Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Liverpol - Chelsea - tragikomédia három felvonásban

2008.04.23. 09:00 heinrich

Hát, ez meg mi volt. Annyira költői a kérdés, még a kérdőjelet is lespóroljuk. Lássuk a definíciót: a tragikomédia a tragédia és a komédia tulajdonságait egyesítő drámai műfaj, amelyben a hős szubjektív tragédiája objektíve komédiának hat és nem zárul katasztrófával, (...) vagy ahol komikus szereplőket ér tragikus vég. Ugyanez másképp: Liverpool – Chelsea 1-1. Pedig titkon reménykedtünk, bíztunk a csodában. Ebben a versenyszámban magyar focidrukkernél nincs avatottabb szaktekintély, de mint rendszerint, az élet megintcsak beintett.

Láttunk már ennél klasszissal kutyább meccset is (vajon kiktől), unalmas vagdalkozást, kilátástalan földharcot, de egyikre sem volt ráírva, hogy BL elődöntő – biztos ettől is ilyen szomorú ez az egész. Ráadásul ez nem is a klasszikusan szar meccs volt, sokkal inkább egy groteszk, műfajilag besorolhatatlan üvöltő kérdőjel. Hajdúbének volt igaza. A játék tobzódott az érthetetlen megoldásoktól. Torres, számára ziccernek mondható helyzeteket kapkod el gyámoltalanul, Joe Cole sípcsonttal próbálja levenni/kapura tenni a labdát (ki tudja, mi volt a terv), a tulajdonképpen megbízható Ferreira&Carvalho páros Fernando Couto szellemét varázsolja elénk, de a legszembetűnőbb, a mindenkit magával ragadó kapkodás és fejetlenség. 22 játékos rohangál az ötletszerűen püfölt labda után, mintha az lenne a mottó, hogy nem baj, ha labdát veszítünk, csak jó messze a kaputól. Mintha mindenki rettegne a labdától, nincs más vágyuk, mint a lehető leggyorsabban megszabadulni a beste jószágtól. A kombinatív játék tabu, cselezni tilos, átlőni bűn. Mintha kölyökkupán lenne az ember, és a vonal mellett sikoltozó anyukák és vörös fejű, izzadó apukák kereszttüzében stresszelő, ijedt gyerkőcök csaptak volna össze tegnap.

A Chelsea kezdte jobban a meccset, vagy inkább mondjuk azt, hogy a kékek többször vágják előre Drogba felé a labdát, mint a túloldal, az első igazi helyzet mégis Torres előtt adódik, de bepánikol. A túloldalon Carragher jubilál, fél óra alatt huszadszor szereli Drogbát, Drogba huszadszor néz az égre. Ám a következő alkalomra már nem esküszünk. Lampard végre megébred a szendergésből, fáintos labdát tesz Didier elé, aki valóban kézi rásegítéssel lopja magát Carragher elé (de ezt már tíz éve nem fújják le), mikor össznépi hentergéssé változik a helyzet, labda balra el, Salamon bíró nagyvonalúan tovább, klubszimpátia szerinti megnyilvánulások (#1). A Chelsea-nél egyedül a méltatlanul mellőzött Maloudának vannak sejtései, merre is van az ellen kapuja, a Liverpoolnál Kuyt jut hasonló felismerésre (az milyen meccs, melyen a mezőny toronymagasan legjobb teljesítményét nyújtó játékosa Dirk Kuyt?), de leszegett fejű rohamoknál tovább egyikük sem jut. Néhány szöglet, pár semmitmondó szabadrúgás – ennyi az első félidő. Azaz dehogy. Lampard második labdaérintése végzetesnek bizonyul, Kuyt fúriaként kigyötri belőle a labdát, ami Magic Mascerano elé kerül, aki azonnal ezerdarabos puzzle-vé változtatja azt. Az egyik darabka épp Kuyt elé pattan vissza, és estében a kirepülő Cech alatt, és a szintén zavaró-repüléssel próbálkozó Makalele mellett, még épp be tudja tenni. Nincs jobb lövés, mint a rossz lövés. Azt, hogy a gól előtt a támadás vonalában kelebóláló Babel lesen volt-e, illetve megzavart-e bárkit, szintén a klubszimpátia fogja eldönteni. Papíron szabályos volt.

A második félidőre mocskosul vártuk, hogy a gól jót tegyen a mérkőzésnek, de ezek a megátalkodott formák ugyanott folytatták. Jön előre a Liverpool, ahogy azt a sors a Liverpoolnak engedi, de Torres továbbra is rossz megoldásokat választva Cech-t avatja a Chelsea legjobbjává, mellette Alonso ás Babel kézmeleg próbálkozásait figyelhetjük. És ekkor, mikor a Chelsea-n már csak a Jóisten segíthet, a Jóisten közbelép. F. Aurélio belesérül egy ártalmatlan mozgássorba, micsoda szerencse, hogy tökéletes helyettes érkezhet Riise formájában...

A meccs pörög koslat tovább, a Chelsea-nek most kellene elővenni a Mourinho érát jellemző kései csapásokat. De ezúttal Terry nem jelentkezik izomfejessel, Drogba továbbra sem képes egy az egyben zavart kelteni, Lampard bombával már elő sem merünk hozakodni, Ballack meg menjen vissza Münchenbe.

Már javában zaklik a hosszabbítás, annak is a legvége, mikor kiteljesedik a dráma, mikor komikus szereplőnk tragikus véget ér. Az éppen a bal lábán támaszkodó izomgolyó kevésbé erős oldalával, azaz fejjel próbált megoldani egy beadást, végül beöntés lett belőle – egészen valószínűtlen öngól, a Liverpool drukkerek pedig elővehetik Riise Manchester elleni giganto bombája kapcsán kreált dalukat:


Joooohn Arne Riiise, I wanna knooow, how you scored that goal?

Lássuk a tanulságokat. A tragikomédia szabályainak megfelelően egyik fél sem könyvelhet el katasztrófát, mindazonáltal az a csapat, amelyik minden helyzetből képes megjátszani a saját térfelén időző balhátvédet (lásd még: Liverpool), az nem érdemel BL döntőt, viszont az a csapat, aki még erre sem képes (lásd még: Chelsea), az pláne nem. És különösen mi, nagybetűs Szurkolók, lelkes amatőrök, koca-meccsnézők, legfőképpen mi nem érdemeljük meg, hogy bármelyik csapat is a döntőbe, vagy annak közelébe jusson.

Jobbára bízhatunk abban, hogy a történelem ciklikusan ismétli önmagát, melynek villámszerű bekövetkezte esetén ma a Valdez – Oleguer, Puyol, Abidal – Xavi, Iniesta – Messi, Eto’o, Ronaldinho, Henry, Krkic kezdő tizenegy lép pályára.

239 komment · 2 trackback

Címkék: chelsea liverpool h összefoglaló bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr55438053

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ccna training 2019.04.27. 00:57:59

Szégyenkormány - Konzervatórium

Trackback: ccna course london weekend price 2019.03.24. 19:33:20

Die Youngtimer und ich - Nur ein alter Stern ist ein guter Stern

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krystian · http://detektorok.blog.hu/ 2008.04.23. 09:15:11

Tudom, hogy ez csak 1 meccs volt a sok közül, de egyszer itt azt írta valaki, hogy "a focit Angliában játszák".
Tegnap 2*45 percen keresztül ezen röhögtem.

Egyik csapatot sem szeretem, de nagyon szurkolok, hogy a sokak által kritizált Benitez-Riykaard páros játsza a döntőt.

kroos 2008.04.23. 09:15:34

Heinrich, legutobb még te térdeltél a Pool ellött hogy mekkora jók.Ajnároztad öket és az sem érdekelt hogy az Arsenal ellen 2 11-es szituácoi is az ö javukra dölt el jogtalanul.Most akkor mi a bajod?????????????Ezt akartad nem?????????????????????

kroos 2008.04.23. 09:18:15

Ekkora szart........Senki nem emlékszik mit irt Heinrich a Pool-Arsenal után???Nem kell objektivnek lenni de egy kis következetesség nem ártana..

Lond · http://lond.blog.hu 2008.04.23. 09:20:29

még mondtam is apámnak, hogy ha valaki megsérüljön az Aurelio, mert milyen jó cserebalhátvédünk van Riise személyében. Aztán ez lett belőle :( Nem baj, a Chelsea sűrűn kap ki otthon :)
ma meg Forca Barca

MAti 2008.04.23. 09:26:34

Nem.
Azt a tizenegyest, amit hiba lett volna megadni, mert Drogba nemes egyszerűséggel kézzel eltolta, majd ráfeküdt Carragher-re. :)

De szerintem ebbe teljesen felesleges belekezdeni, mindenki másképp látta...

Everred 2008.04.23. 09:28:08

Ez még így is jobb volt, mint a korábbi két Liverpool-Chelsea elődöntő.

Malouda nem méltatlanul mellőzött: egész évben lófaszt nem csinált akkor sem, amikor megkapta a lehetőséget.

Ezt a történelem-ismétli-önmagát-dolgot nem igazán értem a végén...

enrikó karúszó 2008.04.23. 09:28:53

A "Két félidő a pokolban" jutott az eszembe. Ott ugye a végén a győztes csapatot legéppuskázzák a németek. Na tegnap ezt mind a két csapat megérdemelte volna.

dontotti 2008.04.23. 09:34:37

Nekem mindig is bajom volt Drogbával. Egy kisasszony. Állandóan rinyál. A vb-n tök szurkoltam az elefántoknak, de didijé a rinyálásaival mindent tönkretesz. A meccs szar volt, de ez a cselszki, hogy a 'csába lehet versenyben a bajnoki címért?

Ganymedes 2008.04.23. 09:36:50

... vagy amit Ballack kezezeseert ...

szferi 2008.04.23. 09:42:04

Furcsán jár az órátok.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.04.23. 09:46:29

a chelsea megint ismételte önmagát. langyos fostik a pöce tetején, mégcsak nem is gőzölögnek. viszont bwinen nyertem két rugót 150es tétekkel: eltaláltam ki végzi el a 4., 5., 6., és7. kirúgást - na, ennyire volt jó ez a meccs! a visszavágón meg behúzza a pool a meccset, mert ők azok, akik inkább megérdemlik, illetve kevésbe nem!

Sztorm 2008.04.23. 09:50:01

Nekem mindig is szimpatikus volt ez a norvég fiú, hát még most!
A meccs egyébként kritikán aluli volt, többször azon kaptam magam, hogy nyúlok a távkapcs felé... Esküszöm a magyar nb2ben lendületesebb játékot láthatunk!
Ettől függetlenül GO BLUES! Innen tovább kell jutni.

Gabez 2008.04.23. 09:50:36

Na és ezen csapatok közül egy a döntőbe jut...szörnyű nézni, amit a foci néven műveltek. Ezért nem is nézem már a Pool - Arsenal - Chelsea egymás közti meccseit, mert ilyen mind. Mennyivel jobb az olasz és a spanyol foci!

ZenZo 2008.04.23. 09:57:02

Hát igen, a két klub szimpatizánsain kívül nem sokan f*sták össze a bokájukat az izgalomtól tegnap este, és a szurkerek közül is csak nyilván azok, (mint szerény személyem) akik már jó előre felspannolták magukat és tudták, mit lehet várni egy ilyen mérkőzéstől. Nagyjából ennyire számítottam, sejtettem, hogy 1-1 lesz, bár jobban örültem volna, ha legalább támadásnak nevezhető dologból saját magunk rúgunk egy nyamvadt gólt, de hát az eredmény a lényeg. Szerencsétlen gólt kaptunk, ennyi járt :) helyzetei egyébként mindkét csapatnak voltak, de a támadó futball már felfogás szinten hiányzott mindkét gárdából. A poén majd az lesz, ha otthon 0-0-át játszunk, s a végén a Pool két góljával továbjut a Chelsea :D

Rövid értékelés rólunk: Cech majdhogynem a hősünk, bár a kapu felé ívelt labdák/szögletek azért okoztak némi fejtörést. A védelem már rég nem olyan stabil, mint volt, párszor beragadtak csúnyán, Carvalho viszont lassan már alulról súrolja a god kategóriát. Make a tipikus jó az öreg a háznál, de régen játszott ilyen gyengén. Rengeteg labdát szűrt, de majdnem ugyanolyan elánnal adta is vissza őket. Azért jó volt nézni, ahogy egy az egyben oktatta a vörösöket párszor. Lampardnak ezért tényleg kár volt kifutni a pályára, mert semmit nem csinált, Ballack egy osztállyal azért jobb volt, sokkal aktívabb, edzőnk zsenijét dícséri ismét, hogy mégis a német jött le a pályáról. A szélsőinket gyakorlatilag kiiktatták, más kérdés, hogy ha nem tettek volna így, akkor sincs semmi, Malouda akkor b*szta el, mikor ide jött, JC pedig a szezon egyik leggyengébb meccsét futotta tegnap. Drogba szenvedett, nyögött, akart, de önző volt, és nagyon könnyen esett - mint egy hisztis picsa.
Igaz, hogy a Pool a PL legjobban tömörülő csapata, de azért vannak ott is lyukak, nem igaz, hogy nem tudjuk feltörni a védelmet, vagy ha már nem, akkor lőjünk már távolról az istenért, olyan embereink vannak, mint JC, Ballack, Lampard, és egy árva távoli próbálkozás volt a német részéről (legalább benne ennyi volt). Grantra már szavaim sincsenek. A tettei nem beszélnek, ordítanak. A kezdő már eleve.

r_magpie 2008.04.23. 10:03:11

tényleg nagyon vicces volt a meccs, szegény Riise fejesénél konkrétan nevetni kezdtem kínomban

kicsit hihetetlen, hogy a Chelsea még versenyben van két címért is, nekem úgy tűnik, mintha egész évben nem csináltak volna semmit

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.23. 10:16:23

voltunk bátrak már a nyolcaddöntőknél jelezni, hogy nem kívánuk pool-chelsea meccset nézni. és, ahogy valaki megjegyezte, a két csapat közül az egyik döntőt fog játszani (érzésünk szerint a liverpool), ami nagyjából determinálja a moszkvai tusakodás színvonalát is.

mit mondjak, el vagyunk keseredve...

