Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

VI. forduló - Mert a Bundesliga jó

2008.09.30. 16:13 heinrich

Tök komolyan. Hétről-hétre olyan meccsek, amiket bármikor kiállítunk a szigeti nagyszínpadra is. Miközben a magyar pupilla csak angol és olasz orgiákra szűkül, a Bundesligában majd mindenki bekönyvelte első győzelmét/vereségét (Cottbus/Schalke-Wolfsburg a sorrend) ismét volt kilenc gólos téboly, a Werder tizet lőtt két meccsen, de ezzel csak beérni tudta a rendszeresen parádézó Leverkusent, a Bayern közegellenállása pedig még mindig selejtes. Minket ez mégis csak közvetve érdekel most, lévén Hajnal és Huszti is csapata nyerőembere volt a hétvégén, és azt még a T. magyar médiumok is felfedezték. Nos igen, a sikert persze mindenki magáénak érzi, de mi nem hagyjuk megtéveszteni magunkat, Huszti például változatlanul olyan béna, mint Svédországban, azt az ötöst is alig érdemelte meg.

Mert hiszen oké, hogy BVB, és hajrá Hannover, de azért a válogatott csak fontosabb a lelkünknek. A fejlődés kezdeti lépcsőfokán túl vagyunk, Európa majd minden fontosabb bajnokságában találunk ütőképes magyart. Igaz, olykor még a másodosztályban, de attól még találunk. A fiatalok evolúciós ösztönüktől hajtva szinte már be sem mutatkoznak az NB1-ben. Pompás.

Hajnal és Huszti ezt az utat járja, most pedig olyan gólokat lőttek, ami Európa bármely pályáján parádés. Ez lehet mindkettőjük karrierjében a végső lépés, vagyis ha a német bajnokság meghatározó csapataiban meccseket tudnának rendszeresen eldönteni, jó játék, gólok, gólpasszok, hadd erősödjön az a magyaros mentalitás, amiről imádunk olvasni.

Ez sajnos még nem rendszer, csak egy kiválóan sikerült forduló. De ki mondja, hogy mindez nem egy előremutató folyamat első komoly jele?

Huszti 2006-ban érkezett, vagy inkább menekült Hannoverbe, 4+7 volt az első szezonja, amit 10+6-al tromfolt tavaly. Igaz, góljainak nagy része tizenegyes volt, de a hierarchiában elfoglalt helyét ez jól mutatja. Idén háromnál tart, egyik sem büntető, ott ugye becsúszott egy hiba. Most ugyan nem játszott nagyot, még csak a mezőnyből sem emelkedett ki különösebben, mégis győzelmet jelentő gólt akasztott a megrotált Bayernnek. Nem a Herthának, a Bayernnek, és nem is egyedi az eset. Külön felhívjuk a figyelmet arra a hihetetlen koncentrációra, ami még a gólöröm alatt sem oldódik fel teljesen (lásd a meccs videón).

Hajnal Tamásról ne felejtsük el, hogy tulajdonképpen mindössze második Bundesliga 1 szezonját kezdte meg, miután a kút aljáról kaparta össze pályafutását. 2004-ben még Schalke amatőr volt, irány Belgium, majd egy évvel később már a Kaiserslautern várta tőle a megváltást. A KSC-t ben tartotta az első osztályban, majd nyert egy Szuper Kupát a Dortmundnak. Most pedig az erste hazai győzelem. Ezt a meccset egyértelműen Hajnal döntötte el, a Stuttgart német válogatottjai sehol sem voltak a középpályán.

Hajnalnak 8+9 mutatója volt a KSC-ben. Ez így szemre nem rossz, de aki látta a meccseket, tudja, hogy a legtöbb gól inkább a szerencse, mintsem az egyéni alakítás érdeme volt, és ugyanez elmondható a gólpasszok egy részéről is. A BVB-nél ilyesmiről eddig szó sincs. Én ugyan folyton ostorozom, hogy többet-többet még többet kell lőni, cselezni, vállalkozni, de mind a válogatottban, mind a BVB-nél látható a törekvés, a hétvégén például a 2+2 sem lett volna irreális, kár, hogy az egyéni betörését eltörte, az ostoba Valdez pedig még a kaput sem találta el abból a szenzációs indításból. Egy ilyen labda nálunk többet ér, mint egy szöglet utáni gólpassz.

Ha fejlődésük hasonló irányvonalat követ majd, a szezon végén elmondhatjuk: van két meghatározó Bundesliga játékosunk, akik meccseket képesek eldönteni – és ez már hatalmas előrelépés a magyar futball szempontjából.

Borussia Dortmund – Stuttgart 3-0
Még csak a bajnokság elején járunk, de talán már most is ki lehet jelenteni, a BVB az összes olyan meccset be fogja húzni, ahol elsősorban a lélektanon van a hangsúly. Egyrészt a folyamatosan most mutasd meg játékot hozó fiatalok, másrészt Klopp miatt. Tapasztalat nulla, kamaszos lelkesedés rogyásig. Már tavaly is azok a meccsek hoztak eredményt, mikor szinte eksztázisban játszott a csapat (pl.: BVB – Werder), erre a szezonra meg különösen igaz lehet, hogy a hasonszőrű csapatok elleni produkált berzerker üzemmód a nyerő. Ha ettől elmaradnak, akkor viszont rendszeresen az fog történni, mint a Hoff ellen.

