Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Liverpol - Chelsea - tragikomédia három felvonásban

2008.04.23. 09:00 heinrich

Hát, ez meg mi volt. Annyira költői a kérdés, még a kérdőjelet is lespóroljuk. Lássuk a definíciót: a tragikomédia a tragédia és a komédia tulajdonságait egyesítő drámai műfaj, amelyben a hős szubjektív tragédiája objektíve komédiának hat és nem zárul katasztrófával, (...) vagy ahol komikus szereplőket ér tragikus vég. Ugyanez másképp: Liverpool – Chelsea 1-1. Pedig titkon reménykedtünk, bíztunk a csodában. Ebben a versenyszámban magyar focidrukkernél nincs avatottabb szaktekintély, de mint rendszerint, az élet megintcsak beintett.

Láttunk már ennél klasszissal kutyább meccset is (vajon kiktől), unalmas vagdalkozást, kilátástalan földharcot, de egyikre sem volt ráírva, hogy BL elődöntő – biztos ettől is ilyen szomorú ez az egész. Ráadásul ez nem is a klasszikusan szar meccs volt, sokkal inkább egy groteszk, műfajilag besorolhatatlan üvöltő kérdőjel. Hajdúbének volt igaza. A játék tobzódott az érthetetlen megoldásoktól. Torres, számára ziccernek mondható helyzeteket kapkod el gyámoltalanul, Joe Cole sípcsonttal próbálja levenni/kapura tenni a labdát (ki tudja, mi volt a terv), a tulajdonképpen megbízható Ferreira&Carvalho páros Fernando Couto szellemét varázsolja elénk, de a legszembetűnőbb, a mindenkit magával ragadó kapkodás és fejetlenség. 22 játékos rohangál az ötletszerűen püfölt labda után, mintha az lenne a mottó, hogy nem baj, ha labdát veszítünk, csak jó messze a kaputól. Mintha mindenki rettegne a labdától, nincs más vágyuk, mint a lehető leggyorsabban megszabadulni a beste jószágtól. A kombinatív játék tabu, cselezni tilos, átlőni bűn. Mintha kölyökkupán lenne az ember, és a vonal mellett sikoltozó anyukák és vörös fejű, izzadó apukák kereszttüzében stresszelő, ijedt gyerkőcök csaptak volna össze tegnap.

A Chelsea kezdte jobban a meccset, vagy inkább mondjuk azt, hogy a kékek többször vágják előre Drogba felé a labdát, mint a túloldal, az első igazi helyzet mégis Torres előtt adódik, de bepánikol. A túloldalon Carragher jubilál, fél óra alatt huszadszor szereli Drogbát, Drogba huszadszor néz az égre. Ám a következő alkalomra már nem esküszünk. Lampard végre megébred a szendergésből, fáintos labdát tesz Didier elé, aki valóban kézi rásegítéssel lopja magát Carragher elé (de ezt már tíz éve nem fújják le), mikor össznépi hentergéssé változik a helyzet, labda balra el, Salamon bíró nagyvonalúan tovább, klubszimpátia szerinti megnyilvánulások (#1). A Chelsea-nél egyedül a méltatlanul mellőzött Maloudának vannak sejtései, merre is van az ellen kapuja, a Liverpoolnál Kuyt jut hasonló felismerésre (az milyen meccs, melyen a mezőny toronymagasan legjobb teljesítményét nyújtó játékosa Dirk Kuyt?), de leszegett fejű rohamoknál tovább egyikük sem jut. Néhány szöglet, pár semmitmondó szabadrúgás – ennyi az első félidő. Azaz dehogy. Lampard második labdaérintése végzetesnek bizonyul, Kuyt fúriaként kigyötri belőle a labdát, ami Magic Mascerano elé kerül, aki azonnal ezerdarabos puzzle-vé változtatja azt. Az egyik darabka épp Kuyt elé pattan vissza, és estében a kirepülő Cech alatt, és a szintén zavaró-repüléssel próbálkozó Makalele mellett, még épp be tudja tenni. Nincs jobb lövés, mint a rossz lövés. Azt, hogy a gól előtt a támadás vonalában kelebóláló Babel lesen volt-e, illetve megzavart-e bárkit, szintén a klubszimpátia fogja eldönteni. Papíron szabályos volt.

A második félidőre mocskosul vártuk, hogy a gól jót tegyen a mérkőzésnek, de ezek a megátalkodott formák ugyanott folytatták. Jön előre a Liverpool, ahogy azt a sors a Liverpoolnak engedi, de Torres továbbra is rossz megoldásokat választva Cech-t avatja a Chelsea legjobbjává, mellette Alonso ás Babel kézmeleg próbálkozásait figyelhetjük. És ekkor, mikor a Chelsea-n már csak a Jóisten segíthet, a Jóisten közbelép. F. Aurélio belesérül egy ártalmatlan mozgássorba, micsoda szerencse, hogy tökéletes helyettes érkezhet Riise formájában...

