Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Barna gatyában az olasz válogatott

2009.06.16. 10:04 _benito

Ne szépítsük, 2006 világbajnoka szénné égett az Európa-bajnokságon. Olaszország ugyan csak büntetőkkel esett ki a későbbi győztes Spanyolországgal szemben, de az egész tornán az ég adta világon semmit nem mutatott. Illetve dehogynem mutatott: megmutatta minden gondját, baját és hiányosságát – kezdve mindjárt Roberto Donadonival, akinek gyorsan meg is köszönték az Eb után. Jöhetett Marcelo Lippi, az ember, akinek futballból van az agya. A szaki, aki majd megoldja. Persze ő sem tud Long Island Ice Tea-t mixelni a kéttablettás asztali folyólőréből, de ő az, akinek a szakértelmét senki nem kérdőjelezi meg. Más szóval ő az, akiben mindenki látja a csodát, hogy egy csapásra minden gondot megold. Hát nem old meg, úgy néz ki.

Amikor az Eb-n az utolsó fordulóban továbbvergődtek a csoportból, Franciaország ellen így állt fel az olasz válogatott: Buffon - Zambrotta, Chiellini, Panucci, Grosso – Pirlo, Perrotta, De Rossi, Gattuso – Cassano, Toni. A kilátástalan, ötlettelen, rossz felfogású csapat bőven ellátta lőszerrel az olasz focit támadókat, még a semmit is arctalanul ragozó csapatot egyetlen szurkoló sem hiányolta az Eb végéről. Talán még az egyébként nekik szurkolók is a spanyolok továbbjutásáért szorítottak. Én igen.

Olaszországon látszott, hogy komoly gondok vannak, amelyek drasztikus változtatásokért kiáltottak. Az egykor híres (vagy inkább hírhedt) betonvédelem már csak akkor működött, ha legalább három védekező középpályás dolgozott előtte, ami viszont a támadásaikat tette gyakorlatilag láthatatlanná. Illetve nagyon is látható volt, ahogy a 30 méterről ívelésekkel próbálták megtalálni Luca Tonit, ezzel vége is volt. Félreértés ne essék, mi sem vártunk csillivilli olasz labdafényezést, de azt azért nagyon hiányoltuk, ami miatt megszerettük őket. Azt a határtalan magabiztossággal való rombolást, amiből aztán szempillantás alatt épült fel a győzelmet jelentő kontra. Vagy a középpályás labdaszerzésekből indított rohamokat, ahol kevés, de okos passzal vitték gólhelyzetig a labdát. Ehelyett a kiscsapatoktól ellopott taktikával büntettek mindenkit: a hálóba gabalyodva ívelgették előre a labdákat a védők.

A konföderációs kupára készülő válogatott kerete a többi országéhoz hasonlóan már a jövő évi vb-keret is egyben, néhány helyen lehet változás, de a csapat magjához már nem fognak nyúlni sehol. A játékához meg talán még kevésbé. Olaszország az Egyesült Államok ellen két helyen változtatott a fenti névsorhoz képest (Panucci helyén Legrottaglie játszott, Cassano hiányzott még, a Iaquinta, Gilardino csatársorba később beállt Toni), azaz Lippi is ugyanazokkal képzeli el a csapatát, akikkel Donadoni. Ez pedig baj.

Andrea Pirlo már 23 évesen 30-nak nézett ki, most pedig, hogy valóban 30, úgy futballozik, mint aki 40. Nincs ebben semmi meglepő, Pirlo két éve makacsul nem hajlandó jól játszani, pedig az a poszt, ahol ő játszott (és ahol a világ legjobbja volt), annyira neki való, hogy az irányítása alatt dalra fakadhat akár a Milan, akár az olasz válogatott. Mostanra annyi maradt, hogy változatlanul kulcsszereplő: ha rosszul játszik (amit gyakran tesz), az egész csapat csapnivaló. Hasonló a helyzet Mauro Camoranesivel, aki valóban a világ egyik legjobb szélsője volt, mára viszont sokkal inkább Bácsi Sanyi, mint Teddy Sheringham, sem a Juventusban, sem az olasz válogatottban nem lenne szabad, hogy helye legyen. De van. Mindkettőben.

Mellettük De Rossi és Gattuso nagyon jól tudja, amit tud, de tőlük aztán nem lesz látványosabb az olaszok játéka, így óriási teher hárul a második csatárra (centerből nem állnak rosszul, Iaquinta, Gilardino, Toni megnyugtató megoldás lehet), akinek össze kell gyűjtenie a labdákat is. Ilyenjük viszont nincs, Del Piero és Totti már nem tudja ezt, a fiatal Rossi személyében talán megtalálták, és akkor ez lesz az egyetlen dolog, amit Dél-Afrikában megnyernek. Az amerikaiak ellen nemcsak jól, de eredményesen is mozgott, a gólja pedig kifejezetten nyami!-kategória.

 

A hátvédsor sem megnyugtató, Zambrotta egyre látványosabban kifele megy már, Chiellini pedig kiváló középhátvéd (legalábbis vitán felül a legjobb olasz) lett az elmúlt két évben, de a 25 éves játékos még mindig sokat hibázik, sok neki, hogy a világbajnok védelmét irányítsa, bár az Eb-n az egyik legjobb olasz volt. Grosso, és a Chiellini melletti másik középhátvéd kényszermegoldás, Legrottaglie például soha nem volt válogatott szintű játékos. (Személyes: azt a Sculli-cserét a hét bármelyik napján visszacsinálnánk)

Az olasz utánpótlás nem azért szar, mert nem okádja a tehetségeket, hanem azért, mert ezek a tehetségek nem kapnak lehetőséget. Ha egy nagycsapat tulajdonában vannak, lepasszolják őket, ha meg ott is maradnak a keretben, 10-ből 1 tudja beverekedni magát a kezdőcsapatba, a többiek perememberek. Úgy pedig nehéz. Pozitív példa Santon (Mourinho szemét is dicséri), és Marchisio, de egy fél csapatra való játékos vergődik kiscsapatoknál, vagy a nagyok padján. Acquafresca, De Ceglie, Giovinco, Paloschi, de van olyan is, akiket más fedez fel, ott van például a manchesteri Macheda, vagy az USA elleni meccset remek játékával eldöntő Rossi, aki szülőhazája ellen vágott kettőt.

A KK tétje – ha már van neki ilyen – az olaszok szempontjából az volt, hogy Lippi felhasználja-e a kutyát nem érdeklő tornát arra, hogy mondjuk megnézzen egy ilyet:

Buffon – Motta, Panucci, Chiellini, Santon – Marchisio, Gattuso, De Rossi, Montolivo – Rossi – Gilardino

És akkor – mert ne értsük félre, ebben azért benne van egy csúnya pofára esés is – utána mondhatta volna azt is, hogy már a vb-re készülünk. Vagy húz egy váratlant, és egy 4-2-3-1-ben feljebb tolja a támadók közé Pirlót, és nem csak azért, mert ott talán kevesebb kárt okoz. Ki meri hagyni a gyalázatosan hitványul teljesítő Camoranesit, akinek már vadászni kell a jó megmozdulásait. De legalább nem kezd két teljesen ugyanolyan típusú csatárral, amit utoljára a 80-as évek végén látott Bajszos Békéscsaba valósított meg átütő sikerrel. Mert hát Gilardino és Iaquinta erényei annyira ugyanazok, mintha egy anya szülte volna őket, viszont egyikük sem fog visszalépni labdáért, hogy aztán pontos passzal indítsa a másikat. Mert ő a másik.

Az olasz válogatott gondjai nem fognak maguktól megoldódni, de sok szurkoló azt gondolta, Lippi varázsa elég lesz. Egységbe kovácsolja a csapatot, kitalálja, mi volt rossz, esetleg új embereket válogat be. Lippinek egy éve van, hogy ezeket megtegye, mert az Egyesült Államok ellen pályára lépő olasz válogatott egyelőre csak annyiban különbözött az Eb-n látottól, hogy barna gatyában volt. Teljesen jogosan.

423 komment

Címkék: olasz beszámoló szakértelem válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr201188282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.AT 2009.06.16. 10:43:59

Hogy egy klasszikust idézzek: "Nyertünk, b*zmeg." Márpedig a győzelmet nem kell megmagyarázni.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 10:44:10

tényleg vicces ez a csapat,
olyan mintha úgy szólt volna a meghívó, h annak a csapatnak kell jönni, aki megnyerte a vb-t.

Pirlo meg olyan, mint akit ez már nem érdekel

calcio_di_rigore 2009.06.16. 10:46:49

Panucci, Gattuso, Montolivo, Gilardino... ha távozik majd Lippi, ne Te legyél a kapitány.

rexford 2009.06.16. 10:49:05

Panucci a kísérleti csapatban??
Motta és Marchisio most az U-21-es EB-n vannak, de a VB-n ott lesznek szerintem.
Öregecskedő ez a csapat, Lippi bátorságán sok minden fog múlni.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.16. 10:53:41

jó kis poszt:)
de rossi szerintem tud támadgatni is rendesen és zambrotta is rendre jól szerepelt idén a milanban. pirlo valóban kiégett, nem ide tartozik, de ugyanígy fog járni fabregas is.

panucchi csak azárt került be a kísérletibe mert NINCS JOBB gondolom:D

a legnagyobb kár azonban, hogy ez a birka cassano nem tud egyenletes teljesítményt nyújtani...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.16. 10:58:05

Panucci-val kapcsolatban te is érzed, h magyarázattal tartozol :)

(bár jövőre még csak 37 lesz és egyébként is eredetileg jobbhátvéd. vagy nem? mondjátok, ha nem, de évekig jobbhátvéd volt sztem.)

ez olyan, mintha valaki a jövő Nationalelfjébe követelné Bernd Schneidert irányítónak :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 11:04:36

Panucci gólkirály lesz a 2012-es eb-n
van rá egy söröm

Mr.AT 2009.06.16. 11:06:45

@pote: A tornán, vagy az olasz csapaton belüli házi, mert ha utóbbi, akkor nem tartom... :-)

de niro 2009.06.16. 11:07:07

Én tisztelem, becsülöm Lippit, valódi edzőfejedelemnek tartom, de most mintha kicsit hiányozna az önkritika.

Túl tökéletesnek tartja Lippi a vb-t nyerő csapatát, és úgy érzi ha változtatna, azzal saját magát kritizálná, ha értitek mire célzom. Ez persze óriási baromság, többen megfáradtak, valódi játékmestert egyelőre nem látni az olasz labdarúgásban, ehhez kéne alkalmazkodni. mert ez így sem rossz csapat, és ismerve az olaszokat komoly tétmeccsen ennél sokkal többre lennének képesek, de akkor is valódi változtatásokat kéne tennie Lippi papának.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.16. 11:11:03

@pote: te fogadsz a Bayern BL-győzelmére is? :))

neeskens 2009.06.16. 11:12:23

Több dolog is eszembe jut az itt leírtakkal kapcsolatban.

1. Az, hogy csúszik le az olasz foci előbb utóbb ki kell, hogy ütközzön a válogatottnál is. Egyre gyengébb a Seria A az utóbbi években, zeniten lébő sztár alig igazol oda. A legtöbb élcsapatban a 30 felettiek viszik a prímet. Csökken a nézőszám, bundák, balhék stb.

2. Szerintem nem volt rossz tegnap Pirlo, a harmadik gól előtti csele és labdája klasszis teljesítmény volt.

3. Én Gilardinot sehová nem tenném be, nem értem mit láttok benne.

bjoe0502 2009.06.16. 11:19:31

foggia-t a csapatba....

montipájton 2009.06.16. 11:22:30

Fogsz te még jobban is sírni, Benito, amikor Lippi karakteres változtatása a tegnap látott csapaton az lesz, hogy Materazzit visszarakja a védelembe. ))))

Egyébként tetszik az írás, mert egyetértek vele. Generációváltás kellene, ha nem szakmai szempontok miatt, akkor azért, mert semleges nézőként már büntetésnek tűnik Camoranesit ennyiszer látni. ))) (Egyáltalán, az idei, középgöthös Juventus mitől van ennyire túlreprezentálva a válogatottban?)

Rossi, na ő viszont rendben volt.

Az olaszok mindig is hangulatemberek voltak - nem mondom, hogy nincs benn a pakliban a világbajnokok feltámadása, még egy utolsó mutatványra. De könnyen lehet, hogy inkább az Eb-n látott francia levitézlés fog kisülni belőle, egy kedvetlen, unott, kiöregedett társulattal. Meglássuk.

szferi 2009.06.16. 11:22:36

@neeskens: én sem értem Gilardino mit keres ott, relytély. Viszont Benito, Camoranesit nem húznám le annyira, tegnap abszolút nem lógott ki a csapatból, talán még jobb is volt mint az átlag. pedig szerintem sohasem volt a világ egyik legjobb szélsője.

Pirlo csele nagy volt, kár hogy előtte pár perccel simán kikocogott a pályáról a labdával együtt, utána meg csodálkozott hogy került pont oda az alapvonal, nem tett hozzá sokat a játékhoz

_benito · www.nst.blog.hu 2009.06.16. 11:22:40

@neeskens: azért írtam én is, hogy feljebb tolnám egy sorral. gila meg egy olasz center, tegnap pont szar volt, de ha jó napja van, akkor hasznos. Iaquinta detto.

és panucci a király, kár vitatni. :)
hallgatom, ki jobb nála. matrix, canna, legro, fiorentina-rajongók kössék fel.

tb 2009.06.16. 11:26:03

@pote: még jó, hogy az a csapat van itt, amelyik megnyerte a vébét, nem tudom, te mit szólnál hozzá, ha mások helyett kellene szívnod a dél-afrikai téli zümmögésben... ha megnyerték, egyék meg amit főztek maguknak


Amúgy nagyjából egyetértek a cikkel, de ebből is látszik mennyire nehéz helyzetben vannak az edzők. Természetesen nem akarom a Iaquinta-Gilardino párost a Batistuta-Crespo-hoz hasonlítani, de ott meg pont az volt a gond, hogy nem játszhattak együtt. Szóval a legjobb amit egy edző tehet, ha nem hallgat senkire

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 11:26:09

@Mr.AT:
legyen torna. kockázat nélkül nincs rizikó :)

@mocsing:
az nem én voltam, de van az a pénz

tb 2009.06.16. 11:29:19

@pote: pontosabban van az az odds...

neeskens 2009.06.16. 11:33:35

Nemcsak a csel, hanem utána, ahogy visszatette lövésre. Már bocsánat,de ha Messi, vagy C.Ronaldo csinál ilyet, akkor oda-vissza szopkodja mindenki a kukijukat.

A generációváltással egyetértek, de sajnos az a helyzet, hogy nem rosszak az itt felsorolt fiatalok. DE: nem látom azt, hogy akár a válogatottban, akár a klubokban a tehetségük alapján mindenképpen helyet követelnének maguknak.

Rino 2009.06.16. 11:34:24

Amíg ilyen Legrottagliék meg Tonik még szóba jönnek a válogatottnál, addig nincs miről beszélni....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.16. 11:59:52

@neeskens:

Az a különbség, hogy ezt Messi minden meccsen tízszer megcsinálja. Pirlo meg egyszer.

De nem akarom elterelni a témát egy újabb "vajon Messi-e a világ legjobb játékosa" agyonrágott vita felé, pláne nem, mert jó a poszt!

Annyit tennék hozzá, hogy Lippi szerint abban igazán zseniális, ahogyan lát a pályán. Hihetetlenül bejött például a két cseréje tegnap. Egy eladdig teljesen kilátástalan teljesítményt eladni próbáló csapat Rossival és Montolivoval szép fokozatosan fölőrölte az amik védelmét.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.16. 12:00:28

Lippi szerint ---> Lippi szerintem

neeskens 2009.06.16. 12:08:20

@Csöncsön: ja én se mennék ebbe bele. Csak szerintem tényleg elég lassú a Pirlo, de ettől függetlenül én jó játékosnak tartom és tegnap sem játszott olyan rosszul.

calcio_di_rigore 2009.06.16. 12:11:30

@neeskens: Csökken a nézőszám? Én nem tudok róla. Esetleg konkrét adatok meggyőznének.

Pontosan lehetett tudni, hogy az olasz foci most 2-3 évig vegetálni fog nemzetközi szinten, nem kell úgy tenni, mintha ez bárkit is meglepett volna:

1, Az elmúlt 3 év bajnokcsapata a calciopoli előtt stabilan a harmadik legerősebb volt, és most is az lenne.
2, Világbajnokságot nyertek, ez pontosan elég nekik egy ideig.

"zeniten lébő sztár alig igazol oda."

Hitelből? Tényleg nem. Válság akkor lesz, ha majd csili-vili sztárokon fog múlni az olasz foci jövője. Ahogy Benito írta, lehetőséget kell adni az olasz fiataloknak, ha ezt megkapják, senki sem menti meg őket az újabb győzelmektől.

Mourinho már nem a király 2009.06.16. 12:12:04

Iaquinta - Gilardino: dynamic duo :DDD
Amugy nekem az jutott eszembe a tegnapi meccs után, hogy vasárnap én is kimentem kosarazni egyet ilyen 2 hónap után. Az első 10 percben örültem, ha a palánkot eltaláltam.
Kis túlzással az olaszok is így voltak vele, nem voltak ráhangolódva a meccsre, kimentek egyet a pályára. A meccs végére azért felpörögtek, innentől kezdve csak jobbak lesznek. Persze innentől már csak erősebb ellenfeleik is vannak, szóval össze kell kapják magukat, ha szeretnének valamit elérni.

Hosszú távon pedig tényleg van 1-2 ember, akinek már búcsút lehetne mondani.

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2009.06.16. 12:15:05

Balotelli miért nincs a válogatottban? Jobb, komplexebb csatár mint ezek a kerékkötők.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 12:23:08

Abban igaza van a posztolónak,hogy a tavalyi EB-n messze saját nívója alatt játszott az olasz csapat. Szerintem nem a keret minősége (az többé-kevésbé rendben volt), hanem a _benito által is emlegett elhibázott taktika miatt. Akár működhetett is volna ez a fölgórjuk Toni fejére sablon, de Luca pocsék formában volt. Azt se feledjük, hogy bár nem a leglátványosabb játékkal, de egyedül az olaszok voltak képesek megfojtani a spanyolok csillogóan kreatív középpályás játékát.

De a legfájdalmasabb az volt ebben, hogy így teljesen fölöslegesen lézengett a pályán Cassano, Del Piero és/vagy Di Natale, akik csak fejüket az égfelé kapva lesték a fölöttük átívelt labdákat.

@mocsing: Panucci középhátvédként volt az olaszok legjobbja a tavalyi EB-én és a Romában is középen játszik legtöbbször, sőt tavalyi szezonban elég nagyokat és sokat hibázott ott. Hiába pazar a helyezkedése, megkopott gyorsaságát nem mindig tudja ezzel kompenzálni. Ráépíteni a válogatott és a Roma védekezését óriási hiba volna, inkább edződjön a néha bizonytalan Chiellini.

Abban is egyetértek _benitoval, hogy a védelemben nem látszik megnyugtató megoldás a következő vébére, talán ha Nesta visszaszerzi régi formáját a következő szezon alatt.

Pirloval kapcsolatban és a csapat egészével kapcsolatban viszont vitatkoznék. Pirlo ugyan tényleg szarul játszott tegnap, (az EB-n viszont nem annyira), de az látszik hogy hosszú sérülése után nem találja a formáját.

A szeme nem romlott el jók a meglátásai, de korábban miliméter pontos passzait miliméterekkel téveszti el. Ez aztán persze tényleg tönkrevágja az olaszok játékát egyelőre, de a harmadik gól előtt azért előhúzott egy nem kicsit a régiből a jó Andrea. Őt még nagyon nem írnám le.

Sérülésektől terhes szezonból érkezett Camoranesi és Gattusso is. Szerintem nem volt annyira rossz húzás, hogy a bajnokságban megfáradt játékosok helyett inkább nekik adott lehetőságet Lippi.

Lippi valóban az öregekből indult ki az első meccsen, de azért már jött Rossi és Montolivo. a következő meccseken meg érkezik majd Santon, Palombo, Pepe és Quagliarella.

Nem lennék meglepve, ha következő meccsre több helyen változtatná meg a csapatot Lippi. Annak meg kifejezetten örülnék, ha a mostani vészharangkongatásával legalább akkorát tévedne _benito, mint pancho a legendás katalán gödör című cikkével.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.06.16. 12:23:40

Jó a poszt.
A tegnapi meccsel kapcsolatban, annyit szólnék hozzá, hogy arról a ki....ottul idegesítő "zümmögésről " szokjanak már le 2010-ig, mert a végén még rasszista leszek. Elnézést, de ez kikívánkozott belőlem.:(

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.16. 12:25:00

@calcio_di_rigore: "Az elmúlt 3 év bajnokcsapata a calciopoli előtt stabilan a harmadik legerősebb volt, és most is az lenne."

Én is így látom. De ez pont a gyengülés mellett érv.

Aradebil 2009.06.16. 12:27:37

Viva Submarino Amarilla!
Szép volt Rossi,de dögöljenek meg az olaszok

sanyikácska 2009.06.16. 12:29:30

Aquafresca, Foggia, Giovinco kell ide, nem Panucci!

raoul_duke 2009.06.16. 12:32:58

Pirloval nagyon elfogult vagyok, nálam ő tuti kezdő. Tény, hogy az utóbbi időben (2 éve kábé?:)) nem úgy játszik, ahogy előtte (meg ahogy tud).

Én a _benito-féle csapatban Panucci helyére azért keresnék mást, Marchisio helyett pedig Pirlot játszatnám kb. 4-2-3-1-ben.

>
> Az olasz utánpótlás nem azért szar, mert nem
> okádja a tehetségeket, hanem azért, mert ezek
> a tehetségek nem kapnak lehetőséget.
>
Ez viszont igaz, és sajnos ez a fő probléma.

