Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Végre vége

2007.06.18. 11:59 Bede Márton

Hiába lett az egyik fél bajnok a másik pedig egy tragikusan sikerült szezon végleges vesztese, egészen biztos, hogy a Barcelona játékosai még vasránap este, a Real Madridéi pedig valamikor hétfő reggel ugyanarra gondoltak elalvás előtt: végre vége. Az évtizedek óta legőrültebb spanyol bajnokság az utolsó forduló utolsó tíz percében dőlt csak el, amikor már mindkét küzdő fél idegei darabokra lettek szaggatva több hónapnyi embertelen izgalom és az utolsó, a spanyol szövetség béna szervezése miatt végtelennek tűnő hetek szürreális történései után. Egy olyan bajnokság végén, amelyet annak a Diarrának a gólja döntött el, aki pénteken még úgy tudta, a FIFA hatályos szabályainak értelmében Mali színeiben kell pályára lépnie Sierra Leone ellen. A profi focisták is csak emberek, és egy ilyen szezon után még az olyan lógósok mint Cannavaro és Ronaldinho is megérdemlik a pihenést.


Furcsa lett volna, ha egy ilyen szezon után pont az utolsó fordulóra nem marad dráma, de az események a legvadabb előzetes forgatókönyveket is felülmúlták. És nem a szerencsétlen Celta kieséséről, a Betis bennmaradásáról és szegény hülye Atleti semmire sem jó hetedik helyéről lesz most szó, pedig ezekről is lenne mit írni. A drámára vasárnap este a Bernabéuban került sor, miután a Barcelona Tarragonában pillanatok alatt elintézte az elintéznivalót.

Nagyon jól hangzik most az, hogy ha a Barça egész szezonban ilyen határozottan végzi ki az ellenfeleit, már hetek óta bajnok lenne, de hát az a helyzet, hogy nem játszhat az ember minden héten a mezőny messze leggyengébb, tökutolsó csapatával. Ez a Barcelona, a kapu előtt továbbra is elátkozott Eto'o vezetésével tényleg csak arra jó, hogy Nástic-kaliberű csapatokat lépjen le. Amikor olyan, szintén nem leküzdhetetlen akadályok kerülnek eléjük, mint a Betis vagy az Espanyol (ez a két csapat ellen úszott el ugye végül a katalán bajnoki cím), már elfogy a tudomány. A vasárnap esti 1-5 az ég világon semmire nem volt jó, a játékosok lógó orral ballagtak le a meccs végén, a végtelen csalódást és tehetetlen dühöt pedig az mutatta a legjobban, hogy a nem valami félelmetes hírű barcelonai ultrák, a Boixos Nois tagjai a meccs végén nekiláttak a stadion lebontásának. Egy olyan stadionénak, amelynek szintén katalán drukkerei nyilvánvalóan pont ugyanannyira drukkoltak a Barcelona bajnoki címéért, mint ők maguk.


A Real Madrid négy szezonvégi, utolsó pillanatban kiharcolt sikeréből (Recre, Espanyol, Zaragoza és a vasárnap esti) a Mallorca elleni volt a legkevésbé megérdemelt. A másik három alkalommal a Madrid ha nem is játszott jól, de legalább elszántságával és küzdeni akarásával megmutatta, hogy jobban vágyik erre a bajnoki címre, mint a Barcelona. Ez most nem volt így, az első hatvan percben a meddő mezőnyfölényen kívül a játék semmilyen aspektusában nem sikerült a vendégek fölé kerekedni. A védelem hibát hibára halmozott, Emerson és Diarra a középpályán Guti nélkül ismét képtelenek voltak a romboláson kívül bármit bemutatni, Robinho és Raúl pedig teljesen eltűntek. Aztán amikor a harmincadik percben Van Niestelrooynak le kellett bicegnie a pályáról, a Bernabéu közönsége még jobban megijedt, mint a Mallorca vezető gólja után. Azt a játékost kellett lecserélni, aki az utóbbi hetekben fordulóról fordulóra kikaparta a gesztenyét a tűzlő parázsból, és akinek a góljai felrázták a csapatot a téli totális apátiából. 

A Madrid tanácstalansága a második félidő elejére elkezdett reménytelenségbe átcsapni, hiába voltak akkor még gyerekek, Raúléknak biztos eszükbe jutott a másfél évtizeddel ezelőtt az utolsó fordulóban egyaránt a Tenerife ellen elvesztett két egymás utáni bajnokság. Az egyenlítő gól előtt a Bernabéu közönsége – hogy ne csak a Barcelona drukkerei állítsanak ki magukról ebben a fordulóban szegénységi bizonyítványt – egészen érthetetlen módon buzdítás helyett már fütyülte a sajátjait, amikor a Mallorca játékosai a szezon egyik nagy felfedezettje, a venezuelai Arango vezetésével zavartalanul passzolgathattak a középpályán.

A Mallorca lelkesedését és keménységét nézve nehéz volt nem arra gondolni, hogy a Spanyolországban nyílt titokként kezelt maletín-ek, a harmadik fél által küldött pénzzel teli bőröndök közül legalább egy vaskosat biztosat kaptak Barcelonából. Az ismét zseniálisan cserélő Capello által behozott Reyes egyenlítő gólja után viszont már csak idő kérdése volt, hogy mikor rúgja be a szükséges másodikat a Madrid. A túláradó gólörömön valahogy érződött, hogy mekkora kő esett le a madridi játékosok szívéről. Ennyi szűk esztendő után egy újabb kudarc, pláne egy így a kezeik közül kicsúszó kudarc borzasztóan fájt volna. Így meg sikerült átpasszolni a kipukkadt labdát a Barcelonának, kezdjenek vele jövőre, amit csak akarnak.


Az pedig, hogy pontosan mi történik a következőn szezonban, az hétfő reggeltől kezdve mindkét klubnál égetően fontos. A Barcelona számára egyetlen pozizív hozadéka van ennek a hétvégének: a totális kudarccal zárult szezon után nem lehet tovább halogatni a rendcsinálást. Laporta elnök már a meccs után megkezdte a fájdalmas készülődést ("hibáztunk, amikor nem ragadtuk meg a tökeiknél a problémákat"), ám kérdéses, hogy lesz-e elég akarat a klubnál a tényleg radikális reformokhoz. Nyilvánvaló, hogy a Barcelona idén elindult lefelé azon a galaktikus úton, ami a Madridot az utóbbi években a romlásba vitte, és az is, hogy ha nem fordulnak vissza most és azonnal, a végállomás ugyanaz a sötét verem lesz. A négy nagy (Messi, Deco, Eto’o és Ronaldinho) nem maradhat tovább együtt a csapatnál, és Rijkaardot is csak akkor szabad a kispadon hagyni, ha világos elképzeléseket tud prezentálni a változás mikéntjéről. Az öltözőből el kell takarítani a felesleges resztlit Bellettitől Edmilsonon át Giuly-ig, és helyükre olyan sikerre éhes játékosokat hozni, akik a vezéregyéniségeket kiegészítve és alájuk dolgozva képesek új életet vinni a csapatba. Az új igazolások között pedig szükség van legalább egy nagy névre is, ha Lampard nem jön, akkor valaki olyan, aki hozzá hasonlóan képes a zseniális törpék mellé erőt vinni a középpályára.

