Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Amikor igazán jó az olasz foci

2007.05.10. 15:21 _benito

Lássuk be, nehezen támadható érvek szólnak az ellen, hogy az ember egy olasz és egy angol meccs közül szívesebben nézi az utóbbit. Ám ha így tesz, akkor csak átkozhatja magát, hogy lemarad olyan meccsekről is, mint például az Inter-Roma kupadöntő első felvonása, amely végre megmutatta, milyen is az, amikor két digó banda jó meccset játszik egymással. Illetve az egyik jó meccset játszik, a másik meg asszisztál hozzá.


A Roma Luciano Nemkellcsatár Spalletti keze alatt Olaszország legstílusosabb csapata lett. A tar mester rájött, hogy Totti csatárrá előléptetésével olyan kreatív játékosa lesz elől, aki mellé nem is kell társ. Nincs is, a támadások befejezéséhez rendszerint felérő Mancini bőven elégnek bizonyul, főleg amikor a jobbhátvéd kettőt vág egy meccsen, mint most. Hogy lőhet egyáltalán ennyi gólt egy 4-5-1 felállású csapat? Mit keres egy 2.70 méter magas wookie az Endoron? Ennek nincs értelme…

Az Internek meg kezd marhára elege lenni a szezonból. Nem elég, hogy a BL-ben idén sem domborítottak valami nagyot, még a hazai duplázás sem fog összejönni az ellen a Roma ellen, amely legutóbb bajnokin is győzni tudott Milánóban. Hiába a bombasztikus keret, a stabil háttér és a rengeteg szurkoló, a Futball Istenei nem szeretik az Intert és kész. Mi, ministránsok sem nagyon, ezt meg kell gyónnunk, de elfacsarodó szívvel néztük szegény Toldót, ahogy a hatodik gombóccal a torkában összetörve ült az ötösön.

Most akkor a bajnoki címet játszi könnyedséggel megszerző, ám a BL-ből elég korán kizúgó Internek, vagy az ezüstérmes, de Európában egy karikával többet teljesítő Romának volt fontosabb ez a meccs? Az Inter ráadásul itt is címvédő, sőt, triplázhatna, ha idén is megnyerné a trófeát. És ha még ez sem elég, akkor pont mostani ellenfelük ellen nyerték meg a meglehetősen ocsmány kinézetű kupát. Erre a Roma szépen fogta, felfektette a konyhaasztalra a milánói vetélytársat, és nagyon rondán elbánt vele. 15 perc után hárommal mentek Tottiék és ahogy az egy jó ragadozóhoz illik, a farkasok megérezték a vérszagot és fecnikre szaggatták az ehhez remekül asszisztáló Intert, aemlyben most Crespo volt az egyetlen labdarúgóra emlékeztető életforma. Szegény Mancini megszeppenve nézett nagyokat, hogy akkor ezt most hogy, de beletelt ötven percbe és négy kapott gólba, mire változtatásra szánta el magát, és lehozta a szélről tök fölöslegesen középre rángatott Figót. A váltás nagyon bejött, három perc múlva kaptak még egyet.

5-2 után felcsillant a remény, hogy még egy gólt lőve nyílttá lehet tenni a visszavágót, ezért Mancini lecserélte a látványosan unatkozó Adrianót, helyét Recoba foglalta el. Ez a váltás is remekül bejött, hiszen ha mást nem is, annyit azért láthattunk, hogy Adriano visszamegy az emberével a szögleteknél, míg szegény Alvaro annyira örült a kapott játéklehetőségnek, hogy a félpályán túlról nézte végig, ahogy az egyetemes futballtörténelemben első ízben Panucci duplázni tud. Materazzi erre elkeseredettségében felrúgta Tottit, így nem játszhat a visszavágón, tehát most már végképp nem maradt semmi, ami a milánói embereket (beleértve a labdarúgókat is) visszatartaná a strandok meghódításától.

Megnyeri a kupát a Roma, nem kétséges és boldog is lesz vele, mert ebből a szezonból mindent kihozott, amit lehetett. Az Inter viszont hiába bajnok, nagy kérdés, hogy mennyire boldog a mögötte álló évvel. Abcúg Valencia, mi?

9 komment

Címkék: olasz roma inter totti coppa italia panucci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr9373718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nofain 2007.05.10. 18:34:12

HÁt sztem az inter egy nagy rakás szar ami a focit illeti 6-2-re kikapni a romától?Hát ez már pofátlanság egy szinte rekord pontot elérő csapattal...

brueghel 2007.05.10. 20:08:57

volt már olyan, hogy Panucci 2...

