Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A - Szezon- és hétvégi jóslatok

2009.08.22. 13:36 _benito

A Németországban zajló felgyorsított NB I. és a zátonyon folyó atlétikabajnokság eddigi történéseitől lezsibbadt aggyal hozzuk az örömhírt: indul a világ legjobb bajnoksága, a Serie A. A bajnoki címért folyó versenyfutás legjobb esetben is kétszereplős lesz, de idén a táblázat első fele nagyon komolyan megráncigálhatja a legjobbakat. Aligha lehet 2010-ben olyan bajnokot avatni, akinek 3-4 veresége van, és ez – az olasz futballban gründolt gazdasági átszervezés mellett – hosszabb távon is segíthet a liga csapatainak versenyképessé tételében. Inter-Juve pofozkodás, erős és motivált rómaiak, régi dicsőségét eséllyel hajhászó Genoa, hullámzó, de tökös Fiorentina, és nagy kérdőjel, a Milan. Idén minden fordulóban izgulhatunk, hogy pályára lép-e az egy szem magyar (az elsőben mindenki a kezdőbe tippeli), a Lazio szurkolóinak nagy örömére visszatértek a komcsik, és persze – ahogy mindig – idén is: forza Chievo!

Kezdjük a legfontosabbal: a bajnokság legnagyobb esélyese idén is az Internazionale. Mourinhónak viszont ki kell találnia valami újat is, mert ha ugyanazzal próbálkozik, amit tavaly csináltak, abból baj lesz, ráadásul idén nem valószínű, hogy beleférne 8-10 fordulónyi csapat- és szisztémakeresgélés. A legfrissebb hírek szerint Sneijder nem kíván a Serie A-ban labdarúgni (dicséretes önkritika), Sztankovics pedig már tavaly is csak azért volt elfogadható megoldás az irányító szerepkörében, mert satnyák voltak az ellenfelek. Idén ez kevés lesz, főleg, ha végre rájönnek az ellenfelek, hogy az egyik csatáruknak vissza kell lépnie a felfele induló Maiconnal. Eto’o és Milito nincsenek hozzászokva, hogy hunyorogniuk kell, olyan messze áll tőlük a legközelebbi csapattárs, és bár mindketten kiváló csatárok, labda nélkül teljesen hiába azok. Erről korábban már értekeztünk, most csak annyit tennénk hozzá, hogy idén talán az is kiderül, milyen edző tulajdonképpen Mourinho.

Ahogy az is idén fog kiderülni, milyen edző Ciro Ferrara. A Juventus látszólag megoldotta legnagyobb gondját, azaz lett egy olyan középpályása, aki a Bundesligában képes volt magas szinten mozgatni egy csapatot, jól passzolt és még jobban lőtt. A nagy kérdés úgy hangzik, képes lesz-e ugyanezt hozni a Serie A-ban, ahol nem négy méterre állnak tőle az egyébként is ügyetlen védők, hanem rászippantják magukat a Diego feliratra, és addig fingatják, míg el nem gurul a gyógyszer, és ki nem állíttatja magát. Ez a veszély a másik oldalról áll Felipe Melóra is, bár mindkét játékossal komolyat erősödött a csapat, amely viszont elmulasztott szélsőhátvédet vásárolni. Mivel a legideálisabb felállás a 4-3-2-1 (vagy 1-2), a szélsőjátékot a hátvédeknek kellene prezentálniuk, más szóval ez lehet a Juve legnagyobb baja idén. Egy kifejezetten szép (3. hely) és egy nagyon csúnya (2. hely) szezon után újabb csillagért indul a Juve, az előjelek alapján nem is esélytelenül.

Igazából nem is akkora kérdőjel a Milan, merthogy elég egyértelműnek látszik, ez bizony nem fog menni. Szegény Leonardótól azt várják, hogy látványos focit játszasson a csapatával, csak játékosokat felejtettek el neki adni hozzá. Látványnak megteszi, hogy Ronaldinho a középpályán százezredszer néz balra és passzol jobbra, csak haszna nem sok van (mihaszna?), így pont ugyanaz a bajuk, mint az Internek: nincs, aki eljuttassa a labdát az egyébként valóban kiváló csatárokhoz. Hogy a Milan nem az Interrel fog tusakodni a helyezésekért, annak meg az az oka, hogy se védelmük, se középpályájuk nincs. Nagyon fáj ezt leírni 2007 BL-győzteséről, de ez egy összegányolt sufnicsapat, amiért Berlusconit eméssze el a pokol tüze (erre amúgy is jó eséllyel indul). Az elnök utasítására az orosz rulett brutál verziójával kísérletezik a Milan (öt golyó) azzal, hogy Ronaldinhóba helyezi minden bizalmát. És persze, hogy nem az elnököt fogják kirúgni, amikor télen 9. lesz a csapat.

A Roma Celladammal folytatott ígéretes tárgyalásai kútba estek, az anyagi fos változatlanul ellepi a város bordó felét, de ha a sérülések elkerülik őket (elsősorban Tottira és a védelemre gondolunk), a farkasok idén is ott lehetnek a dobogó közelében. És ott is lesznek, mert bár Panucci elengedése óriási baklövés volt – különösen, ha Burdisso érkezik a helyére – a Roma kifejezetten erős, komplett csapat, amelynek nagyon nehéz nem azonosulni a játékstílusával. Bajnokesélyesnek nem mondanánk őket, a keret mélysége nem elég egy ilyen hosszú szezonhoz, de ha a rajtot nem baltázzák el úgy, ahogy tavaly, komoly részük lesz a bajnokság izgalmassá tételében. Ha másért nem, hát azért, mert az utóbbi években ők voltak azok, akik a leginkább megfingatták az Intert. Figyeljük Menezt, hátha idén.

Róma másik felében is nagy dolgokra készülnek, és 2009 eddig nem is sikerült rosszul a Laziónak, hiszen Olasz Kupa- és Szuperkupa-győzelemmel léphettek ki az Európa Ligába. A Foggia, Zarate – Rocchi (Pandev) trojkát senki nem fitymálhatja le, Liechsteiner és Kolarov között végre előreléphet Diakité. Rendben van a Lazio, őket feltétlenül a táblázat elejére tippeljük, és ha hajlandóak komolyan venni, akár a nemzetközi hadszíntéren is elérhetnek szép sikereket.

A Genoa már tavaly is rendben volt, és hiába veszítette el két igen fontos játékosát, Thiago Motta helyére megszerezte a tökéletes helyettest, Hosszein Hardzsát (többen Kharja néven fogják felismerni) a Sienától, és csatárgondjaik sem lesznek, hiszen Crespo mellett visszatért Figueroa is, akinek ha van kedve játszani, sokra képes. A Genoa egészen biztosan harcban lesz a BL-helyekért, és nem vennénk rá mérget, hogy nem éri el valamelyiket. Egyszerűen nem találunk hibát a csapatban, még a bravúrkapus (ez nem feltétlenül hízelgő jelző) Rubinho helyét is világbajnokkal tömték be, Amelia a Barberából költözött a Marassiba. Rájuk is áll, amit a Lazióra (és a Romára) mondtunk: az Európa Liga komolyan vétele szép eredményekkel kamatozhat, ugyanakkor a bajnokság rovására is mehet.