Hispan07 2009.06.16. 12:39:22

Alapvetően mindennel egyetértek, főleg azzal, hogy amióta Pirlo nem hozza önmagát, azóta a Milan és az válogatott is döglődik. És én nem értettem, miért jött vissza Lippi. Donadoni viccet csinált magából, de az ilyen újrázások ritkán sülnek el jól. De azért az olaszokat soha senki ne írja le. (és egyébként az Long Island IceD Tea ;))

@Csöncsön: Egyszerűen félelmetes, hogy akármi a téma, te mindenhol nyomulsz a barcás-spanyolos-messis szarságoddal. Kicsit néha lemehetnél a játszótérre, jót tenne. Nem mellesleg: a kis Törpilla Leónak még kurva sok cselt kell megcsinálnia ahhoz, hogy egy szintre kerüljön Pirloval, egyenlőre még csókolommal köszönjön előre neki.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.16. 12:42:44

@Hispan07:

Nem én említettem Messit, hanem neeskens. Aztán mindketten megegyeztünk abban, hogy leszállunk a témáról. De ha ennyire akarod, belemehetünk... :-)

Mr.AT 2009.06.16. 12:47:00

@pote: Tartom. :-) Jövőre is kell a sör, bár még az ideit sem hajtottam be Fata*-tól. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 12:48:47

@raoul_duke: Szerintem nem baj, ha kisebb csapatoknak kölcsönadva játék lehetőséghez jutnak a fiatalok, Olaszországban az sem ritka, hogy egy játékos 26-27 éves korában kerül elő (lásd: Toni, Grosso vagy Di Natale). De a később érő játékosok mellett mindig akadt példa fiatalon berobbanó játékosokra, Totti, Del Piero, vagy most Balotelli meg Santon.

Ez mindig is így ment arra felé és az olasz foci ettől még megvolt. Nyugi, meg is marad, méghozzá a legjobbak között. Aztán az is mindig úgy van, hogy két nagy generáció között, egy-két közbülső kevésbé tűnik föl. Egy sikeres korszak után meg jönnie kell a hullámvölgynek, mert nem lehet folyamatosan a csúcson maradni.

Én nem vagyok abban biztos, hogy olyan drasztikus változásokra van szükség, szerintem csak a jelenhez kell igazítani a bevált módszereket.

Mr.AT 2009.06.16. 12:50:53

@Hispan07: Qrvára egyetértek. Olyan csávó, mint a a hüvelygombareklám, bárhova kapcsolsz, mindenhol ott van ugyanazzal a sz*rral, 'ázze.

neeskens 2009.06.16. 12:58:46

www.origo.hu/sport/focivilag/20061025avbcim.html

na hirtelen ezt találtam a csökkenő nézőszámra:

1997/98 -31 161
2005/2006 - 19 511

Meg talán itt is volt egy poszt az olsz stadionok rossz állapotáról.

Én vitatkoznék azzal, hogy az olasz tehetségek nem kapnak lehetőséget. Ez is benne lehet, de ha annyira jók lennének, akkor bekerülnének.Ez az igazság. Pl a Juvéban Giovinco, Marchiso jó játékosok, de nem egyértelműen jobbak, mint a helyükön játszó öregek.Vagy korábban pl Paloschi sem tudta mondjuk Inzaghit kiszorítani a Milanból, el is ment a jóval gyengébb Parmába. Ugyanez volt a Fiorentinánál, jelenleg Mutu és Gila jobb, mint Pazzini, pedig ő sem olyan fiatal már.

neeskens 2009.06.16. 13:05:00

Ehhez pedig hozzátenném, hogy amikor Totti, Del Piero, Pirlo vagy Gattuso feltűntek erősebb volt az olasz bajnokság. Tehát ők egy színvonalasabb bajnokság erősebb csapataiban vívtak ki maguknak helyet.
Ráadásul az pl az angol ligában játszó angolokéhoz képest még mindig nagy az olaszok aránya a Seria A-ban, tehát nekik elvileg nagyobb lehetőségük lenne,mint pl. az angoloknak.
Santon tényleg jó, Balotteli is az lehet, de én egyelőre ebből nem látom a jövő olasz válogatottját.

neeskens 2009.06.16. 13:06:38

A Messit meg tényleg hagyjuk, írhattam volna akárkit, akit mostanában a legjobbnak tartanak, csak példa volt.

szferi 2009.06.16. 13:17:53

@popp: ez volt a legokosabb, amit tőled az olasz fociról hallottam :)

raoul_duke 2009.06.16. 13:23:52

@popp: persze, az normális, hogy nem

raoul_duke 2009.06.16. 13:25:13

@raoul_duke: basszátok meg, pedig de okosat írtam, de levágta az internet a lényegét.

Matrix23 2009.06.16. 13:40:04

Keret bombaerős, csak az a baj hogy Lippi az öregeket játszatja és nem a fiatalabbakat, azok szinte egytől egyik padon vannak, kiégett és motiválatlan volt tegnap ez a kezdő, fiatalabb játékosok kellenek a kezdőbe mert sokkal motiváltabbak.

Vb-re remélem fiatalabb csapat megy, utánpótlás bombaerős talán a világ legjobbja, fel kell hozni pár játékost.

Kapusok: Buffon, Amelia, Abbiati

Védők: Zambrotta, Motta, Santon, Dossena/Maggio, Gamberini, Cannavaro, Chiellini, Santacroe/Criscito/Bocchetti

Középpályások: Aqualani, D'Agostino, Montolivo, Gattuso, De Rossi, Pirlo, Camoranesi

Csatárok: Rossi, Cassano, Quagliarella, Gilardino, 5 csatár meg a Iaquinta, Di Natale, Pazzini, Toni, Balotelli, Acquafresca hatos közül meg az amelyik legjobb szezont futja majd.

Kpn még szóba jöhet Palombo és Brighi és Marchisio.

Grosso, Legrotagglie, Pepe, De Sanctis nálam nem lenne válogatott., de Camoranesi és Pirlo is csak nehezen férne be, ők rájuk nem kezdőként számítanék, de rutinjuk még akár jól is jöhet. Nagyon jók az olasz játékosok, bő a választék nagyon, főleg a csatársorban ilyen jól sztem egy válogatott sem áll csatárokból.

Lényeg hogy fiatalítani kell a vbre, 4-5 játékost ebből a jelenlegi keretből meg kiszórni.

Nézőszámcsökkenést meg honnét vettétek? Nem tudom melyik okos írta csak átfutottam a hszeket, de az elmult években javuló tendenciát mutat, idén már közel 26 ezren voltak átlagban Serie A-s meccseken, előtte közel 24 ezren, azelőtt volt a nagy válság akkor csak közel 20 ezren, de elmult években növekszik és jövőre még több lesz, mivel feljutott a Bari ahol legalább akkora futballláz van mint Napoliban, 30-40 ezer néző várható a meccseikre.

neeskens 2009.06.16. 13:47:08

Én írtam, hogy csökken a nézőszám.De igazad van, a Napoli feljutásával tényleg nőtt,ha az elmúlt 1-2 évet nézzük, ha azonban az elmúlt 10 évet akkor lényegesen csökkent. Ez a növekedés köszönhető a Napolinak, de még így is elmarad az angol, vagy német mögött.

uckmuckfuck 2009.06.16. 13:50:23

Az olaszok így szokták nyerni a meccseket, nem sziporkázva. Szerintem tőlük mindig is ezt lehet várni.

neeskens 2009.06.16. 13:51:04

nst.blog.hu/2009/03/26/serie_a_helyszinbejaras

na ez az a post az olasz stadionok siralmas állapotáról

raoul_duke 2009.06.16. 13:51:52

@popp: azt normálisnak tartom, hogy nem 18-20 éves tehetségekkel van tele a legjobb 10 csapat kezdője, mert az természetes folyamat, hogy amíg nem tud kezdő lenni, egy gyengébb csapatban (vagy ligában) erősödik.

Azt viszont sajnálom, hogy (mondjuk az én esetemben) a Milan egy Kaká eladásakor nem tud egy olyan poolból a keretbe hozni egy olyan játékost, aki viszonylag rövid időn belül pótolni tudja.

A pénzügyi válság közepén nagyon jól ki lehetne használni a buta pénzszóró spanyolt meg angolt úgy, hogy a belőlük kiszedett pénzből 2 éven belül az olaszok megint legyaknák a többieket.

Kábé ez volt a lényege. Asszem.

Matrix23 2009.06.16. 13:53:20

@neeskens: Igen a 06/07-es szezonig csökkent a nézőszám, de azóta meg már ujra növekszik, szal ma már ez a nem helytálló hogy csökken.

06/07: 19.711
07/08: 23.887
08/09: 25.779

Jövőre pedig még több lesz, mivel jön a Bari visszajutott a Parma is, Kiesett a lecce és a reggina ahol kb 10 ezren voltak a meccseken.. Jövőre 27-28 ezer körül lesz kb.

Matrix23 2009.06.16. 13:58:14

@neeskens: Stadionok nincsenek jó állapotba tényleg, egy kis újjítás ráférne már mindre.

Annyi meg sose lesz a nézőszám mint németben vagy angolban, ne is várj annyit, teljesen más a viszonyok olaszban, gazdaságilag nem állnak vmi jól az emberek, nem tehetik meg hogy mindig ott legyenek a meccseken, amugy nem csak a Napoli feljutásával javult a nézőszám, idén a Milan, Inter, Roma és a Lazio meccseken is többen voltak.

Ja amugy még az Olasz-USA meccsről annyit, hogy olyan sok következtetést nem érdemes levonni belőle, mert az olaszok hajlamosak elkomolytalankodni a meccseket ha nem olyan nagy a tét csoportból továbbjutnak az biztos, de tegnapi játékot elnézve nem veszik vmi komolyan..

neeskens 2009.06.16. 13:58:36

nst.blog.hu/2009/03/26/serie_a_helyszinbejaras

na ez az a post az olasz stadionok siralmas állapotáról

raoul_duke 2009.06.16. 13:59:40

@popp: meg az mondjuk szokatlan (de persze nem válságos, vagy ilyesmi, csak szokatlan), hogy nehéz lenne mos mondani 5-6 fiatal klasszis hátvédet. Azért bízom benne, hogy ez csak 1-2 év kérdése.
(Elfogult vagyok, de) örülnék neki, ha mondjuk Nesta még egyszer formába lendülne, és mondjuk jövőre a VB-re még irányíthatná a védelmet. Megérdemelne ő is egy jó világversenyt sérülés nélkül.

És akkor már nem is annyira rossz a _benito-féle védelem Panucci helyén Nestával.

Boxi_911 2009.06.16. 14:01:15

Marcello uraságnak le kéne térdelnie Totti elé és orálisan fixálnia kellene, hogy ugyan menjen már ki a válogatottal a vb-re, mert vele még van esély egy kreatív támadósorra. Mindez persze csak gyorssegély lenne a vergődő vállogatottnak...

neeskens 2009.06.16. 14:07:14

A válogatottat nem is a stadionokra akartam kihegyezni, csak arra utaltam, hogy szerintem nem olyan erős a liga, mint a 90-es években, csökkent a presztízse is a Seria A-nak.

Pedig a fiatalon a 90-es években feltűnt generáció nyert vb-t 2006-ban.

Például Del Pieronak egy BEK győztes Juvéban kellett vezéregyéniséggé válnia, ahol akkor ott volt Ravanelli, Vialli vagy Boksic. A 96/97-es szezonra ez már sikerült is neki és megint BL döntőt játszott a Juve. Én csak azt mondom, hogy ezekben az itt említett játékosokban nem látom jelenleg az ilyen átütő erőt.Pedig most messze vannak az olasz élklubok attól a színvonaltól.

sundin 2009.06.16. 14:13:11

@Boxi_911:
Minek? Már a VB-t is Totti "nélkül" nyerték meg.

Csörszike 2009.06.16. 14:19:13

@neeskens: c.ronaldo és messi is valószínűleg meccsenként 34-gyel több cselt csinálnának meg a szélen, és 125-tel gyorsabban szaladnának utána a labdával. az viszont sicher, h utána nem adnák be így a labdát, mint a jóöreg pirlo. mert ahhoz ÉSZ kell, nemcsak technika. és ez az, amiből pirlonak van a legtöbb a zizou visszavonulása óta (meg mióta ronaldinho inkább bulizik). hihetelen okos volt, ahogy lágyan visszalöbbölte a második hullámba...
egyébként egyetértek mind az olasz válogatott, mind a milan, mind pirlo saját szintjéhez képesti csapnivaló játékára. ezek a srácok már jóllakottak, kellene a vérfrissítés. akkor jó egy csapat balansza szerintem, ha kb fele-fele a rutinos, "már megnyerte"-tipusu, valamint a sikeréhes játékosok aránya. marchisio, santon, rossi, quagliarella,palombo, chiellini vonalat támogatom, megtartva csapat gerincét :Gigi, Canna, Rino, Pirlo. Andreat valóban ki lehetne próbálni előrébb, klasszik irányító pozícióban, ahol nem kell annyit futnia (megjegyzem, még az interben és a bresciában ez volt az eredeti posztja...)
egy jó Cassano télleg nagyon hiányzik, kár h egy kezelhetetlen, mentálisan gyenge fasz. 26 éves, ez lenne az ő érája, ahogy ez az olasz fociban kiválóan működött eddig baggio-del piero-totti egymásnak adták a vezérürüséget. most jönne cassano, csak ő inkább a samp-ban(meg a real padján) bohóckodik...rossi v quagliarella jó egyébként a helyén, csak sztem képességek tekintetében cassano 1gyel jobb.
balotellit meg kérem ne erőltessük!!! ekkora patkányférget rég láttam, vetekszik cével, cask a különbség, h ő még semmit sem ért el, cének legalább már van mire arcoskodnia. meg egyébkéntis, hagyjuk meg a franciák kiváltságának az "afroeurópai" játékosok nemzeti csapatban szerpeltetését! (engem már az odonkor-asamoah vonaltól is a szívroham kerülget anationalelfben...)
összességében a calcio romlásáról az a véleményem, h az egész pénzkérdés. a pénzt pedig nem vonzzák a taktikai csaták a 0-0ás reggina-sienán, sajnos. a globális futballpiacon(nagyrészt az óriási, futballgyökértelen, ezért csak látványos cirkuszra vágyó ázsiai nézőtömegekokán-demég a saját népük is kezd inkább nemkimenni a stadionokba...) flikkflakkozó céronaldókra, meg villámgyorsan cikázó messikre van kereslet. ezért érnek a premiership közvetítési jogai 2szer annyit, mint a serie a-é. ezt az olasz foci vezetőinek fel kell fogni, és komoly változtatásokat kell eszközölni. főleg mentalitásban. én kesereghetek, mint focinéző magánember azon, h a látványosság mnden mást felülír a fociban újabban, de felelős olasz futballvezetőként ilyet nem lehet tenni. tessék megadni a népnek a cirkuszt, támadó felfogásúvá tenni a csapatokat, és ezen kersztül a bajnokságokat, és a nézők visszajönnek majd, és velük együtt a pénz is. újra láthatunk majd milan/juve/roma mezes kínai, mexikói, meg magyar kissrácokat, nemcsak mu, meg arsenal mezeseket. kölyökkoromban nekem pl milan-mezem volt, és bevallom, 8-10 éves gyerekként engem sem sacchi zseniális taktikai húzásai, vagy baresi sallangmentes játéka kápráztatott el, hanem van basten, donadoni meg gulli cselei, lövései, fejesei. ez van kérem, ehhez tessék alkalmazkodni!
mert az olasz az egyik legnagyobb futballkultúrájú ország, és a tehetségek is megvannak kellő számban, csak nem igazán van lehetőségük focizni.

vabi (törölt) 2009.06.16. 14:23:03

Sevcsenko-t,Pirlo-t,Ronaldinho-t,Camoranesi-t,Deco-t leültetném egy kerekasztal beszélgetésre, hogy mit gondolnak az elmúlt 2 évükről...

Mr.AT 2009.06.16. 14:30:08

@neeskens: Boksic nem játszott egyszerre Ravanellivel és Viallival egy csapatban, annyira nem, hogy Vierivel együtt pont az ő pótlásukra vitték őt oda, de ez végülis apróság.

Del Piero, persze, de Del Piero már most a Juve valaha volt legnagyobb játékosa, aranylabdás Rossi, Platini, Baggio vagy Zidane ide vagy oda. Nem kétnaponta születik ekkora klasszis.

Ferrara, Di Livio vagy Torricelli már jobb példák lennének, de ők meg ugyanazt az utat járták be, mint a maiak. Ne fényezzük azért a távolság miatt túl a múltat.

raoul_duke 2009.06.16. 14:43:48

@Csörszike: ilyen Harlem Globetrotters jellegű ligákra gondolsz? Az nem a spanyol bajnokság ;P.

Boxi_911 2009.06.16. 14:49:15

@sundin: Hagyjuk már azt a vb-győzelmet... Azóta csak lefelé ment az út. Ezen kéne változtatni, és sztem akkoris elkél a csapatban egy ilyen világklasszis...

neeskens 2009.06.16. 14:49:46

@Mr.AT: Én nem írtam, hogy Boksic és Vialli együtt játszott. Csak azt, hogy Del Pieronak velük kellett felvenni a versenyt egy európai szinten meghatározó Juvéban.

Ok, hogy ő iszonyú sztár, de abban a generációban volt 7-8 klasszis(Del Piero, Nesta, Cannavaro, Totti, Inzaghi, Pirlo). A jelenlegi 17-23 évesek közt én nem látom, hogy ilyen formátumú klasszisok lennének.

Ezek a srácok tényleg a Ferrara, Torricelli szint. Vagy megfordítva ti tényleg látjátok bennük a Juve, Roma, Milan következő évtizedének ikonjait?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.16. 14:53:58

@Csörszike:

Na mert Messinek nincs játékintelligenciája, mi? :-)

A spanyol foci szerintem jelenleg pont ebben nő a világ fölé. Technikailag jók a brazilok is, taktikailag az olaszok is, erőnlétben a britek.

De nézz meg egy Xavit vagy egy Iniestát; szinte hihetetlen, hogy minden helyzetben, akárhol legyenek a pályán, megtalálják a legtökéletesebb megoldást! Nézi őket az ember, és arra gondol: na most oda kéne tenni a labdát, és bumm... tényleg oda teszik!

Pont ez (a játékintelligencia) bennük a hihetetlen, nem a technikai képzettség.

Meg az is hihetetlen, hogy ezt a spanyol válogatott pont ugyanúgy tudja, mint a Barcelona. Élmény nézni őket, na!

Csörszike 2009.06.16. 14:57:49

@raoul_duke: ja, de:-)
ugyanakkor tény, ezért el kell ismerjük, h a spanyol és az angol bajnokság meccseit, ha szigorúan csak a laikusok szemével nézzük, sokkal évezetesebb nézni. az, hogy mi, a menedzserjátékos, fociőrült mivoltunkban szeretünk mágnestáblázni, nem fog eladni 8 millió udinese kulcstartót malajziában:-))

sundin 2009.06.16. 15:01:56

@Boxi_911:
"Hagyjuk már azt a vb-győzelmet"
Jól elintézed a dolgot, mintha egy kerületi bajnokságról lenne szó.
Abban viszont igazad van, hogy azóta lejtmenet van ezerrel. Nem hinném, hogy Totti lenne az, aki egyenesbe hozná ezt a bandát. Csak hozzá kell nyúlni a fiatal tehetségekhez (lásd Rossi), a régi bútordarabokat pedig kitenni a csapatból. Rossi tegnapi játéka személy szerint engem meglepett, tavasszal semmit sem csinált a Villarrealban.

Csörszike 2009.06.16. 15:03:18

@Csöncsön: de van messinek is, magamis szeretem a játékát.
én arra akartam utalni, h messinek, cének,és a többi hasonszőrű "celebfutballistának" jóval alcsonyabb, mint az általad is említett, és általam is szeretvetisztelet xavinak,iniestának, vagy a már előkerült pirlonak.
télleg élmény nézni őket, de ugyanilyen élmény volt pl pirlo passza grossonak a németek elleni hosszabításban.
úgy tűnik, h mimár csak ezeket az okos focistákat fogjuk szeretni, na!!!
mert a foci észjáték, és alapértelmezett momentuma a passzolás.

Csörszike 2009.06.16. 15:03:40

@Csöncsön: de van messinek is, magamis szeretem a játékát.
én arra akartam utalni, h messinek, cének,és a többi hasonszőrű "celebfutballistának" jóval alcsonyabb, mint az általad is említett, és általam is szeretvetisztelet xavinak,iniestának, vagy a már előkerült pirlonak.
télleg élmény nézni őket, de ugyanilyen élmény volt pl pirlo passza grossonak a németek elleni hosszabításban.
úgy tűnik, h mimár csak ezeket az okos focistákat fogjuk szeretni, na!!!
mert a foci észjáték, és alapértelmezett momentuma a passzolás.

sundin 2009.06.16. 15:11:48

Hogy kerül a csizma az asztalra? Fakkom, mindehol Messi... megáll az ész.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.16. 15:14:03

@Csörszike:

Akkor majdnem egyetértünk. :-)

Én viszont nem választanám le Messit Xaviról és Iniestáról. Ő ugyanúgy, mint a másik kettő, nagyon tudja, hogy mikor mit kell tenni.

Aki egy nagyon buta játékos, az például Robben. De Cé játékintelligenciája is szerintem messze Messié alatt van.

Az olaszok egyébként ebben általában tényleg nagyon jók. Nagyrészt emiatt is tudják fölvenni a versenyt a háromszor akkora tempóban játszó britekkel.

daneeka 2009.06.16. 15:15:27

@Hispan07: "És én nem értettem, miért jött vissza Lippi. Donadoni viccet csinált magából, de az ilyen újrázások ritkán sülnek el jól."

Lippinek már egyszer jól sült el az újrázás.

raoul_duke 2009.06.16. 15:16:27

@NST: az igazolásos pletykákhoz hasonlóan nem lehetne csinálni egy barca fluffer gyűjtőcikket, és oda mehetne kommentbe folyamatosan, hogy hányat fingott ma Messi?

@sundin: kimondottan szeretem Totti játékát, de én sem gondolom azt, hogy most ő az a plusz, aki az olasz válogatottba kéne. Ha nem vonult volna vissza, szerintem helye lenne a keretben, könyörögni viszont nem kell neki.

