Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

De Rossi tudta, mi a dolga

2008.04.10. 01:35 _benito

Hiába énekeltük anno lelkesen, a föld mégsem dőlt ki sarkából, más szóval nem történt bombameglepetés, továbbmentek, akiktől jogosan elvártuk, hogy így tegyenek. Méltassuk néhány szóval a kiesőket, hiszen ahogy a Roma a Manchester B ellen, úgy a Schalke is helytállt Barcelonában, de egyiküknek sem jött össze még egy szépítő gól sem, pedig ennyit azért talán mindketten megérdemeltek volna. De ez itt nem altruista intézmény, kérem szépen, ez itt a Bl, ahol ha egy győzelemhez (nochdazu továbbjutáshoz) elég X erőfeszítés, akkor abból akkor sem lesz X + 1 joule energia-befektetés, ha Fergusson összes foga kihullik az egy Sir-höz egyébként sem különösebben passzoló mániákus rágózástól. Örömmel prezentáljuk Európa legjobb négy csapatát tehát, és belőlünk rögtön kikívánkozik a megállapítás, hogy tulajdonképpen az erőviszonyoknak csak akkor felelne meg jobban az elődöntők mezőnye, ha a Barcelona helyett az Arsenal lenne ott. Vagy a Fener.

Ferguson nem szarta össze magát, hiába ijesztgették a rómaiak, hogy majd most ők aztán úgy beleadnak mindent, hogy nem is jó szó az, hogy nemulass, de majd izé, meg huhúú! Az igazság azonban az, hogy Spalletti maximum ijesztő arcokat vágva tudta volna meglepni kollégáját, aminek a skót is tökéletesen tudatában volt, hiszen épphogy a lelátón didergő Cantonát nem jelölte a kezdőjébe – egy Bl-negyeddöntőn! A szerda este pályára lépő Manchester Uniteddel kapcsolatban nem túlzunk, ha azt mondjuk, a B csapat indult neki a meccsnek, és szedte kis híján ízekre nagy reményekkel, de szerény esélyekkel érkező ellenfelét az első 15 percben. Mit mondjunk, kísértett a 7-1 erősen, ám a Farkasok szerencséjére most csak Mexésen érződött a valódi elszántság, hogy ötöt rúgasson a vele aktuálisan szembenéző támadókkal, Doni viszont köszönte szépen, neki egyszer is elég volt ilyesmi, így két ziccert is megfogott. A vörösök aztán gyorsan átlátták, hogy itt bizony nincs mitől tartani, és a bevezetőben említett egyenletet követve szépen vissza is vettek, mire kicsit előrébb merészkedett a Roma és itt-ott már helyzetféleségekig is eljutottak.

Nem mondjuk, azért elég nagy bátorság volt Ferguson részéről, hogy Mancinivel Brownt, Taddei-el pedig Silvestre-t állította szembe, itt bizony megvolt az esély rá, hogy a Roma rákoppint a magukat szemlátomást nyeregben érző vörösök orrára, csak hát Mancini önértékelési zavara mellé egy masszívabbnak mondható hullámvölgyet is magáénak mondhat, Taddei pedig még a csonthideg francia balhátvéd mellett is úgy nézett ki, mint aki egy friss málnalekvárral töltött árokban fut, olyan rohadt lassú volt. Vucinicet felfalták, erejéből mindössze néhány a kapunak háttal állva kiosztott visszapasszra futotta, így csak abban rejlett a vendégek esélye, hogy a széleken bátran felbukkanó Panucci – Cassetti párosból valamelyik egyszer fejberúgja De Rossit. Már épp kezdtük élvezni a Roma kétségtelenül szimpatikus, de meglehetősen izzadságszagú küzdelmét, amikor a sors egy még nagyobb ajándékkal lepte meg őket: Mancini olyan fifikásan akasztotta bele a lábát az eléfekvő Wes Brown ezerszer elátkozott csülkébe, hogy a norvég sporttárs habozás nélkül a büntetőpontra mutatott, nekünk pedig erről egyből két dolog is eszünkbe jutott.

Az egyik az volt, hogy De Rossi kihagyja. A másik az, hogy ezzel talán még jobban is jár a Roma, mert ha berúgja, a MU úgy megveri őket, hogy a tasliból való talpraállás közbeni szédelgés akár Tottiék elsőszámú célpontjába is kerülhet. Daniele viszont nem véletlenül kapta a Capitan Futuro nevet, pontosan tudta, mi a dolga és fölé is vágta a büntetőt, ezzel pedig a meccs is visszasüllyedt a korábban látott szintre. Jött a Roma, amennyire erejéből tellett, de Hargreaves és Anderson olyan szinten uralták a középpályát, hogy ha nagy nehezen sikerült is átpréselni a labdát rajtuk, az egyébként roppant fegyelmezett (és igen nagy számú) manchesteri védelem játszi könnyedséggel állította meg a vendégek okosan passzoló játékos hiányában nem meglepő módon igen sótlan támadásait. A szórványos hazai ellencsapások viszont veszélyesnek bizonyultak, ha Juan nem kapja össze magát (a meccs első negyedében ő is csak pörgött, mint a búgócsiga), már sokkal korábban jöhetett volna a gól. Amit aztán végül mégsem sikerült elkerülniük, a megmagyarázhatatlan módon a meccs emberének választott Tevez mutatós vágta után passzolt, loholt, birkózott, majd remek mozdulattal bólintott és ha valakinek volt még kétsége a továbbjutó személyét illetően, akkor azokat egy csapásra eloszlatta. A gól előtt egyébként tök feleslegesen beállt Giuly (kezdetni már sokkal ésszerűbb lett volna), majd angyalka szállott Spalletti mester seggig érő homlokára és a fülébe duruzsolta, hogy az a füstös képű, szimpatikus fiatalember ott mellette bizony nem más, mint egy csatár. Ezt a létformát ugyan Luciano élből nagy megvetéssel kezeli, most a szépítés reményében mégis pályára küldte, ezzel pedig nagyjából hetven mérkőzés után megtörtént a csoda, és két római csatár volt egyszerre a pályán kilenc teljes percig. Halleluja!

