Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga, 15. forduló

2007.12.07. 19:00 pancho_sanza

Három mérkőzésen bizonyították be a spanyol csapatok, hogy a hispán klubfutball a skandinávoké fölött áll, de ebből messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni. Teljesen biztosak vagyunk benne, hogy a nyári kontinenstornán Svédország nagyobb ellenállást fog kifejteni, mint most az Elfsborg, vagy a dán AAB Aalborg és FC Koppenhága együttese. Ettől függetlenül a továbbjutások zsebben vannak, így most komolyabb feladatok megoldása vár a két madridi gárdára, éppen egymás ellen, mialatt a Villarreal 5 elvesztett pontot követően próbál rátalálni a helyes ösvényre. A Barcelona könnyű, a Real Madrid nehéz mérkőzésen próbálja megszerezni a maximális három pontot. A Betis, Deportivo, Levante hármasnak mindenképpen bravúr kell a meneküléshez. A Valencia és a Sevilla is a becsületéért harcol, míg az Espanyol a tizenegyedik veretlenül megvívott bajnokijáért száll harcba. Esni fog 36 gól és hivatalosan Ronaldinho sem hallott még a Chelsea csapatáról. Tovább után részletek:

Zaragoza – Espanyol 2-1
A hétvége egyik nagy vesztese az Espanyol lehet, amelyik tíz mérkőzésből álló veretlenségi sorozatát méretteti meg, bár roppant módon sajnáljuk, hogy pont a Zaragozával kell megveretnünk őket, de itt minden a vendégek győzelmét vetíti előre, így a hazaiak esélyesebbek. A mostani vendéglátók egy hónapja nem nyertek, sérüléshullám szaporítja edzőjük, Victor Fernandez gondjait, ráadásul egyre keményebben kéri számon az eredmények hiányát a klubvezetőség és a szurkolók hada is. A keret erejét tekintve a negatív mérleg és gólkülönbség is eléggé hervasztóan hat, így akár egyfajta élet-halál harc hozzáállás simán eredményre vezethet. Pedig a vendégek alig maradnak el a Bajnokok Ligája beutalótól és tényleg a legegészségesebb önbizalommal vághatnak bele a túrába, de már az ajtajukon kopogtató menedzserekkel kell foglalkozniuk, mert tehetséges és remek formában lévő játékosaik még szabadon nevezhetők bármelyik európai kupába. Ettől függetlenül nyer a Zaragoza.

Levante – Recreativo 1-1
Andalúz csapatok nem nyerni járnak Valenciába. Az Almería simán kikapott, amikor mi Rigano lábai előtt hevertünk, pedig a hazaiak ekkor már a Betis meggyalázására készültek, ami tökéletesen sikerült is nekik, így most egyértelműen a három pont a céljuk. Persze ehhez a - múlt héten duplázó - Martins-szal érkező vendégeknek is lesz egy-két szavuk, tehát minden adott egy parázs összecsapásra, amelynek lazán pontosztozkodás lehet a vége. S nem csak lehet, hanem lesz is!

Sevilla – Murcia 4-1
Egyszerűen nincs más mondanivalónk a mérkőzésről. Illetve van. Mindkét csapatnak keményen kell hátratekintgetnie, mert nincs messze az a hely, amit mindenképpen el kellene kerülni, de míg vendégoldalról ez be volt kalkulálva az idei tervekbe, addig Sevillában még rémálom szintjén is csak az UEFA kupa hely merült fel. Ehhez képest meg ott tartanak, hogy sikerült többször is megalázniuk magukat az elmúlt időszakban és Manuel Jimenez lendülete is kezd elpárologni. Ezért aztán most úgy cipóra verik a Murciát, hogy abban nem lesz köszönet, a közönség meg tapsol mint anno a Dáridó közönsége Lagzi Lajcsinak.

Almería – Valladolid 2-2
A Villarreal legyűrésével a vendégcsapat biztonságos távolságba került a veszélyes övezettől. Igaz, hogy ez továbbra is mindösszesen három pontnyi előnyt jelent a legjobb kieső előtt, de ez most egy betonbiztos különbségnek tűnik, mert a Deportivo még egy döntetlenre sem lesz jó a hétvégén. Az Almería pontosan annyi pontot szerzett eddig, mint a mostani ellenfél, de ettől függetlenül csak a hazai pálya szól mellette, ami egy igen nyomós érv, viszont ez is kevés lehet a vendégek ellen, akik a Real és Barcelona ellen mutatott teljesítményüket már gyakorlatilag bármikor képesek bemutatni. Így lesz ez most is. A vége meg egy látványos, küzdelmes és tetszetős mérkőzés, amelyen nem sikerül semelyik küzdő félnek a másik fölé kerekedni.

