Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premier League 21. forduló

2009.01.09. 21:31 pote

Akkor belevágunk. Elkezdjük a 2009-es évet. A popsink befagy, a nadrágszárat szorosabbra kellett húznunk, de a Premier League robog tovább. Lesz két helyi rangadó kapásból (a Villa Parkban és a Riverside-on), a kiesés ellen több csapat már most is küzd, de még Liverpoolban is a MU-Chelsea lesz a téma. Lapozás után az év első beharangozója, kivételesen videó nélkül.

Arsenal - Bolton 4-1
Mindkét csapat csúcsigazolásra készül. Wenger Arshavint próbálja meg elhappolni tengernyi kérő közül. Megson pedig az ingyen igazolható, 31 éves világbajnokot, Denilsont szemelte ki. Két olyan játékos, aki nem osztja meg a focitársadalmat. Az orosznál már mindenki azt várja, hogy végre szem előtt legyen, és az eb-n nyújtott játékát mutassa hétről hétre. Ahhoz, hogy bebizonyítsa, nem csak múló rosszullét volt a nyári forma, pont megfelelő csapat az Arsenal. A beilleszkedés is könnyen fog menni, mert a Zenit is ötödik lett az orosz pontvadászatban.
A brazil sem egy McManaman, miatta nem mennek vérre menő viták egy normális társaságban. Pont ő kell a Boltonnak, hogy álmainkat megvalósítsák, és kiessenek. Sporttársnak: veszteni fognak a Bolton.
Szombaton Gallas és Silvestre nem fog kezdeni, a túloldalon Nolan és Steinsson eltiltott, így egy sima hazait rakunk meg.
 
Aston Villa - West Brom 2-0
Birminghami derbi, szombat délre. Mivel dolgozni sem kell, így ezúton szeretnénk köszönetet mondani szovjet barátainknak. (március 28-án meg nem lesz PL-forduló, ezért - érzésünk szerint - az elmúlt tizennyolc év legjobb kormányzati döntése született)
Óriási egyes, de a Villa hiába negyedik, az utóbbi meccseit szenvedve nyerte. Ezt is úgy fogja. Riley lesz a spori, így egy kellemes gyilkolászást várunk a gyepen.
 
Everton - Hull 2-1
Ősszel, akkor még nagy meglepetésre, csak nagy nehézségek árán tudod pontot szerezni Moyes csapata a Hull otthonában. Most már egy vendéggyőzelem is csak egy "nabumm, benne volt a pakliban"-t váltana ki az angol foci szerelmeseiből. A hazaiak feljövőben vannak, néha már egészséges támadóik is vannak a keretben, míg az újonc szisztematikusan el kezdett zuhanni. Nekünk ez egyes, de nem ezt a meccset játszanánk meg a tippmixen.

Fulham - Blackburn 1-0
Bullard sérült, de Simon Davies és Gera Zoli is elérhető lesz Hodgson számára szombaton. Utóbbinak különösen örülünk, mert így az ő góljával nyerhetnek a Santa Cruz nélküli Rovers ellen. A Chelsea elleni gólgazdag döntetlen után, ismét megszokott eredményt láthatunk a Craven Cottege eredményjelzőjén.

Middlesbrough - Sunderland 1-0
Tees-Wear derby-nek csúfolják. Nincs akkora presztízse, mint a Newcastle - Sunderland-nek, de egy REAC-MTK-nál jobban megmozgatja a ködös Albion északi lakóinak fantáziáját. A Borónak létkérdés a három pont, pontvesztés esetén a szaggatott vonal alatt találhatják magukat. Ha Fülöp véd, akkor egy megpattanó labda lesz Cisséék végzete.

Newcastle - West Ham 1-2
Na, az ilyen meccseknél utálunk a legjobban tippelni. Ha totómeccs lenne, és az, majd úgy döntenénk, hogy egy háromesélyes tippet elsütünk rá, akkor tuti, hogy valami miatt elhalasztanák a meccset. A londoniak kicsit nyugodtabban készülhettek, kevesebbet pletykálnak velük kapcsolatban az újságírók, ezért inkább rájuk teszünk. Különben a totóban 12-re vettük

Portsmouth - Man City 0-0
Ha a Forestnek otthon nem tudtak gólt lőni, akkor a Pompey otthonában ez még nehezebb lesz. Szerintünk nem is fog sikerülni, mert Ireland eltiltott, Robinho sem teljesen egészséges, Bridge-et meg nem az előrejátékhoz vették. Fura meccs lesz. Több kiállítás lesz, mint gól, erre Mike Dean a garancia. Anno, ő tette tönkre a City-Spurs-öt is. A szezonban már hatszor villant nála a piros.

