Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 34. forduló - Csak a Wolfsburg

2009.05.23. 15:47 heinrich

Ha lenne olyan rovatunk, hogy A hét nyálcsorgató idiótája, most nagy lenne a tülekedés, ám a hamburgi szurkolók még a szoros mezőnyből is kiemelkednek fél testhosszal, mögöttük az Atya, a Fiú és a Szentlélek tempózik, míg a dobogó legalsó fokán Jürgen Klinsmann szeli a habokat. Akinek ez nem elég, most kaphat az alkalmon – újult erővel lehet gyalázni a Hoffenheimet, de mindez igazából senkit nem érdekel, mert a Bundesliga záró fordulójának kilenc meccséből mindössze kettőnek nincs tétje.

Bejutni a német kupa elődöntőjébe - szép eredménye. A végsőkig harcban lenni a német bajnoki címért - elismerésre méltó. Bejutni az UEFA-kupa elődöntőjébe - igazi bravúr. Mindhárom fronton kikapni a szomszédtól, majd táviratot küldeni Ukrajnába, mely szerint: Gratulálunk a Sahtyor Donyecknek az UEFA-kupa győzelemhez, el sem tudják képzelni, mekkora boldogság ez a hamburgi szurkolóknak, hogy nem a Werder Bréma nyerte a serleget – fájdalmasan pitiáner.

Legalább annyira, mint a Hoffenheim-Bayern München szünetében bemondani a csapatnak, hogy jó az iksz, srácok, csak nem kitámadni, hagyjuk a bajnokságot a vérbe, a BL hely is frankó. Márpedig a bajorok vezetősége ezt szemrebbenés nélkül megtette. Fel lehetne fogni úgy is, hogy ez aztán a kőkemény profizmus, hideg fejű, racionális döntés, de ettől csak még gagyibb lesz az egész.

Klinsmann meg valahol jogosan háborodott fel (egy dobogóra azért jó vele), biztos, hogy van igazság abban, hogy örökké beleszóltak a döntéseibe, és nem kapott szabad kezet a munkához, de akkor is ciki kiállni a stern TV kameárja elé, és melldöngetni. Nem elegáns.

Olyan dolgokat róttak fel nekem, amiről aztán végképp nem tehettem. A legfájdalmasabb mégis az, hogy nem hagyták befejezni az évadot, meggyőződésem, velem megszerezte volna a salátástálat a csapat. Mindenesetre, szilrád alapokat raktam le, amire a jövőben lehet majd építkezni.

Kár, hogy nem a Barce meccs előtt nyomták ki, most azt is belefűzhette volna, hogy ‘ja, és a BL-t is behúztuk volna’.

Az ominózus meccs másik szereplője ugye a Hoff volt, ahol állítólag feszült a viszony Rangnick és Hopp között – természetesen a mocskos anyagiakon folyik a vita. A következő szezon előtt 10M eurót költhet a csapat igazolásokra, de extrém esetben e fölé is mehetnek. Mivel mi bírjuk őket, erre csak azt mondjuk: pont azt teszik, amit a helyzet megkíván. Kiderült, hogy ilyen rövid paddal nem lehet sokra (többre) vinni, most feltöltik a keretet, Magath is pont ezt csinálta Wolfsburgban – ettől persze nem fogja kevésbé csípni az ellenlábasok szemét. Némi – namégegyszer – némi igazuk lesz is, de hát ez a világ rendje, és arra azért fogadni mernénk, hogy megint nem vesznek huszonöt évesnél idősebb játékost, meg amúgy is, ez csak jót tehet a ligának. Ibisevic időközben elkezdte az edzéseket, willkommen.

Ajjaj, viszont máris kezdődnek a meccsek, villámsebesen a részletek, mielőtt a tévé elé vetjük magunkat.

VfL Wolfsburg–Werder Bremen
Van némi rossz érzésünk ezzel kapcsolatban, de gyorsan el is hessegetjük, sima hármasnak kell itt lenni. A Bréma UEFA döntő után és német kupa előtt vállalja a számára teljesen érdektelen összecsapást, és vajon miért segítenék a Bayernt bajnoki címhez.

Bayern München–VfB Stuttgart
Nehéz elképzelni, hogy ne nyerjen a München, erre a meccsre hegyezték ki a hajrát, ettől függetlenül semmin sem fogunk meglepődni, rég voltunk ennyire tanácstalanok egy meccs előtt. Legalább annyira, mint a kiváló vadászok a magát halottnak tettető préda, Lahm becserkészésénél.

Arminia Bielefeld–Hannover 96
Energie Cottbus–Bayer Leverkusen
Borussia Mönchengladbach–Borussia Dortmund
Karlsruher SC–Hertha BSC Berlin


Minden kiesőjelölt otthon játszik, hárman kaparnak egy osztályozós helyért, a ‘gladbach tulajdonképpen már megmenekült, de arra azért figyelniük kell, hogy ne kapjanak ki túlságosan. A Leverkusen és a Hannover számára érdektelen a meccs, a KSC-nek viszont nincs miben bíznia.

Eintracht Frankfurt–Hamburger SV
Bármiben lefogadnánk, hogy a HSV még képes megfejelni az eddigi vesszőfutást, és az iksznél most sem leszenk jobbak.

Az FC Köln–VfL Bochum és a Schalke 04–1899 Hoffenheim meccseknek az ég világon semmi tétje nincs.

