Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 34. forduló

2008.04.18. 09:52 _benito

Szusszanunk egyet a 34. fordulóban, mielőtt a végletekig elcsigázott atléták az utolsó rohamokra indulnának  – amivel persze nem azt akarjuk mondani, hogy nem dől el minden akár ebben a karikában, csak annyit jelzünk kicsit félve, hogy meg lennénk lepve, ha így történne. A Roma a jelen pillanatban igen fancsali képet vágó Livornót fogadja, az Inter pedig Torinóba látogat, de sajnos nem a Juventushoz, így tartjuk magunkat a fenti megállapításhoz, ha pedig már szóba kerültek, említsük meg az Öreg Hölgy bergamói túráját, melyet akár a forduló rangadójának is választhatnánk – de nem fogunk. A Fiorentina a Colantuono alatt ismét életjeleket mutató Palermót látja vendégül, a Milan pedig a szinte az egész szezont a kiesőzónában töltő Reggina ellen eredhet a lilák nyomába, ugyanakkor egymás ellen fenekedik a szezon két meglepetéscsapata, a Sampdoria és az Udinese, mely inkább abból a szempontból fontos, hogy az érintettek mennyire fogják komolyan venni a hátralévő meccseiket. Hátul a Cagliari az Empolival néz farkasszemet, mi pedig a formák alapján megkockáztatjuk, hogy az Isolani megszerzi a bennmaradást szinte garantáló győzelmet, a Catania pedig, ha már a kupában életben tartotta reményeit, igazán nem szeretne kiesni.

Torino – Inter 1-3
Bár a bajnoki címért folyó versenyfutást lényegében befolyásoló eredményre nagyobb esélyt látunk a Roma-Livorno meccsen, bizonyára történelmi szempontokat is figyelembe véve testvérlapunk, a Gazzetta is a két egykori Grande meccsét választotta a forduló rangadójának, így mi is így teszünk. No, nem mintha Herrerának nem állt volna fel az összes szőrszál a hátán az Inter Lazio elleni produkcióját látva, ugyanakkor az az érzésünk, azzal, hogy Mancio ilyen látványosan a Coppa Italia fölé guggolt, egyúttal azt is jelezte: csapata lényegesen fontosabbnak érzi a scudettót, mint a kupát. A másik ex-grandénak nincsenek ilyen gondjai, vannak helyette másikak, melyek természetüket tekintve sokkal kevésbé kellemesek: nem kéne kiesni. A Toro ugyanis jelen pillanatban hiába posztol a 14. helyen, az Interhez hasonlóan szintén csak négy pont a fórja legfőbb üldözőjével szemben, sőt, ha jóslataink helyesnek bizonyulnak, a forduló után ez a megnyugtató helyezés is a múlté lesz.
A Bikáknál csak a Livorno tud siralmasabb hazai mérleget felmutatni, így azt, hogy nem ők állnak ott, ahol a másik bordó csapat (akik a táblázat legalján tanyáznak), csak elfogadható idegenbeli teljesítményüknek köszönhetik, ami egyébként szintén csak annyit tesz, hogy 9 döntetlent is elértek – összesen már 16-nál tartanak, veszélyben a Bari koronája! Legutóbbi három hazai meccsüket egyaránt 1-0-ra veszítették el, sőt, továbbmegyünk, a hétvégét megelőző hat meccsük összesített gólkülönbsége 2-10. Támadójátékuk erejét mutatja, hogy Di Michele már öt góllal is a legeredményesebb csatáruk tud lenni, hacsak ide nem vesszük a munkakönyve szerint középpályás, ám gyakran feltolt Rosinát, aki eggyel többet szerzett nála.
Bár újabban az Inter sem villog idegenben (legutóbbi 5 meccsükön hat pontot szereztek a Meazzától távol), bombameglepetés lenne az is, ha pontot veszítenének, nemhogy ha kikapnának. Figo ugyan újra megsérült, és Vieira is eltiltott, ám újra a pályán lesz Cambiasso, ami magabiztosságot (és rohadt sok szerzett labdát) kölcsönöz a Nerazzuri középpályájának, s mivel Burdisso egészen összekapta magát, prognózisunk szerint a vendégvédelem röhögve nyeli majd le a Toro zsenge próbálkozásait. Elöl ismét Balotelli, párját illetően megoszlanak a vélemények, mi Crespót tippeljük, mögöttük pedig akkor is Jimenezt játszatnánk, ha a komplett keret makkegészséges lenne – Mancini ellenben a hírek szerint Pelét és Sztankovicsot szerepelteti majd Maniche és az említett szélvészgyors szélső/irányító helyett.
Az Inter a hátralévő fordulókban kiesőjelöltek ellen indul harcba, kivételt képez ez alól a Milan, mely ellen – ha addig a Roma nem rúgja ki maga alól a sámlit – hatalmas meccs körvonalazódik, a Toro viszont könnyen bajba kerülhet, hiszen a Romával és a Fiorentinával is meg kell ütköznie, miközben még vetélytársakkal is játszik. Nem vagyunk nyugodtak…
Az az izgalmas helyzet állt elő, hogy a két csapat eddig Torinóban lejátszott 66 (seggem a szádra pattanhat. Bocs.) összecsapása után hajszálra ugyanannyiszor győzött mindkét gárda, 23-23 siker mellett 20 döntetlen született, a történelmi meccset gólkülönbséggel a Bikák viszik (92-83), viszont hiba lenne ebbe kapaszkodniuk, hiszen ősszel az Inter igen randán elbánt velük (4-0).
Úgy véljük, az Inter megnyeri az olasz bajnokságot, a Torino pedig bennmarad, így mindketten teljesítik, amiért harcba szálltak idén, ám ha így is lesz, azt egyikük sem a szombat esti meccsüknek köszönheti majd, ez ugyanis mindkettőjük számára kötelező feladat. Teljesítik is.