Boxi_911 2009.06.16. 15:18:55

@sundin: Jó, bocs, gratulálok hozzá, de azóta egy gyenge középcsapat lett az Olaszokból, amit sztem nagyon kevesen gondoltak vna 3 évvel ezelőtt. Sztem Totti még mindig jobb megoldás lenne, mint Gilardino mondjuk... Egyébként én Rossira már a MU-ban felfigyeltem, nem is értem miért adta el Szőr Alkesz, most kaphatna nagycsomó játéklehetőséget, h elmennek a "nagyok" és új csapatot kell építeni.

neeskens 2009.06.16. 15:21:20

baszki, nem akarok ebben az olasz vitában céronaldóról meg messiről olvasni,nem akarom eldönteni melyikük a jobb, nem akarok érveket és ellenérveket.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 15:22:59

@neeskens:
Csöncsönnek egy ékről is Messi jut eszébe.
meg kell próbálni ezzel együtt élni...


...nem könnyű :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.16. 15:25:10

@raoul_duke:

Eszembe nem jutott volna leírni a nevét, ha a sok arrogáns olaszfan (arroganciáért nektek se kell a szomszédba mennetek) ahelyett, hogy saját ligájuk problémáit elemezné, nem folyton azzal jönne, hogy debezzegamesszitmennyirehájpolják.

Az olasz klubok a '90-es években 15 nemzetközi trófeát nyertek. Majdnem minden évben volt olasz győztes, nagyon sokszor színolasz döntő volt pl. az UEFA-kupában.

A 2000-es években egyetlen egy olasz csapat nyert nemzetközi kupát, a Milan.

Ahelyett, hogy felsőbbrendűségi tudattól megittasulva a spanyolokat gúnyolnátok, szerintem inkább ennek a visszaesésnek (vagy inkább zuhanásnak) az okait volna érdemes elemezni.

neeskens 2009.06.16. 15:27:05

Inkább arra válaszoljatok, hogy kik lesznek az olasz csapatok olasz klasszisai a következő években?

Ki lesz a 2010-es évek Del Pieroja a Juvénél? És Tottija a Románál? És Maldinije a Milannal?

Hol vannak a fiatal olasz klasszisok?

sundin 2009.06.16. 15:31:10

@Boxi_911:
Nekem ne gratulálj, nem vagyok digó. Sőt... :)

_alerob 2009.06.16. 15:32:14

az olasz válogatottal az ég adta világon semmi baj nem lenne, ha beismernék, hogy nem csak ez a fajta kp sor kizárólag ezekből a játékosokból áll. Marchisio és Santon már RÉG, hogy olasz válogatot stabil kezdők kéne, hogy legyenek, csakúgy mint Montolivo és Rossi. És azért még nem értem, Del piero miért nincs itt.... Az olasz fiatalokat meg igenis be kell építeni a csapatokba.

Boxi_911 2009.06.16. 15:33:17

@neeskens: A júvéban biztosan ikonná válik Diego, aki ugye nem olasz... :D A Romának sürgősen igazolnia kell, mert durva kiscsapat lesz belőlük. A Milánnál is kaki van a palacsintában utánpótlás téren. Max majd a médiagurubácsi importál egy-két brazilt mint pl Kaka, Pato.

kroos 2009.06.16. 15:34:30

Támogatom a külön topic Messi és barátainak cimü felszopó show-nak.Tényleg rohadtul unalmas...

Boxi_911 2009.06.16. 15:36:56

Murinnyó is inkább megveszi a maga portugáljait, ahelyett hogy olasz tehetségeket jáccatna... Ez a rohadt eredményorientáltság... :S

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 15:38:05

@sundin: Nem volt annyira látványos Francesco játéka egy féléves sérülés után de három gólpasszával így ő lett a vébé asszisztkirálya és egy nagyon fontos tizit is bevert az ausztrálok ellen.

calcio_di_rigore 2009.06.16. 15:39:39

@Csörszike: Ugyanakkora bevétele van az olasz ligának, mint a spanyolnak vagy a németnek. Az igaz, hogy az angol elszaladt, de tudjuk hogyan, és ebből jöhet majd a pofáraesés.

Pl. valamikor a 90-es évek elején Agnelli kitalált egy rendszert a Juvénál, a lényege az, hogy a klub képes legyen megállni a saját lábán, ne függjön semmitől és senkitől. Bevételek, kiadások összhangja, stb. Pár évvel a B-liga után épül az új stadion, és 25 millióért jöhet egy Diego,
Angliában több száz milliós hitelekre vásárolják a klubokat, amivel lehet menőzni... egy ideig...
Aztán majd úgyis helyreáll a világ, nézd csak meg a jelenlegi világgazdasági és világpolitikai klímát és változásokat.

Szakmailag egyetlen dolgot kell megtanulni az angoloktól, a szögletzászlónál védekező csatár példáját. Az olaszok közül a Juve áll ehhez a legközelebb, nem véletlen, hogy a Chelsea emberelőnyben is majdnem kiesett ellenük, több gólt kapott tőlük mint a Barcelónától, miközben az olaszok középpályáján egyetlen kezdő ember sem szerepelt.

BK 2009.06.16. 15:40:58

@kroos: azért most speciel nem Csöncsön hozta föl a témát. hanem valaki még feljebb, mondván hogy úgy Messi nem emelte volna be, mint Pirlo.

amúgy, hogy a cikkhez is hozzászóljak, Pirlo tegnap 12 másodpercig világklasszis volt, jó volt nézni. a maradék 5400 másodpercben viszont kirázott tőle a hideg.

Rino 2009.06.16. 15:49:05

"A 2000-es években egyetlen egy olasz csapat nyert nemzetközi kupát, a Milan."

ennyi a történet.

neeskens 2009.06.16. 15:51:12

@Boxi_911: mondjuk az Inter sosem arról volt híres, hogy olasz klasszisokkal lenne tele

kroos 2009.06.16. 15:51:23

@BK: tökmindegy.ok van rá mindig.
Messi a legjobb kapus a legjobb védö a legjobb ember a világon.Minden ö tud a legjobban.

Boxi_911 2009.06.16. 15:55:50

@neeskens: de lehetne...

Egyébként hol vannak az olasz klasszisok ha már itt tartunk? Létezik még ez az állatfaj?

Csörszike 2009.06.16. 16:03:06

már ne haragudjatok, én hoztam be messit a társalgásba, de az csak egy példa volt, lehetett volna bármelyik mai (értelemben veet) világsztár...
olasz klasszisok lesznek, ha jáccatják őket. pl giovinco, paloschi, rossi nagycsapatban kellene JÁCCON! (sorry, de avillareal nekem nem nagycsapat)
és ugyanakkor a machedákat meg nem szabad elengedni/olyan jogszabályt kell hozni, ami tiltja a tinik adásvételét.

raoul_duke 2009.06.16. 16:11:21

@_alerob: Santon most 18 éves. "RÉG" nem is élt :) Del Piero beépítése meg nem az a tipikus generációváltás.

@Csörszike: szigorúan csak a laikus (pl. én) szemével a Forma1 verseny akkor izgalmas, ha kigyullad a boxutca.

@popp: Totti jelentléte emberileg is számított szerintem a 2006-os csapatban (és kb. minden csapatában), viszont visszavonult a válogatottól, szerintem felesleges lenne visszakönyörögni.

@Csöncsön: inkább nem válaszolok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.16. 16:14:39

@Csörszike:

Na, aki körül tényleg hype van, az pont Macheda.

Mit csinált ő? Összesen kb. félórát játszott a MU-ban, lőtt egy tényleg szép gólt, meg bepattant róla egy labda. Ettől ő még nem lesz világklasszis.

Ami Macheda körül van, az a hype. Nem, ami Messi körül.

metal · http://electric.blog.hu 2009.06.16. 16:15:12

A 2006-os Vb előtt is mindenki szidta ezt a csapatot, meg Lippit! Aztán csak világbajnokok lettek, nem szabad még leírni őket, de azért egy kis fiatalítás beleférne (miért is van az U21-es vb egy időben megrendezve ezzel a tornával?)!

neeskens 2009.06.16. 16:15:29

Ha végiggondolom,kik lehetnek 4-5 múlva meghatározók az olasz válogatottban, nekem csak ők vannak.De egészítsetek ki

Inter: Balotteli, Santon
Juve: Marchisio, De Ceglie, Giovinco
Milan: ?
Roma: De Rossi
Otthon van még: Pazzini, Quaiarella, Montolivo
külföldön: Macheda, Rossi

Azért valljuk meg ez nem egy acélos jövőkép

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 16:17:20

@Csörszike: Sikerült fölsorolni az összes sztereotípiát, javaslom nézzél több serie a meccset és majd nem fogod szajkózni ezeket. Azért Sacchi vagy Ancelotti Milanja, Lippi Juvéje, de Capello vagy Spalletti Romája is szervírozta a cirkuszt a kenyér mellé.

@Boxi_911: "de azóta egy gyenge középcsapat lett az Olaszokból, amit sztem nagyon kevesen gondoltak vna 3 évvel ezelőtt." - azért gyengén játszva egy EB-negyeddöntő, meg a magabiztos vébé-selejtezőcsoport vezetés azért nem is olyan rossz egy középcspattól ;-). Vissza esett az olasz válogatott, de azért ezt a középcsapatozást jobb ha átgondolod.

VO 2009.06.16. 16:18:56

Panucci? Te jó ég...
Ha lett volna valaha némi fingod az olasz futballról, tudnád, hogy szívből utálják egymást Lippivel.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 16:23:41

@neeskens: Meg ott vannak a Serie B-ben és C-ben a jövő Grossoi és Toniji, akikről még jó, hogy nem hallottál. Ráadásul a Romából Mottát odatehetnéd még a jövő válogatottjába,

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 16:25:05

@raoul_duke: Totti idén tavasszal többször nyilatkozta, hogy szívesen visszatérne a válogatottba és a vébét is bevállalná.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 16:25:46

@neeskens: érdemes átböngészni a most folyó U-21-es EB olasz keretét és összevetni mondjuk a spanyolokéval, a németekével vagy az angolokéval. nem hiszem, hogy gyengébb lenne bármelyiknél (na jó, az angolokénál talán :p )

en.wikipedia.org/wiki/2009_UEFA_European_Under-21_Football_Championship_squads

neeskens 2009.06.16. 16:26:44

@popp: igen, Motta tényleg nagyon jó.

neeskens 2009.06.16. 16:29:44

Nézem, elég durva, hogy nincs milanos és egy interes.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.16. 16:36:13

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:

Ezt elég nehéz megítélni. Ha nem is gyengébb, erősebbnek se mondanám egyiknél sem. Mondjuk döntetlen.

RoFä 2009.06.16. 16:37:14

@Csörszike: Kinaban elek, es tobb Italia meg specific Milan mezes csavot lattam eddig mint angolt, plane Barca vagy hasonlo, de a minta nem reprezentativ :D :D

raoul_duke 2009.06.16. 16:38:12

@popp: akkor viszont vinném mint a szél! De lehet, hogy szövkapként máshogy kell gondolkozni, én viszont ilyen vagyok :).

@neeskens: Motta, Acquafresca, Paloschi, Darmian, Aquilani, Gilardino viszonylag még fiatalok. Plusz aki még most 18-20 éves, az simán B ligában, vagy gyengébb A ligás csapatban nyomja.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 16:39:44

@Csöncsön: 2 hét múlva már kurva egyszerű lesz megítélni :)

RoFä 2009.06.16. 16:40:49

@vabi:

Ja, a moderator Juan Roman Riquelme. Szakkomentator Adriano.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 16:45:36

@raoul_duke: Totti jóban van Lippivel, szerintem megbeszélik ők ezt telefonon. Egyébként is most az öreg Totti inkább pihenjen, ha szükség lesz rá ősszel még mindig vissza lehet hívni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.16. 16:48:22

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:

Nem hiszem. Ez jutott eszembe nekem is, és majdnem írtam: "na majd két hét múlva kiderül", de a tapasztalat az, hogy ilyen korban még nem jönnek ki az igazi különbségek, nem stabilak a formák, vagyis szinte semmilyen eredményen nem lepődnék meg.

Itt mindenki Santon-ozik, joggal! Machedával ellentétben fantasztikus tehetségnek tartom én is. (Lehet, hogy Macheda is az, de egyetlen gólból azért eléggé elsietett ilyen következtetést levonni.) De mit szólsz például Azpilicuetához? Akárhányszor látom, mindig szinte hiba nélkül teljesít az Osasunában. Ilyen tehetségekkel tele van a spanyol liga.

Csörszike 2009.06.16. 16:55:14

@popp: ne okíccsá ki engem, kedves popp, anélkül, h tudnád, kiről beszélsz! én ugyanis nem az angol focirajongó vagyok, aki úgy fikázza az olasz bajnokságot, h nem nézi. szinte minden meccset láttam az idén, amit a sporttv adott. ez ugyanis a kedvenc bajnokságom. az, hogy látom a hibáit -veled ellentétben- nem jelenti, h ne szeretném. és attól, mert vmi sztereotípia, még nem kell feltétlenül igaztalannak lennie. sajnos a serie a nem elég látványos. miért mondanám ezt szerinted, ha 1.ezt szeretem legjobban 2. láttam a meccsek jórészét? kizárólag az olasz futball "jobbítása érdekében". (nem mintha bármi hatást tudnék rá gyakorolni...)

Csörszike 2009.06.16. 16:56:22

@Csöncsön: tény. ettől függetlenül azis tény, h egy tehetségesnek tűnő gyereket tizenkevés éves korában már elvitt a mu.

Csörszike 2009.06.16. 16:59:06

@popp: Tottit már ne, könyörgöm! imádom, és a kedvenceim egyike, de nagyon lassú már. nem gondolkozásban, meg passzolásban, nyilván. de futásban...nemis fut, semmi lendület nincs benne. törékenynek tűnik, és mivel ezt tudja magáról, nem is vállal mást, csak lövést meg passzolást.

Csörszike 2009.06.16. 17:02:17

@RoFä: sorry, énmeg nem kinában élek, ezért nem tudhatom. én a trenrdől beszéltem, miszerint az angol bajnokság és klubok marketing, meg tv-bevételei utolérhetetlenek a német, olasz, spanyol (minusz barca,real) klubok számára.

rizla 2009.06.16. 17:07:34

@Csörszike: nem is messivel meg c. ronaldoval kell összehasonlítani pirlót, hanem mondjuk xavival. a csele, meg a passza hiába volt fantasztikus, ha tényleg időtlen idők óta pocsékul játszik

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 17:08:52

@Csörszike: Nem akartalak megbántani, bocs ha ez jött le. A véleményed mégis sztereotípia gyűjteménynek tűnt. Az olasz bajnokság gólátlaga például nem tér el nagyságrendileg az angolétól, sőt szerintem jobb. Éppen akkoriban végződött szinte az összes rangadó 0-0-ra amikor az olasz csapatok uralták Európát. Én például sokkal több élvezhető meccset láttam, mint csapnivalót. És nem azért drágább a PL jog, mert az olasz bajnokság nem elég látványos, hanem azért, mert komolyabb marketing és PR gépezet áll mögötte, egyszerűen azért, mert több pénzük van a kluboknak.

Szerintem itt is és máshol is túl van hajtva ez a válságban az olasz foci téma. Hullámvölgy van válság nincs. Ebből a posztból meg az tetszik ki, hogy _benitot bagyon fölbaszta az olaszok tegnapi játéka, de szerintem nagyon korán tör pálcát a csapat fölött, majd a Lippi tudja mit csinál.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 17:11:21

@rizla: Vagy a hosszú sérülése után visszatérő Xavival, akinek szintén akadt hullámvölgy a pályafutása alatt, épp az EB alatt jött ki belőle,

vabi (törölt) 2009.06.16. 17:22:37

előbb-utóbb posztok 75%-a odáig jut,hogy melyik is a legerősebb bajnokság az angol,olasz vagy spanyol:D
vagy esetleg,hogy Messi vagy CR a jobb-e:D

rizla 2009.06.16. 17:22:51

@popp: jóval előbb kijött belőle, a rijkaard-éra utolsó fél évében felnőtt iniesta és messi szintjére. mellesleg tompább volt úgy 1 évig, az igaz, de gyengének az akkori játékát sem nevezném. pirlo viszont egyértelműen kiégett

raoul_duke 2009.06.16. 17:27:58

@rizla: Pirlo kb. a 2007-es BL győzelem óta nem tud tartósan úgy játszani, ahogy kéne neki. Nem tudom, hogy ennek mi az oka, de még azt sem, hogy egyáltalán foglalkoztatja-e ez.

A kiégés elég erős szó, ebben nem vagyok biztos. Inkább motiválatlan/unott. Ha én lennék az edzője, biztosan megpróbálnám kideríteni, hogy mi ennek az oka, ha ő a 3-4 évvel ezelőtti formájában tudott volna játszani, még az idei Milan is komolyan versenyezhetett volna a bajnoki címért.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 17:29:19

@rizla: na a végleges ítélettel én még várnék!

Hispan07 2009.06.16. 17:31:46

A mai nap másodszorra: beszarás, hogy egy olasz focis posztban szinte kizárólag angol meg spanyol nyálverésről lehet csak olvasni. Mert a spanyoloknak száz éve először kijött a lépés. Mert az angolok hitelekből épített csapatai már teljes 2 éve uralkodnak (...). És hogy V Á L S Á G, kik lesznek a jövő olaszai!!!!!?

Hát, majd meglátjuk a jövőben. Miért, a jövő angol sztárjai kik lesznek? Elmegy Cé, az öreg alkesznek egyetlen angol név eszébe nem jut. Na miért? És kik lesznek a jövő spanyoljai? Az egy szál Barcán kívül, aminek idén ki jött a lépés, hol voltak idén a spanyolok? Hol van Xavi és Iniesta utódja? Negredo mi? Meg De la Red? Hát ilyen atomistenzsenitehetségek vannak Olaszországban is. És lesznek is, mindenki nyugodjon meg.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.16. 17:34:23

Tegnap az olaszok két meccset játszottak: az első majdnem hatvan egészen tragikus volt, de Montolivo és Rossi becserélése után minden rendben volt.

benito: szerintem Iaquinta igenis visszamegy és sokat-sokat dolgozik hátul is, Gilardino pedig elől gürcöl (nem mondom, hogy Iaqunita ontja a gólpasszokat). Igazolásképp: tegnap Lippi is így gondolta, szerintem, hiszen mindketten játszottak. Szóval, két édesanyáról van szó esetükben! :))

Szerintem Pirlo javulgat! A gólpassz, előtte a csel nagyon nagy volt. Ha valaki névtelen csinálja, akkor mindenki összecsinálja magát.

És előtte is volt egy elképesztő passza (az ötösre tette be valakinek, miközben mindenki másfelé mozgott), amelyiket nem találtam három-négy összefoglalóban.

Kár, hogy az U21 most játszik, mert Lippi vitte volna pl. Balotellit is.

Csörszike 2009.06.16. 17:41:46

@popp: nem haragszom. én csak azt szeretném, hogy amikor bekapcsolok egy olasz bajnoki meccet, akkor ugyanolyan látvány fogadjon, mint egy angol bajnokin. ugyanis hamár sztem az olasz a legjobb foci, akkor elvárom ugyanazt a körítést is, mint angliában. ebben benne van a stadionok/gyepszőnyegek minősége éppúgy, mint a (legalább közel)teltház követelménye. 10 ezer néző egy via del mare-ban, meg delle alpiban nevetséges...sztem az olasz focinak jót tenne egy kis támadó szellemű lendületesség, mert véleményem szerint ettől vált a premierleague a legnézettebb bajnoksággá. nem mondom, h válság, meg zuhanás avn. csak azt állítom, h ugyanazt az iramot tudnák nyomni a serie a-ban is, mint az angolok, és mégse csinálják...ilyen a stílusuk. én ezt szeretem, de sajnos a vilá nagyobbik hányada nem, ezért mondom, h talán el kellene gondolkodni a szemléletváltáson...gólátlag tekintetében bitos igazad van, nem néztem utána. de a 90 percen keresztüli látványosságot talán nemis a gólmennyiség, hanem a meccs intenzitása adja meg...és ebben sajnos egész biztosan előrébb tart az a nyomorult hüje sziget:-))

rizla 2009.06.16. 17:41:51

@mbemba: "Ha valaki névtelen csinálja, akkor mindenki összecsinálja magát."

hagyjátok már ezt a szar dumát, így is mindenki összecsinálta magát.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 17:44:51

@mbemba: Az viszont érdekes, hogy a 19 éves Santont mégis kivitte.

@Hispan07: Sokan utálják az olasz focit és szeretnék már eltemetni ;-), de nem tudják.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 17:56:56

@Csörszike: Hát ha azt várod, akkor nézz angol focit ;-). Én szeretem, ha ész és fantázia is keverednek a rohanásba. És nem kell folyton rohanni sem, szeretem a ritmusváltásokat és a szervezett védekezést, a tolódást és a labdacsapdákat. Szeretem, ha az okos legyőzi, becspapja az eszetlent.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.16. 18:01:33

@rizla: Szóval jó csel volt. Meg ahogy megtartotta, meg betette, meg ahogy bevarrták. Hmmmmmm! :))

@popp: A logika az lehet, hogy Santon a Casiraghi-féle csapatban nem volt alapember, mint pl. Balotelli.

Rino 2009.06.16. 18:45:01

Mellesleg a Gazzetta meginterjúvolta a kis Rossit, aki jelezte, hogy gyerekkora óta Milan szurkoló....
gyere csak Giuseppe!

Everred 2009.06.16. 19:15:38

www.channel4.com/sport/football_italia/jun16n.html

Az AS állítólag mindenféle árulónak nevezte Giuseppe Rossit, amiért szülőhazája válogatottja ellen volt képes ilyen jól játszani.

“As a child, he played baseball. He is more American than any other thing.”

Azért ez nem kicsit vicces, ha belegondolunk abba, hogy Marcos Senna vajon mennyire spanyol? :-)

Everred 2009.06.16. 19:19:50

@Csöncsön: ja, de hálistennek elcsitult kissé, nem kéne, hogy máris a gyerek fejébe szálljon, hogy ő mekkora zseni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 19:23:32

@Everred: Ez csak egy poén, ne vedd már komolyan!

