Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A semmiből előtűnő hősökről

2009.02.10. 21:51 _benito

Egyre távolabbról hallik az Inter lassan harsány kacajjá erősödő kuncogása, ha így megy tovább, az üldözők is  jobban teszik, ha egymás felé fordítják inkább figyelmüket, miközben Mourinhóék a fogadóirodák ajánlatait nyálazzák át. A Juventus óriási kandisznóval nyert, a Milannak még ez sem jött össze, úgyhogy most megint a torinóiak vannak előrébb egy leheletnyivel. Jön a Fiorentina is, amelyen átgázolt volna a Lazio, ha nem Frey védi a kapuját, a Roma pedig aljasul rálépett a Genoa tökére, majd hanyatt lökte. A Napoli elfelejtett nyerni, az Udinese most tanulgatja újra, és egyre erősebben érezzük, hogy a kiesők kiléte idén sokkal korábban dől el, mint tavaly.

A Roma szurkolóinak van leginkább örülnivalójuk, csapatuk az élmezőny (bizony, már itt tartunk) tagjai közül a legnehezebb feladatot kapta, és hiába tett meg mindent a figyelemelterelés érdekében a Genoa – még bohócnak is öltöztek – a farkasok legázolták őket a forduló egyik legjobb meccsén. Lehetett volna még a 3-0-nál is durvább, de a lendületben jött rómaiak az egyébként is kizárólag fingfogásra rengeteg futásra használható Taddei hülyesége miatt emberhátrányba kerültek, pedig akkorra Vucsinics a gyengébbik lábával élete egyik legszebb gólját ragasztotta Rubinho kapujába, és szegény Cicinho is szépen fejezett be egy támadást azzal a lábával, amelyik nem sokkal később feladta. Személy szerint simán kiállítottam volna Mexest is, de végül kiegyenlítődött a létszám, Sculli húzta el Totti lábát. (Csak mi látjuk úgy, hogy Totti és Del Piero pont ugyanolyan pofát vág, ha hozzáérnek?) A lényeg, hogy jön a Roma, és nem is érdemtelenül, a megtett út hossza miatt pszichés gondjaik biztosan nincsenek, hamarosan csatlakozni is fognak az Intert hasztalan üldöző kettőshöz. (Roma-Genoa 3-0)

Az Inter leccei kirándulása csak a második gólig volt szoros, addig sem nagyon. Csak nehogy így járjon az egész bajnokság, mert az senkinek nem lenne jó, de ez egyelőre valószínűleg a legkevésbé sem érdekel senkit Milánóban – egyik felében sem. Mourinho a gyengébb csapatok ellen várhatóan meg fogja kockáztatni plusz egy támadó középpályás bevetését, ha kell, akkor az egyik csatár kárára, és nagyon jól is teszi, mert ezzel már egy Inter-erősségű kerettel rendelkező csapat úgy vágtat át a resztlin, hogy lassítania sem kell – miközben ugye az üldözőkből hülyét csinálnak a tabella alján porosodó csapatok is. Santon sokkal jobb megoldás, mint akár Chivu, akár Maxwell, a jobbszél is megoldott, az Internek pedig még csak brillíroznia sem kell ahhoz, hogy révbe érjen. (Lecce-Inter 0-3)

Ronaldinho talán már fel is adta egy kicsit. Egyébként nagyon nehéz lehet most Ancelottinak összeállítani a csapatát, van itt mindenféle játékos, mégsem akar összeállni a dolog, egyedül csak annyi biztos, hogy Ronaldinho játékát nem bírja el a csapat roskadozó védelme. Gattusót nem tudja helyettesíteni sem Flamini, sem Ambrosini, így fordulhat elő, hogy a tökutolsó – egyébként jó formában lévő – Reggina úgy visz el egy pontot a San Siróból, hogy az utolsó percben még labdája van az 1-2-höz. Nem akarjuk megmondani a magát aranyakkal roskadásig telepakolt edzőnek, hogy mit csináljon, de Beckham képes lenne átvenni Pirlo (lassan másfél éve) árválkodó posztját, ehhez persze az kell, hogy Milánóban maradjon. De mi lesz Ronaldinhóval? Egyelőre a bűnbak hálátlan szerepe néz ki neki. (Milan-Reggina 1-1)

Most Poulsennek kellene szobrot ácsolnunk, mégsem őt fogjuk kiemelni, hanem Amaurit. A brazil valami elképesztő mezőnymunkát végez az ellenfél térfelén, ami elsősorban azért fontos, mert a jelenlegi Juventusnak az is gondot okozna, hogy az NST csapata ellen többet birtokolja a labdát, ennek pedig egyenes következménye, hogy beszorul a csapat. A cataniai győzelem után szegény Terlizzi mellett Iaquintát sajnáljuk nagyon, aki egyszerűen nem tehet róla, hogy kicsit túlpörgött. Szögezzük le ugyanakkor, hogy egy sima ikszes meccset nyert meg a Juventus, ami a körülmények ismeretében elismerésre méltó, bár a pályára helyezett teljesítmény láttán viszonylag kevesen pattantak a juvestore.it-re, hogy relikviákat vásároljanak. A legóember most nem érte be semmittevéssel, ezúttal egy büntetőt is összehozott a saját tizenhatosán belül, szerencséjére Morganti csúnyán benézte az esetet. Viszont 50 percet vállalt Camoranesi, legközelebb már talán 80-at is tud, és végleg elfelejthetjük, hogy valaha volt egy Marchionni nevű játékosa a Juventusnak. Tovább marcangolnánk egy gondolat erejéig egy korábbi megállapításunkat is: Buffon már visszatért annyira, hogy elképesztő védéseket tudjon bemutatni, de a labdával valahogy még nincsenek nagyon jóban. A Catania gólja előtti akciónál az egy évvel ezelőtt Buffon a levegőben ellenőrizte volna a labdában uralkodó nyomás helyes voltát, mielőtt a járomcsontjával ötöt dekázva kibikázta volna a mezőnybe. (Catania-Juventus 1-2)