Hannover – Bayern München 1-0
Hétközben Poldi, van Bommel/Buyten, Lell ki, Borowski, Ottl, Klose, és Oddo be, most pedig az egész hóbelevanc jól megkavarva, Ribéry visszatérésével.  Jelenleg csak kacagunk ezen (merthogy azt tesszük), komikusnak hat, hogy egy amúgy is önmagát kereső Bayern agyon van rotálva, ráadásul egy torz játékrendszerben kényszerül küzdeni. Illúziói azonban ne legyenek senkinek – egyelőre. Majd meglátjuk, tavaszra mennyire lesz rózsás kedve a kiszipolyozott ellenfeleknek, amikor a Münchennek még mindig van két nagyjából azonos embere minden posztra. 

Werder Bremen – Hoffenheim 5-4
E mellé, a vendégek három, Diegóék (újabban Mesuték) egy kapufát ütöttek, aztán akadtak gólvonalról kiebrudalt labdák is. Persze, egy ilyen eredmény azt is mutatja, hogy a hátsó alakzatok nem állnak a helyzet csúcsán, de ez mikor meglepetés, ha a Brémáról van szó, a Hoffenheim meg genetikailag alkalmatlan bekkelni, hál Istennek meg sem próbálják, arról nem beszélve, hogy kilenc gól mellett ez a lőtéri kutyát sem érdekli. Akinek nem menne az alábbi videó, megtalálja itt is.

Csak hogy szokjuk a neveket, most akkor ide is leírjuk: Vedad Ibisevic, hat forduló, hét gól, két gólpassz.

FC Köln – Schalke 1-0
Megtört a hazaiak 180 perce tartó gólszerzési töketlenkedése, a Schalke első zakóját tette be a szekrénybe.

Hamburger SV - Bor. Mönchengladbach 1:0
Ennek köszönhetően a HSV visszavette a tabellát, és idén először gólt sem kaptak, talán formálódni kezd a szezon előtt feldúlt védelem. Viszont Marko Marin megint mutatott néhány zseniális dolgot, jó lenne valahogy Dortmundba csempészni, hogy Hajnal válláról legerüljön némi teher, nem mellékesen tudna valakivel kettőnél többet passzolni. A legjobban mégis a Schalke járna vele, hát ne sajnálják kinyitni azt a Gazprom bukszát.

Hertha BSC - Energie Cottbus 0:1
Feles az alkoholistának, dohány a pipásnak, ajándék nekünk.

VfL Bochum - Bayer Leverkusen 2:3
Sestakék null-háromról is majdnem felálltak, de erőfeszítéseiket csak egy piros lap koronázta, nem az egyenlítés.

Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld 1:1
A beste Arminia továbbra sem nyughatik, tiszta mázli, hogy a Frankfurtot már tavaly felruháztuk a kényszeresen egyenlítő előtaggal. A Biele több, mint 400 napja nem nyert idegenben.

Karlsruher SC - VfL Wolfsburg 2:1
Erőtlen volt a Magath banda, oda a veretlenség, Misimovic meg ment volna inkább az NB II.-be, ahová való, egy ekkora lufi nem fér bele a Wolfsburg terveibe. 

Mondhatnánk, hogy az ilyen fordulók miatt veszíti el a bajnokságot a Schalke, a Stuttgart vagy a Wolfsburg (meg mindenki más), de nem mondjuk. Valószínűleg ott veszítenek majd, hogy a BM mázsás kispadja roppant teherként, már csak tehetetlen súlyánál fogva kilapít mindenkit. A legjobb tizenhat következik majd a kupában, nemzetközi meccsek, válogatott, szóval a jobbaknak cirka húsz meccs a téli szezonig hátra lévő hetven nap alatt, az annyi mint két meccs per hét.

A Leverkusen bezzeg jól csinálta, már tavaly is szétbukták a szezon végét, idén a  német kupát is gyorsan lerendezték, maradt nekik a bajnokság, a többiek meg köpjenek gyomorsavat. Még a sorsolásuk is ideális, hiszen a derbikig bőséggel van idejük. Hat meccsen vágtak 18-at, ez eléggé beszédes. (Egyébként ennyinél jár a Werder is)

Összességében hihetetlen izgalmasan alakul a bajnokság, már most körvonalazódik a két évvel ezelőtti szezon remake-je, és bár említett okok miatt most sem fogadnánk a Bayen ellen, továbbra is iszonyatos belharcokra számítunk felrepedő szemöldökkel, roppanó lengőbordával és fülben dübörgő szívveréssel.

Zárásként utánanéztünk a Schalke góljainak: az utolsó 13 találatukból 10-et szereztek a védők.