A meccs pörög koslat tovább, a Chelsea-nek most kellene elővenni a Mourinho érát jellemző kései csapásokat. De ezúttal Terry nem jelentkezik izomfejessel, Drogba továbbra sem képes egy az egyben zavart kelteni, Lampard bombával már elő sem merünk hozakodni, Ballack meg menjen vissza Münchenbe.

Már javában zaklik a hosszabbítás, annak is a legvége, mikor kiteljesedik a dráma, mikor komikus szereplőnk tragikus véget ér. Az éppen a bal lábán támaszkodó izomgolyó kevésbé erős oldalával, azaz fejjel próbált megoldani egy beadást, végül beöntés lett belőle – egészen valószínűtlen öngól, a Liverpool drukkerek pedig elővehetik Riise Manchester elleni giganto bombája kapcsán kreált dalukat:


Joooohn Arne Riiise, I wanna knooow, how you scored that goal?

Lássuk a tanulságokat. A tragikomédia szabályainak megfelelően egyik fél sem könyvelhet el katasztrófát, mindazonáltal az a csapat, amelyik minden helyzetből képes megjátszani a saját térfelén időző balhátvédet (lásd még: Liverpool), az nem érdemel BL döntőt, viszont az a csapat, aki még erre sem képes (lásd még: Chelsea), az pláne nem. És különösen mi, nagybetűs Szurkolók, lelkes amatőrök, koca-meccsnézők, legfőképpen mi nem érdemeljük meg, hogy bármelyik csapat is a döntőbe, vagy annak közelébe jusson.

Jobbára bízhatunk abban, hogy a történelem ciklikusan ismétli önmagát, melynek villámszerű bekövetkezte esetén ma a Valdez – Oleguer, Puyol, Abidal – Xavi, Iniesta – Messi, Eto’o, Ronaldinho, Henry, Krkic kezdő tizenegy lép pályára.

239 komment · 2 trackback

Címkék: chelsea liverpool h összefoglaló bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr68438053

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ccna training 2019.04.27. 00:57:59

Szégyenkormány - Konzervatórium

Trackback: ccna course london weekend price 2019.03.24. 19:33:20

Die Youngtimer und ich - Nur ein alter Stern ist ein guter Stern

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stanmore 2008.04.23. 18:57:12

bag, gyalulás szempontjából semmit nem vethet a Chelsea szemére a Pool,mert ők legalább annyit gyalultak,sőt:mintha játszott volna egy "finom " Mascerano is pl.

stanmore 2008.04.23. 18:58:44

szferi,igen de ő nem következetesen hibázik,amiből látszik ,hogy csak elütés.

simon 2008.04.23. 18:59:48

Kedves nyelvművelő szferi!

Direkt nem irok helyesen itt.
És Corwin kezdte ezt az írás dolgot.Én csak reagáltam arra h ő sem ír kifogástalanul ahogy én sem.

bag 2008.04.23. 19:02:14

volt durvaság bőven, főleg az oroszok részéről. Ököllel ütni tahóság, nem bünteni mlg nagyobb.

Reggelig sem kaptunk volna gólt ha nincs JAR. de volt, és mostmár így kell nyerni odaát.
Szerintem a special one ellen nehezebb lenne, meglátjuk.

stanmore 2008.04.23. 19:05:10

benitez meg szerintem lehet ,hogy jó edző,a fene tudja,hogy más mit hozna ki ugyanezekből,dehogy egyébként hülye az biztos.most eltekintve attól ,ahogy a szart rágja a hosszabbítással,meg Riisével,ahogy irogat mint Tolsztoj,azon ki kell feküdni.Ráadásul ha ez a zseni edző esetleg nem cseréli be ,hanem berakja a kezdőbe Riisét ,aki nek van ideje bemelegedni,akkor nincs az öngól.

Corwin 2008.04.23. 19:06:32

stanmore: én még mindig azt mondom, ezt a bíró rontotta el. Mehet a kemény játék, de a tegnapi nem az volt - Mindkét csapatban ki kellett volna osztani egy-két sárgát, aztán megkomolyodtak volna a fiúk.
Fargták Torrest rendesen, Drogbát is, a többieket is - ja, hogyha engedi a bíró. Egy kézen meg lehet számolni azokat a védőket, akik ilyenkor nem igyekszenek "tekintélyt parancsoló belépővel" (ezt hogy utálom:-) ) elvenni a csatárok/középpályások kedvét a driblizéstől.
Mondom ezt úgy, hogy Pool szurkoló vagyok, és szívből rühhellem a színészkedést. Egyik sem jó, és jelenleg a bírón múlik nagyrészt, hogy megtalálja-e a középutat. Ha igen, akkor lehet remek a meccs. Ha nem - akkor jóval kisebb az esély. Vagy landolási bemutató lesz belőle, vagy szabad favágás, de csak elvétve igazi játék.:(

stanmore 2008.04.23. 19:14:05

Határozatlan volt a bíró az igaz ,de láttam már rosszabbat is.A legfontosabb,hogy nem húzott egy oldalra,és nem nyúlt bele a meccsbe döntően.Megadhatta volna Drogbának a 11-est is,és Ballack ellen is.Érvényteleníthette volna a Pool gólját ill. elöbb lefújhatta volna a meccset.Ezért ha reálisan nézzük,az eredmény nincs eltorzítva.egyik csapat sem volt egyértelműen jobb.

