Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Végjátékok - rendezte: Mocsai Lajos

2008.11.11. 16:50 _benito

Igazából az ég adta világon semmi rendkívüli nem történt a 11. fordulóban, mindenki tette a dolgát rendesen: az Inter szenvedett, vergődött, de addig sanyargatta ellenfelét, míg be nem gyötörte a győztes gólt, a Juventus nem különösebben jól játszva, természetesen Del Piero csodálatos szabadrúgásával nyert, a Roma bolognai meccsében pedig benne volt minden, ami a Farkasokat idén jellemzi. Visszanyalt a fagyi Leccében, ahol a Milan most nem nyert az utolsó pillanatban kapott góllal, hanem veszített két pontot, győzött és ismét az élmezőnyben tülekszik a Napoli és a Lazio, és most a Fiorentina sem lőtte lábon magát látványosan. A hátsó traktus kezd leszakadni, és ha kivesszük közülük a Romát és a Sampdoriát, akkor már azt is láthatjuk, kik vívják majd idén a mindig izgalmas élet-halál harcukat a bennmaradásért. Hajtás után bírózunk, korholunk és mourinhózunk is egy kicsit.

A forduló rangadója öles léptekkel haladt a döntetlen felé, az Inter a szokásoknak megfelelően nem tudta kapujához szegezni ellenfelét, arról pedig, hogy a szokásosnak mondható gólt elkerüljék, a visszatért El Muro és Morganti tett a legtöbbet. Előbbi ott folytatta, ahol tavaly februárban abbahagyta, utóbbi pedig elnézett ezt-azt, így érkezhetett a fekete bárányból aranytojást tojó tyúkká (már nem először) előlépő Cruz, és a Zebretti védőit Mózesként kettéválasztva bebólintotta a nem különösebben megérdemelt győzelmet érő gólt. Mourinho élből lekussolta a kispad mögött lázadozó nézőket, és akkor itt álljunk is meg egy szóra. A portugál rohadt nehéz helyzetben van, aminek részben ő maga az oka. A Special One-image, a megmondóember-stílus, és az, hogy sóhajtott egyet, és hozták, akit kért, mind-mind csak növelte a terhet a portugál vállán, arról nem is beszélve, hogy első Milánóban kibökött mondataival magára haragította a komplett olasz sportsajtót, ami ugyebár szintén nem javallott. Most egy emberként várja mindenki, hogy elbukjon, és a szerencse egyszer elpártol majd tőle, ahogy elpártolt a Chelsea-nél is. Akkor majd jönnek azok, akik a szezon eleje óta duruzsolják, hogy ez a rendszer nem működik olaszba’, meg hogy a portugálok mind kenyérpusztító balerinák a Serie A-hoz, és így tovább… Pedig nincs olyan nagy baj az Interrel, amit ne lehetne könnyedén orvosolni, csak ahhoz be kellene ismernie Mourinhónak azt, amit – ha jól sejtjük – soha nem fog: hogy tévedett. (Inter-Udinese 1-0)

A Roma egy időre megcsillantotta a feltámadás lehetőségét Bolognában. A meglehetősen alacsony színvonalú tusakodás (off: heinrich kolléga a napokban megbüntetett egy Leverkusen-Wolfsburggal, amire méltó válasznak tűnt a bolognai meccs, amit volt szerencsénk együtt megtekinteni on) megnyeréséhez elégnek tűnt, hogy Totti megvillantotta, mi hiányzott eddig annyira a Romából, de a végén kiderült, hogy a nap csak azért bukkant elő a felhők közül, hogy aztán még fájdalmasabb legyen a sötétség újabb rétege, ami a csapat fölé borult. Cicinho nem rossz játékos (Capellónak azért igaza volt, hátvédnek inkább pocsék, mint közepes, de ha támadni kell, akkor hasznos), nincsenek is nagyon benne ilyen hibák, mint amit a 93. percben bemutatott, de ez most egy ilyen időszak. Az sem lett volna meglepő, ha maga Totti bólint rá ilyen parádés mozdulattal arra a nyomorult beadásra. A kapitány visszatérése a pontvesztés ellenére sokkal nagyobb örömhír, mint amekkorát vártunk, a Roma pedig vitán felül el fog indulni felfelé, főleg akkor, ha a hírek igaznak bizonyulnak, és kiadják az útját néhány játékosnak, akik közül ketten is a nyáron csatlakoztak a csapathoz. Ja, a hétvégén derbi, már most jelezném, hogy nagyarányú Roma-győzelmet fogunk tippelni rá. (Bologna-Roma 1-1)

A Milan bemutatta, mi vár az Interre, amint kifogy a szertárból a mák. Most közelebb állt ugyan a győzelemhez a Rossoneri, de a lefújás előtti másodpercekben a milánói védelem véres könnyekkel írta a levegőbe, hogy gyere már vissza, Alessandro!. Nevezett az ilyen beadásokat bugyiizzasztó kacsintással, és megbocsátó mosollyal bólintotta volna vissza a Lecce tizenhatosáig, ehelyett Esposito két társát megelőzve csúsztathatott a kapuba. A múlt heti szájkarate után még a döntetlennél is jobban fáj, hogy ezzel a pontvesztéssel az Inter visszafoglalta a trónt - pedig már nagyon régen a Napolinak kellene vezetnie. A Milannak most kell nagyon észnél lennie, mert mindenféle jöttmentek szétaprítása szerepel a menüben a következő hetekre, miközben az Internek most jön a vértizzadós időszaka. Egyébként meg tudjuk, ki a Milan legeredményesebb játékosa idén? Igen, ő. (Lecce-Milan 1-1)