Hiába a bajnoki győzelem, a Madridnak majdnem ugyanazok a gondjai, mint a Barcelonának. Például egy Laportához hasonlóan pojáca elnök Calderón személyében, és Mijatovics, a Txiki Begiristáinhoz hasonlóan alkalmatlan sportigazgató. Capello sorsa a legnagyobb kérdés, és vállalva minden kockázatot mi azt mondjuk, hogy ha a Madrid jót akar, a digónak mennie kell. Hiába a bajnoki siker, a Bernabéuban azért emlékeznek arra, hogy idén a csapat otthon három jó meccset nem hozott össze, és hosszú távon egyszerűen lehetetlen egy klub hagyományai és kultúrája ellenében játszatni egy csapatot. Beckham és Roberto Carlos távozása megnyitja a lehetőséget a teljes megújulásra, de ehhez arra van szükség, hogy nem megelégedve ezzel a bajnoki címmel nekiálljanak tudatosan szervezni a jövőt. Sergio Ramos és Van Niestelrooy közé nem ártana még néhány játékos, aki képes meccsről-meccsre a legmagasabb szinten teljesíteni.

Az, hogy a Barcelona és a Madrid végül ugyanannyi ponttal végzett a bajnokság élén és ugyanolyan csúfosan bukott el a BL-ben, amint egy közepesen erős ellenféllel került szembe, egyértelműen mutatják, hogy a spanyol foci két nagyja kéz a kézben csúszik lefelé a lejtőn. A néhány éve még Európát uraló csapatok és a legerősebbnek tartott bajnokság elkezdett lemaradni a sokkal profibb, sokkal jobban szervezett angolok mögött, és még a szórakoztató olasz káosszal sem tudott versenyezni. A spanyol szurkolók és a spanyol klubok sokszor futóbolond vezetői és tulajdonosai még nem ismerték fel, hogy az európai foci alapjai és intézményei az utóbbi öt évben nagyon megváltoztak, és itt már a giccses nacionalizmus (Barcelona) és a buta pökhendiség (Real Madrid) kevés lesz a sikerekhez.

A Sevillának kellett volna nyernie.

53 komment

Címkék: barcelona spanyol összefoglaló real madrid la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr16100918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drani 2007.06.18. 12:31:26

De akkor miért nem nyert a Sevilla ????????? A fenébe!

Tibiajax 2007.06.18. 12:45:42

"..Az öltözőből el kell takarítani a felesleges resztlit Bellettitől Edmilsonon át Giuly-ig....akkor valaki olyan, aki hozzá hasonlóan képes a zseniális törpék mellé erőt vinni a középpályára..."
Egyetértek. edmilson, motta, oleguer, guily takarodjon.

güell (törölt) 2007.06.18. 13:05:56

oleguer bazmeg, a legalja :))
a negy nagybol meg deco; sztem etoo osszekapja magat jovore, a masik kettot meg nem lehet eladni ugyebar.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2007.06.18. 13:19:17

sevilla!!!
elpihizték a végét :), vagy inkább kerestek egy kicsit a nagy toszulásban...

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2007.06.18. 13:26:20

Szóval tavaly azért nyert BL-t a Barca, mert elkezdett lemaradni? Ez az utolsó bekezdés egy az egyben vészmadárkodás, egy rosszul sikerült szezon után nem kéne egyből temetni a csapatot. Rijkaard-ot kéne elzavarni, és visszacsábítani Henk Ten Cate-t.

d3vnull 2007.06.18. 13:28:02

Azért úgy őszintén, a szezon közepe felé lyukas garast nem adtam volna a Real győzelméért :)

szbszig 2007.06.18. 13:31:59

Az utolsó mondat a legjobb. :D

ber_sta_emi 2007.06.18. 13:32:53

Az utolsó bekezdés legvége a spanyol fociról oké.

De válaszolj egy kérdésre: mi a faszért kell itt nyavalyogni, amikor mindössze annyi történt, hogy a Real teljesen megérdemelten bajnok lett. Tudom, nem esik jól, de akkoris. Ez van.
Miért kell azon jasszolni rögtön, hogy a Fcb elindult a lejtőn. Fenkéket kindult el, csak most nem tudott nyerni. Volt egy jobb.
Itt mindössze annyi történt, hogy az győzött, akinekek kijárt. Jó csapat ez a barca nem vitás, de a madrid most jobb. Ennyi. Nem kell itt szabadkozni, meg mosni a szennyest. Tegnap ráadásul igazán látszott, hogy miért a madrid a jobb csapat. A barca sikeresen megveri a szarcsapatot, de ennyi. Nincs meglepetés, valami plusz. A madird ezzel szemben képes egy fos kezdés után lealázni egy lényegesen nehezebb ellenfelet. És már meg sem lepi az embert. (az előző hetek fényében, mert ez mostmár nyilvánvaló talán, hogy kurvára nem szerencse)

Általában teljesen érthetetlen az a felfogás, amit még egy-egy katalántól csak-csak meg lehetne érteni, hogy az ő csapatuk a világ legjobbja. Akiknek a Bcn több ,mint foci. Jelkép. Tőlük még megértené az ember, persze akkor is a gurgulázó nevetés határán.