Walmer 2008.04.23. 10:25:52

A Barca a büdös életben nem fog úgy pályára lépni, ahogy fenntebb olvasható. Ennyire még Rijkaard sem hülye.
De hölgyeim, most gondoljunk bele. Az Inter oda-vissza, az Arsenal ellen döntetlen -győzelem. A pool megérdemelten van itt. A Chelsea meg. Nem kaptak ki az Anfielden, mint az Inter, nem kaptak négyet mint Wengerék. Jogosan vannak itt. Ez a 2 csapat ma Európa legjobb brigádjai között van. Biztos nagyon rossz ezt pár embernek beismernie, de attól még így van. A meccs valóban szar volt, amit az is jelez, hogy át-átkapcsoltam a Ding-Fu snooker meccsre, pedig mindkét játékost rühellem.

johnas 2008.04.23. 10:28:35

Kezd már nagyon elegem lenni, hogy állandóan lehúzzák ezeket a meccseket. Tény, hogy nem volt sem sok gól sem sok helyzet, az is tény, hogy rengeteg ordítóan bántó hibákkal volt tarkítva a meccs. DE soha ne felejtse el senki, hogy ha tetszik ha nem az eredmény az eredmény, azaz az emlékkönyvekbe a győztes fog kerülni és nem a helyzetek száma.
Ott vannak az olaszok, hányadszor is lettek világbajnokok, vagy a németek? Na és a "gyönyörű" footballt játszó spanyolok? Lehet itt sírni, hogy játék szépsége meg, hogy Benítez megöli a footballt stb...
Ennek a játéknak sok oldala van és nem feltétlenül a látványos freestyle szerű játék lehet csak szép, miért csak avval foglalkozik mindenki?
Jah kérem azon koca-meccsnézők akik egyszer-egyszer leülnek egy BL negyeddöntőt vagy egy BL elődöntőt megnézni és ebben kimerül a labdarugás iránti lelkesedésük azoknak persze, hogy ez értékelhetetlen...
Nekem például az egyik legszebb emlékem a 2005-ös BL döntőben az volt amikor a 90 perc letelte után Carraghernek már a másodjára állt be a görcs a lábába, lépni is alig tudott majd pedig 10 perc múlva egy hatalmas sprint után vetődik bele egy labdába... ez teljesítmény a javából. ( persze a 3-3 is szép volt, meg a tartás, hogy a padlóról tud a Liverpool felállni).
Nem csak az szeretheti a focit aki 1-2 évente kedvenc csapatot válltva az éppen aktuális sztárcsapat drukkere és osztja az észt a szép játékról, hanem mondjuk aki elmegy vasárnap mondjuk egy megye 2-es meccsre és a hülyéje még élvezi is...
Megérdemelte mind a két csapat, hogy ott legyen ahol most van, és remélem, hogy amelyik a döntőbe jut az majd szépen belegyalulja a moszkvai gyepbe a MUbarca párosból továbbjutó primadonnák gyülekezetét.

johnas 2008.04.23. 10:30:01

Elnézést a duplázásért, kérem a moderátort szedje ki valamelyiket.

Pseudo 2008.04.23. 10:36:09

Egy Pool - Chelsea esetén semmi másra nem lehetett számítani. Hogy egy pozitív jelzőt használjak - kb az egyetlen, ami eszembe jut a tegnapi meccsről -: kiegyensúlyozott volt a találkozó, egyik csapat sem kerekedett a másik fölé. Azt azonban hiba volna elhallgatni, hogy a jurószporton feszültebb volt a hangulat a Dong - Fu sznúkerösszecsapás szünetében, mint Liverpoolban.

A legmaradandóbb "élmény" (bár inkább jelenség lenne a helyes kifejezés) a játékvezető sárga-mentes ténykedése, meg Riise produkciója. A végén egyik se bírta a nagy feszültséget, mindketten húztak egy váratlant: a bíró egy sárgát, a vörös egy védhetetlent.

szferi 2008.04.23. 10:43:05

Nem akarunk ilyen meccset meg olyan meccset, mégis mit várunk egy BL elődöntő ELSŐ meccsétől??? A tavalyi MU-milan kivétel, de talán az arsenal-villareal, vagy a milan-barca két éve jobb volt?

Várjunk egy hetet, és majd a visszavágók után ítélkezzünk.

szferi 2008.04.23. 10:44:41

Szar volt, de ez a szezon BL meccseinek nagy részére igaz, sajnos.

tb 2008.04.23. 10:45:49

johnas, akárhogyis csavarjuk, lássuk be, ez a meccs szar volt
és nem azért mert 1-1 lett, nem azért mert kevés gólhelyzet volt, nem azért mert nem voltak látványos megmozdulások, sarokkal passzolások, biciklicselek, hanem azért mert semmi sem volt.
mitől lenne jó az a meccs, aminek az egyik legjellemzőbb mozzanata, hogy Drogba mellé ugrik a labdának?
szép, hogy kedveled a hősies küzdelmeket, de most komolyan, ezen a tegnapi meccsen ugyan kinek görcsölt volna be a lába?

ASRM 2008.04.23. 10:49:53

Nagyjából egyet lehetne érteni johnas kommentjével (szigorúan érzelmileg), nade legalább a színvonal tekintetében maradjon már meg a bl bl-nek és ne legyen megye 2.

szbszig 2008.04.23. 10:50:09

Érdekes, hogy a Liverpoolnál nem nagyon szedték elő a bírót, csak Beníteztől hallottam eddig, hogy soknak tartotta a 4-5 perc hosszabbítást. Pedig azért vajmi alapjuk lenne morogni, mert ama bizonyos utolsó jelenetnél kb. 93:49-kor hagyta el a labda a taccsvonalat, a Chelsea-játékosok nem igazán siettek, így már 93:58-kor történt meg a bedobás, 94:00-kor pedig Kalou még javában a szögzetzászlóval farkasszemet nézve tartogatta a labdát a hátulról rárontó védő szorításában. Márpedig láttunk már olyan bírót, aki ilyenkor lelkiismeret-furdalás nélkül lefújja a meccset...

szbszig 2008.04.23. 10:56:22

By the way, az hogy lehet, hogy itten mickeyknoxnak, szferinek, Harmon Rebbnek, Nűnűnek és Great Cornholiónak már előre sikerült kommentelnie délután 16:24 és 16:34 közötti időpontokkal? :D

( A neveket csak azért írtam ide, hogy legyen rá bizonyítékom. Vagy látom a jövőt. :þ )

Andree 2008.04.23. 10:58:47

Nem. Azt a helyzetet érti amit sehol a világon de főleg Angliában soha az életbe be nem fújnak 11esnek...
Amúgy gratulálok a Chelsea-nek /meg Riise-nek/ ezért a jó kis 1-1ért, otthon majd egy 0-0val vagy egy 1-0al /mert egy kamugól mindig bennük van otthon/ továbbjutnak. Mi meg elmehetünk a jó kurva anyánkba, Torres is lőtt 30 gólt idén most meg Cech-be küldi az összeset.

Walmer 2008.04.23. 11:03:42

Bazmeg már 16:34 van? (great cornilho kommentje) Akkor 2 és fél óra és megyek haza:-))))

johnas 2008.04.23. 11:04:30

ASRM:
Persze, nem történt semmi, illetva amikor történt valami akkor éppen vége lett a meccsnek. Nade kérem azért azt, ahogy a cikkben beállítják mind a cseszkijt mind a liverpoolt a bl szégyenének, meg hogy nem oda valók az igenis zavar engem. Mind murinnyó( tévedés ne essék, ez murinnyó csapata és murinnyó taktikája, csak grant féle előadásban) mind benítez egy igen hasonlatos stratégiát követ ami az eredményt helyezi a célkeresztbe ( avagy a cél szentesíti az eszközt), de amit nem értek, hogy evvel hol a gond? Maximum az, hogy ha összekerülnek akkor ilyen meccset látunk, de mint már mondtam hol itt a gond? A szerzővel ellentétben meggyőződésem, hogy az ilyen stílusú játéknak igenis van létjogosultsága. A foci nem csak a zsuga bonitóról szól.

Walmer 2008.04.23. 11:06:50

És lehet itt fanyalogni, de BL elődöntőben és egyébként is a BL-ben nem a szurkolók kiszolgálása a cél, hanem a győzelem. Minden szurker jobban örül annak, ha csapata pocsék játékkal nyer, mintha joga bonito-val kikap. Kivételt képeznek a 12 éves kispöcsök, akinek Ronyáldinnyó, meg Messi poszter van a szobája falán eltakarva a tavaly feltett Kaká, meg Robinho képeket.

cooper (törölt) 2008.04.23. 11:22:10

Mivel szeretem a focit, még a livescore-ra se pislantottam. A visszavágot is bojkottal sújtom. Sőt, ha bármelyik bejut, a döntőt is.

szbszig 2008.04.23. 11:25:21

"Sőt, ha bármelyik bejut, a döntőt is."

LOL! :D

Walmer 2008.04.23. 11:27:17

cooper, szerintem, most omlott össze az európai focibiznisz.-)

daneeka 2008.04.23. 11:27:41

Ez a Riise-dal nagyon kemény.
Amúgy az volt a legfőbb szar a meccsen, hogy senki sem mert kockáztatni, elvégre ráérnek majd a visszavágón eldönteni a továbbjutást...
Értelmesebb lenne, ha az egyenes kieséses szakaszban egy meccsen dőlne el a továbbjutás, semleges pályán. Így nem panaszkodnának annyit az edzők a sok meccsre. Ez persze azt okozná, hogy a szurkolóknak esetenként többet kellene utazni egy-egy elődöntőre, de cserébe élvezhető meccseket látnának.

BruceWayne 2008.04.23. 11:28:18

én jót röhögtem az utolsó másodpercben :-)
kellett már egyszer hogy ne mindig a poolnak legyen szerencséje, főleg az Inter és az Arsenal elleni 4 meccs után rászolgált már erre a csapat... tegnap valamennyivel jobbak voltak a Chelseanél (vagy talán kevésbé rosszak), a Chelsea valahogy nem bírt focizni, szerintem nagyon hiányzott Essien (gondolom mint a poolba ha gerrard kiesne), Lampard, Joe Cole nagyon halvány volt, Drogba meg hát még annnál is jobban, szerintem ilyen rossz meccse még nem volt a Chelseaben... + az egész csapat bosszantóan pontatlanul és motiválatlanul játszott, ennek ellenére a meccs első szakasza a miénk volt , aztán az első fi. végén jött a szokásos tróger-gól, amit én le is fújtam volna de mindegy...
második fi. se volt jobb, de azért voltak helyzetek mindkét oldalon (bár torreséknek több volt). Grant meg nem tudom mit akart ezekkel a cserékkel de Anelkát 5 percre hozni be??? na mindegy, lényeg hogy jött az a gól :-)
otthon Essiennel kiegészülve kell alkotni valamit

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.23. 11:29:48

Némileg érthető Johnas kifakadása, annyiban egyet is értek vele, a Chelsea és a 'Pool is jó csapat. Ez a meccs viszont egy kalap szar volt. De ezen sincs mit csodálkozni, hiszen az utóbbi bő másfél évben ez volt a nyolcadik ütközet a két csapat között. Úgy ismerik egymást, mint az ikrek, ezért fosnak egymástól és nem mernek játszani. Azt azért meg kell jegyezni akár sokadszorra is, hogy az Anfielden egy akármilyen szar meccs is életreszóló élmény volna, mert a liverpooli szurkolók utánozhatatlan hangulatot teremtenek

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.23. 11:30:37

Walmer 2008.04.23. 10:25:52
Liverpool megérdemelte, a chelsea nem. LOL. :)))))
Aki ide eljutott, azoknak európa legjobb csapatain kellett tújutnia nem? Ha annyival jobb a pool, mint a chelsea, akkor miért nem állnak fordítva a tabellán? :)

Mellesleg kommentelni sem enged, gondolom ez természetes szelekció. :)

ASRM 2008.04.23. 11:32:50

johnas, én nem mondtam, hogy nem történt semmi, szerintem azt at előző hozzászóló mondta; én azt próbáltam mondani, hogy ami történt, az színvonaltalan volt. És nem a hatalmas taktikai csata miatt (én ilyet angol csapatokról nem tételezek fel, bár Rafa talán kivétel), hanem azért, mert egyszerűen a játékosok egyéni teljesítményei voltak elszomorító színvonalúak (szerintem). Ehhez nem kell zsuga bonító, kevesebb is elég lett volna.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.23. 11:40:14

szferi, csak az van , hogy Barca keretéből még egy ilyen szar szezon után is ki lehet nézni a látványos játékot, a pudlikéból meg nem annyira.

Viszont én sokakkal ellentétben nem várok látványos meccset a Barca-Uniteden. Az idegenbeli, Bl meccsein az MU sohasem vállal túl sok kockázatot és a Barca is elsődleges céljának tekinti majd a kapott gól elkerülését, mert az idegenben lőtt gól ugye nagyon sokat ér! Ne legyen igazam!

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.04.23. 11:42:32

Ez az angol foci sose volt valami eszes játék, régebben ugye csak a szögletzászlóig futó beadás nagyfejes kombóval tudtak gólt szerezni, manapság meg jön a jégkorong effektus. Nem tudnak mást csak futni meg passzolni... azt majd lesz valami!! Ahogy belenéztem a meccsbe inkább egy dühöngő játékot láttam mintsem focit.
A focit már délebbre játszák, nem usamajmolóNagyBritannában.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.23. 11:42:59

Egyébként mi van az órátokkal?

BruceWayne 2008.04.23. 11:43:31

bocs a dupláért, Riise úgylátszik rontást hozott a rendszerre.