Everred 2009.06.16. 19:26:25

@popp: az AS és a humorérzék?

Hát lehet. Bevallom, ez a lehetőség fel sem merült bennem.

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2009.06.16. 19:38:58

A jelenlegi olasz válogatottból az az egy dolog hiányzik, ami az összes többiből is, a 10-es vagy csatárposzton játszó korszakos zseni.
A legutóbbi 3 világversenyt (a görögök EB-győzelme ezen belül is más kategória) olyan csapat nyerte, amelyből erőszakkal született összesen egy darab aranylabdás.
Az olasz válogatottnak jelenleg pont ugyanannyi esélye van a VB-győzelemre, mint a többi nagy csapatnak. Ha jövőre lesz 3-4 kiemelkedő formában játszó emberük (lehet régi is új is szerintem) akkor bárkivel partiban lesznek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 19:47:12

@Everred: Én meg azt tudom nehezen elképzelni, hogy ekkora otromba baromságot komolyan gondolnak.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 20:19:34

@poolfanati: Szerintem valaki nagyon megetette a várpalotai polgármestert!

poolfanati 2009.06.16. 20:52:10

@popp: fura az biztos...
én a helyében az mtk-t venném. van akadémiájuk sok tehetséges fiatallal, bajnoki címért harcolhatnának és néhány év múlva már akár BL-ben lehetnének...

Piiii 2009.06.16. 21:02:09

@sundin: végülis csak Totti adta a legtöbb gólpasszt a csapatból.jah meg az ausztrálok ellen bevágta amit kellett kegyetlenül...

crouchy 2009.06.16. 21:03:29

nyilván az arab milliárdosok magyar nb3as csapatokra élveznek. hagyjuk már...

nordsee 2009.06.16. 21:05:23

@poolfanati: MTK meg az arabok ;-)
Pikáns.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.06.16. 21:05:40

Jó cikk.
Ez lenne az olasz gödör?

Hm, fel kellene tennem némi lóvét még most a digók végső győzelmére :))))

hellmutth 2009.06.16. 21:17:59

kicsit off
most van az ifi eb arool nem lehetne egy poszt
azt irjak hogy a nemet -spanyol mecs nagyon jo volt

BK 2009.06.16. 21:24:00

@poolfanati: az MTK-nak a Poollal van paktája, nem?

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.16. 21:31:32

@hellmutth: megérne egy posztot, de sajnos nem adja nálunk egyik sportcsatorna sem (úgy látszik, tényleg van még hely néhány tucatnak), így meg kevés értelme van. talán majd a döntő táján írunk valamit, vagy ha addig elcsípünk egy-egy meccset véletlenül.

itt olvasható egyébként egy korrekt kis beharang:

www.impulzus.ro/A_jovo_sztarjai_mar_ma_osszecsapnak/hirek/9217

Messi88 2009.06.16. 21:46:18

@Hispan07: én sem tudom, hogy itt miért nem az olaszokról van szó, de ha már a spanyolokat emlegetted, és hogy Xavinak meg Iniestanak nincs utódja, hát ez nagy hülyeség. Iniesta még eleve fiatal, Xavi helyett meg ott van pl Fabregas, de rajtuk kívül is rengeteg a tehetség, úgyhogy sztem utánpótlásképzésben igenis jobb jelenleg a spanyol foci.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.16. 22:03:08

De Ceglie Nápolyba megy - a Gazzetta szerint. A tulajdon fifty-fifty.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 22:10:59

@mbemba: Nahát Nápolyban komolyan gondolják, Quagliarella után, most De Ceglie. A Juve szurkolók meg szidhatják Molinarot jövőre is és anyázhatják a Napolit, mikor De Ceglie győztes gólt vág nekik ;-).

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.16. 22:22:37

@popp: A nápolyi Ferrara kiszervezi a Juvét! :)) (nem gondolom komolyan)

Nem lenne butaság Lavezzi részéről, ha látva a mozgolódást, úgy döntene, hogy maradna. Ha rajta múlik.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 22:34:14

@mbemba: Meg hát egy nápolyi nagycsapatba alapból kell egy argentin srác.

luis garcia 2009.06.16. 22:35:56

OFF: ez a Baranyai Máté, a Várpalotai Bányász (lol) menedzsere egyébként a magyar romaválogatott (hát ilyen is van?) menedzsere is. kemény.

egyébként tényleg le kéne szokni arról hogy minden szart bekommentelünk mindenhova :-)

pl én is írhatnám, hogy Torres jobb mint Messi, Gerrard jobb mint Xavi, Carra jobb mint Puyol, és Reina jobb mint Valdes. de minek.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.16. 22:41:58

@popp: És már megint látom amint egy farmerbe öltözött fekete hajú srác dekázik egy párat és kirúgja a labdát a San Paolo népének. Azok meg üvöltenek, mint az állatok!

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.06.16. 22:47:08

@popp: De Ceglie aztán marhára nem fog hiányozni, balhátvédként elborzasztó teljesítményei voltak. Meg úgy általában.

calcio_di_rigore 2009.06.16. 22:48:12

@popp: Molinarót szidhatjuk (persze ez már csak divat, semmi baj a játékával), de valószínűleg ő is csak csere lesz.

De Ceglie meg amúgy sem vált be balhátvédnek, a 4-3-1-2-ben pedig nehezen lenne helye.

drdugo 2009.06.16. 23:04:01

Lippi tudja mit csinál, nem kell félteni. Jövő nyárra bombaerős squadra lesz. Nem is értem ezt a siránkozó posztot - persze vannak benne igazságok.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 23:07:40

@heinrich: Bírom a kategórikuságotokat ;-), Sienában kifejezetten jól játszott, ha jól emlékszem tavaly nyáron a legtöbb Juve szurkoló visszakövetelte.

Juvében meg nem sok lehetőséget kapott, de balszélsőként egész jó momentumai voltak ott is. Egy fiatal srácról van szó, Nápolyban megtalálhatja a formáját.

@calcio_di_rigore: Az viszont jogos, hogy ha nem játszhat balhátvédet, akkor nehezen kaphat majd helyet találni neki a Diegora épülő csapatban.

Breaking news: befejeződött a szerb-olasz az U21-es EB-n, a végeredmény 0-0.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.06.16. 23:14:50

@poolfanati: hát, nem igazán látom az Akadémiáról kiguruló tonnányi tehetséget egyelőre.

a várpalotai sztori pedig az év kacsája eddig.

pink75 2009.06.17. 00:50:16

a dubai koronaherceg jó fej
van a közvetlen környezetében pár baráti szinten álló magyar
:)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.06.17. 08:36:46

A várpalotai sztori simán elképzelhető, a DAC Dunaszerdahelyet is arab sejkpénzből építették újjjá (az már más kérdés, hogy miként).

sporttárs 2009.06.17. 08:37:37

@luis garcia: Pedig nem is lenne hazugság, mondjuk a Gerard/Xavin lehetne a legtöbbet vitatkozni, de igazad van, minek. :))

luis garcia 2009.06.17. 09:13:04

@sporttárs: szerintem meg ott a legegyértelműbb, hogy igazam van :-)

rizla 2009.06.17. 09:37:42

@luis garcia: reina amúgy honnan is van? mondjuk ha már itt tartunk, torres honnan? és végül: mikor nyernek ezek végre valamit? : DDDDDDDDDDDDDDD

mickeyknox 2009.06.17. 10:11:25

én utoljára jó olasz válogatottat a 2000-es EB-n (igazából a 94-es vb-n) láttam, a mai napig nem értem, hogy bírták megnyerni a 2006-os vb-t. az utóbbi pár évben látott meccseik alapján (eb selejtezők, eb, stb..) kinéz egy pár éves pauza az eredményesség terén az azzuriknak. el kel kezdeniük kidobálni a pirlo-féle tisztességben kiégett, unatkozó zseniket, kicserélni sikert akaró fiatal játékosokra. majd akkor.

luis garcia 2009.06.17. 10:34:07

@rizla: csak arra próbáltam ezzel reflektálni, hogy milyen kva idegesítő, mikor minden posztban messi, xavi, iniesta, guardiola és csöncsön fényezése folyik :)

raoul_duke 2009.06.17. 10:43:34

Fú de rohadtul leszarom az összes spanyolt a Várpalotával együtt.

@mickeyknox: szerintem a 2006-os csapat nagyon jó volt. Egységes, harcos, profi.

mickeyknox 2009.06.17. 10:59:39

@raoul_duke: lehet, de szerintem az a vb cím nem a torna legjobb csapatához került. ahogy asszem hispan07 írta feljebb valamelyik csapatra vonatkozóan: egyszerűen kijött nekik a lépés.

SamS 2009.06.17. 11:11:07

@Csöncsön: Macheda körül semmilyen hype nincs. Eldöntötte a PL (a világon a legerősebb!) bajnoki címet 17 évesen, a tartalékot már most kinőtte, mégse hallottam a Villa meccsen kívül senkitől (a médiában), hogy húú mekkora klasszis szupersztár lehet ebből a gyerekből. Mégha sztem nem is kétséges, hogy az lesz - ezt én nem 30, hanem 330 pályán töltött perc alapján gondolom.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 11:11:28

@mickeyknox: Nehéz megítélni, melyik a legjobb csapat. Az se igaz, hogy mindig a leglátványosabban játszó a legjobb. Aztán ki kell jönnie a lépésnek a legjobbnak is, hogy győzzön (lásd: nem mindig a legjobb nyer). Nagyon ritkán egyezik ki a abban a közvélemény, hogy a győztes a legjobb is, talán a tavalyi EB volt ilyen, meg talán a brazilok 2002-es győzelme, amióta az eszemet tudom.

Szerintem egyébként Argentína volt a legjobb 2006-ban, de velük ellentétben az olaszok ki tudták verni a házigazdát. Ahhoz viszont nem férhet kétség, hogy az olasz jó csapat volt és hogy méltó kezekben került a Rimet.

Ferguson 2009.06.17. 11:27:59

Megjelent a PL 2009/2010-es fixtures list! Nagyon jó a sorsolás, az elején könnyű meccseink lesznek, lehet hozni a pontokat még akkor is, ha a szezon eleje hagyományosan gyenge a MU-nál. Utána megint két héten belül idegenben toljuk a pool és a chelsea ellen, előtte otthon még fogadjuk az arsenalt. A boxing day action kifejezetten könnyű lesz, valszű alsóházi csapatokkal. A tavasz pedig olyan szempontból jó, h megint otthon játszuk a rangadókat, a befutó pedig egész kellemes, az utolsó 5 meccs: blackburn (i), mancity (i), tottenham (o), sunderland (i) és stoke (o)...

ManUtd 4ever

Ferguson 2009.06.17. 11:28:53

A tottenham ellen otthon megünnepeljük a 19.-et :DDD

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.06.17. 11:49:04

Kedves PL-esek:) és sp?rs-ösök:)

meg van a sorsolás...:)

Asszem nagyon nehéz kezdet lesz nekünk, Ágyúsoknak, de miután szétütjük a mu-t idegenben, jöhetnek az igazi meccsek... :)

Októberben: Sat Oct 31 Tottenham Hotspur H

Gyertek, és behúzzuk azt a már az elmúlt 2 meccsen is kijáró biztos győzelmet! :)

Üdv, ymy - kezdődhet az átigazolási szezon!:)

kroos 2009.06.17. 11:49:55

@popp: Argentina világbajnok lett volna egy Lippivel az biztos.

kroos 2009.06.17. 12:16:54

Azért a franciák elég jól tolták.Leiskolázták a spanyolokat és a brazilokat.Az elödöntö se nagyon volt kérdéses.3 nagyon jó csapatot vertek meg. És zidane ribery,formában voltak.Vieira makelele ugyszintén.Szerintem a döntöben is jobbak voltak,tudatosabban jobban játszottak,több helyzetük volt.
Nem vagyok nagy francia fan de ezeket nehéz lenne vitatni.

mickeyknox 2009.06.17. 12:21:08

@popp: teljesen igazad van abban, hogy nehéz megítélni, ki a legjobb csapat. csak saját véleményt tudok mondani: egyik csapatnak sem szoktam szurkolni, de a vb-n az argentínok és a franciákok voltak (szerintem) a legjobbak. az olaszok szerencséjük volt, igaz, az előző vb-n csúnyán elbántak velük, szóval valahol megérdemelték a szerencséjüket is. 2000 eb döntő aranygól... + a 94-es vb, ahol a 11-es párbajt ők szívták meg... még a végén kihozom, hogy megérdemelték,
basszus :DDDD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.17. 12:24:14

@kroos:

Én mindig a franciák ellen szurkoltam, ezért nagyon örültem, hogy a VB elején abszolút semmit sem mutattak, a csoportmeccseken az összes "élcsapat" közül messze ők voltak a legkevésbé meggyőzőek. A spanyolok elleni meccs is kb. 60 percig Villáéknak állt. Aztán jött Zizou, és bevitte a franciákat a döntőbe.

De a sors igazságot szolgáltatott, hogy nem ők nyerték. Mert az egész VB-n talán max. egy hibátlan meccsük volt (a brazilok elleni), a többi hagyott maga után nem kevés kívánnivalót.

shinigami 2009.06.17. 12:27:40

@Csöncsön:
ja mert az olaszok tokeletesen jaccottak vegig a torna soran...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.17. 12:30:22

@shinigami:

Az olaszoknak sokkal több jó meccsük volt.

Kezdték Ghána ellen, amely egyáltalán nem gyenge válogatott volt (Togónál sokkal erősebb), de megverték a cseheket, emberhátrányban az ausztrálokat is, nagyon simán és jó játékkal az ukránokat, és nem utolsóorban a házigazdát.

Sokkal inkább megérdemelték a győzelmet, mint a franciák érdemelték volna.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.17. 12:30:38

@shinigami:

Az olaszoknak sokkal több jó meccsük volt.

Kezdték Ghána ellen, amely egyáltalán nem gyenge válogatott volt (Togónál sokkal erősebb), de megverték a cseheket, emberhátrányban az ausztrálokat is, nagyon simán és jó játékkal az ukránokat, és nem utolsóorban a házigazdát.

Sokkal inkább megérdemelték a győzelmet, mint a franciák érdemelték volna.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 12:33:38

@mickeyknox: A franciákat Zidane emelte föl, ő volt a vébé játékosa, de a csoportban nyújtott cspnivaló teljesítményük, és szerencsés továbbjutásuk is hozzátartozik az összképhez.

kroos 2009.06.17. 12:34:07

@Csöncsön: DDD
És akkor az olaszok? Ukránokkal meg az auszikkal küzdöttek,majd a 11-esekktöl fosva berta lippi sz összes csatárát.Négy védö-akik közül az egyik Mátrix.
4 védekezö kp.-ennek te örültél?
Perrota mint ál-balszélsö mint nálunk Rákosi 66-ban.
DDD.Elöl Toni meg Gila egymást multák alul.
Ez a leggyengébb világbajnok.Talán csak a 86-os argentin volt hasonlóan ilyen fos.

kroos 2009.06.17. 12:36:06

@popp: Igen? Szerinetm meg a csoportból tovább kell jutni és kész.Aztán kell jól játszani.Egyébként meg akkor pl. 82 és 94.Biztos tudod mire gondolok.

shinigami 2009.06.17. 12:36:07

@Csöncsön:
emlekeim szerint ghana ellen azert nemvolt vmi nagy parade, az ausztral meccs az nokomment kb

mondjuk a franciak is szarul jaccottak kb vegig de szvsz a dontoben sokkal jobbak voltak

raoul_duke 2009.06.17. 12:39:39

@kroos: szerintem az USA és Ausztrália ellen nem játszott jól az olasz csapat, (10 emberrel mondjuk mindkét meccsen!), a többi meccsbe szerintem felesleges belekötni.

A csoportban Ghána: 2:0, csehek 2:0, Ukrajna 3:0, Németország 0:2 + a döntő. Egy öngólt kaptak az USA ellen, meg Zizu 11-esét a döntőben.

Régi flame ez, de felesleges.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.17. 12:40:43

@kroos:

Lehet, hogy az ukránokkal küzdöttek, de ők legalább legyőzték őket 3-0-ra. Nem úgy a franciák az Ukrajnával teljesen azonos szinten levő Svájcot. Hoztak egy remek 0-0-t. Tipikus francia meccs volt.

Az olaszok csapatként voltak nagyon jók 2006-ban. Nem volt náluk egyetlen olyan csillogó zseni sem, mint Zidane, de hihetetlenül összeszedett csapatjátékot nyújtottak. Teljesen megérdemelték a trófeát. Azok után meg különösen, hogy mindenki leírta őket a calciopoli után. Kifejezetten elegáns fricska volt az őket lebecsülőknek.

kroos 2009.06.17. 12:43:01

@Csöncsön: nagyon fáj mi hogy kiütötték a spanyolokat?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.17. 12:44:55

@kroos:

Szerintem meg pont a csoportmeccseken dől el a szimpátia egy csapat iránt (nálam legalábbis biztosan). Ott még nem végzetes egy vereség, lehet játszani, mindenki megmutathatja, mit tud.

Az argentinok 6-0-ra verték Szerbiát.
A spanyolok 4-0-ra Ukrajnát.
A németek 4-2-re Costa Ricát.
Az olaszok 2-0-ra Csehországot.
A franciák 0-0-t játszottak Svájccal...

neeskens 2009.06.17. 12:46:42

Najó, ne kezdjük már el a megérdemelte-nem érdemelte meg vitát.
Baszki, megnyerték a vb-t, ezen nincs mint magyarázni. Szarok voltak? Akkor a többiek még szarabbak, már bocsánat, de ezek nem érvek.

Az olasz volt a legjobb csapat, mert nyert és kész.

@kroos: a 86-os argentin csapat gyenge volt? Egy csúcson lévő Maradonával? Szinte ugyanez a csapat 4 év múlva újra döntős volt, basszus mégis mit kellett volna tenniük, hogy ne fikázd le őket?

kroos 2009.06.17. 12:48:04

@Csöncsön: ok de akkor a chelseat meg a többieket nem kéne basztatni hogy védekezö foci,mert amit az olaszok csináltak az volt az igazi ultradefense-longbal style"
Amugy ezt nem hiszem el.A franciák szép játékkal kiütik a fabregas,villa,torres,xavi, féle spanyolokat, a kaka,dinya,ronaldo brazilokat,megérdemelten és jó játékkal mindkét meccsen és a csoportmeccsek miatt az olaszok érdemelték meg a cimet?
Zidane fantasztikusan játszott csak hát ugye nem barcás.Amugy iniestát te kisseb dologért is istenitetted már. és a csapatjáték méltatása ne haragudj de a te szádból elég furcsán hangzik.Ugyanis bármikor ezzel jött valaki akkor te meg ,,messi fantasztikus".-Itt meg Zizu volt az !!!!!
Csakhát ugye az más...

shinigami 2009.06.17. 12:50:46

@neeskens:
attol h ok nyertek nehogy mar ok legyenek a legjobb csapat...
mert ezek szerint 2x egymas utan a real volt a legjobb spanyol csapat amit meg realoskent is viccnek tartok

kroos 2009.06.17. 12:51:29

@Csöncsön: te most komolyan gondolod hogy a csoportmeccsek alatt eldöl hogy ki érdemli meg a cimet?-LOL.

@neeskens: troglio,dezotti,pasculi,giusti, és föleg Batista? DDD
Nem voltak gyengék de ha elolvasnád mit irtam a világbajnokok közül voltak gyengék.Nem ugy ánblokk!!!!!!!!!

shinigami 2009.06.17. 12:52:16

@neeskens:
attol h ok nyertek nehogy mar ok legyenek a legjobb csapat...
mert ezek szerint 2x egymas utan a real volt a legjobb spanyol csapat amit meg realoskent is viccnek tartok

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 12:53:06

@kroos: Igen? És mikor mondtam az ellenkezőjét? Csak annyit jegyeztem meg, árnyalva mondandódat, hogy a csoportban pocsékul játszottak. Ezzel vitatkozz!

A döntőben meg a vitatható francia tizenegyesből lőtt pofátlan Zizou gól után, óriási fölényben játszottak az olaszok az első félidőben. A második félidő aztán enyhébb, a hosszabbítás valamivel nagyobb francia fölényt hozott..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.17. 12:54:41

@kroos:

1. Soha nem basztattam a Chelsea-t a védekező játék miatt.
2. A franciákat a spanyolok 60 percen át lefocizták, csak a spanyolok (akkor még) nem bírták idegekkel az ilyen meccseket.
3. Zidane tényleg óriásit játszott a vébén, ezt elismertem. Nem értem, ez miért kisebbítené Iniesta vagy Messi érdemeit.
4. Aki a Barcát szereti, az a CSAPATJÁTÉKOT szereti. Nem véletlen, hogy nekem a 2006-os olasz válogatott játéka kifejezetten tetszett.

kroos 2009.06.17. 12:54:48

@popp: Nem vitatom az olasz gyözelem jogosságát mert kihozták a legjobbat magukból.De hogy azért voltak jobbak mert a franciáknak nem ment Togo ellen az több mint komolytalan.

kroos 2009.06.17. 12:56:42

@Csöncsön: most te komoylan látsz párhuzamot a barca és a 2006-os olasz csapat között?
Inkább áruld el miért rüheled ennyire a franciákat,hogy csöncsön focival,szuper teljesitményekkel is csak togozol itt össze vissza.

neeskens 2009.06.17. 12:59:37

@shinigami: nézd az, hogy ki a jobb, ki érdemli meg elég szubjektív is lehet. Zseniális volt Zidane, sokak szerint tehát a franciák, a német haverom szerint a németek, mert mögöttük volt az ország. A nővérem szerint a spanyolok, mert ők a legjobb faszik.

A fociban van egy objektív mérce, az meg elég egyértelmű.Persze, 54-ben Puskásék jobbak voltak, mint a németek, 2004-ben sem a görögök voltak a legjobbak. DE: ez a szubjektív vélemények kategóriája. És akkor jön a "Ha".
Csakhogy egyik edzőm azt szokta mondani, "Ha" nevű játékos nem játszik.