 

406 komment

Címkék: német bundesliga h

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr161139259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avenger13 2009.05.30. 09:47:20

@kroos: nekem is tetszett amit a hoff játszott ősszel, de az az alattomosság, amivel védekeztek az kifejezetten undorító volt. most megint nyomják bele a pénzt, megint vesznek pár brazilt. :)

@sörbarát: hát igen. ezért nem kell gomez.

acdcisti 2009.05.30. 15:53:58

Toni taljánföldön az Uli féle kolbászt reklámozza:
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/bundesliga/vereine/bayern/2009/05/30/luca-toni/wirbt-in-italien-fuer-wuerste-von-uli-hoeness.html

ezekszerint marad nálunk?:))))

avenger13 2009.05.31. 01:01:22

@acdcisti: szerintem luca marad. nincs miért tartania se gomeztől se olictól se klosetől. a 4 közül magasan ő tett le eddig legtöbbet a bayernnél az asztalra. klinsmann könyörgött tavaly a 4 csatárért, és uliék is belátták, hogy 2 csatárral és podolskival szart sem lehet elérni.

ami ennél is érdekesebb, olvastam valahol, hogy Srna a jobb hátvéd kiszemelt. Nem tudom már kinek, de nagy kedvence az nstn a horvát, mi lesz ha bayern mezt húz??? :D (én egyébként támogatom az ötletet, ha nem zsirkov, akkor ő sem rossz megoldás)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.31. 01:41:21

@avenger13: Zsirkov a Chelsea-hez igazolt, állítólag 30M dollárért, de az összeg nem hivatalos.

avenger13 2009.05.31. 10:34:50

@heinrich: ezért kell srna. uliék szerintem kicsit sokat tökölnek, és ennek nem lesz jó vége.

Titi120 2009.06.01. 18:56:30

"AS Roma: a Bayern is beszállt a Perrottáért folytatott harcba"

Lol, amit a vezetőség eddig bemutat az igazolások terén idén.

kroos 2009.06.01. 18:58:08

@Titi120: ráadásul most sérült le hosszabb idöre...

Titi120 2009.06.01. 19:12:40

@kroos:
Plusz 31 éves, ráadásul fogalmatlan.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.01. 19:22:54

Perrotta... :asztalt fejbe ver:

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.01. 19:35:28

@kroos: Igen tegnap megsérüllt, de nagyon is jó kis játékos ő. Jó, nem egy technikai virtuóz, de 31 évesen is fut, mint állat és taktikailag is nagyon érett a tag, az sem véletlen ám , hogy olyan edzők bíztak benne, mint Trapattoni, Capello, Lippi és Spal. A ti középpályátokon nagyon is elférne, Ottlnél például klasszisokkal jobb. De remélem jó sok pénzt legombolunk rólatok érte (bár lehet, hogy most jár le a szerződése?).

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.01. 19:48:30

@popp: még egy év hátra van a szerződéséből. Ottl-nél meg nem nagy kunszt klasszisokkal jobbnak lenni, plusz ha annyit játszatják, mint őt, a hetedik embert a középpályán, tőlem jöhet, csak kétszáz forintnál ne kerüljön többe

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.01. 19:50:25

@mocsing: (kicsit jobban átszámolva inkább a nyolcadik-kilencedik)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.01. 19:53:51

@mocsing: Adtok érte 5-7 millát már jól járunk ;-). de mondom még egyszer, durván alulértékelitek őt.

Titi120 2009.06.01. 20:05:54

@popp:
Szerintem inkább őt értékelte túl az olasz szakma az elmúlt 10 évben.
Ritka jellegtelen egy játékos, olyasmi, mint Taddei, csak utóbbinak legalább van külön, saját magáról elnevezett csele. :)
Aquilani, Vucsinics, De Rossi, Juan. Valamelyiket ebből a négyesből viszont elfogadnám. ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.01. 20:25:54

@Titi120: Öket viszont nem adjuk ?-). Én _Taddeit is jó játékosnak tartom egyébként. Mind Perrottának, mind Tádénak nagy szerepe volt az elmúlt évek Roma sikereiben, előbbinek pedig az olaszok világbajnoki címében is. Persze én elfogult vagyok, de kettővel többet is láttam játszani ezeket a tagokat, mint ti. Így feltűnő hiányosságaik mellett, nem annyira föltűnő erényeiket is volt időm észrevenni. Ők tipikusan azok a játékosok, akik értéke akkor ötlik szembe mikor nincsenek a pályán, mert akkor veszettül hiányzik valami a csapatból.

Titi120 2009.06.01. 20:31:48

@popp:
Ugyan, jópár Roma meccset láttam az elmúlt években én is, egy labdalevétel nem maradt meg bennem tőlük.
Na jó, pár évvel ezelőtt volt egy Lazio elleni derbi, amelyiken Perrotta tényleg szép gólt rúgott, de ez csak amolyan kivételt próbára tevő szabály volt. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.01. 20:43:30

@Titi120: www.youtube.com/watch?v=6fA7ky6rZ8c - ezt a három héttel ezelőtti gólt ajánlanám figyelmedbe apafej, ilyet és ehhez egész szezonban nem rúgott a ti bajor hordátok ;-). De foglak én itt titeket győzködni egy nagy tockost érdemeltek ti az Ulitok segg felé szaladó homlokára, nem Simone Perrottát, ő remélem marad nálunk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.01. 20:47:32

@popp: Egy szmájli lemaradt, még mielőtt...

Titi120 2009.06.01. 20:50:29

@popp:
Régen rossz, amikor a youtube-on kell kotorgálnod, hogy bizonyítsd mekkora egy játékos az olasz. Apafej ... :)

" ... ő remélem marad nálunk."

Ebben egyetértünk. ;)

Romanista 2009.06.01. 20:50:38

nem tom miről van szó de Perrottaról tehát:
http://www.youtube.com/watch?v=XTg0a1pme4w
meg
http://www.youtube.com/watch?v=deshgWy740I

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.01. 21:02:51

@Romanista: A drága Bayern rámoccant Simonéra és az itteni szurkolói - akik az eddig az asztalra kábé alig lerakó Toni Kroosról áriáznak itt nekünk ;-) - tüntetnek ellene.

@Titi120: Az utóbbi hetekben nem igen láthattál Roma meccset, mert parádés formában játszott Simone, sajnos megint megsérült.

füligjimmy77 2009.06.01. 21:12:46

No, akkor eddig Bayernbe jön Olic, Timoscsuk, és most felröppent Perotta neve. Ők jönnének frissítés, vagy Zé, Toni, Klose, Van Bommel(?) után a fiatalítás jegyében?

avenger13 2009.06.01. 22:27:24

eddig ulinak annyit sikerült elérnie, hogy a uve és a chelsea nagyobb árat fizetett. ez nem sok. jó lenne már valami jót látni. Eddig nem látom, hogy összeállna a jövő csapata.