Villarreal – Betis 3-1
Győzelemmel kiharcolt biztos továbbjutás az UEFA kupában – ez jelentette a hétközi gyógyírt a Valladolidban elszenvedett vereségre. De a teljes gyógyuláshoz még szükséges a bajnoki győzelem is, mert a megtartott dobogós pozíció csak a közvetlen riválisok botlásainak köszönhető és ez az a hétvége, amely során túl sok mindennek kellene teljesülnie, ha három megszerzett pont nélkül akarnak előlmaradni. A Betis meg tökéletes partner lesz ehhez, mert Francisco Chaparro előléptetése önmagában még kevés az érdemi előrelépéshez. Talán, ha hirtelen előhúznának két védőt és két normális középpályást, akkor nagyobb lenne az esély. Egyébként soha nem gondoltuk volna, de azt kell mondanunk, hogy a sevillai zöld-fehérek mostani teljesítményét látva megkövetjük Denilsont, akinek a legjobb védekező mozdulata is a biciklicsel volt.

Racing – Mallorca 0-1
Két csapat, amelyik nem ér oda a kupaindulást jelentő helyekre, de nem is lesznek kiesési problémái. Ebből bármi lehet most, mert kizárólag motivációs tényezőkön múlik a siker és bukás. A vendégek szinte képesek bárhol és bárki ellen meglepetést okozni és jó játékot produkálni. Ezzel nem is lenne semmi probléma, ha nem tudnának néha lélektelen játékkal kikapni. A vendégek meg a találatonként szerzett két pontjukkal tökéletesen alkalmasak a gólnélküli döntetlentől 1-1-ig mindent lejátszani hazai pályán, de nem felejthetjük el nekik a Betistől elszenvedett vereséget. Különben is már rég a Serie A mezőnyében kéne lenniük, mert ha Raúl továbbra is így halad, egyedül lehagyja az egész Murciát a góllövésben.

Athletic - Real Madrid 1-2
Robinho, Raúl, Yeste. Ilyen sorrendben. Hajtós parázs meccs lesz, mert vannak dolgok, amelyek a múló idővel és a politikai enyhüléssel sem változnak. Ennek szellemében a baszk szurkolók/emberek számára továbbra is a Real Madrid legyőzése az egyik legszebb eseménye az évnek. Sajnálatukra, most nem rendelkeznek a kellő hatékonyságú mesterlövészekkel, így csak a baszk herceg szabadrúgása jelent majd némi vigaszt a vereséggel végződő mérkőzés után és jövőre újra próbálkozhatnak a fővárosi és királyi ellenfél legyűrésével, mert idén nem kell olyan sokat izgulni a kiesés elleni harc során. A vendégeknél Guti visszatérhet, de lassan Schuster mester is rájön, hogy az ő igazi posztja a kispadon van, s ha Diarrát is a tetovált madridi ígéret mellett találná a kezdő sípszó, akkor egy még szebb eredményért harcolhatna a vendégcsapat.

Barcelona – Deportivo 4-1
Ronaldinho megirigyelte Sevcsenko kék mezét, Eto’o orvosilag rendben van, Zambrotta magabiztos, Deco még mindig nem kapott engedélyt a játékra, Franket meg nem érdeklik a leváltásáról szóló pletykák. A valóság meg az, hogy Eto’o most még nem kezd, mert minek kéne erőltetni a kieső és gyenge Depor ellen a játékát. Zambrotta nagyon messze jár az igazságtól a következő három meccsen szerzett kilenc pontjával és azzal a megállapítással, hogy az új évet már a táblázat elején kellene kezdeni. Deco, mint egy falat kenyér úgy kell majd a jövő heti valenciai hakni alkalmával. Frank meg lehet, hogy nem izgul, de az biztos, hogy José angol szövetségi kapitányi kinevezéséről álmodik. Persze most biztos három pont, de az utána következő két bajnokin sok minden eldőlhet. A vendégekről viszont nem igazán tudunk semmi jót mondani. Talán egyszer visszatér Valerón, de addig marad a reménytelenség.

