Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A 8. forduló

2008.10.25. 15:41 _benito

A Serie A 8. fordulója több fordulatot hoz, mint a Tíz kicsi néger, hiszen megszerzi első győzelmét két szomorú helyzetben senyvedő csapat, váltás lesz a tabella élén is, ráadásul lesz egy derbi is, nem is akármilyen. Mégsem a torinói városi csatával fogunk foglalkozni, egyszerűen azért, mert heinrich annak idején már megemlékezett róla, helyette a Lazio-Napoli rangadót fogjuk kicsit jobban szemügyre venni. Miközben arcpirulva szemlesütünk a múlt heti olaszfocis elmaradások miatt, Király Gábor nyomdokán haladva csak előre tekintünk, és roppant tikkasztó szabadságunk után megtérve belepillantunk a legutóbbi fordulóban újra szebbik arcát mutató üveggömbbe.


Lazio-Napoli 2-2
A tabella élmezőnyébe tartozó csapatok közül a Napolit tartjuk jobbnak, de néhány meglepő eredménye ellenére a Lazio is jó formát fut, a hazai pálya előnyét kihasználva ez egy döntetlenre pont elég is lesz. Az erőviszonyok mellett érdemes megjegyezni, hogy bár a Laziónak több sérültje van, mint ellenfelének, egyikük sem fog annyira hiányozni, mint a Napoliból Cannavaro. A rómaiak hiába kezdtek remekül, könnyen a középmezőnyben találhatják magukat, ha nem sikerül győzniük, a vendégek viszont már a bajszuk alatt a BL-selejtezők kielégítő párosításait mérlegelik – talán kicsit korán.
A Napoli játszott már idén Rómában, az első fordulóban a Farkasoktól simán elhoztak egy pontot, a Lazio ugyanebben a stadionban aratott az első két meccsén, de aztán a Lecce elleni döntetlennel valami mintha eltörött volna, mert a következő játéknapon csúnyán megrakta őket a Genoa. A vendégek a Juve skalpjával az övükön érkeznek, és nemcsak lendületben vannak, de néha már határozottan nagycsapatokra emlékeztető dolgokat művelnek (például nem jól játszva megverik a Juventust).
Mindkét csapat delegál játékost a góllövőlista élmezőnyébe, a hazaiak mindjárt az elejére, Zarate hat góljával holtversenyben az élen áll, a nápolyi Hamsik pedig a Serie A legeredményesebb középpályása négy találatával. A Lazio lőtte eddig a legtöbb gólt (tizenöttel kettőt vernek a második Interre), a Napoli pedig elég sokat kap (a felsőházban az egyik legtöbb a hét kapott gól), de lő is becsülettel, ezért bátorkodtunk sokgólos meccset tippelni.

Juventus-Torino 1-0

Szép tett volt a Real kivéreztetése, de a csapat gondjai nem oldódnak meg egy csapásra attól, hogy Del Piero zseniális. A sérülésektől tizedelt, bevallottan a BL-re koncentráló Juventus ha nem veszi elég komolyan az idén egy klasszissal jobb Torinót, akár csúnya vége is lehet, de két hazai vereség egymás után talán már túlzás lenne.

Inter-Genoa 1-1
Nem csak azért, mert az Inter Ibra nélkül sehol nincs, itt meg két elég jó középhátvéd teljesít szolgálatot, hanem azért is, mert a Genoa eddigi gyalázatos idegenbeli teljesítménye ellenére a szezon egyik meglepetéscsapata lesz – még tavasszal is, nem úgy, mint a Catania. Azt a csapatot, amiben Quaresma jól tud játszani, úgy hívják, FC Porto.

Udinese-Roma 2-1
Amit a Juventusnál megjegyeztünk Del Pieróval kapcsolatban, az áll a Romára is, Tottinak idő is kell még, mire összekapja előbb magát, aztán a csapatát, az Udinese pedig egyszerűen egy jó kis csapat, nem véletlenül állnak most is ott, ahol – sőt, szerintünk ha tényleg nyernek, jövő héten velük kezdődik majd a táblázat, ami nyilván túlzás, de amíg a Catania harmadik, addig bármi belefér.

Atalanta-Milan 1-1

A bergamói szurkolók csak a bresciaiakat utálják jobban a milánóiaknál, most, hogy újra kifeszülhet a Bandierone, csak a győzelmet tartják elfogadhatónak. A Milan már teljes lendülettel hasít, de az Azzuri D’Italiában nem könnyű nyerni, és idén elég jó formát mutat az Atalanta. Cigarini király, bár ezt nem most tudtuk meg.

Palermo-Fiorentina 2-2
Amikor legutóbb azt mondtuk egy meccsről, hogy az lesz a forduló legjobbja, elborzasztó 0-0 lett a vége, de megpróbáljuk még egyszer: ez lesz a forduló legjobb meccse.

