Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 22. forduló - Tömörülés elől is, hátul is

2009.01.19. 23:18 pote

Egy hét alatt hét pontot hozott a MU a Poolon. A Chelsea úgy maradt bajnokesélyes, hogy a rendes játékidő leteltekor Scolarit már repülőn láttuk. Az Arsenalt van Persie repíti. A Villa három pontra a listavezetőtől. A nyolcadik West Ham csak nyolc pontra van az utolsó West Bromtól. A City durvábban vásárol, mint Piri néni a piacon. Halmosi és Fülöp kezdő volt. Címszavakban ennyi, de van ennél fontosabb hírünk is: nincs kólareklám a sportcsatornán. Tovább után, erről nem, hanem a 22. fordulóról.

Összefoglalót legjobb meccs közben írni, most is így teszünk.
Először nézzünk a táblázat fenekére, mert ott még talán nagyobb az izgalom, mint a bajnoki címért folyó csatározásnál. Képzeljük csak el, milyen lenne, ha 22 forduló után az első öt helyezettnek ugyanannyi pontja lenne. Szinte hihetetlen, de a nyolcadik és az utolsó között össz-vissz csak nyolc pont különbség van (még VESZTETT PONTOK TEKINTETÉBEN is), és még a Wigan sincsen biztonságban, a maga tíz pontos fórjával.
(hopp, egy Torres szóló)
(hopp, egy Cahill fejes)

Ez a tömörülés leginkább a már biztos kiesőnek titulált csapatoknak köszönhető, mert az elmúlt hetekben több meglepő győzelmet is produkáltak. (Torres kapufa) A Rover és a West Brom is nagyon mélyről jött vissza, és a Stoke is értékes pontokat szerzett. Így most szinte lehetetlen megjósolni, hogy ki fog kiesni.
Nevelési szándékkal, mi simán kiejtenénk a Newcastle-t és a Tottenhamet, és a City arab millióit is megmozgatnánk egy kicsit a Championshipben. De nagyobb a valószínűsége, hogy ők megmenekülnek, és csak annak köszönhető a gyengébb idénykezdet, hogy a tulajdonosok is szeretik Nick Hornby-t, és igazat adtak neki, hogy jobb a kiesés ellen küzdeni, mint unatkozni a középmezőnyben.

A City Kaka leigazolása körüli hajcihő árnyékában gyűrte le a Wigant. (Liverpool - Everton 0-0 a szünetben) Fontos győzelem volt ez a világoskék manchesteri csapatnak a gigaköltekezés előtt. Bellamy és De Jong szinte biztosan érkezik, mindkettő komoly erősítés lesz (közben már hivatalos is). A brazil irányítóra meg a Real is rálicitált, jelezve a világnak, hogy a válság a fociba is begyűrűzött. Steve Bruce ezzel szemben teljesen más oldalról éli meg az átigazolási szezont. Valami itt nagyon nincs jól. (ManCity - Wigan 1-0)

Az Albion visszahozta magát a bajnokságba, először rúgva hármat ebben a szezonban. A Boró meg csak zuhan és zuhan. Southgate lehet a következő vezéráldozat a ligában. (WBA - Middlesbrough 3-0)
(véleményes szerelés az Everton kapuja előtt. Nem volt büntető)
A Rovers is egy háromnullal maradt életben. Nehéz már belerúgni a Newcastle-be, ezért nagyon nem is eröltetjük meg magunkat. Továbbra is Geordie-nak lenni a legnehezebb Angliában. (Blackburn - Newcastle 3-0)
(megállt a kép)
Gera újra pályára lépett, de nem volt kellemes feladata az utolsó percekben, hiszen a Fulham védelme botrányos napot fogott ki, akkor rúgattak gólt a West Hammel, amikor csak akartak. (West Ham - Fulham 3-1)

A Spurs jó meccset játszott a Pompey-val, és ha nehezen is, de pontszerzésükkel elmozdultak az utolsó helyről. Defoe a jó kapuba talált be, James sokadszor védett majdnem mindent. (Tottenham - Portsmouth 1-1)