Stoke - Liverpool 0-2
November után először játszik újra bajnokit Torres. Ettől jól össze is csinálja magát a Stoke. A kötelező győzelem után a csapat a szurkolókkal együtt kezd el imádkozni egy vasárnapi döntetlenért. A gólokat természetes a mi kis írünk szállítja.

Man Utd - Chelsea 1-1
Mindkét nagyágyú megégett a kupában. A Chelsea harmadosztályú ellenfelét nem tudta letudni a Stamford Bridge-en az FA kupában, a MU a Derby otthonában vesztett a Ligakupa elődöntőjének első meccsén. Még mindketten javíthatnak, de ráfért volna a játékosokra a pihenés.
Ferguson és Scolari is újra megszokott védőpárosokat küldhet a pályára. Terry letöltötte eltiltását, Ferdinand pedig felépült hátsérüléséből.
Hatalmas csata várható, aki kikap az eltávolodhat a Liverpooltól. Kicsit esélyesebbnek tűnik a United, otthon is játszanak, és a londoni kékek csak keresik szezon eleji formájukat. Azonban a rangadókon ez nem nagyon szokott számítani. Óriási meglepetéseket nem várunk a mesterektől a kezdők tekintetében, de nagyobb variálási lehetősége SAF-nak van.
Tippünk egy békétlen döntetlen, verekedéssel a lefújás után. A gólokat két kedvencünktől várjuk: CR, Anelka.

Wigan - Tottenham 0-1
Van egy olyan érzésünk, ha tíz év múlva Jermain Defoe-nak fejből kellene önéletrajzot írnia, tutira összekeverné azokat az éveket, amelyek a Spursnél és a Pompey-nál eltöltöttekre vonatkoznak. Ettől függetlenül, el fogja dönteni a vasárnapi meccset.

A szerdai, elmaradt meccsre vonatkozó tippünk: Man Utd - Wigan 1-0

Idei első vendégtippelőnk Piff lesz, aki iszonyatosan éber volt a két ünnep között, és már akkor elküldte McManaman négyperces csodavideóját, amikor a szerkesztők fele még csak hazafele taxizott évértékelő bankettünkről.

Arsenal - Bolton 2-1
Aston Villa - West Brom 2-0
Everton - Hull 1-1
Fulham - Blackburn 1-0
Middlesbrough - Sunderland 0-2
Newcastle - West Ham 0-0
Portsmouth - Man City 1-3
Stoke - Liverpool 1-1
Man Utd - Chelsea 3-0
Wigan - Tottenham 2-1
Man Utd - Wigan 2-1

A szabályok a megszokottak. Telitalálat három pont, különbség megjósolása kettő, győztes megérzése egy. Pontegyenlőség esetén a pluszmeccs dönt.

221 komment

Címkék: üveggömb premier league pl beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr15868187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dani Kalifornia 2009.01.11. 17:58:06

@drosiii: Cé kakaskodásért kapott, Rooney ellen bármikor lehet fújni, mert idegből játszik, és mindenkit pusztít, a kezezés nem volt szándékos.
Te az agyadból vehetnél vissza - ja, az nincs, bocs...

Jo_Jo 2009.01.11. 18:00:01

@drosiii: ez azért túlzás, persze volt 1-2 vitatható ítélete, de sztem ezek még bőven beleférnek

1. félidőről: Giggs egyelőre jól használja a rutinját középen és még Neville se csinált semmi rosszat, sőt egyáltalán nem lóg ki a védelemből. Ronaldo még mindig hullámvölgyben van, mintha nem lenne elég önbizalma (pedig tudom, hogy ez fizikai képtelenség :) ) gyenge megoldásokkal operált eddig. A Rooney-Berbatov páros is lehetne élénkebb, általában az ő összjátékukból alakulnak a helyzetek. A Chelsea szurkolók se lehetnek teljesen elkeseredettek, a középpályán sokszor tetszetősen passzolgattak és hozták fel a labdát, ám az utolsó harmadban eddig nem volt szerencséjük. Kíváncsi vagyok, hogy a 2. félidőben ráül-e az eredményre az MU? Remélem nem, mert ha a Chelsea elkezd egykapuzni azt nem lehet egy fél időn át gól nélkül kibírni, csak nagy adag szerencsével. Szóval támadás továbbra is!

