Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétközi jóslatok - Premier League, 28. forduló

2009.03.03. 12:30 pote

Még meg sem száradtak Jamie O'Hara könnyei, máris újabb forduló Angliában. Szörnyű titkot kell megosztanunk Veletek: nem szeretjük a hétközi fordulókat. Sokszor el is felejti az ember, hogy lesz, aztán megörül, hogy dejóestefociatévében, majd rájön, hogy a csaja nem tud róla, és mehet a boltba csokit venni, kompenzálás céljából. Ráadásul, kettőnél több meccset képtelenség megnézni élőben ilyen esetekben. Ennyi panaszkodás éppen elég, hiszen fontos két nap következik a PL-ben. Az Arsenal megpróbál gólt lőni, a Pool nyerni, a Chelsea továbbra is ütni a vasat, a Boró menekülni, a Villa kilábalni a hullámvölgyből. Világraszóló rangadó most sem lesz, de a City-Villa mellett érdemes lesz patakoztatni a United newcastle-i vendégjátékát, és a Blackburn-Evertont is. Tovább után a keddi három és a szerdai hét meccsről.
 
Liverpool - Sunderland 0-0
Szeretnénk, ha Fülöp védene az albánok ellen, és azt is, ha ennek jogosságát este bizonyítaná. Torres ma sem játszhat, vagyis a gólnélküli Pool-produkció nem éppen merész tipp, és még Benitez is megtámogathat minket valami überciki kezdővel. A spanyol csatáron kívül Arbeloa is sérült, míg a vendégeknél többen is most térhetnek vissza kisebb-nagyobb nyavalyájuk után (Cissé, Malbranque, Jones, Tainia). Nem elfelejteni azt sem, hogy a Sunderland pihent a hétvégén. Hogy mégsem vendéggyőzelmet tippeltünk, az annak tulajdonítható, hogy a Fekete Macskák utoljára 1983-ban nyertek az Anfielden.
 
Portsmouth - Chelsea 0-1
A Kékek is olyan csapattal találkoznak, amely hülyére pihenhette magát. A Pompey tíz napja nem lépett pályára. Szerintünk ez most kevés lesz, a Hiddink érkezésétől felfrissült londoniak ellen. Lampardék abban a tudatban lépnek pályára, hogy négy pontra is megközelíthetik a MU-t kedd este, hogy megint olvashassuk mindenfele, hogy vesztett pontok tekintetében. Tavaly ugyanitt 1-1 lett, augusztusban pedig 4-0-ra nyert a Chelsea. Anelka mindkétszer betalált, most is ő fog dönteni.
 
West Brom - Arsenal 0-2
Hétfőn több pszichiáter is megfordult a Highbury környékén. A legkomolyabb analízisekkel próbálták kicsalni a játékosokból az utolsó szerzett góljuk körüli élményeket. Kemény munka volt, Wengernek mintha a fogát húzták volna, amikor ki kellett fizetnie a dokikat, de Birminghamben már látható eredménye lesz. Az Ágyúsok nagy nehezen felfogták, hogy az Olimpicoban idén már csak egyszer fognak játszani, de a Villa sem fogja az összes meccsét megnyerni a szezon hátralévő részében, vagyis veszettül el fognak kezdeni kaparni a negyedik helyért. Gallas sérült, Eduardo és Walcott még nem teljesen fitt, így az Arshavin-Van Persie duón lesz a nyomás. A hazaiaknál hat hét nyolc után tér vissza Greening, erős izgalmi állapotba hozva donnelly szerzőtársunkat.
 
Blackburn - Everton 1-2
A forduló egyik legjobbnak ígérkező meccse. A Rovers már nem kieső, értékes pontokat szereztek az elmúlt hetekben, és nem nevezhető favágófocinak sem, amit játszanak. A szintén jó formában lévő Everton látogat hozzájuk. Moyesékat egész szezonban sérülések hátráltatják, mostanság Arteta pótlását kell meccsről-meccsre megoldaniuk. Hajtós, fordulatos meccset várunk az Ewood Parkban. Ha Fellaini nem kap sárgát, akkor EDDÁt hallgatok a hét maradék napjain.
 
Fulham - Hull 1-0
Hiába lőtt Halmosi győztes gólt az FA kupában, bajnokikon továbbra is mellőzve van. Nem is megy már úgy az újoncnak, mint mikor rendszeresen kapott játéklehetőséget. Már csak kabalából is beküldhetné Brown a mi Petinket, mert a Mikulás még hozott egy győzelmet a Tigriseknek, de azóta semmi. Gera sem a pályán fáradt el az utóbbi időben, de ő legalább néha megszellőzteti a mezét. Azt már nem merjük leírni, hogy benne lesz a Fulham győztes góljában, de talán a pályán lesz.
 