Atalanta – Juventus 1-2
Rangadó ám! Az otthonában mindenkire veszélyes Atalanta ugyan botladozik újabban, az Inter ellen például fikarcnyi esélyük sem volt az Stadio Azzuriban, a Juventus pedig igen jó formába lendült a hajrára. A vendégeknél nincs Sissoko, de ez kisebbet sebez, mint a hazai hiányzó: a motor, a szív, a passz és a gól hiányzik majd Donival.

Roma – Livorno 1-0
Vagy 8-0. A kötelezők ugyanis vagy játszi könnyedséggel jönnek össze, vagy vért izzadva, fogcsikorgatva. Érzésünk szerint utóbbira jobb esély van a lépést tévesztett, de magát még meg nem adó Livorno ellen, Mancini ugyanis úgy határozott, ha már megy, egy szalmaszálat sem hajlandó arrébb tenni a Farkasok érdekében. (Reméljük, a Livornónak adják el.)

Fiorentina – Palermo 2-1
Bár tény, hogy a kirúgott, majd visszatért edzőzseni által kormányzott rózsaszín szerelvény egyre gyorsul, a Fiorentina ellen nem jön össze a pontszerzés nekik, mert a legrosszabbkor dőlt ki legjobbjuk, Fontana. Mutu vezérletével nagyon megy majd a Viola, hiszen újra felbukkant mögöttük a horizonton a Milan őszes, kopaszodó buksija.

Milan – Reggina 3-1
Pippo Mio csodálatos formában tért vissza, s kézzel-lábbal szórja a gólokat, ha pedig komolyan szeretnék befogni a négy pont lauffal meglépő lilákat, akkor nem oszthatnak kegyelmet az őket pont a Fiorentina legyőzésével a versenybe visszavető Regginának. Pedig de szép is lenne, ha két egymás követő évben menekülne meg ilyen hősiesen harcolva a déli fellegvár.

Sampdoria – Udinese 2-2
Most az van, hogy vagy az egyik, vagy a másik keféli el a nagy reményekkel várt hajráját – esetleg mindkettő! A Samp, ahogy korábban jeleztük, sorsolása miatt esélytelen akármilyen nagy siker elérésére, az Udinese pedig a meccs után mondhatja majd el ugyanezt magáról, hiszen nem gondoljuk, hogy győzni tudnának a Marassiban. Tavaly 3-3 lett, méghozzá úgy, hogy a félidőben 0-3 volt, nem bánnánk valami hasonlót most sem!

Cagliari – Empoli 3-2
Tudjuk, tudjuk, sok a gól, de akkor is! A Cagliari faltörő kos módjára megy neki mindennek, ami szembejön vele, legutóbbi hat meccse közül csak a Milan ellen szenvedett vereséget, s jelenleg nem is kieső, a vendégek pedig hiába nyertek Torinóban, ha utána a Parma ellen otthon ikszelni tudtak csak, mert most metsző kegyetlenséggel lecsap rájuk a szardíniai pecabot.

Catania – Lazio 2-1
A kupadöntő két résztvevője nem szeretne túl sokat elárulni majdani ellenfelének, ezért óvatos, taktikus játékra számítunk. Muhaha, dehogy, ehelyett a kiesés elől menekülő Elefántok nekiesnek mászóka-kék vendégeiknek, s kihasználják, hogy sem Rocchi, sem Bianchi nem játszik, ezzel pedig nagyot lépnek tagságuk megőrzése felé.

Parma – Napoli 1-0
Mert ha nem, akkor a Cuper-életmű egy újabb majdnem-el gazdagodik, ez pedig az utolsó lesz, mert ha ezzel a Parmával ki talál esni, a tifosók a főtéren felhúzzák a legmagasabb lámpavasra. A vendégek ennél magasabbról már nem is tehetnének a szezonból hátralévő meccseikre, úgyhogy ideális ellenfélnek tűnnek.

Siena – Genoa 2-1
A Robur ismét hősiesen küzdve mentett pontot, ezúttal a Lazio kárára, míg a Rossoblu a Torinót gázolta el, és mivel már egyikük számára sincs komoly tétje a meccsnek, lehetne akár békés döntetlen is a dologból. A Siena azonban matematikailag még nem menekült meg, ennek levét pedig most jól megissza a Genoa. 

121 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr18431092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titi120 2008.04.18. 13:54:50

Flaminire és Diegora már rá is adtátok a zebracsíkos mezt ? :o)

Bár a francia szerintem jobban tenné, ha a Bayernt választaná, de ha jön De Rossi vagy rosszabb esetben Gátúszó, akkor egye fene, mehet oda is. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.18. 14:00:50

nagyon meg lennék lepve, ha ezek közül a játékosok közül bármelyik elmenne a bayernhez - főleg igaz ez de rossira, akit azért nem akárkik csábítanak.

