.01. 21:30:26

@popp: nem örülök, sajnálom... ez az edző-váltás mire jó? sztem nem ez a megoldás... kár lenne lerombolni hosszú évek munkáját... ennyire nincs pénz a fővárosban?

calcio_di_rigore 2009.09.01. 21:38:50

@chisslord: látványos vereségek helyett majd elkezdenek nyerni, szerintem nem lesz az nekik olyan rossz.
Bár lesz@rom a Romát, csak Ranierinek drukkoltam, hogy kapjon hamar kispadot, mert ha nincs a 1,5 éves csapatépítő munkája a Juvénál, most mi is hátrébb tartanánk. Számomra felfoghatatlan, hogy néhány "juventino" miért fikázza ennyire, de legyen ez az ő bajuk.

horas 2009.09.01. 21:49:22

Akárkit ültethetnek a Roma padjára,ez a keret kevés,sztem most már szerencsére is szüksége lesz a Roma-nak,hogy oda jusson a legjobb 4 közé.
Nem olyan szörnyű rossz edző Ranieri,de tény hogy nem ő a legjobb megoldás.Sensi nem akarja eladni a klubbot inkább ül rajta,a legnagyobb kárt ő okozza.kiváncsi vagyok mikor esik le neki,hogy saját birdodalmát dönti romba.Tavaly nem sikerült a BL-be bejutni,nyáron nem igazoltak senkit,gyenge rajt,most már edző sincs,gratulálok Rosella Sensi!

Neil Blender 2009.09.01. 21:51:46

@Feech: "Akkor maradjunk annyiban, hogy remélem ebben az évben is kirobbanthatalan lesz a kezdőből.
Majd amikor nem egy spanyol középcsapat jön szembe, hanem egy angol vagy egy olasz"

sztem egy angol vagy olasz kozepcsapatot is megverunk Raullal a sorokban =)

mind1, nem hiszem hogy ertelmesen vitatkozni akartal volna igy sztem jobb is mindenkinek ha ennyiben hagyjuk

@Great Cornholio: erre en is gondoltam hogy nem itt kene de hatha osztonozzuk ezzel az illetekeseket. Spallettinek meg riszpekt.

Matteo_B 2009.09.01. 21:58:19

Nagyon sajnálom Spallettit.Remek edző ,aki lehet hogy belefáradt abba hogy egy amatőr vezetés kérte tőle számon a vereségek okát.Ranierivel jöhet a 4-4-2 amihez kevés a minőségi csatár,de lehet hogy ki tudjuk húzni velük is...

BruceWayne 2009.09.01. 22:06:12

Ranierivel nincs baj, de ezt a Romát nehéz lenne neki átformálni

chisslord 2009.09.01. 22:17:04

@calcio_di_rigore: nekem csak annyi a bajom Ranierivel, hogy nézhetetlen focit játszatott a csapattal. Capellot sem szerettem érte. A csapatépítés meg bár nem volt katasztrófális, azé Poulsen leigazolása, meg Giovinco padoztatása és az általam igen nagyra becsült, de utolsó szezonjában már nagyrészt csak ballaszt Nedved játszatása nem vall túlzottan éles látásra...

Szóval nem volt katasztrófálisan rossz edző, sőtt még talán a rossz szót is nehezen lehetne ráaggatni, mert nemigen van szakmailag fogás az öregen. De nézd meg most a játékosok szemét a Juvéban... Izzik bennük a tűz. Látszik hogy minden meccs előtt szüzet áldoznak az öltözőben. Ranieri alatt meg max kanaszta parti volt.

calcio_di_rigore 2009.09.01. 22:31:06

@chisslord: Ranieri alatt is példás volt a játékosok hozzáállása. motivációja, lelkesedése. A Chelsea elleni visszavágó után volt egy törés, azt elismerem, ezért kellett mennie.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.01. 23:34:34

Hidd el benito,vannak olyanok,akik eltölthetnek bármennyi időt Rómában,és nem válnak Roma szurkolóvá. :)
Kettőből kettő eddig,az igazi erőpróba 2 hét múlva a Juve ellen lesz,bár az nagyon biztató,hogy nem játszottak túl jól,ráadásul Ledesma és Pandev nélkül,pláne hogy De Silvestri a Fio-é,mégis megvan a 3 pont.