@kroos: szerintem pl. a 90-es német csapat semmivel nem volt erősebb, de tök szubjektív.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.06.17. 13:01:12

@Csöncsön: 2. A franciákat a spanyolok 60 percen át lefocizták, csak a spanyolok (akkor még) nem bírták idegekkel az ilyen meccseket.

Ez melyik vb- is szerinted? Mert a 2006.a Franciákat csak az olaszok tudták megszorítani. de szerintem ot is inkább a döntő nyomta rá a hangulatát a meccsre.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.17. 13:01:16

@kroos:

Mert a franciák (fociban) nemcsak unalmasak, de általában beképzeltek és ellenszenvesek is. Ez így a kettő együtt az utálat oka.

Ellenpéldák: a svájciak is unalmasak, de ők legalább nem beképzeltek. Az olaszok is beképzeltek, de ők legalább nem unalmasak. Ezért őket nem is utálom.

kroos 2009.06.17. 13:03:00

@Csöncsön: akkor itt be is fejezhetjük.komolytalan vagy.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.17. 13:04:13

@kroos: Szerintem is fejezzük be. Hülye kérdésekre csak hülye válaszokat lehet adni.

raoul_duke 2009.06.17. 13:04:25

Valaki egyébként egyszer elmagyarázhatná már nekem, hogy egy-egy tornán/bajnokságban/akármiben ki/mi a "legjobb csapat". Csak azért kérem, hogy legközelebb, ha nézek valamit, ne legyek már képzetlen.

És ha már csoportkör: az utolsó forduló előtt úgy nézett ki a tabella, hogy
olasz 4 (3:1)
cseh 3 (3:2)
ghána 3 (2:2)
usa 1 (1:4)

És a harmadik körben a valószínűsíthető ghánai győzelem (az is lett, 2:1) mellett simán benne volt a csoportban, hogy a csehek mennek tovább, az olaszok meg nem. Szerencsére én még itt fogadtam a végső győztesre, jól tettem :).

neeskens 2009.06.17. 13:04:56

Ettől függetlenül én Zidane-t az elmúlt 20 év legjobbjának tartom. Kaka, Baggio, Ronaldinho sem közelítette meg. Sugárzott róla a játékintelligencia, egy három méteres passzát is élmény volt nézni, az elegáns stílusa miatt.

De tök elfogadom, ha valaki mást tart jobbnak.

Piiii 2009.06.17. 13:08:44

@kroos: 86os argentin fos csapat volt??? na ne vicceljünk már!sosem voltam argentin drukker, de nem tudom emlékszel e, ki játszott ott, Maradona.jah de igaz te,német drukkerként nyilván azt érzed a germánok jobban megérdemelték volna...attól h elődöntöt benézte a bíró attól még erős túlzás hogy fos csapat volt.ennyire ne legyél elvakult német fan...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 13:09:11

@kroos: Megint olyannal állítással vitatkozol, amit sehol sem írtam, leszokhatnál már erről. Egyébként azért vitték el a kupát, mert eggyel többet rúgtak be a tizenegyes párbajban.

kroos 2009.06.17. 13:10:19

@Csöncsön: Nem tartom hülye kérdésnek.A franciák olyan focit játszottak olyan emberekkel (zidane,ribery,henry) akiket amit te szeretsz.Ezekután minimum furcsa hogy a védekezö felfogásu (amit csapatjátéknak hivunk hirtelen) csapatnak szurkolsz.
Egyértelmü hogy személyes sérelem van a háttérben.Még pedig az hogy ök verték i a spanyolokat.
És még te mondtad nekem hogy az a bajpm a Barcával hogy kiverték a Bayernt?
DDDDDD

kroos 2009.06.17. 13:12:43

@popp: Te is leszokhatnál sok dologról.Ha azt hiszed neked szólt a Togózás akkor bocs de nem érdekel.

@Piiii: mondanál még 4 jó teljesitményt Maradonán kivül?

Piiii 2009.06.17. 13:12:47

@shinigami: hagyjuk már ezt a legjobb csapat dumát. az esetek 50 %ban nem a legjobb csapat nyeri a Vb-t EB-t Bl-t. bajnokság azért kicsit más.de a nagy tornákre az rohadtul igaz...

sporttárs 2009.06.17. 13:13:06

@Csöncsön: Kiváncsi vagyok, a beképzeltség, mint objektíven meghatározható kategória, mégis mi a toszban jelentkezik?
Henry, mint francia is beképzelt? (Tudod: "a franciák", így mind...) Amióta a Barcában van is? Vagy ő - persze!!! - sose is volt az?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 13:16:44

@kroos: Azért bírom, hogy ha fölkapod a vizet, akkor ehhez hasonló faszságfüzérekkel jössz elő. Azért ugye vágod, hogy ez így irtó nagy baromság. Ilyen megállapításaikkor szoktad mondani a vita partnereidre ocsmány nagy pofával, hogy inkompetensek.

Piiii 2009.06.17. 13:17:24

@raoul_duke: ugyanúgy ahogy a "fantasztikus" francia kezdés útán ha jól tudom 2 döntetlen, ők is simán kieshettek volna.de mind2 csapat nyert, be is meneteltek a döntöbe

kroos 2009.06.17. 13:20:11

@popp: Most neked mi bajod van?

,,Nem vitatom az olasz gyözelem jogosságát mert kihozták a legjobbat magukból.De hogy azért voltak jobbak mert a franciáknak nem ment Togo ellen az több mint komolytalan."

ez vágta ki nálad a biztositékot? Nem értelek.

mickeyknox 2009.06.17. 13:22:12

fiúk, a lényeg az most, hogy az olaszok szarok :D de legalábbis a gatyájuk az

kroos 2009.06.17. 13:25:49

@popp: (Ha valaki azt mondaná hogy Tottinak sosem volt köze az elithez, te nem gondolnál hasonlóra???)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.06.17. 13:27:35

@neeskens: azért az elért eredmény nem ír felül mindent. Dél Korea is négy közé jutott 2002-ben, aztán mindenki a csalásra emlékszik, például az olaszokat ért méltánytalanságra. Pedig azért Dél Korea ki-ki meccsen elkapta a portugálokat is, míg az olaszokat csak a kurva nagy szerencse mentette meg a kieséstől, amikor már régen nem a saját kezükben volt a sorsuk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 13:29:43

@kroos: Az hogy az az olasz válogatott védekező felfogású volt egyszerűen nem igaz, ezt tudod te is, tudom én is és annak a hülye Atownnak is tudnia kellett volna.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 13:32:30

@kroos: "Ez a leggyengébb világbajnok." - na ez, egy iszonyú nagy faszság.

Piiii 2009.06.17. 13:34:53

@pancho_sanza: hát azért soha egyetlen csapat sem kapott akkor hátszelet azon a 2 meccsen amit a ferdeszeműek.kb 4 szabályos gólt úsztak meg minimum, a millió lesállás(igaz ez minden meccsen van, szóval ez annyira nem nagy érv) de több kiállítás amit megúsztak a durva belépők ellenére, meg amilyen kiállításokat kaptak(jogtalan, Totti elleni).ezek mellett nem lehet elmenni szó nélkül.nyilván nem volt rossz az a csapat, de nyolcaddöntő után semmi keresnivalója nem volt a tornán utána...

neeskens 2009.06.17. 13:35:19

@pancho_sanza: nyilván az egyértelmű bírói részrehajlás (szerintem 2002 kapcsán csalást is írhatok) teljesen más tészta, az egy teljesen más történet.

Hispan07 2009.06.17. 13:35:29

Némó kapitányt kérik a fedélzetre - a színvonal lassan eléri a tenger fenekét.

kroos 2009.06.17. 13:39:10

@popp: Te mint csöncsön legöbb védelmezöje és ágyasa akik a szubjektivitás nagykövetei egy ilyen kijelentés miatt elszállsz? Mig engem azért cseszegettsz mert inkompetensnek nevezem ha valaki azt mondja ,,Kahnak sosem volt köze az elithez"????Ezt nevezted faszságfüzérnek meg baromságnak?
Gratulálok.
Nem védekezö? A 4 védö elött 4 szürö és Toni felé ivelgették a labdát akkor ez mi?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.17. 13:46:26

az "ágyasán" nagyon régóta röhögök :))

egyébként valóban egy egészen picikét, egy leheletnyit disszonáns, ha az utolsó perces gólnál szubjektív, h ki küzd az utolsó leheletéig és ki mázlista - más véleménye másról viszont égbekiáltó faszság.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.06.17. 13:46:38

@Piiii: A csalás az egy dolog. Dél-Koreában amúgy is van rá hajlam, de a Dél-Korea - Olaszország mérkőzés után tehetünk-e úgy, mint Roy jones Jr. olimpiai ezüstérme után szintén Koreából Szerintem a két eset között nagy különbség, hogy azért az olaszok összemákoltak és kiimádkoztak egy továbbjutást a csoportból és egyből kiestek.
Lehet, hogy igazságtalan vagyok, de kaptak két gólt és azért a rajongók helyében megszámolnám, hogy 2000 óta hányszor rúgtak világversenyen hármat és hányszor nem. Akár hosszabbításban is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 13:51:54

@kroos: Nagyon széles taktikai repertoárjuk volt az olaszoknak ott, elő fordult, hogy Toni fejére ívelgették, de az EB-vel ellentétben nem ez volt a jellemező. Elsősorban Tonit gátlás nélkül leszedte Lippi ha kellett. Vele együtt vagy rajta kívül mindig fönn volt két csatár, plusz Totti vagy Del Piero és Pirlo meg Camoranesi, aztán Zambrotta és Grosso is gyakran résztvett a támadásokban.

kroos 2009.06.17. 13:53:25

@mocsing: Ráadásul egy teljesen ,,mérhetetlen dologban.2002-ben a brazilok nagyon jók voltak,rivaldo,dinho a csucson,cafu/carlos az egész páylát befutották stb..
98-ban a Franciák erös védelem (thuram-blanc-desailly-lizu,)elöttük deschapes,petite,zidane henry trezgö..) 94 ben a romário/bebeto kettös nagy tornája,90-ben a klasszisokkal teli németek,86-maradona+10,82 a legjobb védelem a történelemben+rossi,78-kempes,pasarella,ardiles,74 a császár jutalma,70 a valaha volt legjobb csapat,66 hurst gólja bent volt boby moore a gentleman,62 garrinha,58 pelé berobban).

kroos 2009.06.17. 13:58:50

@pancho_sanza: Utáljuk Dél-koreát,megérdemlik de sokan azt hiszik egyedi esetröl van szó pedig közel sem.Minden rendezöt tolnak egy picit.2006-ban a német argentinon Maxit legázolta ,metzelder de semmi.86-ban mexicoban többször is volt erre példa.a 78-as Vb ugy ahogy volt egy rohadt nagy bunda volt,többeközött ellenünk kezdödött a sorozat.
66-ban rattin kiállitása+a döntö..62-ben a chile-lasz meccs ahol a chileiek fejmagasságban rugtak de csak olaszt állitottak ki...30-ban amikor az egyik uruguayi gól elött egy FOTÓS rugta viszza a labát a páylára!!!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 14:02:13

@mocsing: Szerintem pontosan ugyanakkora faszság azt mondani, hogy Kahnnak semmi köze az elithez, mint az, hogy ez az olasz csapat minden idők leggyengébb világbajnoka. Hogy mi a faszság az is szubjektív.

Egyébként ha én Csöncsön ágyasa vagyok, akkor a bajor fanok között meg a grupi megy folyvást.

Ritkán Néző Ferenc 2009.06.17. 14:04:17

@pancho_sanza: mit is akarsz ezzel mondani? hogy az olaszok fosok voltak 2002-ben? vagy hogy korea jogosan jutott oda? vagy semmit?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.17. 14:07:57

@popp: ilyenkor szoktad te bemondani, hogy a "kedvetekért hadd ne szeressem már meg a német focit" (amit persze sose kért senki) és "ez az egész szubjektív", továbbá "érzelemből megy a szurkolás" végezetül pedig ";)".

maradjunk annyiban, hogy Kahnról az említett mondatot mondani maximum egy bruhaha-t ér, de mindenféleképpen nonszensz, a másik pedig megítélés kérdése.

de az elv, miszerint "szubjektív az egész" akkor is él(jen) szerintem, ha te látsz valamit faszságnak és te kapod fel a vizet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 14:30:34

@mocsing: Él is, na de hadd engedjem meg magamnak azzal szemben, aki előszeretettel személyeskedik, csípőből inkopentensezik és nem válogatja meg a szavait senkivel szemben, hogy faszság amit mond, ha úgy vélem.

Aztán ha ti is kifakadhattok a mázlista németezésen, egy körültekintően megfogalmazott mondatban, akkor hadd jegyezzem meg akkor is, . hogy itten egy vaskos szterotípiáról van szó, ha a védekező olaszozással jön a szaki

Más szóval ha kórusban elvárjátok, hogy ne lépkedjek a tyúkszemetekre, akkor bennetek is lehetne annyi, hogy megkíméljétek az enyémet. Ha nincs és nem muszáj, hogy legyen, akkor csípkedjük egymást kölcsönösen, csak felejtsünk el megsértődni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.17. 14:39:43

@popp: engem nem zavar semmi, egyszerűen következetességet várok el. mind stílusban, mind tartalomban.

vagy legyen tabu más véleményét faszságozni, vagy lehessen bárkinek bármit mondani. ennyi az egész. nyilván közösségileg nincs ilyen, egyénileg kéne. ha él a fejemben vmi, ami kreténség , akkor ha vki nem ért vele egyet, ne legyen érv a "dehát ez szubjektív" - illetve legyen tőlem, csak akkor az ő véleménye se legyen eget rengető faszság. tényleg nincs többről szó.

az én tyúkszememre bármikor léphetsz, még sose sértődtem meg - vagy elmondom a véleményem, vagy nem.

egyébként meg van különbség azt mondani a kahnos mondat kapcsán, h vki inkompetens, meg egy elég nehezen mérhető mérce alapján megfogalmazott véleményre, h faszság. szerintem te is érzed, de mondom még egyszer, nem ez a baj.

csöncsön se basszon le soha senkit, hogy folyton XY játékossal jön, sztem nem is fog. egyszerűen von egy párhuzamot XY és Messi között :)

kroos 2009.06.17. 14:39:59

@popp: Semmivel nem vagy külömb,nézd már vissza a kommenteket, a semmiért kezdtél el faszságot emlegetni...ez az emelkedett arisztokratikus nagyképüséget meg abba hagyhatnád. Majd pont te mondod meg mi a faszság meg mi nem az,kisköcsög.!!

SamS 2009.06.17. 14:46:45

@Csöncsön: Vicc. Nem is érdemes foglalkozni a kommentjeiddel, amik többnyire arról szólnak, hogy mindenféle értelmes indok nélkül, zsigerből utálod Angliát, a Manchester Unitedet és a franciákat, ellenben Messi, Guardiola, a spanyolok és most már olaszok seggét nyalod. Unalmas.

kroos 2009.06.17. 14:46:55

@popp: és én amire azt mondtam inkompetens te arra azt mondtad faszság.akkor miröl beszélünk?

SamS 2009.06.17. 14:48:47

@Csöncsön: Vicc. Nem is érdemes foglalkozni a kommentjeiddel, amik többnyire arról szólnak, hogy mindenféle értelmes indok nélkül, zsigerből utálod Angliát, a Manchester Unitedet és a franciákat, ellenben Messi, Guardiola, a spanyolok és most már olaszok seggét nyalod. Unalmas.

kroos 2009.06.17. 14:49:42

@popp: és én amire azt mondtam inkompetens te arra azt mondtad faszság.akkor miröl beszélünk?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.06.17. 14:55:23

@Ritkán Néző Ferenc: azt, hogy egy csapat érdemtelenül ér el valamit, vagy nem az nagyon sok mindentől függ. Neeskens említette, hogy ha valaki világbajnok, akkor nem kell mit magyaráznia.
Én azt mondom, hogy az eredmény azért nem magyaráz meg mindent, sőt Dél Korea esetében senki nem gondolja, hogy helyük lett volna a nyolc között is, pedig azért nem voltak ők olyan rosszak.
Az olasz-koreai mérkőzést sem úgy éltem meg mint a világtörténelem legigazságtalanabb dolgát, mert hát az olaszok nem voltak éppen penge formában. Sőt az olaszok határozottan szarok voltak azon a vb-n.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 14:58:12

@kroos: Annyival azért különb vagyok, hogy nem köcsögözök, ágyasozok, fasisztázok, hiteltelenezek mást, ez azért nem áll arányban azzal, hogy egy véleményre azt mondom, hogy faszság. Aztán ha mindig leszögezed, hogy ez nem a kocsma, hanem egy blog, akkor tartsd magad ehhez te is.

@mocsing: Mikor írtam, hogy nem vitatkozhatsz a véleményemmel? Mikor írtam, hogy nem minősíheted a mondatomat? A véleményem akkor is segglyuknyi és szubjektív, ha azt mondom a másikéra, hogy faszság.

De megint túlragozzuk a semmit,

kroos 2009.06.17. 15:04:22

@popp: Mondanál legalább 3 gyengébb világbajnokot (akik szarab játékkal,nem elöztek meg ennyivel a korukat ill. más csapatokat stb) a 2006-osnál?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.17. 15:05:44

No, még szerencse, hogy az utóbbi napokban (bizonyos okok folytán) különösen immunis lettem a hülyeségre...
:-)

Nem gondolom, hogy az embernek ne lehetne szubjektíve szimpatikusabb egy csapat a másiknál. Nem gondolom, hogy ezt a jelenséget különösebben magyarázni kellene.

Dél-Koreához annyit azért hozzáfűznék, hogy a csalások miatt irreálisan ítéljük meg őket. 2002-ben már egy elég jó, lelkes és csupaszív csapatuk volt. Nyilván nem voltak ott a világ négy legjobbja között, de nem is voltak rosszak. A csoportjukból például megérdemelten mentek tovább.

Valahol minden eredmény tükrözi a tudást. A csalások / szerencse stb. csak kicsit torzít ezen.

neeskens 2009.06.17. 15:07:43

Jajaj srácok, ne személyeskedjünk már. Azért szeretek idejárni, mert a többi focis lappal szemben itt nincs anyázás.Amúgy sem sok szó esik már a poszt témájáról.

neeskens 2009.06.17. 15:09:25

Pöttyet visszakanyarodva az eredeti témához, én úgy látom, hogy Toni, Gila és Iaquinta is nagyon statikus csatár, egyszerre kettőt nem visel el a csapat.

kroos 2009.06.17. 15:11:18

@Csöncsön: Nem kell magyarázni semmit, jobban tetted volna ha te sem teszed.mert ez a ,,franciák beképzeltek ez egyszerüen nem igaz...-de ha igen akkor én föleg Henryn és Abidalon látok erre utaló jeleket.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 15:12:35

@kroos: Szerintem az inkompetens durvább, mert személyében degradálod a tagot, míg a faszság bár erősebb szó, mégis csak az adott véleményre vonatkozik.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 15:16:22

@kroos: Az 1954-es német, az 1966-os angol és az 1978-as argentin, de mondhatnám még az 1990-es németet és a '98-as franciát (nem a 2000-eset, akkor már ők voltak a legjobbak). Átmentem rektor úr?

Piiii 2009.06.17. 15:18:26

@kroos: bezzeg a 90es német csapat a legjobb volt mi?:) sokkal jobb mint a 2006os?? hagyjuk már... inkább kezdjük ott, hogy mondjuk hány világbajnokságot láttál élőben amit végig követtél. mert az hogy látsz videókat, utána olvasol, összefoglalókat nézel, nem biztos, hogy annyira mérvadó. pl hogyan mondhattam volna a 74es német, vagy 66os angol csapatra h fos volt? nonszensz. mi az hogy szarab játékkal,nem elöztek meg ennyivel a korukat ill. más csapatokat? pont egy tiezenegyesgóllal előzték meg a korukat.ugyanúgy ahogy a brazilok 2 góllal múlták felül a te "hőn szeretett és áhított" csapatodat...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.17. 15:25:00

@kroos:

Nézd, ez egy alátámaszthatatlan érzés. Szubjektív. Lehetne példákat sorolni, például, hogy milyenek a gólörömeik, miket nyilatkoznak stb., de tök fölösleges lenne.

Csak egy végeláthatatlan, nyúlós, értelmetlen szócsata lenne belőle.

Én például nem szeretem a spenótot. Nem tudom megmondani, hogy miért. Nem szeretem, és kész. Mit kell ezen magyarázni?

Amit el kell ismernem (pl. hogy Zidane 2006-ban zseniálisan játszott), azt elismerem, mert ez nem szubjektív dolog, hanem objektíven megítélhető.

Ugyanígy objektíven megítélhető, hogy jelenleg a Barcelona játssza a világon a legattraktívabb és legeredményesebb támadófutballt az összes klubcsapat közül. Ez tény. Az, hogy amúgy szereted-e azt a csapatot, vagy sem, na az a személyes vonzalom kérdése.

Régesrégen túlragoztuk ezt.

Szóval mi a helyzet Gilardinoval? :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.17. 15:27:26

@popp:

Teljesen egyetértek. A határ mindig ott van, hogy egy véleményt ítélsz-e meg, vagy egy személyt.

A buzizás meg szerintem tényleg mindennek az alja.

Strigo 2009.06.17. 16:15:42

@Csöncsön: Másfél nap alatt egy olasz válogatottról szóló bejegyzésben nyolcszor írtad le Messi nevét. Szerinted miért nem vesz senki sem komolyan?