80 komment

Címkék: magyar német videó beszámoló bundesliga h bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr3689222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titi120 2008.09.30. 16:51:47

Először is szarjon sünt minden Villa drukker ! :))

A Bayern nem mellesleg úgy látom visszatért a ( azt nem mondom, hogy jól bevált ...) 4-4-2 -höz.
Ma a Lyon elleni meccs meghatározó jellegű lehet az őszre nézve, minimum KELL az X.

A magyar srácok meg vitézkedhetnének a válogatottban is, mert minden ilyen jó meccsük után óhatatlanul felmerül bennem, hogy piros - fehér - zöldben miért nem ?
Bár inkább ez Hajnalra igaz, Huszti (ha ilyen gólokat nem is ragaszt), de rendszerint a csapat legjobbjai között van.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.30. 17:10:22

köszönöm az általam korábban kommentben kért utánanézést a témában:)

akron99 2008.09.30. 17:28:20

Hajnal "csak" benntartotta a KSC-t, fel nem juttatta.
Egy évet volt ott.

amúgy Ballack helyett Özilt, Gomez helyett Helmest az oroszok ellen!:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.09.30. 17:32:32

Uh, valóban, elvitt a lelkesedés :)

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.09.30. 18:11:04

Karácsonyig egyébként már csak a nőknél rendeznek nemzeti kupameccseket Németországban. Igaz, ott még három fordulót.

halareaal 2008.09.30. 18:19:59

Özil a németeknél játszik vagy a törököknél? talán a Werder feltámad végre, sztem idén bajnokok is lehetnek akár, így hogy Diego mellett ott van Mesut, és Pizarro is jó (kölcsön)vétel volt sztem. kíváncsi vok a BLben mire mennek majd, mert a ciprusi meccs ellenére azt nem hiszem, hogy a csoportban gondjaik akadnának.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.30. 20:26:56

nagyon kellene egy jó löw ebbe a hoffenheimbe, eheheh

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.30. 20:27:52

a bundesliga meg tényleg jó, tv6 meg eurosport2 hiányában elég sok jut belőle hétvégenként, de valóban élvezhető és hangulatos meccsek vannak, meg is lepődtem :)

bög 2008.09.30. 20:33:41

redcard :DDDDD
rég röhögtem ilyen jót

Bezuhov. 2008.09.30. 21:20:23

redcard!! cserélhetnénk!
Én csak a négycspatos premíersípet tudom nézni sportklub hiányában :))

Lojzi_ 2008.09.30. 23:04:04

Szegény Sosa nagyon gyenge volt.
A 35. perc környékétől folyamatosan őt figyeltem és nem volt egy jó megmozdulása sem.
Ha jól szerelt, akkor tuti rosszul indított, ha cselezett elvették tőle, ha lőtt, akkor lecsúszott, és ez így ment egész végig. Simán emberhátrányban volt a Bayern.

Breno teljesítménye viszont vállalható. Kis rutin és megoldást jelenthet hátul.

rizla 2008.10.01. 02:16:49

"Huszti például változatlanul olyan béna, mint Svédországban, azt az ötöst is alig érdemelte meg. "

heinrich. ne legyél idióta, könyörgöm. huszti béna volt svédországban? miért beszélsz olyan meccsről, amit nyilvánvalóan nem láttál? miért nézel, ha nem látsz?
a legutóbbi fordulóban meg kettőt lőtt, amiből lehetett volna három, meg kiharcolt egy büntetőt. arról a furdolóról persze nem volt cikk. az a meccs nem is létezett. csak a "béna" huszti stockholban, majd ez a meccs.

hajnal tomi meg ugye, aki nem képes bombagólt lőni.

"Ez így szemre nem rossz, de aki látta a meccseket, tudja, hogy a legtöbb gól inkább a szerencse, mintsem az egyéni alakítás érdeme volt, és ugyanez elmondható a gólpasszok egy részéről is."

klassz. igazából csak random lövöldözgette a lasztikat, bemákolta a kanadai pontszámát. egyébként ezzel a véleményeddel továbbra sem lenne baj, ha nem hajnalhoz lehetett volna kötni a KSC gólok felét (nem én mondtam).
a stuttgart ellen nyújtott teljesítménye max neked meglepetés.

"látható a törekvés"

azért jó hír, hogy még lehet jó focista ebből a tomikából, ha igekszik.

na de nem bántalak, rajtad is látható a törekvés.

rizla 2008.10.01. 02:18:43

"az ostoba Valdez pedig még a kaput sem találta el abból a szenzációs indításból. Egy ilyen labda nálunk többet ér, mint egy szöglet utáni gólpassz."

ehhez azért muszáj hozzáfűznöm, amit már mondtam múltkor is: ilyen labdákat már jó ideje osztogat, max te nem vetted észre, úgyhogy ne játszd már el, hogy ez volt az első sikeres indítása, mert befosok.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.10.01. 03:16:51

Megint a régi lemez...