BruceWayne 2008.04.23. 11:49:25

most olvasom mit nyilatkozik benítez. mekkora gyökér ez az ember, végig a bíród szidja, hülye ez.

stanmore 2008.04.23. 11:50:32

Most már értem,hogy ilyen cikkek után miért tart itt a magyar foci,mert sok ilyen "szakértő" van .Ugyanis a csapatok egyáltalán nem "ötletszerűen szaladgáltak",hanem igencsak szervezetten.Hogy nem volt egy csel sem? Ez talán így nem is igaz,deaz biztos,hogy nem tanácsos olyankor cselezgetni,amikor úgy megbodicsekkelik a játékost ,hogy két bordája rámegy.Lásd Drogbát,akit úgy nyírtak ,hogy ihaj.Carragher egyébként ,akinek ő volt az embere teljesen rátapadt.A nagy Barca rajongóknak meg üzenem(gondolom azt jelenti a történelem ismétlődése,hogy tavaly is az egyetlen olasz csapat nyert 3 angol ellenében),hogy a Barcanak semmi esélye nincs,simán kiveri az MU,hiába fognak otthon fetrengeni a földön ,11esekre játszani,kevés lesz.Egyébként meg ha Lampard túljut a lelki problémáján ,a Chelsea lesz a BL győztes.

nasteey 2008.04.23. 11:51:23

Az ötödik találkozásuk is rémszar volt. Remélem jövőre hoznak valami szabályt, hogy soha többé ne találkozhassanak.

Már megint mire fel ez a nagy MU-hype, és Barca szidás? 2 meccsre bárki összeszedheti magát. Főleg, hogy a játékosállománnyal nincs gáz, fejben nincsenek ott. Ha rákoncentrálnak, és nagyon akarják megverhetik a Camp Nouban a MU-t, bármennyire hihetetlen.

GGG77 2008.04.23. 11:51:41

A Chelsea tönkretette már Ballackot, Sevcsenkot, nem szeretném ha Kaka odamenne...
Tény, egyik csapat antipatikusabb mint a másik, de nem baj.
A MU, és benne C. Ronaldo, az Isten vár rátok, kedves Chelsea/Pool és kegyetlenül elpicsáz titeket! :)

GGG77 2008.04.23. 11:53:23

Nem baj, akármelyik is jut a döntőbe, ott majd a MU és benne C. Ronaldo, az Isten várja őket, és kegyetlenül aláz majd. :)
Barca!!?? Hola Madrid!!!!!!!!!!

stanmore 2008.04.23. 11:55:09

Most már értem,hogy ilyen cikkek után miért tart itt a magyar foci,mert sok ilyen "szakértő" van .Ugyanis a csapatok egyáltalán nem "ötletszerűen szaladgáltak",hanem igencsak szervezetten.Hogy nem volt egy csel sem? Ez talán így nem is igaz,deaz biztos,hogy nem tanácsos olyankor cselezgetni,amikor úgy megbodicsekkelik a játékost ,hogy két bordája rámegy.Lásd Drogbát,akit úgy nyírtak ,hogy ihaj.Carragher egyébként ,akinek ő volt az embere teljesen rátapadt.A nagy Barca rajongóknak meg üzenem(gondolom azt jelenti a történelem ismétlődése,hogy tavaly is az egyetlen olasz csapat nyert 3 angol ellenében),hogy a Barcanak semmi esélye nincs,simán kiveri az MU,hiába fognak otthon fetrengeni a földön ,11esekre játszani,kevés lesz.Egyébként meg ha Lampard túljut a lelki problémáján ,a Chelsea lesz a BL győztes.

BruceWayne 2008.04.23. 11:56:52

szerintem meg várjuk meg a 2 Barca-Mu meccset és utána okoskodjunk.

Walmer 2008.04.23. 11:57:55

Great cornilho, pont azt írtam, hogy mindketten jogosan vannak itt. Olvasd el mégegyszer. néma értő olvasás, általános iskola 3. osztály. ha még nem jártad ki, akkor sorry. Olvastasd fel valakivel hangosan:-) Kezdd mindjárt ennél a sornál, hogyaszongya. " A pool megérdemelten van itt. A Chelsea meg. Nem kaptak ki az Anfielden, mint az Inter, nem kaptak négyet...."

Ylaya 2008.04.23. 11:59:37

Heinrich. Puyul semmikepp nem lep palyara.masodik sargajat kapta meg a multkor...

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.23. 11:59:54

Igen, példáult azt. Ha akarom az volt, ha akarom nem - az sem egyértelmű, h ki volt a szabálytalan, és az sem, h 16-on kívül vagy belül.

Stanmore - A 3 év meg nem történelem, az közelmúlt. A történelem a 3-2-5 rendszer.

stanmore 2008.04.23. 12:00:30

Szerintem meg az utolsó 5 hozzászólást le kéne venni ,mert a rossz óra miatt megtévesztő ,mert mindíg ezek tünnek az utolsó reakciónak.

stanmore 2008.04.23. 12:04:38

Heinrich,Milyen 3 éy?,Kicsit egyértelműbben kéne fogalmazni,mert pl a 4-2-4 is történelem,Sebes Guszti bácsi találta ki.

BruceWayne 2008.04.23. 12:04:42

azt senki sem említi hogy Babel a gólnál nem volt paszív lesen... és tényleg.

peelou75 2008.04.23. 12:05:11

Ami a Barca összeállítást illeti, az Indexről idéznék: "Carles Puyol nem lehet ott az első meccsen, sárga lapos eltiltását tölti"

d3vnull 2008.04.23. 12:05:16

Az való a BL elődöntőbe aki bejut oda és pont. Nem arról szól, hogy ki kiket szeretne ott látni.

jorgecosta 2008.04.23. 12:06:10

Essiennel sima továbbjutás otthon, de könyörgöm, miért nem Kalou kezdett?? Szegény Maloudának nem megy idén, talán abban bízott Grant, hogy "a forma amilyen gyorsan elmegy, úgy meg is jöhet"?
Mindenesetre hétvégén a két csapat közül az egyiknek, aki évek óta alibizik ilyenkor már a bajnokságban, pihenni fog 10 játékosa, a másiknak meg a legjobbjaira is szükség lesz a szokásos bajnoki címért vívott harc miatt. Lelkileg egy iksz vagy egy vereség persze sok jót nem jelentene, de azért bízzunk ott is a győzelemben.
Hajrá Chelsea!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.04.23. 12:14:33

kedves feleim,

mindenki -ki nagyon, ki kevésbé- látja a lényeges problémákat mindkét csapatnál, lehet utálni csapatokat (mint én a chelsea-t vagy a MU-t) és lehet szeretni is csapatokat (mint én az Athletic-et), de a bl, meg ezek a drogba, cé, messi, gerrard-ok bármikor eldöntenek egy bl elődöntőt is.

ezért is kár a fene nagy MU szériára esküdni, mert akármilyen f.sputtony a Barca, eldöntheti az első meccsen is a továbbjutást.

a tegnapi meccs nem volt jó, de aki nyavalyog az nézze ma este a sárkány bosszúját az rtl-en és pssszt! én élveztem a tegnapi meccset és valamilyen szinten tragikomédia volt, de valakinek dráma, nekem is, persze kicsit a pool fele húztam.

sajnos a bl idén, meg tavaly is ilyen volt. az uefa-ra vessük a szemünket, az most olyan, mint 5-10 éve a bl....

...minden jót!

stanmore 2008.04.23. 12:14:43

Ne kárhoztassuk Riisét,mert csak egyszerűen demonstrálta ,hogy egy testre (labdára) ható két erő eredője vektoriálisan adódik össze,és ő csak az egyik vektort vette figyelembe,holott a test előzőleg már kapott egy oldalirányú erőhatást.
nemutolsó sorban ne felejtsük el ,hogy Riise milyen gyönyörű góllal verte ki tavaly a Barcát.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.04.23. 12:15:39

Avram bátya imádja nézni, ahogy a legjobb játékosa és vele az egész csapat is szenved. Nem mintha Sevával vagy Anelkával vagy másokkal biztosan jobban ment volna, de a makacsságával kizárja a változtatás lehetőségét, pedig lehet, pont az kellett volna tegnap. Semmi érzéke nincs a palinak ahhoz, hogy belenyúljon a meccsbe, akárcsak egy kicsit is. Ahogy itt-ott olvastam, "fél lábbal BL-döntőben Lampardék" - hát vannak még gyenge humorú emberek. Nagyon-nagyon rossz vicc. :)

gyedmatroz 2008.04.23. 12:16:34

Szerintem a bíró nem elfogult volt, hanem szimplán sz@r. Terry vagy 3-szor szállt bele könyökkel az ellenfélbe felugráskor, szándékosan, csak a 2. félidőben, és még egy sárgát sem kapott érte. Voltak teljesen egyértelmű buktatások, a bíró meg továbbot intett. Ezt a játékvezetőt én személy szerint egy életre eltiltanám még a meccsnézéstől is, nem hogy a vezetéstől.
A meccs olyan volt, amilyenre számítani is lehetett. Mindig ilyenek a Bl-ben a meccsek, ha két, azonos nemzet csapata találkozik (Milan-Juve megvan még?).
Végül, ha nézhetetlen a meccs, mindig van vki, aki előhozkodik az eredményességgel. A görögök is nézhetetlen focit játszottak, de megnyerték az Eb-t, de mivel sem londoni, sem liverpooli sem görög nem vagyok, nem szeretnék ilyen meccseket nézni. Nyerjenek szép játékkal, és bár lehetnek eredményesek, de ne kelljen már tetszen is.

Mémé (törölt) 2008.04.23. 12:17:07

Sajnos csak egy közhely jut ilyenkor az eszembe: az eredménynek alárendelt játék. Benitez egy taktikus, Grant pedig egy mázlista.

Én azt látom, hogy ez a Chelsea-keret José idején azért ennél pöpecebb volt, mint most. A játékoskeret - ha megnézzük piaci ár alapján - messze a legerősebb a világon. (Szidták is Ambramovicsot érte :) ). Pont ez a potenciál az, ami még tudja vinni előre őket annak ellenére, hogy gyakorlatilag mindenki formán kívül van.

A Pool pedig csapat a bajban. A sok spanyol ellenére nem sok a virtus, viszont válságban képesek kiállni egymásért. Ezt pársor bemutatták, kiváncsi leszek, hogy ezt a Stanford Bridge-en tudják-e ismét bizonyítani...(nekem az a megérzésem, hogy nem)

stanmore 2008.04.23. 12:24:51

OJ, Avram jobb edző ,mint a sztárolt Jose,akivel simán kiestek a BL ből,és aki mellőzte a csúcsformában lévő Joe Colet,és Gudjohnsent,aki még ma is jobb csatár mint Sevcsenko.Mourinho apja fülét is összevásároltatta,és ahhoz képest nem produkált.
balka,attól még ,hogy ÍTe a POolnak drukkoltál ,hidd el a Chelsea kárára legalább annyit tévedett,ezért aztán szerintem érdemben nem döntötte el a meccset ,és ez a lényeg.

BruceWayne 2008.04.23. 12:32:57

stanmore te miről beszélsz? Abramovic hozta José fejére Shevet Ballackot meg Grantot, klasszisokkal jobb edző mint Grant vagy Benítez, sőt, Wengeernél is jobb, az hogy 2-szer kiestek a pool ellen ilyen körülmények közt nem hinném hogy szar edzővé tenné.... gondolkozz már....

delp 2008.04.23. 12:36:43

a tizenegyes azért véleményes, mert talán kint kezdődött, viszont elkaszálta és piros járt volna érte.

a pool gólnál lehet hogy nem volt les, bár Babbel nem csak ott állt, de rá is mozdult a labdára.

viszont a gólt megelőző gyorsan elvégzett szabadrúgásnál mozgott a labda, ez nem véleményes és a hatvanas években is szabálytalannak számított.

a ráadás belefért, volt hat csere ami papíron annyiszor fél perc plusz, továbbá ápolások, hordágy, miegymás. annyira lehetett tudni, hogy savany benitez ebbe fog belekötni, szánalmas. az a "bravo" ami riise góljánál elhagyta a száját meg minősíti micsoda remek ember.

BruceWayne 2008.04.23. 12:39:18

igazad van delp, bár az a Drogba-Carragher csata annyira eldönthetetlen volt.... Benítez meg egy paraszt.

Corwin 2008.04.23. 12:39:20

Na akkor:
Először is: Pool szurkoló, és angolfoci-kedvelő vagyok.
Nekem valahogy mindig is jobban tetszettek ezek a meccsek, mint az olasz, spanyol, francia, német bajnokság összecsapásai, bár elvétve ott is találtam olyat, ami mellől nem tudtam felállni (az elvétve nem azt jelenti, hogy a többi szar volt, hanem, hogy nekem nem tetszett). Valahogy mégsem mondom azt, hogy a Real szar, az Inter mozgásképtelen hülyék gyülekezete, vagy a Milannál egy rokkantkocsis nyugdíjasválogatott is pörgősebb tud lenni nyugdíjosztáskor. Ha nem tetszik, nem nézem. Érdekes azt látni, hogy nem szereted az angol focit, a Liverpoolt, a Chelsea-t, mittomén, és MÉGIS nézed, pedig előre tudod, hogy nem fog tetszeni. Ha szenvedni akarsz, fizess adót, vagy keress valakit, aki megver, b@szod. Aztán jössz, és megy a rinya, hogy mennyire szarok ezek, nem is emberek, robotok játszanak benne. Mintha azért néznéd, hogy másnap együtt sajnálkozz másokkal, hogy mennyire szerencsétlenek vagyunk, mert láttuk a tegnapi meccset. (akinek persze nem inge, az ne vegye magára)
pfuhhh.
Másodszor: A tegnapi mérkőzés:
Ritka vacak egy összecsapás volt, nincs mit szépíteni. Olyan volt, mintha mindenki beevett volna valami jó kis romlott tejterméket, és bármely komolyabb koncentrációt igénylő helyzetben a fosási inger jött volna rájuk.
Ezektől függetlenül lehetett volna jó meccs, de nem lett - és erről a bíró is tehet, jó részben. Lehet zsogabonitozni, ha hagyják. Ha büntetlenül lehet eltakarítani a támadókat, kitett kezekkel felugrani fejelni, fekvő játékosba beleakasztani a lábat, könyökkel kitámasztani a derekat, akkor próbáljon meg cselezni a madárpók, az, annak nyolc lába van, és nem baj, ha törik belőle 2-3. Meg kellett volna fognia egy-két sárgával a meccset, és akkor nincs ez - és ez mindkét oldalra igaz, leszarom, hogy Chelsea-védő könyököli le Torrest, vagy Caragher vágja vesén Drogbát - ugyanúgy büntetni kell. (persze az engedtessék meg nekem, hogy Pool drukker lévén az előzőn jobban háborogjak, de ettől még mindkettőt büntesse a bíró, ezt várom el focikedvelőként, még ha fáj is a Poolszívem, hogy Carragher sárgát kap)
Az angol foci kemény, igaz. De ez nem az volt. Ezt a bíró csúnyán benézte, nem attól lesz jó bíró, hogy nem oszt sárgát.
Ez legkevésbé sem menti a csapatokat, nem is kívánom értékelni őket. Nincs nagyon mit - ahogyan én láttam, a Pool jobban akart győzni - sőt inkább azt mondanám, ő akart győzni. A Chelsea csak nem akart kikapni - és ez rohadt kevés.
Riise gólja - ez tetőzte be az egészet. Könyörgöm, egy bármilyen ország első bajnokságában játszó játékos térdmagasságban érkező labdát ne fejjel akarjon már a saját ötösén belülről kitenni, mert a szögletzászlóval verném addig, amíg meg nem érti.
Ennél ő jobb játékos.