drosiii 2009.09.01. 23:56:10

Sajnálom a Romtát. Spallettinél ebből a keretből csak Wenger tudna jobbat kihozni szerintem. Nem hiszem, hogy, a taktikája avult volna el. Évről-évre gyengébb és rövidebb a csapat. Így is kihozta közel a maximumot.
Ranierit nem mondanám rossz edzőnek, de ha a védekezést fontosabbnak veszi a Románál - ami évek óta támadófocit játszik - az elsülhet nagyon rosszul. Nincsen benne a játékukban és legfőkébb a tudásukban a jó védekezés (magyarul eléggé bizonytalanok a hátvédek).
Ha az első két forduló miatt kellett távoznia, akkor meg mi van az EL-el? Ott igencsak jó volt a csapat - a gyengébb ellenfelek ellenére is.

Mr.AT 2009.09.02. 00:36:22

@Nerazzurri: Ranieri az összes csapatával megpróbált támadófocit játszatni. A korszakában mind a Chelsea, mind a Valencia, mind a Juve rengeteg gólt rúgott (az megvan, hogy két éve, mikor harmadikak lettünk, a Romával holtversenyben mi rúgtuk a legtöbb gólt a ligában, szám szerint 72t?), csak épp rengeteget is kapott.

Kíváncsi vagyok, ki fog a Romában támadni, tekintve, hogy Vucsinicset és Tottit leszámítva nincs olyan támadója, aki megütné az olasz első osztály szintjét.

Ennek a csapatnak most tudjátok ki kellett volna? Capello. Betonbunkert épít a Brighikből meg a Perrottákból, elől meg néha összehoz egy-egy gólt vmi váratlan taktikai húzással. (Mondjuk átáll 9-1-0ról 8-1-1re.)

shinigami 2009.09.02. 01:46:47

popp csak szerintem issza magat a sarga fold ala?

kroos 2009.09.02. 08:37:02

az olasz sajtóorgánumok hidba szopják diegot.
Benitonak nehéz szezonja lesz igy hogy minden posztban el kell majd isnernie hogy tévedett a brazillal kapcsolatban.Bár most Melo kisegitette.
(és a másik brazillal kapcsolatban is, én még emlékszem a tavalyi derby után mekkora hurráhangulat volt Dinho fejes gólja után)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.09.02. 08:38:56

@kroos:
minden szerzőnkhöz van ezen a héten egy kedves szavad...
:)

(igen, ez egy szmájli itt, ami azt jelenti, h viccelek)

kroos 2009.09.02. 08:48:35

@pote: nem tudom mennyire ismered az elötörténetet.
Benitonak is volt pár kedves szava annak idején szmájli nélkül.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.09.02. 08:51:20

@kroos:
nekem úgy tűnik, h egy-egy tévedésünk Téged a mennyei orgazmus állapotába repít.
természetesen, örülünk h segíthetünk ;)

kroos 2009.09.02. 09:01:46

@pote: Igen pontosan igy van.
Akár a tegnapi vitánkal kapcsolatban, mivel nem reagáltál az utolsó kommentemre ugy vélem hogy igazat adsz abban.

kroos 2009.09.02. 09:04:36

@pote: egyébként ha már igy összefutottunk azt elárulhatnád mi a picsának krancar a Tottenham-nek?????????????

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.09.02. 09:14:31

@kroos:
foggalmam sincs, tényleg.
tavaly olyan fos volt (+sérült), és ezért 6misi adni.
bár lescott meg 24 volt :)))

Quentin Montargis-ból 2009.09.02. 09:37:20

Hogyan jutottatok jegy(ek)hez?

Tika_ 2009.09.02. 09:46:04

@Neil Blender: @pancho_sanza: ez a durva, nem Csöncsön :)
mint valami vígjáték, basszus, Bud Spencer vagy Monty Python: verekednek, beesnek egy gyerekorvois rendelőbe - folytatják. Aztán egy erőműbe, a futószalagra - folytatják. Az állatkertbe - folytatják. És tovább a végtelenségig. És még csatlakoznak is hozzájuk: @Feech: @_Maverick:

Figyu, nem lehetne ennek külön poszt? Mert köszi, de ezt a spanyol posztba se.
Köszönöm, hogy megfontoljátok.

gibson 2009.09.02. 10:14:21

Szegény, szerencsétlen Roma-drukkerek. Nem lennék most a helyükben....