@füligjimmy77: gomezt kimaradt.

@popp: nem hinném, hogy akkorra bajunk lenne perottával, ahogy gomezzel sincs, csak nem kell. felesleges még 4 középpályás. akkor már védőt/kapust/csatárt vegyenek. hiába jó perotta kihelyett játszana? mvb/timo/zé helyett nem hinném. kroosról meg hadd legyünk már jó véleménnyel, 19 éves és letett már pár dolgot az asztalra. pl a czvezdának rúgott 2 gólt :) de róla mindenki a jövő játékosaként számít és nem úgy, hogy most lenne kezdő.

avenger13 2009.06.01. 22:53:21

@avenger13: bocs, hogy általánosan a bayern szurkolók nevében nyilatkoztam, aki nem ért egyet szóljon.

Titi120 2009.06.02. 13:34:25

Jó hírem van, Perrotta maradni akar. :)

@füligjimmy77:
Olic és Timoscsuk szerintem egyaránt jó vétel volt, előbbit nem kell bemutatni, utóbbinak meg amellett, hogy remekül védekezik, még agya is van a játékhoz, ráadásul lőni is tud.
Gomeznek viszont nem tudok örülni, de ha 20 fölött rúg, akkor boldogan fogom revideálni az álláspontomat. :)

füligjimmy77 2009.06.02. 14:45:32

@Titi120: Nincs nekem problémám egyikkel se, Oliccal főleg nincs, mikor azt látom, hogy Valdez megerőszakolja a lasztit, vagy Zidan felélő az ötösről. De két év múlva? És azért velük ziher nem lesz BL, még elődöntő se. Gomez pedig simán lő 20 gólt, csak az a kérdés mikor? Mert ugye ki lehet tömni a Bochumot, meg a Kölnt, aztán a rangadókon nagyon csendesnek lenni.

avenger13 2009.06.02. 17:58:34

@füligjimmy77: tökéletesen összefoglaltad mi a problémám az idei igazolásokkal. kivéve timoschukot. őt tartom egyyedül stabil kezdőnek mondjuk a blben is. olic, gomez meg arra jó, hogyha pihentetni kell valakit, akkor is legyenek értelmes csatárok a buliban, de csatárerősítésnek kevesek. jobbat szerettem volna. de persze meglátjuk. lehet gomez a következő 3 év aranycipőse. :D LOL!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.02. 18:02:53

@Titi120: Ez tényleg jó hír, de amúgy is tudtam már ezt.

Vul-Kahn 2009.06.02. 23:14:30

@mocsing: Ezt is Hoenessnek köszönhetjük. Zé két évre aláírt volna, Uli csak 1 éves szerződéshosszabítást ajánlott. Noooooooooooormális? :S

Amúgy:
Egyesült Arab Emirátusok-Németország 2-7
Gólok: Gomez 4(!!!) :-), Westermann, Trochowski, öngól

avenger13 2009.06.03. 09:49:33

@Vul-Kahn: nem hinném, hogy két évre aláírt volna. minden évben azon vacilált, hogy visszavonuljon-e. Ha jól emlékszem tavaly is egy éves szerződést kapott. Most úgy döntött, hogy vége. Na őt is rendesen kéne elbúcsúztatni.

avenger13 2009.06.03. 09:54:29

@Vul-Kahn: bocs, most olvastam a tages zeitungban tett nyilatkozatot. meglátjuk mi lesz. A legfőbb bajnak azt tartom, hogy ingyen elmehet bárhova. Két évet kaphatott volna tőlünk is. Sajnálom, hogy nem marad.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.03. 14:29:03

Olic jelenleg az egyetlen ballábas játékos a keretben. (ezt jó lenne elismételni még párszor magunkban, hogy rögzüljön.)

erre talán rímel, bár inkább csak éhes disznó makkal álmodik, hogy Zsirkov szerint ő ajánlatot se kapott a Chelsea-től, nemhogy már odaigazolt volna.

@avenger13: belinkelnéd a nyilatkozatát, én nem találtam danke.

avenger13 2009.06.03. 15:57:47

@mocsing: íme.

www.tz-online.de/sport/fussball/roberto-verlaesst-bayern-332292.html

nem tudom, de nagyon gyorsan el kéne kezdeni az erősítést, mert eddig a keret nagyon gyenge. a tavalihoz képest erősödött a csatársor, de a középpálya zé nélkül elképesztően gyenge lesz. Ottl bezzeg marad. ami számomra igen érdekes, az az, hogy zé ugyan kapott egy 1 éves ajánlatot, de ehelyett inkább megy a Man Citybe vagy valami amerikai/szaúdi csapatba? ez nekem inkább levezetésnek tűnik még a man city is. ehelyett egy évet nyugodtan maradhatott volna, itt, mehet utána is de ha jó, akkor megint kapott volna még egy évet. fene se tudja mi van a háttérben.

Titi120 2009.06.03. 17:52:20

@avenger13:
Zé Roberto-t Timoscsuk pótolni fogja.

A hírek szerint Van Gaal nem ragaszkodott a brazilhoz, de Riberyhez annál inkább teszi.

Egyébként az átigazolási időszak még csak most kezdődött, lesz még itt sürgés - forgás, csak győzzük követni.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.06.03. 19:31:28

Neuer = Rensing + cca 20 millió euró

Hoeness a sajátjait is szembeköpi. Éljen a Buyern, a német foci örökös megmentője.

Auf wiederseh'n...

:((((((((((((((((((((

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.06.03. 19:32:07

Neuer = Rensing + cca 20 millió euró

Hoeness a sajátjait is szembeköpi. Éljen a Buyern, a német foci örökös megmentője.

Auf wiederseh'n...

:((((((((((((((((((((

avenger13 2009.06.04. 00:15:27

@Titi120: én elhiszem, hogy pótolja. de nekem hiányozni fog.