Ahhoz képest, hogy a Lazio szinte az egész meccsen emberhátrányban játszott, a győztes Fiorentina egy barackot érdemelt a kobakjára, semmi többet. Ha 73 perc emberelőny után mindenki Freynek akar fizetni egy sört a meccs után, akkor ott komoly bajok vannak, ezeket sikerült most ideig-óráig elkendőznie a liláknak Gilardino gilardinós góljával. Az, hogy a Fiorentina most ott van az élmezőnyben, leginkább mégsem a zseniális kapusnak, vagy a csatároknak köszönhető, hanem Montolivónak. (Fiorentina-Lazio 1-0)
A Palermo megelőzte a tabellán a Napolit. Ez a kijelentés súlyos tartalommal bír, ugyanakkor mutatja azt is, miért az olasz bajnokságot a legnehezebb végigdarálnia egy csapatnak. A Napolinál már több ez, mint egyszerű lépéstévesztés, a szicíliaiak ugyanis elég simán gyalulták őket be, a két csodaszép gól mellett (Hamsiké sem volt csúnya) rúghattak volna még hármat. (Palermo-Napoli 2-1)

Furcsa egy csapat ez a Sampdoria, nem is lennénk nagyon meglepve, ha Cassano egy nagyot legyintve otthagyná a büdös francba az egészet, mert amit idén mutatnak, az elég reménytelen. A téli igazolások egyelőre sehol nem villognak, Ferri óriási hibájából jött közelebb a Siena, Amoruso pedig akár a vendégek győztes gólját is bepofozhatta volna a végén. (Sampdoria-Siena 2-2)
Nem sokan fogadtak arra, hogy a Cagliari otthon kap ki az Atalantától. Akik mégis, azok nagyot kaszáltak. Nem célozgatunk semmire, csak úgy megjegyeztük. (Cagliari-Atalanta 0-1)
Sancheztől a felvezetés alapján valami hasonlót vár mindenki, mint amit a Bologna kárára elővezetett az utolsó percekben. A Bologna most nem úszta meg, meg hát egyébként is: döntetlenekkel nem lehet elszakadni attól a kellemetlen szagtól, ami a táblázat alsó részén terjeng. (Udinese-Bologna 1-0)
És ugyanez áll a két kiesőjelöltre, a Chievo harcosan ráment az egy pontra Torinóban, de ezzel egyikük kispadján sem lett szebb az élet. A két csapatnak egyelőre igen jó esélye van, hogy kéz a kézben alászálljanak, pedig a Chievo hat, a Toro pedig négy fordulót tudott le veretlenül. (Torino-Chievo 1-1)

138 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr74935740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.AT 2009.02.11. 12:48:12

@Gabez: Igyekszem az önirónia hangját kihallani a szavaidból és a mögéjük írt smiley-ból, de ha esetleg nem sikerülne, már most leírnám halkan a tényszerűségek tisztán látása érdekében: Sissoko olyan saccperkb 3 klasszissal jobb játékos, mint Muntari. :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.11. 12:51:23

@popp: Ne sértődj meg, de úgy nyilatkozol a Roma-ról, mint abban a bizonyos telefon reklámban, "nem, én szeretlek jobban, de én 10x annyira szeretlek.", mi pedig a hallgatóság vagyunk. :))
@montipájton:
Ez egy elég jó írás szerintem, a foci kezdeteiről.
www.mlsz.hu/felnottkepzes/hirek/20071022jatekrendszer_fejlodese.php

Foci csel meg trükk? Mit szólnál, ha újra bevezetnék, hogy csak visszafele lehet passzolni, mint a rugbyben? :))

Mr.AT 2009.02.11. 12:54:39

@_benito: Kivételesen most nem anyázok a cikk miatt, egész korrekt lett, pusztán egy halk köhintés: "sima ikszes" meccs a 13. perc után lett a Catania-Juventus, miután leküldték Iaquintát, addig "simma kettes" meccs volt.

Amúgy pedig fasza dizájnos új nyakkendők jöttek a juvestore.it-n, amikből rendeltem is a hétvégén - kivételesen nem csak azért, hogy rádcáfoljak. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.11. 13:04:18

@Great Cornholio: Miért sértődnék? Valakinek nem árt ellensúlyoznia azt a partalan Inter vs Juve vitát ;-), ami legtöbbször itt fogad. És elmondom századszor is, hogy a hétvégén három kivételesen szép gólt rúgtunk.