Az egyetlen idegenbeli győzelem Veronában született, a Juventus tudott győzni a Chievo otthonában. A mérkőzés hangulatát egyből az első percekben meghatározta, hogy az ellenfeleket a legváltozatosabb módon segítő Molinaro mindenkit meglepve ezúttal kézen rúgta Tiagót, és hiába nem ért büntetőt az eset, a baj már megtörtént, nem volt mit tenni. Innentől kezdve a Chievo játékosai semmi másra nem hajtottak, csak arra, hogy kompenzációs helyzetbe (bizonyám, most találtam ki) hozzák Banti játékvezetőt. A nem nagyon szép, még kevésbé látványos, és legkevésbé élvezetes meccsen egymás sarkára tapostak a bíró felé a klasszikus imádkozó kéztartással érkező játékosok, dobálta magát mindenki, Yepes meg addig ugatott Sissokónak, míg a béketűréséről ismert szűrő egy ártatlan helyzetben össze nem koccantotta az őt leszerelő bekk bokáját. Az egyetlen ember, akit mindez nem érdekelt, Del Piero volt, aki születésnapja alkalmából az utóbbi hetekben látott szabadrúgásai közül is kiemelkedő lövéssel kínálta meg Sorrentinót, aki kollégáinál közelebb jutott ugyan a szépen tekeredő lökethez, de hárítani nem tudott. Hogy Alessandro Del Piero kicsoda a Juventusnak, azt meg talán azzal tudjuk leginkább érzékeltetni, ha megjegyezzük, hogy nem ő lőtte a később megítélt büntetőt, hanem a gólt legutóbb hamvazószerdán szerző Iaquinta. Az aranylabdát úgyis Ronaldo fogja kapni, de szerintünk még a legdurvább Inter-tifosók is szívesebben látnák Alex kezében a csecsebecsét. (Chievo-Juventus 0-2)

Rossz hírünk van Pazzini számára: a Fiorentina Joveticcsel a fedélzeten sokkal jobb csapatnak tűnt, mint az olasz ifjonccal. A montenegrói kiosztott egy gólpasszt, többször került helyzetbe és jól is mozgott, ez pedig győzelemmel kamatozott a teljességgel kiszámíthatatlan liláknak. Az Atalanta igazi bergamói társaság, úgy értve, hogy szinte csak ott tudnak teljesíteni, most mégis kifejezetten jól nyomták ők is, ráadásul Doni nélkül, ami tovább emeli teljesítményük értékét. Pont most nem járt érte, de azokat majd otthon begyűjtögetik. A Viola egyébként az iszonyatosan tömör élmezőny végén vannak (bizony, annyira tömör, hogy a nyolcadik még simán élmezőny), mindössze négy pontra az Intertől. (Fiorentina-Atalanta 2-1)
A Napoli, ahogy azt már bemutatta korábban is, már annyira nagycsapatnak gondolja magát, hogy nem átall érdemtelen győzelmeket aratni. Most egy ilyennek lehettek szemtanúi a San Paolo nézői, akik egy harcias Sampdoriát kaptak az áldozati malac helyett. A Doria abban hasonlított a többi ide látogató csapathoz, hogy pont úgy nem tudott mit kezdeni Lavezzivel, mint a resztli, az argentin passzából meg is szerezte a vezetést a Napoli, de innentől kezdve nagyon jól mentek a genovaiak. Cassano gólt lőtt, amit kretén módon nem adott meg a bíró (némi meglepetésre a felháborodott Cassano nem nyitott eret magán a stoplijával), majd kétszer is a gólvonalról kellett tisztáznia a hazai védőknek – a gólszerző Mannini mindjárt oxival, hoppá! Hiába volt ikszes a meccs, Lavezzi még egyszer nekiindult, és Zalayeta bepofozta a mindent eldöntőt. (Napoli-Sampdoria 2-0)

Zarate nemcsak gólt szerzett, de a visszatérő Rocchit is megkínálta néhány jó passzal, így újra visszatért (a legjobbkor, ha a jövő hétvégére gondolunk) a rendes kerékvágásba a Lazio. Különösen az argentin gólja volt elképesztő, az ilyen szabadrúgásokra még Del Piero is csak csettint. A Lazio ezzel negyedik, azaz újra a közvetlen élmezőny tagja, ráadásul az első hely is már egy győzelmen belül van, ami az elképesztően kiegyenlített mezőnyben nagyon fontos. A Roma ellen tök mindegy, milyen a forma, ott nem ez fog számítani. (Lazio-Siena 3-0)
A Genoa még annál is jobban megruházta a Regginát, mint ahogy vártuk, és tovább nyújtja makulátlan hazai mérkőzésekből építgetett sorozatát. A három gólt szerző Milito így átvette a vezetést a góllövőlistán, hiába szereztek gólt az élmezőny tagjai szinte kivétel nélkül, de a genovaiakat sokkal jobban érdekli ennél, hogy a csapatuk a hetedik helyen áll, és mindössze négy pontocskára van az első helytől. Tegye fel a kezét, aki ide várta őket! Na, ugye… (Genoa-Reggina 4-0)