Harmadszor: irány a Stamford Bridge. Rohadt nehéz lesz, de teljesíthető. És sikerülhet megverni a Chelsea-t ott, de nem lesz egyszerű.

Maradok tisztelettel mindenki felé

Corwin

Még annyit: minden Chelsea játékos, plusz Grant apó, aki azt mondta: megérdemeltük a gólt: Hát egy nagy ló****T! Ajándék gól volt, lehetne így kezelni, nem pedig olyanokat nyilatkozni, hogy "megérdemeltük"! piha!

BruceWayne 2008.04.23. 12:40:33

nso fórumon írta valaki hogy elmaradt 3 Chelsea kiállítás és 2 pool 11-es :-DDDDD

BruceWayne 2008.04.23. 12:45:09

Corwin: miért baj az ha azt mondták hogy megérdemelték? gyengébbek voltak a poolnál de ők se érdemeltek volna lóf*szt se az arsenal ellen, aztán mégis továbbjutottak. tegnap meg az ő góljuk is érdekes körülmények közt született, az más kérdés hogy torres 3 labdát is Cechbe vágott de hát a Chelsea is bénázott a kapu előtt... tegnap senki nem érdemelt semmit, így pont egál van ezzel az 1-1el :-D

haraputca 2008.04.23. 12:45:44

Ahogy én mindenféle fórumokon olvasom, olyan vébé meg ebé sincs, amin a hozzáértő magyarok szerint ne lenne minden meccs szar, minden csapat fos és minden edző hülye. Amelyik mégse, az majd legközelebb. Úgy látszik, az NST szakírói se kivételek.
Én fejet hajtok, biztos fos volt és szar vagy mindkettő, de mégis mi a mérce? A Vasas-REAC? Nyilván nem. Akkor?

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.04.23. 12:49:09

minden tiszteletem a tied corwin, bár bőbeszédűen, de elmondtad a lényeget, ennyi!

aki még mindig rinyál, mondom, rtl klub, a sárkány bosszúja! biztos jobb, mint egy jó MU-FCB!

muhahaha

-LinoSonego- 2008.04.23. 12:51:22

mi a szösz!? ti a jövőből írkáltok ide?

amúgy sztem is 11 volt.

más! vagy én vagyok hülye, vagy a barcanál okosak: sztem ronaldinho nem sérült, csak mese, hogy idén már nem játszik, azért találták ki mert a bajnokság már úgyis nuku volt nekik, hát elhitették a mu-val nincs ronaldinho, erre ma bejön kezdőként és szegény wesley brownot kicsit megkuszálja... ;)
(a 60. perben meg kuis enrique cseréli)

Corwin 2008.04.23. 12:58:42

Nerazzuri:
Az én szemléletem szerint:
Reina egyetlen bravúrt sem kellett, hogy bemutasson tegnap, Cechnek többször kellet parádésan védenie. (btw: hogy Gerrard löketét hogy fogta meg, most sem tudom:-) )
A kaput elkerült lövéseket hagyjuk.
Másrészt, az efféle öngólokra büszkének lenni szánalmas. Ha zavarja Riisét egy Chelsea játékos, vagy róla pattan be, és úgy öngól, akkor igen, de ez...
Megye 2-ben kishazánkban úgy letolnák érte, hogy egy hétig ő rajzolná fel a pályavonalakat, csak barnával.

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.04.23. 13:01:26

Drogba elkaszálása, persze, ő meg lerántotta közben Carraghert, erről van szó...

A meccsről annyit, hogy a Chelseanek nem volt hozzá sok köze, a góljukhoz meg egyáltalán semmi, ez mindent elmond az egészről.
A Joga Bonito meg a "Gerrard-Kuyt-Gerrard összejáték, csel, lövés, Cech-védés" volt mindössze az egész meccsen. Ha ez bemegy, akkor ennyi, így viszont megszívtuk, bár ez a Chelsea most van olyan szar, hogy a SB-en is lesz esély győzni.

sempreLippi 2008.04.23. 13:04:50

szánalmas benitez perceken át, duzzadt fejjel szidja a bírót, mi az hogy az első félidő végén egy percet, a második végén egyenesen négyet hosszabbít?
meg hogy hány chelsea lökést nem fújt le...
azok a könnyed piroslapok, amik idáig segítették a liverpoolt, és azok a csunya bírok, akik mindig befújják őket valahogy a döntőig...

andree 2008.04.23. 13:09:53

Én az egész meccsen azt vártam, hogy a cserekapus által elmondott közepes viccet (a világ két legjobb kapusa találkozik), majd Reina fogja megmagyarázni, a maga abszurd aláfutós módján. Nem gondoltam hogy szegény halászfiún megy el a meccs. Nem szeretem egyik csapatot se, de inkább a Torres meg Xabi Alonso, mint Mikel és Drogba. Érdekes pont délelőtt mondtam, azt haveromnak, hogy jó lessz nézni, miképpen rohangál elveszetten Torres és Drogba három-három védekező középpályás között. Hát így utólag nem jó ilyet látni. :)

Joó Gabi 2008.04.23. 13:15:50

ma a Valdez – Oleguer, Puyol, Abidal – Xavi, Iniesta – Messi, Eto’o, RONALDINHO, Henry, Krkic kezdő tizenegy lép pályára.


Tudsz valamit, Heinrich? :)

drdugo 2008.04.23. 13:16:57

Méltó volt ez a meccs is a 2000-es évek Pool - Chelsea "hagyományaihoz".
Elkezdtem nézni, de igazából már a 20-ik perc környékén hányinger kerülgetetett, aztán a nézésből egyre inkább fél szemmel nézés, máshova kapcsolgatás lett. Aztán Kuyt góljánál (tipikus begyötört Liverpool gól + szintén Poolt minősíti, hogy egy Dirk Kuyt a csapat legjobbja tud lenni most már hetek óta....) úgy gondoltam, hogy na meg is van Benitez áhított gólja, innentől kezdve úgyse fog már történni semmi, felesleges tovább nézni és kikapcsoltam a tévét.
Úgy látszik Riise másképp gondolta. :D
Megnéztem a gólját youtuben, azon se lennék meglepődve, hogy direkt csinálta. Simán kirúghatta volna lábbal azt a labdát akárhova. Minek hasalt le fejelni?
Nemigaz, hogy kétévente ennek a két futballgyilkos droidseregnek a meccseit kell nézni BL elő, vagy negyeddöntő gyanánt.
Amíg néztem nem láttam egyetlen szellemes, váratlan megoldást, cselt, okos passzt, semmit. Nulla.
Ma jöhet végre az igazi futball.
Bárki is jusson be a Barca - MU ágról, annak kell a végső győztesnek lennie.

BruceWayne 2008.04.23. 13:20:02

lehet gyönyörködni a gólban :-)
index.hu/sport/foci/bl04231367/

drdugo: azért én nem lepődnék meg ha a Mu ma megint 5 védekezőközéppályssal futna ki megint...
de érzem hogy g*cinagy meccs lesz, remélhetőleg Barca győzelemmel.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.04.23. 13:20:13

cornholio: ez mikor is volt? mármint a kaszálás. mert azt láttam, hogy a nagydarab pali fetreng állandóan, a kollegái meg a pirosruhásokat könyöklik/ütikvágják rendszeresen, de kaszálást nem.

szferi 2008.04.23. 13:30:03

drdugo, mi ez a sok hülyeség??? Mit mutatott a barca az idén a bl-ben, könyörgöm? A liverpool kétszer annyi jó meccset produkált, mint ők. Ez az állandó droidsereg, zsoldosduma mit jelent? Azt hogy a legalacsonyabb megyei szinten mindenki örömfocit játszik, de ha fizetnek neki akkor zsoldos, ha meg nem öt csatárral lép pályára akkor droid?
Ha nem tetszik, nézzetek meg egy fasza cagliari-sienát, és találgassátok, hogy a tíz-tíz hátvéd közül épp ki játszik csatárt.

Az meg világosan látszik, nerazzuri, hogy mennyit tett hozzá mourinhó a chelsea sikereihez... nélküle sem rosszabbak semmivel sem. Lehet hogy grant egy balfasz, de mourinho is ugyanolyan balfasz volt, csak jobban tudta reklámozni magát.

Corwin 2008.04.23. 13:31:24

drdugo:
"Nemigaz, hogy kétévente ennek a két futballgyilkos droidseregnek a meccseit kell nézni BL elő, vagy negyeddöntő gyanánt."
Hát, ha annyira nem tetszik, tessék kiejteni őket előbb.
:-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.23. 13:31:45

walmer erre itt.
"De hölgyeim, most gondoljunk bele. Az Inter oda-vissza, az Arsenal ellen döntetlen -győzelem. A pool megérdemelten van itt. A Chelsea meg."

sztem ehhez ált 3. osztály sem kell, hogy megértsük. :) Sztem

Sixx, amikor carregher becsúszott, drogba meg átesett rajta, pont a vonal környékén. Előszörre úgy tűnt, hogy a védő a labdát rúgta el de a lassításnál még Hajdú B is mondta, hogy a labdát nem érte el.
Nomármost ha becsúsznak eléd ,és "átesel" rajta, az nem túl szabályos. A szabálytalanság ténye szvsz biztos, csak a helye nem. Hol csúszott be a védő, előtte csúszott be és bement a 16. belülre v nem. Mindenesetre tovább volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.23. 13:33:33

Joó Gabi, honnan az info? Ha játszik Ronaldinho, akkor most felülírhatja az egész idényét.

BruceWayne 2008.04.23. 13:36:34

jaj sixx, szegény liverpooliakat bántották a csúnya kékek? ejnye-ejnye

szferi 2008.04.23. 13:44:58

Azt is megmagyaráznatnád, mi az igazi futball. Amikor az olaszok helyzet nélkül, ötlettelenül játszva, nulla gólt rúgva esnek ki ANGOL csapatok ellen? vagy amikor a barca csak körbepasszolgatni képes a rangers kapuját, egész meccsen egy normális átlövés, csel, semmi nélkül, de a schalke elleni meccseiket is felhozhatnám, az is egy nulla volt.
Ok, hogy szar volt a tegnapi meccs, de nem kéne ennyire sztereotip módon megítélni. Persze, a barca a jó és gyönyör a játéka, a liverpool a rossz és nézhetetlen minden meccse, világos. Az óvodás kiscsoportban még én is csak ezt a két kategóriát ismertem.

BruceWayne 2008.04.23. 13:57:13

jaj ne hasonlítgassátok már egymáshoz a bajnokságokat, mert hülyeség, mindegyik másért jó.
de az tény hogy a f*sz kivan már az ango-angol párharcokkal, egyszerűen unalmas ha azonos nemzetek csapatai kerülnek össze, és ebből pont az angolos a legnagyobb szívás... egyrészt az angol helyzetnek köszönhetően BL nélkül is csomószor összefutnak a nagyok, másrészt mindig gy jön ki hogy a Bl- meccsek közé esik a közös bajnokijuk, így nálunk nézőknél már csak ők maguk unják jobban egyymást... a 2 Barca-valencia például parádés volt, de ott se örült igazán senki hogy összekerültek...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.23. 14:02:16

Szferi, ki mondta, hogy Barca idén jól játszott. De míg mondjuk Kuyt harapja, addig Messi simogatja a labdát (persze sarkítok, de hasonlítsuk már össze a két játékost). Épp ezért még ha szar is a szezonjuk, azért elképzelhető, hogy egyszer kijön a csapatból az a szép foci, amelyet 2-3 éve mutattak. Például a Rangers elleni glasgow-i meccsen azért eléggé alázták a fantáziátlan skótjaidat.

szferi 2008.04.23. 14:06:45

Nerazzuri, egyetértek, én se rajongok az angol-angol (vagy más azonos nemzetiségű) meccsekért, de hát a legjobbak maradnak a végére :). Sokkal jobb volt a 16 csapatos BL. Kár volt így felduzzasztani, helyette oszthatnának sok pénzt az uefa kupában is, legalább ott is igyekeznének a csapatok, meg presztízse is lenne.

szferi 2008.04.23. 14:10:42

Popp, nem a skótok miatt hoztam fel azt a meccset, hanem mert a barca annyira töketlen volt! Legfeljebb magukat alázták, szerintem. És azért a poolból is elő jön a szép játék, speciel ebben a szezonban többször, mint a barcából. De ha azt akarjátok megnézni a döntőben is hogy milyen Gudjohnssen amikor szélsőt játszik, akkor hajrá barca!

slowmotion 2008.04.23. 14:17:50

ha mindenki arra az esetre gondol, amire én, akkor az egyáltalán nem volt 11-es.
lehet, h a Pool-nak szorítok, de a vak is láthatta, hogy a labda pörgése megváltozott, Carragher valszeg egy-két stoplival elérte, tehát innentől a labdát találta el.
egyébként a Ballack-kezesést sem fújtam volna be, nálam ezek nem tizenegyesek, felfelé nem emelte a kezét (jó, igaz, el sem rántotta). arra ment a labda, oszt' kész.
/de ugyanígy azt sem értem, hogy a hétvégi Blackburn-MU meccsen minek reklamálta a MU-fanok 110%-a a 11-est a "kezezésnél", szóval.../
kár erre fecsérelni a szót.
szerintem.

capor_ 2008.04.23. 14:28:49

Persze hogy lattunk mar rosszabb meccset.. Milan juve BL donto...