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.09.02. 10:20:39

@gibson:
ranieri megszerzése is sokkoló volt,
de a részvétteljes kommentek az igazán fájóak, asszem :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.02. 10:28:15

@kroos: benitónak nem okoz gondot, hogy elismerje, tévedett. megtette eddig is, meg fogja tenni ezután is, hogy példát mutasson azoknak, akik inkább metélik körbe magukat a metszőfogukkal, mintsem ilyesmit elismerjenek.

nekem nincs kényszeresen igazam, sem komplexusom ezzel kapcsolatban. viszont nagyon jókat kacagok azokon, akiknek van.

patóval kapcsolatban is hatalmasat tévedtem, ha már itt tartunk, csak remélni tudom, hogy diegótól is hiába tartottam, és beválik. nem lesz nehezebb szezonom, ha így lesz, hidd el.

Neil Blender 2009.09.02. 10:30:02

@Tika_: nem szamoltam meg de en a Feeches oltasokkal egyutt irtam 6 kommentet a temaban kb. Elegge alacsony az ingerkuszobod ha ezt sem viseled el.

Nem erdekel atugrod. Ennyi.

Mondjuk az teny hogy nem az olasz poszt a legalkalmasabb de hogy a spanyolba miert nem ferne bele azt mondjuk nem vagom... nem marad eleg hely ajnarozni a Barcat? ;)

shinigami 2009.09.02. 10:39:14

@Neil Blender:
terjedelmes hely kell a barca kielegitesere

neeskens 2009.09.02. 10:42:13

Én régebben kedveletem Ranierit, de amit a Juve a tavalyi szezon utolsó fordulóiban művelt, az tényleg mindent alulmúlt.Hazai pályán a Milan ellen az utolsó negyed órában még véletlenül sem támadtak volna, gusztustalan volt.

A másik a Milan. Minden jóérzésű focidrukker csak sajnálkozni tud, lassan még a gyengülő Seria A-ban is csak középcsapat lesznek.Lehet meglepő, de szerintem a 2007 BL győzelem nagyon rosszat tett a csapatnak. Akkor már lehetett érezni, hogy új garnitúrár van szükség, generációváltás kell. Azonban megnyerték a BL-t, ami elfedte a súlyos problémákat és nem kezdtek új csapat építésébe. Éveket vesztettek vele.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.02. 10:57:28

@kroos:

Érdekes, hogy a Marassi nem került tízbe. Képek alapján szerintem az a legszebb a világon.

montipájton 2009.09.02. 11:22:38

@neeskens: Végül is csak az új Maldinit és az új Kakát kell megtalálnia a Milannak. Egyszerű feladat, pár év alatt lehet jele az eredménynek.)) Igaz, addig a maradékból is le fognak pattani, akik még tehetik.

Ronaldinho jelenete, amikor hat méterrel fölé rúgta Pato ziccerpasszát, majd hatalmas elánnal nekiállt tizenegyest reklamálni, annyira szánalmas volt, hogy még magyar párhuzamot se tudtam találni rá. Nem tudom, a futball történetében zuhant-e ekkorát ilyen rövid idő alatt játékos. Ahol ő volt, onnan biztosan nem.

Mourinho már nem a király 2009.09.02. 11:27:33

@Csöncsön: A Dinamo stadiont nem tudom minek rakták bele..a Szatyor Donyeck stadion képei meg nem jutottak el még odáig gondolom.

Neil Blender 2009.09.02. 11:28:10

@montipájton: ez a braziloknal majdhogynem torvenyszeruseg manapsag. Ronaldo akkora zseni volt hogy meg egy pocsek hozzaallassal is azert latszott rajta a zsenialitas.

Ronaldinho annyival gyengebb hogy latszik rajta hogy nem talalja a formajat, talan nem is akarja. Velemenyem szerint a legrosszabb ami tortent vele mostanaban az hogy csapatot akarnak ra epiteni... ez a vicc. Meg az hogy 29 eves... most kene a csucson lennie erettsegben, tudasban.