Sampdoria-Bologna 3-0
Ha most sem nyer a szezonját idejekorán elbaltázó Doria, akkor Mazzarinak megköszönik a részvételt. A Bologna kiszámíthatatlan, ugyanakkor erősnek igen nehéz lenne nevezni, így ideális ellenfélnek tekinthető egy genovai feltámadáshoz, aminek már igencsak itt van az ideje, mert lassan lemegy a szezon negyede, de még mindig győzelem nélkül állnak.

Cagliari-Chievo 2-1
A szardíniaiak idegenbeli győzelemmel kezdték meg a kissé korainak tűnő felzárkózást (egy hajráspecialistához képest feltétlenül), a Chievo pedig jobban szereti egyesével gyűjtögetni a pontokat. Nehezünkre esik, de ezt hazainak látjuk.

Reggina-Lecce 1-0
A csizma sarka sokkal elégedettebb, mint az orra, mégis úgy véljük, a Reggina is megszerzi első győzelmét. A calabriaiakra azért nem fogadnánk, négy gólt lőttek eddig, kaptak cserébe 13-at (ezzel listavezetők), de Corradiban még talán van annyi, hogy egyszer-egyszer még megvillantja magát. Talán most.

Siena-Catania 1-1
A Roburt nem fogja megverni a Catania, mert idegenben általában döntetlenre játszanak, azt viszont majdnem mindig el is érik. A Siena pont ugyanazt csinálja, mint eddig, de most silányabb a táblázat alja, mint tavaly, úgyhogy nem lesz sok gondjuk a bennmaradással.

126 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr72731174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drdugo 2008.10.25. 22:28:25

majd jön még Trezegol...
ha attraktívabb Juvét akartok, akkor szóljatok Ranierinek hogy tegye be egyszerre Alexet, Amaurit, és Iaquintát. :)
Persze hátsó alakzat annyira még nem megbízható, hogy be lehessen vállalni egy ilyen felállást.

drani 2008.10.25. 22:29:33

benito
nem értek egyet, szerintem a juve most a küzdős időszakában van, még kell idő, amíg a szép játék kialakul. itt most a győzelem volt a lényeg, ezért kellett keménykedni, dobálni magukat, bekkelni stb.
Ehhez jön még a derbik általános keménysége.
Marchionni tényleg szar, meg Molinaro is. Igazából De Ceglie nem sokkal jobb nála. Szerintem a jelenlegi keretből, a jelenlegi lelkiállapotban nagy eredmény a győzelem.
Az hogy Alexnek nincs kedve játszani, az nagy tévedés. Akkor nem futott volna ennyit. Szerintem a jobbak között volt ma. Amauri pedig technikailag jobb mint Trez, de a 16oson belül nem biztos.
Giovincot nem láttam még az idén, de nagyon gyengének tűnik, remélem javulni fog. Persze nem 10 perceket kellene adni neki.
Amúgy Ranieri egy fasz, ez igaz.

calcio_di_rigore 2008.10.25. 22:35:06

Ezeket a férgeket megverni mindig csodálatos. És kurvára senkit nem érdekel, hogy milyen játékkal.:)
Fanyalgóknak ott a cirkusz, az látványos, nem a derbi.

rexford 2008.10.25. 22:35:09

Sissokóra keresem még a jelzőt, de nem találom az igazit. Egyelőre maradok a "zavarba ejtő"-nél.

rexford 2008.10.25. 22:36:18

Calcio, te tényleg ennyire kibaszott nyugodt vagy?

calcio_di_rigore 2008.10.25. 22:38:29

Miért is kéne idegeskednem?:)

drdugo 2008.10.25. 22:43:02

én se értem mit sírtok. a Juve már Capello alatt sem játszott szépen. Ranieri csak a szintet tartja. Még bőven erősíteni kéne a csapatot ahhoz, hogy újra a '90-es évek álomjátékát tudják játszani.
De egyébként ezzel a Torinoval képtelenség látványos meccset játszani. Ez az 1-0 tökéletes eredmény, megdolgoztak érte rendesen.

rexford 2008.10.25. 22:46:53

Egy szavam se lenne, ha most először, esetleg másodszor játszanánk így idén.

rexford 2008.10.25. 22:50:11

És akkor se, ha a meccsek legalább 2/3-át nyerjük. Egyelőre viszont nem ez van.

calcio_di_rigore 2008.10.25. 22:52:03

Ez derbi, itt még akkor is őrjöngős van ha pl. 2-2-re egyenlítünk (ugye Maresca). Ezek után gyakorlatilag felróni, hogy örülnek a győzelemnek, hát mit is mondjak... Mintha a Real Madridot nem verték volna meg 3 nappal ezelőtt.

montipájton 2008.10.25. 22:52:35

Ült a tipp a Juvéra (vagy Juvére), grat.