Három kapufa, néhány kapusbravúr, egy kiállítás, és egyetlen gól. Ez a Torino-Palermo zanzája, melyen a hazaiak megérdemelten győztek, még akkor is, ha Nocerino kiállítását csak a 88. percben tudták kihasználni. A lövés, amit Saumel a kapuba zúdított, már megérte a három pontot magában. (Torino-Palermo 1-0)
A Cagliari hiába került előnybe már a 6. percben Szicília szigetén, a Catania előbb visszakapaszkodott, majd a hajrában meg is nyerte a korábban kiesési (majd bennmaradási) rangadónak nevezett, de a hazaiak szemkápráztató startja miatt jelenleg papírformának tűnő meccset. (Catania-Cagliari 2-1)

240 komment

Címkék: olasz beszámoló összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr93763664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itáliainagysándor 2008.11.12. 09:51:56

Elmondom én miért nem játszanak fiatalok, a képlet baromi egyszerű...
Sajnos eljutott a Milan arra a szintre, hogy rengeteg a játékosok kifizetésének összege, mint a 2000-res évek elején a realnál, nem az számít, hogy milyen felállásban játszik a csapat, a csapatot szponzorok tartják el és ki a Milan főszponzora?? D&G és mivel tudnak nagyobb hasznot termelni? Egyértelműen azzal, ha Januártól Becham is Milánóban focizik és így több Milan mez fogy és a D&G plakátokon Becs feje. És ez miért jó? Sokkal több bevétele lesz így a Milannak mint bárki gondolná... Mert egy Pralosci mezt nyílván kevesebben vesznek és nyílván jóval kissebb reklámpreztist képvisel.

Dr Zoidberg 2008.11.12. 09:54:01

OFF:

Bocs, hogy ide írtam, de ez itt viszonylag "pörög", azé'.

ON, mosmátélleg.

Hispan07 2008.11.12. 10:04:33

csak a tények kedvéért: Milan fő szponzora a bwin, a D&G "csak" kiemelt szponzor. és nem az a kérdés, hogy miért játszik Ronáldinnnnyó és Kaká, vagy hogy miért jön Beckham (aki amúgy eddig is jól elvolt a D&G-vel, a Milan bárminemű szerepvállalása nélkül).

a kérdés az, hogy miért Favalli játszik, miért nem Darmian? Favalli jó reklámarc? miért Emerson ül a padon és áll be 10-15 percekre, miért nem vmelyik fiatal? Emerson jól eladható? miért a kiégett Sevcsenkó az 5. csatár, miért nem Paloschi? Sevcsenkó a londoni kaland után megüti a fenti 3 sztár piár értékét, akár csak a közelükbe ér? nem, nem, és nem

és mellesleg: egy Milanban rendszeresen játszó, eredményes fiatal reklámértéke 3 hónap alatt 200%-at emelkedhet - magas fizetés, átigazolási díj nélkül. lásd Fabregast az Arsenalban, mára elég jó "brand" lett, nem?

szóval ez az üzleti elmélet nem alaptalan, csak sánta.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.12. 10:08:19

Oyle, úgy látom heinrich papa megunta a heti összefoglalózást és helyett mélyebb cikkekkel jelentkezik edzőkről, Hoffenheimről, frizurákról. De jöhetne már régen várt Mészöly-kupa is!

Itáliainagysándor 2008.11.12. 10:12:15

Ancellotti soha nem a bevállalósságáról volt híres, egyszerűen az alakzata nem engedi meg 1-2 játékosa játszatását, ez a diamond taktika elavult és ezt nem hajlandó elfogadni a mérkőzéseken sem képes olyan cseréket alkalmazni amik bejönnének.
A játékosok egyéni képességei döntenek a meccseiken már 1 éve legalább, ha ezt akartad hallani.
De nem lehet tudni, hogy az edzéseken mi folyhat, de nyilván egy edzőváltás orvosság lenne...

Hispan07 2008.11.12. 10:21:10

nem akarom ezt hallani, mert ezt már napokkal ezelőtt leírtam én magam.

mellesleg a Milan már több mint két éve nem "azt" a gyémánt taktikát játssza, Sevcsenkó távozása óta a karácsonyfa és különböző változatai a divatosak. de gondolom ezt akartad írni, csak elgépelted.

egyébként azon túl, hogy Ancelotti nem használ fiatalokat, még mindig a legjobb és legeredményesebb olasz klubedző jelenleg -még ha örülnék is némi frissítésnek most mér.

drani 2008.11.12. 10:37:32

Antonini vagy hogy hívják, nem elég? :))

Itáliainagysándor 2008.11.12. 10:38:45

Ja, hogy te ekkora nagymenő vagy? Miért nem te vagy az edző akkor veled mindenképp sikeresebb lehetne a Milan!!!:D Lehetetlen veled az értelmes kommunikáció, és nem láttam, hogy elemezted volna a christmas tree-t ne haragudj.
Na, offffff

Hispan07 2008.11.12. 10:39:00

ő az üdítő kivétel. egy 26 éves virgonc kisfiú :))

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.12. 10:44:20

a juve azért játszik csütörtökön, mert az olasz rögbi-válogatott fogadja az olimpicóban argentínát, és tutira szertebasszák a gyepet, ezért hozták inkább elé.