Hispan07 2009.06.17. 16:38:13

Ahogy végignézem a mai kommenteket, határozottan az a véleményem alakult ki, hogy nem kéne a gyerekeknek nyári suli-szünet, mert akkor túl sok idejük van teleirkálni mindent hülyeségekkel :)

Mikor jön végre egy moderátor, hogy eltiltsa a köcsögöző-faszozó-buzizókat egy kicsit?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 16:50:12

@Hispan07: Én a magam részéről elnézést is kérek, hogy megint belementem egy ilyesmibe, de mondom még egyszer, egy véleményt minősíteni meg személyeskedni nem ugyanaz a műfaj. Neked ügyvédnek magyarázzam?

kroos 2009.06.17. 17:44:05

@popp: 54-es csapattal nem tudok mit kezdeni az jogos.66 már más tészta.Otthon voltak az angolok,övéké volt a világ legjobb kapusa,és egyiki legjobb védelme.(j.carlton,moore,és a pioca n.stiles.Elöl meg ugye az aranylabdás Bob Charlton és Hurst . Jelentös birói segitséget kaptak többször is és Guttmann Béla szerint ,,tragédia lenne ha az angolok nyernék a Vb-t." El lehet fogadni ez igy 2.A 78-as argentin csapat egészen más.Habár öket jobban tolták mint Dél-koreát, de az egy fantasztikus csapat volt.Ott is a kor kapusa védett,Filol.A tarantini,pasarella kettös akkor a legjobb volt a világon.És Ardilesröl kérdezd csak meg Wholandot. Kempes meg a gólkirály és aranylabdás lett volna ha kaphatja akkor dél-amerikai.Mindezt egy zsenivel Luis cesar ,,el Falco" Menotti gyurta össze.A 90-es Német válogatottat már kitárgyaltuk egyszer egy másik posztban ha emlékszel.A 98-as franci csapat döcögött a döntöig,de rohadt jó volt az a védelem,és Zidane is.Azt hiszem abban az évben játszott BL elödöntöt a monaco ahonnan trez,henry,barthez jöttek.A döntö meg önmagáért beszél.Szóval nem ilyen egyértelmü ez.

raoul_duke 2009.06.17. 17:50:17

@kroos: nem akarok a hülye flametekbe belekeveredni, de ha a nevekből indulsz ki, akkor a Buffon, Cannavaro, (Nesta sajnos megsérült), Gattuso, Pirlo, Totti, Del Piero, Toni, Camoranesi, Inzaghi, Zambrotta névsor nálad minden idők legszarabbja?

kroos 2009.06.17. 17:53:17

@Csöncsön: ok de ti sem vagytok ehhez konzekvensek. pl mikor leirtam hogy miért szar a spanyol bajnokság akkor nem ugy voltál vele hogy ez egy szubjektiv vélemény hanem kiakadtál.Most leirok valamit az olasz válogatottról és mi lett belöle.
Akkor minden vélemény legyen szubjektiv (és nem hülyeség), nem csak az amit ti ketten annak tartotok.
nyilván vannak határok.pl,kahn jó volt,messi jó,zidane jó, az ég kék a viz nedves a nők hazudnak.Amiket nem érdemes feszegetni.

daneeka 2009.06.17. 17:57:41

@Ferguson: No offense, de leszarom!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 18:02:22

@kroos: Hát a '90-es német válogatottra azt mondtad, hogy klasszisokkal tele, de semmiképp nem volt több klasszis, mint a 2006-os olaszoknál. Brehme, Mattheus, Klinsmann, Völler és slussz. De másik oldalról is citálhatnánk neveket Uwe Bein, Klaus Augenthaler, Guido Buchwald. Megjegyzem épp azzal vébével kapcsolatban mondta kis túlzással, de a lényeget kapisgálva Sacchi, hogy az ő Milanja vagy tizenöt évvel előtte jár az ottani csapatoknak.

A franciák védelme '98-ban jó volt, de nem volt jobb, mint az olaszoké legutóbb, ha a Buffon és a Barthez közötti fényévnyi különbséget nézzük, akkor rosszabb volt. A Guivarch és Dugarry csatársort meg kiröhögni is alig ér

avenger13 2009.06.17. 18:05:48

@neeskens: az addig rendben van, hogy statikus csatárok. De elbírja őket egy csapat, pláne az olasz. Tonit sokat látom játszani, és azért a kontrákból ki tudja venni a részét, és sokkal jobban lát a pályán, mint két éve (értsd 5 méterre is). Egy jó középpályával ezt meg lehet nagyon jól is oldani, de ehhez a Ribery gyorsaságú szélső(k) kellenek. Akkor nem fogja elbírni ezt az olasz csapat, ha a középpályás játékuk lassul le. De amennyiben Toni jó formában kerül ki a vb-re, akkor a legnagyobb előnye, hogy a kapu felé pattan róla minden labda. Rém ügyetlennek tűnik a mozgása, de valahogy bemegy. És ugye gólra játszák. Ennek ellenére jobb, ha Rossi és Toni játszik együtt, hogy legalább egy gyors ember legyen a kontrákhoz. Igazából az ellenféltől függ. Egy az olaszok ellen védekezni felálló csapat esetében nagyobb eséllyel töri fel Toni a védelmet, egy beívelés után.

Na ezt most jól körbejártam.

raoul_duke 2009.06.17. 18:12:58

@avenger13: Toni szerintem borzasztó darabos, lassú és ügyetlen is. Kezdőként biztos, hogy nem használnám, Gilardion jobb és fiatalabb nála.
Ha meg már az a csóka kell, akiről kapu felé pattan a labda, akkor inkább Pippo.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 18:24:05

@raoul_duke: Pippo ha jó formában van kettesével rúgja gólokat, de rossz formában épp olyan használhatatlan, mint Luca formán kívül..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.17. 18:38:55

@Strigo a divatdrukker:

Téged azért nem neveznélek senki-nek. Bár kétségtelenül sokat teszel érte, hogy annak nevezzelek.
:-)

@kroos:

Kiakadtam a szubjektív véleményeden, és elősoroltam jónéhány érvet, mely a bajnokság ereje mellett szól. Erről szól a vitatkozás. Minden vélemény szubjektív, és vannak határok (meg tények). Egyetértünk.

shinigami 2009.06.17. 18:40:09

@popp:
a mostani olasz csatarsor is van annyira vicces

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.17. 18:46:50

Nézzétek csak Iaquintát, és meglátjátok, hogy nem statikus! Fut az, mint állat, vissza a közepéig! Oldalra is fut és kényszerítőzni is próbál!

Dél-afrikai tülkölés?????? Ugyan! VUVUZELA!!!!

Tülkölés????? VUVUZELA!! :))))

www.nemzetisport.hu/vb2010/a-vuvuzelanak-hala-remalomma-valhat-a-jovo-evi-vilagbajnoksag-241773.html

Bocs a forrásért, meg ha esetleg már írta valaki a vuvuzelát!

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.17. 18:48:00

mondjuk Toni, ha formán kívül van, birkózik, leköt két embert minimum, labdákat fejel le és alapvetően nem idegen tőle a gólpassz sem (6-ot adott a BuLi-ban, hármat a BL.-ben), annak ellenére, hogy ő egy előretolt torony. Inzaghi egész meccsen labdába se ér, ha nincs formában. nem ugyanaz a "használhatatlanság".

@popp: ez a reakció nyomokban sem kapcsolódott ahhoz, amire reagált, de tényleg hagyjuk.

neeskens 2009.06.17. 18:51:38

@shinigami: ebben van valami. Ha egy Amauri nak kell udvarolni, hogy lenne már olasz, akkor ez azt jelenti, hogy nem nagyon hemzsegnek a klasszisok.

Iaqinta lehet, hogy fut, csak lassan:)

Egyetértek azzal, hogy valamelyik magas ék mellé kéne egy mogékonyabb arc, mint Rossi, vagy akár Cassano.

avenger13 2009.06.17. 18:55:54

@raoul_duke: ezzel én sem értek egyet. Pippo jó volt, de nem Toni kategória. Tonira figyelni kell folyamatosan, és egy ember nem tud vele elbánni, már a mérete miatt is. Egyáltalán nem ügyetlen, ezt nem tudom honnan szedted, és egyre jobban tud passzolni is. Nem a gyorsaság királya ez tény, de ezt pippora se mondanám. Az ellenféltől függ, hogy kit kell előre tenni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 19:06:33

@mocsing: Pedig kapcsolódik, mert azzal jössz, hogy nem vagyok következetes. Még ehhez annyit, és mondom utoljára személyeskedni és véleményt minősíteni nem ugyanaz.

Ami Tonit illeti, lehet, hogy a Buliban leköt két védőt ;-). De az EB-n az ő formája miatt volt impotens az olasz válogatott játéka, mert Donadoni rá, mint egy karácsonyfa csúcsra építette föl az olasz válogatott játékát és egyszerűen nem látta be, hogy Lucának nem megy, Így nem tudott érvényesülni Cassano, Del Piero vagy Di Natale (ha már karácsony) játéka.

Az persze lehet, hogy Bayern játéka nem egyértelműen Tonira épül. Szerintem azért ilyen antagonisztikusnak tűnő a vita, mert ti a Bayernben látjátok őt, mi meg az olasz válogatottban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.17. 19:23:12

@popp: továbbra is tartom, hogy nem vagy az, korábban leírtam, miért. egyébként a másikban sincs igazad, mert igenis van olyan, hogy valakinek a véleménye a személye/kompetenciája miatt nem számít. pl az enyém egy atomfizikusok közti vitában, mert szerintem az Atom és a Molekula két galambtenyésztő. (Kahn-nak köze nem volt...) erre nem azt mondanák az atomfizikusok, hogy hülyeség, hanem, hogy menjek vissza meccset nézni.

én láttam Tonit már az olasz csapatban is és továbbra is tartom, hogy hasznos játékos formán kívül is. egész pontosan: nem hasznos, olykor siralmas nézni, de maradék hasznossága nem hasonlítható egy formán kívüli Pippoéhoz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 19:36:46

@mocsing: Persze lehet sarkítani a dolgot, de nyilván nem atomfizikusok járnak ide kommentelni, hanem olyanok akiket érdekel a foci és figyelemmel is kísérik. Szerintem egy vélemény alapján még túlzás le inkompetensezni valakit, mint ahogy egy véleményre leírt erősebb jelző után személyeskedni is. És egy negatív vélemény után sem omlik össze az Oli-oltár egyikótök otthonában sem.

Nem vagyok következetes, de ez a válallt szubjektivitásomból si adódik.

kroos 2009.06.17. 19:56:37

@popp: ahogy az olasz oltár sem nálad...

avenger13 2009.06.17. 20:33:05

@popp: Látom én az olasz válogatottban is. Az Eb-n nem csak vele volt probléma. Toni nem volt jó formában (azért a többiek sem villantottak valami marha nagyot). De hiába fogták így is ketten, akkor is csak felé rugdosták a labdákat. Pedig ilyenkor, kéne valaki másnak befejezni az akciót. A bayern támadójátéka Riberyre épül. Toni mellett bevethető Cassano (vagy egy gyorsabb csatár), de ezt írtam is már feljebb. Ketten nagyon sok variációra adnak lehetőséget. Egyrészt Toni a beíveléseknél sem marad alul, másrészt földön és kontrákban is erősek lehetnek. Gondolom nem néztek sok meccset, de komolyan elképesztő, hogy milyen gólokat rúg Toni. Itt nem a szépségdíjra gondolok (abból is emlékszem egyre) hanem, hogy elképesztő ügyetlenül és szerencsétlenül is beteszi a labdát a kapuba.

raoul_duke 2009.06.18. 00:08:37

@avenger13: láttam Tonit én is viszonylag sokszor. Osztozkodáskor Pippót választanám először, hátvédként ("kit fogsz?") meg inkább Tonit :).

Az EB-n azért Donadoni volt a leggyengébb láncszem, attól függetlenül, hogy már akkor meg volt a csapatnak a maga baja (ahogy _benito is írja a posztban), de Tonival is csak darabra voltak 1-gyel többen (ok, a 11-es előtt jól jött, hogy nagy a lába! ;))

kroos 2009.06.18. 07:30:45

@avenger13: tudom mire gondolsz.Azt hiszem a kusennek löt egy ilyet amiröl beszélsz,teljesen kiszoritott helyzetböl ballal okosan elguritotta.De azért tegyük hozzá ha Toninak nem megy a játék akkor használhatatlan.És ilyenkor éreztem hogy baromira iányzik Klose.

avenger13 2009.06.18. 09:35:55

@kroos: ezzel melyik állításomat próbáltad alátámasztani? Ha a valahogy berakja a labdát a kapuba, akkor nyertél. De máskor is előfordul. Igen, de eleve a két csatár hiányzott a pályáról. Nem volt úgy összerakva a csapat, hogy 4-5-1-ben játszon poldi meg nem volt alkalmas semmire.

itt meg lehet nézni.

www.youtube.com/watch?v=xBPUh3smgTg

Mindenkinek ajánlom figyekmébe a 29. és 31. gólt. És persze az utolsót, ami valahol 7:30nál kedődik.

Ha valaki nincs formában, akkor tényleg csak darabra vannak vele többen, ez mindenkire igaz. Toni is csak elvisz pár embert. Az is igaz, hogy nem annyira univerzális, de pippo egyrészt már nem tudja azt a szintet hozni, csak csereként, másrészt Tonit fogni szerintem rémálom lehet, magasabb, és bírkózni kell vele.

mickeyknox 2009.06.18. 13:45:10

@benito:
ha panucci tényleg a parmába igazol, nekik fogok szurkolni :)

avenger13 2009.06.18. 15:18:14

@mickeyknox: ebből négyen nem Németországban születtek. Beck pedig szintén német. Soha nem is játszott külföldon, ahogy a többiek nagy része sem. Krikic is spanyol, ez se szúrja senki szemét. :) A vicces utalások meg arra, hogy Klose apukája lengyel. LOL :D

Mr.AT 2009.06.18. 15:53:59

Nem tankokkal kell játszania az olasz válogatottnak, hanem lendületesebb, szélső-típusú játékosokkal, akik bármikor becselezik magukat a 16osra, ha a centert keményen fogják.

Kell egy pöpec befejező játékos középre (mint Eto'o a Barcában), ez lehet Rossi, Iaquinta, Gilardino vagy Toni, s melléjük kell két valóban formában lévő kis gólerős cselgép.
Ez a kettő a kulcspozíció, itt kell jó érzékkel nyúlni a Cassano, Quagliarella, Di Natale, Pazzini, Foggia, Pepe, vagy akár ihletett perceiben Del Piero társaság két tagjához.

Amúgy egyetértek C_d_r fentebbi kommentjével: az olaszoknak abban kell fejlődniük, hogy a legfentebb tolt csatár is vissza kell, hogy zárjon védekezni, amolyan igazi angol klubcsapatos módra.

avenger13 2009.06.18. 17:23:42

@mickeyknox: ez igaz.

@Mr.AT: én is pont erre gondoltam, valamilyen 4-3-3as felállással. A legelőretoltabb csatár max a félpályáig jöjjön vissza védekezni. Toniról tudom, hogy erre nem alkalmas. A többiekről nem nyilatkozom. Toni max. egy kis zavart tud kelteni az erőben, de mást nem nagyon. De a névsort elnézve, a többi se nagyon.

avenger13 2009.06.18. 20:22:42

Az olaszok mai felállása lehet nagyon ütős. valami ilyenre van szükség. 4-3-3. Még Pirlo is egész jó helyen van, és vannak olyan emberek is a csapatban, akik futni is tudnak.

dzolutan 2009.06.18. 20:47:03

A jobboldal nem játszik, a bal szar. Grosso, Pirlo, Gattuso, mit akarunk ezekkel?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.18. 21:17:37

Pedig most jobban játszott a csapat, mint a USA elleni első félidőben. Bízom a fordításban!

danesdzsu2 2009.06.18. 21:56:01

Ahmed Farag? Ez védő lesz:)

Piiii 2009.06.18. 22:15:12

már bocsánat hogy ezt mondom de ha a bajnokságban is ilyen jól vitézkedik majd ez a Chiellini Cannavaro kettős akkor nem kell majd tőletek tartani.borzalom..

danesdzsu2 2009.06.18. 22:20:32

Ne izguljatok, csak befújnak egy kamutizit:)

danesdzsu2 2009.06.18. 22:23:07

(Vazze, Toni olvassa a blogot:) )

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.18. 22:29:26

Pedig főleg a második félidőben kifejezetten jól játszottak az olaszok, semmiképpen nem érdemeltek vereséget. Sőt megkockáztatom, hogy ezen a meccsen is kiderült, hogy övék a jobbik csapat, de ennyi helyzetet nem lehet kihagyni. Most nincs mese, meg kell verni Brazíliát. Szép feladat!

Egyiptomnak gratula, nagyon dörzsölten játszottak a második félidőben, Időnként szépen tartották a lbdát, rutinuson húzták az időt, szépen fetrengtek. El-Hadari jól vádetett, de szép naggyá tette Iaquinta és Montolivo. Bár ha az előbbi kapufája bemegy, minden meg van bocsátva.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.06.18. 22:35:25

@popp: Ilyen primitív, gyáva támadójátékkal egy csapat sem érdemel győzelmet. A csatárok mindig biztosan eltalálták a kapu közepét, nem tettek volna le egy labdát se vmelyik sarokba, vagy nem emelték volna át az elsüllyedő kapust. Egyiptom teljesen megérdemelten győzött, az, hogy most kivételesen nem az olaszok húzódtak be, hanem nekik kellett kezdeményezniük, még nem jelenti azt, hogy nem érdemelnek vereséget. Gólképtelenek maradtak, nem tudtak lejátszani egy afrikai védelmet, ha meg igen, akkor a kapusuk jobb volt, mint az itáliai támadók. Ha a végén még bekontráznak egyet a "Gypsyk", akkor sem szólhat egy szót se a kényszeredetten extravagáns, de hanyagul ízléstelen mezű európai csapat. ;)

sörbarát 2009.06.18. 23:10:12

@popp: "ezen a meccsen is kiderült, hogy övék a jobbik csapat"

A jobbik csapat az, aki győz. A kapus is a csapat tagja...

És egyiptomiak nem kamu tizivel győztek, szal nincs mentsége az olaszoknak. Amcsik ellen is csak létszámfőlényben győzött az olasz csapat, szal nem mondanám, hogy eddig ők lennének a "jobbik" csapat

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.18. 23:18:27

@sörbarát: Én viszont mondanám. Mert szerintem nem egy meccs alapján derül ki melyik a jobb csapat. Azt mondhatod, hogy Egyiptom ma jobb volt, de szerintem ez sem igaz . Az viszont tény, hogy az afrikaiak nyertek és övék a három pont.

avenger13 2009.06.18. 23:37:36

az olaszok maguknak köszönhetik. az egyiptomiak kapusát naggyá tették. eszükbe nem jutott volna valamit kicsit is okosan megoldani. pedig ennyi kellett volna csak. lőhettek volna vagy 4et is. De nem tették. Most legalább nem a felállással volta gond.

Piiii 2009.06.18. 23:45:08

@sörbarát: miért szerinted 2004ben a görög csapat volt a jobbik csapat, nem pedig a portugál az EB döntőben?nah hagyjuk már. szerintem is az olaszok megérdemelték volna, ha mondjuk van egy csapat aki egy meccsen kidolgoz 20 helyzetet és a csatárok elbénázzák a kapusba lövik meg hasonlók míg a másik csapat 1 helyzetéből gólt lő, még nem azt jelenti h meg is érdemelték a győzelmet...ha 20at ma nem is de egy 6 tiszta gólhelyzetet nagyon eltoltak és naggyá tették a kapust.nah most kell majd nagyot virítani vasárnap, ha tudnak persze

értelmetlen_nevű 2009.06.19. 00:10:32

@Piiii:
Bár a kérdés nem nekem szólt, de szerintem a görög csapat volt jobb.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.19. 01:40:38

most nem is az, hogy nem láttam a meccset, viszont még a koncertre sem értem oda, ami miatt kihagytam. :(

lehet egy jó meccs a brazil-olaszból.

sporttárs 2009.06.19. 10:27:03

@popp: Az egyiptomiak tökéletesen játszották, amit kell. És nemcsak akkor, amikor már vezettek, addig is. Nyilvánvaló, hogy ebben a szereposztásban nem ők voltak az esélyesek, de nem voltak hajlandók bunkerbe vonulni vagy a játékot tördelve a tisztes eredményre játszani, hanem megtették, amit az ellenfél engedett és amire képesek, támadásban is. Vannak egészen kiváló játékosaik, ne kiscsapatként kezeljük őket, még az olaszokhoz képest se! A gól után pedig hősiesen védekeztek, szerencsések is voltak, ugyanakkor amikor lehetett, szépen járatták a bogyót. A kapusuk extrájához a rossz olasz döntések is kellettek, de a bravúr az bravúr.

A rossz döntésekhez szerintem annak volt köze, hogy nem friss ez az olasz csapat, nyilván más lesz egy év múlva, amikor majd rákészülnek a vb-re. Nem játszottak rosszul, de azért a jó Pirlo és legalább egy kegyetlen csatár hiányzott. Így is simán nyerhettek volna a helyzetek alapján - de sokezer csapat elmondhatta már ezt magáról a futballtöténelemben, mentségnek kevés.

sporttárs 2009.06.19. 10:34:00

Ja, és a következő Rorschach-tesz képe minden bizonnyal Gattuso lecsúszott gatyája lesz. :))

BK 2009.06.19. 10:49:11

@Piiii: de ugye, amikor kicsit higgadtabban végigggondolod, akkor te is belátod, hogy azt írni erre az Egyiptomra, hogy "a másik csapat 1 helyzetéből gólt lő" és ezért nem érdemelnék meg, az orbitális nagy baromság? :) Egyiptom nagyon jól csinálta tegnap. a 90 percen keresztül végig volt bennük gól, ha kellett, akkor gyorsítottak és még a nagy sebességnél is jóban voltak a zsugával nem kicsit.
az más kérdés, hogy az olaszok emellett a második félidőre rájöttek, hogy lehetne akár úgy is játszani, mint egy valamikori világbajnok. akkorra már eléggé érezték a játékot.
de az, hogy az olaszok kivételesen nem úgy játszottak, mint ahogy a kupacsapataik idén, az nem jelenti azt, hogy nekik járna a meccs. jó meccs volt, nagy játék és küzdelem. de ettől még tény, hogy képtelenek voltak megnyerni ezt a meccset. és ami a legkellemetlenebb rájuk nézve az az, hogy egy_percre_sem_tudtak_rontani_az_egyiptomi_játék_minőségén! érted, egy olasz csapat már a másik játékát sem képes elk*rni? ez szomorú.

cooper (törölt) 2009.06.19. 11:03:45

Lippi lenyilatkozta még a KK előtt, hogy még csak az út felénél tartanak, már akkor sejthette, hogy égés lesz ez a torna. Az olaszokra néhány szűk esztendő vár, már csak Buffon világklasszis (meg Pirlo, de ő már nem akar focizni, Rossi pedig még nem az). Nem tudom elképzelni, hogy az olaszok akár egy ikszre jók a brazilok ellen.