Nem mondunk nagy okosságot; sokkal jobb csapat a Manchester United, mint az AS Roma, így teljesen megérdemelten jutott tovább. Ugyanilyen triviálisnak tűnik az a megállapítás, hogy a párharc az első meccsen dőlt el, és sajnos számítani lehetett rá, hogy bár sokunk szimpátiáját bírja, a Roma mégsem lesz képes még csak ráijeszteni sem ellenfelére, mely viszont (csak hogy mondjunk valami bátrat is) talán jelenleg a világ legerősebb csapata. Nem, nem a szerda este látott – bár ez sem kapott gólt attól a Romától, mely korábban oda-vissza úgy szétszedte a Real Madridot, mint hülyegyerek a mesekönyvet. (Manchester United – Roma 1-0)

Őszintén szólva egyáltalán nem voltunk nyugodtak a Schalke barcelonai vizitje előtt, hiszen a katalánok idén már számtalanszor bizonyították, hogy bárkitől képesek kikapni – a németek pedig sosem akárkik! Ráadásul veszíteniük sem volt mit, kikaptak otthon, most mondd meg, mit fáj nekik, ha úgy rárontanak a Barcára idegenben, ahogy az előember az előasszonyra, ha üzekedni támadt gusztusa. A Gelsenkirchenben elszenvedett vereség alkalmával is számtalan lövőhelyzetet alakítottak ki, és a hátrányból megkezdett visszavágón is ők kezdtek veszélyesebben, Valdés érdekes védést kellett, hogy bemutasson az ordenáré égés elkerüléséhez, majd az agilis Kurányi maradt le centikkel egy beadásról, és bár közben a Barca is magára talált valamelyest, igazából pont annyira ikszes meccs volt ez is, mint a másik. Aztán egy beadásra remekül érkezett Bordon (igaz, a saját kapuja elé) és be is hullott volna a labda a lábáról, ha nem érkezik Kristajic, aki viszont pontosan a kapu előtt héderező Tourét találta meg a felszabadító fejesével, ő pedig 450 centiről nem hibázott – pedig majdnem.

A második félidőben nem sok említésre méltó dolog történt, egészen a 63. percig kellett várnunk, mire feljegyzésre érdemes esemény zavarta meg szendergésünket. Ekkor Puyol kapott sárgát, ez pedig azt jelenti, hogy a párharcnak egyébként sem kifejezett esélyesként nekifutó Barcelona emblematikus középhátvédje nélkül lesz kénytelen fogadni a Unitedet. A katalánok tehát ott vannak a négy között, de a Chelseához hasonlóan ők is úgy, hogy igazán komoly ellenfélbe idén még nem botlottak, pedig ha csak a számokat nézzük, bizony komoly esélyesnek is tűnhetnének akár: tíz idén lejátszott Bl-meccsükből csak kettőt adtak döntetlenre, az egyenes kiesése szakaszban pedig négyből négy a mérlegük – igaz a Celtic és a Schalke ellen. Fenntartjuk a jogot, hogy megünnepeljük, ha egyszer át talál szakadni a gát a Barcelonában, mert ez a keret valóban nagy célokra hivatott, más kérdés, hogy amit eddig láttunk tőlünk, az nem ígér ilyesmit, ez pedig – nyilván nem a Schalke kiverésének ténye, hanem az ellenfél személy miatt  – csak muflák nagy mákkal volt elég már arra is, hogy odáig jussanak. (Barcelona – Schalke 1-0)

A képekért Pötének tartozunk köszönettel, aki nem átallotta a római meccs után a visszavágót is élőben megtekinteni. És nem, egyáltalán nem vagyunk irigyek, jó volt nekünk itthon is a tévé előtt.

155 komment

Címkék: videó összefoglaló bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr57419234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Weah_ 2008.04.10. 13:39:45

forumtársak!!! sztem _benito posztjai zseniálisak, azonban nehéz mindenki szája íze szerint írni. vannak benne túlzások is, de azok is csak nézőpont kérdései.
Forza _benito! :)

BruceWayne 2008.04.10. 13:40:05

hát ha bemegy a 11-es akkor a mu vagy védi a 0-1-et, ha meg gólokat akart volna lőni és ezzel a B védelemmel a hátuk mögött mentek volna előre az elég kockázatos lett volna....
jót tett volna mindenkinek ha az bemegy.

kramer 2008.04.10. 13:48:12

jazzbubu-nál a pont.
fergie nagy csodálója vagyok, de azért
lássuk, hogy ez a manu attól (is) a legjobb, hogy a leggazdagabb.

ez B-nek nevezett hargreaves, anderson, carrick középpályás-tengely kb., de lehet, h több mint 65millio euroba került az elmúlt két év alatt. ja és tevez is volt legalább 20.

ehhez persze kell az is, hogy fergie tudja, kire érdemes költeni a pénzt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.10. 13:51:20

weah, ebben nincs vita. Vágom, hogy ez a blog szubjektív és gonzós, ezért szeretem. Tiszteletben is tartom _benito véleményét, meg jókat röhögök a poénjain, meg vitatkozom vele, ha nem értek egyet. És gondolom _benito sem veszi személyes sértésnek, ha valaki nem ért egyet a gondolataival.

nasteey 2008.04.10. 14:11:16

Mindig tudtam, hogy ez a DDR egy úriember. Már akkor éreztem, amikor a kezezős gólját bevallotta... de most, hogy egy kamutizit is felélő. Gratulálok. :)
Sajnálom a Romát, de otthon kellett volna alkotni, vagy tegnap jobban hozzáállni.

Tegnap játszott a Barca? :o :)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.10. 14:15:07

"_benito sem veszi személyes sértésnek, ha valaki nem ért egyet a gondolataival"

ha figyelmesen olvasod a kommenteket, magad is láthatod, hogy ha magamra venném a néha nem különösebben cizellált véleményeket, már rég hárshegyen lennék a kisjézusok és napoleonok között. :)

sAp 2008.04.10. 14:19:27

kramer,az igaz h ez a 3 játékos valóban annyiba került, de ez sztem azért is van,mert minden csapat tudja h a MUt bizony súlyos eurótízmilliókkal le lehet húzni.annak örülök azért h nem már befutott játékosokat vesznek meg,hanem olyanokat akikben van lehetőség (habár nem olyan szinten mint teszi ezt wenger),és ott válnak nagyokká.az idén vett nani,hargreaves,anderson,tevez csomagból pölö egyedül hargreaves rendelkezett komolyabb tapasztalattal európában,tevez is addig csak brazíliában meg a WHUban villogott,nani meg anderson portugáliában,szóval azért nem volt tuti h beválnak angliában is,ráadásul egy nagycsapatban.
persze tény h kőgazdag a MU,de való igaz,fergie (meg queiroz v nem tudom ki) nagyon érzi a megfelelő spílereket...