IronRock 2008.04.18. 14:02:30

Flamini és Diego nem hiszem hogy Juve-ba megy. Annyira a Juve most nem vonzó célállomás. Nedved meg lehet hogy elmegy USA-ba vagy arabokhoz levezetni, és rá már nem kellene építeni a középpálya bal oldalát, ha maradna is. Van der Vaart meg inkább ne jöjjön, zseniális játékos de hangulatember. Ha van kedve baromi jól játszik, ha meg nincs vagy éppen sérült, semmi hasznára nincs a csapatnak. És mivel baromi sérülékeny, az olasz védők széjjel fogják rugdosni. nem való neki a Serie A. Inkább vegyék meg Ledesma-t meg De Silvestri-t a Lazio-tól, jobban járnának és kevesebbe is kerülnének mint a fentebb említett 3 játékos.

Titi120 2008.04.18. 14:09:20

Azok után, hogy Honessék tavaly idehozták Klosét, Tonit és Riberyt is én már nem lepődnék meg semmin.

Az, hogy De Rossi marad vagy megy nagyban függ attól, hogy Soros megveszi-e a farkasokat, mert ha nem futja erősítésekre, akkor szerintem (ha nem is biztos, hogy Münchenbe) lelécel, ő még túl fiatal ahhoz, hogy Tottihoz hasonlóan örök hűséget fogadjon.

halareaal 2008.04.18. 14:21:23

Diegoért azért nem lesz könnyű ráígérnie a Realra a Juvének. Flamininek meg maradnia kéne, nagyon beleillik az Arsenal játékába sztem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.18. 14:26:30

Titi120, De Rossiban ne reménykedjetek, ő egy igazi Romanista, emellett ő a Capitano Futuro. A Real is kerülgeti, de Mijatovicsot is elküldtük picsába. Egyébként állítólag 45 milla alatt nem adjuk, de szerintem sehogy sem.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.18. 14:26:37

úgy tudom, diego a juvéba AKAR jönni, és ez fontos szempont lehet. persze a werder annak adja majd, aki többet fizet, ez nyilvánvaló.

az arsenal játékába valóban nagyon illik flamini, viszont ha váltani akar, azt most kell neki.

drdugo 2008.04.18. 14:26:50

Aki a Realba megy az hülye.
Egyébként sem kell készpénznek venni a Realos pletykákat. Az elmúlt hónapokban a bulvársportsajtó kb a fél világot összeházasította már a Reallal. Naponta feldobnak valami kacsát a szennylapok.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.18. 14:31:59

Titi120, De Rossi nyilatkozatai alapján, semmiképp nem hagyja el a Romát. Egyébként az a véleményem, hogy De Rossit és Aquilanit mindenképp meg kell tartani ők született rómaik és mint ilyenek a Curva Sud nagy kedvencei. Egyébként Danielle épp a napokban hosszabbított!

Titi120 2008.04.18. 14:33:38

Popp, nem reménykedek túlságosan De Rossiban, de Te se reménykedj abban, hogy, ha nem áll pénz a házhoz, akkor úgyanúgy megvárja ott a nyugdíjat, mint teszi azt Totti.

Márpedig ha nincs pénz, nincs erősítés.
Erősítés nélkül meg nem lesz trófea se a vitrinben, legalábbis igen nehezen tudom elképzelni, hogy az Olasz-kupa kivételével ezzel a kerettel lenne esély akár a scudettora, akár a BL-trófeára.
És ezt bizony DR is sejti ...

BruceWayne 2008.04.18. 14:35:35

bazzeg popp, farkas szoptatta őket, vagy mi? :-)
amúgy tavaly VdVartról is megírták hogy menni akar, van kérője, sok pénzt adnának érte stb, azt mégis maradt... tegnap mintha olyat hírt láttam volna hogy Diego marad, de nem biztos. viszont anyagilag a real teszi valószínüleg a legjobb ajánlatot....

+ a napokban olvasni Gattuso eladásáról, hát jó hülyék lennének ha pont őt adnák el...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.18. 14:36:55

Hülyeséget írtam még nincs aláírt hosszabbítás De Rossival (a jelenlegi szerződése tán 2011-ig érvényes), de a Roma hajlandó átlépni az ő esetében Tottin kívüli játékosokra meghatározott fizetési plafont és hasonló fizetést kinálni, mint a Capitanonak.

jasszgeri 2008.04.18. 14:37:52

flamininek visszalépés lenne a juve. de legalább már nem téma itt a lampard verzió.

a calderon - mijatovic duó pedig vérlázító. nem lennék egyetlen real szurker helyébe sem ilyen vezetőség mellett. nagyobb senkik, mint a glazerek, pedig én is szégyeltem magam, mikor megvették a csapatomat.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.18. 14:37:55

Nera :-), egyébként kábé!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.18. 14:39:53

"flamininek visszalépés lenne a juve. de legalább már nem téma itt a lampard verzió." - ezzel azért vitatkoznék, már ha nem viccelődsz csak.

BruceWayne 2008.04.18. 14:43:33

az a sztár is hülye aki a reálba megy, nyilván nagy játékosokat sok élklub csábít, ahol azért lényegesen könnyebb életük lenne... pl. derossi céronaldo Ibrahimovic gattuso benzema huntelaar nem hiszem hogy jól járna azzal ha a reálba igazolna...

és nyilván a bayernbe és úgy eleve a bundesligába nem fognak erősebb bajnokságban játszó sztárok igazolni... mondjuk Toni kivétel volt.