Ők a legjobbak. Persze, nyilván ezért veri ki a Pool, gond nélkül, ezért képtelen a bajnokságban belőni 5-ből 3 ziccert és képes 45 perc egykapuzást úgy lenyomni, hogy közben egy szánalmas öngóllal tudnak nyernni mindössze.

neeskens 2007.06.18. 13:41:57

Furcsa bajnokság volt,az biztos.A Real és a Barca sem játszott igazán jól,a Sevilla meg nem tudott felnőni a feladathoz,meg a háromfrontos harc talán túl sok is volt a keretének.Ez a Barca már egyértelműen a múlt csapata,de a Realról sem mondanám,hogy a jövő.Beckham és R.Carlos távozásával még mindig marad legalább három csoport a csaton belül:a fiatalok(Huiaqin,Robinho,Reyes,Gago,Ramos,Cicinho) a régi madridisták (Raul,Casillas,Guti,Helguera,Salgado),illetve a rutinos,de a klubhoz nem annyira kötődők(Emerson,Nistelrooy,Cannavaro).Ez utóbbiak közül csak Nistelrooyt tartanám meg.A többiből,egy két igazolással még lehet jó csapat.
A Barca-nal tényleg vérfrissítés kell,alighanem az edzői poszton is....

pistike_77 2007.06.18. 13:50:59

Ha valaki nem ért a focihoz, nem értem miért ül le blogot írni. A "lemaradó" spanyol csapatok az utóbbi 2 év 4 európai kupájából megnyertek 3-at. ez azért nem rossz. Igaz, hogy az idén 3 angol csapat volt a BL elődöntőben, de jövöre ez biztos nem lesz igy. Akkor majd az angol foci lecsúszásáról fognak írni a nagyokos elemzők? Egyszerűen csak azt kellene látni, hogy a foci is egy játék, nem kiszámítható, több hasonló képességű sztárcsapat közül egyszer egyik nyer, egyszer másik.

A Barcat különben kar lenne temetni. Ha összeáll egy Ronaldinho-Messi-Henry csatársor, és vesznek egy-két jó védőt és/vagy védekező középpályást (nem Lampard kell ide), akkor jövőre újból alázhatja Európát a Barca.

Végül még csak annyit, hogy a világon mindenhol máshol a Barca lett volna a bajnok. 19 góllal lett jobb a gólarányuk!!! Ezek után idegesítő hallgatni a szuper szakértőket, Hegyi Ivánnal az élen, hogy mennyivel jobb volt a Real, és mennyire megérdemelték a bajnokságot.

heizer 2007.06.18. 14:06:46

Hát azért ezek elég elhamarkodott következtetések. Az hogy ez a szezonjuk nem sikerült olyan jól az tény. Dehogy az egész bajnokság elmaradna a többitől azt nem mondanám. Tavaly 2 európai kupagyőztes idén egy spanyol. Hogy a Barca egy középcsapattól kapott volna kia BL-ben szintén nem mondanám, mivel ez a középcspat később döntőt játszott. Tény hogy a Barca már nem olyan jó mint az elmúlt két évben, míg a Real még nem annyira penge. De ettől még nem kell lejtőt vízionálni oda ahol nincs.
A fociban úgyis mindig vannak időszakok amikor tapasztalható némi dominancia bizonyos nemzeteknél ez azonban állandóan változik és mozgásban van. Ettől még nem kell farkast kiálltani.
Ráadásul a spanyolok a 3 éve csúszó RM nélkül is elég jók voltak az utóbbi években klubszinten.

Ja és a futball urai szerintem inkább az olaszok most mint az angolok...

heizer 2007.06.18. 14:09:01

Senkit nem érdekel a gólarány ha a szezon elején az van a kiírásban hogy az egymás elleni eredmény dönt. Ez tudta a Barca is az elejétől fogva...

anselmo444 2007.06.18. 14:14:18

Nehéz elhinni, hogy valaki egy kommenten belül leszól valakit, mert az nem ért a focihoz, majd elhinti, hogy azért, mert egy csapatnak tizenkilenccel jobb lett a "gólaránya" (amúgy itt gólkülönbségről kell beszélni), bárhol máshol bajnok lett volna. Hm.

neeskens 2007.06.18. 14:15:10

Szerintem meg igazságosabb az egymás elleni eredmény.De a legjobb megoldásnak pontazonosság esetén egy kétmeccses bajnoki döntőt tartanék.A Barcaval az a gáz,hogy a teljesítményük akkor is csalódáskeltő lenne,ha megnyerik a bajnoki címet.A Real se focizott jól,de ők legalább tényleg akarták a sikert.
A Barcanál szerintem most ugynaz a folyamat zajlik le,ami a 90-es évek közepén a Milannal,vagy a 2000-es évek elején a Realnál.Hiába hoznak ide még több,még nagyobb sztárokat,a csapat nem lesz olyan,mint a 2005/06-os szezonban.Új koncepció,másfajta szerkezetben játszó csapat kell,hogy úgymondjam "paradigmaváltásra" van szükség.

Bede Márton 2007.06.18. 14:21:46

Azert irom, hogy a spanyol foci elindult lefele a lejton az iden, (bar talan a stagnal kifejezes jobb lenne, csak az hulye szo), mert iden az angol foci megmutatta, hogy ez a sport merre fog tovabb menni. Nem a palyan, hanem annal feljebbi szinteken. Nezzetek meg, mennyi penze van most nyaron a Liverpoolnak vagy a MU-nak jatekosokra. Spanyolorszagban ennek a toredeke sincs. Es azert, mert az angolok az iden vegleg uzleti alapokra helyeztek a focit a West Hamtol a Liverpoolig, es ez a szemleletvaltas komoly eredmenyeket fog magaval hozni. Iden meg csak negybol harom BL-elodontost adtak, de a kovetkezo evekre en olyan hegemoniat tippelek neki, ami Heysel elott ota nem volt. A spanyolok pedig ahelyett, hogy kovetnek a helyes iranyt bolond klubelnokok, az idiota szovetseg, nevetsegesen rossz birok kozott vergodnek es emlekeznek a kozelmult (Barcelona) es a regmult (Madrid) sikereire.

felfonz 2007.06.18. 14:25:41

kedves ber_sta_emi!
Elolvasva soraidat a következő jutott eszembe (semlegesként, nem Barca szurkolóként):
Mindaz, amivel az ellen drukkereit vádolod, benned megvan, sőtt igen erőteljesen megvan, jobban mint az előtted szólókban.
Az elfogultségtól nem látod szerintem a meccseket sem, hanem odaképpzeled azt, amit szeretnél látni.
Nem igazán jó csapat a Reál, de idén nem volt jobb nála a spanyol bajnokságban.

Nem volt itt lealázás a bajnokságban, hanem a forintos fej oldalára fordult az írás helyett.

A nemzetközi kupákban az angol és olasz csapatok egyértelműen jobbak.

Mondom ezt annak ellenére, hogy VB, EB van, akkor három országot nem szeretnék bajnoknak:
Olaszország, Anglia, Németország.

Madrid 2007.06.18. 14:28:09

Szóval olvasom itt a commenteket és elgondolkozom.
Mért kellene edző csere a Barcánál?
Szerintem nagyon jó edzője van és nem hiszem, hogy sok minden változna egy új edzővel. Nem az edzőt kell mindíg hibáztatni.
Gólarány? Erre csak azt tudom mondani, hogy a Real -Barca párbajt nem a Barca nyerte tehát következés képp jobb csapat a Real.
Egyébéknt pedig szánalmas ez a siránkozás egy olyan csapat "szurkolóitól" akik az elmúlt három évben rengeteg szép emléket kaptak a csapattól. Reálosok ugyan ezt nem nagyon tudják elmondani max néhány meccset felemlegetni.