Érdekes a Fiorentina helyzete, mert első látásra kövekkel teli hátizsákkal térdelnek a rajtgépbe Usain Bolt mellé. Marchionnit és Zanettit nehéz lenne erősítésnek nevezni, Melo pedig biztosan hiányozni fog, de talán ez a két játékos képes lesz hasznosabb játékra, mint a Juventusban, és a támadószekcióval itt sincs a világon semmi baj. Ami gondot okozhat, az a középpályán pusztító fegyver hiánya, sem Montolivo, sem Zanetti nem az a fajta tank, ami nélkül lehetetlen a Serie A-ban sikert elérni (igaz, passzolni mindketten jobban tudnak, mint a többi csapat hasonló poszton játszó játékosa). Ráadásul ott lesz a sorozatterhelés is, a Sporting ellen 2-2-ről kezdik a visszavágót Firenzében, esélyes a BL, ehhez pedig kicsit vékonynak tűnik a csapat.

A Palermo és a Napoli nem sokat változott, előbbiről annyit érdemes tudni, hogy náluk nevelkedik az egyik legígéretesebb középhátvéd, a dán Kjaer, aki idén robbanthat, utóbbi pedig újra a szokásos nagy tervekkel vág neki a szezonnak. Kicsit furcsa, hogy ha már elhoztak egy csatárt Udinéből, akkor az miért nem a nápolyi születésű Di Natale volt, de azért a Quagliarella-Lavezzi kettős is sokat hozhat nekik, főleg, ha van előttük egy center. A versenytársak erősödése miatt egyiküktől sem várunk lényegesen többet a tavalyinál, de a középmezőny élére jók lehetnek.

A fél csapatát kicserélő Catania szintén a középmezőnybe várható, ahogy a Serie A egyik legjobb csatársorát felvonultató Sampdoria is, ahol a Cassano-Pazzini kettősön áll, vagy bukik a mutatvány sikere. Itt ver majd tanyát a Quagliarellát Corradira cserélő Udinese is, tőlük idén is számítunk néhány meglepő eredményre, amelyeknek a fele nekik fog fájni, a másik meg az ellenfeleknek. A kis csacsik idén is megúszhatják a kiesést (kollektív szívünk idén is a veronai pékekért dobog majd), az Atalanta várhatóan idén is elsősorban otthon gyűjtögeti majd a nyugodt semmittevéshez szükséges pontokat, a Cagliaritól pedig szeretnénk a tavalyi parádézás folytatását látni.

Mascara és az év gólja

A kiesés elleni harcban talán a Parma lesz legkevésbé érintett a feljutók közül, a Bari és a Livorno viszont bicskázásba torkolló harcot folytat majd a Bolognával, és a Sienával. A hátsó traktusban idén is lesz olyan csapat, amely már a télen kiesik, de persze nagyon drukkolunk majd, hogy ez ne a Koman Vladimirrel felálló Bari legyen, és hogy a biztos bennmaradáshoz a magyar U21-es válogatott minél jobb játékkal járuljon hozzá.

Az első fordulóra rendelt blöffjeink (nem beszélhetünk többről)

Genoa-Roma 3-1
Az első fordulóban rögtön rangadó, két európai reprezentáns esik egymásnak a Marassiban. A Roma ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta: sérülés és eltiltás miatt hat alapember nélkül próbálja meg feltartóztatni a Genoát, amelyben szintén módjával küldik csak csatába az új szerzeményeket. A tippünket látszik alátámasztani, hogy a héten mindketten Európa Liga-visszavágót játszanak, és míg a Genoa szinte páholyból (de legalábbis kétgólos előnyről) várja az Odense elleni meccset, addig a Romának az idegenbeli döntetlen után győznie kell hazai pályán a Kassa ellen. A szlovákiai meccset (3-3) követően egyébként De Rossi azt mondta, ha a csapat úgy játszik a Serie A-ban, mint Kassán, alaposan meg lesznek ruházva. Mindkét csapat ott lesz a főtáblán, és az olasz bajnokságban is tényezők lesznek, de ehhez most csak a Genoa vesz jó startot.

Inter-Bari 2-0
Ahol csak megnéztük, mindenhol a kezdőbe jelölték Komant (incl. Gazzetta), akit ezek szerint felváltva fognak masszírozni az Inter lánctalpas középpályájának tagjai. Nem ezen a párharcon dől majd el a meccs, nem számítunk Inter-parádéra, de a hárompontos start azért meglesz.

Juventus-Chievo 1-0
Csak két újonc mutatkozik be a Juventusban, közülük is csak egy lesz olyan, akinek teljesen új lesz a Serie A légköre csíkos mezben. Diego ideálisabb ellenfelet nem is találhatna a bemutatkozásra a Chievónál, és magunk is nagyon kíváncsian várjuk, hol fog játszani a brazil. A Machisio-Poulsen tengely középen biztosít némi esélyt a veronaiaknak is, akik hagyományosan igen bátrak Torinóban.

Siena-Milan 0-1
A Robur hagyományosan szarul startol, és a Milannál pontosan tudják, mennyire rettenetesen fontos az első forduló. Egy Siena ellen talán még Ronaldinho is a közösség hasznos tagja lehet, de ha a hazaiak belelkesednek, a Milan egyből belenézhet egy horogba. Szerintünk nyitásnak nem fog, viszont eláruljuk, a Siena kiesik.

Lazio-Atalanta 3-1
Túlzás lenne parádézásnak nevezni a Lazio Inter elleni pekingi performanszát, de a győzelemhez pont elég volt, így nincs okunk feltételezni, hogy ne részesítenék szigorú elbánásban a bergamóiakat. Az Atalantánál Doni élesben csiszolódhat az új ékkel, Acquafrescával. De ki rúgja majd a büntetőket?

Palermo-Napoli 1-1

A jó start jelen esetben kevésbé fontos, mint a rossz elkerülése, ez pedig nálunk egy döntetlent jelent. Viszont mindkét csapatnál olyan jó csatárok vannak, hogy egy-egy gólt látunk felvillanni a kéthavi semmittevéstől meglehetősen opálos üveggömbben. Nem mintha használatban tévedhetetlen lett volna…

Bologna-Fiorentina 0-0
A 8. fordulóban kettesre adnánk, de most sokkal fontosabb dolga van a Violának annál, semhogy különösebb erőtartalékokat mozgósíthatna holmi kiscsapatok leigázására. Egyébként sem tudjuk, mire számítsunk attól a Bolognától, amely az utolsó utáni pillanatban ugrált ki a krokodilok közül tavaly.

Livorno-Cagliari 1-1
Ki más tartaná magasra a Che Guevara-zászlót, mint a főkomcsi, Lucarelli, aki néhány kellemetlen vendégjátékot követően tér haza, hogy bent tartsa a toszkánokat. A Cagliarit nagyon megkedveltük tavaly, jelentősen nem is változtak, ha a centerposzt lyukát betömik, nincs okunk feltételezni, hogy ne lennének ugyanolyan süti kis csapat.

Catania-Sampdoria 2-1

A szicíliaiak pont az ilyen meccseket szokták simán hozni, a Samp meg elbukni. Delvecchio új-régi csapatában játszik a régi-régi ellen, de nem az ő játéka jelenti majd a különbséget, hanem a Morimoto-Mascara csatársor, amely hazai pályán képes lesz felülmúlni a vendégekét. Veszélyes tipp, a Catania nagyon sokat változott tavaly óta.

Udinese-Parma 3-2
Valahol furcsa nekünk, hogy az Inler-D’Agostino páros még nem kelt el csomagban, és Di Natale is Udinében kezdi meg a szezont, ráadásul megfelelőnek tűnő helyettes érkezett Quagliarella helyére, úgyhogy idén sem lesz könnyű falat senkinek az északi kirándulás. Parma is északon van, de annyira azért mégsem, pedig Panucci duplázik bemutatkozásként.