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.23. 14:30:23

Bocsánat az érintettektől, de az időcsapdába került öt utolsó kommentet kitöröltük, ne zavadzálja itt a jónépet.

Az esti Barca felállás pedig természetesen csak képletesnek lett szánva, eltiltásoktól függetlenül. Amúgy érdekes, hogy Puyol fájt mindenkinek, nem Oleguer :)

Walmer 2008.04.23. 14:51:21

"Nemigaz, hogy kétévente ennek a két futballgyilkos droidseregnek a meccseit kell nézni BL elő, vagy negyeddöntő gyanánt.
Amíg néztem nem láttam egyetlen szellemes, váratlan megoldást, cselt, okos passzt, semmit. Nulla."

Hát akkor tessék őket megverni valakinek, könyörgöm!!!!!!!
Azért játszottak ők, mert a real, az Inter, a Milan, meg az Arsenal könnyűnel talááltatott. Erről szól a történet, s nem másról.

Corwin, neked meg respect!!!

BruceWayne 2008.04.23. 14:52:18

és az lehetséges hogy Messi nem kezd (nso, máshol sajna nem találtam kezdő11-et)? felépült, egészséges, semmi nem akadályozza a Henry-Eto'o-Messi felállást, kis Bojannak jó lesz a pad. Zambrotta meg Thuram pedig végre bizonyíthatná ma hogy nem viccből lettek leigazolva...

mickeyknox 2008.04.23. 15:06:16

az oleguer felvetésed csak vicc lehet, ezért nem is reagáltam rá :)

mickeyknox 2008.04.23. 15:12:33

nerazzuri:
szerintem krkic-nek ott a helye a kezdőben, mostanában igen jó formában játszik, bejátszhatja magát a kezdőbe hosszú időre most, ha jól nyomja ma este. messi meg jön, ha kell a segítség a padról :)

BruceWayne 2008.04.23. 15:20:31

kevés még ide a krkic gyerek, ügyes meg minden de azért csak a MU lesz az ellenfél, most a recreativoknak bevert pár kipattanó labdát meg lőtt egy pár gólt oké elismerem de azért Messi jóval előrébb tart ennél

Count Adyn 2008.04.23. 15:36:50

Fener-Schalke
Chelsea-Real Madrid
Liverpool-MU
Roma-Barca

negyeddöntők kelettek volna és jobban jártak volna a názők sztem:D

Walmer 2008.04.23. 15:37:35

"walmer erre itt.
"De hölgyeim, most gondoljunk bele. Az Inter oda-vissza, az Arsenal ellen döntetlen -győzelem. A pool megérdemelten van itt. A Chelsea meg."

sztem ehhez ált 3. osztály sem kell, hogy megértsük. :) Sztem"

Tovább már nem tudod olvasni? Figyelemetlen voltál, benézted, semmi gond, csak ismerd be.

simon 2008.04.23. 15:50:45

Szánalmas szar Liverpool!!!

Remélem végre kiesnek.Anti foci az egész csapat.
Jajj szegény Riisécske!!!Hát rossz kapuba fejelte a labdát?? Ejnye....
Pá-Pá Liverpool!!!

badblood 2008.04.23. 15:54:14

Én kék-drukkerként kis híján (vagy lehet, hogy nem is kis híján? :)) ) sajnáltam a poolt, hogy talált egy gólt a Chelsea-nek. A mutatott játékuk alapján csak vereséget érdemeltek volna a Londoniak. (Való igaz, Essien egészséges bombái erősen hiányoztak - lásd átlövések hiánya...)
De ez egy ilyen sport (játék?).
Ez van.

Az a Drogba-tizi szerintem nem volt tizi, (ellentétben Ballack kezezésével) esetleg szabadrúgás kb. 16 és félről befelé.

Remélem a Chelsea jut a döntőbe, és igazából pont nem érdekel, hogy milyen "szar" játékkal, de már megérdemelnék...

FairyHarry 2008.04.23. 16:01:40

Te Neraazzuri, nem érzed kicsit visszásnak, hogy a csoportküzdelmek után csapatodnak ellenfelül sorsolt, s azon nyomban körberöhögött és lenézett Liverpoolt az ismert eredményű párharc óta úton-útfélen szidod (a két Arsenal-meccs utáni kommentekben is, meg most is), kieesését vágyva-vágyod, s mást sem csinálsz, mint kárörvendve várod a pillanatot, amikor telipofával beleröhöghetsz legyőzőitek arcába, hogy "hááháá, végre ti is kiszoptatok", szóval szerinted ez alapján vajon hány évesnek lehet téged saccolni?....
Arról nem is beszélve, hogy ha teljesül életed álma, és előbb-utóbb elhiszi neked mindenki, hogy a Liverpool mekkora egy szar, akkor vajon mit lehet majd mondani a szar csapat által kapott gól nélkül kiejtett csapatodról? Hm?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.23. 16:04:32

Walmer csak egy kérdés: tegnap jó meccset láttál?

Az meg nem csak neked evidens, hogy az nyeri a kupát, aki eljut a döntőig és meg is nyeri azt. De így csupán a legeredményesebb (bár győztesenek nyilván nem kell több) az adott sorozatban, nem feltétlenül a legjobb (annak megitélése ki az, kétségtelenül szubjektív), Jelentkezzen például aki a görögöket tartja Európa legjobb csapatának attól, hogy ők az Európa-bajnoki cím büszke birtokosai!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.23. 16:05:09

Walmer beismerem, hogy nem tudod használni, az írásjeleket, ha eltekintek tőle akár még igazad lehet.
Grat a liverpoolnak akiknél könnyűnek találtatott az Inter, az Arsenal, de még a Real is.

BruceWayne 2008.04.23. 16:09:21

feriheri: röviden nem. a sorsolás előtt is utáltam már őket 1-2 éve, de ha feltűnt volna valahogy nem csak én vagyok így ezzel a fórumon, gondolom nem véletlen és alaptalan a liverpool iránt megnyilvánuló ilyen mértékű ellenszenv.

hulk 2008.04.23. 16:10:43

Hajdú B. a J. Cole helyzetnél: Szerintem passzolni akart. Kinek Pista? Kinek? Remélem a szavasnál ezt is figyelembe veszitek.

Corwin 2008.04.23. 16:11:30

badblood: riszpekt. Én mindig tudok örülni, ha egy drukker a saját csapatát tárgyilagosan tudja megítélni. És nem mellesleg normálisan meg is tudja fogalmazni.

Hogy a Chelsea megérdemelné-e a döntőbe jutást, abba most nem mennék bele, mert reményeim szerint nem fog :-) Persze ha megveri a Poolt a Stamford Bridge-en saját góllal, gólokkal, akkor - bár tuti telesírom a Guiness-es poharat, de megérdemlik a döntőt. Csak ne egy ilyen izével...

Simon: először: ha eddig tartott, hogymindezt megfogalmazd, akkor kár volt ezért agyalni.
másodszor: ez legyen a legnagyobb örömöd, nem mellesleg javaslom a youtube-ot, ott szebbeket is találsz, de egyszerre csak egyet nézz meg, még megárt a gyermeki lelkednek.
harmadszor: "pá-pá Liverpool" - talán valaki felhomályosíthatna téged, hogy van még egy visszavágó, ahol - közhelyesen - bármi lehet még. Még a Pool is továbbmehet, nem lesz egyszerű.
Iygekeztem kultúrált maradni:-)

FairyHarry 2008.04.23. 16:23:43

Neraazuri: nem látom milyen az a "liverpool iránt megnyilvánuló ilyen mértékű ellenszenv", vagy hogy ez mennyiben lenne durvább, mint a Reál, a Bayern, a Milan, a Manchester stb. esetében.
Az viszont elég feltűnő, hogy három éve a Juve- és a Milan-, tavaly a Barca- és a Chelsea-, idén meg az Inter-drukkerek fröcsögték tele a fórumokat a tieidhez hasonló hozzászólásokkal... Érdekes módon csupa olyan csapat szurkolói, akik lenézték és kiröhögték a vörösöket, majd csúsztakegyet az arcukon hazáig.....

Corwin 2008.04.23. 16:31:13

nerazurri: persze, hogy nem alaptalan: Savanyú a szőlő.:-) :-)
komolyra fordítva:
Túl van lihegve ez az egész "Pool-utálat". Valaki leírta a véleményét valamikor, és sokan azt szajkózzák, ismétlik - függetlenül attól, hogy hogyan játszott az előző héten, vagy azelőtt a csapat. (Tisztelet a kivételnek)
Mindegy, hogy rúg 8 gólt, vagy 1-et. Ha sokat rúg, akkor "mákos". Ha keveset, akkor"szar". Ha védekeznek, akkor"catanaccso", meg "ölik a focit". Ha támadnak, akkor meg "csak ez a jéghoki-szerű passzolgatáshoz értenek". Ha pontosan játszanak, tervszerűen - akkor meg "droidok".
Nem ők játsszák a legeslegszebb focit Európában, de messze nem a legcsúnyábbat, és messze nem a legeredménytelenebbet.

Off:Valahogy olyan ez, mintha társaságban az arcodnak vágnak egy kérdést:"Figyu, te tényleg vered a feleséged?" S legyen igaz, vagy sem, neked már annyi, elkönyvelnek, beskatulyáznak...
On:
A legjobb, hogy a Pool utálók/fikázók között van olyan is, aki még a meccset sem látta, csak leírja a már ismert frázisokat, úgyis jó lesz szerinte. Remek, kreatív, kiveáló megfigyelőképességű, de főleg saját véleményű ember lehet biztosan.
(És persze itt is érvényes: akinek nem inge, az ne vegye magára, mert kivasalhatják rajta.:-) )

stanmore 2008.04.23. 17:04:23

Nerazzurri,mivel gondolkodom,azért mondom,hogy Mourinho nem jobb edző mint Avram Grant.Aztán szegény Riise mögött azért állt ám egy kék játékos,aki simán berúgta volna a bőrt,úgyhogy azon bölcs melátásod,hogy nem zavarta senki,nem igaz.
Más : nekem pl.kurvára ellenszenves a Barca,amelyik beképzelt földön fetrengő, színészkedő bagázs.Ma is ezt fogja csinálni.Ronaldinho és Deco fizimiskájára csak rá kell nézni,hogy rögtön lásd kivel van dolgod.persze ,ha tudnak focizni,és főleg sportszerűen,mint a küzdő Pool az egy más dolog.
Nekik az kell ,hogy hagyják őket fickándozni,ha meg nem úgyis feldobják magukat,ahogy szokták.
Elárulom,hogy ezzel együtt nem nyúgöz le a Pool játéka.Szerintem jelenleg a legkombinatívabb,legszebb focit a Róma és az Arsenal tudja.Ráadásul anélkül,hogy apjuk kalapját is összevásárolnák.

BruceWayne 2008.04.23. 17:12:50

fairyhary:
ne tudom te mennyire követted figyelemmel az utóbbi időben a fórumot, én egyszer se írtam le a sorsolás után hogy lefutott a párharc, és azt sem hogy lenézendő a csapat. egyébként a juvésok miért fröcsögtek volna? akkor a pool jó játékkal verte a juvét 2-1-re (ami inkább lett volna 2-0 csak hát volt az a potyagól), ellentétben az utóbbi időkkel mikor mindig mákjuk van plusz idén a bírók is nekik kedveztek mind a 4 meccsen, mellesleg az sem volt kevésbé szembetűnő amit a liverpool drukkerei összeajnároztak csapatukról egy-egy összemákolt győzelem után, ráadásul úgy zengnek az ódák a klubról hogy kb novemberig szokott közük lenni a bajnoksághoz, de ezt már leírtuk párszor, nem akartam felhozni

hulk 2008.04.23. 17:13:03

stanmore: Jó a hasonlat, bár azért az nem igaz, hogy az Arsenal nem vásárolgat, csak éppen nem kalapokat, hanem olcsóbb baseball sapkákat. A fiatal, még megfizethető kamaszokat a legnagyobb kluboktól is elszipkázzák.

stanmore 2008.04.23. 17:20:26

hulk,hát igen csak a kamaszoknál még jó nagy a rizikó,még be is kell építeni őket a csapatba,míg amit a Real ,a Chelsea, a Barca csinál ahhoz csak töméntelen pénz kell ,és még úgyis befürödhetnek.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.23. 17:31:19

stanmore, talán Avram Grant nyert a Portóval UEFA-kupát és Bl-t, meg két angol bajnokságot?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.23. 17:32:29

A bajnokságokat persze Chelsea-vel!

simon 2008.04.23. 17:35:09

Corwin!

1.Nem tűnt fel h sikerült volna kulturáltnak maradnod.
2. Nem azért írtam ilyen későn mert eddig gondolkodtam.Tudod van aki dolgozik is nem csak itt ül a gép elött és irogat.
3.Tudom h van visszavágó.Bár lehet ha nem mondod eszembe se jut.Nem gondoltál még arra h edző legyél ennyi ésszel???
Esetleg Rafa helyett....

hulk 2008.04.23. 17:36:26

stanmore, nem sarkítanám le csupán erre a pár csapatra ezt a tendenciát. Felsoroltál hármat közülük, de pl. a MU, Pool, Inter, Milan miért lenne más? A maga szintjén szinte minden csapat ezt csinálja, csupán a pénztárcájuk vastagságában van különbség. Jó, jelenleg talán kivétel a Roma, de ha Soros vagy bárki más megveszi őket, ott is előveszik a műanyag bevásárló szatyrokat.

szferi 2008.04.23. 17:43:45

Nerazzuri, ne égesd már magad úira meg újra ezzel a mákos, elcsalt, stb. gyerekes szövegekkel. Szánalmas kezd lenni.
Popp, most tedd a szívedre a kezed: he Grant annyival gyengébb kvalitású edző lenne murinnyónál, ahogy te itt beállítod, akkor bajnokesélyes lenne a chelsea, ráadásul úgy, hogy a bl-ben is négy között vannak?