Ettől függetlenül: HALA MADRID :)

ber_sta_emi 2007.06.18. 14:44:22

felfonz 2007.06.18. 14:25:41

Nem volt lealázás, nem a világ legjobb csapata a madrid. Nyilván valaki mással vitatkozol. Épp azt akartam (ezek szerint sikertelenül) kifejteni, hogy mindössze arról van szó, hogy a real a jobb, most. Volt egyébként fordítva is. És az egyáltalán nem igaz, hogy a barca sokkal rosszabb, mint korábban. Szerintem inkább a madrid kezdett el úgy játszani, amit már rágóta nem tett.(tehát eredményesen, nem is feltétlen nagyon szépen)
Annyi, hogy az a szemlélet a rossz szerintem, hogy ha nem nyer egy csapat bajnokságot, amelyik nyert tavaly, akkor az most odaajándékozta a címet. Nem. Elvették tőle.
De az igaz, nem vagyok elfogulatlan, természetesen.

heizer 2007.06.18. 14:47:44

Nem vagyok benne biztos hogy a végleg üzleti alapra helyezett foci feltétlen hegemóniát jelent majd a közeljövőben. (Vannak ugye elriasztó példák - Dortmund, Lazio, Parma, Leeds, Fiorentina - noha kétségtelen, hogy az angolok befektetési politikája a felsoroltaktól biztosabb alapon áll.) De ettől függetlenül azért lesz olyan ott aki ebbe erősen bele fog szólni.
Például az olaszok, akiknél visszatér a Juve (igaz nem nemzetközileg), egyre jobb lesz a Roma (egy roppant tehetséges és karizmatikus edzővel), és igazi nagy sikerre éhes az Inter (bár ha Mancini marad, akkor sose fog jóllakni). Aztán ott van az általad/tok is favorizált Sevilla akik nyílván végre szeretnének beleszagolni a BL-be egy picit.
Ugyanakkor én úgy látom, hogy az angoloknál visszaeshet az Arsenal és akár a Chelsea is, ugyanakkor kétségtelen hogy a jövő évi BL legnagyobb esélyese az MU. És az európában mindenkire veszélyes LIverpool. És hát azért egy Barca-Real párost soha nem lehet leírni.


Aradebil 2007.06.18. 14:55:17

5.-ek lettünk!!!! Hülye Atleti xD

heizer 2007.06.18. 14:56:21

Másrészt a BL-ben kevés abszolút hegemónia van. Eddig legtöbbször ugye az olaszok és a spanyolok nyertek, az angolok és a németek le vannak maradva, miközben olyan kis (de a fociban nagy) országok is rendre beleszólnak a dolgokba mint a portugálok, hollandok, franciák. Ugyan az elmúlt négy kupából 3-at spanyol nyert de 3 döntője volt az angoloknak (plusz az elődöntős hegemónia és két éve egy diadal), miközben nagyon ők sem bírták megszorítani a (játékosok nemzetiségét nézve is ) talján Milant. Akik az elmúlt 5 évben 3 döntőt vívtak és kétszer nyertek, mellesleg válogatott szinten is uralkodók jelenleg.

Nem hinném ha lesz angol fölény az ettől (de maximum a 98-2002 közötti spanyol dominancia) nagyobb hegemóniát jelent majd.

ktn 2007.06.18. 15:03:44

egyetértek haverral abban, hogy egy kicsit durva a spanyol foci lejtmenetéről értekezni, de még inkább abban, hogy a foci kiszámíthatatlan játék, és a végső győzelmek nüanszokon múlnak. a többi belemagyarázás, ami arr ajó, hogy vitatkozzunk rajta, mert mindenki mást magyaráz bele:)) ha a barca nyerte volna végül a címet, mert a real leáll 1-1-nél, akkor most azt írnák mndenhol, hogy lám-lám, a real eddig is csak szerencsével tartott a lépést.

bedével is maximálisan egyetértek abban, hogy a barca könnyen elindulhat a galaktikus úton, le a mélybe.

az angol foci jövőbeli hegemóniája: alapvetően igaz, de (figyelem, belemagyarázok:)) pont azért is nyert a milan a 4 angol közül bl-t, mert azok a bajnoki csatában tönkrevágták magukat. ha még több angol csapat lesz még jobb (ahogy sztem joggal jósolod), akkor még nagyobb lesz a harc otthon - és emiatt megint a bl-ben szívhatnak.

a sevillához. nekem is szimpatikus volt a csapat, mint outsider. egészen addig, amíg nem láttam őket élőben liberecben uefa-kupa meccsen. életem legnagyobb csalódása volt: nagyképű, arrogáns parasztok, a védők (navarro, escudé) favágók, poulsent ismerjük, egyedül renato és dani alves volt szimpi. kanoute csak kötényre ment (még ha nagy király is), de összességében hányadék volt, amit csináltak. főleg hozzáállásban, és nekem ez a legfontosabb.

güell (törölt) 2007.06.18. 15:21:24

ja remelem oleguer benne lesz a spanyol kocsogvalogatottban, emersonnal egyutt

pavel88 2007.06.18. 15:26:53

Szerintetek ha valaki sokat költ (mert üzleti alapon működik) akkor ő lesz a legjobb? Meg az a követendő út? Hát akkor kérem szépen mutassátok az eredményt!! Bede, ne magyarázkodj, csak írd ide az angol csapatok eredméyneit! Csak ennyit légyszi!
Egyébként melyik együttes a világ leggazdagabb klubja? Csak úgy kérdezem....

ktn 2007.06.18. 15:29:13

bocs az elütesekért.