Neil Blender 2009.09.02. 11:30:55

@Anthony - awkward silence: ezen en is gondolkoztam. Talan nem is a Fulham stadionja log ki leginkabb a sorbol hanem az. Persze lehet hogy azert mert azt uresen fenykepeztek.

kroos 2009.09.02. 11:37:03

pontosan nekem is a fulham ami kakukk tojás.
Mégpedig azért mert angliában van még legalább 5 ilyen.(ewodpark,ellen road,river side stb...)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.09.02. 11:41:59

Az a helyzet, hogy Ranieri nem egy győztes típus és ha a Roma célja a bajnokság lenne, akkor hihetetlenül melléfogtak vele. Viszont ha stabilan az első hatban akarnak végezni, akkor arra pont jó. Én a többséggel ellentétben nem tartom annyira elhibázottnak a választást (bár Spalletti távozását egyszerűen nem értem...).

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.02. 11:44:43

@JClayton: spalletti télen már a milan edzője lesz.

Mr.AT 2009.09.02. 11:48:39

@montipájton: Ronaldinho mentálisan nincs rendben, amúgy semmi baj vele. Technikailag és fizikailag egyáltalán nem esett vissza, "pusztán" az alázat és az akarat hiányzik belőle.

Két kép megszokott róla ma meccseken: amint hisztisen toporzékolva reklamál, és amint sétálgat. Ez itt a baj.

Azt gondolom, valahol a sértődött zseni és az "én már belesz*rok, mert megtehetem" tudatállapot közt mozog magában, tökéletesen tévesen.
Össze kéne szorítania a fogát (ez amúgy az ő esetében nem megy könnyen, hehe), és hajtani, küzdeni, harcolni, amíg bírja szusszal.
De valamiért az összes dél-amerikai címlapsztár-arc elkezdi elhinni magáról idővel, hogy ő találta fel a melegvizet, és fölényeskedve belesz*rik az egészbe.

Zidane pl. még 33 évesen, túl mindenen, a világ legjobbjaként is brusztolt a sárban, ütközött, szerelt, és loholt, amíg csak bírt. Becsületbeli ügyként kezelte a dolgot, s ez itt a különbség.

sporttárs 2009.09.02. 11:51:09

@_benito: Akinek az olasz foci az isten, az nem csoda, ha a brazilokat nem becsüli sokra. Pedig, mint látjuk. :))

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.09.02. 11:54:41

@kroos:
a riverside-i az újabb, az nem ez a "tipikus angol focipálya"
én a pompey pályáját raktam volna akkor már be.

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.09.02. 12:02:04

nem a Fulham pályája az,
aminek még eredeti fa lelátói vannak?
mert akkor megértem.
és amúgy nagyon hangulatos.


én a Boca pályán lepődtem nagyon, bár láttam már tv-ben.
a google.maps -on is látszik, mennyire keskeny a "meredek oldal".
olybá tűnik, mintha nem ekkora telekre készültek volna kiviteli tervek,
aztán meg nem akarták nyitva hagyni azt az oldalt :-)

kroos 2009.09.02. 12:02:26

@pote: csak ha angolt akarsz mert pl. a Düsseldorfi aréna agyonveri az összeset.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.02. 12:04:49

@Anthony - awkward silence:

Nekem is a Dinamoé érthetetlen. Akkor már miért nem a Sóstói Stadion?...

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.09.02. 12:10:18

a legszebb "volt szocialista" stadion, szerintem,
a Petrovszky

s14.radikal.ru/i187/0907/c7/0eb4439b998f.jpg

mind kívülről, mind belülről, a környék, a kandelláberek, egyszóval minden különlegessé teszi.

Neil Blender 2009.09.02. 12:16:08

@Mr.AT: Zidane mellett en a masik gigasztart Beckhamet mondanam.

Embertelen gazdag, celeb, szep palyafutas van mar mogotte, de o a taknyan csuszik egy labda utan. A Realban sem mindig szerettem de abban a csapatban is o akart a legjobban Raul mellett. Pedig abszolut nem illett oda.

Ezert borzasztoan becsulom amit csinal, es ne feledjuk nem vmi gyenge kezu Eriksonnal ujra valogatott hanem Capellonal, akivel nem volt felhotlen a viszonya.

montipájton 2009.09.02. 12:16:48

@Mr.AT: Hát szerintem meg fizikailag is paródiája fénykori önmagának, ez nem független a fejbeli dolgokról.
Baszki, pár éve a Real Madrid komplett védelme, vagy Gattuso pattant le róla, mintha ott se lett volna, ma meg nem látod egy cselt megcsinálni. A világ egyik leggyorsabb játékosa volt labdával - ma?

