Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League 35. forduló: Everton-Chelsea: 0-1 Egy gól volt a sziget az unalom kék tengerében

2008.04.19. 20:42 pote

Hiába ígérkezett rangadónak (BL-hely vs. bajnoki cím), botrányosan tré meccs volt (Everton – Chelsea 0-1). Nem is érdemelne többet, de ha már ott lehettünk a Goodison Parkban, akkor nézzük kicsit részletesebben.

Mondhatnánk, hogy a hiányzók miatt előre jósolható volt a színvonal, egyik oldalt a Drogba-Lampard páros, a másikon a Cahill-Arteta-Osman trió hiányzott, de mi mégis öldöklő iramot, utolsó perces drámát, de legalább egy hasonló gólt vártunk.
És akármennyire semleges szurkolóként mentünk ki, azért egy kicsit a liverpooli kékeknek szorítottunk. Igaz, ez sokkal inkább szólt a kiscsapat-nagycsapat elvnek és habinak - bosszantásként -, mint Gravesen jelenlétének.

A kezdő sípszó előtt két érdekességre lettünk figyelmesek. Az első, hogy a Harlem Globtrotters cirkuszi kosárlabdacsapata promotált a kezdőkörben. A másik pedig, hogy Avram mester úr Kalou kezdőbe jelölésével a ritkán alkalmazott 4-3-2-es taktikával küldte fel a pályára játékosait.
Az első félidőről mindent elmond, hogy SWP és Ferreira volt a két legaktívabb a londoniaknál, míg Joe Cole és Anelka szerintünk még azt hitte, hogy tart a farsang és szürke szamárnak öltöztek.  Igaz megtehették, hiszen a hazaiak  nem is próbálták meg kihozni  belölük az állatot, egy kósza beadáson kívül  semmilyen veszélyt nem jelentettek az éppen motorosrendőr-sisakban védő Cech kapujára.

Essien, egyébként szép találata (átrobogott a védelmen, mint ricinus a szervezeten és a kapuba emelt) mellett azért pár furcsaság felkeltette az érdeklődésünket az első 45 percben.
- Volt egy szemkápráztató kombináció: Terry Carvalhoval kényszerítőzött az Everton tizenhatosánál! Ha ezután Di Caniót antifasiszta tüntetésen láttuk volna, akkor azon nyomban leállunk a cuccról.
- Phil Neville csinált sportot abból, hogy kellemetlen helyzetbe hozza védőit!
- A gólról majdnem lemaradtunk, mert mint mindig, most is azon háborogtunk, hogyan lehet az, hogy valaki kifizet több, mint 10 ezer forintot egy jegyért, de a 40. percben már a büfében van, a 90.-ben meg már az Anfielden.
- Ismét megállapíthattuk, hogy itt nemtelen a foci. A körülöttünk lévő hat széken öt hölgy foglalt helyet. Még mielőtt irigyelni kezdenétek e sorok íróját, meg kell jegyeznünk, hogy angol bálnákról hölgyekről van szó.

Szünetben csalódottan ballaghattunk a mellékhelyiségbe, ahol azért megint szembeköszönt az überprofizmus. Nem volt egy elit wc, de a csempében is benne volt a klub címere. Sokáig gondolkodtunk, hogy erről is csinálunk fotót, de aztán meghátráltunk, nehéz lett volna kimagyarázni, miért is kattogtatunk a masinánkkal letolt nadrágú férfiak között.

Persze Everon hengert, lüktető játékot és 4-3-as végeredményt vártunk a második etapban. Nem ez jött. A nagy unalomból csak Moyes értelmetlen cseréit kísérő füttykoncert ébresztett fel minket. Nekünk azért sikerült bennük logikát találnunk: kopasz helyett kopasz (Johnson-Gravesen), csoki helyett csoki (Pienaar-Anichebe) Illetve volt egy labdarúgásra hasonlító jelenet, Fernandes szabadrúgása:



 

A héten ez volt az első este, amikor a Chelsea szurkolók legalább a győzelemnek örülhettek (hétfőn a Unitednek kedveskedtek, szerdán pedig a ManCity ellen bukták el a Youth FA Cup döntőjét 19 ezer néző előtt a City of Manchester Stadiumban), így valamennyire bizakodva vághatnak neki szezonjuk legnehezebb hetének. Az Evertonnak meg marad az UEFA kupa és 270 perc az eddig mellőzött játékosoknak.