És akkor a nagyok. Már hetek óta öten vannak, így most már a Villával együtt nézzük őket. Azzal a Villával, amelyik közel tíz percig a forduló legnagyobb nyertesének érezhette magát. Mivel nincs ha a fociban sem, így nem írjuk le, csak gondoljuk, hogy heinrichnek micsoda hétvégéje lehetett volna, ha nincs Tevez labdaszerzése, Belletti fejese és Lampard dugója. Szegénynek meg kellett elégednie egy római pontszerzéssel, meg egy Inter-zakóval.
Igazából mindegyik élcsapat - a Villa is - megérdemelte volna a pontvesztést. Ehhez a Chelsea volt a legközelebb, de úgy tűnik, hogy a manchesteri égés után megtanultak küzdeni egymásért is. Beszédes volt Lampard gólöröme. (minőségi csere a Poolnál: Benayoun érkezik Keane helyére)
Az Arsenal az eredmény alapján simán, de valójában csak küszködve nyert (Gerrard, 1-0). A Hullnak jogos büntetőt nem adtak meg, és ők is csak az utolsó tíz percben vették vissza a vezetést. Az üveglábú Van Persie pazar formában van, rengeteg gólpasszt ad, gólokat lő, szabadrúgásai meg CR-ére emlékeztetnek minket (valahogy a személyiségük is hasonló).
A Sunderland - Aston Villa mérkőzésről Young kiállítása mellett (nagyon fog hiányozni a következő meccseken) Milner gólját emelnénk ki. Csodaszép fejes volt, majdnem ilyen szép.

A Unitedet Berbatov fejese mentette meg, meg az, hogy Tevezt nem tudta lecserélni Ferguson. (egyenlít az Everton, Cahill. Benitez megint nagyokat húzott.) Így mindenki a hétfői esti liverpooli derbit várta, és sokan az élen lévők közül azt, hogy ne nyerjen a Pool. Nem is nyert, maradt elől a MU.
Bolton - ManUtd 0-1
Chelsea - Stoke 2-1
Hull - Arsenal 1-3
Sunderland - Aston Villa 1-2
Liverpool - Everton 1-1

Cahill nem csak Benitezéket szomorította el, hanem minket is. Imcsi is legyőzött minket és kétpontos előnyhöz juttatta a kommentelőket. Gratulálunk neki innen is.
(NST - Kommentelők 8-10)

Heti kérdésünk ismét saját anyag. Ki látható a képen? A harmadik helyes beküldő (nst.pl@freemail.hu) tippelhet most is.

297 komment

Címkék: összefoglaló premier league pl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr50889959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Everred 2009.01.22. 01:08:46

Woland, a kupameccs nagyon csúnya lehet, ha Redknapp képes lesz kellőképpen, a megfelelő szavakkal lebaszni a társaságot a mai szégyenletes produkció után. Ha ugyanis a Spurs nekiáll koncentrálni, akkor a Fletcher-Vidic-O'Shea-Fabio hátsó sort szétszedhetitek apró darabokra, pláne, hogy Scholes várható jelenlétével középpályás védekezésünk sem lesz :-)

Woland 2009.01.22. 01:35:52

@Everred:

ja, nem mondanám hogy tök esélytelenek lennénk ha nem hallottam volna Redknapp meccs utáni nyilatkozatát. ebben kvázi megmondta hogy veszteni megyünk manchesterbe, mert saját szavaival egy "nagyon meggyengitett" csapatot küld majd pályára. azok közül akik ma kezdtek valszeg senki sem fog játszani, a hiányzók közül King, Jenas tutira nem játszik. (más kérdés hogy a mai kezdő is halálra égette magát, Zokorát kivéve alig ment valaki a hosszabbitásig...)

szóval én egy igazi tarcsi-ifi keverékcsapatot várok. úgy meg igencsak kinéz egy csúnya pofon azért.

Everred 2009.01.22. 01:43:47

Hát ugye, ha így lesz, akkor Fergie is jó eséllyel a B csapatot küldi, szóval Possebon-Gibson belsőpáros, Welbeck elöl, Chester, Fabio a védelemben, Tosic a szélen... én legalábbis ezt szeretném, a Spurs reserve ellen mi szükség Ronaldóra meg Berbatovra? :-)

Woland 2009.01.22. 01:51:02

Mégegy BBC-live klasszikus:

2223: I just don't know where to begin. I've never, ever seen so many texts from supporters of a club telling me they hope their team loses. You can understand why, too. Burnley were simply magnificent tonight and they deserved so much more than to be brave losers. Tottenham, on this form, face a battle to stay in the Premier League. But they must be congratulated for eventually showing the heart that booked a Carling Cup final place. Amazing.

Woland 2009.01.22. 05:08:50

@Everred:

ez nem D-csapat lenne veletlenul? : )

Everred 2009.01.22. 12:25:49

Alapesetben igen, de mivel a felnőttkeretből most pontosan 11 játékos sérült, ezért jelenleg ez tekinthető B-csapatnak.

Mondjuk ebből a 11-ből négynek (Giggs, Neville, Nani, Ferdinand) akár már a hétvégén van esélye játszani, az is igaz.

drosiii 2009.01.22. 12:40:38

@Woland: Megnéztem felvételről a Burnley elleni meccset és simán benne volt a pakliban, hogy a t'ham nyer 4-2re. Minek tudható ez dekoncentráltság? (egész szezonra értem)

danesdzsu2 2009.01.22. 13:03:12

@drosiii: Defoe egy agyatlan tulok. Rég mérgelődtem ennyit.