BruceWayne 2008.04.18. 14:44:42

Flamini akkor járna jól ha maradna (feltéve ha hajlandó lesz erősíteni az arsenal)

halareaal 2008.04.18. 14:45:13

Diego mért akar a Juvéba menni? a brazilok miatt sztem inkább húz a Realhoz.
De Rossinál azért még vannak jobb középső kp-k, nem kéne mindeáron kimozdítani a heyléről.
ha meg elmegy Gattuso, a Milan télleg elkezdhet új csapatot venni.

papercut 2008.04.18. 14:47:02

Kedves Juve drukkerek! Fáj nekem ezt mondani,mert hogy olaszhonban még mindig leginkább veletek tudok együttérezni de mégis: Flamini nem fog eligazolni az Arsenalból, úgy hogy végre (VÉGRE!) igazi erősítések jöhetnek a nyáron(csak eddig aki szóba jött: Diego, Amauri, Ben Arfa, szóval nem lenne értelme most váltania, sajnálom. Akkor már inkább Lampard....

BruceWayne 2008.04.18. 14:48:41

mondjuk a nyári edzőkeringő se lesz gyenge

halareaal 2008.04.18. 14:49:46

"pl. derossi céronaldo Ibrahimovic gattuso benzema huntelaar nem hiszem hogy jól járna azzal ha a reálba igazolna..."

és ezt mire alapozod? a mostani keretben ők simán játszhatnának, pl Gattuso v DE Rossi meg sokkal könnyebben csapatba kerülhetnének, mint az angol élkluboknál. amit te írsz, az sztem a Chelseare vonatkozik mostanság, oda mehet egész friss aranylabdás, vagy Ballack, aki nem h klubjában, hanem egész Németországban isten volt, aztán örülhetnek ha a csapatba kerülnek. ráadásul az utóbbi időben a sikerek is kerülik őket.

BruceWayne 2008.04.18. 14:53:45

halareaal: azért mert k. nagy felhajtás lenne már az első meccsük előtt is aztán jönne 3 gyengébb produkció és utána hetekig menne az osztás, mert azért a real közönségénél elégedettlenebb nem sok van...persze akinek ez hiányzik...
mondjuk a Chelsea pont mostanában jól játszik Ballack, anno nem az edző kérésére hozták, nem volt meglepő hogy nem alkotott maradandót (mint ahogy Shevchenko se)

BruceWayne 2008.04.18. 14:55:01

Shevchenkoval amúgy mivan? a tartalékba nyomja Némethék ellen? idén alig lehetett hallani róla...
ha vissza is megy a Milanba biztos nem lesz már a régi

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.18. 14:55:47

halareeal, nem tagadva, hogy elfogult vagyok, azt mondom, hogy jelenleg De Rossi a világ legjobb védekező középpályása.

BruceWayne 2008.04.18. 14:59:42

tavasszal lehet, amúgy Cambiasso (bár ő már nem annyira teljesen védekező, de hát derossi sem)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.18. 15:04:35

Nera, De Rossi épp azért az egyik legjobb vkp-é, mert az elsőrangú szűrőmunka mellett a támadásokból is kiveszi a részét.

jasszgeri 2008.04.18. 15:10:03

nem viccelek, popp. vitatkozzál. =)

jasszgeri 2008.04.18. 15:11:46

gattuso lehet lelép a milanból? erről nem is hallottam. pont nélküle próbálnák beindítani újra azt a kiismert, elfáradt csapatot?

drdugo 2008.04.18. 15:14:57

Ha visszajön Seva akkor megint császár lesz ebben teljesen biztos vagyok.
Sztem olyan felszabult lesz, hogy végre hazatér Milánóba, hogy durván ki fogja nyitni a két éve zárva tartott gólzsákját.
Igazából Sevcsenko lesz az igazi erősítés. Ronaldinhoba nem bízok, ugyanúgy bukni fog szerintem, mint Rivaldo.
Kisérteties a párhuzam: anno Rivaldo is Istenből lett kegyvesztett Barcelonában. Aranylabda, világ legjobb játékosa, stb... évekig a hátán cipelte a Barcát, mint ahogy Dinho is, aztán dicstelenül távozott, mint ahogy Dinho is. Majd ezután totális bukta Milánóban.
Mellesleg a csúcson lévő Rivaldot többre tartom Ronaldinhonál.
Nem tudom minek veszünk meg minden levitézlett brazilt. Túl nagy a brazilmánia a vezetőségben, Kaka és Pato OK, meg Cafu és Serginho is jó volt kb. 4-5 éve, de a többivel befürödtünk.
Inkább argentinokat kéne venni. Válogatott szinten kicsit looserek, de klubcsapatban sztem használhatóbbak, mint a brazilok. (lásd Inter argentin kontingese, Mascherano, Lucho Gonzalez, Maxi Rodriguez, hogy Aguerorol, vagy Messiről már ne is beszéljünk, stb stb...). A Portos Lucho Gonzalez lenne az első, akit megvennék a nyáron. Ilyen erősítésekre lenne szükség, nem 30+ évesekkel toldozgatni a csapatot.

drdugo 2008.04.18. 15:19:53

Gattuso meg tuti nem megy el. Idiota bulvárkacsa ez is. Kitalálta vmelyik spanyol vagy német szennylap, és aztán átvette itthon mindenki az ügyes Nemzeti Sporttal az élen. :)
A Gazzettán pl szó nem volt semmi ilyesmiről.
2011-ig van szerződése, imádja a csapatot, a szurkolókat, a várost, és fordítva. Miért menne el? Berlusconi amúgy se fogja engedni, mert Kaka mellett Rino a kedvence.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.18. 15:19:55

drdugo, azért Ronaldinho 4-5 évvel fiatalabb, mint Rivaldo volt, mikor a Milanba ment.

jasszgeri, jövőre a Juve ismét megerősödik, ott lesz a bl-ben, a két csapat múltját meg nem is érdemes összehasonlítgatni.

