Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Crespo hét méterről, Serie A 36. forduló

2007.05.14. 16:25 _benito

Ascoli – Palermo 3-2
Ezekben a tippelési eredményeinket illetően kesernyés időkben bizony nehéz megállni, hogy ne döngessük két kézzel a mellünket egy ilyen találat felett érzett örömünkben. Az Ascoli felszabadultan játszva megfordította az unatkozó Palermo elleni meccsét, az egyetlen öröm rózsaszínéknél a fiatal lengyel, Matusiak első Serie A gólja, amihez sok szeretettel gratulál a Nou San Trafford szerkesztősége. Simplicio kiállítása egy esély a Sienának a következő fordulóra, hogy ponttal távozzanak Szicíliából és megmentsék igencsak veszélyeztetett seggüket a kieséstől.

Catania – Milan 1-1
Gionatha Spinesi becses neje a mérkőzést megelőzően egészséges kislánynak adott életet, aki a keresztségben a Giada nevet kapja majd. Apu erre Seedorf gólját kiegyenlítve örömében szépen kilőtte a hosszút (17 gólnál jár már), így minden valószínűség szerint bent is maradnak. Már nem is tudjuk, hogy kinek gratuláljunk jobban...
Seedorf sporttárs, akinek a posztjára Ronaldinhót tervezi szerződtetni a Milan, elképesztő szezont fut, Kaká mellett ő a Milan idei sikereinek legfőbb letéteményese. Más szóval igen erős a kontraszt a Barcelonával törött fékszárnyakkal zuhanó brazil zseni és a holland tizenegyesölő között, reméljük, Önök is így látják, tisztelt vezetőség.

Fiorentina – Cagliari 1-0
Bár mi már kiosztottuk az egyik kiesőhelyet Szardínia ocsmány mezes büszkeségeinek, itt egy pontot mindenképpen érdemeltek volna. Lőttek két kapufát, Frey pedig bemutatta a szezon egyik legnagyobb védését, megőrizve csapata soványka előnyét. Toni helyett ismét az ifjú Pazzini köszönt be, aminek hála a lilák jövőre megmutathatják magukat Európában is. A Cagliari a Romát fogadja jövő héten, információnk szerint még a firenzei öltözőben elkezdtek vért inni.

Inter – Lazio 4-3
Na, ezt nevezzük! Kétszer is vezetni tudott a Lazio (különösen Ledesma szabadrúgására hívnánk fel a figyelmet!), de Crespo mesterhármasával végig meccsben volt az Inter. Az argentín összesen 7 méterről lőtte a három gólját, de hát ő soha nem arról volt híres, hogy részegítő szólókat mutatna be. A döntetlen sokkal igazságosabb lett volna, mi semleges nézők viszont így sem panaszkodhatunk, hacsak nem akartuk könnyes zsebkendővel elintegetni Peruzzi kapust, aki a beharangozóban elhangzottak ellenére nem játszott. A győztes gólját ünneplő Materazzi a május 5. dátumot üvöltötte a kamerába, emlékeztetve a szurkolókat 2002 ezen napjára, amikor a Lazio győzni tudott a San Siróban elvéve ezzel a már zsebben lévő scudettót az Intertől.


Livorno – Sampdoria 1-0

A Samp még soha nem nyert itt története során, és most muszáj lett volna, ha még két hétig reménykedni akartak egy európai kalandban. A dögunalmas meccs egyetlen értékelhető jelenete a gól volt, ahol egy hatalmas Castellazzi bravúrt a kipattanónál egy még nagyobb következett, mielőtt Filippini a helyére küldte volna a mindent eldöntő gólt. A feltápászkodó kapus már későn helyezett terméketlenséget és balszerencsét hozó átkot a komplett védelemre, de hogy megérdemelten tette, az biztos. A Livorno minden valószínűség szerint bennmarad, hogy jövőre eshessen ki.

Parma – Messina 4-1
A két héttel ezelőtt simán kizúgó Parma már 12., és egyáltalán nem úgy tűnik, mintha az lenne a céljuk, hogy kiessenek. A harmadik szicíliai csapat ezt már nem kerülheti el, így nem nagy meglepetés, hogy hagyták magukat elgázolni többek között a tavaly még náluk játszó Muslimovic góljával. Amikor már az egyéni érdekek léptek előtérbe, Rigano azért megszerezte saját 15. gólját a szezonban, ami neki még talán biztosíthat egy helyet jövőre a Serie A-ban, ha már csapatának ez nem sikerült.