A végén még megállapítottuk, hogy Chelsea szurkolónak csak azért lehet jó lenni, mert nem kell venni munkavédelmi mellényt a biciklire, ha van idegenbeli mezünk. Aztán kissé szomorúan siettünk a vonatunkhoz, mert az idény egyik legrosszabb meccsét tekintettük meg (tudjuk, a rossz angol meccs ritka, mint a fehér olló), és még a sajtótájékoztatóra sem jutottunk be, pedig az többet ért az egész 90 percnél.
A Grant-interjú itt olasható, önmagáért beszél, hogy nem beszél.

 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr6430841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoltes 2008.04.19. 21:05:15

hát irigyellek titeket hogy kint voltatok. no nem a meccs miatt hanem azért mert Everton szurker vagyok és a Goodisonba kijutni nekem még elég távoli álom.. :)

Karma Police 2008.04.20. 00:02:34

én egyszer egy 'Boro-'Pool meccsen voltam, 'Boro-oldalon családi bérletesek között ültem, akik tapsoltak és búztak, ha valami érdekeset láttak, de leginkább hallgattak és csak néztek ki a fejükből, amikor a 'Pool drukkerek rázendítettek. az angol nők viszont tényleg olyan rosszak, mint a magyar foci. remélem nincs egyenes összefüggés és leszünk még a világ legjobbjai mindkét fontos területen.:]

papercut 2008.04.20. 01:45:13

milyen taktika az a 4-3-2? vagy a chealsea már annyira jó, hogy csak 10 emberrel áll ki?

d3vnull 2008.04.20. 10:37:10

Gondolom anelkát emberi számítás szerint nem vesszük be a hadrendbe :)

d3vnull 2008.04.20. 10:40:29

Nagybetűvel akartam, mégiscsak nálunk játszik... :)

MUfan 2008.04.20. 11:10:33

kedves papercut, létezik kapus is csak azt azért nem említjük, mert általában a kapuban áll és nem a szögletzászlónál

d3vnull 2008.04.20. 11:12:14

mufan : azért az még mindig csak 9 mezőnyjátékos, számolj utána...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.20. 13:06:05

papercut,
"Kalou kezdőbe jelölésével a ritkán alkalmazott 4-3-2-es taktikával"

igen ez csak 9 mezonyjatekos,
a taktikai felallasa a Chelseanek 4/3/3 volt,
de en ebbol Kalout kivettem, mert sok mindent most sem csinalt, szoval nem eliras volt :)

Lacóka 2008.04.20. 14:49:29

Pote, ha ez megnyugtat, én értettem és 3 percig röhögtem rajta :)

Woland 2008.04.21. 04:54:17

pöte,

akármennyire szar volt a meccs én mégis irigyellek : )

mennyit kellett várni a wc-kre? a Lane-en kinzás az ilyesmi...

jól emlékszem hogy a Blackburn-Spurs-re is mondtad hogy kimész? az első félóra nem volt rossz, ugye? : )

jóccakát!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.21. 11:33:20

Woland,
a Blackburn-Spurson nem voltam, mert az utolso pillanatban a City-Chelsea-t ugyanarra az idopontra raktak (es egy baratom arra a meccsre jott ki)
igy van ket jegyem ugyanarra az idopontra (mert mar elkuldtek a Rovers jegyet a penzvisszafizetes elott :)

WC-krol meg nincsenek negativ tapasztalataim, de a Lane-en meg nem voltam, es igazabol meccs elott sosem sorozom, igy altalaban csak a hideg hozza ki belolem a namilyenawc-erzest.

szferi 2008.04.21. 12:13:51

Élvezetes interjú, grant bunkóságban méltó utódja mourinhónak. De legalább van humorérzéke.

ZenZo 2008.04.21. 15:24:24

Chelsea - Evertonról a véleményem: www.chelseafc.hu/index.php?subaction=showfull&id=1208469498&archive=&start_from=&ucat=3& (ide teljes hosszában nem másolom be, aki akarja, elolvassa :) )

drosiii 2008.04.22. 22:51:56

cselszkij hadilábon áll a szerencsével. kiváncsian várom ki mire veri majd magát.
süti beállítások módosítása