Titi120 2008.04.18. 15:22:48

Lucho Gonzi, akit Gera Zotyi olyan helyesen felbőrözött anno a Népstadionban ? :-)

drdugo 2008.04.18. 15:29:29

'drdugo, azért Ronaldinho 4-5 évvel fiatalabb, mint Rivaldo volt, mikor a Milanba ment.'

semmit se jelent, mert Ronaldinho igy is döglassú már. plusz sose volt egy harcos típus, ami a spanyol ligában még nem tul nagy hátrány, de olaszban meg fogják enni.
pont ő nem hiányzik a lelassult Milanba. azért meg felesleges leigazolni, hogy a 11-eseket, meg a szabikat lőjje, és kb. félévente lőjjön egy ollozásos, vagy sarkazásos gólt, meg minden meccsen lenyomjon egy csomó teljesen felesleges cselt.
mindennek a tetejébe még egy link alak is, tul sok balhéja volt már eddig is. éjszakázások, edzésekre büdös neki bejárni, bomlasztja a morált, stb stb. nem kell ez a Milannak.
Dinhonak az lenne az egyetlen esélye, hogy még legyen belőle valami, hogyha marad Barcelonában és végre összeszedi magát.

Gabez 2008.04.18. 15:31:39

popp, szintén elfogultan: Cambiasso azért jobb, mert sokkal gólerősebb, ettől eltekintve kb egy szinten vannak.

drdugo 2008.04.18. 15:31:51

'Lucho Gonzi, akit Gera Zotyi olyan helyesen felbőrözött anno a Népstadionban ? '

Messit meg fél perc alatt kiállították mert leutotte Szélesi Zolit vagy kit. És? Kiből mi lett azota? :DDD

BruceWayne 2008.04.18. 15:37:41

szerintem Vanczákot, aki azóta svájcban ontja a gólokat :-)
portoba jól nyomja Lucho meg Quaresma, kérdés hogy olasz/spanyol bajnokságba hogy menne nekik.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.18. 15:44:45

Popp, imádom a kommentjeidet olvasni. esküszöm, ha Békéscsaba - Inter meccs lenne, te akkor is képes lennél leírni, hogy szerintem a 'Csabának, elég jó esélyei vannak. :))

ASRM 2008.04.18. 15:45:11

"Inkább argentinokat kéne venni. Válogatott szinten kicsit looserek, de klubcsapatban sztem használhatóbbak, mint a brazilok. (lásd Inter argentin kontingese"
Azért kellett pár év, hogy beérjenek a fiúk.

mickeyknox 2008.04.18. 15:46:25

quaresma annak idején nem vált be a barcelonában, ám én tennék még egy kísérletet.. :)
lucho gonzalez meg szerintem akárhol megállná a helyét, jó fizikumú, erőszakos, technikás csatár. simán el bírnám képzelni egy olasz vagy angol csapatban.

drdugo 2008.04.18. 15:59:02

'erőszakos, technikás csatár.'

helyett kp, de a többi helytálló. igazi univerzális kp, védekezésben, támadásban egyaránt klasszis, és életveszély a kapura. emellett igazi harcos csapatember.
pont De Rossihoz hasonló, de DDRnél talán kicsit jobb barátságban van a labdával. persze ez nem azt jelenti, hogy a romai technikai képzettségével bármi gond lenne, csak Lucho még jobb.
bárki is igazolja le, oriási fogás lesz.

BruceWayne 2008.04.18. 16:19:06

azért hogy a romások minde témával kapcsolatban végül mindig DeRossinál kötnek ki egy kicsit már sok.... :-)

halareaal 2008.04.18. 16:27:53

sztem Essien és Makelele a világ 2 legjobb védekező középpályása. de hasonló szinten van Cambiasso, Xabi Alonso, Xavi, Gattuso, De Rossi. a jövő meg Andersoné. mindenesetre direkt írtam középső kp-t és nem védekezőt, sztem az univerzlis játékosokra van a legnagyobb szükség, akik nem csak mgszerzik labdát, hanem uralják a pályát. így pl Fabregas, Xavi vagy akár Lucho is. De Rossi sztem támadásban kevés, + én még mindig azt érzem egy kicsit, hogy még van mit bizonyítania, bár a tudása az megvan, kétségtelen.

halareaal 2008.04.18. 16:29:51

Quaresma meg ha jó formában, néha C.Ronaldo-i magasságokba tud emelkedni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.18. 16:38:16

GC, a Pásztor Józsi-féle bajszos Csaba szerintem ütné az Intert :D. Egyébként meg Recoba bosszút áll rajtatok.

BruceWayne 2008.04.18. 16:56:50

hát Recoba remélem Ferrarihoz hasonló szolidaritással fog vasárnap teljesíteni

drdugo 2008.04.18. 16:59:38

'azért hogy a romások minde témával kapcsolatban végül mindig DeRossinál '

én nem vok Romás, de DDR etalon focista, ezt alá kell sztem írnia mindenkinek, fuggetlenul attol, h Internek, Juvénak, vagy Milannak szurkol az ember.