Piiii 2009.06.19. 11:34:01

@BK: félreérted, vagy pedig én nem voltam egyértelmű.azt a példát hogy egyik csapat kidolgoz 20 helyzetet csak elbénázza, míg a másik 1 helyzetből gólt lő csak egy erős túlzott példának gondoltam, hogy szerintem nem helytálló, hogy az a csapat érdemli meg amelyik gólt lő, szerintem az ilyen helyzetben az a csapat érdemelné meg inkább aki kidolgoz helyzeteket. annak ellenére, hogy kihagyja.de tudom a focit gólra játszák. nem erre a meccsre értettem, mert az olaszok nem dolgoztak ki 20 helyzetet, az egyiptomiak meg nem csak egyet. simán benne volt hogy rúgnak még egyet. de az egyiptomi kapus tényleg nagyokat védett illetve naggyát tették az olasz csatárok, főleg Iaquinta

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 11:39:46

@sporttárs: Nagyjából egyetértünk, még ha a hangsúlyaink máshol is vannak. De azt elképzelem mekkora volna a hurrogás, ha az olaszok győznek hasonlóan Egyiptom ellen. Ez viszont azt jelenti - habár abban is egyetértünk, hogy afrika bajnokának nem kéne bagatelizálni a játékerejét innen a Reac pálya tövéből -, hogy mégis szimpatikus kicsiknek tűnnek ők a közvélemény szemében.

@cooper: Azért azzal még várjunk, hogy égés lesz-e ez a torna, még nem estek ki az olaszok, sőt még az is benne van, hogy egy brazilok elleni döntetlen is elég lehet a továbbjutáshoz, mert azt se venném fixre, hogy az egyiptomiak megverik az USA-t.

shinigami 2009.06.19. 11:59:41

@popp:
megint 1 jofele olaszos tovabbjutas.... utana viszont megint jonnek a spanyolok szal ott vege is lesz a mokanak

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.06.19. 12:07:05

Az olaszok rendszeresen bemákolják az ilyen meccseket, már csak ezért is megérdemelt a vereségük. Hogy "Olaszország nem érdemelt vereséget "- ez csak elkötelezett szurkoló klaviatúrájából jöhet elő. Impotensek maradtak, miközben az ellenfél kb. akkor vezetett veszélyes kontrát (a második félidőben), amikor csak akart + a labdát is Barcelonát megszégyenítő módon tartották meg olykor, nagyon higgadtak voltak. Akkor játszottak volna tökéletesen, ha még egyet, vagy kettőt bevernek kontrából, így "csak" egy megérdemelt győzelmet arattak.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 12:10:38

@shinigami: Ja, mint 2004-ben a skandináv összefogáskor. De ez a forgatókönyv sem biztos még.

Az lenne a legvicesebb, ha az olaszok kettővel vernék a brazilokat, az Egyíptom meg elverné az USA-t, mert akkor Olaszország és Egyiptom lépne tovább. Mindenesetre ez a B-csoport méltó egy komoly tornához, az A-t meg hagyjuk is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 12:13:20

@mexicola: "Az olaszok rendszeresen bemákolják az ilyen meccseket, már csak ezért is megérdemelt a vereségük." - ez pedig csak egy elkötelezett ellendrukker klaviatúrájából.

cooper (törölt) 2009.06.19. 12:15:30

@popp: igazad van, de a brazilok tegnapi játékát elnézve...hmm, szerintem csoda kell...nem mondom, hogy nem lehet, de csak mázlival
nem tudom, az olaszok nagyon fáradtnak és lassúnak néznek ki, főleg a brazilokhoz, spanyolokhoz képest

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 12:23:38

@cooper: Ugye más ellenfél, más meccs, hiba egyikből a másikra következtetni. Egyébként akkor sem szúrnám tökön magam, ha kiesnének az olaszok, csak jövőre játszanak jól. Emlékszünk Brazília parádés játékkal nyerte meg a Konföd kupát 2005-ben, aztán a vébén kikaptak az első komolyabb ellenféltől.

raoul_duke 2009.06.19. 12:44:56

Az olasz játékosoknak (80%-uknak kábé) látványosan azon jár az esze, hogy de jó lenne már végre koktélokat inni a tengerparton.

Ettől függetlenül meglehet a továbbjutás, bár politikailag szerintem Brazília és Egyiptom továbbjutása támogatott.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 13:01:30

@raoul_duke: Mondasz valamit, bár némileg ellentmond ennek a videózás gyanú a brazilok tizijénél.

Kicsit idevág Blatter nyilatkozata, hogy szeretne afrikai csapatot látni a négy között, az meg Koreában kiderült, hogy ha ő valakit szeretne a négy között látni, azt a sporik is szeretik ;-)..

Vul-Kahn 2009.06.19. 13:15:35

@popp: Az, hogy vki olaszfanként bundázással vádol másokat, a legvisszataszítóbb dolog a világon. Az meg nyilván meg sem fordul a fejedben, hogy Blatter Dél-Afrikát szeretné a 4 között látni, csak ezt az irakiak és új-zélandiak miatt nem mondja ki.
Említetted még a 2004-es EB-t, és a "skandináv összefogást". Ezzel kapcsolatban annyit jegyeznék meg, hogy a svéd-dán-olasz hármas körbeikszelt egymással. A svédek 5-0ra, a dánok 2-0ra verték a bolgárokat, az olaszok meg csak 2-1re egy 93. perces kamutizivel. Több, mint jogos volt a kiesésük.

@mexicola: szóról szóra egyetértek.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.06.19. 13:28:14

@Vul-Kahn: hm, vagy rosszul emlékeznék, hogy az utolsó bundaügy a bundesligát rázta meg?

Vul-Kahn 2009.06.19. 13:32:06

@_benito: hm, vagy én emlékeznék rosszul, hogy az elsőosztályt ez egyáltalán nem érintette, azt a 3 vagy 4 másodosztályú meccset pedig, ahol ténylegesen bundázás történt, KIVÉTEL NÉLKÜL ÚJRAJÁTSZOTTÁK?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.06.19. 13:36:26

@Vul-Kahn: ez esetben mintha meg sem történt volna.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 13:39:13

@Vul-Kahn: Egyrészt korrigálnék egy ténybeli tévedést, nem kamutizenegyesből szerezte az olasz csapat a győztes gólt, hanem Cassano kurva nagy kapáslövéséből. www.youtube.com/watch?v=uQfRU0fUnWw&feature=related - nem is csúnya, mi?

Jelzem a svédek gólja ugyancsak a hosszabbításaban jelentős dán aszisztálás mellett született meg.
www.youtube.com/watch?v=9YySSKQzAMU - 3:53-tól.

Másrészt félreértesz valószínűleg azért, mert elmulasztottam megemlíteni, hogy Blatter afrikai elődöntős nyilatkozata a jövőévi vébére vonatkozott, ezzel kapcsolatban hoztam a Koreás párhuzamot. Ami a konföd kupát illeti eszembe sem jutott bundázást emlegetni, de abban van valami amit raoul_duke mondott, Blatterék szempontjából kívánatosabbanak tűnik Egyiptom továbbjutása, bár elismerem, hogy ez spekuláció.

Azt viszont nem értem, hogy mitől lenne olasz fanként undorítóbb bundával vádolni, mint más csapat szurkolójaként? Szerinted én intéztam a Calciopolit?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.19. 13:39:17

@_benito: ráááázta meeeeg? hm. hoyzer egy pitiáner fasz volt, nem is elsőosztályú meccseken vették meg. azért ezt a calciopolihoz hasonlítani, ahol bajnokságot lehet vásárolni...

egyébként a Hoyzeres történet sztem 2005-ben volt, míg Moggiék 2006-ban telefonáltak többet a kelleténél. de erre lehet én emlékszem rosszul.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.06.19. 13:44:47

@mocsing: no, a calciopoliba ne menjünk bele, hogy ott ki vett és mit, mert nyomasztóan nagy háttértudásommal rátelepszem a fórumra. :)

a lényeg, hogy az azért nem úgy volt, ahogy azt sokan gondolják, meg ahogy a büntetésekből kiderült.

hogy az olasz foci velejéig mocskos, az nem kérdés, csak azért emeltem szót, mert hülyeség azt gondolni, hogy a többi nem az.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 13:44:58

@mocsing: Ott sem bajnokságot vásároltak és még az sem bizonyított, hogy bírókat, mindössze annyi bizonyosodott be, hogy a bíróküldést manipulálták.
A Calciopoli egyébként a 2004-2005-ös bajnokságot érintette leginkább.

Úgy látszik válogatot szinten a német vs olasz lesz az, ami az olasz posztokban az inter vs juve, vagy az angol posztokban a MU vs. 'Pool.

kroos 2009.06.19. 13:46:30

@popp: kivánatosabbnak tünt brazilia továbbjutása mert ha kiesnének a nézettség drasztikusat esne.
Egy szabály megszegésével nem lehet betartani egy másikat.

kroos 2009.06.19. 13:48:20

@_benito: akkor már értem hogy lett bajnok w olfsburg!!!.:)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.19. 13:52:30

@_benito: akkor várnám az igét arra, hogy mit csinált a calciopoli a serie a-val (közte az egyik nagycsapattal), ha Hoyzer 3-5 meccse (volt köztük olyan is, amelyik amatőrcsapatok közt volt) megrázta a Bundesligát :)
(amelyet persze nem, legfeljebb az alacsonyabb osztályokat, vagy esetleg a német futballt/sportot.)

@popp: hasonlítható ez Hoyzer ügyéhez, vagy sem?

kroos 2009.06.19. 13:52:47

@popp: A svéd dánból mi az ami bizonyitott?
(már ha a bizonyitott dolgokról beszélünk).

Mert az elég vicces hogy véditek a calcio-polit a svéd-dánt meg lebundázzátok ugy hogy ott tényleg nincs bizonyiték.....

Vul-Kahn 2009.06.19. 13:54:22

@_benito: tipikus olasz felfogás, hogy a saját gyengeségeitek miatt a másikat próbáljátok bemocskolni, tönkretenni, provokálni. A focitok is erre épül.
Na mind1, majd ha nálatok a többtíz (többszáz?) bundameccs közül csak egyetlen egyet is újra fognak játszani, majd akkor vádolj másokat. Részemről befejeztem a témát.

Az olasz válogatotthoz: én úgy látom, hogy nincs egy kreatív középpályás sem az egész csapatban. Montolivo? Hannover-szint...Azonkívül elég sokatmondó, hogy Cannavaro még mindig válogatott. Teljesen nyilvánvaló, hogy már nem annyira motivált, mint 2006 előtt. De hát ha nincs jobb... Barzagli mondjuk hogy nem fér be a keretbe sem, azt nem nagyon értem. Legrotaglienál meg Gamberininél csukott szemmel is jobb, de Chiellini mögött sem kell elbújnia, mit ne mondjak.
Összességében viszont nem a védelemmel van a baj, hanem hogy nincs összeköttetés a középpálya és a csatársor között (kb mint az idei Juventusnál). Lippit a világ egyik legjobb edzőjének tartom, de ha egy posztra ennyire nincs alkalmas játékos, akkor ő sem fog tudni csodát tenni.

Vul-Kahn 2009.06.19. 14:00:22

@popp: mea culpa, rosszul emlékeztem az olasz-bolgárra. Azt viszont továbbra sem értem, miért állna bárkinek is az egyiptomiak továbbjutása az olaszoké helyett. Pláne nem értem, hogy merülhetett fel ez a tegnapi meccs után, ahol a bíró teljesen korrekt volt.

BK 2009.06.19. 14:13:43

hoppá, hoppá, indulat szaga lengi be az nst-t és nem angol-spanyol szkanderozásról van szó. rég volt ilyen. :-)

BK 2009.06.19. 14:16:20

@Piiii: kicsit kölcsönösen félreértettük egymást. egyezzünk ki abban, hogy jó meccs volt! ;)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.06.19. 14:17:18

@Vul-Kahn: a nálaTOK, az nekem a magyar válogatott, az olaszokat csak addig segítem, míg nálunk szünetel a labdarúgás. :)

@mocsing: szétbaszta, csak rosszul, rosszkor és nem eléggé. a fos pont a tetején maradt, de hát ez már egy másik sztori. tény, a calcipoli durva volt, és az olaszok visszaesők, csak a nagyhangú fikázódás lecsillapítására vetettem be az utolsó bundaügyet, ami történetesen a bundesligához köthető.

ahogy a kézilabda bl-ben is vizsgálódnak két német csapat ellen, de ez most nem számít :))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.19. 14:19:49

,,Az, hogy vki olaszfanként bundázással vádol másokat, a legvisszataszítóbb dolog a világon"

,,tipikus olasz felfogás, hogy a saját gyengeségeitek miatt a másikat próbáljátok bemocskolni, tönkretenni, provokálni"

A korábbi kommentjeid alapján odafigyeltem arra, amit írtál. A fentiek milyen mondatok?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.19. 14:22:48

@_benito: a "köthető" már helyesebb, mint a "megrázta" :)

és nem, nem a Bundesligához köthető, hanem a Bundesliga 2-höz és alacsonyabb osztályokhoz.

valóban nem számít ;)

Vul-Kahn 2009.06.19. 14:43:05

@mbemba: Elnézést, nem akartam általánosítani. _benito viszont láthatóan gyakorlatilag nulla ismerettel rendelkezik a német "bundaügyet" illetően, ahhoz képest elég bőszen próbálta mocskolni a BuLi-t.
Azt meg továbbra is tartom, hogy az olasz játékosok nagyrésze teljesen tudatosan alkalmazza az ellenfelek provokálását. Ez része a taktikájuknak. Sőt, az egyik legfontosabb része a színészkedés és a bírókra való nyomásgyakorlás mellett. De ez szinte már közhely.

raoul_duke 2009.06.19. 15:02:35

Na, úgy látom elfingtam magam az ünnepi asztalnál.

Még csak nem is gondoltam arra, hogy a tegnapi meccsen a bíró Egyiptomnak fújt, vagy hogy ki akarják ejteni az olaszokat. Viszont mivel a KK presztízse eleve nem nagy, a FIFA érdeke, hogy a jól eladható csapatok játszanak minél több meccset és a B csoportból jelenleg Brazília és szerintem Egyiptom az, aki jól eladható.

Maximum olyan lesz, hogy nem fognak határeset 11-est/szabadrúgást befújni, jól tolerálják az időhúzást, stb. És ezzel sem azt akarom mondani, hogy elcsalják az olaszok meccsét, mert egy kellően meggyőző csapat győzelme nem a bíró jóindulatán múlik.

@Vul-Kahn: jaaa, ha újrajátszották, az más.

BK 2009.06.19. 15:12:46

@raoul_duke: és Egyiptom el is tudja magát adni. :) az meg a következő kérdés, hogy az olaszok egy percig nem tudnak úgy tenni, mintha ők lennének a világbajnokok, pedig... ők meg nagyon nem tudják eladni, pedig szintén lenne mit.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.19. 15:26:43

@Vul-Kahn: Közhely, de nem igaz szerintem.:))
A világbajnokságon egyenest érezhető volt, hogy ki volt adva: nem válaszolni, nem kiabálni, nem pofázni. Erőlködve, vagy sem ez sikerült is. Materazzi provokálta Zidane-t, ez is tény!

Olaszoknak szurkolóként figyeltem, hogy pl. Materazzi, mikor pirosat kapott elfordult és szótlanul levonult, nem biztos, hogy jogos 11-eskor is lenyelte a döntést egyből. Gattuso évek óta nem rúgott bele szándékosan senkibe. De Rossi is - az amerikai lekönyöklésétől eltekintve - hihetetlen, hogy mi mindent lenyel, és vörös fejjel elfordul, nem veszekszik a bíróval, csak üvölt magával. Camoranesi jut eszembe még bajkeverőként, de a válogatottban - kölönösen a vébén -, ura volt magának.

Ha nem így van, nem is nyerhettek volna vébét!

A többiek pedig, szerintem, kifejezetten jó gyerekek: Buffon, Zambrotta, Grosso, Toni, Iaquinta, .... Szerintem Cannavaro is ugyanez, de neki már kézzel is kell dolgoznia, idős már.

Hogy a nem veszekedni, nem foglalkozni a bíróval igaz lehet, arra bizonyíték a tegnapi meccs is. Bőven lett volna mire reagálni, de nem történt semmi!

,,Azt meg továbbra is tartom, hogy az olasz játékosok nagyrésze teljesen tudatosan alkalmazza az ellenfelek provokálását. Ez része a taktikájuknak. Sőt, az egyik legfontosabb része a színészkedés és a bírókra való nyomásgyakorlás mellett"

Tudom nehéz lehet ezt mától másképp gondolni, de figyeld meg jobban, csak erre figyelj és meglátod!
Most már csak remélni merem, hogy nem rúgjuk szét a brazilokat!! :))


Ellenben az olaszok már veszítettek azért, mert engedtek a provokációnak. Poulsen jut eszembe, aki folyamatosan provokálta Tottit.

De Totti ebből a szempontból nem különbözik semmit Zidane fejesétől!

Vul-Kahn 2009.06.19. 15:31:26

@raoul_duke: "jaaa, ha újrajátszották, az más"

Ez egyszerűen nevetséges. Igenis más, képzeld. Az olasz bundaügyhöz, és az azt követő bírósági eljáráshoz képest például összehasonlíthatatlanul korrektebb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.19. 15:34:12

@Vul-Kahn:

És szerinted mit tehet arról mondjuk Giovinco, hogy a feje fölött bundázott a klubja?

avenger13 2009.06.19. 15:38:28

@popp: köszönöm. :)

szerintem az olaszok nem fogják magukat összetörni a brazilok ellen sem. Ennek a tornának nem sok értelme van a nagyobb csapatok számára. Remélem azért lesznek még normális meccsek. az olaszokra nézve meg semmilyen következtetést nem szabad levonni a vbre nézve. Cannavaro is sokkal motiváltabb lesz egy vb-n mint itt. Még Pirlo is. Kellenek újabb emberek is a csapatba, és Iaquintának meg kell tanulnia eltalálni a kapu szélét. :) De ahogy Grossot a semmiből kapták elő a vb-re ezt nem akkorra gond megcsinálni nekik most se. Van miből meríteni.

Vul-Kahn 2009.06.19. 15:49:08

@raoul_duke: A világbajnok nem eladhatóbb, mint Egyiptom? Ez is csak az olaszokat minősíti...

@mbemba: "Most már csak remélni merem, hogy nem rúgjuk szét a brazilokat!! :))"
haha, ez jó:))))
teljesen korrekt amúgy, amit írsz, bár ezeken az "ÉVEK ÓTA nem rúgott bele szándékosan senkibe" meg "az amerikai lekönyöklésétől ELTEKINTVE" félmondatokon jót mosolyogtam:))))))

Vul-Kahn 2009.06.19. 15:54:03

@Csöncsön: Ő nem tehet róla, viszont a klubja igen. Németországban viszont a klubok sem tehettek róla, csak a bíró, Robert Hoyzer, akiről kiderült, hogy fogadásai miatt manipulálta a meccseket.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.06.19. 15:58:33

@Vul-Kahn: elmondanád esetleg, az hogy is volt?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 16:09:29

@mocsing: Hát ahhoz, ami abból kiderült semmiképpen sem ;-).

@kroos: Ki védi a calciopolit? A svéd-dánról sem derült kis semmi, de azért elég gyanús körülmények között alakult ki az a döntetlen.

@Vul-Kahn: A provokálásról még, szerinted véletlenül köpte le Rudi Völlert az a Rijkaard, akiknek ezen kívül védekező középpályásként és középhátvédként egyetlen kiállítása sem volt hosszú pályafutása alatt?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.19. 16:13:42

@Vul-Kahn: Nyilván van ezer hibája az olasz focinak, vagyis olyasmi amit én is annak gondolok: eredmény állandó védése gyenge csapatokkal szemben is, vagy pl. nem kockáztatni, ezért csak védekezni...

Ugyanakkor vannak olyasmik, amik csak reflexként élnek. Pl. hogy Gattuso fafaragó. Ugyanakkor pl. Vieira évek óta rúgdossa a hozzá legközelebb állót, de mégsem alakult ki róla ez a kép. Szerintem csak azért, mert az egyik egy nagydarab játékos, vagyis természetes, hogy mellette hullanak az emberek, míg a másik kicsike és jól mutat a tévében, vagyis kevésbé természetes, hogy nem bírnak vele és ezért őt emelik ki.

Amit nem értek, az az, hogy én elismerem, hogy az olaszok gyakran védik az eredményt - a 0-0-t is -, ezért hajlnadók nem focizni, vagy Materazzi parasztágát, akkor azt mért nem lehet elismerni, hogy a dán-svéd tengely mikor összeállít az nem volt szép, vagy hogy Dél-Koreában a bíró estette ki az olaszokat. Utóbbi nem tudom most előjötte.

Avanti ragazzi!

Vul-Kahn 2009.06.19. 16:17:00

@_benito: Nem, mert nyomasztóan nagy háttértudásommal rátelepednék a fórumra (copyright by you) :-)
Amúgy annyi, hogy a csávó kinézett a bwinen egy-két odds-ot, például jéééé, a Paderborn-1860 Münchenen 30szoros odds van a 3-2es Paderborn-győzelemre, akkor úgy vezetem a meccset, hogy annyi legyen. Ha ehhez 3 11est kell adnom a Paderbornnak, akkor adok(a csapatokat csak hasraütésre írtam, nem emlékszem pontosan, kik játszottak). Ezt nyilvánvalóan hamar (3-4 meccs után) észrevették, azokat a meccseket, ahol ő vezetett, újrajátszották, aztán slussz.
Szóval ez az egész tulképpen csak egy idióta bíróról szólt, nem csapatok bundázásáról.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.19. 16:18:28

@popp: nem tudom, mi az az "abból". az van, hogy amit tudunk az egyikről, meg amit tudunk a másikról, azok csak egy nagyon súlyos paródiában összehasonlíthatóak.

egyébként a kroos-hoz címzett mondatod eleje helyesen így hangzik: "A svéd-dánról NEM derült ki semmi, de..."

vagy mi még a másik, amiről SEMMI nem derült ki?

raoul_duke 2009.06.19. 16:18:40

@Vul-Kahn: nem, nem eladhatóbb. Jogabonító kell a népnek, meg szerethető kiscsapat, meg legkisebb királyfi a harmadik világból, aki legyőzi a geci olaszokat.