Kvázi ugyanazt érte el mint az agyonszopott mourinho, itt már csak nüanszokon múlik hogy két trófeát nyer-e, vagy egyet sem.

d3vnull 2008.04.23. 17:44:51

Popp jól beszél. Azért ne hülyüljünk már meg, hogy grant-et akárcsak egy ligában említsük Mourinho-val.

Corwin 2008.04.23. 17:46:05

nerazzuri:
Akkor hasogassunk szőrszálat:
15. forduló: Pool 4., 7 ponttal van lemaradva, és eggyel kevesebb meccset játszott
16. foruló Pool 4., 7 ponttal van lemaradva, és eggyel kevesebb meccset játszott
Ezek már decemberi eredmények. Nem igazán tűnik úgy, hogy kiszállt a versenyből. :-)
És most komolyan - valahogy a Poolnak mindig sikerül szépen, lassan eltávolodnia a vezető párostól - évről évre. Nem vagyok elvakult szurkoló, látom.
És hidd el, már odaadnám ezt a BL elődöntőt is, a visszavágóval együtt persze:-), azért, ha a Pool lehetne most abban a helyzetben, ahol a Chelsea van jelenleg - arról még álmodni is szép, ahol az MU tanyázik. :-)

d3vnull 2008.04.23. 17:47:27

szferi : szvsz grant semmit sem csinált, ha megfigyeled nem sokat változott a Chelsea játéka a Mourinho éra óta, ezt még onnan tudják a fiúk, valamint az egyéni zsenijük. Játékos igazolásban sem valami húha.

Viszont elkönyvelhettünk vele két kupakiesést ha már itt tartunk.

szferi 2008.04.23. 17:48:56

egyébként, ha az ominózus bl-döntőn nincs két bírói tévedés a monaco kárára, murinho most a vitoria setubalt edzené, és azt se tudnád ki a faszom az. Ilyen "apróságokon" is múlhat egy karrier. Abramovics divatból megvette, és nagy embert csinált belőle azzal, hogy felvásárolta mellé fél európát is. ennyi.

crouchy 2008.04.23. 17:54:10

bárcsak olyan potos lett volna a bíró a meccs lefújásakor mint az első félidőnél.. mondjuk már eleve nem értem a négy percet. na mind1. butaság volt ez Riisetől, könnyen lehet hogy a bl döntőbe került, de a bl egyik legjobb tulajdonsága hogy mindig van jövőre is. Azért még nem kell temetni a poolt(egy 1-1 kint is simán összejöhet, 11esekkel meg nem szokott gondunk lenni), dehát bitang nehéz lesz a stamford bridgen. d3vnull meg gondolom mostmár mégjobban szereti Riiset...

hulk 2008.04.23. 17:54:35

szferi, pontosan. Aki Mourinhot isteníti, az vegye már figyelembe azt az irdatlan összeget, amit a kékeknél játékosokra költhetett. És itt jön a probléma, de milyenekre? A többséggel alaposan felsült, viszont cirkusz az volt.

Corwin 2008.04.23. 17:56:46

simon:
1.ja, hogy kultúrálatlan voltam? idézz nekem, légy oly jó, mert becsszóra, nem láttam, hogy elküldtelek volna messzire.
2.Tudom, mivel én is dolgozom, nahát! Hogy nem szakad bele az ember keze a rettenet munkába...
3.Örülök, hogy sikerült új információt juttatnom neked - ha kell még, szólj nyugodtan, segítek:-)
Ami az edzősködést illeti: ez hogy jutott eszedbe? Ja, kellene Rafa a csapatodhoz, mi? :-)
Nem hiszem, hogy akár egyszer is bíráltam volna őt az edzői képességei miatt. Nem is mutatnék jól a kispadon, meg ott Guinesst sem kapni tudtommal :-) :-)

simon 2008.04.23. 18:07:26

Corwin!

Te irtad h igyekeztél kulturált maradni.Én meg megállapitottam h nem sikerült.Ennyi.

Megnyugtatlak nem te világositottál fel új informáciokrol.De maradj csak nyugodtan abban a hitben.Rafa nem kell a csapatomhoz köszike.

Gondoltam h csak vmi sörivó meccsnéző szintű emberke vagy.És még néha dolgozol is mellette...
Akkor hát gratula hozzá....
Itt sem mutatsz jol.....

bag 2008.04.23. 18:16:00

Sziasztok,

Most végre kiélheti magát minden Pool gyűlölő,
dehát sose legyen nagyobb örömük...
BL trófeáról úgyis csak álmodoznak de abból nekünk van már 5 és örökre ott is marad az Anfielden
Úgyhogy gyerekek fröcsögjetek csak, és ismételjétek a frázisaitokat...

De jelzem szerényen, mostantól a céltábla visszalő !úgyhogy nyugodtan lehet próbálkozni vála,szban nem lesz hiány, gyertek!

Corwin 2008.04.23. 18:24:14

Kedves Simon:-)
Megengeded, hoyg Simonnak szólítsalak? Köszönöm.
Ez az utolsó hozzád címzett üzenetem, továbbiakban azt hiszem, felesleges ezzel szétoffolni a blogot."Az igyekeztem kultúrált maradni" megjegyzés azért szólt neked, hogy nem kívántam hasonló hangnemben kommentálni a megjegyzésed, ahogyan te tetted ezt Riise baklövésével kapcsolatban - ha szerinted nem ment, akkor esélyes, hogy át kellene nézned egy szótárt.
Személyeskedni pedig nem fogok - én a foci miatt olvasom ezt a blogot. Ha az irónia, mint olyan nehezen felfogható a számodra, semmi baj. "csak sörivó meccsnéző szintű emberke" megjegyzésedhez csak annyit, hogy a sörivás nem büntetendő dolog, esetleg javaslom, nézz be egy normális pubba, ha arra jársz. Komoly véleményformáló hatása lehet. (btw: érdekes, valahogy még sohasem mondtam senkire, hogy"primitív absztinens hülye!" hogy miért....?! )
"Az itt sem mutatsz jól"-hoz, illetve az előző személyeskedő megjegyzésekhez: A futballról alkotott/leírt véleménye alapján ítélni meg valakit elég szánalmas. De tegyed csak, senki nem akadályoz meg benne, legalább kiéled magad, és levezeted a feszültséget. Szóval hajrá!
És csak óvatosan, és vigyázz, el ne kopjon a pont a sok befejezetlen mondatnál.
Részemről befejeztem, írogathatsz még - max lejjeb görgetek.:-P
Kellemes Estét

stanmore 2008.04.23. 18:29:27

Hulk,igaz,én nem is jellemhibának tartom a bevásárlást,csupán azt mondtam ,hogy az anélkül is meglévő jó játékot én teljesítménynek tartom.
És itt válaszolok POPPnak,hogy Mourinho minden feltételt megkapott,hogy produkáljon,jókor volt jó helyen ,jól menedzselte magát.Tegyük fel,hogy Grant bejut a BL döntőbe a Chelseavel ,ami Mourinhonak nem sikerült,akkor melyik lesz a jobb edző? Nem ilyen egyszerűen állapítható ez meg papírból,hogy egymás mellé rakom a díjakat és kész.Én a meccseket néztem ,a taktikát a cseréket ,és annak alapján jobb edzőnek tartom Grantot.

bag 2008.04.23. 18:32:19

Corwin: Egyetértek minden szavaddal!

Tárgyilagosan: a futbalt gólra játszák és addig tart amig le nem fújja a bíró.
1, miért nem rúgtuk be a helyzeteket? (volt bőven)
2, a 94. percben miért adhatta be a kék gyerek zavartanul??? JAR csak menteni akart, de idáig sem kellett volna eljutni az akciónak, ha az ellenfél oldalán tartjuk a labdát pl.
3, Messze még a vége (talán egy-két legyőzött ellenfelünk tudna erről mesélni)
4. Hajrá Pool!

Z-o-g 2008.04.23. 18:40:26

a Chelsky ellen a NST blog "szakírói" által összeválogatott dribbli-királíy ötletgyárosok biztosan villlognának és 4-2-t játszanának...
az Arsenal nem játszott aljas módon, nem faragták Torrest, nem ököllel ugrottak fel állandóan, lett is egy emlékezetes meccs.
Ez a Dinamó viszont ölte a játékot.
És a NST elfogult "szakírói" szerint ezért is a LFC a hibás...
Azért arra kívácsi lennék, játszottak-e valaha nagypályán, mert ha igen, akkor el tudják képzelni, hogy ez a cselszki TÉNYLEG lezárt minden négyzetmétert. Joe Cole, mikorra lecserélték, 8,5 km-t futott, úgy hogy 8-szor találkozott a labdával. A Többi trehát védekezés volt. Ezeket is észre kéne venni a Liverpool fikázásakor.

Corwin 2008.04.23. 18:41:35

bag:-)

Ez ok, de akkor sem menti semmi Riise-t, hogy ilyen, még amatőröktől sem igen látott megoldást választott. Ki kellett volna rúgnia a nézők közé a labdát, de fejelni...:(
Remélem, sikerül győzni a Stamford Bridge-en. Ha Mourinho lenne a kispadon, kevésbé lennék bizakodó, de Grant nem egy José, egyenlőre úgy tűnik. És meglátjuk, mire képes a Pool - hülyeség lenne 1-1-re játszani, séa tizenegyesekben bízni.
Bár tegnap este sem úgy tűnt, mintha baromi elégedettek lettek volna az egy góllal, a második félidőben....

simon 2008.04.23. 18:44:23

Corwin!

Ez egy szabad vélemény nyilvánitó blog.

És ha már a helyesírásnál tartunk akkor egszer elöbb üsd le a "g"betűt mint az "Y"-t.Mert már többedszerre sem sikerült.Hátha így sikerül leírnod a "GY"-t:))))

Jó görgetést itt a blogon.
És élvezzed a Pool remek meccseit ha már meguntad a görgetést:))))

UI:Elöbb is megtehetted volna h nem írsz vissza ilyen marhaságokat.

bag 2008.04.23. 18:49:45

Nemcsak a játékot minket is, Torrest az istenített Terry (meg a többi agyatlan védőjük) többször is belegyalulta a gyepbe és még a földön fekvőbe is rúgott egyet a helyett, h átugrotta volna.

Az irigység vezérelte "szépen játszó csapatot szeretnék látni" meg nem kell foglakozni.
h ne legyen félreértés : nerazurri és halareal tipusúak
Senkit nem befolyásol a síránkozásuk, az örökös vesztes pozíciójában.
Mi nyerni szoktunk nem nyavajogni

szferi 2008.04.23. 18:52:44

Kedves simon!

Én, corwinnal ellentétben, nem akartam reagálni a butaságaidra, de: az "egszer" szócskát is "gy"-vel írják. Egyébként öt helyesírási, és négy mondattagolási hibát vétettél 7 sorban. Grat.

stanmore 2008.04.23. 18:57:12

bag, gyalulás szempontjából semmit nem vethet a Chelsea szemére a Pool,mert ők legalább annyit gyalultak,sőt:mintha játszott volna egy "finom " Mascerano is pl.

stanmore 2008.04.23. 18:58:44

szferi,igen de ő nem következetesen hibázik,amiből látszik ,hogy csak elütés.

simon 2008.04.23. 18:59:48

Kedves nyelvművelő szferi!

Direkt nem irok helyesen itt.
És Corwin kezdte ezt az írás dolgot.Én csak reagáltam arra h ő sem ír kifogástalanul ahogy én sem.

bag 2008.04.23. 19:02:14

volt durvaság bőven, főleg az oroszok részéről. Ököllel ütni tahóság, nem bünteni mlg nagyobb.

Reggelig sem kaptunk volna gólt ha nincs JAR. de volt, és mostmár így kell nyerni odaát.
Szerintem a special one ellen nehezebb lenne, meglátjuk.

stanmore 2008.04.23. 19:05:10

benitez meg szerintem lehet ,hogy jó edző,a fene tudja,hogy más mit hozna ki ugyanezekből,dehogy egyébként hülye az biztos.most eltekintve attól ,ahogy a szart rágja a hosszabbítással,meg Riisével,ahogy irogat mint Tolsztoj,azon ki kell feküdni.Ráadásul ha ez a zseni edző esetleg nem cseréli be ,hanem berakja a kezdőbe Riisét ,aki nek van ideje bemelegedni,akkor nincs az öngól.

Corwin 2008.04.23. 19:06:32

stanmore: én még mindig azt mondom, ezt a bíró rontotta el. Mehet a kemény játék, de a tegnapi nem az volt - Mindkét csapatban ki kellett volna osztani egy-két sárgát, aztán megkomolyodtak volna a fiúk.
Fargták Torrest rendesen, Drogbát is, a többieket is - ja, hogyha engedi a bíró. Egy kézen meg lehet számolni azokat a védőket, akik ilyenkor nem igyekszenek "tekintélyt parancsoló belépővel" (ezt hogy utálom:-) ) elvenni a csatárok/középpályások kedvét a driblizéstől.
Mondom ezt úgy, hogy Pool szurkoló vagyok, és szívből rühhellem a színészkedést. Egyik sem jó, és jelenleg a bírón múlik nagyrészt, hogy megtalálja-e a középutat. Ha igen, akkor lehet remek a meccs. Ha nem - akkor jóval kisebb az esély. Vagy landolási bemutató lesz belőle, vagy szabad favágás, de csak elvétve igazi játék.:(

stanmore 2008.04.23. 19:14:05

Határozatlan volt a bíró az igaz ,de láttam már rosszabbat is.A legfontosabb,hogy nem húzott egy oldalra,és nem nyúlt bele a meccsbe döntően.Megadhatta volna Drogbának a 11-est is,és Ballack ellen is.Érvényteleníthette volna a Pool gólját ill. elöbb lefújhatta volna a meccset.Ezért ha reálisan nézzük,az eredmény nincs eltorzítva.egyik csapat sem volt egyértelműen jobb.

bag 2008.04.23. 19:14:57

egyébként ha valaki elfelejtette volna a BL döntő volt a tét, nem a háztömb körüli kupa..

színvonalról nem lehet szó, eredmény mindenekelőtt!

stanmore 2008.04.23. 19:18:13

Bag ,teljesen igaz,akönyökömön jön ki ez a hülye fanyalgó sznob duma,ami a cikk alapfelvetése.Én speciel nem untam egyáltalán.

bag 2008.04.23. 19:22:31

én sem, kitűnően szórakoztam és örülök, h két ilyen jól felkészült csapat küzdelmét láthattam, érdekes lesz a visszavágó is, remélem Pool sikerrel, de ha nem jön össze, istenem...
más idáig sem jutott el.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.23. 19:25:40

A Pool szerintem is jól játszott. A Chelsea viszont embertelen dögunalom (egyébként már Mourinhóval is az volt szvsz).