Ne feledjétek visszaállítani az órát. Ciao.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.25. 22:52:59

"Úgy örülünk, mintha BL-t nyertünk volna. Na ez a szánalmas." - úgy örültetek, ahogy egy derby győzelem után illik! Szar meccs volt, de ha ezek, jönnek akkor is érkezik a jó játék. Egy hullámvölgyből csak Verebes Mágus csapatai szoktak parádézva kijönni. Én például örülnék, ha Roma szar játékkal, de nyerne. Kíváncsi vagyok a jövő heti Juve-Romára, remélem addig nyerünk kétszer.

rexford 2008.10.25. 22:56:35

23 éve vagyok juvés, láttam nemtomhány Juve-meccset, de olyat még nem, hogy egy Torino szintű ellenfél elleni győzelemnek így örüljenek. Erről ennyit.

calcio_di_rigore 2008.10.25. 22:57:57

Akkor nézd vissza pl. a tavalyi derbit (az utsó perces Trez góllal). Hogy messzebbre ne menjünk.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.25. 23:10:15

"Fanyalgóknak ott a cirkusz, az látványos, nem a derbi "

az elmúlt néhány milánói és római derbi szinte kivétel nélkül parádésra sikeredett, a legutóbbi ennyire gané derbi a tavalyi genovai volt, csak az 0-0 lett, ha jól emlékszem.

volt vmelyik eb-n (vagy vb-n?) egy román-horvát meccs, arra emlékeztetett keservesen.

én nem számítok parádéra a juventustól, mert soha nem erről volt híres. de azért öt tisztességes passzt hadd kérjek már számon real madrid ide, torinói derbi oda.

rexford, a zavarba ejtő a legtökéletesebb. megvettem.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.25. 23:13:29

monti, merre vissza? :)
(off: holnap vér és könnyek, szeged-veszprém ebédidőben.on)

calcio_di_rigore 2008.10.25. 23:19:33

Amikor 1 percen belül basznak oda Nedvednek és Del Pierónak, akkor számonkérheted a látványos játékot, csak nem érdemes. Féltettem Gio-t is, egyszer indult meg, máris kapott oldalról. Örülnek ha lábtörés nélkül megússzák. Érdekes, vajon miért nem a Real ellen volt csontzene?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.10.25. 23:23:16

_benito

sajna, most sokkal jobbak vagytok, asszem lesz közte egy laza 8as mondjuk...előre gratulálok.

_alerob 2008.10.26. 00:29:24

Szerintem a Torino ellen a Real Madrid se parádézna. Amondó vagyok Zanetti és Buffon hiányzik nagyon. Nedved meg már nem a régi. Sajnos. Egy Zanetti Sissoko pár ütne már végre..

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 00:35:15

_alerob, Manningerre egy szavad sem lehet, ma is magabiztos volt, a Real ellen meg bravúrjai is voltak.

Mr.AT 2008.10.26. 03:42:44

Manninger ma szerencsésen hozta a meccset, de összességében egy az Arsenal kispadján anno sikeresen elszürkült, mára középszintűvé vált kapusnak tartom.

A Napoli ellen Hamsyk gólja egy az egyben az övé, egy oldalról jövő 20 méteres beadást azért ne fejeljen már le senki 3 méterre a kaputól, ezért tartjuk a kapust.
A Real ellen kétszer is csak a csoda mentett meg minket, Sneijder meg RvN is oda rúgta, ahova akarta, mázli, hogy mindkettő mellément, Manninger meg csak lemeredve nézett és imádkozott (akárcsak RvN góljánál, bár azt valszeg Buffon sem fogta volna).

Csak reménykedhetünk, hogy ne tegye komolyan próbára egy csapat sem, amíg Buffon fel nem épül - nemhogy nem bravúrkapus, de az elvárható kötelezőt sem hiszem, hogy stabilan hozza. Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi megtépázott és szedett-vedett védelmünknek pont a kapus kellene, hogy stabilitást adjon...

A csapatunknak amúgy gratula, a fintorgók pedig ébredjenek fel, ez egy kőkemény derbi volt, szar formák ide, játékoskeretek oda, ezeket mindig nehéz megnyerni - most pedig lélektanilag különösen fontos volt a három pont, teljesen érthető a felszabadult öröm.

Mr.AT 2008.10.26. 03:50:15

Zanetti nagyon hiányzik... Zanetti nekem konkrétan a Vicenza B ifi kispadjáról hiányzik...

Ha már egyszer a négy stabil CM-ünkből három sérült (Poulsen, Marchisio és ugye a frenetikus zsugakirály CZ is...), esetleg ki lehetne próbálni a heti tonna pénzért az edződresszt koptató Tiagot is, aki kb kerettag sem volt még idén. Pláne mielőtt sikeresen oda züllesztjük a játékhiány miatt, hogy a Baktalórántháza 2 is csak fintorogva fizet érte a következő átigazolási szezonban.

Mr.AT 2008.10.26. 03:50:52

Zanetti nagyon hiányzik... Zanetti nekem konkrétan a Vicenza B ifi kispadjáról hiányzik...