bag 2008.04.23. 19:14:57

egyébként ha valaki elfelejtette volna a BL döntő volt a tét, nem a háztömb körüli kupa..

színvonalról nem lehet szó, eredmény mindenekelőtt!

stanmore 2008.04.23. 19:18:13

Bag ,teljesen igaz,akönyökömön jön ki ez a hülye fanyalgó sznob duma,ami a cikk alapfelvetése.Én speciel nem untam egyáltalán.

bag 2008.04.23. 19:22:31

én sem, kitűnően szórakoztam és örülök, h két ilyen jól felkészült csapat küzdelmét láthattam, érdekes lesz a visszavágó is, remélem Pool sikerrel, de ha nem jön össze, istenem...
más idáig sem jutott el.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.23. 19:25:40

A Pool szerintem is jól játszott. A Chelsea viszont embertelen dögunalom (egyébként már Mourinhóval is az volt szvsz).

Ez az eredmény majdnem olyan igazságtalan volt, mint a Getafe-Bayern 3-3.

stanmore 2008.04.23. 19:32:21

csöncsön,itt is kettőn áll a vásár,olyan nincs hogy az egyik ugyanazon a meccsen jó,a másik meg unalmas.Némi szurkolói elfogultságra utalhat egy ilyen vélemény.

bag 2008.04.23. 19:33:20

igen, sajnos észrevehető némi tendencia a Poolt érintő indítópostok jegyzőinél, és hát bizony sokan érzik Mourinhonak magukat, szerény képességeiket szakszavak hangoztatásával és durva ostobaságok makacs ismételgétésével leplezve.

stanmore 2008.04.23. 19:34:55

csak nem keresnek olyan jól vele:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.23. 19:35:05

Elfogadom, elfogult vagyok.
Egyébként (írtam már?) gyűlölöm az angol focit, és forca Barca!

De ez a Liverpool most tetszik nekem. No nem mint Liverpool, hanem mint egy futballozó csapat, amely képes háromszögezni, helyzeteket kialakítani, gólt lőni. A Chelsea e három dolog egyikére sem volt képes tegnap...

stanmore 2008.04.23. 19:39:08

Csöncsön,akkor inkább ajánlom figyelmedbe az Arsenált v. még az MU-t is inkább,ha focizó angolokat akarsz látni.
A Barcanak meg inkább a füstje nagyobb régóta,nem beszélve a latinos szinészkedéseikről,ami ellenszenves.

bag 2008.04.23. 19:42:34

próbált volna valaki a fénykorát élő Puhl-nál színészkedni, és fetrengeni. ez csak mostanánban divat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.23. 19:49:35

Ez a "Barcának a füstje nagyobb" azoknak a szövege, akik nem láttak idén Barcelona-meccset, csak az eredményekről értesültek.

Az Espanyol elleni 0-0-nál 68-32% volt a labdabirtoklási arány (ez egyébként Barca-átlag a BL-ben is, olyan csapatok ellen, mint Lyon, Celtic stb.), és a gólhelyzetek alapján simán lehetett volna 5-0 is.

De nem ez a lényeg, hanem a játék. Láttál te már Barca-játékost céltalanul (be a sűrűbe) fölívelgetni a labdát? Verekedni a védővel? Ugye, hogy nem.

No de, nem akarok én itt hitvitát, elismerem, hogy nagyon jó ez a mai ManU, és a mostani párharcban legalább 50% esélye van a döntőre.

bag 2008.04.23. 19:54:18

Szoros meccsen CR góllal nyer a MU.
Bár, ha a Barcás sztárok végre megrázzák magukat...

badblood 2008.04.23. 20:06:43

Corwin

Kössz a riszpektet :))

A drukkeres témának szerintem az a "titka", hogy nem elvakult fajta drukker vagyok (bár ritkán az is előfordul velem :)) ), hanem sokkal inkább kritikus.
Ha jól játszanak arról igazából nincs mit beszélni, ha meg szarul... na bumm... ők is csak emberek, nekik is lehet rossz napjuk, ők is tévedhetnek.