'sztem Essien és Makelele a világ 2 legjobb védekező középpályása.'

az első 20-ban talán tényleg benne vannak mindketten. rombolni azt tényleg tudnak, meg csontot ropogtatni, mást nem igazán. ezen a poszton inkább a Cambiasso, Gattuso, De Rossi, Mascherano vonalat preferálom én is. Talán Sissoko is megtanul focizni a Juvéban, mert egyébként őt is az Essien, Vieira féle hentes mészáros gyilkos vonulatba soroltam eddig.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.18. 17:03:51

Essien szerintem is ott van a legjobbak között, Makelele már nem.

BruceWayne 2008.04.18. 17:05:02

hát Essien egy külön kategória. a Chelsea talán legfontosabb láncszeme volt sokáig, iszonyat nagy munkabírású játékos, akár teljes szezonon át. olyan hogy ő szarul focizik vagy elfárad 50-ből talán 2-szer ha van. és magában a védekezésben azért jobb mint a fentebb felsorolt univerzális "középső középpályásaok" tény voltak csúnya belépői de azért nem nevezném hentes/mészáros/gyilkosnak

hulk 2008.04.18. 17:36:20

benito: „Úgy véljük, az Inter megnyeri az olasz bajnokságot…”
Remélem lekopogtad.

halareaal 2008.04.18. 18:59:22

"az első 20-ban talán tényleg benne vannak mindketten. rombolni azt tényleg tudnak, meg csontot ropogtatni, mást nem igazán."
tudod egyáltalán, ki az a Makelele? na ő speciel pont nem az a csonttörő, romboló típus. főleg nem Gattusohoz, v De Rossihoz viszonyítva (akik ettől függetlenül ugyanúgy az elitben vannak). Makelele max annyiban vehető elő, hogy folyton reklemál, de azt sem úgy, mint mondjuk Rooney régebben. az igaz h lassan eljár felette az idő, de pl amikor folyamatosan játszott a Chelseaben, alig kaptak gólt. sztem még mindig elöl van, régen meg még előrébb volt. amúgy ezzel a rombolós megjegyzéssel most télleg mellélőttél, Essienre még talán lehet mondani, de Makelele abszolút nema fizikai erejét használja (a maga 160 centijével), és nem is alattomos. viszont elmenni mellette nem nagyon lehet, helyezkedni még mindigtökéletesen tud. akik meg figyelték a Madridban, azok tudják, hogy -bár ez meglepő- de sztem hihetetlen jó a cselezőkészsége, csak ritkán veszi elő, főleg mióta Angliában játszik.

halareaal 2008.04.18. 19:01:53

amúgy amíg nem igazolt Olaszországba, Vieira is az abszolút legjobbak közt volt.

giacinto 2008.04.18. 19:53:42

A Torinóból hiánytik majd a hétvégén sérülés vagy eltiltás miatt: RECOBA, DI Michele, Lanna, Sereni, Comotto...

drani 2008.04.18. 20:16:32

Makalele a Madridban volt a legjobb - a hülyék el is adták.
Gattusonak és De Rossinak azért is veszélyes külföldre igazolni, mert akkor kicsit messzebb kerülnek a válogatotttól. Nem nagyon szeretnek az olasz szk-k külhonból válogatni.

d3vnull 2008.04.18. 20:45:00

Makélelé mint mészáros? Maradjunk annyiban, hogy ezt te csak beírtad, mert ha képben lennél eszedbe sem jutott volna :)

mickeyknox 2008.04.18. 21:10:42

makelele sosem volt "csontropogtató", bakker. kíváncsi lennék hány pirosat kapott eddig a pályafutása során. tuti hogy zidane többet :-)

IronRock 2008.04.18. 21:27:39

Úgy látszik, a Milan öltözőjében az elmúlt pár évben annyira elszaporodtak a pókok a sarkokban, hogy muszáj nekik igazolni 1-1 játékost mindig aki kiharapdálja őket onnan. :-)) Ronaldo a súlyos sérülése után már aligha teheti...más kérdés, hogy amúgy érdemben (sajnos) nem tudott sokat hozzátenni a Milan játékához. De most leigazolták Ronaldinho-t, és itt a megfelelő utód. Csak tudnám, mi forgott a Milan vezetőinek fejében, mikor egy kiégett, jóllakott, egykori önmagához képest fényévekre levő sztárt leigazolnak akinek egy rakás pénzt kell fizetni, és az olasz bajnokság meg pont nem olyan, ahol ő majd cselezgetni meg húzogatni fog...már ha hajlandó erre még egyáltalán. Ugyanakkor ott a dilemma, ami a brazil válogatottban is fennált: hogyan játszassunk egyszerre két világklasszis irányítót, akik védekezni nemnagyon tudnak (bár Kaká ebben jobb), hogy ne vegyék el egymástól a területet és megmaradjon a középpálya stabilitása is. Érdekes probléma, pláne egy védekezést általában előnyben részesítő olasz csapatnál...Mert hogy mindketten játszani akarnak és kell nekik ez nyilvánvaló, luxus lenne akár Kaká-t, akár Dinho-t a padon jegelni...

Gabez 2008.04.19. 18:02:38

Fogadtam a Roma-ra, ha bukom, akkor bajnok az Inter, amúgy meg sok pénzem lesz - tiszta nyerő ez a hétvége :)

Gabez 2008.04.19. 19:58:48

Bebuktam a manit! Bajnok az Inter! :)

Na nem mintha kétségem lett volna eddig is - ezzel a játékkal nem lehet befogni őket. Talán jövőre. ;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.19. 19:58:54

Mondtam, hogy X lesz. :)
jaj benito te nem Juve drukker vagy? Így a csapatod lehet a második. :)))

giacinto 2008.04.19. 19:58:56

mi a baj benito? :))

ha nyerünk holnap, lesz 6 és fél pont előny 4 fordulóra. Derbyn lesz bajnokicím ünneplés? :))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.19. 20:04:24

Van egy olyan érzésem, hogy most csak akkor látunk itt Roma drukkert legközelebb, ha az Inter pontot vesztene. :)

Gabez 2008.04.19. 20:06:37

benito másodsorban juve drukker, elsősorban az intert utálja :)

jaja derbin ünnepeljük! ki kellett volna menni, carramba...!