415 komment

Címkék: olasz beharangozó üveggömb serie a szakértelem

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr231330670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nasteey 2009.08.24. 18:31:04

@Great Cornholio: Szerintem egyáltalán nem ilyen tragikus a helyzet. Az igaz, hogy most nem ő "a" sztár, de nem is baj ez. Meccs előtt Henry magyarázott neki, mit merre hogyan kéne, első gól után együtt ünnepeltek. Alig van itt Ibra egy hónapja, lesz ez még jobb is. Pályán kívül és belül is.

Ja, és kösz Mr.AT-nak az Eto'o jelentést.
Tegnap gólt lőtt, az Inter nem nyert, ö'ömbódottság van. :D

pietro10 2009.08.24. 18:36:21

Henry-nak is lassan indult be a szekér a barcában és egy meccs alapján nem igen kéne leírni ibrát.Személy szerint utálom őt (el is árlt minket) de kétség kívűl nagy tehetség és annak ellenére hogy a serie a jobban passzol a stílusához attól még meg fogja állni a helyét a barcában is.

Magnetico 2009.08.24. 18:50:42

sztem is könnyen lehet egy német-olasz csere,ha nem is most, majd jövőre,amikor megint egy 5 ponttal jobb szezonja megy ki az olaszoknak

persze ehhez kell az,hogy idén se legyen lényegesen rosszabb a német front az olasznál
ha esetleg lényegesen jobb lesz(ez se esélyes),akkor már most megfordul

de pl az elmúlt 3 szezonban 1-2 pontnyi volt a különbség, vagy ide vagy oda

most kéne kb. 3-4 pont(tehát jobb "különbség",mint elmúlt 3 évben bármikor),ez se könnyű, de már elég lenne, persze vagy EL-bravúr kell a németektől,vagy a BL-ben nyeregetni a meccseket

persze az olaszok is viríthatnak az EL-ben idén,BL-ben én nem bíznék bennük:)
(Inter 2. kalap miatt még ki is eshet a csoportból:D)

de ha kb. úgy lesz,mint tavaly,akkor jövőre már az olaszoknak kell kaparnia ,mert "játék nélkül" előznek a németek:)

patyi222 2009.08.24. 19:05:21

@Great Cornholio: Ibra a lehető legjobb döntést hozta azzal hogy a barcába igazolt...(egy ilyen kaliberű játékosnak meg kell mutatnia hogy mit tud játszani akkor ha nincs a seggében 3 védő folyamatosan)
Azért nem keresték annyit a labdával mert még nagyon nem érezte hogy mit akarnak a többiek, és össze vissza helyezkedett:D(főleg az első félidőben)
Időbe fog telni neki mire eljut oda ahol Eto volt(hogy érezze mikor milyen ütemben kell elindulnia), de az tény hogy az összjátékban már ezen a meccsen többet tett mint Eto egy fél szezonban...
Bár Ibra az Ibra...(a képességeiből kiindulva, meg a tegnapi meccsen látott alázatot folytatva akár 1-2 hónap alatt is sikerülhet a beszokás)
Valamint vele is pacsiztak a többiek csak nem az első 2 képen hanem utána lehetett látni...
Szerintem nem fogja zavarni hogy nem ő a no1(bár ha elkezd úgy játszani ahogy tud akkor megkapja a dicsfényt rendesen), tegnap is teljesen meg volt szeppenve, ilyet nem láttam tőle szinte soha...
Amíg tart majd a parádé addig nem jön elő belőle a kőbunkó, márpedig ha összecsiszolódnak akkor...
Mutasd meg Ibra!!:D

halareaal 2009.08.24. 19:06:03

ha a németek kapnának +1 helyet a BLbe, ráadásul az olaszok kárára, az megint csak azt bizonyítaná, mekkora orbitális hülyeség az UEFA pontrendszere. egyedül a Bayern képvisel tartósan BL szintet, régebben a Bréma is odavaló volt, de ők sajnos szétestek. kíváncsi vok a Wolfsburg mire megy, nekik van esélyük jól szerepelni most, de ez még mindig csak 2 csapat. 1xüen a Bayernen kívül nem életképesek a BLben hosszútávon, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Stuttgart bajnokként való kiesése annak idején a csoportkörből.

értelmetlen_nevű 2009.08.24. 19:38:12

@halareaal: Azért ez megváltozhat. Nem hinném hogy a következő pár évben, de 10 éven belül. A klubok helyzete stabil, a Wolfsburg, a Schalke, a Dortmund megtörheti a Bayern hegemóniát. Szerintem is kár jósolgatni, de azért az látszik, hogy a Bundesliga felszálló ágban van. A PL sokkal előrébb van, de a Serie A szerintem simán utolérhető.

ericcartmen 2009.08.24. 19:39:14

@Itáliainagysándor: ehh, ha ennyire utálod a Romát, kár is veled vitatkozni.
De azért felteszem megint a kérdést, mert nem válaszoltál: mitől lenne gyengébb ez a keret, mint a tavalyi volt?

ericcartmen 2009.08.24. 19:39:59

@ericcartmen: Ja, az idei cél nyilván egy bl helyezés elcsípése, illetve minél meszebb jutni az el-ben

Hispan07 2009.08.24. 19:51:09

a Milan 9. lesz, a Roma 10-be se fér be? jól ki lettek osztva a szerepek, nem mondom. azért a két csapat még beleszólhat? ;)

ericcartmen 2009.08.24. 19:53:27

@Hispan07: kihagytad, hogy a juve simán lesz bajnok...

Hispan07 2009.08.24. 20:03:47

@ericcartmen: jajj, hogy felejthettem ki :)

de kárpótlásul, a jó öreg Cafú megmondja a tutit:
”Ez az igazság éve mind Ronaldinho, mind Pato számára. Minden csak rajtuk áll. Az is, hogy ott lesznek-e a dél-afrikai világbajnokságon. Azt javaslom nekik, hogy teljesítsenek jól, és tegyék le névjegyüket a Milannál. (...)"

Hinnye baszki, ennél még én se adhatnék jobb tanácsot: tessék jól teljesíteni, fiúk :)
(most nem tom - a fordító csűrte el, vagy az öregnek zápult meg az agya..?)

Tika_ 2009.08.24. 20:11:53

OFF
@Mr.AT: muhaha, ez nagy volt. Rohadt szemét, de jó :D

@dino vercotti: ezen azért jót röhögtem. Ja, pár éve, amikor még Henry is.

@Csöncsön: Szerintem egyébként Torres inkább, mint Rooney.

@patyi222: tök egyetértek veled, amit Ibra tegnapi játékáról írtál

@Great Cornholio: és azt láttad, hogy Valdes-zel egyik gólnál sem pacsiztak?? (pedig 3. számú csk) Kiba nagy széthúzás lehet ám ezek között!

halareaal 2009.08.24. 21:23:04

@értelmetlen_nevű: utolérhető sztem is. de majd akkor osszanak plusz helyeket a BLben, ha már utolérték, illetve megelőzték a több hellyel rendelkező bajnokságokat. amúgy az igaz, h a Bayern hegemóniája megtörhet, vagy talán már meg is tört, de nem elsősorban azért, mert olyan nagyon erős (értsd, angol top4el, spanyol és olasz nagycsapatokkal is konkurálni tudó) csapatok vennék át a helyét, hanem inkább azért mert a bajorok gyengélkednek.

Itáliainagysándor 2009.08.24. 21:35:39

@ericcartmen: Elment popp félistene, de te legalább 2 kérdésemre nem válaszoltál, ha már kötekszel.