Meg aztán ti sem szoktatok fukarkodni a jelzőkkel, amikor Ibrahimovics betalál. Szóval nézd el nekem, hogy fényezem a kedvenc csapatomat, miközben te a Juve javára és az Inter kárára elnézett bedobásokat strigulázod ;-).

Ipa 2009.02.11. 13:27:41

Azért tegnap az is döbbenetes volt, hogy Pirlo milyen szar, azzal együtt, hogy Grosso gólja az ő érdeme, és a fafej partjelző nem adta meg. A benyomásaim alapján remélem a derbyn Pirlo kezdő, Dinnye pedig nem :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.11. 13:48:08

sportgeza.hu/futball/2009/02/11/megvaltozhatnak_a_futball_szabalyai/

5-10 perces kisbüntetés. LOL. Akkor láthatjuk, hogy an rombolja a játékot az a csapat, amelyik büntetésben van. Utána már csak fel kell venni a labdát kézbe és máris rugby-t fogunk nézni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.11. 13:54:37

@Great Cornholio: a több csere szerintem jöhetne, de ez az öt tíz perces kisbüntetés idegen a foci szellemétől, időkérés nem kéne? Persze megint ugatnak mindenről, csak arról nem miként használhatnák ki az informatikai vívmányokat a játékvezetésben, ha már különböző statisztikák készítéséhez és a fegyelmi bizottságok ülésein már évtizedek óta kihasználják. Az arisztokratikus IFAB monnyon le!

sporttárs 2009.02.11. 13:56:10

Buffon ngyon nagy kapus, de többedszer is igazat adok Benitónak: még nem a legjobb formájában van. Ez persze úgy, hogy számonkérni semmit nem lehet rajta, csak pont tegnap néztem a brazil-olaszon: amit az Inter kapusa káprázatos bravúrral kettőt védett - azt a Juve kapusa egyik gólnál sem tudta megcsinálni, pedig tán az egyik hárítható lett volna hasonlóval.
Nem ő tehetett róla, félreértés ne essék - csak szerintem korábban képes lett volna rá, és később még képes lesz.

sporttárs 2009.02.11. 14:01:27

Most, hogy Hiddink lett a Chelsea edzője, kezdem esélyesebbnek érezni őket a Juventusnál a BL-párharcban.

mickeyknox 2009.02.11. 14:02:09

"A középkorban találkozhatunk vele Angliában és Franciaországban "tömeg-football" ill. "határlabdázás" néven. (...) A cél az volt, hogy a labdában rejlő gonoszságot földjüktől minél távolabbra juttassák mielőtt az a rúgásoktól szét nem szakad. Hitük szerint aki a legtöbbet árt a "labdának", vagyis a legnagyobbakat rúgja bele, az mentesül leginkább a betegségektől. A törött ablakok és lábak mellett nem volt ritka a halálos áldozatokat követelő összecsapás sem "

most már értem az angol focit!!! :D

Zici 2009.02.11. 14:07:19

@sporttárs: Tényleg jó kapus, de szvsz a hétvégén az ő hibája volt a gól, mert meg lehet nézni a visszajátszásokat, kb 6-7 m-re áll a kapujától, és emiatt nem tudta csak ütni a labdát. Ha 1 m hátrébb áll simán megfogja és nincs gól.
Azért remélem minél hamarabb a régi Buffont láthatjuk hétvégenként.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.11. 14:16:12

@mickeyknox: Ők megmaradtak a gyökereknél, hisz Anglia asportág hazája vagy mi. :P

giacinto 2009.02.11. 14:49:27

na igen, ilyen egy középszerű kapus, valaki annak titulálta:

www.youtube.com/watch?v=3dqJlIgeuhs

tipikus, még a gólt is védi szituáció volt.

lezsolt 2009.02.11. 14:55:34

Sokaknak, úgy látom, még mindig gondot okoz helyesen leírni 2 játékos nevét, ezért: ACQUAFRESCA és AQUILANI.

_alerob 2009.02.11. 15:17:21

@giacinto: nem középszerű, és ez nagyon jó mozdulat volt, de hétvégén pl Buffon is bemutatott vagy 3 hasonló bravúrt, és valaki azt meg úgy titulálta, hogy Buffon visszatérésével csak nyert az Inter.

Ez az olasz válogatott pocsékul volt most összerakva. Remélem Lippi leszokik arról, hogy még próbálgatja a játékosokat mert nem lesz jó vége. Pirloval és Tonival kéne kezdeni a tisztogatást.Többek között Del Piero, Cassano meg Marchisio sima tag lenne. Előbbi kettő sima kezdő is.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.11. 15:29:25

@_alerob: én voltam, mivel a gól az ő érdeme volt. Az alapvonal felé is simán lehetett volna továbbítani, de ő megkínálta a kis japánt. A Fio elleni meg nem adott gól is az ő lelkén száradt (volna).

