Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Szeresd a kicsiket! - Serie A, 1. giornata

2009.08.25. 10:45 _benito

Az első forduló azért nagyon jó mindig, mert ha nyerTEK, máris bajnokesélyesek vagyTOK, a vereséget és a döntetlent pedig simán rá lehet verni a kőkemény alapozásra (ami majd bajnoki címben kamatozik), a formába hozási időszakra (ami majd bajnoki címben kamatozik), és a játékosok összeszoktatására (…). Bőven elő is lehet venni a fentieket, mert az egész első fordulóban nem volt képes senki egygólosnál nagyobb különbségű győzelmet aratni, és a győztesek sem lehetnek mind elégedettek. Amennyi következtetést le lehet vonni az első fordulóból, azt megpróbáljuk levonni, de már most eláruljuk, idén egészen más rendszerűek lesznek az olasz összefoglalók – cserébe időben, és mindig kikerülnek. Hajtás után Serie A, első forduló gyöngybetűkkel.

Nem szeretnénk fanyalgással kezdeni, úgyhogy széles mosollyal meglapogatjuk az újoncok vállát, akik erre igencsak rászolgáltak. Közülük is az élre kívánkoznak a csizma sarkának idei képviselői, a Leccét váltó Bari játékosai, akiket már csak azért is illik kedvelnünk, mert a kiskakasok történetének első 21 évét magyar edzők irányították, összesen 14-en. A Serie B bajnoka odaállt az Internek, Ventura tökéletesen lereagálta Mourinho nem túl fantáziadús húzásait, és ha csatárai kicsit pontosabbak, akár nyerhettek volna a Meazzában. Igaz, akár ki is kaphattak volna, Eto’o kihagyott helyzete csak ahhoz volt mérhető, amikor Kutuzov robinsoni magányában vágtázott Julio Cesar felé, aztán elhagyta a labdát. A Bari számára nem csak azért indult szépen a szezon, mert pontot szereztek Interben, hanem azért, mert még a milánói szurkolók sem kérdőjelezhetik meg, hogy jogosan. Az Interhez: utálnánk, ha sokszor kellene mondanunk, hogy megmondtuk előre. (Inter-Bari 1-1)

Ide kell beékelnünk egy nagyon hasonló történetet, amely ugyan nem újoncról szól, de az erőviszonyok alapján itt is Akebono harcolt a legkisebb királyfival. A Juventus egy szűk félidőn (igazából 35 percen) át könnyeket csalt szurkolói szemébe, játék volt, támadások voltak, Diego passzolt, Cannavaro szerelt, minden kerek volt: 12 perc után csodapassz, csodafejes, csodagól. Aztán a torinóiak kifingtak, a Chievo pedig cselt orrantva először csak óvatosan, majd egyre bátrabban települt át a hazaiak térfelére, és a második félidőben úgy lefocizta a pályáról ellenfelét, hogy csak zörgött. A Juventusban csak annyi erő maradt, hogy romboljon, ehhez pedig az kellett, hogy Cannavaro négy évvel ezelőtti önmagát idézően irányítsa a védelmet. Viszont a Juve legalább nyert, és az alapozás kipihegése után kerek kis csapat lesz, amit nézni is jó lesz. Mármint nekünk, Juventinóknak. (Juventus-Chievo 1-0)

Vissza az újoncokhoz. A Parma az utolsó utáni pillanatig vezetni tudott Udinében, és csak irgalmatlan balszerencsével bukott el két pontot. Érdemes kiemelni Di Natale első, büntetőből esett gólját, ha valaki megfejti nekünk a mozdulatot, megköszönjük. A másodikat már mi is értjük: Röpcsi szépen a jobb sarokba passzírozza a zsugát, úgy látszik, idén is vele kel és fekszik a város csapata. A Parma jól felfújta az arcát, az idegenbeli döntetlen körülményei bosszantóak, de így is kiválónak mondható a start. (Udinese-Parma 2-2) Ahogy igazából a Livorno sem panaszkodhat, bár nekik hazai pályán első látásra le kellett volna bombázniuk a hagyományosan szarul rajtoló Cagliarit, de a playoffmeccs kocsmai verekedése miatt sok eltiltottjuk volt, így hiába volt sok helyzetük, meg kell elégedniük a döntetlennel. (Livorno-Cagliari 0-0)