BruceWayne 2008.04.10. 14:31:55

ez a durva a MU-ban, hogy kb mindegy hogyan áll fel a középpálya

Rezeda 2008.04.10. 14:35:37

Sziasztok,
"az erőviszonyoknak csak akkor felelne meg jobban az elődöntők mezőnye, ha a Barcelona helyett az Arsenal lenne ott". Ez szerintem inkabb irodalmi, mint szakszeru velemeny: eloszor az Arsenal semmikepp nincs a legjobb 4 kozott, a Barcelona? Ugye itt az a kerdes, hogy a minositest milyen idoszakra hozzuk. Hiszen a Barca az utolso egy honapban mutat motivalatlan jatekot. Kerete alapjan a vilag legjobb 4 csapataban a helye. A bajnoksagban addig a pontig nagyon jol mentek, Messivel azert minden mas. Emlekszem amikor az Arsenal vesztett meccs nelkul nyert bajnoksagot, mindenki a vilag legjobb formaban levo csapatanak hivta, csak ettol nem volt a legjobb csapat. Es ez forditva is igaz.
Az MU azert ment ki tartalekos csapattal, mert a Roma ennyit kovetelt. A Romat a Milan es Juve melyrepulese emelte fel, teljesen kozepszeru csapat kozepszeru jatekosokkal, kozepszeru celokkal.

Viszlat 2008.04.10. 14:44:46

Azért ez az MU mennyivel gazdagabb duma nagyon-nagyon gáz. Hány csapatot soroljak fel, akik legalább ennyit öltek játékosokba és mégsincsenek sehol? Csak azért nem teszem, mert nem szeretnék végigsérteni se Real, se Barca, se Chelsea, se Arsenal drukkereket. Egy dolog a pénz, de jelenleg egy edző sem tudja a Sir után csinálni, hogy CSAPATOT épít belőlük. Ennyi.

Az A csapat, B csapat kérdésében meg azért nem mindegy mihez viszonyítunk. Wes Brown se játszana soha kezdőt, ha Neville egészséges lenne és még sorolhatnám...

Amúgy a tegnapi tényleg harmatgyenge meccs volt, az MU B csapata ennél sokkal többre képes, a helyzetkihasználás pocsék volt, szinte már Arsenalos szintet ütöttünk meg... Hogy ez is elég volt a Roma ellen? Hát ezen az oda húzóknak kéne elgondolkodni...

Walmer 2008.04.10. 14:48:43

Ez az Rezeda, csak keményen:-)

sAp 2008.04.10. 14:49:32

(ja jut eszembe ha már szóba került,hargreaves sztem világrekordot tart azzal h 20 éves korában 6 válogatott közül választhatta ki a számára megfelelőt...)

Bendeguzi (törölt) 2008.04.10. 14:53:05

en is ugy erzem hogy egy kicsit b csapatvolt. de. andersont en mindennek mondanam csak ne b-nek mert szerintem ma o az egyik legjobb kozeppalyas a vilagon komolyan gondolom. az a srac vmi kurta jo. mint egy fal olyan kozepen de mikor meg kell indulni durvabb mint a tgw es cselez ugy mint a legjobbak. szerintem ha nem szall el es marad a mu-ban meg 10 -15 evet az egyik legnagyobb MU jatekos lesz. iszonyat joo szerintem. mintha nem is vmi kurtakomoly bl meg pl meccseken lenne hanem kinn az utcan a haverokal. grundfocista
amug ypedig iszonyatos felelmeim vannak a barcatol, mert a barca az barca akarki akarmit is mond. en teljesen 50-50 % -ra veszem a tovabbjutast, sot. szerintem ezek a latinok nem tul jok a mu-nak. egyszeruen lassuak kivedekezni oket. cselkiralyok egyerintobol teszik brown, ferdinand, vidics pedig inkabb kanyarodik mint fordul. en kurvara parazok. AZT AKAROM HOGY A MU NYERJEN!!!!!!!!! mindent, orokke :)

kroos 2008.04.10. 15:10:09

,, Wes Brown se játszana soha kezdőt, ha Neville egészséges lenne"

ELÉG BAJ LENNE AZ NEKTEK...

kroos 2008.04.10. 15:33:14

VISZLAT ,,Azért ez az MU mennyivel gazdagabb duma nagyon-nagyon gáz. Hány csapatot soroljak fel, akik legalább ennyit öltek játékosokba és mégsincsenek sehol?"
ez igaz de a Roma nincs köztük...!!!!!!!!

the real 2008.04.10. 15:48:30

Azért a Roma-Real alatt/után senki sem jött azzal, hogy a pénz mindent megmagyaráz, csodák nincsenek...

jasszgeri 2008.04.10. 15:51:44

eric "Pique: az előző sezonban a sevilla legjobb védője volt és bekerült az év csapatába is:)"
real zaragoza az a sevilla.

amúgy abban igaza van drdugónak, h de rossinak nincs nagy arca. abba viszont nem, h ez nem volt b keret. a mu idei hadrendjében kulcsszerep jut rooneynak, ronaldonak, evrának, vidicnek és január óta scholesnak is. ha ők nem játszanak, akkor már b csapatról beszélhetünk. főleg úgy, h silvestre kezdett. ami még külön tetszik, h mi végre nem csak a mezeladás miatt igazoltunk ázsiai játékost.
mu drukker létemre sajnálom, h kimaradt a tizi. sokkal jobb meccs lett volna belőle. de egyetértek benitóval, megvan az esélye, h kapott volna kb. egy négyest a róma utána.

jasszgeri 2008.04.10. 15:54:41

az meg külön dícséret, ha vki szerint ez nem volt b keret. de még nincs készen ez a csapat, kell egy támadó felfogású jobb szélső védő is. daniel alves. inkább, mint bosingwa.

ApukadHUN 2008.04.10. 15:56:13

a jól elköltött pénz számít:)
A Roma nem tud C. Ronadot, Henry-t, Nistelrooy-t venni, de még Pepét sem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.10. 15:58:55

Rezeda, az lehet, hogy Milan meg Juve mélyrepülése miatt előre lépett két helyet a Roma, de középszerűnek nevezni, akkora sületlenség, mint azt mondani, hogy Fradi 2-3 év múlva bejut a bl csoportkörbe, vagy azzal magyarázni a külföldi kapitány keresgélést, hogy egy rutinos szakemberrel kijuthat a vébére a magyar válogatott. Tehát több Serie A-s bajnokit, valamint higgadtabb, árnyaltabb, megondoltabb véleményalkotást ajánlanék figyelmedbe. Az nem ért jobban a focihoz, aki nagy pofával becsmérel, és beböfög egy kategórikus minősítést általa ritkán látott, mellesleg és általában a világ legjobb formájában lévő csapat ellen lát focizni. Öreg, ez a Bl-negyeddöntő volt, nem a selejtezó első köre!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.10. 16:02:03

Rezeda,
atgondolni ezt a kozepcsapatos dumat, pls...