@Rekordvizemeister: mire számítottál? Egyébként nem tudom mit értettél a sajátjainak szembeköpésén. Rensing megkapta a lehetőséget, és szar volt. Ennyi. Az nem a bayern hibája, hogy a schalke nem indul semmilyen nemzetközi kupában.

2009.06.04. 01:04:01

@avenger13: Meglátásom szerint azt értette rajta, hogy a jó ízlésre még valamilyen szinten fogékony Bayern szurkolók, nem feltétlenül értenének egyet azzal, hogy egy olyan játékost udvaroljon körbe vezetőségünk, majd áldozzon szerződtetésére aránytalanul nagy összeget, aki néhány héttel ezelőtt még Münchenben, a Bayern drukkerek orra előtt mutatott be Kahn-t kifigurázó mozdulatokat a gyűlölt ellenség felett aratott győzelem ünneplési rítusaként.

kroos 2009.06.04. 07:47:46

@Rekordvizemeister: Sokkal inkább ez mint a 3. birodalom kirakatcsapata ahol az orosz maffia mossa tisztára a pénzét.

avenger13 2009.06.04. 09:05:21

@Isarsturm: ezt nem láttam, így erről nem tudtam. nem is kommentálom. várom rekordvize válaszát is, bár valszeg igazad van.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.06.04. 09:47:54

@Isarsturm: @avenger13: igen, nehéz lenne a Kahn utánzást lenyomni pár bajor torkon. Egyrészt, másrészt pedig Rensinget éveken át (Kahn kétszer húzott +1 évet rá) tolta Hoeness, jobbnak mondta Neuernél, most meg tulképpen megalázta ezzel.
Magath nem fogadta el ezt az ajánlatot sem, csak az a baj, ha a Bayern vkit meg akar szerezni, azt megszerzi. Talán Neuert a legnehezebb, de nem lehetetlen.

@kroos: te olyan hülye vagy, hogy ezentúl nem foglalkozom veled. Persze, a nácik imádták a sziléziai lengyeleket (Kuzorra, Szepan, Tibulsky, Kalwitzky) meg a Rapid sem azért nyert igaz, hogy az osztrákoknak is legyen valamijük az Anschluss után. A 5-szörös bajnokot is azért küldték el az Ostfrontra, hogy ott focizzon, csak lelőtték. Foglalkozzál már azzal is, mi volt a német fociban '33 előtt. A Schalke a nácik előtt is létezett már és a legsikeresebb 3 klub egyike volt.
Olvasd el: www.amazon.de/Zwischen-Blau-Wei%C3%9F-liegt-Nationalsozialismus/dp/3898614336
Ne válaszolj, mert én lezártam a veled való diskurzust örökre.

sörbarát 2009.06.04. 10:02:57

Visszatérve a jelenbe:

Szerintem, ha Neuer elhagyja Schalket és Bayernbe megy, azt Schalke csak saját magának köszönheti, és itt nem azt értem, hogy nem tudnak sok pénznek ellenállni, hanem, hogy annyira elrontották az idei szezonukat, hogy még egy nyamvadt Europa liga helyet sem tudtak megszerezni...

Így lesz meg nem igazán vonzó ez a klub a játékosok számára... és erről speciel nem a Bayern tehet.

Pl. Demba Ba is le akar lépni Hoffból Stuttgartba épp ugyanemiatt az ok miatt, mert szeretne nemzetközileg is játszani. Azt meg Hoff nem tudja biztosítani számára...

Ha Neuer rutint szeretne szerezni a Világbajnokságig, hogy kiérdemelje a kapus helyet a Dfb-ben, akkor az lenne neki a legjobb, ha már 2009/2010-es szezonban is szerepelne nemzetközileg... Mert mondjuk pl. Barcelona, MU, Chelsea, olasz csapat ellen védeni mégis csak keményebb mint pl. csak bundás csapatok ellen.

kroos 2009.06.04. 10:14:20

@Rekordvizemeister:
bocsánat ezt lehagytam a kommentem után:

:((((((((((((((((((((

(mert egy smájli mindent jóvátesz ugye)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.06.04. 10:18:09

@sörbarát: "Szerintem, ha Neuer elhagyja Schalket és Bayernbe megy, azt Schalke csak saját magának köszönheti, és itt nem azt értem, hogy nem tudnak sok pénznek ellenállni, hanem, hogy annyira elrontották az idei szezonukat, hogy még egy nyamvadt Europa liga helyet sem tudtak megszerezni..."
Ez pontosan így van. De miért nem az eddig sztárolt, 3-szoros válogatott Adlert veszik meg? Talán mert Neuer tényleg jobb? Vagy Magathtal elsőszámú konkurens lenne és gyengíteni kell? Vagy ez egy Hoeness-Magath háború a két double utáni kirúgás miatt???

Utolsó bekezdésre: ebben is igazad van, de Neuer szituja egyéni, nem sok ilyen volt eddig a fociban: 4 éves kora óta a klubnál van, kedvenc csapata, 2001-ben ott volt a lelátón, együtt szenvedett a szurkolókkal. Most pedig a Barca, Chelsea, Porto, Atlético, Valencia ellen védhetett imádott klubjában, 63 ezer szurkolótársa előtt. Álomszerű.
Nyilván szeretne sikeres lenni, de talán nem minden áron. Kb. mint Iker Casillas, csak neki megadatott egy potenciális sikeres klub.

sörbarát 2009.06.04. 11:19:40

@Rekordvizemeister: szerintem a Bayernnek nem a bundás csapatok az első számú konkurensei, hanem a bajnokok ligája csapatok... Bayernnek az a célja, hogy azokhoz mérten is tudjon teljesíteni.
Hogy elsők vagy másodikok lettek ebben a szezonban a BuLiban szerintem nem volt akkora szintmérő, mint a Barca elleni 4:0 és az abban mutatott teljesítmény...

+Ribery megtartásánál/nem megtartásánál sem BuLi csapatok a konkurensek Bayernnek.... => ő is csak akkor marad sztem, ha nemzetközi szinten jó csapatot tudnak összehozni Bayernnál.