Egyébként gyűleletem nincs egyik csapat iránt sem, mindig a jobbik, esetleg a szerencsésebbik nyer.
Szerintem ez ilyen egyszerű(?) :))

zack 2008.04.23. 20:30:03

Szerény megfigyelés a tegnapi meccsehez. Úgy a 70. perctől többször előfordult, hogy valamelyik hátvéd vagy kapus a saját térfeléről belebikázott egy jó nagyot a labdába amit az ellenfél kapusa szépen megfogott aztán kézből ő is belerúgott egy jó nagyot így a labda visszakerült a feladóhoz. Tény, hogy így gyorsan át lehet játszani a középpályát, de valahogy értelmetlennek tűnt. Meg haszontalannak is. A Liverpool, ha jó napot fog ki tud nagyon színesen látványosan játszani, (ahogy Angliában a ManU, az Arsenal néha a Tottenham meg az Everton is) de a Chelsea-től ilyet még nem láttam. Az tényleg robot foci.

crouchy 2008.04.23. 20:34:24

amúgy a chelsea tényleg elég szar volt, dehát lampard oda nagyon kell, neki meg most gondolom máshol járt az esze.. Na mind1. a bírókat meg kár szidni, mostanában már az összes szar. ez tegnap azt hitte magáról szerintem hogy nádirigó úgy szétfügyülte a meccset, de csomó tahóságot meg elengedett. de, mintmár mondta valaki legalább nem csinált nagyon nagy marhaságot az egyik oldalon se. na ennyit akartam még. Go reds! Ma meg a Barcának fogok szurkolni(úristen!)

szferi 2008.04.23. 20:37:17

crouchy, szégyellheted magad! :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.23. 20:45:37

Vicces volt Ferdinandot, meg Xavit egymással szemben látni pénzfeldobáskor, mint Dávid és Góliát. :)

crouchy 2008.04.23. 20:47:57

jááááááááááááááh!:):):):):)

chisslord 2008.04.23. 20:51:04

nagyon rosszul járt a barca ezzel a kihagyott tizenegyessel. most a c.ronaldo gyerek vág nekik vagy 3at bánatában :D

retroflexus 2008.04.23. 21:07:04

"nagyon rosszul járt a barca ezzel a kihagyott tizenegyessel. most a c.ronaldo gyerek vág nekik vagy 3at bánatában :D "

A próféta szóljon belőled, ember!

stanmore 2008.04.23. 21:17:50

Namost mégegy tizenegyest nem mert ítélni a bíró,pedig ez is az volt,mert Ronaldót fellökték.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.04.23. 21:20:43

dehogy lökték. Feldobta magát, aztán jött a hiszti.

retroflexus 2008.04.23. 21:22:34

ja, mit is mondhatna erre egy arzenálos...Gallasnak meg 70 fölött van az iq-ja, mi?

stanmore 2008.04.23. 21:34:17

Hiszti az a kis Deco specialitása.Egyébként ezzel a játékkal semmi esélye a Barcának.Nem is értem ,hogy miért nem játszik bátrabbam az MU.

drosiii 2008.04.23. 21:34:46

peter135: a vedo oldalrol beleszallt. meg lehetett volna adni, de ha a mu kiesik, nem emiatt lesz.

chisslord 2008.04.23. 21:40:17

ezzel a játékkel egyik csapatnak sincs semmi esélye. ja, hogy a döntőben a még ennél is ótvarrabb focit játszó pool, vagy cselzi lesz az ellenfél? az más... úgy esetleg.

aki ezt az elődöntőt nyeri, már kaphatná is meg a bl serleget. ha a foci istene nem lenne az a vicces kedvű fószer aki egyébként... (lásd Getafe-Bayern)

stanmore 2008.04.23. 21:42:16

A kis libának mi a szerepe az M1-en?,mert 3 kommentátor,azt egyet se tesz ki.

stanmore 2008.04.23. 21:43:42

A Chelsea lesz a befutó.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.23. 21:44:24

Bár nagyon nem vagyok Barca drukker, de ez sima ütközés volt. Köze nem volt 11-hez, mivel C legalább annyira lökött.

Z-o-g 2008.04.23. 21:46:25

chisslord
Megint jössz a tegnapi "ótvarfocival" itt meg shots on target 1 - 0...
Divat vagy.

Dzsúd Horse 2008.04.23. 22:10:52

Ha nincs is sok helyzet, de bőven látszik, hogy Messi mennyivel jobb játékos, mint CR. Szerintem. Kérem kapcsolja ki...

stanmore 2008.04.23. 22:34:46

A tegnapi meccs jobb volt.

rexford 2008.04.23. 22:35:48

Ínyencek, hogy tetszett a meccs?