Ha már egyszer a négy stabil CM-ünkből három sérült (Poulsen, Marchisio és ugye a frenetikus zsugakirály CZ is...), esetleg ki lehetne próbálni a heti tonna pénzért az edződresszt koptató Tiagot is, aki kb kerettag sem volt még idén. Pláne mielőtt sikeresen oda züllesztjük a játékhiány miatt, hogy a Baktalórántháza 2 is csak fintorogva fizet érte a következő átigazolási szezonban.

Mr.AT 2008.10.26. 03:51:21

Zanetti nagyon hiányzik... Zanetti nekem konkrétan a Vicenza B ifi kispadjáról hiányzik...

Ha már egyszer a négy stabil CM-ünkből három sérült (Poulsen, Marchisio és ugye a frenetikus zsugakirály CZ is...), esetleg ki lehetne próbálni a heti tonna pénzért az edződresszt koptató Tiagot is, aki kb kerettag sem volt még idén. Pláne mielőtt sikeresen oda züllesztjük a játékhiány miatt, hogy a Baktalórántháza 2 is csak fintorogva fizet érte a következő átigazolási szezonban.

Mr.AT 2008.10.26. 03:52:46

Zanetti nagyon hiányzik... Zanetti nekem konkrétan a Vicenza B ifi kispadjáról hiányzik...

Ha már egyszer a négy stabil CM-ünkből három sérült (Poulsen, Marchisio és ugye a frenetikus zsugakirály CZ is...), esetleg ki lehetne próbálni a heti tonna pénzért az edződresszt koptató Tiagot is, aki kb kerettag sem volt még idén. Pláne mielőtt sikeresen oda züllesztjük a játékhiány miatt, hogy a Baktalórántháza 2 is csak fintorogva fizet érte a következő átigazolási szezonban.

Mr.AT 2008.10.26. 03:54:15

Zanetti nagyon hiányzik... Zanetti nekem konkrétan a Vicenza B ifi kispadjáról hiányzik...

Ha már egyszer a négy stabil CM-ünkből három sérült (Poulsen, Marchisio és ugye a frenetikus zsugakirály CZ is...), esetleg ki lehetne próbálni a heti tonna pénzért az edződresszt koptató Tiagot is, aki kb kerettag sem volt még idén. Pláne mielőtt sikeresen oda züllesztjük a játékhiány miatt, hogy a Baktalórántháza 2 is csak fintorogva fizet érte a következő átigazolási szezonban.

calcio_di_rigore 2008.10.26. 04:18:53

Mondok titkot: Tiago sérült. Azért Sissoko mellett elég furán nézne ki az alibiző gyászhuszár portugál... de szerencsére hamarosan jön Zanetti, jön Camoranesi, és végre összeállhat az alap középpálya. A szezonban először...

montipájton 2008.10.26. 06:58:59

Popp,

a focitipp.hu-n van egy pöpec írás a Roma idei igazolásairól, kíváncsi lennék a véleményedre. )))

mann 2008.10.26. 08:01:56

off
szeged-veszprém sima fotex siker. andjelkovics nélkül sovánka a pick sajnos
on

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 10:05:30

monti elolvastam, sok igazság van benne, Loria például valóban nem Roma szintű játékos, de őt a cserepadra vettük, Panucci, Mexes és Juan is előtte van a sorban. Egyébként védelmünk bizonytalanságainak Loria mellett fő oka az, hogy kétszer nem játszott egymás után ugyanaz a belsővédő kettős, ott pedig nagyon fontos az összeszokottság.

Menezben én látok fantáziát, ő még fiatal, idő kell míg beilleszkedik és megérti a Spal-féle játék rendszert, de hosszútávon nagy értéke lehet a Romának. Az ő esetében indokolt a türelem

A Bestia már hozott nekünk egy meccset Bordeuxban és bízom benne, hogy a szezon további részében elkerülik a sérülések és szarni fogja a gólokat.

Az is biztos, hogy 5 millióért hozhattunk volna egy igazi balhátvédet Riise helyett, de szerintem azért lett egyből kezdő, mert Tonetto sérült. A szerző véleményével egyébként nagyrészt egyetértek vele kapcsolatban.

De egy mondatával kicsit elveti a sulykot: "Az egyszeri Roma-drukker Riise nevének hallatán könnybe lábadó szemmel ismételgette scudetto, scudetto." - ezek szerint egyenlőség jelet tesz az egyszeri Roma szurkoló és a komplett idióta között. Ha a szerző fölment például a Roma.hu-ra, akkor látta volna, hogy ennél a viccesnek szánt megjegyzésnél mi sem állt távolabb az igazságtól. Eleve az egyszeri olasz-szurkoló hülyét kap az északi futballistáktól, kiváltképp a norvégoktól.

Ennek ellenére a Roma mégsem a rossz igazolások, hanem a sérülések és az utóbbi két év eredményeiből szabott nagy mellény miatt kezdett ilyen rosszul. Ezek az igazolások arra szolgáltak, hogy egy kicsit hosszabb legyen a padunk,. Mondjuk az szent igaz, hogy a 29 miller ezért egy kicsit borsos árnak tűnik.