Man City - Aston Villa 2-1
A forduló rangadója. A City otthon bárkit meg tud verni, és a Villa - enyhén fogalmazva - sincs csúcsformában. A hazaiak még azt is el fogják viselni, hogy Bellamy térde nem egészséges. Reméljük, hogy Hughes is észreveszi, hogy Elano jó formában van, forintos labdái vannak, és vele sokkal veszélyesebb a City támadó alakzata. Sportszerű meccset várunk, Ireland duplát, Dunne öngólt és negyedóránként egy biciklicselt Robinhótól - valószínű csak a lelátón. A Villa nagyon fásult lesz.
 
Newcastle - Man Utd 1-3
Giggsék erejét jelzi, hogy simán ki tudnak állni egy viszonylag friss csapattal a Geordie-k ellen is, hiába volt kupadöntő vasárnap. Semmi meglepő nem lenne abban, ha az összes, Wembley-ben öltönyben nézelődő manchesteri focista kezdőként futna ki a St. James' Parkban.
Kértetek, hogy legyen kapott gólja Van der Sarnak, meg különben is ócska poén lett volna 0-1-et jósolni erre a meccsre. Azt ne kérdezzétek, hogy ebből a Newcastle-ből ki képes feltörni a MU védelmét, mert az élet értelmének keresésénél is csak egy 'p'-vel kezdődő négybetűs szót tudunk megjelölni, ami nem a pipa, és nem is a paci.
 
Stoke - Bolton 1-0
Óriási hajrát produkált a Stoke a Villa Parkban. A lendületnek ki kell tartania a Bolton ellen is. A feladat nem lesz egyszerű, mert Daviesék masszív középcsapattá (bár, a mezőny most is hihetetlenül sűrű) nőtték ki magukat. Tippünk, ennek fényében, majdnem egy kakaskodós döntetlen lett, de aztán mégis egy nyugis hazai győzelem mellett döntöttünk.
 
Tottenham - Middlesbrough 1-2
Itt meglepetést érzünk. A Spurs lelki mélyponton van, és nem hisszük, hogy szerdára fel lehet rázni a társaságot. A Borót Xabi Alonso elindította a lejtőn felfelé, amit _benito kérésére emelkedőnek fogunk mostantól nevezni. Keane hiába szerzi meg első gólját régi-új csapatában, Tuncayék az utolsó negyedórában megfordítják a meccset, mert arra már hullák lesznek a hazaiak.
 
Wigan - West Ham 1-0
Csak erős idegzetűeknek.
 
Vendégtippelőnk giacomo lesz, aki kissé sportszerűtlenül a kommentek közé üvöltötte be a megfejtést, de mivel drosiiinak dedikált Rooney mezt, imicinek meg egy elégetett Spurs sál hamuját küldte el tegnap este, így életben hagytuk, és tippelhet. Kicsit merésznek tűnő tippjei:
 
Liverpool - Sunderland 3-0
Portsmouth - Chelsea 2-1
West Brom - Arsenal 1-0
Blackburn - Everton 0-2
Fulham - Hull 1-2
Man City - Aston Villa 2-2
Newcastle - Man Utd 0-1
Stoke - Bolton 1-1
Tottenham - Middlesbrough 2-0
Wigan - West Ham 1-2

142 komment

Címkék: üveggömb premier league pl tippverseny beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr86977280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Woland 2009.03.03. 20:31:06

az se semmi azert hogy van Persie padozik az Arse-ban! : )

crouchy 2009.03.03. 20:31:34

a csatárainknál már csak a cserepadunk erősebb.. Aggert mi a büdös lófaszért nem játszatja ez az állat? Carragher jobbszél, Agger Skrtel középen, Mascha alonso helyén, alonso cserepadon máris szebb lenne.

crouchy 2009.03.03. 20:32:44

@Woland: miért pedo papa megint betett vmi 15 évest a kezdőbe?

ZenZo 2009.03.03. 20:34:28

@undertow: @Woland:
me culpa, nincs a környéken se. De Anelka sem (lábfájása van...), Malouda kezd. Quaresma pad. Érdekes.

crouchy 2009.03.03. 20:36:54

jahogy Agger sérült. Mondjuk általában akkor is igaz amit mondtam.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.03. 20:37:44

Mascherano bizony.

@crouchy: Aggernek "hátsérülése" van, de ne félj, hamarosan ki fog derülni, hogy Darbynak, a tartalékcsapat remekül teljesítő jobbhátvédjének is "hátsérülése" van.

badblood 2009.03.03. 20:39:09

Liverpool-Sunderland 0:0

Eh, be szép is lenne... :))
Nemcsak Fülöp miatt... :))

És kívánom Van der Sar-nak, hogy ne kapjon gólt. És a szarkáknak is drukkolok, hogy ők se... :))

crouchy 2009.03.03. 20:42:49

@badblood: ennyire utálsz gólokat látni?

crouchy 2009.03.03. 20:46:14

Mit csinál a Fratton parkban 10 katona?

undertow 2009.03.03. 20:49:21

@wilco:
igen, én is erről beszéltem.