"életem legnagyobb csalódása volt a sevilla liberecben" - na azért volt nagyobb csalódásom is:)))

szóval, az általam élőben látott (nem túl sok) sztárcsapat közül volt a legnagyobb csalódás a sevilla.

mickeyknox 2007.06.18. 15:40:47

ber_sta_emi:

úgy emlékszem, a real se ment túl sokáig a bl-ben.... és őket nem a későbbi döntős, hanem a harmatgyenge bayern verte ki....
egyébként meg nyilván a barcelona cseszte el inkább az egészet, mint a reál nyerte meg. semmi bajom a reállal egyébként. kihasználták a lehetőséget, ennyi. de ne legyen már ez a reál jobb csapat ennél a barcelonánál....

patomio 2007.06.18. 15:47:38

szerintem is elindult a lejtőn a barca, már egyáltalán nem olyan ötletes és szórakoztató focit játszik, mint mondjuk 1 -1,5 éve , bár szerintem ez törvényszerű, minden sztárcsapatnál eljön egy ilyen hullámvölgy, így volt ez az ajax, mu , bayern vagy a real esetében is, ilyenkor csak a jóllakott játékosok elküldésével lehet felrázni a csapatot, most lehet, hogy radikálisnak tűnik, de ha pl eto -t elcserélnék egy másik sztár csatárra az mindenkinek jó,eto nak is meg a csapatnak is(amúgy szerintem guily jo játékos)
A spanyol foci meg tényleg kezd lemaradni az angoltól, bár igazából az angol foci húz el a többiektől, látszik, hogy teljesej ú szemlélet van ,a digók meg is mondták, hogy azért szopó hogy nem ők rendezhetik az eb-t ,mert így esélyük sincs utolérni pénzben az angol focit, most persze ettől még jövőre lehet hogy csak 1 angol capat lesz a 4 között a bl -ben, de mondjuk 5 év múlva már nagyon meg fognak változni a viszonyok, ha így megy tovább. már ma is az angol bajnokság a leg eladhatóbb, erre bizonyíték ,hogy itt a legmagasabbak a tv-s jogdíjak

ber_sta_emi 2007.06.18. 16:12:07

mickeyknox 2007.06.18. 15:40:47

Hát legyen-ne legyen, mindegy mit mondunk. A real nyert. Ha a barca csak egy meccsen játszott volna rosszul, akkor nem így lett volna. De ők konzekvensen szarul nyomták több fordulón, és ez hagyján (mert a madrid is volt bűnrossz a bajnokság egyes szakaszain) épp akkor amikor a legjobban kellett volna, akkor voltak rosszak.
Ez pedig aggályos logika, hogy a "barca cseszte el". Nade mindegy, végülis nézőpont kérdése. Az én nézőpontom nem az, hogy úgy indul a La liga, hogy a barca megkapja a sergeleget, és ha elcseszi, akkor valaki másnak kell odaadni. De mondom, nem tartom én sem ezt a madridot egy olyan zseniálisan jó csapatnak.

pistike_77 2007.06.18. 17:56:58

Csak annyit jegyeznek meg a golkülönbséget lefikázók számára, hogy ha olyan szar és igazságtalan lenne ez a rendszer, akkor valoszinuleg más országokban is a direkt eredmények döntenenek. De nincs igy.

Egy bajnoksag 38 fordulóból áll. A Realnak a Getafeval vagy a Recreativoval szemben is gyengebb volt a direkt merlege, de gondolom megse mondja senki azt, hogy a Recre jobb mint a Real. A kupa, az igen, ott egy-egy meccs dont, azt kell megnyerni. a bajnoksagban viszont az egesz szezont kellene figyelembe venni, a 38 meccset, es ez alapjan meghuzni a vonalat. A 19 gólos kulonbseg igenis szamit. Mert mindenkinek ugyanazok az ellenfelei, es nem ugyanaz ha valaki kinkeservesen kikinlod egy 1-0-t vagy egy 2-1-et, mig a masik csapat 5-0-ra lemossza ugyanazt az ellenfelet. A rugbyben erre is van jo megoldasuk: dijazzak azt, ha valaki nagy pontkulonbseggel nyer, akkor nem 2 pont jar a gyozelemert hanem 3 mondjuk. Ez hajtana a csapatokat, hogy ne alljanak le 2-0-nal, hanem hajtsanak egy harmadik vagy egy negyedik golert is. Sokkal latvanyosabba tenne a focit.

darkopancsev 2007.06.18. 18:17:06

Szerintem azért ilyen a cikk, hogy legyen egy kis vita, és lőn....
Én nézem, de nem látom az angol foci hegemóniáját, a válogatott kalap sz..., évtizedek óta, a BL-ben még talán valami felfedezhető, nyert a liverpool 2 éve, idén döntős, egyéb ? Mondjuk vegyük 5 év döntőit: real-bayer. juve-milan, porto-monaco, liverpool-milan, barca-arsenal, milan-liverpool. Ebből nekem az jön le, hogy a korábban nagy négyesből leváltak a germánok, maradtak az oroszlánosok, a hispánok és a taljánok (...). Az UEFA kupa nem annyira számit, de egy kicsit igen, itt végképp nincs angol dominancia, ha valami, akkor spanyol. Általánosságban: a spanyol-angol-olasz foci él és virul, ne temessük egyik klubot sem. Más szempontból meg nekem mindig van egy érzésem, hogy az egész egy kicsit lufi, ilyen pénzeket beleölni, előbbutóbb bukta lehet ebből, kicsit olyan tőzsdebuborék jellegű...igazából sok befektetést a merchandise tart el meg a japán túrák, nem a foci színvonala..Hja kérem, nem könnyű olyan ideális klubmodellt kialakítani, mint a zöld sasoknál: előbb egy világtalálmány tulajdonosa, most meg (majdnem) egy hongkongi mágnás, igy konnyu. Idén is majdnem megnyerték a másodosztályt, és a mindig erős csapattal rendelkező Orosházára 10 pontot vertek !!

darkopancsev 2007.06.18. 18:45:09

Mondom, vegyük az utóbbi 6 év döntőit (mér, ide nem matekzsenik kellenek :-)

csehmatyi 2007.06.18. 18:46:20

Mindenkinek igaza van!

Valóban az angolok építkeznek a legtudatosabban gazdaságilag, de ennek dacára nem tartok az ő hegemóniájuktól, mert mindig lesz jónéhány kitűnő csapat máshol is.

A Real mint csapat lényegesen gyengébb, mint a Barcelona, mégis teljesen megérdemelten nyerte meg a bajnokságot, még a Mallorca elleni meccsen sem jutott egy pillanatig sem az eszembe, hogy ne nyernének, pedig kb. 60 percig gyakorlatilag helyzetük sem volt, egyszerűen sütött róluk, hogy meg fogják csinálni!

Jövőre ugyanakkor szerintem kezdettől fogva egy lényegesen erősebb Real Madrid fog szerepelni a bajnokságban, akit nem fog olyan mennyiségű meglepő pofon érni, mint az idén, ráadásul a David-gyerek sem fogja lassítani őket (ezzel együtt megemelem a kalapom a hozzáállása előtt!).

Hegyi Ivánt sem kell szeretni, elég, hogy érti és szereti a focit az itteni hozzászólók zömével ellentétben.

Sok jó bajnokság van Európában, de én a spanyolt szeretem a legjobban.