És nem utálom a Romát csak nem tudom, hogy miért is jobbak a Genoánál pl? Amikor szerintem a Genoának azért erősebb kerete van és nem csak papíron.

Vagy mi a célja a Romának, a Fio és Genoa megelőzése? Vagy egyáltalán mi a reális cél? Ha már lusta vagy válaszolni.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.08.24. 21:35:58

@Tika_: örülök, hogy remek napot szereztem neked, te kis langyos.

halareaal 2009.08.24. 21:39:34

@Itáliainagysándor: a Genoának hogy lenne már erősebb kerete mint a Romának??:D messze nincsenek olyan focistáik, mint De Rossi, Totti, Juan vagy akár Vucinic. nemistom ki a legnagyobb név náluk, mindenesetre a tavalyi év toronymagas legjobb Genoa játékosa, Milito eligazolt.

ericcartmen 2009.08.24. 21:44:59

@Itáliainagysándor: melyik két kérdésre nem válaszoltam? A Roma (szerintem) idei célját a 19:39-kor írt hozzászólásomban írtam. Másra nem emlékzem, ha még lenne ilyen tedd fel megint.

Aqulilani valóban elment, de ő az elmúlt két szezonban kis túlzással 10+ meccsen lépett pályára, nem akkora érvágás.

Lehet, hogy nem utálod a Romát, de miért jobb a Genoa pl? Kezdőcsapatban biztosan nem. Tudom, tegnap ők nyertek, de ha jól számolom 6 sérült van a Románál, ebből 3 kezdett volna + Mexes is, aki eltiltott volt. Ha elkerülik a sérülések a csapatot, szerintem reális lesz a BL-ért küzdés

giacinto 2009.08.24. 22:15:17

ez az UEFA-pontrendszer akkora baromság hogy hihetetlen. egy kalap alá veszi az EL-t és a BL-t, holott a kettőnek kb semmi köze egymáshoz. a németek vmivel jobban mennek az UEFA-ban és ezért járjon nekik a plusz BL (!!)-hely ahol viszont SOKKAL gyengébben szerepelnek az olaszoknál. vicc.

és ezt a fajta kettősséget és igazságtalanságot a német fanok is érezhetik.

mondok egy durva példát: holnaptól a Soproni Ligában szerzett pontokat is beszámitják az UEFA-rangsorba gí a magyar csapatoknak egyre több BL-helye lesz majd.... vicc.

pietro10 2009.08.24. 23:20:48

Nem kell aggódni mert idén az olaszok mind európában mind otthon jobban fogják rúgni a bőrt ugyh marad a 4 bl hely nekünk bár abból a szempontból nem bánnám ha csak 3 lenne jövőre mert akk az inter a 4 helyével nem megy a bl-be. :D

Mr.AT 2009.08.25. 10:00:33

@Hispan07: Nem teljesen hülye azért az öreg, egyrészt brazil, s nyilván a brazil válogatottnak is nagy szüksége lehet arra, hogy Pato és Ronaldinho is formába lendüljön, másrészt meg ex-milanos, s hát lássuk be, kb. azon áll vagy bukik idén minden a Milannál, hogy a két brazil hogy teljesít. Ha nekik nem megy majd, nem lesz, aki sorozatban hozza a meccseket helyettük, szvsz.

Ez egy politikus lelkesítő szöveg volt, érezzék a honfitársak a támogatást. :-)

Mr.AT 2009.08.25. 10:07:26

@halareaal: Ez meg nyilván azzal magyarázható, hogy míg a Serie A-ban három klasszikus történelmi nagycsapat van, akik minden évben, mindentől függetlenül mindig bajnokesélyesek, de legalábbis az első négybe stabilan várhatóak (ez nyilván a Juve-Inter-Milan hármas), addig a Bundesligában egyedül a Bayern ilyen.

Rajtuk kívül kvázi "időszakos nagycsapatok" vannak csak - ha megnézitek, a Stuttgarttól a Herthán, a Schalkén,a Dortmundon, a Hamburgon vagy akár a Leverkusenen át egészen idén a Wolfsburgig gyakorlatilag az egész első osztály megfordult az elmúlt 5-10 évben a BL-ben, a bajorokat leszámítva gyakorlatilag komoly eredmény nélkül (bajorok alatt értve a Bayernt és az egyszer döntőig jutó Leverkusent).

Alkalmanként összeáll egy-egy ütőképes társaság valamelyik nagyvárosban, amelyik 2-3 évig hozza az eredményeket, aztán szétszélednek és lesüllyednek, és jön egy másik csapat, másik városból.

Nincs tartósan európai mércével mérve is top-elit színvonal.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.25. 10:59:12

@Mr.AT: "bajorok alatt értve a... Leverkusent"

:-DDD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 11:02:38

@Mr.AT: Megítélés kérdése ki a középszerű játékos. Szerintem Motta, Cicinho, Riise, Pizarro, Brighi, Menez, Vucsinics, semmiképpen sem az, de talán Baptista sem. A Bariból hozott fiatal Gubertit én sem ismerem még annyira, de elég jól mozog.

@Itáliainagysándor: Pedig bugyog belőled a Roma iránti ellenszenv. Egyáltalán nem jobb a Genoa kerete. Miért kérdezed meg mi a Roma célja, amikor úgyi tudod? Természetesen a kiesés elkerülése.

Mr.AT 2009.08.25. 11:15:28

@popp: Hát bocs, de európai szinten mért klasszisnak azért nehezen lehetne nevezni Mottát, Pizarrot, vagy épp Menezt. :-) Ezek a nevek igen jól csengenének mondjuk egy Atalantában vagy Bolognában, de topliga (szerinted) top4 várományos csapatánál igenis középszerűnek számítanak - bármennyire is mást mondat veled a szurkolói elfogultság.

Pont ezért írtam, amit írtam - nem ilyen játékosok kellene, hogy kulcspozíciókban játsszanak (pláne tartósan) ahhoz, hogy érdemi eredményt érjetek el.

ericcartmen 2009.08.25. 11:33:52

@Mr.AT: Ennyire erővel a juvéban sincs sokkal európai szinten mért klasszis. Talán Chiellini, Sissoko, Diego, Amauri. Többi vagy még vagy már nem.

Mr.AT 2009.08.25. 11:50:28

@ericcartmen: Muhahaha, ezt szerintem te is csak viccnek szántad. (Szerinted Buffon pl. nem európai szinten mért klasszis? Nyihahahahaha...)

De ha már hasonlítgatjuk a két csapatot, akkor csak egy reprezentatív példa: a Juve négy csatárából (Trezeguet, Amauri, Iaquinta, Del Piero) bármely legalább egy klasszissal jobb, mint a Roma csatárszekciójának (Vucsinics, Okaka Chuka, Menez, Esposito) bármely tagja.

ericcartmen 2009.08.25. 11:59:50

@Mr.AT: Buffont véletlenül hagytam.

Amúgy nem ez a Roma csatárszekciója, Tottit és Baptistát kihagytad.
Ebből Esposito hulladék (nem is játszik), Okaka fiatal, és nem akkora tehetség (tavaly kölcsönben is volt), Menez is fiatal, de tehetséges, belőle még lehet jó játékos.
De Iaquinta és a két éve nem is játszó Trezeguet mitől lenne egy klasszissal jobb Vucinicnél?

ericcartmen 2009.08.25. 12:02:31

@ericcartmen: Ja, és azt senki sem vitatta, hogy a juve kerete jóval erősebb, csupán az "európai szinten mért klasszis" kifejezésbe próbáltam ezzel belekötni.