Forza Roma

drosiii 2008.04.10. 16:02:22

chelsea-nek adnam azt a 3 pontot a bajnokin, ha MU jutna tovabb...

Viszlat 2008.04.10. 16:13:47

barnetta: nem is állítottam, hogy köztük van, de asszem a Real Madrid még mindig gazdagabb klub, mint az MU, mégis kikaptak a Rómától. Csupán erre akartam rávilágítani, hogy a pénz nem minden, sem innen, sem onnan nézve.

kroos 2008.04.10. 16:14:31

Apukad HUN Pepe drágább volt mint C. Ronadot, Henry-t, Nistelrooy-t...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.10. 16:18:21

Nerazzurri,
szep is lenne, ha lathatnam bogni,
de arra sokkal tobb esely van, h a hisztis 3 trofeat emelhet a magasba az elkovetkezendo 3 honapban!

BruceWayne 2008.04.10. 16:24:09

hát én se komolyságból tettem be, de hátha. mondjuk utoljára akkor láttam ríni mikor a portugál-holland 2. percében Bouhlarouz professzor kezelésbe vette majd a 30. percben a beavatkozás sikeresnek nyílváníttatott egy kényszerű csere formájában...

ASRM 2008.04.10. 16:39:03

the real-nál a pont.
_benito látom te is magadévá tetted világmagyarázatként ezt a kis csapat - nagy csapat dichotómiát:) namost akkor kérdezném, hogy a Milan hány gólt rúgott az Arsenal-nak, illetve az Inter a Liverpoolnak odavissza?
A Roma mentálisan maradt alul szerintem ebben a párharcban és ez nagyban köszönhető a tavalyi második meccsnek. És ezt tökéletesen kifejezte De Rossi kihagyott tizenegyese is, aki, ha már itt tartunk, sokkal biztosabban szokta ezeket értékesíteni, mint Totti az utóbbi időben.
Mi lett volna, ha belövi? Hát szerintem Ferguson nem véletlenul volt k. ideges.

Strigo 2008.04.10. 16:40:11

"giggs is szar volt, carrick meg feleslegesen volt a pályán"

Olyan zsugákat osztottak mindketten, hogy Hargreaves és Park nem győzték kihagyni a nagyobbnál nagyobb helyzeteket.

ASRM 2008.04.10. 16:43:43

_benito, ha egyébként ilyen világmagyarázatot kerestek, akkor miért nem nyúltok inkább az angol-olasz-spanyol körbeverési hagyományokhoz? :) ez szerintem használhatóbb; és ez alapján, bármennyire is jó ez az MU, én Barca továbbjutást szimatolok

Henke 2008.04.10. 16:49:54

Henke jóslatai: ha a MU megynyeri a BL-t és a PL-t, Fergusson visszavonul; a Bayern ma nagy szarba markolhat; a PSV kiesik

Strigo 2008.04.10. 16:54:54

Azért Rómában sem lesz gond a pénzügyekkel, ha Soros tényleg megveszi a klubot még a szezon vége előtt.

Rezeda 2008.04.10. 17:07:27

popp:
Nem hiszem es nem celom jobban erteni a focihoz barkinel, nem ezert irok ide.
A parhuzamok azert nem jok, mert az hogy a Fradi bejut a BL csoportkorbe az abszolut modon eldontheto az adott evben. A "kozepszeru" pedig ugy latom szamodra es szamomra mas. En az europai elmezonyre gondoltam. Te valoszinuleg lejjebb gondolod a kozepmezonyt, mondjuk az olasz kozepmenzonynel. Erre termeszetesen igaz, hogy a Roma erosebb, de az median az melyen az europai median alatt van. Nem becsmereltem senkit, a Celtic is a Roma is szepen szerepel a jatekosallomanyahoz kepest, sot a Roma BL negyeddontos kalandja kb olyan, mint a Monaco esete nehany eve (azok is vitez modon legyoztek a Realt): lelkesito, de tevedes.

Ronal-d'oh! 2008.04.10. 17:18:35

Had röhögjek ki mindenkit, aki a két csapat értékében keresi a Roma kiesésének az okát. A Real Madrid akkor miért nem jutott tovább, he?

ASRM 2008.04.10. 17:27:43

Rezeda, kicsit belekavarodtál ebbe a medián dologba, szerintem fuss neki még egyszer.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.10. 17:36:27

Rezeda, de ez a negyeddöntős kaland kétszer megismétlődött, úgyhogy a két év alatt a Valanciát, a Lyont, a Real Madridot, az Intert, sőt még a Man. Utd-t (igaz velük hatszor is játszottunk) is legyőztük legalább egyszer. De látom te az a fajta vitatkozó vagy, aki még azt is megmagyarázza, hogy ki lehet térdelni a rövidgatyát, ha érvekkel szembesül. Engem például az ilyen idiómákkal, mint az európai élmezőny középcsapata (szerintem a középcsapatok a középmezőnyben vannak, de semmiképpen nem Európa legjobb nyolc csapata között), nem igazán tudsz elkábítani. Szóval akkor kommentezel, amikor akarsz, de én például nem engednék meg magamnak ilyen minősítéseket egy-két meccs alapján.

Rezeda 2008.04.10. 17:37:45

Oke - igazad van- nekifutok, emulalt ekezetekkel, helyes kozpontozassal:
"Erre terme'szetesen igaz, hogy a Roma ero"sebb, de az a media'n me'lyen az europai media'n alatt van. "
Marmint, az olasz kozepmezony. Szerintem az AS Roma vezetoi lenyegesen racionalisabban ertekelik a csapat kieseset. Hiszen a szereples erteket a BL bevetelek (mindennel) es a jatekosallomany ertekenek (fizetesek stb) viszonya jellemzi. Nyilvan sokkal nagyobb virtus , mint mondjuk a Chelsea eseteben.
(olyan jatekosokkal eddig jutni, mint Vucinic, Taddei egeszen elkepeszto)

halareaal 2008.04.10. 17:39:16

"attól a Romától, mely korábban oda-vissza úgy szétszedte a Real Madridot, mint hülyegyerek a mesekönyvet."
lo benito, az egy dolog h a Romának szurkoltál, de ez így elég nevetséges.