és a kezdő alapján igazunk is van :)

rowi 2009.03.03. 20:54:02

te jó ég, mi ez a mez a Chelsean...enyhe hányinger...

Viszlat 2009.03.03. 20:58:20

WBA - Arsenal 1-1 a 7. percben... hoppá!

wilco 2009.03.03. 21:25:43

@Viszlat: ki más törné meg az arsenal gólcsendjét ha nem az isteni tehetségű Bendtner?!

Viszlat 2009.03.03. 21:31:58

@wilco: még duplázik is, csak, hogy még viccesebb legyen.:))

ZenZo 2009.03.03. 21:36:10

esküszöm besz*rok, mi mostanában ez a hülye divat, hogy a szögletet nem engedik tovább, és félidőt fújank? Már nem az első ez a szezonban

Ferguson 2009.03.03. 21:37:29

P'mouth - chelsea és pool - S'land: egyelőre jóóóóó :)

ZenZo 2009.03.03. 21:37:59

a meccs egyébként érdekes, szakad az eső, sok a hiba ezért, sok nagy Chelsea helyzet, de a legnagyobbat Cechnek kellett fogni. James persze épp jó formában van... a lábfájós Anelka helyén játszó Malouda meg persze nem.

Viszlat 2009.03.03. 21:43:08

@ZenZo: az elég vicces volt, hogy a Portsmouth 3 méterről nem tudta bevakarni a labdát... Én azon csodálkozom, hogy viszonylag támadó focit játszik a Pompey, valami olyasmit vártam tőlük, mint a tavaly FA kupa elődöntőben.

rowi 2009.03.03. 21:46:48

teljesen jó meccs a Pompey-Chelsea...James bezzeg pont most hasít, Drogba meg még (mondom még) lemarad/kihagy mindenről/t

ZenZo 2009.03.03. 21:47:59

@Viszlat:
igazából az első öt percet leszámítva nem olyan nagy támadófoci az... de tény, hogy két nagy helyzetük volt, az egyiknél Cech fogott nagyot, meg volt ez a kavarodás, de mi legalább négyet lőhettünk volna. (hozzáteszem jó lenne lassan betalálni, mert nagyon szenvedős lesz a vége)

crouchy 2009.03.03. 21:51:08

Láttátok amit én láttam??? Pool-S'land, 30. perc: Albert Riera egy lövőcsel után, jobb lábbal kapura rúg!!! Amúgy ezen kívül még N'gog is pozitív csalódás egyenléőre. 2. félidőt nem nézem, remélem ez mad segít.

mann 2009.03.03. 21:54:13

45 perc után muszáj leírnom: Fülöp nagyon jó!
Magabiztos, megbízható teljesítményt nyújt. Mikor kellett, hozta a bravúrt is Riera megpattanó lövésénél. Volt egy kis bizonytalansága egy beívelésnél a félidő végén, de azt kell mondjam, eddig minden fényezést megérdemel.

Viszlat 2009.03.03. 22:01:20

@ZenZo: hidd el, ahhoz a meccshez képest ez kifejezetten támadófoci. :)

ZenZo 2009.03.03. 22:04:57

@Viszlat: persze, emlékszem arra a meccsre. De otthon vannak és esőben bárkinek lehet esélye.

Viszlat 2009.03.03. 22:14:23

Szegény Fülöp... esélye sem volt, Gerrard és Ngog teljesen tisztán maradt.

rowi 2009.03.03. 22:17:27

húbazz mit hagyott ki a Pompey...

rowi 2009.03.03. 22:26:42

Drogba...na végre:D

mann 2009.03.03. 22:27:48

Kellett nekem Fülöpöt dícsérni.....

Ferguson 2009.03.03. 22:32:58

P'mouth - chelsea és Pool - S'land: most már nagyon nem jóóóó :( Így kénytelenek leszünk mi is nyerni holnap :D Glory ManUtd

Ferguson 2009.03.03. 22:33:55

Fülöp szánalomkupac volt, amit művelt...

ZenZo 2009.03.03. 22:41:47

Na vége, izzadós 0-1 lett, de meglett, és ez a lényeg. Hiddink beállt ezekre az egygólos győzelmekre, de nekem ez jó :)

A Juve meg kikapott a Laziotól...

borgh 2009.03.03. 22:42:56

Kérdésem, hogy nem volt-e Malouda (nem tétlen) lesen?

Ferguson 2009.03.03. 22:50:28

@alnyuszi: én is ezen gondolkoztam. Kétségtelen, h lesen volt és szerintem akadályozta is vmennyire a kilátást james elöl, de megadható gól volt. A pompey védelme qúrta el, drogba közelében nem volt ember. Kérdéses, de megadható gól. Szigorú bíró nem adta volna meg...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.03.03. 22:56:37

Pote, rögtön az első nap egy telitalálat, meg egy gólarány-találat, egyelőre nem adsz sok esélyt :-D

borgh 2009.03.03. 23:00:38

Akkor egyetértünk.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.04. 00:40:26

@imici77:
ennyire zavar, hogy a Rómának szurkolok, aszittem már túltetted magad rajta.
tudok jó specialistát ;)

bög 2009.03.04. 02:35:11

@Ferguson: mit csinált fülöp a második félidőben?