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.11. 15:30:56

Az index címoldalán. Csalás miatt egy évre eltiltották Margaritót. Morgantinak olvastam. :PP Mondom már működik a Juve lobbi? :PP

_alerob 2009.02.11. 15:37:05

@Great Cornholio: én is így emlékeztem, hogy te voltál :) igen, volt némi hibája, de a védelem is alaposan benne volt dolgokban. Még eddig úgy vagyok vele most épült fel, már mutatott bravúrt, remélem visszatér a szintjére :) Egyébként a tavalyi év óriási hibáját örömmel veszem, hogy a Juve korrigálta... másodkapusposzt.

horas 2009.02.11. 15:52:45

A Brazil-Olasz-ról meg annyit,nincs mit szépíteni szét lettek szopatva a digók.Nem ebből a meccsből kiindulva de a világbajnok keret 80%-ka felett már eljárt az idő,váltani kell nincs más választás annak ellenére,hogy az utánuk jövő generáció nem olyan ígéretes.Az arany generáció tagjai közül jövő nyárra senki nem lesz jobb.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.11. 16:33:01

@Ipa: Na hát igen, Grosso gólja szabályos volt, ha megadja a spori egész más meccset látunk. De inkább egy tétnélküli barátságoson hibázzon ekkorát, mint egy fontos vébé meccsen.

horas 2009.02.11. 16:33:12

Az Inter-hez 1 világklasszis támadó középpályás(Cassano,)
2 klasszis csatár (Agüero,Tevez)és 1 megbízható belső védő kell(B.Alves,Alex,Toure),sztem ők még a megszerezhető kategória,de jó üzlet lenne Rosina,Montolivo,Melo,Lucho,vagy akár Simplicio is.Akiket elengedtném Cruz,Crespo,Mancini,Vieira,Materazzi,Figo,Burdisso,talán Chivu-t is,ő mostanában elég gyengusz,de viszont sok poszton bevethető és többnyire megbízható.

Count Adyn 2009.02.11. 17:09:33

Bírom az ilyen "szétlettekszopatvaadigók" arcokat:D Biztos valami komoly lelki sérülés lehet az oka. Ám végülis a brazilok már ott tartanak, mint a magyar válogatott, barátságos mecccsen legyőzték a világbajnokot, gratula nekik!!!:D

Mr.AT 2009.02.11. 17:26:18

@Count Adyn: Jaja, "édi a srác". :-)

Alkalomadtán majd valaki elmagyarázhatná neki, hogy Cassano nem középpályás, Alex meg Touré meg együtt nem érnek egy Samuelt, bár lehet, előbb érdemes ott kezdeni, hogy "nézd csak, na ez a fehér itt a labda". :-)

_alerob 2009.02.11. 18:19:39

Gyerekek! szétlettek szopatva a digók! Ennyit a mákos 32 veretlen meccsről, ami tuti bunda volt, meg Lippiről is ennyit, sőt, ennyit a világbajnoki keret 80%áról is. Tuti csalás az egész életük, a tökfej brazilok, akik eddig nyomorogtak (hupsz) kifogtak egy jó napot, ahol a 10meccsből 1szer jó Ronaldinho is véletlenül mutatott valamit, és még Robinho is villog, mert Pirlo már egy jó éve olyan bombaformában örvend, mint egy pár társa is. lényeg a lényeg, utálatos oalsz taktikus foci, semmi szépség sincs benne. (idétlen arc)

mindegy. nézzük am agyar meccset, hajrá magyarok!

Itáliainagysándor 2009.02.11. 18:23:48

Az oldal, és vele együtt a kommentek színvonala süllyedő tendenciát mutat.

calcio_di_rigore 2009.02.11. 18:24:48

@Count Adyn: Én megértem őket. Nekik sokkal nagyobb trauma volt az olasz VB-győzelem, mint az olaszoknak a tegnapi barátságos vereség, ami után biztos álmatlan éjszakáik lesznek szegény digóknak.:))

Gabez 2009.02.11. 18:40:59

Inter - Milan: "The latest reports from Italy suggest Sky Sport Italia may even fail to show the game. Excite.it claims a number of Sky Sport Italia journalists will strike on Sunday, putting live coverage of the game at risk."

Na de jó lesz, ha ezek pont vasárnap sztrájkolnak...vki nem lesz a helyszínen?

*Fata* 2009.02.11. 20:45:50

Nem provokálásképp, pusztán a miheztartás végett:

A Tuttosport című újság izgalmas összeállítást készített a Serie A-s csapatokat sújtó és nekik kedvező bírói tévedésekről. A táblázatból kiderül: a jelenlegi dobogós csapatok közül a Milan egyenlege a legkedvezőtlenebb.