Jo_Jo 2009.01.22. 13:29:35

A hétvégi FA-kupa meccsről:

Emberek azért Vidicről ne feledkezzünk meg, róla nem hallottam, hogy sérült lenne, és mellette kb akárki játszhat mert most nagyon nagy formában van a szerb.
Én kb egy ilyen kezdőt képzelek:

VDS - Fletcher - Vidic - O'Shea - Fabio(?) - Park - Scholes - Carrick - Ronaldo - Tevez - Berbatov

Fergie sztem nem bízza a véletlenre, és ha biztos az előny akkor jönnek a fiatalok a padról. De, kicsit magam ellen is beszélve, Fergie mindig húz vmi meglepőt a kezdőcsapatban, szal bármi lehet.

drosiii 2009.01.22. 13:32:07

wes brown nem épült fel?

Jo_Jo 2009.01.22. 15:42:15

@drosiii: én úgy tudom csak az everton elleni (febr. 2.) meccsre tér vissza, meg ha esetleg fel is épült volna akkor se hiszem hogy egyből kezdő lenne, túl sokat hagyott ki ahhoz. Ferdinand is állítólag Everton ellen lesz újra, bár ezt csak folyamatosan kitolják először úgy volt, h Chelsea ellen ott lesz, később azt h Tottenham ellen, most meg Everton. Remélem tényleg fel tud épülni, mert ügyes gyerek Evans de azért Ferdinand százszor tapasztaltabb.

neeson 2009.01.22. 16:01:46

@poolfanati: hát a MU meccseiről tudok nyilatkozni, ott figyeltem csak, és kivétel nélkül mindegyik meccsen amúgy. Lehet így segítik a csapatot a bajnoki címhez :D

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.22. 17:24:54

Eduardo - Now I am ready for the first team
'I feel very well and I'm training hard every day,' says striker


egy kis jó hír, nekünk... tegnap a tarcsi meccset már végignyomta:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.22. 17:28:55

mi a nevezési szabály a BL-re? Dudu-t nevezhetjük?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 17:32:49

@imici77: Te tegnap tényleg tudtad, hogy vezet az Inter v csak blöfföltél, mert tényleg akkor írtad, be a 10. perc tájékán, mint amikor mi láttuk csak később. :)
Fúrja az oldalam a kíváncsiság. :)

neeson 2009.01.22. 17:34:45

@imici77: Szerintem csak Wengeren múlik. (De legyen már Eduardo...)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.22. 17:40:08

@Great Cornholio: csak blöff, természetesen.... nagyon magas laszti volt, nem hagyhattam ki... gondoltam minden szurker kapkodásba kezd, miközben én meg bontottam a söröm, mert még volt 5 perc a kezdésig...bocs:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 18:22:32

@imici77: Pont 8:40kor írtad, a meccs 10. percében, De a való életben 8:55-kor meg a valóságban is 1-0, mondom fasza, tényleg felvételről nézem a meccset. :DD

crouchy 2009.01.22. 20:56:22

amúgy kicsit megkésve de a kólareklám-eltűnésről is szólnék pár szót; szal én szivesebben néztem egy jó segget mint izmos kosaras négereket:)

undertow 2009.01.22. 22:00:27

@popp: "2009.01.21. 23:18:00
Woland, hát óriási szerencsétek, hogy a Ligakupában nem ér az idegenben lőtt gól! "

de ér, csak kevesebbet. a hosszabbítás után kerül elő, ha szükséges.

Strigo 2009.01.22. 22:44:31

Máté és Németh után újabb magyar srác bukta el a lehetőségét sérülés miatt:

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/n/newcastle_united/7844721.stm

drosiii 2009.01.23. 00:42:43

www.transfermarkt.co.uk/en/verein/985/manchester_united/uebersicht/startseite.html

EZ MOST KOMOLY, HOGY VIDIC-ET ELTILTOTTÁK EGY MECCSRE A BL-TŐL? SZÁNALMAS AZ UEFA...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 01:12:34

@drosiii: Miért is tiltották el?
@undertow: Hogy van ez, ha maradt volna 3-0, akkor a Burnley jutott volna tovább?

Papp Sanyi 2009.01.23. 07:32:29

Tudna nekem vki mondani liverpooli csapatot a 'poolon és az Evertonon kívül. Van még Marine Fc és AFC Liverpool. Van aki a Tranmere Rovers-t is ide sorolja, bár az nem pontosan a városban van.