Republik of Mancunia 2009.03.04. 08:46:58

jé csoda történt, a big4 másik 3 tagja mindegyike nyert, ilyenre nem volt példa hónapok óta.
Ma rajtunk a sor és a 3pont nem marad el. Megerőltetés nélkül nyerünk majd 3-0ra és majdnem visszaáll a rend. Azért csak majdnem mert még mindig lesz egy meccshátrányunk. De nem baj, így végig szorosnak tűnik a bajnokság, legalább nem fullad unalomba. Mert ha azonos meccsszám lenne végig akkor ez a 10pontos előny unalmassá tenné a bajnokságot, így hogy mindig van elmaradt meccsünk, olykor kettő is, lehet mondani hogy milyen szoros, meg hogy van esély befogni a Unitedet. Hehe. Ennyire simán utoljára 2000-ben nyertünk bajnokságot mint idén. Nincs ellenfél.

ZenZo 2009.03.04. 10:53:46

@Ferguson: @alnyuszi:
a gólnál Malouda les-nem les dolgát nem tudom, mert nem rémlik, s melóhelyen videjót nem lehet nézni, mert le van tiltva, de sikerült érdekes bíráskodást kifogni tegnap. A Pompeynak ha nem akarták, akkor is befújt mindent (néha még a hazaiak is meglepődtek, olyanokat), volt egy rakás durva szabálytalanság, de lapot nem adott, szóval ha les is volt, a gólt számon kérni nem lehet. A mérkőzést százezer helyzetünk ellenére nem mi nyertük meg, hanem a Pompey b*szta el, a gól meg megadható volt, ez tuti (nem rémlik, hogy a hazaiak annyira reklamálták volna a lest). Nem tesszük ki a vitrinbe nyilván a győzelmet, mert már az első félidőben négyet kellett volna vágni (a lehetőségek megvoltak hozzá), és eldönteni már ott a mérkőzést. Cechnek sokat köszönhetünk... De ha les is volt, a bírók által elvett pontokért ennyit igazán megérdemeltünk.

badblood 2009.03.04. 11:01:37

@crouchy: igen, van, hogy utálok gólokat látni :))

badblood 2009.03.04. 11:13:12

Kétségtelen, hogy Malouda lesen volt Drogba lövésének pillanatában, ám, ha ő nincs ott, akkor is a saját védője -tán Johnson- zavarta volna Jamest a kilátásban, bár meggyőződésem, hogy a kapus mindentől függetlenül látta rendesen Drogbát is, ill. a labdát is...

eyeofodin85 2009.03.04. 11:35:17

Ez itt tényleg érdekes kérdés, hogy mennyire zavarta Malouda a kapust és ez alapján megítélni egy lest. Ez a zavarás kérdése legalább olyan bonyolult mint amikor egy játékos az alapvonal mögé került (olasz-holland) és ott megítélni a lest. Bár úgy tudom, hogy ezt most valahogyan rendezték.

Strigo 2009.03.04. 19:14:46

Tud valaki működő streamet a PL-hez? Este nézném a Unitedek meccsét, de a köcsög Sky a Blackburn-Evertont adja.

Viszlat 2009.03.04. 20:41:57

@Strigo: telepíteni kell egy 3 megás plugint, de utána böngészőből megy és jó minőség. :)

Jo_Jo 2009.03.04. 20:56:53

Benne volt már egy van der sar potya a szezonban, ő is ember ezt is megtudtuk...

Viszlat 2009.03.04. 21:08:39

@Jo_Jo: borítékolható volt, hogy egy hihetetlen sorozat így ér véget. :)

Rooney meg simán király. :)

mann 2009.03.04. 21:19:18

Atyaég! VDS gólt kapott!!!
Mivé fajul ez a bajnokság?!?! :)
Veszélyesen kontrázik a Newcastle, de remélem mi még veszélyesebbek leszünk.
Fél óra után meg kell jegyeznem, hogy makkozgat a hátsó alakzat, Vidát kissé bizonytalannak érzem és VDS-t is.

lonicera 2009.03.04. 21:32:14

ti ezt hol nézitek? nekem nem működik a linkelt patak:( pedig szeretném nézni, csak ES2 a City meccset adja, az meg nem érdekel

mann 2009.03.04. 21:37:47

Taylor tatyula C-nek. Egy sárgát mindenképp megért, bár nem nagyon tudom mire vélni magát a mozdulatot.

Viszlat 2009.03.04. 21:39:18

@mann: hja, de már megint minek kellett utána az arcfogós-fetrengős mutatvány ronaldo-tól... önmagában is gáz volt amit Taylor csinált, ha meg CR azt hitte, hogy ha műsort rendez akkor pirosat kap, akkor álomvilágban él.