Rezeda 2008.04.10. 17:41:07

popp: honnan veszed, hogy egy-ket meccset lattam? Szerintem egy beszelgetesben az a legszanalmasabb, amikor nem egy velemenyre reagalsz, hanem a masik velemenyenek erteket probalod minositeni. Azert nem irom, ide hogy miota nezem, a focit, mert azt is kifogasolnam, ha ez gyozne meg valakit.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.10. 17:44:07

Rezeda némiképp manipulatív, kiemelni egy cserejátkost és a kezdő tizenegyünk leggyengébb játékosát. Mintha a Roma csaptában ők képviselnék az átlag színvonalat. Ellenpólusként megemlíteném Panuccit, Juant, Mexest, Mancinit (bár nem a mostanit), De Rossit, Aquilanit, Tottit, Cicinhot) - ezek közül három nem is játszott tegnap.

De úgy látom inkább összehordasz hetet-havat csak hogy ne kelljen kihátrálnod az álláspontod mögül. Végülis, ahogy érzed.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.10. 17:49:12

Rezeda, bocs ha félreérthető voltam, én arra céloztam, hogy kevés Roma meccset láttál, különben nem állítanál ilyet. Egyébként, bocs a minősítésért, de voltak ott ennél komolyabb érvek is, amikre viszont most sem reagáltál. Egyébként a legyőzött csapatok között a tavalyi Bl-győztes Milant meg sem említettem , akiket az utóbbi két évben háromszor vertünk meg. Egyébként olyat senki sem mondott, hogy Roma jobb csapat, mint a ManU.

ASRM 2008.04.10. 17:49:20

Rezeda, konkrétan melyik bajnokságra gondolsz, amelyik az olasz középmezőny felett van, amikor az európai középmezőnyről beszélsz?

Rezeda 2008.04.10. 17:53:13

Totti es Juan nagy formatumu jatekosok ez ketsegtelen. Cicinho - ok. De Mexes, Aquilani, De Rossi, ok valoban a csapat illusztracioi. Erre a szintre gondoltam a problemas kozepszeruvel. Amikor a Roma bajnoksagot nyert, egy bitang eros brazil gerincre epult. Es Totti, Cassano, Delveccio, Montella egy eros csatarsor voltak.

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.04.10. 17:57:30

nem értem igazán, miért kell a romát basztatni???
nekik szurkolni, őket nézni: életérzés. ennyi!
manapság pedig, igazi csapatként jelentkezve komoly tényezők. viszont a vérüket nem tagadják meg. az olimpicoban nem lehet alaibizni és ez jó.

halareaal 2008.04.10. 18:01:56

"Hány csapatot soroljak fel, akik legalább ennyit öltek játékosokba és mégsincsenek sehol? Csak azért nem teszem, mert nem szeretnék végigsérteni se Real, se Barca, se Chelsea, se Arsenal drukkerek"
na azért télleg már. legalább várjátok meg, míg dupláznak, mert addig gázak ezek a hszek.

Rezeda 2008.04.10. 18:07:23

bacity: befejezem, bocs, es nem is akartam. Amit en mondtam, az kb az, hogy oruljunk a Roma szereplesenek meg jobban, hiszen a fiuk eron felul teljesitettek eddig is!
Egyebkent evekkel ezelott Makaay nyilatkozta a Deportivo egyik nagy menetelese idejen (talan amikor a MU-t vertek 3-2 re az old traffordon), hogy a Depor nem Real Madrid, vagyis ha jol jatszanak nyernek, ha rosszul akkor veszitenek. En akkor azt hittem, ez egy irgalmatlan nagy baromsag, de azota megertettem: a ManU, a Real, a Barca, a Milan, olyan csapatok, amelyek akkor is nyernek, ha rosszul jatszanak (a kivetel erositi a sz.), a Roma pedig nyerhet, ha minden osszejon.
Es itt most nyilvan a Milan-nal ugy ertettem, hogy az o:ro:k Milan.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.10. 18:14:22

Rezeda, Cassano a Scudetto utáni nyáron jött, Batigól viszont ott volt. A brazilból három volt (Aldair, Zago és Cafu, Emerson is csak nyáron csatlakozott), bár igazán jó játékosok. Ott volt viszont Samuel, Tommasi, Candela, Nakata (Totti cseréjeként). Egyébként Montella valóban jó csatár volt és Delvecchiot is szerettem, de náluk jobb igaz más poszton De Rossi is meg Aquilani is, nem véletlenül kergetik őket az európai élcsapatok. De Rossi egyébként szerintem a világ egyik legjobb védekező középpályása, még ha tizit csúnyán fölé is rúgta tegnap (figyelmedbe ajánlanám a Real elleni két meccset, utóbbin egyébként Aquilani volt amezőny legjobbja).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.10. 18:16:01

és Rezeda, a 2001-2002-es Roma valóban jobb csapatnak tűnt mint amostani, még sem érték el a legjobb nyolcat a Bl-ben. Spalletti meg szerintem éppelég jó edző!

Rezeda 2008.04.10. 18:17:44

Spalletti tenyleg jo edzo, mondjuk Capello sem volt kutya, de ne haragudjatok ki kell szallnom.

szferi 2008.04.10. 18:28:28

Spaletti tökélyre fejleszti a csatár nélküli támadójátékot. Korszakos zseni.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.04.10. 18:38:47

"Hány csapatot soroljak fel, akik legalább ennyit öltek játékosokba és mégsincsenek sehol? Csak azért nem teszem, mert nem szeretnék végigsérteni se Real, se Barca, se Chelsea, se Arsenal drukkereket."

akkor megis miert sorolod fel ezeket a csapatokat??

1ebkent vki kozepesnek nevezte de rossit: annyira kozepes,h kb. a vilag 3 legjobb vedekezo kozeppalyasanak egyike.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.10. 19:06:48

hulk: "Nagyon durva volt. B csapattal a negyeddöntőben, a Roma ellen?"

Tipikus angol beképzeltség, az ellenfél lekezelése. Vagyis pontosan az, amiért gyűlöletesek.

Sajnos a Barcelonának iszonyatosan fel kéne javulnia a döntőhöz. Erre (mármint a javulásra) egyébként abszolút képesnek tartom.

drosiii 2008.04.10. 19:35:15

csöncsön, azért ezt a helyedben átgondolnám újra, mert szo nincs itt az ellenfel lenezeserol, S4F helyeben is mindenki pihentette volna rooney-t és ronit, igy megadva masoknak is a lehetoseget a bizonyitasra..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.10. 19:44:27

De nem egy BL-negyeddöntőn...

Az ilyen típusú magabiztosság egyszerűen undorító. C. Ronaldo egyébként szimbóluma ennek.