A te logikáddal: Magathot azért vette Schalke, hogy Wolfsburgot gyengítse, vagy hogy magukat erősítsék?

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.06.04. 11:47:51

@Rekordvizemeister: Bocs, de ezt rinyálást nem értem, még a fentiek tükrében sem. Casillas kihez ment volna a Madirdból?
Ezt a Schalke felsőbbrendűségi érzést sem értem, ha Neuer elmegy, akkor ne az ördögöt(wurstulli) hibáztasd, hanem őt(mondjuk szerintem őt sem kell/kéne).
Még valami arra a gonodolatmenetedre, hogy kiderült, hogy Neuer No legjobb kapusa és aBayern ezt felismerte, amit te, már rég tudsz.
Adler, Rensing Neuer fiatal (volt), hogy ki hogyan fejlődik senki sem tudhatta(tudhatja).R.-t Ulli-nak támogatnia kellett, ha hitt benne, mert különben szétszedik, így is szétszedték)
Rosszul vezetett klub, ahonnan a tehetségek elmennek, ha tehetik, ennyi.

Titi120 2009.06.04. 11:55:15

Danijel Pranjic-ot leigazoltuk a hírek szerint 10 millio €-ért a Heerenveen-ből.

A hollandoknál balhátvédet játszott (és rúgott ezen a poszton 16 gólt és adott 8 gólpasszt 30 meccsen idén !), de egy sorral feljebb is bevethető.
Úgy nézett ki, hogy Benítez viszi el a Poolhoz, de Van Gaal állítólag nagyaon akarta a horvátot.

Ezzel a szélsőhátvéd kérdés megoldódott szerintem (Lahm átmegy a jobb oldalra gondolom).

Nem nagyon láttam még játszani (csak az EB-n), de nem tűnik rossz vételnek.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.06.04. 12:02:30

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien:
Nincsen igazad, de tököm kivan, hogy bármit is bizonygassak, nem érdekel a szélmalomharc, mindenki higgyen, amit akar.

füligjimmy77 2009.06.04. 12:11:30

@Titi120: Ha Lahm átmegy a jobbszélre, akkor Pranjic helyéről annyi gólt kaptok, amennyi belefér. A srác szélső volt, kényszerből vitték hátra, aztán ottragadt. A holland liga erejéről én már kifejtettem párszor a véleményemet, ami ott jó volt, ide bőven kevés lehet. Szerintem sanszosabb a Lahm-Pranjic balszél.

Titi120 2009.06.04. 12:15:39

@füligjimmy77:
Lahm - Pranjic balszélről csak abban az esetben beszélhetünk, ha Ribery távozik.
A francia tartalékjának meg elég sokba került, szóval sanszos, hogy balbekknek hozatta ide Van Gaal.

kroos 2009.06.04. 12:45:35

@Titi120: 16 gól de 11-esböl meg szabiból nagyrészt.

avenger13 2009.06.04. 13:20:31

pranjicról nem sokat tudok, meglátjuk mi lesz. Ribery tud jobb oldalon is játszani, Heynckess kb. szabad mozgásteret adott neki a pályán. Lehet Zsirkovval Lahm Ribery jobb oldalunk és Zsirkov Pranjic bal :) Persze ezt azért nem gondoltam komolyan.

Neuer elvileg nem jön, legalábbis ezt mondja Magath, és ő is. A vezetőség sem akar megszabadulni tőle. meglátjuk. A Bayernnek nem ellenfele a jelenlegi Schalke. Nem azért kell Neuer. Hanem mert Rensing szar. Megkapta a lehetőséget, mindenki látta mi a végeredmény. Butt simán első számú kapus lett. Kár ebbe Magath vs. Uli stb. küzdelmeket látni.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.06.04. 13:35:52

@Rekordvizemeister: Ne is bizonygass semmit, mert érzelmekre alapozod, amit én úgyse fogok megérteni.

kroos 2009.06.04. 13:43:21

az Eb-jól tolta de nem egy zsirkov vagy srna a srác.
Remélem tévedek

avenger13 2009.06.04. 13:52:51

@kroos: meglátjuk mi lesz belőle. A bayern nem arról híres, hogy a legnagyobb sztárokat veszi meg mégis nyertünk bl-t. A csapat a lényeg. Meglátjuk. Senkit se szabad előre leírni, csak ha már bebizonyította, hogy nem ide való (Oddo, Ottl, Lell, Rensing)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.04. 14:02:42

Zsirkov most nagyon kapós, de Srna azért nem a legnagyobb sztárok közül való 26 évesen az ukrán bajnoknál.

Pranjic már megint egy félmegoldás. ha ő 10 millió, akkor inkább Srna-t 15-ért, bár hozzátartozik a sztorihoz, hogy 1. ballábas játékosra nagyobb szükség van, 2. a donyeck nincs abban a helyzetben, hogy kénytelen legyen a csk-ját a valós értékéért odaadni.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.04. 14:05:40

"de Srna azért nem a legnagyobb sztárok közül való 26 évesen az ukrán bajnoknál"

felkészül Alapvonalszippantó HB

kroos 2009.06.05. 07:31:37

@avenger13: nem irtam le,csak épp nem nagyon láttam eddig játszani,és ahhoz képest hogy kik voltak beharangozva jött ö meg Gomez 30 milláért.:(

avenger13 2009.06.05. 11:48:53

@kroos: rendben, teljesen megértelek, számomra is érthetetlen amit művelünk. Meglátjuk mi lesz belőle, bár a Karl-Heinz által felvázolt "nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg", eddig nem látszik beigazolódni.

Titi120 2009.06.05. 12:09:39

Inter meg rámozdult Tonira, gondolom Ibrahimovics esetleges távozásától függően.
2011-ig van szerződése, most még legombolhatunk érte egy egész tűrhető összeget.

Mindeközben a hivatalos honlapunkon is megerősítette Rumenigge, hogy Neuer-t fűzik.