Ferguson 2009.03.04. 21:42:24

Húúú vazze :S Nem lesz sétagalopp ez a meccs. Annak azért örülök, h sikerült hamar kiegyenlíteni és átvenni az irányítást, emiatt a szünet épp nem jött jókor. Ezt a meccset egyszerűen meg KELL nyerni, nincs mese, nem olyan jó ez a newcastle védelem. Az elején megleptek minket, v d sar hibázott a gólnál és a védelmet is szétkontrázták párszor :( Berbatov gyengén játszik sajnos, rooney kevés segítséget kap tőle egyelőre, a középpályára behoznám giggs-t v scholes-t, ha nem tudunk lőni még egy gólt az első 20 percben, mert fletcher és park kevesek támadásban egyelőre... Go MU

lonicera 2009.03.04. 21:50:22

@mann: köszi:) Glory ManUtd!

mann 2009.03.04. 21:52:15

@Viszlat: ezt adom. Nem jatagánt használt Taylor a művelethez és még csak nem is pallost, így C feje a helyén maradt. Lehet, hogy Taylor egyik markáns alkarszőre sebezte fel Ronaldo hamvas arcát :)

Strigo 2009.03.04. 22:26:08

***** tele van, hogy előfizetek Sky Sportsra is, Setantára is, de ha ezek nem adják a meccsemet, akkor streamelnem kell. Amit fél óra után leállítanak a PL-jogok miatt. Ha meg találok másikat, az kínai, vagy "vajon gól lett-e a helyzetből" üzemmódban néha leáll fél percekre.

Eboué 2009.03.04. 22:38:45


Ez a suttyó AYoung jól rábaszott

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.04. 22:42:52

akármi lesz a bajnokság vége, a villa szurkerek jegyezzék meg ezt a szezont, mert soha ekkora mákjuk nem lesz a PL-ben, mint amit most futnak.

azt, h nem adják vissza a labdát 0-1-nél, amikor a bíró a villa játékos esetleges sérülése miatt állítja meg a játékot, az egyszerűen minősíthetetlen.

COME ON GUNNERS!!!!

ps: Woland, üssétek meg legközelebb a villát! thx! :)

questra 2009.03.04. 22:44:04

Remélem, a Manchester megnyeri már 2-1 -re, nem láttam a végét. :-(
A Tottenham 4-0 -ra vezet, és még van 10 perc.

Ferguson 2009.03.04. 22:47:04

IIIIIIGGEEEENNN!! Húú de kellett ez a 3 pont... Egy vmit nem értek: a Mester miért nem cserél hamarabb néha?! Glory ManUtd

mann 2009.03.04. 22:53:02

Megvan a három pont a keményen játszó Newcastle ellen.
A középpálya nem volt túl acélos és a védelem sem, de így is hozta a meccset a MU. Egy hiba elég volt Taylortól.

Lencse. 2009.03.04. 23:07:45

Fasza kis meccs volt a ManCity-Villa. Friedel kibaszott jó kapus, a City pedig negyon szépen játszott helyenként, SWP hülyét csinált a birminghamiekből.

(a lángológitárokon hozzászóltam egy "Bugyikék jelen" c. cikkhez, amikor a radarban megláttam ezt a címet, azt hittem, a City meccs beharangozója. :)) )

spigo 2009.03.04. 23:07:56

@imici77: eleg kemeny 3 meccse lesz a Villanak
Spurs, Pool, MU

Most lesz eselyetek beerni oket!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.04. 23:24:20

@spigo: sajna nem szabad így megközelíteni a versenyfutást, mert mi is megyünk a mu-hoz és a pudlihoz is. Kell még "meglepetésszerű" villa bukás, h beérjük őket.

Woland 2009.03.04. 23:25:17

no ez kiraly volt : ) vegre egy meccs ahol szinte csak a golkulonbseg miatt kellett izgulni!

Robbie Keane 1 gol, 2 golpassz, na meg a maradek golban is vastagon benne volt. Persze igy is kihagyott ketto ordito helyzetet, de most valahogy nem lehet nagyon szidni : )

Zokora jobbhatvednek is jo - persze ezt eddig is tudtuk. meg azt is hogy Modric egy isten.

Lennon meg vasarnap utan most is valami elkepesztoen nagyot jatszott. Csak most meg a golok is jottek.

Amugy az utolso harom gol szepsegdijas volt - ajanlom minden muertonek! : ) Kifejezetten az utolso - szepen elkisertuk a labdat a kapuig, becsongettunk, elkoszontunk udvariasan - nagyszeruen gyonyoru volt!

A Sunderland es a Villa idegenben azert kemenyebb dio lesz...