Matteo_B 2009.08.25. 12:07:02

Ez vicc hogy a Genoa kerete olyan erős mint a Rómáé.Arra megvan az esély hogy a Genoa mégegyszer előrébb végezzen a bajnokságban,de akkor az nem a keret erőssége miatt lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 12:17:46

@Mr.AT: Motta még az U21-es válogatottban játszott a nyáron és ha láttad volna az Arsenal ellen tudnád milyen tehetséges, simán európai szinten mért klasszis. Menez pedig alig húsz és kábé akkora rehetség, mint a ti Giovincotok.

Fölhoztad a támadókat is, Tottinál szerintem nincs jobb csatárotok, de Vucsinicsnál is csak Amauri és nagy jó indulattal Del Piero jobb ma már.

Ezzel együtt szerintem is jobb a Juve kerete, de a te mércéd alapján az is tele van középszerű játékosokkal.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 12:20:03

@popp: Mármint még nem európai szinten mért klasszis Motta, de simán azzá válhat.

Mr.AT 2009.08.25. 12:25:54

@ericcartmen: Totti és Baptista is irányító, klasszikus CAM - pont mint Diego és Giovinco. (Megjegyzem, ezen a ponton is jobbak vagyunk a Románál.)

Hogy értsd, hogy csatárszekció kapcsán miről beszéltem: ha a Juve négy csatárjából bármelyik le tudná igazolni a Roma, az rögtön fix kezdő lenne, függetlenül attól, hogy melyikük lenne az. Capiche?

(Azt a részt, hogy a 32szeres olasz válogatott Iaquinta mennyiben jobb Vucinicnél, vicces jellege miatt nem is magyaráznám túl, röviden inkább csak arra utalnék, hogy Iaquinta a szezont gyakorlatilag csereként végigjátszva jutott 12 gólig úgy, hogy eközben Vucsinics a Roma Nr.1.csatáraként 11et lőtt... muhahaha.)

Mr.AT 2009.08.25. 12:33:57

@popp: Motta legfeljebb kb. Marchisio vagy De Ceglie szintjén van, ha már tehetségekről beszélünk.

Trezeguet vagy Iaquinta annyira egyértelműen szorítaná ki a kezdőből Vucsinicset, hogy ő maga sem merne visszakérdezni.

El sem tudom képzelni, ezen a technikailag maximum erős közepes szinten képzett, egyáltalán nem gólérzékeny, középszürke eminenciás szerb srácban mit láttok?
Egybehangzóak azok a vélemények, hogy a Roma a roppant gyenge támadószekció miatt tart ott, ahol - s nem értem, abban a csapatban, ahol anno Batistuta, Delvecchio vagy Montella voltak a csatársor, hogy lehet mérce egy ilyen gyenge közepes játékos.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 12:45:48

@Mr.AT: Lám lehet arcoskodni ilyen baromi tájékozatlanul is. Totti egyérttelműen csatárt játszik mióta Spaletti az edző, azaz négy éve. Korábban valóban trequartista volt. Az hogy a Capitano színesebben játsza be a posztját, mint más befejező csatárok az már az ő zsenialitásából fakad. Az meg tuti, hogy nem eredménytelenebb az általad istenített Juve csatároknál, ezt bizonyítja a két évvel ezelőtti aranylabda is. Az utóbbi két szezonban meccsek felén egyáltaíán nem is a másik felén meg félsérülten játszva is tíz fölött rúgott.

Szerintem amúgy az a vicces, hogy Iaquinta olasz válogatottságainak a számát hozod föl egy fiatalabb és nem is olasz játékossal szembeni összehasonlításkor.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 12:47:49

@Mr.AT: @popp: Azért azt se felejtse már el senki, hogy kik állnak az említett játékosok mögött. Ugye Vucsinics (az idei kieső Roma tagjai) míg amauri treze mögött (az idei bajnokcsapat tagjai állnak).

SZvsz Vucinicnél technikailag csak adp lehet jobb. Amaurinak izomból kell átmenni a védőkön, v beívelésnél kell fejbe rúgni labdával a biztos gólhoz, ha ezt nem kapja meg nem hatékony. Szemben tavaly rendesen elállt a lélegzetem, hogy Vuc miker csinált. Mondom ilyeneket csak ADPtől láttam a Juveból.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 12:53:28

@Mr.AT: Szerinted.

Egyébként az is egy baromság, hogy Vucsinics a Roma number one csatára, mert az Totti. És ha néha Roma meccset is néznél tudnád, hogy Vucs legalább annyiszor játszik szélsőt, mint csatárt. A tizenegy gólt egyébként kábé húsz-huszonkét meccsen lőtte. Ha meg nem nézel Roma meccseket akkor kérdezd meg a Real vagy a Chelsea szurkolókat milyen játékos Mirko. Arról nem is beszélve, hogy nem szerb, hanem montenegrói.

halareaal 2009.08.25. 12:59:10

@Mr.AT: Baptista egyáltalán nem irányító. hogy Vucinic mennyire képzett tecnikalilag azon lehetne vitatkozni, mindenesetre ha erős közepes, akkor Trezeguet és Iaquinta szimplán gyengék.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 13:00:47

@@Mr.AT: ""Motta legfeljebb kb. Marchisio vagy De Ceglie szintjén van, ha már tehetségekről beszélünk." - és akkor az említett Juve játékosok is középszerűek?

Marchisiot hasonlíthatjuk Mottához, de De Ceglie még nem sokat bizonyított a Juvében, még Molinarot sem sikerült kiszorítíania.

Mr.AT 2009.08.25. 13:05:54

@popp: "Lám lehet arcoskodni ilyen baromi tájékozatlanul is."

Lehet visszavenni a hévből, kisbarátom, nem kell itt az indulatos fröcsögés, csak mert valaki mert szólni egy szót a drágalátos kiskedvenceidre.
Totti MUSZÁJBÓL játszik csatárt, mert a foshíg keretetekben egyetlen épkézláb ember sincs, akit előre lehetne zavarni, hogy ott csináljon valamit - nem pedig azért, mert ő olyan végtelenül zseniális, vagy ájtatatos Teréz anya, aki egyszerre három helyett is dolgozik.

Amúgy ha már a tájékozatlanságnál tartunk, milyen 2 évvel ezelőtti aranylabdáról beszélsz, hm? :-)
Az aktuális aranylabdás C.Ronaldo, a 2007es Kaká, a kettővel ezelőtti meg történetesen pont egy Juve-játékos, Cannavaro.

A nagy Roma-imádatodban azért a vágyálmaidat nem kellene összekeverni a tényekkel.

Mr.AT 2009.08.25. 13:11:01

@halareaal: Nagy kérdés, hogy Baptista mi, ha nem irányító. Mert minden másnak söpörni való hulladék, a csatárok mögött játszva legalább abból tud kamatoztatni valamit, hogy nagy benga disznó.

Nálam talán ő a legnagyobb rejtély a mai labdarúgásban, ennyire alibiteljesítménnyel, általában teljesen kámforrá válva kevés játékos húzta papíron erős csapatoknál. A valós szintje valahol a Nyíregyháza és a Siófok csapatai közt van.

Mr.AT 2009.08.25. 13:15:59

@popp: Az mondjuk tény és való, hogy Mottának lényegesen több lehetősége volt a bizonyításra - vakok közt a félszemű a király, muhahaha. A Juventusban stabil ificsapat tag lenne a végletekig sztárolt játékosod, elárulom.