A Milan nagyon simán, teljesen megérdemelten nyert Sienában, de ahogy az összes többi meccsből, így ebből sem kell különösebben komoly következtetéseket levonnunk. Tudtuk azt eddig is, hogy ha Ronaldinhótól elég messze állnak, oda rúgja a labdát, ahova akarja. Toszkánában elég messze álltak tőle, adott is legalább öt gólpasszt, amiből kettőt be is vertek a milánóiak (különösen a második előtt Flamini elé tett volt látványos), de a véleményünk keveset változott. (Siena-Milan 1-2)

A Palermo-Napolin a vendégeknek a Barbera gyepébe kellett volna döngölniük a rózsaszíneket (akikről Zenga bemondta, hogy idén a Scudettóért fognak harcolni – csak azt felejtette el hozzátenni, hogy maximum októberig), ehelyett kikaptak (2-1). A nápolyiaknak még állítaniuk kell az irányzékon, a három kapufa fájdalmasan soknak tűnik, és hátul is fel kell pörögniük, mert például a mindent eldöntő gól előtt Maggio négy másodpercig nézte csodálkozva az ötösön pattogó labdát. Cavani nem csodálkozott, hanem benyomta.
A Románál valahol jogosan anyázzák a bírót, de a Genoa győzelme (3-2) nem volt olyan sima, mint vártuk, ami egyrészt az ő szerencsétlenkedésüknek, másrészt a tartalékosan is meglepően jó Romának volt köszönhető. Mindkét csapat rendben lesz, ahogy a Lazio is, legalábbis a négy védő cipőfűzőjét összebogozó Zarate 16-oson belüli ügyeskedését látva. Centerileg még nekik is van gondjuk, de Rocchi legalább egyet belőtt, miközben a bergamóba költöző Acquafresca iszonyatosan nyaral még. Nem csoda, hogy Lazio-Atalanta 1-0.

A Bologna-Fiorentina (1-1) eredményében szerepe lehetett annak is, hogy a lilákra a szezon meccse vár szerdán, de persze az is lehet, hogy a Bologna idén is képtelen lesz elszakadni az 1-1-ektől. Ez esetben hasonlóan keserves szezonjuk lesz. A Samp Szicílián fektette ki a Cataniát, Pazzini folytatja a gólgyártást, Gastaldello pedig vérét adta a 94. percben szerzett győztes gólért (1-2).

81 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr951336753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titi120 2009.08.25. 11:07:57

Nem egy nagy keresztrejtvény Di Natale büntetője, egyszerűen finom mozdulattal alápörgetett (spiccel, de az is lehet, hogy pici belső is volt benne).

shinigami 2009.08.25. 11:11:39

kisse elrontott Panenka fele 11es
szvsz

Mr.AT 2009.08.25. 11:16:30

Na, végre egy korrekt cikk. Grat.

Az "akikről Zenga bemondta, hogy idén a Scudettóért fognak harcolni – csak azt felejtette el hozzátenni, hogy maximum októberig" részért meg respect. :-)

I am a jedi like my father before me 2009.08.25. 11:24:11

A tizi nem akkora kaland, a hátsó lábát belehúzta a labdába, hogy még egy ütemet nyerjen, nem a klasszikpizza panenka volt, amúgy nem is szeretem az ilyesmit, parasztvakításnak tartom. (félreértések végett: ezzel most nem téged parasztoztalak, _benito :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 11:30:43

ha valaki megfejti nekünk a mozdulatot, megköszönjük

Ez pont olyan tizenegyes volt, mint amit Del Piero a felkészülési meccsen. Csak akkor iszonyatosan felsült vele.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.08.25. 11:31:37

Sziasztok!

Voltam olaszban a múlt héten és vettem 4 napon át gazettát...komolyan mondom, csak az olasz fociról van benne szó. Akit érdekel, szívesen odaadom, pesten vagyok.