Sladin 2008.04.23. 22:36:31

stanmore: liverpool drukker vagyok, de szörnyűnek tartom, hogy igazad van, mert a pool az "anti"foci királya, de ma mu majdnem trónfosztott...

chisslord 2008.04.23. 22:36:46

hát ez a meccs... na jó, inkább nem is mondok semmit, nehogy "divat" legyek:P úgyis ugyan azt láttátok mint én.

schurrer 2008.04.23. 22:37:10

Na ennyit a két fantasztikus csatársorról...mennyi gólt is lőttek, szerintem kevesebbet mint Riise egymaga...

pocak 2008.04.23. 22:38:28

Bréking nyúz
A Liverpool honlapján a "ki menjen föl legközelebb a tarcsiból" szavazáson Németh Krisztián bőven vezet (és még Simon Andrásnak is van 2 szavazata).
www.liverpoolfc.tv/interact/results/ballot_results.php3?ballot_id=1309&answer_id=17472

chisslord 2008.04.23. 22:39:09

mégsem bírom megálni, hogy mint jóérzésű focikedvelő ne fejezzem ki azon vágyamat, h az MU edzői stábján minimum 50 botütést elhelyezzek. Ennél kevesebbért is akasztottak már embert.

azt azért nem gondoltam volna, h kifut csapat úgy BL elődöntőre, hogy nem kell neki a labda.

BruceWayne 2008.04.23. 22:42:15

hát bárki bármit mond, ez jó meccs volt, köszönhetően a Barcának, akik ma FOCIZTAK, sajnos a játék egyetlen eleme hiányzott ma, a gól, viszont én megdícsérem a Barcát a mai mutatott játékért, szerintem megérdemlik... a Mu-t nem igazán, színtiszta "célfocit" (nem)játszottak, hogy ezzel a divatos szóval éljek...

d3vnull 2008.04.23. 22:43:24

a célfoci az lett volna, ha náluk van a labda, de tartják, védekeznek szerintem...

stanmore 2008.04.23. 22:43:41

jót tett volna a meccsnek,ha Ronaldo belövi a 11-est,mert ennél szarabb nem lehetett volna. Szegény Puskás 4 góljai a Bl döntőben ,meg akármikor,mert egy igazi csatár az nemcsak ilyen impotensen tilitolizik mint ezek a Barcások.egyébként Henryt én kezdettem volna,mert az legalább kapura veszélyes:mindíg ez volt a latin futbal betegsége,amit pl ez a szegény Ilieszta produkált,hogy végig triblizi a meccset ,de gólt estig nem képes rúgni.A végén már csak a szabadrúgásokra játszott rá.

MUfanatic 2008.04.23. 22:44:29

Egy pozitívum szűrhető le ebből a meccsből:
Vida nélkül is működik a védelem!
Miért kell mindig a szezon végére elfogynunk?
Miért kell először kb a 75 percben cserélnünk?
Néha nem értem Fergiet...
Tavaly a Milan meccset is 11 emberrel játszottuk le végig, bár akkor sérülés hullám volt...
No sebaj, vegyük úgy, hogy
a, altattunk és majd az OT--n 3 ide
b, rápihentünk a Chelseare, hogy ellenük lehessünk bajnokok Tongue
Tudom, elfogult vok, nem objektív, bár inkább csak reménykedem, hogy így volt
Bár utálom, amikor ilyeneket belemagyaráznak, egy focista minden meccset meg akar nyerni, max nem sikerül...

Gotama 2008.04.23. 22:45:40

Inkább 3 olaszt az elődöntőkbe...
Erről a lendületes angol támadófociról inkább nem mondanék semmit. ronaldo nem gyengén volt útálatra méltó ma (is)

stanmore 2008.04.23. 22:47:19

Más lesz a visszavágó,szerintem a Barca péppé lesz verve.

Romanista 2008.04.23. 22:47:27

a Manchester simán tudja hozni a szebb napjait élő Celticet pusztán 15-20millióval többért per kopf.
ez nem is olasz foci volt lásd d3vnull írását.

MUfanatic 2008.04.23. 22:52:05

Egyszer szarul játszik a MU és megtalálják rögtön...
Jók vagytok, komolyan! :D

realm 2008.04.23. 22:52:46

A két elődöntőt elnézve ilyenkor adok hálát az égnek, hogy szerencsére nincs (még) Európai Szuperliga. 30 akárhány ilyen agyontaktikázott meccset látnánk. Sebaj legalább a tippmixem bejött..

Két azonos képességű csapat találkozott ma, igazából komoly helyzet sem adódott, Ronaldo kihagyott büntetője meg könnyen megbosszulhatja magát.

Fergusont viszont nem értem mit akart kihozni ebből a meccsből. Rooney-val (aki szinte jobbhátvédet játszott), és Tevezzel védekezett, miközben ott ült Anderson a padon.
A visszavágó remélem jobb lesz.

BruceWayne 2008.04.23. 22:54:45

nem játszott ma szarul a MU. csak egyszerűen nem játszottak. a lényeg az volt hogy ne kapjanak gólt. romába is majdnem ugyanezt játszották csak ott találtak két gólt :-)
amúgy a liverpool szurkolók látom élvezték a mai meccset :-)

Atyus 2008.04.23. 22:56:21

Ez a 0:0 a Barcának jobb...

schurrer 2008.04.23. 23:05:24

én élveztem chelsea drukkerként, mert amit itt láttam, az meggyőzött, hogy szombaton és majd remélhetőleg a BL döntőben bőven lesz esélyünk...