Hermann Gerland lett a másodedző.

avenger13 2009.06.05. 12:18:00

@Titi120: Tonit nem kéne eladni. 3 csatárral nem lehet semmit sem elérni. Igaz most 3 jobb csatárunk van, de a Milan megveszi jövőre is. A szar játékosokat kéne elküldeni, és csapatot építeni, ami nem fog menni ha minden évben átalakul a keret.

kroos 2009.06.06. 09:47:52

és ha riberyért adják sneidert van der vaartot meg 15 milliot?
valami ilyesmit sejtek...

Myke 2009.06.06. 10:14:17

@kroos: A Bayern nem járna rosszul szerintem, mindketten sokkal jobb játékosok annál, mint amit a Realban mutatnak.

kroos 2009.06.06. 10:18:07

@Myke: na de ha hetente megsérülnek 1 honapra akkor nem sokat érünk velük.
tölem mehet ribery már mondtam korábban is.
csak okosan csináljuk.

Myke 2009.06.06. 10:20:25

Dárdai hosszabbított egy évvel a Herthával. egyébként.
A Bayer új edzője pedig Heynckes lett, kiváncsi leszek hogy a következő szezont is elbasszák-e.
A HSV pedig Labbadiát akarja a padra :DDD

avenger13 2009.06.06. 10:56:34

@kroos: @Myke: egyik sem rossz játékos, de egyik sem olyan jó mint ribery. Ilyen játékosok nélkül meg nem lehet blt nyerni. El kéne végre dönteni, hogy mit akarunk. Egy rendes csapatot összerakni, vagy a bundesligát nyeregetni kétévente. Ribery is megtartható, ha építünk köré csapatot. Amit el is kezdtünk félig-meddig, de lehetne ennél jobban is folytatni.

Heynckes szerintem össze tudja kapni a leverkusent, sok sikert neki. Dárdainak is az Európa Ligában.

kroos 2009.06.06. 11:13:29

@avenger13: Én Kahn-nak adok igazat ezügyben.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.06.06. 11:40:37

mind a két csapatnak jó lenne egy ilyen csere (illetve én nem örülnék neki :D)

Ribéry egy ötcsillagos játékos, Sneijder és Van der Vaart pedig két négy és fél csillagos. A Real Madridnak sztárokra van szüksége, a Bayern Münchennek meg sok megbízható, jó képességű focistára, akik egymást is ki tudják segíteni a bajból (mint a Manchester United, csak német módra).

kroos 2009.06.06. 13:12:21

ezt meg kell nézetni rensingel 50-szer és nem lesz gond.
www.youtube.com/watch?v=hNOzHvsEmg4
3.30-nál van egy óriási benne...

kroos 2009.06.06. 19:23:22

jajj most rábasztatot...jaj de nagyon rábasztatok...ha innen nem látszik több komment az azért van mert ki lett moderálva.....!!!!!!!!!!!!!!

kroos 2009.06.06. 19:32:42

http://video.xfree.hu/?n=break18|80d14349ac5ac50473bce08b4c6064e8
biztos nem fog tetszeni ez a klassziku a birkaáldozós haveoknak,de ö a legnagyobb.!!!!!!!

értelmetlen_nevű 2009.06.06. 19:42:12

@kroos: bocs de szerintem guantanamoban ilyesmivel kínozták szegény arabokat :)

kroos 2009.06.06. 19:51:54

@mocsing: tesó te már látom kiismertél...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.08. 00:52:52

kb minden holland oldal, meg még sok egyéb nem holland médium is arról ír, hogy a Reallal csere lesz két hollandra. csak az egyik Sneijder+Vaart-ról ír, a másik meg Robben+Sneijder-ről. utóbbi a gyakoribb.

hogy mi kit adnánk nekik, azt gondolom, kitalálta minden kedves kolléga.

kroos 2009.06.08. 08:24:06

@mocsing: a baj az hogy nagyon sérülékenyek,...

Titi120 2009.06.08. 11:15:04

Camoranesit is szóbahozták a Bayernnel.
Rá is igaz, ami a hollandokra: elképesztően sérülékeny.

avenger13 2009.06.08. 12:27:40

@mocsing: @kroos: nem csak ez a baj velük. Beckenbauerrel kell egyetértenem, hogy ribery távozásával a bayern nem lehet erősebb (bárki jöhet helyette). Robben meg Sneijder jók, de nem akarok holland csapatot. Szerintem jelenleg erősítésekkel meg lehet tartani Riberyt, nem kéne azonnal lemondani róla, jövőre ugyanennyit megadnak érte, ha nem többet.

Titi120 2009.06.08. 12:59:07

@avenger13:
Jövőre már csak egy év lesz hátra a szerződéséből => kevesebbért tudjuk majd elpasszolni.

avenger13 2009.06.08. 13:30:20

@Titi120: én ezt nem így gondolom. Mivel Ribery elég nagy sztár, ezért legalább ugyanennyit fizetnek érte, mert az az egy év is sokat számít.

halareaal 2009.06.08. 13:37:29

Robben és Sneijder együtt nagy erősítés lenne a Bayernek. Robben ha elkapja a fonalat és formában, nagy kedvvel játszik akkor tud olyan teljesítményt hozni, mint Ribéry. ettől persze alapjáraton egyértelműen gyengébb nála, de talán nem annyival, mint amennyivel Sneijder jobb Borowskinál v Schweinsteigernél (illetve nemtom h konkrétan ki támadó kp még a Bayernből, talán nincs is középső támadó kp a keretükben). amire rábaszhat a Bayern az valóban a sérülékenységük. ha viszont mind2en végigtudnának játszani egy teljes szezont full egészségesen, akkor én már lehet el se cserélném őket (kivétel a jelenlegi helyzet, amikor lehet h mind2ejük helyére több nagy klasszis is jön). ha pedig a holland válogatottban, vagy vdVaart esetében a Hamburgban mutatott formájukat hozzák, akkor az sem kizárt h a Bayern jobb erősebb lesz ettől a transzfertől. remélem ha létrejön akkor Sneijder mellé inkább vdVaartot adjuk (persze a legjobb az mondjuk vdVaart és Drenthe lenne ;))

Vul-Kahn 2009.06.08. 13:50:10

Irgalmatlan nehéz a helyzet. Holland csapatot én se akarok, úgyhogy nem igazán örülnék a két hollandra való elcserélésnek. A sérülékenységüket meg már említettétek.
Ha kívánságműsor lenne a dolog, akkor én a következők közül választanék: Ribery megy, Robben és Sergio Ramos (!) jön. (Ez mondjuk nyilván elég valóníszűnetlen). Aztán elcserélhetnénk még a Milannal Kakára (Ez is érdekes lenne.) Vagy pedig fizesse ki érte vki az árát (szerintem 50-60 millió a minimum), és hozzuk el Arshavint (valamivel kevesebbért, így maradna pénz kapusra is). Bár ez is meredek, nem hiszem, hogy a Gúnárok fél év után könnyen elengednék akár nagy pénzért is. Szóval nehéz...