Ez az eredmény majdnem olyan igazságtalan volt, mint a Getafe-Bayern 3-3.

stanmore 2008.04.23. 19:32:21

csöncsön,itt is kettőn áll a vásár,olyan nincs hogy az egyik ugyanazon a meccsen jó,a másik meg unalmas.Némi szurkolói elfogultságra utalhat egy ilyen vélemény.

bag 2008.04.23. 19:33:20

igen, sajnos észrevehető némi tendencia a Poolt érintő indítópostok jegyzőinél, és hát bizony sokan érzik Mourinhonak magukat, szerény képességeiket szakszavak hangoztatásával és durva ostobaságok makacs ismételgétésével leplezve.

stanmore 2008.04.23. 19:34:55

csak nem keresnek olyan jól vele:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.23. 19:35:05

Elfogadom, elfogult vagyok.
Egyébként (írtam már?) gyűlölöm az angol focit, és forca Barca!

De ez a Liverpool most tetszik nekem. No nem mint Liverpool, hanem mint egy futballozó csapat, amely képes háromszögezni, helyzeteket kialakítani, gólt lőni. A Chelsea e három dolog egyikére sem volt képes tegnap...

stanmore 2008.04.23. 19:39:08

Csöncsön,akkor inkább ajánlom figyelmedbe az Arsenált v. még az MU-t is inkább,ha focizó angolokat akarsz látni.
A Barcanak meg inkább a füstje nagyobb régóta,nem beszélve a latinos szinészkedéseikről,ami ellenszenves.

bag 2008.04.23. 19:42:34

próbált volna valaki a fénykorát élő Puhl-nál színészkedni, és fetrengeni. ez csak mostanánban divat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.23. 19:49:35

Ez a "Barcának a füstje nagyobb" azoknak a szövege, akik nem láttak idén Barcelona-meccset, csak az eredményekről értesültek.

Az Espanyol elleni 0-0-nál 68-32% volt a labdabirtoklási arány (ez egyébként Barca-átlag a BL-ben is, olyan csapatok ellen, mint Lyon, Celtic stb.), és a gólhelyzetek alapján simán lehetett volna 5-0 is.

De nem ez a lényeg, hanem a játék. Láttál te már Barca-játékost céltalanul (be a sűrűbe) fölívelgetni a labdát? Verekedni a védővel? Ugye, hogy nem.

No de, nem akarok én itt hitvitát, elismerem, hogy nagyon jó ez a mai ManU, és a mostani párharcban legalább 50% esélye van a döntőre.

bag 2008.04.23. 19:54:18

Szoros meccsen CR góllal nyer a MU.
Bár, ha a Barcás sztárok végre megrázzák magukat...

badblood 2008.04.23. 20:06:43

Corwin

Kössz a riszpektet :))

A drukkeres témának szerintem az a "titka", hogy nem elvakult fajta drukker vagyok (bár ritkán az is előfordul velem :)) ), hanem sokkal inkább kritikus.
Ha jól játszanak arról igazából nincs mit beszélni, ha meg szarul... na bumm... ők is csak emberek, nekik is lehet rossz napjuk, ők is tévedhetnek.

Egyébként gyűleletem nincs egyik csapat iránt sem, mindig a jobbik, esetleg a szerencsésebbik nyer.
Szerintem ez ilyen egyszerű(?) :))

zack 2008.04.23. 20:30:03

Szerény megfigyelés a tegnapi meccsehez. Úgy a 70. perctől többször előfordult, hogy valamelyik hátvéd vagy kapus a saját térfeléről belebikázott egy jó nagyot a labdába amit az ellenfél kapusa szépen megfogott aztán kézből ő is belerúgott egy jó nagyot így a labda visszakerült a feladóhoz. Tény, hogy így gyorsan át lehet játszani a középpályát, de valahogy értelmetlennek tűnt. Meg haszontalannak is. A Liverpool, ha jó napot fog ki tud nagyon színesen látványosan játszani, (ahogy Angliában a ManU, az Arsenal néha a Tottenham meg az Everton is) de a Chelsea-től ilyet még nem láttam. Az tényleg robot foci.

crouchy 2008.04.23. 20:34:24

amúgy a chelsea tényleg elég szar volt, dehát lampard oda nagyon kell, neki meg most gondolom máshol járt az esze.. Na mind1. a bírókat meg kár szidni, mostanában már az összes szar. ez tegnap azt hitte magáról szerintem hogy nádirigó úgy szétfügyülte a meccset, de csomó tahóságot meg elengedett. de, mintmár mondta valaki legalább nem csinált nagyon nagy marhaságot az egyik oldalon se. na ennyit akartam még. Go reds! Ma meg a Barcának fogok szurkolni(úristen!)

szferi 2008.04.23. 20:37:17

crouchy, szégyellheted magad! :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.23. 20:45:37

Vicces volt Ferdinandot, meg Xavit egymással szemben látni pénzfeldobáskor, mint Dávid és Góliát. :)

crouchy 2008.04.23. 20:47:57

jááááááááááááááh!:):):):):)

chisslord 2008.04.23. 20:51:04

nagyon rosszul járt a barca ezzel a kihagyott tizenegyessel. most a c.ronaldo gyerek vág nekik vagy 3at bánatában :D

retroflexus 2008.04.23. 21:07:04

"nagyon rosszul járt a barca ezzel a kihagyott tizenegyessel. most a c.ronaldo gyerek vág nekik vagy 3at bánatában :D "

A próféta szóljon belőled, ember!

stanmore 2008.04.23. 21:17:50

Namost mégegy tizenegyest nem mert ítélni a bíró,pedig ez is az volt,mert Ronaldót fellökték.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.04.23. 21:20:43

dehogy lökték. Feldobta magát, aztán jött a hiszti.

retroflexus 2008.04.23. 21:22:34

ja, mit is mondhatna erre egy arzenálos...Gallasnak meg 70 fölött van az iq-ja, mi?

stanmore 2008.04.23. 21:34:17

Hiszti az a kis Deco specialitása.Egyébként ezzel a játékkal semmi esélye a Barcának.Nem is értem ,hogy miért nem játszik bátrabbam az MU.

drosiii 2008.04.23. 21:34:46

peter135: a vedo oldalrol beleszallt. meg lehetett volna adni, de ha a mu kiesik, nem emiatt lesz.

chisslord 2008.04.23. 21:40:17

ezzel a játékkel egyik csapatnak sincs semmi esélye. ja, hogy a döntőben a még ennél is ótvarrabb focit játszó pool, vagy cselzi lesz az ellenfél? az más... úgy esetleg.

aki ezt az elődöntőt nyeri, már kaphatná is meg a bl serleget. ha a foci istene nem lenne az a vicces kedvű fószer aki egyébként... (lásd Getafe-Bayern)

stanmore 2008.04.23. 21:42:16

A kis libának mi a szerepe az M1-en?,mert 3 kommentátor,azt egyet se tesz ki.

stanmore 2008.04.23. 21:43:42

A Chelsea lesz a befutó.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.23. 21:44:24

Bár nagyon nem vagyok Barca drukker, de ez sima ütközés volt. Köze nem volt 11-hez, mivel C legalább annyira lökött.

Z-o-g 2008.04.23. 21:46:25

chisslord
Megint jössz a tegnapi "ótvarfocival" itt meg shots on target 1 - 0...
Divat vagy.

Dzsúd Horse 2008.04.23. 22:10:52

Ha nincs is sok helyzet, de bőven látszik, hogy Messi mennyivel jobb játékos, mint CR. Szerintem. Kérem kapcsolja ki...

stanmore 2008.04.23. 22:34:46

A tegnapi meccs jobb volt.

rexford 2008.04.23. 22:35:48

Ínyencek, hogy tetszett a meccs?

Sladin 2008.04.23. 22:36:31

stanmore: liverpool drukker vagyok, de szörnyűnek tartom, hogy igazad van, mert a pool az "anti"foci királya, de ma mu majdnem trónfosztott...

chisslord 2008.04.23. 22:36:46

hát ez a meccs... na jó, inkább nem is mondok semmit, nehogy "divat" legyek:P úgyis ugyan azt láttátok mint én.

schurrer 2008.04.23. 22:37:10

Na ennyit a két fantasztikus csatársorról...mennyi gólt is lőttek, szerintem kevesebbet mint Riise egymaga...

pocak 2008.04.23. 22:38:28

Bréking nyúz
A Liverpool honlapján a "ki menjen föl legközelebb a tarcsiból" szavazáson Németh Krisztián bőven vezet (és még Simon Andrásnak is van 2 szavazata).
www.liverpoolfc.tv/interact/results/ballot_results.php3?ballot_id=1309&answer_id=17472

chisslord 2008.04.23. 22:39:09

mégsem bírom megálni, hogy mint jóérzésű focikedvelő ne fejezzem ki azon vágyamat, h az MU edzői stábján minimum 50 botütést elhelyezzek. Ennél kevesebbért is akasztottak már embert.

azt azért nem gondoltam volna, h kifut csapat úgy BL elődöntőre, hogy nem kell neki a labda.

BruceWayne 2008.04.23. 22:42:15

hát bárki bármit mond, ez jó meccs volt, köszönhetően a Barcának, akik ma FOCIZTAK, sajnos a játék egyetlen eleme hiányzott ma, a gól, viszont én megdícsérem a Barcát a mai mutatott játékért, szerintem megérdemlik... a Mu-t nem igazán, színtiszta "célfocit" (nem)játszottak, hogy ezzel a divatos szóval éljek...

d3vnull 2008.04.23. 22:43:24

a célfoci az lett volna, ha náluk van a labda, de tartják, védekeznek szerintem...

stanmore 2008.04.23. 22:43:41

jót tett volna a meccsnek,ha Ronaldo belövi a 11-est,mert ennél szarabb nem lehetett volna. Szegény Puskás 4 góljai a Bl döntőben ,meg akármikor,mert egy igazi csatár az nemcsak ilyen impotensen tilitolizik mint ezek a Barcások.egyébként Henryt én kezdettem volna,mert az legalább kapura veszélyes:mindíg ez volt a latin futbal betegsége,amit pl ez a szegény Ilieszta produkált,hogy végig triblizi a meccset ,de gólt estig nem képes rúgni.A végén már csak a szabadrúgásokra játszott rá.

MUfanatic 2008.04.23. 22:44:29

Egy pozitívum szűrhető le ebből a meccsből:
Vida nélkül is működik a védelem!
Miért kell mindig a szezon végére elfogynunk?
Miért kell először kb a 75 percben cserélnünk?
Néha nem értem Fergiet...
Tavaly a Milan meccset is 11 emberrel játszottuk le végig, bár akkor sérülés hullám volt...
No sebaj, vegyük úgy, hogy
a, altattunk és majd az OT--n 3 ide
b, rápihentünk a Chelseare, hogy ellenük lehessünk bajnokok Tongue
Tudom, elfogult vok, nem objektív, bár inkább csak reménykedem, hogy így volt
Bár utálom, amikor ilyeneket belemagyaráznak, egy focista minden meccset meg akar nyerni, max nem sikerül...

Gotama 2008.04.23. 22:45:40

Inkább 3 olaszt az elődöntőkbe...
Erről a lendületes angol támadófociról inkább nem mondanék semmit. ronaldo nem gyengén volt útálatra méltó ma (is)

stanmore 2008.04.23. 22:47:19

Más lesz a visszavágó,szerintem a Barca péppé lesz verve.

Romanista 2008.04.23. 22:47:27

a Manchester simán tudja hozni a szebb napjait élő Celticet pusztán 15-20millióval többért per kopf.
ez nem is olasz foci volt lásd d3vnull írását.

MUfanatic 2008.04.23. 22:52:05

Egyszer szarul játszik a MU és megtalálják rögtön...
Jók vagytok, komolyan! :D

realm 2008.04.23. 22:52:46

A két elődöntőt elnézve ilyenkor adok hálát az égnek, hogy szerencsére nincs (még) Európai Szuperliga. 30 akárhány ilyen agyontaktikázott meccset látnánk. Sebaj legalább a tippmixem bejött..

Két azonos képességű csapat találkozott ma, igazából komoly helyzet sem adódott, Ronaldo kihagyott büntetője meg könnyen megbosszulhatja magát.

Fergusont viszont nem értem mit akart kihozni ebből a meccsből. Rooney-val (aki szinte jobbhátvédet játszott), és Tevezzel védekezett, miközben ott ült Anderson a padon.
A visszavágó remélem jobb lesz.

BruceWayne 2008.04.23. 22:54:45

nem játszott ma szarul a MU. csak egyszerűen nem játszottak. a lényeg az volt hogy ne kapjanak gólt. romába is majdnem ugyanezt játszották csak ott találtak két gólt :-)
amúgy a liverpool szurkolók látom élvezték a mai meccset :-)

Atyus 2008.04.23. 22:56:21

Ez a 0:0 a Barcának jobb...

schurrer 2008.04.23. 23:05:24

én élveztem chelsea drukkerként, mert amit itt láttam, az meggyőzött, hogy szombaton és majd remélhetőleg a BL döntőben bőven lesz esélyünk...