Tényleg tragikus a pályája, és nem nagyon látom az esélyt, hogy - egy-két jobban sikerült meccs kivételével - a régi önmaga lesz.

Neil Blender 2009.09.02. 12:17:28

@pattopo: wow...

iszonyat komolyan nez ki.

Neil Blender 2009.09.02. 12:18:33

@montipájton: Fizikai es mentalis teljesites ok okozati osszefuggesben van.

Ha mentalisan rendben lenne akkor valszeg nem engedett volna ennyire le fizikalisan sem.

Dinho sosem lesz mar a regi, foleg nem az amugy is haldoklo Milanban...

freiwald 2009.09.02. 12:18:54

@Mr.AT: Sokkal érdekesebb tényező szerintem, hogy amennyiben a szabályok nem változtak, lévén Ranieri két meccs erejéig a Roma kispadján üldögélt, jelen szezonban már nem lehet más elsőosztályú alakulat edzője.

freiwald 2009.09.02. 12:20:09

@Mr.AT: Scusi. Az a Ranieri természetesen Spaletti akart lenni. :)

daneeka 2009.09.02. 12:23:15

@Azazello007: A Bari elleni remi utáni sajtótájékoztatón mondta.

madbalee 2009.09.02. 12:28:19

@freiwald: Ez nekem új ilyen szabály nekem nem rémlik az olaszhonban.

kroos 2009.09.02. 12:37:21

A német sradionokkal csak az a baj hogy bankneveket vesznek fel:P

freiwald 2009.09.02. 12:39:13

@madbalee: Nekem viszont rémlik valami. Továbbá ma délelőtt egy olasz rádióbeszélgetésben az edzőváltás kapcsán felemlegették ezt a szabályt mint apropot, mivel valaki betelefonált a műsorba és pontosan erre a szabályra utalt. A műsor vezetői pedig - bár konkrét példát nem említettek - egybehangzóan nyugtázták az álltást.

@_benito: Te mit tudsz ezzel kapcsolatban?

giacinto 2009.09.02. 12:50:39

@freiwald: nincs ilyen szabály.

@Mr.AT: "Technikailag és fizikailag egyáltalán nem esett vissza,"

fizikailag nem? valaha robbanékonyabb volt mint egy ágyúgolyó, ma meg lépni is alig akar.

freiwald 2009.09.02. 12:57:23

@giacinto: Ámen! Sajnálnám nagyon. Én elviselném a Milannál, bár Leonak még kijár pár próbálkozás Főleg ilyen kerettel.

daneeka 2009.09.02. 13:04:09

@madbalee: Jah, amikor zsinórban 2 hazai meccse van :D

Mr.AT 2009.09.02. 13:15:26

@giacinto: "akar" Jól mondod. Lépni is alig AKAR.

Nem lett sörhasa, nem vesztette el az izomzatát, stb. - szimplán csak nem motivált, ez pedig fejben dől el. Tipikus dolog, hogy bevonzza a sz*rt - nem akarja tudni megcsinálni a cselt, így aztán pláne nem is fogja.
(Hangsúlyozom, a "jó lenne, ha", és a "mindent megteszek érte, mert így akarom" közt szakadéknyi a különbség.)

Emiatt van az, hogy néha van egy-egy jó meccse (mikor épp kijön a lépés, és ráérez az ízére, akkor a technikája meg a passzai még mindig a régiek, s beindul a motor), néha meg egész meccsre eltűnik, de szó szerint, még labdakontaktja is alig van.

daneeka 2009.09.02. 13:17:08

@romanista: Jah, ha Sensi asszony bőrszerkóban egy AK-t tartana a hátsómhoz, lehet én is aláírnám azt a nyamvadt felmondólevelet. :D

daneeka 2009.09.02. 13:18:21

@Feech: Ne haragudj, de hol jön olasz középcsapat szembe? Az UEFA-kupában a csoport 3. helye után?

freiwald 2009.09.02. 13:59:13

@giacinto: www.ilgiornaledelfriuli.net/2009/09/02/spalletti-da-le-dimissioni-il-paron-delludinese-giampaolo-pozzo-lo-applaude/

"Spalletti dando le dimissioni, rinuncia a due anni di contratto visto che quello con la Roma gli scadeva nel 2011. Ora il tecnico di Certaldo non potrà allenare in Italia fino alla prossima stagione. Per continuare a lavorare dovrà accasarsi all’estero e nelle ultime ore sta riprendendo corpo l’ipotesi di un accordo con lo Zenit di San Pietroburgo."