Más kategóriákról beszélünk.

halareaal 2009.08.25. 13:18:51

@Mr.AT: Baptista eredetileg csatár. sokszor játszik visszavontabb pozicíóban, de minden, csak nem irányító. Madridban próbálták a csatárok mögött játszatni a kpályán, elég szörnyű volt. viszont amikor még a Sevillában játszott, volt egy idénye, amikor teljesen más szintet képviselt, kurvajó csatár volt. a Romában olyan sokat nem láttam, de amikor igen, akkor sem úgy tűnt h ő irányít (nem is tud).

a Tottis vitába csak annyiban szólnék bele, h mind1, h muszájból játszik-e vagy sem, aki aranycipőt nyer (nyilván erre gondolt popp), az nem lehet rossz csatár.

Mr.AT 2009.08.25. 13:24:31

@halareaal: Senki nem mondta, hogy Totti rossz játékos. Kb. 30 hozzászólással feljebb magam írtam azt, hogy Juan, Mexes, De Rossi és Totti igazi klasszis játékosok, a gond csak az, hogy magukban vannak. Bármelyik kiesett, már csak ilyen Loria meg Menez szintű emberek voltak a helyükre, s idén sem változott sokat a helyzet, sőt.

Baptistáról meg annyit zárásként, hogy ő a Roma Quaresmája. Csak kicsit olcsóbb volt anno.

ericcartmen 2009.08.25. 13:25:46

@Mr.AT: Mottat speciel meg akarta venni a juve (vagyis voltak ilyen hirek), és megsúgom, hogy stabil kezdő lenne nálatok, sőt szerintem nemsokára a válogatotban is az lesz.
Szerintem ne formálj véleményt játékosokról, akiket nem láttál még játszani.

Amúgy azt hiszem visszatérek a régi, jó bevált taktikámhoz, és csak atsiklom a kommentjeidet.
Nem sikerült messzebb látnod a juventusnál.

Mr.AT 2009.08.25. 13:32:01

@ericcartmen: Kénytelen vagyok látni őket, egy ligában vannak velünk (még). Pont ez alapján mondom, amit mondtam: érdemben semmire sem lesz elég idén (sem) ez a Roma keret.

"Meg akarták venni"... naná, a nyáron Lipcsei Petit leszámítva kb. mindenkit összeboronáltak a goal.com-szerű megbízhatóságukról híres oldalak a Juventussal. Ez amúgy azért van, you know, mert a Juventus egy nagycsapat, történetesen az olasz rekordbajnok, ahol mindenkinek dicsőség játszania - ezért a pletykalapok szépen le is írják minden kétlábú játékos nevét velük kapcsolatban, hadd nőjön a látogatottság.

Amúgy meg "súgd meg", mi lenne a Juventusnál, te, szakértők szakértője. Van igény rá, muhahahaha. :-)

ericcartmen 2009.08.25. 13:48:21

@Mr.AT: Tartom magam, és inkább nem reagálok

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 14:00:11

@Mr.AT: Nyilván freudi elírás volt. Arra gondoltam, hogy bár az aranylabdát is megérdemelte volna aranycipős lett. Annak, hogy Spalletti nem vesz Trezeguet vagy Inzaghi-szerű ötös környékén kotorászó csatárt az anyagi mellett, szakmai oka is van.

Spalletti kedvenc formációjában a center mellett két támadó szélső játszik és a csatár mögött egy sokat futó az egész pályát bejátszó középpályás Perrotta vagy Brighi helyezkedik az alapfelállásban. Ezért kerülhet Perrotta annyiszor helyzetbe, mert a visszalépő Totti vagy Vucsinics helyére beszalad és kapja is az ütem passzot vagy vissza a kényszerítő passzot. Mondhatni Totti képességeire van kitalálva a poszt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 14:02:06

@Mr.AT: Márha Panucci vak, mert őt szorította ki a jobbhátvéd posztról Cicinho sérülése után.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 14:07:18

@Mr.AT: Attól, hogy, muhaházol a mondatat végén még nem lesz igazad. Grygerát Mottához hasonlítani meg valóban muhaha.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 14:51:16

@ericcartmen: Tudod, ne süllyedj le a szintjére, akkor legyőz a rutinjával.

Mr.AT 2009.08.25. 15:04:58

@Great Cornholio: Pszt! Nem böfögünk az asztalnál! :-)

giacinto 2009.08.25. 15:07:51

Úristen, Inter-szurkolóként bántja a szemem ez a pökhendi, nagyképű, lenéző magatartás ami itt árad egyesekből. Kb mintha a Siófok játékosairól beszélt volna...

innentől kezdve ugrom én is a kommentjeit.

Mr.AT 2009.08.25. 15:08:42

@popp: Idézd már légyszíves azt a hozzászólásom, amiben Grygerát hasonlítom Mottához. :-)

Nagyon durva anyagot nyomsz ma is, látom, teljesen szétcsúsztál így délután 3ra. :-)

giacinto 2009.08.25. 15:08:55

mármint Interesként is bántja a szemem hogy a Romát pocskondiázza, remélem hétvégén jól elkeni kennek a gusztustalan bagázsnak a száját a farkasok.

giacinto 2009.08.25. 15:09:56

mármint Inter-szurkolóként bántja a szemem ahogy a Romáról ír...

reméelm ahétvégén Tottiék kiütik őket egy Vucinic triplával.

Mr.AT 2009.08.25. 15:13:40

@popp: Na ha már végre érdemi reakciót is írtál, pls nevesíts a Roma mai keretéből két igazi klasszis szélsőt, akik az általad írt két szélsős formációban játszanak Totti mellett.

Mert ugye elismertük, hogy Menez kb. 15 éves, és csúnyán beégett amúgyis az első évében, J.Baptista leginkább perecet árulni jó, éknek semmiként (tanult fórumtársam szerint hátrébb sem, ebben amúgy egyetértünk), Vucsinics meg (szted) csatárnak való.

Akkor várom, kik azok a támadó szélsők - pláne ha ugye (mint írtad) Perrotta Totti mögött játszik.

Utána meg várom azt is, amint megmagyarázod, hogy ha idén Spallettinek mondják azt, hogy "barátom, itt van 250 Mio EUR, költsd már el valakire", akkor azt mondja, "nem, köszi, hát kit vehetnénk már Baptista meg Vucsinics helyett?". Muhahaha. :-)

Mr.AT 2009.08.25. 15:18:26

@giacinto: Látom jutott másnak is a cuccból, harmadszorra sem sikerült leírni ezt az egy összetett mondatot, pedig erősen koncentrálva futottál neki. :-)
Ne aggódj, pocskondiázni csak az Intert fogom, a Romával alapvetően semmi baj, ők érdemi kérdésbe idén nem szólnak bele.

Ezennel pedig szentül megfogadom, hogy ha Vucinic triplával kapunk ki a hétvégén, a homlokomra tetováltatom, hogy "A Roma, Vucinic és Julio Baptista a legnagyobb játékosok, én balga, hogy a számra mertem venni őket". :-)

ericcartmen 2009.08.25. 15:21:28

@Mr.AT: "A Juventusban stabil ificsapat tag lenne a végletekig sztárolt játékosod, elárulom."

a muhahaházásod meg egyre jobban idegesít

Mérgező Hulladék 2009.08.25. 15:22:58

@Mr.AT: @halareaal: Baptista állítólag - én mondjuk a Sao Paulóban nem láttam játszani - védekező középpályásként kezdte. Csak Caparros kipróbálta támadóbb szerepben, aztán bevált. Egy időre legalábbis.