Azt hiszem a svéd meccsel kapcsolatos mondat Közérthető, mint ahogy az utána született poszt is az volt.

Hajnal Tamással kapcsolatban minden létező véleményem leírtam már. Nem hinném, hogy bántó lenne, te mégis lángoló kardot lobogtatsz örökké, vitaalapot pedig a szavak kiforgatásával generálsz.

Igen, a tavalyi kanadai táblájában bizony vastagon volt mák is, ami akkor is igaz lenne, ha ő szerzi a KSC összes pontját.

Lassan egy hónapja hiába várom tőled a 16-on kívülről lőtt góljai videóit.

Nem, nem volt feltétlen meglepetés, de megkockáztatom, ennél jobb Bundesliga meccse kevés volt, szóval ezt használni általános mérceként finoman szólva is csúsztatás részedről.

rizla 2008.10.01. 03:35:18

ja, hát ha irónia volt, akkor elnézést, én néztem el. viszont TÉNYLEG azt olvastam mindenhol, hogy huszti semmit sem csinált a szabadrúgásgólon kívül, úgyhogy. (a saját szememmel meg nem láttam szegény falábút)

"Lassan egy hónapja hiába várom tőled a 16-on kívülről lőtt góljai videóit."

ígértem volna ilyet? nem emlékszem. de várd csak tovább, addig is nézegessed ezt a gólt.

nem általános mérce a stuttgart elleni meccse, ilyet sem írtam. viszont nincs olyan messze az általános mércétől. ha valakinek mondjuk egyharmad-egyharmad-egyharmad arányban vannak a kiemelkedő-elfogadható-gyenge meccsei, az már szerintem egy egészen jó játékost jelöl.
én csak nem értem, hogy a cikk miért áll megdöbbenten azelőtt, hogy hajnal tud ilyet is, meg miért kezeli úgy, mint valami kezdőlökést. illetve értem: magyarázni kell a múltkori bizonyítványt.
szerintem jobb lett volna ha hagyod.

kroos 2008.10.01. 08:04:41

minden Bayern meccet láttam az idén és nem értem mit akarunk ettöl a Sosa gyerektöl....

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.01. 09:38:40

Sosa egy kiesés ellen reménytelenül küzdő spanyol csapat kezdője egy ideális világban

drani 2008.10.01. 09:42:02

Nekem tetszett Hajnal meg Huszti rövid elemzése, és igazat is adok heinrichnek, mert tényleg vannak jó meccseik (Husztinak talán több), de jó lenne, ha gyakrabban tudnák előadni. A fordulóban nyújtott játékukat is teljesen józanul értékelte. Én legalábbis ezt olvastam ki belőle.
Rizla, neked van barátnőd/barátod/házastársad stb?

Azazello007 2008.10.01. 09:50:21

Heinrich: tehát mondjuk Van Nistelrooy tizenhatoson lőtt góljairól készült videó hiányában nem ismernéd el, hogy minden idők egyik legjobb befejező csatára?:-)

Tudom, hogy kicsit sántít a hasonlat, de az érvelésed is...

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.10.01. 09:55:10

A te érvelésed nem sánta, hanem konkrétan nincs lába :)

Nistelrooytól ezt senki nem várja, még Hajnalnak alapvető feladata lenne, hogy rendszeresen lőjön, de már többször igazán nem akarok belemenni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.01. 10:00:55

mocsing, a Bayern sem lenne több a spanyol bajnokságban, mint egy megbízható középcsapat. Úgyhogy, Sosa csak egy kicsit játszik magasabban jegyzett csapatban, mint "egy ideális világban" ;-).

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.01. 10:06:11

popp,
mesélj, mi lenne a Roma a román bajnokságban?

kroos 2008.10.01. 10:27:46

,,Bayern sem lenne több a spanyol bajnokságban, mint egy megbízható középcsapat." azért ezt te is érzed hogy butaság.párszor odaszurtunk már a nagy gigantiukus galaktikus madridnak.meg az olasz zászloshajonak is.nem is oly rég.a bl gyözelmet meg nem ingyen osztogatják,de ezt te tudod a legjobban popp.vagyis bocs honnan is tudhatnád....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.01. 10:27:48

nyilván bajnok, ahogy az lesz az olaszban is! bár mondjuk Gigi Becali és Moratti módszereit ismerve...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.01. 10:30:55

csak mocsing kiváló labdáját váltottam gólra, de azért Pax!

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.01. 10:31:19

miért, kizárnák a kolozsvári csapatokat?