BruceWayne 2008.04.23. 23:07:02

azért azt nem tudom megállni hogy a nap Vitár Róbert-díjas kommentjére ne reagáljak:
"egyébként, ha az ominózus bl-döntőn nincs két bírói tévedés a monaco kárára, murinho most a vitoria setubalt edzené, és azt se tudnád ki a faszom az." by szferi
gratulálok, a díjat átadja Világi Péter

GGG77 2008.04.23. 23:09:45

Akkor én itt most asszem abbahagytam az idei BL szezon nézését. A MU-Barcanak még van esélye, de én olyan meccset, amelyben a Liverpool vagy a Chelsea az egyik csapat nem vagyok hajlandó a következő években megnézni.

GGG77 2008.04.23. 23:12:23

"schurrer 2008.04.23. 23:05:24
én élveztem chelsea drukkerként, mert amit itt láttam, az meggyőzött, hogy szombaton és majd remélhetőleg a BL döntőben bőven lesz esélyünk..."

Te tényleg elhiszed ezt? A Chelsea a BÜDÖS ÉLETBEN nem nyeri meg a BL-t, ahhoz valami elképesztő mázli kell, még a Liverpool 2006-ös győzelménél is nagyobb. Ez a Chelsea egy semmi. Van egy megalomán bünöző tulajdonosa, aki nyomja bele a lét, de ez kevés...

GGG77 2008.04.23. 23:13:27

"Liverpool 2006-ös"

Természetesen 2005-ös.

schurrer 2008.04.23. 23:14:05

GGG77 ezt már a sorsolásnál is tudhattad volna, nem tudom mit kell itt kárognod, akkor ne nézd, játsszál ps3-on a két kedvenc csapatoddal egyet azt örüljél...

rexford 2008.04.23. 23:14:06

GGG77, hiányozni fogsz.

BruceWayne 2008.04.23. 23:15:14

GGG7: egy Michael "Terminátor" Essiennel és egy teljes értékű Drogbával a kezdőben majd meglátod....

schurrer 2008.04.23. 23:15:52

Amit meg utána írtál, azzal inkább nem is foglalkozom, téged minősít, gratulálok, tényleg

realm 2008.04.23. 23:21:21

Ja még valami: Park tényleg csak az ázsiai reklámpiac meghódítása miatt volt a pályán, mert nem sokat csinált egész végig. Ezt a szintet talán még Fletcher is hozná, ami pedig már nagy szó...

nasteey 2008.04.23. 23:29:16

stanmore, arcból vissza lehet venni, ez a péppé verés szöveg volt tálalva ma estig is. Aztán az öltözőben kaptatok egy képet, hogy mivel is játsszák ezt a játékot. Odakint minden gólunk duplán számít majd, és egyet csak találunk...

BruceWayne 2008.04.23. 23:30:24

Ilhan: ma kb az egész MU ezt a szintet hozta, nem értem mi ez a kétarcúság, otthon a Pl-ben parádéznak, idegenben a Bl-ben meg még Tevez és Rooney is szakmunkásbajuszt növeszt a meccsre és hátratakarodik a saját térfelére 90 percre :-)

gyáva foci volt ez, bár a célját elérte tulajdonképp.
én azt hittem a Barca nem nagyon tudja majd átjátszani Mu-falat, de hát ez elég sokszor sikerült, sajnos gól nem lett belőle de legalább hajtott a csapat és tetszetősen játszott... Barca szimpatizánsként nekem tetszett a mai meccs, hazai részről mindenképp élvezhető volt a játék.

Asidotus 2008.04.23. 23:31:18

A Mu mai prdoukciója totális anti-foci volt, félsikerrel.
Szerintem szegény Spalletti már megbánta, hogy leolaszozta a Mu-t, mert egy olasz csapat ilyenkor azért bekotor egy bólt, és nyer.
A Barca töketlen támadójátékot produkált, mintha nem akartak volna gólt lőni, csak tologatták a labdát. Igencsak hiányzott Ronaldinho klasszisa, aki ebbe a sokérintős passzba beleteszti a váratlan megoldásokat, zseniális lövéseket, mert így a manchesteriek ki tudták számolni, hogy mit akarnak Eto'o-ék.
De hogy Ferguson mit akart? Mintha Ronaldo belőtte volna a tizenegyest, úgy játszották végig a meccset. Támadójáték hol volt?
Ha az Old Traffordon talál egy-két gólt a Barca, akkor aztán majd kapaszkodhatnak. Az utóbbi 4 meccsén 4 gólt lőtt a Barca. Reálisan gondolkodva, vajon meddig tart ki a bénázásuk, egy Eto'o, Messi, Krikic, Henry, stb vajon meddig tudja visszatratani a góllövést? Ha drukkolnék a Manchesternek, akkor félnék, hogy pont a visszavágón szakad ki belőlük, lásd a 3:0-ás Milan elleni elődöntő visszavágót, ahová előnnyel utaztak.