Üdv, ymy - olaszul tudók előnyben:)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.08.25. 11:34:13

@imici77:
nálunk is csak magyar foci (ráadásul főleg fradi) van a NemzetiSportban

montipájton 2009.08.25. 11:36:45

Annak idején Maradona kétszer rúgta ugyanilyen szarul a 11-est a 90-es vb-n, először a jugók ellen, azt Ivkovic megfogta, másodszor az elődöntőben Zengának, de mázlijára az olasz a másik sarokra dőlt el, úgyhogy az meg bement.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.08.25. 11:40:25

@pote: nincs arányban a kettő, komolyan, az egy más világ... még tabella sincs, csak ritkán, nemhogy gólszerzők :)

Amúgy max jó lesz gyújtosnak a bogrács alá :)

pietro10 2009.08.25. 11:58:14

@pote: magyar foci kb 10 oldal a 24 oldalas nemzetisportból. imici77 gondolom nem erre godnolt amikor azt mondta h a gazetta csak olasz focival van tele. :)

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.08.25. 12:16:21

nem is igaz, a gazzettaban van kb fel oldal kulfoldi foci :) meg kis keretesek azokrol, akik iden leptek le (foleg ibra) az mar majdnem egy oldal...

maicon es a tobbi lehuto elloptak tolem 45 eurot, pusztuljanak meg! (nem fogadtam, hanem eloben sirtam)

lucio tetszett, jol jartunk vele

MUfanatic 2009.08.25. 12:17:16

@Titi120: Lószart! Egszerűen földberúgott és szerencséje volt! :D

Mourinho már nem a király 2009.08.25. 12:20:00

'A Milan nagyon simán, teljesen megérdemelten nyert Sienában"
-én ezt annyira nem láttam simának, bár csak fél szemmel néztem, lehet kapura annyira nem volt veszélyes a Siena, mezőnyben azért megdolgoztatták a pirosfeketéket. Pato kicsit felbosszantotta őket a végére :DD

"Viszont a Juve legalább nyert, és az alapozás kipihegése után kerek kis csapat lesz, amit nézni is jó lesz. Mármint nekünk, Juventinóknak."
-hát igen, más nem is fogja élvezni egy ocsmány csapat ocsmány játékát, dehát ez van :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 13:07:31

Már alig várom a Roma-Juvét, de addig még fogadjuk a Kassát is.

sh4d0w 2009.08.25. 13:09:45

Azt legalább jó volt látni a Milan játékában, hogy végre nincsenek erőnléti problémáik, ellentétben az előző 3 évvel. Persze az igazi fokmérő a 7végén jön, az Inter ellen...

Mr.AT 2009.08.25. 13:17:09

@sh4d0w: Régen szurkoltam annyira a Milannak, mint most hétvégén fogok... :-)

Hispan07 2009.08.25. 13:36:27

A Milannal kapcsolatban őszintén bevallom továbbra is félek, de az első meccsen annyira nem voltak feltűnőek a lehetséges krízispontok, max a szélső védők fogalmatlansága. (és baszki, az milyenmár, ha Faubert akár csak pletyka szintjén is felmerülhet...?)

Az Interből évek óta hiányzik a kreatív középpálya, eddig győzték izommal és Ibrával pótolni. Kiváncsi vagyok, idén mi lesz.

A Juventus egyenlőre úgy tűnik, hogy jócskán erősödött. De így nagyobb dicsőség lesz legyőzni :)

Neil Blender 2009.08.25. 13:44:51

Hispan, megeloztel.

Ahol Bagós Faubert felmerul a legutobbi fel eve utan ott tenyleg nagy baj van. Mert hogy Zolanal elfocizik az OK mas szint. De mar nagy a baj Berlu papanal ha ot szemelte ki jobb futonak :)

Inter meccset kivetelesen neztem (legyen mar hvg hadd jojjon a spanyol foci) es vegig latszott rajtuk hogy oriasi arccal mentek ki a palyara 'majd csak bedaraljuk oket' felkialtassal. Azon rohogtam volna nagyot ha a boller Matrix beszerencsetlenkedi azt a beadast. Es akkor Moratti szerint ok a BL nagy eselyesei... Pff... ott ahol megvaltokent varnanak egy Van Der Vaartot, aki amellett hogy nem csinalt nalunk semmit tavaly, feltunoen pocsek kondival is rendelkezik. Olaszorszagban siman ledaralnak a bolognaiba...