Hispan07 2008.11.12. 10:46:20

sanyika, mivel engem ez a téma tényleg érdekel (ezért vetettem fel), ha megtisztelsz azzal, hogy reagálsz rá: először olvass vagy nézz utána miről van szó, gondolkodj (!) el rajta kicsit, és akkor írj, ha nem csak közhelyeket puffogtatsz, tele tárgyi tévedésekkel. köszönöm, várom értékes véleményed ;)

amúgy, de az Interben (Ballotelli?), Juvében (Govinco?) van igazi saját nevelés (tehát nem nagyon fiatalon vett, kölcsönben felnevelt) manapság? azt tudom hogy a Romaban van, irigylem is őket.

Romanista 2008.11.12. 10:49:28

mint az argentinok az olaszokat.

Itáliainagysándor 2008.11.12. 10:59:09

Hispánka: Boriello milan nevelés vagy tévedek? A Juvéban a fél csapat saját nevelés.

Romanista 2008.11.12. 11:02:24

Boriello 26 éves emellett kis hijján gól királynak kellett lennie hogy visszavegyék. de nem akarok belefolyni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.12. 11:14:50

Tetszik vagy nem a Milan (Berlusconi & CO.) ilyen klub mióta az eszemet tudom. Mióta ez az autokrata piperkőc az elnökük, hasonló a klub filozófiája, mint a Realé. Persze így is akadt egy Baresi -bár ha jól tudom ő Inter nevelés, ahogy Pirlo is - és egy Maldini. A nyolcvanasok végén nagyon bírtam a Sacchi-féle csapatot, de aztán elkezdtek irritálni a dolgaik. Például az, hogy - mikor még csak három légiós játszhatott egy csapatban - megvették az aktuális aranylabdás Papint a padra Van Basten cseréjének, csak azért , hogy meggyengítsék egyik legerősebb európai riválisukat a Marseille-t.

Dr Zoidberg 2008.11.12. 11:26:00

Giuseppe Baresi Inter nevelés, de Franco Baresi Milan nevelés, ha jól tudom. Szépen megosztották a tesók egymás közt a város nagyklubjait.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.12. 11:26:28

A Juvéban van, sőt, lesz még több is...Giovinco, De Ceglie, Marchisio mind az utóbbi évtizedek talán legerősebb Primavera-csapatának az alapkövei voltak, most meg már a nagycsapatban fociznak. És idő kérdése, hogy mikor lesznek stabil kezdők.

"A Juventusnak van a legjobb utánpótlása Olaszországban" - ezt egy bizonyos Paolo Maldini nyilatkozta néhány hónapja.

kroos 2008.11.12. 11:27:09

De csak mnert Franco-t elküldték az Intertöl mert hogy tehetségtelen.dddd

kroos 2008.11.12. 11:28:22

popp:az még CSak haggyán de amikor elkezdtek radocsojukat+dugarikat venni hogy más ne vegye meg öket.....:P

Gabez 2008.11.12. 13:05:45

Megint egy "Inter nagyon szar, de első, mindenki más nagyon jó, de nem első" poszt - benito, lépj már túl ezen, vedd le végre a fekete-fehér szemüveget...

kroos 2008.11.12. 13:14:16

benito ne vedd le én ezért olvasom a posztjaidat:)

_alerob 2008.11.12. 13:17:23

Gabez ezt a gondolatot hogy vetted ki a posztból? Amugy szegény klubb meg a szegény szurkolói, nem tudják elviselni ezt :(...........szomorú történet :)

_alerob 2008.11.12. 13:20:55

www.youtube.com/watch?v=apTFFF7Sd7s
Gabez nézd meg ezt és vidám leszel
x pííííísz x

Hispan07 2008.11.12. 13:30:29

a jelenlegi Milan 'A' keretben 3 darab saját nevelés van: evidens hogy Maldini, Antonini, aki viszont 26 évesen még csak az első felnőtt idényét tölti "itthon", és Darmian, aki 1 darab bajnokin és 2 két kupa meccsen játszott eddig - bár ő csak '89-es, még ráér.

Ambrosini Cesena nevelés, Pirlo Brescia, Borriello Triestina, Abbiati Monza, bár előbbi már nyugodtan milanosnak tekinthető, lévén itt lett Seria A játékos és 1995 óta csak egy idényt játszott kölcsönben máshol. és ugye a közelmúltban csak Brocchi, Oddo és Costacurta volt originál Milanos, de tudjuk, B&O sem itt vált seria A játékossá.

az egész csupán azért érdekes, mert elvileg a BL-ben és az UEFA kupában is neveznie kéne minden csapatnak 3, később 5 saját nevelést a 25-ös keretbe.van kiegészítő szabály, hogy aki 18 éves kora előtt került oda, már saját nevelésnek számít (Pato) (és asszem vmi olyasmi is van, hogy aki ős régen ott játszik, az is). mindenesetre ez alapján kéne utánpótlást is nevelni, elvileg. csak persze inkább kijátsszák a szabályt a lenevezett, de nem játszatott ifikkel. ergo az UEFA is egy kalap szart ér.

a Juve pedig jó utánpótlás nevelésben, a nagyok közül a legjobb, és a legtöbb saját nevelés is ott van a csapatban, de nyilvánvaló, hogy ha nincs a bunda-botrány és a B-liga, ma ezek a srácok se játszanának (ennyit), hanem ott lenne a jó öreg Puma (a padon), mindig bevetésre készen. ;)

Itáliainagysándor 2008.11.12. 13:44:00

Boriello - Milan nevelés a Tresinánál 2 évet volt kölcsönben nagymenőkém;) Ennek nézz utána.