United82 2009.03.04. 23:57:05

Hát 11.-ik győzelem. Pedig ez a mai roppant gyenge volt:) ÉS még VDS is hibázott:) De ez a castle annyira gyenge volt hogy ez is belefért:)
Amúgy ebből a 11győzelemből kb1x játszottunk jól (chelsea elleni 3-0) 2x közepesen jól (wba 5-0,fulham 3-0), a többi meccs?...hagyjuk:) De nyerünk folyamatosan úgyhogy nem érdekel:)
Amúgy én sem értem Fergiet hogy miért nem cserél hamarabb, a kpályára a 70.percben simám jöhetett volna Giggsy,Scholes,Anderson 3as valamelyike hogy kicsit tartsuk a labdákat, mert elszúrtuk őket állandóan. És elől is sokkal hamarabb kellett volna Berbát lehozni, akinek a gólján kívül egy jó megmozdulása nem volt....igaz az 3 pontot ért:)

spigo 2009.03.05. 00:07:08

@imici77: persze, ez igaz
en arra gondoltam, hogy ha most megelozitek az nektek nagy lokest nekik meg onbizalomvesztest adhat.

spigo 2009.03.05. 00:08:14

@spigo: "onbizalomvesztest adhat"

ez szep... megyek aludni :)

Woland 2009.03.05. 06:12:48

aztakurva Vidic mekkora taho : )

"agricultural lunge" - igy irtak le a Match of the Day-ben ahogy lekaszalta Martinst a tizenhatoson. : )

itt lehet latni/hallani:

vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=53509752
(ugy a negyedik perc kornyeken, ha meg nem szedtek le)

persze Martinst se kell felteni, a masodik felidoben izombol jaromcsonton konyokolte a szerbet - az se tunt eppen veletlennek. Cenek is odabasztak egyet a pofijara (bele is halt ahogy szokott, tobb elete van mint egy macskanak).

a Newcastle szerintem egy pontot legalabb megerdemelt volna. nagyon nagyot jatszottak, hogy egy gollal meguszta a United az valami hihetetlen. kivaltkepp hogy Vidic-nek ennyire szar napja volt es raadasul VdS is most akarta megmutatni hogy tulajdonkeppen nem tobb egy nagyon jo kapusnal a sok kozul. (hihetetlenul dadogott a keze.)

mindettol fuggetlenul ezzel a meccsel mar szerintem is megnyerte a United a bajnoksagot. ha otthagytak volna ket-harom pontot Newcastle-ben akkor esetleg a Chelsea meg befoghatta volna oket, de igy mar kabe annyi eselye maradt a keknek mint a Tottenhamnek a hetedik helyre : /

szoval gratula az aranyhoz.

mann 2009.03.05. 06:39:58

@Woland: VDS gólt kap négy hónap után a bajnokságban és már megy is a kritika? wow :)
Nem volt jó napja tegnap a MU hátsó alakzatának. VDS-n nagyon látszott a kihagyás, Vida pedig tőle szokatlanul makkozgatott. Bizonytalan volt az egész védelem. A győzelem azonban megérdemelt volt, mert így is legalább 2-3 gól maradt a srácok lábában, vagy épp Vida fejében :).

A Spurs télen vett új igazolása nagyon jól nyomta. Szinte úgy érezte az ember, hogy már évek óta a csapatnál van..... ;)

spigo 2009.03.05. 09:27:39

@mann: Azert a MU egy szot sem szolhatott volna ha a felido 3-1 es nem nekik...

@Woland: Vidic meg azt csinalta, mint egy vedonek kell ilyen szituban. 1-0 az ellennek es ha nem allitja meg Martinst valszeg 2 sima es akkor rohadt nehez nem otthagyni pontokat mar. Bar tuti, hogy jobb meccs lett volna az utolso egy ora... :)

Ferguson 2009.03.05. 10:55:19

@spigo: "Azert a MU egy szot sem szolhatott volna ha a felido 3-1 es nem nekik..." - már bocs, de miről beszélsz? Ha már így nézzük, akkor inkább 2-2, mert volt az a martins lövés, ami centikkel ment mellé és vidicsnek a fejese, amit kb. egy méterről föléfejelt. A manchester az egyenlítő gól után teljesen átvette a kezdeményezést, nem tudom hol láttál két gólt a newcastle-ben, ami bennük maradt a félidőre... ManUtd 4ever

spigo 2009.03.05. 11:47:20

@Ferguson: volt meg a Vidic - Martins igazas a tizenhatos elott meg a szoglet mikor Vds rosszul oklozott

Jogos, a Vidic felszabadito fejet elfelejtettem :)

Felre ne erts, kurvara orulok, hogy nem igy alakult! ;) de nekem meglepoen enervalt volt tegnap a vedelmunk

Ferguson 2009.03.05. 12:06:10

@spigo: jah, h manutd drukker vagy? Szóljál testvér, mindjárt másképp szólok hozzád hehh :) A V d Sar rosszul öklözés után szerintem nem volt közvetlen veszély, mert a csóka képtelen volt kapura fordulni, a vidic - martins eset meg szerintem a második félidőben történt, de javíts ki, ha rosszul emléxem... Én is qrvára örülök :D és szerintem is szertelen volt a védelmünk, de csak az első 20 percben. Aggodalomra okot adó jeleket a védelemmel kapcsolatban már a ligakupa döntőn is láthattunk (evra igencsak bajlódott lennon megfogásával stb.), remélem ezeket sikerül kijavítani a fulham elleni meccsig, de főleg a BL visszavágóra, mert ott nem nagyon kéne gólt kapni. Persze, nem várhatjuk el, h a védelem annyira jól muzsikáljon, h az ellenfélnek helyzete se legyen... Én azt sem bánom, ha visszaállunk a schmeicheli rendszerre, miszerint rúgjunk mindig eggyel többet, mint az ellenfél, de ahhoz fel kéne javulni helyzetkihasználásban. Üdv neked és Go MU!