Count Adyn 2008.04.19. 20:18:17

Most nem értem miért basztatjátok benitot mikor szidt a rómát:D Idióták voltak, mert azt hitték hogy a nagy nehezen beszenvedett gól elég lesz, és elkezdtek flegmáskodni, be is szopták. Nem kell ahhoz utálni az Intert, csak szerettünk volna látni egy érdekesebb végjátékot, ha már úgyis ti lesztek a bajnokok, ez már eldőlt múlt héten, úgy örültök itt szegény róma szopásának mintha ezen múlna valami pedig szerintem semmi jelentősége nem lesz, a Juve se lesz második az is tuti.

drdugo 2008.04.19. 20:18:26

Nem voltam ittthon, nem láttam... mit művelt a Roma? Ekkora balfaszokat.... Pedig simán lett volna még esélyük.
Igy a milánói derbinek se lesz semmi tétje... Idióták.

Count Adyn 2008.04.19. 20:25:41

9 emberes livornói védelmen próbálták beemelgetni a labdákat, 80 percig, egyszer bejött, aztán elkezdtek játszani de Amelia akkor már kivédte a szemüket is.
1-0 után elsarkazgattak maguknak... meg is lett az eredménye. 6 perc alatt meg kevés volt a jó játék, egész meccsen kelett volna igy, és akkor sima 4-0.

drdugo 2008.04.19. 20:28:06

hopp. viszont ha a derbinek már nem lesz tétje, akkor lehet, hogy pont az a 3 pont jelenti majd a BL indulást, amit a már bajnok - így a derbit is félvállról vevő - Inter legyőzésével szerzünk.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.19. 20:30:38

inkább olvassátok el, mit írtam a roma meccsről. asszem, szóról-szóra bejött - kivéve persze az eredményt. :)

bianconero 2008.04.19. 20:31:34

Hát ez a meccs :D:D hangosan felröhögtem, mikor egyenlített a Livorno. Bajnok az Inter, de ettől senki nem fogja jobban szeretni őket. Boldogok a lelki szegények, mert idén (is :S) övék a Scudetto...

Ha meg a Róma folytatja ezt a remek félimpotens szereplést, még az is lehet, h nyáron nekik kell bohóckodni a BL főtáblára kerülésért a Juve helyett (bár a jóég tudja, h mit kavartak most a BL selejtezőkkel... tényleg, leírhatná, aki vágja).

Gabez 2008.04.19. 20:31:45

Count Adyn: benito nagyon is jól látta a dolgokat (lásd beharangozó), nem is csesztetjük, respect, az eredmény nem stimmel csak

és miért ne örülnénk? sírjunk (mi is), vagy mit a fenét csináljunk? és hát hogyne múlna ezen is, nem mindegy, hogy 4 vagy 6 pont, 4-5 meccs még azért hátravan

roma megint a saját csapdájába esett - ez a nagy arc ne lenne, akkor bajnokok lennének valszeg, vagy legalábbis nem buknának ilyen helyzetben

Soros majd rendet tesz, kiteszi a pizzaképűeket a tímből és jöhetnek a magyar huszárlegények :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.19. 20:33:04

Nem értem miért baj, ha egy kicsit örülünk a Roma pontvesztésének, az Inter is veszthet pontot. Plusz szar lenne, ha minden forduló előtt Popp "talán most elcsípnek egy pontot az Inter ellen" hozzászólásait kéne olvasni. ;P

drdugo 2008.04.19. 20:33:09

thx az infot.
hehe, a fullkommunista Livornóban most biztos népünnepély van, hogy így megszivatták a "burzsoá imperialista főváros" csapatát :DDD

Gabez 2008.04.19. 20:34:04

na tessék, ugyanazt írjuk

bianconero: ha a lelki szegények a bajnokok, milyen lehet a maradék? atyavilág, jobb nem is hátranézni :)

bianconero 2008.04.19. 20:35:34

Jaaaa a másik meg amire felfigyeltem ma: Mancini sminkeli magát? Valami nagyon furcsa nekem a fizimiskáján, de eddig nem esett le, h mi. Ma viszont feltűnt, h olyan mintha ki lenne festve a szeme :D

Nedved11 2008.04.19. 23:10:03

Majd beindul ahogy játszik a Juve.;)

Count Adyn 2008.04.19. 23:14:32

:O jövő héttől már egyidőbe lesznek a meccsek...