Mr.AT 2009.08.25. 15:31:38

@ericcartmen: Nem te vagy az a kiváló ember, aki állítólag ugorja mostantól a kommentjeimet? :-) Jó, mondjuk eddig is a levegőbe beszéltél, ezen sem lepődünk már meg.

Marco Motta a 23 évével a Zebina, Grygera, Salihamidzic hármas mellé érkezne a Juventusba (ha érkezne) - kb. annyi sót enne meg ott, mint te itt a fórumban.

Az pedig, ha ideggyenge vagy, elég offtopic téma. :-)

freiwald 2009.08.25. 15:33:42

@Mr.AT: "El sem tudom képzelni, ezen a technikailag maximum erős közepes szinten képzett, egyáltalán nem gólérzékeny, középszürke eminenciás szerb srácban mit láttok?." -
Egy ekkora arc ferihegynyi területért kiállt.
Egyébiránt a srác meglehetősen hajaz egy másik montenegrói - és korántsem szerb - fickóra, aki "Il Genio" néven kövesedett bele a futbaltörténelmi szakkönyvekbe. Vucinicet a szakma tartja nagyra, s közben fittyet hánynak, holmi "muhaha" szurkolói véleményre. Ma ragazzi, ancora basta per Dio! Farremo pace finalmente a questo foro!

Mr.AT 2009.08.25. 15:34:39

@Mérgező Hulladék: Baptistának soha nem kellett volna eljönnie Sevillából, ha van egy kis racionális önkritikája. Neki a Sevilla és a spanyol bajnokság tökéletes választás volt - a Realból kb. két szinttel lógott ki lefelé (már az akkori Realból is), az olasz bajnokságnál meg egy erős két sebességgel lassabb. Minél hamarabb visszatér Spanyolországba vagy mondjuk Portugáliába, annál jobb lesz neki - itt csak nevetség tárgyává válik tartósan.

Mr.AT 2009.08.25. 15:40:14

@freiwald: Szavicsevics és Vucsinics közt két közös pont van - a nemzetiségük és a sportág, amiben próbálkoznak.
Vucsinics akkor fog a Milanban játszani, ha egy jótékonysági mérkőzésre meghívják Schumacher és Eros Ramazzotti mellé.

ericcartmen 2009.08.25. 15:45:33

@Mr.AT: Úgy döntöttem, hogy csak vitába nem szállok veled, valamiért mindenkinél jobbnak gondolod magad. De szerencsére átestem a holtponton, már inkább csak nevetek.

Hogy ki, hol, mennyi sót eszik/enne meg, és a személyeskedést inkább hagyjuk, nem veszed észre magad.

És ez volt a témában az utolsó kommentem

ericcartmen 2009.08.25. 15:48:31

@Mr.AT: Úgy döntöttem, hogy csak vitába nem szállok veled, valamiért mindenkinél jobbnak gondolod magad. De szerencsére átestem a holtponton, már inkább csak nevetek.

Hogy ki, hol, mennyi sót eszik/enne meg, és a személyeskedést inkább hagyjuk, nem veszed észre magad.

És ez volt a témában az utolsó kommentem

Mr.AT 2009.08.25. 15:48:56

@ericcartmen: Ez a vitába szállás? Remélem nem erőlködtél vele sokat.

ericcartmen 2009.08.25. 15:56:58

@Mr.AT: Úgy döntöttem, hogy csak vitába nem szállok veled, valamiért mindenkinél jobbnak gondolod magad. De szerencsére átestem a holtponton, már inkább csak nevetek.

Hogy ki, hol, mennyi sót eszik/enne meg, és a személyeskedést inkább hagyjuk, nem veszed észre magad.

És ez volt a témában az utolsó kommentem

ericcartmen 2009.08.25. 15:59:00

@Mr.AT: Úgy döntöttem, hogy csak vitába nem szállok veled, valamiért mindenkinél jobbnak gondolod magad. De szerencsére átestem a holtponton, már inkább csak nevetek.

Hogy ki, hol, mennyi sót eszik/enne meg, és a személyeskedést inkább hagyjuk, nem veszed észre magad.

És ez volt a témában az utolsó kommentem

ericcartmen 2009.08.25. 16:02:12

Bocs, nem tudom miért küldte el ennyiszer.

Nautoljára (de csak mert nem sikerült rendesen elolvasni): "vitába NEM szállok veled"

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 16:04:46

@Mr.AT: "Amúgy meg "súgd meg", mi lenne a Juventusnál, te, szakértők szakértője. Van igény rá, muhahahaha. :-)" - ez a szellemeskedő célzás, mintha arra vonatkozna, hogy Mottának nem volna helye a Juvéban, mikor nálatok Grygera kezd a posztján. Ha félreértettelek szóljál.

Mr.AT 2009.08.25. 16:13:59

@popp: Mint fentebb írtam (nem, ne fáradj vele, hogy elolvasd, amit írok, szimplán elég, ha hülyeségnek titulálod, és öntöd vissza a saját véleményed), nálunk jelenleg hárman vannak Motta posztjára, Zebina, Grygera és Szalihamidzsics.

Erőteljesen kétlem, hogy ha negyedikként hozzánk kerülne, ő játszaná végig itt a szezont. A jövő nyilván lehet az övé, de egy fiatal, magas szinten még semmi maradandót az asztalra le nem tett játékosról van szó, akit három rutinos, (volt) válogatott játékos elé akarnál helyezni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 16:16:51

@ericcartmen: Fölösleges, ő az aki másik oldalt megy az autópályán és azt kiabálja, mi a francért jön az összes hülye a rossz oldalon.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 16:22:43

@Mr.AT: Na figyelj, visszakérdezek. Ha annyival okosabb vagy, írd már le nekem , hogy milyen felállásban állt föl a Roma a Spalletti-éra nagy részében.

Mint jeleztem a Perrotta az alapfelállásban helyezkedik Totti mögött, de berohangálja az egész pályát. Olyan, mint a kis cserkész, ott segít ahol tud.

Elég sokan megfordultak a széleken a Spalletti éra alatt. Jelenleg Guberti, Menez, Taddei, Cicinho, Cerci és Vucsinics kerülhet szóba a két szélen.

A szándékos félremagyarázasáid is kuffára unalmasak. Ki beszélt extra klasszis szélsőkről?

Azt is figyelmen kívül hagyod, hogy senki nem mondta, hogy a Roma keretét nem lehetne megerősíteni, pláne 250 millából, nyilván vannak a mieninknél jobb játékosok a világon. A vita italiainagysándortól indult, aki azt állította, hogy a Roma tizedik helyért fog harcolni.

Te azzal szálltál be az irritálóan nagy arcoddal, hogy Romában Juanon, Mexesen, De Rossin és Tottin kívül csak középszerű játékosok vannak. Én fölsoroltam párat akik szerintem nem középszerűek.

Most meg klasszisokat soroltatnál velem, figyelj a középszerű és a klasszis között van egy-két árnyalat. A magamrészéről szintén befejeztem a társalgást veled.

Matteo_B 2009.08.25. 16:29:43

@Mr.AT: Ha ennyire nem szereted/bírod/viseled el a Rómát akkor ok.De miért jó az neked,ha kipécézed valamelyik játékost(Vucinic,Motta,Baptista) és az egyéni képességeit pocskondiázod?Oké,a Juventus a legnagyobb olasz klub,és csak a milan,inter,real,barca,manchester,pool érhet fel hozzá képességekben és csapatjátékban.Szurkolókban meg pláne.A Roma meg maradjon csak meg erős középcsapatnak...Vagy még az erős is túlzás?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 17:02:58

Mr.AT 2009.08.25. 13:05:54
Lehet visszavenni a hévből, kisbarátom, nem kell itt az indulatos fröcsögés, csak mert valaki mert szólni egy szót a drágalátos kiskedvenceidre.