 FIORENTINA 5 javára/ 10 ellene/ -5 egyenleg
 TORINO 3 8 - 5
 LAZIO 3 6 -3
 MILAN 3 6 -3
 CAGLIARI 5 8 -3
 PALERMO 3 5 -2
 SAMPDORIA 3 5 -2
 ROMA 5 5 0
 GENOA 7 7 0
 NAPOLI 8 8 0
 ATALANTA 4 3 +1
 REGGINA 4 3 +1
 CATANIA 7 6 +1
 UDINESE 7 6 +1
 JUVENTUS 5 3 +2
 INTER 4 2 +2
 SIENA 6 4 +2
 CHIEVO 9 5 +4
 LECCE 6 1 +5
 BOLOGNA 7 2 +5

horas 2009.02.11. 20:52:24

Tudtam hogy én leszek a közellenség de hát ez történt...és nem vagyok se olasz se brazil fan...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.11. 21:02:16

@*Fata*: a Mialn 7 kamutizije benne van a 3 db javára-ban? :) Ezt ki rendelte meg berlusconi. :DDDD

horas 2009.02.11. 21:13:27

Ez jellemző,senki nem arról beszél,hogy mi történt hanem egyből jön a vb cím,meg hogy én mekkora egy hülye fasz szefos vagyok...nyilván mindenki elfogult valamennyire a kedvelt klub és válogatott csapatával kapcsolatban,de én is próbálom mindig relatíve nézni a dolgokat és most nem a vb címről volt szó hanem a tegnapi meccsről.
Mr.AT a jó múltkor meg még te fikáztad a legjobban Samuel-t,hogy is volt pontosan...? segíts,nem emlékszem már pontosan az "internetesek világbajnok védője" vagy valami ilyesmi,elnézést nem emlékszem pontosan.

Count Adyn 2009.02.11. 21:33:05

@horas: amilyen a mosdó... ugyebár, ne csodálkozz:)
Hogy mi történt? Az olaszok adtak két gólpasszt, amit a brazilok köszöntek szépen berúgtak. Mindez egy tét nélküli meccsen. Ez történt:)

Gabez 2009.02.11. 21:37:52

@*Fata*: az a baj ezzel, hogy szubjektív. Pl a hétvégi Ibra 11es affér benne van vajon? Ki tudja.

Itáliainagysándor 2009.02.11. 21:48:09

@horas:

Te annyira intelligens ember vagy, hogy a 6-elemi megléte felől is kétségeim vannak részedről.

Jó, volt a Brazil válogatott, de kellett hozzá egy érdektelen ellenfél, ennek a meccsnek nem volt tétje, nem itt kell nyerni.
Csak az olyan emberek megítélésén tud változtatni mint amilyen Te vagy.

Szerintem ez a blogbejegyzés a Seria a-ról szól, nem a Brazil nemzeti csapatodról, nyugi nyertetek remélem felvetted valami adatrögzítőre, hogy erre mehessen a recska esténként;)

giacinto 2009.02.11. 21:49:07

Ha a tuttosport szerint a Juve + 2 - ben van, akkor azt tulajdonképpen mennyivel kell felszorozni?

A milant kihozni - -ra elég vicces dolog. mindenki melékszik még a szezon eleji büntetőikre.

de hülyeség belemenni ilyen táblázatokb, pont akkor amikor megbeszéltük hogy nem birózik ezentúl senki.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.11. 21:53:21

Bezzeg hogy tolják ezt a veronai kuglófos brigádot ;-).

Itáliainagysándor 2009.02.11. 21:58:33

@giacinto: "de hülyeség belemenni ilyen táblázatokb, pont akkor amikor megbeszéltük hogy nem birózik ezentúl senki."

A blogot ismerve ez max 2 fordulóig tartható állapot :D

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.11. 22:37:48

@popp: Tudod mennyi pénzünk van benne? Nem viccelnél vaze, ha tudnád.
Meg a leccei barátaink is már eladták a családi aranyat. Szóval ne feszegesd, jó?
Anti-szmájli

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.11. 23:00:34

@mbemba: Pedig én szeretném ha bent maradna Chievo. Egyébként nyugi, csak annyira mondtam komolyan, amennyire ez a táblázat komolyan vehető.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.11. 23:06:17

@Itáliainagysándor: Csak ha nem játszik a Juve Milan Inter hármas. De akkor meg Popp elemzéseit kéne hallgatnunk a Roma játékáról. :PPPP Akkor inkább csalózzunk. :DDDDD

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.11. 23:13:16

@popp: Ne, ne tudtam, hogy izé. :))
Mondjuk az a hátsó kvartett az döbbenet, hogy jöhet ki egy újságnál.
Szóval, a pénzt csak nyomjuk tovább. Nem baj, ha a kuglóf csak térfogatnövelő lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.11. 23:19:31

@Great Cornholio: Mondjuk megértem a bírózástokat, ha a Juve meg az Inter játékán nincs mit elemezni ;-).

1. Vasszuk oda Ibrának, ő majd csak megoldja.
2. Né' a Maicon , hogy fúj a szélén, tedd oda neki Sztanko.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.11. 23:24:10

@popp: Hát igaz, nem minden csapat tud olyan szemet gyönyörködtetően játszani, mint a Roma, ahol mindenki egy cselgép, passzgép és csapatjátékos egyszemélyben. :DDDD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.12. 01:13:44

@Great Cornholio: Erre most rátappintottál, kösz ;-). Eddig számomra sem kristályosodott ki még ez. Emészgetem is cselgép, passzgép és csapatjátékos... ühüm. Inkább cselkirály, passzkirály és a csapat is király ;-).

giacinto 2009.02.12. 11:01:02

@popp: valahogy ki kell használni a világ legjobb csatárának és jobbhátvédjének az adottságait... :(

Mr.AT 2009.02.12. 11:01:04

@horas: Bár kicsit kezdem unni, hogy állandóan én rágjam minden jöttment szellemi fogyatékosnak, hogy mit írtam és mit nem (már csak azért is, mert pont azért írom, hogy legyen idő feldolgozni, újraolvasni, integrálni, stb.), de hát legyen, még egyszer: idézd már pls azt a hozzászólásomat, amiben én gyalázom Samuelt.