Count Adyn 2008.04.19. 23:49:12

Ja és Toni kezd elpipposodni, ha csak beleakad a labda akkor is gól lesz belőle...)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.20. 14:05:35

Nah, tegnap nem írtam, mert kibaszottul felcseszte az agyamat, hogy a Livorno egyetlen kósza szabadrúgását beverte (kurva szép gól volt). Persze lehet mondani, hogy Roma nagyképűzött (szerintem nem ez volt a baj, mert általában, ha felszabadultan játszunk, akkor dolgozunk ki helyzeteket, ha görcsölünk nem). Szerintem azért szoptuk be, mert hiába dolgozunk tíz ziccert és birtokoljuk a labdát 72%-ban, ha csak egy kibaszott gólt tudunk szerezni. (megjegyezhetném persze , hogy nem kaptunk meg egy jogos tizit, de a nélkül is gólokkal kellett volna ütni a Livornot). Ha az Interesek a mélyrepülés alatt annyit foglakoztak sérülésekkel, meg kell jegyeznem , hogy Totti megint megsérült, nem is hiszem, hogy idén még játszik.

Végül a Scudetto ünneplésével várjátok ki az estét. Gyerünk Granata!

bianconero 2008.04.20. 14:14:37

Totti elég rosszul festett... hiába Tempus meggyűrte őt is. Kár :( milyen furcsa lesz a Serie A 5 év múlva, mikor Totti, Del Piero meg a többi legenda emléke is halványulni kezd..

Az én generációmnak ők A focisták. Hiába, telik az idő, szokni kell ezt is.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.20. 14:39:23

Sztem Totti nélkül lesz igazi "csapat" a Roma. Totti ha a pályán van mindig neki kell passzolni és kiismerhetőbb a játék. Sztem.

WallyB 2008.04.20. 14:55:31

Offtopic!
www.origo.hu/sport/focivilag/20080331-a-legfurcsabb-ongolok.html
Közte van a Tokody-féle öngól is, mintha valaki hiányolta volna.
Viszont a Knézy Jenő emléktornán, ha még egyszer erre a gyökér egriviktorra szavazok, száradjon le a kezem...

balou 2008.04.20. 14:58:18

Totti kb 5-6 hónapig nem fog játszani, mert meg kell műteni a térdét :( Aztán amíg formába lendül, szerintem úgy november környékén lehet számítani egy igazi jó Tottira. Addigra lemegy a bl csoportkör, szóval inkább 2, mint 1 csatár kell a nyáron.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.20. 15:04:38

balou, bizony! Aggódtam, hogy ez lesz ebből a sérülten is pályára lépésből!

Count Adyn 2008.04.20. 15:07:13

47 másodperc és vezet a Juve:D

Count Adyn 2008.04.20. 15:09:22

jajmár 2-0 :DDD 3 perc ha eltelt:DDD

andree 2008.04.20. 15:58:48

Izgi kis második félidő lesz. :)

Count Adyn 2008.04.20. 16:25:05

4-0, Del Piero mesterhármas:) és még nincs vége^^

drdugo 2008.04.20. 16:31:13

Sanyi már megint mekkorát domborít... Nagyon nagy az ember.
Így utólag beláthatja mindenki, hogy jól tette Donadoni, hogy egy kicsit megsértette, mert kb. azóta játszik megint ilyen hardcore formában, hogy a mester hanyagolja a válogatottban.

nézi valaki a Milan meccset valamilyen netes tv klienssel? sajnos most olyan gépnél vagyok, amin nem tudom neten nézni...

madbalee 2008.04.20. 17:05:51

A Parma-Napoli meccsen nem kevés lapot osztottak ki. 4 piros. Mikor volt ilyen sok a Seria-A-ban?

Klárensz 2008.04.20. 17:34:51

Zombori best of:
"....amióta a Juve felkerült az NB2-ből...."

madbalee 2008.04.20. 17:56:00

Igen ezen nekem is megakadt a fülem:))))))))))

Nedved11 2008.04.20. 22:02:52

Remélem ezek után nem az a nyomi Boriello nyeri a gólkirályi címet.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.20. 23:24:59

Tökjó forduló volt. Nyert az Inter, X-elt a Roma, MU, és a Barca is. :))

Gabez 2008.04.21. 09:22:53

nso: "Mivel a bajnokságból négy forduló van hátra, az Inter igazából már csak saját magát okolhatja, ha elbukja a bajnoki címet."

Tényleg?!? Na ne mondd...micsoda információ- tartalom! Ez az utolsó kb 10-12 fordulóra igaz volt - ha szerkesztő lennék ott, a cikk írója már rég a szemetet hordaná ;)

Cruz szédületes nagy gólt fejelt, hogy kibújt 3 emberke közül...remek teljesítmény volt.

Greg36 2008.04.21. 10:13:03

A foci rohadt igazságtalan tud lenni.
De kék-fekete rajongóként kénytelen vagyok neki örülni.
Cruz fejese tényleg szép volt.
Ha pedig a Torino így játszik a többi meccsén is, jövőre 100% SerieA. Gratula nekik.

WallyB 2008.04.21. 10:22:48

Ha már nso...
"A második félidőben különösen agilisak voltak a torinóiak, és Ventola révén a 83. percben akár az egyenlítés is összejöhetett volna nekik, de Julio César a helyén volt, és vetődve hárított."
Vetődve hárított? Csórikámat csont nélkül úgy tökön rúgták, hogy utána 3 percig jegelni kellett neki... azért "megfogta".

Gabez 2008.04.21. 10:37:53

Na igen, sok hülyeséget összeírnak, amit találnak a neten, azt lefordítják és kész.

A Torino nagyon jól nyomta, ami a Romanak rossz hír, ugyanis a jövő héten könnyen bajnok lehet az Inter...a bikák fel vannak pörögve, a farkasok padlón, a Nerazzuri meg csak lenyomja otthon a Cagliari-t.

Szal be kell készíteni a Meazzába a kékfekete lufikat ;)
süti beállítások módosítása