Reggina – Chievo 1-1
A sokkal jobban játszó Chievo és az egyébként sokkal jobb Reggina sokkal jobb meccset kellett volna, hogy játsszon egymással. Pellissier megint ellenállhatatlan volt, a Chievo góljában elévülhetetlen érdemeket szerzett (ne feledjük, múlt héten az ő góljával verték a Parmát) és bár szinte azonnal egyenlített a Reggina, csak hatalmas szerencsével kerülték el a hazai vereséget: Marcolini 30-ról szemmel követhetetlen bombát eresztett meg, ami a kapufáról Campagnolo kapus hátára, majd onnan vissza ugyanarra a kapufára pattant. Több veronai szurkolót aortarepedés gyanújával vizsgáltak ki az eset után, de így sem lesz baj, most ugyan kiesők, de jövő héten legyalulják otthon az Ascolit, oszt jónapot.

Roma – Torino 0-1
Informátorunk az Oktogonon lévő totózóban állszakáll és Sophia Loren napszemüveg mögött is felismerte Luciano Spallettit, aki gyanúsan sok igazolószelvényt gyűrt nubukbőr aktatáskájának felső zsebébe, majd csatlakozott a 6-os villamos megállójában szintén álöltözetben várakozó Tottihoz.

Siena – Empoli 2-0
Toszkán rangadó, ráadásul úgy, hogy az egyik érintett kiesőhelyen tanyázik, nevezzük bátran csemegének tehát! A fekete-fehérek megragadták az esélyt, Portanova már a 12. percben vezetést szerzett és a Siena virtuálisan el is került a veszélyzónából, ami annyira feldühítette az Empoli középhátvédjét, Vaniglit, hogy 10 percen belül két sárgát is összehisztizett magának. A nyitott kérdések lezárására egészen a 93. percig kellett várni, a korábban az Empolit erősítő nagy öreg, Maccarone szúrta bele a tőrt volt csapata európai álmaiba.

Udinese – Atalanta 2-3
Hiába vezetett kétszer is ghánai sztárjának, Asamoahnak köszönhetően a hazai csapat, Vieri vezérletével a bergamóiak szerezték meg a három pontot, ráadásul idegenben, ami soha nem volt jellemző a Serie A középcsapataira. Bobo gól-gólpassz kombója 35 perc alatt főhajtásra készteti még azokat is, akik felháborodtak a csatár nyilatkozatán, miszerint nem különösebben szeret focizni, inkább krikettezne a drága, ha tehetné.

6 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr7275740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rowi 2007.05.14. 19:07:17

naaaaaaaa az a 7 méter erős rosszindulat...van az 11 is:DD első és 3ik gól egyérteműen az 5ösről, jó a 2ik usque 1 méter...de ez nem 7:D

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.05.14. 20:12:46

ja, seedorf átaludta a szezon 1. felét és most vót 7-8 jó meccse, azé nem kell rögtön csontig nyalni.

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.05.14. 20:26:07

a ligabue dal a videó alatt qrvajó:)

Romanes eunt domus 2007.05.14. 21:20:58

"Seedorf sporttárs (Kaká mellett) a Milan idei sikereinek legfőbb letéteményese"

Na, azért én emlékszem arra, amikor a San Siro népe kifütyülte, jelezvén, hogy egy kalap kulát nem ér a teljesítménye. A Bayern elleni 2-0 alkalmából láttam őt először - a képességeihez mérten - jól játszani (a sarkazásánál el is olvadtam a gyönyörűségtől :D). Maradjunk annyiban, hogy tavasszal ő játszott a legjobban Kaká és Gattuso mögött.

tb 2007.05.14. 21:44:29

Seedorf megérdemli a dicséretet, évek óta a Milan egyik legfontosabb embere, nemcsak 7-8 jó meccse volt...
Materazzihoz és a május 5-höz: az a meccs megérne egy külön cikket, egyrészt a Lazio teljesen váratlanul megverte az Intert, Ronaldo nagyjából akkor tért vissza több éves sérüléséből, aztán lecserélésekor magába roskadva siratta az Inter bajnoki címét, de ami a legérdekesebb volt, a győztes Laziot a saját szurkolói kifütyülték, élete egyik legnagyobb meccsét játszó Poborskyt gyakorlatilag kiutálták a Lazióból, mert ezzel a győzelemmel a LAzio a gyűlölt Juventust jutatta a bajnoki címhez. Annyit azért még hozzátennék, hogy a meccs a Stadio Olimpicoban, volt, nem a San Siroban

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2007.05.15. 11:13:39

Hát igen, Seedorf nagyon nagy alibifocit mutatott be az ősszel, de mostanra összekapta magát! De még mindig úgy néz ki, mintha egy öregfiúk meccsen focizgatna...:-)
süti beállítások módosítása