Függetlenül attól, hogy szívből rühellem a kék-feketéket, ami jó pár alkalommal remek kis kölcsönös anyázások táptalaja volt itt az elmúlt évek során, mindig és minden körülmények közt elismertem az ő játékosaikat is - mármint azokat, akik erre rászolgáltak, természetesen. Cambiasso, Ibra, J.Zanetti, Samuel és még néhányak kapcsán tőlem "fikázó" (hogy a szavaiddal éljek) bejegyzés biztosan nem született.

Előbb olvass, mielőtt véleményt nyilvánítasz, pls.

Mr.AT 2009.02.12. 11:09:21

@*Fata*: Öööizé... ha összeadjátok mind a 20 csapat esetében a +- értékeket, akkor ugye nyilván 0-t kellene hogy kapjunk, tekintve, hogy itt a szubjektív módon született, s tévesnek ítélt ítéletekről van szó: ami ugye ha az egyik oldalon kedvez valakinek, akkor logikusan a másikat meg sújtja.

Hát, ehhez képest +1 jön ki szummaként - konkrétan 23 negatív és 24 pozitív összesítés van. :-) Ennyit ennek a megbízhatóságáról.

Amúgy is igen nehéz mindezt megítélni: egy elnézett, de jó helyről járó szabadrúgás, vagy egy nem lefújt szabálytalanság, amit követően a másik csapat kontrázhatott, stb. nem eredményez közvetlenül gólt s így ponto(ka)t a csapatnak, mégis nagyban befolyásolja a meccs képét.

Azt pl. meg lehet mondani, hogy melyik csapat hány tizenegyest kapott, s ebből mennyi az, ami kérdőjeles LEHET, de ilyen nettósított pontszámokat beírogatni minden (?) kérdéses szituáció alapján sztem felszínes és szakmaiatlan dolog.

FYM13 2009.02.12. 11:16:16

@giacinto: szerintem Pato tizije is kamu volt, a védő már visszahúzta a lábát, aztán meg ki is kellett volna állítani azért a hátulról beleszállósért.

horas 2009.02.12. 12:12:28

Na MR.AT megtaláltam a beszólásod.:
0:1, mekkora király már az Acquafresca... :-) A "világklasszis" interes középhátvédek egyike megint szerencsésen elfeküdt, ahogy szokott...
18.forduló előzetes
Szevasz

Itáliainagysándor 2009.02.12. 13:32:34

Nem is tudtam, hogy Samuelt csak szeretni lehet, én kérek elnézést:D

Mr.AT 2009.02.12. 14:04:49

@horas: Látom, az a tény, miszerint lényeges különbség van aközött, hogy nem ismerjük el valaki tudását, és aközött, hogy örülünk neki, hogy történetesen épp hibázik, s ezzel nehéz helyzetbe hozza az általam közel sem hőn szeretett csapatát, messze nem ugyanaz; szóval ez a tény nem igazán zavar semmiben. :-)

Pedig itt épp kevéssé elegáns módon, de jogosan kárörvendtem: Samuel megcsúszott, s ebből lőtte Acquafresca a gólját. Ettől Samuel még éppúgy a világ egyik legjobb középhátvédjeinek egyike, mint addig.

A "szokott" szó természetesen arra vonatkozott, hogy a messze nem Samuel szintjén mozgó Burdisso-Cordoba páros azokban a hetekben vagy 5 ehhez hasonló gólt összehozott (lásd. pl. a BL-meccseiket outsider csapatok ellen).

Halványodik már a sötétség a kis fejszerkezetedben, csekély értelmű barátom? :-)

Gabez 2009.02.12. 14:32:42

Nincs sérült az Inter keretében. Ilyen még sosem volt talán...

calciomax 2009.02.12. 14:35:41

Van két eladó jegy a hétvégi derbyre és elég jók is. Arról van szó hogy bérletesek vagyunk a haverommal és nem tudunk menni valami közbejött. Van lehetőség a bérletek átiratására erre az egy meccsre. Ha érdekel valakit mail-ben írjon.

Gabez 2009.02.12. 14:43:19

@calciomax: bérletes vagy? Csak nem kint élsz?

Ha előbb szóltál volna...de talán majd legközelebb!

calciomax 2009.02.12. 14:46:33

Nem élek kint csak hagyományosan veszek minden évben bérletet és járok is ki gyakran.

calcio_di_rigore 2009.02.12. 14:57:38

Ezt a "nem bírózik senki" szöveget biztos valamelyik interista találta ki. Volt 2 forduló amikor nem ők jártak jól, és már nyeregben érzik magukat.