Segítek neked: en.wikipedia.org/wiki/Marco_Borriello

Itáliainagysándor 2008.11.12. 13:47:02

Gigli ill. Elkann 2012-ig le akarják szűkíteni a keret légiósait minimálisra, és kizárólag saját nevelésekkel foglalkozni és fiatal olasz tehetségek után kutatni.
Ugyanis jön 20012-től az új szabály ami az Internek nem lesz túl kedvező, egy válságterv mindenképp elkéne majd:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.12. 13:50:28

itáliai óriás, guglizni mindenki tud ;-). Arra volnék csak kíváncsi, hogy a szőrszálhasogatásod mennyit változtat Hispán mondandójának lényegén, azon, hogy Berlusconiék szarnak az utánpótlásukra, inkább vásárolgatnak?

Hispan07 2008.11.12. 13:51:20

hát pubi, ez lehet hogy így van. én hajlamos vagyok jobban hinni a milan hivatalos honlapjának, azt használtam fel forrásnak. www.acmilan.com. regisztrálsz, belépsz, eldöntöd mi a valóság.

jó mulatást :)

Itáliainagysándor 2008.11.12. 13:53:07

Csak példát hoztam fel hogy kell csinálni vagy inkább kéne, de le lett vezetve, hogy miért szarnak bele, de te biztos meg tudod mondani.
Ha mindenki tud goglizni a Milan egyik legnagyobb tehetségével tisztában kéne lenni, hogy milyen nevelés, ha már valaki ennyire ért a dolgokhoz,...;)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.12. 13:54:17

Sanyi, azért arra még ne vegyél mérget, hogy 2012-ig átviszik a tervüket Platiniék. Ahhoz a nagykluboknak és az uniónak is lesz még egy-két szava.

Itáliainagysándor 2008.11.12. 13:56:01

Hispánka, veled nem vitatkozom mert az észjárásod hatalmasan egyedülálló... Gratulálok neked, hogy ennyire lebírod vezetni mind a taktikát mind a játékosok hovatartozását persze minden bizonnyal segítség nélkül. Popp, te meg egy árva lényeges konkrétummal nem tudsz hozzászólni csak csapkodva szítani a tüzet:) Tényleg mi van a romával?:D:D

Itáliainagysándor 2008.11.12. 13:57:06

Popp: Nézz utána mert elfogadta az unio is a tervet, most nem tudom az arányokat, de valami 200:2-höz volt az arány, és jön...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.12. 14:09:46

Hatalmas Sanyi, tüzet szítani, köpködni és vagdalkozni épp te szoktál ide az utóbbi időben, mindenki nagy örömére!

Nem tudom mit fogadhatott el az unió, mert Platini terve ellentmond az egyik Eu-s alapelvnek a munkaerő szabad áramlásának. Ugye erről szólt a strasbourgi bíróság döntése a sokat idézett Bossman-ügyben. Én inkább vitákról hallottam, de meggyőzhető vagyok, ammennyiben segítesz egy forrással amelyben az UEFA és az EU megállapodásáról van szó.

A Roma meg kösz jól van és lesz még sokkal jobban is.

Hispan07 2008.11.12. 14:18:15

sanyi.

felvetettem egy témát: hogy állnak a nagycsapatok az utánpótlás terén, különösképpen a milan, mert én azt ismerem. nem lényegtelen dolog, akár még érdekes is lehet másoknak is, engem speciel érdekel, mert sokkal inkább a wengeri mintát kedvelem, mint ezt a jelenlegi ancelotti félét.

erre jössz te, és tárgyi hibáktól hemzsegő, valódi tartalom nélküli közhelyeket vagdalsz össze-vissza, többek között nagyjából ugyanazt, amit már leírtam hétfő délelőtt (olvashattad, pont te szóltál hozzá utánam), azóta pedig egyfolytában beszólogatsz nekem (mint már napok óta), pont úgy, ahogy pl poppnak a roma témában: személyeskedve, sértő módon, zsidózva-hülyézve, mikor mi jut éppen eszedbe.

én nem tudom mi bajod van, magára hagyott leányanya, elfojtott homoszexuális, esetleg szimplán csak egy unatkozó 8 éves vagy, de mindet maximálisan tolerálom. még azt is elismerem: bár a wikipedia közismerten tele van tévedésekkel, lehet, hogy pont ebben van igaza, és borriello tényleg milan nevelés - bár a hivatalos honlap szerint, amit direkt megnéztem mielőtt az egészet leírtam, nem.

akárhogy is van, én megkérlek most téged, fejezd be végre ezt az egészet. köszönöm.