Count Adyn 2008.10.26. 10:47:25

Először is Ha-Ha Torino,
másodszor pedig, hát ez inkább valami küzdősportra hasonlított, mindez társítva egy idióta bíróval, Sissoko szabályos becsúszásáért sárgát ad, de a Nedved és Del Piero egy percen belüli brutális felrugásáért semmit, Molinaro fejét úgy befogták hónalj alá, mint valami pankrációban, már vártam mikor hozzák a székeket is be, aztán ő meg törlesztett egy akkora könyökössel, hogy csak úgy szikrázott:D
Egy nagy kérdés is felvetődött az említett Molinaroval kapcsolatban, mikor kiugratták őt azon gondolkoztam, hogy mi a jobb, ha egy az egyben mehet kapura vagy egy szöglet. Végül úgy éreztem egy szöglet jobb lenne. Azis lett:D

montipájton 2008.10.26. 12:30:36

Popp,
szerintem a szerző épp azt jelezte ironikusan, hogy a norvég érkeztével elsirathatjátok a scudettót. De hogy legalábbis nem szó szerint kell érteni amit ír, abban biztos vagyok. ))

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.10.26. 13:19:25

Rájár a rúd a Toróra: most fújták le a Juventus-Torino Primavera meccset, 3-0 lett.

_alerob 2008.10.26. 13:54:35

"_alerob, Manningerre egy szavad sem lehet, ma is magabiztos volt, a Real ellen meg bravúrjai is voltak."(Popp)
Manningerre nincs egy szavam se, de azért ha Buffon áll a kapuban az ad egyfajta nyugodt helyzetet. Buffon néha a leglehetetlenebb helyzetekben villan. Manninger személyében egy cserekapust láthatunk, és egy tavalyi nagy hibát javított ki vele a vezetőség.
Egy Torino-Juve derbi véleményem szerint sose szól a szép fociról. Én hiszem, hogy a Juve végre magára talált.
Dino vercotti! A primaverás fiúk a Juve szeme fényei! Kíváncsi vagyok a kisebbik Giovinco mikor kerül a felnőtt csapatba:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 14:41:43

monti, úgy jogos! :-D! De szerintem mégis az én értelmezésem a helyes, mert az ominózus mondat után ezt írja a szerző: "Csakhogy az egyszeri Roma-drukker nem néz angol bajnokikat, így azt sem érthette, miért röhögnek teli szájjal Liverpoolban a transzfer hírének hallatán: ötmillió euró Riiséért, Benítez ennyi pénzért három spanyol tinizsenit hajt fel a Poolnak." - én például értettem, miért röhögnek rajtunk Liverpoolban. Sőt annak idején 2001-ben én röhögtem rajtuk, hogy megint igazoltak egy fanyűvőt Björneby után.

Count Adyn 2008.10.26. 15:27:39

Na most van vége a Róma bajnokságának nagyjából...

Hispan07 2008.10.26. 15:28:32

már 2-0 az udinese-roma, farkas-vonyítás lesz itt...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.10.26. 15:38:54

Durva ez az Inter Genoa. :)) Nagy a hajtás a Genoa kihagyott egy 110%os ziccert, meg 30ról lőtt egy felsőlecet. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 15:59:13

Monjuk kapott az Udinese egy tizit egy olyan szabálytalanságért, mely vonalon kívül volt. Innentől meg görcsöltünk ők meg kontráztak. Ráadásul Toro Flores gólját Loria és Doni hozta össze közös erővel. Doni hihetlen bravúrokra képes, de ezektők a kicsámborgásaitól agybajt kapok.

Csak azért is Forza Lupi!

Hispan07 2008.10.26. 16:03:05

ezt a Loriát hogy sikerült összeszedni?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.10.26. 16:08:44

Néz itt valaki tv-n meccset? :PP

Valaki elmondhatná, hogy a bwin-en v min hogy hol lehet meccset nézni.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.10.26. 16:11:07

azért érdekes ez a forduló.... ötvenedik perc és hét meccsen csak három gól, ebből kettőt a Roma kapott.


oppáré, már hármat.

Hispan07 2008.10.26. 16:19:40

hát, itt mondaná az FM, hogy "Roma is sinking without a trace..." sztem Spalletti lassan szétnézhet a munkaerőpiacon

Hispan07 2008.10.26. 16:25:50

valaki milanos nem tudja, hova tűnt Seedorf? még a keretben sincs, mesérült?

drdugo 2008.10.26. 16:42:27

na vajon befújnak egy tizit az internek az utolsó 5 percben? :D meg lennék lepve, ha 0-0 maradna.