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.01. 10:34:24

(amúgy nem baj, nyilván ha elviccelődünk ilyeneken, csak senki ne védje túl komolyan a saját viccét, mert a többiek elhiszik, h komolyan gondolja és mély szomorúsággal néznek majd rá alkalomadtán)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.01. 10:37:54

Várd ki mi lesz a kincses városban, az U-Cluj, meg azt hiszem kiesett a tavaly. Egyébként az efféle élcelődés nyilván jobban működik élőben, de ha odatoszol egy szmájlit itt is érzékeltethető, hogy csak szurka volt ;-) .

kroos 2008.10.01. 10:38:44

popp viccein én már régota nem tudok röhögni.

kroos 2008.10.01. 10:39:51

lásd a tegnapi kommentem:panucci a roma westermannja:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.01. 10:43:39

kroos, amikor az Intert vagy a Poolt kell gyalázni, akkor nem vagy ennyire érzékeny!

kroos 2008.10.01. 10:44:28

azért mert az jogos:)

kroos 2008.10.01. 10:45:54

az inter minden 3 forduloban kap egy véleményes gólt a birotol,a pool meg válalhatatlan ahogy játszik.
de az hogy a Bayern spanyol középcsapat....más dimenzio a te hülyeséged és más az enyém.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.01. 10:46:29

én zömében értem popp vicceit :) és mindig elmormolok egy miatyánkot, h ugye vicc ;)

Quentin Montargis-ból 2008.10.01. 10:50:56

Ibisevic pár éve a Parc des Princes lelátóján ücsörgött, ha jól emlékszem, talán még kölcsön is adták alacsonyabb osztályba. Eddig ő az idény felfedezettje.

Helmes meg a másik - már akinek. Az első posztban megjósoltam a gólkirályi címét. :)

Özil német válogatott lesz, lassan ideje lenne behívni. Marint szerintem elviszi a Bayern mondjuk télen.

kroos 2008.10.01. 10:52:03

És spaletti vicce?
,,igen nyáron tárgyaltam a Chelsea-vel,de nem vagyok még felkészülve egy ilyen nagy klub vezetésére"
.DDDDDDDD
jol elhelyezet titeket...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.01. 10:52:35

Mondjuk a Bayern kárára mindig jól esik viccelgetni. Inkább a Roma mind jobb szereplésére tartogasd a miatyánkjaidat ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.01. 11:00:38

Szerintem nem mondott ilyet Spal, szokásos újságírói manipulációról volt szó. Egyébként leginkább azért nem ment, mert nem tud angolul, erre gondolhatott , mikor azt mondta: nincs felkészülve.

Viszont tényleg jól elhelyezett, minket Európa elitjében és az ő munkájának köszönhetően Európa egyik legszimpatikusabb csapata lett a mienk! Ha nem, így lenne senki sem értetlenkedne a gyengébb rajtunk fölött. Ezzel szemben Klinsivel odatartotok , ahol a helyetek van ;-).

kroos 2008.10.01. 11:03:28

ugyanmár popp,ne hidd hogy egy smile-val elintézel mindent.a roma soha nem fog annyi nemzetközi kupát nyerni mint a Bayern.soha nem volt esélyetek még egy BL döntöre sem.szoval tudom hol a helyünk,és tudd te is a tieteket.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.01. 11:09:54

az azért jó, amikor az objektív Roma-fan Európa egyik legszimpatikusabb csapatának tartja szeretett klubját.
"Most mindenféle gúny nélkül mondom, hogy megejtő ez a szurkolói elfogultság." - klasszikust idéztem, ahogy kell: pontosan :)

ja, mert jóval hangosabb a felháborodás a Roma gyengébb rajtján, mint a Bayernén :DD

r_magpie 2008.10.01. 12:15:45

Nagyon halkan jegyzem meg, hogy bár még mindig nem igazán tud kerek mondatokban fogalmazni, és még mindig valamiért olyan furcsán-dühösen beszél, Bánki Dodó kezd otthon lenni a Bundesligában. Nekem a hoffenheimi *.viceken kívül ő a szezon kellemes meglepetése:)

A kellemetlen pedig az SGE, bármennyire is kényszeres egyenlítők, a kiesés ellen fognak küzdeni április-májusig.

Özil meg jobban érzi a rövid felsőt, mint Kily Gonzalez!

Romanista 2008.10.01. 12:20:32

"soha nem volt esélyetek még egy BL döntöre sem."

persze, igaz játszottunk is már. ne hidd hogy egy odavágott kijelentéssel elintézed. egyébként szerintem popp a szimpatikusságról beszélt nem az ezüsttel teli vitrinről. egyébként nézzük csak a legutóbbi két évet ha már bl.

Azazello007 2008.10.01. 12:30:27

Miféle hülyeség már azért fikázni más csapatát, mert története során kevesebb érmet/kupát/díjat nyert, majd a saját csapatunkat -- és magunkat -- ennek fényében magasabbra pozicionálni? He?:-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.01. 12:32:31

ha azt nézzük, minek mekkora alapja van, kisebb, mint azt mondani, h mi vagyunk eu legszimpibb brigádja, hejhó.

de én sem élnék vele, mert nem tartom helyesnek. de a szimpis dolog a best of böszme.

kroos 2008.10.01. 12:35:13

,,azért fikázni más csapatát, mert története során kevesebb érmet/kupát/díjat nyert,"
ez jogos de olvad el a popp által irt akat.szoval inkább a kupagyözelmek alapján mint popp izlése alapján.szignifikánsabb hidd el.

r_magpie 2008.10.01. 12:37:23

ja, és az tuti, hogy hosszú a Bayern padja, de azért annyira nem félelmetes...