[Amivel rögtön ki is fejezem, hogy nem valamiféle "véralkati" kérdésnek gondolom ezt. Mélységesen tisztelem az angol kultúrát.]

drosiii 2008.04.10. 19:56:07

ha nem hallom/látom adás közben el sem hiszem:
Zuhanyhíradó
vmi számomra ismeretlen alak: "vagy a Fradi gyenge, de inkább az NB II ennyire erős" Nyilas Tibi meg helyeselt és kapásból hozta a premier league, champinship hasonlatot.
Ezeket szibériába, de nagyon gyorsan...

jasszgeri 2008.04.10. 20:00:00

csöncsön hülyeségeket beszélsz. miért undorító az, h egy idegenben elért 2:0 után, egy arsenal elleni.. hát.. mostmár nem 6 pontos, de létfontosságú meccs előtt pihentetnek néhány játékost. most ez gáz? meg ezzel le lett nézve a róma? mert park ji sung nem volt jó? hagyjuk már az ilyen kirohanásokat pusztán azért mert - számomra egyértelműen - neked nem szimpatikus a csapat:!:

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.04.10. 20:06:05

sztem meg nem jatszott b csapattal a mu. csak ez a hype fejezodne mar be. mintha mar mindent megnyertek vna,es nagyobbak lennenek,mint a di stefano fele real,a nagy ajax,beckenbauer bayernje, sacchi milanja es cruijff dream teamje egyutt... remeljuk,arsenal megveri oket,aztan a cselzi is londonban,bl-bol kizugnak a barcaval szemben,aztan se bl,se pl,csak a szokasos nagypofajusaggal birkanyajkent elbegetett "iden is mi voltunk a legjobbak."

jasszgeri 2008.04.10. 20:06:23

csöncsön kedvenc csapata - akármi is legyen az, remélem bayern münchen vagy rangers - egy "bl" negyeddöntő visszavágóján 2:0 fórban az alapnak vélt kezdő tizeneggyel áll fel mindenkor. összeszednek 7 sárgát, ami 3 eltiltást jelent kapásból, 2 még amúgyis lábadózó játékos rásérül és ebben a nem futballnaptári évben már nem léphet pályára, de továbbjutottak bazz, nem nézték le az ellenfelet és nem undorító a magabiztosságuk. és ronaldo sem náluk játszik hál istennek.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.04.10. 20:10:22

amugy hargreaves jobb scholesnal,vidics serult,rooney es evra nemtom,miert vt pihentetve (hozzateszem,tevez jobb rooney-nal),c. ronaldot meg feltette sir alex,h a romaiak szanaszet rugjak. szal,ahol igazi minosegi kulonbseg vt az vidics,evra es c. ronaldo posztja. ezert nem neveznem b csapatnak,mint ah azt se mondom,h a barca messi kivalasa ota allandoan b-csapattal jatszik.

jasszgeri 2008.04.10. 20:20:00

evrát az elmúlt egy hónapban folyamatosan faragták. de silvestre is vissza kellett vmikor térjen és inkább ezen a meccsen, mint az arsenal ellen hétvégén, esetleg blacburn ellen idegenben.
sztem rooney-t és tevezt nem nagyon lehet összehasonlítani. legalábbis játékfunkciójukat tekintve nem.

Roseb 2008.04.10. 20:20:53

1. Mért patkány dolog, egy szinte lefutott meccsen pihentetni 3játékost?? sérülést kockáztatni fontos a 4 legfontosabb meccs előtt...
2. nem nevezném b csapatnak, h ronaldorooneyevra pihent, mert azért akik helyettük jáccanak azok se kis nevek...
3. baromi kemény két meccs váható a barca ellen!
4. ferenck, ha nem nézel elég mu meccset, akkor ne ítélkezz!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.10. 20:29:09

ferenck és ha ehhez hozzávesszük, hogy Aquilanival és Tottival biztos erősebb lett a Roma. csöncsön, szerintem nem az az undorító, hogy kihagyta Rooneyt (akivel szerintem is legalább azonos képességű Tevez) és Cronit, hanem az, hogy a MU-fanok nagy pofával osztják, hogy B csapatunkkal is jobbak vagyunk, arról nem is beszélve hogy Fergusson elég sokat rotál az idén. Egyébként ne félj, ha De Rossi brúgja a tizit és 0-1-gyel fordulnak, akkor beállt volna Cristiano R. is.

drosiii 2008.04.10. 20:29:28

ferenck ennyire ne utald mar a MU-t.
rooney teljesen mast jatszik mint tevez, illetve scholes is mint hargreaves. kb semmi alapja nincs az osszehasonlitgatasaidnak, de te tudod...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.10. 20:30:27

félre ne értsetek nem az Unitednél lett volna biztosan erősebb a Roma, hanem tegnapi kezdőnél.

drosiii 2008.04.10. 20:31:14

popp, szerintem itt nem sokan osztjak, hogy B csapattal is jobb a MU... legalabbis en ilyet nem mondtam es nem is gondoltam...

drosiii 2008.04.10. 20:33:41

ja es azt hozza tennem, hogy nalam a B csapatot saha,fletcher (mostani kozeppalyankhoz kepest mindenkepp), eagles jelenti.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.10. 20:40:13

drossiii, a te hsz-eid tök korrektek voltak, nem rád gondoltam. Csak fölkúrta ma az agyamat néhány divat United szurkoló még ebédnél. Egyébként Somogyi Dia meg a Somos kezdett el B-csapatozni az m1-en, de még a sokat látott _benito ;) is ezt hangoztatta postjában, a kocaszurkolók meg mindig a mértékadó orgánumok véleményét szajkózzák ;).

szferi 2008.04.10. 20:41:32

vannak itt olyan hogyishívják -olaszfoci?- rajongók, akik minden csalódottságukat és flusztráltságukat az angol válogatott ostorozása (igaz popp?), és a MU leértékelése (ugye, ferenck?) mögé rejtik. Sajnos a tények maradnak, bármilyen hangosan kiabáltok és próbáljátok meggyőzni magatokat és egymást.