Itáliainagysándor 2008.11.12. 14:18:21

Az alapvető gond azzal van popp, hogy ha nincs igazad azt sem ismered el semmilyen körülmények között... Most tényleg legyen off, de a hétvégén nem várható nagy előrelépés. De gondolom, te mindenképp nagyarányú roma győzelemmel számolsz mint minden esetben, de a bajnoki reményetek még nem úszott el ugye?

Na off

Itáliainagysándor 2008.11.12. 14:21:35

Hispike, megcáfolod magad... Ha ennyire értesz és nem csak a milanhoz akkor nem kell kimásolni a milan.com ról, én sem a wikipediáról szedtem, hanem én ezzel a ténnyel voltam tisztában, a koromat meg a szexuális beállítottságomat illetően nem kéne sértő megjegyzéseket tenni mert ugye a labdarúgásról van szó ha észrevetted volna. De te a nagy löncs fanatik osztja az igét, megnéznélek élőben is milyen vagi gyerek vagy te valójában:D:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.12. 14:59:01

Sándor én sohasem mondtam, hogy a Roma Európa legjobb csapata és állításoddal ellentétben még csak azt sem, hogy mi leszünk a bajnokok, mindössze annyit, hogy ott vagyunk az esélyesek között. Ezt pedig arra alapoztam, amit az előző két évben láttam (bajnoki második hely, kupagyőzelem, legjobb nyolc a bl-ben). Te viszont érkeztél és bicskanyitogatóan arrogáns stílusban fejezted ki ellenvéleményedet. És nagy garral kijelentetted , hogy semmi esélyük nem lesz semmire. Erre aztán jött a sok sérült és a szar igazolások és a gyenge rajt. És jössz te még hányingerkeltőbb nagy pofával, hogy de meg mondtam, boruljatok le a nagyságom előtt. Meg azzal, hogy semmi bajom nem volt a Romával, de miattad megutáltam. Érted, nem a véleményeddel van baj, hanem azzal az ordenáré stílussal, ahogy előadod.

Van itt egy viszonylag összeszokott egymás csapat preferenciáit ismerő, adott esetben egymást ugrató kommentelő brigád. Erre jön Sanyi óriási arccal, mindent félreért mindenkit leoszt és saját ízlését, mint etelont állítja be. Ki szítja, akkor a tüzet? Egyébként többen megtudnak erősíteni, hogy nem egyszer ismertem be, ha tévedtem.

Amúgy mivel optimista ember vagyok mindig a kedvenc csapatom győzelmében bízom. Egyébként továbbra is úgy gondolom, hogy kevés csapat van Európában, amely ellen ne lenne esélyünk -ezt a Chelsea elleni meccsekből is kiderül -, de ez a szezon egyelőre azt bizonyítja, hogy kevés az olyan is amelyiktől ne kaphatnánk ki. Bár benne van a gyenge szereplésben, a szeptember-októberi sérüléshullám, a balszerencse és néhány fura bírói ítélet (Panucci szabályos góljának érvénytelenítése Genovában, vagy az Udinese tizenegyese 0-0-nál.). Eltelt a bajnokság negyede és te azt várod, hogy ismerjem el, hogy a kedvenc csapatom olyan szar, amilyennek te látod. Na hát azt lesheted barátom.

Itáliainagysándor 2008.11.12. 16:36:03

Nem kell, az eredmények bizonyítják, még ekkora monológ után is;)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.12. 16:46:18

A tavalyiak meg a tavalyelőttiek, meg Chelsea elleni meg mást bizonyít!

Itáliainagysándor 2008.11.12. 17:48:39

A sikert sikertelenség követ minden esetben, ilyen az élet.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.12. 18:22:06

és a sikertelenséget a siker :-).

Itáliainagysándor 2008.11.12. 18:23:57

Van olaszhonban másodosztály is, nem kell félni:D:D:D:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.12. 18:26:53

Na azt ti haraptátok meg Sándorom ;-)!

Titi120 2008.11.12. 18:28:58

Bocs, hogy itt, de Bundás poszt megint nem lesz ?
Mindig csak ez a sok divatbajnokság ... :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.12. 18:35:05

@Titi120:

Nyugodtan írd sz-szel, én is úgy írom!
Semmi értelme nincs s-sel írni.

Itáliainagysándor 2008.11.12. 18:35:47

Popó én nem focizom, úgyh nem tudom mire gondolsz...;) És a másodosztályt focira értettem, nem ételre...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.12. 18:42:46

Ne értetlenkedj már te tök, többes egyes szám, egyes személyben hivatkozunk kedvenc csapatunkra - tudod, játékból!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.12. 18:46:30

Nem nevezzük ki ezt a posztot az NST történetének legszürreálisabb posztjává?

(Volt itt minden, de tényleg minden, Mocsaitól kezdve Céig, kurvákon és zsidókon át ételekig és italokig, Sztoicskov, Bundesliga, látens homoszexuális 8 éves kisfiúk, mindez egy olasz bajnoki forduló kapcsán...)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.12. 19:00:37

Csöncsön, Alex Del Piero születésnapját ki ne felejtsük!

Itáliainagysándor 2008.11.12. 19:26:13

A Roma rejtegetett másodvirágzását se felejtsd ki!!!