(és léccilécci ne hasonlítsuk most össze a Roma meg egy spanyol középcsapat padjával)

kroos 2008.10.01. 12:39:41

odatartotok , ahol a helyetek van ---3 Bek gyözelem,2 döntö,1 bl,1 döntö.Tudom hol a helyünk.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.01. 12:46:00

Romanista,
mondtál volna egy évet, ha már bl. tavalyelőttről nekem egy bazi nagy 7-es szám ugrik be, ha a Roma bl-jéről beszélünk. neked? :)

no de mostantól kukoricára térdepeltessék, aki a BuLi posztban holmi Romákról beszél.

Romanista 2008.10.01. 13:14:32

addig a 7esig is el kellett utni, bár a vita ebben az ügyben értelmetlen szerintem is.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.01. 13:20:06

negyeddöntőben volt, ahogy a bayern-milan is

Romanista 2008.10.01. 13:25:19

mondom értelmetlen.
negyeddöntőben heteskapni egy nagyságrendekkel nagyobb (pénzügyileg,történelmileg) csapattól és eljutni odáig vagy nem kijutni majd egy évre rájól szerepeleni, bár pénzügyileg,történelmileg.

én nem hasonlítgatnék, mert értelemetlen.

kroos 2008.10.01. 13:46:43

köszönjük popp hogy ezt a posztot is sikerült elba*ni.most jöhetnek a skotok,hogy mennyire hülyék mert nem olaszok.

r_magpie 2008.10.01. 13:51:14

ehhez a rohadtul unalmas vitához legalább ketten kellettetek

kroos 2008.10.01. 13:53:27

Jogos.Magamnevében bocsánatot kérek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.01. 14:29:42

A Bremen-Hoffenheimhoz annyit, hogy a számomra jelenleg talán két legszimpatikusabb Bundesliga-csapat játszott egy kilencgólos meccset egymással.

A Bayern vs. spanyol középcsapat témához a tavaszi UEFA-kupa negyeddöntőt ajánlom mindenki figyelmébe. (Szigorúan szmájlival.)
:-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.01. 14:31:33

Kroos, tavaly barnetta néven még te is pozitívan fogalmaztál a Romáról, tehát neked is szimpatikus volt Spal munkája és a csapat. Egyébként nem én érzékeltetem úton-útfélen, hogy a véleményem megfellebbezhetetlen. Kicsit lazítsál néha, főleg annak fényében, milyen kijelentéseket teszel mások csapataira.

Olyankor persze eszedbe sem jut, hogy ez másokat annyira sérthetne, mondjuk tíz éves kora óta ;-), mint téged a Bayern fikázás. Egyébként a Bayern (engem is megfogtak) tipikusan a legszélsőségesebb érzelmeket kiváltó csapatok közé tartozik, mint Magyaroszágon a Fradi, Olaszországban Juve és mostanában az Inter, Angliában a 'Pool vagy Spanyolországban a Real Madrid. (Ezért hát nemcsak a közélet szereplőinek, hanem ezen csapatok szurkolóinak is többet kell elviselni ;-)

A szurkolás meg érzelmi dolog és erős felindulásunkban irkálunk olyasmit ami nem tetszik másoknak, te ebben bizony élen jársz, kérdezd a többieket. Skót ügyben, amit nem először emlegetsz, csak visszaszúrtam donnelynek, a kis szurka-piszkát civilizáltan lezártuk.

Az utóbbi hónapokban már úgy láttam kellően ellazultunk némi csipkelődéshez, de a meglepetésemre mindig éppen te feszülsz be, aki sosem kerested a szavakat, ha neked antipatikus csapatról kellett véleményt nyilvánítani, vagy ha éppen nem is kellett volna.

Mocsing, persze hogy a best of böszmeség nem a kedvenc csapatodról íródik ;-). De én úgy tapasztalom jártamban-keltemben, hogy nagyon sok más csapatnak szurkoló szimpatizál a mostani Romával - meglehet eléggé elfogult vagyok és ezért látom így. Persze azt is tudom, hogy legalább annyian vannak az olasz focit zsigerből gyűlölők (mondjuk szferi sohasem fog szimpatizálni egyetlen olasz csapattal sem), mint a német foci ádáz ellendrukkerei.