BruceWayne 2008.04.23. 23:07:02

azért azt nem tudom megállni hogy a nap Vitár Róbert-díjas kommentjére ne reagáljak:
"egyébként, ha az ominózus bl-döntőn nincs két bírói tévedés a monaco kárára, murinho most a vitoria setubalt edzené, és azt se tudnád ki a faszom az." by szferi
gratulálok, a díjat átadja Világi Péter

GGG77 2008.04.23. 23:09:45

Akkor én itt most asszem abbahagytam az idei BL szezon nézését. A MU-Barcanak még van esélye, de én olyan meccset, amelyben a Liverpool vagy a Chelsea az egyik csapat nem vagyok hajlandó a következő években megnézni.

GGG77 2008.04.23. 23:12:23

"schurrer 2008.04.23. 23:05:24
én élveztem chelsea drukkerként, mert amit itt láttam, az meggyőzött, hogy szombaton és majd remélhetőleg a BL döntőben bőven lesz esélyünk..."

Te tényleg elhiszed ezt? A Chelsea a BÜDÖS ÉLETBEN nem nyeri meg a BL-t, ahhoz valami elképesztő mázli kell, még a Liverpool 2006-ös győzelménél is nagyobb. Ez a Chelsea egy semmi. Van egy megalomán bünöző tulajdonosa, aki nyomja bele a lét, de ez kevés...

GGG77 2008.04.23. 23:13:27

"Liverpool 2006-ös"

Természetesen 2005-ös.

schurrer 2008.04.23. 23:14:05

GGG77 ezt már a sorsolásnál is tudhattad volna, nem tudom mit kell itt kárognod, akkor ne nézd, játsszál ps3-on a két kedvenc csapatoddal egyet azt örüljél...

rexford 2008.04.23. 23:14:06

GGG77, hiányozni fogsz.

BruceWayne 2008.04.23. 23:15:14

GGG7: egy Michael "Terminátor" Essiennel és egy teljes értékű Drogbával a kezdőben majd meglátod....

schurrer 2008.04.23. 23:15:52

Amit meg utána írtál, azzal inkább nem is foglalkozom, téged minősít, gratulálok, tényleg

realm 2008.04.23. 23:21:21

Ja még valami: Park tényleg csak az ázsiai reklámpiac meghódítása miatt volt a pályán, mert nem sokat csinált egész végig. Ezt a szintet talán még Fletcher is hozná, ami pedig már nagy szó...

nasteey 2008.04.23. 23:29:16

stanmore, arcból vissza lehet venni, ez a péppé verés szöveg volt tálalva ma estig is. Aztán az öltözőben kaptatok egy képet, hogy mivel is játsszák ezt a játékot. Odakint minden gólunk duplán számít majd, és egyet csak találunk...

BruceWayne 2008.04.23. 23:30:24

Ilhan: ma kb az egész MU ezt a szintet hozta, nem értem mi ez a kétarcúság, otthon a Pl-ben parádéznak, idegenben a Bl-ben meg még Tevez és Rooney is szakmunkásbajuszt növeszt a meccsre és hátratakarodik a saját térfelére 90 percre :-)

gyáva foci volt ez, bár a célját elérte tulajdonképp.
én azt hittem a Barca nem nagyon tudja majd átjátszani Mu-falat, de hát ez elég sokszor sikerült, sajnos gól nem lett belőle de legalább hajtott a csapat és tetszetősen játszott... Barca szimpatizánsként nekem tetszett a mai meccs, hazai részről mindenképp élvezhető volt a játék.

Asidotus 2008.04.23. 23:31:18

A Mu mai prdoukciója totális anti-foci volt, félsikerrel.
Szerintem szegény Spalletti már megbánta, hogy leolaszozta a Mu-t, mert egy olasz csapat ilyenkor azért bekotor egy bólt, és nyer.
A Barca töketlen támadójátékot produkált, mintha nem akartak volna gólt lőni, csak tologatták a labdát. Igencsak hiányzott Ronaldinho klasszisa, aki ebbe a sokérintős passzba beleteszti a váratlan megoldásokat, zseniális lövéseket, mert így a manchesteriek ki tudták számolni, hogy mit akarnak Eto'o-ék.
De hogy Ferguson mit akart? Mintha Ronaldo belőtte volna a tizenegyest, úgy játszották végig a meccset. Támadójáték hol volt?
Ha az Old Traffordon talál egy-két gólt a Barca, akkor aztán majd kapaszkodhatnak. Az utóbbi 4 meccsén 4 gólt lőtt a Barca. Reálisan gondolkodva, vajon meddig tart ki a bénázásuk, egy Eto'o, Messi, Krikic, Henry, stb vajon meddig tudja visszatratani a góllövést? Ha drukkolnék a Manchesternek, akkor félnék, hogy pont a visszavágón szakad ki belőlük, lásd a 3:0-ás Milan elleni elődöntő visszavágót, ahová előnnyel utaztak.

BruceWayne 2008.04.23. 23:32:45

nasteey: hát k*rva nehéz lesz,gondolom a MU lényegesen offenzívabb lesz... de én bizakodó vagyok, mert ma is megmutatta a csapat amit régóta vártunk és van valamennyi esélyünk a visszavágón is...
Viszont muszáj megjegyezni hogy ezt a Bojan gyereket itt még nem kéne erőltetni, ez kiderült ma is

drosiii 2008.04.23. 23:34:15

nem duplán, csak n+1et. amugy kerdes hogy kinek mire eleg ez az eredmeny. gondolom a manu jobban fog jatszani a visszavagon. barcat meg nem tudom. barca szebben jatszott ma, es (emiatt is) felesleges a mi lett volna ha kerdes. azt hiszem manu-n elegge erzodott anderson es vidic hianya. vidic helyen miert nem piquet jatszott? mert igy eleg vicces volt a csapatfelallas...

drosiii 2008.04.23. 23:44:33

a masik meg hogy remenykedek, mert a manu mar legalabb 5 (6, ha a romai meccset is beleveszem) meccse hullamvolgyben van es epp ideje kilabalni. ha a cselzitől kikapnak es minden hatralevo meccsüket nyerik, az nekem bőven elég (=

nasteey 2008.04.23. 23:47:29

Nem tudom, mennyire lesz offenzívabb a MU. Elvégre otthon játsszanak, de pont úgy félnek a Messi - Henry - Eto'o triótól, mint mi a Ronaldo - Rooney - Tevez hármastól. És mondom mégegyszer, nekik nagyobb szívás, ha mi találunk gólt. Én szeretnék egy 3-3-as döntetlent. :P

pepe11 2008.04.24. 00:40:33

A ManUnak majdnem sikerült alulmúlnia a tavalyi milan oi visszavágon mutatott teljesitményét. Ilyen vérszegény, béna produkciót még nem láttam tőlük ebben a szezonban. Ez nem anitfoci volt. Ezt nem lehetett focinak nevezni. Nem hiszem hogy szándékosan lettek volna ilyen szerencsétlenek.A védekezést nagyon jól megoldották, na de utána...ha már két jó passzt tudtak produkálni az csoda volt, rugdosták a labdát össze vissza általában rögtön az ellenfélhez. Anderson nagyon hiányzott középről. Remélem a srácok összekapják magukat a hétvégére meg a jövő hétre és elkápráztatnak minket...ennél végülis csak jobb jöhet:)
GO MANU!!!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.24. 01:25:38

Ezt csak most olvasom:
"A meccs valóban szar volt, amit az is jelez, hogy át-átkapcsoltam a Ding-Fu snooker meccsre, pedig mindkét játékost rühellem." by Walmer

Dettó! :-))

Bezzeg ma nem bírtam elkapcsolni, hiába játszott Doherty. A legrosszabb Barca is van olyan jó, mint a legjobb MU.
:-P

szferi 2008.04.24. 12:39:30

Nerazzuri, ha valaki minden vereség, elbaszott meccs meg szezon után csak az ellenfél szerencséjéről, meg csalásról tud zagyválni, annak milyen díj jár?

Ja, adnak neki egy bajnoki címet, majd' elfelejtettem. csináld csak továbbra is, hasznos.

bag 2008.04.24. 19:56:08

így van!
nerazzurri egy nagyképű k@@@@g

BruceWayne 2008.04.24. 21:56:07

szferi: te legutóbb a José Mourinho-s véleménnyílvánításoddal adtál hű képet értelmi képességeidről és hozzáértésedről, így ezek után nem hinném hogy még neked kéne itt okoskodni... :-)
bag: neked meg csak idézet egy filmből, remélem láttad: "Leköpnélek, de koszos lesz a nyálam..."
üdv.

halareaal 2008.04.24. 22:03:48

"Odakint minden gólunk duplán számít majd, és egyet csak találunk..."
ez ilyen általános közhely, igazából csak 1 idegenbeli számít duplának. nagyon kíváncsi vok, h a Barca hogy tud játszani az OT-on, ott is többet lesz náluk a labda az biztos, és lehet, hogy a MU megint elfárad a legvégére a szezonnak, akkor meg onnantól már a Barca nyeri a BL-t.

halareaal 2008.04.24. 22:04:45

Mourinho meg nagy edző, nem is értem hogy lehet ezt elvitatni, smemilyen érv nincs ezellen.

BruceWayne 2008.04.24. 22:13:59

halar.: és ez hogy tetszik: "a labda gömbölyű". :-D
igazából bármi lehet, de tény hogy a MU az esélyesebb. otthon játszanak, ha a saját játékukat érvényesíteni tudják, hát akkor kapkodhatják majd magukat a Barca játékosok.
Mindenesetre illene Henryt kezdetni, talán több esélyünk lenne mint Bojannal /az aduászunk Eidur lesz, érzem, mint liverpoolban, csak ott későn rakta be Frank/
kiváncsi leszek hogy áll ki hétvégén a MU, a Barca ugyanis megtehetné hogy B csapatot játszat, olyan mindegy már.

BruceWayne 2008.04.24. 22:29:53

Látta valaki a mai NS-ben a képet a pool-chelsearől? zseniális, pont tökéletes lenne a következő Rosharch-tesztnek

bag 2008.04.25. 18:32:01

nerazzuri:
ismét ékes biznítékaát adtad miért tartunk egy szánalmas
k@@@@g-nek
életedben nem fociztál öreg, szerintem tesiből is felmentetett apuci...

rexford 2008.04.25. 19:10:56

Bag, rossz passzban vagy?

BruceWayne 2008.04.25. 19:17:23

mr nagypályás bag: mutti? jól van? gyógyszer? elgurult? egyéb probléma esetleg? add ki egyszerre, beléd ne szoruljon...

ja és nem bizniszelek tékával, nem tudom miről beszélsz, viszont rúgtam már párszor egyeneset a labdába, persze ha te a pályán lennél én még a lelátóra se mernék felülni.... további szép napot

bag 2008.04.25. 19:17:46

nem, csak unom a finomlelkű futbalsznobokat, akik ugyan a labdával játszani nem tudnak, az eszüket visznt annál inkább szeretnék.
mi lenne jó ezeknek, most komolyan?

BruceWayne 2008.04.25. 19:22:54

kedves bug /inkább így irom, mivel ez is "hibát" jelent, olyat amilyen te is vagy ezen az oldalom/, elmondanám hogy elég sokat sportoltam focit is meg mást is, több mint egy évtizeden át, képzeld, még klubcsapatban is játszottam, persze ezt te biztosan jobban tudod mint én, valószínüleg a tesitanárom vagy az edzőm voltál, ja, nem is az nem lehet, téged biztos nem vettek fel a testnevelésire azért vagy ilyen frusztrált.... na ennyi személyeskedés elég is volt mára, koncentrálj inkább a csapatodra.

bag 2008.04.25. 19:28:39

Mivan, fáj ha néha valaki ellentmond neked.
Látod itt a hiba a te készülékedben. Képtelen vagy vitázni csak sértegetni.
Nem a tiéd ez a fórum, a vélemény szabad.
A hozzánemértésed sajnos már kritikus határt ért el alulról.
fröcsögj csak tovább és nézz a tükörbe

halareaal 2008.04.25. 19:40:32

"akik ugyan a labdával játszani nem tudnak, az eszüket visznt annál inkább szeretnék.
mi lenne jó ezeknek, most komolyan?"

bag, ez az oldal a vélemény nyilvánításról szól, mivel a neten a focit csak kitárgyalni tudjuk, játszani kevésbé. ha nincs kedved elméleti szinten beszélni róla, miért vagy itt?

bag 2008.04.25. 19:57:54

mert a sok elméleti "focista" már fajdalmas.
persze gól kell és látványos játék, de könyörgöm mért kell állandóan a Poolt szidni?
Talán mert az általatok favorizált csapatok (nem vitatom, lehetnek jók), soha de soha nem fognak a BL döntő közelébe sem kerülni.
A Pool csak annyiban tehet erről,h néha jól kiveri őket, mintmár annyiszor.

BruceWayne 2008.04.25. 21:30:27

bug akkor verd ki te is jól, hátha attól lenyugszol

habitang · www.nst.blog.hu 2008.04.25. 21:40:37

Nera,

bagot kimedráltuk és kitiltottuk egy másik kommentjéért. Nem belerúgni, amikor nem tud válaszolni, köszi!

BruceWayne 2008.04.25. 22:01:49

"habitang: Nera, bagot kimedráltuk és kitiltottuk egy másik kommentjéért. Nem belerúgni, amikor nem tud vála... (2008.04.25. 21:40)" meg tudom érteni, már akartam is írni hogy ha így folytatja tovább repüni fog mint a sz*ros gatya, látom a moderátorok éberen örködnek, helyes :-)
innentől már csakis a focin a hangsúly

ZenZo 2008.04.26. 08:38:28

Ha esetleg lehet ajánlani is esetleg a Rosharch teszthez képet, íme:
static.nso.hu/db/04/32/d000564325c13676a9cc0.jpg

ez igen kifejező :) (Nera, te is erre gondoltál?)

BruceWayne 2008.04.26. 12:16:01

á, ez is nagyon jó de nem. majd feltöltöm

ZenZo 2008.04.26. 12:33:36

egyébként most, hogy már elvétve ismét vannak PL posztok, a nemsokára kezdődő rangadó is megért volna pár szót :) reméljük a legjobbakat, Go Chels'!!!
süti beállítások módosítása