Romanista 2008.11.12. 19:37:42

télleg sanya, van neked csapatod vagy csak a nem-Roma az?

kroos 2008.11.12. 19:47:31

gyanusan interes:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.12. 19:49:04

www.youtube.com/watch?v=9dSnCGVwzc0

Ezt kroosnak a legnagyobb csalózónak küldeném. 5:25 mp-től érdekes, hogy hogy adnak a Bayernek egy gólt, hogy megnyerhessék a bajnokságot.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.12. 19:49:42

Az 1993-1994 es bundesligát, amit a 'Lauternnek kellett volna nyernie.

Itáliainagysándor 2008.11.12. 19:54:17

Romanista: A Romaval semmi bajom nem volt, csak nem szeretem az igazságtól elzárkózó elvakult drukkereket.
kroos: Ez személyes sértés, az Intert 20 éve gyűlölöm.

Itáliainagysándor 2008.11.12. 19:58:29

Great Cornholio: Emlékszem erre a gólra, az tényleg csalás volt, egyértelműen nem volt gól az első, ezért jogos a felháborodása azoknak akik védik a Serie-t, hogy csalnak, mindenhol csalnak...

Romanista 2008.11.12. 20:05:03

oké,de a kérdésre még mindig nem válaszoltál saca, hogy a saját fegyvereddel éljek.

Itáliainagysándor 2008.11.12. 20:13:38

Románka, majd, ha szkeptikus tudsz lenni, akkor élhetsz vele, sajnos nem voltatok beszélgetőpartnerek csak vitabajnokok, amivel nem lett elérve semmi, pusztán az elvakultságotok vált még nyilvánvalóbbá, de nem baj, részemről ennyi.

Romanista 2008.11.12. 20:15:07

melyik csapatnak szurkolsz saca?

Romanista 2008.11.12. 20:25:26

oké,tehát akkor részemről ez az utolsó kommentem feléd. sggt csinálsz a szádból saca.
tehát ha van kérdésed,tettesd fel mással.

Itáliainagysándor 2008.11.12. 20:47:08

Azt írtam amit hallani akartál, nem csinálok belőle segget, te már megtetted helyettem a bajnokság kezdete előtt kicsi;)

kroos 2008.11.12. 20:50:57

Drága barátaim!
Én soha nem csalóztam senkit.Az hogy a kétes itéletek gyakran egyfelé dölnek el ,az nem csalózás.
A Lautern meg nyert igy is 2 olyan bajnokságot aminek örülhetnek 100 év mulva is.Legyen nekik elég annyi.
U.I EZT A Bayern nürnberget ujrajátszották utána nem?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.12. 21:07:59

Persze, hogy újra, mivel az első meccsen nem bírtak velük, így kénytelen voltak újra játszani. És igen egyirányban dőltek el, a 90' évek Bayernje felé.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.12. 22:23:37

Most már van Lautern is a posztban, továbbá Itáliainagysándor ülepe.

Remélem, tényleg bekerülünk szilveszterkor "az év legemlékezetesebb posztjai" összeállításba. :-))

giacomo 2008.11.13. 00:31:54

"Tetszik vagy nem a Milan (Berlusconi & CO.) ilyen klub mióta az eszemet tudom. ... A nyolcvanasok végén nagyon bírtam a Sacchi-féle csapatot, de aztán elkezdtek irritálni a dolgaik. Például az, hogy - mikor még csak három légiós játszhatott egy csapatban - megvették az aktuális aranylabdás Papint a padra Van Basten cseréjének, csak azért , hogy meggyengítsék egyik legerősebb európai riválisukat a Marseille-t." (popp)

És Boban, és Savicevic stb. Én is így emlékszem, engem is zavart (pontosabban először nem is értettem, mi értelme ennek), és az indoklás is valóban nagyjából ez volt. Akkoriban ez még elég fura volt.

mickeyknox 2008.11.13. 08:32:52

_benito, írj egy új posztot szerintem :D

kroos 2008.11.13. 09:04:19

Great amit belinkeltél az volt az elsö meccs,és azt játszottál ujra,mert szabálytalan gól született.
Majd ha egy Inter meccset ujrajátszanak akkor irj.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.13. 10:47:40

Inkább vagyok elvakult Roma drukker, mint Itáliai nagy sanyi-féle zsidózó dürhő! y

Romanista, mivel a nickje Alex Del Pierora utal a a srácnak és egy Juvéről szóló kritika után ő nevezte zsinter drukkernek _benitot, tehát nagy valószínmúséggel gobbo a lelkem, az elvakultabb fajtából ;-).

Itáliainagysándor 2008.11.13. 10:52:20

Éste popsi a Romanistával egyező személy vagy? Mert amit nyilvánvalóan neki postolok, arra te reagálsz, jártok talán?

kroos 2008.11.13. 11:00:38

itt az idö élesiteni a moderácios eszközt:(

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.13. 11:04:33

sándor, egy csapatnak szurkolunk - elvakultan! Úgy éreztem nekem is szólt a bszólásod.