Ha mások is úgy érzik, mint kroos a poszt szétbaszásával kapcsolatban attól elnézést, de továbbra odabökök a Bayernnek, ha alakalom adódik rá.

kroos 2008.10.01. 14:31:35

akárháyn golt fog löni ibisevic akkor is salihovic és dmbaba a kiráyl!!!ibisevic meg jol érkezik...

kroos 2008.10.01. 14:33:51

,,ha alakalom adódik rá." azért huszti-góllal kikapni bocsánatos bün nem?:)

kroos 2008.10.01. 14:41:18

Csak 1 nem elhanyagolandó tényt szeretnék leirni.Amig nekem véleményem van a Roma-rol,interröl,poolrol a személyes tapasztalataim alapján (vagyis nézem a meccseiket),addig te az utobbi 10 évben nem néztél végig egy bundesliga meccset sem és különbözö sztereotipiákbol épitete a nem tul változatos kommentjeidet,mikoözben azt sem tudod ki az a westermann, vagy arturo boka.Szerintem ez nem mindegy.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.01. 15:01:42

Miért kéne nekem ismernem egy Bundesliga 2-es játékost és miért ne kérdezhetném meg viccesen ki az, ha egy olyan korszakos egyéniséghez hasonlítod, mint Christian Panucci? Azt meg hogy én milyen meccseket nézek, főleg, hogy tíz éve milyeneket néztem, honnan a viharból tudod, talán együtt legeltetjük a libákat nyócvanöttől?

Arturo Bokát elsőre nem vágtam,de később kiderült, hogy emlékeztem rá a Elefántcsontpart válogatottjából, amúgy huszonnyolcadszor vágod a pofámhoz, ezt, ahogy a skót beszólást is, te is variálhatnál tehát szélesebb skálán. Egyébként te bakiztál már nagyobbat is a fölsoroltaknál, csak én nem jegyzem föl ezeket a noteszomba.

Olyan szinten vagy elfogult magaddal brada, hogy másokban a szálkát is, magadban gerendát sem. Önkritika brada, önkritika - én nem egyszer voltam hajlandó beismerni a tévedésemet vagy a hibámat, ilyesmit tőled sohasem olvastam.

Egyébként vagy folytassuk privátban, vagy fejezzük be, szevasz!

rizla 2008.10.01. 15:06:56

drani: meséld már el, vajon miért kéne többet kommentelnem olyan cikkekhez, amikkel egyetértek?

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.10.01. 22:19:17

Érdekesek ezek a popp féle figurák.

Életük egyik fő célja (örömük forrása), hogy a magukra nem sokat adó Bayern-szurkolókat sértegessék.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.02. 01:23:34

Basti, egyszer sem sértettem meg a Bayern szurkolókat, csak a csapatot, amelyet utálok. Sőt még egyszer el is ismertem, hogy tetszik nekem a szurkolói hozzáállásotok. Túl reagáljátok ti ezt ám. Kezdve heinrich lózungjától, amelyért személyes bocsánatkérést követeltetek. Szerintem az zavar titeket leginkább, hogy nem tőlem halottatok először efféle véleményt.

És ne haragudjatok, ha a ti szép szemeitekért nem fogom meg kedvelni Oli Kahnt, Uli Hoenesst vagy Ottmar Hitzfeldet (bár érdemeiket sosem voltam rest elismerni). És mikor ajnározzátok őket, akkor teszek egy-két szúrós megjegyzést, ezzel nem titeket sértegetlek, asszem. De ha valaki szidja az olasz, a római focistákat, esetleg Tottit, azt sem veszem magamra.

És eszembe sem jutna privát üzeneteket küldeni nektek, hogy hova kommenteljetek és hova nem. A témát a magam részéről lezártnak tekintem.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.10.02. 21:41:20

Nekem meg az nem jutna eszembe, hogy betérjek pl az olasz vagy a spanyol topikba (pfejj) a Romat meg a Madridot szapulni, heccből.

PS: Jah, s én tudtommal nem küldtem néked semmit. Szóval ezt a puskaport ne ellenem puffogtasd!!!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.02. 22:01:24

Szerintem pedig popp megtiszteltetésnek venné, Basti, ha ennyire érdekelne téged az AS Roma. :-)

halareaal 2008.10.02. 22:20:16

",mikoözben azt sem tudod ki az a westermann, vagy arturo boka."

az nem Artur?

"Amig nekem véleményem van a Roma-rol,interröl,poolrol a személyes tapasztalataim alapján (vagyis nézem a meccseiket)"

rendben kroos, de akkor legközelebb, amikor a Realról írsz vmi szépet, lehetőleg a mostani csapattal foglalkozz, ne pedig az elmúlt 10 év pénzügyi kimutatásaival, és Gago vételárával.

a posztot annyira nem baszta szét popp, egész rég láttam ilyen sok kommentet itt:P
pedig a német posztok sztem nagyon jók, élvezeti érték/idő arányban simán verik a tényleges Bundes meccseket számomra.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.02. 23:44:12

Már megint ezzel a Pál utcaival jöttök ;-)?

csehmatyi 2008.10.03. 14:30:16

Srácok,

nagyon derék dolog, hogy a Bayern-nek szurkoltok, de ha valaki egy kicsit is szereti a focit és a szép játékot, akkor belátja, hogy a pl. a Werder és a Roma klasszisokkal szerethetőbb, szimpatikusabb csapat a semleges nézőknek mint az amúgy becsülendő pulyka-Hoeness brigádja (annak dacára, hogy Scholl, Toni, vagy akár Klinsmann kifejezetten szimpatikus csávó, inkább velük mennék nyaralni, mint a Mexes-Totti kettőssel).
Épeszű fociszurker távoltartja magát ettől a Matthaeus-Effenberg-Kahn-Van Bommel vonaltól. Ettől függetlenül még nagyon szép dolog a Ti lelkesedésetek a Bayern iránt, a semlegesek meg döntsenek maguk. Nektek meg ott az Oktoberfest!