t.o.d. 2009.08.25. 13:47:43

@Anthony - awkward silence: "hát igen, más nem is fogja élvezni egy ocsmány csapat ocsmány játékát" Remélem, nem a tavalyi "hátha Del Piero egyet akaszt szabadrúgásból"-taktikát jáccák idén, mert akkor igazad lesz... Nem mintha az Inter Ibra nélküli játékával kapcsolatban lennének illúzióim... Lehet, hogy az Ancelottitól megszabadult Milan fog a leglátványosabban focizni az idén a Serie A-ban??? :-o
Azért forza Roma!!!

t.o.d. 2009.08.25. 13:51:21

@Hispan07:@Neil Blender: Faubert menne a Milanba??? Nagy Isten! Ne. A végén még elhiszi, hogy ő egy igazi nagy focista... Inkább aludjon a West Ham kispadján, mert szerintem Zola se fogja jáccatni

IronRock 2009.08.25. 14:03:03

"Tudtuk azt eddig is, hogy ha Ronaldinhótól elég messze állnak, oda rúgja a labdát, ahova akarja."
Hát ez az Inter ellen aligha lesz így. Ha Maicon rácuppan a hátára (esetleg Cambiasso, Vieira, Muntari, stb. vagy aki arra jár), nem az lesz a legnagyobb gondja hogy oda rúgja a lasztit ahova akarja, hanem hogy hányszor tarolják le időegység alatt.... Pato pedig hiába zsenális csatár, ha nem kap labdát, nehezen fog gólt rúgni Lúcio-ék szorításában.
A Juve pedig nagyon meg fog szenvedni a Roma-val, ha ilyen trágya fizikai állóképességgel fognak ellenük is kiállni.

Neil Blender 2009.08.25. 14:04:30

@t.o.d.: sztem az Inter Ibra nelkul is siman behuzza ezt a bajnoksagot. Annyi valtozott, hogy most egy masik zseni tolja ott elol akit ki kell szolgalni. Es az valo igaz, hogy pl Muntari nem egy forintos passzgep. De ismetlen ahol VdV alternativaja egy jo iranyitonak az nemzetkozi szinten eselyes csapat nem lehet. Nem jatektudasban hanem kondiban volt keves a nem tul brusztolos La Ligaban...

Milannal meg sztem azert hypeoljak ennyire Dinhot hogy meghozzak a kedvet a focihoz. Azert remek zsugakat osztogatott a meccsen az osszefoglalo szerint.

Faubert meg... lol.

freiwald 2009.08.25. 14:04:39

@Hispan07: Ha már homár, remélem Rafinha a neve és nem Faubert...

freiwald 2009.08.25. 14:07:24

De Isinhoval is kiegyezznék. Régóta várom.

calcio_di_rigore 2009.08.25. 14:12:29

@Anthony - awkward silence: nem is érted játszanak, pont leszarják, hogy élvezed-e.

t.o.d. 2009.08.25. 14:29:04

@calcio_di_rigore: na igen, de azért azt a tavalyi játékot méga legvéresszájúbb Juventinók is fújolták.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.25. 14:39:40

@calcio_di_rigore: de miért, miért, MIÉRT kell válaszolni??? annyira örültem, hogy senki nem vette fel.

nyilván igazad van, de ő sem gondolta komolyan, csak kötekedett. úgy szeretném, ha nyugi lenne a kommentek között, és a sok okos ember a sok okosságot mondaná egymás oltása helyett.

t.o.d. 2009.08.25. 14:47:48

@Neil Blender: amúgy meg lehet, hogy behúzza a Scudettót az Inter, de hogy szépen focizni esélyük sincs Ibra helyett Eto'o-val, vagy Militoval az biztos. Ezek nem Ibra-típusú csatárok. Nem rosszabbak (különösen Eto'o nem), csak másra valók.

sAp 2009.08.25. 15:03:10

ez a ramadan dolog tök érdekes btw, ugye mourinho nyilatkozta h azért kellett lehoznia muntarit (akit többek között itt is körberöhögtek emiatt), mert így nem bírja, közben benzema meg kettőt lőtt és nem úgy nézett ki mint akit megviselne a dolog (diarra dettó, nem kis gólt ragasztott ő is).
ebbe nem is gondoltam eddig bele, azért nem tudom h lehet bírni a tempót és edzéseket úgy h egész nap csak vizet ihatsz...