BruceWayne 2008.04.23. 23:32:45

nasteey: hát k*rva nehéz lesz,gondolom a MU lényegesen offenzívabb lesz... de én bizakodó vagyok, mert ma is megmutatta a csapat amit régóta vártunk és van valamennyi esélyünk a visszavágón is...
Viszont muszáj megjegyezni hogy ezt a Bojan gyereket itt még nem kéne erőltetni, ez kiderült ma is

drosiii 2008.04.23. 23:34:15

nem duplán, csak n+1et. amugy kerdes hogy kinek mire eleg ez az eredmeny. gondolom a manu jobban fog jatszani a visszavagon. barcat meg nem tudom. barca szebben jatszott ma, es (emiatt is) felesleges a mi lett volna ha kerdes. azt hiszem manu-n elegge erzodott anderson es vidic hianya. vidic helyen miert nem piquet jatszott? mert igy eleg vicces volt a csapatfelallas...

drosiii 2008.04.23. 23:44:33

a masik meg hogy remenykedek, mert a manu mar legalabb 5 (6, ha a romai meccset is beleveszem) meccse hullamvolgyben van es epp ideje kilabalni. ha a cselzitől kikapnak es minden hatralevo meccsüket nyerik, az nekem bőven elég (=

nasteey 2008.04.23. 23:47:29

Nem tudom, mennyire lesz offenzívabb a MU. Elvégre otthon játsszanak, de pont úgy félnek a Messi - Henry - Eto'o triótól, mint mi a Ronaldo - Rooney - Tevez hármastól. És mondom mégegyszer, nekik nagyobb szívás, ha mi találunk gólt. Én szeretnék egy 3-3-as döntetlent. :P

pepe11 2008.04.24. 00:40:33

A ManUnak majdnem sikerült alulmúlnia a tavalyi milan oi visszavágon mutatott teljesitményét. Ilyen vérszegény, béna produkciót még nem láttam tőlük ebben a szezonban. Ez nem anitfoci volt. Ezt nem lehetett focinak nevezni. Nem hiszem hogy szándékosan lettek volna ilyen szerencsétlenek.A védekezést nagyon jól megoldották, na de utána...ha már két jó passzt tudtak produkálni az csoda volt, rugdosták a labdát össze vissza általában rögtön az ellenfélhez. Anderson nagyon hiányzott középről. Remélem a srácok összekapják magukat a hétvégére meg a jövő hétre és elkápráztatnak minket...ennél végülis csak jobb jöhet:)
GO MANU!!!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.24. 01:25:38

Ezt csak most olvasom:
"A meccs valóban szar volt, amit az is jelez, hogy át-átkapcsoltam a Ding-Fu snooker meccsre, pedig mindkét játékost rühellem." by Walmer

Dettó! :-))

Bezzeg ma nem bírtam elkapcsolni, hiába játszott Doherty. A legrosszabb Barca is van olyan jó, mint a legjobb MU.
:-P

szferi 2008.04.24. 12:39:30

Nerazzuri, ha valaki minden vereség, elbaszott meccs meg szezon után csak az ellenfél szerencséjéről, meg csalásról tud zagyválni, annak milyen díj jár?

Ja, adnak neki egy bajnoki címet, majd' elfelejtettem. csináld csak továbbra is, hasznos.

bag 2008.04.24. 19:56:08

így van!
nerazzurri egy nagyképű k@@@@g

BruceWayne 2008.04.24. 21:56:07

szferi: te legutóbb a José Mourinho-s véleménnyílvánításoddal adtál hű képet értelmi képességeidről és hozzáértésedről, így ezek után nem hinném hogy még neked kéne itt okoskodni... :-)
bag: neked meg csak idézet egy filmből, remélem láttad: "Leköpnélek, de koszos lesz a nyálam..."
üdv.

halareaal 2008.04.24. 22:03:48

"Odakint minden gólunk duplán számít majd, és egyet csak találunk..."
ez ilyen általános közhely, igazából csak 1 idegenbeli számít duplának. nagyon kíváncsi vok, h a Barca hogy tud játszani az OT-on, ott is többet lesz náluk a labda az biztos, és lehet, hogy a MU megint elfárad a legvégére a szezonnak, akkor meg onnantól már a Barca nyeri a BL-t.

halareaal 2008.04.24. 22:04:45

Mourinho meg nagy edző, nem is értem hogy lehet ezt elvitatni, smemilyen érv nincs ezellen.