Hajrá Chievo-Getafe-Hoffenheim!

kroos 2008.10.03. 15:13:05

Matthaeus-Effenberg-Kahn- idáig stimmel de ebbe sajnos nem illik bele MVB.Semmilyen szempontból.És értem mit jelent a ,,szerethetőbb" jelzö,de amikor az ember szurkol valakinek,mondjuk éveken vagy évtizedeken át, akkor más értékrendek játszanak szerepet.Mert az alapján lehet szeretni a brema-t,vagy a romat mert az utobbi években szép tudatos focit játszanak,de nem ettöl lesz valaki roma vagy brema drukker.Mert,, drukkerség" az egy életre szol,és nem csak addig mig attraktivan játszik a csapatod.

kroos 2008.10.03. 15:28:24

szoval amit mondani akartam hogy a Roma se játszott mindig igy, a werder meg különösen nem.Mégis vannak akik már 10-15 éve szurkolnak nekik.Nem igaz popp?

csehmatyi 2008.10.03. 15:31:21

Szerintem szerves egészet alkot a 4 játékos, mert egyik ellenszenvesebb, mint a másik (bár van Bommel a személyes favoritom).
Éppen azt írom, hogy a drukkerek szurkoljanak a csapatuknak, a semlegesek meg szeressék a szép focit!
(Igazad van, nem lenne szép dolog, ha senki sem szurkolna a Bayern-nek)!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 17:01:52

"Szerintem szerves egészet alkot a 4 játékos, mert egyik ellenszenvesebb, mint a másik (bár van Bommel a személyes favoritom)." (csehmatyi) - és az is összeköti őket (Mattheus, Effenberg, Van Bommel, affe Kahn) hogy mindegyik viselte-viseli a bajorok kapitányi szalagát.

kroos, csehmatyi nem is tett egyenlőségjelet a drukkerség és a szimpátia között.

csehmatyi, jó a nicked. (Aki nem tudná Cseh Matyi a magyar foci harmincas évekbeli Gazzája, Georgie Bestje, Maradonájna, első Törőcsikje, egy igazi bohém zseni, egy legenda.) A nagyapám mennyit mesélt róla!

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.03. 18:29:23

szerintem olyan szerves egészt alkotnak ők négyen, hogy ha nagyon csendben vagyunk, talán halljuk, ahogy együtt fotoszintetizálnak.

(próbáltam felzárkózni én is, ahogy a témában oly sokan)

Lojzi_ 2008.10.04. 18:08:13

Egy pocsék szezonkezdet alkalmával egyszer jópár évvel ezelőtt azt nyilatkozta Ancelotti egy Lecce elleni 1:1-et követően, hogy "már látott bíztató jeleket".
Erre a magyar cikkíró meg is jegyezte, hogy nem tudja, hogy a tifosikat mennyire nyugtatja meg, hogy már partiban van a csapat a Leccével... :o)))

Na, most valahogy ez jutott eszembe a Bayern-Bochum után.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.05. 20:27:33

Hogy megnyugtassam a Bayern-drukkereket, hadd idézzem föl Rijkaard első barcelonai idényét (2003/2004-et).

A bajnokság feléig pocsék rosszul állt a Barcelona, a szurkolók már Rijkaard és Laporta elnök fejét követelték. Tavaszra már az is biztos lett, hogy jó esetben is legfeljebb BL-helyre jöhetnek föl a gránátvörös-kékek.

Aztán a bajnokság utolsó kilenc meccsét zsinórban megnyerték, az ősi ellenség (és a hajráig fölényesen vezető) Real Madridot megelőzve följöttek a második helyre, és ami a lényeg: az a csapat lett a későbbi Dream Team, a 2006-ban BL-t nyerő Barcelona alapja.

Na most ugyanez megtörténhet a Klinsmann-féle Bayernnel is (ha a szurkolóknak és a klubvezetésnek lesz még egy kis türelme).

kroos 2008.10.06. 07:58:21

Az elmult 10 évben 3 edzönk volt.Volt hogy a romanak vagy a madridnak 1 év alatt volt ennyi.Nem szokás 2 honap után kirugni valakit.Nálunk nem.Remélem.

kroos 2008.10.06. 10:21:16

,,Aki nem tudná Cseh Matyi ..."
sokat olvastam korabeli cikkeket és Vándor Kálmán szösszeneteket róla.Tényleg zseni volt,de nem vittük ki se a 34-es se a 38-as Vb-re.Miért?Mintha rémlene hogy a debreceni Markossal volt valami balhéja...
süti beállítások módosítása