United82 2009.03.05. 12:09:32

@Ferguson:
a bajnokságban kezdünk ráállni.
Sokáig elég volt az 1-0. Most 2x is kaptunk egy-egy gólt, így löttünk kettőt:)
Amúgy szerintem a pálya talaja miatt volt olyan bizonytalan a védelem. De látható volt hogy ahogy a hó olvadt egyre magabiztosabbak voltunk és a második félidőben már minden klappolt-legalábbis védekezésben.
A Vida-Martins eset szerintem még 1-0nál volt...de az első félidőben az tuti.

spigo 2009.03.05. 12:30:06

@Ferguson: rosszul emlekszel ;)
de en is az elso fel orat hoztam fel, mint kritikus idoszak a meccsen

masreszt ha a Samp meg tudja verni az Intert 3 simara, akkor nekink sem kell, hogy gond legyen :))

Ferguson 2009.03.05. 12:40:39

@Rooney82: "A Vida-Martins eset szerintem még 1-0nál volt...de az első félidőben az tuti." - oks, elfogadom. Amúgy a meccs végén is volt még egy vidic-martins tandem, ahol büntit reklamáltak a hazaiak, szal a két jómadár többször is összecsapott :) @spigo: "...akkor nekink sem kell, hogy gond legyen :))" - úgy legyen, bár én erre azt mondom, h hol az az 1-0 ide?! :O :D Üdv nektek

badblood 2009.03.05. 13:01:51

@mann: Jó volt ama mozdulat, csak egy bökő hiányzott Taylor kezéből :))

Republik of Mancunia 2009.03.05. 13:09:26

Helyreállt a rend, illetve még nem , mert nincs meg a tíz pont előny. De jövőhét végére a Pool ellen már meglesz a 10 meccshátrányban is.
Ez a Bennett egy komplett idióta. Annyira szerette volna hogy nyerjen ez a fos newcastle. És elnézni két ilyen nyilvánvaló tizenegyest meg kiállítást.De már megszoktam hogy fújnak ellenünk. Az elmúlt 3hónapban elvettek tőlünk 6-7szabályos gólt és akkor hogy hány 11est nem adtak meg nem is beszélek. De hát nem sokra meg vele az FA, mert ütünk mindenkit. Április közepén-végén már bajnokok leszünk. Erről ennyit.

ZenZo 2009.03.05. 13:28:25

@Rooney82:
"Amúgy szerintem a pálya talaja miatt volt olyan bizonytalan a védelem. De látható volt hogy ahogy a hó olvadt egyre magabiztosabbak voltunk..."

Ezzel kapcsolatban csak 1 kis statisztikát had osszak meg veled: (tudom, semmit nem magyaráz meg, de beszédes) ti vagytok a legjobb téli csapat az elmúlt öt év alapján.

"We waved goodbye to the yellow ball last weekend and, in turn, welcome spring. Manchester Utd are overall 'winter ball' league leaders in the five years it has been used, with total of 203 points and goal difference of 128."

---Team------Pts-------Gd
1. ManUtd----203------128
2. Chelsea----182-------89
3. Liverpool---159-------72
4. Arsenal----151-------63
5. Everton----148-------37
6. Spurs------126-------27
7. Villa-------123-------12
8. Bolton------112------ (-6)

Majd Blackburn 108/-3; Newcastle 100/-37; Citeh 99/-2; Boro 96/-21; Fulham 92/-25; WHU 88/-13; Pompey 84/-48; Wigan 81/-25; Charlton 61/-21; Birmingham 51/-16; Sunderland 41/-36; WBA 40/-38; Reading 39/-4; Sheffield 24/-6; Stoke 16/-12; Southampton 14/-9; C.Palace 14/-10; Norwich 14/-19; Watford 13/-19; Hull 9/-17; az utolsó pedig a Derby 3 pont -25 gk.

United82 2009.03.05. 13:38:02

@ZenZo:
lehet hogy így van sőt valószínüleg:)
de tegnap akkor is azt láttam hogy az elején amíg a fehér hóréteg látszott addig nem találtuk a ritmust, majd ahogyan az a meccs alatt egyre jobban eltűnt, egyre magabiztosabbak voltunk hátul. Lehet nincs semmilyen összefüggés a kettő között, de szerintem volt:)
Sárga labdával meg azért vagyunk jók mert "időtlen idők" óta télen a Unitednek nagyon megy, főleg a decemberi nagy hajtásban, de ez nem jelenti azt hogy egy havas pályán ne lehetnénk bizonytalanok az elején.