Mikor kezdődik az őszi szezon?

darkopancsev 2007.06.18. 18:59:15

a spanyol bajnokság rulez, ebben 1@értünk.
aug 25-26-n kezdődik (3x küldöm el ezt az igen értékes kommentet....)

keyser soze 2007.06.18. 19:32:50

Úgy általában egyetértek csehmatyival, azzal a kivétellel, hogy David-gyerek nem csak lassította a csapatot. A hozzáállásán kívül sztem a játéka is adott pluszt nekik. Mondom ezt annak ellenére, hogy a régebben nagyon rühelltem őt. A féléves teljesítménye viszont elbizonytalanított, vajon pojáca vagy keményen hajtó ember-e (bár ha Tom Cruise a barátja, akkor nem tud nem pojáca lenni).

Többen tiltakoztak, hogy nem a Barcelona vesztette el a bajnokságot, hanem a Madrid nyerte meg. Ronaldinho és a többi sztár már bebizonyította, hogy nagyon tud focizni, azóta ráadásul megjött Messi és Iniesta is szép fejlődést mutatott. Játékerőt nézve sztem nincs csapat a földön, akit melléjük lehetne állítani, de már az év elejétől demotiváltságot lehetett érezni rajtuk, ami az idő előrehaladásával egyre csak erősödött. A kínos döntetlenek, vereségek után többször is lehetett hallani, hogy a játékosok némelyike el van keseredve a többiek hozzáállása miatt. Lehetett érezni, hogy Rijkaard vagy csodát téve kimozdítja a csapatot az apátiából vagy nagy bajok lesznek a végén. Pont az az elszántság hiányzott belőlük, ami a Madridban megvolt. De azért ha egy csapat pontokkal vezet és úgy tud játszani, mint ők, csak éppen a csapatnak nincs kedve játszani, akkor sztem igenis ők vesztették el a címet. Mindegy, remélem elég nagy a pofon a váltáshoz.

Ronaldinhot vagy el kéne adni a Milannak vagy szerezni kéne neki egy gyereket, akinek a cseleit ajánlhatná vagy bármit, csak megint legyen kedve játszani, így ugyanis képességeihez mérten nincs sok hasznára a csapatnak. Kíváncsi vagyok, vajon hozzá mernek-e nyúlni vagy más változtatással próbálkoznak-e. Bede, szentelhetnél egy posztot annak, hogy hogyan kéne megreformálni a Barcelonát (Arsenalt, Bayern Münchent stb).

Csakazértis Barcelona

habitang · www.nst.blog.hu 2007.06.18. 19:52:38

David Beckham világéletében megbízható, hajtós profi volt minden körülmények között, az edzőpályán és a pályán egy percig nem volt pojáca.

Ahogy BL-t nem nyert volna nélküle a csapata- és nem a szögletekre gondolok, hanem a "húzásra" - most bajnokságot sem.

Az azért valamit jelent, ha valakiről minden játékostársa szinte kizárólag felsőfokokban beszél előbb-utóbb, legyen az a válogatott, a MU vagy a Real.
Nem látom, mit csinál az edzéseken, de ahhoz, hogy egy olyan eltökélt és következetes edzőt meggyőzzön nem elég a csak kiváló teljesítmény. A külföldi sztárok 95 százaléka vagy összerúgta volna vele a port, vagy lelépett volna, egészen kevesen köpték bvolna ki a tüdejüket kussban és várták volna ki, míg győznek.
A magyarokról ne is beszéljünk.

Mondom én, aki nem egy nagy Beckham rajongó és Liverpool szurkoló.

darkopancsev 2007.06.18. 20:36:29

Beckham el, a realnak kell kaka, kell egy jó szélsővédő, és kell csatár. Apropó, ki tudja, hová tűnt adriano "hülyegyerek" Cassano ? Ő elég jó csatár...

Der Beste 2007.06.18. 20:44:07

habitang!

Az utolsó mondatodat kivéve mindennel egyetértek, amit írtál.

Még Rault sem dühítették annyira a kudarcok, s a hazai vereségek, mint Beckham-et.

darkopancsev 2007.06.18. 21:25:11

Beckham volt az angol válogatottban a vb-n a ...na, nem a legjobb, hanem a bármilyen értékelhető teljesítményt nyújtó játékosa + volt a legendás BL döntő a bayern ellen és egy VBre is egyszer az ő 92. percben rúgott szabadrúgásgóljával jutottak ki. Ennyi véletlen nincs.
Friss hír, hogy Reyes a héten aláír az Atleticonak.... jelenleg nehezen hihető...

MiKeyRuLeS 2007.06.18. 21:39:15

Ha a múlt héten Tamudo öt centivel arrébb találja el a labdát, akkor bede most arról értekezne, hogy a Real csúszik lefelé, a Barcelona pedig megérdemelte a sikert. De tudjuk be annak, hogy bede újságíró, akinek muszáj kijönnie valami fikázó anyaggal, mert a főnök megmondta, csak így lehet olvasókat szerezni. Lám, hogy bejött.

Lehet isteníteni a Realt, de szurkolójukként mondom, hogy óriási mákkal nyerték meg ezt a bajnokságot. Aki látta az utóbbi jó pár meccsét, az tudja, hogy azok az utolsó percben szerzett gólok hatalmas mázlival jöttek össze, ha egy-kettő ezekből kimarad, most 6 pont hátránnyal lenne harmadik a Madrid, és selejteznie kellene a BL-ért.

A fociban apró nüanszokon múlik minden, egy-egy jó helyzetfelismerés, jól eltalált labda komoly sorsokat dönthet el. Ezeket pedig nem lehet betervezni a legügyesebb menedzsereknek sem (ld. Király bekapott potyáját a MU ellen, ha a MU költségvetése, edzője, játékospolitikája teljesen más lenne, akkor is besz.opta volna szegény kapus).

A szakértői elemzések pedig szinte mindig ugyanarról szólnak: a győztest éltetik, a vesztest temetik. Csak mi ülünk fordítva a lovon: a sz.ar teljesítmény derekas helytállásnak nevezzük, "amiből lehet építkezni" (idézet Várhiditől).

MiKeyRuLeS 2007.06.18. 22:35:11

A bajnoki cím ellenére le kell vonni a következtetéseket a Realnál is. A téli bevásárlás (Gago, Higuain, az új brazil) és tisztogatás (Ronaldo, Beckham) óriási baklövés volt. A tavaly nyári igazolások közül a Capello által hozottak (Cannavaro, Emerson, Diarra) szintén nagyon gyengék Madrid szinten, Reyes tévedés volt, mint ahogy Baptista elengedése is. Na meg Capello is.

Egyedül van Nistelrooy vált be.