Hispan07 2008.10.26. 16:47:29

hú mennyi lap van az inter-genoa-n...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.10.26. 16:52:50

drdugó most hogy említed pont a 93. ba nkellett volna, csak a bíró nem merte, mert az ilyenek mint te fröcsögnének hogy csalás.

ericcartmen 2008.10.26. 16:55:51

Ejha, ez a biró ennyire fél az nst-s kommentelők haragjától?:)

Hispan07 2008.10.26. 17:00:19

szegény kicsi inter, 30 perc emberelőny után még tizenegyest se kaptak...? botány :) udinese-napoli az élen? sirály :)

(zárójelben: ez a kaká gyerek egy zseni:))

drdugo 2008.10.26. 17:01:12

igen, biztos ezért nem fújta be. :))
na de így legalább még izgibb lesz a bajnokság.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 17:01:40

A második félidőben egész jól játszottunk, labdabirtoklás 60-40, szögletarány 7-1 nekünk, fölbillent a pálya és 0-3-nál is szaggattuk az istrángot. De vagy Handanovics védett baromi nagyokat, vagy a gólvonalról szabadították föl. Ez most egy ilyen szakasz, semmi nem jön be, de lesz ez még jobb is. az biztos, hogy szerdán meg kell ütni a Sampot. Az igazsághoz azis hozzátartozi, hogy mi tizenegyesünk is véleményes volt, de az övék meg egyértelműen a vonalon kívül. Így megy ez a szopó érában, Udinese-Roma 3-1.

Megint az volt, mint az Inter ellen egy vitatható gól az első tíz percben, aztán kinyíltunk és lekontrázgattak minket. Di Natalét el kellett volna hozni a nyáron.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.10.26. 17:02:35

sajnos volt kiállítás. Mert így betömörült a genoa. Hát kiugratták a 16. belül Obinnát, és Thiago favágo Motta Nemes egyszerűsággel úgy ellökte, hogy repült 2 métert, dehát ilyet csak a milannak fújnak be kiállítással.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.10.26. 17:03:57

Popp, nem volt véleményes gól az Inter elleni meccsen.

BruceWayne 2008.10.26. 17:09:21

há mi folyik itt emberek? kikap otthon a Chelsea, otthon ikszel az Inter, a Barca legalább vert egy 5öst de ez akkor sovány hétvége így :-((

popp: milyen vitatható gól az Inter ellen?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 17:12:00

Nera, első ránézésre legalábbis vitathatónak tűnt. Egyébként Loria és Doni meglehetősen gólképesek az idén, azt is el kell ismerni.

rexford 2008.10.26. 17:13:32

Gyönyörű délután.

BruceWayne 2008.10.26. 17:18:00

popp nem akarok offolni de maradjunk annyiban hogy a Roma-Interen a gól után 5 perccel a visszajátszásnál behúzták a vonalat, a védő fél méterrel bentebb volt, még ha elsőre úgy is tünt a tv-b keresztül hogy lesz, a partjelző nyílván látta mivel vonalban volt, szóval az a gól még csak kétes szituációnak sem volt nevezhető.... de tényleg rájár a rúd mostanában a romára, edzőváltás lesz itt a megoldás, szép évek ide vagy oda.....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 17:20:28

Azért nagyon komoly lesz ez az idei Seria A. A sorozatos balfaszkodások ellenére, még mindig csak tíz pont a hátrányunk. Ha bajnokok nem is leszünk az idén, de ha elkapunk egy nyerő szériát, ami azért benne van csapatban, akkor még a Bl hely sem elérhetetlen!

giacinto 2008.10.26. 17:22:21

nem nagyon van kivel pótolni Spallettit. elég gyenge a felhozatal. esetleg Cosmi? vagy Hector Cuper? :))

ugy látszik ma nagy sorozatok szakadnak meg. A chelsea 4,5 év után kikap otthon, az inter meg 60 meccs után nem talál a kapuba a Meazzában.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 17:25:55

Én még azért várnék Spalletti eltávolításával, csak most gyógyultak meg a sérültek, aztán ha jövőhéten behúznánk hat pontot (igaz, hogy van benne egy Juve elleni rangadó, de ők se olyan félelmetesek az idén), akkor egyből másképp feküdne a leányzó.

BruceWayne 2008.10.26. 17:33:46

tényleg nincs sok alternatíva a romai kispadra (juande ramos? donadoni? XDDD

"még mindig csak tíz pont a hátrányunk."
ember, még csak 8. fordulóban járunk, azért ez elég kemény már :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 17:37:19

De lehetne sokkal több is és egyáltalán nem jelenti azt, hogy vége a szezonnak. Rajtatok például majdnem annyit hoztunk két hónap alatt!

Count Adyn 2008.10.26. 17:38:23

Főleg, hogy a Samp és a Juve ellen is háromesélyes a dolog, beüthet akár 2 vereség is, és akkor ám kiesőhely

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 18:20:11

A Sampot most már csak megverjük otthon! A Juve viszont tényleg három esély, sőt mivel ők játszanak otthon, a mi győzelmünk volna meglepetés. Azért reménykedni csak lehet, mert ennyire azért nem vagyunk rosszak.