Olyanok mint egy politikus: igaz, hogy szétloptuk az országot, de Józsi bácsi is elemelt egy kuglófot a közértből, úgyhogy felejtsünk is el mindent.
Szeretnétek mi?:)

_alerob 2009.02.12. 15:09:56

"világ legjobb csatára és jobbhátvéde " XD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.12. 15:32:15

@_alerob: pedig attól tartok, hogy jelenleg tényleg Ibra a legjobb csatár és Maicon a legjobb jobb bekk (Dani Alves-zel megosztva). Bármennyire nem szeretem az Intert, ezt el kell ismerni.

Gabez 2009.02.12. 16:16:45

Secconak mi a titulusa? Abban a pozicíóban viszont ő a legjobb - meg is hosszabbították a szerződését :)

Itáliainagysándor 2009.02.12. 18:11:26

Én inkább csak hallgatnék, Mancinivel meg a jól bevált Quaresmával, óriási igazolások voltak...:D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.12. 18:18:14

@Itáliainagysándor: Marchionni egyedül üti mindkettőt. Max összefog Ekdallal, Tiagoval. :)

Itáliainagysándor 2009.02.12. 19:59:50

@Great Cornholio: Marchionni legalább olasz.:D És szerintem büszke is rá;)

_alerob 2009.02.12. 20:45:42

Marchionninak van sok jó meccse. Egyébként ha úgy nyomná, mint a Parmaban, akkor a liga egyik legjobbja lenne. Persze ez a HA semmit sem ér.

_alerob 2009.02.12. 20:48:53

@popp: Attól, hogy Ibrától meg Miacontól ennyire függ az Inter nem azt jelenti, hogy ők a legjobbak.
A legjobbak között vannak. Sok jó van, akire a legjobbat lehet mondani csatár szinten, a jobbhátvéd meg tényleg csak Dany alvessel megosztva. Ez igaz.

giacinto 2009.02.12. 21:55:07

@calcio_di_rigore: "volt 2 forduló amikor nem ők jártak jól"

számold újra!

zalamatyi 2009.02.12. 21:55:39

Egy pár gondolat:
- A Milan-Reggina meccs kommentátora Inter szurkesz
- A Milan-Reggina bírója egy nagy kalap szar
- Jaj Kaka, hol vagy már Nesta, hol vagy már Rino?
- Tökmindegy, hogy most a Juve előrébb van
- Mister tökéletesnek 2-3 évig szar játéknál is dob a gép (remélem mindenki emlékszik még, amikor Londonba került, mennyi 1-0val nyert előszőr bajnokságot..), és most nem az eheti 0-3-ra gondolok
- Sajnos a következő rangadó kék-feketének néz ki (Bexxi kérlek tévedjek)
- remélem tévedek, de a Napoli most omlott össze
-Essen már ki a Reggina, a Palrmo és a Siena, mert ami sok az sok

calciomax 2009.02.12. 22:14:59

Ó Istenem akadjatok már le az előző fordulóról!
Most őszintén ki nem szarja le hogy milyen drukker volt a speaker a meccsek alatt.

BruceWayne 2009.02.12. 22:19:29

"Ezt a "nem bírózik senki" szöveget biztos valamelyik interista találta ki. "


ne zavarjon hogy pont egy juvés vetette fel..... de ha szerinted az Interesek olyanok mint a politikusok akkor a juvésok meg kb olyanok mint a cigányok.... persze ez nem igaz, de a te felvetésed alapján ez lenne a "tényálllás" :-)

Itáliainagysándor 2009.02.12. 22:31:01

@Nerazzurri: Giacinto juvés? Ez nekem új haver, mibe vagy?:D

BruceWayne 2009.02.12. 22:44:06

sztem nem ő javasolta anno hogy akkor vessünk ennek véget, de mindegy......

horas 2009.02.13. 08:30:12

Ha nem lenne a napnál is világosabb,hogy össze vissza beszélsz akkor feltudnál bosszantani,és megsérteni de így csak megmosolyoglak...

Itáliainagysándor 2009.02.13. 09:28:02

@Itáliainagysándor: Még mindig tartom az álláspontom... És horasról is a már említett véleményemet. Szerintem nincs meg az a 6-elemi...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.13. 09:59:55

pajtások, kérlek benneteket, fejezzük ezt be. még azelőtt, hogy előjönne az "én apukám erősebb", mert ez a virtuális zsibbasztó-osztás a) unalmas, b) szertekúrja a fórumot, c) idegesíti a moderátort, ha értitek, mire gondolok.

giacinto 2009.02.13. 10:30:20

@zalamatyi:

"remélem mindenki emlékszik még, amikor Londonba került, mennyi 1-0val nyert előszőr bajnokságot"

38 meccs 29győzelem 8döntetlen 1vereség 72 lőtt 15kapott +57 gólarány 95 pont (azóta is rekord)

tipikusan "ad a gép" szituációnak tűnik, valóban.

csak az Arsenal lőtt több gólt, de a gólarány a legjobb volt igyis a cselzinek.

giacinto 2009.02.13. 10:32:12

a szétlopás szó egy juve-drukker szájából...

na de tényleg hagyjuk.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.13. 12:37:04

@zalamatyi: Se a sport1-en sem sport2-n nincs Inter drukker kommentátor.