Glory MU!

mann 2009.01.11. 18:00:19

@reggie_bush: Webb visszafújta ;)
De Giggs nagyon király volt :DD.
Szegény Rafa, tele lehet már néhány cetli.:)

Strigo 2009.01.11. 18:00:53

@reggie_bush: Ha valaki csalni próbált, akkor az Ballack a műesésével a tizenhatoson belül.
Webb azért jó úton halad, hogy ismét kiállítsa Ronaldót.

drosiii 2009.01.11. 18:01:03

@reggie_bush: azt hiszem leírtad magad. sugárzik belőled a gyűlölködés. Sajnálom, hogy itt éled ki magad.

gabenito 2009.01.11. 18:01:21

oké te ezeket így magyarázod...
a probléma az h a másik oldalon valamiért nem kell magyarázkodni...
illetve nem probléma. amíg marad az eredmény ilyesmi

Dani Kalifornia 2009.01.11. 18:01:33

Poénnak tényleg jó volt, de Céről a keresztvizet is leszedik, ha ugyanezt csinálja...:)

Dani Kalifornia 2009.01.11. 18:02:36

@Strigo: Jah Ballack műesése tényleg gusztustalan volt, az a videó ugrott be, ahol a német válogatott edzésén dobálják magukat...:)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.11. 18:02:58

nem lehet, h a már Románál is alkalmazott nem túl etikus cselt próbálták meg?
h sokkal előbb valaki belepiszkált a lasztiba?

Jo_Jo 2009.01.11. 18:03:45

@reggie_bush: "Rooney ellen bármikor lehet fújni"
még jó hogy nem általánosítasz, teljesen elfogulatlan vélemény...
Persze lehetett volna annál az esetnél Rooneynak sárgát adni, de azért túlzás, h egész meccsen törne-zúzna

Dani Kalifornia 2009.01.11. 18:04:52

@Jo_Jo: Nem az egész meccsre gondoltam, hanem egész karrierjére;)

d3vnull 2009.01.11. 18:05:00

Hehe, a Chelsea-nak fújnak? Ne hülyülj már meg. Inkább azon gondolkodj el, hogy miért engedik meg mindig Rooney-nak, hogy hátat fordítson a játékvezetőnek, legyintgessen neki, üvöltözzön vele és hisztizzen.

Dani Kalifornia 2009.01.11. 18:06:06

@pote: Jah, lehet, csak nem biztos, hogy volt sípszó...
Amúgy meg nem biztos, hogy Angliában tolerálják ezt a fajta aljasságot:)

drosiii 2009.01.11. 18:07:38

d3vnull, nézd meg azt az esetet, Rooney eltolta a labdát Cole vagy ki mellett. Az meg feltartotta.. Feltartás pedig nem megengedett eszköz a futballban ;)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.11. 18:09:34

@drosiii:
kivéve, ha a labda az alapvonal fele gurul.
(utálom azt a seggkidugós, nemakaromalabdátjátékbahozni típusú mentalitást, amit vmi miatt a bírók engednek)

lonicera 2009.01.11. 18:09:35

asszem nem tilos a legyintgetés meg a hiszti.. pofázásért sárga jár, de hisztiért semmi

drosiii 2009.01.11. 18:11:33

pote, nem alapvonal felé gurult és elérte volna. lehetett látni, hogy meg akarja játszani azt a labdát.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.11. 18:21:53

@drosiii:
tudom.
én csak az utolsó mondatodra írtam:
"Feltartás pedig nem megengedett eszköz a futballban ;)"

drosiii 2009.01.11. 18:29:25

jó pote de én most A meccsről véleményezek nem pedig a futball szabályainak különböző értelmezéseiről :P

rizla 2009.01.11. 18:32:30

tudom, hogy utólag könnyű okoskodni, de várható volt, hogy ez lesz. a chelsea kurva szar, vagy lúzer a rangadókon.

poolfanati 2009.01.11. 18:49:28

legalább a chelseatől négy pontra elhúzunk:D
és ha a wigannek sikerült spurs-t vernie, hátha sikerült mu-t vernie:D

poolfanati 2009.01.11. 18:50:01

*hátha sikerül mu-t vernie

Davoman 2009.01.11. 18:52:28

vidics és berbatov lepattintották a kis di santot :-)))))

gabenito 2009.01.11. 18:53:28

@rizla: tényleg könnyű :)

amúgy 3adik gól előtti esetnél tökéletesen látható volt, h C miért dobálja magát. Egyszer életében nem tette, és belleti szerintem szinte pirosat érően pároslábbal hátulról érkezett. Nem mintha ettől szimpatikus lenne, de érthető.

bög 2009.01.11. 18:54:40

united 3. golja nagyon durva volt, üres elzárás...

rizla 2009.01.11. 18:56:14

gaben mentségemre szóljon, hogy MU-előretörést, és cselszki-visszaszorulást tippeltem nemrég is ;]

rizla 2009.01.11. 18:58:39

scolari amúgy egy - bizonyos körülmények között - túlértékelt edző, valójában úgy ment a chelsea-hez, hogy európai klubcsapata még nem is volt (de másmilyen sem évek óta).

drosiii 2009.01.11. 19:00:50

úgy is alázás, ha nem vesszük hozzá Ronaldo szabályos góljának elvételét vagy egyetlen 11-es gyanús szituációt sem ;))

gabenito 2009.01.11. 19:02:54

@rizla: elfogadom! :)