Egyébként könnyen lehet, hogy a Liverpool és a Chelsea is nyer egy-egy trófeát az idén.

szferi 2008.04.10. 20:43:25

popp, mielőtt megsértődnél, a b-csapatos szöveg tényleg nagy butaság. Ferguson csak nem akart mindenáron nyerni, elég volt neki, hogy semmiképp se kaphasson ki. ennyi.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.04.10. 20:43:53

nem a mu-t utalom,hanem azt az elkepeszto nagykepuseget,ami az osszes forumon arad a szurkoloibol (es igy kozvetve a csapat sem lesz kifejezetten szimpatikus). ket eve ienkor csendben vartam a meccseket,es nem irogattam jobbra-balra,h most aztan mi vagyunk a vilag legjobbjai.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.10. 20:49:21

Szferi, neked vesszőparipád ez a frusztráltság, vagy csak kóstolgatsz;)? Tegnap is te kezdted a Romázást, ma is te provokálsz, de most átdruccanok a fotelbe UEFA meccset nézni, ott legalább nincsen angol csapat ;). (Egyébként az angol válogatott basztatását befejezem, valóban nem szép dolog rugdalni a döglött oroszlánt.)

szferi 2008.04.10. 20:50:59

Jogos, de van alapja a nagyképűségének, ezt ne tagadd. Ezzel szemben a milan 2 éve szorongva várhatta a meccseket, nem sokan tartották esélyesnek. Mindazonáltal nekem szimpatikus a MU, de valószínűnek tartom hogy vagy a PL-t, vagy a bajnokságot elcseszik, de lehet mindkettőt. Ha a poollal játszanak döntőt, nem hiszem hogy nyernek, bajnoksagban meg a chelseahoz mennek 3 pont előnnyel, na az se életbiztosítás.

szferi 2008.04.10. 20:52:50

a tegnapihoz annyit, hogy visszanéztem: valóban én hoztam fel a romát, miután te elővetted az angol válogatottat. Kikap a csapatod, erre te elkozded szidni az ellenfél országának válogatottját. Hát mi a flusztráltság, ha nem ez??? Melyik meccset nézed?

halareaal 2008.04.10. 20:53:55

"Egyébként könnyen lehet, hogy a Liverpool és a Chelsea is nyer egy-egy trófeát az idén"
attól mentsen az isten.
amúgy nekem kedvenc angol csapatom a MU, ezért is intenék óvatosságra mindent drukkert, mert a BLben már csak erős elenfelek vannak, míg a Chelsea képes lehet elverni a stamfordon a MU-t. egyszóval, 2 szék közé eshetnek, és mivel idén nem volt 7-1, akkor csak C. Ronaldo marad meg a szezonból.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.04.10. 20:55:35

szferi: ez nekem szolt? mert nem milan-szurkolo vagyok,hanem barcelona. es verlazitonak erzem az oan - ma olvasott - kijelenteseket,h a mu realisan 3-4 gollal jobb a barcanal,elfogultan meg alazas lesz,mikozben azert a pl. nalunk gyengebb lyont sem alaztak,ha mar alazaseol van szo. ez a hozzaallas veri ki a biztositekot,de naon.

szferi 2008.04.10. 20:57:49

nem lesz alazas, az biztos.

szferi 2008.04.10. 20:58:20

azt hittem a tavalyi milan győzelemről beszélsz, elnézést!

szferi 2008.04.10. 20:59:37

de hogy a barca az éven nem nyer semmit, az több mint valószínű :)

drosiii 2008.04.10. 21:06:29

ferenck a forma es az utobbi idoben mutatott jatek alapjan lehetne beszelni ilyen kulonbsegrol, de nem lesz. es a tovabbjutas sem lefutott..
ha pool - mu donto lesz, lenne egy tippem, h ki nyeri. sztem a szokasos meccsuket jatszanak le...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.10. 21:25:00

Huh, mekkora szabadrúgás gólt akasztott Mutu!

Strigo 2008.04.10. 21:29:57

Man Utd: Kuszczak, Simpson, Pique, Evans, O'Shea (Brown 54), Eagles, Fletcher, Carrick, Nani, Saha, Rooney (Dong 71).
Subs Not Used: Heaton, Lee, Hewson, Brandy, Eckersley.

Ez inkább volt B csapat, mégis 1-1-et értek el az Olimpicoban, és ez is ebben a szezonban volt.

drosiii 2008.04.10. 21:35:36

latinok jol allnak eddig (= /UEFA/

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.10. 21:37:23

drossiii, ezt zúzuk inkább aa múlt heti UEFA-s postban!

GGG77 2008.04.10. 23:31:10

"Park: etalon, gyors, agresszív, erős, okos, technikás ,alázatos....kb ő lehetne a jó focista prototipusa!"

Jézusom...

GGG77 2008.04.10. 23:34:08

A Chelseat tiltsák be.
Plálne a Liverpool elleni meccseit...

Ja, csak szólok, a Barca idén 0-ázik.

GGG77 2008.04.10. 23:44:59

"szferi 2008.04.10. 20:41:32
vannak itt olyan hogyishívják -olaszfoci?- rajongók, akik minden csalódottságukat és flusztráltságukat "

AC MILAN

Serie A győzelmek:
1901, 1906, 1907, 1950/51, 1954/55, 1956/57, 1958/59, 1961/62, 1967/68, 1978/79, 1987/88, 1991/92, 1992/93, 1993/94, 1995/96, 1998/99, 2003/04
BL/BEK győzelmek:
1962/63, 1968/69, 1988/89, 1989/90, 1993/94, 2002/03, 2006/07

Azzurri, World Cup Wins:
1934, 1938, 1982, 2006

Baromi frusztrált vagyok...


Baromi frusztrált vagyok.

Romanista 2008.04.10. 23:51:37

ez a Roma-Mu dolog sokkal inkább egy mumushoz fogható. a Roma még egy ennél sokkal gyengébb Mu sem vert volna ki. mondok egy példát:
vizilabdában a magyar válogatott simán lelépi Olaszországot minden versenyen. az olaszok iszonyat megizzasztják a szerbeket,horvátokat, mert tulképp ők egy jó csapat. aztán (számunkra) kiderül hogy még is a szerbek milyen marha nehéz ellenfélek. amire ki akarok jukadni az az hogy az olaszok nagyon ritkán vernek meg minket mert (tudatalatt) félnek. rettegnek. hogy ez azért van mert az olasz liga jobban fizet és ott a magyar játékosok az "istenek" azt nem tudom, de hogy ilyen pszichologia alapján (is) műkődik egy-egy meccs az tuti.


((a Roma szurkolókról illet volna megemlékezni benito))

Count Adyn 2008.04.10. 23:55:33

Akik beleüvöltöttek a gyásszünetbe valami csúnyát?:D
Amugy meg sztem Roma ugy volt vele hogy leszarják, lesz ami lesz, egy Scudetto esélyesebb mint egy BL győzelem ebből a helyzetből. Nem akartak nagyon kikapni, tisztesen helyt álltak és ennyi. Hétvégén meg kiderül volt e értelme:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.10. 23:58:24

De azért a meccs nagyrészében leordították a manchesteri úriközönséget.