Serie A, 12. forduló:
AS Roma - Catania 7-0 (4-0)
gól: Panucci (12., 48.), Mancini (19.), Perrotta (24., 40.), Montella (59.), Totti (70.)
piros lap: Mascara (15.), Baiocco (89., mindkettő Catania)

amúgy jó a cikk!

gibson 2007.05.10. 21:42:06

Nem vagyok se Inter, se Roma drukker, de azt előrebocsájtom, hogy Totti a kedvenc játékosom, ezért lehet, kicsit elfogult lesz a vélemény..
Mindenesetre nem értem, egy Inter szintű csapat mit akar egy ilyen átlagos (és akkor még finoman fogalmaztam...) edzővel, mint Mancini. Ott a sok sztár, több, mint bármelyik európai csapatban, és mire mennek velük? 2 évig semmire, aztán megnyernek egy olyan bajnokságot, ahol a 2 legnagyobb riválist gyakorlatilag diszkvalifikálták, a másikat meg utólag írták az ő nevükre a zöld asztal mellett. Nem véletlen, hogy európai szinten sehol sincsenek még most sem. Szerintem ugyanaz a helyzet, mint pár éve a Real-nál: az elnök dönt, kit igazolnak és kinek kell játszania, nem az edző. És mivel Mancininek ez megfelel, egyelőre még nem rúgták ki...

Dean 2007.05.10. 22:56:46

Amit én valaha is láttam legjobb meccs az egy Inter-Roma volt pár évvel ezelőtt. Első félidő után 0-0, Puhl Sanyi le is szólta a meccset, pedig addig sem volt rossz. A végére 3-3 lett, de még az utolsó 5 percben is rúgtak 1-1 kapufát a srácok. Istentelen nagy meccs volt.
Írtam is emilt a sport1-nek, és meg is szereztem magamnak videókazin :) Bónuszként körbevezettek a stúdióban, már az is egy élmény volt, hogy láthattam a szobát ahonnan kommentálni szoktak. Nah mind1.
Az olasz foci egyébként általában túlságosan defenzív, azért nem kedvelik. Az angol semmivel sem technikásabb, viszont sokkal támadóbb jellegű.

maybach 2007.05.11. 09:07:35

gibson!

Igazad van.
Azzal egészíteném ki, hogy Mancini sztem művesz. Ilyen játékosokkal ilyen vacak focit csinálni más nem tudna.

akiraly · http://index.hu 2007.05.11. 11:20:38

Roma Roma Roma,
core de stà città,
unico grande amore,
de tanta e tanta gente,
che fai sospirà.
Roma Roma Roma,
lassace cantà,
da stà voce nasce un core,
so centomila voci che hai fatto nammorà.

mikipeti 2007.05.11. 14:36:20

Nem értem hogy lehet Mancini az Inter edzője. Egyszerűen megöli a focit. Nem követem az olasz bajnokságot napról-napra, de amit láttam olykor az Intertől az katasztrófális. Főleg ilyen játékoskerettel. Valdano kritizálhatja az angol focit, de annak a szellemisége mégis sokkal szimpatikusabb. Hiába van sok technikás játékos az olasz csapatokban, ha nem támadhatnak kedvükre. Baromi idegesítő látni, hogy pl. a Milan csak addig játszik szép és izgalmas támadófocit, amíg megszerzik az előnyt. Utána meg dögunalom.

Ateszka2 2007.05.11. 17:27:53

Hát szerintem se nyernek mostanában még egy scudettót, ehhez is kellett hogy idén gyenge legyen a mezőny. mondjuk amíg ilyen az igazolási politikájuk, addig gyökerek maradnak. ugyan mire lehet menni tapló szerbekkel, argentínokkal meg még mittudomén milyen délamerikai parasztokkal? a legtöbb hentesnek jobban elmenne, lásd a materazzi-cordoba duót. esküszöm évek kemény munkájával összeválogatták a labdarúgóvilág szemetét. el nem tudom képzelni, milyen lehet a csapatszellem ott ahol ennyi beképzelt sztárocska van, akik lényegében még most se nyertek semmit, nem is tudom mireföl olyan nagy az arcuk....

joka- 2007.05.12. 10:38:20

A meccsen gyalazatosan jatszottak az Inter jatekosok,ez teny.Egyertelmuen jobb volt a Roma.Amit viszont itt paran irtok...Leri,hogy nehany embernek lovese sincs az Inter koruli dolgokrol.
Ateszka2: Hogy milyen a csapatszellem? Nezz meg par idei Inter meccset.Pontosan a csapatszellem miatt hozta ilyen konnyen a bajnoksagot az Inter,rajott a sok sztar,hogy csak ugy megy,ha osszedolgoznak es vegul lett is belole egy elso hely...
Mancini edzoi kepessegeirol:Biztos beugrik mindenkinek a kezdet es a sok X.Akkor amiatt vonyitott az egesz media,persze a jatekkal nem volt gondjuk,de azt mint mellekes jegyeztek meg.Akkor kreativan,szepen jatszott a csapat,de nem jottek az eredmenyek.Most valtott az Inter,stabilabb struktura,kevesbe latvanyos jatek,sima bajnoksag.Az angol focit eltetni ugyis nagy divat mostanaban.Hol volt a tamadoszellem a Milan ellen? Elmosta az eso... De lehet emliteni a Pool-Chelsea elodontot is.Biztos mindenki csettintgetett a meccs utan,ez aztan a szimpatikus foci.Persze,nehezen emesztheto az olasz labdarugas,de ha nem csak bambulni ul le valaki a tv ele,lathatja a szepseget.A tudatos,osszehangolt csapatmozgasokat,a ritmusvaltasokat,a kreativitast,azokat az elemeket,amik csak elvetve fedezhetoek fel az angol bajnoksagban.Mert bizony ezek is a futballhoz tartoznak.
süti beállítások módosítása