pietro10 2009.08.25. 15:09:35

@sAp: Könnyen kibírják mivel sztem a felük be sem tartja a másik felük pedig kaja helyett nyom egy kis cuccot azt annyi. :D

Neil Blender 2009.08.25. 15:13:08

@sAp: A Realbol Mamadou Diarra tartja a Ramadant, Benzema es Lass nem...

kozben a Gazzetta szerint Sneijder es az Inter megegyezett ma hivatalos lesz a transzfer...

kicsit sajnalom Sneijdert, de a rakkolos olasz foci lehet jobban bejon neki mint a tilitolis spanyol. Foleg ha csatarok mogott visszaontan a 'helyen' jatszatja Mourinho

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.08.25. 15:17:46

a gazzettaban volt a ramadanrol egy cikk, a focistak kozott tobb felfogas is van, hogy mit csinalhatnak es mit nem (valaki pl. hajlando enni meccsnapon, valaki nem)

dihnot meg azert hypoljak, mert nincs penz a milannal. most mar szurkolo sem, par napja meg 20e alatt volt az eladott berletek szama (inter: 40e), ez oriasi visszaeses. mondjuk az erdekes az olasz fociban, hogy a nemzetkozileg turorudi erossegu, de hagyomanyosan nagycsapatok (milan, juve az elmult ket evben) siman hozzak a dobogot. ennek ellenere iden a szurkolok a penztaraknal is kifejeztek, mit gondolnak az atigazolasokrol

ui. az erre hajlamosaknak: 1, ez az en velemenyem 2, a tavalyi real is turorudi

WallyB 2009.08.25. 15:30:19

Nem láttam a hétvégi meccsek közül csak a Juvét (félig - igaz, a jobbik felét), meg aztán az összefoglalót. Az Inter Csozé szerint is gyengusz volt, én annyit láttam belőlük, mint a Lazio ellen: a helyzetek bőven megvoltak, de sorra kimaradtak. A Juve az első félidő első felében viszont a régi(?) időket idézte - szép focit játszottak, érett is a gól. Kérdés, hogy miért vettek utána vissza?
Eközben Sneijder valahogy mégiscsak, teljesen véletlenül, a sok cáfolat ellenére is, augusztus utolsó hetében Milánóba érkezett... biztos megnézni a Dómot.

halareaal 2009.08.25. 15:38:21

a Barca meccs alatt mondta a kommentátor, h pl a Ramadant gyakorló Barca játékosok csak szabadnapjukon, ill. ünnepnapokon tartják. amúgy böjt közben nem lehet ezen a szinten futballozni, csak ha szereket is kap közben vki.

balu11 2009.08.25. 15:40:36

Sneijder érdekes lenne az Interben... nem annyira követem az olasz bajnokságot, mint itt a többség, de azt gondolom, hogy az utóbbi időben nem igazán volt klasszikus középső irányítójuk (talán Stankovic), inkább középről szerveződött a játék

csodáltam is, hogy tavaly muri nem hozott egy klasszikus irányítót, úgy gondolom, ő szereti, ha van ilyen a csapatában

az meg nem véletlen, hogy Decoba "szerelmes" ő tényleg ez a típusú játékos (akikből sztem egyre kevesebb van, divatosabb a szélsőkre és vkp-okra alapított szisztéma, esetleg hátravont ékkel)

mindenesetre én örülnék a transzfernek, egészen jól állnának játéklehetőséggel a holland válogatott "realos" meghatározó játékosai - Hunti eljátszik a Milanban, Robbennek jut hely a Realban, Snejdernek is lenne keresnivalója az Interben, Drenthe még ráér, vdv-ért nem hullajtok könnyeket (persze jó lenne, ha kitalálna vmit a menedzsere), Nistelrooj meg egy nagy kérdőjel (ha másodvirágzik, akkor még ebbe a Realba is beférhet, ha nem, akkor meg a holland válogatottba sem kell)

mindenesetre a Juve erősödésével és az Inter (viszonylagos) gyengülésével remélem, izgalmasabb lesz a bajnoki cím kérdése... (legjobb lenne még egy 3. szereplő is legalább egy darabig, de erre nem igazán látok esélyt)

sAp 2009.08.25. 15:42:01

@Neil Blender: www.marca.com/2009/08/22/futbol/equipos/real_madrid/1250935646.html
itt is azt írják h mind3an betartják (meg az origos cikkben). végül is mindegy, csak pont rájuk írták azt h tartják, míg több másik európai élbajnokságban játszó nem, vagy nem teljesen.