Még egy ilyen igazolási szezon, és teljesen tönkre megy a csapat.

gibson 2007.06.18. 23:12:57

Akkor összefoglalván az eddig felmerült témákat:

1. A MECCS: amit Bede írt a Madrid-Mallorca mérkőzésről, úgy, ahogy van, faszság, még egy csalódott Barca-drukkertől is. Életem második legizgalmasabb 90 (93) perce volt, és csak azért a második, mert az elsőt, a 4-2-es Real-Barcát a Bernabeuban néztem végig, ezt meg egy budapesti pubban, az előző nyilván sokkal nagyobb élmény volt. De a tegnapi meccstől is elment a hangom mára teljesen.

2. SPANYOL FOCI - ANGOL FOCI: ebbe bele se mennék, legalább akkora faszság erről vitatkozni, mint arról, hogy melyik a jobb, a német vagy a japán autó, vagy melyik a szebb, a barna vagy a szőke nő. Ízlés kérdése nyilván. De azért az angol focit ajnározók elmesélhetnék, miért nyerte meg a - legjobb emberét egy éve elvesztő, kiöregedő futballistákkal teli - Milan a BL-t a 3 legnagyobb angol csapat előtt, vagy miért játszott 2 spanyol csapat az UEFA döntőben 2 angol helyet...

3. REAL VAGY BARCA: nyilván a Real volt a jobb idén, különben nem ők nyerték volna a bajnokságot. Tavaly meg a Barca volt a jobb, és ők nyertek, ennyi. Hogy idén azért nyert a Real, mert a Barcelona nem játszott jól? Tavaly meg tavalyelőtt meg pont fordítva volt, ennyi erővel. A Barcelonának 8 nyeretlen év után végre összejött 2 sikeres, és elhitték magukról, hogy ők a világ lejgobb csapata. Hát már kurvára nem, sőt. Érdekes lesz ez a nyári átigazolási szezon.

Addig pedig:

¡ETO'O, CABRÓN, SALUDA AL CAMPEÓN!

:)))))

csehmatyi 2007.06.19. 00:06:33

Kedves Gibson!

Szép dolog a klubszeretet, de ha a tegnapi meccs életed második legjobb meccse volt, valószínűleg még csak általánosba jársz (ott is alsóba). Nem volt rossz a meccs, láthattuk, hogy van egy-két ügyes spíler a Mallorca-ban is, de ha nincsenek a mostani körülmények (kiélezett versenyfutás a bajnoki címért, utolsó forduló), egy jó átlagos spanyol bajnokinak titulálnám.
Bede korrekt módon elsorolja cikkeiben a Barcelona bűneit, hogy aztán magyarosan sorsrontó szenvedéllyel megkongassa a vészharangot a spanyol bajnokság feje fölött. Ebben szerintem nincs igaza, de hatásos.

spanyol foci - angol foci - egyetértek, bár bármelyik spanyol bajnokságban valaha is pályára lépett labdarúgó hangosan kikérné magának, hogy a Watford, Sheffield játékosokkal egy napon említsék.

A Barca az elmúlt két évben olyan messze volt játékban a Real előtt, mint ahogyan ez a legjobb Del Bosque években történt fordítva. Idén visszaestek, és egy harapós, fantasztikusan küzdő (és elég felejthetően futballozó) Real megelőzte őket. Az idei bajnokságot megelőző másfél-két évben a Barca elhitte magáról, hogy a világ legjobbja, és tényleg az is volt. Ez nem bűn.

Majd nézzétek meg jövőre a Valenciát! Odament Arizmendi, ha nem kapják szét a csapatot, ők sem lesznek rosszak.

gibson 2007.06.19. 07:19:41

Azt mondtam, legIZGALMASABB, nem azt, hogy a legSZÍNVONALASABB, bár az igazat megvallva, nem értem mi gondod volt itt a színvonallal. Letámadták a Mallorcát az első perctől kezdve, Robinho, akiről Bede azt írta, nem csinált semmit, élete meccsét játszotta, passzolt, gyönyörűen cselezett, öröm volt nézni. Sőt, Salgadot és Raúlt kivéve mindenki átlagon felüli teljesítményt nyújtott. A körülményektől meg miért kellene eltekinteni? Ha nem kell mindenáron nyerniük, nem támadnak ki ennyire, Salgado nem maradt volna rendszeresen elől a támadások után (mint régen, ha már Del Bosque-t emlegetted), a Mallorca nem tudott volna kontrázni, stb... Még unalmas is lehetett volna akár, vagy "egy jó átlagos spanyol bajnoki", de nem volt az. Szerintem. Annyira meg nem vagyok sznob, hogy egy ilyen izgalmas végjáték után azon fanyalogjak, hogy a bajnokség egésze nem volt színvonalas.
"A Barca az elmúlt két évben olyan messze volt játékban a Real előtt, mint ahogyan ez a legjobb Del Bosque években történt fordítva." - hát pont ez az, amitől végre, hosszú évek óta először tényleg izalmas volt a bajnokság, hogy a Barca visszaesésével és Capelloval végre kb. egy szintre került a két csapat. Nagyon kíváncsi leszek a nyári átigazolásokra meg a köv. szezonra, de soha rosszabbat, mint idén.

d3vnull 2007.06.19. 10:23:41

"Beckham el, a realnak kell kaka, kell egy jó szélsővédő, és kell csatár. Apropó, ki tudja, hová tűnt adriano "hülyegyerek" Cassano ? Ő elég jó csatár..."

Capello mellőzi. Ennyi. Gyakorlatilag a szezon végefelé beküldte kétszer cserének oszt' örüljön. Legtöbbször a kispadra sem ültette le. Ja, izé, elnézést, rotációs rendszer, tudom. Viszont az EB selejtezőkön bent van az olasz válogatottban.

nmmmmm 2007.06.19. 10:47:00

Gibsonnál a pont. A Madrid pontosan azért nyert, mert a bajnokságban mindig fel tudta szívni magát akkor, amikor a legjobban kellett. A Barca ellen otthon és idegenben, a Sevilla ellen otthon, és azóta az összes meccsen. Ezért rettenetes faszság szerintem az index véleménye a tele gatyáról: épp az elenkezője igaz. A Real-t volt szerencsém látni a Bernabeu-ban a Sevilla ellen: elképesztő és lenyűgöző volt az a fölényes magabiztosság, amivel fordítottak. Egy pillanatig nem ingott meg a saját magukba vetett hitük; tudták magukról, hogy tudnak focizni, és hogy ez magától értetődőnek kell, hogy legyen mindenki számára; továbbá a szakmai becsvágy, és érzésem szerint a Barcáénál egészségesebb csapatszellem tette őket olyan büszkévé és elszánttá, hogy menjenek előre fordítsanak. És mentek, és fordítottak, mindig. Le a kalappal. A Sevilla? Szerintem úgy jár, mint legutóbbi legyőzője, a Villarreal járt az utóbbi két évben, vagy előtte a Depor: két jó év után, miután elviszik tőle Dani Alvest és Kanouté-t, a maradék visszaszürkül a Zaragoza és a Valencia mellé, küzdeni a harmadik helyért.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2007.06.19. 11:15:46

a foci nemzetközivé lett, az angolok azóta számottevőek a nemzetközi porondon, amióta ők is játszatnak külföldieket... az Arzenál inkább francia csapat, pl. De ez igaz minden országra, ahol van számottevő pénz a fociban. Üdítő kivételek persze akadnak :).