Ezek szerint mégis van ilyen szabály.

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.09.02. 16:04:37

egy dolog a dihno ugyhoz.

nem tudom, volt-e itthon hir, de julius kozepetol augusztus kozepeig volt milano hataraban egy latinamerikai fesztival, az osszes erintett milanoi szorakozohely kikoltozott.

itt tortent, hogy az egyik este, hajnali fel kettokor milan szurkolok egy resze eszrevette, hogy dinnye es dida egy satorban mulat(*). ezutan szo szerint hazazavartak oket, "menjetek aludni!" felkialtassal.

(az eset aug. elejefele lehetett, hetkoznap)


(*) gondolom nem ihattak tul sokat, mert nem lett nagyobb ugy a dologbol

horas 2009.09.02. 16:50:07

Ronaldinho-t valahol a média tette szépen fokozatosan tönkre,mondjuk az is igaz,hogy őt tönkre tudta tenni mert sok más labda rúgót nem.De én emlékszem az aranylabdás éve után mikor már nem brillórozott annyira és a csapatnak sem ment annyira egyből ő lett elővéve pedig ő csak magához képest játszott rosszul mert abban az évben is rúgott vagy 20-on valahány gólt.Évről évre lett rosszabb.Nyílván valóan azt az évet mikor aranylabdát kapott nem lehet reprodukálni,de az is biztos,hogy a mostani produkciója mögött fejbeli problémák vannak.De az is elképzelhető,hogy rövid fénykorú játékos -ha van ilyen,mint a Fifában ugye-mert nem 20 évei elejétől futballozik szenzációsan mint Rooney vagy C.Ronaldo hanem a legjobb korban megvoltak a legjobb évei és most már csak vegetálás van neki hátra,a kreatív labdarúgoknál gyakori az ilyen pályaút.Rivaldo,Mendieta

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.09.02. 18:21:26

Sok kommentet végigfutottam, de nem láttam, h megjegyezte volna valaki, hogy Ranieri római születés, ezt pedig hangoztatta korábban is gyakran.
Szerintem, ettől nem fog támadó csapatot kiengedni, de mégis fontos lehet, mert így a tábor nem ugrik neki azonnal, ha hibádzik valami.

madbalee 2009.09.02. 18:36:35

@mbemba: Szerintem volt valahol, legalábbis nekem ez alapinfónak tűnik.

horas 2009.09.02. 18:43:01

@Pályaelhagyó autóversenyző: JA hallottam erről a szituról valamennyit én is.Lehet,hogy több futballistáról is lehet hallani ilyen híreket,hogy bulizik meg ilyesmi,de ilyen rendszereséggel csak Adriano-ról lehetett hallani,meg is lehetett nézni,hogy produkált.A tehetségéhez mérhetően ő se futballozott/ik már évek óta.

danesdzsu2 2009.09.02. 21:38:31

@Great Cornholio: Ugye abban bízol, hogy ők is kikaptak a béna taktika miatt.:)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.03. 02:44:54

Ez mondjuk jófejség Ranieritől. :)


Ha un motto?
"Non ci ho pensato. Io ho sempre detto: "Pane al pane, vino al vino".

horas 2009.09.04. 11:59:18

Egy jó dír a Milanosoknak:
www.transfermarketweb.com/?action=read&idsel=43331
Berlusconi felfogta,hogy ebbe a csapatba rengeteg pénzt kéne beleőlni,hogy újra verseny képes legyen mind olaszországban mind nemzetközi szinten,s mivel ő nem szándékozik -vagy nemtud amit kétlek-beleinvesztelni szemelött tartva a klub érdekeit inkább megválik tőle,és átadja vki olyannak aki képes és hajlandó sokat áldozni a klubra.Ez Roma-ban már nemilyen egyszerű...még mindig nehéz a nők logikáját követni.