@_benito: Jé egy _benito. :)

calcio_di_rigore 2009.02.13. 13:19:22

@giacinto: A lényeg, hogy a Tuttosport elfogult. Te meg nem.

calcio_di_rigore 2009.02.13. 13:21:18

@Nerazzurri: Én maximum akkora túlzásokat írok, amit Ti. Ilyen egyszerű.

zalamatyi 2009.02.13. 13:29:02

@giacinto: Nem abban kételkedtem (emlékszem is), hogy nem voltak sokgólos meccsei, de kb annyi 1-0 volt abban az évben a számláján mint idén az MU-nak (hajrá ördögök), vagy amennyi 1-1 a Bolognának.
Ad a gép meg arra vonatkozik, hogy ha véletlenül botlanak, botlik mindenki mögöttük, vagy ha botlanak mögöttük, ők nem. Ez lehet azért van, mert nincs Musztáng meg a másik széli kenyérpusztító. :-)

@Great Cornholio: nemtom ki közvetítette, de az tuti nem Milan szurkesz (Pato beakasztotta a lábát, nem buktatták, pl - a kis rohadék :-) ), sőt arról is meggyőződtem, hogy nem igazán kedveli a Juvét sem. Ha nem Inter (márpedig róluk szimpatikusabban beszélt) akkor biztos Reggina vagy Chievo szurkoló.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.13. 13:51:38

@zalamatyi: Hát talán mert az igazat mondta, Pato esetében. :) Nyugi Inter szurkesz kommentátor nincs.

Althedokan 2009.02.13. 17:08:27

A Milannál a legeslegelső lépés az "aranydombokat halmozó" kipenderítése lenne, utána végre lehetne kicsit a csapattal is foglalkozni... hihetetlen hogy ebből a csapatból nem tud valami értelmeset kihozni... Arról nem is beszélve, hogy a csapatépítés nem 35 év fölött kezdődik... nem hiszem hogy okosabb vagyok nála, de igen!:P

petak 2009.02.13. 18:18:43

A Roma harmadik gólját is látta vajon a kedves szerző?

Azok utána amit itt kapott,mostanra már minimum egy kis dicsöítő versikét érdemelne a gólszerző, ehhez képest a nevét sem olvashatjuk a cikkben...

BruceWayne 2009.02.13. 19:15:49

Maicon úgy néz ki nem jászik hétvégén?(meg Adriano se)

*Fata* 2009.02.13. 19:24:03

@Nerazzurri: igen, erről szól a cikk...
asszem, megvan a nagy hiányzó a másik részről is

BruceWayne 2009.02.13. 19:25:30

Balotellit én kezdetném most, meglepne mindenkit,ez lenne a nyerő húzás :-)

BruceWayne 2009.02.13. 19:26:30

@*Fata*: hát pont most láttam hogy állítólag még vizsgálják hogy játszhat-e, bár akkor inkább lehet pihennie kéne a BL meccsre

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.13. 21:35:44

@Nerazzurri: az biztos, mert el van tiltva :)

*Fata* 2009.02.13. 22:34:41

Gondolom már mindenki az inter verést várja.
Addig is, hogy ne unatkozzatok:P

Egy közelmúltban készült vizsgálat szerint a Milan a legkedveltebb olasz csapat Európában és Dél-Amerikában. Szintén a Milan nyerte a leghíresebb, legnépszerűbb csapat címet is: a klubnak 21 millió rajongója van.
A 16 európai országot érintő kutatás "Football Top 20 2008/2009" címet viseli (a kutatás kiterjedt Magyarországra is).
Az európai szurkolók több mint 45 százaléka, akik olasz csapattal szimpatizálnak, Milan szurkolók.
Dél-Amerikában a Real Madrid és a Barcelona után a Milan népszerűsége megelőzi a Manchester Unitedet. A piros-fekete klub 3,9 millió dél-amerikai rajongójával a legnépszerűbb olasz klub a tengeren túl (is).

-LinoSonego- 2009.02.14. 12:32:20

szörnyű hírek keringenek:
- Galliani spúr kifizetni $20m Beckham-ért, ami szánalmas annak fényében,hogy Ronaldinho ugyanennyi volt, csak €-ban;
- a becsúszások istene újra megsérült!! a rossz dolgok miért mindig a jó emberekkel történnek!? sérülne meg Sevcenko legalább...;
- Kaladze felépült és motiváltnak érzi magát...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.14. 18:47:33

@-Mazsola-: Pedig szerintem ebben most igazuk van Gallianiéknak. Húsz millió dollár nagyon sok egy 34 éves játékosért, akinek októberben amúgy is lejár a szerződéseés ingyen igazolhatóvá válik. Még akkor is, ha játékos klasszis formában van és David Beckhamnek híjják.

wilco 2009.02.14. 19:01:22

@popp: 2012ig van Beckhamnek szerződése.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.14. 19:03:24

@wilco: hopsz, akkor fals infó jutott hozzám. Azt olvastam valahol, hogy Gallianiék hivatkoztak az októberben lejáró szerződésre.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.14. 19:12:34

tényleg lehet olyat olvasni, hogy Beckham kiléphet a szerződésből októberben, bár nem teljesen értem a szituációt.
süti beállítások módosítása