drani 2007.06.19. 12:05:18

A Realban a játékosok egyik része a szezon végére elkezdett jól játszani pl. Robinho, aki egy évig semmit sem csinált, aztán Higuain akin sokat nevettem az elején, meg Beckham is összekapta magát. Csapatként is elkezdtek működni, ami pedig Capellot dicséri. A Barca meg ellenkező utat járt be, szétesett a végére. Eto'o egy pojáca. Cassanot meg Antonionak hívják.

krysal 2007.06.19. 14:32:16

Turk, ez az átigazolós dolog sztem marhaság. Fiatalításra mindenképp szükség van, ráadásnak tehetségesek is a fiúk. Persze van hova fejlődniük, de ne felejtsük, hány évesek. 2-3 éven belül akár vezető személyiségek is lehetnek. Mondjak példát? Eboué, Fabregas, Iniesta, stb, akikben megbíztak. Most még nem elég jók? Hát, barátom, már most jobbak, mint sokan, és javulnak is még. Marcelo pedig az új Carlos le(het)nne, ha megkapná a bizalmat.
Igaz, a diarra-emerson kettős engem felidegelt sokszor (jobb lenne egy kreatív középpályás), de az idény végére egyértelműen látszott, hogy belejöttek. Megkapták a bizalmat, és éltek vele...

Capello hiba? Hm. Kétélű dolog ez. Természetesen az utálatos focijától kiver a víz, pláne a 2védekező középpályástól, de megtanította ezt a szedett-vetett bandát gladiátorként küzdeni, és, ahogy az a Barca idényéből látszik, ez adta nekünk a Ligát. A Barca úgy járt, mint a "galaktikus" madrid, eltékozolta a tudását. Emlékezzetek a Rómára, ahol kezdetben csapnivaló volt a foci Capellóval, aztán belelendültek rendesen... Várjuk még ki a végét... (Apropó igazolások:szerintem a digónak lehet némi szeme hozzá, hisz Rómába is ő csábította Mexest, Chivu-t, etc... Ma pedig látjuk, hol tartanak...)

Jah, és egy kedvenc mondás, Capellótól: "a sok munka eredménye a szerncse..." Hát, számtalan eset van, amikor egy kis szerencsével nekünk állt volna a zászló. Cáfoljatok meg, de megdolgozott ezért a csapat. Hgy mi lesz jövőre, egy nagy kérdőjel, de most minden madridista örvendjen.

És ezt az eto'o-s "idétlenséget" hagyjuk már ki... Ne legyünk már egy szinten a barcásokkal... (tisztelet a kivételnek.)

csadag 2007.06.23. 15:48:29

www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=144915 (bár ez megbízhatóbb forrás: www.fcbarcelona.com/web/english/noticies/futbol/temporada06-07/06/n070623101048.html)
Na végre! Sztem ezek után, ha nagyon muszáj, Eto'o mehet a csapattól, legalábbis nagyon remélem, h Messi és Ronaldinho marad, mert ők ketten, ha Henryvel összeszoknak nagyon szép dolgoknak nézünk elébe:), mégis csak a világ három legjobb játékosa közül kettő végre egy csapatba került (Kaka a harmadik) plusz ott az egyik, ha nem legnagyobb, tehetség (Messi). A többiekről meg: Motta, Edmilson, Deco, Gudjohnsen, Ezquerro és főleg Oleguer takarodjon (Giuly sztem jó és, ami fontosabbhasznos csereember)

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2007.06.28. 01:49:47

Bírom, hogy ilyenkor mindenki olyan rohadt kib.szottul okos... Röhej. Nyilván a Lipcsein meg Bodnáron szocializálódott blogger "sporttársak" fantasztikus rálátással bírnak a világ futballelitjének hibáira. Tavaly, mikor a Barca MINDENT vitt, mindenki kussolt. Most, hogy egész egyszerűen kif.szultak - erre nincs jobb szó - mindenki lejtőről beszél, meg "Rijkaard, takarodj" (csak azért, mert nem röfög a pálya szélén, mint mondjuk Mészöly anno - de mondhattam volna Ancelottit is, nem egy közönséges, baltaarcú mackónadrágos tahó, vagy egy idegbeteg, összeférhetetlen lelkinyomorék - Mourinho, Capello), nyilván tökéletesen alkalmatlan a feladatára. Szóval most egyetlenegy (esetleg +/-) 5 ember felelős a kollektív sz.pásért. Eto'o maradjon??? Szerintem is, de hatalmas nagy sara van abban, hogy így járt a Barca. A januári magatartászavaros megnyilvánulásai idején, a primadonnáskodásakor kezdődött a bomlás. A csapategység teljesen megszűnt, bár ez egy rohadt nagy közhely. Guily menjen? Nem tudom, emlékszik-e még valaki, a tavalyi szezonban mennyit és hogyan dolgozott mondjuk a BL-ben. A motiválatlan, nagyarcú sztárocskákat kéne egy évre szénbányába vezényelni (köztük Henry-t is, aki szintén nem egy zsenge, sikerre éhes ifjú... (Ráadásul szerintem csak befejezésre jó, áll a tizenhatosnál, oszt várja a gólpasszt. Akárcsak Van Nistelrooy. Bravó. Ezt egy majom is megcsinálja.) Az új igazolásokkal csukta be maga előtt az FCBarcelona a sikerhez vezető út bejáratát, csak hogy egy kis képzavarral éljek, de érthető a lényeg.
Szóval éljen a Madrid, éljen az idióta szabály (na, ez is érdekes...), hogy az egymás elleni mérleg dönt. Két meccs alapján eldönteni egy egész bajnokságot, hát... Ennyi erővel a többi meccset le sem kellett volna játszaniuk. Éljen a spanyol király, örülhet, nyert a csapata. Nyilván szó sincs összefonódásokról. Nyilván.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.06.28. 07:46:54

állítólag a király a mallorcának szurkol :)

soccerlove 2007.07.02. 13:17:11

harry,az angol trónörökös meg állítólag az aston villának.
úgy tűnik,az uralkodóknak rossz ízlésük van...:-)
süti beállítások módosítása