Vul-Kahn 2009.06.08. 13:57:21

Hozzátenném még az előzőhöz, hogy azért örülnék ha maradna. 60-70 milliós ajánlatnál kezdenék el gondolkodni. Nem vagyunk olyan messze a legjobb csapatoktól, mint ahogy azt sokan (köztük Ribery is) gondolják. Edzőnk már van, szélsővédő és csatárposzton is erősítettünk, jött Timoscsuk. Ha jön még egy kapus is, akkor sok kritikus szeme (köztük Riberyé is) kikerekedhet jövőre...

avenger13 2009.06.08. 13:58:03

@halareaal: szerintem nem lenne erősebb a keret. A német bajnokság keményebb mint a spanyol, valszeg többet ülnének a lelátón mint amennyit játszhatnának. Másrészt Robben önző, és nem képes csapatban játszani, amire a bayernnek pont szüksége lenne, mert csapatként erősek. Ribery sokkal többet ér Robbennél. Nem véletlenül adnák mellé sneijdert is. Perez megint megpróbálja felépíteni azt a Madridot, amit újra szívből utálhatok. :D

kíváncsi vagyok mit kezdenének a nagyok, ha az uefa bejelentené, hogy akinek adóssága van, két év múlva nem indulhat a blben. :D A Tottenham képviselné az angol élvonalat.

avenger13 2009.06.08. 14:11:09

@Vul-Kahn: hoeness azt nyilatkozta, hogy 50ig fel sem veszi a telefont. én min. 70et kérnék érte. Beckenbuer és Perez is azt nyilatkozta, hogy a világ legjobbjai között van. A Kaiser szerint Cé, Messi, Ribery a 3 legjobb jelenleg, a posztján meg Ribery a legjobb, ezen talán nincs is akkora vita. A probléma az, hogy amikor bl-t nyertünk legalább kapus poszton mi voltunk a világon a legjobbak, volt egy elber, aki ha nem is a világ legjobb csatára, de azért elég toppon játszott, effe meg irányított scholl, sagnol lizarazu, szóval az a csapat az egyénileg is nagyon össze volt rakva.

Jelenleg:
lahm, ribery hasonló szintet képvisel. kapusposzt: haha.
nincs jobb hátvédünk, nincs jobb szélsőnk. Schweini, Kroos valszeg nagyon jó irányítók lesznek, és nem csak arcra hajaznak majd Effenbergre. :) Timoschuk szintén jó választás, Pranjicról még senki sem tudja, hogy hol és mit akar játszani.
Csatárposzton, Toni, Klose jó, Olic, Gomez, jelenleg jó cserék és a BuLiban tökéletesek, de nincs Elberünk.

Ha elengedjük Riberyt óriásit esünk vissza, ez biztos, és ez a két holland nem segít ki a problémánkból. Ramost meg nem adják oda. Ha tudnánk helyette legalább nem sokkal rosszabb játékost szerződtetni, akivel hosszú távra lehet tervezni, akkor azt mondanám menjen. de jelenleg arra sincs ötletem, ki lehetne a jobb hátvédünk. Talán Srna, de róla egyre kevesebbet hallani.

avenger13 2009.06.08. 14:13:01

@Vul-Kahn: hoeness azt nyilatkozta, hogy 50ig fel sem veszi a telefont. én min. 70et kérnék érte. Beckenbuer és Perez is azt nyilatkozta, hogy a világ legjobbjai között van. A Kaiser szerint Cé, Messi, Ribery a 3 legjobb jelenleg, a posztján meg Ribery a legjobb, ezen talán nincs is akkora vita. A probléma az, hogy amikor bl-t nyertünk legalább kapus poszton mi voltunk a világon a legjobbak, volt egy elber, aki ha nem is a világ legjobb csatára, de azért elég toppon játszott, effe meg irányított scholl, sagnol lizarazu, szóval az a csapat az egyénileg is nagyon össze volt rakva.

Jelenleg:
lahm, ribery hasonló szintet képvisel. kapusposzt: haha.
nincs jobb hátvédünk, nincs jobb szélsőnk. Schweini, Kroos valszeg nagyon jó irányítók lesznek, és nem csak arcra hajaznak majd Effenbergre. :) Timoschuk szintén jó választás, Pranjicról még senki sem tudja, hogy hol és mit akar játszani.
Csatárposzton, Toni, Klose jó, Olic, Gomez, jelenleg jó cserék és a BuLiban tökéletesek, de nincs Elberünk.

Ha elengedjük Riberyt óriásit esünk vissza, ez biztos, és ez a két holland nem segít ki a problémánkból. Ramost meg nem adják oda. Ha tudnánk helyette legalább nem sokkal rosszabb játékost szerződtetni, akivel hosszú távra lehet tervezni, akkor azt mondanám menjen. de jelenleg arra sincs ötletem, ki lehetne a jobb hátvédünk. Talán Srna, de róla egyre kevesebbet hallani.