Bármennyire örülök az eredménynek sajnálom:
Terryt mert akármekkora tuskó amikor veszt a chelsea és épp nem üvöltözik valakivel szomorúbociszemeket vág.
Drogbát mert régen öröm volt nézni a játékát, az őserő meg a wodoo szellemek precíz kereszteződését, de most nagyon csak árnyéka magának

Jo_Jo 2009.01.11. 19:03:37

Eléggé elaludtak a Chelsea védők a második félidőben, A. Cole-t megkérdezném mégis hogyan tudta a lábai között a kapuba juttatni a labdát, vagy hogy ki osztotta di santot berbatovra.
Tényleg nem volt túl jó meccs, de sztem a Manchester megérdemelten nyert, jobban akarta a győzelmet, többet tett érte. Meccs embere nálam Giggs: mindenhol ott volt, ha kellett hátul szerelt, védekezett, és ha tudott előre ment segíteni a támadást, nagyon hasznosan játszott.
Végre többet lőttünk mint 1, és a védelem is elég stabil, utoljára novemberben(!) az arsenal lőtt gólt a unitednek. Ez a győzelem lelki pluszt is jelenthet a továbbiakban, végre beindulhat a szekér. De azért nem szabad elfelejteni, hogy a 2 elmaradt meccsért nem jár automatikusan 3-3 pont, így semmit se szabad elhamarkodni.

Glory MU!

bag 2009.01.11. 19:04:48

grat a Mu-nak, így játszik egy igazi bajnokesélyes!

Drogba lábát azóta is keresik :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.11. 19:04:58

@rizla: azért várjunk még az ítélettel. szövetségi kapitányként azért nagyon is sikeres volt.

mann 2009.01.11. 19:05:33

Sima lett a vége. A második gól után teljesen feladták a kékek.
Megérdemelt MU siker, ráadásul C sem hisztizett sokat :)

d3vnull 2009.01.11. 19:05:39

Di Santo... lol. Berbatov azért meghívhatná egy sörre (bár abban a korban még csak kakaózni kell). 3-0, pontosan ezt érdemeltük Scolari ne-törjünk-előre, mindig-passzoljuk-hátra-a-labdát taktikájával, meg az ilyen di santo-stoch és egyebek erőltetésével.
Azon pedig nagyon biztos nem csodálkoztam volna, ha Bellettit egyből pirossal leküldik.

Dani Kalifornia 2009.01.11. 19:06:04

Az nyilvánvaló, hogy a Chelsea-nek nincs védelme (még akkor is, ha a 3. gólt a Uniteden kívül a világon senkinek nem adták volna meg), és arra is megkaptuk a választ, hogy miért Anelka kezd egyfolytában.
Ettől a gyenge MÚtól ekkrát szopni, az igen megalázó...

kroos 2009.01.11. 19:07:02

Na ez durva bünti volt.
Ezzel a középpályával ennyit birtokolni a labdát mint a mu.....

Glory 2009.01.11. 19:07:48

jujjj de boldog vagyok. a sok 1-0 es vert izzadas utan pont a chelseat verjuk meg 3-0-ra. iszonyatosan jo. giggs hatalmasat jatszott, neville majdnem mint fenykoraban, rooney szantott, ronaldo es park a szeleken lerohamoztak, evra a vilag legjobb balhatvedje, evens egy istencsaszar lesz, berba halistennek jokor jo helyen, fletch mint carrick-ha van eszre sem veszed, ha nincs kurara kezd hianyozni, vidic-az hogy tobb golt lo mint sokan masok es ugy vedekizik ahogy aaaa, van der sar-hmm nem volt vedenivaloja :)
most jonnek majd az igazan fontos meccsek amiket nyerni kell fulham wigan elmaradt es hat a tobbiek.
glory manunited, come on you reds

Glory 2009.01.11. 19:11:23

nah akkor lemaradtam: mi a fasz baj volt a 3. mu gollal te agyhalott idiota??????

Piff 2009.01.11. 19:12:12

@rizla: Útólag könnyű. ;) Előre szóltam, hogy ez lesz. :)

Glory 2009.01.11. 19:12:45

amugy meg piff-nek egy hatalmas gratula :))) igy kell ezt csinalni

rizla 2009.01.11. 19:17:07

popp: ezért írtam, hogy "bizonyos körülmények között". ez pedig az európai elitfutball. persze beleszokhat, nyilván, csak azt nem fogják megvárni a chelseanél szerintem. szövetségi kapitánynak valóban jó volt, bár inkább brazíliával (igaz olyan kerete kevés csapatnak volt a történelem során, ronaldo+rivaldo+ronaldinho jó formában egyszerre.. uh), a portugálokkal nekem egyáltalán nem tetszett, amit művelt.

drosiii 2009.01.11. 19:17:15

húú Piff nagyon odaveri az NST tippeket. Itt is megalázó a különbség :P

drosiii 2009.01.11. 19:19:57

@rizla: sajnos egyet értünk valamiben.. már korábban is mondtam, hogy engem scolari nem győzött meg mint edző. Egy nagyon erős brazil csapattal ért el egy VB aranyat, ellenben sztem nem alkotott kimagaslót portugál vezetőként. Ennyit mondhatni "bárki" elérne az örökesélyes csapattal.