És ne reménykedj, ilyen lenne a Nationalelf is a KK-n (talán ha sok német menne nyaralni meg szurkolni, akkor kicsit kevésbé). Az olasz (német, angol) válogatott maga Darth Vader, aki sötét trükkökkel meg fojtogatással lett világbajnok.

A véleményedet meg megfogalmazhatnád kicsit árnyaltabban, kicsit több szemszögből is végiggondolva, mert én pl. kimondottan kedvelem a németeket, de ez a fölényeskedő, én vagyok itt a jani hangnem kimondottan taszít.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.19. 16:20:29

@Csöncsön: mint te a "nagyképű franciáknál", vagy valahogy máshogy ne általánosítson?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 16:25:36

@mocsing: Azért egy kicsit az kicsit gyanús ám, hogy kedvezőtlenül változik az eredmény egy másik pályán és hirtelen rúgnak a svédek egy gólt háromszoros védelmi hibából.

@Vul-Kahn: Ami meg a sztereotípiákat illeti, provokálás, szinészkedés, időhúzás, reklamálás -ezeket szokás kizárólag az olaszok számlájára írni pedig mindenki csinálja. Tegnap például az időhúzást és a színészkedést az egyiptomiak is elég jól adták elő. Annyi tény, hogy az olaszok mozdulatai teátrálisabbak az átlagosnál egy reklamálás esetén.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 16:28:38

@mocsing: Ja egyébként ahol egy bíró fogadgat, ott lehet, hogy más is. A fogadás mögött hihetetlen félvilági biznisz áll. az amerikai profi sportokkal kapcsolatban nem egy készült a témában és tartok tőle, bár bizonyítani nem tudom, hogy ez nemcsak német, de az egész európai focit szennyezi.

Hispan07 2009.06.19. 16:30:31

Totál színvonaltalan ez az egész komment-maszturbálás, ami itt megy... Köcsög-válogatottakat, szezon-válogatottakat a népnek!

Vul-Kahn 2009.06.19. 16:30:33

@mbemba: Pár napja előjött, poppal vitatkoztunk róla. Nem ismertem el, mert szerintem az a kiesés nem múlott jobban a bírón, mint azon, hogy az olaszok xarok voltak.
Amit az olaszokkal kapcsolatban pozitívumként el tudok ismerni, az az, hogy ez a Balotelli egy elképesztő tehetség (most rúgott például egy akkora gólt a svédeknek, hogy tátva maradt a szám), meg hogy Floccari meg Amauri talán a két legjobb olyan játékos a világon, aki még soha nem volt válogatott.
Ha még lesz vmi, amit el kell ismernem, akkor majd szólok :-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.19. 16:31:17

@popp: pontosan. gyanús. nem több. valaki szerint véletlen. valakinek meg az a gyanús, hogy Övrebö nem fújta be a tök egyértelmű tizenegyeseket. olyan ismerősöm is van, aki szerint WTC-nél gyanús mindenki, aki aznap nem ment dolgozni. így megy ez...

kroos 2009.06.19. 16:32:17

csak a biroküldést befolyásolták akkor miért tiltották el pl. paparestát?

Vul-Kahn 2009.06.19. 16:33:41

@raoul_duke: idéznél az én vagyok a jani hangnemből vagy befejeznéd a személyeskedést? Köszönöm!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.19. 16:34:12

@mocsing:

Hát ha annyira vette komolyan, amennyire én a nagyképű franciákat, akkor persze tegye.

Csak reflexből már, meglátva egy Kahn-arcot, azonnal elfelejtem, hogy létezik humorérzék is a világon. Sorry.
:-)

kroos 2009.06.19. 16:34:15

Végh Zoli alárt az Ujpesthez :(
on

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.19. 16:38:06

@Csöncsön: ez a kettő, a "nem mondtam komolyan" és az "ennek a megítélése szubjektív, én így érzek" mindig bejön és mindig kiváltja az elgondolkodást a saját kettős mércéről.

kroos 2009.06.19. 16:39:20

@Csöncsön: ez nem fair hogy leirsz egy indokot és egy nappal aztután benyögöd hogy nem is gondoltad komolyan...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.19. 16:40:51

@mocsing:

Miért, szerinted szerintem tényleg minden francia játékos nagyképű? (Ezen is érdemes lenne elgondolkodni.)

Vul-Kahn eléggé komoly arccal beszélt az olasz futball tulajdonságairól. Elképzelhető persze, hogy csak az avatarba föltett képe zavart meg. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 16:41:01

@Vul-Kahn: Akkor még elismerted, hogy csalás volt, miután belinkeltem egy elég meggyőző videót, csak annyit tettél, hozzá, hogy szarok is voltak az olaszok.

Aztán amikor a németekkel és a Bayernnel kapcsolatos sztereotípiákat merek megfigalmazni, jelezve, hogy ezek sztereotípiák, akkor itt jajveszékeltek. Aztán pár napra rá ugyanolyan vaskos szterotípiákkal álltok elő megfellebbezhetetlen tényként föltűntetve ezeket.

@mocsing: de ha visszaolvasol, mindjárt meglátod, hogy nem állítottam sehol, hogy bunda volt csak a gyanúmat fogalmaztam meg. Szerintem egyébként Övrebö ide-odatévedett egy alkalmatlan fasz volt, de ezt már túltárgyaltuk egy párszor.

BruceWayne 2009.06.19. 16:41:43

én csask annyit tennék hogy nagyon raj ez az új olasz szerelés, jól eltalálták mindenestül.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.19. 16:44:03

@Vul-Kahn: Én azt is elismerem. :)) Nem szimpatikus, hogy vannak az olasz fociban szent tehenek, aki, ha megy, vagy nem megy az aktuális tornára, arra úgy kell figyelni, mint a szentírásra. Floccarit már egy éve is ajnároztam, Amauri, számomra nem annyira rokonszenves, mint egy éve - szerintem sokat foglalkozik magával.

Egy olyan közönség előtt, azért, ha a bíró is ellened van, akkor az azért számít. Korrekt játékvezetéssel - hasonló körülmények között - sikerült egy diadal valamikor később. Úgy körülbelül 3 éve! :))

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.19. 16:49:16

@popp: azt írtad, hogy a skandináv összefogáskor. majd pár kommenttel később leírtad, hogy a calciopoli-nál még semmi nem bizonyított.

ez így együtt sok, önmagában külön-külön még nem lennének azok.

@Csöncsön: ezzel nem lehet mit kezdeni, tegnap több kommentet is szántál rá, hogy elmagyarázd kroos-nak, szerinted miért nagyképűek a franciák. ma bemondod vkinek, h ne általánosítson. felhívom erre a csöppnyi ellentmondásra a figyelmet, majd szerinted gondolkozzak el ÉN azon, hogy te vajon mit gondolsz komolyan abból, amit leírsz.

szétteszem a kezem, nincs mit tenni, s írni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.19. 16:55:00

@mocsing:

Tévedsz. Egyetlen kommentet "szántam" kroos kérdésére arra, hogy miért nem szeretem a franciákat. Abban írtam, hogy mert szerintem nagyképűek, és pont. Ha te ezt komolyan vetted, az a te bajod.

Egyébként sem láttam még soha a leghalványabb nyomát sem, hogy rendelkeznél önkritikával. :-)

Vul-Kahn 2009.06.19. 16:56:15

@mbemba: a 2006os olasz csapat sokkal jobb volt, mint a 2002es. A németeket is megérdemelten verték az elődöntőben. Hopp, egy újabb dolog, amit elismertem :-)

@Csöncsön: Ha nem értesz egyet azzal, amit írtam, akkor vitatkozz vele, ne az avatarom vagy a nickem alapján próbálj megítélni. Amúgy ahol általánosítottam, ott revidiáltam is magam rögtön, szóval erről ennyit.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 16:57:00

@mocsing: Persze nem azt írtam, hogy semmi nem bizonyított calciopoli ügyben. És a dán-svéd összefogást meg egy erős gyanúra alapozva írtam (de lám, egyből vágtad te is miről beszélek, pedig már öt év eltelt azóta), de hol állítottam, hogy bizonyítani is tudom?

Asszem itt be is fejezhetjük.

kroos 2009.06.19. 16:57:22

@Csöncsön: és a szmájlik se oldanak ám meg mindent...

Vul-Kahn 2009.06.19. 16:57:25

@Csöncsön: Na ebben egyetértünk :-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.19. 16:58:12

@Csöncsön: jól látom, hogy most engem minősítesz és nem a véleményemet? tegnap erről nagyon csúnya dolgokat írtatok, azt is igyekeztem komolyan venni, én már csak ilyen vagyok. látom, nagyokat fordul a világ itt napról-napra...

BruceWayne 2009.06.19. 17:00:28

@Csöncsön: szerintem meg pont egy tök jó árnyalatát találták el a kéknek, maga a mez se az a szokásos tök egyszerű, és a nadrág+sportszár nagyon jól passzol hozzá, ehhez a kékhez se a fehér se a fekete nem passzolna így, szerintem pont ez a mostani lett a "legmenőbb" az olasz mezek közül meg a többit nézve is

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.19. 17:00:30

@popp: asszem, az, ahogy én mit vágok egyből és mit nem, nem érv semmire. de tényleg befejezhetjük.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.19. 17:01:30

@Vul-Kahn:

Ezúton megkövetlek. A Kahn-arc vezetett félre. :-)

@mocsing:

Szmájlival tettem, jelezve, hogy ez a "nem komoly" része a hozzászólásomnak. Kár, hogy csak erre a részre reagáltál.

kroos 2009.06.19. 17:03:46

@Csöncsön: akkor mindenki homár :)
buzi schalke:)
köcsög ronaldo:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.19. 17:05:10

@Nerazzurri:

Én szerettem a hagyományos sötétkék mezüket, nem értem, miért kellett megvariálni. A világoskéket csak argentin mezen bírom elviselni. De azon is csak csíkokban.
:-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 17:06:33

@mocsing: Arra azért érv, hogy eléggé fölborzolta a kedélyeket az a meccs és ha bizonyítani nem is lehet, még benne van levegőben mai napig, hogy ott mintha valami nem lett volna kóser. De tudod mit, nem ez volt az első gyanús utolsótkörös csoportmeccs és azt is megértem, hogy dán, meg egy svéd még kárörvend is azon, hogy esetek ki az olaszok, lásd a fentebb linkelt Cassanos videót.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.19. 17:07:16

@Csöncsön: a többire nem tudok reagálni. megértettem, h az én bajom. és egyben indokoltál, a többiben mondtad, h nem szereted a franciákat. szeretnél táviratot, hogy ezt félreérthetően írtam?

mindenesetre ilyen esetben biztos nem fogom bemondani, h nem gondoltam komolyan, h több kommentben írtad és különben is szubjektív, h hány kommentet lát az ember...

(nem tudtam, h szmájlival szabad személyeskedni, de ez hasznos info a jövőre nézve)

kroos 2009.06.19. 17:07:58

@Csöncsön: itt egy picit tévedsz azért.
azért a személyeskedés az személyeskedés,.
Én legalább felvállalom.

kroos 2009.06.19. 17:10:52

@mocsing: én meg azt nem tudom hogy ki hozta ezeket a ,,szabályokat"

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 17:11:32

@mocsing: @popp: Ha már gyanús utolsókörös csoport meccs: német-osztrák 1982. Valamelyik spanyol lap a bűnügyi rovatba rakta valami ilyesmi szöveggel, hogy 22 játékos becsapott x tízezer nézőt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.19. 17:12:13

@mocsing:

Azért nem fogod mondani, hogy nem gondoltad komolyan, mert komolyan gondoltad. Ez ilyen egyszerű.

Személyeskedni pedig csak jóindulatúan, nem bántó szándékkal szabad. Ennek tipográfiai jelzése a szmájli. (Természetesen lehet a szmájlit másra is használni.)

kroos 2009.06.19. 17:13:28

@popp: hé!!
az az elsö 10 percig nem volt bunda.ha jól emlékszem a 12. percben Kaltz beadását fejelte be Hrubes?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.19. 17:17:06

@kroos:

Senki. Íratlan szabályok, íratlan közmegegyezés.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 17:18:49

@kroos: Hrubesch fejelte és valószínűleg Kaltz (a híres Kaltz-féle banán) adta be. Így az erdmény mindkét csapatnak jó lett és kezdődött az alibi.

kroos 2009.06.19. 17:24:08

@popp: igen utánanéztem és még a 12. perc is stimmel.Amugy mondtam már hogy a 82-es azurri a kedvenc csapatom?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 17:30:16

Pedig csak egy rómait hívott be Bearzot, pedig Conti mellett talán Di Bartolomei és talán Pruzzo is elfért volna, de nélkülük is sikerült nyerni. A kis Beppe Bergominak milyen vicces bajsza volt.

kroos 2009.06.19. 17:33:28

graziani?
két romai volt szerintem...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 17:40:11

Graziani akkor még Fio játékos volt, sőt a '83-as római bajnokcsapatban sem volt ott. '83 nyarán hozta Rómába Liedholm.

raoul_duke 2009.06.19. 17:41:40

@Vul-Kahn: el sem akarom kezdeni a személyeskedést.

Csak a saját vélemény megdönthetetlen igazságként való beállításának hülyeségére próbáltam utalni (gyorsan végigfutva 4 ilyet találtam most ebben a szálban tőled viszonylag közel egymáshoz, emiatt gondoltam úgy, hogy beszólok). De ez nem csak rád igaz, hanem pl. rám is.

Písz. Frieden.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.19. 18:14:18

@Csöncsön: sztem meg te is komolyan gondoltad, csak most egyszerűbb ezt mondani. ilyen egyszerű ez (nálad).

kiderül, h mosolyogva még háborúzni is jó, mert te így közmegegyeztél.

engem például nagyon megbántottál, szal a szándék éppen le is lehet szarva.

kroos 2009.06.19. 18:16:11

@popp: ezt részegen net nélkül jó játszani.
aki nem talál az hoz egy kis jagert.pl hol játszott Casiraghi 95-ben.?Mikor játszott bek-döntöt a göteborg? aztán teló-különleges tudakozó.
Csekkolás és ivás.D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 18:22:16

@kroos: biztos fasza, Meg is guglizom ezt a Grazianit.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.19. 18:58:52

@mocsing:

Elnézést kérek, ha megbántottalak. Tényleg nem volt szándékos.

Amit komolyan mondok, arról soha nem mondom, hogy nem volt komoly. Más kérdés, hogy (itt) minden állítás a bohóckodás és a komolyság határán táncol, és ez (szerintem) így is van jól. Én legalábbis röhögni és kikapcsolódni járok ide.

Peace.

kroos 2009.06.19. 20:21:32

@Csöncsön: na jó de ezt holnap is igy fogod gondolni?*szmájli*

sporttárs 2009.06.19. 22:14:27

@_benito: Hm, rosszul gondolom, hogy ezt a calciopolihoz hasonlítani vicces aránytalanság?
Hát azt, hogy szíved öreg hölgye mint szégyenteljes céda szerepelt ez ügyben, és ez igen ézékennyé tesz a dologra? (Ha mégsem úgy volt, mert sokminden nyilván nem, nekem nincs számottevő háttértudásom, akkor én kérek elnézést.)

De persze az igaz, hogy mocsok mindenütt van. Jó érv.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.06.19. 22:33:48

@sporttárs: igen, jól látod, valóban vicces aránytalanság.

a juventus nyakig szaros volt a calciopoliban. ami újat tudnék mondani, az az eljárás, egy csomó háttértény, és a lényeg: a juve (még egyszer: teljesen jogosan) elvitte a balhét. és ez azért érdekes, mert a többi bűnös a mai napig ott ül a helyén, a milan meg bl-t nyer abban az évben, amikor a c1-ben kellett volna játszaniuk (visszaesőként).

ezt csak azért mondtam el, mert fontos a témához: ezért van óriási szarban az olasz foci. voltak ennek idén is nyomai, nem egy, nem kettő.

és igen, a calciopolival dobálózás általában feldühít. de alapjában véve nyugodt gyerek vagyok, jól alszom.

kroos 2009.06.19. 23:27:14

@_benito: nézd én megértelek, de komolyan.De te is értsd meg hogy van akit meg más dühit fel.Pl. ha elöveszik a svéd-dánt.
Tényleg szeretném tudni miért tiltották el paparestát.
És egyébként 28 év meg a milan vitte el a balhét.Meg paolo rossi.Öt nem derogált eltiltani 3 évre.

Mr.AT 2009.06.20. 00:07:13

Na, ha a hölgyek jól kivitázták magukat azon, hogy ki miért és mikor csalt ill. miért nem, akkor válthatunk témát, kicsit az olasz foci irányába.

A Juve elpasszolta Mellberget az Olympiakosznak. 2,5 Mio EUR-t kaptunk érte, ami ahhoz képest, hogy tavaly ingyen jött, kifejezetten jó biznisz.

Felfoghatjuk úgy, hogy Cannavarot hoztuk ingyen a pénzért lelépő Mellberg helyére - egyik öreg a másikért, ráadásul pozitív az egyenlegünk.

sporttárs 2009.06.20. 06:48:26

@_benito: Hja, kérem, tessék miniszterelnök-tulajdonost választani!
(Majd nézd meg a Fehérvárt, jövőre. :)) )

Hispan07 2009.06.20. 09:20:13

Köcsög-válogatott..?

Szezon-válogatott..?

..?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.06.20. 09:31:19

@kroos: jól eltiltották, csak arra vigyáztak, hogy közben vb- nyerjen az olaszoknak. :)

@sporttárs: sokkal nagyobb baj volt, hogy a médiajogok nála voltak (a calciopli robbantásakor már két hónapja prodi volt a pm)

@Hispan07: nem marad el, a kk után kint lesz mindegyik, de lehet, hogy még előtte.

kroos 2009.06.20. 09:47:14

Mindegy de ezt én nem értem.Ha csak a biróküldés befolyásolása lett bizonyitva akkor miért tiltottak el birokat?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.20. 18:47:20

@kroos: Ő is ott volt a küldözgetett sporik között.

calcio_di_rigore 2009.06.20. 19:18:35

The actual Calciopoli sentence from the federal courts can be viewed by anyone on the FIGC's official website in the archive section where such a notion is completely dismantled by statements like:
- Pg 74-75 there was no "cupola" or "Moggi System"
- Pg 76 no proof article 6 violations (match fixing) against Juventus
- Pg 83 referee selections were done in accordance with the rules of the FIGC
- Pg 101 the yellow cards were not organized.
- Pg 61 states that Juventus was not responsible for the salvation of Fiorentina after the De Santis-influenced game between Lecce and Parma that finished in a tie allowing the Viola to survive in Serie A"


Küldözgetett sporikról természetesen szó sem volt, a szabályok miatt nem is lehetett. Kérdezzétek csak meg a játékvezetők főnökét, Gallianit. (vagy az idóta Moggit, aki a Juvéval kifejezetten ellenszenvező Collinát "küldte" a 04-05-ös szezon legfontosabb, sorsdöntő meccsére (Milan-Juve 0-1).
Paparesta is a rejtélyes svájci SIM-kártyák áldozata lehet, amire gondolom még ma sincs bizonyíték. Vagy hogy egy Reggina-Juve (2-1) után elfelejtett jelentést írni arról, hogy Moggi állítólag bezárta őt az öltözőbe (Paparesta szerint ilyen nem történt soha). De persze valaki(k) biztos jól jártak azon is, hogy a legjobb, nemzetközileg is elismert bírókat eltiltották. Azóta persze több bírói tévedés volt 3 év alatt, mint az elmúlt 10 évben összesen, dehát persze, rutintalanok még szegény sporik.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.06.21. 14:06:54

@calcio_di_rigore: a játékvezetők főnökét tullio lanesének hívták, a bíróküldést pedig pierluigi pairetto intézte (az uefánál is, nem csak a serie a-ban).

galliani a liga elnöke volt.

abban viszont teljesen igazad van, hogy az egész testület és az olasz foci a milan (és egy kicsit az inter) kezében volt, a juve ellen pedig már érdemes volt összefogni úgy, hogy ők aztán tutibiztos volt, hogy megússzák.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.07.06. 10:15:44

@raoul_duke:
utána meg átmegy a Milanba :)

simán befér ebbe a válogatottba, kben

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.06. 11:01:14

@raoul_duke: @pote: Nem olyan nagy újdonság ez körül-belül másfél éve nyilatkozza ha kérdezik a válogatottról, hogy 2010-es vébére esetleg visszatérne, ha Lippi is úgy akarja.

raoul_duke 2009.07.06. 12:19:32

@pote: 2014-ben még csak 38 lesz, mi a gond? ;)

@popp: igen, lusta voltam előkeresni azt a kommentedet, amelyik környékén erről beszéltünk, bár eredetileg arra akartam a linket küldeni válaszként.

Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy Lippi hogy akarja. Ha most kéne fogadni, azt hiszem arra fogadnék, hogy ott lesz 2010-ben a vébén.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.06. 12:39:04

Én szerintem meg kell találni a fiatal irányítólt, mert szerintem csereként tudna legtöbbet segíteni Totti.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.07.06. 12:46:19

@popp:
Balotellit be kell húzni a középpályára, és megis van oldva.
jelige: "szerethető olasz tizenegy"

calcio_di_rigore 2009.07.19. 14:21:12

@_benito: Ezt csak most látom.:) Galliani a Liga elnöke volt, és kitől is kapják a fizetésüket a játékvezetők? A bíróküldők neve is részletkérdés, nyilván nem Moggi személyesen küldte őket, ezért is tettem idézőjelbe.
Tehát nem értem ezt a megjegyzést:
"abban viszont teljesen igazad van".
süti beállítások módosítása