BruceWayne 2008.10.26. 18:40:04

azért remélem pont ott fordul a kocka szóval a juvét üssétek meg :-)

calcio_di_rigore 2008.10.26. 18:52:35

Grat a Genoának, mégsem olyan fogalmatlanok.:) Bár ahogy hallottam az Inter játéka semmivel sem volt jobb mint eddig.

madbalee 2008.10.26. 19:00:58

Cagliari idén hamarabb hajrázik? :) Aquafresca remélem megtalálta a góllövő cipőjét

calciomax 2008.10.26. 19:21:01

Beszarok Mourinho ilyennel védekezik, hogy nyugi még mindig az elsők vagyunk. Ki nem szarja le hogy hányadikak vagyunk! Gyakorlatilag a romai győzelem igy kuka. Szerdán este mit fog mondani ha a Napoli és a Milan hozza kötelezőt és mondjuk mi ixelünk(ami nem is olyan rossz)?

drdugo 2008.10.26. 19:42:50

"Gyakorlatilag a romai győzelem igy kuka. '

viszont ha a római meccs lett volna mondjuk 0-0, és a genoa elleni 4-0 akkor most minden szép és jó lenne, nem?
a roma elleni meccs előtt sztem bármelyik interes aláírta volna előre a 4 pontot a két meccsből.
a 4 pont így is megvan, csak más leosztásban.
annak meg plusz lehet örülni, hogy alakul a milánói versenyfutás a bajnoki címért : )

WallyB 2008.10.26. 19:54:18

Afffranc... most értem haza, és döbbenten látom az eredménysort. Az, hogy nyert a Milan és kikapott a Róma, sajna, már nem meglepő. De az, hogy az Inter 10 ember ellen nem tudott egy nyavalyás gólt begyötörni... elég gáz. Csozé tán nagyon kiakadt, szerdára a keret megnyirbálását helyezte kilátásba. Ráadásul, ahogy az összefoglalót olvastam, a végén még a Genoa nyerhetett volna...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.10.26. 20:35:41

a roma elleni meccs előtt sztem bármelyik interes aláírta volna előre a 4 pontot a két meccsből.

Hát azért nem. Amugy a Genoanak addig volt esélye míg 11en voltak, akkor nekik is volt több ziccerük, de az Internek is volt kapufa meg ilyesmi. meg egy orbitális lökés a 93. De a barnetta emlékkönyvben csak Ibra "kezezése" a samp ellen, meg a Roma elleni 3 lesgól marad meg. :)

halareaal 2008.10.26. 20:53:22

Tiago csak nem kerül már be a Juvéba, hisz bezárta az elnököt a wcbe, nem?

Riisével kapcsolatban azért azt nem szabad elhallgatni, hogy régen nagyon jó játékos volt, nem volt mindig ilyen béna.

Count Adyn 2008.10.26. 20:53:43

les valóban nem volt a róma ellen, de azt a kezezést nehéz tagadni:)

Bár ahogy nézem most, Gilardino mekkora gólt kezezett a földön fekve már már röpladás mozdulattal és megadták:DD ehhez képest Ibra tényleg sehol nincs:D

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.10.26. 21:29:52

calciomax, te idegesebb vagy, mint muri:))
Pedig nem olasz firkászok állnak veled szemben

_alerob 2008.10.26. 21:35:09

"Tiago csak nem kerül már be a Juvéba, hisz bezárta az elnököt a wcbe, nem?" Tiago sérült. Azt, hogy milyen körülmények között azt ne kérdezd xd

Milanói versenyfutás a Scudettoért? na neeee már:D

_alerob 2008.10.26. 21:37:22

Amugy ti nem szurkoltatok a kis Inzaghinak h gólt lőjjön? most ez nemtudom mennyire jön ide

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.10.26. 22:59:35

Vicces, ilyen csapatösszeállítós játékban 3 csatárral játszottam, Ibra, Amauri és Gilardino. Ibra volt a csk, az ő pontszáma duplát ér. Szívás. :))

gabriolet 2008.10.27. 07:59:21

Sziasztok!
Új regisztráló, de régi olvasó és még régebbi nápolyi fotelszurkoló vagyok. Valahogy bejönnek a nápolyi fotelek :-)
Nekem az jött le a Sport2-es közvetítésből, hogy a kommentátor rettentően szorít a Lazióért. Az első félidő utolsó 5 perce alapján mi is vághattunk volna legalább egyet, az összefoglaló alapján pedig a hazaiak is rúghattak volna kettőt. A második félidőben szerintem ez az arány megfordult, csak mi bemákoltunk egyet. Jó ránézni a tabellára, de a kötelező győzelmek a Nápolynak valahogy nehezebben jönnek. Azért bizakodom a hasonló folytatásban.
Forza Napoli!

giacinto 2008.10.27. 09:49:27

A Napoli rohadt jól áll. eddig 5ször ment idegenbe, és csak 3-szor játszott otthon, ott be is húzta mind a 9 pontot. És már játszott a Romával, Lazioval, Fiorentinával, Juvével, Genoával...
Ha kicsik ellen is begyűjti a kötelezőt, jó lesz komolyan venni őket.