ZenZo 2009.03.05. 13:51:57

@Rooney82:
Namostan nyilván nem arra vonatkozólag írtam én ezt le, hogy hótaposóban ti vagytok a legjobbak :) Csak hogy alapvetően a hideg, a keményebb talaj, az esetleges olvadt hó vagy eső miatti mélyebb sár (vagy a sárga labda) alapjaiban nézve kedvez nektek. A Chelsea estében pedig azt szoktam volt mondani, hogy a téli rohanásból, a boxing day forgatagából általában rosszul jövünk ki, mégis mi vagyunk a másodikak, igaz, egészen nagy különbséggel. (egyébként a Pompey -48-as gólkülönbsége a legszebb adat :) ).

Viszlat 2009.03.05. 15:02:03

@Republik of Mancunia: nana, azért óvatosan az ilyen kijelentésekkel. :)

Én azt mondom, ha túléljük ezt a mostani iszonyatot (4 hét alatt 9 meccs) és nem veszítűnk 3-nál több pontot, akkor tényleg bajnokok leszünk ismét.

Everred 2009.03.05. 15:18:20

@Rooney82: szerintem egyszerűen elfáradt a Newcastle, az első 60 percben valami iszonytató tempót diktáltak.

Még előfordulhat, hogy a United elhajítja a serleget, jó messzire, aztán megáll, és odahívja a Chelsea-t, hogy nesze, legyen a tietek... de nagy összeget nem tennék fel rá, hogy így lesz. Sőt, még kicsit sem.

ZenZo 2009.03.05. 15:54:55

@kroos:
ez az egész már ott elvetélt, hogy benne foglaltatik az idézet: a The Sun úgy tudja...

ZenZo 2009.03.05. 15:57:03

@Everred:
"Még előfordulhat, hogy a United elhajítja a serleget, jó messzire, aztán megáll, és odahívja a Chelsea-t, hogy nesze, legyen a tietek... de nagy összeget nem tennék fel rá, hogy így lesz. Sőt, még kicsit sem."

Tavaly is így kezdődött. Csak akkor szar volt a gólkülönbségünk. Most nem az. Én azt mondom, bármi lehet még a vége. Az is, hogy úgy nyertek, hogy 15 közte, de lehet még itt izgalmas befutó, és talán nem is lenne baj, ha mondjuk a Chelsea-Arsenal lenne a döntő momentum a végén :)

Strigo 2009.03.05. 15:59:25

@ZenZo: Ez a sárga labdázás marhaság. Azért a United a legeredményesebb csapat télen, mert az ünnepek körüli hajtáshoz általában elég nagy a keret. Olyan statisztika nincs, hogy 26 fokban, vagy szembeszélben melyik csapat a jobb?

ZenZo 2009.03.05. 16:09:18

@Strigo: Persze hogy az. De most őszintén meglepődtél? Egyrészt minden statisztika az valahol, fősulin a stattanárom is úgy kezdte az előadást, hogy a rangsor: kis hazugság, nagy hazugság, még nagyobb hazugság, statiszkia...

Az angolok pedig előszeretettel csinálnak mindenből statisztikát, amihez kötődik az ötös szám. Utolsó öt forduló, 5 év, 5 bármi.

Csak ezt mindenki (legalábbis a nagy többség) vágja. De aki nem, annak én is oda írtam a zárójelbe, hogy semmit sem magyaráz meg, de beszédes.

(egyébként ne aggódj, nem is kéne sokáig keresni, hogy gyors kimutatást találjunk arról, hogy a Chelsea a legjobb melegben, mert ott sok az afrikai futballista :) )

Everred 2009.03.05. 16:13:04

@ZenZo: tavaly 28 forduló után 64-61-re állt (pontokban) a két csapat, úgy, hogy a United még ment a Stamford Bridge-re.

Most 65-58 az állás, ráadásul eggyel kevesebb meccset játszottunk. Ha a United produkál pl. egy 6-5-0-ás utolsó 11 kört - amire azért bőséggel képes a csapat -, akkor a riválisoknak az ÖSSZES meccsüket nyerniük kell, hogy GÓLKÜLÖNBSÉGGEL valamelyikük bajnok lehessen.

És azért az túlzás lenne, ha Hiddink 15-0-0-át produkálna a Chelsea élén, ennyire ő sem jó edző :-). Szóval egy nagyon látványos összeomlás kéne hozzá, hogy hasonlóan izgalmas legyen a befutó, mint tavaly.

Viszlat 2009.03.05. 17:14:19

@Everred: nem szép tőled, hogy a Liverpoollal nem is számolsz. ;-)

kroos 2009.03.05. 18:57:47

@ZenZo: Taylor ütése viszont tény.
Amugy teljesen életszerü a dolog.
süti beállítások módosítása