Hispan07 2009.09.04. 19:27:52

5 napnyi ivás után gondolatok a Milanról, avagy az a baj:

- a komplett középpálya (Flaminit leszámítva, aki jelenleg azon kevesek egyike, akit nem szántanék be sóval) egyszerre öregedett ki. 30 -as évek elején járnak, külön-külön még mindegyikben lehet pár év, de megkoptak, elfásultak, és a csapat nem bírja, bírhatja el így együtt őket, mint egyetlen opciót
- nincsenek igazi minőségi, feltörekvő fiatalok Paton kívül
- szűk a keret, nincs taktikai variációs lehetőség
- Ronaldinho. édes istenem, erre cseréltük el Kakát
- az áruló ukrán óta nincs no 1. gólvágó. Pippo már nem opció, de talán Pato vagy Huntelaar
- a védelem évek óta szétesett, de nincs igazi vérfrissítés. bár ez a thiago még beválhat - de nem ezekkel a társakkal a szélen

ennyi, nyáron Spaletti kellett volna Leo helyett - utóbbi szimpatikus, de még nincs készen erre

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.09.04. 21:23:05

@Hispan07: pihenj,relaxálj, keress egy kung-fu filmet... Rony jó lesz, ha nem csatárt játszik, és passzol (ez lehetséges?). Huntelaar benne lesz az első öt olasz gólvágóban (ez tuti, ha jáccik). Pippo öreg, de a rutin, meccsenként 30 perc mészárlás... egyedül a védelemre nem tudok mit mondani. és Gattuso a lelke. neki agymosást javaslok, rangadó ide, vagy oda... (van erre lehetőség?). és könyörgöm, hol van Flamini? hetek óta nem látom a nevét, sérült? gyógyuljon meg gyorsan... (állítólag Berlusconi el akarja adni a Milánt...)

giacinto 2009.09.04. 22:09:08

@anonim222 [semleges néző]:

Huntelaar nem lesz benn az első 5 góllövőben.

Lacóka 2009.09.04. 23:32:13

@anonim222 [semleges néző]: Emlékeim szerint Flamini játszott az Inter ellen. És ezzel el is mondtam mindent. (bár a siena ellen meg gólpasszt adott)

Leeroy of SMV Design 2009.09.05. 20:10:54

Igen, ott volt a pályán az Inter ellen. :)

Feech 2009.09.05. 22:42:25

Kaladze duplázott az olaszok ellen.

horas 2009.09.09. 12:22:22

@Hispan07: Hát konrétan egy komplett cspatot kell kiépíteni újra és ez nem idén bizonyosodott be.Az a gáz akik alap kezdők nekik kéne már kiegészítő embernek kéne lenniük.(Zambrotta,Jankulowski,Pirlo,Gattuso,Roni)
Az öregek közül Ambrosini aki még jó sztem.
Kb így kéne kinéznie egy versenyképes Milan kezdőnek(olyanokból akiket a nyáron könnyedén és olcsón megszerezhettek volna)
Abbiati
De Silvestri,Nesta,T.Silva,A.Santos
Ambrosini,Ledesma,Flamini
Van Der Vaart
Pato,Huntelaar
(pad.:Bonera,Zambrotta,Jankulowski,Gattuso,Pirlo,Ronaldinho v Borriello)

horas 2009.09.09. 12:29:05

@Hispan07: eggyel több 'kéne'.Ja meghát nem Leonardo-t kellett volna.(Nem lehetett tudni,hogy így alakulnak a dolgok Spalleti-vel.)Hanem mondjuk Gasperini-t,Marino-t,Allegri-t és még mindig nem mondtam nagy nevet de Leonardo-nál mindegyik többet ért a szakmához és horriblis pénzbe se kerülnének.

Mr.AT 2009.09.10. 11:31:51

Nem tudom nem megjegyezni, hogy a Buffon, Cannavaro, Chiellini és Grosso négyes játszott hátul az olasz csapatban kétszer egymás után, és egyszer sem kaptak gólt.

Mellettük tegnap amúgy még Camoranesi, Marchisio és Iaquinta is kezdő volt (7 Juve játékos a kezdő 11ben), s hát ugye Grosso és Iaqi rúgták a gólokat, de ez már nem is érdekes...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.11. 20:51:25

Meg kaladze, és ő is olaszországban játszik. :)
süti beállítások módosítása