Neil Blender 2009.08.25. 15:47:23

@sAp:

persze lehet, nem vagyok az emlitett jatekosokkal kozeli baratsagban (sajnos) szal boven lehet olyan info amirol nem tudok =)

Mamadou azt tudom hogy tartja mert rendesen szarban is voltunk 2 eve mikor meg nem volt Lass, Mamadou meg 50 perc utan mar csak szedelgett a palyan...

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.08.25. 16:06:34

@WallyB: nem , csak mindjart kezdodik a hajlektalan vb, gondolom azt nezi ... :)

horas 2009.08.25. 16:10:53

@sAp: Honnan tudod h ki mennyire tartja be?de látom azt se tudod h vizet se ihatnak...

sAp 2009.08.25. 16:16:25

@horas: okés, nekem egy ramadant betartó ismerősöm mondta h iszeik vizet (ezért keltette fel a figyelmemet ez a dolog), amúgy meg csak onnan h olvastam az origos és marcas cikket, nyilván nekem sem belső infoim vannak. amúgy meg tényleg nem lényeg,csak sztem érdekes...

ja,látom vizet sem ihatnak,aszittem az kivétel a semmi nem érhet a szádhoz passzus alól.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 17:10:39

@Pályaelhagyó autóversenyző: Ne zavarjon, hogy a 2007-08-as szezonban a Milan aZ 1-4-be sem fért be.

Pampito 2009.08.25. 17:30:47

@popp: Romanista barátom,nemtudod,h mennyire komoly ez az Angelinis pletyka?
Úgy látom,h nemnagyon fog összejönni,mert nem csipázzák 1mást az elnökasszonnyal....

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 17:53:11

@Pampito: Angelini már nem először nyilatkozik úgy, hogy megvenné a Romát. De úgy tűnik Sensi blokkol minden kísérletet. Angelini azért annyival komolyabb, mint Fioranelli volt, hogy nem lehet tudni kicsoda, míg Fioranelli elég Celladam gyanús volt.

LevyASR 2009.08.25. 18:06:51

@Pampito:
csekkold az asroma magyar weboldalán a forumban, a hozzászólás a hírekhez részben...
bocsi, ha ez reklám...

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.08.25. 12:16:21
...maicon es a tobbi lehuto elloptak tolem 45 eurot, pusztuljanak meg! (nem fogadtam, hanem eloben sirtam)

ezért hívják szan SÍRÓnak :D???

Pampito 2009.08.25. 18:22:37

@popp: Akkor csak oda lyukadunk ki,h lehet bármennyire 'komoly' is az a vevő,Sensi nagyon nem szeretné eladni a klubbot.
Suazo viszont érkezhetne,szerintem hamar megtalálná a helyét és a góllövő cipőjét is :)

calcio_di_rigore 2009.08.25. 19:32:16

@t.o.d.: nemtudom mennyire vagyok véresszájú juventino.:), de a tavalyi játék semmivel sem volt rosszabb mint pl. Capello alatt. A különbség annyi volt, hogy néhány poszton gyengébb minőségű játékosok adták elő, de senki sem fújolta volna azt a játékot sem, ha bajnokságot nyernek vele.

Engem nem zavar ha mostantól "szépen" játszunk, csak húzzuk be a scudettót, különben kitehetjük az ablakba.

calcio_di_rigore 2009.08.25. 19:34:37

@_benito: csak melegítek, hétvégén kettős rangadó, és oltáshegyek.:)

BruceWayne 2009.08.25. 19:37:09

én meg inkább kimegyek a Diósgyőr-Vasasra :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.26. 09:35:49

@calcio_di_rigore: nekem mondod, uazzeg, pötével ott leszünk mindkettőn. :)

Iustizmord 2009.08.26. 10:30:34

talán patoról el lehet mondani már hogy nagy igazolás volt.

3 évente egy ilyen össze is jön a Milannak.

Huntelarra vagyok még kiváncsi.