Lencse. 2009.01.11. 19:21:31

Na végre, a tavalyi szezont idézően erős volt a United. Akármit mondtok, Ronaldo megint baszott nagyot játszott. Evans pedig, amellett hogy Vidic tanárbácsi oldalán perfekt védekezést vezényelt, támadójátékban is több jó megmozdulása volt, mint Drogbának és Anelkának együttvéve. (utóbbi a második félidő 40. percére talált ki az öltözőből, addig nem sikerült megpillantanom, utáni is csak néha láttam, ahogy futkos a pályán, előbbi pedig nocomment)

gabenito 2009.01.11. 19:21:39

piff!
gratula a merész és eddig zseniális tippekhez :)

mann 2009.01.11. 19:22:02

Piff minden héten tippelhetnél egy ilyet a MU-nak :D

kroos 2009.01.11. 19:25:32

piff az üveggömböt tessék visszaadni az nst-nek.!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.11. 19:26:57

@Piff: A távolságot mint üveggömböt megkapod!

rizla 2009.01.11. 19:28:11

"Ennyit mondhatni "bárki" elérne az örökesélyes csapattal." azért ne túlozzunk, ugye azt a keretet össze is kellett állítani, és nem volt ám olyan egyértelmű, mint látszik. eleve ronaldo kétséges volt, senki sem bízott benne, hogy játszhat majd, scolari mégis végig kitartott mellette. ebből is látszik, hogy más szövetségi kapitánynak, mint edzőnek lenni, meg ebből a mai meccsből is (meg a chelsea idei szezonjában anblok)

bag 2009.01.11. 19:30:57

Drogbát külön is figyeltem.
Most nem mert annyit reklamálni és nem dobálta magát annyiszor mint úgy általában szokta.
teljesen motiválatlanul játszott, hamar megadta magát. két megoldás és ez mindent elmond egyik lövése bedobás lett, a másik az évtized luftja.
jó hogy ki nem írta a hátára hogy el akarok menni, nem érdekel már az egész.
legalább a nézőtéren ülő Mourinhonak megmutathatta volna hogy tényleg helye van az Interben.

drosiii 2009.01.11. 19:31:36

@rizla: szerinted mit keres ott az idézőjel? Nyilván túlzásként írtam. Tök jó, hogy beszélgetünk a semmiről.

Lacóka 2009.01.11. 19:33:53

Piff máskor is jöhet tippölni :)

Egyébként Berba egyre jobban beilleszkedik a csapatba, a másik két gólnál is ott volt, sarkas passzok, vagy amit terry belépője után ollózva tett Rooney elé... És a chelsea-nek úgy nem volt helyzete, h Rio ott sem volt. Még O'Shea se volt rossz, sőtmiazhogy.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.11. 19:35:49

@rizla: ja és bizony, ha visszaemnlékszünk 2002-ben a brazilok igencsak szenvedtek a selejtezőkben, kétszer is szövetségi kapitányt váltottak ez idő alatt.

A vébé előtt a legtöbben az argentínokat és a franciákat tartották nagy esélyesnek, erre mind a két csapat kizúgott a csoportból, a címvédő ráadásul úgy, hogy gólt sem rúgott három aktuálus gólkirállyal a fedélzeten. Százszázalékosan vébét nyerni meg tényleg nem semmi. A portugálokkal, meg egy EB-döntő és egy vébé-elődöntő azért nem olyan rossz eredmény!

kroos 2009.01.11. 19:36:34

@popp: te meg Tüzoltó leszel s katona!
Vadakat terelő juhász!

Lencse. 2009.01.11. 19:39:25

@Lacóka: "Még O'Shea se volt rossz, sőtmiazhogy."

A MU teljes védekezése gyakorlatilag végig hibapont nélkül teljesített, A visszalépő Rooneytól egészen Vidicékig. Edwin helyett most én is állhattam volna a kapuban, legfeljebb hangosabban kacagok Drogba veszélyes bombáin.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 19:40:25

Úgy fest, két csapatosra szűkült az angol bajnoki versenyfutás.

Négy rangadóból egy pont az azért elég durva Chelsea-részről; akármekkora sikereket ért is el kapitányként Scolari.