Piff 2009.01.23. 08:35:43

@popp: Piros lapot kapott a Klub VB döntőjében.

neeson 2009.01.23. 09:44:10

@Piff: Azt hinné az ember, hogy akkor a Klub Vb következő meccséről tiltják el, de nem...:)
Mindegy, így is be fogjuk húzni, onnan látszik, hogy milyen hihetetlen erős a keret, hogy más évben Rio Ferdinand kiesése a vég lett volna, most mellé ment még pár ember, szerintem elég, ha Rooneyt és Evrat említem, és így sincs visszaesés

Data4u 2009.01.23. 10:11:47

Woland: "az FA-kupából viszont ki is estünk, most mondta Redknapp hogy tulajdonképpen a tarcsi meg az ifi megy az Old Traffordra...
ez van, nekünk is van egy pár sérült, 130 perc után meg pihentetni kell az egészségeseket."

Hát igen, mi most a bentmaradásért játszunk még jó sokáig. És a Stoke kedden nem lesz gyenge...

Viszont én akkor is megnézem :-D

United82 2009.01.23. 10:38:43

Fergie most tartott sajtótájékoztatót, ezek szerint:

Anderson- 3hét
Evans- 3hét
Nani-1hét

és Park is sérült

vagyis jelenleg így állunk:
Rafael-1hónap
Rio- nem tudni semmit, remélem kedden játszhat
Evans-3hét
Brown-még 2-3hét
Evra-2hét
Anderson-3hét
Owen H- egész szezon
Park-1-2hét
Nani-1hét
Rooney-2hét

szép lista...

De legalább Gary és Giggsy nem sérültek meg súlyosan és akár játszhatnak a 7végén.
Akkor a Spurs ellen újra középső védő lesz Gary:)

Remélem mindenki felépül az Inter ellen, főleg a védelemben....

United82 2009.01.23. 10:42:27

A Spurs ellen érdekes lesz a Fletcher,Gary,Vidic,OShea védelem:)..bár én kipróbálnám Fabiot a bal oldalon és Gary,Oshea,Vida,Fabio négyessel játszanék, de hát Fergie jobban tudja.

United82 2009.01.23. 11:03:02

Rio csak feb 2án térhet vissza (Brownal együtt), azaz kedden a WBA ellen is Gary,Vida,Oshea maradnak mint standard védők.
Csodálkoznék ha meglenne a 11.-ik kapott gól nélküli meccs:) De legalább nem 1-0 lesz hanem 4-2, persze ide:)

drosiii 2009.01.23. 11:07:09

@Piff: Pont ezért nem értem, hogy egy FIFA eseményen történt kiállítást átmentik az UEFA kiírásába, ráadásul pont a BL-re. Ekkora faszságot. Ezek után szerinted megéri elmenni arra a szaros klub VB-re? Ekkora egy nyomorék bagázst...

Piff 2009.01.23. 13:29:53

@drosiii: Azért az sokkal durvább volt, mikor az amsterdami torna miatt tiltották el Scholest és Rooneyt 3 mérkőzésről...

Egyébként a lényeg, hogy minden eltiltást éles meccsen kell letölteni. (Vagyis csak tipp, de biztos így van.)

drosiii 2009.01.23. 13:34:32

@Piff: Jó hát mindegy. Moratti papa majd megoldja :D Sztem Barca ellen is eltiltattja majd Messit mert egyszer köpött valamikor a múltban. :D:D

Lencse. 2009.01.23. 13:48:58

De ez miért csak most derül ki? Nem voltak hót egyértelműen lefektetve a szabályok, hogy Vidic más a piros lap pillanatában tudja, hogy ki kell hagyni a nyolcaddöntőt?

Piff 2009.01.23. 13:59:33

@Lencse.: Lehet, hogy nem voltak egyértelműek a szabályok, de akkor sem kellett volna könyökkel orrba vágni azt a szerencsétlent. :)
Viszont van valami olyan szabály, hogy ha valaki azonnal pirosat kap, akkor jár az eltiltás. Legalábbis a PL-ben így van. Vagy szarul tudom? :) Ha ezt tudta Vidic, akkor nincs mentség. :)

drosiii 2009.01.23. 14:05:01

@Piff: Viszont ezzel a nagyszerű Fifa és Uefa testület azt éri el, hogy a BL győztes csapatok elküldik a tarcsit Japánba nyaralni egy hétre. Ha BL csoportkörben nem játszhatna az illető az még oké, de így senki sem fog kockáztatni. Senkinek nem hiányzik eltiltás BL nyolcaddöntőből, vagy esetleg egy sérülés.
Persze fel lehet fogni ezt hogy a BL a selejtező a klub VB-re, de VB-ken is, ha döntőben kap valaki pirosat, akkor a következő selejtezőjében nem játszhat... Nem pedig a következő VB nyolcaddöntőjében.

mann 2009.01.23. 14:39:05

Vida piros lapjára nincs mentség, hülye volt. A FIFA az UEFA hatáskörébe utalta az esetet, ők pedig így döntöttek, bár Csozé erősen lobbizott, hogy legalább két meccs legyen :).
Egyébként röhej, hogy a MU-t milyen eltiltásokkal képesek súlytani időről-időre.