Hihetetlen de ez a mondat az ő "szájából hangzott el"

Mr.AT 2009.08.25. 17:10:38

@Great Cornholio: Fogsz még valami ontopic hozzászólást is írni a közeljövőben, vagy csak a látványos kisebbségi komplexusodat próbálod leküzdeni azzal, hogy a minden humort és frappánsságot nélkülöző személyeskedéseid fröcsögöd felém? :-)

Mr.AT 2009.08.25. 17:17:55

@Matteo_B: Mottát nem pocskondiáztam. Egy feltörekvő, reményteljes játékos, akiből akár még klasszis is lehet. De nem lehet alapozni rá egy szezont - s mint korábban írtam, ahhoz hogy nagycsapatként beszéljünk a Romáról, ahhoz klasszisok, érett, befutott klasszisok (is) kellenek, s nem csak összvissz 4 az egész keretben.

Vucsinicset sem pocskondiáztam - azt írtam, hogy középszerű játékos, nem klasszis, s ezt fenn is tartom. Nem véletlen, hogy a Roma játékosa maradt olyan időkben is, ahol a nagycsapatok nagyítóval vadásznak a feltörekvő, jó csatárokra. Tökéletes lenne olyan szerepkörre, mint pl. nálunk Iaquinta, aki sérülés/eltiltás esetén beszáll, s képes világklasszist is nyújtani. Csak épp kellene elé Tottin kívül 2 valóban klasszis támadó, akikkel lehet rotálni, ha kell. Ő nem az a szint, aki egy szezonban 40 meccset kellene, hogy játsszon egy nagycsapatban.

J.Baptistát pocskondiáztam, s ha valamennyire meg akarjuk őrizni a beszélgetés komolyságát, akkor vele nem is tehetünk mást.

nalazo 2009.08.25. 17:24:14

Isten hozott mindenkit a szakértő kormány sportminiszterének a "majd megmondom én" blogjában.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 17:28:55

@Mr.AT: Én személyeskedem? Csak idéztelek téged, ó humor nagyágyúja. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 17:31:59

@nalazo: Juventinok baráti körének főinkvizítora. Minden szentségtörést megtorol, amelyben a J.U.V.E betűk kombinációját, nem az - isteni, csodálatos bámulatos, gyönyörű - illetve ezek rokonértelmű szókapcsolat követ. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 17:40:17

@Mr.AT: Most őszintén. Mi a túrónak írjak én ontopik hozzászólást? Azért, hogy legyen mit leugatnod a saját egyedi stílusodban? Kösz nem, majd a hétvége közeledtével, amikor jönnek a meccsek, és látom, hogy a többi rajongó is gyűlik, majd ontopikolok VELÜK.

Törteli Tivadar 2009.08.25. 17:44:23

Úgy belekötnék valakibe, de már nincs energiám végigolvasni ezt a hosszú nyálverést, és valaki úgyis leugatna:D

Mr.AT 2009.08.25. 18:32:24

@Great Cornholio: Amennyiben a szövegértelmezéshez kapcsolódó általános intelligenciád meghaladná egy jobb képességű kaktuszét, alighanem észrevennéd, hogy a délutáni beszélgetések a Romáról és annak játékosairól szólnak, nem a Juventusról. Bár téged a tények soha nem zavartak semmiben, ez igaz.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 20:35:47

@Mr.AT: Többet nem kívánok hozzád szólni sazövegértelmezések királya. Büdös szót nem írtam a juventusról, azt rólad írtam, mint Juve szurkolóról. Senki nem sértegette a te icipici kedvenceidet. tanulj meg olvasni mielőtt lepocskondiázol, mert igenis okos kaktusz vagyok.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 20:38:27

Amúgy meg te fikázod poppot hogy megsértődik, ha rossz szólnak a Romaról, erre nem is írtam semmit a Juveról és megsértődsz majd pocskondiázol. LOL
Nem tudok szöveget értelmezni erre lepocskondiázol, holott a hülye számára is nyilvánvaló hogy nem írtam rosszat a Juveról, hanem téged "parodizáltalak". Szövegértelmezésed LOL

De úgyis tudom, hogy valamivel kimagyarázod az egyértelmű és nyilvánvalót. :DDDD már várom mi lesz az.

Tika_ 2009.08.25. 22:17:08

@dino vercotti: hogy érted ezt, hogy te kis langyos?

Mr.AT 2009.08.26. 02:34:19

@Great Cornholio: Nos ha már ilyen személyeskedő offtopic hangulatba süllyedtünk, az "egyértelmű" és "nyilvánvaló" kimagyarázásához szükségem lenne egy információra: mikor voltál utoljára nővel?
:-))

Qrvára rádférne, pedig, ember, és ezt a legjobb szándékkal mondom. Már-már menthetetlen személyiségre mutat mindaz, amit itt elővezetsz.

De tudod, mit? Hagyjuk is. Ma este nyertünk, itt a BL-csoportkör, még te is span vagy. Éljen az Inter! :-)

Iustizmord 2009.08.26. 10:26:39

ma is menéztem a milan honlapját és sírtam.

8 csatár, 7 középpályás, no comment.

ha már eladták kakát egy vagyonért, lehetett volna 2-3 minőségi hátvédet meg kpályást igazolni.

az utóbbi évek leggyengébb kerete, szvsz. ne legyen igazam.

ericcartmen 2009.08.26. 10:29:22

benito: elég érv a bannoláshoz, ha valaki szimplán hülye?

daneeka 2009.08.26. 12:51:03

@Mr.AT: Én speciel sokkal jobban örülnék ha Motta lenne a Juventus jobbhátvédje, mint az általad felsorolt 3 közül bárki. Zebinán, Grygerán évente elmegy 10-15 pont.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.26. 18:15:19

@Mr.AT: Nos ha már ilyen személyeskedő offtopic hangulatba süllyedtünk.

Bocsi de azt egyedül te tetted.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.27. 01:43:25

@daneeka: Öt éve állítom, hogy a Roma 2004-es Scudettoja Zebinán ment el.

ericcartmen 2009.08.27. 08:25:33

@popp: Azért ez túlzás, pláne hogy csak tavasszal lett kezdő.
Az a scudetto a birókon és Montella sérülésén ment el

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.27. 08:44:14

@ericcartmen: Annyiban kiegyezhetünk, hogy Zebina hibái is vastagon benne voltak?

ericcartmen 2009.08.27. 09:58:32

@popp: Szerintem még ez is erős. Eleve csak tavasszal (a juve elleni 4-0ás meccstől) tértünk át a 4 vedős felállásra, addig nem sokat játszott, és önmagához képest azért kifejezetten jó szezonja volt. Igy hirtelen egy róla kapott gól rémlik, szintén a juve ellen ősszel, de ott meg ő lőtte az egyenlitőgólt.
Meg amúgy sem szeretem, ha egy emberre próbálnak ráhúzni egy rossz szereplést, ez csapatjáték.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.27. 13:56:24

@ericcartmen: Én mindenesetre eléggé örültem, mikor Capello magával vitte a Juventusba.

shinigami 2009.08.27. 14:05:17

@ericcartmen:
mindenkinek joga van hulyenek lenni (sajnos) :/
süti beállítások módosítása