BruceWayne 2008.04.11. 00:22:02

ebből a 4-esből csak a pool lóg ki

Romanista 2008.04.11. 00:57:38

beordítottak a gyász szünetbe amin egy 'valakit' gyászoltunk. ez oké meg csúny dolog közbe ordítani etc, de mikor is gyászoltuk meg nemzetközileg a horvát srácot aki múlt héten egy reklám táblának (ha lenne aláhúzás) ütközve vesztette életét? a futballistát és nem a pénzembert mikor gyászoltuk bl meccsen?

no al calcio moderno

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.04.11. 01:37:21

nem is kicsit orditottak le :)
a mai manchesteri lapokban is irtak, h a legnagyobb tapsott Gery N. kapta visszateresevel...

az mas kerdes, milyen erzes volt a Stratfond Enden vegig nezni Roma szurkolokent a meccset. Kulonosen a 11-esnel:(((

-LinoSonego- 2008.04.11. 02:36:41

nno, látom hogy te az a pöte vagy.
szóval írtam neked uefa topicba, hogy megköszönném ha tudnál segíteni hogy vettél jegyet (ráadásul vendéget!!) az old traffordra.

előre is kössz!!

Viszlat 2008.04.11. 09:39:38

Halál mókás, hogy többen is kiragadtak tőlem egy mondatot, a szövegkörnyezettől és az indítékról meg gyorsan megfeledkeztek.

Azoknak szólt az a bizonyos hol a többi pénzes csapat, akik azzal a baromsággal jöttek, hogy az MU azért nyert, mert gazdagabb klub... Aki nem így gondolja, az meg ne vegye már magára, persze ha flémelni akar, akkor hajrá.

Hargreaves jobb Scholes-nál? Scholes nem hagyta volna ki azt a ziccert, ez tuti, meg amúgy is ez a kijelentés igen nagyfokú hozzá nem értésről tesz tanúbizonyságot...

Valóban, még nem nyertünk meg semmit, de bajnoki címet védünk éppen, ismét bejutottunk BL elődöntőbe, szerintem ez már éppen elég ok az "arcoskodásra", ami egyébként nem más, mint büszkeség és öröm. Szurkolóként engedtessék már meg, no meg az is, hogy képen röhögjem az egyértelműen indulatból írkálókat :)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.11. 11:15:08

"((a Roma szurkolókról illet volna megemlékezni benito)) "

nem lett volna benne köszönet, ha megteszem... a gyásszünet megsértése nálam főbenjáró bűn, egyszerűen bárdolatlan, alpári bunkóság, ezért már nem is érdekelt, hogy valóban szépen végignyomták a meccset.

Flying Circus 2008.04.11. 22:10:28

üdv,
a roma egy hosszú menetelés végén van, fáradt, tény, de el kellett volna dönteni, hogy mit akarnak (nemár, h a lehető legjobb eredményt) BL-t nyerni csatár nélkül?!. És szezon közben lesznek nehéz menetelések, ahol játékosok meg fognak sérülni, kit lep ez meg? Ezeket csak a pénzes csapatok viselik el, DE nem lehetsz töketlen ha hátulról célbaveheted a világ jelenlegi legjobb nőjét, csapatát. Erre nincs mentség. Kicsit égett az italomán pofám h ezek az utolsó olasz csapat a kupában, és így esnek ki. Mintha lányok játszottak volna fiúk ellen. Személyenként is lehetne szedegetni a keresztvizet mindenkiről. De Rossi meg..ha tényleg úgy van ahogy írjátok, fejezze be a focit. Ha vki egy negyeddöntőben nem látja a római csodát az old traffordon, az...de végülis lehet ezt is értékelni. Az hogy van, hogy ha nem állnak ki, akkor csak 3-0 a manU-nak, vagy rosszul tudom? mert ez sztem jobb mint kihagyni a büntetőt.
Annyira örömmel veszi tudomásul az ember néha, h az istenadta tehetség nem elég mindenre, meg a pénz sem, h vannak meccsek mikor felmész, és azt mondod h "márpedig itt nem fogtok, szájbab*szott mancseszteriek, gálázni".
De gáláztak. Tavaly is. Idén is. Rómában. ami itt nem off remélem. Ez a manchester ki tud kapni a citytől. Mert az rangadó. A roma meg, már elnézést a romásoktól, nagoyn szépen játszik (de tényleg) és bőven elfoglalhatná a sevilla megüresedett helyét az Uefa-kupa élén. De, akárcsak a lyon éveken át, nem esnek ki elég hamar a BL-ből. Így meg marad ez a "se nem lövés, se nem beadás" életérzésű szerep a Romának, amit nagoyn sajnálok. Viszont az örömteli, h a futballban még él az h aki nem küzd (unlike NFL), azt megalázzák, 7-1gyel akár, vagy B-csapattal, tökmindegy. 180 perc alatt nem láttam olyan tekintetet a Romában, hogy itt most, ha kell, szétfaltolom a meccset, lesz 35 perc nettó játékidő, de tovább fogunk jutni, kapunk 8 sárgát, de tovább fogunk jutni, egész európa utálni fog, de tovább fogunk jutni. Jah h a Roma nem olyan. Jah a Roma az ahol nem játszanak csatárok, de szép focit játszanak. Milyen aktuális galaktikus csapatnak keserítette meg az életét a Roma ebben az évtizedben? (ez nem provokatív, csak lehet h vki fejből tudja, én nem) Remélem, sztem midnen romással együtt, h a Roma egy szimpatikus vesztes (emlékezzünk a BL-karrierjükre, a sorsdöntő meccsekre) csapatból egy szertehető ÉS utálható győztes csapat lesz. Nehogymá vki röhögjön a markába ha a Romát kapja a playoffban, mégha a MU is az.
Szóval kelj fel, könnyesszemű k*csög Roma, és járj, mert az Intert azt ütni kell a bajnokságban.
Ha kegyes az élet akkor Liverpool-ManU a döntő. Nagyot akarok mondani, a ManU bizonyítási lehetősége lesz. 10 éve szopnak a BL-ben, mert a BL az többről szól, mint a foci úgy általában, pl 99-ben pont ők mutatták be! hol van az már:)

troy 2008.04.12. 13:48:12

sziasztok,

közvetítik valahol a vasárnapi Manu-Arsenalt?

kösz

drosiii 2008.04.12. 14:22:09

troy, irtam mar a masik topicban

BruceWayne 2008.04.22. 22:46:17

VAN ISTEN!(?)
Go Blues!!!
süti beállítások módosítása