A sérüléshullám elképesztő. Szinte egy komplett kezdő van a partvonalon kívűl, nagyon jó és nagy mázli, hogy ennyire bő a keret.

Lencse. 2009.01.23. 14:42:09

@mann: "A FIFA az UEFA hatáskörébe utalta az esetet, ők pedig így döntöttek" - ez milyen faszág már? Amikor Nedved meg Ballack elkövették a híres szabálytalanságaikat, pontosan tudták, hogy azzal mit veszítenek, nem utólag kezdte utalgatni az ügyet mindenféle seggfej.

spigo 2009.01.23. 16:33:30

@Lencse.: Az UEFA bekaphatja, mert 2007 decembereben Khaladze-t is kiallitottak a dontoben a vilagkupan, aztan siman jatszott az Arsenal ellen a nyolcddontoben...

Strigo 2009.01.23. 16:53:27

@spigo: Na ez így viszont érdekes. Én jogosnak tartom Vidic eltiltását, bár jogilag (FIFA-UEFA) eddig is támadhatónak éreztem. Az angol kommentátorok egyébként egyből a kiállítás után mondták, hogy mekkora hülyeséget csinált, mert így nem játszhat az Inter ellen. Na de ha Kaladzénak lehetett, akkor Vidic is játszhatna februárban.

spigo 2009.01.23. 17:06:07

@Strigo: jaja, en is jogosnak erzem moralis szempontbol, de latok benne logikai hibakat:
- utesert csak egy meccs?
- az emlitett Khaladze eset
- k/rva eletbe, most o a legjobb vedonk :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.23. 17:32:37

Heskey a Villában. Hát ez pazar. NOT

drosiii 2009.01.23. 23:39:49

www.nemzetisport.hu/angolfoci/wenger-a-manchester-united-jogtalan-elonyt-elvez-a-tobbiekkel-szemben-218183.html

Azért ez elég vicces.. Mármint hogy arra fogja, hogy a Manchesternek milyen "kedvező" a sorsolása, amikor a MU sokkal több tétmeccset játszik ebben az évben.

Lencse. 2009.01.24. 02:07:11

A hétvégi kupameccseket nem adja tv??

Dzsúd Horse 2009.01.24. 02:09:19

@Lencse.: Sportklubon lesz vagy 5 meccs.

Piff 2009.01.24. 11:57:10

FA Cup: Jó kis meccsek lesznek. :)

Szerintetek melyik PL csapatok esnek ki?
Nem tudom mennyire lesz tartalékos a Tottenham, de a Man Utd védelme biztosan az lesz, szóval sztem ott bármi lehet. Persze esélyesebb a United, de kupameccs és ki tudja mi lesz. Felszívja magát a TH tarcsi és volt United, nincs United. :)
A két liverpooli csapat közül én inkább az Evertonra tippelnék. Legalább egy döntetlenre jók lesznek, kivéve ha a 88. perc után szerzi meg a vezetést a Liverpool, mert akkor csak a 89. percben kapja le a csatárokat Benitez és az Evertonnak nem lesz megint akkora mákja mint múlt héten.
Arsenal, Chelsea kipipálva, de legalább az egyik szenvedni fog, de nagy tétben erre se fogadnék.
Még lesz Sunderland-Blackburn. Hajrá Sunderland! :)
Ja és kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a tavalyi év meglepetéscsapatával (Burnley) a WBA ellen, bár nem hiszem, hogy újra meglesz a bravúr.
Wolverhampton - Boro': A Championship listavezetője egy kiesőjelölt ellen. Csak három helyezés van közöttük. Szóval 1X. :) A jobb morál miatt, meg otthon is játszanak.

Strigo 2009.01.24. 12:24:19

@Piff: A Spurs védelme kb annyira tartalékos, mint a Unitedé (Gomes, Woodgate, Dawson, King, Corluka sérült), a támadószekciók meg fullosak. Minden adott egy jó kis 5-3-hoz.
Liverpool-Evertonon x lenne a legjobb, még egy meccs nem ártana nekik.
Amúgy a tavalyi szezon meglepetéscsapata nem a Burnley volt, hanem a Barnsley, akik már kiestek.

Piff 2009.01.24. 13:22:35

Wazze tényleg a Barnsley. Lusta voltam utána nézni, elnézést.
Tartsa fel a kezét aki még benézte ezt a Burnley-Barnsley dolgot. :)

A Spurs meccsel meg remélem igazad lesz, és lesz pár gól.

Csak nálam tünt el a Válasz gomb?