Osasuna – Valencia 1-2
Ha ezt most behúzza a Valencia, akkor nagyon nagy derbi lesz az a jövő heti barcelonai vendégjáték alkalmával a Mestallában. A Sevilla egy pontra volt jó itt szerdán, így a mostani látogatók is szerezhetnek hármat. Azt sem felejthetjük el, hogy amikor legutóbb fuldoklott a Valencia, akkor egy mallorcai győzelemmel sikerült ideiglenes lélegzethez jutnia. Bár ebben a felállásban az legutolsó három mérkőzésüket a hazaiak nyerték, az ő csapatuk is egyértelműen gyengült 2004 óta. S ha mindenképpen szükséges egy nyomósabb érv is a vendégsiker mellett, akkor nincs más, mint kijátszani a legerősebb ütőkártyánkat: David Villa.

Atlético - Getafe 3-3
Madridi, de király nélküli városi rangadó. Ettől függetlenül a forduló legjobban várt mérkőzése, mert a hétközi kupaforduló 2 hőse feszül most egymásnak, hogy eldöntsék az Atlético csapatát illeti-e jogoson a második számú madridi klub megtisztelő címe. Másfél hónappal ezelőtt még egyértelműen hazaira kellett volna tennünk ezt a meccset, de azóta a vendégek tiszteletreméltó eredményeket mutattak fel, míg a hazai hátvédek körülbelül felére csökkentették a pénzben kifejezett értéküket azzal, hogy valamelyiküknek mindig sikerül kirúgnia csapatuk lábát egy öngóllal, ellenfélnek adott gólpasszal, vagy csak simán szerencsétlenkedéssel. Bár az alakzat stabilitását növeli a visszatérő Motta, de egy fecske nem csinál nyarat.

18 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr3256114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krysal 2007.12.07. 19:17:15

Hajjaj, hol vannak azok a szép idők, mikor egy Barca-Deport rangadónak minősíthettünk. Ha Eto'o mégis kezdene, nem állnak meg négynél, már csak a mundér becsülete okán sem. (De hogy a Depor gólt rúgjon?? Na, neee)

Athletic-Madrid eredménnyel elégedett lennék, de kérdezem, mi baja van mindenkinek Gutival? Pont ez az az idény, amikor hosszabb távon is tartani tudja a formáját. Diarrával egyetértek.
Hala Madrid! (Suttogva, Siempre Valladolid! Szívemre venném, ha kiesnének idén...)

mickeyknox 2007.12.07. 20:20:17

állítólag eto'o és ronaldinho is kezd, iniesta középen. jó lesz ez... :-) viszont nincs yaya

IronRock 2007.12.07. 20:55:00

Hö?? Guti igazi helye a kispad??? Mivan??? Nem emlékszem olyan szezonra, ahol ennyire kvalitásainak megfelelően játszott volna. Remek formában van, Snejider pedig (még) nem volt megfelelő helyettese amikor el volt tiltva. Egyszerűen kell Guti a Real-ba, és ezt Schuster is tudja. Diarra alighanem távozni fog télen, de a gond az, hogy nincs más normális védekező középpályása megint a Real-nak. Szerintem azért korai lenne Diarra-t eladni, tény hogy tavaly jobban ment neki, kicsit jegelni kellene, csak nincs igazán kit a helyén játszatni...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.07. 20:56:26

most nem nagyon számít, hogy ki kezd, mert a Depor nem lehet ellenfél
Viszont jövő héten Valenciában már sok minden eldől, ott kellen Deco mindenképpen
utána meg El Class... le se merem írni, na szóval a futball egyik legnagyobb ünnepe

szmrmszrzt 2007.12.07. 21:27:24

a getafe hármat ver a calderónban? nane. eddig idegenben 1.00 a meccsátlaguk, öngyilkos védelem ide vagy oda.

nasteey 2007.12.07. 23:19:20

Eto'o kezdeni fog, már csak a pénteki edzőmeccs miatt is. Kezdjen is, az orvosok megadták az engedélyt. Ha meg nem bírja, a 60-70. percben Bojan új lendületet hozhat. Remélem fszán ki lesz tömve a Depor, jött tenni az önbizalomnak. Arra nem árt figyelni, hogy egyre jobb a mentalitás idegenben, a Valencia meg a Bilbaotól otthon kapott egy hatalmasat. Nagyon reménykedem benne, hogy 2007-ben még 9 pontot gyűjtünk.

rizla 2007.12.08. 01:33:32

"A valóság meg az, hogy Eto’o most még nem kezd, mert minek kéne erőltetni a kieső és gyenge Depor ellen a játékát."