_alerob 2008.10.27. 11:30:00

jaja! azt hiszem tényleg komolyan gondolják. Na és Lavezzi.... hát igen.. mindenki Messivel meg Agueroval van elfoglalva. Erre Itt van egy Zarate és egy Lavezzi is.
Azért nemtudom, hogy raknám össze az argentin támadószekciót ?!?

calciomax 2008.10.27. 11:33:01

Én ezt mondtam már a Juve meccs után is. Hozzák a meccseiket és nem is rossz játékkal(akárcsak a Fio és az Udinese) mégis a múlthéten arra, hogy meddig mehet a Napoli mindenki UEFA-s helyet irt maximum. Szerintem dobogón lehet simán.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.27. 12:22:08

Én meg már az év elején mondtam, hogy Maggioval kiegészülve ők lehetnek az év meglepetés csapata, már tavaly is voltak nagyon jó meccseik.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.27. 12:54:50

Ja, lassan Maradona is megjelenik Napoli mezben a Stadio Sao Paoloban.

_alerob 2008.10.27. 12:58:30

Szerintem a legjobb 4ben bennt lessznek, ha a Roma így folytatja, vagy ha a Fio nem lép közbe!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.27. 13:38:21

Szóval tegnap is jeleztem, hogy a spori jelentősen belejátszott abba, hogy kikaptunk Udinében.
A Gazzetta játékvezetői értékelése:

"Saccani hibázott először, amikor a 9. percben tizenegyest ítélt asszisztense intésére, pedig Tonetto a tizenhatoson kívül szabálytalankodott Floro Floresszel szemben.
Saccani hibázott másodszor, amikor három perccel később Inler szabálytalankodott De Rossival szemben és nem ítélt büntetőt.
Saccani hibázott harmadszor, amikor Domizzi a 30. percben akasztotta Vucinicot és nem ítélt büntetőt.
Saccani hibázott negyedszer, amikor a 75. percben Handanovics faultolta Brighit ésbüntetőt ítélt. Ez utóbbi eset vitatható."

Az első eset 0-0-nál, a második eset 1-0-nál, a harmadik 2-0-nál, a negyedik 3-0-nál. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Genovában nem adtak meg egy szabályos gólunkat 2-1-es hátránynál, akkor mondhatjuk, hogy a csapat mellett sporik is vastagon benne vannak sanyarú helyzetünkben.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.27. 13:43:05

kroos, ha vissza olvasol, látod, hogy ezt a cikket már monti is az orrom alá dugta és reagáltam is rá elég hosszan ( popp 2008.10.26. 10:05:30 ).

giacinto 2008.10.27. 14:05:27

persze! Kaká vagy Ibra nem kellene nekik? bohócok.

kroos 2008.10.27. 14:09:48

Ök nem kellenek.Padra nem igazolnának.:)

_alerob 2008.10.27. 14:50:09

miért pont a Juventus szeretnék legyőzni? Tudják ők is, ki a legnagyobb rivális :p

giacinto 2008.10.27. 15:15:44

először a szintjükön lévő csapatokkal kezdenek, utána majd jönnek a komoly csapatok is :))

Hispan07 2008.10.27. 20:04:19

megbocsáss popp, se neked beszólni, se a romat leszólni nem akarom, de szerintem a bírókkal foglalkozni mindig gyenge dolog, az egész szezont figyelembe véve úgyis kiegyenlítődnek az egyes csapatokat sújtó-segítő bírói bakik. mondom ezt akkor is, hogy lehet, hogy most ez mind úgy van ahogy írod (nem tom, nem láttam a meccset), de mégsem elegáns a bírókkal foglalkozni, amikor a roma komoly meccset még nem nyert idén, ciki vereséget viszont annál többet gyűjtött be.

szerintem sokkal inkább az a baj, mint tavaly a milannal, előtte meg a bayernnel volt: kitaláltak egy rendszert, ami egy darabig működött, de aztán kiismerhetővé vált. és miután a keret komolyabb megújulása elmaradt, az egy-két új játékos pedig nem hogy meghatározó nem lett, de inkább még gyengíti is a csapatot - így a taktikát sem sikerült megújítani. ehhez jön még pár sérülés - pár eltiltás = szevasz eredmények/szezon..?

_alerob 2008.10.27. 20:30:26

"először a szintjükön lévő csapatokkal kezdenek, utána majd jönnek a komoly csapatok is :))" Igen, elsőnek a BLben a Juvéval, de utána amit komoylan is kell venni az az UEFA kupa :)....

BruceWayne 2008.10.27. 22:29:57

Gilardinot elmeszelték 2 meccsre, kemény (Moratti, mi? XDDD

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.10.27. 23:44:34

Legalább ne ilyen látványosan csinálná. :PP
süti beállítások módosítása