Henke 2009.01.24. 17:57:31

@drosiii: ez nálam is kicsapta a biztosítékot... világkupa + egyebek, dec 1 óta kb minden héten 2-3 meccs a MUnak!!! Erre most jön egy olyan, hogy ők játszanak 1 nappal később, és egyből még az angol tévézést is a halálba küldi Wenger... szerintem már érzi a vesztét... Untouchables óta nem sok a babér. Egyszer pedig csak elfogy a türelem...

Jo_Jo 2009.01.24. 18:11:38

Nah azért se a Tottenham, se a United kezdője nem tartalékos, remélem jó kis meccs lesz :)

mann 2009.01.24. 19:09:34

Eddig jó a meccs, köszönhetően annak, hogy a Spurs szerzett vezetést :).

mann 2009.01.24. 20:31:30

Sérült manchesteri védők: Brown, Ferdinand, Evans, Evra, Rafael, Fabio.
A meccset az Eckersley-Neville-Vidic-O'Shea négyes fejezte be. Ráadásul C-t és Welbecket is sérülés miatt kellett lecserélni. Elképesztő sorozat. Még három kupameccs és elfogy a csapat.

A Spurs nem sokat mutatott. Vezettek Vidic hibájából (rég volt ilyen), oszt kb. ennyi.

drosiii 2009.01.25. 11:54:13

@mann: azért komoly lenne az alábbi védősorral kiállni a San Siroban: Eckersley-Neville-Chester-O'Shea. Esetleg a két szélső védő helyett még ott van tartaléknak Fletcher és Giggs, középsővédő cseréjére meg talán felépül Rooney =D

BruceWayne 2009.01.25. 15:48:39

a cardiff védője nyomott egy Riise hazaadást XDD
csak ezt kapus védeni tudta nagy nehezen.

crouchy 2009.01.25. 17:07:42

nem tom mi lesz a meccs vége, de ezt a 4-2-1-2-1 szerű izé nekem tetszik.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.25. 17:17:20

@crouchy: hát, nem tudom, nekem inkább ez a Dossena-Babel baloldal nem stimmel. de nem ezen fog múlni.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.25. 17:33:12

ez megint milyen idétlenség volt. és voltaképpen megint Skrtel. Hyypia meg a padon, így legalább ezúttal nem rajta akadt fenn.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.25. 18:18:11

a Torres-Gerrard kapcsolat hihetetlen. MINDENT ennek kellene alárendelni.

Lencse. 2009.01.25. 18:28:22

TORRES!
TORRES!!
TORRES!!!!!

Bazmeg.

Ilyen hidegrázósan gyönyörű jelenetet nem is tudom mikor láttam utoljára.

Piff 2009.01.25. 19:36:43

United's home league game against Everton, scheduled for Monday 2 February, will now be brought forward to Saturday 31 January at a kick-off time to be confirmed.

Wenger hogy csinálta ezt? :)

Piff 2009.01.25. 19:45:31

A következő fordulóban a nagyok elkerülik egymást. Ha továbbjut a Pool, akkor a Villat fogadják. Persze ha a Villa is továbbmegy. A többiek verhető ellenfelet kaptak.

neeson 2009.01.25. 19:57:46

@Piff: Nem azért van, mert jövő héten megint játszik a Pool ellen az Everton? Ha így nézzük, még a United jött ki rosszabbul abból, hogy ismételhet a pool

Piff 2009.01.25. 20:12:05

@neeson: De igen. :) Közben én is rájöttem, hogy hülyeséget írtam. Csak pont a héten sírt a francia, hogy milyen jó a Unitednek. Lehet miatta lett döntetlen Liverpoolban. :)

ZenZo 2009.01.26. 12:00:57

A hétvégén nem láttam egy nyamvadt meccset sem, kár érte. Lehet az FA-ben is lesz egy ManU-Derby? :)

A Chelsea egyébként a következő fordulóban a Watfordot kapta, érdekes párosítás, lévén nem is oly rég óta az a Brendan Rodgers a Watford menedzsere, aki korábban évekig a Chelsea utánpótlás edzője volt. Sőt, Lampard senior is ott van. Ellenben az utánpótlásból a Watfordban kölcsönben szereplő Cork nem léphet pályára ellenünk. Kár. Megnéztem volna már játszani, elvileg ő is esélyes a nagycsapatba kerülésre Sinclair, Mancienne, Stoch és Di Santo mellett.

nordsee 2009.01.26. 13:57:45

Kíváncsi lennék mi a terv, ha egy hónapra megy csak el. Nyilván játszatni akarják, a fakó már nem elég, rögtön meg nem mehet a seniorba.(?)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.01.26. 14:01:53

Az egy hónapos kölcsönadás eléggé gyakori Angliában. Némethnek lesz végre esélye két-három tétmeccsen is bizonyítani, mit tud. Ha lejár az egy hónap és jól végzi a dolgát, mehet kölcsönbe máshová.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.26. 14:53:30