Strigo 2009.01.11. 19:47:41

3-0, alázás, igazi csapatmunka, mindenki nagyon nagyot játszott.
Érdekes módon a stúdióban lévő szakértők (Gary McAllister, Jamie Redknapp és Jamie Carragher) nem voltak nagyon elragadtatva :)

Lacóka 2009.01.11. 19:50:58

@Lencse.: Talán ez volt a legszebb ma. Ha azt vesszük, h a MU hivatalosan legjobb védelme talán a Brown-Rio-Vidic-Evra négyes lenne mostanság, és ehhez képest a Gary-Evans-Vidic-O'Shea összeállítás esélyt nem hagyott a bajnokság legtöbb gólt szerző csapatának, az húha. O'Shea meg dögveszélyes az ellenfél ötösén belül a 93. percben, de védőként nekem elég darabos, ebből ma semmi nem látszott, valóban, hiba nélkül (mint mindenki, de ő lep meg a legjobban :D)

Glory 2009.01.11. 19:54:55

nah ne tulozzunk oshea a 65. perc korul alltbe addig a vilag legjobb balhatvedje, balkozepe ill balfutoja (EVRA) ott volt.
glory mu

Lacóka 2009.01.11. 19:58:42

@glorymanunited: Épp ez az, h abban a 25 percben sem esett vissza a MU bal oldala, sem védekezésben, sem támadásban. Evra a (tőle) szokásosat hozta, O'Shea magához képest határozottan jó volt.

horas 2009.01.11. 19:59:45

Scolari-tól minél elöbb meg kell szabadúlnia a Chelsea-nek.Vele vesztették el a hazai veretlenségi sorozatukat.Ember emlékezet óta nem kaptak ki ennyire a bajnokságban se a BL ben mint vele.

O'Sullivan 2009.01.11. 20:05:45

megnyugtató, hogy evans ennyire jól pótolja ferdinandot....viszont érthetetlen hová tűnt a kreativitás a chelsea középpályájáról? nehogy már minden scolari hibája legyen. joe cole teljesen eltűnt a mezőnyben...érett volna egy kalou csere, erre bejön ez a di santo. amúgy ez a győzelem csak akkor ér valamit ha szerdán a wigant is hasonló arányban küldik haza manchesterből. aztán ki tudja?SAF lehetőséget ad a fiataloknak( meg naninak:)), ők meg hoznak egy derby elleni játékot

giacomo 2009.01.11. 20:07:21

pote · nst.blog.hu/ 2009.01.11. 18:02:58 "nem lehet, h a már Románál is alkalmazott nem túl etikus cselt próbálták meg?
h sokkal előbb valaki belepiszkált a lasztiba?"

Nekem is egy Totti-Mancini megoldás ugrott be. Valamiért nem szeretik a bírók.


rizla 2009.01.11. 18:58:39 "scolari amúgy egy - bizonyos körülmények között - túlértékelt edző, valójában úgy ment a chelsea-hez, hogy európai klubcsapata még nem is volt (de másmilyen sem évek óta)."

Én is így érzem. Már az EB óta.

drosiii 2009.01.11. 20:08:52

@horas: Igen, szerintem Mancinit lehet megpróbálják (mert mindenképp sikeres edző kell nekik)...
Ha nem szereznek gyorsan valaki Scolari helyére, akkor akár a dobogó és a BL is elúszhat...

Lencse. 2009.01.11. 20:22:24

A Chelsea José idejében sem játszott szépen, de megvolt a 3E: erősek voltak, egységesek, és eredményesek, stílusa volt a csapatnak, amiért lehetett őket szeretni (na nem olyan nagyon) Az a baj, hogy ezeket az erényeket most elvesztették, és így elég nehéz valami jót találni a csapatban, Terry kutyaszemein és Lampard vicsorán kívül.

mann 2009.01.11. 20:23:39

Evra: "I dedicate this victory to the english FA."
:DD

Strigo 2009.01.11. 20:24:23

A szögletes szituról annyit, hogy azért nem adták meg a gólt, mert Rooney nem szólt a partjelzőnek, hogy már elvégezte. És akkor csodálkoznak, ha sokat kritizálják őket.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.11. 20:28:52

Piff, GRATULÁLOK! :)

A bajnokságban még meg tudjuk fogni a cselszkijt is...

Grat a MU-nak az eredményhez és a mutatott játékhoz!

rizla 2009.01.11. 20:31:47

drosiii: nem kell felkapni a vizet, csak finomítottam a saját véleményemen is.

popp: "A portugálokkal, meg egy EB-döntő és egy vébé-elődöntő azért nem olyan rossz eredmény!"