például mert bele kellene jönnie a játékba? vagy azt szerinted egy nehezebb csapat ellen kellene? legyen csak kezdő, krkic úgyis kiköpi a tüdejét lassan, annyi meccset játszatnak vele taknyosként.

rizla 2007.12.08. 01:35:09

guti meg piroslap miatt nem játszott legutóbb, nem azért, mert suszter rájött, hogy kispadon a helye.

rexter 2007.12.08. 05:48:36

Gutirol irt dolog faszsag, megha vicces igy olvasni. egyebkent sztem nem nyer a Madrid Bilbaoban, izzadt X lesz, Barca nyer Depor ellen. Igy ismet 2 pontra csokken a kulonbseg. Viszont a Barca Valenciaban kikap, a Madrid behuzza a hazai kotelezot, igy 5 pont lesz a kulonbseg a klassziko elott. Aztan jon vegre a nagy meccs, ahol csak az lesz a kerdes 5 pont elonnyel, vagy 8-al karacsonyozik a Madrid...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.08. 06:58:53

rizla: a '"visszatérhet" azt jelenti, hogy valamiért hiányzott az előző mérkőzésen
rexter:a Valencia-Barca lehet hazai simán, de a nagy derbi inkább 1x felé hajlik, Guti hiánya meg annyira nem tűnt fel az előző mérkőzésen sem, most majd külön megfigyelem a teljesítményét
szmrmszrzrt: a hétgólos labda még a Levante-t is tűzbe hozná

Keelhaul 2007.12.08. 11:49:34

Aki egy meccs alapján ítél, az nagyon nem ért a focihoz.

bigchange 2007.12.08. 13:24:55

Szegény Valerónt valószínűleg már sosem láthatjuk a gyepen, pedig óriási zsugás volt, olvasta a játékot, ráadásul hihetetlenül szerény a srác. Van némi összefüggés Valerón hiánya és a Depor teljes összeesése között. Respect!

rizla 2007.12.08. 14:59:30

pancho: egyrészt a másik kommentem fontosabb volt, másrészt nem tudom miből vontad le, hogy schuster kezd rájönni, hogy guti helye a padon van. ABBÓL nem vonhattad le, hogy nem játszott ugye.

luqe 2007.12.08. 18:29:22

Azon bosszankodom, hogy most a Madrid egy jó formában levő Bilbao ellen fog pályára lépni akik nagyon felszívják magukat. Míg a barca otthon egy szétesőfélben lévő Bilbao ellen játszott, s nyert 2-1re (igaz, csak 1-1 gól esett).

Bár így is kötelező a fővárosi győzelem!

d3vnull 2007.12.08. 22:39:00

Hát a Valencia megint szopott (bár most csak döntetlen, nem verték el őket). Komolyan hihetetlen mit össze nem bénáznak.

gibson 2007.12.09. 01:18:14

igaza van panchonak, guti nagyon jó középpályás, de sajnos nem elég kiegyensúlyozott a teljesítménye. a "guti igazi posztja a kispadon van" nyilván nem szó szerint értendő, nem arról van szó, hogy ne kezdjen soha, hanem arról, hogy ő egyedül nem képes hosszútávon betölteni a madrid középpályás-irányító szerepét. néha kurva jól játszik, néha meg teljesen eltűnik, pedig pont ez az a poszt, ahol mindig jónak kell(ene) lenni, 100%-on teljesíteni. kaká, zidane, fabregas, sorolhatnám, tízből kilenc meccsen jól játszik/játszott. guti tízből ötön átlagban. ez van sajnos.
amikor csereként jön be viszont, (majdnem) mindig képes hozzáadni valamit a játékhoz. nem tudom, miért van így, de van jó pár játékos, aki csereként beaállva hozza a legjobbját, ilyen pl. tomasson (anno a milanban), vagy solari (a realos időkben).
a mai meccset nem láttam sajnos, de az eredményt elnézve megint nem parádéztak a srácok úgy tűnik..

luqe 2007.12.09. 15:24:12

Meg kell nyugtassalak, jól játszott a Real. Azt csinálta, amit kellett. Nagyon kemény meccs volt, szvsz ez ellen a Bilbao ellen nagyon sok csapat minimum pontot vesztett volna (bár Cannavaronak hála majdnem sikerült ez tegnap is...)

Minden játékos jó volt, Diarra is 300%-kal gyorsabb volt mint szokott lenni, s a cserék is jól viselkedtek.
süti beállítások módosítása