Februárban összesen 1 (!) meccse lesz a Liverpoolnak a tartalékbajnokságban, nyilván ez is szerepet játszott. Amúgy meg minden arra utal, hogy maximálisan Krisztián érdekeit tartották szem előtt az ügylettel, ami nagyon jó jel.

spigo 2009.01.26. 14:59:42

Jippy! Es februar 28.-an akkor meg is nezem hogyan teljesit. Itt jatszanak Bristolban! :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.26. 15:06:54

@spigo: ne haragudj, de remélem nem fogod látni. Nekem gyanús ez az egy hónap abból a szempontból is, hogy pont 28-án, két és fél nappal a madridi meccs után Middlesbrough-ban játszik a Liverpool. Szerintem ott már jelenése lesz.

ZenZo 2009.01.26. 15:13:40

Te Woland micsináltok? Visszavesztek mindenkit, akit csak lehet azok közül, akiket eladott Juande? :) (Chimbondaról szólnak most a hírek, s tény, hogy már nálatok van a dokinál) Mikor veszitek vissza Kenaot? Because Spurs seem pretty keen on re-signing all the other players they've shipped out in the last year... vagy ebben a jó formában ő már nem kell? :)


De azért most pár csúnya gondolatot küldök felétek a jó öreg Carlo miatt...

GSP 2009.01.26. 15:14:08

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: ha igy lesz, akkor annyira azert nem fogom sajnalni, hogy nem latom majd :)

spigo 2009.01.26. 15:15:04

@GSP: hat nem a masik nickemmel logoltam be :)

spigo 2009.01.26. 15:22:40

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: mondjuk a te gondolatmenetedet tamasztja ala, hogy a Liverpool Craig Lindfield-et is kolcsonadta az Accringtonnak, de ot a szezon vegeig

Woland 2009.01.26. 16:45:47

@ZenZo:

ja, megpróbálunk mindenkit visszahozni akit többé-kevésbbé hiba volt eladni : ) (Chimbonda azért megosztja az embereket - szerintem jó hogy visszajött)

mondjuk leginkább Steed-et szeretném viszontlátni, róla meg még nem volt szó hogy jönne. (na meg Berbatovot : ))) Keano nem izgat.

gondoljunk csak bele hogy Berba érkezése előtt is ötödik volt a csapat - hülyeség volt szétzavarni mindenkit.

Cudiciniért meg bocsi : ) de muszáj volt kapust szereznünk igy hogy Gomes lesérült, a Burnley-meccs után nem akarom többet Alnwick-et a kapuban látni. az olasz meg kurva nagy kapus! kezdőnek is szivesen látnám, nem hogy cserének. az meg hogy ingyen jött külön jó - de nektek nem nagyon számit, nem? : )

Palacios leigazolását nem nagyon értettem, de erősnek erős az biztos... meg legalább most már hondurasi játékosunk is van : ) a Wiganből csak Valencia tetszett, de ő meg majd a Realba megy.

Strigo 2009.01.26. 18:35:48

@Woland: Az igaz, hogy Bale még nem szerepelt a Spursben győztes meccsen, vagy csak én értettem félre valamit?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.26. 18:45:29

@Strigo: a bajnokságban valóban nem. 21 meccs, 8 döntetlen, 13 vereség. kemény...

Woland 2009.01.26. 18:46:34

@Strigo:

majdnem igaz. győztes PL-meccsen nem szerepelt eddig (kupákban nyertünk már vele párszor). ugye múlt évben sérült volt szinte egész idény alatt. idén meg a többi Tottenham-játékos sem szerepelt túl sok győztes PL-meccsen.

talán majd a Stoke ellen... inshallah!

micz 2009.01.26. 21:24:28

... de szurkolok neki!

Strigo 2009.01.26. 22:52:15

Benitez teljesen bekattant, kritizálta az Evertont a védekező taktikájuk miatt. Csatárok nélkül az Anfielden vajon mit kellett volna csinálnia Moyesnak? Meg mintha ő a megalkuvás nélküli támadójáték királya lenne, kezd nevetséges lenni ez az ember.

macca17 2009.01.27. 00:17:37

@Strigo: azért annyira nem kritizálta. annyit mondott, h 10 emberrel védekeztek, és egy lehetőségük volt, ezért csalódott, de odahaza majd többet kell támadniuk. amúgy igazad van, mert abból viszont elég volt, h állandóan pozitívumokat talál. mint mondjuk a gerrard-torres kapcsolat (mintha ez vmi újdonság lenne), meg a játékosok hozzáállása, meg h jobban játszottunk, mint hétfőn. ez mellébeszélés. és nem értem, h amikor az amúgy kedvencem kuyt hihetetlenül szarul játszik, mi a bánatért nem cseréli le? és rierát miért csak negyed órára hozza be? miért nem használja ki minden cserelehetőségét? amúgy persze lehet azt mondani, h gólt nem tud rúgni. ennyit tud a csapat.

neeson 2009.01.27. 07:37:23

Van valakinek elképzelése, hogy áll ma fel a MU?