Vul-Kahn 2009.06.08. 15:16:33

@avenger13: Szerintem Pranjic megvételével Hoeness lerendezettnek tekinti a szélsőhátvéd-kérdést (ő lesz a kezdő balbekk, Lahm megy át jobbra). Remélem nem lesz igazam, mert egyrészt Pranjicot nem tartom annyira erősnek, másrészt Lellt még a kispadra sem szabad leültetni, szóval vkit még mindenképp hozni kéne.
Riberyt meg egy az egyben szerintem nem tudjuk pótolni. De talán nem is kell. Az a legfontosabb, hogy ne legyen kutyaütő a csapatban egy poszton sem. Ha ez így lesz, akkor jó morállal, jó taktikával sztár nélkül is elérhetünk nagy eredményt. Mert nekem meggyőződésem, hogy a Barca elleni párharc is csak és kizárólag a Klinsmann-Lell-Oddo trión ment el. Brenot nem említem, ő még sokat fog fejlődni, és ha nincs példátlan sérüléshullám, akkor egy BL-negyeddöntőn úgyse játszik. Szóval a siker kulcsa szerintem: ne legyen balfasz játékos a keretben. Nem Ribery itt mindennek az alfája meg az omegája.

avenger13 2009.06.08. 15:25:38

@Vul-Kahn: ebben igazad van, de ha megnézed a 2001es bayernt, vagy 99eset, akkor igenis voltak nagy nevek a keretben. Nem ő az alfa meg az omega, de jelenleg a legértékesebb játékos a keretben, és ilyenekre szükség van, ahogy kahnra is szükség volt. Szerintem azzal, hogy nincs gyökér a keretben, azzal még nem nyerünk bl-t és jövőre se lesz esélyünk a barca ellen. Igaz, hogy a Klinsi Lell Oddo trión sok ment el, de senki nem gondolta komolyan, hogy mi itt tovább is mehetünk. Esetleg szoros eredmény. a sérülések után meg már ez se. ez jövőre nem változik. Ha jön Sneijder meg Robben a lelátóra meccset nézni.

Vul-Kahn 2009.06.08. 17:46:59

@avenger13: egyetértek veled abban, hogy jó lenne, ha maradna. Nagyon meg fog változni a csapat. A keret, a taktika, a morál, minden. Az ő helyében én még adnék egy esélyt a Bayernnek, mert szerintem sokkal jobbak leszünk jövőre, mint idén.
De induljunk ki abból, hogy megy: van Gaalt ismerve, vszleg 4-3-3 lesz a felállásunk, amiben a szélsőjátékot leginkább csak a szélsőhátvédek jelentenék. Szóval a 3 középpályás közül az egyiknek 10est kell játszania.(A másik 2 nyilván MvB meg Tyimo) Ez lehetne Schweini, ha megkapja a bizalmat, márpedig remélem így lesz, vagy egy új ember (nincs jobb jelöltem Schweininél). Ebben az esetben a Riberyért kapott pénzből vehetnénk kapust, szélsőhátvédet, esetleg csere-középpályásokat is.
Amit nem szabad csinálnunk, az az, hogy marad a 4-4-2, és egy az egyben próbáljuk pótolni Riberyt. Mert az nem fog menni.

Vul-Kahn 2009.06.08. 17:56:36

Csere-jobbhátvéd a láthatáron. Edson Braafheid érkezhet a Twentéből 2 millió euróért. Februárban mutatkozott be a holland válogatottban, igaz, már 26 éves. A büdös életben nem láttam még, mindenesetre Lellnél csak jobb lehet...Nekem mind1 csak húzzon már el innen végre az a szerencsétlen! Nem akarom többet Bayern-mezben látni!

avenger13 2009.06.08. 19:40:21

@Vul-Kahn: hát meglátjuk. a probléma az, hogy ki melyik 3 lesz elől? Toni, Gomez, Klose nyilván nem. másrészt pont emiatt csatárt kell venni. Mert nem udunk előre 3 embert betenni. Az Olic-Toni_Klose sem egy ütőképes hadrend, mert nem tudnak betörni a 16oson belülr, így ha van gaal it is 4-3-3-at akar, kell előre valaki, ha ribery marad, akkor csak jobb szélre, de akkor van 3 felesleges csatárunk. 1 meg játszik. Szóval szerintem a 4-3-3 a jelen kerettel nem megy.

@kroos: sok mindenben egyet értek veled. Riberyvel kapcsolatban nem. A hisztiket meg lehet tanulni kezelni, és egy normális csapatban ezek meg is szűnnek, így nem téma. Pótolni meg tényleg nem tudjuk. ezért kell megtartani.

Nem tudom már hol olvastam, de mindig mulattat, hogy a bayernnek azért kell eladnia riberyt, hogy betömje a pénzügyi lyukat, amit ugye gomez megvétele keltett. az persze senkiben nem merül fel, hogy a real, riberyt kakát és cét akarja egyszerre megvenni. LOL! Az meg mindig elfelejtődik, hogy a blből is vannak szép bevételeink, és a világ egyik leggazdagabb klubja vagyunk!

értelmetlen_nevű 2009.06.08. 19:58:23

@Vul-Kahn: Szerintem Schweinsteiger nagyon kevés Bayern 10esnek.

Nem hiszem hogy, Ribery marad. Már a Real, Barca, MU, Chelsea, Milan is felmerült lehetséges kérőként. Nem hinném, hogy meg tudjuk tartani. Most sokat kaphatnánk érte, szerintem jobb lenne eladni, egy kedvetlen zseni helyett inkább több tehetséges, motivált játékos kell.
Egyébként a legnagyobb igazolás van Gaal, szerintem jövőre még nem lesz reális esélyünk a BL győzelemre, de legalább megalapozhatja a jövő csapatát.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.06.08. 20:26:01

@avenger13: "LOL! Az meg mindig elfelejtődik, hogy a blből is vannak szép bevételeink, és a világ egyik leggazdagabb klubja vagyunk!"

A leggazdagabb _és_ a legzsugoribb klub (a futball Dagobert bácsija), szóval én igencsak furcsállom a Gomezért kidobott harminc millát. Mintha a vezetőség már tudott volna valamit... :)

btw. Ribéry eladása mellett egy érv: a francia erős hozzáállás-változáson esett át az utóbbi fél évben. kedvetlenül még nem láttam játszani, de ha marad, szerintem fogom :P
süti beállítások módosítása