valóban nem rossz, csakhogy azt az EB-döntőt illett volna megnyerni. viszont a portugálok pont ugyanolyan fogalmatlanok voltak az utolsó meccsen a görögök ellen, mint az elsőn. és mivel a játékoskeretek között egyértelmű volt a fölényük, nyilvánvaló, hogy scolari vesztette el a csatát rehagel ellen. de hogy kétszer is..? a csehek pl kettőből legalább egyszer megverték volna a görögöket, ebben biztos vagyok (nagyon közel is jártak hozzá, de hatalmas mákjuk volt rehageléknek). a portugálok meg csak bénáztak.
a VB-elődöntőre nem is mondok semmit, szerintem szánalmasak voltak 2006ban. 0 akciógóllal eljutni a kieséses szakaszban a bronzmeccsig az enyhén undorító. európa braziljai, persze.. az angolokat is borzalmas volt nézni, de egy labdazsonglőr csapat antifocijánál semmi sem tud lelombozóbb lenni.
a 08as EB-n végre azt a játékot hozták, ami elvárható, de ott meg hamar súlytalannak találtattak. szóval nem volt ez egy akkora diadalmenet ahhoz képest, hogy mi lehetett volna belőle.

rizla 2009.01.11. 20:35:39

"Scolari-tól minél elöbb meg kell szabadúlnia a Chelsea-nek.Vele vesztették el a hazai veretlenségi sorozatukat.Ember emlékezet óta nem kaptak ki ennyire a bajnokságban se a BL ben mint vele."

egyetértek, scolari egyszerűen nem illik egy ilyen csapat élére. azért is tetszik most ez a chelsea-szopás, mert egyértelmű büntetésnek tűnik az identitás-zavarért. olyan semmilyenek a bajnokság eleje óta, hiába verik a kiesőjelölteket féltucatnyi gólokkal, az összes rangadón szarok voltak. még az arsenalt sem bírták megverni, pedig wengerék tényleg semmit sem csináltak van persie lesgóljáig. nem is az a gáz, hogy bénán játszanak ezeken a meccseken, hanem hogy lúzerek. és ezt arról a chelsea-ről leírni, amelyiket mindenki szívből gyűlölt nemrég, mert állandóan nyert, azért elég meredek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 20:39:09

"szerintem szánalmasak voltak 2006ban. 0 akciógóllal eljutni a kieséses szakaszban a bronzmeccsig az enyhén undorító. európa braziljai, persze.. az angolokat is borzalmas volt nézni, de egy labdazsonglőr csapat antifocijánál semmi sem tud lelombozóbb lenni." (rizla)

Szóról szóra egyetértek.

rizla 2009.01.11. 20:40:42

az MU-n amúgy nincs mit ünnepelni, magasan övék a legjobb keret a PL-ben (minőségre, és hosszúságra is), papíron nekik _kell_ megnyerni a bajnokságot. ahhoz képest nem igazán parádéznak idén ők sem, egyik nagycsapatot sem lehet minimálisan sem kedvelni. a liverpudlikat elvből nem, az MU unalmas, a chelsea balfasz, az arsenal röhejes. go aston villa
: DDDDDD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 20:42:58

"egyik nagycsapatot sem lehet minimálisan sem kedvelni."

Ezzel meg majdnem teljesen egyetértek.

(A Liverpoollal semmi bajom idén.)

rizla 2009.01.11. 20:48:02

ja, idén végre csinálnak valamit. nagy tapsot a liverpoolnak hogy nem baszták el a bajnokságot már télen ilyen háttérrel ; DDDDDDDD szerintem az MU nyer (és TÉNYLEG ezt mondtam már x hónapja is), ha behúzzák a két elmaradt meccsüket, máris lépéselőnyben vannak a pudlikkal szemben, és a nehéz meccseik mind otthon lesznek innentől kezdve. ráadásul jó formában még nem is voltak, előbb-utóbb arra is sor kell, hogy kerüljön.

Piff 2009.01.11. 20:49:39

Nagy itt az egyetértés a spanyol fanok között a PL posztban. :D

A gratulációkat köszönöm, de el kell ismerni kurva nagy szerencsém is volt; nem vagyok jobb Pöténél. Kicsivel talán, de ennyivel biztos hogy nem. :)

halareaal 2009.01.11. 20:54:20

sztem még mindig versenyben van az Arsenal is:)

Lencse. 2009.01.11. 20:54:52

@Piff: Ez némileg tényleg mókás, de sajnos nem mondhatjuk, hogy nem létező dolgokra világítanak rá, én is panaszkodtam az idei bajnokságra. Bár tavaly mi is átjárhattunk volna gratulálni a spanyol posztokba. :)

rizla 2009.01.11. 20:55:52

milyen spanyol fanok?

piff: nem kell szerénykedni, szép volt. előtte is látni lehetett, hogy jobb, bátrabb tipp a 3-0, mint az 1-1 (a chelsea rangadókon mutatott formája alapján simán). még akkor is, ha az iksz az ilyen meccseken mindig benne van, pöte biztonságira ment. az nst mindig 1-1et (vagy 2-2t) tippel a rangadókra :(

Piff 2009.01.11. 21:04:39

@rizla: "milyen spanyol fanok?"