BruceWayne 2008.04.24. 22:13:59

halar.: és ez hogy tetszik: "a labda gömbölyű". :-D
igazából bármi lehet, de tény hogy a MU az esélyesebb. otthon játszanak, ha a saját játékukat érvényesíteni tudják, hát akkor kapkodhatják majd magukat a Barca játékosok.
Mindenesetre illene Henryt kezdetni, talán több esélyünk lenne mint Bojannal /az aduászunk Eidur lesz, érzem, mint liverpoolban, csak ott későn rakta be Frank/
kiváncsi leszek hogy áll ki hétvégén a MU, a Barca ugyanis megtehetné hogy B csapatot játszat, olyan mindegy már.

BruceWayne 2008.04.24. 22:29:53

Látta valaki a mai NS-ben a képet a pool-chelsearől? zseniális, pont tökéletes lenne a következő Rosharch-tesztnek

bag 2008.04.25. 18:32:01

nerazzuri:
ismét ékes biznítékaát adtad miért tartunk egy szánalmas
k@@@@g-nek
életedben nem fociztál öreg, szerintem tesiből is felmentetett apuci...

rexford 2008.04.25. 19:10:56

Bag, rossz passzban vagy?

BruceWayne 2008.04.25. 19:17:23

mr nagypályás bag: mutti? jól van? gyógyszer? elgurult? egyéb probléma esetleg? add ki egyszerre, beléd ne szoruljon...

ja és nem bizniszelek tékával, nem tudom miről beszélsz, viszont rúgtam már párszor egyeneset a labdába, persze ha te a pályán lennél én még a lelátóra se mernék felülni.... további szép napot

bag 2008.04.25. 19:17:46

nem, csak unom a finomlelkű futbalsznobokat, akik ugyan a labdával játszani nem tudnak, az eszüket visznt annál inkább szeretnék.
mi lenne jó ezeknek, most komolyan?

BruceWayne 2008.04.25. 19:22:54

kedves bug /inkább így irom, mivel ez is "hibát" jelent, olyat amilyen te is vagy ezen az oldalom/, elmondanám hogy elég sokat sportoltam focit is meg mást is, több mint egy évtizeden át, képzeld, még klubcsapatban is játszottam, persze ezt te biztosan jobban tudod mint én, valószínüleg a tesitanárom vagy az edzőm voltál, ja, nem is az nem lehet, téged biztos nem vettek fel a testnevelésire azért vagy ilyen frusztrált.... na ennyi személyeskedés elég is volt mára, koncentrálj inkább a csapatodra.

bag 2008.04.25. 19:28:39

Mivan, fáj ha néha valaki ellentmond neked.
Látod itt a hiba a te készülékedben. Képtelen vagy vitázni csak sértegetni.
Nem a tiéd ez a fórum, a vélemény szabad.
A hozzánemértésed sajnos már kritikus határt ért el alulról.
fröcsögj csak tovább és nézz a tükörbe

halareaal 2008.04.25. 19:40:32

"akik ugyan a labdával játszani nem tudnak, az eszüket visznt annál inkább szeretnék.
mi lenne jó ezeknek, most komolyan?"

bag, ez az oldal a vélemény nyilvánításról szól, mivel a neten a focit csak kitárgyalni tudjuk, játszani kevésbé. ha nincs kedved elméleti szinten beszélni róla, miért vagy itt?

bag 2008.04.25. 19:57:54

mert a sok elméleti "focista" már fajdalmas.
persze gól kell és látványos játék, de könyörgöm mért kell állandóan a Poolt szidni?
Talán mert az általatok favorizált csapatok (nem vitatom, lehetnek jók), soha de soha nem fognak a BL döntő közelébe sem kerülni.
A Pool csak annyiban tehet erről,h néha jól kiveri őket, mintmár annyiszor.

BruceWayne 2008.04.25. 21:30:27

bug akkor verd ki te is jól, hátha attól lenyugszol

habitang · www.nst.blog.hu 2008.04.25. 21:40:37

Nera,

bagot kimedráltuk és kitiltottuk egy másik kommentjéért. Nem belerúgni, amikor nem tud válaszolni, köszi!

BruceWayne 2008.04.25. 22:01:49

"habitang: Nera, bagot kimedráltuk és kitiltottuk egy másik kommentjéért. Nem belerúgni, amikor nem tud vála... (2008.04.25. 21:40)" meg tudom érteni, már akartam is írni hogy ha így folytatja tovább repüni fog mint a sz*ros gatya, látom a moderátorok éberen örködnek, helyes :-)
innentől már csakis a focin a hangsúly

ZenZo 2008.04.26. 08:38:28

Ha esetleg lehet ajánlani is esetleg a Rosharch teszthez képet, íme:
static.nso.hu/db/04/32/d000564325c13676a9cc0.jpg

ez igen kifejező :) (Nera, te is erre gondoltál?)

BruceWayne 2008.04.26. 12:16:01

á, ez is nagyon jó de nem. majd feltöltöm

ZenZo 2008.04.26. 12:33:36

egyébként most, hogy már elvétve ismét vannak PL posztok, a nemsokára kezdődő rangadó is megért volna pár szót :) reméljük a legjobbakat, Go Chels'!!!
süti beállítások módosítása