Mourinho már nem a király 2009.08.26. 10:43:20

@_benito: igen, kötekedtem is, mert tegnap eléggé olyan kedvembe voltam :)
De amugy azt elhiszem hogy idén Diego-val jó/szép is lehet a Juve játéka, a tavalyi viszont tényleg csak nektek Juventinóknak jöhetett be (ezt mostmár kötözködés nélkül).

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.26. 12:22:57

@Anthony - awkward silence: hát nekünk sem nagyon jött be, bár calcio néha meglepő örömkitöréseket produkált egy-egy kínkeserves 1-0 után is. így volt, calcio?

giacinto 2009.08.26. 13:25:11

@_benito: mindkétszer a vendégszektorban természetesen.

esetleg tökös csávók lesztek és 1 félidő itt, 1 ott? :))

Mr.AT 2009.08.26. 18:51:47

Fabio Grosso's future has been thrown into question after Olympique Lyonnais president Jean-Michel Aulas claimed Juventus are not interested in the left-back, contrary to what is being reported in the Italian press this morning.

The Bianconeri have been chasing the Italian international all summer and Ciro Ferrara hopes for one final transfer push. On Tuesday, president Giovanni Cobolli Gigli claimed one more player will arrive, leading to speculation that it will be Grosso.

Reports this morning claim Juve will close a deal with Lyon when the directors of the clubs meet in Monte Carlo tomorrow for the Champions League draw. However, Aulas sees it differently.

"I have spoken to Juventus chief executive Jean-Claude Blanc and he told me that they are not interested in Grosso," Aulas told L'Equipe.

His comments have led to widespread confusion in Italy. Nevertheless, speculation has been heightened as Lyon did not play Grosso in the Champions League - making him eligible to play in the competition for Juve should he join them.

Mr.AT 2009.08.26. 18:52:18

De Silvestrit meg közben megvette a Fiorentina, bagóért. Nem értem ezt.

Mr.AT 2009.08.26. 18:59:01

Yagot meg kölcsönadtuk a Barinak.

Korrekt kis Juvés különítmény alakult ki Bariban: Yago, Masiello, Paro, Rej Volpato, Almiron.

calcio_di_rigore 2009.08.26. 19:15:18

@_benito: Így volt, szar játékkal győzni sokkal jobb mint szép játékkal kikapni.

Akkor az komoly túra lesz Nektek, gondolom a beszámoló nem marad majd el.:) Ha Molinaro kidobja a mezét azért ne dobd vissza.:)

giacinto 2009.08.26. 22:15:37

OFFICIAL: Sneijder to Inter

BruceWayne 2009.08.26. 22:18:40

fasza akkkor hétvégén már kezdhetne is

rexford 2009.08.26. 22:36:04

@giacinto: Kíváncsi vagyok, mit fog alkotni. Olaszo., Inter, Mourinho - egyikről se a dinamikusság jut először eszembe, ami ezeknek a fürge hollandoknak lételeme.

Titi120 2009.08.26. 22:57:37

Rafinha meg a Juvéban, 8 millió € -ért.

chisslord 2009.08.26. 23:04:31

Kósza hírek terjengenek Torinó környékén Grosso ÉS Rafinha leigazolásáról. Ha ez igaz, megyek berúgni...

Buffon
Rafinha - Cannavaro - Chiellini - Grosso
Camoranesi - Sissoko - Felipe Melo
Diego
Del Piero - Amauri

Mögöttük:

Manninger
Grygera - Legrottaglie - Caceres - Molinaro
Tiago - Poulsen - Marchisio
Giovinco
Trezeguet - Iaquinta

Ha nem lennék a végletekig elfogult, ennél akkor is csak nehezen találnék erősebb kezdőt széles e kontinensen... és a tartalék sor sem rossz. Bár vannak sorják, azt elismerem :D

értelmetlen_nevű 2009.08.26. 23:09:46

@chisslord: Rafinha-t a fél világ le akarja igazolni (Barca, Milan, Bayern...) szerintem marad a Schalkenál.

giacinto 2009.08.26. 23:38:22

@rexford: évek óta a hiányzó láncszem volt. remélem beválik.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.27. 01:40:16

@calcio_di_rigore: Így van és egy 93. percben beszenvedett győztes gólnál nincs is nagyobb flash!

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.27. 01:42:42

Nem meglepő, hogy Rafinha menni akar - az olimpiai részvétele miatt rútul megbüntette a Schalke.