Védő ugye 3 db van, Vidic, Neville és O'Shea. Visszamegy a jobbhátvéd posztjára gondolom Fletcher. Sérült Ferdinand, Evans, Evra és a két da Silva.

Középpálya közepén marad Carrick és Scholes, aki nem csinál sok mindent, ráadásul 3 napja játszott. Anderson, Hargreaves sérült, Fletcher máshova kell.

Széleken fogalmam sincs mi lesz, Ronaldo úgy hallottam, valami kis sérüléssel játszott, Giggssel nem tudom mi van, de nem sokszor bírja el a csapat, ha a két öreg egyszerre kezd. Nani is úgy tudom lesérült, meg Park is persze. Csatároknál meg Rooney hiányzik.

Ki bír egyáltalán állni a csapat? A legnagyobb baj az, hogy nem sokan fognak felépülni az Everton elleni meccsre sem a sérültek közül, így nem lenne az a kimondott meglepetés, ha ezt a két meccset már tényleg nem nyernénk meg...

kroos 2009.01.27. 08:27:58

Lehet tudni mennyibe került Chimbonda?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.27. 08:47:53

@kroos: nem, de valószínű kábé annyiba, mint amennyiért eladták. viszont állítólag annyira vissza akart menni Londonba, hogy jóval kevesebb fizetésbe is belement.

kroos 2009.01.27. 09:06:15

,,kábé annyiba, mint amennyiért eladták."-ez nem jellemzö a spursre.

mann 2009.01.27. 09:14:57

@neeson: C valami betegséggel küzdött, de nagyon játszani akart szombaton.
A középpályára van Gibson, Giggs, Scholes, Carrick, C, Tosic, Possebon és Fletcher, amennyiben Eckersley-t teszi jobbhátvédnek SAF. Belőlük lehet "válogatni". Én el tudnám képzelni a két szélre C-t és Tosicot, középre pedig Carrick mellé valamelyik öreget.
Eckersley (vagy Fletch) mellett Neville, Vida, O'Shea lehet a másik a három védő.
Elől pedig Tevez és Berbatov.
A pad keményen fog kinézni. 12 sérült játékosunk van, lehet, hogy közülük valami csoda folytán felépül valaki a meccsre (mondjuk Hargo valszeg nem :) ).

United82 2009.01.27. 11:20:46

nagyban tennék egy ilyen kezdőre:
VDS
Fletcher,Gary,Vida,OShea
Gibson,Carrick,Giggsy,Ronaldo
Tevez,Berbatov

pad:Kuszcsak,Chester,Eckersley,Tosic,Possebon,Scholes,

Scholes nem fog 2 meccset végigjátszani 4 nap alatt.
Gibson 60percre jó lesz, utána jöhet Tosic vagy ha Ronaldo nem bírja mert valami kis betegséggel küszködik akkor őt váltja az ifjú szerb.

Elvileg az Everton ellen Wes és Rio felépülhet de nem 100%, esetleg még Nani, a többiek majd csak utána. (mondjuk utána szerencsére csak 8napra rá lesz meccs , az alatt sokan felgyógyulnak majd, remélem..kivéve persze Owen H-t:( )

United82 2009.01.27. 11:42:55

amugy a sérültlista elképesztő:

védők: Wes Brown,Rio Ferdinand,Evans,Evra,Rafael,Fabio

kpálya: Anderson,Owen H,Nani,Park

csatár: Rooney,Welbeck

ez a csapat bárki ellen esélyes lenne egy PL meccsen (persze egy kapussal kiegészülve:)
és még így is egy erősnek mondható csapatot tud Fergie a pályára "tenni"

Lencse. 2009.01.27. 11:51:37

@Rooney82: Rio már a kapuban is bizonyított. :)

Jo_Jo 2009.01.27. 13:31:57

Ha jól emlékszem az öreg azt mondta, h Evans sérülése csak 1 hetes, és nem csodálkoznék ha ma már újra játszana.

sztem kezdő:

VDS
Neville Vidic Evans O'Shea
Ronaldo Carrick Giggs Tosic
Tevez Berbatov

Everred 2009.01.27. 13:38:32

Evans három hétre kidőlt, biztos, hogy nem lesz. Fabio szereplésére van esély, de szerintem is Rooney82 kezdője messze a legvalószínűbb.

Még jó, hogy a WBA is tele van sérültekkel.
süti beállítások módosítása