Itáliainagysándor 2008.11.13. 11:11:39

Azt hiszem a szövegkörnyezet egyértelműen sugallja, hogy nem neked szólt, és ott is volt az off kategória fejezd be most már, kezd belőled elegem lenni öcskös

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.13. 11:17:48

Annak örülök, ez a célom bráder.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.13. 11:43:43

Hát én szólnék, de sajnos nem akarják, újrajátszani ,se a Milan Intert, se a tavalyi Juve Intert. :(

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.13. 12:13:49

Azon az ominózus Bayern meccsen bírói műhiba történt, amely lehet alapja újrajátszásnak, egy 3 cm-es, de még egy 560 ezer km-es lesről szerzett gól viszont nem.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.13. 12:22:16

Hogy egy kicsit értelmesebb témát is felhozzak: kapusokat kérdezett a mai Gazzetta Del Piero szabadrúgásairól. Casillas elmondta, hogy tanulmányozta D.P. szabadrúgásait a meccs előtt, de mindegyiket másképp lőtte, úgyhogy nem volt igazi mankója. A Chievo kapusa azt mondta, hogy a rúgás után már csak az égiekhez tudott fohászkodni, egyszerűen nem tehet ilyenkor semmit egy kapus. Galli és az U21-esek kapusedzője, Castellini szerint már odáig sem szabad eljutni, hogy lőjjön.

mickeyknox 2008.11.13. 12:48:47

mi ez a popsi, meg hispike, meg románka? mennyé' máshová kommentelni bakker!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.11.13. 12:57:43

a nemiszerves kommentet kimoderáltam!

a többiről egy összehívott bizottság fog dönteni :)

freiwald 2008.11.13. 13:17:22

mickeynox: ne aggódj ennek a popp részéről megeresztett "Sándor"-nak is volt némi langyos-borsos attitüdje, mert ilyen nyájasan utoljára tán Alföldit hallottam Friderikuszt keresztnevén szólítani.:) Erre mondaná Jóska bácsi Berettyóújfalun a kocsmában:"Drága lekeim, ilyen világ van". Fő a tolerancia.

Itáliainagysándor 2008.11.13. 15:43:29

Sajnos ahogy popp is mondta, ki lett provokálva...

Romanista 2008.11.13. 15:51:25

Cassano meg közben szép csendben kiadja az életrajzi könyvét (nov19). esetleg van errefele valaki bennfentes aki tud erről valamit? hogy pölö anglusul vagy magyarul lesz-é?

Romanista 2008.11.13. 15:54:05

dino: Buffon-Del Piero szabadrúgás edzésre azért benéznék...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.13. 16:08:33

Azért lehettek Szinisa Mihajlovics-Peruzzi szabadrúgás edzések sem lehettek rosszak annak idején.

kroos 2008.11.13. 16:18:44

az egyetlen aki szabiból mester3-ast lött.

Romanista 2008.11.13. 16:22:21

a vén Szinisa. az biztos hogy nem egy százas ember,de futbalozni azt tud. kiváncsi leszek gatyába rázza-é a Bolognát. Halálos egy meccs lesz az is a hétvégén a Roburral.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.13. 16:38:29

Romanista, nem hiszem, hogy kiadják magyarul. Del Pieróé sem jelent meg itthon, talán majd ha én lefordítom és kiadja valaki.:-) De az nem olyan érdekes mű. Pessottóé annál inkább...

WallyB 2008.11.13. 21:32:30

Nem hiszem el, hogy Manninger ilyen testrésszel hárít... szemmel... mákos a Juve ma este... nem kicsit.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.11.13. 21:50:06

van abban valami bizarr,
ahogyan Tiago küzd Mottával a középpályán...

Count Adyn 2008.11.13. 22:23:44

Nyert a Juve 4-1 re:) Megjegyzem egyszer behuzták a Genoa nak a lest, mikor nem volt az, de a végén kapta érte egy tizit cserébe:)

calcio_di_rigore 2008.11.13. 23:30:59

Semmi mák nem volt ebben, amikor elkezdtünk focizni, a Genoa térdelt... Örülhetnek, hogy ennyivel megúszták.

Hispan07 2008.11.14. 20:13:20

jó kis cikk popp. rendszerint inkább a Lazionak szurkolok ilyenkor, de most jót tenne a Romanak egy győzelem.

a 2001-es bajnokcsapattól meg még mindig rémálmaim vannak, annyit szívtam ellenük a Championship Managerben :) onnan én még Cafút és Delvecchiot biztos megemlíteném, és emlékszem, Nakata is akkor volt nagy kedvenc, kint voltunk Olaszorszában, mindenütt az ő mezei voltak a kötelező Batistuta/Totti mellett

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.14. 20:23:50

Kösz Hispán, hogy hagyahttam ki, gyorsan, de kommntelhetnél oda is! Tényleg Cafut, hogy hagyhattam ki, talán mert hozzátok kóborolt! Na gyorsan be is írom.

Hispan07 2008.11.14. 20:39:26

polgárjogot tanulok, kajálok, a gólyáim a vizsgarendjükkel nyaggatnak msn-en - már azt se tudom mit és hova kommentelek :)

Hispan07 2008.11.14. 20:42:12

amúgy meg Cafú átigazolása sem volt semmi - emlékszem, már megvolt a repülőjegye Japánba, aztán mégis évekre Milánóban ragadt :)
süti beállítások módosítása