Első körben nagyon nem örülök neki, védekezni sosem tudott, támadásban meg azért nem ANNYIRA hasznos, ráadásul alattomos geci. A képességei nem rosszak, de rengeteg dolgot kellene kinevelni belőle, nagyon jó edző kell mellé, az biztos.

füligjimmy77 2009.08.27. 10:50:28

Tegnap a "hullámzó, de tökös Fiorentina" (by benito), eszméletlen tökös játékkal búcsúztatta az idegenben mindig harapós, és idei szezonját egészen bravúrosan kezdő Sporting Lisszabon gárdáját, méghozzá idegenben lőtt góllal. De legalább tele volt a stadion (ritka), így gyönyörködhettek abban a tökös játékban. Kérem vissza az életemből elpocsékolt 90 percet. Mert hullámzást láttam, de tököt meg focit elég keveset.

Mr.AT 2009.08.27. 11:47:18

@Titi120: A próféta szóljon belőled. 8 Mio EUR teljesen vállalható ár egy brazil válogatott szélsőért. Ráadásul Rafinha csak 23 éves (míg Grosso mondjuk 31), huzamos ideig megoldást jelenthet jobboldalon. Durván kezdünk elbrazilosodni amúgy, Diego, Amauri, Felipe Melo, s ha most még Rafinha is jön...

Mr.AT 2009.08.27. 11:48:57

@füligjimmy77: :-)))) Jó, azért azt is vedd figyelembe, hogy az életükért játszottak a firenzeiek is, beleinvesztáltak egy nagy rakat lóvét a keretbe, nyilván nem akartak a pénzesfazék bejáratának küszöbében elbotlani.

_alerob 2009.08.27. 12:40:57

Ha a Juve leigazolja Rafinhát vagy Grossót, akkor aztán nekem egy büdös szavam nem lesz.

rexford 2009.08.27. 13:44:40

Egyáltalán nem biztos, hogy Rafinha kezdő lenne a Juvéban, ugyanis jelenleg egy fokkal se jobb Zebinánál vagy Grygeránál. Egy masszívabb, tuti kezdő jobbhátvéd kellene, de szerintem a mostani páros se annyira kutyaütő, mint ahogy azt sokan állítják.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.27. 13:46:53

@heinrich: Rafinha a legbüdösebb fasztahó, aki jelenleg a Bundásban játszik. vBommel egy grál lovag hozzá képest.

Gabez 2009.08.27. 21:09:14

@mocsing: akkor pont illik Melo mellé...;)

Ámbár ma azt is olvasni, hogy mégse megy a Juveba.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.27. 21:26:04

34. perc Roma 5-1 re bünteti a Kassát. :)
A fener - Sion meccsen valami V Vanczak gólt szerzett. :)

daneeka 2009.08.27. 22:34:51

@füligjimmy77: Firenzében egyáltalán nem ritka látvány a teli stadion.

calcio_di_rigore 2009.08.27. 22:43:20

@Gabez: hogy jönne már, nincs is EU-n kívüli hely, meg amúgy is Grosso jön, a hivatalos honlap meg ma dícsérte Cacerest, hogy milyen faszán nyomja jobbhátvédben az edzésen, vannak hárman arra a posztra.

Ja meg 8 milkát nem fognak kifizetni érte.

daneeka 2009.08.27. 23:32:13

"There's nothing new, so for us the market is closed, there's no negotiation going on. We'll try to do our best with the team we have." (Blanc)
Meglepődnék ezek után, ha Grosso jönne.

calcio_di_rigore 2009.08.28. 00:30:42

@daneeka: mert ezek a nyilatkozatok aztán sokat számítanak...
Ma este is tárgyaltak egy monacói hotelben, a Lyon 4,5 milliót kér (hülyék ezek?), a Juve nemmel válaszolt, folytatás holnap.

daneeka 2009.08.28. 00:36:00

@calcio_di_rigore: Persze, emlékszem Moggira, ő is mindent cáfolt, de a baj az, hogy nem fognak tudni megegyezni. A Lyon-nak kevésbé fontos eladnia, és tudják hogy a Juve mennyire rá van szorulva egy értékelhető balbekkre.
süti beállítások módosítása