Bocsánat, a feltételezésért, de egyszer volt valami hatalmas vita a Barca körül és akkor eléggé védted őket. Ezért gondoltam.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.11. 21:26:51

popp:

-mi van Tottival, felépül ellenünk?
-nézem a milan elleni derbit, nem sokat csináltok, de azt nagyon jól és eredményesen, grat!
-mondjuk a taktika ugyanaz, mint a juve-milan meccsen
-iszonyú mélyen védekeztek, ez mindig így van, vagy csak most?
-mintha az olaszoknál a szoros emberfogás tágabb lenne az angolokénál, vagy csak én érzem így?
-ez a vicsinics klasszisjátékos.
-mit keres seedorf a milanban??? wazzz, 1 normális megmozdulása nem volt...mindent elrontott
-a másodikat már nem nézem
-asszem, ha most játszanánk egymás ellen, kkor 50%-ot adnék magunkak.

válaszok és vélemény? :) köszi! :)

Lencse. 2009.01.11. 21:32:45

Basszus, Roma-Milan. :( Tudtam, hogy elfelejtek valamit.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.11. 21:33:02

@imici77:

- Bízom benne és valószínű is. És Fabregas? Egyébként Menez is nagyon hiányzik.
- A művész urakkal telebaszott Milan ellen ezt játszuk, meg ez ment Chelsea ellen, csak ott volt Totti, aki megtartotta a zsugákat.
- Vucsinicset én is bírom, de eléggé hangulat ember.
- szerintem is fifty-fifty az esély az Arsenal ellen.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.11. 21:35:31

@popp:
-Cesc áprilisig nem játszik biztosan
-Walcott esetleg, de ezt nem tudni jelenleg.

Dani Kalifornia 2009.01.11. 21:38:30

@glorymanunited: Agyhalott, én? Te beszélsz ilyen nickkel???:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.11. 22:26:09

mégis megnéztem, hááát 2 dolog:
-ebbe a milan középpályájára nem fér be flamoney, ez vicc... seedorf te atyavilág milyen sz?r volt ma
-verhető a roma, totti nélkül mindenképp

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.11. 22:30:22

@imici77: Verhető az Arsnal is, főleg Fabregas nélkül. Azok is óriási meccsek lesznek. Szar, alibi Serie A, mi?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.11. 22:33:03

@popp: nem mondtam, hogy nem tudtok megverni... érdekes volt látni ezt a meccset. Nem mondtam semmit a bajnokságotok színvonalára. Asszem nekem most nincs okom a nagy mutogatásra, mert nem vagyunk jók, s a PL sem az igazi most.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.11. 22:36:49

@imici77: Keveset játszik Fla, meg sérült is volt, bár most Gattuso sérülése miatt szerintem több lehetősége lesz. Mondjuk Bököm nem jött neki jól.

Egyébként meg figyelj oda Menezre is ;-), aki ma szintén nem játszott.

gabenito 2009.01.12. 01:56:40

most ezt a legelvadultabbak se vegyék pejoratívnak, de hihetetlen a tempóbeli különbség egy mu chelsea és egy roma milan között. főleg az első félidőben volt látványos. persze ettől nem lesznek jobbak az angol csapatok, de ez egyértelmű tény.

Azazello007 2009.01.12. 02:02:30

@gaben_: pont ezért szívszerelmem a PL: kicsit sárga, kicsit savanyú, taktikailag és technikailag lehet, h kicsit el is marad a spanyol- vagy olasz élvonaltól, de gyorsaságban és küzdelemben EGYIK topliga sem veheti fel a versenyt: még a legnagyobb spanyol és olasz rangadók is nyugdíjas kocogásnak tűnnek két angol középcsapat meccséhez képest.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 03:05:50

@imici77: Riberyéhez tudnám hasdonlítani a játékat, gyors és ördöngősen cselez. Általában a szélről játszik, onnan cselez befelé, nem egy vonalszélső.

kroos 2009.01.12. 07:50:58

@Azazello007: azért a roma-milan jobb meccs volt egy semleges drukkernek..az angol rangadokon nem rika hogy eltelik 30 perc helyzet nélkül...pl. az elsö félidö kifejezetten unalmas volt,habár ha a chelsea-n mulik akkor a 2. is az lett volna.

Azazello007 2009.01.12. 10:23:18

@kroos: ezt egy pillanatig sem vontam kétségbe, de én -- perverz módon -- azt szeretem, amikor pillanatnyi megállás nélkül rohan mindenki, mint az őrült:-) Ezt egy Roma-Milanon nem látni, ettől függetlenül tényleg jó meccs volt.

kroos 2009.01.12. 10:32:21

Na igen a bundásban meg kifejezetten gyengén védekeznek a csapatok és ettöl kurva jó meccsek lesznek,sok góllal..én meg azt imádom.
süti beállítások módosítása